Tékozló Homár

A Nokia nem szeret cserélni

2013.01.14. 15:42 | jackyll | komment

György még reménykedik, hogy egyszer kap egy másik készüléket a folyamatosan meghibásodó Nokia C3-01 helyett:

Van egy garanciális NOKIA C3-01 típusú mobiltelefonom, ami már sokadszor ugyanazt a hibát produkálva romlik el. Felhívtam a márkaszervizt és megkérdeztem, hogy mi a módja a készülékcserének mert az eddigiek alapján már nem bízom a javításban és a neten utánaolvasva a jelentkező hiba tipikus ennél a készüléknél és a javítás sem igazán segít tartósan rajta. A szervizes közölte, hogy a garanciaidőn belül annyiszor javítják a készüléket ahányszor elromlik, a garanciaidőn túl pedig térítés ellenében, készülékcsere pedig nincs. Úgy gondoltam, hogy ez csak egy eltévelyedett szervizes véleménye, de a NOKIA majd igazságot tesz. A NOKIA Reklamációs Osztályának hozzáállása elég tanulságos a folyamatos javításra szoruló készülék cseréjéhez. Olvasni a sajtóban, hogy a nokia bajban van mert lemaradt az okostelefonok piacán, hát szerintem nem csak ott maradtak le, hanem a korrektségben is.

Alant olvasható a levélváltásom a nokia ügyfélszolgálattal.


- az első bejelentés a nokia weboldalán keresztül

Egy garanciális Nokia C3-01 típusú telefon kijelzője sokadik alkalommal romlik el. A szerviz azt állítja, hogy akárhány ugyanazon hiba javítása után sincs készülékcsere, a garanciaidő lejárta után fizetés ellenében végzik az ismétlődő hiba javítását. Ez így rendkívül tisztességtelen, a kérdésem az volna, hogy mi a normális elintézési módja a fenti ügynek Önök szerint.]

- az első (mellébeszélős) válasz

Tisztelt Uram,
Közönjük a megkeresését.Az esetlegesen adódott kellemetlenségekért a türelmét és megértését kérjük. A Nokia kötelessége a Nokia korlátozott gyártói garancia szerint a vásárlástól számított két évig a hibák ingyenes elhárítása, amennyiben ez javítás útján nem lehetséges elképzelhető, hogy készülékcsere lesz, de ez minden egyes esetben a konkrét meghibásodástól függ és megtörténik amennyiben a központi szerviz szerint a csere indokolt. Ha Ön még mindig észleli a felvázolt problémát, legyen szíves leadni a készülékét a legközelebbi Nokia szervizpontban, hogy küldjék fel kivizsgálásra a központi szervizben és szíveskedjen szólni nekünk is. Igyekszünk végleges megoldást biztosítani az Ön problémája számára.

Várjuk válaszát.

Üdvözlettel:
Nokia Ügyfélszolgálat
Reklamációs Osztály

- vásárlói válaszlevél

Tisztelt Reklamációs Osztály!

Ha jól hámozom ki levelük lényegét Önök is azt állítják amit a Szervizes emberük, hogy, ha a készülék javítható - függetlenül attól, hogy hányszor volt már ugyanazzal a hibával javítva - akkor nem cserélik, hanem javítják addig amíg ki nem fut a garanciából. Ezt az eljárást továbbra is tisztességtelennek tartom, a Központi Szerviz azt fogja megállapítani, hogy javítható, ami igaz is, de hányadszor? Ez így csak felesleges időpazarlással és bosszúsággal fog járni. Ha tévedek, kérem írják meg hány azonos hiba javítása után cserél a NOKIA készüléket. Megjegyzem a bírósági gyakorlat általában a harmadik hiba után már cserére kötelezi a gyártót. A NOKIA eddig egy jól hangzó márkanév volt, viszont ilyen hozzáállással nagyon erősen rombolják a márka jó hírét.

- nokia (második mellébeszélős) válasz

Tisztelt Uram,
Mi nem azt állítjuk, hogy a készülék addig fogjuk megjavítani, ameddig nem jár le a garanciája, hanem megmagyarázzuk, hogy a Nokiának milyen kötelezettséget vállalt gyártóként a Nokia korlátozott gyártói garanciájával. Az, hogy a készülék le lesz-e cserélve vagy meg lesz-e javítva attól függ, hogy milyen a meghibásodása, tudjuk-e orvosolni javítással, volt-e már ilyen hibával kezelve, stb. Minden egyes konkrét esetben a szerviz eldönti a készülék kivizsgálásának alapján mi a teendő.

