Tékozló Homár

Ajándék egymilliós hitelkeret a Raiffeisentől

2013.05.09. 16:10 | jackyll | 326 komment

Naiv ügyfél nem nagyon foglalkozott vele, hogy a Raiffeisen hozzácsapott egymilliós hitelkeretet a számlájához. Viszont mivel ezt az első adandó alkalommal nem mondta le 2300 forintért, a következő levonás már 19800 forint vont a nem kért és nem használt, gyakorlatilag nem létező szolgáltatás után:

Sajnos csak ekezetek nelkul, gepem klaviaturaja egyelore keptelen megbirkozni a magyar abece rejtelmeivel... Tizen-egynehany eve vagyok huseges es jo Raiffeisen (tisztelt erdei korokben csak "Rafazol Bank"-kent emlegetett) ugyfel. Csodalatos CHF hitelemet mindig pontosan torlesztettem, hiszen fizetesem tetemes resze a naluk vezetett szamlara erkezett, s a fedezet mindig bosegesen rendelkezesre allt. Idom nagy reszet azonban kulfoldon toltom, igy a magyar bankszamlat az ottani kifizetesek rendezesere hasznalom csupan. "Kivalo ugyfelsegemet" a Bank tavaly azzal honoralta hogy soha nem kert es nem is hasznalt hitelkeretemet triplajara emelte junius vegen.

A szokas ilyenkor az, hogy a Bank kuld egy ertesitest errol - termeszetesen szigoruan levelben, ami a mai online vilagban szinte felfoghatatlan - , mely kibocsatasanak datumatol (tehat NEM a kezhezveteltol) szamitott 15 nap all az ugyfel rendelkezesere, hogy fellebbezzen, ellenkezo esetben a Bank az ugyfel altal elfogadottnak tekinti a levelben kozolteket.
 
Ezzel csupan annyi problema volt, hogy miutan nem tartozkodtam magyarorszagi lakcimemen, mire a levelet megkaptam iden marciusban, legutobbi ottjartamkor, a hatarido mar jocskan letelt. Az egeszbol anno annyit erzekeltem, hogy hirtelen kozel egymillio fortinttal tobb lett a szamlamon. Nem nagyon foglalkoztam a dologgal, hiszen szerencsere joval tobb csucsult meg rajta, ezert naivan gondoltam, majd ha legkozelebb arra jarok, jelzem, hogy nincs ra szuksegem, hiszen hala az egnek, meg csak a kozeleben sem jartam annak soha, hogy bele kelljen nyulnom a nevetseges feltetelekkel es egyoldaluan rendelkezesre bocsatott hitelkeretnek.
 
A legkozelebbi hazakeveredes csak iden marcius kozepen tortent meg, aprilisi fizetesem pedig immaron teljes egeszeben a kulfoldi szamlamra erkezett. Akkor, korrekt ugyfel leven, besetaltam a szamlavezeto fiokomba, vartam ropke egy orat, majd tajekoztattam az ugyintezo kisasszonyt a helyzetrol, miszerint tudjanak rola, aprilistol a fizetesem nem az o szamlajukra erkezik, szeretnek ezt-azt elintezni, illetve van egy altalam nem kert, es soha fel nem hasznalt hitelkeret a szamlan, ugye nem lesz ebbol problema? Hiszen eddig sem volt ra szuksegem, a tovabbiakban sem lesz.
 
Megnyugtatott, hogy nem, dehogy, amig nem nyulok bele a "tutiba", addig nem lesz vele gond, de miutan a hitelkeret egy bizonyos osszeg berkezesehez van kotve, a Bank majd jol felul fogja vizsgalni, ergo majd megkeresnek. Ha ekkor jelzem, hogy le akarom mondani, ez potom 2,300 Ft-os dij megfizetese elleneben megtortenik. Na, ez az, amit ott es akkor kellett volna megtennem... De bizva bennuk es a megnyugtato tajekoztatasban, nem tettem. Az eves fordulonap ugyis junius vege, mondta a kisholgy, addig van idom. Mondtam, jo, akkor majd legkozelebb elintezzuk, ugyis megyek megint haza majus vegen.
 
Mult heten epp ezt a szamlat ellenoriztem a netes feluleten, s a szemembe otlott egy 19,800 Ft-os levonas, melyet a Bank eszkozolt, "kezelesi koltseg" jogcimen. Vernyomasom egybol az egekbe ugrott, azonnal telefon az ugyfelszolgalatra. Kerdeztem az - egyebkent nagyon kulturalt es kedves - holgyet, hogy ez megis micsoda? Mire o nyugodt hangon kozolte, hogy a bankszamla hitelkerethez kapcsolodo eves kezelesi koltseg. Mondom neki, hogy de hat junius vegen kaptam (eroltettek ram) ezt a megemelt keretet, miert aprilisban vonnak? S megis mit kell "kezelni" egy olyan hitelkereten, melyet soha nem kertem, melyhez soha hozza nem nyultam, s melyrol elozetesen meg jeleztem is, hogy nem lesz ra szuksegem, le fogom mondani majus vegen? Gondolkozott, zenet kapcsolt, majd kozolte, hogy hat, sajnos ez a szabaly. Nem olvastam az ASZF-et? Hat, nem, sot, a levelet sem kaptam meg (csak szerintuk, hiszen anno nem eltem fellebbezessel a 15 napos hataridon belul).
 
Nem pofatlansag kicsit,  hogy az altalam soha nem kert, soha fel nem hasznalt, es teljesseggel egyoldaluan rameroltetett, junius vegen megitelt hitelkeret kezelesi koltseget aprilis kozepen vonjak le, plane azutan, hogy ez volt az elso olyan honap, melyben nem erkezett arra a szamlara fizetes jogcimen jovairas, s melyet en korrekt modon elore jeleztem?
 
Kerdezte a holgy, szeretnek-e panaszt tenni. Mondtam, termeszetesen, melyet ott es akkor rogzitett. Kerdezte, torolje-e a hitelkeretet? Persze, mondtam, most, hogy a Bank mar boldogan bezsebelte a penzt? Meg csak az kene! Szepen vizsgaljak ki a panaszt, iteljek meg, hogy jogosan tortent-e a levonas (nyilvan szerintuk igen, szerintem meg nem), utaljak vissza a szerintem teljesseggel inkorrekt modon levont penzt, s majd utana mehet a torles.
 
Ez a nem megfelelo tajekoztatas es a bankok hatartalan pofatlansaganak klasszikus peldaja. Hihetetlen, hogy egyreszrol hogy futnak az ember utan, kepesek hajnali haromkor  - mas idozonaban vagyunk - heteken keresztul telefonon zaklatni ilyen-olyan uj termekkel, meg hetvegen is fel tudnak hivni, ha kulonosen nagyosszegu utalast indotok a szamlamrol, biztos en voltam-e, nem tortent-e visszaeles, de melyen hallgatnak az ugyfelet esetleg hatranyosan erinto ugylet reszleteirol? Undorito hozzaallas!
 
Ha nem itelik jogosnak a panaszomat es jogtalannak a levonast, megy a level a PSZAF-nak es a Fogyasztovedelemnek. Nem az osszegrol van szo  - de, persze arrol is, de nem azon van a hangsuly - de komolyan igy dijazzak egy regi ugyfel korrekt hozzaallasat? Szegyellje magat a Raiffeisen Bank, ilyen aljas modon talat penzhez jutni! Harminc nap all rendelkezesre a panasz kivizsgalasara, utana folytatasa kovetkezik.
 
Udvozlettel,
 
Egy megtevesztett Raiffeisen ugyfel

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aureliano Buendía 2013.05.09. 16:16:19

1: szüntesd meg a számlád
2: ne gyere haza
3: mosómedve

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.09. 16:16:20

Jackyllnek a hetkikus felmenőit mostmár. Mindegy. 'di(c)k!

kakukk11 2013.05.09. 16:20:48

" S megis mit kell "kezelni" egy olyan hitelkereten, melyet soha nem kertem"

gyanús nekem a sztori. Bank akkor ad hitelkeretet ha kéred. Megkérdezik kell -e, te meg azt mondod, hogy igen/nem. Ha kéred, felteszed eme egyszerű kérdést:
-Van valami költsége?
Ha a válasz nem, akkor nincs, ha igen akkor van, nem is nagyon kell ÁSZF-t olvasgatni ehhez. Ha a "nem" ellenére levonnak, akkor meg kerestesd vissza velük a felvételt.
Ez a párbeszéd kb 3mp-ig tartott volna, és a józan paraszti ész ezt diktálta volna.
Az ékezet meg nem a klaviatúra miatt nincs, hanem a nyelvi beállítás miatt, a klaviatúrán matricák vannak csak.

Dr. Kix 2013.05.09. 16:24:26

Oboa. Tanulópénz. Tanulság: hitelkeretet nem kell kérni, pláne, ha nincs rá szükség.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.09. 16:27:48

"ha kulonosen nagyosszegu utalast indotok a szamlamrol, biztos en voltam-e, nem tortent-e visszaeles" - azt gondolom valahol azért érzed, hogy ha valami, hát a te érdekedben történhetett.
"? Szegyellje magat a Raiffeisen Bank, ilyen aljas modon talat penzhez jutni! " - nem maradt le véletlen egy irgum-burgum?
Azért kell később jóváírni, mert a banki rencerfolyamatok akkor értek úgy, oda, hozzád. És ezért. Ügyintézőnek meg többet nem hiszel. Ilyenben. Bemondásra. Azaz, kimondásra.

kakukk11 2013.05.09. 16:28:30

@Dr. Kix:
Ezzel erősen vitatkoznék. A hitelkeret k.vajó dolog tud lenni ha pl. nem várt kiadásod van, amire nincs megtakarításod, és ennek a hitelkeretnek nincs költsége. Ilyen esetben sokkal jobb mint egy személyi hitel/áruhitel.
Mindamellett befektetésnek is lehet jó,pl. akarsz venni valamit, amire nagyobb kedvezményt kapsz egy adott időszakban, mint amekkora kamatot kell fizetned a hitelkereted felhasználásához.

2013.05.09. 16:28:48

Jó, azért az ügyfél is elég láma, hogy nem figyeli senki a magyarországi postai levelét, nem irányította át, illetve a banknál nem jelentette be a cím változást...
Lesz nagy meglepetése, ha majd közjegyzői, végrehajtási, bírósági, rendőrségi büntetési leveleket nem vesz át. Akkor is idejön majd sírni ???

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.09. 16:29:49

@kakukk11: "Az ékezet meg nem a klaviatúra miatt nincs, hanem a nyelvi beállítás miatt, a klaviatúrán matricák vannak csak." - Na ez az, amit teljesen feleslegesen pengetsz. Nem értik - és nem is fogják.

2013.05.09. 16:31:13

"Az egeszbol anno annyit erzekeltem, hogy hirtelen kozel egymillio fortinttal tobb lett a szamlamon. Nem nagyon foglalkoztam a dologgal"

Ja, ha nem foglalkoztál a dologgal, akkor most miért sír a szád ?????
posztolót már lehet ?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.09. 16:31:18

"Ha nem itelik jogosnak a panaszomat es jogtalannak a levonast, megy a level a PSZAF-nak es a Fogyasztovedelemnek. Nem az osszegrol van szo - de, persze arrol is, de nem azon van a hangsuly - de komolyan igy dijazzak egy regi ugyfel korrekt hozzaallasat? "

És ez igaz, még akkor is, ha az ügyfél nem volt okos, hogy először nem mondta le.

