Tékozló Homár

Szívatják a rokkant gyerekeket a Csodák Palotájában

2013.01.22. 11:14 | jackyll | 222 komment

Anikó nem érti, hogy a Camponába deportált Csodák Palotája miért a hallássérült gyerekeken akarja behozni a felmerült pluszköltségeit. Korábban mindig bejutottak ingyen, most azonban a felnőtteknek teljes árat kellene fizetniük. De ezt persze telefonos egyeztetés után a bejáratnál találták ki...

Két-három éve tanévente párszor el szoktam vinni a diákotthonban hétvégén bent maradt gyerekeket a Csodák Palotájába. Eddig mindig térítés mentesen bejutottunk Sinosz igazolvánnyal ill az igazgatónőnk által írott igazolással hogy ők hallássérültek és speciális iskolába járnak stb.Decemberben még fel is hívtam őket, biztos ami biztos így van e még, ugyanis el...költöztek a Campona mellé. A srác akivel beszéltem kijelentette hogy ők minden fogyatékkal élőt térítés mentesen beengednek, csak hozzon róla valami igazolványt. Ehhez képest ma kibumlizunk a kolléganővel meg hat gyerekkel a 14. kerületből Budatéténybe az igazgatónő által írt papírral a kezünkbe mire közli a bejáratnál a beengedős srác hogy a gyerekeknek 100 forintért a felnőtteknek 1950 ért tud adni belépőt és még akkor rendes volt...

Természetesen a 80 ezer forintos fizetésünkből hó közepén ezt nem tudtuk saját zsebből finanszírozni,meg különben is akkor telefonon miért informálnak félre.Hiába sírtak a gyerekek a csalódottságtól hogy nem jutunk be, picit se hatotta meg őket .Egyszerűen értetlenül állok a dolog fölött és iszonyú dühös vagyok hogy lehet sérült gyerekekkel szórakozni. Köszönjük szépen Csodák Palotája és "kedves"ott dolgozók hogy sikeresen elronottátok a délutánunkat!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ancsika 2013.01.22. 18:20:19

"Fogytékkal élőket 100 ft-os jelképes jegyáron, a megfelelő igazolvány ellenében tudunk beengedni."

lehet az volt a baj, hogy ők fogyatékkal és nem fogytékkal élnek...

illetve, hogy igazolvány nem volt csak papír...

Aureliano Buendía 2013.01.22. 18:31:19

Csodák pedig nincsenek, ez a tanulság...

andthensome 2013.01.22. 18:42:47

@Legelő Őse: ennek ellenére nonprofit kft... persze, valamiből nekik is ki kell fizetni a dolgozókat meg a bérleti díjat, sőt a rezsit is... ezért vannak jegyárak meg bolt meg mittudoménmég mi. Egyébként hogy működnének? Mellesleg állami kedvezmény nincs.
Ha pedig meg akarnak élni, akkor bizony bevételt kell termelni...

Szenthomárság 2013.01.22. 18:47:16

@Legelő Őse: Nem szignifikáns, hogy mennyit keres. Más is keveset keres.
Most egy ápolónő akkor miért nem mehet be ingyen, ő is keveset keres.
Sőt, ő is hasznos tagja a társadalomnak.
Vagy aki naponta vért vesz, gyógyszert ad, szaros lepedőt mos az nem ér annyit, mint aki gyereket tanít??
Miért???
Ő is szeretne ingyen múzeumba menni, nem csak a tanarak.
De a kohászok is szeretnének, a balett táncosok is, a kőfaragók is....
Vágod??!!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.01.22. 18:55:39

@andthensome:
"A Tao előírásainak alkalmazását figyelembe véve a legalapvetőbb különbség a két nonprofit szervezeti csoport között az, hogy a társadalmi szervezetnél, a köztestületnél, az egyházi jogi személynél, az alapítványnál, a közalapítványnál, a közhasznúnál, a kiemelkedően közhasznú felsőoktatási intézménynél és az európai területi együttműködési csoportosulásnál a társasági adókötelezettséget csak a vállalkozási tevékenység jövedelme után kell fizetni.
A nonprofit gazdasági társaságnál, vízitársulatnál és a szociális szövetkezetnél az adókötelezettség azonban a teljes jövedelemre érvényes, azzal a szabályozással, hogy a kedvezményezett tevékenység bevétele arányában adómentesség érvényesíthető."

Így van! Ezért kiemelten fontos,hogy az emberek odamenjenek. Én azt hiszem a bevételeik jelentős részét a tanároktól, és a rokkanatktól kellene beszedniük. Ez így van jól.. ne máááá

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.01.22. 19:01:15

@Szenthomárság: mert az ápolónők nem visznek iskolás csoportokat hetente olyan intézményekbe, amelyeknek a célja - amiért nonprofitok lehetnek - hogy a gyermekek tanuljanak belőle. A támogatók azért adják a támogatást, mert ez fontos cél. Érted-e? Ezért alapították ezt a nyomorult intézményt! Hogy odamenjenek a gyerekcsoportok. Ez a cél. A célja ez. Nem tudom hogyan variálhatnám még.
Tehát nem azt írtam hogy a tanároknak legyen minden ingyen, vagy járjon nekik nagy mikuláscsomag ingyen, meg csillagszóró, hanem - ha figyelsz most jól elkaphatod - hogy egy intézményt amit létrehoztak egy cél érdekében, akkor azt lehessen üzemeltetni célszerűen. Ilyen ez.
Nem írtam hogy mások nem fontosak, vagy többet keresnek. Nem kell kiforgatni a szavaim. Ennyi erővel a szokásosat is írhattad volna, Afrikában meg éheznek...de hogy jön ez ide???
Ha te nem érted, hogy egy tanárnak 2000 HUF-os jegy drága, akkor nem érted, hogy miért nem fog ilyen helyekre vinni hetente egy-egy csoportot, holott ezek a helyek ezért jöttek létre!!

365079 (törölt) 2013.01.22. 19:10:07

hiszti az egész poszt
100 forintot sajnálnak a belépőre per kölyök... szar ügy, de előtte kellett volna tájékozódni

minden ingyen kellene a rokiknak
uncsi már
pláne a tanároknak, azok aztán a nagy ingyenélők

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.01.22. 19:24:41

@365079: most vagy viccelsz, de nem vicces, vagy megértettem miért népszerű a kormány, mert eddig meg azt nem értettem...