- második vásárlói válaszlevél

Tisztelt Reklamációs Osztály!

A jelzett Szervizben dolgozó képviselőjük azt állította, hogy ugyanazzal az ismétlődő hibával a garancia lejártáig javítják a készüléket (akárhányszor) ingyen, garancia után térítés ellenében, csere pedig nem lehetséges. A kérdésem továbbra is az, hogy ugyanazon hibának hányszor kell előfordulnia, hogy a készüléket kicseréljék, és ne valakinek a szubjektív döntésén múljon.

- nokia (harmadik semmitmondó) válasz

Tisztelt Uram,
Ahogy az előző levelében is megírtuk, az elsődleges kötelességünk a hibák ingyenes elhárítása,amennyiben ez nem lehetséges bekövetkezik a csere. Az, hogy hányszor jelenik meg ugyanaz a hiba nem döntő vagy nem annyira lényeges, amennyiben a készülékét le kell cserélni - attól is függ, hogy milyen típusú hibáról van szó.

- harmadik vásárlói levél

Tisztelt Reklamációs Osztály!

Köszönöm gyors válaszukat, viszont az abban leírtakat elfogadhatatlannak tartom. Az, hogy ugyanaz a hiba hányszor jelenik meg igenis döntő és rendkívül lényeges, hiszen az emberek többsége azért vesz telefont, hogy telefonáljon vele és ne bosszankodva a szervizbe hordja. Egy olyan készülék ami többszöri javítás után is ugyanazt a hibajelenséget produkálja igenis cserére szorul. Levelezésünk alapján teljesen feleslegesnek és csak időpazarlásnak tartom központi szervizes vizsgálati herce-hurcát, hiszen azt most is tudom, hogy a készülék javítható, viszont az eddigi tapasztalatok alapján csak ideig-óráig. Rendkívül sajnálom, hogy egy hibás NOKIA telefon ügyét a Nokia képviselettel nem lehet megoldani, így sajnos kénytelen vagyok ezt más módon tenni.

* * *

Hát itt a vége egyenlőre, de csakazértse adom fel, mert az igazság ideát van. Ez már nem egy pár tízezer forintos telefonról szól, hanem arról, hogy egy multi bármit megtehet? Hát nem, ha harc hát legyen harc.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rosszindulatú Vászka 2013.01.14. 17:50:31

@uraaam: francfenét szar. Csak a csúfolkodó, huhogó ellenség (ellenzék) akarja így láttatni. Minden a legnagyobb rendben van és a komenisták külömbe is sokkal több havat csinálnának.

Az meg kifejezetten kommer dialektika, mikor itt arról papolsz, hogy a szerszámnak lelke van, meg attól boldog, hogy termel. Szégyeldd magad!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.14. 17:50:56

amugy felenk maszekok is takaritjak az utat ho eseten
mivel sok mindenkinek van kisebb trakkja, honal felteszi es leturja mondjuk az utcajukban
utana meg penzert elmegy aruhazi parkolokba
pl
a meg enebb idomben, meg elmentunk homunkasnak lapattal, mert jol jott apenz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.14. 17:52:06

@holdlányka: hat meg azzal sem sok kart tett volna benne, de ez a rugas tenyleg vices volt
gondolom mar nem eloszor rohadt le alatta:)
de rugas utan, mar telefonalt is

holdlányka 2013.01.14. 17:52:11

@uraaam: A boci már köztudott, hogy Csehországban készül. Viszont a Tibi csoki (ami eddig echte magyar volt) papírján újabban ott virít az ukrán Roshen cég logója.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.14. 17:53:25

honal felteszi a TOLOLAPOT
@holdlányka: eladtak a fel orszagot es csodalkoznak hogy nincs GDP

Atörökk 2013.01.14. 17:54:56

@holdlányka:
A zigazi, a retro Boci Lengyelországban készült. Végeredmény szempontjából sajnos tök mindegy, ez igaz :(

Rosszindulatú Vászka 2013.01.14. 17:56:02

@holdlányka: perszehogy, mer egy ukrán cég vette meg a stollwerckből lett bonbonettit nemrég. Amúgy a legtöbb csokijuk eddig se itt készült a konyakosmeggy az még heji gyártmány.

2013.01.14. 17:57:29

a cserélt főalkatrészre újraindul a garancia. Ha 2 hetente tönkremegy, akkor az idők végezetéig garanciális marad ugyanannak hibának a javítása.