Attól még, hogy az ügyfél hülye, ez pofátlanság.

kakukk11 2013.05.09. 16:31:45

@Kellemes Zérókomponista:
Tök igazad van, magamból indultam ki. Nekem magyar a bill. de angolra van állítva a munkám miatt. Mikor szöveget írok, mint most, akkor rakom magyarra.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.09. 16:32:18

@kakukk11: "gyanús nekem a sztori. Bank akkor ad hitelkeretet ha kéred. Megkérdezik kell -e, te meg azt mondod, hogy igen/nem"

Vagy beleírja az apróbetűbe, hogy a szerződés elfogadásával kérsz hitelkeretet is...

kakukk11 2013.05.09. 16:34:19

@ColT: Amiért fizetni kell? Te láttál már ilyet? Cetelemes hitelkariról tudtam én is áruhitel mellé, de ha nem aktiválod, az se kerül egy petákba se.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.09. 16:35:12

@ColT: ez a kettő egyébként rencert alkot. Azért pofátlanodnak, mert megteszik. Megtehetik. Nem foglalkozunk egymillióval. Nők vagyunk, jól is megy, minek hát. Ez csak egy kidomborodása az eszméletlen semmire való oda nem figyelésnek. Volt itt a városban egy ember, megvakult a fél szemére úgy szoftveresen (de valósan) és _nem vette észre_. Na szóval. Ilyen ön- és menedzselés mellett ne csodálkozzunk, ha nyakunkra nő a baj. Énszerintem ez a főtanulság itten, nem más.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.09. 16:35:35

@kakukk11: Nem lepődnék meg, ha árukapcsolásban adják, az aktiváció meg mondjuk az, hogy kimész a bankból :D Ügyeskedésért sosem kellett egy bankot sem a szomszédba küldeni.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.09. 16:37:14

*..és életmenedzselés mellett
@kakukk11: én meg rá sem nézek soha. Valami gusztustalan német felfirkantások vannak itt, de má' ezt is megszoktam (mint látványt). Helye mindennek megvan, 'szt csókolom.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.09. 16:37:23

@Kellemes Zérókomponista: "Ez csak egy kidomborodása az eszméletlen semmire való oda nem figyelésnek."

+1 !

Néha csodálkoznak, hogyan oldok meg problémákat olyan szoftverek kapcsán, amiket még sosem láttam.
Elolvasom a hibaüzenetet bazmeg.

dr. Aullah 2013.05.09. 16:38:01

Én csak annyit akarok mondani, hogy ha előre tudja, hogy szar a billentyűzete, akkor nem kéne erőltetni ezeket a szóvicceket mint a rafazol.

elwood 2013.05.09. 16:39:13

@kakukk11: "gyanús nekem a sztori. Bank akkor ad hitelkeretet ha kéred."

viszont ha már van akkor szokták emelgetni automatikusan.

mivel nekik az lenne a biznisz ha nem fizetnéd vissza ezért egyre nagyobbra emelik.

én is visszanyesettem már az elszabadult hitelkeretem pedig a citinél ingyen van.

kakukk11 2013.05.09. 16:39:33

@ColT: Szóval nem. Nem a bankokat védem, de tapasztalatom, hogy legtöbbször az ügyfél a hibás. Elég aktív bankolós vagyok, de nem találkoztam ilyen, vagy hasonló "ügyeskedéssel". Egyenes kérdéseimre, egyenes választ szoktam kapni, nem ért még meglepetés.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.09. 16:41:00

@kakukk11: Az nem kérdés, hogy itt hülye volt az ügyfél IS, de én azért nem vagyok oda a korrekt bankoktól. mert nem azok.

Szerencsére ez nem saját tapasztalat.

kakukk11 2013.05.09. 16:41:35

@elwood: Ha ingyen van kár volt visszanyesni, mert enni nem kér, és nem tudhatod mit hoz a holnap.

elwood 2013.05.09. 16:46:55

@kakukk11: baromi sok volt és a felét sem használtam ki soha.

viszont ellopják a kártyámat és abuzálják akkor annál több lehet a baj. szóval fölösleges kockázat volt haszon nélkül.

(ha pénz kell, a hitelkártya elég drága hitelt felvenni, csak akkor jó ha mindig visszafizetem)

2013.05.09. 16:54:04

Az összes bankot fel kéne gyújtani, a bankárokat meg felhúzni az első olyan fára ahonnan nem ér le a lábuk!
Az egész válság az ő lelkükön szárad és akárhogy is hegyezem a fülem egy hangot sem hallok a felelősségre vonásukról,megregulázásukról, viszont annál többet a bankok megsegítéséről meg úgy általában a fontosságukról! Tudtommal még egyetlen bankban sem sütöttek kenyeret, hogy egy kis képzavarral érzékeltessem mire valók és hol a helyük. Kirívóan undorítónak tartom ezt az egész világot behálózó bankmaffiát, meg a sok hülyét akik fenntartás nélkül elfogadják például hogy ha Amerikában rosszak a munkanélküliségi mutatók akkor gyengül a forint! És fordítva! Dolgozni kell, mert ami mögött nincs munka az szart sem fog érni ha ez a nagy hókuszpókusz kifingik! Valamelyik nap egyik "szakértő" azt ecsetelgette hogy a magyarországi bankműveletek a GDP hány százalékát teszik ki és megállt az eszem! Statisztikailag játszanak a nemzeti össztermékkel és elhiszem hogy néhányan jól élnek az ilyesmiből, de ezt a klasszikus munka körébe sorolni ökörség!
Vissza kéne térni egy hagyományosabb értékrendhez, mert az mégiscsak képtelenség hogy aki a földet túrja, vagy büdös disznókat etet és trágyáz az hülye paraszt, az ilyen Soros féle görények meg élik világukat és röhögnek a markukba!

helianthus 2013.05.09. 17:01:11

Azzal nem foglalkozott, hogy 1 millióval több lett a számlán.
Levontak 19,800 Ft-ot, akkor a vérnyomása egyből az egekbe ugrik.
Ez hülye.

helianthus 2013.05.09. 17:02:35

@helianthus: jajj, rögtön és haladéktalanul elhatárolódom magamtól, nem úgy gondoltam és nem akartam megbántani a posztolót, csak leírtam, ami először az eszembe jutott. :(
Sorryt kérek!

Panelproli 2013.05.09. 17:04:31

"hirtelen kozel egymillio fortinttal tobb lett a szamlamon. Nem nagyon foglalkoztam a dologgal"
Aha!
Ha nekem hirtelen közel egymillióval több lenne a számlámon, kiverne a verejték! Egyrészt nem érteném mi történt, másrészt csak megkérdezném, ezt meg hogy?!
Azonnal kiabálnék vigyék a francba ezt a pénzt, mert nyomaszt! Ismervén a bankok üzletpolitikáját, ti. egy A/4-es lapot cca. 800Ft.-ért nyomtatnak ki, nekem ne kínálgassanak egymillát!
Úgyis én cseszek rá!

kakukk11 2013.05.09. 17:06:35

@Cicmen: Tudom divat a bankokat szidni, csak remélni tudom, hogy nem gondolod komolyan amiket leírtál, mert nem lehetnek az emberek ilyen rövidlátóak a gazdaságban.
Kenyeret nem sütöttek még bankban, de ha péknek elromlott a sütője, adtak neki kölcsön, hogy legyen mivel sütnie, és neked mit enned.
Ha hitel kellet házra, mert nem akartál híd alatt lakni még 20 évig amíg összespórolod a pénzt egy házra, neked is adtak.
Ha a megkeresett pénzed szeretted volna eltenni a jövőre, úgy hogy az infláció ne eméssze fel nagy részét, segítettek bankbetét formájában.
De Gizikének, az ablak mögött, aki veled beszélget ezekről a dolgokról fizetést kell adni, amit profitból lehet csak.
A válságban a bankok IS hibásak, de aki azt mondja, hogy CSAK a bankok hibásak, az nagyon el van tévedve.

Panelproli 2013.05.09. 17:06:36

@helianthus: +1
persze csak elhatárolódva!

England win The Ashes! 2013.05.09. 17:10:04

De minek van egyáltalán számlája, ha nem él Magyarországon?

2013.05.09. 17:18:54

@kakukk11: csak remélni tudom, hogy nem gondolod komolyan amiket leírtál,

De igen. Nem értetted meg a mondanivalómat, egyáltalán nem divatból mondtam amit mondtam.
Figyelmedbe ajánlom az öreg indián intelmét, ha lelőttétek az utolsó bölényt, kivágtátok az utolsó fát,......rájöttök, hogy a dollárt nem lehet megenni!
Feltenném fordítva a kérdést. Ha szétszipolyozták és tönkretették a péket, mi a faszomat fognak zabálni azok a buzeráns pénzügyi mágusok! Mert manapság ha tönkremegy a pék kemencéje és hitelt vesz fel, nemhogy a kemencét nem tudja kifizetni, de a műhely és a háza is ugrik!

Panelproli 2013.05.09. 17:23:41

@kakukk11: Nem, nem CSAK a bankok hibásak. De úgy látom, hogy ami itt Magyarországon jelen pillanatban történik, az CSAK a bankoknak jó.
Hitelt a munkáltató sok esetben kényszerből vesz fel és nem azért mert az annyira jó!
Autózni is jó! De ha én most vissza akarnám adni az autómat a banknak, mert már túl sok a havidíj és az nem jó, akkor egy 5 éves autóra a bank az újkori árának a kétszeresét kérné vissza.
Hogy vettem volna inkább kenyeret a péknél!
Nem kívánok hosszabban értekezni a bankok filozófiájáról, de még nem hallottam olyan esetről, hogy egy bank nem a saját, hanem az ügyfél érdekeit szem előtt tartva hozott volna döntést.
És ezt még Gizike is tudja az ablak mögött.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.09. 17:38:20

@Kellemes Zérókomponista: :D Csak részegen :D

@kakukk11: LOL.
Tudod, van az, hogy "túlzás". Ami a mai bankrendszer, az már az.

Sikkes Sittes 2013.05.09. 17:48:33

@Kulics: Pont három hete nyertem meg egy ügyfelemnek a lefoglalt autója ügyében egy kézbesítési vélelemmel kapcsolatban indult ügyet - nem akarom verni a mellemet, de nem kicsit bolygattam meg a MOKK és egy kormányhivatal langyos hétköznapjait :)

kakukk11 2013.05.09. 17:54:40

@Panelproli: A rögzített árfolyamon való végtörlesztés, a különadó nem nagyon volt jó a bankoknak pl.
5 éves autó újkori árának kétszeresét sem kérik vissza, ez túlzás. Ha te CHF hitellel vettél autót, akkor a CHFHUF változást neked kell benyelned/élvezned, arról a bank meg nem tehet, hogy az autód értéke napról napra csökken. Vettél volna inkább aranyat CHF hitelre, most Bora Bora-n süttetnéd a hasad.
És igen, minden cég/ember a saját érdekeit tartja szem előtt. Marika a sarki kisboltban is ráteszi a hasznát az almára, nem fogja a te érdekedet szemelött tartva olcsóbban adni, csakhogy neked jó legyen.

