Tékozló Homár

Félelem és rettegés az Ikeában

2011.11.25. 11:49 | jackyll | komment

Tibor igazi Hitchcock-filmbe csöppent, ahol mindenki őt üldözte, bárhova ment, bármit csinált, pedig azt sem tudta miről van szó. Megszokott módon hatolt az Ikeába, ahol egy csapat fiatal cirkulált, akik közül egy mindig követte. Háromnegyed óra kergetőzés után végül naiv vásárló szembenézett támadóival, ám az ügyfélszolgálat úgy tájékoztatta, hogy nem tehet ellene semmit:

A mai napon 2011.11.24. 15:30 kor betértem a Budapesten 1148 Örs vezér téren található IKEA áruházban. Teljesen megszokott módon bejöttem a bejáraton és felmentem a mozgólépcsőn. Ahol aztán több körülbelül 50-80 fiatal lányt és fiút láttam. Akiknek kezükben tervrajzok voltak. Számomra nem volt elsőként érthető, hogy mégis mit csinálhatnak. Gondoltam, hogy az IKEA kezdő tervezői és a tér berendezésén dolgoznak. Sajnos amint elindultam éreztem egy tekintetet mindig a hátamon. Ezt több perc után is éreztem. Ezek után észre vettem egy lányt ugyan ilyen tervrajzzal a kezében és rajzolt rajta. Ez elsőként nekem nem volt még észrevehetően kirívó. Természetesen úgy tettem, mintha nem érezném magam feszéjezve. Sajnos ezt kővetően tovább követett bármit csináltam. Ő csak követett. Nem tudtam lerázni vagy bármit kezdeni vele.

Ez körülbelül az első negyven percben történt. Már teljesen nem értettem meg, hogy mégis mi történik velem. Ezek után észre vettem, hogy a többi fiatal ember is követ más embereket. Ekkor már kirajzolódott, hogy a kezükben lévő mappával az emberek nyomvonalát figyelik. Ez egy zsírpapír, alatta az áruház tervrajzával. Ekkor teljesen úgy éreztem magam mint egy állatot. Elkezdtem futni, de a fiatal lány csak követett. Amíg elértem a étterem melletti mozgó lépcsőre és lementem. Ott a lány már nem jött utána.

Onnantól kezdve másik fiatal lány kezében nagy tervrajzzal követett. Továbbra is követett és megfigyelt. Nem tudtam mit tenni. El akartam bújni nem akartam, hogy kövessen. Az állatokat szokás megfigyelni az állatkertben.

Ezek után óda mentem a lányhoz. Kérdezni akartam. Mire ő már közbe is vágott, mint akit tájékoztattak, hogyan kell viselkedni. Állította, hogy nem itt dogozik és nem tud segíteni. De én egyből rákérdeztem. Ki bérelte fel, hogy megfigyeljen. Válassza a következő volt, hogy diákmunkát végez a megbízottja az IKEA.

Gyorsan elrohantam kint a vevőszolgálaton megkérdeztem, hogy mi történt. Erre a válasz, hogy megfigyelnek ennek ellene nem tehetek semmit.

Kérem segítsenek. Mert úgy tartom, hogy jogom van arra, hogy megkérdezzenek arról, hogy követhetnek. És megfigyelhetnek vagy sem.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

England win The Ashes! 2011.11.26. 08:59:56

@Turbék: Hülyeség, nem kell elzavarni. Attól még szeretheti pl a "deep stick"-et. :)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.11.26. 09:19:24

@ColT: Kiváló kamerák vannak ilyen célokra. Mondjuk az is követ a mozgásával, Tibort ezzel újabb helyesírási hibákra sarkallva.

fourgee 2011.11.26. 09:53:14

Ehhh, ilyen amatőrt... Ilyenkor azt a feliratot kell legyalogolni, hogy "Kapjátok be a faszomat", meg ha egy jó csaj követ, hogy "Ha végeztél, a kijáratnál elkaplak".