Aureliano Buendía 2013.01.14. 17:57:46

@hagyma:rendben, de én nem a Jászkarafaszom-Ököritófülpös hetnennyolcadrendű mellékútról beszélek, hanem Budapestről, mely a Duna két partján helyezkedik el, és éke szép Pannon medencénknek. És irigye minden város a világon. 85-ben vagy 86-ban tényleg nagy hó volt, de ez semmi ahhoz képest.
Azóta modernebb gépekkel akadnak el a hóban.

@Rosszindulatú Vászka: az ellenzék monnyon le, ez nem vita tárgya.

Aureliano Buendía 2013.01.14. 18:00:32

@holdlányka: megvették, jaja... úgyis kiviszik, mert Mása és Grísa olcsóbban dolgoznak.

@hagyma: lapátolni és is szeretek egy ideig.

@atörökk: amit soha nem értettem, az a pilóta piskótatallér.. az honnan jött? Bezzegazénidőmbe csak keksz volt, de minden sokkal finomabb vót

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.14. 18:01:43

@uraaam: jo, de hidd el nem megy minden 2 ora alatt
es a videkieknek is kell ut
mikor volt utoljara nagy ho?
es hanyszor van evente?
erre nem lehet fenntartani ezres nagysagu hokotroallomanyt
esik a ho bazmeg es akkor ho less
akkor hoban kell setalni, meg le kell tolni lapattal
ha nem megy akkor majd letapossak 100 eve is volt ho , hokotro meg nem....

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.14. 18:02:26

SPAM
kilatas.webuda.com/?q=node/321
Nézegessetek hópelyheket :)

@holdlányka: Nekem vannak. Windózt supportálok, szerinted? :D

@hagyma: A lába megzöldült, Vaze, az megpőenészedett :D

@uraaam: It is előferdül, hogy a magye útjai tök tiszták, a városban meg még 1 hét múlva is minden havas.

Rosszindulatú Vászka 2013.01.14. 18:03:16

@uraaam: ja, az ojan, mint a fehér negró

Atörökk 2013.01.14. 18:06:28

@uraaam:
Én sem értem. Évek óta már a jövő sem a régi, mi több, régen a múlt is jobb volt, mint most. :)

Aureliano Buendía 2013.01.14. 18:07:23

@hagyma: te ember, olvasol is, vagy csak írsz?!
Az utóbbi napokban már csak arról szóltak a hírek, hogy jön a hav. Tegnap este 6-kor már vígan havazott.
Tehát: tegnap este 6 óta (legkésőbb) ott kellett volna pöfögniük a kotróknak az utakon, vígan kotorva a havat, és gondoskodva a síkosságmentesítéstől. Nem a ma reggeli fél 9-es kávé után kellett volna elindulniuk. Kapiíse?

@ColT: gondolkodtam rajta, hogy megyek hóba fotózni várost, de győzött a másnaposság és a lustaság keveréke...

@Rosszindulatú Vászka: van egy két érdekes termék a piacon na

Rosszindulatú Vászka 2013.01.14. 18:08:18

@atörökk: már a nosztaliga se a régi, meg, hogy miénk lesza jövő, meg ma van a holnap tegnapja, meg a többi, az is mind átverés. Meg hogy az a harc lesz a végső.

Aureliano Buendía 2013.01.14. 18:10:01

@atörökk: régen minden jobb volt. Ez evidens, soha nem is volt vita trágya.

@Rosszindulatú Vászka: feletted pedig máűr elrepült az idő vasfoga. CSHT.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.14. 18:15:38

@uraaam: Nálam is tegnap :D Bár sajnos másnapos nem voltam :(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.14. 18:19:40

@uraaam: kapiiise? utan en nem igazan akarok errol vitazni
amugy sem erdekel
megemlitettem
sehol a vilagon, ha roved idon belul nagy ho esik le, nem tudnak par ora alatt takaritani
SEHOL
addig hiaba megy ki a hokotrok este htkor mig 1 centis a ho
az embereket be kell osztani, bar gondolom szerinted ilyenkor napi 24 oraban kutya kotelesseguk este 6-tol a havazastol addig kotorni, mig a megfaradt menedzserek ki tudnak allni az A4-sukkel
nem, az idojarast meg nem gyozte le az emberiseg
ha kurvara esik, akkor ott ho less
akar 2-3 napig is, sot tovabb
es akkor meg a vonatok, meg a villamosok...
evi 3-4 nap hora es opnosesore nem lehet fenntartani az ahho szukseges gepparkot es emberallomanyt
de ugy latom az elet megy tovabb peszten is orszagosan is
valamit cask meloztak
ja computer mellol konnyu mondani, jajj 2 oraja nem lattam elmenni hokotrot es 10 centi ho van a jardan
aztakurva
ez tragedijja

