Tékozló Homár

Az iPad borítója koszolja a készüléket?

2013.01.16. 14:03 | jackyll | komment

Naiv ügyfél még karácsony előtt észlelte, hogy vadiúj iPad Minije oldalán nyomot hagy a Smart Cover. Az XMS-ben értetlenül néztek rá, és nem is cserélték ki, mert ilyennel még nem találkoztak. Az interneten keresgélve viszont kiderül, hogy elég sok embernél hagy nyomokat a Smart Cover kicsi és nagy iPadon egyaránt, ami viszont simán letörölhető:

Egy tanulságos történetet szeretnék megosztani veletek, hátha más is okul belőle. Karácsonyi ajándékként szemeztem az iPad Minivel és egy hozzá tartozó Smart Coverrel, amelyet biztos, ami biztos alapon az XMS Fashion Streeti üzletében vásároltam meg. Gondoltam jó ötlet előre feltölteni alkalmazásokkal, így nagy körültekintéssel használatba vettem. Pár alkalom után azonban észrevettem egy apró, de igen látványos - hiszen a fekete hátlap alatt egyszerű fém van - kör alakú kopásnyomot az iPad bal oldalán, pont ott, ahol a cover hozzácuppan. Nosza, cover azonnal elő, körömmel végigsimítva egyértelműen érezhető valamilyen anyaghiba a felületén, bár az anatómiáját nem ismerem, gondolom az alatta lévő mágnes szélére még ráfért volna egy kis megmunkálás, ami mondjuk durva egy 11 ezer forintba kerülő színes rongy esetében, de selejtek mindenhol vannak. Kicsit nevetséges is volt, hogy pont az iPad védelmére szolgáló cucc csúfította el elsőként a készüléket négy nappal karácsony előtt.

Semmi baj, számla elő, gondoltam itt az alkalom, hogy kiróbáljam, hogy az XMS "élenjáró európai színvonalú kiszolgálása és támogatása" mit is takar a valóságban. A fikázók kedvéért egyből a végén kezdeném: a smart covert újra cserélték, és adtak egy lepecsételt papírt, mely szerint a következő iPad vásárlásomból 5% kedvezményt kapok. Nem is olyan rossz, ugye? A gond csak az, hogy hiába a Fashion Street és a "prémium" kiszolgálás, itt is pont ugyanaz az olcsó színjáték zaljik le, mint az utolsó vidéki tesco ügyfélszolgálatán. Első körben bevetik a klasszikus "akkor is bebizonyítom, hogy te vagy a hülye" trükköt: nézegetik, elemzik, szó szót követ, és nehezen bár, de bevallják, hogy a cover felületén van valami fémes, ami véletlenül pont ott van, ahol az iPad karcolása, de hát ez bármitől lehet. Majd jön a kicselezhetetlen érv: a cover csak a képernyőt védi, az oldalát nem. Tehát akkor rongálhatja is, nem?

Természetesen megy a telefon a szervízbe, hogy hallottak-e már ilyen problémáról, de ott ilyenről nem tudnak (azért nem sokkal vagyunk a mini megjelenése után..), szóval ilyen hibás darab egyszerűen nem létezhet, még akkor sem, ha ott van a szemük előtt. Akármit mondok, minden észérv lepattan róluk, mintha személyesen az ő fizetésükből vonnák le az én javításomat vagy cserémet. Persze a coverből adnának egy újat, de a kérdésemre, hogy mi lesz az iPaden lévő karcolással különösebb indkolás nélkül csak az a válasz, hogy "ezt biztos nem cserélem ki neked". Hivatkoznak arra, hogy ez egy működést nem befolyásoló esztétikai hiba, a baj csak az, hogy az ő hibás termékük okozta, nem pedig én valamint ha az esztétika nem számítana, vehettem volna egy kínai androidos gépet is és tarthatnám a táskámban a kulcsok mellett.