2013.05.09. 17:57:53

@Panelproli: Nem kívánok hosszabban értekezni a bankok filozófiájáról, de még nem hallottam olyan esetről, hogy egy bank nem a saját, hanem az ügyfél érdekeit szem előtt tartva hozott volna döntést.

Az még hagyján, de azt a szót hogy önmérséklet nem ismerik! Persze javarészt külföldi bankok, olyanok mint a sáskák, lerabolják a területet és elvonulnak! Hogy húzzák a pofájukat a bankadó miatt is, de ha ők basznak ki valakit az utcára családostól az rendben van szerintük!

Panelproli 2013.05.09. 18:03:38

@kakukk11: A rögzített árfolyamon való végtörlesztés, a különadó nem a bankok találmánya, azt nem ők találták ki, hogy segítsenek az embereken! Világos, a bankok semmiről nem tehetnek. Várj egy kicsit, mindjárt sajnálni kezdem őket üldöztetésük okán.
Csak tudod még egy naív ember is elgondolkodik azon, miért let a CHF annyi amennyi.
Az is biztosan a sarki kofa miatt emelkedett, mert sokér adja az almát. Azt a kapitalistakizsákmányoló p(k)ofáját nekije!

fruit.amour (törölt) 2013.05.09. 18:09:00

Hát nem tudom, nekem annak idején amikor nyitottam a sokadik számlámat már, midnegyik banknál megkérdezték kell-e hitelkeret... nem maguktól teszik be. Az meg, hogy nem foglalkozok + 1 misivel a számlán, az mekkora blődség már. Egy bank sem ad ajándékba egy misit... nekem a fő számlámon megtakarítással együtt van tizenötször egy misi legalább, de ha csipogna az SMS, hogy +1 misi keret, mennék a bankba egyből... külföldön lennék, meg cösörgnék az ügyfélszolira azonnal...

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.09. 18:20:22

@kakukk11: "A rögzített árfolyamon való végtörlesztés" Nem értem a múltidőt. A gyűjtőszámlát meg elfelejtjük megemlíteni? Azt kérlek ne felejtsük el megemlíteni..

Bálintka. 2013.05.09. 18:20:47

@fruit.amour: "tizenötször egy misi"

segítek: az 15 misi. Így legközelebb e képp is leírhatod.

fruit.amour (törölt) 2013.05.09. 18:26:02

@Bálintka.: 15 Misi? kell a halálnak annyi, én heteró vagyok! vagy 15 Michelle (Misi) Wild? az jöhet... :D

kakukk11 2013.05.09. 18:38:53

@Panelproli: Nem mondtam, hogy a bankok találmánya, hanem csak azt, hogy nem minden kedvez a bankoknak sem. De úgy érzem a szemellenzőt felvetted, meddő vitát folytatok veled.

@Kellemes Zérókomponista: A gyűjtő számla nem végtörlesztés, és abból kisebb kára származik rövidtávon a bankoknak. Ráadásul ott a kormány is beszáll a költségekbe, és lehet, hogy a fizetési hajlandóság is javul a lakosság részéről, tehát az nem feltétlen bukta a bankoknak.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.09. 18:39:40

@Cicmen: Javarészt a külfödiek, de a Csányi birodalom sem kíméli a saját földjét...

@kakukk11: Nem volt jó nekik, ja. Másnak meg máskor nem volt jó.
A bank soha nem kockáztat, néha veszthet.

igazságos 2013.05.09. 18:40:24

PÉNZÜGYI ANALFABÉTÁKBÓL ÉLNEK a csalók, tolvajok, bankok.

A hitelkeretet valóban meg kell kérdezniük, amikor a szolgáltatást igénybe veszed, tőlem is megkérdezték a kártyám után, mondtam is: NEM, NEM KÉREK HITELKERETET, pedig 60 000 forintig adták volna kamatra.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.09. 18:44:09

@Cicmen: "az ilyen Soros féle görények"

Elfogadom amit írsz, ezt az egyet kivéve.

Egyrészt elfogult vagyok, mert egyszer a Soros pénzén utaztam külföldre konferenciára.

De a Soros különben se bankár. Befektető, aki oda teszi a pénzét, ahol a legnagyobb hasznot várja, ennyi. Néha nyer rajta, néha veszít, olyan mint a szerencsejáték.

igazságos 2013.05.09. 18:45:34

@fruit.amour: aki itthon is hülye, az külföldön is hülye

sajnos mindig beigazolódik ez az állítás

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.09. 18:48:59

@Cicmen: Amikor én hasonlót (nem teljesen ugyanerről) mondtam, akkor lehülyéztek :)

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.09. 18:53:19

@Panelproli: "Azonnal kiabálnék vigyék a francba ezt a pénzt"

Nekem egyszer átutalt egy ismeretlen cég kerek kéccázezret a számlámra. Mondtam a banknak, hogy ez nem az én pénzem, de a bankot nem érdekelte a dolog. Évekig tartogattam, aztán elköltöttem. Ha egy cégnek nem hiányzik évekig, én nem fogom kezem-lában törni, hogy visszaadhassam. Ez volt olyan 10-15 éve, azóta se kereste senki.

Félreértések elkerülése végett, ha a találok az utcán egy teli buxát, azt leadom.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.09. 18:54:37

@atpijkamo: Idióták :D:D:D:D Velem is csinálhatnának ilyet.

Panelproli 2013.05.09. 18:56:14

@kakukk11: Hűha! Köszönöm szépen, de velem nem fontos vitázni, bárkit meghallgatok, érvelek, beszélgetek. Ha netán más véleménnyel van nem azt írom meddő a vita és nem találom úgy szemellenzőt hord.
Egyszerűen elismerem.
Van igazság abban amit írsz, egy szóval sem említettem, hogy nincs igazad.
Nyilván amit most írok attól kiborulsz majd, de a világ legegyszerűbb módján nekem az a véleményem, hogy a bankok sokakat kisemmiznek. Engem nem fognak, de kérlek ne várd el, hogy harcos támogatója legyek a bankoknak. Egyoldalúak, rugalmatlanok, merevek és embertelenek.
Gyanítom kevesebben vannak azok akik maradékltalanul veled értenek egyet s többen akik hasonlóképpen gondolkodnak mint én. Vajon mi ennek az oka? A szemellenző biztosan.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.09. 18:57:00

@kakukk11: "ha péknek elromlott a sütője, adtak neki kölcsön, hogy legyen mivel sütnie"

Hiányzott a számlán 20 Ft egy többszázezres átutaláshoz. Gondolod, adott kölcsön a bank? Nem. Pedig a havi díja többezer forintra rúgott.

Még sose kaptam banktól kölcsön pénzt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.09. 19:00:53

@kakukk11: Csak egy idő után eljutottunk oda, hogy bank nélkül már meg sem lehet mozdulni. Minden keresztülmegy rajtuk, senkinek nincs annyi pénze, hogy hitel nélkül vállalkozzon.

Ráadásul az a pénz, ami mögött nem áll fedezet, nem pénz. És a hitel kamata mögött nem nagyon áll.

Nem kellett volna _túlságosan_ hagyni elharapózni a bankok befolyását, az a zigasság.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.09. 19:02:03

@kakukk11: "Ha hitel kellet házra, mert nem akartál híd alatt lakni még 20 évig amíg összespórolod a pénzt egy házra, neked is adtak."

Mennyiért is? A bankközi kamatláb fölött 8%-kal. Amíg az Euro kamat cuzammen 3,5%.

Manyecska 2013.05.09. 19:04:19

SOS! találtunk egy szarkafiókát -még nem tud repülni - megpróbáljuk megfogni. Ötlet? ZOO zárva:((( mit esznek???

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.09. 19:04:45

@Dr Jozef Vengloš: "De minek van egyáltalán számlája, ha nem él Magyarországon? "

Onnan fizeti a magyar hitelét.

AtiSnatch 2013.05.09. 19:06:18

@Manyecska: én kérlek szépen , mustáros húst fogok tésztával :) de hogy jön ez ide? ezüstöt zárd el :D

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.09. 19:06:36

@Manyecska: Fogjál neki kukacot, gilisztát. Először vizet adj, mert könnyen kiszárad.

Próbáld otthagyi, a szülei a földön is etethetik.

fruit.amour (törölt) 2013.05.09. 19:07:02

@atpijkamo: Az egyik ismerősom azt csinálja, hogy kihúzott gyerekstől németbe, ott dolgozik ápolónő és gyári munkás az ura. Egy ideig fizették a hitelt, majd jött az ötlet, adják ki... az itthon maradt idő szülei szépen kiadták és abból fizetik a hitelt, meg marad még pár ezer a szülőknek, ami a kis nyögdíj mellé jól jön havonta...

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.09. 19:08:58

@Manyecska: Attól, hogy az állatkert a nagyközönségnek zárva, még átvehetik.

@fruit.amour: "marad még pár ezer a szülőknek, ami a kis nyögdíj mellé jól jön havonta..."

Meg azért jár is nekik valami a fáradtságért. Meg félretehetnek a büntetésre, ha a NAV elkapja őket.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.09. 19:09:26

@atpijkamo: A földön megfogja a róka, macska...

Panelproli 2013.05.09. 19:10:02

Látom nem csak nekem van szemellenzőm.
Jöjjön itt egy egyszerű történet, mindenki gondolkodjon el azon amin.
Kolompár Winnetou Karakószörcsög önnállóan kihelyezett kölcsönadója a történet szerint kisegítette Halmozottanhátrányosné Etelkát, mert az szeretett volna kenyeret venni. Nosza lett is kenyér, dínom-dánom, örült a csalás apraja nagyja.
Fent nevezett K.W. azonban kis idő elteltével arra hivatkozván, hogy CHF alapon tartotta nyilván a kölcsön összegét, jelentősen megemelte a törlesztőrészletet, melyre Etelka érthető módon arrogánsan reagált.
Ez azonban nem hatotta meg K.W.-t aki kilátásba helyezte H. Etelka házának kisajátítását.
Hiába mondta H. Etelka, hogy ő nem ért a közgazdaságtanhoz, sem a pénzmágiához és a pénzt is csak forintban látta, ez nem hatotta meg K. W.-t.
Meg is jelent Halmozottanhátrányoséknál és megemelte a hangját.
Szerencsére a jog mentette a helyzetet, Kolompárt, mint uzsorást a TEK szanaszéjjel ütötte és azóta sem látták a környéken.

Szemellenzős történet tudom. A bankok azok mások, ők értenek a pézügyekhez.

AtiSnatch 2013.05.09. 19:10:55

@ColT: szerinted miért mondta atpi? :D

Panelproli 2013.05.09. 19:11:24

Csalás=család.
Freud meg forog a sírjában

Atörökk 2013.05.09. 19:11:50

Az OTP-nél ilyen nem fordulhatne elő.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.09. 19:14:01

@ColT: "A földön megfogja a róka, macska..."

Erdőben lehet hogy nem nagyobb eséllyel, minhogy hazaviszed és megdögleszted.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.09. 19:15:27

@ColT: "@A.Snatch: Áh! A macskás lobbi"

Hülyék.