Aureliano Buendía 2013.01.14. 18:20:05

@ColT: öreg hiba, orvosold sürgősen!:)

Aureliano Buendía 2013.01.14. 18:21:14

@hagyma: mondom újra: este hatkor már INTENZÍVEN havazott. Teccikérteni?:

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.14. 18:22:25

nalunk most eso van
de eleg sok
ha ez hio let volna a fel varos /eger meretu/ nem ment volna melozni
jo ebben az is benne van hogy eleg dombos-hegyes, de az is, hopgy nem lehetett volna eljutni
es akkor tudja mindenki nagy ho less, cask akkor menny melozni, ha fe;ltetlen szukseges, az iskolakat bezarjak, sot gyakran a hivatalokat is
mert ho van...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.14. 18:23:47

@uraaam: intenziv havazas megkezdesekopr a hokotro meg nem tud havat tolni kell neki legalabb 10 centi, hogy erdemes legyen az embert, a gerpet es az uzemanyagot hasznalni
tetszik erteni?
es utana is be kell osztani mindent
es nem baj ha ejfel es reggel 6 kozott nem zavarmentes a forgalom

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.14. 18:24:50

@uraaam: :D Nem volt kedvem szombat este seggfejekhez :D

@atörökk: Már ezekkel is csak a gond van. De néha már az is elfogy!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.14. 18:25:20

ezt cask otthonn gondoljak, ha esik a ho 2 oran belul csontszarazra kell takaritani mindent
lofaszt
alkalmazkodni kell a korulmenyekhez

Aureliano Buendía 2013.01.14. 18:25:42

@hagyma: de ha elkezdi szórni a síkosításmentesítő anyagot ugyebár, az már fél győzelem:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.14. 18:27:21

most meg az a baj, hogya hokotro a lottyot tolva letori nehany kocsi tukret
esetleg behajtani?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.14. 18:28:32

@uraaam: haggyuk
azon viszont csodalkoztam, hogy nem vesznek fel rendkivuli homunkasokat
csovesek regen csinaltak ebbol penzt...

Aureliano Buendía 2013.01.14. 18:29:03

@Rosszindulatú Vászka: csak hogy tudd

@ColT: jól kell megválasztani az ivócimbiket
nálam ez megvan, sajnos az időpontot nem választom meg jól
vasárnap este offolni nem vall sikeres emberre

@hagyma: senki nem csontszárazról beszél, de hogy fél 7 körül konkrétan nulla kotrás legyen mondjuk a Váci úton, az azért gyalázatos

haveromjeno 2013.01.14. 18:33:22

Végigolvastam a sok spamet, hogy biztos ne duplázzak. (Komolyan mondom, mi értelme ...gal teleírni a kommenteket?)

De még senki nem kérdezte meg. Pontosan mennyit is takar az a "sokadszor"?
Mert ez egy eléggé relatív fogalom.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.14. 18:39:25

@uraaam: Én nem tudom megválogatni, mármint nem teljesen én válogatom.

@haveromjeno: Kettőnél több már sok.

Jegkoko 2013.01.14. 18:42:15

Érdekes mód nekem a meghibásodott kijelzőjü N8 mat garancia papír nélkül is szó nélkül javították.Azóta is tökéletesen működik.Megjegyzem nem mindegyik bolt ilyen korrekt mert máshol ki akarták volna velem fizetetni az árát.De eddig a szervízzel is csak jó tapasztalatom volt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.14. 18:42:48

@haveromjeno: mondjuk ezt a posztolonak kellett volna leirni, de meg O is a Nokiatol kerdezi, mennyi az ami utan cserelnek?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.14. 18:44:35

@ColT: hat 2 evre a harom tenyleg nem keves es idegesito, de attol meg nem kell nekik cserelni

2013.01.14. 18:44:51

@agresszív kismalac: Ez most nem szereplés. Hanyagoltalak volna most is, ha a faszfejed miatt nem kényszerülök kb. két képernyőt görgetni. :( Ne gondold, hogy különösebben kíváncsi vagyok rád és nem óhajtok sem bar

2013.01.14. 18:46:02

@cirróka: sem barátkozni, sem eszmét cserélni veled.

