Tékozló Homár

Csődben lévő cég szedi a pénzt?

2012.06.25. 16:29 | jackyll | komment

A Globetrade Hungary Kft. állítólagos csődjéről szerzett tudomást naiv ügyfél, amikor már 2 hónapja várta meghibásodott SSD-je cseréjét. Azt javasolták neki, várjon türelemmel, amíg újra működőképes lesz a cég, akkor majd visszafizetik a pénzét. Annyira mégsem naiv ügyfél ezek után végrehajtott egy próbavásárlást a cég oldalán, amit rendesen visszaigazoltak. Aztán eltűnt az oldal.

2012. március 29.-én rendeltem egy SSD meghajtót az argep.hu honlapon keresztül a Globelectro webáruházból. A webáruház üzemeltetőjének feltüntetve GTC Hungary Kft volt, a termékről kapott számlán viszont Globetrade Hungary Kft szerepel. A 3-5 napos rendelési idővel ellentétben április 12.-én küldték ki a terméket, ami sajnos hibás volt. Már telepítéskor lefagyott a gép, de akkor még  egyéb hibára gyanakodtam, végül kb 10 nap után teljesen elromlott a meghajtó, olvashatatlanná vált. Garanciális egyeztetést követően április 26.-án visszajuttattam a meghajtót a webáruházhoz javításra.

Azóta többször érdeklődtem, annyi választ kaptam, hogy javítás alatt, végül annyit sem. Közel 2 hónap elteltével megelégeltem a várakozást és, hogy a gépemet nem tudom használni ennyi ideje és közöltem, hogy bejelentést teszek a fogyasztóvédelemnél, mire felhívott az áruház képviselője és közölte velem, hogy a régóta húzódó garanciális javításra tőlem átvett terméket nem tudják visszajuttatni, cserélni sem és visszafizetni sem, mivel kényszerűen leállt cégük működése, semmilyen forgalmat nem bonyolítanak, ő maga is kényszerszabadságon van, gyakorlatilag csődben van a cég. Biztosított róla, hogy feljegyezték a tartozást és ki fognak fizetni, amint újra működőképes lesz a cég, addig türelmemet kérik, ne jelentsem őket a fogyasztóvédelemnél.

Ezek után készítettünk webáruházukban egy próbavásárlást sikeresen és fel is hívtak minket, visszaigazolták a vásárlást. Fizetési módnak előre utalást választottunk, természetesen a pénzt már nem fizettük be - ismerve a cég helyzetét. Ezek szerint továbbra is fogadnak befizetéseket, holott tudják, hogy a megrendeléseket (és garanciális és egyéb feltételeket) nem tudják teljesíteni. Ezek után felhívtam a cég képviselőjét és közöltem, hogy feljelentést teszek, mivel véleményem szerint ez már bőven kimeríti a csalás fogalmát.

Eztán egyezkedni kezdtek, kérték, hogy küldjem el a visszajuttatott meghajtó feladóvevényét, mert nem találják, hogy mikor érkezett be (nyilván arra számítottak, hogy nincs meg, és akkor letagadhatják az egészet). Ezt is teljesítettem, így elkérték a számlaszámom, hogy visszautalják a termék árát, majd miután elküldtem mégis visszajeleztek, hogy továbbra sem tudják visszajuttatni a terméket, letörölték webáruházukat az internetről és írtak egy emailt, melyet a következő szöveggel zárnak:

"Felhívjuk figyelmét, hogy a fogyasztóvédelmi kifogásait, illetve az írásban és szóban tett fenyegetéseit, cégünk jó hírének nagy nyilvánosság előtti lejáratását, KÜLÖN jogi fogalomnak tekintjük, illetve kezeljük!"