AtiSnatch 2013.05.09. 19:18:13

@atpijkamo: de most miért? Lovak nem esznek szarkát! :D

England win The Ashes! 2013.05.09. 19:22:53

@atpijkamo: biztos van erre más megoldás is.

England win The Ashes! 2013.05.09. 19:23:58

@A.Snatch: Nana! Vödrös hitelt csak a spárból.

Bálintka. 2013.05.09. 19:24:12

@Manyecska: Vigyázz rá, ne nyúlj hozzá, ne vidd sehová, amíg meg nem jön érte az anyja (mondjuk utána se). Addig is adjál neki előre megrágcsált földigilisztát.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.09. 19:24:27

@Dr Jozef Vengloš: Talán. Nem az értelmét kérdted, hanem az okát.

Bálintka. 2013.05.09. 19:34:44

@Manyecska: Mondjuk az se mindegy, hogy hol és milyen állapotban találtad. Fészkében az édesanyjával szunyókálva?, mert akkor nem kell az állatkertben leadnod. Vagy egy traktor hernyótalprései között?, mert akkor is felesleges leadnod.

bigmac 2013.05.09. 19:39:03

Bár nekem csapnának 1 milkát venném is le egyböl azt pattanék Belizbe:)...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.09. 19:42:56

@A.Snatch: Á, biztos hamis, és a bajnai beszélm rajta, és csak liberális uszítás!!!!!!

@atpijkamo: Nem? :)

Ha hazaviszi, és ad neki kaját, akkor másnap beviszi az állatkertbe. Ott meg tudnak vele bánni.
Sztem elég nagy már, ahogy leírta.

Anomalocaris (törölt) 2013.05.09. 19:44:57

@helianthus: Kozelanthus. Ma is éjjeliőrködsz a hűtőházban?

Bálintka. 2013.05.09. 19:45:21

@A.Snatch: Öszödi utánzás. Először véletlen felvétel, aztán mégis direkt volt. Van aki tagadja, van aki dohányzik. Összevissza keverik az embert.

AtiSnatch 2013.05.09. 19:46:30

@ColT: Szerintem a Marlboroman meg az a Philip nevü gyerek...

Anomalocaris (törölt) 2013.05.09. 19:47:47

@Manyecska: Nekem van fiókám a gyűjteményemben.

AtiSnatch 2013.05.09. 19:48:13

@atörökk: na az az ,már majdnem azt írtam ,hogy Mini :)

AtiSnatch 2013.05.09. 19:49:15

@Böritigin: nekem a fiókban van a gyűjteményem :D

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.09. 19:51:22

@Böritigin: Nem. Szerencsére nem szorulok rá. Hát ha rászorulnék, nagy dilemma lenne.

2013.05.09. 19:52:57

@Manyecska: SOS! találtunk egy szarkafiókát -még nem tud repülni - megpróbáljuk megfogni. Ötlet? ZOO zárva:((( mit esznek???

Hagyd békén! A szülei gondoskodnak még róla pár napig, aztán már önállóan garázdálkodik! Nem tudom mi hiányzik neki, de ti biztosan nem vagytok a kívánságlistáján. Amit tudok a szarkákról az annyi hogy fogságban kiborító lakótársak, ne szúrj ki magaddal és az állatkertben sem fognak örülni ha beállítasz vele!

AtiSnatch 2013.05.09. 19:54:59

@Cicmen: Késő!Ezt már nem tudja elolvasni ,mert kilopta a szemét!

England win The Ashes! 2013.05.09. 19:55:48

@atpijkamo: mindkettőt.

Kezdjük ott, hogy nincs, aki átvegye a postáját. Namost bármikor jöhet olyan levél (és mint látjuk, jött is), amivel kapcsolatban szükséges, hogy személyesen intézkedjen. Én annak idején egyrészt megszüntettem a számlámat (mondjuk sosem volt hitelem, így nem egészen tudom beleélni magam a poszter helyzetébe), másrészt hitelesíttettem egy meghatalmazást, miszerint apám eljárhat a nevemben szükség esetén. Erre utóbb szükség is lett, mert az egészségbiztosító bepróbálkozott nálam.

2013.05.09. 19:55:50

@Manyecska: találtunk egy szarkafiókát -még nem tud repülni - megpróbáljuk megfogni. Ötlet?

Nyiss neki hitelkeretet a Raiffeisennél! :)))

Anomalocaris (törölt) 2013.05.09. 19:56:01

@atpijkamo: Akkor add Nekem azt a bugyellárist. Én úgyse Vagyok empaizé.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.09. 19:57:15

@A.Snatch: Benne lehet amúgy az is, de max. abban, hogy kitálaltak páran... Mert az nem nagyon kérdés, hogy el let mutyizva az egész.

@Cicmen: Laktál már szarkával? :)

AtiSnatch 2013.05.09. 19:59:43

@ColT: Erősen gondolkozok,hogy kibaszok velük! De ez paradox helyzetbe hozz,mert a végén kiderül,hogy jót tett velem a fidesz :D

AtiSnatch 2013.05.09. 20:00:47

@Böritigin: kinek a szilvabefőtt... :D

vénszivar 2013.05.09. 20:10:09

@Böritigin: Ma 21:45-kor az lesz a vacsi?

Anomalocaris (törölt) 2013.05.09. 20:10:49

@A.Snatch: gyüminap konzerv/brfőtt gyümölcsoket szoktatok enni.

2013.05.09. 20:11:00

@ColT: Laktál már szarkával? :)

Nem, viszont olvastam élménybeszámolót állatos könyvben és egyrészt szétröhögtem magam rajta mert ritka jófej madárka lehet, másrészt a leírtakat nem szeretném átélni. Elég nekem amit a macska művel, az is megéri a pénzét!

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.09. 20:11:58

@Cicmen: "Elég nekem amit a macska művel, az is megéri a pénzét!"

Meséjj!

Anomalocaris (törölt) 2013.05.09. 20:12:17

@vénszivar: Nem, a szokásos időben. Hétvégén változik a menetrend, akkor 18:00-kor szokott lenni.

Bálintka. 2013.05.09. 20:13:48

@Böritigin: Ezek tényleg ott laknak nálad?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.09. 20:15:42

@Cicmen: :D:D:D:D
A szarka + macska együtt priceless lenne ;)

@A.Snatch: :D:D:D:D
Te tennél jót magaddal.
Gondolj bele, mennyive többet költhetnél piára, az meg még nincs monopolizélve.

AtiSnatch 2013.05.09. 20:20:27

@ColT: ami késik,nem múlik... ne adj tippeket, mert a besúgók köztünk járnak :D

gondolj bele, mi lenne péntekenként a Nemzeti Piáldában! :D

2013.05.09. 20:21:19

@atpijkamo: "az ilyen Soros féle görények"

Elfogadom amit írsz, ezt az egyet kivéve.
Egyrészt elfogult vagyok, mert egyszer a Soros pénzén utaztam külföldre konferenciára.

Nem lehetsz hülyegyerek ha konferenciára utaztatott,nekem azért vannak fenntartásaim vele kapcsolatban. Feltételezem hogy olvastad már ezeket, de azért idelinkelem.

hu.wikipedia.org/wiki/Soros_Gy%C3%B6rgy

hu.metapedia.org/wiki/Soros_Gy%C3%B6rgy

2013.05.09. 20:22:48

@ColT: A szarka + macska együtt priceless lenne ;)

Ehhez kétség sem fér, de az idegrendszerem nem állná ki azt hiszem! :)))

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.09. 20:31:19

@Cicmen: :))

Nem jó. Nem a barátod, hanem olyan, mint a gyereked.

Vittore. 2013.05.09. 20:31:25

Úristen, a hozzászólók legalább fele birka. Attól, hogy a beküldő azt írta, hogy hirtelen egymillióval több lett a számláján, az nem azt jelenti, hogy tényleges 1 millió forintot rátett a bank! Max 1 millióval több hitelt vehetett volna fel a folyószámla hitelkerete terhére. Amúgy itt a Raiffeisen szarjon sünt, én ha külföldön élnék, még ki is használnám a hitelkeretet, aztán tegyenek Magyarországon BAR-listára, meg hajtsák be, ha tudják...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.09. 20:33:01

@Cicmen: :D

@A.Snatch: Tök mindegy, olcsó legyen a sör :D

Bálintka. 2013.05.09. 20:39:46

@Vittore.: vagy neked nincs humorérzéked, és minden hozzászólást komolyan veszel, akiről azt hitted, hogy ő azt hitte, amit te hittél róla.

2013.05.09. 20:52:07

@Vittore.: a hozzászólók legalább fele birka.

Miért egész jó arány nem? Különben melyik tábort szándékozol erősíteni?

Manci néni, a szomszéd 2013.05.09. 20:54:41

Drágáim, nektek nem tűnt fel valami?

"Ha ekkor jelzem, hogy le akarom mondani, ez potom 2,300 Ft-os dij megfizetese elleneben megtortenik"

Az ingyenes, semmibe nem kerülő, ajándék hitelkeretet 2300 ruppóért lehet csak megszüntetni. Én már ezért is simán feljelenteném a bankot, ez a vásárló szándékos megtévesztése vagy valami hasonló paragrafust biztosan kimeríti.

Ezt mondjuk velem is eljátszotta a bank, amikor megszüntettem a számlámat, simán 2300 ft-ba került a sosem használt, ingyenes hitelkeretem külön történő megszüntetése. Mert azt külön kell megszüntetni.

De továbbmegyek, hogy okuljatok a káromból, drágáim. Másik banknál nyitottam számlát, mert meg akartam szüntetni ennél a számlámat, csak épp nem akartam számla és kártya nélkül maradni, ezért előbb nyitottam és később szüntetem meg a régit.

Csakhogy, a fizetésem már az új számlámra ment, na a banknak több se kellett, és küldött egy levelet, hogy 8 napon belül fizessem be a 70000 forintos tartozásomat feléjük.

Na felment bennem a pumpa, azonnal hívtam őket, hogy ez mi, mert a számlám pluszban van. Ekkor derült ki, hogy 20000-el megemelték a hitelkeretemet, szó nélkül, levél nélkül, amiből én pár forintot fel is használtam. Kb. 3000 forintot, mert én meg voltam győződve róla, hogy nekem 50000 forint a hitelkeretem.

Erről a 20 ezerről különben tudtam, mert érkezett "befizetés" a számlámra, amiről nem sikerült kiderítenem, hogy honnan jött. Ez kb fél évvel korábban volt, akkor fel is hívtam az ügyfélszolgát, aki többször is határozottan megnyugtatott, hogy ez az ÉN pénzem és bátran használjam fel.

Na lényeg a lényeg, másnap bemegyek a bankba, hogy tisztázzuk ezt a kérdést, ahol szintén megerősítettek benne, hogy -3 ezer forinton áll a számlám, holott +17000 mutat az online egyenlegem.

Na és a legszebb az egészben, hogy nem elég nekik befizetni a 3000 forintot a számla megszüntetéséhez, hanem az egész hitelkeretet követelték rajtam, hogy fizessem be, mert csak így lehet megszüntetni a számlát, mert be kell érkeznie annyi pénznek a számlára, ami a havi minimum előírás, szerintük. Anélkül nem megy, nem lehet.

