Tékozló Homár

A napi 5 vásárlásra limitált bankkártya

2011.12.14. 13:23 | jackyll | komment

Okapi sajnos pont a lényeget felejtette le különösen hangulatos karácsonyi leveléről, vagyishogy melyik "tetves bank" chipes bankkártyájával nem lehet szinte sehol fizetni. Illetve melyik az a bank, amelyik napi 5 darab vásárlásban limitálja a fogyasztást, amit csak ideiglenesen lehet feloldani 48 órára?

Dzsi kibaszott Hád.

Megtörtént a háromévente esedékes bankkártyacsere, dombornyomott és elektronikus, ezeken már chip is van (nem lehúzzák, hanem bedugják, máris sikerült otthagyni egy vásárláskor), kurva rondák,  nyilván a bankadó meg a végtörlesztés miatt nem futja rendes grafikusra. Menetrend szerint érkezik a Karácsony előtti idegbaj is, ami elől fejenként havi kétszázötven nettó (plusz év végi prémium) alatt nincs menekvés. Ha rokonaid, gyereked és frankhiteled is van, akkor ennyi pénzből is belerokkansz, mire vállalható ajándékokat szerzel. Ünnep és vásárlás problematikájához most legyen elég annyi, hogy végül is adni jó, és kapni sem rossz.

Tehát belerokkansz, mert a magyar kiskereskedelem infrastrukturálisan, emberi, morális és szakmai értelemben elsorvadt a faszba (ez összességében hatvan éves történet, de az elmúlt húszban sem javult, sőt). Ha esetleg olyasvalamit szemelsz ki, amit nem a marketingesek akarnak rád tukmálni, ami nem a magyar átlagfogyasztó hosszas kondicionálással elért, svábbogárszintű igényeire van szabva, akkor gereblyéken fogsz gyalogolni. Mintha lenne egy marketinges/sales-es előszűrés, ami még a hitvány szarból is csak a legalját engedné az országba, és ez egyre rosszabb.

Telefonálgathatsz a forgalmazónak, és a nyolcadik hívás közben feldereng neki, hogy az a termék, amiről már hétszer beszéltetek, nem is szerepel a hazai kínálatban. De előtte ide-oda küldözgetett, hogy ott valószínűleg találsz belőle. Majd amikor ott sem volt, akkor kiderült, hogy van saját webshopjuk, de rosszul tudta, mert ott sincs az áru, különben is merő egy kupleráj az egész, nem véletlenül nem találta meg a Google (miközben a kínálat egyszerűbbik végéről van szó, semmi extra). És amikor utoljára letennéd a telefont, és elköszöntél, még arra biztat, hogy azért nézz körül a webshopban, hátha. Konfliktuskerülő alkat lévén az újabb meg- és elköszönés előtt elgondolkoztam, vajon elmagyarázzam-e neki, hogy bazmeg, ha fehér porcelán konyhai lófaszt keresek, akkor a fekete szénszálas irodai lófasz nem lesz jó, bár lófasz az is, én viszont nem véletlenül keresem éppen azt, amit, hanem mert arra van szükségem. Így aztán kénytelen voltam még kétszer elköszönni és udvariasan végighallgatni, hogy esetleg válasszak valamit abból, ami van.  Egy kis kedvezményt is adnának. Márkaképviselet, a kurva anyátok.

A magyar webshopok általában véve nem opció, visszaigazolt megrendelésről is képesek kideríteni az átvételkor(!), hogy mégsincs, vagy fekete helyett fehér van, vagy töröttet adnak, és csak akkor kapsz cserét elfogadható időn belül, ha azonnal a töküknek szegezed a fogyasztóvédelmet. Teljesen nyilvánvalóan arra játszanak, hogy behazudnak valamit olcsón, hátha veszel helyette valami mást, ha már odaevett a rosseb.

A plázákban a kínálat Made in China szemét, túlárazott IT-szarok, illetve ostoba, vicceskedő, túlárazott design-szarok és ezek átfedései, és ez is szinte semmi ahhoz képest, hogy minden lépésnél más szájbabaszott, kretén kereskedelmi rádió vagy house-remix szól, és elsodor a fogyasztási célú hitelből túlköltekező tömeg.