Sokan a telefonos zaklatókra is ilyen idegesen reagálnak. Lecsapják a telefont, anyáznak, kiabálnak, hát természetes hogy a zaklató élvezi és újra telefonál. Egyiket sem szabad, várni kell, hallgatni, néha szuszogni és ennyi. Ha megint felhív, megint felvenni, megint várni és szuszogni. Abba fogja hagyni. :)

Ha beteges dolog történik az emberrel, akkor "betegesen" kell gondolkodni, hogy hogyan reagáljunk rá, mindig az lesz a jó megoldás.

:D

fourgee 2011.11.26. 09:55:33

Vagy ha van ideje az embernek, akkor érdemes elrohanni egy csomag papírért meg tollakért, ceruzákért és valamelyik követőt követni kell. Meg felírni valamelyik papírra, hogy "Meg....lak te ribanc" és néha felmutatni a követett követőnek. :))))

Ajtony 2011.11.26. 10:05:58

@atpijkamo: kivéve, ha ezért fizetik. :-)
- és az unalom miatt megy a röhögés meg a duma

Ower 2011.11.26. 10:30:14

Kedves jackyll!

A jog szerint az IKEA bevásárlóközpont nem közterület, hanem magánterület. Az OBUDSMANi (néhai)adatvédelmi biztos ajánlása (mely ma már lósz@rt sem ér)szerint az ilyen területekre a közcélú magánterület megnevezés illene a legjobban, de mivel a jogi szabályozás egy kalap alá veszi a magánterülettel, ezért a megfigyelés/követés ténye jogszerű az IKEA részéről. Panasszal annyiban lehet élni, hogy erről az akcióról (akárcsak a kamerás megfigyelésről)értesíteni kell a népet (sicc) mondjuk, hogy ki kellene táblázni pl. Mivel személyed kiléte végig anonim maradt ezért nem lehet az adatvédelmi jogaid megsértését az IKEA szemére hányni. Más kérdés hogy ezt a vásárló szubjektíve hogyan érzi, de könnyen kivédheti ezt az IKEA azzal, hogy a vásárlók szokásait jobban megismerve, az így kialakítandó áruházi marketing stratégia az ügyfelek rugalmas és jobb kiszolgálása érdekében történik. A parásabbak meg ne menjenek az IKEÁba, vagy húzzanak pl. batmanes álruhát, vagy macskanőset. Kinek hogy tetszik!

phaszfej 2011.11.26. 11:14:21

Amennyiben ez egy kísérlet vagy mérés volt, a szakmai etikai szabályok szerint előre kellett volna közölni azt az alannyal. Mint kiderült, ezt nem tették meg. Normális társadalmoban az áruházigazgató azonnal lemond és elnézést kér. Erdély fáiból román béreken skandináv áron veszed a szart egy török bazárban. És örülsz, hogy foglakoznak veled, hogy részese lehetsz a nagy felmérésnek. Anyám, meg is érdemlitek, hogy panelben laktok. Csórók vagytok a világ leggazdagabb országában. Ennyit tudtok.

szürke_tag 2011.11.26. 11:14:25

Köszi nekem tetszik a sztori, kedvet csinált. Hétvégén megyek az Ikeába. Fiatal csajt kérek és mindenhová kövessen. A polcok közzé is, vagy amikor befekszem egy ágyba, vagy ha vécére megyek, stb.

manes 2011.11.26. 11:17:31

Nekem semmi bajom az ikejával.Hetente többször bemegyek.Ugyanis a céges öltözőnkben megivott sör általában akkor szeretne kijönni amikor az Örsre érek:)

DurvaPisti 2011.11.26. 11:24:20

Hanyas vagy te disznó?

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2011.11.26. 11:31:56

@Ower: Az meg van, hogy a poszt toló szeméje nem azonos a poszt közé tevő szeméj szeméjével? :)

phaszfej 2011.11.26. 11:57:35

@DurvaPisti: Visszahívlak, kár, hogy letedd, nincs értelme.

megamenn 2011.11.26. 12:40:51

@fourgee: Vajon, ha egy ilyen szuszogós telefonálónak azt mondanám, hogy Lúúúúk, én vagyok az apád, elröhögné magát?

ergerberger 2011.11.26. 12:48:54

"feszéjezve"
"óda mentem"

Javítanám: Téged FEJSZÉZNI kéne, bazdmeg, aztán egy ÓDÁt énekelni arról, hogy mekkora paraszt vagy...