CID 2013.01.22. 20:22:46

Lehet a tanár is siket volt és nem értette, hogy igazolvány és nem igazolás. Bár esélyesebb a mai pedagógusokat ismerve, hogy értelmi fogyatékos:)

hot-spot (törölt) 2013.01.22. 20:25:43

El sem tudom képzelni,hogy mit akartak látni a csodák palotájában,mikor nincs ott semmi csoda,csak az öntisztítós budi maximum.
Meg szépek a márványok.

Aureliano Buendía 2013.01.22. 20:47:06

Meg azért szerintem annak a 600 forintnak a meghitelezése nem kellett volna, hogy földhöz bassza a tanári kart. Annyira nem kereshetnek szarul.

Meg előtte esetleg rákeresni a honlapon. Mindegy, a következő etap - ha használja a keresőt - már kap róla infót.

fda 2013.01.22. 21:49:43

Kedves gyermekfelügyelő, kedves Anikó!

Úgy látom, hogy a hallássérülteknek a CsP nem ad semmilyen kedvezményt. Ez alapján jogos, hogy nem engedték be a csoportot, és valószínűleg zsebre próbáltak dolgozni a kitalált 100 forintos jegyekkel.

Ha a tapasztalataik alapján mégis beengedik Önöket, akkor javaslom, szerezzenek valamiféle hivatalos pecsétes papírt a Csp vezetőségétől, vagy ingyenjegyet vagy hasonlót, hogy ne kerüljenek ilyen kellemetlen helyzetbe legközelebb.

A feleségem révén sajnos megértem, hogy az intézménynek semmire sincs pénze, tehát érdemes az ilyen dolgokat kisírni támogatásként.

andthensome 2013.01.22. 21:57:54

@fda: megint a tájékozatlanság áldozata lett valaki...

"Fogyatékkal élőket 100 ft-os jelképes jegyáron, a megfelelő igazolvány ellenében tudunk beengedni. Minden igazolvánnyal rendelkező személlyel egy kísérő ingyen beléphet.

Az alábbi igazolványokat fogadjuk el: SINOSZ, ÉFOÉSZ, MVGYOSZ, MEOSZ"

Aureliano Buendía 2013.01.22. 22:05:47

@andthensome: Na, igen.
3 kattintás volt.
1: google
2: találat
3 jegyárak

www.csodakpalotaja.hu/index.php/hu/informaciok/jegyarak

Kedves Anikó, nem te voltál az, aki a Cinemába diákigazolvány nélkül akartad bevinni a csemetédet?
Vagy esetleg rokonod?

igazságos 2013.01.22. 22:29:39

@Manyecska: ilyenkor mindig magadnál kell hordani az igazolványt, mert BEREGISZTRÁLJÁK a számot.

Minden kedvezményhez, amit igénybe vettél vele, regiznek.

Viszont a közlekedéshez is eleve kell, plusz személyivel a nem gyereknek.

igazságos 2013.01.22. 22:32:32

A poszter meg inkább legyen hálás, hogy nem engedték őket be arra a szar helyre, amiér még a 100 forint is SOK.

Nincs abban a Csodák Palotájában semmi extra.

Anikó82 2013.01.22. 22:48:58

Kedves roppantul együttérző,szociálisan érzékeny és okos kommentelők.Ha tudom hogy ez egy ilyen oldal ahol ennyi bántó,bunkó hozzászólást kapok a sztorimhoz egy kis megértés és együttérzés helyett akkor nem is kértem volna hogy jelenjen meg az esetünk.
1.Nem vagyok pedagógus,gyógypedagógiai asszisztens vagyok,ahogy a kolléganőm is akivel voltam,ergo nincs diplománk és nem jár a pedagógus igazolvány.
2.Nem volt nálunk annyi pénz hogy megvegyük magunknak a belépőt,ha csak a gyerekek 600 forintjáról lett volna szó azzal nem is lett volna semmi gond.Én magam moziba se járok,mert nem telik rá,a sérült és hátrányos helyzetű gyerekeknek szerettem volna egy kis örömöt szerezni a hétvégébe hamár a "szüleik"olyan rendesek hogy bent hagyják őket az intézménybe ahelyett hogy hazavinnék őket.
3.Tíz éves munkaviszony után tényleg 80 ezer forinot kapok kézhez,nem tudok belőle jótékonykodni.Azért dolgozom itt mert szeretem a gyerekeket!
4.Lehet kellett volna vezetőt hívnom csak úgy hogy a hat gyerekből kettő bömböl mellettem elég nehéz a balhézással foglalkozni.

Aureliano Buendía 2013.01.22. 22:57:21

@Anikó82: Kedves Anikó!
Ha az ember megy valahova, előtte bizony megpróbál tájékozódni. Ez nem diplomafüggő, és a 4 pontban említetteket csak egy egészen kicsi idő ráfordításával ki lehet küszöbölni.
Ha rászánod csak azt a 2 percet, hogy a google.hu oldalon beütöd, hogy "csodák palotája", és a hivatalon honlapon elmész a jegyárakhoz, te magad megkímélted volna a gyerekeket a sírástól.
Mivel a Homárra írtál, feltételezem, hogy tudod használni a böngészőt., de bemásolom neked ismét:
www.csodakpalotaja.hu/index.php/hu/informaciok/jegyarak
csak ennyit kellett volna megtalálnod, és elolvasnod.

És akkor a második pontot ismét megúszhattad volna, ha figyelmesen elolvasod ezt a részt: "Fogyatékkal élőket 100 ft-os jelképes jegyáron, a megfelelő igazolvány ellenében tudunk beengedni. Minden igazolvánnyal rendelkező személlyel egy kísérő ingyen beléphet."

A harmadik ponttal itt nem tudunk mit kezdeni, ez legyen a te tiszteleted pontja.

A negyedik pontot lásd elől.

Nem bántásiból, de ha csak annyi időt szántál volna ELŐTTE az információszerzésre, mint amennyit UTÁNA a poszt megírására, két gyermekkel kevesebb sírt volna.

Anikó82 2013.01.22. 23:28:25

@uraaam: Felhívtam őket telefonon,ez nem számít előzetes tájékozódásnak?
Mind1 hagyjuk,nem érdemes itt leállnom senkivel se vitatkozni akkor is engem fognak kihozni hunyónak a történetben holott én nem érzem azt hogy bármiben is hibáztam volna.További jó beszélgetést,én nem nézek be ide többet mert csak felidegesítem magam feleslegesen.