A kirakodóvásárokon szintén Made in China szemét és iparművész-kézművesből a gyengeelméjű, infantilis szar. Ami meg nem az, az vagy drága, vagy nem arra van szükséged. Not nice. A könyvek még úgy-ahogy, de az is lefelé tart, és nem olyan nagyon magasról tart lefelé. Abba rokkansz bele, hogy megtaláld a kivételeket.  

Végül kénytelen vagyok drága euróért vásárolni, külföldi webshop, legalább nem szemét. Nem jó a dombornyomott kártya, pedig annak idején pont azért kellett ilyet is igényelnem, hogy külföldről  vásárolhassak. Diese Kreditkarte kann nicht akzeptiert werden, többször is, pedig régebben jó volt. Másnap a bankfiókban negyed órás várakozás után a „tanácsadó” kedvességgel igyekszik ellensúlyozni totális inkompetenciáját, és a telebankhoz irányít, mert ”ezeket az elektronikus dolgokat” ők kezelik. Állam az államban, nyilván. Gondolom, majd este elintézem, addig még vásárolok. Boltba be, elektronikus kártya be, elutasítva, többször egymás után. Ez az új kártya csinált már ilyet, random módon nem lehetett vásárolni vele, egyszer tankolásnál, egyszer az abc-ben. Most azt is elárulja, hogy átléptem a limitemet. A napi limitemet nem léphettem át, kb. ötvenezer szokott lenni, talán száz, ha jól emlékszem, lássuk csak, BKV-jegy, rágó, kis biszbaszok. Mi a fasz. A következő négy helyen is elutasít, úgyhogy mégiscsak telebank.

A plázában a bankfiók külső oldalán (!), a falon a nyomógombos telefon, túl magasan ahhoz, hogy eltakarjam, csak az nem olvassa le a kódjaimat, aki nem akarja („a PIN-kód az Ön négyjegyű titkos kódja, amit még én sem tudok”, hízeleg az operátor). Az internetes vásárlás problémáiról fingjuk nincs, a másiknál a limit pedig úgy van, hogy nemcsak a napi összeget korlátozzák, hanem a vásárlások számát is. Ez nekem új, de mindegy, biztos benne volt a hirdetményben, hanem a napi összeglimitem nevetségesen magas, a vásárlások száma pedig: …öt! ÖT!!! Ezt nem hiszem el, bazmeg, egyiket sem én kértem, jól van, hogy lehet ezen változtatni? „A vásárlások számát átmenetileg, negyvennyolc órára, növelni lehet.” De én végleg szeretném, bármikor vásárolok ötnél többször, és az adott összeglimit mellett amúgy is teljesen mindegy, hány vásárlásból lopják el a pénzemet. Legalább dönthessem el én, hogy mennyi legyen a limit. „Csak átmenetileg lehet.” Rohadjatok meg, tíz évvel ezelőtt ment a nagy offenzíva, hogy a kártyás vásárlás jó, a kártyás vásárlás ingyenes, a kártyás vásárlás kényelmes, át is szoktam, erre így kibasztok velem? ÖT??! Évek óta kártyával fizetek, ha csak tehetem. Hívogassam a telebankot, állítgassam a limitet a netbankon? Átmenetileg? Tudnom kell előre, hogy másnap hatszor fogok vásárolni? Melyik kékinges tökfej fosta ezt?

Fogalmazom fejben a levelet a PSZÁF-nek, aztán otthon fel a netre, hátha a feleségem hitelkártyájával menni fog a vásárlás.  Ismét: Diese Kreditkarte kann nicht akzeptiert werden. Nevek sorrendjét megfordítva, ékezetek nélkül, ékezetekkel, sehogy nem megy. Az üzenet mellett két logó, MasterCard SecureCode, meg Verified by Visa, nézzük csak, ez régebben nem volt, ez valami szolgáltatás, bla bla bla, érdeklődjön a pénzintézeténél, Sign Up Now, és igen: Hungary/Ungarn, ellentétben Polanddal, Romaniával, Czech Republickal stb, de hasonlatosan Slovakiához, nincs benne a buliban. Tehát amelyik webshop ezzel is védi a vásárlóit illetve önmagát, az a magyar kiadású bankkártyákat nem tudja értelmezni. A tetves banknál persze lövésük se volt.