Aureliano Buendía 2013.01.14. 18:46:58

@hagyma: nekem az a sejtésem, hogy ő a posztoló. Gyanús legalábbis:)

@ColT: ne törödj vele, a lényeg, hogy fizessék az italt. Részegen meg könnyebben elviseled:D

Aureliano Buendía 2013.01.14. 18:47:53

@cirróka: két képernyőd van? Ravasz... nagyon ravasz:)

Atörökk 2013.01.14. 18:48:57

@Rosszindulatú Vászka:
Akkor a végső harc az a tegnap holnapjáért lesz, vagy hogy? Ezt már én sem tudom követni.

Atörökk 2013.01.14. 18:51:23

@uraaam:
De most kiderül, hogy nemrég régen már nem volt minden jobb, mint előtte régen. Mi lesz most?

tejbetök 2013.01.14. 18:52:22

Add ide a telefont.
10 perc múlva visszakapod.
A burkolaton kívül mindent cserélhetnek benne újra, vagy be sem tudják kapcsolni.

2013.01.14. 18:53:07

@uraaam: két képernyőd van?

Van több is, csak nem mertem eddig mondani, mert rámszólnak hogy túlspilázom a képernyőmet! :))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.14. 18:53:28

@uraaam: :D:D:D:D:D

@hagyma: Attól függ. Ha Ugyanaz a baja, gariidő alatt, kérheti a cserét, igaz, ez elég ritka megjelenés. De ha fél év alatt?
Trendibb emberek nem is használnak egy telefont 2 évig :D

Aureliano Buendía 2013.01.14. 19:02:26

@atörökk: túl sok a kérdés, mit NEM ittál? Pótolni, nem kérdezni.
Régen minden jobb volt. Ennyi. Ez az információ pontosan elég.

@cirróka: nem semmi. Ide burzsulyok is lyárnak?:)

@ColT: nem sikeres a posztíró, ezt megállapítottuk. Nekem a westedesek szarakodtak a telefonommal (szoftverfrissítés) asszem háromszor, és a cserekészülék emlegetése volt az a pont, mikor összekapták magukat, és orvosolták a hibát.

ZiaN 2013.01.14. 19:04:54

Az a nagy probléma, hogy a szervíz addig fogja szerelgetni a telefonodat, amíg a szerelés költsége nem fog NEKIK aránytalan többletköltséget okozni. A magyar jogszabályok szerint egyébként nem kötelessége cserélni a készüléket. Nyugodtan elmehetsz ügyvédhez, a Fogyasztóvédelemhez, akár a Nemzetközi Bírósághoz is, már a FVH is majdnem több pénzt fog kérni a vizsgálatért, mint amennyit az egész telefon ér! Ezt úgy mondom, hogy egy nagy áruház vevőszolgálatán dolgozom, van némi rálátásom. De ha küzdeni akarsz velük hajrá! Kíváncsi leszek, remélem sikerül elérned a cserét. Ui: 1 év garis 24000 ft-os kávéfőzőt 7x javították mire lejárt a gari, és ment a kukába...

Atörökk 2013.01.14. 19:24:47

@uraaam:
Chile. Ott kaptam először trippert.

Aureliano Buendía 2013.01.14. 19:30:46

@ColT: jó, hogy nem nagyképű:D

@atörökk: látom, a szövődmények még nem múltak el:D

Aureliano Buendía 2013.01.14. 19:39:44

@agresszív kismalac: utazás, új világ megismerése, maradandó élmények.
Most, ha ezt Palotán, a Szemétégető mögött kapja meg, az olyan snassz lenne. Lássuk be, ez stílusos.

Atörökk 2013.01.14. 19:39:57

@uraaam:
Az orvosomnak is vannak mellékhatásai.

@agresszív kismalac:
Te ezt nem érted. Ott jobb volt :)

Atörökk 2013.01.14. 19:43:05

@hagyma:
Kellett neked minden gyüttment rihével összeguggolni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.14. 19:49:01

@atörökk: elnezest kerek, csilla nem gyuttment rihe volt, hanem konkretan tripperes

Aureliano Buendía 2013.01.14. 19:50:05

@hagyma: de legalább nő? Nyugtass meg:))))

Mylady 2013.01.14. 19:58:50

@hagyma: Te, hagyma, ez a "rövid idő alatt sok hó esik váratlanul" történet most nem áll meg. Napok óta mást sem hallani, minthogy vasárnap estétől egy hétig intenzíven esni fog hol hó, hol eső, hol ónoseső.

