Tékozló Homár

A 30 °C-on zsugorodó Billerbeck pléd (frissült)

2013.04.23. 14:09 | jackyll | 323 komment

Elképzelhető, hogy a Billerbeck feltalálta a kizárólag jégkásás vízben mosható vagy öntisztító plédet, ami azonban szobahőmérsékletű víz hatására 12-15 centiméterrel hullámosodik rövidebbre. A gyártó természetesen nem rendeltetésszerű mosással vádolva elhajtotta naiv ügyfelet, úgyhogy végül a bajai Forma Stúdió cserélte ki saját költségére a darabonként 17 ezer forintos takarókat:

2013.03.21.-én vásároltam Baján a Forma Stúdió üzletben 3db Cotton Pure - Natur plédet. A soron következő hétvégén ki is mostuk az első plédet a háromból, a cimkén megadott utasítás szerint, 30°-on, rendkívül kímélő mosás. A megszáradás után tapasztaltuk hogy a pléd felülete filcesedett, és a hosszából is összement 15cm-t meg a szélességéből is 15cm-t, a felülete pedig hullámos lett. A 150 x 200cm-es plédből lett 135 x 185cm. Sajnos mire észleltük a problémát, már bekerült a mosásba a második is, amit ugyanígy mostunk, érdekes módon az már kicsit kevesebbet ment össze, olyan 12-13cm-t, és nem is lett hullámos, viszont filces lett ugyanúgy a felülete. A harmadik az teljesen újként megvan. A mosógépünk is vadiúj, a Siemens csúcsmodellje. Nem hinném hogy nem felel meg a mosási minősége.

Vissza is vittem az üzletbe ahol vásároltam, de útközben még egy vegytisztítóba is bementem a plédekkel együtt hogy megbizonyosodjak a reklamáció előtt hogy nem én hibáztam és mindent jól csináltunk, amelyről a tisztítóban megerősítést is kaptam, és még azt is hozzátették hogy valószínű a vegytisztítás során is összement volna, mert a vegytisztítási folyamat során is 30°-on szárítanak!

A vásárlás helyén a bajai Forma Stúdióban nagyon kedvesen és segítőkészen álltak a problémához, továbbították is plédeket Önökhöz, ahonnan ma azt a választ kaptam a bajai üzleten keresztül hogy nem cserélik a plédet mert szerintünk nem úgy lett mosva ahogy a címkén van és ahogy én állítom!

1, Törvény kimondja hogy a szavatosság első 6 hónapjában az értékesítőnek kell bizonyítania hogy azért ment tönkre mert nem megfelelően lett kimosva, hivatalos bevizsgálással és írásos szakvéleménnyel.

2, Milyen alapon jön bárki ahhoz a Billerbecknél hogy egy ügyfél állítását meghazudtolja, és szavahihetőségét megkérdőjelezi?

Egy olyan ügyfélét, aki a mai napig márkahű volt, és az új családi házát ahová a pléd is került volna csupa Billerbeck matraccal (Portofino 2db 100 x 200, 1db 160 x 200), és csupa Billerbeck ágyneművel szerelte fel? Nem, nem a poliészter töltetű termékekkel, hanem mind pehely párna és paplan, vagy 8 garnitúra. Azért ezeket a termékeket, mind a matracot, mind a pehely ágyneműket nem mérik olcsón, mint ahogy a plédet sem, ezért joggal vártam volna el hogy ugyanazt a minőséget képviseljék. Sőt, egy kedves barátomék nálunk próbálták ki a Portofino matracot, és így ők is azt vettek, 2db 100 x 200cm-t.

Hogy engedheti meg magának egy ilyen márkanév mint a Billerbeck az ilyen hozzáállást, és az olyan telefonos kommunikációt mint amit Szendrei István produkál?

Pont ma akartam megrendelni a születendő kisfiamnak a gyerekágyába a Billerbeck Holdfény matracot, és Zsófi ágyneműt, de azt hiszem ezek után én többet Billerbeck márkából köszönöm szépen nem kérek, nagyon nagyot csalódtam a márkában.

Ezt mindenhol közzé is fogom tenni ahol csak tudom, hogy más ne járjon így. Kezdésképpen a történet azonnal megy a Tékozló Homár nevű blogra.