Tehát PSZÁF vagy nem PSZÁF? Gyorsnaszád vagy foskenu? Emigrálás vagy itthonszopás?

Adalék: Budapestről autóval gyorsabb lejutni Pécsre, mint intercityvel, és a McDonald’s-ban a maga szar módján is sokkal jobb a kaja, mint egy átlagos utcai péksütemény vagy „szendvics” (rántotthúsos zsömle). Normális kenyeret jó, ha öt helyen lehet venni az országban.

SPAAARTAAA Áldott, békés, boldog Ünnepeket.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 12:58:09

@PsychoCica (4zsiráf): Deréktól lefelé volt a bácsi levetkőzve. Na, ma nem megy nekem a viccmesélés...

XCat 2011.12.15. 13:02:17

@atpijkamo: Jahhhogy úgy... akkor már értem.

2011.12.15. 13:03:28

posztolót már lehet ?

XCat 2011.12.15. 13:03:30

@atpijkamo: " Jó, egy nagyon nőies külsejű férfi, olyan, akinél kevés szebb nőt ismerünk"

Én speciel sokat, személyesen is.
Ez egy kis szerb buzi, pattanásokkal.

Rosszindulatú Vászka 2011.12.15. 13:06:49

@PsychoCica (4zsiráf): nem, ezt rossul tudod.

A buzi az, aki elém áll a sorba, vagy nem enged előzni.

Az ottan meleg, vagy férfitestbe született nő, esetleg liberális metrócekcuális szingli.

XCat 2011.12.15. 13:09:20

@Rosszindulatú Vászka: :DDD Lófaszt. Ami azért pucsít hogy egy másik férfiállat a seggébe verje a gecijét (megjegyzem az sem normális), az bizony buzi. Méghozzá retkes kis buzi. A hema meg hülye, mert a melltartóból semmi nem látszik semmi.

@atpijkamo:
Igen. Nem teszem helyesen?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 13:09:20

@Kulics: Ha különböző neműek vagytok, akkor feltétlen.

Ha azonos neműek, akkor kell, hogy ő is akarja.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 13:11:47

@PsychoCica (4zsiráf): Szeresd embertársaidat fenntartások nélkül!

XCat 2011.12.15. 13:15:43

@atpijkamo: Az embert benne (már amennyi van) szeretem. A buziságát nem. Nem érted? Nem baj, sokan nem. :D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 13:16:27

@PsychoCica (4zsiráf): "Ami azért pucsít"

Tudod mit? Magasról leszarom, hogy ki mit csinál a hálószobában, ha közös megeggyezéssel csinálják. Te mész a gyertyát tartani? Amíg nem tolja a pofámba a másságát, tőlem lehet hideg, meleg, néger, kutya...

Egy embertől elvárom, hogy legyen humora, az alsóneműjében nem turkálok.

Rosszindulatú Vászka 2011.12.15. 13:19:23

@PsychoCica (4zsiráf): ezt nem értem. Újrafogalmaznád kérlek ojan szavakkal és nyelven, amiket én is ismerek?

Monnyuk az Ablakzsiráfból, meg a Cilike pöttyös ruhában c. remekművekben található majdnem minden szavat ismerek, még a idegen szavakat is, mint a impresszum, meg tartalomjegyzék.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.15. 13:25:47

(nyuszi norvégmintás pulóverben)

Rosszindulatú Vászka 2011.12.15. 13:28:27

@estrella negra: én tudok cápatámdásot:

__\o/__\ /__\o/__

XCat 2011.12.15. 13:29:56

@atpijkamo: Akkor fogadd el, hogy úgy ember, ahogy van, az ő teljességében. Attól hogy humora van, még bőven pucsíthat, ne rekeszd ki ezért a pucsítós részét, mert ezzel ugyanúgy diszkriminálod, mint én. :)

Ez az ami nekem nem tetszik, arról nem veszek tudomást hozzáállás hosszabb távon nem szokott hasznos lenni.

