Tékozló Homár

Miért nem jár a gyerek óvodába? Külföldön élő állampolgár vs 14. kerületi önkormányzat

2012.07.05. 15:37 | jackyll | 296 komment

Nehezen tudja elviselni az államgépezet akár egyetlen gyermek elvesztését is, aki kimarad az egyre súlyosbodó közoktatási nyomorból. Külföldön élő állampolgárt gyámüggyel fenyegette a 14. kerületi önkormányzat, ha nem mondja meg, hova jár a gyermeke óvodába. Mert az kötelező. Minthogy naiv ügyfélnek még bejelentett magyar címe sincs, hamar abszurdba fordult a beszélgetés:

A 14. kerületi önkormányzat felszólított, hogy jelenjek meg mint a kiskorú gyámja, miután a gyerek nem jár kötelezően óvodába. Írtam nekik egy levelet, hogy a gyermek nem lakik életvitelszerűen a bejelentett lakcímen. Ha bármi gondjuk van akkor keressék ki az én bejelentett lakcímemet a nyilvántartásból és nekem küldjenek levelet mert a 14. kerületi lakcím nem a mi lakásunk.

Nekem nincs bejelentett lakcímem.
Adjam meg a címemet!
Nem adom. Keressek meg.
Akkor feljelentenek.
Jó de hova küldik a papírokat majd?
A 14. kerületi lakásba ahova a gyerek van bejelentve!
A gyereket jelentik fel?
Nem. Engem.
De én nem ott lakom!
Akkor kiküldik a gyámügyet és elviszik a gyereket! Ezt akarom.
De a gyerek nincs ott mert nem ott lakik.
Hol lakik?
Magának ahoz mi köze van?
Mondja meg, hogy hol lakik a gyerek.
Nem mondom. Semmi köze hozzá! Nem a 14. kerületben.
Óvodába járni kötelező!
Jár óvodába!
Hova?
Mi köze van hozzá! Jár és kész!
Ön akkor minek jött ide?
Minek küldtek levelet egy olyan címre ahol se én, se a gyerek nem lakik ott?
Jó. Akkor kérünk egy óvoda látogatási igazolást.
Nincs.
Miért nincs?
Mert a gyerek augusztustól iskolába megy.
5 évesen? ne etessen már engem. Persze. Csodagyerek mi?
Ne sértegesse a gyerekemet. Én sem sértegettem az önét.
Elnézést. Jó. Akkor iskolalátogatásit kérünk.
Nincs. Ahogy mondtam a gyerek majd augusztustól kezdi az iskolát.
Önök külföldön élnek?
Semmi köze ahoz, hogy mi hol élünk. Itt a papírjuk amit küldtek, itt egy levél amiben leírom, hogy a gyerek miért nem jár óvodába a 14. kerületben. Tessék elfogadni. Köszönöm.



lassan kezd rájönni a magyar önkormányzati rendszer, hogy én akkor sem fogom megmondani nekik a lakcímemet ha kurvára fegyvert fognak a homlokomhoz.

via deadmanride

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

McZozo 2012.07.05. 17:22:36

mondjuk nalam az alapeset hasonlo bar nem az onkormanyzat talat be hanem az ovoda. En kint dolgozom csalad kijott megtetszett nekik itt maradtak. Egybol beadtam itt mar iskolaba mert itt korabban kezdodik. Jott az email hogy gyermek tankoteles miert nem jar? Erre szepen megirtam hogy kikoltoztunk iskolaba jar koszonom ne tarsak fenna helyet erre megkoszontek es ennyi volt. Ez 16. ker volt ott lehet kulturaltabbak, meg mondjuk az is igaz en nem voltam ennyire gyoker az ugyintezovel igy lehet o is kulturaltabban allt hozzam alapbol.

MargieM 2012.07.05. 17:23:10

Szí-vás. Rám is rámnyomultak már, pont emiatt, de én magam szóltam be nekik...

Zorro2007 2012.07.05. 17:25:31

Ha a posztoló nem lenne ekkora tapló (vagy csak én értettem félre a beszélgetést) akkor régen be KELLETT volna jelenteni, hogy ö és a kölyök tartósan külföldre költöztek.
Ilyenkor bevonják a személyit, lakcímkártyát stb. és elbucsúznak...az ugye megint más kérdés, hogy olyan nehéz lett volna egy iskolalátogatásit faxolni a hivatalba? Olyan nagy baj, ha egy hivatal vigyáz/figyel a gyerekekre?

McZozo 2012.07.05. 17:27:08

Szar a technika elnyelte a hozzaszolasom.
Szoval tomoritve csak anyit irtam, hogy en 16 ba vagyok bejeletve de mar ket eve nem ott elek. Tavaj nyaron kijott a csalad meglatogatni de vegul ugy alakult hogy ok sem mentek tobbe haza. Ovoda irt hogy mi a hlyzet en meg valaszoltam hogy iskolaba jar koszonjuk ne tarsak fel a helyet. Nalam ezzel lezarult kosozntek es ennyi volt. Mondtam hogy ez lehet mert en a 16 ba inteztem meg en nem voltam ilyen gyoker veluk aztan igy lehet pozitivabban altak hozzam.
Nem is igazan ertem hogyha efektive nem korozi az interpool akkor miert kell anyit titkolni hogy neadjisten spanyolba madridba elunk ennyi es ennyi ideje csokolom azt ugyse kezdik mar lenyomozni. En is megmondtma hogy London azt a viszont latasra.

Turboanyu 2012.07.05. 17:27:23

@Zorro2007: Nem, hivatalosan GYÁMHATÓSÁGI ENGEDÉLY kell, nemcsak úgy bejelenti ám a szülő, hogy elhúz a csemetével. EU belépés előtti jogszabály, az előbb betett link szerint változni fog.

McZozo 2012.07.05. 17:29:00

Ah megis elment az elso is, igy bocsi a dupla postert. De vedelmemre legyen mondva az elobb meg azt mutatta, hogy post nuku es a rublikam meg mar ures tobbszori frissites utan is

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.05. 17:29:54

semmi koze hozza, hogy hol elunk?
szdsz-es?

McZozo 2012.07.05. 17:33:15

@Turboanyu:
Nem akkor kell gyamhatosagi engedely ha csak az egyik szulo lep le a gyerekkel?
Mi mindketten itt elunk en nem szarakodtam semmi gyamhatosaggal es az ovoda se kerte. De mondjuk miota unio van es szabad vandorlas nem is ertem miert kene barmi engedely ha mindket szulo lelep. Ezzel nem azt mondom hogy nincs igazad csak csodalkozom es nem ertem.

Willie 2012.07.05. 17:33:51

Nekem is hasonlo ugyem volt, es nekem is sikerult egy e-mail-lel elinteznem. persze en nem akartam otthon felvenni a gyerek utan a csaladi potlekot...

pengusz 2012.07.05. 17:37:38

Hu mekkora istencsászár vagy! A következő posztod meg arról fog szólni, hogy a szemét önkormányzat nem küldött értesítést a XIV kerületi címedre a gépjárműadóról, ezért kivonták a kocsit a forgalomból.
Te mekkora egy észlény vagy! Persze, mi köze az államnak ahhoz, hogy hol laksz. Csak szólok, hogy a hajléktalanoknak is kell tartózkodási hely. Ha te ekkora polgárjogi harcos vagy, akkor add le az állampolgárságod, és húzz el ahová akarsz. Megszűnnek az ilyen jellegű gondjaid.
Idióta.

pengusz 2012.07.05. 17:49:17

"Akkor feljelentenek.
Jó de hova küldik a papírokat majd?"

Kiküldik a bejelentett címedre, de te akkora király vagy, hogy nem veszed át, mi közük hozzá hol laksz? A harmadik alkalomnál átvettnek tekintik.

Na akkor kiadják ellened a körözést, ha EU-s országban vagy, hamar megleszel. Akkor mekkora arcod lesz, amikor a helyi rendőrök elviszik tőled a gyereket? Vagy téged letartóztatnak, és hazahoznak? Mondjuk jó fejek lesznek, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelnek el a XIV. kerületi (vagy a hivatalos nyilvántartásban szereplő) címedre amíg nincs jogerős ítélet.

Píter 2012.07.05. 17:51:55

Tipikus magyar sztori... Külföldön élőknek érdemes bejelenteni az okmányirodában az ideiglenesen külföldön tartózkodás tényét, elvileg onnantól kezdve tudniuk kell, hogy nem vagy itt bizonytalan ideig (akár évekig, nincs felső határ megszabva). Ilyen esetben az állandó lakcímes lakcímigazolványt visszakapod, így ha abszurdisztánban bármilyen hivatalos ügyet akarsz intézni, akkor a kártyával tudod igazolni, hogy van állandó címed itthon (pedig lehet vmely EU országban vagy permanent resident->de ők ezt nem fogják tudni, csak látják van igazolvány->az itt az úr, az a lényeg). Így talán nem fognak zaklatni, vagy ha zaklatnak akkor erre hivatkozol, hogy "ki vagy jelentkezve". Plusz a TB-t is érdemes lemondani, mert ha nem fizeted és nem vagy svájci néger, akkor be fogja rajtad később hajtani a nav/oep.

Turboanyu 2012.07.05. 17:53:16

@McZozo: Nem, két szülő esetén is még kell a gyámhatósági engedély.

Ez EU belépés előtti jogszabály, néhány helyen görcsösen ragaszkodnak hozzá.

Turboanyu 2012.07.05. 17:56:13

@pengusz: "Akkor mekkora arcod lesz, amikor a helyi rendőrök elviszik tőled a gyereket? Vagy téged letartóztatnak, és hazahoznak? "

Miért tennék? Oda megy, ahová akar, főleg EU területén belül. A gyereket meg nem veszik el:

www.kapcsolattartas.hu/page_hu/jogsz.html

Az igazságügyi vagy államigazgatási szerv akkor is elrendeli a gyermek visszavitelét, ha az eljárást az előző bekezdésében említett egyéves határidő lejárta után indították, kivéve, ha bizonyítják, hogy a gyermek már beilleszkedett új környezetébe.

KIVÉVE!!!!!! ha bizonyítják, hogy a gyermek már beilleszkedett új környezetébe.

Az előző cikkben foglalt rendelkezések ellenére a megkeresett Állam igazságügyi vagy államigazgatási szerve nem köteles elrendelni a gyermek visszavitelét, ha az azt ellenző személy, intézmény vagy más szerv bizonyítja, hogy

…b) a gyermeket visszavitele testi vagy lelki károsodásnak tenné ki vagy bármi más módon elviselhetetlen helyzetet teremtene számára.

A vérszerinti szüleitől való elszakítás és a beilleszkedés már bőven elég indok arra, hogy az a gyereknek lelki károsodást okoz. Tehát tök mindegy mit mond a gyámhatóság.

Turboanyu 2012.07.05. 18:03:34

@Píter: "Külföldön élőknek érdemes bejelenteni az okmányirodában az ideiglenesen külföldön tartózkodás tényét"

Ezzel nincs is baj egészen addig, amíg nincs kiskorú gyerek a képben. Merthogy jelenleg itthon akár éhen is dögölhet az egész család, senkit nem érdekel, de ha a kedves szülők elviszik külföldre, akkor kell a gyámhatóság engedélye. Akkor is, ha mind a két szülővel együtt megy. Elvileg ez fog majd változni, kíváncsian várjuk...

bonbonauta 2012.07.05. 18:31:53

Jajjj, bazz! Minek van a gyereked bejelentve Zuglóba, ha nem lakik ott? Csak nem a nagyi önormányzati lakása? Vagy esetleg valami más előnnyel jár a magyarországi állandó lakcím? Jelentsd ki a lakásból, biztos nem fognak utánamenni a világ másik felére. Miért nem lehet megmondani az ügyintézőnek, hogy külföldön élsz, miért olyan szupertitkos info ez? Ha ez a törvény, akkor neki az a dolga, hogy utánajárjon, hogy miért nincs a gyerek az óvodában. Ahol most élsz ott is ilyen arrogáns paraszt vagy az ügyintézőkkel?

VIC20 2012.07.05. 18:33:00

Haha!

A posztoló prosztóbb, mint a rendszer, amit görcsösen igyekszik karikírozni.

Szerencsétlen ostoba fajankó.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.05. 18:43:25

10 év EU és jó pár év nyitott határ után miért hihetetlen a bürokráciának, hogy nem itthon lakik a gyerek?

Iletve miért nem lehetett megírni, hogy nagyonnyugaton hol laktok, és melyik óvodába jár a gyerek? :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.05. 18:45:40

@ColT: az illetve a lenyeg
egy egyszeru valasz
itt es itt lakunk az EU-n belul
szopjatok le
ennyi
ha fejletteb orszagba jon, akkor eleg a szopjatok le

VIC20 2012.07.05. 18:46:03

@ColT: Szerintem három mondat után tudomásul vették volna, minden értetlenkedés nélkül.

Tényleg igaza lehet valamelyik fentebb nyilatkozónak: családi pótlékra vagy valami más előnyre hajthat ez az istenbarma.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.05. 18:49:21

@VIC20: az hat, mindenfele segely meg gyogyszer meg csp kell, de gyerek nem megy oviba es nem mondom meg hol lakunk
kb

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.05. 18:50:42

lehet a ferje meg korozott is azert fosik
ha akarjatok en most itt fegyver nelkul leirom a teljes cimemet...
es meg ovodakoteles gyerekem sincs

Megdobbent 2012.07.05. 18:52:33

Jovanna, de van gulyas, turorudi, meg nepnemzetiseg. Ez smafu?!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.05. 18:54:24

@Megdobbent: gulyast tokeleteset tudok, bar ma solet keszul
a turorudi meg egy baromsag
a smafu az olyan mint a satu?

Anomalocaris (törölt) 2012.07.05. 18:58:16

@hagyma: Születése csak az organikus résznek van, az meg nem érdekes.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.05. 18:58:50

@VIC20: Nem biztos, hogy tudomásul vették volna, de hol nem szarja le külföldről?

Illetve családi pótlék? Ha már kiment, és nem keres annyit, hogy azt leszarja, akkor akár haza is jöhet... Benne van, de akkor meg tényleg rohadjon meg a postoló is.

@hagyma: :D

Zorro2007 2012.07.05. 19:01:05

@Turboanyu:
Tölünk nem kértek semmi gyámhatósági engedélyt.
Bementünk, leadtuk a papírokat és elbúcsúztunk...bár sokkal normálisabban beszéltünk velük...

Zorro2007 2012.07.05. 19:03:56

@VIC20:
A családi pótlékkal az a probléma, hogy nyilatkoznod kell, máshol az EU-ban nem kapsz-e pénzt...bár lehet kockáztatni, de azért a pár 10EFt-ert nem biztos, hogy megéri.