Közben a bajai bolt tulajdonosa felhívott, és hogy mentse(!!!) a Billerbeck nevet, mivel Ő adta el, a saját költségére kicseréli a plédeket, mivel Ő is jogosnak érzi a reklamációt! Szégyellje magát a Billerbeck, hogy a bajai kis viszonteladó üzletnek kell saját kárára kicserélnie a hibás terméket Önök helyett!

De nem fogom hagyni ezt nekik, mert nekem sem gond ez a két pléd benyelése a Billerbeck helyett, majd elhasználja a kutyám, másra úgy sem jó! Megtehetném hogy elmegyek az NFH-hoz, a bíróságra, meg bárhova, de tudják mit, még az is lehet hogy el is megyek. De Önöknek sokkal nagyobb kár lesz már csak az is hogy amit én eddig Billerbeckből vettem azt ezentúl nem fogom megvenni, mindenkit lebeszélek róla akit csak tudok, és mindenhol közzéteszem hogy minél többen okuljanak belőle. Lehet mégis csak jobb lett volna kicserélni, ugye? Szégyen hogy egy ilyen márkanév mögött ilyen hozzáállás és problémakezelés rejtőzik!

Még annyit, hogy a Lidl-ben kapható pamut pléd sem megy össze és nem filcesedik, pedig nem 16.800,- Ft csak 4.800,- Ft!!!

Tisztelettel egy volt márkahű vevőjük:

László

UPDATE 04/24: Közben a Billerbeck is észbe kapott, és mégis ők cserélik a hibás termékeket:

Közben született megoldás a problémára, vagy valaki átérezte a problémámat a Billerbecknél, vagy megijedtek a Homártól és egyéb publikációtól, de mivel végülis korrekt megoldás született a cég részéről, ezért én is korrekt leszek, és továbbítom Nektek a választ, ha lehetne hogy kitennétek ezt is, mert így érzem korrektnek!

 Sőt, a levélben említett születendő kisfiamnak vásárolandó Holdfény matracot felajánlotta a Billerbeck fájdalomdíjként, úgyhogy a kezdeti ballépést a részükről elég megnyugtatóan és jó érzéssel nyugtázva rendezték irányomban.

 Kár hogy ehhez ilyen levelet kellett írni és nem rögtön oldódott meg egy egyszerű termékcserével!

 Nagyon jó a blog, imádom olvasgatni, nem azért hogy rajtam kívül más is jár pórul, hanem mert sok esetben születnek ilyen megoldások is mint ma az enyém!

 Köszi mindent!

 
 
 Tisztelt  Úr,

Sajnálattal vettem, hogy szavaimat úgy értelmezte, hogy az "állítását meghazudtoltam", higgye el, nem annak szántam, s ehhez jogom sincs. Azt valóban megkérdőjeleztem, hogy tényleg bizonyosan betartották-e a kezelési útmutató előírásait, mert a problémák döntő többsége ennek elmulasztásából szokott fakadni.

Az általunk Németországból beszerzett prémium minőségű pamutplédek ugyanis eddig semmilyen ilyen jellegű (zsugorodás és filcesedés) gondot nem okoztak, holott sok éve forgalmazzuk már őket. Ezért mertem viszonylag nagy biztonsággal arra utalni, hogy valószínűleg a mosási hőfok nem helyes megválasztása okozhatta az Ön által megkifogásolt jelenségeket.

Ettől függetlenül szeretném tájékoztatni, hogy - éppen azért, hogy konkrétan is kivizsgáljuk, és ne csak az eddigi több éves tapasztalatainkra hagyatkozva kezeljük az ügyét - megkértem az egyik kolléganőmet, hogy a mintatermünkben megtalálható ugyanilyen termékek közül mosson ki egyet otthon gyorsan "házi" körülmények között, mosógéppel, szigorúan betartva a kezelési útmutató előírásait.

Az eredmény legnagyobb megdöbbenésemre és sajnálatomra részben Önt igazolta. Mert ugyan a "filcesedésnek" nyoma sem volt, s keresztben sem ment össze a termék, de a hosszanti értéke valóban megegyezett az Ön által is jelzett (és tegnap általunk is visszamért) ca. 15 cm-es zsugorral. (Ezt az általunk kimosott terméket készek vagyunk igény esetén Önnek is megmutatni, s összehasonlítani az Önökével.)