Persze nem tágítok, részükről teljes a tanácstalanság, látszik rajtuk, hogy mind akkor voltak influenzások, amikor a vásárlói panaszok kezelését tanították. Majd az egyik eladó nekem szegezi a kérdést, de úgy, mint ha az érdi Shell kúton mutoganám a hibás iPadet: "De most mit szeretnél?!" Mivel az elmúlt 20 percben konkrétan csak erről volt szó, már én is elbizonytalanodtam, hogy most direkt szivatnak, vagy tényleg súlyosan értelmi fogyatékosok-e, mert elmondhatom estleg mégegyszer, de ezúttal lassabban, hogy mindenki megértse. Hozzájuk hasonlóan én sem rendelkezem kereskedői tapasztalattal, de végső elkeseredésemben bevetettem, hogy esetleg a következő vásárlásomból kaphatnék némi kedvezményt. Nyílvánvaló, hogy erre még sosem gondoltak, és szinte látszott, ahogy ez a forradalmi ötlet fényt gyújtott az agyukban: hiszen így ők is jól járnak, mert bár legszívesebben lószart se vennék tőlük soha többet, látszólag ennek ellentétére készülök. Pesze ehhez három eladó kevés, tehát zárt ajtók mögött egy kis telefonos brainstorming következett, és kaptam is a papírt. Természetesen sem elnézést vagy bocsánatot nem kértek, csak dörmögtek, hogy "ilyen itt még nem fordult elő".

Hogy mi is ennek a történetnek a lényege? Valószínűleg tök egyedi hiba volt, de figyeljetek az új mini coverek minőségére. Másrészt nyugodtan merjetek olyan kereskedőtől vásárolni (akár hírdetések útján), aki esetleg külföldről hozza be - természetesen jóval olcsóbban - az apple termékeket és azok garanciáját az online felületen igazolni tudja. Ne vakítson el titeket a csillogó üzlet, a marketing és a nagy szavak: ha itt veszitek számlával, mindennel, a pénztártól való távozás után úgysem kaptok minőségibb kiszolgálást, mint a MediaMarktból vagy egy orgazdától, maximum a handrás vesz belőle egy új BMW-t, pont miközben alkalmazottai éppen valaki mással flegmáznak. Ez valószínűleg ugyanúgy igaz a százezer forintos iPadre, mint a 300-400 ezer forintos Macbookra.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aureliano Buendía 2013.01.16. 21:44:18

@timewriter: nem tudom, én még új vagyok itten..
@ColT: áz
dicshák buksi:)

Aureliano Buendía 2013.01.16. 21:45:30

Most ezt dúdolom:

www.youtube.com/watch?v=mDE67mVqp0s

küldöm minden kelebnek, főleg hagymának és menyecskének:)

Aureliano Buendía 2013.01.16. 21:51:45

játszottatok a gógli jégcsiszolójával már?:)

Mylady 2013.01.16. 21:52:55

@uraaam: Ez tök jó szám, én nagyon bírom :)

Mylady 2013.01.16. 21:54:08

Ha már tablet. Én gondolkodom, hogy beszerzek egyet. Egy olcsóbb fajtát. Milyet vegyek?

Rosszindulatú Vászka 2013.01.16. 21:54:24

@uraaam: ne idegesíccs, reggel vagy tíz percig gúgliztam, mire rájöttem mér is van az ott.

Aureliano Buendía 2013.01.16. 21:56:37

@Mylady: sztem is:)

@Rosszindulatú Vászka: most kerestem volna valamit, lenyomtam két kört, de a kurva kölkök mindig összekaristolják a jeget:)

Aureliano Buendía 2013.01.16. 22:02:35

@Mylady: még ami jó, az a Közös költség (szerintem)

Aureliano Buendía 2013.01.16. 22:06:56

@Rosszindulatú Vászka: a Jusztot ne is mond meg, nem szeretem őt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.16. 22:07:07

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: nem akarok tromfolni de anyam 75 es ilyen videokat csinal rolam, meg mindenkirol....