Mondom a kislánynak, hogy mi lenne, ha a bank befizetné helyettem az összeget, aztán azonnal le is emelné róla, én pedig befizetem a 3000 forintot. Egyenesen kiröhögtek.

Mondom nekik (mert akkorra már a fiókvezetőt is odahívattam), hogy rendben befizetem, de még ne szüntessék meg a kártyámat.

Na befizettem, megyek vissza, és addigra már meg is volt szüntetve a kártyám, a számlám meg minden. Vehettem föl a pénztárban a különbözetet 500 forint kezelési költségért.

Na a férjem csak azért nincs most börtönben, mert aznap épp nem ért rá velem jönni.

Mindenkinek csak azt tudom javasolni drágáim, hogy messziről kerülje el ezt a piti, lehúzós, mocskos, rohadék és még folytathatnám bankot.

Manyecska 2013.05.09. 20:55:52

@A.Snatch: nem, de rúg!:D, kurvahangos, és majdnem visszaköpte rám a vizet! amiből csavartuk a csőrébe arra is rátámadt!! Viszont édesen hozzámbújt amikor meglátta a kutyát:(( :D nem kicsi már de egyáltalán nem tud repülni, semennyire. itt tele van nyesttel a környék. Különben nagyon helyes kis fazon..

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.09. 20:56:25

@Manci néni, a szomszéd: "
Az ingyenes, semmibe nem kerülő, ajándék hitelkeretet 2300 ruppóért lehet csak megszüntetni."
+1, igaz, mondjuk ez kimaradt a szórásból.

AtiSnatch 2013.05.09. 21:22:31

@ColT: vagy ingyen szarka kaja :D

fruit.amour (törölt) 2013.05.09. 21:22:31

@atpijkamo: ja... ha nagyon szemét lennék, akkor névtelenül felnyomnám őket... de nem vagyok olyan.

Anomalocaris (törölt) 2013.05.09. 21:25:33

@Vittore.: Nem, a nagyrészük az bizony sajnos embi.

igazságos 2013.05.09. 21:28:20

@Manci néni, a szomszéd: elkerülném én, ha a munkaadóm nem számlára utalná a fizetést.

Úgyhogy az elkerülés kilőve.

Viszont az Erste Bank SINOSZ kártyára ad kolléga bankszámlát.

Anomalocaris (törölt) 2013.05.09. 21:28:40

@atpijkamo: A szomsuédok is áthozták a „sütnivalót”- amikor befűtöttük.

igazságos 2013.05.09. 21:29:56

@Cicmen: te, ez hülye kérdés vót tőled

2013.05.09. 21:31:35

@Manyecska: de egyáltalán nem tud repülni, semennyire. itt tele van nyesttel a környék.

Na most éhen döglenek a szegény kisnyestek!

AtiSnatch 2013.05.09. 21:38:38

@ColT: szarkaláb pörkölt,na az ám az ínyencség :D

p4r4j35u5 2013.05.09. 21:40:10

A Rafi rettentő mocsok ez ügyben. Volt náluk hitelkeretem 200e Ft. És egyszer csak küldtek levelet hogy gratulálunk most megvizsgálták az előéleted és most már 600 e. ez a keret. Szerencsére emlékeztem hogy a díj a keret 2% évente. A levélben erről egy szót sem említenek.
Koszos kis sajtszagú labanc ez mind. Ott is hagytam őket.

Anomalocaris (törölt) 2013.05.09. 21:43:35

@Dr Jozef Vengloš: kedves Henrietta, szeretném, ha stomszédok lennénk üdv.

igazságos 2013.05.09. 21:52:07

még jó, hogy a moderálógép a prudé szót nem ismeri :D

AtiSnatch 2013.05.09. 21:53:38

@igazságos: az hagyján,de még én se :D

igazságos 2013.05.09. 21:55:41

@A.Snatch: ismeretes purdé néven, csak átköltöttem :D

AtiSnatch 2013.05.09. 22:01:50

@igazságos: így egészen más a leányzó fekvése :D

England win The Ashes! 2013.05.09. 22:16:48

@Böritigin: :)))

Ne röhögtess már így estére, mikor így is magam alatt vagyok, hogy ki lett a Mú ezdője. :(

fruit.amour (törölt) 2013.05.09. 22:23:37

@atpijkamo: Az lehet... amúgy nem, tudom de Budapesten már szinte mindenki bérlő? Ennyire vannak felesleges ingatlanok? Másmeg egyet sem tud venni... haverom ahol alik 10 emeletesbe, adott emeleten mind a 8 lakás albérlők lakják, de azt mondja ismerkedve, bulizgatva a házbeliekkel, alig vannak tulajok. 1-2 fiatal, meg idősebbek, nyuggerek, azt annyi... pedig még csak nem is frekventált hely, nincs semmi egyetem, metró és lakbérek alapján még nem is olcsó, meg egy vacak panel is....

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.09. 22:34:01

@fruit.amour: Magyarországon nagyon alacsony a bérelhető lakások aránya. A mostani hitelválság ezen nyilván változtat valamennyit.

Meglepően sok üres lakás van. Azt hinné az ember, pazarlás, ha egy lakásban nem laknak.

A hatvanas években albérletek, társbérletek voltak nagy számban, mi is éltünk albérletben. Aztán a hetvenes évektől kezdett érződni a nagy lakásépítések hatása. Azóta is ezerrel épülnek a lakások, a népesség meg nem nő, előbb-utóbb túl sok lakás lesz. Vagy van.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.09. 22:38:11

@p4r4j35u5: "a díj a keret 2% évente"

Milyen frappáns. Nulla rizikó, tisztes haszon, és még kiadással, munkával se jár.

fruit.amour (törölt) 2013.05.09. 22:53:33

@atpijkamo: Én az ingatlanhoz egyáltalán nem értek, így hiszek Neked. Én most ránéztem az apróhirdetésekre, csak Budapestről 7891 hirdetés van feladva az egyik portálon. És ahogy néztem, a belvárosi, frekventált helyeken sem olyan vészes, 1-1,5 szobásat lehet kapni 4-6 vonal mentén, metró megálló mellett, havi 35-50 ezer között.... de ahogy nézem, a többség rendeztetni akarja a tartozásait az új bérlőjével, mert mindenhol kérnek 2 havi kauciót általában, de láttam olyan hirdetés is, ahol 3 havit.... na meg olyat is, ahol 1 havit.... a kaució mentes hirdetésekről pedig saját pár évvel ezelőtti tapasztalatom: kamu mind, hirdető, közvetítő cégek....

England win The Ashes! 2013.05.09. 22:59:53

@agresszív kismalac: Bár ő lett volna.

Az az ember, akit az én kedvenceimnél szerettem volna látni. :(

Így viszont a teheneseknek újabb húsz évre biztosítva van a siker. :(((

telkoe 2013.05.09. 23:20:49

@atpijkamo: A lakasepites kb olyan 2008 ota leallt, gyakorlatilag alig epul uj lakas.

@fruit.amour: 50eFtert rendes lakashoz normalis helyen eleg nagy szerencsednek kell lenni. 100eFtbol nem rendez tul sok tartozast, az csak eppen arra eleg hogy ne bukjon a tulaj tul nagyot ha nem fizet a berlo.

fruit.amour (törölt) 2013.05.09. 23:34:05

@telkoe: 100 ezerből nem rendez sokat? én olyannál néztem lakást, aki kerek perc kijelentette, hogy neki azért kell a kaució, mert a másik lakásában már ott tartanak, hogy jövő héten kikapcsolják a villanyt, meg be kellene fizetnie a telefon számláját is, mert már a bejövőt is letiltották nála... szóval ilyen tartozásokra gondoltam.... ez a fickó konkrétan kijelentette, ha hivatalos szerződéses is a bérlés, akkor sem garantálja, hogy látok is egy fityinget a kaucióból, mert hónapról hónapra él, napi gondjai vannak......

fruit.amour (törölt) 2013.05.09. 23:35:54

@telkoe: egy másik meg kijelentette, hogy kaucióból rendezné a hitelkártya tartozását, jó lenne ha még ma odaadnám neki, ha kiveszem, mert neki ma van a banknál az uccsó nap, hogy ráfizethet, különben megy a BÁR listára...

telkoe 2013.05.09. 23:45:40

@fruit.amour: Biztos van olyan aki ebbol probalja viz folott tartani magat, de egy villanyszamla + telszamla nem sok segitseg. A legtobb berbeadonak arra kell hogy ha nem fizet a berlo ne nagyon fizessen ra (1-2 honap lakber + szamlak amig kiteszi a berlot)

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 00:59:26

@telkoe: "A lakasepites kb olyan 2008 ota leallt, gyakorlatilag alig epul uj lakas."

Pnt zt mndtam. lvsd vssz!

telkoe 2013.05.10. 01:09:58

@atpijkamo: Ezt mondtad:
a hetvenes évektől kezdett érződni a nagy lakásépítések hatása. Azóta is ezerrel épülnek a lakások

A helyzet viszont az hogy nagyon keves uj lakas epul. Csokkeno nepesseggel elvandorlassal es csokkeno vasarloerovel nincs penz ra.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 01:13:36

@telkoe: lkpszt, hgy nm lvsd l kvtkz mndtt.

Manci néni, a szomszéd 2013.05.10. 01:50:53

Ja, drágáim, elfelejtettem valamit:

"Ha ekkor jelzem, hogy le akarom mondani, ez potom 2,300 Ft-os dij megfizetese elleneben megtortenik"

Ez hogy van? Ha nem kívánom a továbbiakban igénybe venni a szolgáltatást, akkor azért nem kérhetnek pénzt. Mert ugye mi van akkor, ha épp nincs pénzem megszüntetni? Elveszik a házamat?

Ezt úgy kellene csinálnia a banknak, hogy felhív, és azt kérdezi, hogy "akar e hitelkeretet 2300 ft-ért", nem pedig úgy "hogy akar e ingyen hitelkeretet".

Csak így már a kutyának se kellene.

Lehet, hogy holnap felnyomom őket a pszáf-nél. Rohadjanak meg!

Tiborfalvi Tibor 2013.05.10. 03:11:54

Huhh ez durva azért... Annak idején, amikor dolgoztam, nekem is ment rá pénz, mert az a nullázó díjcsomag egész szép volt a többihez képest az akkori piacon.

Eltelt fél év és érdekes módon hívogatott a faros csajszi az itteni bankfiókból, hogy érdekel-e ilyen hitelkeret, olyan hitelkeret, meramúgy adnak ám irdatlan királyat, hogy csak így kamat, elhadar egy rakat számot, na, na, na, kell?