Exminden 2013.01.23. 00:08:26

@Manci néni, a szomszéd: köszönjük az együttérzést a nehéz helyzetben levők nevében.

Kennysp2 2013.01.23. 00:16:14

Akkor végülis mindenki hülye volt, de főleg a beengedő, mert a kisérőket ingyen kellett volna beengedni.

j311 2013.01.23. 00:51:46

"Hogy lehet sérült gyerekekkel szórakozni?"

Miért, talán más gyerekekkel lehet?

2013.01.23. 02:37:38

Ha impotens leszek, beengednek ingyért? Az fogyaték! Azt sem bánom, ha letesztel a beengedős csaj! :)))

Milán Bp · http://htcdesire.blog.hu 2013.01.23. 07:52:12

Poszt-toló gondját pont úgy nem értem, mint ahogy azt sem, hogy a rokik miért parkolhatnak ingyen a kis kék kártyájukkal. Az a fajta kedvezmény is csak egyre jó: hogy mások visszaélhessenek vele. Parkoljon a kijelölt, csak neki fenntartott helyen, de fizessen érte pont ugyanannyit, mint én.
Egy hallássérült miért menne be ingyen bárhová is? Sőt, kaphasson ingyen rádiót, hisz úgyse hallja, minek fizessen érte?

Milán Bp · http://htcdesire.blog.hu 2013.01.23. 08:02:20

@Anikó82: Azt a tudást csak a diplomához adják, hogy nem indulok el hatgyerekes kirándulásra 1000 Ft-tal a zsebemben?

Szenthomárság 2013.01.23. 08:09:01

@Legelő Őse: jó, vigyen gyereket, de miért mehet be INGYEN MAGÁNemberként is?

és MIÉRT NEM mehet be kovács27jános műbútorasztalos ha van vele 5 gyerek, akik égnek a vágytól, hogy lássák ők is a csodákat?
vagy ez az 5 gyerek ez más elbírálás alá esik, mint az az 5, aki tanerővel érkezik?

én elhiszem, hogy tanár vagy és szarul esik, hogy valami nem JÁR, de tedd már félre a kettős mércédet és logikusan érvelj.

Ha a gyerekek érdekeit tarjuk szem előtt, (nagyon helyesen) akkor bárkivel mehessenek be ők, na csak tanárral.

épaetekmogyoo 2013.01.23. 08:11:45

@Anikó82: Csak vigasztalásul mondom: nem létezik olyan poszter vagy olyan poszt, akiben/amiben valaki ne találna hibát.

Sokféle ember jár ide kommentelni, sokféle szerepben lehet itt tetszelegni. A posztolónak be kell vállalnia a selejtesek kommentjeit is a normálisak mellett.

Ráadásul többen álltak melletted, ez is jelent valamit. :)

épaetekmogyoo 2013.01.23. 08:14:43

@Milán Bp: gyerek vagy te még, ezt a harsogó tudatlanságot majd csak kinövöd.

Manyecska 2013.01.23. 09:38:56

@Legelő Őse: hogy is mondják?:) "diszkrét szoptatásnak"- jellemző, abba az izé moziba se lehet csak úgy besétálni amint olvashattuk. De a szemedet simán kilopják..

igazságos 2013.01.23. 09:52:17

@cirróka: ha velem jössz, akkor beengednek

de impontensekkel nem foglalkozok

:)

igazságos 2013.01.23. 09:57:56

@Anikó82: most már álljál le, nem hiszem el, hogy egy tanár ilyen lehet.

Hatszor mondják el előttem, hogy BEREGISZTRÁLJÁK a kártyaszámot.

Bemondásra senkinek, semmit nem hisznek el sehol.

Ha bármit igénybe veszel, elkérik a kártyákat, regisztrálnak, MEGNÉZIK, HOGY JOGOS-E a kedvezményed.

Ha nem, elküldenek, vagy vedd meg a rendes jegyet.

Az utazáshoz is ez az igazolvány kell, ha nincs nálad, BLICCELTÉL az odaútig, ha igénybe vetted a BKV-t, MÁV-ot, VOLÁN-t.

Mert az igazolványt az ellenőr is kérik, felszálláskor fel kell mutatni, beregisztrálnak, engem még a személyimmel is szívatni szoktak az ellenőrök.

Nem jókedvükből mondják, hogy ÉRVÉNYES IGAZOLVÁNY ELLENÉBEN engednek be.

Ha mondjuk moziba mégy a gyerekekkel (az is kedvezményes), ott is elkérik a kártyát, a számot, elkérik, ha a többi kedvezményt igénybe veszed.

A kártya ugyanis nem örökéletű, évente kell meghosszabbítani, a gyerekeknek is fizetni valamennyi összeget.

Ezek után csodálod, hogy értelmi fogyatékosnak néznek tanárként itt?????

Manyecska 2013.01.23. 10:06:28

Engem az érdekelne /de tényleg/ hogy elmennek-e még egyszer és mikor?

ancsika 2013.01.23. 10:47:36

"1.Nem vagyok pedagógus,gyógypedagógiai asszisztens vagyok,ahogy a kolléganőm is akivel voltam,ergo nincs diplománk és nem jár a pedagógus igazolvány."

nem tanár nincs igazolvány

"2.Nem volt nálunk annyi pénz hogy megvegyük magunknak a belépőt,ha csak a gyerekek 600 forintjáról lett volna szó azzal nem is lett volna semmi gond."

Derüljön már ki hogy a gyerköcöknek volt-e igazolványa vagy sem... ha sem akkor hiba volt, mert még abban a rohadt telefonban is elmondták hogy IGAZOLVÁNNYAL!

2 felnőtt embernél nincs 4ezer forint mikor 6 gyerekkel átszelem a várost? se bankkártya se kp????
ha elkezdenek csuklani és kellene egy üveg ásványvíz mindegyiknek akkor mi van? azt is ingyen mert nincs nálam pénz?

Mylady 2013.01.23. 11:17:24

@ancsika: Látom, az értő olvasás neked sem megy.

A gyerekek igazolványával nem volt gond, hiszen a kedvezményes 100 Ft-os áron bemehettek volna.