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.01.16. 22:15:05

@Mylady: hát szerintem nem tudom. nekem van egy, de maximum ekönyv-olvasónak használom, arra meg jobb egy igazi olvasó, mert az könnyebb és nem tükröződik. ja meg firkálni szoktam rajta néha ilyen firkaprogrammal. homározni nem jó, mert mire bepötyögöm rajta amit akarok, szétvet az ideg.

esetleg ilyen traszformerest megéri, aminek külön le meg felcsattintható extra billentyűzete, de doksikat csinálni azon se lehet nagytételben.

Rosszindulatú Vászka 2013.01.16. 22:19:38

iPad vagy semmi. Mással még a kávé senem finom, mikor a Sztárzbáx-ba rajozunk meg bloggolunk vele. Csaxólok.

Mylady 2013.01.16. 22:32:28

@Rosszindulatú Vászka: i-t soha. Semmilyet. Volt szerencsém egy ipodhoz, utáltam. Nehézkes, lassú, az iTunes katasztrófa. Ráadásul a használat minden 54. percében lefagyott és resetelni kellett (ha kikapcsoltam előbb, akkor sem indult újra a számláló)
Márpedig én zenét órákon át szeretnék hallgatni, nem 54 percig. Kb 1,5 év után teljesen tönkrement. Nem bántam.

Mylady 2013.01.16. 22:34:11

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: E-könyv olvasóm van. A tableton azért gondolkodom, mert sokkal jobban esett volna, ha betegen internetezhetek az ágyban. A laptopot nem lehet ágyból kezelni, mert nehéz és méretes.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.16. 22:42:01

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: agyban dugni kell nem netezni
max aludni

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.16. 22:55:08

@Rosszindulatú Vászka: Nincs ezzel gond. Jómagam- kiscsaládommal egyetemben- ingyé' kapom a Homár-előfizetést, mivel én is afféle blogoló ember volnÁk.
Vagy ilyesmi.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.16. 22:57:12

@agresszív kismalac: Sőt, a Dzsémioliver is ingyen főz rám, mer' magam is láttam már fakanalat.
...de lehet, hogy nem az volt.

3x 2013.01.16. 23:01:02

A posztoló inkább mosómedvére költsön. Irigylem a problémái miatt.

Aureliano Buendía 2013.01.16. 23:08:07

@agresszív kismalac: és a Homár+? Arra nem fizecc elő?:D

igazságos 2013.01.16. 23:14:43

@agresszív kismalac: ne igyá előre a medve bőrire

már készítik a fizetős homár előfizetést

meg a facebukkos csetelést

mint a borsonline-on

sidol 2013.01.16. 23:35:34

Hűű, örülök, hogy a posztolónak ez akkora probléma, hogy kisregényt is irt róla.

Aureliano Buendía 2013.01.16. 23:42:20

@sidol: méghozzá az ájpedjéről. Ha már... Homár:)

Rosszindulatú Vászka 2013.01.17. 00:01:33

Én is iPaderől Homérok, de én annyira trendi meg topkocka vagyok, hogy én felgyűrtem rá egy Android.

Mit nyertem?

breezer 2013.01.17. 00:02:33

sportTV-t HD-ban adják már??

amugy mija a faszom az, hogy teli vagyunk retkes SD csatornákkal, mikor a fölgolyóbis szerencsésebb felén már 6éve HD-ban jön minden, csak úgy, lehúzós szarságok nélkül?!?!

venszivar 2013.01.17. 06:20:42

@ColT: Igaz, már nem gyerek, de (érthetőbben) azt kérded, hogy menyi az annyi?

venszivar 2013.01.17. 06:29:29

@Manyecska: Hol vagy!? Csak nem NEM történt veled semmi? Este ki mellé feküdtél + kivel, le. El estél-e, fingott-e-é a patkányod? Aztán s főleg bemelegítésnek, milyen Békáson a hő s pára kombó? Jön a hó, figyeld a Népszigetet...:):D Tudom, melózól ezerrel, de ha időt szakítanál a tudatlanokra, megköszönnénk.:):D Előre egy kicsi: Köszönjük Emese!

