Tékozló Homár

BKV-hajó: trükkös megálló a Rómaifürdőn

2012.07.14. 12:45 | jackyll | 351 komment

A rengeteg anomália ellenére naiv utasok mindig találnak újabbakat, ha a BKV hajójáratáról van szó. A Rómain például egy szállodahajón keresztül lehet csak megközelíteni a menetrendszerinti járatot. Oda viszont nem engedik be az embereket, egy felirat szerint majd kijön a matróz, ha itt a hajó. De valahogy sosem jön:

Péntek 17:45. BKV hajójárat, Rómaifürdői állomás. A megállót csak egy szállodahajón keresztül lehet megközelíteni, annak a túloldalán van ugyanis, így a parttól nem is látszik. Több helyen hatalmas STOP felirat figyelmeztet: az utasoknak a parton kell várakozniuk, lábukat az összekötő hídra rá sem tehetik, várniuk kell türelemmel, amíg értük nem jön a matróz. Kicsit béna, hogy nem is látjuk, hol és mire fogunk felszállni, de rendben. Már csak pár perc és itt lesz, figyeljük, feltűnik-e a távolban, semmi. 20 perc elteltével megnézzük a honlapon, mi újság. Van újság, a 17:49-es járat kimarad, csakúgy, mint a korábbiak egyike. Akkor ezért nem jön. Kicsit szomorkodunk, hideg van, a szél is fúj, a gyerek várta nagyon, sebaj, eszünk egy palacsintát, és kivárjuk a következőt, ami elvileg úgy háromnegyed óra múlva érkezik.

Gyűlnek az utasok, ki gyerekkel, ki csak a párjával, valaki harmadszor próbálkozik feljutni a hajóra, annyira betervezte ezt családi programnak, és láss csodát, 18:45-kor feltűnik a közeledő kishajó. Izgatottak leszünk, elvégre nem mindennapi kezdeményezésről van szó, és tényleg kiköthetett, mert - bár magát az akciót eltakarja a szállodahajó -, a hídon megjelennek a leszálló utasok, és jönnek ki a partra sorban. Amikor az utolsó is elmegy, várunk még egy percet, hiszen rendes, szabálykövető utasok vagyunk, mígnem az egyik fiatal apuka el nem indul. Szerinte menjünk gyorsan, mintha a motor hangja felerősödött volna, el fog menni a hajó nélkülünk. Kicsit lelkiismeret furdalásunk van, amiért követjük, lám, megint renitens a magyar, de azért megyünk mindannyian, lehetünk vagy tízen, senki nem akar lemaradni a jóról.

Ahogy átsuhanunk a szálloda szűk recepciója előtt, hátra, a nyitott ajtó felé, lájuk, hogy tényleg ott a ponton, ám hajó sehol, annak bizony már csak a hátulját látjuk, jó 200 méterre van tőlünk... Nem hiszünk a szemünknek, pedig igaz, minket bizony itt hagytak. Mérges lesz mindenki, az apuka megy a recepcióshoz, hogy telefonáljon gyorsan, forduljanak vissza, hisz vagyunk itt egy páran, ráadásul nem a mi hibánk. Mások azon dohognak, hogy miért nem tűnt fel a recepciósnak, hogy nem jöttek ki a partra értünk. A pasi érti a problémát, és segítőkész, rögtön telefonál a BKV-nak, ahol is kap egy másik számot, állítólag az üzemeltetőét. Hívja azt is, a vonalban kérdezik, nem láttuk-e a hajó nevét, de láttuk, Várhegy, talán így hívták, kérik telefonáljon vissza 5-10 perc múlva. Reménykedünk, hogy talán azért, mert kapcsolatba lépnek a hajó legénységével, és rájuk parancsolnak, hogy azonnal jöjjenek vissza értünk. Szívünk mélyén persze tudjuk, hogy azért meglepő lenne, ha ez megtörténne. Nem is történik, a recepciós nézi az órát, 5 perc elteltével újra kezébe veszi a mobilt, tárcsáz, hallgat nagyokat, majd leteszi. Várjuk meg a következőt, ez az üzenet. Ami ugye kb.  50 perc múlva jön. Valószínűleg.