megamenn 2011.11.26. 13:18:34

A multkór a dorozsmai vásárban melém szegődött egy kb.10/12 éves cigánygyerek. Elsőként nem volt gyanus, de másodiknak és 3-diknak már az volt. Úgy csinált mintha pont tőlem nem látná a kirakodott portékákatt. Mert zavarom a kilátásban. Egyszercsak meg áltam, gondoltam majd megy tovább. De nem ment tovább. Hanem meg áltt. Elkezdet körbe forgolodni, mint ha a haverlyát keresné aki valahol lemarat. Na ez nagyon gyanus volt. Nekem. Ujra elindultam. Ő is elindult. Két lépés után meg áltam, hozzá fordultam és öszevontt szemöldőkkel, kérdően néztem rá. Ezt már szerencsére nem birta lekezelni, és elhúzott. A f@szba.

oliva 2011.11.26. 13:34:46

én ha végre beesek valahova sopingolni, akkor szerintem komolyabb dolgokat sem vennék észre, minthogy simán követnek...erre már amúgy is immunisnak kellene lennünk, néha a balfék biztonsági őrök is követnek, és akkor mi van?

igazságos 2011.11.26. 13:38:34

Kész. A posztoló dilis.

@megamen: na, neked viszont szerencséd volt, amúgy meg bodzaszedő, tisztességes hátrányos helyzetű, ne legyél rasszísta, az csak én lehetek.

@hagyma:
Amit viszont mindig irigyelek tőletek, az az amerikai mosógép, 10 literes. :) De szeretnék egy olyat, álmaim netovábbja. Egy héten kétszer kimosnám vele a családra való cuccot, nem is szólva, a kevesebb vízfogyasztásról, energiatakarékosságról, satöbbi. Hogy ezt nálunk miért nem vezetik be, kiszúrják a szemünket holmi 5 literessel, azt is nagyon drágán, az energiatakarékosságra fogva.

Onibaba 2011.11.26. 14:07:47

Javaslom mindenkinek a Dalok a konyhából című, svédekről szóló Norvég filmet :-)

megamenn 2011.11.26. 14:07:54

@igazságos: Egy 5 literes mosógéppel igencsak bajban lennél. Persze az 5 kg(!)-os sem nagy, de nem ritkák a 6-7kg-os gépek sem.
Régi vicc:
Milyenek a szovjet törpék? Óriásiak. Manapság ez pont a nagy úeszára illik...

Maxiszterelnök 2011.11.26. 14:11:39

Na holnap úgyis készülök az Ikejába, majd elszórakozom kicsit, ha még ott lesznek:)

'it's cool to know nothing' 2011.11.26. 14:55:36

Eztet úgy híjják, hogy paranoia.

Pont, mint az a fószer, aki egyszer a Port Authority buszpályaudvaron került elénk NYC-ben. Álltunk a sorban a pénztárnál,előttünk a fószer, aki egyre idegesebben tekingetett hátra. Egyszercsak megkérdezte, hogy ti hovamentek? ti is odamentek ahova én? miért mentek ti is oda ahova én?

Volt nála egy törött esernyő. Inkább a sor végére álltunk újból.

Sicc 2011.11.26. 15:12:24

Figyú! Állj oda a csaj mögé, és súgd gyengéden a fülébe, hogy te vagy Rottenbiller. És amikor rád néz, akkor vigyorogva húzogasd a szemöldöket. Majd kövesd öt percig egy kis nyálcsorgatás mellett. Garantálom hogy többet nem megy utánad!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.26. 16:30:42

@Megdobbent: a palinkafozest azt szigoruan buntetik, de azert fozik a hegyekben:)
@igazságos: oszinten megmondva sejtelmem sincs hany litereset vettunk, jo nagy, de nem bazi nagy, mondjuk jo ha 2 hetente mosunk...