Manyecska 2013.01.17. 06:44:51

@venszivar: nem, nem Békáson!! Patkányom nincs. Lefeküdtem és le.. :P rossz az időzítés még itthon vagyok!! Azért köszi.@ColT: ki hányt megint? :D

Egyéves Önkéntes 2013.01.17. 07:51:58

@Mylady: Az apple-életérzést semmi más nem tudja pótolni. Azáltal, hogy i-terméket vásárolsz más eleve odapozicionálod magad a sikeres emberek igen zárt világába, és egy forradalmi és áttörő innovációt a kezedben tartva több leszel, mint egy átlagos, más silányabb terméket használó felhasználó. Felülkerekedsz önmagadon és legyőzöd önnön igénytelenséget, amit mindenki szeretne megtenni, de az anyagi világban elfoglalt helyzete ezt csak igen korlátozottan (ha egyáltalán) engedi meg.
Azaz, ne habozz és lépj be a apple fanok semmihez sem hasonlítható univerzumába!

Manyecska 2013.01.17. 07:56:11

@ColT: nekem senki a héven szerencsére, pedig elfelejtettem kibontani a hajam reggel és indián copfban mentem be /lazán oldalra copfozva/:D:D..bár múltkor az arckrém maradt a fél arcomon.@venszivar: jah, a meteorológiai állomásunk /az otthoni/ beriasztott este tegnapelőtt miszerint eső lesz!!:D:O:O a páratartalom masszívan 35 % körüli ami kevés!!!:( Megdögleni se érdemes!

Szenthomárság 2013.01.17. 08:00:30

@Manyecska: és elhitték a munkahelyeden, hogy az ami az arcodra van száradva, az arckrém? :)

Manyecska 2013.01.17. 08:04:26

@Szenthomárság: fél arcomon, Baba hidratáló krém, kék-fehér pöttyök is vannak benne...

Manyecska 2013.01.17. 08:24:33

@Szenthomárság: jóvan, ma ünnepelek, megtaláltam az elveszett telómat: a szennyestartó legalján:D:O

Mylady 2013.01.17. 08:52:01

@Egyéves Önkéntes: "Azáltal, hogy i-terméket vásárolsz más eleve odapozicionálod magad a sikeres emberek igen zárt világába..."

Hogy őszinte legyek, én eléggé sikertelennek éreztem meagam pontosan 54 percenként...

Egyébként nem vettem, hanem kaptam, de ez a kisebbik baj.

2013.01.17. 09:02:02

így járt.. minek kell használni / hurcolni... vitrinben nem karcolódott volna meg.

2013.01.17. 09:05:34

@timewriter: Reg olvastam homart,ez csette alakult?

Dehhhogy csak itt senki nem tudja hogy mi a fene az az iPad, írni meg csak kell valamit!

És most elolvassuk a posztot! :)

2013.01.17. 09:08:12

@Manyecska: a héven szerencsére, pedig elfelejtettem kibontani a hajam reggel és indián copfban mentem be /lazán oldalra copfozva/:D:D..bár múltkor az arckrém maradt a fél arcomon

Na akkor téged nem mernek lekurvázni az ellenőrök! -Az őrült asszonyt engedjük tovább! :))))))

venszivar 2013.01.17. 09:13:13

@Manyecska: Hogy van Jancsi s Juliska?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.17. 09:13:23

@Mylady: Irigylem a problemáidat, héló!
Valamint üdvözletét küldi neked Juszuf Atkabari és kiscsaládja Etiópiából, sok boldogságot kívánva. (Mást is mondtak még, de az nem érdekes.)
Bővebben: whitepeopleproblems.com

Netuddki. 2013.01.17. 09:14:31

Én azt nem értem mi a francnak vesz valaki egy állítólag dizájnos tabletet ha bedugja egy kevésbé dizájnos tokba? Munkamániás Pityuka helyében én forognék a síromban (vagy a hamvaim az urnában), hogy teljesen feleslegesen dolgoztam annyit...