B.B/alias B.B · http://libero.blog.hu/ 2012.07.05. 19:16:57

@pengusz:
Tényleg van valamiféle Hivatal, ahová be lehet menni, csak le kell adni a papírokat, és le lehet mondani az állampolgárságról?
Pontos címet, lécci.

Anomalocaris (törölt) 2012.07.05. 19:17:24

@ColT: Adnék linket, de valamiért tiltja a homár. Csak tudnám mért.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.05. 19:22:49

@B.B/alias B.B: akkor tudsz lemondani, ha van masik allampolgarsagod
ha nincs nem
vagy nmegfoiszthatnak tole, de ezek mar bonyolult dolgok, hogy miert

rug82 2012.07.05. 19:22:51

Magyarország létszáma egy bunkóval + csatolmányaival hál'Istennek csökkent...

Anomalocaris (törölt) 2012.07.05. 19:24:49

@ColT: Nekem ez új élmény volt. Mi állhat a háttérben? Tán pont az EFVÖ?

LenaLondon 2012.07.05. 19:25:25

Tőlünk semmit nem kértek. Bementem, nyilatkoztam, de nyár volt rohadt meleg és az ügyintéző is inkább a ventillátorral volt elfoglalva, de azóta nem kerestek. Gondolom nincs baj.

Anomalocaris (törölt) 2012.07.05. 19:29:08

@ColT: Az Ellenem Folyó Világméretű Összeesküvés, amit Arszák leplezett le, mielőtt Végh József elrabolta volna.

B.B/alias B.B · http://libero.blog.hu/ 2012.07.05. 19:30:14

@hagyma:
Ja, hát ez tudom.
Aszittem van valami új szabály, hogy csak besétálok, lemondok, oszt leszophat az APEK meg a TÉBÉ..

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.05. 19:34:45

@Emberiségellenes háztartási gép: Ja, az simán lehet. Nekem is megmondták a hangok, hogy zajlik egy ilyen.
Ennek köszönhető az elmúlt pár KURVA SZAR NAP IS!!!!!!!!
Tutira :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.05. 19:37:01

@B.B/alias B.B:
ja ertelek
posztolo ugy gondolja ha nekem jobb magyar vagyok, ha jobb akkor angol
ha a gyerkemnek jobb akkor ir, a ferjem meg nemet es dubaiban nyaralok

Anomalocaris (törölt) 2012.07.05. 19:37:49

@ColT: Az EFVÖ létezik, de embikkel nem foglalkozik.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.05. 19:43:24

@Emberiségellenes háztartási gép: Ezt csak te akarod elhitetni velem, hogy eltereld a gyanút magadról :D

B.B/alias B.B · http://libero.blog.hu/ 2012.07.05. 19:43:50

@hagyma:
Ja, hát a poszt toló az alapból hüje.
Kivéve ha a Szily posztol, mert ő mikroblogger, nem poszt toló.

England win The Ashes! 2012.07.05. 19:46:28

Bréking nyúz: MEGDŐLT A KÉKSZALAG 57 ÉVES IDŐREKORDJA!

Üröm az örömben, hogy nem Edéék műve.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.05. 19:53:59

@Dr Jozef Vengloš: naja katamarannal konnyu
ez nem fair
bograccsal!!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.05. 19:57:58

@Emberiségellenes háztartási gép: Hát, hogy tulajdonkép az ellenem folyó világméretű összeesküvében te is benne vagy :D

Manyecska 2012.07.05. 20:07:40

@Dr Jozef Vengloš: és eltörött a Farkasék hajója!! :O

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.05. 20:10:51

@Manyecska: Sokat akart a Farkas
De nem bírta a Barkas.

England win The Ashes! 2012.07.05. 20:20:11

@hagyma: Várj, majd ha lesz komplett végeredmény, akkor kiértékeljük a kategóriánkénti sorrendet. Edéék a Yardstick-II (YS-II) hajóosztályban indultak, reméljük, nem törött össze az üvegasztala. :)

Anomalocaris (törölt) 2012.07.05. 20:25:28

@ColT: Kellóen gaynús, hogy így mondjam.

Anomalocaris (törölt) 2012.07.05. 20:27:25

@ColT: Hm. Szerintem ellened nem folyik.

Megdobbent 2012.07.05. 20:45:43

@hagyma: A smafu az irodalmi lofasz :)

@rug82: Nagy szerencse, hogy te maradsz itt nekunk, veled surubben is vagyunk :>

A kekszalag befutasi sorrendjenek egyebkent semmi befolyasa nincs arra, hogy EDE kap-e kekszalagot iden IS, vagy sem. Csakhogy ne komolytalankodjunk mar, keremszepen.

gelsystem 2012.07.05. 20:48:38

EDEEEEEEE, SZORÍTUNK ÉRTED-E???????
!!!!!!!!!!!!!!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.05. 20:56:47

@Dr Jozef Vengloš: @Megdobbent: en kirvara ertekelem hogy minden evben elindul

a soletem mocskosul jo lesz
meg csak kostoltam, de ott van a spiccen
fell ora
le is fogom fozotzni
ha nem is bogracsban keszult...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.05. 21:09:09

@Emberiségellenes háztartási gép: Ha ellened folyik, akkor ellenem is folyhat :P Most miért ne részesülhetne bárki egy összeesküvésből :D

Illetve ellenem tuti, mert azt a pechszériát, ami nekem szokott lenni, másképp nem lehet ;)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.05. 21:10:14

@hagyma: Ezek csak / -ek. Írásról volt szó!!!!!!! Ez FONTOS!!!! :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.05. 21:14:15

@ColT: semmi sem fontoshabb annal, hogy felre kell tennem a velem szuletett szerenysegemt, es ki kell jelentenem, meg alkottam a vilag legjobb soletjet
/most meghivom a feszbukon az elso felesegemet a ferjevel holnapra vacsorara/
ho bazmeg ez isteni
es meg nincs is kesz
kell neki 43 perc

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.05. 21:26:05

@hagyma: Na, mndig csak a kaja! Pia! Nőők! :D

Rosszindulatú Vászka 2012.07.05. 21:32:53

@ColT: ja, meg a sörnek eufémizált jenki dobozos dühítők.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.07.05. 22:05:50

@Dr Jozef Vengloš: "MEGDŐLT A KÉKSZALAG 57 ÉVES IDŐREKORDJA!"

Na de katamaránnal, nem vitorlással. Úgy könnyű.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.05. 22:08:46

annyira qrwa jo lett hogy el sem hiszem,
igen meg a tojasokat megpucolom:)

2012.07.05. 22:13:31

hagyma · hagyma.blog.hu/2012.07.05. 17:29:54

Nem mindenkinek a jó büdös kurva anyád jut ám az eszébe!

Nekem, mint közepesen értelmes lénynek, semmilyen párt nem jutott az eszembe.
De neked, mint véglénynek, a fideszpapa...

England win The Ashes! 2012.07.05. 22:15:19

Híreink:

Kenesénél Edéék a 15., Siófoknál a 12. helyen* jöttek át!!! A keszthelyi bójánál még nincs róluk hír.

* kategóriájukon belül (75 induló).

England win The Ashes! 2012.07.05. 22:17:32

@atpijkamo: Ja, ez igaz. De állítólag a régi rekord meg olyan volt, hogy kábé ötven percet kozmetikáztak rajta.

Rosszindulatú Vászka 2012.07.05. 22:20:49

@hagyma: eh... pedig rendelhettél volna egy igazi pizzát :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.05. 22:27:30

@Rosszindulatú Vászka: az gyakoribb a papa jhonstol, de most soletet akartam
hat valami eszmeletlen lett
kicsit sos

EnTeO 2012.07.05. 22:28:29

Mielőtt tovább elemeznénk a dolgot, és a többi részlet ügyében az önkormányzat vagy Rád nézve kedvező hoznánk kedvező ítéletet, álljunk meg ott, hogy az állandó lakcímedet (bejelentettlakcímedet) köteles vagy megadni. Főleg, ha az általuk kinézett cím nem a Te címed...

Asztalos Gábor 2012.07.05. 22:34:36

természetesen a hivatal a hibás, mert a szülő baszik bejelenteni a gyerek valós lakcímét.

Ha meg a hivatal nem intézkedne, akkor is ők lennének a hibásak, hiszen milyen felháborító az, ha hagyják a gyereket elkallódni.

Xezs 2012.07.05. 22:37:56

nagyképű fasz ez a posztoló vagy csak valaki unatkozott

Asztalos Gábor 2012.07.05. 22:38:19

ja és a lakcímbejelentés elmulasztása szabálysértés, amiért szép kis bírság járhat.
Plusz ha a fiktív lakcím miatt igénybe vesz bármilyen támogatást jogosulatlanul, akkor a csalás is befigyel.

Rosszindulatú Vászka 2012.07.05. 22:39:33

@hagyma: hát egésségétekre :)
Füstölt húst hol vettél és mijet?

Asztalos Gábor 2012.07.05. 22:40:04

@Xezs:
Vannak ilyen nagyképű faszok, ez a típus rinyált egy éve, hogy miután külföldre költöztek, megkapták az apehtől az eü járadék befizetésére a felszólítást, mivel kibaszott öntudatosan basztak bejelenteni a valós címüket.

2012.07.05. 22:51:52

A három hónapon túli külföldi tartózkodást be kellett volna jelenteni vagy még itthon a jegyzőnél, vagy a külföldi külképviseleten.

"Jó de hova küldik a papírokat majd?"

Ha nincs bejelentett lakcímed, sehova. Akkor vagy hirdetmény útján közlik, vagy kézbesítési ügygondnokot rendelnek ki, és beáll majd a kézbesítési vélelem.

Amúgy meg elmesélhetnéd azt is, miért van oda bejelentve a gyereked, ha nem lakik ott.

Kell valamelyik rokonnak a lurkó pl. segély, támogatás igénybevételéhez, hogy statisztikailag rontsa ott az egy főre eső keresetet?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.05. 22:52:45

@Rosszindulatú Vászka: meg husvetkor nagy sonkat
elelemben el vagyunk latva
a belsoseg nehezebb dolog, de mar nem is erdekelnek ilyen pacalok meg szivporkoltek...
ez van

1kutya 2012.07.05. 22:55:46

a gyerek szimplán azért van magyarországon bejelentve (a szülőkkel ellentétben, akik már kicuccoltak papíron is tokkal-vonóval), mert a gyerek kivitele papíron egy kb fél éves gyámhatósági hercehurca, amit nem sokan vállalnak be. tessék csak átpislogni a TComment-re és megnézni a rendszámos beírásokat, rögtön lejön, hogy hogy is meg ez kishazánkban (nem tudsz kijelentkezni, mert a gyerek, de ha hazajössz a külföldi rendszámú autóddal, akkor azonnal lekapják a rendszámod és 800k, mert csak...)

Anomalocaris (törölt) 2012.07.05. 22:56:22

@ColT: Hát Nekem most például ki kellett kapcsolnom a gépet, mert váratlanul vihar csapott le. Közben meg ki tudja mik történtek a neten. Ha ez nem EFVÖ, akkor semmi.

1kutya 2012.07.05. 22:57:25

@hagyma: ha már idetaláltam: neked meg lófasz a seggedbe, hogy arra se méltatsz minket, hogy beköszönj, miközben itt lopod a napot:-DDD

Anomalocaris (törölt) 2012.07.05. 22:58:58

@1kutya: Hát akkor hagyják itt. Úgyis csak baj van velük.

1kutya 2012.07.05. 23:07:18

@Emberiségellenes háztartási gép: ja! apám is megmondta úgy 16 éves korom körül, hogy "gyereket csak csinálni jó!"

Turboanyu 2012.07.05. 23:40:22

@1kutya: "a gyerek szimplán azért van magyarországon bejelentve (a szülőkkel ellentétben, akik már kicuccoltak papíron is tokkal-vonóval), mert a gyerek kivitele papíron egy kb fél éves gyámhatósági hercehurca, amit nem sokan vállalnak be."

Pontosan ezt akartam én is írni!!!
De itt csak azt látják, hogy jajdebunkó az a szülő, mert nem adja meg, hol lakik, meg biztos csalni akar (családi pótlék, stb). Sokan vannak, akik becsületesen csinálták végig a procedúrát és durván szívatták őket. Pl. lefordíttatva a külföldi védőnő véleménye, iskolalátogatási - na és persze hivatalos fordítás kell, nem csak akármilyen. Gyerekkel nem úgy van, hogy bejelentem hogy külföldre költözöm, a kedves ügyintéző meg sok szerencsét kíván. Lehet, hogy vannak szerencsések, akik megúszták, de nem mindenki.

dr. Aullah 2012.07.05. 23:47:00

Mekkora egy bunkó ez a poszt toló. És még ő van felháborodva. Szánalmas.

SvenH. (törölt) 2012.07.06. 01:36:16

hhöhööhöhöh
azongya nem lakik a a gyermek a bejelentett lakcimen... heheehheh
egyszeru a dolog ne oda legyen bejelentve :)))
elkepzelem hogy a zugloi onkuri gyereket akar fogni heheheheh

SvenH. (törölt) 2012.07.06. 01:39:03

amugy meg, forditott is van, jelentsuk at a kolykot mert jobb iskolaba / ovodaba jar
vagy komam jelents mar be a belvarosba olyan szar dolog a parkolasi dij, meg a dugodij

igenis ezeket vegig kell zongorazni, ki miert hogy hogyan merre van bejelentve, 20 ev keves volt szerintem meg eltart 10 evig :)

megjegyeznem tok szar volt amikor nyomult a nepszamlalo, mondom neki itt ugyan nem lakik senki eletvitelszeruen, az a pörkölt is a konyhabutor resze, hat nem hitte el, talan nem kellett volna beengedni a lakasba :)))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.06. 06:19:20

@Rosszindulatú Vászka: Nem baj, sör, sör. Igazodni kell a helyi népszokásokhoz :)

@Emberiségellenes háztartási gép: Jól kibeszéltünk. Neduddmeg hallod.

Fabled 2012.07.06. 06:32:33

Posztolót lehet már ugye?

A stílus maga az ember...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.07.06. 06:58:00

Má' majdnem eccáz!

Amúgy tetszetős kis poszt.
Majd én is jól nem jelentem be, hogy mi köze a pógármesteri hivatalnak a kiccsaládhoz.
Tényleg.
Mi köze hozzá, hogy én hol lakom-e?

Szilárdd 2012.07.06. 07:05:57

Imádom a zsarolást minden demokráciában! Nincs cím, elveszik a gyereked! Szabados törvény! A gyerekért mindent! Nézz körbe a felgyorsult modern világba, majd reá jössz mi a helyes!