Azon kívül a pofádba is tolja. És ez nem másság. A másság az, amikor a tizenéves hülyegyerek kitalálja magáról hogy ő frínemzedék, oszt elmegy punknak. Ez betegség.

@Rosszindulatú Vászka: "Apu neve Béla. És anyué is."

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 13:31:07

@Rosszindulatú Vászka: Milyen vicces, mikor valaki gyermekként megtanul egy nyelvet anyanyelvi szinten, oszt visszamegy az országba felnőttként. Macikákról folyékonyan tud diskurzusolni.

XCat 2011.12.15. 13:32:53

@atpijkamo: Mancikáknak olvastam.
:)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 13:34:25

@PsychoCica (4zsiráf): Nagyon sokan nem tolják a pofámba, és így nem is tudom, hogy nem heteroszexuálisak. Szóval haggyál ilyen szarságokkal!

Rosszindulatú Vászka 2011.12.15. 13:36:13

@atpijkamo: állítólag az első pár év a legfogékonyabb, meg gondolom az élményfaktor is jáccik.

Amúgy meg dumcsiztam már külhonba gyermekként kiszakadt hölgyvel küéhonba és fles volt, mert nem beszélt tejjesen hejesen, voltak ragozási meg egyeztetési gondok - mencségére szójjon ez az átlag tévé meg rádiós médibunkóknál si általános - ellenbe a szlenget meg verbális kötexést séa sumákságokat nagyon vágta.

Ellembe ojannal is, aki pár hónapos külföldi tartózkodás után patentül eltanult affektálni a kinti görénymagyaroktól.

Eccer mesélhetnél :)

Rosszindulatú Vászka 2011.12.15. 13:37:18

@estrella negra:

/ \ / \
{ } { }
{ { } }
\ \ / /
\ Y /
.-"`"`"-.
,` `.
/ \
/ \
{ ;"";, }
{ /";`'`,; }
\{ ;`,'`;. /
{ }`""` } /}
{ } { //
{||} { /
`"' `"'

XCat 2011.12.15. 13:38:04

@atpijkamo: Te kezdtél el buzimelltartózni. Most mi bajod vele, hogy továbbvittem? :)

Utálom a beteg dolgokat, ez van. Érdekes hogy ha megpróbálnálak seggbebaszni egy sörösüveggel azt probléma nélkül tolerálnád, ezt meg nem. :)

Na nehogy abbahagyd, mert vicces, csak gondoltam szólok, hátha vakfoltkategóriás ez nálad. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 13:40:25

@PsychoCica (4zsiráf): Na, Mancikákról meg éppen hogy nem. Szóval vicces.

XCat 2011.12.15. 13:43:41

@Rosszindulatú Vászka: Szerintem ez birkácska, meg felhcske, meg szives bocsok, és látok benne egy halvány utalást mózes kőtábláira is.

Rosszindulatú Vászka 2011.12.15. 13:46:53

@estrella negra: egy nyúl volna háturul, de ez a qrva motor kiszedi a szpészeket a sorok elejiről.

www.rabbit.org/fun/ascii-art.html

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.15. 13:51:34

@Rosszindulatú Vászka: Szerinted én miért pontoztam ki az oldalát? Sor közben is csak egy szpészt enged.

Rosszindulatú Vászka 2011.12.15. 13:59:27

@estrella negra: aszittem SzuperNyúl és suhan a levegőbe, mint a SzupreManus a képregényekbe.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 14:48:48

@Rosszindulatú Vászka: Kissrác Japánban, vidéken született, valamelyik kisebb szigeten, fehérek a szülei, japán iskolába járt, másodikos, nagy dumás. Elküldték ismerősökhöz nyáron egy nagyvárosba. Azt az elképedést képzeld el, amit a házban a szomszédok éltek meg, mikor megjelent ez a vadidegen, és vidéki tájszólással lyukat beszélt a hasukba. Mintha bekopogna hozzád egy ausztrál bennszülött, és salgótarjáni tájszólással kezdene veled cseverészni.

Rosszindulatú Vászka 2011.12.15. 14:54:21

@atpijkamo: na erről van egy családi legendám.