Manyecska 2013.01.17. 09:15:44

@agresszív kismalac: fél méter hó leesett Sopronban és te itt viccelődsz?? Szégyen..

-machine- 2013.01.17. 09:17:48

Még az Index címlapjára is kiteszik, annyira kemény a sztori! Brutális!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.17. 09:18:56

@Egyéves Önkéntes: Semmihez sem hasonlítható i-diotizmusba!!!

@Manyecska: :D:D:D:D:D
Egyszer menj be fogkefével a szádban...

@cirróka: Az iPad nem koptatja a Smartcovert?

2013.01.17. 09:20:02

@ColT: Csak ha fából van!

venszivar 2013.01.17. 09:22:19

@cirróka: Az akkor WC kefe lenne! Én őt eltudom azzal is képzelni, SIMÁN!:D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.17. 09:27:01

@Manyecska: Menjek már sielni, azt mondod? Jó, jó, de melyik sícuccomat vigyem? A Hummer szervÍzbe' van. Kénytelen leszek az X5-össel menni.

Manyecska 2013.01.17. 09:28:01

@agresszív kismalac: a vénszivar nikk is te vagy ugye? @venszivar: perszehogy, minden reggel azt látod a tükörben:D:D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.17. 09:29:49

@Manyecska: Nem Békásban?! Vagy Gyíkosban? :D

@cirróka: De akkor boszorkány? Vagy KACSA?

@venszivar: i-budi!

venszivar 2013.01.17. 09:31:24

@Manyecska: kicsim, ez tőled gyenge riposzt vóót

venszivar 2013.01.17. 09:34:31

@agresszív kismalac: na látod, mások szerint is egy agresszív állat vagy!
neked már csak a rettentő nagy valagú, penészles pofájú beton garzonos @Mylady: marad.

Manyecska 2013.01.17. 09:36:25

@venszivar: :D:D most baj hogy megosztom a képi világomat veled??:D Neked a Milédi feleséged volt hogy ennyire utálod??:O

Manyecska 2013.01.17. 09:40:15

@agresszív kismalac: ahh, ez a szöveg nekem már rég nem jön be, túl vagyok rajta rég:D..

Manyecska 2013.01.17. 09:41:16

@ColT: szerintem nemtom, a rókát kérgezd!:))

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.01.17. 09:44:32

SZépjónapotkivánok. MI újság itt a homáron? Szabad már csetelni, vagy csak vendégkönyveket tehetünk tönkre?

Manyecska 2013.01.17. 09:53:12

Brit kék macskakölykök eladók. érdeklődni nálam. Ár: 40.000 Ft
Ki az a barom aki ennyit kiad egy koszos macskáér??

venszivar 2013.01.17. 09:59:39

@Manyecska: Akkor, az csak valami tudatmódosító szer hatása alatt fordulhatott volna csak elő, de már felkötöttem volna magamat. De mivel én a realista fajtából való vagyok, előbb azt a R.B.N.O.T daraboltam volna fel fejszével, szekercével, baltával.
Azért sem lenne ez-az lehetséges, mert az a "páva" egy városi kényes nyafogós kivénhedt hájas seggű rothadó pofájú undormány aki, ÁLLÍTÓLAG! ""nő"", ja a szőre... Megjegyeztem! Mit feltételezel! Fekete pontot kaptál.:)

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2013.01.17. 10:06:45

Valaki hozhatna már egy kis ciánt, mer' megfúlok és már unom. Meg a többiek is. Hallgatni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.17. 10:10:04

@Manyecska: Nem is azért mondtam, hogy imponáljak neked. Csak nem óhajtok fegyvertelenekkel szellemi párbajt vívni. Van jobb dolgom is.

Manyecska 2013.01.17. 10:12:28

@agresszív kismalac: jah, Gumicukor, tudom! Kár érte. biztos sok értelmes ember írhatott oda:D:D ?