MagyarHírmondó 2012.07.06. 07:10:32

@Turboanyu: Elmehetnek a faxomba ezzel a gyámhatósági engedéllyel!

Ahhoz sem értenek az EU-ban, hogy végrehajtsanak egy normális válási végzést. Anyuka elviszi gyereket skandináviába és hopsz, apuka soha nem látja a gyerekét! Van rá példa, legális gyermekrablásnak hívják. Keress rá bátran. Attól kezdve feldugdosható a bírói végzés.

MINDENKI ÉS A POSZTOLÓ IS: VÉDJÉTEK A GYERMEKEITEKET, NE ENGEDJÉTEK A GÉPEZETNEK, HOGY BESZIPPANTSON BENNETEKET!

Pontosan így kell eljárni ezekkel a tetvekkel! Nekik Te nem vagy más mint adóalany, meg bírságolható élőlény! Ezek a kutyádat is leadóztatnák, ha bejelentené valaki, hogy kettővel több konzervet eszik!

Ezeknek csak ok kell ,hogy 5000-től 50milláig bírságolhassanak, mert ŐK a GÉPEZEt, jól végzik a munkájukat! Hát jól a szart! Küldjétek el őket a picsába, mint ahogy Feribá mondta. el lehet menni! Hát most k**ák be!

Secnir 2012.07.06. 07:16:52

"A 14. kerületi önkormányzat felszólított, hogy jelenjek meg mint a kiskorú gyámja, miután a gyerek nem jár kötelezően óvodába. Írtam nekik egy levelet, hogy a gyermek nem lakik életvitelszerűen a bejelentett lakcímen. Ha bármi gondjuk van akkor keressék ki az én bejelentett lakcímemet a nyilvántartásból és nekem küldjenek levelet mert a 14. kerületi lakcím nem a mi lakásunk.

Nekem nincs bejelentett lakcímem.
Adjam meg a címemet!
Nem adom. Keressek meg."

na, itt mondtam volna azt burkoltan az ök-nak, hogy menjenek a halál náthás faszára.
tudniillik.

poszt-toló külföldön él. ergo az ök. külföldre küldte neki az első felszólítást, amit vélhetőleg a nyilvántartásból szedtek. innentől kezdve az ök. összes levele az ügyintéző hülyeségét és alkalmatlanságát jelzi.

MagyarHírmondó 2012.07.06. 07:19:35

@Sün‼ ツ: A szabálysértési törvénykében a lakcím bejelentésre kötelezve vagyon minden hóópolgár.
ÍME:
segitseg.magyarorszag.hu/segitseg/ugyintezes/okmanyiroda/ugyintezesiutmutato/lakcimigazolvany/lakcimbejelentes

Miskolcon például 2011-ben Szabálysértési eljárás keretében lakcím bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt 301 esetben 8 és 20 ezer forint közötti pénzbírság kiszabására került sor.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása szerint súlyos esetben akár egymillió forint bírságot is kaphat az, aki elmulasztja bejelenteni, hogy más használja ingatlanát.

Úgy látszik, ezek a hivatali DROIDOK úgy önmagukban, nem is olyan ember félék, hanem olyan mechanikus hülyék, ahogy a fenti posztokból látszik azért néhányban még ott a JÓ OLDAL maradéka! SOK-SOKKKK DART-VÖDÖR!

MagyarHírmondó 2012.07.06. 07:22:08

@Secnir: Amit nyílván a nyílvántartásból?

Akár a jóindulatú, de szarrá fenyített szomszéd is megadhatta, vagy a félig agyképes nagyi, vagy a jó isten aki ismeri a címét.

A posztol maga hívta fel őket, mert hát valamelyik rokonnál landolt a levél ,aki mert ott lakott és egyenesági rokon, hát átvette, kinyitott,a beolvasta6beszkennelte és elküldte a posztolónak.

Ennyire nem volt bonyolult! :)

Secnir 2012.07.06. 07:23:53

@MagyarHírmondó:
ok, megkapta nyakatekert módon.
de azért az első válaszlevél címzéséből már csak kiderül!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.06. 07:26:36

@SvenH.: A pedogfília az pedofília kérem :D

B. Bíró 2012.07.06. 07:29:08

a posztoló egy idióta.
ha valami jár az államtól, akkor gondolom nem titkolózik.
barom.

B. Bíró 2012.07.06. 07:30:26

gondolom az adójóváírást azért igénybe veszi a tahója.

pengusz 2012.07.06. 07:35:07

@B.B/alias B.B:
www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/SK/hu/Konzuliinfo/ki_allampolgarsag.htm
Tessék okoska :P
:D
Bocs, ezt dobta ki első találatnak. Szerintem elég egyszerű, úgyhogy holnap be is adhatod :)

pengusz 2012.07.06. 07:37:24

@B.B/alias B.B: Sőt, a nyomtatványban egyből lehet kérelmezni, hogy a kiskorú gyermekeid állampolgárságának a megszűntetését is kéred.

Szenthomárság 2012.07.06. 07:44:49

Azért kíváncsi lennék, hogy az aggódó gyámhivatal hol van, amikor egyes jellemzően körülhatárolható népcsoport idősebb családtagjai romantika nélküli szexuális viszonyt létesítenek kiskorú leszármazottjaikkal.
vagy amikor 12 éves drogos hülyegyerekek buzerálják az utazni vágyókat az aluljáróban.

2012.07.06. 07:53:24

@B. Bíró: egybites-e vagy, vagy csak magadbol indulsz ki? Hidd el: ha valaki kijut kulfoldre, egy elheto orszagba, a LEGKEVESBE sem vagyik a magyarugyintezes-magyarallam-magyarburokracia undorito mocskos lassu hatekonytalan eletkeptelen pofajara, plane nem egy 100 euros adokedvezmeny miatt. 90%, hogy a fent leirt apparatus nagyban hozzajarult a tavozasahoz.

McKinney 2012.07.06. 07:55:40

mindig élvezem amikor nagypofájú hivatalnokokat szopatnak...
köszi a posztot!

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 07:59:07

@pengusz:

Tévedsz. Nem adnak ki EU-s körözést apró ügyek miatt. Sőt még magyar körözést sem. Csak ráteszik egy listára, s ha megjelenik valamikor, akkor megbüntetik.

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 08:00:36

@Píter:

Nm érdemes bejelenteni külföldön tartózkodást a magyar önkormányzatnál, mert aztán számtalan problémád lesz ügyintézéskor. Ezért a külföldön élő magyarok 99 %-a nem is jelenti be.

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 08:03:01

@Turboanyu:

Nem kell ilyesmi. Régebben sme kellett. Csak akkor kellett, ha különélő szülők gyereke.

MagyarHírmondó 2012.07.06. 08:04:18

@Whave: Azért ne szopkorá***uk már az angolok fa**át, ha kérhetem. Londonban/Bristolban sem gyorsabb az ügyintézés! Azért a magyar hivatalok is kivágják a papírodat 10-14 napra! Még ha a fax kíváncsi is rájuk! XDD

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 08:04:20

@pengusz:

Tévedsz.

Állampolgárságot nem lehet csak úgy "leadni". S semmi köze az állampolgárságnak a lakóhelyhez.

MagyarHírmondó 2012.07.06. 08:05:41

@Max, A Gondolkodó Birca: Ennek okán vált legálissá Magyarországon a gyermekrablás!

illegálisan elviszik, bírói végzés hiába tiltja, EU leszarja! Német és Svéd, Olasz és Francia példák mutatják: EU-ban Te KUSS vagy nem apa!

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 08:07:00

@hagyma:

Megfosztás nemigen lehet. Egyetlen esetben lehetséges, az utóbbi 20 évben senki ellen nem alklamazták.

2012.07.06. 08:08:26

@MagyarHírmondó: tudom hogy magyarok vagyunk, es latszolag csak angolorszag van a terkepen, mint kűűűfőőőd... de azert van mas is :)

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 08:09:55

@Asztalos Gábor:

Sosem jelentettem be lakcímet, ha nem nagyon kellett. Minek? Jelenleg magyarországi bejelentett lakcímem olyan cím, amit eladtam 10 éve.

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 08:11:10

@tff:

"A három hónapon túli külföldi tartózkodást be kellett volna jelenteni vagy még itthon a jegyzőnél, vagy a külföldi külképviseleten."

Ez egy halott jogszabály. Az emberek 99 %-a nem teszi meg.

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 08:15:06

@Turboanyu:

Személyesen többször is megcsináltam. Elindulunk és kész, hatósággal nem érintkezünk. Sosem lett semmilyen problémám.

Egyetlen ismerősöm sincs, aki ügyet intézett volna gyerek költözése miatt. Elindult és viszlát.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.06. 08:16:03

monnyuk valaki mondhatna egy értelmes indokot arra, hogy a gyámhivataltól miért kell engedélyt kérni arra, hogy egy család elköltözzön bárhova is. közük?

ott van a rengeteg kátrányos helyzetű gyerek, tessék azokkal foglalkozni ennyit, meg a tini anyukákkal meg az agyonvert gyerekekkel, meg azokkal, akiknek hol van mit enni, hol nincs.

ja, hogy akkor szarba nyúlnának, azmeg mégse olyan jó dolog??

monnyuk nekem nem kellett semmiféle engedély.

amikor útlevelet kértem a gyereknek, mondtam, hogy külföldön élünk mindörökre, oszt ennyi volt. kihúzták a nevemet a listából, azóta se zaklattak semmivel, pedig tudják a címemet is. arról viszont nyilatkoznom kellett, hogy nem tartok igényt semmiféle segélyre meg családi pótlékra meg mittoménmire. mondjuk addig se tartottam rá igényt, de gondoltam, ha ők erre élveznek, hát legyen.

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 08:17:36

@pengusz:

Miért mondanék le az állampolgárságról, csak azért mert nem élek az országban? Szeretnék szavazni négyévente, ehhez állampolgárság kell.

MagyarHírmondó 2012.07.06. 08:27:16

@Max, A Gondolkodó Birca: Majd körözni fognak egy akármi miatt és a reptéren lebilincselő érzésben lesz részed és a fiktív, sehová nem vezető cím miatt, ott szívsz nagy égésben. akkor majd leesik, hogy azért, okosabban kellene/kellett volna vakolnod a címedet! Addig itt is tolhatod a nagymenőt!

MagyarHírmondó 2012.07.06. 08:31:25

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Ha családban élsz, nem kell ha a gyermeked nem un. védőnő által védett korban van. Addig ugyan is bírságolható vagy sőt indokolt esetben pl. veszélyeztetés gyanújával el is vehetik a gyermekedet.

Egyéb esetben az iskola kötelezettség vonatkozik rád, mert MAGYAR ÁLLATPóGÁR vagy és a birkaságunk része a menj be a semmire sem való, hülye magyar oktatási gépezetbe! Csinálj sablon hülyét, életképtelen birkát gyermekedből, mert akkor leszel ostoba adófizető barom!

ERGÓ: ha elviszed máshová ,taníttatod, de nem erre a birkaságra, akkor lehet még életben is marad mikor elvégzi az egyetemet!

Az meg ennek a rendszernek nem jó, mert akkor képesl esz okosan másokat meggyőzni ,hogy hogyan lenne jobb és a végén ellenforradalmat csinál ,vagy társadalmi felfordulást!

Melyik politikai hatalom vágyik egy okos szervezőre? Na ugye!!!

szokecsaj12 2012.07.06. 08:34:48

Kedves posztoló!

Ezt elb.sztad, nem kicsit, nagyon.

Javaslom, hogy a lehető leggyorsabban battyogjatok be a gyerekkel a gyámügyre, és indítsátok el a gyerek külföldre viteléhez az eljárást.

A Csjt. szerint 14. életévet be nem töltött gyereket tartósan külföldre csak gyámhatósági engedéllyel vihetsz.

Ha nem kérsz engedélyt, bűncselekményt követsz el, méghozzá kiskorú veszélyeztetését és tartózkodási helyének jogellenes megváltoztatását. Ha nem árulod el az új címed a magyar önkormányzatnak, úgyszintén bűncselekményt követsz el.

Jó úton jársz ahhoz, hogy a gyereket nemzetközi körözéssel vegyék el tőletek, és kapjatok minimum egy 2 éves koszt-kvártélyos vendéglátást (a három fenti együtt halmazatiban már letöltendős a BTK-ban).

Honnét tudom? Gyereket az apja ki akarja vinni, gyanúm szerint vissza se hozná (aztán nyomoztathatnék utána). Nem engedem. Egy ideje megy a meccselés a dolgon a különböző hivatalokban. Szóval keserű, de tapasztalat.

Manyecska 2012.07.06. 08:36:00

Ez a poszt tök nem ide illik. Aki beírja hogy "f@sz" na asse lehet nagyon ép..:D

Pdudas 2012.07.06. 08:36:03

Most allitolag a tudoszuressel basztatnak minden budapesti lakost....
Kotelezo, meg 100e Ft-os birsagot lengetnek meg hasonlo....

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.06. 08:36:46

@MagyarHírmondó: veszélyeztetés? az, hogy csimota papával mamával együtt elmegy olyan helyre, ahol normális munkáért normális fizetést kapnak, normális iskolába járhat a gyerek, stb.?

agyrém.

Watt25 · http://sablonvalasz.blogspot.hu 2012.07.06. 08:37:54

Bár, ahogy nézem, páran már leírták előttem, de azért szeretném javítani a statisztikát: A posztoló egy hülye...

Pdudas 2012.07.06. 08:38:31

eppen ezert kell mindket szulo jelenlete es engedelye meg az utlevel kesziteshez is...

Kulonben a sok arab hazahordana a gyereket es az anyja sosem latna/kapna vissza. Az ottani torvenyek szerint az anya automatikusan vesztes...

Pdudas 2012.07.06. 08:43:21

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:
az az agyrem, hogy a kulfoldon szuletett fiamnak majdnem 4 honapba telt egy anyakonyvi kivonat honositas....

Ugyanis a gyerek kulfoldon allampolgarsag nelkul szuletik - az EU nem adja meg automatikusan a Magyar allampolgarsagot.
Ezutan a kulfoldi szuletesi anyakonyvit honnosittatni vagy kenytelen, mivel a nationality mezo ures. Ha a nationality ures, akkor semmilyen EU orszag nem tudja nyilvantartasba venni. Igy kenyszerultem a honositasi procedurara.
Aztan a 4 honap alatt sikeresen beszerzett (en vittem a papirokat a BAH-ba es mentem is erte, nem a futaron mult az ido) anyakonyvivel mar tudtunk neki utlevelet csinaltatni es abban mar van allampolgarsaga - de mar dolgozunk a kettos allampolgarsagon.