A probléma az, hogy minden egyes fogyatékkal élővel bemehet ingyen egy kísérő. Ezt ők írják a jegyárak menüpontban a weboldalukon. De nem akarták a hat gyerek mellé a két fő kísérőt beengedni, csak teljes áron. És teljesen mindegy, hogy van-e pedagógusigazolványuk, mert a kísérő jogán be kellett volna engedni őket.

Ha te bemehetnél ingyen valahova, de nem engednek be csak akkor, ha kifizetsz kétezer forintot, akkor szó nélkül kipengeted a kért összeget vagy reklamálnál? Ugyehogyugye?

fegyvertanépnek 2013.01.23. 11:38:05

kedves Mylady ha figyelesen visszaolvasod akkor rájössz,hogy a gyerekeknél NEM volt igazolvány. Tehát Aniko pedagógus igazovány nélkül 6 Sinosz igazolvány nélküli gyermekkel szeretett volna ingyen bejutni. Az más kérdés,hogy a beengedő jó fej volt és a gyerekeket beengedte volna 100 Ft-ért.

Manyecska 2013.01.23. 11:49:05

Dugják már fel nekik az igazolványokat..

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.01.23. 13:02:04

@Szenthomárság: nem vagyok tanár.

Véleményem szerint is komoly probléma hazánkban, hogy szinte mindenkinek jár valamilyen kedvezmény. De ezt a típusú kedvezményt teljesen ésszerűnek, megalapozottnak, és elfogadhatónak tartom.
Szerintem ez nem jár vagy nem jár kérdése, hanem egy szándék kifejezése.

Azért magyarázom el hosszabban, mert különben sosincs vége, esküszöm nem okoskodni akarok.

Ha az állam szándéka az, hogy bizonyos dolgok megtörténjenek, akkor az egyik módszer erre, hogy kedvezményekkel elősegítse ennek megtörténését.
Csinálhatná azt az állam, hogy kártyákat nyomtat horror áron, meg leszervezi az intézményeknél, átvállal, vagy saját intézményeket hoz létre bizonyos célokra. De nem ezt teszi. Mert nem hatékony.
Azt csinálja, hogy amikor egy bizonyos cél érdekében hagyja hogy egy kft. nonprofit módon működjön - tehát a közhasznú cél érdekében végzett szolgáltatások után járó bevételek adómentesek lehetnek, kedvezményeket ad stb. akkor ilyen dolgokat mérlegel ebben a konkrét esetben többek között; az éves jelentésben benne van-e, hogy pedagógusok ingyen bemehetnek? Benne? Igen. Akkor ezen keresztül olcsóbban megvalósíthatok egy közfeladatot, mert nem nekem kell saját pénzemből fenntartanom egy ilyen intézményt, hanem mások megteszik helyettem. Azok a mások, az általad említett, és általam is nagyon tisztelt kovács asztalos úr és családjától szerzik a fenntartásra és egyéb célokra a pénzmagot.

Ez a hosszú válaszom.
A rövid:
szerintem egy érzéketlen ember vagy, de jogod van hozzá.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.01.23. 13:11:11

@igazságos: szerintem nincs igazad. A megolás ott lett volna a kezükben a beengedőknek. Hívnak egy vezetőt. Ha már azt mondják, hogy elfogadják azt a státuszt hogy a gyermekek 100 forintért mehetnek be, akkor nincs joguk pénzt kérni, hiszen a szabályzat szerint aki abban a státuszban van hogy 100 forintért mehet be, a mellé egy kísérő ingyen bemehet.

Mindezeken túl, hogy tehát tételesen nincs igazad, felmerül egy emberi oldal is.
Az hogy ilyen hangnemben osztogatsz valakit, aki nem kevés energiát és a fél életét teszi oda egy nemes célért, már önmagában elgondolkodtató, de ezt te érzed, esküszöm nem ítélkezem.
Az emberi oldal tehát az, ami az únió országaiban működik. Tehát hogy nem a szabály a lényeg, hanem a szabály célja. Teljesen egyértelmű, hogy a cél az volt, hogy a fogyatékkal élők kedvezményesen tudjanak bejutni, és őket ingyen kísérhessek. Ha a szabály rossz, és önkényes a beengedő, akkor tényleg megbüntetik. De ha hívja a vezetőjét, és jelzi neki, hogy itt egy olyan szituáció, amikor egyértelmű hogy a szabály rossz (hiszen nem is lehet olyan szabályokat felállítani, ami minden esetet lefed) ekkor a vezető mérlegel, és felülbírálja a szabályt, és beengedi az odautazókat.
Ebben az esetben, minden jóra fordul. Nem születik egy ilyen levél, és a hölgy nem ismerkedik meg a blogvilágban kommentelők kegyetlenségével, empátia hiányával, és speciális hozzáállásával. (melynek én is része vagyok, véletlenül sem akarok felülemelkedni vagy ilyesmi...)

Végezetül pedig tetszik hogy itt mindig megy a humor, és tudom hogy én gyakran túl komolyan veszem ezt az egészet, de lehet hogy csak én hiszem hogy ez a blog azért jött létre, hogy tényleg változzon valami. Ha a fogyatékkal élőkön viccelődünk, lehet hogy csak távolodunk a céltól... (vagy egy idealista okoskodó fa* vagyok...)

Szenthomárság 2013.01.23. 13:23:13

@Legelő Őse: érzéketlen vagyok, mert úgy gondolom, hogy egy tanár magánemberként ne menjen be ingyen a múzeumba?
WTF?
de legyen igazad, az vagyok!

ancsika 2013.01.23. 14:30:25

Mylady: nem én olvastam félre hanem te, mint ahogy fegyvertanépnek olyan jól megfogalmazta...

"Ha te bemehetnél ingyen valahova, de nem engednek be csak akkor, ha kifizetsz kétezer forintot, akkor szó nélkül kipengeted a kért összeget vagy reklamálnál? Ugyehogyugye? "

két variáció van:
1. ha be akarok menni valahova akkor bemegyek leszarom a 2000ft-ot pestiesen szólva... többet ér a lelki nyugalmam...

2. akkor sem sírom tele az internetet hogy én milyen jótét lélek vagyok és viszem a roki gyerekeket ide meg oda...