Most olvastam, hogy az FKF beismerte, hogy ennyi hóra nem számítottak. Tudod mennyi esett? Nálunk (Dél-Pest) konkrétan 15 centi. Nem másfél méter. 15 centi.

És nem az a baj, hogy nem volt mindenhol azonnal hómentes száraz út a fővárosban, hanem az, hogy reggel 8-kor még nyoma nem volt hókotrásnak, takarításnak, bárminek, pedig éjfélkor már esett. Hogy nem jártak a hegyvidéki buszok, az valahol érthető. De a pesti oldalon sem jártak. Meg a villamosok sem. Egyedül a metró járt úgy, mint szokott. (Persze, mert a föld alatt nem esik.) A járdákon mindenhol bokáig érő hó. A lépcsőkön letaposva, tiszta jégpálya az egész.
Nem az a baj, hogy nem volt tökéletes a takarítás, hanem hogy _semmilyen_ takarítás nem volt. Sem a főbb utakon, sem a tömegközlekedési útvonalakon, sem sehol.

Mintha minden illetékes reggel 9-kor az ágyból kimászva szembesült volna azzal, hogy "né' már, anyjuk, hiszen esik a hó!"

Tudod, mit nyilatkozott valami illetékes? Ők elkezdték tegnap este a munkát, kiszórták a granulátumot, amitől azt várták, hogy elolvasztja a havat, dehát ráesett a hó, úgy meg nem működik.

Dilettáns az egész bagázs.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.14. 20:02:24

@Mylady: Azám! Ez az ország10 centi hótól beáll.
Totalcaron írták, hogy a BKV buszain csak ott van téli gumi, amelyik járat a hegyre megy...
...és hány embert kell kilapítania egy nyári gumis busznak, hogy a többire is legyen?

CID 2013.01.14. 20:05:57

Nem akarnék OFF-olni, de ezért a szarért kár volt pízt adni. Másrészt, mennyivel vagy előrébb, ha kapsz egy új Nokia C3-01-et! Egyébként, tényleg nem kötelesek cserélni, viszont a garidőd, a szervízben töltött idővel meghosszabbodik.

chillking 2013.01.14. 20:08:33

@Dr. Kix: ez a lényeg amúgy. a fellépés.

CID 2013.01.14. 20:19:57

@ColT:
Igaz ez itt az alföld, de a buszok konkrétan leszarják a 15cm-es havat. Bár ez most tökmind1. Itt csontszárazak az utak;-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.14. 20:39:39

@uraaam: hat nalam a csilla nev az not takar, es a szexualis beallitotsagom is hetero
igen, no

@Mylady: nezd, az itteni tapasztalataim alapjan, sokkal nagyobb cirkuszt csinaltok egy kis hobol, meg az eltakaritasabol, mint felenk
itt az emberek tudomasul veszik, hogy hohelyzet lesz, vagy hurrikan
maximum bevasarolnak elotte es nem hoborognek, max nem mozdulnak ki egesz nap
nem meg egyszer mondom ez nem ugy megy, hogy mindenre fel vagyunk keszulve es nem less se jeg se ho
ezt vana hol ertik, vana hol nem
felenk ertik
feletek nem

azt meg nem hiszem, hogy semmilyen takaritas nem volt
/nekem mint irtam az vol tinkabb fura, hogy nem kerestek alkalmi munkasokat pl pont a metro lepcso takaritasara, en egyetemistakent mentem ejjel es buli volt, meg penzt is adtak/

egyre inkabb erzem a szemlelet mas
"ha ho esik ho lessz, ha segged vered a foldhoz akkoris," es nem tudjak eltakaritani

ez nem szemelyes volt, hanem altalanos alany
tudod a parsztbacsis legenda
ha esik az eso beallok az eresz ala...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.14. 20:58:37

@CID: Mondták a téjvéjben iisss hogy ottan nem vót rendes hó, szal csönd :P :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.14. 20:59:13

@Mylady: arrol nem is beszelve, hogy emlekeimben e rengeteg szemet meg a kutyaszar maradt meg pestrol /igaz, cask par evig eltem ott/
na azt kene ilyen intenzitassal takaritani nem a havat
UFF:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.14. 21:05:53

most gondoljatok bele a homunkasok cask rizede mehmaradna nyaron, hat enni lehetne az utakrol pesten