Tehát ne merjek feljelentést tenni a fogyasztóvédelemnél, mert jogi úton torolják meg ha ilyet teszek. Véleményem szerint ez nem csak fogyasztóvédelmi ügy, ezért a rendőrségen is feljelentést teszek.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.06.28. 11:31:26

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Egy barátom mindig fordítva vette fel a karóráját, mondván, hogy ha megszenved a leolvasásával, valószínűleg nem felejti el a következő pillanatban, mennyi az idő...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.06.28. 11:43:03

@agresszív kismalac: olvashatót. monnyuk ariel 14-eset, fehér alapon fekete bötűkkel. ja, ne legyen cirill se, mer azt nyeponyemáju :D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.06.28. 11:56:03

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Ez nemt'om hányas, a blog.hu-n nem lehet közvetlenül betűméretet megadni.
Meglátom, mit tehetek.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.06.28. 11:57:43

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Az új admin mellesleg olyan hihetetlenül bonyolult forráskódot generál, hogy a fal adja a másikat.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.06.28. 11:58:15

@agresszív kismalac: ami monnyuk elég szopacs, én se találok betűméret meg stílus opcijót.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.06.28. 12:11:02

azon gondolkodom, hoyg csinálok még egy reget agresszív denevér néven

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.06.28. 12:11:31

@agresszív kismalac: ááá, nincs ahhoz egy zsiráfnak türelme meg agya :D:D

Rosszindulatú Vászka 2012.06.28. 12:42:02

Иван Горчев - матрос фрахтера "Рангун" - получил Нобелевскую премию по физике, когда ему не было и двадцати одного года. Столь беспримерное научное достижение в таком нежном и поэтическом возрасте факт сам по себе замечательный, хотя некоторые могут усмотреть определенное отсутствие бонтона вот в чем:

Иван Горчев, собственно говоря, выиграл премию у нобелевского лауреата - профессора Ноа Бертинуса, которому несколько дней тому шведский король вручил высокую награду, - выиграл в карточную игру, называемую "макао". Конечно, всегда и везде найдутся любители выискивать пятна на солнце, но факт налицо: двадцатилетний Иван Горчев вошел в число мировых знаменитостей.

Профессор Бертинус поднялся на пароход в Гетеборге с премией в кармане. Перед отплытием представители шведского общества Франклина почтили заслуженного исследователя в области атомной физики большой золотой медалью. После отплытия выдающийся ученый считал дни и часы до прибытия в Бордо, где его ждал виноградник в несколько соток; таковой недвижимостью, впрочем, владеют почти все французские государственные служащие от помощника палача до директора музея.

В Саутхемптоне на борт поднялся Иван Горчев - он надумал по какой-то ему самому неведомой причине пересечь Ла-Манш. Установлено, что с фрахтера его списали, поскольку он огрел штурмана четырехзубчатым лодочным крюком: но почему субъекту, который ударил штурмана и был освобожден от занимаемой должности, понадобилось пересечь Ла-Манш - столь же неясно, как и многие другие замыслы его и поступки.

Неясно, к примеру, как вообще состоялось знакомство легкомысленного юнца с научным светилом и как объяснить готовность пожилого, замкнутого профессора сыграть, хоть и по маленькой, в запрещенную игру макао. Вероятно, мы никогда не узнаем подробностей. Якобы Горчев предложил профессору, страдающему от морской болезни, коктейль собственного изобретения - смесь коньяка, лимонного сока и содовой. Профессор несколько взбодрился и спросил молодого человека, кто он и откуда.

- Меня зовут Иван Горчев, род занятий - двадцать один год. Сын младшего брата барона Горчева из Нашего Городина, царского камергера. Отец - капитан гвардии, дядя - Юствестий Верстков, командующий губернским гарнизоном, защищал Одессу от мятежного флота. Ни единого слова правды. Но удивительное дело: доверчивость молоденьких девиц и пожилых ученых поистине безгранична. Профессор надел пенсне:

- Вы, следовательно, эмигрант?

- Так точно, батюшка Профессорович, - вздохнул наш герой. - Мой отец под хорошую руку даривал десятки тысяч рублей на императорский балет. Эх, как летел он, бывало, на тройке с позолоченным гербом через Царское Село... Гей, наливочка!

Гей, Волга, еще бы разок тебя увидеть!

- Но вы вряд ли можете помнить Россию, если вам двадцать один год.

- То-то и оно, батюшка Профессовский. Никогда я не видел этих удивительных снежных полей, которые так врезались в память...

- И что вы делаете здесь, господин Горчев?

- Тише! Я переодет матросом из политических соображений.