Egyéves Önkéntes 2013.01.17. 10:12:44

@Mylady: nem gondolkodtál már el azon, hogy az életedet hozzáigazítod ehhez az 54 perces ciklushoz.
Mert az apple nem véletlen csinálta így, ez semmiképpen nem hiba, mert az apple SOHA nem követ el hibát.

venszivar 2013.01.17. 10:15:41

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): Szia "picim". Te már hangokat hallasz? Akkor tényleg megfontolandó a cián...
De én azért lebeszélnélek róla, mert nem az a megoldás. Talán dugd be forró ólommal a, no, mit is? Pedig sokszor "hallgatni" arany.:) Még 40-50 évig küzdeni valód van itt a földön, én kívánom is ezt neked! Cián!? ugyan már.:):D

Horst Nilgerson 2013.01.17. 10:17:26

az almás nokia nagyon sukár dolog.

fingerbangs 2013.01.17. 10:30:23

Offtopikot toroljetek pls
Kurva uncsi

FDToth 2013.01.17. 10:31:07

Nekem is nyomot hagy a smart case, vhol kicsit bosszantó, de így is, úgy is ápolni kell a kijelzőt hetente:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.17. 10:31:19

@Manyecska: Vagy mérgezd?

@Mylady: Csak akkor? Akkor kell még pár Apple cucc, hogy ezeket a hibákat eltüntesse :D

@agresszív kismalac: Nekem pl. az abszint

Manyecska 2013.01.17. 10:32:37

@fingerbangs: végre észrevette valaki!:D

Manyecska 2013.01.17. 10:39:03

@ColT: +1! Én ezentúl kizárólag pontozni fogok!!!:D Szerintem perverz állat. Vagy inverz.

NemNick 2013.01.17. 10:42:31

Szerintem meg nem a SmartCover vs. iPad a lényeg. Az tipikus Apple sztori.

Viszont szívemből szólt a poszt toló azzal kapcsolatban, amit a vevőkezelésről írt. Hetente találkozom ezzel a lekezelő+agyhalott+önnállótlan viselkedéssel az eladóknál. Különösen, ha valamit reklamálni akarsz...

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.17. 10:45:32

@Manyecska: Azért remélem, te tudod követni magad.
Én elvesztettem a fonalat.

Manyecska 2013.01.17. 10:51:49

@agresszív kismalac: óhhh, ha tudnád, a tavasz bizsergetését érezzük a mínuszokban, mifelénk! :P:D Csodás..

Manyecska 2013.01.17. 11:13:58

@agresszív kismalac: hogyan? ahányszor rákatt a blogodra megjelenik a G-szótár..

vallatas 2013.01.17. 18:17:58

fantasztikus poszt, összekarcoltam az új kocsimat, 1 hónap után ezért most én bemegyek a boltba és kérek zsirúj kocsit, ha nem adjátok oda írok a homárra...

00000000-0000-0000-0000-000000000001 2013.01.17. 18:42:02

ájpádra és szmartkávörre tellik neki és ide jár panaszkodni? hát...

Mylady 2013.01.17. 23:19:53

@agresszív kismalac: Ez nagyon gáz duma, ugye tudod?
De ha már itt tartunk: te konkrétan hány lélegeztetőgépet vettél eddig a szegény éhező afrikai árváknak?

Manyecska 2013.01.18. 08:08:12

@agresszív kismalac: jah, mellesleg karácsonykor úgy döntöttünk lf@szt a rokonok egyik felének!, adományozásra fordítottunk egy részt!! nem Afrika, de kórház, stb.. :D

MosoMasa 2013.01.18. 13:04:54

Óóóó bazmeg, ezért nyávogni? De mekkora barmok vannak!

magyarcsarda · http://magyarcsarda.blog.hu 2013.01.21. 04:16:09

Aki ipadot vesz eleve nem lehet normális. Még pattog is meg reklámozza a nyomorékságát :D

Hola (törölt) 2013.02.11. 13:27:40

Ezt nem szoktam, de a posztoló egy sötét tapló állat! "Szervízbe" vele!
süti beállítások módosítása