Ezek szerint életem egyik legjobb döntése volt, hogy nem volt 'ráutaló magatartásom' (így szokták ugye ezek a szarháziak már digitől invitelig, nem válaszolsz, nem írod le nekik cirádás betűkkel/nem mondod azt nekik betűzve, hogy NEM, NEM AKAROM, akkor az már ráutaló magatartás)... Az biztos, hogy én is addig verdesném a pultot, amíg az atyaúristent nem hívja elő egy pontos válasszal. És igazából nekem is csak a határozottságom volt jó, ezért nem én írtam ezt meg először :D

Ami engem bosszant a Raiffeisennél, az a remek sms szolgáltatásuk. Tiszta sor, hogy amíg melóztam, akkor muszáj volt ezt megtartani, hiszen még csak nem is kellett a pin-kód vásárláshoz, ergo mindenki látja a nevemet a kártyán és venni akar pár apróságot 20 boltban, akkor meg is teheti... De mostanra a hónap eleje úgy néz ki, hogy már a telefonomat is kikapcsolom arra az estére, mert hajnalra kb 12-15 smst kapok (nem viccelek!), hogy:
- levontak a havidíj miatt x összeget
- ilyen adó
- adóadó
- hozzáadtak 1.34 forintot, ennyit kamatozott!
- ennyi smst kaptál, a szolgáltatás ára y forint
- további 3-4 válogatott, komment nélküli 10-20 forintos levonások

Egy smst 20 forintért küldenek ki. Hát nem jó biznisz ezeknek?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.10. 06:52:00

@Böritigin: Index, Totalcar :

"Semmi különös flanc, csak egyszerű vomnalak."

AtiSnatch 2013.05.10. 07:09:41

a összes bank monjon le!! amúgy meg ló reggelt :)

2013.05.10. 07:13:21

Lyó reggelt! Na mi van a szarkagyerekkel????

Bálintka. 2013.05.10. 08:06:35

@atpijkamo: Ingatlan ügyben dolgozom, és valóban igazad van. Elég sokan vásároltak új-építésű lakást, amit nem laknak, és albérlőknek sem adnak ki. A tulajdonosok szerint a mai piaci helyzetben nem éri meg kiadni a lakást, mert csak lelakják, és még sem jön be belőle sok. Ha eladják, akkor meg még rosszabbul járnak.
Szóval valóban sok az üres kecó, mégis kevés a bérelhető.

Manyecska 2013.05.10. 08:10:39

@Cicmen: bevittük a Zoo-ba, szolid 90-es tempóval a zárpád-hídon:DD..mielőtt szétkaratézta volna a dobozt. Utoljára egy sün mellett üdült aztán megy a kígyó..karanténba. Az anyja üdvözöl titeket, ott van a házunk előtt a fészke-valamit beszólt reggel:O!

Manyecska 2013.05.10. 08:12:10

@Vittore.: láttam sünt, igen!! Most boldog vagy???

Manyecska 2013.05.10. 08:14:12

@Cicmen: ez még bébi volt, de olyan erővel hogy két kézzel alig bírtam tartani:(:D a kutya meg azt hitte valami fasza játék, egész éjjel vonyított meg morgott:D, reggel meg a burukkoló galambokat szerette volna ha bevinném..:D

Manyecska 2013.05.10. 08:17:54

Különben 1 kolléganőm /valamit mindig talál: mérgezett sólymot stb./ tartott a lakásban szarkát! de nem ajánlotta:) 1: cserreg 2: behívta a többi szarkát a lakásba akik általában belegabalyodtak a függönyökbe:D

AtiSnatch 2013.05.10. 08:20:27

@Manyecska: na én is pont ezért nem tartok otthon kisebbségit,képes és behívja a többieket :D

Bálintka. 2013.05.10. 08:21:37

@Tiborfalvi Tibor: Nem is értelek. A faros csajszi egész éjszaka neked pötyögi be műkörmével a telefonján a számlád változásait. Sőt mikor felhív, csupán a hangod akarja hallani, amihez kell egy hiteles indok, pl egy hiteles indok. (he-he érted.. szóvicc vót)

NemNick 2013.05.10. 08:25:30

@fruit.amour: Szia!
Két havi kaució (általad említett 100 rongy) egyáltalán nem a világ teteje. Biztos van olyan is, aki ilyen-olyan tartozást rendezne belőle, de ha utánagondolsz, hogy mekkora érték van rád bízva, mennyi kárt tudsz okozni, mondjuk egy cirkó elcseszésével vagy a beépített fürdőkád vagy egy biztonsági ajtó megrongálásával, ami után rossz esetben angolosan távozol, már nem is olyan sok.

Szóval szokj hozzá a gondolathoz, mert ezt sok helyen meg fogod találni.

Már ahol normális lakás van, a fent leírt szerelvényekkel ellátva :O)

neet 2013.05.10. 08:26:25

Cicmen, egy picit sarkítod a dolgokat, de csendben jegyzem meg, h igazad van amikor a bankokat szidod. Nem értem, ki miért fut el a 2300 vs ingyen hitelkeret fölött. Nem ez a lényege a posztnak? Manci néni legalább észrevette.

Amúgy meg ha kisemberekre vetítjük a fenti sztorit, a +1 milka keret olyan lehet, mint nekünk a +10 ezer. Neki volt pár milliója, nekünk van pár 10 ezresünk, +1 nem okoz nagy katarzist.

Ilyen és hasonló sápokat leszed a bank (egyoldalú, apróbetűs, stb), közben a havi 400 Ft körüli bankadót is ránkveri. Na, ettől hányok.
Ja, meg leköcsögöztek a sörös posztban. Ennyire maszkulin hsz-eket írnék? :)

Manyecska 2013.05.10. 08:26:30

@A.Snatch: :)))) megkérdeztem nem főznek-e pl. levest belőle de furán néztek a zoo-ban!:D :D Úgy érzem mintha szültem volna /:DDD/!@Bálintka.: ez nem vicc, a zuramnak bugyinedvesítő orgánuma van pl., volt valami befektető csaj aki Csepelről inkább eljött személyesen:D..

Manyecska 2013.05.10. 08:28:43

@A.Snatch: asszonta a nyitot bukóablakon át! /panel, naná/ begyött egy. azt is megfogta, aztán elengedte az övét is mert satnyának tűnt:) na, ON.

2013.05.10. 08:29:54

@Manyecska: Mondtam hogy ne nyúljatok hozzá! Az állatkertben nem mondták? Nekem a ház előtti fán nőtt fel két galambgyerek (örvösgalamb, nagy dög, nem az a hétköznapi koszosgalamb). Na onnan tudom hogy a fejlődés utolsó szakaszában amikor már úgy néz ki mint egy felnőtt de repülni még nem tud, elhagyja a fészket és úgy hordják a szülei utána a kaját másik fára, fűbe, ide oda. Annyiban igazad volt hogy az az egyik legkritikusabb időszak, akkor kapják el a ragadozók őket. Szerintem kár volt közbeavatkozni, megoldották volna a szülők. Annál is inkább, mert rengeteg a szarka a környéken, tehát jól elvannak!

neet 2013.05.10. 08:32:02

@Cicmen: meg amúgy is, hulljon a férgese.
Aki nem bír megtanulni időben repülni, az így járt. Amelyik kenguru nem tud felmászni az erszényig, szintén. stb.

vénszivar 2013.05.10. 08:36:01

@Manyecska: Csákányi Lacibácsiéra hajaz?
Így is , úgy is?:)

Bálintka. 2013.05.10. 08:38:27

@neet: Igen sajnos ez a lényeg. Ha egy állat túl gyengének születik, azt a természet kilöki, kivéve ha a gyarló ember közbeavatkozik. Ennek a madárnak felnőtt korában ugyancsak gyenge kicsinyei születnek, ahelyett, hogy egy erős és egészséges madárnak született volna kicsinyei. Beavatkozásunkkal a szarkák génjeibe avatkoztunk be, hisz ezentúl nyugodtan születhetnek debilek, majd az ember, úgyis segít rajtuk. Gyakorlatilag el kezdtük háziasítani a szarkákat.

AtiSnatch 2013.05.10. 08:39:29

@neet: aki nem tud repülni,az annyit is ér!? Te vagy az János? :D

Manyecska 2013.05.10. 08:47:35

@neet: Aha, szerintem meg a nyugdíjasokat lőjük ki aki nem ér el havi fix 70E-t.@Bálintka.: de nem négyhetes korában!:) @Cicmen: ne fáradj te sem:D, egy időben jó pénzt hozott a konyhára a pintytenyészetem,..:DD ez nem az a fázis volt..lehet hogy egy varnyú próbálta elragadni, ott a fészke annak is. Vagy inkább lebillent a fészek széléről. Nem feltétlenül diftériás, satnya dög!:) Istent csak kedd-csütörtökön játszom amúgy:)

2013.05.10. 08:49:49

@Manyecska: menj állateledel boltba, ott van lisztkukac óccsóér.

Bálintka. 2013.05.10. 08:51:18

@Manyecska: "Istent csak kedd-csütörtökön játszom amúgy:)"

Ördögöset meg hétfőn, szerdán? Gondolom szerdán jólmegráztad azt a fát.

Manyecska 2013.05.10. 08:54:14

@Bálintka.: tényleg, a fiamnak volt ördögszarvas sapkája ovis korában, az mekkora találmány!:D@Wendriner Piroska sakál és balerina: Már eszik, kösz. most kérdeztem meg a zoo-t. most van reggelitime..:)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.10. 08:54:57

Elkezdtük hamisítani a szarkákat a gyönyörûlelkû nõk miatt. Bizsutolvajból is bizsut kreálunk.:( Ha meg a józan ész közbe merészelne szólni, hát az negatívság, kérem! Fullcsira életképtelen e gondolati világ. Visszamaradott érzelmi világnak még elmegy. Nah, és mindenki lapít, nem mondgya meg nékik ezt szinteegyikse. Merthogy sunyin körbenõtték a puncit. És aztán ezért. Giga-Megaszámú esetben csak emiatt nyerhet téret a tömény agyfasz. Így van ez. Ez a Manyecska itt ne vegye magára mindeszt.

AtiSnatch 2013.05.10. 09:01:30

@vénszivar: nem lesz mostanában nálatok újratemetés? a cégnél most csinálunk réz szarkafágot másfél gurigáért egy tesvérednek :D

itcrowd 2013.05.10. 09:03:24

Nem véletlenül hagytam ott annak idején a Rafit.
Kb 4 bankot már kipróbáltam, most a jelenlegi többé-kevésbé jó, de itt is látok huncutságokat.
Két dolog még ezzel kapcsolatban.

- Ha nem akarod, hogy átverjenek, érdemes havonta 10 percet arra szánni, hogy lecsekkolod a számla/kártya kondíciós listákat. - nekem visszamenőleg 3 évre megvan az összes kiadott kondíciós lista. Sajnos nagyon jól látható, hogy a bankom is milyen szinten változtatja kénye-kedve szerint a feltételeket.

- Csak lakásvásárláshoz szabad felvenni hitelt, azt is csak módjával. Én annak idején inkább egy olcsó lakás mellett döntöttem és rövid futamidővel.

ALAPSZABÁLY, hogy hitelt nem veszünk fel / nem fogadunk el – akkor sem, ha látszólag nagyon jó konstrukciónak tűnik! - az előbbi helyzetet leszámítva. Mindenekelőtt inkább a kiadásokat kell átstrukturálni, ha kell le kell szokni a cigiről, a piáról… a fogyasztást is visszalehet fogni, pl. a TV, hifi, dekoder, stb kapcsolós hosszabbítóra kell rákötni és amikor nincs használva, akkor az egészet áramtalanítani. Érdemes a vízcsapokra dúsítóval felszerelni. Érdemes vezetni minden kiadást. Egy jól átlátható táblázatból kitűnik, hogy mire költ az ember a legtöbbet.

vénszivar 2013.05.10. 09:05:25

@Dr Jozef Vengloš: :D Na,ugye! Ha ettől nem lesz nyirkos a bugyi+odautazni csepelről...