Távoli rokon kiköltözött a jenkikhez egy haverral, még a komenizmusbúl. Öten bérelték a lakást, ők ketten, meg három afrikai feketenéger. Azt gondlták, jó biznic lesz, mer így könnyebben tanujják a nyelvet. Mármint az ében srácok. Kb. fél év után jöttek rá, hogy nem amerikaiul, hanem magyarul tanulnak a két hófehérkéről, de addigra már ízesen káromkottak tirpákiai tájszólásba.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.12.15. 14:56:43

@atpijkamo: ja, csak nem értettem ezt a mell dolgot. Meg mit kerestél a mamográfián.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.15. 14:56:50

@Rosszindulatú Vászka: Dehogy. Ül a fűbe'.
Várj, rajzolok füvet. mert azt lefelejtettem.
Tessék:,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

KecskeDotyi 2011.12.15. 14:57:50

@helianthus: Nálunk semmi. :) Csak tűlevél :D :D :D

Kell leves. Gondoltam legyen fokhagymakrém. Oké, de az egyiknek fáj a hasa tőle, a másik nem szereti, a többinek jó. Oké, más leves kell.
Előétel. Ezen még agyalok.
Főétel. Mondom vagy sajtos-tejszínes csirke vagy tűzdelt pulykamell. Az egyiknek ez, a másiknak az kell, a harmadiknak nem jó, mert ő is ezt csinál, a negyedik meg fogyókúrázik.
Desszert: mákos- és diós süti, fantás szelet, zserból, tiramisu (abból is kétféle, mert a gyereknek nem rakok bele tojást és kávét), és akkor a diétásnak még nem tudom h mit adjak....Ja, és én főzök egyedül....

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.12.15. 15:01:46

@KecskeDotyi: Francia hagymaleves? és fokhagymakrém leves. és akkor mindenkinek ok.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 15:02:37

@PsychoCica (4zsiráf): "Az embert benne .... A buziságát nem. Nem érted?"

Te nem érted. Dumcsizunk itt. Jó. Te lány vagy. Jó. Mondjuk ez annyira izgalmas, hogy befolyásolja az érdeklődési körödet, meg a hozzállásodat a dolgokhoz. De nem fogom feszegetni, hogy kivel voltál az éjjel, milyen nemű, bőrszínű volt, és milyen testhelyzeteket vettetek fel... Mondjuk fiú vagy és meleg. (Lehet, nem tudhatom, és annyira nem is érdekel.) Ettől semmi nem változott, továbbra se firtatom az éjjel történteket. Nem kerül szóba.

Néha persze húzzuk egymást intimebb dolgokkal, egyes fiúkák már-már beteges érdeklődést tanusítanak a (virtuális) hölgykommentelők (virtuális) mellmérete iránt, de ezek mellékvágányok, nem meghatározók. Ha lenne bevalott (akár igaz, akár nem) meleg kommentelő, és nem lenne erőszakos, és a többiek nem rettegnének tőle, elképzelem, hogy ugyanilyen hülyeségeket lehetne vele is dumálni... Nem tudom.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.12.15. 15:02:51

@estrella negra: milyen éepattanóra? Kicsit zavaros a fejem, mert valamelyik idióta baszakodik velem.

XCat 2011.12.15. 15:03:07

@KecskeDotyi: Rendelj 3 kiló fornettit, és öntsd eléjük. A diétás meg majd csak szagolja. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 15:04:23

@batgirl: "Meg mit kerestél a mamográfián."

Azt elzárva tartják? Nem ilyen pénzbedobós automata? Nem tudom, sose láttam még.

Na, majd ha megyek prosztata vizsgálatra, elmesélem...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 15:05:57

@estrella negra: Ingyen kézi mammográfiás vizsgálatot vállalok.

XCat 2011.12.15. 15:06:07

@atpijkamo: Folyton csak ezek a testüregek....

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 15:08:53

@Rosszindulatú Vászka: :))) Jó, béár kicsit hihetetlen.

Na nem a káromkodás. Külföldi gyerekek a játszótéren a hülye, fasz szavakat tanulják meg leghamarabb.