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.14. 21:08:50

@hagyma: Azaz!
Amúgy mondta egy sokat utazó illető a ghétvégén, hogy szerinte Brüsszel mocskosabb, mint Pest.
Nehezen hiszem! :D

Aureliano Buendía 2013.01.14. 21:09:46

@hagyma: ez egy szamojéd népdal szövege? Hasonlít a magyarra, mégsem értem:D

kiskár 2013.01.14. 21:41:45

Én is beszoptam egy nokiával (C2-05) de aztán megháláltam neki a munkahelyemen.
Jóérzéssel töltött el, ahogy az első ütésnél szétfröccsent a kalapács alatt!
Ismerem az itthoni garanciális hozzáállást, ezért egy lépést se tettem és, milyen jól tettem! :)
Soha többé ilyen szemetet!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.14. 21:46:56

@uraaam: segitek
tizede
megmaradna
de ti cask ahoval foglalkoztok:)
ami szep es feher, meg altakarja akutyaszart@ColT: en nem tudom, Asheville kurva tiszta, de ha ho van itt sem lessz rogton leturva
ez van

Mylady 2013.01.14. 22:52:45

Na, kéremszépen, az elmúlt negyedórában vagy 5 hókotró elment a házunk előtt. Hó már az elsőnél sem volt az úton (BKV útvonal, viszonylag hamar kotorják), de azért végigtolták az aszfaltot leengedett lapáttal. El lehet képzelni azt a csörömpölést.
Mondom, dilettáns banda.

Aureliano Buendía 2013.01.14. 22:55:13

@Mylady: megerősítem, dilettáns banda
az első kotrót valamikor bőven 9 után láttam. Igaz, nem a világ közepe, de akkor is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.14. 23:10:01

@Mylady: ha van sapka hanincs sapka
@uraaam: na ezrt szerettem en a Kadar rendszert, ha holyzet volt mindenki holapatot ragadott, nem azinterneten sirt
ez van:)
az volt a nepi osszefogas
ami ma van az cask siras rivas
mindenkinek minden jar, mindekinek az ajfon melle kulon hokotrot az utcajaba
lofaszt

Rosszindulatú Vászka 2013.01.14. 23:17:11

Nem értem ezt a hisztit a hó miatt.

Úgyis elolvad magától, csak ki kell várni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.14. 23:20:16

@Rosszindulatú Vászka: errol beszelek
ahol nagyon fontos eltolni, ahol nem 2-3 nap es elolvad
jajjistenem van 5 centi ho
hotaposo csizma, olyan usanka vagy mi meg sarki feny elleni szemuveg, oszt annyi

ah, penye nepseg

Rosszindulatú Vászka 2013.01.15. 00:36:51

@hagyma: amúgy abba igazuk van a hisztizőknek, hogy mikor vasárnap este elkezd esni a hó és a állami meteorológia - amit pont most nemrég államosított vissza a órszág - éppen 40 cm havat jósol másnapra, munkanapra - amikor ugye éppen most, éppen az eddigi káoszok okán lett kinevezve egy télügyi kormánybiztos - akkor hétfőn hajnalba qrvára dolgozzon a főútvonalakon az összes hókotró, vagy rúgják ki a picsába a sok lusta állami alkalmazattota, akinek ez a dolga lenne.

És ne hazudja azt a BKK vezére, hogy az a hó vis maior.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.15. 00:45:19

@Rosszindulatú Vászka: allitolag kint voltam de tenyleg nem erdekel
mellesleg ez legyen a legnagyobb problematok
a hokotrokon altalaban nem allami alkalmazottak ulnek, vagy ultek az en idomben
de tenyleg haggyuk
drama a semmiert
az utak jarhatoak voltak, telepules elzarva nem maradt
ettol az USA mar boldog lenne
az osszes hokotro meg nem dolgozhat hetfo hajnalban egyszerre, mert akkor hetfon estere mar megint nem jut ha esik
tudod ember kell es gep
kb evi 1 hetre, ha egyaltalan
nade megegyszer nem erdekel es nem erint
itt maskeppen allunk a dolgokhoz, en mar maskeppen latom
en nem vagyok ideges ha az "allam" meg nem tudta eltolni a ahavt
eltolom magamnak, vagy nem megyek melozni
ennyi

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.15. 00:48:13

@Rosszindulatú Vászka: aki meg il;yen tuntesekre jarnak, hogy beke menet, meg en is cigany vagyok meg tokom tudja
azok ilyenkor tuntessenk holapatolas formajabam
cask ugy szolok
gondolj bele kimegy 1 million ember pesten es havat lapatol
/kozben ordibalhatnakk szabadon barmit/

Rosszindulatú Vászka 2013.01.15. 00:58:12

@hagyma: hát most a FKF dolga volna és mindössze 117 gépnek kellett volna dolgozni, de nem tették.