3. ha nagyon unatkozom akkor főnök hívás, írásos panasztétel

4. ha még jobban unatkozom akkor a felügyeleti szerv megkeresése

5. a saját gyerekemet se engedem el pénz nélkül otthonról mert bármi baj lehet legalább tudjon hazajönni és/vagy telefonálni és/vagy beülni egy üdítőre valahova

remélem te is megértetted most már mit írtam az előbb :)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.01.23. 14:33:48

@Szenthomárság: ember, olyan hosszú kommentet írtam mint az alaptörvény hitvallása hogy elmagyarázzam, az én véleményem szerint mi volt a cél, és mi a megoldása ennek. Ebből az egészből neked ez jött le? Csak az utolsó mondatot olvastad el?
Azért írtam hogy érzéketlen vagy, mert nem értetted meg hogy miről van szó. Ha összehasonlítgatod EBBEN az esetben a pedagógust az asztalossal, akkor nem érted hogy miről van szó. Ha pedig így van, hogyan is vitatkozhatnánk? Ez ez én véleményem. Lehet hogy nem vagy, az, ezt te tudod. Nekem abból amit itt kommenteltél, ez a véleményem született, véletlenül sem személyeskedni akartam vele. De azért fenntartom.
(most megkérdeztem az öcsémet, Angliában tanul - minden tanárnak ingyenes az összes múzeum, kiállítás, oktatási központ stb. megkérdeztem az unokatestvéremet Ausztriában, szintén mindez ingyenes.... ez csak mellékszál, nem érv mielőtt belekötsz)

Mylady 2013.01.23. 14:38:00

@Legelő Őse: +1
de imho ezeknek a mentálisan rokkantaknak hiába is magyarázod

Szenthomárság 2013.01.23. 14:49:12

@Legelő Őse:
vegyük ketté:

ha tényleg a gyerekek látókörének a szélesítése a cél, akkor mindegy, hogy tanár viszi be őket, vagy hidegburkoló

ha a pedagógust magát akarjuk jutalmazni, akkor tanárként menjen csak ingyen, de ne magánemberként.
ő magánemberként csak egy magánember és nem pedagógus, mint ahogy a vadász se lőheti le hétvégi látogatásán az állatkerti őzeket, pedig van engedélye, van puskája, és vadász képesítése :)

persze el lehet intézni, hogy érzéketlen vagyok, holott pont te vagy az, mert elveszed az elvi lehetőségét azoktól a hidegburkolóktól-aneszteziológusoktól és egyiptológusoktól, akik bevinnének 15 gyereket a csodák palotájába, de nem tehetik

Mylady 2013.01.23. 14:49:32

@ancsika: Nincs igazad. A Csodák Palotája elfogadta az igazolást (bármilyen formában is volt), a gyerekeket fogyatékkal élőnek tekintették. Innentől kezdve gyermekenként egy kísérő ingyen bemehet a saját szabályzatuk értelmében.
Vagy nem fogadják el a gyerekeket fogyatékosnak, vagy beengedik a kísérőket velük együtt. Ennyi.

Másrészt: ha te be akarsz menni valahova, az nem egyenlő azzal, amikor egy fogyatékkal élő gyerekből álló csoportot kell elkísérnie egy nevelőnek (a gyógypedagógiai asszisztens is nevelő). Nem a szórakozás miatt akart bemenni, hanem a munkaköri kötelességét teljesíteni. Mondhatnám úgyis: nem magánemberként, hanem hivatalos ügyben volt ott.

Egyébként ha neked van gyereked, akkor nyilván el tudod képzelni, hogy mit jelent egy ilyen helyen hat gyerekre felügyelni két felnőttnek. Mert hogy nem szórakozás, az biztos.

@all: Nem tudom, miért ez a rosszindulat az emberek nagyrészétől, de számomra döbbenet, hogy mennyire nincs empátia egy ilyen helyzetben. És nem, nem hiszem el, hogy lenne itt bárki is, aki önként kifizetne kétezer forintot azért, hogy a munkáját végezze akkor, amikor ingyenes a belépő. És ne feledjük: ez nem egyszeri alkalom. Időnként elviszik a gyerekeket. Ha ezt havonta teszik, hogy kiscsoportokban minden gyerek eljusson a Csodák Palotájába, akkor minden hónapban fizesse ki az illető a belépőt? Miközben ingyenes? Tényleg ez lenne a normális megoldás?
Vagy csak a rosszindulat miatt van a kötözködés? Röhögjünk a másik nyomorán? Csak gratulálni tudok ehhez a felfogáshoz.

Mylady 2013.01.23. 14:50:44

@Szenthomárság: Magánemberként én sem tartom jónak. De ha valaki csoportot kísér, akkor nem kelljen neki fizetnie. Ez így lenne normális.

Manyecska 2013.01.23. 14:55:31

Én is hasonló "jófej" ügyintézést kívánok nektek problémás esetben!

Manyecska 2013.01.23. 14:57:18

@Szenthomárság: haggyá már a hidegburkolókkal és a kőművesekkel mert sikoltozni fogok mingyá:D! mit érdekli egy kőművest mán a Cs.palotája, örül hogy luk van a fenekén és szelel!!!!:(

Manyecska 2013.01.23. 15:00:24

@cirróka: én meg December 24.-én délelőtt az állatkertben, és a gyerekeknek ingyér volt /egy doboz kutyakaját kellett vinni fejenként, Á: 150-500 Ft-ig/, és nagyon sirály volt!:) voltak vagy 25-en összesen. Varázshegy kongott az ürességtől!!:)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.23. 15:01:05

@Manyecska: Haggyá mán! Van egy kőműves és egy asztalos haverom. Kurvajófejek. A kőműves kisullya olyan, mint nekem a hüvelykujjam. És istenien pókererzik és főz gulyást. Az asztalos, meg műveltebb nálam. (Na nem mintha az így önmagában nagy durranás lenne.)

Manyecska 2013.01.23. 15:01:50

@Gipsz__Jakab: mindig gyalultok ha összejöttök?? Klassz lehet!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.23. 15:04:57

@Manyecska: Ja, úgy érted! Nem, az asztalossal jókat vitorlázunk a Balatonon. Utána mindig fáj a röhögő izmom.