Azért leghosszabban káromkodni szóismétlés nélkül szerintem magyarul lehet.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.12.15. 15:12:00

@atpijkamo: MIndíg is vágytam egy prosztata vizsgálat beszámolójára:)))))) Cserébe majd én is elmondom mammográfos satu történetét, de majd csak akkor:)

XCat 2011.12.15. 15:13:48

Lassanként manifesztálódik a múltkori "seggekkel vagyok körülvéve" megjegyzésem...

Rosszindulatú Vászka 2011.12.15. 15:17:49

@atpijkamo: jó szórakozást!

moduls.downlinkz.com/pagesbaze/karomkodasgenerator/karomkodj.html

@batgirl: hát az úgy volt, hogy nem is volt gáz, szinte kellemes, lehet, hogy megyek máskor is. Szal az orvos a bal kezét a jobb vállamra... nem nem, a jobb kezét a bal vállamra.. ja nem is... a qrva annyát, mind a két keze a vállamon volt!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.12.15. 15:21:51

@Rosszindulatú Vászka: na, ettől féltem, hogy ez a vége. MInden pasas egyszer így végzi, mikor még azt is bebeszélik nekik, hoyg az hőmérő.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.15. 16:07:43

@batgirl: Kell neked leállni mindenkivel vitatkozni.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.15. 16:19:09

@atpijkamo: Egyszer már elmeséltem az idevágó viccet a káromkodási világbajnokságról.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 16:25:57

@estrella negra: Tanítóbácsi kérem, én akkor hiányoztam.

De kitalálom: megbotlik a cigény a szőnyegben, és 10 óra káromkodás után megkérdi, mikor kezdheti?

Mondok mást. Hogy káromkdik az Úr? Mégse mondhatja, hogy "Úristen!". Szóval azt mondja: "Csáknorrisz!"

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.12.15. 16:32:27

@atpijkamo: Az nem a Macóka meséi? Az nekem is megvolt. "Vekkert a cekkerbe". Aaron Judah, ha jól emlékszem. Viszont ezt a Brumit megtaláltam, a Holnap kiadónál féláron adják.
@Mylady: Az Aszlányi ajánlatot köszi, én is megtaláltam a MEK-en, képekkel együtt. Majd kinyomtatom, akkor legalább 12-es betűmérettel lesz, és nem folyik ki a szemem rajta.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.12.15. 16:34:55

Megnéztem, jól emlékeztem a Macóka szerzőjére: www.libri.hu/konyv/macoka-mesei-1.html Hát ebből úgy nőttek ki, hogy sosem meséltem nekik. Pedig én hogy szerettem!
Na, kész a székely káposzta első fele, készre majd a cégnél főzöm. Elhúztam inni, legyetek rosszak!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.15. 16:35:24

@Csokis: Lehet, hogy keverem. Fél évszázad múltán már nem olyan frissek az emlékek.

Büszke_troll 2011.12.15. 16:46:06

@Rosszindulatú Vászka: "de addigra már ízesen káromkottak tirpákiai tájszólásba."

Tájszólásba'? És még te mersz olyat leírni, hogy tirpák?

Rosszindulatú Vászka 2011.12.15. 17:53:57

@Büszke_troll: ha neked ettől jobb, akkor a tirpák hejett írhatom azt is, hogy a Rákóczi szabadságharc után Békésből Nyíregyháza környékére adókedvezmény, szabad vallásgyakorlás és építőanyagtámogatás kedvezmények nyújtása miatt betelepült tótok, kik elhatárolóttak mind a magyaroktól, mind a felvidéki szlovákoktól leszármazottai.

Remélem most jobban érzed magad és én kérek elnézést.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.15. 17:56:36

@Büszke_troll: Úgy gondolom, most erősen mellényúltál. Többszörösen is.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.15. 18:03:25

Hogy a Jóisten akárhova tegye azt a tesze-tosza fejemet.