Már kétszer láttam, hogy mész, rohansz vizsgázni. Mit, miért, hol tartasz s mennyire lett sikeres?

vénszivar 2013.05.10. 09:07:33

@itcrowd: vízcsapokra dúsítóval felszerelni

??????????????????????????????????

Bálintka. 2013.05.10. 09:08:52

@itcrowd: " Érdemes a vízcsapokra dúsítóval felszerelni."

Hát én idáig egy szállodában találkoztam ilyennel, de az nagyon rossz volt. Az ötperces zuhanyzásom (hajmosással) 10-15 percre nőtt.

Leskin 2013.05.10. 09:09:42

Na erre varrjatok gombot.... :)
Kb 2 vagy három éve az amúgy nem igazán használt számlámat akartam megszüntetni a ráfázolnál.
A gond csak az volt hogy valami 151 vagy 152 ft mínuszban volt. Nem 151.000, 151 (egyszázötvenegy) pengő magyar forintocska.
Mondom jó, befizetem, valahogy túlélem.
Befizettem, elvileg megszüntettem a számlát.
Kb két hét múlva jön a levél a banktól, hogy tartozásom van feléjük, mégpedig 200 ft. Érted. 151-tartozás, rendezve, és jön a levél hogy most már 200-al tartozom :)
Mint kiderült a készpénz befizetésnek DÍJJA van. 200 ft. Tehát ha megint beslattyogok a bankba és befizetek 200 ft-ot amivel szerintük tartozom, továbbra is 200 ft-al fogok tartozni, mert annyiba kerül hogy befizethessem... Ész megáll és ácsorog. Befizettem egy ezrest és és sűrű anyázások közepette távoztam. De a guta majd megütött, nem az összeg miatt, azt még valahogy kiheverem... Hanem amiatt hogy ilyen létezik :)

vénszivar 2013.05.10. 09:10:19

@Bálintka.: Ja akkor az a szahar az időt dúsítja.

Manyecska 2013.05.10. 09:10:27

@Kellemes Zérókomponista: no de dikk, pontosan az ilyen gondolkodásmódok miatt mennek el a fekvő ember mellett az utcán stb! Na? Ki a király??

AtiSnatch 2013.05.10. 09:12:17

@Bálintka.: urándúsítót kell rászerelni és többet nem kell zuhanyzással problémázni :)

itcrowd 2013.05.10. 09:14:38

@vénszivar: nem tudom a rendes nevét, de pl. lehet olyan kütyüket a csapra szerelni, amelynek hatására csökken a vízfogyasztás, mert nem kell annyira a csapot kinyitni.

Manyecska 2013.05.10. 09:17:18

@Kellemes Zérókomponista: ja, te azt mondtad csupa nagybetűvel hogy "a rákos gyerekek úgyis meghalnak"-én kérek elnézést!

vénszivar 2013.05.10. 09:18:15

@Leskin: Én tavaly ősszel az Ersténél jártam ugyan így ! Üvöltöttem velük, hogy most már nullázzák le s zárjunk le mindent, akkor voltam bent ez miatt negyedszer. A pénztáros rám akarta hívni a zsarukat. Mondtam, hogy én nem rablók, hanem befizetek... A bizti őrnek mondtam, hogy kussoljon! S vagy háromszor felszólítottam, hogy takarodjon innen a töltetlen vasával.
Hú! Azt a durcás ügyintézést, hogy 0-ázniuk kell!

vénszivar 2013.05.10. 09:20:55

@itcrowd: Ja, jó!? De akkor az TALÁN csak a pénztárcádat HA dúsítja! Mert tán mást NEM! :):D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.10. 09:23:24

@Manyecska: jó volna, ha ezt a kettôt nem mosnád össze. Nincs így, egyébként: beléjükrúgás nélkül sohb nem haladok el. Ja meg a zsebeiket is átnézem, de ez magától értetõdõ.:) Who is the kõnig?!
@itcrowd: én kütyü nélkül is meg tudom résnyire nyitni a csapot, szabadalmaztassam tudományom? Mekkfelelõ zuhanyrózsa a titok. Báár, sikerös ember inkább fürdik. Hetente. De az fürdés!

Bálintka. 2013.05.10. 09:23:56

@itcrowd: jól írtad. Dúsító. www.vizmegtakaritas.hu/hu/hogyan_mukodik.html

Levegőt kever a vízhez, ami látszólag ugyanolyan vízmennyiség, kisebb vízfogyasztás mellett. Azonban zuhanyzásnál ténylegesen érezni a víz hiányát.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.10. 09:27:24

@Manyecska: de õk hamarabb!! Irigykedem is.
@Bálintka.: ez a ketyere fröccshöz is jó vajon?:D

s 2013.05.10. 09:27:30

Velem OTP csinált egyszer hasonlót. Szabi alatt szerződést módosított, és elfogadottnak kezelte, mire visszajöttem. Kibaszott nagy üvöltözés lett belőle a bankfiókban, és pár hónap múlva otthagytam őket a gecibe. Előbb kellett volna egyébként.

Manyecska 2013.05.10. 09:28:18

@Kellemes Zérókomponista: jóvóna mi???:DD@Leskin: és akkor ennek sose lesz vége???:O

Leskin 2013.05.10. 09:33:18

@Manyecska: Ha mindig befizetem KP-ben azt a 200 ft-ot amivel "tartozok" (és csak annyit), akkor kb életem végéig (bár szerintem az örököseim is :)) lehet fizetni 2 hetente 200 ft-ot.... :)
De arra is figyelni kell, , hogy még csak 400 ft befizetése sem elég, mert az újonan keletkezett 200 ft-os tartozás, addig is amíg nem érsz be a bankba befizetni kamatozik, kb 0.01 fillért, ergo megint tartozásod lesz... Én bebasztam a pénztárosnak egy ezrest, aztán még párszor küldték hogy van náluk némi pénzem, párszáz forint, de kukában landoltak a levelek... Gondolom ha fel akartam volna venni, annak is díja lett volna... :)

Manyecska 2013.05.10. 09:33:22

@s: a illegális behajtók ilyenkor köszönés helyett lerúgják pl. a többszáz literes akváriumot. Ha adhatok tippeket:D
így már járt rokonom is..

Billgates 2013.05.10. 09:33:55

Nekem is volt anno vitám a Raiffeisennel, ennél nagyobb összeg miatt. Telefonon adott megbízást az ügyintéző félreértette és kb. 50%-kal nagyobb összegért vásárolt befektetési jegyet. Bejelentettem a panaszt, amit a hangfelvétel alapján kivizsgáltak, és jogosnak találták a kifogásom. Kaptam róla pecsétes levelet bocsánatkéréssel, és visszacsinálták a dolgot.
Szóval eddig részemről pozitív a Raiffeisen. Persze tisztában vagyok vele, hogy ez üzleti kapcsolat, nem szerelem :-)

Bálintka. 2013.05.10. 09:34:14

@Kellemes Zérókomponista: Nekem is valami hasonló volt zuhi után a reakcióm: "legalább ingyér van a szóda", de nem. Nem lesz belőle szúrós víz.

Manyecska 2013.05.10. 09:35:20

@Leskin: na ne hülyéskedj már!:DDD
Ilyen van?? Ebből homér-poszt kellene /minimum/ bakszi nekünk van rájfájzenes számlánk:D!

s 2013.05.10. 09:38:14

@kakukk11: Egyszer budapestbankos haját kellett leordítanom telefonban. Jött egy levél, hogy van x hitelem, meg egy kártya hozzá. Felhívtam őket, hogy ha most nem csinálok semmit, akkor ugye nem szerződtünk. (kicsivel volt az otp után, ezért voltam bizalmatlan) Azt mondta, hogy nem. Ennek ellenére két kibaszott hétig féltem, hogy mi van, ha mégis. Nem akarok minden telibebaszott ajánlatot külön lemondani. Szerintem egyébként ez nem is lehet elvárás. Ha nem mondtam kifejezetten igent, akkor nemet mondtam. Így kellene ezt kezelni.

Az ügyvédek is így csinálják. Ott az ügyfél, elmondanak neki valamit. Megkérdezik, hogy ez jó lesz -e így. Az ügyfél bólogat. Az ügyvéd mosolyog. Mondja, hogy nem jó. Tessék hangosan végigmondani a mondatot: "Megértettem, amit ön mondott és elfogadom az alábbi XY feltételeket." Asszisztensek ott nyüzsögnek, de szerintem a diktafon is be van kapcsolva.

Leskin 2013.05.10. 09:38:50

@Manyecska: Nem vicc sajna.... De én kínomban már röhögök az egészen, mást úgysem tehetek... nem állok neki pereskedni ennyiért, öszesen 1000 ft-ot buktam rajta, legyenek vele boldogok... bár ha azt eljátszák csak másik 10.000 ugyfellel, akkor találtak 10 misit... potyára. Jól megy a bankoknak :)

s 2013.05.10. 09:40:45

@Manyecska: Sajnos nem volt akvárium, de ha lett is volna, én állatbarát vagyok. Sajnálom azokat az apró kis élőlényeket. Az más kérdés, ha cápa lett volna benne, akkor mit csinálok. De nem volt. :-)

Manyecska 2013.05.10. 09:46:12

@s: röhögni fox de állítólag az egyiknek volt akváriuma otthon, folyton azt buzizta..:D @Leskin: ez azért annyira aljas, tényleg:(!

Manyecska 2013.05.10. 09:50:13

@Kellemes Zérókomponista: ahhh:( csak hogy értsd: egy madaras fórumon simán nézték hogy 3-4 napig fuldokolt /látványosan/ egy gólyafióka /már nagyobb volt/, mire végre lehozták onnan hosszas könyörgésre a dobozban elpusztult. Megmagyarázták hogy nem avatkozhatunk be a természet rendjébe /kár hogy nem egy ló toszta őket másnap farba/...kiderült, hogy fonalférget nyelt be az iszapból /Duna mellett/ a szerencsétlen...napokig gyönyörködtek benne a webkamerán:( hát én meg ettől kapok agyfaszt. :(( nade haggyuk a témát:)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.10. 09:51:32

@Dr. Kix: a fene se kéri, hanem adják. az enyémet is felemelték kérés nélkül, addig háromhavi fizum volt a hitelkeret, mostmeg a hatszorosa. viszont nem sarcoltak meg extra díjakkal.

Nevem Earl 2013.05.10. 09:52:27

Csak nekem nyílt ki a bicska a zsebemben a a poszt elejét átható, alig burkolt hencegés miatt? A számlán üldögélő milliók, bőséges fedezet... Ez Magyarország, heló. A posztot meg lehetett volna csinálni enélkül is, a probléma természetén nem változtat.