MagyarHírmondó 2012.07.06. 08:45:38

@szokecsaj12: Hogy ez MEKKORA hülyeség! A nagy lófrancokat bűncselekmény, ha közösen élnek a család apa és anya!

Ekkora állatságot írni és másokat riogatni! A lófrancokat fognak itt tenni bármit is! Na itt az ideje a legális gyermekrablás témát keresd meg a Googleban! Elolvashatod, hogy SEMMIT NEM TESZ a GYÁMÜGY mert NEM TEHET!

A család egysége, apa, anya együtt, közös akarat:PONT!

Ez akkor igaz ha már itt tartasz kedves hölgy posztoló erős indulattal, hogy ha elváltatok, vagy a különélés során bírói végzés szabályozta a felügyeleti jogot!

Egyéb esetben a túrós pitét tehetnek veled! Ezért is mondom: Keresd a Googleban a legális gyermekrablás, vagy legális gyermek lopás témát és meg fogod ismerni, simán lehet gyereket rabolni!

A végső mondatoddal egyet értek: Okos legyél és tiltsd meg, útlevelet ne adj, ha nincs végzés amúgy sem tehet más ha nálad van az irat! Egyébként meg? Elviszi: 2 év után a lakhelye szerinti hivatal az illetékes tehát a NÉMET, SVÉD, OLASZ, FRancia!!!! Ott már szívás, ha megvesz egy jó ügyvédet a másik!

Az elmúlt 15 évben több mint 20 élő elfogató parancsot adtak ki anyára/gyermekére vagy apára/gyermekére mert a SKANDINÁV- főleg SVÉD- bíróság egyszerűen a gyermek védelmére hivatkozva ezt jogosnak vélelmezte!

MagyarHírmondó 2012.07.06. 08:49:09

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Magyarországon a SÜKET GÉPEZET ezt gondolja! Te meg én azt, hogy húzzon el a picsába aki életben akar maradni!

Bálintka. 2012.07.06. 08:49:17

ez a poszt nem jött át nekem. Elraboltak egy csodagyereket külföldre, és a fogvatartók nem hajlandóak megadni a pontos helyzetüket az Önkormányzatnak?

tomtyi 2012.07.06. 08:49:48

Önkormányzat, ja. Nekünk a kommunális adó befizetésére felszólító leveleket küldték a tulajdonomban lévő lakásomra, holott 4 éve nem ott laktunk. Csak kurvára lusták voltak megnézni a lakcímnyilvántartóban, amit ugye ők kezelnek.

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 08:50:08

@MagyarHírmondó:

Nem köröznek bármi miatt, hidd el. Szabálysértés miatt SOHA nem köröznek, még az országon belül sem. Minimum bűncselekmény kell hozzá, de ott is EU-s körözés csak bizonyos szint felett van, nemzetközi körözés meg még magasabb szint felett.

MagyarHírmondó 2012.07.06. 08:51:18

@Max, A Gondolkodó Birca: Nem szabsértésről hanem BCS-ről írtam!

MagyarHírmondó 2012.07.06. 08:52:23

@Max, A Gondolkodó Birca: ..ja és ha a magyar reptéren leszállsz akkor ahhoz minek külföldi elfogató parancs? :) Értjük mi egymást amúgy úgy gondolom :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.06. 08:52:52

@Pdudas: ismerős. én mindent beadtam a követségre, mert nem volt kedvem magamat szopatni a magyar hivatali ügyintézőkkel. ezek jópénzért megcsinálnak mindent.

én nem erőltetném a kettős állampolgárságot a gyereknek. egy csomó probléma forrása lehet a későbbiekben, előnye meg kb. nulla, a nemzeti büszkülésen kívül, sztem.

Ringlósztár 2012.07.06. 08:53:08

@Asztalos Gábor:
Gondolom a posztoló bejelentette a lakcímét abban az országban, ahol él.
Én sem jelentem be a lakcímem a Burkina Fasoi önkormányzatnak, mert pont leszarom.

Manyecska 2012.07.06. 08:53:16

Tök kivan, önkormányzat inkább kaszálna rendesen /itt/ térdig ér a fű sok helyen, nem győzöm a toklászt szedegetni gyerekből, kutyából, magamból. Ráadásul a kullancs is szereti.
Ez mér van?????

Gondolom pár közmunkást megerőltető kivezényelni?

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 08:53:40

@Pdudas:

Ebben tévedsz. Magyar állampolgár gyereke automatikusan magyar állampolgár. Maga a tanusítvány persze akár 2 évbe is telhet külföldön való születés esetén! De nem a tanúsítvány adja az állampolgárságot.

Manyecska 2012.07.06. 08:54:58

@Max, A Gondolkodó Birca: bocs hogy beleszólok, ez tényleg így van!!

tomtyi 2012.07.06. 08:55:08

Lemaradt: az az érv volt a legjobb, hogy nekem emlékezni kellett volna arra, hogy 4 évvel azelőtt aláírtam a kommunális adó kiszámolását lehetővé tevő bevallást. Nekik viszont ezek szerint arra nem kell emlékezni, hogy én nem lakom ott 4 éve, de arra sem kell emlékezni, hogy meg kell nézniük, hol is lakom, ha már egyszer hivatalos felszólítást küldenek. Ennyi erővel akárhová is küldhették volna, ott sem lakom.

Punxsutawney Mormota 2012.07.06. 08:55:24

1.) A posztoló egy virtigli fasz.
Igen, nagyon sok idióta bürokrata dolgozik a gépezetben, de ha egy normális levelet írt volna nekik, mondván már időtlen idők óta külföldön élnek stb, akkor nem gerjedt volna tovább a sztori.

2.) Azért nem kellene elfelejteni, hogy bejelentési kötelezettségünk van. Már nem emlékszem, hogy 15 vagy 30 nap van arra, hogy a személyes adatainkban, állapotunkban stb-ben keletkezett változásokat, így pl. lakcím bejelentsük.

Szűcslaci 2012.07.06. 08:56:07

Ekkora taplót, mint a poszt-toló, ritkán észlelni. És még nagy forradalmárnak is hiszi magát. Jól megaszontad nekik, na. Mit tesz a hőség a csicskalélekkel.

Globetrotter2014 2012.07.06. 08:56:38

A cikk nem olyan vlres mint vártam.
ELvileg köteles lennél bejelenteni a külföldön tartüzkodást, de pont ilyen hozzáállás miatt nem szokták.

Mint kiderült az autóühasználathoz pedig ugyangy nem elegendő.

Tényelg elfogadték már azt a javaslatot ami rendbe teszi ezt?

2012.07.06. 08:56:39

Elég bunkó a posztoló. Biztosan lehetett volna sokkal kulturáltabban is, az az ember csak a munkáját végzi, a gyerek érdekében...

Muad\\\'Dib 2012.07.06. 08:56:59

Micsoda kemény lázadó! Jó'megmondta az önkormányzatnak. Punks not dead! Yeaahhhh!
Idióta...

Pdudas 2012.07.06. 08:57:44

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:
A gyerek oktober vegen szuletett, mire szallithato es fenykepezheto allapotban volt a kovetsegen mar karacsonyi zarlat volt....

Igy gyorsabb volt a honositasra a szuletesit szemelyesen Budapestre vinni es mire informaltak, hogy az ugy halad - mert a 'mocsokszemetladaknak' 90 napjuk van az ilyesmire - addigra lehetett vinni a kicsit a kovetsegre utlevel kerelmet leadni. Igy az elkeszulo anyakonyvit hivatalbol tovabbitottak az utlevel hivatalba ahol nemi ismeretseg aran szemelyesen at tudtam venni a fiam utlevelet (mert a magyar allamgepezet mindenaron vissza akarta volna kuldeni a kovetsegre). Kozben a kulfoldi hatosag mar 90 nap utan gyamuggyel fenyegetett, hogy mutassak valami papirt a kicsirol, nem lehet papirok nelkul az orszagban...

tomtyi 2012.07.06. 08:57:48

@Punxsutawney Mormota:
Csak az én hsz-emet olvasd el! ;)

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 08:58:30

@Pdudas:

Mindkét fiam külföldön született.

Nagyobbik esetében bementem a követségre intézni a papírokat. Vártam 10 hónapot. Aztán maga a konzul szólt, hogy hülyeség amit csinálok, mert így sokat fogok várni feleslegesen. Menjek el Budapestre, menjek be az V. kerületi önkormányzatra és megcsinálják 2 hét alatt, míg követségen keresztül még egy évig is várhatok.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.06. 08:58:43

@Manyecska: nem érnek rá, hát éppen súlyosan veszélyeztetett gyereket köröznek!!!

amúgy a pocctoló tényleg egy fasz, ha normálisan beszélne velük és nem trükközne itt azért, ahogy a nagyi továbbra is megtarthassa az önkormi lakását, akkor mingyár emberibb lenne a helyzet.

de akkor meg nem lenne homárposztunk. hátnemhátde.

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 09:00:37

@MagyarHírmondó:

Ez nem bcs. A lakcím be nem jelentése szabálysértés. Elévül 1 év alatt és nem ad alapot nemhogy körözésre, de még a rendőrségi nyilvántartásba való bekerülésre sem.

Manyecska 2012.07.06. 09:00:51

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Te ez a Jackyll egyre sz..rabb posztokat ír, nemde?:) :)))
Egyébként + nem tudhatjuk milyen hangnemben kezdték a beszélgetést na most izé....érted. Mondjuk tök nem ideillő poszt.

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 09:02:48

@MagyarHírmondó:

Magyar elfogató parancs sem lesz kiadva szabálysértés miatt.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.06. 09:03:14

@Pdudas: az enyim mikor született, kapott egy német nyelvű születési anyakönyvi kivonatot meg egy taj-kártyát automatikusan. amúgy ehhez nem kellett mennem sehova, amikor hazamentem vele a kórházból, ezt a paksamétát a kezembe nyomták, mégeccer gratuláltak a hősiességemhez, oszt ennyi.

ezt kellett honosítattni otthon, ennyi volt az egész. addig meg nem mászkáltam vele sehova, aki látni akarta, az eljött :D

fofofo 2012.07.06. 09:03:51

nem tudtam vegigolvasni az osszes hsz-t, de nekem nem vilagos, hogy megis miert van a gyerek bejelentve zugloban, ha nem lakik ott? valszeg mutyiznak valamit, pl. nagymamanal igy az egy fore juto jovedelem alacsonyabb, es igy kap tamogatast. az onkormanyzatnak meg kell rola gyozodnie, hogy a gyerek ovodaba jar. a hulye posztolo jelentse ki a gyereket, vagy ha valami jogtalan elony megszerzese miatt tartjak meg a zugloi lakcimet, akkor sunnyogjon, es legyen egyuttmukodo.

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 09:05:06

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:

Minél több állampolgárság, annál jobb. Azaz érdemes a gyereknek minden állampolgárságot megszerezni, amihez joga van.

Előny: nagyon sok.

Hátrány: minimális.

Nekem pl. nagyon tetszik, hogy több országban van szavazati jogom.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.06. 09:09:25

@fofofo: tuti mutyizik valamit, ez tiszta sor.

@Manyecska: ó, hát jackyll csak azt nyomja be, amit kap a pocctertől:D

Manyecska 2012.07.06. 09:10:08

@fofofo: mondjuk ez igaz.
De lehet hogy csak nincs lába.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.06. 09:11:02

@Max, A Gondolkodó Birca:

sorolod fel a konkrét előnyöket és a hátrányokat légyszíves.

vape 2012.07.06. 09:14:42

Egyetértek az előttem szólók nagyrészével. Posztolónak nem lett volna egyszerűbb emberi hangnemben elmondani, hogy pl. Ausztriában élnek, gyerek ottani óvodába jár, és kész. Ehelyett itt verte a nyálát a hivatalban fél órát, hogy ő bizony nem ad ki magáról semmilyen információt.
Gyereket jelentse ki a rokon lakásából, oszt kész.

2012.07.06. 09:15:03

@Max, A Gondolkodó Birca:
Nekem a Magyar Nagykovetsegen javasoltak, hogy ne szuntessem meg a magyarorszagi cimemet. Ugyanis az utlevel meghposszabbitasa nagyon bonyolultta valik, anyakonyvi kivonattol kezdve a szuletesi hely jegyzojenek igazolasaig mindenfele dokumentummal igazolni kell, hogy magyar allampolgar vagy. Erdekes modon a regi, meg ervenyes utlevel nem eleg!
Szemelyid meg nincs, ugye, mert leadtad a hatosagnal, a lakcimkartyaval egyutt.
Hiaba na, magyar burokracia diszkret baja.

Brannagh · http://studiolum.blog.hu 2012.07.06. 09:16:04

Szerintem a Gyámhivatal magától, hasra ütve nem tudja kitalálni, hogy a gyerek miért van külföldön: mert szuper helyre, munkához költöztek a szülők, vagy mert kilopták gyerekkereskedelem, prostitúció, akármi okán. Ez meg kettős mérce, nem? Hogy egyik esetben úgy állunk hozzá, hogy minek csesztet a hivatal, a másikban meg rinyálunk, hogy az egyik szülő hogy a francba tudott lelépni a gyerekkel és egyáltalán melyik EU tagországban vannak?

helianthus 2012.07.06. 09:16:31

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: hú, ez nagyon tanárnénis volt. Még jó, hogy nem nekem kell sorolni, mert nem készültem. :)

Flúgatlan 2012.07.06. 09:16:44

A cikkíró idióta vagy csaló.

Az önkormányzatnak igenis joga van ezeket tudni. Igenis a gyerek érdekét is szolgálja, hogy az ilyen tisztázatlan viszonyoknak megpróbálnak utánajárni. Miféle élethelyzet az, hogy a gyerek nem a bejelentett címén lakik, a szülőről még egy lakcím sem adott? Valami olyan manipuláció lehet mögötte, ami azok pénzéből szivattyúz, akik nem manipulálnak a gyerek lakcímével és hasonlókkal.

Ha külföldön él, vigye magával a gyerekét, és azt itt jelentse le. De ne tökfejkedjen.

Anti Anyag (törölt) 2012.07.06. 09:17:31

Jó nagy hülyegyerek vagy te. A hivatal épp azt csinálja amit a kötelessége, ráadásul jól. Valaki bejelentette oda a gyereket, vagy téged, te pedig valamiféle sötét liberalizmusból basztál kijelentkezni.