Rosszindulatú Vászka 2011.12.15. 18:07:09

@estrella negra: a tótok mostanság nagyon érzékenyek :)

Mylady 2011.12.15. 20:46:01

@Csokis: Nekem van ebook olvasóm, einkes, olyan betüméretre állítom, amilyenre nem szégyellem :) és nem folyik ki a szemem
dicsekvés OFF

@akiazsiráfotszereti: email címet :)

@Rosszindulatú Vászka: Filamér yessssssss

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.12.15. 20:48:38

@estrella negra: komolyan? láttad ottót?? a Tóth ottót??
te mázlista, hogy a sün kergessen éjjel a kalappal.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.15. 21:15:38

@batgirl: Jó, de az nem úgy volt, hogy én egyedül láttam ám a Tóth Ottót...

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.15. 21:24:01

@Mylady: Kénytelen leszel elmondani, hogy ezt mire írtad, mert a blogmotor nem árulja el.
Valami bizonytalanságot érzek az Erőben.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.15. 21:26:46

@Mylady: Meg azt is, lécci, hogy mi az az 'eink'. Nem akarhatod, hogy hüjén haljak +.

Mylady 2011.12.15. 21:29:06

@estrella negra: valami olyasmit írtál, hogy kipróbálnád a kukoricapattogtatót :)

Mylady 2011.12.15. 21:30:30

@estrella negra: miért? meghalsz?
egyébként e-ink
hu.wikipedia.org/wiki/E_Ink

érzésre olyan, mintha igazi papírt olvasnál

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.15. 21:42:10

@Mylady: Mit ki nem találnak ezek az oroszok!:-)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.15. 21:45:16

@Mylady: ööö... akkor nem egyszerűbb igazi papírról olvasni?

Mylady 2011.12.15. 21:53:44

@estrella negra: Nem.
- könnyebb magammal cipelni egy egész könyvtárat ezen, mint papír formában
- ha elalszom olvasás közben, nem töri el az orromat
- hosszútávon olcsóbb
- lehet a könyvben keresni
- van benne szótár, jegyzetfüzet
- ha wifis (az enyém az), akár újságokra is előfizethetsz és letöltheted rá

nyilván nem pótolja a papíralapú könyv szagát, de hát ez van
én emellett normál könyvet is olvasok rengeteget

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.15. 22:08:15

Figyejj! Nem kell magaddal hordani egy egész könyvtárat, elég azt az egy kötetet, amit olvasol.
Amúgy te miket forgatsz az ágyban, hogy eltörik az orrod, Corvinákat? Álljál át Fejős Évára, elmúlnak a problémáid.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.15. 22:14:46

@Mylady: Az igazi könyvben is lehet keresni (ún. lapozás által). A jobbakban van (láb)jegyzet is, meg hasonlók.
(Tizenegykét évesen olvastam a Nyomorultakat. Következőképpen néz ki egy átlag oldal- két rész szöveg, min. egy rész lábjegyzet. Irgalmatlanul kemény olvasmány volt. De sírtam, mikor meghalt Valjean.
Rég volt...)

Mylady 2011.12.15. 22:22:00

@estrella negra: Elutazol két hétre nyaralni, tipikus tengerparton fekvős, semmittevős útra (mondjuk én sose megyek ilyenre), elég lesz egy könyv? Na ugye. Én annyit egy nap alatt elolvasok. És mi van, ha pont azt nincs kedvem olvasni, amit magammal vittem? Szóval érted :)

Egyébként olvasok sokfélét, szeretem a krimiket, a történelmi regényeket, a memoirokat (Churchill második világháborúját melegen ajánlom), de ponyvát és a nagy klasszikusokat is. A Nyomorultak sajnos még nem volt meg, de ott áll az olvasatlan kötetek polcán, és nem csak virtuálisan :)

Sajnos kevés időm van és közben rengeteg a jó könyv. És muszáj olvasni szakkönyveket is (a jó pap is, ugye), meg mindenfélét (két) idegen nyelven is.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.15. 22:31:33

Tengerparti, semmittevős útra tipikusan nem olvasni megyek.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.12.16. 10:12:24

@atpijkamo: Sebaj, majd az unokáknál újra belejössz!

2011.12.16. 11:24:37

faszt szopó majom. takarodj a hazánkból!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.16. 11:53:06

@Csokis: Hacsak előbb ki nem öregednek a gyermekeim a gyermekvállalási korból.