Természetesen ennek ismeretében kész vagyok önkritikát gyakorolni, és felülvizsgálva a tegnapi álláspontomat garanciálisan azonnal kicserélni a terméket, vagy más módon kártalanítani Önt. Őszintén sajnálom, hogy megingattuk a hitét a Billerbeckben, s kérem higgye el, hogy a termékkel kapcsolatos eddigi maximálisan pozitív tapasztalataink alapján kapta a tegnapi elsődleges visszajelzésünket.

Szeretném viszont megnyugtatni, hogy semmiképpen nem a mi stílusunk, hogy egy "kis viszonteladó" kárára rendezzük a szerencsére nagyon ritkán előforduló minőségi gondjainkat, s ezt ebben az esetben sem tettük
volna.

Mindezek után - ha nem tartja nagyon nagy pofátlanságnak a részemről - viszont még szeretném arra megkérni, hogy legyen a segítségünkre a probléma felgöngyölítésében, s juttassa vissza hozzánk azt a bizonyos 2 db plédet (természetesen a mi költségünkre), hogy kiküldhessük Németországba a gyártónak elemzésre. Ugyanis nagyon nem szeretnénk, hogy hasonló esetek még egyszer előforduljanak.

Esetleges szíves közreműködését előre is köszönjük!

Tisztelettel:

kereskedelmi igazgató / Vertriebsleiter
Billerbeck Budapest Lakástextil Kft.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

helianthus 2013.04.24. 09:34:35

@Böritigin: kérdeztem valamit tőled, ja nem, Tőled, pár poszttal ezelőtt. Amíg nem válaszolsz, nincs barizás meg szercsizés meg tréfizés.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.04.24. 09:54:54

Nocsak, hagyma úr feladta? ámérikáji állampolgárka, már nem fog homározni????
ide nekem is egy vállat!!!!!!!!

helianthus 2013.04.24. 09:57:53

@batgirl: ezt az elmúlt időszakban már többször megígérte. Én legalább kettő alkalomra emlékszem. Biztos, hogy fog még homározni, szerintem totál függő.

Atörökk 2013.04.24. 09:59:43

@batgirl:
Jobbat, vagy a balt kéred? :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.04.24. 10:06:32

@atörökk:
csak ez a két lehetőség van???????????
:D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.04.24. 10:06:48

@Ebben a blogban jelenleg nem kommentezhetsz_: Szerinted.

@Manyecska: Nem :)

@helianthus: Különben hol fellengzősködne a fejlettebb osrzággal :) Albániában nem tud, mert Albánina 1000x fejlettebb :)

Atörökk 2013.04.24. 10:15:13

@batgirl:
Első, hátsó, alsó, felső, király, ász, kolbász? :D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.04.24. 10:31:46

@Cicmen: Á, ezek élvezik. Én meg vért pisilek, hogy megértsem.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.04.24. 10:38:39

@batgirl: Talán sikerült végre beilleszkednie, amerikai fórumozók befogadták.

2013.04.24. 10:38:57

@atpijkamo: Á, ezek élvezik. Én meg vért pisilek, hogy megértsem.

Aztán lehet hogy így folytatódik: és most hogy kiment apád, beszéljünk az új bútorokról amit vele fizettetünk ki! :)

helianthus 2013.04.24. 10:43:52

@Cicmen: "Aztán lehet hogy így folytatódik"
Vagy így.
Most, hogy kiment apád, beszéljük meg, hogy te nem árulod el, hogy vettem új brillgyűrűt, cserébe én nem árulom el, hogy te húztad meg a kocsiját.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.04.24. 10:43:53

@atpijkamo: ne röhögtess, 10 éve már kinn van
igaz, odaig már eljutott, hogy utálja a bevándorlókat

erről az jut eszemben, hogy bezzeg ott senki nem volt bevándorló

Egyéves Önkéntes 2013.04.24. 10:45:56

Plédet csakis a plébánostól!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.04.24. 10:46:02

@Cicmen: Á, azt nem kell leplezni. Nekem nincs beleszólásom a dolgokba. Néha megkérdezik a véleményemet, csak azért, hogy úgy érezzem, része vagyok a döntéshozatalnak. Aztán ingerülten elmagyarázzák, miért nincs igazam.