Nem hagy minket nyugodni a dolog, tovább faggatjuk a szerencsétlen recepcióst, hogy miért is nem lehet az utasoknak a szállodán belül várakozniuk, elmagyarázza, hogy azért, mert a vendégeknek kellemetlen olykor 70-80 embert kerülgetni a szűk helyen, ezért a szálloda vezetése és a BKV közösen azt találták a legjobb megoldásnak, ha kiküldenek a partra az utasokért egy matrózt. Ezt értjük, de nem vigasztal senkit sem.  Egy pillanatig fontolóra vesszük, hogy a gyerekek miatt megvárjuk a következőt, de csak egy pillanatra, eszünkbe jut ugyanis, hogy azt mondták, "valószínűleg" jön majd időben, és hát a valószínűleg nekünk ennyi várakozás és bosszúság után már egy kicsit kevés.

Szilvia

Ez egy kicsit régebbi eset, de ugyanott, ugyanúgy:

Engedjétek meg, hogy elmeséljem a mai napi sztorimat, amely a BKV jól beharangozott hajójáratával kapcsolatos. Július 1-jei indulása óta tervezgettem, hogy munkába vagy hazafelé menet kipróbálom. A menetrend számomra csak péntekre, azaz a mai napra volt megfelelő.  Kellemes sétával 15 perccel hamarabb megérkeztem a Rómaifürdőhöz, így még szusszanni is tudtam. Végül elballagtam a kikötőhöz, ahol két kiírás is fogadott: "STOP A szállodahajó magánterület, csak a szálloda vendégei mehetnek a hajó belsejébe. A turista és sétahajó utasai a parton várakozhatnak és csak a matrózok jelzése után indulhatnak el foglalhatják el a helyüket." Valami bla-bla szöveg volt még kiírva, de arra már nem nagyon figyeltem.

A hajó indulása 14:19-re volt kiírva, ám kézzel-lábbal kalimpáló matrózt sehol nem láttunk. Némi morgolódás és tanakodás után a hajóra váró 12-14 fő elindult megszegve a gondosan kitűzött szabályt. A meglepetés akkor ért minket, amikor a szállóhajó recepciója tájékoztatott minket, hogy a BKV hajó, kb. 2 perce elhagyta a kikötőt. A felnőttek még valahogy túltették magukat a történteken. Volt aki a szemben lévő büfésorba fojtotta bánatát, de akadt olyan is, aki válaszul a BKV buszt választotta közlekedés eszközéül. Egy anyuka a két csemetéjével már nem volt annyira megértő, hiszen elmondása szerint, már második alkalommal szalasztották el a BKV hajójáratát, ám egyik esetnél sem ők  voltak a hunyók...

Újabb példa arra, hogy a törvény és szabálytisztelő állampolgárok járnak rosszul és gátlástalan törtetőké a világ. :)

1hét múlva ugyanott találkozunk.


Üdvözlettel,
Micra9807

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CID 2012.07.15. 21:21:41

Ne

<a href="http://kepfeltoltes.hu/view/120715/DSC_0203_www.kepfeltoltes.hu_.jpg"><img src="http://kepfeltoltes.hu/thumb/120715/DSC_0203_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border="0" alt="A képet a Képfeltöltés.hu tárolja."/></a>

CID 2012.07.15. 21:24:06

Ezt, lehet elbasztam. Pedig hetyke kis muff volt :-(

Anomalocaris (törölt) 2012.07.15. 21:24:26

@igazságos: Én mindig Magamat adom, ezért egy időben elvártam, hogy az embik is ezt tegyék. Azóta leszámoltam az ilyenféle illúziókkal.