es igen engem is kovettek mikor mentunk vasaroplni, rengeteg ember kovetett minden egyes boltban
vegulis a Lowe's-ban vettuk meg, eleg sokat varialt Mary, hogy melyiket is kene, egy elado vegig ott allt es segitett /fel ora/ aztan Mary elment pisilni es azalatt kitalalta melyik kell, de mire jott vissza, az elado egy masik nonek ajanlgatta a mikrokat, ezert mi siman mentunk az adatok felvetelere / ingyenes hazhozszallitas es beszereles naturlich/, mire rohant az emlitett elado, hogy az en kodomat usd be, en adtam el, mondta neki a pasi, tudom a Te kododdal utottem...
szoval lehet erdekelte tenni az eladokat is, hogy jol dolgozzanak.....
szerdan hozzak
most hetvegen mar nem tudtak, mert ugye black friday, jovo heten meg szerdan lesz off
hat igy megy ez
nagyon jo aron volt, adoval egyutt 900 alatt volt a ketto

megamenn 2011.11.26. 16:40:23

@hagyma: És azok ott a hegyekben, ténylegy olyan bézbólsapkás, kockásflanelinges baltás mutánsok, mint a filmekben?

Netuddki. 2011.11.26. 17:18:48

Szánalmas reklámerőlködés...

igazságos 2011.11.26. 17:25:39

@hagyma: 1000 dollár volt a jegyem, oda-vissza Amerikába, Fresno-ba.

Amikor ott voltam, 1200 dollár körül láttam ezeket a berendezéseket, szárítóval együtt, 1500 körül.

@megamen:

Igazad van, kg-ot kellett volna írnom, bocsánat. Szerintem az Amerikai mosógépek sokkal jobbak, mint az itthoniak, láttam, kint hogy mossák a ruháimat.

Érdekes, hogy a műszaki cikkek olcsóbbak voltak, míg a ruhák egy árban vannak az itthonival. De persze, ez is függ attól, hol, mit, és mennyit.

De azért meggondolnám, hogy ilyen Fekete Péntek-es akciókkor elmenjek vásárolni, ott olyankor megölik egymást, tömegnyomor van, mint nálunk Karácsony előtti napon.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.26. 17:45:03

@megamen: vannak figurak:)
@igazságos: minden olcsobb itt, a ruhak is, mondjuk egy Levis 40-50 dollar stb.
sokan hobbybol mennek ki mar ejszaka, ez hagyomany...
mi csak deleott 11 korul mentunk, sokan voltak,de nem tomeg
amit a tv-ben mutogatnak azok egyedi es kirivi esetek es olyan helyeken, ahova mi nem nagyon jarunk
ha erted hogy mondom...
a mosogepek es a szaritogepek is 400 korul indulnak darabonkent black friday nelkul is es 2-3000 fele vegzodnek

megamenn 2011.11.26. 17:46:25

@igazságos: Nekem van egy emberem ( ez így olyan faszagyerekesen hangzik nem? ) akitől 30 k-ért (kb 90$) vettem szinte új mosógépet, gondolkodom a szárítógépen is (a mostani már nagyon régi, az a madzagos fajta, amin lógnak a ruhák ) az csak egy húszas.
Jaj, ugyan ne emészd magad a liter-kg probléma miatt, egyáltalán nem haragszom, már el is felejtettem. Mindenkivel megesik az ilyen. Semmi baj! :)))

igazságos 2011.11.26. 18:14:12

@megamen: jóvanna. :)

A másik álmom mostanság egy iPad2. De csak január-február környékén lesz esedékes. :(

Ahoj- 2011.11.26. 18:17:04

Ki az a hülye aki IKEÁBAN lapraszerelt széteső szarokat vásárol a mai világban?

blackbarika 2011.11.26. 18:18:12

posztoló túl sok filmet nézett, esetleg túl sokat olvasta a conteo blogot.
nem is értem mit hitt, hogy meg akarják ölni? :D

egyébként elég hülye egy megoldás, engem is idegesítettek volna a diákok, megoldás egyszerű: ki kell sétálni az áruházból és máskor visszajönni, nem pedig mint egy elmebeteg menekülni a lépcsőn.

ekkora hülyeséget is rég olvastam :D

Asztalos Gábor 2 2011.11.26. 18:27:03

Ilyen követésre a megfigyelő kamerák nem alkalmasak?