Как вы успели, вероятно, заметить, наш герой отличался замечательным качеством:

он не говорил правды и не лгал, а просто и порывисто излагал все, что приходило в голову. Такое свойство уже не раз вовлекало его в невообразимые истории, поскольку довольно редко наблюдалась логическая связь между его словами или поступками.

- К сожалению, с деньгами у меня туговато, один негодяй меня, в сущности, ограбил.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.06.28. 12:48:03

Gorcsev, for ever
bár fülig jimmyt jobban kedvelem

Manyecska 2012.06.28. 12:51:44

A Vanek úr Párizsban?

Rosszindulatú Vászka 2012.06.28. 12:54:12

Rangkórság. A kapitány ugye, mindég vonzóbb. Piha :)

Nevem van...

Manyecska 2012.06.28. 12:54:59

@LenaLondon: jó ötlet. Ide én is azért yárok mert látom hogy más fényévekkel jobban szenved...:D:D

Manyecska 2012.06.28. 12:56:47

Ja ez a 14 karátos autó??

Rosszindulatú Vászka 2012.06.28. 12:57:19

- Nagyon helyes, hogy a tetemet már előkészítették a boncoláshoz. Örülök, hogy végre rend van a kórházban. Fogjunk hozzá uraim. A lelet szerint ez itt egy negyvenöt év körüli anaemiás egyén, causa mortalis: előrehaladott atrophia...

A kórboncnok felemelte kését, lehúzta a leplet, ám ekkor legnagyobb csodálkozására a halott felült, és mutatóujját figyelmeztetően kinyújtva, így szólt:

- Pardon, a boncolás előtti illem előírja, hogy bemutatkozzam.

A tanár szigorúan összevonta két szemöldökét, és a meghökkent kórházi szolgára nézett.

- Marcel! Hogy kerül ide egy jól nevelt női hulla, a középkorúnak jelzett negyvenöt év körüli egyén helyére. Uraim! - És az orvosokhoz fordult, választ sem várva: - Iménti kijelentésemet visszavonom: a kórházban még sincs rend.

- Nem is szólva az ablakokról - jegyezte meg egy tetemtől szokatlan, szemrehányó hevességgel a halott -, amelyeket legalább két hete nem pucolt senki. Nevem Prücsök, mely titkos megjelölés nemzetközi kémnők számára.

- Hogy kerül ön a boncolóasztalra? - kiáltotta a kórházi szolga.

- Belopóztam, kérem, éjszaka, mivel hírhedt kémnő vagyok, és fontos hadititkokat akartam itt kilesni. Ez kötelező, mert megbízóm, akinek rém vastag a szemöldöke, miszter Iksznek hívják, olykor kacag, mindenkit megölet, és egy feltűnően tuskólábú illető, beteg rokonaim révén zsarol.

- Még mindig nem értem - mondta az orvos kollégáinak. - Úgy tudom, hogy a katonai ügyészség kórházának nincs elmeosztálya.

- Lehet, hogy más helyről szökött el.

Közben Marcel, a szolga telefonált az őrségre. A boncolásra szánt halott természetesen ott volt a helyiség sarkában, egy koporsó mélyén, csakúgy, mint máskor. Ez a leány egyszerűen a helyére feküdt.

- Kérem, tessék elhinni, hogy én az ágyúgyártás vegyi receptjéért lopóztam be... - állította türelmetlenül, kissé siránkozva a jól nevelt tetem.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.28. 12:58:35

@Manyecska: ejnye no, hát perszehogy kéremszépen.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.06.28. 13:01:24

jáccunk..te idézel, én meg csípőből megmondom..hehehe

Manyecska 2012.06.28. 13:01:34

@Rosszindulatú Vászka: jó hát nem tudom olyan gyorsan végigolvasni..:D!!

Manyecska 2012.06.28. 13:05:07

Vászka, oroszul lécci. Úgy én is megértem!:)

Manyecska 2012.06.28. 13:07:10

...kimegyek sörér../ez tény/

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.06.28. 13:08:23

@Rosszindulatú Vászka: azért egy kicsit hosszabbat is lehetett volna:(

Rosszindulatú Vászka 2012.06.28. 13:09:30

@batgirl: ehheheheeee :)))
Néma revolverek városa.