Csípési sorrend:
párom
gyerekem
gyerekem
macska
aranyhal
molylepke
én

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.04.24. 10:48:42

@batgirl: "10 éve már kinn van"

Nehéz az angolt úgy beszélni, hogy natív szpíkernek látszódjál. Magyarul már elfelejtett, angolul még nem tanult meg, két szék közt a padalá.

Atörökk 2013.04.24. 10:50:04

@Egyéves Önkéntes:
Múltkor gyönyörű plédet kaptam a plédbánián.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.04.24. 10:53:06

Eggyik gyerekem kisiskolás volt a vidéki Japánban. Lyukat beszélt bárki hasába. Kirándultunk az országban mindenfelé. Azt a döbbenetet! Képzeld el, hogy egy bantu néger elkezd neked ízes szögediül magyarázni, pereg a nyelve, mnt a rokka.

Egyéves Önkéntes 2013.04.24. 10:56:34

@atpijkamo: Én vagyok az a bantu néger, Szegedről mentem ki a vidéki japánba lángost árulni.
Nahát, kicsi a világ!

Egyéves Önkéntes 2013.04.24. 10:58:08

@atörökk: Remélem felvetted hozzá a plédpofát!

Atörökk 2013.04.24. 11:03:47

@Egyéves Önkéntes:
Rám akartak sózni egy plédkrisztust is, de mondtam, nem kell.

2013.04.24. 11:09:00

@Manyecska: Te japán vagy?:P

Nem, csak szoros a copfom! :)

Te japán vagy?
Nem, csak sok citromot tettem a teába!

Te japán vagy?
Igen!

Te japán vagy?
Nem, csak összement a Billerbeck takaróm, azért vágok ilyen pofát!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.04.24. 11:11:42

@Manyecska: Csak pár szót tudok. :(

Itterássáj!
Ittekimász!

Pfff. Lehetetlen megtanulni. Például az, hogy két háziasszony beszélget, hogy vérzik az ujjam, és az hogy az orvos elmondja, hogy véredet laborban megvizsgálja, az két külön "vér" szó. Ugyanarra a szövegre más szavakat használ egy nő, ha férfival beszél, és mást, ha férfi nővel. Áh!. És ha megtanulsz beszélni, még nem tudsz írni. Évtizedekig tanulják, de ők se ismerik a betűket. A diákok az egyetemen kűzdenek, mint disznó a jégen. A jótanulók is.

Azt külön kell megtanulni, hogy főnöknek, kollégáknak, ügyfeleknek stb, hány fokban kell meghajolni köszönéskor.

Nagyon bonyolult a kommunikáció. Párom mostani munkahelyén, nagy multinál ügyfelekkel a világ minden tájáról telefonál, ímélezik néha. Csak a japánokkal nem. Azokhoz erre külön kollégák vannak, és csak nekik mondhatja el.

Manyecska 2013.04.24. 11:12:37

@Cicmen: jajj, épp az öt perc alatt elkészíthető fonásokat nézem /" kislányod igazi Disney hercegnőnek érezheti magát"/ rohadjak meg ha ezt akár 15 perc alatt meg tudom csinálni.. :P

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.04.24. 11:12:45

@Cicmen: Egyet kihagytál: - Apám japán, anyám kínai, én meg alig látok.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.04.24. 11:13:10

Ezekután márkahű? Egyébként ez valami telesoppos fasság?

Manyecska 2013.04.24. 11:14:26

@atpijkamo: háj vákárimászká! Nem mondták még a japánoknak hogy ne firkáljanak hanem írjanak rendesen?
Ott milyen lehet az "olvashatatlan" írás?:P

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.04.24. 11:15:24

Nézem a 13. kerületben az étterem kiírását: SUSHI. A japán szót M.o.-on angolul írják ki. Még jó, hogy nem gót betűkkel.

Egyéves Önkéntes 2013.04.24. 11:19:04

@atörökk: Az árgyélusát neki! Engem a pléhsztésön kárpótol mindezekért!