Mert ha látja az ember, hogy valaki direkt őt követi, figyeli pár méterről, akkor másképp viselkedik, másképp mozog, mint amúgy, így nem sokat lehet megtudni a vásárlók valódi mozgásáról.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.26. 18:34:40

@megamen: csak ez nem "szinte" uj:)
a szomszedbol is koltoztek es vehettem volna szinte ujat 100 dollarert, dehat, ugye ...
erre van 1 eves total garancia es 10 ev a motorra, meg a dobra...
es allitolag jo
majd kiderul
szarito kell itt mert erkelyre nem teregethetsz,a furdo belmagassaga meg nem engedi meg a fregolit....
meg hat sokkal praktikusabb...
ha kiveszed forron a cuccot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.26. 18:36:39

@hagyma: mondjuk otthon se lehet tusolni ha log a ruha.....
de itt meg ugyse

Turboanyu 2011.11.26. 18:37:04

Jaj de kár hogy nem voltam ott a két gyerekemmel!!!!
Mondtam volna egynek hogy te kövesd a kicsit, a másiknak hogy te a nagyot, én meg az étteremben hátradőltem volna egy kávéval. :-) A két rosszcsont tuti kicsinálta volna ezeket. Amúgy én visszafogom őket hogy viselkedjenek normálisan, de most azt mondtam volna, hogy nyuszikáim, ma szabad szaladgálni és cikkcakkban fogócskázni.

rexter 2011.11.26. 18:37:45

vicc ez a sztori, és ez a csávó szabadlábon van az a legdurvább. elképzelem ahogy próbált elbujni a LYKIO gardróbszekrény és a MUNEGA kanapé közé.

megamenn 2011.11.26. 19:03:32

@hagyma: Erre is adott a srác egy év garit. Az ÚJ gépek ( tapasztalatom szerint) az általam elfogadható ársávban (<100e ) egyszerűen szarok. A szervizek garanciális javításairól ( itt a nemamerikában, ahol bizony a szar büdös) már biztosan hallottál, olvastál.
Persze, tudom én, az új az mégiscsak új! Csak másként mégy az emberek közé azzal a tudattal, hogy neked egy vadivadi ÚJ mosógéped van otthon. Tudom én, volt már nekem is.

Mylady 2011.11.26. 19:03:49

Isteni csülkös bablevest főztem. Megáll benne a kanál.

Csak hogy érdemben is hozzászóljak...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.26. 19:11:49

@megamen: en teljesen ugyanugy megyek a dolgomra az emberek koze mosogeppel meg mosogep nelkul is, de igen, ha veszek inkabbb az uj fele hajlok, kocsin kivul mindenben,,,...
hat meg hat tudnad, hogy ez az elso mosogepem amerikaban....es teljesen normalisan setaltam a tarsadalomban
@Mylady: en karacsony utan csinalok a sult sonka levebol
mint minden evben

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.26. 19:13:20

@megamen: mondjuk en nekem a whirpol adta a agrit nem egy srac, de ez gondolom mindegyis
/ na majd most jon az , hogy a whirpol aleheto legszarabb ami letezik:/

venszivar 2011.11.26. 19:20:36

@Mylady: Nagyon jól hangzik! De azért van leve is, amiben kicsit úszik a FA KANÁL ? nyami, nyami.

megamenn 2011.11.26. 19:22:23

@hagyma: Irigyellek, vlsznleg én soha nem jutok el a mentális olümposzra, ahonnan te az észt osztod folyton.

megamenn 2011.11.26. 19:26:46

@hagyma: Igen, a vörpúl a legszarabb de akkor ezt te is tudod.
És hozzád -persze- egyenesen Mr Whirpool fog kimenni megjavítani a gépedet, nem egy srác.

pengusz 2011.11.26. 19:28:07

Pff. Gyakran szokott üldözési mániád lenni? :D

Ilyen mikor szokott lenni? Nekem lenne pár ötletem ilyen esetre:
- leülnék egy fotelba olvasni (ha esetleg felhagyna a tevékenységgel, utánnamennék, és közölném vele, hogy nem megfelelően végzi a munkáját, én őtt ellenőrzöm, ki van rúgva)
- fel alá sétálnék egy 5 méteres sávban
- követni kezdeném az engem követőt
- elkezdeném fényképezni
- fennhangon hívnám a rendőröket
- elkezdenék vetkőzni