Anomalocaris (törölt) 2012.07.15. 21:25:41

@CID: Te meg mit szerencsétlenkedsz itt már megint? :)

Anomalocaris (törölt) 2012.07.15. 21:27:45

@agresszív kismalac: Mi a frász az a "fehérmájú"? Neked tényleg romkocsmában a helyed :)

CID 2012.07.15. 21:29:43

@Emberiségellenes háztartási gép:

Szar dolog mobilról kommentelni, de a kedvedért nem fogom bekapcsolni a notit :-)

Anomalocaris (törölt) 2012.07.15. 21:31:51

@CID: Mobilról? Ugye nem mignont eszel éppen cukrászdában??

igazságos 2012.07.15. 21:34:36

@CID: ezt a szót se hallottam még.

igazságos 2012.07.15. 21:35:40

@Emberiségellenes háztartási gép: biztos csak a fiatal naivitás az oka, nálam.

Azt mondta Manyecska is, hogy ő is marha toleráns volt, míg fiatalként, a melegekkel kapcsolatban is. Talán tényleg ez az ok. :)

Anomalocaris (törölt) 2012.07.15. 21:40:05

@CID: Tanuld már meg, hogy mondatvégi írásjelek előtt NINCS szóköz.

Anomalocaris (törölt) 2012.07.15. 21:42:33

@igazságos: Manyecskának valami obszessziója ez a meleg-téma. Pedig a nekrofilok sokkal érdekesebbek, ha már hormonrabság. Vagy vannak a dendrofilok, akik fákkal akarnak koitálni.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.15. 21:47:42

@Kifordított kacagány: "ahelyett, hogy az urnához járulnának szavazáskor, rögtön az urnába kerülhettek volna. ez amúgy nekik egyfajta előrelépés lett volna, amit most elvettél tőlük"
LOL!

@igazságos: a szó amit keresel és amire vágysz: hatalom.

hagyma meg Amerikában van. Nem is lehetne máshol.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.15. 21:50:59

@Emberiségellenes háztartási gép: mért pont ott? Sok város van még. Jó érvednek kell hogy legyen.

Anomalocaris (törölt) 2012.07.15. 21:57:22

@Kellemes Zérókomponista: Mert tiszta. Mert hangulatos. Sok a zöldrész. Nem olyan kaotikus és zajos, mint Berlin, és nem eklektikus az építészete, mint Budapestnek, egységes az épületek megjelenése. Nyugis mint egy falu, mégis megvan minden, ami kell. A bajorok nem olyan furik mint az osztrákok, nem olyan undokok mint a svájciak és nem olyan karótnyeltek mint az északnémetek. Bajorország fővárosa, amelyik a leggazdagabb és a legkevesebb adósággal rendelkező német tartomány. Éltem ott kiskoromban pár évig. Jó és olcsó sör van ott. Nincs messze Magyarországtól. Most hirtelen ennyi jut eszembe.

CID 2012.07.15. 22:08:44

@igazságos: Ezen nem lepődök meg !
@Emberiségellenes háztartási gép:

Mignont ? Ne tetézd, ne tetézd !

Anomalocaris (törölt) 2012.07.15. 22:14:09

@CID: Te tuti hogy olyan embi vagy, aki a párjával beugrik VASÁRNAP délután SPONTÁNUL egy kávézóba. Igazam van vagy igazam van?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.15. 22:17:15

@Emberiségellenes háztartási gép: ebből a sör a lényeg.:) De aszta.. jó sokféle németajkú embi van. Sok éve tapasztalata gomolyog belőled. Ott csökken az embiundor? Osztrákok (dibrákok) miért furik?

venszivar 2012.07.15. 22:24:59

@Emberiségellenes háztartási gép: Pár évet, melóztam ott. Nekem is tetszett.
Voltam még pár városba, de tényleg ott volt a legjobb.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.15. 22:26:04