Manyecska 2013.01.23. 15:07:46

@Gipsz__Jakab: hát igen, amolyan barkácsklub, tudod:P asztalos kell is a hajóra.
Nem árt ha cukrász is van egy hajón, azért!:D:D

fegyvertanépnek 2013.01.23. 15:08:29

kedves Mylady. szerintem hogyha valaki felajánlja a lehetőséget, hogy beengedi a gyerekeket 100 Ft-ért nem jelenti azt,hogy elismeri a gyerekek fogyatékosságát. sztem ez simán kompromisszumkészség.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.23. 15:12:02

@Manyecska: Üvegszálas műanyag hajó. A beltérhez se nyúlt.

A cukrászt nem értem.

Következő életemben cukrász akarok lenni. Akkor majd rá se tudok nézni az édességre, és olyan vékony leszek, mint egy karó.

Manyecska 2013.01.23. 15:16:21

@Gipsz__Jakab: és beengeded ingyen a hajódra na ugye!!!! Tessék. Itt rínak hogy mért nincs ingyen a belépés a kőműveseknek!:D

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.01.23. 15:33:20

@Szenthomárság: nem akarjuk a pedagógust jutalmazni semmivel. Van egy közfeladat, egy cél, egy közcél, nem tudom hogy írjam hogy a hidegben burkolás közben is értsd. Nem azért mert jobban sajnáljuk a pedagógusokat mint az ikebanakötőket, nem azért mert a pedagógus munkája fontosabb ítéltetik mint az urológusoké, hanem mert a társadalom különböző folyamatokat olajoz bizonyos módokon, így az orvosoknak más esetben jár kedvezmény mint a vasutasoknak. Az hogy hazánkban ezek a kedvezmények túlságosan kiterjedtek, és már nem az eredeti társadalmi célokat szolgálták (például hogy egy mozdonyvezető időben el tudja érni az állomáshelyét, ezért ingyen utazhat) hanem egyszerűen mint béren kívüli juttatásként használták őket, NA ez egy külön probléma, amit érdemes szétválasztani. Éppen ezért a vasutas telekszomszédjának ne járjon az 50%-os kedvezmény, de a vasutasnak igen, különben kiöntjük a vízzel együtt gyereket is.

Az hogy valaki pedagógus, és egyedül, másokkal elmegy egy oktatási, ismeretterjesztési céllal megjelölt intézménybe, az azért hasznos a társadalomnak, mert akkor ő értesül a legfrissebb dolgokról, fel tud készülni stb. Ha a saját gyermekeivel megy, nem egy iskolás csoporttal, akkor a saját gyermekei után fizetnie kell. Ez érthető?
Azért baj hogy ilyen hosszan írok, mert valószínűleg nem olvasod el..

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.01.23. 15:42:06

@fegyvertanépnek: szerintem aki a portán áll, nem tud felajánlani. Vagy azt mondja hogy jár a kedvezmény, vagy azt hogy nem. Ezzel azt mondod, hogy nem kell vele elszámolnia. Valószínűleg el kell. Azonban ha a gyermekeknek jár a kedvezmény - akkor kísérő volt a hölgy.

Ez egy olyan ország, ahol nem értik a szabályokat, a célokat, és az érdekeket. A családunk egyik tagjának egészségügyi okokból amputálták az egyik végtagját. Az új rendelet szerint be kell mennie évente felülvizsgálatra, hogy elbírálják, még rászoruló-e. A kérdésre, hogy az elmúlt években találkoztak-e olyannal, amikor valakinek visszanőtt volna a végtagja, azt mondták minden vizsgálat nélkül, hogy sajnáljuk, ez a szabály, ők maguk is megalázónak tartják.

A cél tehát; azért kell igazolvány, hogy ne a portásnak keljen eldöntenie ki a fogyatékkal élő, ez rendben is van, illetve hogy el lehessen számolni. Ha ott egy csoport, ahol nincs a fogyatékkal élőknek kártyájuk, de azok, akkor kell híni a vezetőt, és megoldani a helyzetet, mert a cél az volt, amit eredetileg kiírtak. Nem jóindulat stb. kérdése.

Anomalocaris (törölt) 2013.01.23. 16:56:12

@negyerebemegnegyereerrehe: Csak szólnék, hogy nem csak embik kommentelnek itt.

Aureliano Buendía 2013.01.23. 17:07:47

@Dzsaipál, aki a Rástrakúta Gopalával lehet azonos: látszik is ebből az arroganciából, és érzéketlenségből, ami süt egyes hozzászólásokból.
Mondjuk én még új vagyok itt, de ez egyből feltűnt.

Anomalocaris (törölt) 2013.01.23. 17:11:09

@uraaam: Csak óvatosan, nem mind arany ami fénylik.

Aureliano Buendía 2013.01.23. 17:22:09

@Dzsaipál, aki a Rástrakúta Gopalával lehet azonos: figyellek, te szerintem régi vagy itt, biztos vannak tapasztalásaid...

Szenthomárság 2013.01.23. 17:49:05

@Szenthomárság: Márpedig egyre biztosabb vagyok, hogy tanár vagy, mert ők szoktak predesztinálni (meg most én).
Elolvasom mindet, még ha nehéz is ezt rólam feltételezni.
Az orvos semmit nem kap.
Kapnak a villamos iparban dolgozók áramkedvezményt, de a gázosok és távhős dolgozók nem, miért?
A vasutas ingyen mehet dolgozni ez oké, de miért első osztályon, miért bárhova és nem csak a szolgalati helyére és a felesége miért?
Egyszóval átestünk a ló túloldalára, és fel nem fogom miért nem akarod megérteni, ha a tanár iskolásokkal megy, akkor oké azningyen jegy. Ha a haverjaival megy, akkor nem oké, mert akkor ő nem tanár, hanem egy átlag állampolgár.

2013.01.23. 17:53:01

Mennyi rohadt cigányféle van ebben az országban.