Áh, de gondolom ezeket a poénokat már lelőttétek korábban :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.26. 19:30:14

@megamen: hat ezt szep ha belatod, oda nem juthat el mindenki

nem, nekem egy srac fog kijonni megjavitani, ha elromlana, de amerikaban nem romlik el semmi
de ha miegis, majd adok neki egy sort ha jol dolgozik

megamenn 2011.11.26. 19:40:40

@hagyma: Na, akkor ezt kitárgyaltuk :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.26. 19:43:23

@megamen: ki
ugorgyunk
most eppen husdaralo-toltot akarok venni kolbasztolteshez
ez lehetne hasznalt is

megamenn 2011.11.26. 19:47:21

@hagyma: és ha előtte kutyát daráltak vele ? Csak újat, és csak az ALDI-ból.

LiberAll 2011.11.26. 19:48:47

Pff. próbálják optimalizálni az eladóteret, a Tuskóban/ Auchanban is ezt csinálják, csak ott kamerával, mert az egész le van fedve vele. Gondolom, az Ikeában nincs, merthogy nehéz lenne egy 2m-es 120 kilós kanapét zsebre rakni.. bár ki tudja :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.26. 19:54:19

@megamen: nem lehetetlen, de hutokben es fagyasztokban gyakrabban helyeznek el hullakat, majd olcson arusitja egy srac 1 eves garanciaval

megamenn 2011.11.26. 20:34:14

@hagyma: Ami persze nem baj hiszen egy hűtővel mi baj lehet? Már megmondta itt a homáron is egy nagytudású megmondóember, hogy ki kell törölgetni, és kész!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.26. 21:18:06

@megamen: torolgetni nem eleg, ki kell takaritani rendesen, ha elotte csecsemohullat vagy nagymamat tartottak benne, akkor nem art fertotleniteni es akkor lecet
viszont a mosogep, hat az gazos
moshattak benne pacalt, meg ilyenek...
es akkor elvesziti a garanciat,
ha a pacal vegett vettek meg

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.26. 21:19:43

amugy monttam, mint amerikai megmondoember, hogy huttot azert nem veszunk mert aggyak a lakashoz
mert mi berlunk
nem tellik svajci frankra
mosogepet meg nem adnak az annyuk uristenit, csak laundryt a kert vegibe

megamenn 2011.11.26. 21:40:29

@hagyma: "moshattak benne pacalt"
Pfejjj, miket nem mondasz. Nade ki csinál ilyet? Amúgy meg nem lehet baj, ha befújod WD40-val.

megamenn 2011.11.26. 21:46:01

@hagyma: "mint amerikai"
muhhaha! A te életed ahhoz már nem elég hosszú. Az ámerikás magyart viszont jól megy.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.26. 21:59:43

@megamen: ha komolyra forditjuk tetszik nem, en sem tudom, mar inkabb vagyok amerikai mint magyar
ez van
mar angolul almodom es minden ide kot
amugyis honnan tudod meddig elek, ha meg elek 28-at ami benne van, akkor fifty-fifty
de ez ugy van ahogy otthon mondtak
az a magyar aki annak vallja magat
na itt is az van az az amerikai aki....
es hat en mar papiron is az vagyok, magyar szuletessel es ettol nem vagyok szomoru:)

megamenn 2011.11.26. 22:04:27

@hagyma: Én negyvenet gondoltam neked, csak azért nem többet mert nem vagyok gonosz.
Nálatok hány az óra?

salapapa · http://salapapa.hu 2011.11.26. 22:51:41

a poszt nem sokat ér, de a kommentek........
:DDD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.26. 23:14:09

@megamen: negyed6
megettuk a pulykat is vegre

salapapa · http://salapapa.hu 2011.11.26. 23:36:02

@Anti Anyag: biztos vagy benne? mert én láttam hogy.....................

@venszivar: le ne fektess már babaidőben! :P

venszivar 2011.11.27. 03:51:00

@salapapa: "Isten" ments ! csak "puhatolóztam".:)

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2011.11.27. 12:51:47

Tegnap én is bementem az Ikea-ba. Rögtön feltűntek a mappás követő emberkék de résen voltam. Leütöttem az engem követőt lányt majd a mappáját elvéve a ruháiba öltöztem hogy feltűnés nélkül elvegyüljek a többi mappás között. Bár én féri voltam és jó 10 évvel valamint 40 kilóval több mint az "álcám" szerencsére nem tűnt fel senkinek a dolog.