@igazságos: mar komolyan azt hiszem, ki akarsz jonni 2 hetre
OK ha allod a repjegyet, meg hozol valami zsebpenzt, akkor kapsz egy szobat meg reggelit
/dugasrol szo nem lehet!!! en konzervativ vagyok, meg Mary is/
@Kellemes Zérókomponista: na vegre valaki meglatta, hogy az esz, okossag gyujtopontja az amerika

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.15. 22:27:10

@venszivar: sort csapoltala borgatyasoknak?
en ilyen jellegu varosba csak turistanak jarok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.15. 22:28:38

@igazságos: de ha nagyon akarod lefenykepezem a mai ujsagot neked:)

Anomalocaris (törölt) 2012.07.15. 22:32:27

@Kellemes Zérókomponista: Ne essünk túlzásokba. Bécsben egy hetet voltam, Svájcban csak átutazóban, Hamburgban meg talán 2-3 napot, még régen. De mindig az első benyomás a meghatározó, és az Én benyomásaim mindig a valóságot fedezik. Az osztrákok például olyanok, mintha a magyarok és a németek rossz tulajdonságait ötvöznék, és erre alapozva kialakítanak egy nemzetet, amire marha büszkék, és utálják a németeket, a magyarokat meg lenézik. Egyetemen pl. volt egy osztrák tanárnéni, aki meg volt döbbenve, hogy Magyarországon már nem kivételes jelenség a színes tévé. Volt szerencsém franciáknál is járni egy rövid időre, onnan csak arra emlékszem, hogy Párizs nagyon zsúfolt és ronda, a pékségben a kisasszony meg undokul hozta a tudomásomra, hogy nem jól mondtam azt, hogy "un pain au raisin, s'il vous plait".

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.15. 22:38:49

@Emberiségellenes háztartási gép: haha. Ingyen nyelvtanítás. Én így fognám fel. Magyar, ne lopj tábla után szabadon én cetlizném a tanárnénit: [osztrák, okosodj!]. De mi lelki támaszt vehetünk már el tőlük ezzel.. ebbe most belegondoltam. Mi fogja ezentúl aláhúzni az ő felsőbbrendűségüket? Persze kérdés hányban volt ez.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.07.15. 22:40:52

@Emberiségellenes háztartási gép: Tovább mazsolázhatsz itt. Jó szórakozást.
http://hu.m.wikipedia.org/wiki/Parafília

Anomalocaris (törölt) 2012.07.15. 22:41:29

@venszivar: Egyetlen hátránya, hogy egész némethonban ott a legdrágábbak a lakásbérleti árak.

Mylady 2012.07.15. 22:42:47

@Emberiségellenes háztartási gép: "Egyetemen pl. volt egy osztrák tanárnéni, aki meg volt döbbenve, hogy Magyarországon már nem kivételes jelenség a színes tévé."

Ez teljesen általános dolog, nem osztrák jellemző. A keletre-délre lévő, többnyire fejletlenebb országokat (Románia, Ukrajna, Balkán stb hogy csak a környéket említsem) hajlamosak vagyunk mi is lenézni, sokkal lejjebb rakjuk őket fejlettségben, mint ahol valójában vannak. Aztán csodálkozunk, hogy nyugaton ránk is úgy tekintenek, mint a barbárokra.

Anno középiskolás koromban (kilencvenes évek) voltam párszor a németeknél, többnyire a bajoroknál 1-2 hetes iskolai kiránduláson, családoknál elszállásolva. El nem tudod képzelni, hogy miket kérdeztek (nemcsak tőlem, mindenkitől). Csak pár példa: tudunk-e biciklizni, láttunk-e már színes tévét, van-e fürdőszobánk stb. De a legszebb az volt, amikor megkérdezték, hogy Magyarország Afrikában van-e.

Anomalocaris (törölt) 2012.07.15. 22:43:10

@agresszív kismalac: Remélem nem gondolod, hogy ezt linket most látom először.