Anomalocaris (törölt) 2013.01.23. 17:59:56

@uraaam: Sajnos jelenleg Én Vagyok itt az egyetlen nemembi, attól tartok.

igi1 2013.01.23. 21:10:11

@Legelő Őse: személyeskedéssel magadat minősíted

ha nem értesz a témához, ne szólj bele

a fogyatékossághoz járó kártya, nem alanyi jogon jár, igényelni kell, lejárati dátummal

bemondásra senkinek nem hisznek el semmit

ott a kártya? ha igen, felmutatni, bemenni 100 forintért

ha nincs, csak magát hibáztathatja, mert ahhoz is balfék volt, hogy utánanézzen, mi kell a belépéshez

ott a net, a telefon megvolt, azt el kell ismerni

hogy egy tanár ilyen töketlen legyen, ahhoz kell ész

igi1 2013.01.23. 21:12:28

@Legelő Őse: a kártyahasználatnak ÉVES DÍJA van, évente hosszabbítatni

ha egy évet is kihagysz, és igénybe veszel vele kedvezményt, BŰNCSELEKMÉNYT KÖVETSZ EL

nekem már személyivel érvényes, de ha lejárna, nem hosszabbítanám meg, és úgy akarnék elmenni a csodák palotájába, akkor még a rendőrséget is kihívnák rám

igi1 2013.01.23. 21:17:55

A SINOSZ kártya nem játék, majdnem olyan okirat, mint egy személyi (azzal együtt érvényes, akinek van).

ugyanúgy, ha megváltozik a személyid száma, és nem jelented be náluk, büntethetnek

némelyik ellenőr elkéri a személyimet is

A Sinosz kártyának a közlekedés miatt mindig az embernél kell lenni.

Szerencséje volt a poszternak, hogy eddig nem kapták el, mert nagyobb baja is lehetett volna ebből, hogy pár gyerkőcnek nem volt sinosz igazolványa, és csak papírt mutatott.

igi1 2013.01.23. 22:56:08

Vagyis akkor lényegében, JOGOSULATLANUL AKART A POSZTER IGÉNYBE VENNI egy olyan kedvezményt, ami SZERINTE JÁRT volna.

És ráadásul másokat is bűncselekményre akart volna biztatni, abba belesodorni.

Emiatt akár kirúghatták volna az alkalmazottat is, ha beengedik az ilyen egyént.

Az igazgatónő által aláírt papírral mindenki kitörölheti a ...

Sinosz igazolvány, és pont.

szgyula 2013.01.23. 23:24:49

@igi1: "Fogyatékkal élőket 100 ft-os jelképes jegyáron, a megfelelő igazolvány ellenében tudunk beengedni. Minden igazolvánnyal rendelkező személlyel egy kísérő ingyen beléphet."

6 fogyatékos (gyerekek) megadták volna a kedvezményt (100Ft). 2 kisérőnek nem. Nem olyan bonyolult szövegértési feladat ez...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.01.24. 02:00:07

@Szenthomárság: hidd el ennyi idő alatt feltűnt volna ha tanár lennék,szerintem nem vagyok.
Egyszerűen nem értünk egyet, más a véleményünk. Ez van.

helianthus 2013.01.24. 08:09:47

@Legelő Őse: csendben olvasgatom itt a véleménycseréteket, mert köztudott, hogy szeretem az építő jellegű vitákat, elgondolkodtat és sokszor tanulok is belőle.
Ezt viszont most: "Azért baj hogy ilyen hosszan írok, mert valószínűleg nem olvasod el.. " nem tudom szó nélkül megállni.
Elolvassa, képes rá, hidd el.
Sőt az is lehet, hogy többször is. :D
És ha már itt tartunk véleménynyilvánításként elmondom, hogy szerintem mindkettőtökében van igazság.
Helyesnek tartom, hogy a pedagógus ingyen mehessen be a TANULÓKKAL a múzeumba, hogy okítsa őket, azt viszont nem tartom helyesnek, hogy ezt megtehesse mondjuk a baráti körével vagy akár a saját gyermekeivel. Ha a többi szűlő fizet ezért, szűlőként ő is fizessen érte vagy mondjon le róla.

Szenthomárság 2013.01.24. 08:12:32

@helianthus: nem olvastam végig amit írtál, de örülök, hogy egy húron pendülsz velem! :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.24. 08:27:59

@helianthus: Valószínűleg azért jár állandó kedvezmény a pedagógosznak, hogy ő (előre felmérve a kiállítás anyagát) fel tudjon készülni a közös látogatásra, horribile dictu- amennyire lehetséges, beillessze azt az elsajátítandó tananyagba.
Már amennyiben efféle lelkiösmeretes tanerő nem csak a kalendáriomba' létezik.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.24. 08:30:47

@igi1: Zsanett e vagy?
Mer' akkor meggondolandó.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.24. 08:32:29

Avagy: Kovács XXIII. főtörzs, tud ön... traktort vezetni? Hmmm?

Szenthomárság 2013.01.24. 08:34:42

@agresszív kismalac: lelkiismeretes tanerő, tisztességes taxis, becsületes politikus?

Grimm testvér-e vagy?

helianthus 2013.01.24. 08:43:11

@agresszív kismalac: na tessék, egy újabb szempont. Ez nekem nem jutott eszembe, nem vettem számításba.
Hümm-hümmm.
Valahol ebben is van igazság.
Elismerem.
És ha már bármikor ingyen mehet be, akkor tényleg mindegy, hogy ott van-e a család is.

@Szenthomárság: na ne izélj már. Én az elsővel már találkoztam. Igaz, hogy saját statisztikám alapján 10/1 az arány, de még léteznek. Az a baj, hogy aztán pont ők hagyják el leghamarabb a pályát, mert nem tudják feldolgozni, hogy ők kurva jól szeretnék csinálni, de egyszerűen nem hagyják (a szűkebb és bővebb környezet sem!) és mellé még állandó megélhetési gonddal küszködnek. Marad az, hogy elmegy máshova, ahol elismerést szintén nem nagyon kap, de jobban megél. Talán. :(

Szenthomárság 2013.01.24. 08:47:20

@helianthus: persze van olyan, de itt a homáron ha dicsérek valamit, akkor kiutálnak!
mondjuk, ha tanár lennél, de lelkyismys lennél, ezt vágom!