Egy ajtón benyitva végól borzalmas látványban volt részem. A bolt alatt egy mély barlangrendszer húzódott aminek a mélyén egy vérmocskos oltár tövében kitépett szívvel feküdtek a követett vásárlók az oltárnál pedig maga az Ikea vezérigazgatója állt egy obszidiánkéssel a kezében és így szólott. "Ó hatalmas Yog Sotoh, Nyarlahotep és Sub Niggurath! Fogadjátok el áldozatunkat amiért a Gazdasági válságban is megóvjátok cégünket!"

Ez már sok volt ezért az ajtót becsapva elrohantam de előtte még vettem egy jó kis kombinált szekrényt. Azóta úgy érzem követnek. Lehet hogy hamarosan meghalok de legalább ti már tudjátok az igazságot!

XCat 2011.11.27. 13:36:14

@Prof. William: Ia ftangh! te meg egy baromállatvagy, és mégy következő áldozatnak, mert rosszul írtad a Neveket :D

megamenn 2011.11.27. 13:43:56

@megamen: Ez kb olyan áldozat, mint a Lúdas Matyiban az ispán ajánlata: a sereg életivel fizetök érte!

Xezs 2011.11.27. 14:35:41

Aki leírja, hogy "óda" annak kuss a szája.

Nincs jobb dolgod, mint kérdezősködni? Legalább életedben egyszer követett egy nő, ha már máskor nem.

Guy_Montag 2011.11.27. 14:57:59

nya. most olvastam az új posztttttottt.

nem mindegy, neki, ki figyeli? és ha a kamerarendszeren figyelik, az nem zavarja? a kamerák pedig elég keményen tudnak zoomolni, részletesebb megfigyelés ejthető vele.

"hogy diákmunkát végez a megbízottja az IKEA." az ikea a megbízott?

"Ezek után óda mentem a lányhoz. " mármint írt egy ódát a lányhoz? művészlélek.

kb mindenkit mindenhol megfigyelnek. és nem tegnap óta. há nem?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.27. 16:03:58

@dubai_tennis: ha mindenkit mindenhol megfigyelnek, akkor mindenki megfigyelo is
jelen esetben O figyelte meg az IKEA-s janyt a mappaval
megfigyelte, hogy megfigyelik

Guy_Montag 2011.11.27. 16:12:23

@hagyma: tudathasadásos állapot, nemde?

Xezs 2011.11.27. 17:13:23

@hagyma: Jaja, jogos, fasznak rí a szája, ha egyszer ő meg a jányt figyelte meg.

Még azt is látta, hogy térképszerű képződmény van a csöcsei alatt, izé akarom mondani a kezében.

Akkor balfasz vásárló VS diákmunkás kisjány: 1-1 a megfigyelős játékban. Döntő holnap.

megamenn 2011.11.27. 17:56:43

A kedvencem:
"Ekkor teljesen úgy éreztem magam mint egy állatot"

Ez sem rossz:
"Ez elsőként nekem nem volt még észrevehetően kirívó"

Egyet kell értenem a poszterrel, én is jobban szeretem azokat a kirívó dolgokat, amiket nem lehet észrevenni.

Xezs 2011.11.27. 18:53:24

Amúgy szerintem csávókám túl sok időt töltött az átkos korszakban, aztán mindenkiről az ÁVH jut eszébe. Lehet a diáklányok fekete autóval közlekedtek és az Andrássy 60. a központjuk? Sőt, titkos alagút vezet az Ikeától az Andrássyig.

Guy_Montag 2011.11.27. 20:29:45

akkor ez most megfelel a profilnak?

Megdobbent 2011.11.28. 00:08:18

@hagyma: nade igy mi lesz a moso-szaritoval, ha odebballtok? Viszitek azt is? Vagy leboltoljatok a foberlovel? :)

Megdobbent 2011.11.28. 01:44:54

... en teged nezlek, de nem figyelsz, mert engem nezel es ram ugyelsz, mi oket nezzuk, de mit sem er, mert minket is neznek valamiert ...