@Manyecska: hát nincs minden naccerűség cirillbe. Ellembe láttad a Behemótos táblát a Globálon?

m.cdn.blog.hu/gl/globalicum/postimage/181465_10150851587226207_402812836_n_1340622330.jpg

Manyecska 2012.06.28. 13:13:49

@Rosszindulatú Vászka: :D ismeretlenekkel beszélgetni tilos.. :D /nem írtam be a googliba mivel .:P/

helianthus 2012.06.28. 13:18:45

@batgirl: Most megvagy, gazember, vége a játéknak.
A másik rezignáltan felelt:
- Ez egy nagy igazság, uram.

Anomalocaris (törölt) 2012.06.28. 13:23:17

@Kellemes Zérókomponista: Rendszerszerűen. A hét minden napjára megvannak bizonyos étkezési szabályok, hogy mit szabad és mit nem, Odri ragaszkodik hozzájuk.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.28. 13:23:21

Emberek! Van ez a villanyos fogkefe. Hogy kell használni? Minden használat után töltőre teszem? Vagy hagyom teljesen lemerülni, és csak akkor töltöm fel? Hogy lehet az élettartamát leginkább meghosszabbítani?

Manyecska 2012.06.28. 13:24:34

@atpijkamo: vegyél egy marhasokkolót.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.28. 13:24:48

@Manyecska: csak neked, csak ma, a legmegnyugtatóbb hangú költő:

www.youtube.com/watch?v=5jTGgwGvsjc&feature=related

@helianthus: nem állíthatok minden pofon mellé közlekedési rendőrt.

Az ajándék szép, de már ettem ilyet.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.28. 13:24:50

@Manyecska: @Rosszindulatú Vászka: Manyecskába az a legjobb, mikor időnként pajkos.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.06.28. 13:25:56

@atpijkamo: én akkor töltöm fel, ha lemerül.
és van egy másik kefém, amit akkor használok:)))

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.28. 13:26:12

@Manyecska: És az megtisztítja a fogakat? Vagy ha azt használom, utána már mindegy lesz a fogaimnak?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.06.28. 13:27:05

Te lenni balkezes, én jobbrol várni ütés

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.06.28. 13:28:06

Galamb neki repült a falnak, de a következő másodpercben úgy vágta szájon a vitorla mestert, hogy az meglepetésében lenyelt egy font bagót..

Rosszindulatú Vászka 2012.06.28. 13:28:48

@atpijkamo: nem is montad eddig, hogy van fogad.

Anomalocaris (törölt) 2012.06.28. 13:29:18

@helianthus: Én és az organikus burok nem vagyunk ugyanazok, így érthető?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.28. 13:30:07

@batgirl: Köszi!

Én pazarlásnak tartanám két villanyfogkefét tartani.

A Charles angol trónörökös kitalálta, hogy ő is környezettudatos lesz. Azt tapasztalta, hogy a fogkrémtubus végében marad mindig egy kis fogkrém. Ezért vett (vetetett) egy ezüst fogkkrémtubuskinyomót. (Aminek az ára úgy százezer év alatt térül meg a spórolásból.)

Rosszindulatú Vászka 2012.06.28. 13:30:13

Vicsortít a fogam ááááááááááááá,
bújj gyorsan az ágy alá!

Körmöm negyven, fogam húsz,
ne nézz rám, mert megvakúlsz!

Anomalocaris (törölt) 2012.06.28. 13:31:24

@atpijkamo: Gimis osztályfőnököm mondta mindig, ha nagy volt a zaj, hogy "halló, emberek..." Valahogy már akkor is zavart, de akkor még nem tudtam miért.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.28. 13:31:29

@atpijkamo: igaza van. A pazarlás bűn. Csaxólok.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.28. 13:31:46

@Rosszindulatú Vászka: Még van 28 és fél. Olyan 4-5 hűtőszekrény ára van a számban.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.28. 13:35:47

@atpijkamo: civilizációs vesztes vagy. A középkorba már rég kihullottál volna :)

Vagy levesevésre kárhoztattál volna vala, mint Cohen a barbár :P

lazarjozsef75 2012.06.28. 13:41:26

@batgirl: Nem lehet minden pofon mellé közlekedési rendőrt állítani.