Anomalocaris (törölt) 2012.07.15. 22:45:11

@Kellemes Zérókomponista: Az osztrák majdnem annyira felesleges nemzet, mint a portugál :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.15. 22:46:46

@hagyma: Az alsó képen te vagy? :D:D:D:D:D

Anomalocaris (törölt) 2012.07.15. 22:54:50

@Mylady: No de várjál, hogy a gyerekek mit kérdeznek, az egy dolog, de ez egy egyetemi végzettségű tanárnő volt, aki nyilván nem csak úgy véletlenül esett be az ELTÉre Landeskundét tanítani. Ha Én hirtelen elnyernék egy tanári állást mondjuk Azernajdzsánban, utánanéznék legalább annyira az országnak, hogy tudjam, hogy már ott is véget értek a szovjet idők, ismerik a számítógépet, hogyan viszonyulnak az örményekhez stb. Amúgy is elég kis zsebhitler volt a nőci, ahogy vezette a szemináriumot. Pl. előírta, hogy csak és kizárólag egy bizonyos könyvből készíthetem el a kiselődásomat Ausztria történelméről (ez eleve milyen már egy egyetemen??), aztán meg meg akart buktatni, merthogy 1950-nél fejztem be az előadást. Merthogy Nekem csak egy régi kiadás került a kezembe a könyvből, ami ott véget ért. Persze ha engedte volna, hogy magam keressek forrásokat, ez nem történt volna meg. Aztán még neki állt feljebb. Kerültem is ezek után az óráit mint a pestist.

venszivar 2012.07.15. 22:54:57

@Emberiségellenes háztartási gép: Engem az nem érintett. Viszont ha tanulás v. munka miatt tartósan ott kel hálni, akkor nincs mese........ Bonnba, Berlinbe, Frankfurtba, meg még pár helyen csak mint körülnézés miatt volta, tehát az kevés a "valós" vélemény nyilvánításhoz. De nekem bejöttek a D.-k.
Most az Angolokkal "barátkozom".

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.15. 22:55:58

@ColT: ah nem ezek skotok, kint dudaltak meg birkoztak a hegyekben az en testfelepitesem mas:
szep a kezem
karcsu a bokam
megcsillan a napfeny hajam barsonyan

/az idezet nem biztos, hogy pontos/

venszivar 2012.07.15. 22:56:39

@ColT: A bal felsőn, meg mery :DDD

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.07.15. 22:57:28

@Emberiségellenes háztartási gép: Még a végén kiderül, hogy te magad írtad a szócikket.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.15. 22:58:41

@Mylady: en 75-ben 14 evesen voltam eloszor, mondjuk hoztam haza egy kazettas basf magnot es en voltam a kiraly
a botok is nagyobbak voltak mint a kozert
de 1 tojast adtak reggelire a haziak 1 szelet kenyerrel
de a tobbi kaja is erdekes volt
ha meg inni akartunk, magunknak vettunk
igazi nagydarab bajor no volt az igazi nagydarab bajor ferjevel, aki taxisofor volt es kibaszott smucigok voltak
ma mar azt mondanam sporoltak es igazuk volt
ma mar mindenki lathassa

Mylady 2012.07.15. 22:59:35

@agresszív kismalac: Ott.

@Emberiségellenes háztartási gép: Nem, ezeket a kérdéseket nem a gyerekek tették fel, hanem a szülők azokban a családokban, ahol laktunk. Tőlem is kérdeztek olyanokat, hogy égnek állt a hajam. Olyan kis egzotikus lényeknek néztek minket, mintha hozzánk jönnének pl ugandából cserediákok.

Anomalocaris (törölt) 2012.07.15. 23:01:15

@venszivar: Hát ott nem jártam, de azok állítólag tényleg nem hétköznapiak. Neonzöldre színezett zöldborsókonzervet esznek, meg spagettit pirítósra. Ilyesmit hallottam... Én.

Anomalocaris (törölt) 2012.07.15. 23:02:45

@agresszív kismalac: Már játszottam a gondolattal, hogy a nekrofilos német szócikket lefordítom. Vagy azóta megtette valaki?