Unokát lehet örökbefogadni?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.16. 12:42:59

@estrella negra: Rendicsek.

Munkaköri kötelességeid:
- Spenótot, alampürét zokszó nélkül megenni.
- Nap 2 órát játszótéren homokozni.
- Aranyosan gügyögni, édibédi hacukákat hordani.
- 130 cm-nél magasabbnak nem lenni
...

Xezs 2011.12.16. 23:42:02

Isfenfaszát kell ilyen szájmenésének lennie a poszternek. Semmi értelme az egésznek, és kibaszott hosszú.

Rocky2 2011.12.17. 11:44:48

@pengusz:
A napi 5 -> havi 150 számítással csak annyi a gond, hogy nem ÁTLAGOSAN napi 5 a limit, hanem minden napra külön-külön 5. Ha hetente egyszer megy bevásárolni, és akkor betér több üzletbe is (akár 7-8), akkor hiába nem használta egész héten még, a fizetési lehetőségek nem halmozódtak föl. Lehet, h. havi 20-nál nem használja többször, csak abból van egy olyan nap, hogy ötnél többször szeretné.

XCat 2011.12.18. 01:13:06

@Xezs: Spártába vágyik, ez a lényege. Képzeld hogy meglepődne, hogy ott semmilyen bankkártya nincs.

@Rosszindulatú Vászka: Ez elég gyenge volt. Tőled különösen.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.19. 13:41:58

Ha valami bankos erre jár, azt mesélje el nekem, hogy hogy van az, hogy...

pénztárcával elvitték a kártyát, letiltattam, kértem újat. Bankban benézték, mert pont esedékes volt a normál folyószámlára átállás, de a régiből rendeltek, ergo újat kellett. A kikézbesítési időtartam még inkább csúszott. Node, hogy van az, hogy egy eleve chipes kártyát, aminek lejártakor a kiküldött kártya detto chipes volt, sima mágnescsíkosra cserélnek?!
Manapság, mikor a nem-mondom-meg-milyen országból való zsebesek egyre inkább állnak át nálunk is a kp.-ról a kártyafejésre, miért fosztanak meg a beépített chip nyújtotta tranzakció-biztonsági előnyöktől?

Egy Szomorú chiptelen Ügyfél

/űrgyíkokat ha látja valaki, sikítson/

Mylady 2011.12.19. 19:57:47

@neccharisnyás útonálló: Szerintem érdeklődd meg a fiókban/telebankon, hogy hol-melyik hirdetményben van leírva, hogy ők eldönthetik, milyen kártyát adnak - ha meg nincs ilyen, akkor nyilván tudnak mutatni egy általad aláírt lapot, amin az szerepel, hogy ezt így, ebben a formában szeretnéd

ha hibáztak, újra fogják gyártani neked ingyen
ha nem hibáztak, csak nem szóltak, hogy ez az eljárás, akkor meg így jártál (váltsál bankot)

Xezs 2011.12.19. 21:21:12

@neccharisnyás útonálló: Bár elég zavaros, amit írsz, az van, amit Mylady ír: bemész fiókba, vagy betelefonálsz, megkérdezed, hogy miért ilyet adtak, és megmondják. Ha szerinted neked nem ilyet kellett volna kapnod, akkor kérdezz utána, hogy mire hivatkoznak, és próbáld meg cáfolni azt.

Egyébként igen, egyre több banknál adják a chipest, pont a tolvajok miatt. De hogy kiknek adnak sima mágnesest, az jó kérdés, lehet van egy értékelési szempont, ami alapján bekerültél a "nem túl tehetős" ügyfelek közé és azért kaptál gagyi kártyát.

De ne is feltételezzünk semmit, jobb ha bemész és megbeszéled velük.

Alasse 2011.12.20. 22:42:03

"A PIN kód az ön négyjegyű kódja, én sem látom" Már hogy látná szerencsétlen operátor? De ha látja, remélem, betelefonál vele, és elutalja mindenfele az összes pénzed.

pdw (törölt) 2011.12.29. 15:10:54

Ez melyik bank amugy? (Mernem lehet kiirni ha egyszer a k*rvaanyazas megy?)
süti beállítások módosítása