És nem az a baj, hogy nem tolta el az állam a havat a házunk előtt, hanem, hogy a tömegközlekedési utakról se. Nem miattam, hanem, hogy műköggyön a város.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.15. 01:14:14

@Rosszindulatú Vászka: en ugy olvastam, meloztak
a varos is mukodott a rendkivuli helyzetben
nem ertem a problemat
ja hogy nem akkor, nem ott es nem ugy ahogy az ablakbol latni akarta Budapest lakossaga...
OK
fejemet meghajtom
mindenki monnyon le minden hoeses utan

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.15. 01:17:56

nem baj ez
en megertobb vagyok a hoesessel, a hurrikannal stb.
mint pl a kutyaszarral
de halistennek az itt nincs

Rosszindulatú Vászka 2013.01.15. 01:25:30

@hagyma: ha nem fizetnék a benzinbe akkora mértékű sarcot útfenntartásra, meg a kocsi utén sújadót, én is megértőbb lennék.

Manyecska 2013.01.15. 08:10:27

Az uraknál bezzeg ment hókotró, itt speciel bokáig ér és ráfagyott az útra a házak közt úgy 15 centi vastagon, néhol likas ott áll a víz, nagyon fáin:(!!

Manyecska 2013.01.15. 08:13:53

@Mylady: azt nyilatkozta a góré hogy csak a fél állomány dolgozott, nem számítottak ekkkora hóra:D!! Gondoltam: .......meg....,-t, de bő nyállal:(

2013.01.15. 09:24:45

@Manyecska: azt nyilatkozta a góré hogy csak a fél állomány dolgozott,
Biztosan kevés volt a hólapát! :)
Különben van egy kis logikai hiba a méltatlankodásotokban. Hiába köztudott több napja hogy jön a hó hétfőre, akkor lehet takarítani amikor leesik, előre nem!

Manyecska 2013.01.15. 09:49:26

@cirróka: nem mondod?! A fizetését is akkor vegye fel majd ha fagy..

Manyecska 2013.01.15. 09:51:51

@cirróka: mellesleg azóta már több mint 24 óra telt el és lakótelepről van szó, nálatok békáson fogadjunk lehet autókázni!

2013.01.15. 10:11:24

@Manyecska: A fizetését is akkor vegye fel majd ha fagy..

Biztosan ők is homároznak munkaidőben! :)

Manci néni, a szomszéd 2013.01.15. 10:16:32

Hát boldog új évet mindenkinek drágáim, megjöttünk a nyaralásból.

A poszthoz csak ennyit tennék hozzá:
www.nfh.hu/hasznos/szavatossag

Manyecska 2013.01.15. 10:22:03

@cirróka: ne aggódj van kinél meggyónnom!!!!:D

Manyecska 2013.01.15. 10:36:06

@cirróka: különben mi ebédidőben homározunk egy homározóval, live..@Manci néni, a szomszéd: keziccsókolom!

Aureliano Buendía 2013.01.15. 16:27:26

@hagyma: azért egy pár km hosszú utat hadd ne én lapátoljak el munkaidőben...
@Rosszindulatú Vászka: addig meg otthon köll maradni, a szaporulatnak is jót tesz
mondjuk a kátrányos helyzetűek ez alapján az örök télben élnek:)

Aureliano Buendía 2013.01.15. 16:29:18

@Rosszindulatú Vászka: mer ők nem voltak ekkora hóra felkészülbe
de basszák+, nem Egyiptomban vagyunk. Ott jogos a meglepődés.
@hagyma: baszki, én a főutakról beszélek, a város ütőereiről, nem értem, miért nem akarod megérteni

Aureliano Buendía 2013.01.15. 16:32:03

@Manyecska: te, itthon is magától olvadt el (fekvőrendőrös, 30-as zónába lakoK), a melóhely előtt 9 után ment el az első.
De neked nem lehetett könnyű, hóban visszatolni a bevásárlókocsikat:)
@cirróka: de legalábbis a kávét megitták indulás előtt 8-kor

00000000-0000-0000-0000-000000000001 2013.01.17. 17:47:16

a panasztoló mit vár mit mondjon neki a képviselet a konkrét eset ismerete nélkül?
süti beállítások módosítása