Egyéves Önkéntes 2013.04.24. 11:20:47

@atpijkamo: jó is hogy mondod, szusit fogok ebédelni!
reggel óta ezen tipródok, hogy mit egyek ebédre. Még a fészbúk is megkeseredett a számban!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.04.24. 11:21:39

@Manyecska: "milyen lehet az "olvashatatlan" írás?"

??? Csak az van. :))

Ááááá. Láttam az önkormányzaton írógépet. Egy, az az egy karja van. A gépírónő kijelöl egy nagy tálcán egy betűt, az írógép kiveszi, leüti a papírra, és visszateszi. Jöhet a következő betű. Ha éppen nincs a tálcán, a szekrényből elővesz egy másikat. Van vagy egy tucat nagy tácája betűkkel tele.

Száímógépen a megszokott 101 beillentyűs klaviatúrát használják, de perdiktív szövegbevitellel. Leírnak pár betűt fonetikusan a szóból, és a gép felsorol 5-6 lehetőséget, amik azzal kezdődnek, és ki kell választani. Jöhet a következő betű. De ennek ellenére elég gyorsan tudnak írni.

Manyecska 2013.04.24. 11:23:35

@atpijkamo: Szűzanyám! /Ja nem, Dezső. :D/

England win The Ashes! 2013.04.24. 11:29:49

Jé, frissült a poszt! Tupa öröm é bódottág!

2013.04.24. 11:31:31

@Manyecska: Ez japán követség? Nem, Down szindrómások napközije!

England win The Ashes! 2013.04.24. 11:34:12

Nade ami velem esett meg: vettem egy Ferrari logós kulcstartót. Namost képzeljétek el, teljesen rendeltetésszerűen volt használva, mégis az első nap után azt vettem észre, hogy a logóban a ló négy lábra állt. Nógattam, hogy álljon megint a hátsó lábain, de semmi. Visszavittem, hogy cseréljék ki, de bunkó módon elküldtek a fenébe.

Üzenem Maranellóba, hogy épp most készültem venni két járművüket (egyiket a kutyának), de mostantól "mindenkit lebeszélek róla akit csak tudok, és mindenhol közzéteszem hogy minél többen okuljanak belőle."

(Remélem, holnapra jön válasz a zolaszoktól. :D )

Manyecska 2013.04.24. 11:34:58

Nem kellett volna talán a csúcsmodernes gépen a szárítás funkcijót bekapcsolva hagyni.

2013.04.24. 11:34:58

-Te japán vagy?
-Jáj a rák egyen meg! Haggyá má szarni!

Manyecska 2013.04.24. 11:36:17

@Cicmen: jajjmá szégyelld össze magad ők nagyon aranyosak, ismertem egy kiscsajt egy tündér volt!

2013.04.24. 11:45:10

@Manyecska: Engem nem hat meg az ilyesmi! Én az utcán a vakra ráordítok hogy vigyázz lépcső, a nagyothallónak tátogok hogy földhözbassza a hallókészülékét.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.04.24. 11:46:55

@Cicmen: :))

@Manyecska: Ismerek kiscsajt, Japánból jött M.o.-ra élni. Mondjuk a gyerekkora egy részét itt töltötte, de akkoris. Szerzett magának magyar pasit is, édibédi gyerekük van.

Az annya majd megpukkadt mérgében, hogy nem az általa kiszemelt japán vőlegényt választotta.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.04.24. 11:48:01

@Cicmen: :))

Szóval a múltkor te rúgtad ki a botomat.

Manyecska 2013.04.24. 11:48:39

@Cicmen: akkor meg mia a fasznak írkálsz fórumokra..???:D

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.04.24. 11:50:14

nem tudom a kutyus mit fog hozzászólni, hogy kiveszik alóla a billenbecker takaróját:((

2013.04.24. 11:51:22

@atpijkamo: Szóval a múltkor te rúgtad ki a botomat.

Igen, de olyat már nem csinálok! Most a rokkantkocsik elé szórok rajzszeget!

2013.04.24. 11:53:38

@Manyecska: akkor meg mia a fasznak írkálsz fórumokra..???:D

Hogy el tudjam adni a döglött papagájomat egy vak kisfiúnak!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.04.24. 11:54:24

@Cicmen: Átépíted az önkormányzatok, bankok, boltok bejáratát, hogy csak lépcsőn lehessen megközelíteni. Látom a munkád nyomát mindenhol.