Mar, ha jol emlekszem :)

Megdobbent 2011.11.28. 05:45:16

@hagyma: Jaja, hat tulaj vagy valaki, aki berbeadta es majd akinek visszaadjatok, ha leceltek :) EK?! ;)

mandarinkisasszony 2011.11.28. 09:29:05

Én az IKEÁban a rengeteg terhes nőtől vagyok pánikban. Mindenhol ott vannak, mindenhol ott vannak, MINDENHOL OTT VANNAK!!!!

labi 2011.11.28. 09:58:13

Tibor, buzi-e vagy?

Fiatal csaj követ, te meg elfutsz?

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2011.11.28. 10:37:27

@mandarinkisasszony: Ez igaz! Én is láttam őket! Javaslom hogy legközelebb rugdosd le őket a lekgözelebbi lépcsőn és kiderül hogy amit a nagy hasuknak nézünk az valójában egy rendkívül fejlett követőberendezés, esetleg egy törpeméretű IKEA ügynök gubbaszt ott szorgosan jegyzetelve.

szekertabor · provo.blog.hu 2011.11.28. 10:44:31

Bár a történet roppant szórakoztató, és még helyesírási és nyelvi hibák is ízesítik, azért a posztoló ekézésén túl felmerül néhány kérdés:
Miért kell az IKEÁ-ban egy csorda diáklány a követéshez, ha
1. Nincsen személyes kapcsolatfelvétel a vevőkkel,
3. Az emberek többségét zavarja, ha feltűnően (és ok nélkül) követik,
2. A biztonsági kamerákkal a vevő zavarása nélkül követhető bárki.

Szóval én bizony az IKEA eljárását zaklatásnak tekintem, és mint ilyen, bizony törvénytelen.

Guy_Montag 2011.11.28. 17:52:16

@szekertabor: én simán megsétáltattam volna a lányt.

Xezs 2011.11.28. 18:37:05

@szekertabor: A kérdéseidre a válasz röviden és tömören: semmi közöd hozzá.

Ha te is olyan impotens vagy, mint a posztoló, akkor lehet rugózni ilyen szarságokon, de az az igazság, hogy a világ sokkal nagyobb és érdekesebb, minthogy ilyen pitiáner faszságokkal foglalkozz.

Én tényleg nem értem ezt a fajta mentalitást. Létezik hogy egyeseknek ennyire ingerszegény az élete?

vauvauvau 2011.11.29. 02:07:33

Engem is követett egy fiatal lány. Bementem a wc-be, oda is utánamjött, majd a fülkébe, oda is, becsuktam az ajtót és elmentünk.

Köszönöm az IKEÁnak!

helianthus 2011.11.29. 08:45:32

@Xezs: teljesen igazad van, mármint a világgal kapcsolatban.
A kérdésre a válasz: igen léteznek ilyen emberek, sőt egyre többen vannak, akiknek nincs "saját" életük ezért vagy másokét élik (állandó pletykálkodás formájában) vagy problémákat generálnak maguknak.

ifrance 2011.11.29. 11:22:10

miért kell a vásárlókat követni? hiszen az egész áruház egy labirintus, ha egy db gyertyáért mész be, akkor is végig kell járnod az egészet (igen, tudom hogy vannak átjárók, de érdemben nem rövidítik az utat). vagy azt akarták felmérni, hogy ki mennyi idő alatt találja meg az átjárókat?
egyébként már írták a megoldást: ikeába soha!

cheega 2011.11.30. 20:14:12

Ha kötelező lenne mondjuk a kosár/zacskó/táska hordása, azt is el lehetne látni csippel, mennyi időt/pénzt/energiét meg lehetne spórolni, miközben követhető a vásárlók mozgása...

Xezs 2011.11.30. 20:56:30

@cheega: Mert azt a rendszert 100 Ft-ból ki lehet építeni, és amúgy is állandóan szükség van rá, meg nem megy tönkre, nincs fenntartási díja...

Hagyjuk az álmokat.

Anomalocaris (törölt) 2012.03.04. 19:35:18

Még mindig ez az egyik legjobb poszt.
süti beállítások módosítása