Anomalocaris (törölt) 2012.07.15. 23:04:07

@hagyma: De mi az a "miffed"? Lusta vagyok előszedni a szótárt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.15. 23:07:04

@Emberiségellenes háztartási gép: megsertodott, beragott ilyesmi
ne olvassam mar el az ujsagot milyen osszefuggesben hangzott el

Anomalocaris (törölt) 2012.07.15. 23:07:36

@Mylady: Afrika se a régi már. A maszájok már csak a turistáknak ugrabugrálnak lándzsával meg maskarával, de már ők is puskával vadásznak. Sok helyütt már tévé is van a kunyhókban, de ezt persze a szerengetiromantikára éhes turisták nem láthatják, mert összeomolna a világképük. Ja és nem hoznák a pénzüket se :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.15. 23:08:34

raadasul nem szeretem az egyetemi kosarlabdat

Anomalocaris (törölt) 2012.07.15. 23:10:20

@hagyma: Akkor sose tudjuk meg, hogy min rágott be McCurry. Talán túl csípős volt neki a curry. Ahhahahah.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.15. 23:15:27

@Emberiségellenes háztartási gép: mar beleneztem a kedvedert, az edzovel vannak problemai, mert nem jatszik eleget stb.
de az egesz vasarnapi ujsagot nem forditom le:)
100 oldal aprobetus
csak igi-t akartam mar megnyugtatni:)
/akarhanyszor feljovok, mindig ketelkedik a lakohelyemben:) de ha kijelol nekem egy varost , hol elek, en elfogadom es onnantyol azt mondom/

Mylady 2012.07.15. 23:21:44

@hagyma: Basszus, 100 oldal egy vasárnapi újság??? Hetekig olvasnám :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.15. 23:22:07

@Kellemes Zérókomponista: miert lepnenk bele ha meg is kostolhattuk volna?

venszivar 2012.07.15. 23:22:51

ahhoz képest, amennyit áradozol meryről, ilyen simán átnyergelnél másik luvnyára. persze, te egy Hárytivadar vagy.........
@igazságos:- tól mégis félsz (állítod, mery az igazi), pedig te egy impotens, hantázó, fennhéjázó fos alak vagy. :):D

Én eddig is elhittem, hogy abba a pöcegödör, fosturmix helyen tengődsz !
maradj is ott ! úgy sincs pénzed Európába jönni. :):DDD

Anomalocaris (törölt) 2012.07.15. 23:25:08

@Kellemes Zérókomponista: Egyénként nálad mi az az izé az üvegben az uborkák mellett? Ugye nem Odri?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.15. 23:26:26

@Mylady: hat kb. de ebben benne vannak a hirdetesek /kuponok/ a sportmellekletben 2000 tablazat es aadat
a sunday comics / azt hordom a klotyora, ilyen garfield meg ilyenek
ugy az erdemi resz nekem fel ora/ ami nem erdekel nem olvasom el ugyanis/
Marynek egy, vagy ketto mert O atnezi a hirdeteseket es kuponokat is:)
de a vasarnapi tenyleg jo vaskos ketsegtelen
az nekem vicces, hogy a mai vilagban meg tv musor is van benne a jovo heti:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.15. 23:28:31

@venszivar: hazudtam, mert tudtam, hogy ezt fogod valaszolni hehe
Marymet sosem el nem hagynam:)
@Emberiségellenes háztartási gép: legyen de sejtelmem sincs hol van
vagy volt ilyen bizottsag szam? valami remlik

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.15. 23:30:40

dinner-hamburger-time, mert meg nem is reggeliztem, holnap meg duplamuszak, uj poszthoz hozza sem tudok majd szolni
felhaborito
a vasarnapot azert kiharcoltam magamnak

Anomalocaris (törölt) 2012.07.15. 23:32:40

@hagyma: Stephen King valamelyik regényében volt, amikor a csávó átutazza egész Amerikát, és megfogott az Oatley nevű város depressziós hangulata. De lehet hogy a valóságban nem is létezik. A gugli tanácstalan, valami ausztrál várost dob ki.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.15. 23:45:05