Ezért te pazarlod az adófizetők pénzét, nem a hivatal. Jól megbüntetnélek és mindenképp behajtanám rajtad.

helianthus 2012.07.06. 09:18:32

Találjátok ki, honnan idézek:

Ede nem hiszi, hogy a ház előtt vagyunk, mert az anyukája nem régen ment el onnan és nem látott senkit. Le kellett írnom a házat. Próbáltam higgadt maradni, sőt újra bocsánatot kértem, hogy késtünk, de ráadásul el is kavarunk. Jó, akkor majd ő is el fog kavarni idefele jövet. És majd azért elbeszélgetünk, hogy egyáltalán beenged-e minket a házba.
Nem viccelt. Tényleg elkavart. Több, mint két órát vártunk rá.

2012.07.06. 09:20:10

@fofofo: Peldaul az eleg jo indok lehet, hogy vissza akarnak jonni kesobb. Az sem hulyeseg, hogy vagyontargy van idehaza, mondjuk lakas. Meg az is lehet, hogy a nagyi lakasa a gyerek neven van.
Vagy egyszeruen a gyerek TB biztositasa a tet.
Hidd el, a magyar egeszsegugynel az angol peldaul sokkkal rosszabb, mondjuk eletveszelyes.

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 09:21:51

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:

Előny: több országban vagy otthon, egyikben sem vagy külföldi, bárpedig külföldinek lenni mindenhol jár valamilyen hátránnyal.

Hátrány: nem mehetsz titkosszolgálati és diplomáciai pályára (persze lemondhatsz előtte a többi állampolgárságodról).

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.06. 09:22:53

@helianthus: hát izé... még félig alszom, oszt ilyenre sikerült :D

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 09:26:00

@Brannagh:

A gyámhivatal ne foglalkozzon olyan gyerekekkel, akik szüleikkel élnek együtt. Semmi köze hozzá.

Van elég problémás helyzetű gyerek az országban, foglalkozzon velük.

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 09:27:24

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ha a nagyi lakása a gyerek nevén van, az pont nem probléma. Ahhoz hogy ingatlanod lehessen az országban nem kell az országban laknod.

Stabilo 2012.07.06. 09:30:07

Na ez az a szülő akitől AZONNAL venném el a gyereket.
Bezzeg ha eltűnne a gyerek valami oknál fogva, akkor az a kibaszott rendőrség lenne a hibás, hogy nem találja meg azonnal egy óra alatt...

sportos 2012.07.06. 09:38:02

nem értem mit hözöng a posztoló. mi is küldföldön élünk, kaptunk levelt, kértem egy igazolást az itteni oviból, és beadtuk. kész, ennyi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.06. 09:40:01

@helianthus: Nem voltatok ott pontban kettőkor. Ez FONTOSCH!!

@Emberiségellenes háztartási gép: Akkor meg kell, hogy öljünk :)

tede 2012.07.06. 09:40:11

Ebben nem látok semmilyen problémát. Arról nem is beszélve, hogy sokan kihúznak külföldre, de például a havi 12 ezer forint gyerek után járó pénzt szépen utaltatják az államkincstárral. Nem tudom a poszt-toló is ugyanígy tesz-e, de van rá esély.
Azután meg hőbörögnek, hogy a magyar állam tudni szeretné, hol van a kiskorú állampolgára.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.06. 09:41:02

@Brannagh: Aki kilopta a gyereket, azon nem úgy keresik, hogy tudják, hogy az övé...

Anomalocaris (törölt) 2012.07.06. 09:44:35

@ColT: Ezt meg is küldtem Végh Józsefnek.

Anomalocaris (törölt) 2012.07.06. 09:45:49

Egyébként most miért nincs új poszt, amikor itt Vagyok? Nem fekszik Nekem ez a csimótás téma. Remélem nem ez lesz a hétvégi.

helianthus 2012.07.06. 09:47:41

Elolvastam a hsz-ket és énekelni támadt kedvem.

Sok vastag toll sok sorsot ír, sok könyvbe sok nevet, kövér pecsétet ütnek rá különböző kezek, még azt se mondod, hé, itt vagyok, vagy azt, hogy mi újság,
még meg se éltél egy napot, s már kapsz egy cédulát.
Hány cédula egy élet?
Hány cédula egy élet?
Kijárhatsz akárhány iskolát, az mind naplót vezet, és intőt ad vagy megrovást, ha ezt vagy azt teszed,
a papírok mondják meg, hogy kivagy és azt, hogy mennyit érsz, de boldog akkor is lehetsz, ha félcédulán élsz.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.06. 09:48:55

@Max, A Gondolkodó Birca:

hát ezek elég gyenge indokok :D

"több országban vagy otthon" - ott vagy otthon, ahol laksz és élsz huzamosabb ideig, nem aszerint, ami a papírodra van írva. mi van ha egy olyan országban él majd a csimota később, ahol nincs állampolgársága? vegye fel mindet, biztos ami biztos?

a mindennapi normális élet során nem származott hátrányom abból, hogy külföldi vagyok. hozzáteszem, legálisan tartózkodó és dolgozó külföldiként. illegálisan meg mindenütt nehéz.

akkor leírom az én verziómat:

előnyök:

-lehet villogni a klubba, hogy az én kölyköm kettős/hármas állampolgár

hátrányok:

-irtózatos papírmunka
-fiúk mindkét vagy mindhárom országban sorkötelesek, azt biza le kell nyomni . szerencsétlen helyzetben mindegyik országban behívható.
-házasság, válás esetén nagyságrendekkel komplexebb lesz minden
-ha neaggyisten elválsz a házastársadtól, a gyermekelhelyezés ügye egy pokol lesz. tudom, mert végigcsináltam. négy év bíróságra mászkálás, az ügyvéd szinte nálam lakott, annyi dolga volt. a gyerekek többszörös állampolgársága miatt ez pokol volt.

ez csak ízelítő. sajnos.

helianthus 2012.07.06. 09:49:11

@Emberiségellenes háztartási gép: kívánságod parancs, gyere elsőzni az új posztba!

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 09:52:22

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:

"irtózatos papírmunka"

Miért lenne az?

"fiúk mindkét vagy mindhárom országban sorkötelesek, azt biza le kell nyomni . szerencsétlen helyzetben mindegyik országban behívható"

A gyakorlatban nem havják be egyik országban sem azokat, akiknek van más állampolgárságuk is.

S Európában a legtöbb országban nincs sorkötelesség.

"házasság, válás esetén nagyságrendekkel komplexebb lesz minden"

Szimplán nem igaz. A házasságnak/válásnak nincs köze az állampoltgársághoz.

"ha neaggyisten elválsz a házastársadtól, a gyermekelhelyezés ügye egy pokol lesz"

Ismét független az állampolgárságtól.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.06. 10:00:00

@Max, A Gondolkodó Birca: nézd, én végigcsináltam, tudom miről beszélek. mindenkit óvok attól, hogy a gyerekének többes állampolgárságot szerezzen be.

itt például van sorkötelesség. persze ez lehet polgári szolgálat is, de van. országa válogatja.

mindenkinek azt ajánlom, aki ilyen helyzetbe keveredik, hogy külföldön próbál élni, hogy mielőtt bármit tesz, szánja rá azt a 300 ajrót, oszt menjen el el ügyvédhez aki felhomályosítja a kockázatokról meg az ügyek menetéről. ha én ezt annakidején megtettem volna, akkor sok idegbajtól megkíméltem volna magamat és a zsebemben lenne az a majd tízezer ajró, amit az ügyvédnek fizettem.

Brannagh · http://studiolum.blog.hu 2012.07.06. 10:02:02

@ColT: Volt már pár ilyen eset, hogy az egyik szülő válás után meglepetésszerűen meglépett a gyerekkel külföldre. Az EU-n belül pedig, mivel a határátlépések nincsenek regisztrálva, prímán el lehet tűnni így. Még ha ez nem is gyakori eset a tök átlagos kiköltözésekhez képest, szerintem akkor is jó, ha a Gyámhivatal figyel. Egyébként most jutott eszembe, hogy a Gyámhivatal eleve csak úgy kerülhet képbe, hogy az óvoda/iskola értesíti a jegyzőt és/vagy a Gyámhivatalt, hogy nem jár be a gyerek. Ergo akkor a szülő még az óvodának/iskolának sem szólt, hogy kedden még bement a gyerek, de szerdán meg nem fog. A Gyámhivatal megpróbálja kideríteni, hogy a szülő hippisen tartja-e a gyereket, a srácnak fejlődött-e krónikus iskolaundora, vagy esetleg rosszabb: lelépés, ellopás. Az iskolát azért kevertem bele az ovi mellé, mert a távolabbi ismeretségemben van olyan család, akik pont így léptek le.

Dr. Kix 2012.07.06. 10:11:25

Mé' nem lehet hozzászólni az új poszthoz?

Roy 2012.07.06. 10:18:15

@szokecsaj12: Mi a francnak kellene bejelenteni, hogy az EU-s államok egyikében akarsz a családoddal élni?
Tudod az unión belül mindenki ott él, és dolgozik ahol akar. Egy sz@r gyámügynek meg semmi köze hozzá, hogy a gyerek hol jár iskolába vagy óvodába.
Az meg végképpen nevetséges duma, hogy kötelező az óvoda. Protekció kell ahoz, hogy a gyerekedet felvegyék az óvodába olyan kevés a férőhely.
Úgyhogy a gyámügyes húzzon a 3.14csába.

Martian (törölt) 2012.07.06. 10:18:23

A legbiztosabb elhúzni valamelyik néptelen csendes-óceáni szigetre, ott csak nem ér utol a "Nagy Testvér" államgépezete. :)

Globetrotter2014 2012.07.06. 10:20:40

@Brannagh: szerintem aitt arról van szó hogy az új óvodai kötelezetesség ad extramunkát a gyámügynek, ez esetben eléggé értelmetlenül.

Egyébbként nem kell annyira felkapni a viezt hogy 5 évesen iskolába járnak. Nem mindenhol ennyire gyenge az opktatás, vannak orszűágok ahol 1-2 évvel előbb csinűálnak már mindent (pl 5 évesen már leírják a nevüket).

Hogy ez jó vagy rossz nem tudom de ha működik, akkor 10-15 év múlva lehet hogy szellemi szinvonalban iszoynatosan elmaradtott ország leszünk...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.07.06. 10:21:47

A gyámügyes lehet, hogy még arra is kíváncsi, hogy bontásra (szervdonornak) vagy továbbtartásra (pedofil hálózatnak) szeretné értékesíteni a gyereket, pedig lehet, hogy csak szimpla adó- és csp-csalás van a háttérben.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.07.06. 10:23:10

A gyámügyes lehet, hogy még arra is kíváncsi, hogy bontásra (szervdonornak) vagy továbbtartásra (pedofil hálózatnak) szeretné értékesíteni a gyereket, pedig lehet, hogy csak szimpla adó- és csp-csalás van a háttérben.

McZozo 2012.07.06. 10:26:09

@Bálintka.:
Semmi csodagyerek nincs gondolom valami olyan helyzet van angliaba hogy 5 eves korig ovoda 5 ev utan egy iskolaban levo iskolai elokeszito osztaly es hat evestol isi. En fiam is ovis volt es mivel evvesztes volt meg plusz egy ev ovia lett volna ehellett kint siman bevagtak elsobe mondvan elmult hat eves irany a suli.

wannabebiker · wannabemotoros.blog.hu 2012.07.06. 10:27:18

bár előttem már többen is leírták, de nekem is le kell ide írnom, a lelki nyugalmam érdekében.

Kedves Posztó Ló!

Hogy te egy mekkora karakán faszagyerek figure lehetsz, öcsém! Most aztán jól megmondtad nekik! Hogy mekkora egy gigamega istenkirálycsászár lehetsz is te!

Aztán majd úgyis rájössz, hogy lehet izmozni a hivatalokkal, csak nem sok értelme van. Donki Hóte egy lófütty ehhez képest.

peace, love és unity

wannabebiker · wannabemotoros.blog.hu 2012.07.06. 10:31:10

Ja, és azokat az arczok is igen kedvemre valók, akik a "bezzegkülföldön" mantrát nyomatják.

Az ilyeneknek azt kívánom, őszintén, tiszta szívemből, hogy éljenek mondjuk Svájcban.

Az egyszerre 22 autót figyelő traffipaxok országában.

still peace love és unity, lavjaman

Manyecska 2012.07.06. 10:34:17

Isten ege alatt az egérárpa virágzik:(

Mér nem lehet rendesen nyírni a füvet ha???

Pdudas 2012.07.06. 10:34:18

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Itt az anyakonyvi kivonaton nem lehetett mas allampolgarsagot valasztani. Igy uresen hagytak. Aztan a hatosagok meg jogosan kertek valami papirt a gyerek allampolgarsagarol. A konzul altal kiadott igazolas nem volt eleg. Nem szemetsegbol - elo van nekik irva mit fogadhatnak el az allampolgarsag igazolasakent.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.06. 10:34:41

@wannabe_biker: francba. pedig svájc az olyan szép országnak tűnik innen. mi az amit nem szerecc benne?

Manyecska 2012.07.06. 10:37:18

@wannabe_biker: Svájc kifejezetten rossz példa más szempontból is!!! :(

Manyecska 2012.07.06. 10:40:13

@MagyarHírmondó: na, neked /is/ minden szavad igaz!!

Pdudas 2012.07.06. 10:41:02

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:
Peldaul csereljek rendszamot, fizessek vamot minden szaret mert nem EU...

Ugyanmar...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.06. 10:43:06

@Pdudas: aha. vagyúgy. nade az előnyök? magas hegyek, tiszta tavak, csend, rend fegyelem, jogbiztonság?

vagy ez nem is úgy van? nemtom, még sose voltam svájcban.

wannabebiker · wannabemotoros.blog.hu 2012.07.06. 10:43:25

@Manyecska: for igzempel?

Svájc az egy gyönyörű szép ország, lila tehenekkel, igen erősch pénzzel, stabil gazdasággal.

Viszont, ha az ótópályán mondjuk 120 helyett 121-gyel mész, akkor nincs kecmec. Vagy a stopvonalon átlóg az autód 1 cm-t, és a rend őre észreveszi, máris 100 euród bánja a figyelmetlenséget.

Vagy mondjuk Ámerika? Ahol ahol (extrém esetben), de azért beperelnek, mert nincs jogod más járdájára ráállni?

Ezt a külföldöt akarjuk?

Valaki a múltkor az itthoni bürokráciá kapcsán felemlegette, hogy bezzegausztria, meg bezzegnémetország.

Ó, barátaim, hát azon őszintén, kacagnom kellett. A bürokrácia, az mindenütt bürokrácia.

wannabebiker · wannabemotoros.blog.hu 2012.07.06. 10:46:16

Magyarország, amellett hogy a hazánk (nem, nem írom rovásírással a nevem és nincs piros-fehér csíkos cuccom) egy igen jó ár - érték aránnyal rendelkező ország, nekünk magyaroknak persze.