-Mááártiiin, milyen jó lenne, ha ledobnááál...
-De még milyen jó lenne, ha ledobnálak.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.28. 13:41:33

@atpijkamo: szeressük.

hamár, homár, további kedvenc magyar nyelvi lelenc:

"Csókolom, a néni a Bagaméri bácsi?"

Azért ez nagyon ott van.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.28. 13:42:40

@atpijkamo: háháháhááááá, Viagra is csak porítva :)))

Rosszindulatú Vászka 2012.06.28. 13:46:00

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): itten költészet meg romantika, te meg mennél az idegenszívű egyenleg-vámpírokhoz?

Manyecska 2012.06.28. 13:50:27

@atpijkamo: hát valahogy úgy gondoltam! :))

LenaLondon 2012.06.28. 13:51:39

@agresszív kismalac: Jah most itthonról többnyire. De inkább piálás és meló helyett tornáztam egy rohadt nagyot. Most jobb kicsit. Legyilkoltam magam.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.28. 13:53:07

Tiszta fogsor, friss lehellet.
ropogtasson csirkebelet!

Manyecska 2012.06.28. 13:56:04

@atpijkamo: én ehhez a témához se tudok hozzászólni mer nincsenek ilyen rezgős-elemes cuccaim. Azt hiszem nem vagyok sikeres asszony. :D

Manyecska 2012.06.28. 13:57:09

@LenaLondon: meg kell mondjam /bár esse érdekel itt senkit/ én se vettem sört:(!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.28. 14:01:48

@Manyecska:

Öreg néni a szexshopban.
- Vaaan ilyen eleeemes viiibrátoruk?
- Igen. Mutassak egyet?
- Neeem. Csaaak azt mooondja meeeg kedveeees, hooogyan kell kiiikapcsooolni?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.06.28. 14:05:00

@atpijkamo: kinek van kettő??????????
1 normál és 1 elektromos.
tudom ám a normált is használni:))

Manyecska 2012.06.28. 14:07:11

@atpijkamo: "nem hölgyem, a termoszunk nem eladó.."

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.06.28. 14:08:09

@Manyecska: A Lidlibe' 199 a dobozos Pilsner Urquell. Mondjuk, én az üvegest jobb' szeretem.
Úgy láccik, örexem.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.06.28. 14:09:32

Hogy van az oroszul, hogy "Kérem, nekem fejlövésem van."?

LenaLondon 2012.06.28. 14:10:01

@Manyecska: Engem érdekel. A sör jóóóó, én veszek estére.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.28. 14:10:46

@batgirl: Nekem meg van egy övem is, meg egy nadrágtartóm is. Sokkal biztonságosabb viselet.

@Manyecska: A bolondok a bolondokházában röhögnek. Néha egyik-másik bemond egy számot, mondjuk, hogy 92, a többi meg a hasát fogja a röhögéstől. A látogató kérdőn néz az igazgatóra.
- Vicceket mesélnek. Már mindegyiket kívülről fújják, ezért elég a sorszámát bemondani.

Manyecska 2012.06.28. 14:11:07

@agresszív kismalac: majd megnézem:) biciklivel vagyok biztos fejreállnék valamelyik kanyarban - sok van errefelé!! Csak úgy hasít a szél mellettem mer lelyt is képzelheted! nem kockáztatok! Pláne ha rendőr is van mer szoktak itt..

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.28. 14:12:22

@agresszív kismalac: Пожалуйста, я получил выстрел в голову.

Vagy valami ilyesmi.

Manyecska 2012.06.28. 14:13:22

@atpijkamo: tegnap láttam multifunkciós!!:D melltartót az Aldiban..! Az milyen már?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.28. 14:13:27

@Manyecska: Te a biciklin is homározol??? Nem ráz?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.28. 14:14:55

@Manyecska: Az olyan, hogy nappal tartja a melleket, este meg a partnered leveheti. Dupla évezet.

Manyecska 2012.06.28. 14:16:40

@atpijkamo: de..úgy értem a munkahelyemre azzal járok..