@Emberiségellenes háztartási gép: OK akkor mostantol az lesz lakohelyem
/de ujsagot nem igerhetek/

csillagház 2012.07.16. 00:21:10

Szentendrei-sziget: a Horányi révet (autószállító kompot) írtam, nem a Határ csárdait, nem azonos a kettő. Van még autószállításra a váci révi nagy komp. A többi kishajó, kisoroszi, pócsmegyeri, szentendrei (belvárosi), felsőgödi, alsógödi. BKV hajók: megjelent egy kívűl-belűl pirosra festett egykori vízibusz, ez legalább elég nagy tömegek szállítására.

2012.07.16. 00:56:02

Békáká megsétahajóztatja a prolikat szaréhugyé oszt még nekik á föjjebb? Ugyanmá

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2012.07.16. 01:21:52

@Manyecska: Ezt sejtettem, de mi értelme 100 főre méretezni egy hajót, ha 500-an is elférnének benne?

Kifordított kacagány 2012.07.16. 08:23:18

mi értelme egy személyautót 5 főre méretezni, mikor tízen is elférnek benne?

Manyecska 2012.07.16. 08:34:55

@Kifordított kacagány: mi értelme a 80B kosaras melltartónak amikor a 100-t többen is használhatják?? Diszkrét szoptatásra esetemben. Passz.

Rosszindulatú Vászka 2012.07.16. 08:39:29

Mi értelme a pikoló világosnak?

Manyecska 2012.07.16. 08:41:37

Mi értelme a viharjelzésnek ha a sok majom rá se ránt?? Múltkor mondjuk hirtelen jött mi pedig bennt voltunk- a parti őrség kísért ki minket!:D Izgi volt.

Kifordított kacagány 2012.07.16. 08:42:53

@Manyecska: á, a melltartó csak egyszemélyes, akármekkora is. esztétikai eltérések lehetnek ugyan, de bármelyik kellemesebb a szemnek, mint egy 100 izzadó, büdös emberrel telezsúfolt hajó, amin egyesek szerint utazhatnának 500-an is, hogy még büdösebb legyen.

Kifordított kacagány 2012.07.16. 08:46:06

@Manyecska: vannak ilyen emberek, rá se rántanak, inkább unatkoznak, míg tart a viharjelzés. pedig valamivel célszerű elütni az ilyen kieső időket, ami kéznél van.

Rosszindulatú Vászka 2012.07.16. 08:50:57

@Kifordított kacagány: én is szeretem a veszéjt. Például késsel eszem a spenót.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.16. 08:51:39

@Manyecska: :d kicsit azért hagytam volna őket fuldokolni.... minnyár jobban örültek volna a kimentésnek is.

aszt álmodtam, hogy lelőttek és két golyó fúrodott belém.... egy az arcomba egy meg a hasamba...én meg végigzongoráztam a lehetőségeimet, hogy még élek, tehát sem a szívemet, sem a tüdőmet nem érte a golyó, ellenbe az arcomból folyt a vér....broáf.. mér álmodok én ilyeneket???

Kifordított kacagány 2012.07.16. 09:05:06

@Rosszindulatú Vászka: az nem veszélyes, de sokkal inkább unalmas

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: mert beteg vagy

@Manyecska: egyszerűen vashiányos

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.16. 09:08:23

@Manyecska: tegnap összesen egy zöldséglevest ettem, meg két banánt, mer nem voltam éhes, szal még az se lehet.

@Rosszindulatú Vászka: ohhh, köszi :) nem is tuttam, hogy táltosi szolgáltatásokat is lehet nálad rendelni.