Pontosítanék: ha ott a család, akkor nem az anyagra koncentrál, hanem a hülye gyerekére, aki folyton kérdez. Azaz ezen a ponton súlyosan sérül a felkészülési folyamat, mert azt a család, mint zavaró tényező - katalizálja, íly' módon viszont megkárosítja a társadalmat, mert magánjellegű indokkal vesz igénybe egy szociális juttatást!

helianthus 2013.01.24. 08:52:41

@Szenthomárság: ha az lennék, az lennék, vágod? ;)
Na egy újabb szempont.
Ez is igaz, a tökbe már!
Mert ha ott van az egész család, akkor nem az órára fog készülni.
De mivel én alapvetően csendes szemlélő vagyok, erre nem reagálok, hanem visszlépek a szerepmbe.
Majd jönnek a vitapartnereid, és mondanak rá valamit.
Jó lesz ugye?
Már alig várom!!!
:D

Szenthomárság 2013.01.24. 09:45:37

@helianthus: egyébként ez egy volt szocialista-blokk betegség, hogy nem tudnak az emberek a privát és a munkahely között különbséget tenni.
ha egy polgármester beül a kocsmába, akkor ő ott vendég, de nem polgármester.
ezért nem is korrekt őt politikával basztatni ott
a fogadóóráján, vagy a hivatalban igen, de a kocsmában, szaunában nem.
Például az előző munkahelyemen ha sátoros ünnep volt, akkor a vezetőknek külön sátor volt. Na ez a világ legnagyobb tahósága, és például az oktoberfesten leül a gyárigazgató az esztergályos mellé.
De például nálunk a cégnél is külön asztalnál ebédel a vezetés.

helianthus 2013.01.24. 11:30:52

@Szenthomárság: az egy dolog, hogy külön asztalnál ebédel a vezetés, de te annál az asztalnál vagy-e? Ez itt a nagy és kínzó kérdés. ;)

Szenthomárság 2013.01.24. 12:19:01

@helianthus: nem, de ennek két, izé három oka lehet:
-nem vagyok vezető
-vezető vagyok, de empatikus és velük ülök
-nem ebédelek

helianthus 2013.01.24. 12:22:21

@Szenthomárság: csak költői volt! Nem is érdekel ám. Bár ha belegondolok, hogy hónap vége van, lehet mégis.
Tudsz kölcsönadni tizedikéig egy rugót?
J

helianthus 2013.01.24. 12:47:02

@Szenthomárság: második sor balról az ötödik jó lesz. Köcce! JJ

Szenthomárság 2013.01.24. 12:57:22

@helianthus: a rózsaszín??? Annyira tudtam! :DDD

helianthus 2013.01.24. 14:24:58

@Szenthomárság: ha tudtad, akkor miért kérdezted? :)

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2013.01.25. 15:47:16

annak rontják el a délutánját, aki hagyja magát.

korábban, hogy történt: "Sinosz igazolvánnyal ill az igazgatónőnk által írott igazolással hogy ők hallássérültek"

vö.

ebben az esetben: "az igazgatónő által írt papírral a kezünkbe "

"a gyerekeknek 100 forintért a felnőtteknek 1950 ért tud adni belépőt és még akkor rendes volt...

Természetesen a 80 ezer forintos fizetésünkből hó közepén ezt nem tudtuk saját zsebből finanszírozni,meg különben is akkor telefonon miért informálnak félre.Hiába sírtak a gyerekek a csalódottságtól hogy nem jutunk be, picit se hatotta meg őket ."

1. telefonon semmit el nem szabad hinni, minimum írásbeliség (azt persze sehol nem merik, mert felelősségvállalás (még ha nem is húsbavágó) nuku, adott szó, becsület nem ér semmit a legtöbb embernél, valamint korcs vagy nincs is) ez van.. attól még ha valaki nem kéri, követeli - az hiba.. mellesleg ha félretájékoztatott, az még nem alapozza meg, hogy a félretájékoztatása alapján valamit jogosultság igazolása nélkül vagy akár jogosulatlanul vegyen igénybe bárki.

2. ezen sírás sem segít. meg méltatlankodás sem.

3. hó közepe vagy sem, több dolgot is lehetett volna tenni: a, fizetni és panaszirodázni helyben. b, nem bemenni, és legalább annyiból, amibe a jegyek kerültek volna egy jó délutánt összehozni a gyerekeknek (ehhez persze némi előrelátásra lenne szükség /alternatív elfoglaltság keresése/, és talpraesettségre).

+1. a fogyatékkal élők neveléséből élők, nevelésükért élők legyenek inkább. nem azt mondom, hogy fizessenek duplaannyit mint mások. de annyit mint mások illene, kéne. mert így addig míg nem ütköznek falakba, nem is tapasztalják meg ezen "felnőttek" sem, hogy szívás a mindennapi élet.. továbbá nem jut el minden gyerek a csp-ba évente egyszer, sőt többszőr. a többség nem jut el soha.

nem mintha földrengető-égszakadó tragédia lenne. nemde?

Nagy Zltán (törölt) · http://demokraciafogyatekos.blog.hu/ 2013.01.28. 22:55:54

Ez az aljasság, köszsönet Soltész és Balog és Orbán keresztény víllású uraknak. Ezt sikerült "plántálniuk" az erre fogékonyakban. GYALÁZAT

magyarcsarda · http://magyarcsarda.blog.hu 2013.01.29. 15:24:09

A minimálbérből élő is fogyatékkal élő és mégis fizet. Ez sajnos ilyen. Persze ettől még szarjon sünt az összes olyan akinek kicsit sem fáj a szíve, ha sérülttel találkozik.

molsza 2013.01.30. 10:41:01

No gyerekek, nem bírtam ki hogy ne ugassak bele a témába.

A gyerekeknél nem volt igazolvány, csak egy, a főnökasszony által körmölt cetli, hogy ők igenis süketek.

Így, nem voltak jogosultak a kedvezményre, hiszen, annak feltétele az érvényes igazolvány megléte.
Mivel nyilvánvaló volt hogy a gyerekek fogyatékosak, a jegyszedő szívességet tett azzal hogy eltekintett az igazolvány hiányáról, és megadta a kedvezményt a beteg gyerekeknek, viszont egyáltalán nem volt kötelessége ugyanezt a kedvezményt átruházni a figyelmetlen kísérőkre.

Lényegében ennyi a történet, de igaz, nem jártak el jogszerűen, hiszen igazolvány nélkül is megadták volna a kedvezményt.

Lényeg a lényeg, Szentháromságnak tökéletesen igaza van.
A hülye "pedagógus" itten csak magánszemélyként szerepelt, és gratula neki ha pénz nélkül indul el ennyi gyerekkel.

Hola (törölt) 2013.02.13. 13:34:53

@Manci néni, a szomszéd: Ez ok, de akkor ne legyen ingyen állami autó, hozzá sofőr meg a tököm tudja mi a milla+ os fizetések mellé.
süti beállítások módosítása