2013.04.24. 11:56:40

@atpijkamo: Figyelj! Én a mozgássérült vécé kilincsét rendszeresen letöröm!

lobster thermidor 2013.04.24. 12:19:15

Már a Billerbeck sem a régi...

Ettől függetlenül, mindenki csak addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér!
Erre figyelmeztet a fenti eset is.

2013.04.24. 12:25:11

@lobster thermidor: Ettől függetlenül, mindenki csak addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér!
Erre figyelmeztet a fenti eset is.

Gondolod hogy ez egy intelligens takaró és követi a gazdasági változásokat?

helianthus 2013.04.24. 12:32:55

Posztoló: "Nagyon jó a blog, imádom olvasgatni"

Na, ez sem olvasta a kommenteket.
Ravasz, nagyon ravasz.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.04.24. 12:37:23

@helianthus: Neviccejj! Csak a kommenteket olvasta.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.04.24. 12:42:32

@batgirl: Kézenfekvő megoldás kínálkozik: sírjatok egymás vállán Vengloš doktorral.

England win The Ashes! 2013.04.24. 12:55:15

@agresszív kismalac: Az nem jó, mert én már a kardomba dőltem.

Taxomükke (UK) 2013.04.24. 13:03:53

És szegény kereskedelmi igazgatónak nincs otthon mosógépe, hogy mindezt egy kolléganőre kellett bízni? Ééééédesistenem.

Taxomükke (UK) 2013.04.24. 13:05:43

@Fenimore: Na jó, én nem haragszom.
:)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.04.24. 13:06:27

@agresszív kismalac: az nem jó, mert vengos már a kardomba dőlt!!!!!!!
:PPPPPPPPPP

Egyéves Önkéntes 2013.04.24. 13:20:48

Most olvasom csak: Nem adatik meg, hogy amerikai legyél.

besza-behu.

:D

England win The Ashes! 2013.04.24. 13:39:34

@Egyéves Önkéntes: most még neked is belém kell rúgnod? Forgasd csak a tőrt, forgasd, te vadista szandál. :D

vénszivar 2013.04.24. 13:57:22

A rühes barom áááámerikai feladta? :))):DDD Áááá ott senki nem áll vele szóba... bezzeg itt, nincs neki más, talán meri :D

Lajos ghr 2013.04.24. 13:59:11

még jó hogy bele nem lépett

Manyecska 2013.04.24. 14:08:16

kihagyták a kert uccát a googlefényképezőből..:D

labi 2013.04.24. 14:09:12

Nabammeg, és arra senki sem gondol, hogy ebben a billerbek házban a csúcsminőségű samsung is hibás lehet? Bemérték-e hitelesített hőmérővel, hogy tényleg annyi-e az annyi 30 fokos mosásnál?

Manyecska 2013.04.24. 14:10:14

@labi: de, szerintem a szárítót hagyták bekapcs-ha már csúcsminőség..

lobster thermidor 2013.04.24. 14:15:25

@Cicmen:

Európa válságban van, bár mi sokkal jobban teljesítünk, de a rezsicsökkentés a takarókat is érinti.

helianthus 2013.04.24. 15:46:41

@atpijkamo: akkor fiszont hazudik. Nem imádhat minket olvasgatni.

@Egyéves Önkéntes: Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.

JJJ

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.04.24. 15:49:24

@helianthus: Én például imádlak téged olvasgatni. Mi ezzel a baj?

gabors 2013.04.24. 16:28:40

@Dr Jozef Vengloš: Bocs de azt hittem ezt mar megirtam hogy NEM vagyok amerikai csak ideiglenesen allomasozok itt. Igy nem is szavazok termeszetesen ...

es a komment csak retorikus kerdes volt nem szemelyesn vartam senkitol valaszt. azert mereszeltem beirni hogy arnyaljam amit Te beideztel Senator Graham kijelenteserol ...

De a politikusok marcsak ilyenek.

Ezeken a "gyanus" listakon tobb szazezren vannak tobbek kozott egy darabig a nehai Senator Tedd Kennedy is rajta volt, alig szamit valamit de baromira nehez lekerulni...