Ja, és itt full értem (akusztisch persze), amit mondanak.

wannabebiker · wannabemotoros.blog.hu 2012.07.06. 10:48:24

@wannabe_biker: a bürokrácia egyedül a korrumpálhatóságában változik jelentősen, ahogy haladunk az EU keleti széléről a nyugati felé.

Egyre nagyobb összegekre lesz szükségünk egységnyi előny eléréséhez.

Turboanyu 2012.07.06. 10:57:40

@Roy: "Mi a francnak kellene bejelenteni, hogy az EU-s államok egyikében akarsz a családoddal élni?
Tudod az unión belül mindenki ott él, és dolgozik ahol akar."

Na igen, csak épp visszamaradt egy olyan jogszabály a szocialista évekből, hogy ha külföldre viszed a gyereked élni - akkor is ha a drága édes apucival és anyucival együtt megy és nem a gyerekrablás esete forog fenn- akkor kell hozzá gyámhatósági engedély. Ellentmondás van így a törvény és az EU alapelvek között. Azon a linken amit az elején betettem ott van, hogy egy érintett anyukának azt a választ adták, hogy az új családjogi törvényben már módosítják ezt.

Amíg meg törvény - akkor is ha hülyeség és ellentmond az EUs alapelveknek- be kell tartani és be is tartatja az ügyintéző. Illetve úgy látszik, hogy kénye-kedve szerint dönthet, mert van akinél szívóznak és fenyegetőznek, van akinél nem. Úgy látszik, kerületfüggő.

Épp a rossz tapasztalatok miatt választja azt sok szülő, hogy a gyereket nem jelenti ki... Nem csalni akar a családi pótlékkal, nem előnyökhöz akar jutni, csak a sz.patást akarja elkerülni.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.06. 11:01:42

@wannabe_biker: nekem más a véleményem. ha otthon próbálok valamit elintézni, az nekem legalább egy hét, de csakis előzetes mélyreható kutatómunkával, az öreganyám lábméretét is igazoló papírokkal együtt lehetséges, ha egyáltalán. nemám egy helyre kell menni, hanem legalább háromfelé, ha mancika éppen kávézik oszt elfelejt visszagyünni mielőtt lejárna a munkaideje, akkor én szopok megint, mehetek vissza máskor, soxor azt se tudják mi az ami kell, egy nagy szövevényes, diszfunkcionális borzalom az egész.

a hivatalok között nem létezik kommunikáció, csak papíron, ésatöbbi.

wannabebiker · wannabemotoros.blog.hu 2012.07.06. 11:09:00

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: ezért mondtam, hogy a bürokrácia (emberi hülyeség) határok nélküli, és nem életszínvonal függő.

magyar ember teli szájjal 2012.07.06. 11:16:04

Ez mekkora egy pöcs, elég lett volna kicsivel együttműködőbb hangot megütnie.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.06. 11:17:09

@wannabe_biker: nem akarom nyomatni a külföldön mindenjobb dumát, mer az se igaz, de határozottan állíthatom, hogy ausztriában egyszerűbb és gyorsabb az ügyintézés.

sose kellett még órákat várnom semmire, ha kiírják a weboldalon, hogy x, y, meg z papír kell, akkor az kell és nem más. ha időpontom van, akkor nem egy óra múlva megyek be, hanem a megadott időben.

itt is van bürökrácia nyilván, de igyekeznek mindent gyorsan és egyszerűen megcsinálni, a alehetőségekhez képest. például fentebb említettem,hogy amikor megszületett a fiam, nekem sehova se kellett mennem papírokat intézni. bemenetem a kórházba, megszületett a gyermek, aztán mikor hazarinyáltam magam, akkor a kezembe nyomtak minden papírt, szül. anyakönyvi kivonatot, egészégbiztosítást, mindent.

én már csak ilyen maradi vagyok, hogy azt hiszem, amit látok.

beddinge 2012.07.06. 11:18:13

érdekes ez a jogtudatos hozzáállás, miszerint velem csak ne szívózzon az önkormányzat, végül is mi köze hozzá, mit csinálok a kiskorú gyerekemmel - aztán majd megy a nagy felháborodás a gyermekvédelemmel szemben, amikor kiderül, hogy ebben az országban bárki bármit megtehet egy gyerekkel, verheti, molesztálhatja, éheztetheti.
most akkor hogy van ez? a szülő a legalapvetőbb adatszolgáltatásra sem hajlandó, de persze azt nyilván mindenki elvárja hogy a megfelelő hatóság közbelépjen, ha egy gyereknek rossz dolga van...
én sem vagyok a túlburjánzott bürokrácia híve, de az is igaz, hogy a világon nemcsak jogok vannak. meg hogy lehet kevésbé arrogánsan is kommunikálni, mint a posztíró tette

wannabebiker · wannabemotoros.blog.hu 2012.07.06. 11:33:16

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: azt már csak halkan jegyezném meg, hogy az okmányirodákba interneten is lehet időpontot foglalni itthon is, ésatöbbi..

persze nem meggyőzni akarlak, csak beszélgettünk.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.06. 11:44:58

@wannabe_biker: tudom, hogy lehet. meg is tettem. aztán ott csücsültem még vagy egy órát, mert valami elhúzódott. a fene bánja, hogy várni kell, az nem baj. csak akkor ne kelljen már időpontot foglalni kötelező jelleggel, mert így semmi értelme.

währenßhöhleigkeitigchen 2012.07.06. 11:52:13

Nem kell állandóra kijelentkezni, mert ahhoz gyámhatósági engedély kellene (gondolom megkapná, csak ki akar Angliából/Spanyolországból - erre a két helyre tudok tippelni - emiatt hazajönni). elég bejelenteni, hogy a gyerek ideiglenesen külföldön van. A kinti konzulátuson is meg lehet tenni.

iskolalátogatási kötelezettség meg van.

Ps.: érdekelne, hogy a poszt írója kapja-e még a magyar családi pótlékot. mert elvben a külhoni országét kéne kapnia. persze lehet, hogy már át lett jelentve a külföldi rendszerbe, akkor a magyar hivatal a töketlen, hogy ezt nem tudja leellenörizni. Mert, ugye, elvben azzal tudja szankcionálni az iskolalátogatási kötelezettség megszegését, hogy leállíttatja a családtámogatást.

währenßhöhleigkeitigchen 2012.07.06. 11:58:57

@Turboanyu: Külföldön szvsz a legtöbb helyen nincs is védönöi szolgálat ... tényleg ennyire macerás?

Akkor marad, hogy nagyszülökhöz bejelenteni állandóra, és ideiglenes külföldre költözést bejelenteni (kinti konzulátuson),és a családtámogatást átjelenteni az új országba ...

2012.07.06. 11:59:30

ilyen idióta ember idióta pujája az én pénzemen ne is járjon ovodába, ha lehet!

nokri 2012.07.06. 12:38:16

"A 14. kerületi lakásba ahova a gyerek van bejelentve!"..."De a gyerek nincs ott mert nem ott lakik."

1992. évi LXVI törvény 26 § (1) alapján a beköltözést vagy kiköltözést !3! három munkanapon belül be kell jelenteni!!!!

hát akkor miért háborogsz???

Turboanyu 2012.07.06. 12:57:14

@währenßhöhleigkeitigchen: "Külföldön szvsz a legtöbb helyen nincs is védönöi szolgálat ... "

Akiket Spanyolországban szivattak, azok hívtak valami ottani gyermekvédelmist vagy védőnőt, aki állítólag először nem is értette hogy mi a baj, mi a francnak az ellenőrzés és miért kell az ő igazolása...

Turboanyu 2012.07.06. 13:08:04

Amúgy meg tényleg elsőre bicskanyitogató a poszt írójának a stílusa, de aki intézett már bonyolultabb ügyet, az megértheti miért.

Pl. az én férjem külföldi, amikor régen intéztük a letelepedést és bevándorlást, kérdeztem másokat, hogy van-e valami tanács, stb. Sokan mondták azt, hogy bemész, üvöltesz és ráborítod az ügyintézőre az asztalt.

Én meg gondoltam magamban, hogy ezek mekkora parasztok. Ott a törvény, jogszabály, adott az ügyintézés menete. Majd szépen követjük ezt, betartunk minden szabályt és minden rendben lesz.

A vége több éves hercehurca lett, feljelentéssel (én jelentettem fel egy rendőrt, a privát beszélgetésen az felettese igazat adott nekem, a határozatban mégis más vélemény jelent meg), ombuccmanós levelezéssel, több panasztétellel, stb. Merthogy az ügyintézők stílusa alpári volt, az előírt jogszabályokat (volt amelyik ellentétes volt a másikkal) ők maguk nem tartották be. Pont utána tartóztatták le a hivatal vezetőjét és mutatták a Híradóban, hogy viszik el bilincsben és azt az ügyintézőt is, aki nekünk is ki volt jelölve. Na ez volt az, amikor elmentem a boltba pezsgőért.

Francekellregisztralni 2012.07.06. 13:25:11

@Zorro2007:
"Ilyenkor bevonják a személyit..."

Nem lenne az egy kicsit csunya dolog? Marmint nem ertek hozza, a attol hogy kikoltozol az allampolgarsagod es hogy a szemelyigazolvanyoddal igazolod magad megmarad.
Minimum 5 ev mire az uj orszagban i smegkapod...

Turboanyu 2012.07.06. 13:29:35

@Francekellregisztralni: "Nem lenne az egy kicsit csunya dolog?"

Nem, ez a hivatalos menete.
Hogy mi csúnya és mi nem, esetleg mi logikus, az más kérdés.

Pdudas 2012.07.06. 13:35:25

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:
Most meg a tengerparton elek.
A teraszom a tengerre nez, a haz mogott meg hegy van. :)

Tiszta viz - a 200 meterre levo folyobol meg inni lehetne.

Ehhez kepest nagyon vaskalapos volt a Svajciak altal ajanlott kb haromszoros fizeteshez tartozo banasmod (epp St. Moritzban ajanlottak munkat). Hiaba lett volna haromszoros fizetes - a 30 Euros pizza ar nem poen....
A csoki olcso, minden egyebb kb ketszer/haromszor dragabb. Plusz fizessek biztositast mindenki utan - mert a mostani helyemen a gyerek es a felesegem is biztositva van utanam.
Osszessegeben nem lett volna jobb.
Most elunk 130m2-es 2008-ban epult hazban, ott egy ilyen 10k Chf havonta.
Azert alljon mar meg a gyaszmenet...

Pdudas 2012.07.06. 13:36:23

@Francekellregisztralni:
persze hogy nem vonjak be.
A lakcim helyere irjak be hogy tartosan kulfoldon tartozkodik.

Turboanyu 2012.07.06. 13:47:35

@Pdudas: "A Magyar Köztársaság területén élı, a nyilvántartás hatálya alá tartozó polgárnak, bevándorolt és menekültként elismert
személynek azt a tényt, hogy a Magyar Köztársaság területét a külföldi letelepedés szándékával elhagyja, a lakóhelye
szerint illetékes települési önkormányzat jegyzıjénél, vagy az illetékes külföldi külképviseleti hatóságnál kell
bejelentenie. A magyar állampolgár - lakcíme megszüntetésének bejelentésével egyidejőleg – a jegyzınek nyilatkozik
arról, kívánja-e, hogy a nyilvántartás továbbra is tartalmazza adatait. A Magyar Köztársaság területét külföldi
letelepedés szándékával elhagyó magyar állampolgár az adatainak nyilvántartásban történı további kezelésére
vonatkozó nemleges nyilatkozata esetén a jegyzı a személyi azonosítóról kiállított hatósági igazolványt bevonja."

Turboanyu 2012.07.06. 13:50:39

@Pdudas: net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=99900168.KOR

10. § Megszűnik az állandó személyazonosító igazolványra való jogosultság, ha

a)25 a magyar állampolgár Magyarország területének a külföldi letelepedés szándékával történő elhagyását bejelentette;

Willie 2012.07.06. 13:57:36

@Turboanyu: Ez nagyon szepen hangzik, de nalunk a gyakorlatban ugy tortent a dolog, hogy bementunk az okmanyirodaba, bejelentettuk, hogy kulfoldre koltozunk. Kitoltottunk valami papirt es mondtak, hogy menjek Isten hirevel. Utana lemondtuk az osszes cucialis juttatasunkat (gyes, csaladi potlek) Amikor a gyerek 5 eves lett, akkor irtak egy levelet, hogy "jar-e ovodaba?" ekkor e-mail-en scannelve kuldtem az igazolast, azota nem szoltak hozzam. Semmifele gyamhatosagi engedely meg apamfasza nem kellett. Ja es mindezt ketszer csinaltuk mert ket kulonbozo orszagba koltoztunk es kozte meg otthon laktunk.

anarch 2012.07.06. 13:57:52

@Manyecska: Hogy lenne így? A gyerek a szülők állampolgárságából kap, ha a szülőké nem egyezik meg akkor nyilatkozni kell. Pl. ha az apa magyar az anya meg fhancia, akkor miért lenne a gyerek automatikusan magyar állampolgár. Ha nem is élnek házasságban csak élettársi kapcsolatban akkor meg aztán végképp. Tetézhető azzal, hogy egy harmadik országban születik a gyerek, vagy történik a házasságkötés.

Régebben pl. külföldön kötött házasság magyarországi bejelentőlapján volt olyan rubrika h. születendő gyerekek családi neve, állampolgársága.

anarch 2012.07.06. 14:06:18

@Francekellregisztralni: ??? Nekem kb egy hónap volt... 5 év után már állampolgárságot is lehet kapni... Milyen ország ez ahol nem adnak személyit? Még Magyarországon is adnak a külföldieknek, csak más színűt.

Turboanyu 2012.07.06. 14:08:22

@Willie: Valószínűleg mázlisták vagytok és kifogtatok egy értelmes ügyintézőt aki felfogta, hogy beléptünk az EU-ba.

Más meg nem volt ilyen szerencsés, ők meg így jártak, és nem voltak egyedül:

www.bodnarcsalad.blogspot.com.es/2012/02/gyerekkel-kulfoldre-koltozni-mi-koze.html

Pdudas 2012.07.06. 14:18:07

Portorozs kornyeken :)

Pdudas 2012.07.06. 14:20:51

@Turboanyu: lehet, de a lakcim nyilvantartasbol torteno kijelentkezes nem jelent automatikus kulfoldi letelepedest.

Nekem meg mindig van budapesti lakcimem, van szemelyim es lakcim kartyam is - de ha a rendor lekeri radion, akkor azt kapja vissza, hogy tartosan kulfoldon tartozkodik.