Manyecska 2012.07.16. 09:11:37

@Kifordított kacagány: vashiányos? a békávé hajók legfeljebb:D

Rosszindulatú Vászka 2012.07.16. 09:15:06

Vajon a hajókon is bomondja a Süsü bácsi a hangosbeszélőbe, hogy aggyuk át a hejünket a banyáknak?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.16. 09:19:10

@Rosszindulatú Vászka: szerintem nem. amék vinnyog, hogy le akar ülni, aszt bedobják a vízbe. megjegyzem, ez praktikusabb megoldás.

Manyecska 2012.07.16. 09:20:45

@Rosszindulatú Vászka: szerintem is átrúgják a korláton!

Rosszindulatú Vászka 2012.07.16. 09:24:27

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: @Manyecska: nem való dolog és hejtelen, hogy nem tisztelitek az időseket.

Mindössze arra volnák kíváncsi, vannak-e szuszogva tolakodó, banyatankot- avagy járókeret taktikai fegyverként használó nyuggerek a hajón.

helianthus 2012.07.16. 09:28:48

@Emberiségellenes háztartási gép: imádom a Kampókéz című filmet. Oatley meg a Talizmánban van, és nem fickó utazik, hanem 12 éves kissrác és nemcsak Amerikában, hanem a territóriumokon is. Ez az egyik legnagyobb kedvencem tőle.
Ezt még mindig nem tudom mi, szabad a gazda:
O-o

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.16. 09:34:19

Sokat fingtál a banánoktól és halucinogén gáz került a légtérbe! Paplantakarót meg a fejedre húztad, az meg gázmaxként funkcionált! Egyipkint az ilyen álmok hasznosak! Nem kell fanyalogni, hogy mér ilyet, ilyen is kell. Ezek a nők.. mindig csak a tündérmeséket hajszollyák..

Manyecska 2012.07.16. 09:37:43

@Rosszindulatú Vászka: :D hagyál már -te kezdted!:D- reggel 5 percig menekültem a szomszéd elől de jött utánam a "tankjával"..mert kérdezni akart valamit! :P mint volt kosaras mondom, "zónázott" az néni!! :P ))

Manyecska 2012.07.16. 09:39:26

@Manyecska: folyton irányt változtatott ő is, orvul! Keringtünk basszus a megálló üvegkalitkája körül percekig:D!!
Nem degeci származású vagyok csak rühelljük egymást /asszem az apti neje de ez nem biztos:P/

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.07.16. 09:40:14

Itt van mire vágytál: világító ágytál.

De nevezhetjük új posztnak is.

Kifordított kacagány 2012.07.16. 09:44:14

@Manyecska: most miért? a vasoxid is vas, nem?

@Rosszindulatú Vászka: kizárt, nem olvastad, hogy még a fitt behajózók is már csak a farát látják a hajónak?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.16. 09:46:03

@Kellemes Zérókomponista: nemnem, kérlekszépen, én olyat sohase teszek. meg amúgy is csakis rózsaillatút és azt is csak magányosan :D

@Rosszindulatú Vászka: tisztelem én őket, hát hogyafrancbane. de egy kis felfrissülés nekik is jár ebbeja dögmelegbe.

Anomalocaris (törölt) 2012.07.16. 13:53:37

@helianthus: Nahát te ilyeneket olvasol? Pedig van benne karletépés is. Mindjárt elmondom a tükör előtt, hogy HELIANTHUS.

helianthus 2012.07.16. 16:16:04

@Emberiségellenes háztartási gép: nem olvasok ilyeneket, már tudom mindet fejből.:D Gyakorlatilag ezeken nőttem fel. Fura, mi? Majdnem annyira mint a szemed. Én is elmodjam, hogy Furaszem? A mostani nickedet nem mondom el, ne is kérj, az túl hosszú.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2012.07.16. 19:13:03

Most már nem lesz ilyen probléma, mert csináltak új, tartható menetrendet, és hétköznap 20, hétvégén 40 percet áll a Rómain.

Kifordított kacagány 2012.07.16. 22:14:41

szegény római, szar lehet neki
süti beállítások módosítása