England win The Ashes! 2013.04.24. 16:36:37

@gabors: Nem értetted, de ez nem a te hibád. És most nem ironizálok.

Manyecska 2013.04.24. 16:39:28

A posztoló vélhetően Afrikában lakik, a kissss cseles!:D

vénszivar 2013.04.24. 16:41:16

@Dr Jozef Vengloš: NE IS! Már a barom kiugrása is a te lelkeden szárad!!! :):D

CID 2013.04.24. 16:55:19

@labi: Még, jó hogy Siemens-e van :)

vénszivar 2013.04.24. 16:59:52

@CID: A patkányod is agyhalott? VAGY CSAK SIMA...?:)

England win The Ashes! 2013.04.24. 18:37:36

@vénszivar: most ezt mér? Már így is óriási bűntudatom van. :)

Vagyis :(

(Majdnem eltévesztettem.)

CID 2013.04.25. 05:37:33

@vénszivar: milyen patkány, öreg? Élek nem unja még a betűzgetést:)

Egyéves Önkéntes 2013.04.25. 06:09:15

@helianthus: Intelligenciám révén magasan a köznép fölé pozícionálom magam. Vagymiafasz!
:)

vénszivar 2013.04.25. 07:08:06

@CID: Már úgy írsz, mint az kit leszoptál. Értelmetlenül!
"Éleket" éppen aznap vágtuk le s lett belőle nagyszerű étek, étkek. Különben Samunak hívták. A te döglődő dögödet?

CID 2013.04.25. 07:39:56

@vénszivar: Értelmetlenül?Értetted té:) Ez a sok homoszexuális aktusra történő utalás, kicsit kezd aggasztani, na nem mintha zavarna( igy, százegynéhány kilóméterről), ha meleg lennél, mint a kályha, csak ugye, mi lesz , a minden bizonnyal bájos aráddal;)

vénszivar 2013.04.25. 07:48:27

@CID: Az utalással SEMMI BAJ! Honnan veszed a 100+km-ert? Lehet az 200, 300, +! Arám a kertben, tesz vesz "kapirgál".
Követem...

LÉPEM!

Manyecska 2013.04.25. 08:15:38

@CID: most akkor nem viszed a kutyát??

CID 2013.04.25. 08:26:47

@Manyecska: 14.30-ra van időpontunk, már koplal

CID 2013.04.25. 08:28:41

@vénszivar: Miért, hány km-re vagy Szegedtől?

helianthus 2013.04.25. 08:59:15

@atpijkamo: "Én például imádlak téged olvasgatni. Mi ezzel a baj? "

Ezzel az a baj csak, hogy még nem találták fel az ellenszerét. JJJ

helianthus 2013.04.25. 09:02:24

@Böritigin: "Melyik posztban? Mikor?? "
Nem mondom meg. Küzdj!

@Dr Jozef Vengloš: "(Majdnem eltévesztettem.) "

Én meg majdnem bevettem, hogy véletlen tévesztetted el. :)

Manyecska 2013.04.25. 09:02:54

@CID: ja:O azt hittem reggel. mindegy. szoríts neki!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.04.25. 10:07:13

@helianthus: Akkor alakítsuk meg az anonim alkohlolisták klubját. Akarom mondani az anonim homárholikisták klubját. És segítsük egymást a leszokásban. Már én is túlzásba viszem.

helianthus 2013.04.25. 12:42:16

@atpijkamo: "Már én is túlzásba viszem"
Én viszont nem, így kiegyenlítjük egymást. Mit szólsz?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.04.25. 12:43:23

@helianthus: "kiegyenlítjük egymást"

Összebútorozzunk?

Manyecska 2013.04.25. 13:03:44

@atpijkamo: ezt én is megkérdeztem a kisbótba a kasszánál mert már az előttem lévő csávónak se tudott aprót visszaadni..:DDD Azt a pofát amit vágott!:)

helianthus 2013.04.25. 13:17:26

@atpijkamo: "Összebútorozzunk?"

Értem ám a célzást! ;)

Anomalocaris (törölt) 2013.04.25. 17:55:39

@helianthus: Küzdeni a gépem fog, amikor megpróbál betölteni 800 kommentet.
süti beállítások módosítása