A ketto nem zarja ki egymast.

Pdudas 2012.07.06. 14:23:55

@Turboanyu: miert jelentenem be ha van Budapesten is lakasunk?
Nem kell a fabol vaskarika.

Tartosan kulfodon tartozkodunk, de ettol meg van budapesti cimunk is.

währenßhöhleigkeitigchen 2012.07.06. 14:38:20

@Pdudas: Akkor szvsz ideiglenes külföldi tartózkodást jelentettél be, nem tartóst. Ha van lakcímkártyád, Bpi állandó lakcímmel, akkor csak ez lehet.
Konkrétan: szerepelsz a lakcímnyilvántartásban, nem jelentkeztél ki, különben a magyar lakcímkártyádon nem szerepelhetne magyar cím.

(Állandó lakcímed Pest, de tartózkodási helyed külföld.)

A tartós külföldi tartózkodás alatt szvsz azt értjük, hogy külföldre költözöl, mert pl. ha van magyar állandó lakcímed, akkor nem jöhetsz haza nem magyar rendszámú autóval. Ilyenkor megszünik az itthoni állandó lakcímed.

Pdudas 2012.07.06. 14:47:42

@währenßhöhleigkeitigchen:
Van magyar lakcim kartyam, van magyar es kulfoldi allando lakcimem. Az egyetlen valtozas az hogy ha az ilyen akadekoskodo rendor lekerdezi akkor azt kapja vissza hogy kulfoldon tartozkodik.
Igy a kulfoldi rendszamu e sajat tulajdonu autommal nem lehet gond

Ha nagyon erdekel, akkor visszakeresem mi volt beixelve a bejelento lapon - ezt az ugyintezo javasolta. Ha jol remlik akkor egy lakcim valtozasat bejelento formanyomtatvany - piros, enny remlik - es ugyanazt kell valasztani mintha koltoznel.

Pdudas 2012.07.06. 14:48:44

Es termeszetesen a kulfoldi cimemet nem tudjak :)

Jobb ez igy....

währenßhöhleigkeitigchen 2012.07.06. 15:08:41

@Pdudas: ne keresd ki, tudom mi volt az, én is kitöltöttem: ideiglenes külföldi tartózkodást jelenttettél be :)

A rendörre meg ne végy mérget: öt csak az érdekli, van-e magyar állandó lakcímed. Ha vam magyar lakcímkártyád, akkor ha lekérdezi, azt a választ fogja kapni, hogy van.
Ha van, akkor jogszabály szerint jelenleg nem vezethetsz külföldi rendszámú autót - a külföldi tartózkodásról a jogszabály nem mond semmit a rendörnek, tehát nem is érdekli.

Pdudas 2012.07.06. 15:17:14

@währenßhöhleigkeitigchen:
epp ez a lenyeg. Van allando lakcimem, ahogy van lakcim kartyam is. De ha a rendor beszol es lekeri radion, akkor azt a valaszt kapja hogy kulfoldon tartozkodik.

Ez a legalis modja a kulfoldi auto vezetesenek. Mondjuk en ezt sem csinaltam volna meg, csak ha mar nejem ment lakcimet atiratni a hazassagunk okan....

Francekellregisztralni 2012.07.06. 15:29:47

@anarch:"??? Nekem kb egy hónap volt... 5 év után már állampolgárságot is lehet kapni... Milyen ország ez ahol nem adnak személyit? Még Magyarországon is adnak a külföldieknek, csak más színűt."

Szemelyiszamot kapsz (adoszamot, regisztraciosat)(egy het;))...az nem szemelyigazolvany. Tortenetesen itt nincs is olyan hogy szemelyigazolvany. A bankkartyadon van egy foto meg alairas es azzal itt igazolhatod magad, de azzal baromira nem ropkodhetsz. En a magyar szemelyigazolvanyomat hasznalom utlevelenek, EU ugyebar es azzal igazolom az allampolgarsagom is ha kell. Rugjon maganak ongolt a halal azzal hogy kijelentkezik. (ok...nincs gyerekem)

Francekellregisztralni 2012.07.06. 15:33:07

@Turboanyu: "10. § Megszűnik az állandó személyazonosító igazolványra való jogosultság, ha

a)25 a magyar állampolgár Magyarország területének a külföldi letelepedés szándékával történő elhagyását bejelentette;"

Es mi van ha nem akarok "letelepedni"? Marmint mennyi ideig kell kint lenni ahoz hogy annak szamitson. Ha egyik orsagban sem vagyok annyi ideig, hogy letelepedjek/allampolgarsagot szerezzek, de haza sem megyek akkor mi van?

(Mondjuk en nem csak Magyarorszagon nem jelentettem be hogy tavoztam, hanem masutt se...a regisztraciom megmarad...nyilvan nem igenyelek semmit, de ha visszamennek oda akkor ket plusz kort uszok meg)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.06. 16:51:53

@Pdudas: az nagyon kellemes helynek tűnik. mesélhetnél róla bővebben is.

pengusz 2012.07.06. 17:20:42

@Max, A Gondolkodó Birca: "Állampolgárságot nem lehet csak úgy "leadni"."
Írd már be a keresődbe, hogy "lemondás állampolgárságról" ott a nyomtatvány. Egy évig függőben lesz, addig lehet kérvényezni a megszüntetését az Ádertől, de te vagy a nagy jogász, neked ezt jobban kéne tudnod :)

pengusz 2012.07.06. 17:25:24

@Max, A Gondolkodó Birca: "Miért mondanék le az állampolgárságról, csak azért mert nem élek az országban? Szeretnék szavazni négyévente, ehhez állampolgárság kell."
Ja aztán írod külföldről az okosságokat, hogy szemétorbán meg szemétgyurcsány mi ? :)
Ha meg te írtad a posztot, akkor azért add le, mert így nem kell vitatkoznod a szemét hivatalokkal, hogy hova jár a gyereked iskolába.
Ha meg ide van bejelentve a gyereked lakhelye (esetleg a tiéd is), akkor igenis joga van a hatóságoknak ellenőrizni, hogy nem veszélyezteted-e őt. Vagy az rendben van, hogy minden előnyt élvezni szeretnél, de a kötelességekkel meg kapjákbe?.

pengusz 2012.07.06. 17:29:54

@Willie: Nahát így is el lehet intézni? A sok okoskodó fax (köztük a posztoló) példát vehetne rólatok :)
Persze ők biztos úgy gondolják, hogy na majd innen is felveszünk egy kis plusz juttatást, meg onnan is...

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 17:53:47

@pengusz:

Akkor ha van már másik állampolgárságod. Nem mindenkinek van.

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 17:56:38

@pengusz:

Hát, ellenőrezzenek. Hiába próbálják, nem tudják. Nagyobbik fiam a 15 éve eladott lakásom címén van bejelentve ZUGLÓban, bár nem én vagyok a posztíró. Én az 5 éve eladott lakásom címén vagyok bejelentve, a VII. kerületben. Feleségem - aki nem is magyar állampolgár - meg volt vidéki házunk címén van bejelentve. Kisebbik fiam nincs sehol bejelentve. Próbáljanak csak ellenőrizni!

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 17:57:54

@pengusz:

Ki hová jár iskolába - ezt nem kötöm a magyar hatóság orrára.

Politikai jogaim pedig vannak, ennek semmi köze a lakóhelyhez.

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.06. 18:01:53

@Francekellregisztralni:

Pont ezért butaság az egész...

Két példa:

- Grizli Annamária kimegy Ausztriába 2012-ben, letelepedési szándékkal, így kijelentkezik magyar címéről. Aztán 2015-ben Annamária meggondolja magát és visszatelepül Mo-ra.

- Füles Judit kimegy Ausztriába 2012-ben, letelepedési szándék nélkül, így NEM jelentkezik ki magyar címéről. Még 2045-ben is Ausztriában él, de még mindig nincs letelepedési széndéka, tervezi, hogy majd 70 éves korában visszatér. Végül 69 éves korában meghal.

B. Bíró 2012.07.06. 19:38:07

@Whave: lehet, hogy egybites vagyok, de akoor te meg nulla. A posztol Mo-n él, mint kiderül. Hidd el, él az adójóváírással, meg a családi pótlékkal is.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.07.06. 21:59:35

Én most telepedtem le a kövek közé, a tó partjára.
Akkor most mit tegyek?
Ha itt akarok maradni, akkor ahhoz kell engedély?
Kitől?
Miért?
Megannyi kérdés...

vk9 2012.07.06. 22:08:42

@1kutya: szerintem arra ne alapozz semmit ami a t-n megjelent.

Xezs 2012.07.06. 23:34:27

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Ez meg akkora demagógia már, ne is haragudj. Foglalkoznak a hátrányos helyzetűekkel is, ahogy alapvetően az összes gyerekkel. A gyámhivatal miért lenne köteles elhinni, hogy bunkóparaszt poszter külföldön lakik? Igazolja papírokkal, jelentse át a gyereket vagy mittudomén mi a hivatalos eljárás, aztán integessen sűrűn távoztában. Az államnak és a társadalomnak egyáltalán nem érdeke, hogy a gyerekek óvoda meg iskola nélkül nőjenek fel. Iskolával is egy csomó szellemi debil van, hát még iskolába járás nélkül mennyi lenne. Örülj neki, hogy odafigyelnek az ilyesmire.

Sosem értettem minek ez a punkoskodás, lázadozás. Ha meg van mondva hogy mi a normális módja ezt elintézni, akkor miért kell állandóan feltalálni a spanyolviaszt? Ez a kurva nagy magyar virtus, mi?

Xezs 2012.07.06. 23:35:46

@McKinney: Talán a hivatalnoknak az a dolga, hogy biztosítsa, minden szabályszerűen történik. Pontosan mi bajod is van a hivatalnokokkal?

Xezs 2012.07.06. 23:37:18

@Pdudas: És ezzel mi bajod? Más városokban is volt már ilyen, mindenki túlélte. Elmész aztán kész. Inkább örülnél neki, hogy valaki törődik a tyúkszaros életeddel.

MagyarHírmondó 2012.07.07. 06:57:18

@Xezs: Kicsit szociófób viselkedésének alapvető oka, hogy van mitől menekülnie és van miért a posztoló emberünknek, mert hát lássuk be:

Ennek okán ingerül és arrogáns lett, amit itt többen meg is jegyeztek, hiszen őket még nem bacta át a gépezet, nem húzta lépre, nem csalta tőrbe!

Nevezetesen, az apparátus emberei buta droidnak nézték és megették vagy szándékoztak megetetni embertársunkat, aki: KELLŐEN INDOKOLTAN FELHÁBORODOTT AZ ÜGYÖN!

MAJD HA A KEDVES "NEM ÉRTEMEZŐKET" pipáztatja meg a rendszer ők is ilyen ARROGÁNSAK lesznek!

A ROHADT MAGYAR gépezet az állítólagos jóindulatával, ok-okozati összefüggésben több generációra földönfutóvá teheti a családodat HA KELLŐEN BIRKA VAGY HOZZÁ és nem veszed észre mire megy ki az alap játék! Bár ez a poszt nem erről szól csak, de: EMBERÜNK csupán SEBET kapott ezektől a tetvektől akik a rendszer DROIDJAI és előre bezárta az amúgy is féltve őrzött kapukat, ELŐTTÜK!

Ennek okán a poszt hangneme maximálisan érthető!

Xezs 2012.07.07. 09:45:31

@MagyarHírmondó: Nem, nem érthető. Nézeteim szerint a magyarság egy része képtelen megérteni alapvető folyamatokat, és ez igaz a hivatali folyamatokra is. Egy normális ember megkérdezi, hogy hogyan lehet a törvény betűje szerint megoldani a problémát, ügyintéző elmondja, a normális ember aszerint jár el, és kész, mindenki mehet a dolgára.

Ehelyett sokakban a folyamat meg nem értése (szándékos vagy nem, hagyjuk) generál egyfajta Che Guevara effektust, és egyből valamiféle szent forradalmat gondol az ügye mögé.

Addig már nem terjed az eszed neked sem, hogy akiket te rosszindulatúan az apparátus embereinek hívsz, azok kapnak egy munkaköri leírást, ami szerint nekik el kell járniuk. Ha nem eszerint járnak el, akkor szarul végzik a dolgukat, és kirúghatják őket.

Summa summárum, szerintem mindig az egyenes út a legrövidebb, a hőbörgős meg a leghosszabb.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.07. 10:06:33

@MagyarHírmondó: ez nem arrogancia vagy idegesség, hanem tipikus primitív viselkedés. Teljesen előttem van.. és nem, nem tévedek ebben. Posztrollónál okosabb a saját kisgyereke. Makacs, buta picsa. Idegesség nélkül. De legalább következetes.:)
Mi lenne, ha nem rohadtmagyaroznál? Szerbiai tüntetésen vagyunk, vagy mi a fasz? Azt megmondod mire megy ki az alapjáték (ami ugye egy szó)?
Egyébként mitől félt annyira, hogy kapukat zárt? Erre nem tértél ki.. Tulajdonképpen nulla konkrétummal szolgáltál. Ezt, ha pótólnád.. köszönöm.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.07. 10:09:48

@Xezs: ja, na most egyetértünk. Meg főhősünk elfelejtett egy bazifontos dolgot: KÉRDEZNI. Ez mindig jól jön emberek. Persze az ilyen fajta kikéri magának, hogy bárki bármi újat is mondjon neki, merthiszen ő mindent tud.. Rettenet nagy megalázkodás lenne ám kérdezni. Nem is gondolnátok hánymennyi ügy csúszik el csak ezen.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.07. 10:12:15

@Xezs: mert akkor tudnád, hogy mivel töltik az idejüket. a valóban problémás gyerekekkel a legkevesebbet.

Xezs 2012.07.07. 10:13:53

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Nem akarom védeni őket, de elmondásod szerint is foglalkoznak velük. Hogy keveset vagy sokat az meg szubjektív.

Na mindegy, csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy helytelen az az érvelés, mikor felkiáltunk, hogy "de bezzeg azok".

Pl mikor valakit elkapnak falfirkálásért és azzal jön hogy "bezzeg más meg gyilkol, kapják el őt"

Érvénytelen logika.

Xezs 2012.07.07. 10:15:08

@Kellemes Zérókomponista: Ja, most egyetértünk :) Nem csak a kérdezésen csúsznak el a dolgok, hanem az adott válasz értelmezésén. Nem tudom dolgoztál-e már ügyfélszolgálaton. Katasztrofális szinten van az átlagember logikai és értelmezőképessége.