Manyecska 2012.06.28. 14:19:00

@atpijkamo: az enyém már most az, benne tartom a kasszakulcsot miegymás, nyakamba teszem a csomót oszt bedobom a dekoltázsomba!!! az előbb itt furán nézett egy ügyfél mer rutinos mozdulattal nyúltam be a blúzomba:D:D!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.28. 14:21:02

@Manyecska: :))

Eddig azt hittem, övtáskám van. Ezexerint én is melltartót hordok.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.06.28. 14:21:58

@Manyecska: a multi funkciós az, hogy a fenekedre is húzhatod..
sőt heresérv esetén is bevethető

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.06.28. 14:22:03

@Manyecska: Azért a lelyt-hez kellett egy másfél perc.

Manyecska 2012.06.28. 14:25:54

@atpijkamo: az a baj tudod hogy marha hidegek a kulcsok a hasamnál oszt beraktam oda..:D már rutinból nyúlkálok oda gáz..

Manyecska 2012.06.28. 14:34:54

@agresszív kismalac: van ebbe páncélszekrény kulcs is olyan tíz centi:D..nem pénztáros vagyok az Aldiba..

Manyecska 2012.06.28. 14:40:06

@batgirl: meglepődnél a kutyára miket szoktunk ráadni!:) persze csak felpróbáljuk nem szadizom. szemüveget, fejhallgatót /azt csípi/..pl..

helianthus 2012.06.28. 15:33:02

@Rosszindulatú Vászka: tényleg, ez is milyen jó szöveg!

Ajándékot hoztam neked, malájok fejedelme.
- Nem baj, csak szép legyen - felelte Nalaya király.
Wolfgang átnyújtott a bennszülöttnek egy ultramarinkéket, mert ez kedvenc színe volt, és többet is tartott belőle a készletében. A maláj megnézte.
- Az ajándék szép, de már ettem ilyent. Mit kívánsz, csúf, öreg idegen?
- Ide hallgass, király. A szomszéd Bali-szigetről regényeket írtak, és azóta a bennszülöttek gazdagok. Miért ne utánozhatnád ezt a példát?
- Nem tudok regényeket írni, és a népemnél sem vettem észre ilyesmit.
- A regényt más írná, és te meggazdagodnál... Tudod te, mi az a reklám?
- Még nem ettem.
- Nem ennivaló. Elmagyarázom neked, hogy mi a reklám. Az emberek szeretnek örülni. Én festő vagyok.
- Értem. Ez a reklám.
- Nem. A reklám az, ha bebeszéljük előre az embereknek hogy valaminek örülni fognak. Én festek a szigetről, az újságok írnak, és a vállalkozók bedőlnek. Ezt úgy mondják, hogy fürdőhely. A turisták vad fehér törzse, amely a Baedeker nevű istent imád, ellátogat ide. Ezt hívják konjunktúrának. Kis-Lagonda fürdőhely lesz.
Őfelsége gondolkozásba mélyedt.
- A tipp nem rossz - mondta azután, fűtői múltjából hazajáró kifejezéseinek egyikével.

helianthus 2012.06.28. 15:35:20

@Emberiségellenes háztartási gép: értem, csak baj ne legyen! !! (nyugodj meg, csak húzlak)

Taxomükke (UK) 2012.06.28. 16:28:10

Szerintem olajat kell bele tölteni.

Anomalocaris (törölt) 2012.06.28. 18:08:42

@helianthus: Ide már nincs értelme írni! Vannak új posztok! A falapocskák visszafelé nem nyílnak!

XCat 2012.06.28. 18:11:16

@Emberiségellenes háztartási gép: Én vigyáznék vele a helyedben. Néha nem látszik meg rajta, de az alapok nem változnak. :)

Anomalocaris (törölt) 2012.06.28. 18:19:19

@NaomiKaramell: Ezt egy az egyben írhatnád neki is :) Szerintem ő van nagyobb veszélyben... *.*

Anomalocaris (törölt) 2012.06.28. 18:33:14

@NaomiKaramell: www.humorvilag.hu/pdata/t/l-6755.jpg

Valami ilyesmit képzeltem el Én is, csak kicsit alienesebb irányban.
süti beállítások módosítása