MagyarHírmondó 2012.07.07. 21:37:14

A ROHADT MAGYAR gépezetről:Van naív magyar pógárja, aki még hisz a törvényben, a törvényességben, és a jogérvényesítésben, az nem ismeri a nagy szivatás egyik elemét, amit a posztoló már ismerhet:

A hülye szöveget, hogy elég törvényesnek lenni,nyomd le a barátaimnak akiket millókkal nem fizettek ki a Megyeri hídnál aztán öngyilkos lett egyik-másik.

Mond azoknak akiknek a hitele felette az életét és a dolgozó szar munkát végezve még a maradék eséjét is elzsákolta az életbenmaradásra, mert neki jár a szar munkára is a pénz. Jogállamban szabad mindent? A magyar rendőrség, bíróságés állami aparátusok 69 Milliárddal tartoznak MAGÁN cégeknek! Miféle futurisztikus rózsaszínű köd lepte el az agyakat, ha ez nektek a jogállam?

A JOG egy olyan biztonságot adó környezet am iegységes védelmet kellene adjon neked is/ a gazdagnak/ a narancsnak/ a szegfűnek! Ez viszont nem igaz! Akkor tehát:Jogállam?

MagyarHírmondó 2012.07.07. 21:38:20

@Kellemes Zérókomponista: A válasz ez: MagyarHírmondó 2012.07.07. 21:37:14

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.08. 03:57:56

Hat eleg jol atlatod. Akkor meg hogy is kepzeled el az idealis jogallam gyakorlatat? Tudom, ugy, ahogy leirtad. Viszont tudjuk, hogy ez a vizio csak mesekonyvek lapjain all meg. Meg a gyerekeknek memaradt, felnottnek mondott embik fejeben. Naivitasra kedvenc peldam, mikor szivszoritonak szant riportban ecsetelte a no, hogy ot bizony jol elgazoltak (tenyleg csunyan), merthogy o azt hitte A ZEBRA MEGVEDI. Ezt igy, ezekkel a szavakkal. Ambivalens erzeseket kelt bennem. Tenyleg a fel orszagnak sajnalnia kellene az ilyen eletkeptelen naiv hulyet? Tenyleg? Hogy aztan lehessen acsarkodni a gonosz autosokra? Nem inkabb magunkhoz valo eszunk kellene, hogy meglegyen? En mindig keresem a szemkontaktust az autossal ha olyan helyzet van, kulonosen, ha bringaval vagyok. Nem par festett abra ment meg a szilankos torestol, hanem az, ha mindket fel figyel a masikra. Masreszt meg sajnaltam is, levagtak emiau az egyik labat, vagy hogy volt. Hat, szamara ez volt az ara, hogy lathassa a valot.

MagyarHírmondó 2012.07.08. 06:53:52

@Kellemes Zérókomponista: Az embereket tudatosan úgy neveli egy adott politikai közeg, hogy arra legyen való amire az érdeke kívánja!

Egyben viszont mind azonos: OLYAN EMBERT NEM ÉRDEMES NEVELNI AKI FELISMERI ÖNNÖN EREJÉT ÉS MÁSOKAT VEZETNI KÉPES!

Az ilyen ember veszélyes és az ilyennek el fogják lehetetleníten iaz életét! Lehet ide sok dolgot keverni én csak simán alp dolgokat hoznék:

A törvény hirdeti az egyenlőséget lásd. Alkotmány. Veled megtehetik, hogyn em fizetnek ki, a politikus megteheti, hogy hatalmával élve, élete végéig szívatja a rendszerrel a másikat aki szóvá tette, hogy tartozik pl. adott HIVATAL!

Neked azt mondják a törvény védi a gyermekedet! A FÓKUSZ még veszélyes gyermek visszamentő öreget is mutat hozzá, azt nem mondják ki, hogy az mit az öreg csinál mentő akciót az 10millió alatt nem indul el.

Amennyiben tőled veszik el a gyermeket, meg marad a blog olvasás legális gyermekrablás, vagy legális gyermeklopás ügyében, vagy beírod, hogy brüsszeli II. geyezmény és keresel a neten megoldást:AMI ne mlesz meg!

A hivatal meg véd téged mondják! Amikor Te kéred az iratot magad, neked nem adják ki! Amikor a HIVATAL embere kéri ki a Te nevedben akkor ŐK megkapják+ a kutyát nem is érdekli, hogyan került a TE iratod másokhoz!

Sorolhatnám napestig, de minap egy 30 éve gyermekvédelemmel foglalkozó aszsonyal beszéltem aki országos szinten az 5 legnagyobb között van: Azt mondta, hogy ha 2 éve elvitték a gyereket akkor nagy szivás van ,hiába intézted Magyarországon mert a Brüsszeli II. kimondja: A lakhely szerinti bíróság az illetékes! Ergo: Lehet ez Svádország, Németország, Törökország stb...
A pereskedés meg ettő lekzdve 5 millióról indul!

Anno 2003-ban futottam bele egy Svédországban élt magyar hölgy, a fiával bujkált Interpol elfogató mellett 3 évet hazánkban, mert a jogerős magyar bírói végzés nem védte meg! Miután eladta a házát, elköltött 23 milliót ügyvédre, meg mindenre, akkorra tudta 3 év alatt kilapátolni az ügyet és megvéden ia kisfiát! Ezt férfival is ismerem ,van olyan akinek elvitték a gyermekét 2004-ben,2011-ben meg amikor megnyerte a tárgyalást Svédországban ,azt mondták, hogy JA:NYERTÉL, de az elvaditott gyermeked már azt mondja ő nem akar látni! Na BUMM! Csoda, hogy az emberek paranoiásak lesznek ebben a hazug gépezetben?

Xezs 2012.07.08. 12:32:30

@MagyarHírmondó: A nevelés a szülő dolga, ne keverjük már ide a politikát. Ha valakit képesek bizonyos politikai körök befolyásolni, az szellemi nyomorék és akkor meg mégis mit várunk egy ilyen embertől? Akit könnyű befolyásolni, az lépten nyomon szopni fog, mert alapvető összefüggésekre is képtelen rájönni. De ezért nehogy már akármelyik párt legyen a hibás.

Te az egyén felelősségét kendőzöd el. Mindenki felelős azért, amit tesz, és ezt nem lehet rákenni a politikusokra.

Zérókomponista nagyon jó példát hozott fent az emberi hülyeségre.

Az emberi hülyeség pedig állandó, kiirtani nem tudod.

MagyarHírmondó 2012.07.08. 12:54:02

@Xezs:

Apád 6 osztályos anyád 4: Mire tanitanak, nevelnek ha se munkájuk se életük?

Apád mérnök, anyád orvos:Van munkájuk, perspektivájuk! Mire tanítanak ők?

Az alapvetően hátrányos rétegből van a massza:ők az adófizető emberek tengere!

A politikai körök meg nem befolyásolnak: FOGJÁK ÉS LENYOMJÁK A TORKODON A MAGUK AKARATÁT! Amíg itt írogatsz, mehetnél tüntetni vagy csoportokat szervezni az un. POLITIKAI HATALOM ellen! Te még is itt vagy? Akkor téged elnyomnak? Vagy zavar a meleg?

Láss már reálisan, a földön a dolgokhoz elég ha valaki erősebb, már is kezdhetsz okoskodni, hogyan térj ki előle, vagy hogyan pusztítsd el!

...vagy marad a birkasg: sorba állsz és bégetsz!

Xezs 2012.07.08. 13:46:48

@MagyarHírmondó: Na figyelj. Arról nem én tehetek, hogy valaki baszik tanulni, hülye marad, a gyereke is hülye lesz. Erről az általad szapult hatalom sem tehet.

Aztán: Tüntetés? Csoportszervezés? Te miről beszélsz? Az ilyesmi a hozzád hasonló, seggükön megülni nem tudó hülyegyerekeknek való. Értelmes ember messzire elkerüli az ilyen köröket.

Köszönöm szépen, nekem van sokkal jobb dolgom, mint tanulatlan bunkók tüntetésén résztvenni.

De felteszem neked a kérdést: tegyük fel, elkergeted a mostani hatalmat. Két eset lehetséges:

a, senki sem kormányoz, anarchia lesz
b, új hatalom jön a régi helyére

Fejtsd ki nekem kérlek, hogy melyik miért lesz jó.

MagyarHírmondó 2012.07.08. 14:07:38

1. Arről ,hogy szegény családban születtél nem tehetsz, ez van! Attól, hogy arrogánsan sértegeted ezeket az embereket már tehetsz,de ez meg a magad szegénységi bizonyítványa!

2. Alapvetően ostobán és sértetten beszélsz: Az iskolázottságod mértékét mutatja a stílusod hangneme is!

Neked nem használ bármiféle iskola sem! Te alapvetően nem földművelés miatt vagy paraszt!

Azok az emberek akiknek meg, akik jelenleg alapvetően szegények, nem a hülyeségük miatt jutott a csövesség!

A HATALOM változása, sajnos nem minden esetben visz előre, az elmúlt néhány KORMÁNY már bemutatta mire NEM KÉPES! Hiszem ,mint oly sokan manapság MAGYARORSZÁGON, HOGY A HATALOM VÁLTOZÁSA AZ ÚJ KORMÁNY MÁR TANULVA ELŐDEI HIBÁJÁBÓL, AZ EMBEREKET IS LÁTNI FOGJA ÉS NEM OLIGARCHIÁK, KÖZGÉPEK, HOLDUDVARI GAZDAGODÓ VÁLLAKOZÁSOK TÁVBORA NÖVEKSZIK!

Csupán: Élhető Magyarországot kapunk, amiben az ember, béréből megélhető életre találhat, külföldre távozás nélkül, becsületes munkája eredménye képpen!

Xezs 2012.07.08. 14:39:07

@MagyarHírmondó: A szegény családba való születés nem minden esetben implikálja az iskolázatlanságot. Az egyén felelősségét nem lehet elkendőzni, ezt mondom már mióta. Ugyanígy megvan az ellenkezője is: polgári, vagy kimondottan jómódú családban is lehet a gyerek egy lusta disznó, aki nem hajlandó tanulni.

Csövesekről beszélsz, mikor azt sem tudod, kik azok. Tudod van olyan hajléktalan, akin nem látszik, mert rendes ruhában van és fürdik. Ezzel szemben a csöves mocskos, büdös, és trágár módon kiabál az utcán. Na az ilyen magának választotta ezt az életet, nem a politikusok vagy a társadalom.

Neked annyi tanácsom van, hogy ha meg akarsz élni a béredből, akkor tanulj olyan szakmát (plusz nyelveket) amivel lehet olyan állást kapni, amivel ez elérhető. Hidd el, létezik. Akarni kell. Nem másokra mutogatni.

MagyarHírmondó 2012.07.08. 21:58:24

@Xezs: Bejegyzéseidből egy sérült ember rajzolódik ki aki a választékosság mögé rejti tudatlanságát. Angliában a hozzád hasonlókból lesznek pizzafutárok, de onnan is gyorsan kivágják a magadfajtát!

Csöves meg nem az aki nem akar dolgozni te szerencsétlen, hanem az aki hajléktalan! Szótisztázás pubikám, nem kell körül írni olyan fogalmat amire van már megfejtés!

Az én béremért ne aggodalmaskodj: Te nem látod a földet a hatalmas arcodtól!

Xezs 2012.07.09. 01:18:37

@MagyarHírmondó: Jópár hajléktalan kikérné magának, hogy lecsövesezed, csak szólok.

Tőlem aztán nézhetsz sérültnek, meg tanulatlannak, belefér. Ez csak egy blog.

McZozo 2012.07.09. 12:11:04

@MagyarHírmondó:
MEg mindig nem ertek egyet. Hidd el jopar evet eltem otthon felesegem kulfoldi allampolgar volt. Volt s erencsem a magyar burokracia utvesztojet megtapasztalni. Sot ha kell asztalt is borogattam. Viszont sosem inditottam igy. eloszor mindig probaltam N ormalisan elintezni az ugyemet. Ugyanis tapasztalatbol mondom ha indokolatlanul magamra haragitom az ugyintezot csak me gneheziti az ugyemet mig ha probalok kulturaltan viselkedni vele o is mashogy all hozzam.

Csak egy pelda U tazas elott 3 nappal derult ki h ogy nincs meg az utlevelem. erre beromboltam megprobalni surgossegi utlevelet igenyelni. Elottem csavo arrogansan odament az ugyentezohoz e smondt ahogy neki KELL azonnal utlevel mert o az atyauristen es azonnal ide oda mennie kell. Erre ugy kivagtak mint aza bizonyos macskat. Hogy utlevel igenyles egy honap tolse ki aggya be aztan majd megkapja. En odamentem amr elore felve de probaltam normalisan beszelgetni es mondtam hogy hat az tortent h ogy eltunt de van egy befizetett utam es tudom en vagyok a hulye de nem tudna e segiteni. Erre meg aznap delutan vissza kelett mennem es megkaptam az uj utlevelemet.

währenßhöhleigkeitigchen 2012.07.10. 13:39:32

@Pdudas: "Van allando lakcimem, ahogy van lakcim kartyam is. De ha a rendor beszol es lekeri radion, akkor azt a valaszt kapja hogy kulfoldon tartozkodik."

NEM! Azt a választ kapja, hogy van magyar állandó lakcímed. Az ideiglenes külföldi tartózkodást NEM kérdezi le, mert arról a jogszabály nem rendelkezik.

Én szóltam. Többet nem írom le, ha nem érted, akkor nem érted. (Tudom, nehéz megérteni, más se érti, ezért is támadjuk ennyien ezt a jogszabályt.)
Ha mázlid van, ahogy sokakanak, megváltoztatják a törvényt, mire leállít a rendör.

nyúzott arcú lány 2012.07.10. 20:09:09

Az állampolgároknak vannak jogaik és kötelezettségeik is
Az pl. egy kötelesség, hogy ahol életvitelszerűen él, azt be KELL jelentenie.
Ha külföldre távozik, akkor is be KELL jelentenie, hogy ideiglenesen, vagy letelepedési szándékkal hagyja el az országot. Az utóbbi esetben bevonják a lakcímkártyát is. A posztoló egyszerűen már azzal is törvénysértést hajt végre, hogy a gyermek nem oda van bejelentve, ahol él, legyen az külföld, vagy belföld.

net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=99200066.TV

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.11.06. 22:44:16

@anarch: Mondjuk szigetorszag. UK-ben nincs szemelyi.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.11.06. 22:45:49

@nyúzott arcú lány: Mondjuk most mar nincs ideiglenes kulfoldon tartozkodas bejelentese, de amig volt , addig sem kovetett el torvenysertest , ugyanis az allando lakcim megmaradt. Akkor is , ha epp kulfoldon el.
süti beállítások módosítása