Leskin 2013.05.10. 09:55:11

@Nevem Earl: Fenet, ez természetes egy normális embernél, hogy nem foglalkozik olyan apró dolgokkal , mint fel misi ide vagy oda... Én is állandóan szarba vagyok amikor nézem hány 100 misi van a számlámon, állandóan elszámolom a nullákat :) Tök szívás az élet :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.10. 09:55:19

@Manyecska: gondolnág, hogy például a primitív törzsek életébe se lehet beavatkozni? törvény van rá kérlexépen. akkor sem, ha a törzs esetleg apró gyerekeket gyilkolászik a szokásaiknak megfelelően. érvelésük szerint a nyugati civilizációnak nincs joga az életüket tönkretenni. namost én erre aszondom, hogy a jó kurva édes annyukat.

Bálintka. 2013.05.10. 10:06:33

@Nevem Earl: Teljesen bevett szokás, hogy több banknál szórjuk el a millákat. Én nem is nagyon tartom őket nyilván, talán félévente nézem meg a leveleket. Egyik bank küldött egy olyat, hogy levontak 2 millát, mert ő szerintük nem tartok rá igényt, van 8 napom fellebbezni. Lekéstem a határidőt 40 nappal, hát ez van. Szomorúan vettem egy 1958-as ferrarit, hogy mérgemet azon és egy beton oszlopon töltsem ki.
Tegnap megint jött valami sms, de akkora összeget vontak le, hogy nem fért a 160 karakterbe, így az se derült ki, hogy melyik bank küldte. Hát ez van. Hülye magyarnak jó a nagy címlet. Pedig mit vehet ma már az ember 20ezer forintból. Szinte semmit.

2013.05.10. 10:07:08

@Sikkes Sittes: egyrészt gratulálok, másrészt nagyon elszomorító, jogtalan és cinikus patkányság ez a "kézbesítési vélelem". Elsőfára aki kitalálta és törvényesítette.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.10. 10:08:46

@Nevem Earl: engem inkább csak szomorít. A pénz, a sok pénz, a pénzben való nevelkedés nem igényli a problémamegoldó készségek használatát. Mivel az agy sosem stagnál, így hát tunyul. Hangzása ennek közhelyes bàr, de így van.
@Manyecska: és téged melyik része zavar? Amúgy meg ne járj hülyék közé. Ez elég nehéz feladat, az is igaz. Fonalférget mindegyik agyatlanba!
@zsiráfffff: mármint melyikeknek?

fruit.amour (törölt) 2013.05.10. 10:10:53

@NemNick: Értem én, hogy érték. De egy felújításra szoruló, bútorozatlan lakás, ott mire kér el 100-150 ezreket? a 30-40 éves kapcsolókra, lámpákra, kádra, repedt mosdóra, szakadt konyhára, linóleumra meg ilyenekre.... egy normális állapotú, értéket képviselő lakásnál, ami esetleg még bútorozott is, nem vonom kétségbe a kaució előnyeit. Laktam olyan helyen félig-meddig felújított panelba, ahol bekért 2 havi kauciót, azt amikor beköltözés után ez is szar volt, meg az is szar volt és megvettem blokkra, számlára, kifizetni meg baszta. AMikor meg kiköltöztem, szépen leszereltem a lámpár, a zuhanyrózsát, a csengőt, és ő volt felháborodva és nem akarta visszaadni a kauciót... nekem az albérletekkel kapcsolatban csak rossz tapasztalataim vannak. Nem találkoztam még korrekt tulajdonossal... de ez még mindig egy fokkal jobb annál, aki hetente teljesen változó jelleggel állandóan megjelent amikor nem voltunk otthon és jól láthatóan feltúrt mindent pl. a szekrénybe.... soha el nem tűnt semmi, de a ruhák, papírok mindig át voltak mozgatva. Zárat cseréltem, kulcsot csak akkor kapott, amikor kiköltöztem...

fruit.amour (törölt) 2013.05.10. 10:14:09

@telkoe: Saját tapasztalatom szerint, a kaució sokaknak nem erre kell, pedig erre kellene félre tenni... volt olyan akihez beköltöztem, majd legközelebbi találkozóra kocsival jött, kérdezem tőle, hát ez meg... mondja, hogy végre tudott gumit venni rá, meg levizsgáztatta és mosolygott a kis hölgy és mutatott rám meg a lakásra... na mondom szép, ez elköltötte az első havi díjat és kauciót erre.

fruit.amour (törölt) 2013.05.10. 10:16:53

@Nevem Earl: nekem is... az elejétől kezdve, emiatt bicskanyitogató az egész levél. Nekem is van tartalékom, keresetem is magasabb mint az átlagnak, még sem dörgölöm a plebs orra alá, sőt a mindennapi életben sem mondaná meg rólam senki, még csak terepjáróm és BMW-ém sincs, egy 10 éves Focussal járok, meg BKV bérletem van (persze a céges kocsi azért komolyabb, de egy fillért nem adnék egy olyan autóért, mert fillérbaszó vagyok...)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.05.10. 10:24:59

"Sajnos csak ekezetek nelkul, gepem klaviaturaja egyelore keptelen megbirkozni a magyar abece rejtelmeivel..."

Ez nem a klaviatúrád kérdése te barom...

Manyecska 2013.05.10. 10:26:29

@zsiráfffff: nekem se volt "beleavatkoznom" azt majdnem feljelentettek /"könnyű" testi sértés/!!:D

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.05.10. 10:26:32

"19,800 Ft-os levonas"

19 forint és 800 fillér, te barom...????

Tormas Torontal 2013.05.10. 10:29:05

Nem a klaviatúrával van baj!

Manyecska 2013.05.10. 10:34:03

Ezérttartittazország!

darthvad 2013.05.10. 10:46:59

@Tiborfalvi Tibor: Azt tudod hogy kérheted hogy mondjuk 3000 HUF alatti összegekről ne kapjál SMS-t és akkor az ilyen fiszfaszokról nem kapsz többé?

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2013.05.10. 10:50:13

nem tudom tik hogy vagytok vele, de nekem az ekezet nelkul irt szövegektol szetrobban az agyam.ma nem minthaolyan sok lenne, nade akkor is. a faszomert nem lehet venni egy magyar nyelvu billentyuzetet,ha tudja a kedves poszt tolo, hogy egy kibaszott nagy regenyt ir ide a homarra??

Bálintka. 2013.05.10. 10:53:26

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt): Ha ipodja van, akkor ay arra csatlakoytatott magzar billentzuyet is angolkent fog reagalni.

Panelproli 2013.05.10. 10:55:17

Én az 1.000.000Ft.- alatti fiszfaszokról sem kérek SMS.-t! Az apró nem érdekel:-)

Szép halál és rossz házasság van. De "ajándék egymilliós hitelkeret", na olyan NINCS!

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2013.05.10. 10:58:07

@Bálintka.: ha ájpodon megírt egy ijjen litániát, akkor megemelem előtte a kalapom!

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2013.05.10. 10:59:48

@Bálintka.:
jaaa! úgymán más! mármint nem a poszter más!

neet 2013.05.10. 11:00:20

Manyecska, menstruálsz vagy túl kevés Star Treket nézel, vagy mi a baj? :)
Bírlak, meg a szövegeid alapján olyan normálisnak tűnsz, állat- (és EMBER!)barátnak meg humorosnak meg minden, de ez a szarka ügy.... főleg összemosva a nyugdíjasokkal, na ezért kár volt. Ugorgyunk.

Utoljára kb 10 éves koromban pakolgattam vissza lelkesen a fészekbe a ki-kihulló madarat , míg egy nap a macska elszaladt vele. Akkoriban olvastam (először) a Tüskevárt is. Alapmű, ami a természethez való hozzáállást illeti.

Elhagyott őzgyereket sem simogatunk...
na tényleg ugorgyunk.

Bálintka. 2013.05.10. 11:07:16

@Panelproli: Majdnem beleugrottam anno egy citybankos ajándék hitelbe. A lényeg, hogy kapsz egy hitelkártyát x hitelig, melynek az első éves kártyadíja nulla Ft. 2. évtől meg évi 8000 Ft. Ja mondom ok, tetszik a dolog, mert majd a 10. hónapban megszüntetem. Nono! Ha az első díjmentes évben felmondom a szerződést, akkor felszámítják a 8ezret. Nem igényeltem végül, pedig jó lett volna játszadozni, a 45 napos ingyen hitellel.

Panelproli 2013.05.10. 11:07:46

@neet: "Elhagyott őzgyereket sem simogatunk..."
És ajándék lónak sem szabad a fogát megnézni!

telkoe 2013.05.10. 11:08:32

@fruit.amour: Az hogy mire kolti a berbeado lakbert nem a berlo dolga. Az egyetlen fontos dolog h adja vissza a kauciot a kikoltozes napjan ha nincs tartozas.

Panelproli 2013.05.10. 11:12:46

@Bálintka.: Mondom én!
Az ajándék hitelkeret egy oxymoron, semmi több.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2013.05.10. 11:13:23

@neet:
háthamán úgyis el van hagyatva, akkormá nem mindegy?

kisvirag78 2013.05.10. 11:20:07

Én is sokat szívtam a ráfázolnál, pedig kezdettől az ügyfelük voltam, és eleinte jó banknak tűntek, nem voltak gondok.
Én is kaptam "ajándék" hitelkeretet, 750 ezer forint értékben. Levelet még akkor nem kaptam, de az aktuális számlaértesítőn észrevettem, és telefonáltam. Közölték, hogy x újságban és a bankfiókokban (ahová nem jár mindennap az ember) ki volt függesztve, hogy aki ilyen meg olyan jó ügyfél, annak ők felülvizsgálják és megemelik a hitelkeretét (100 ezres volt, és csak biztonságból, de sosem használtam). Addig hisztiztem, és fenyegettem őket mindenfélével, amíg "méltányossági okokból" ingyen visszaállították az eredeti állapotot.

Másik eset: 5 milliós hitet akartunk felvenni a házbővítéshez és felújításhoz. Mivel az építkezés közepén voltunk, közölték, hogy így csak teleknek tudják elfogadni, és ők arra nem adnak, meg egyáltalán, miközben csak telekárban ér 30 milliót, hát mondtuk, jó, és átmentünk az Unicredithez. Ott kértek hitelesszámlakimutatást a fizetés igazolásához. Visszamentem, hogy kérem. Nem elég, hogy ez pénzbe kerül (én akkor már elektronikusan kaptam, az nem volt jó), nem voltak hajlandóak hitelessé tenni és a fiókvezetővel aláíratni, mert "szerintük így is el kéne fogadni". 5x-i próbálkozás után az Unicredit fiókvezetője áttelefonált a Raiffeisenes fiókvezetőnek, hogy nagyon unja, hogy emiatt áll az ügyünk, és ő kéri, írja alá. Na akkor aláírták. Megalázó és felháborító volt.
Na azóta az Unicreditnél vagyunk, de a számla még maradt, mert néhány összeg még jött rá, néhány csop. beszed. megbízás is volt, és igazából nem értem rá a gyerekek miatt órákat a megszüntetési procedúrára szánni (haláleset miatt volt benne tapasztalatom, náluk a számlát megszüntetni szinte lehetetlen). Ez alighanem baj volt.
"Rendszerhiba" miatt tévedésből 4 hónapon belül 3x zárolták a számlámat, mert belemásztam a hitelkeretbe az átutalásokkal, amelyek nap szerint előbb voltak, mint a pénzek érkezése, és a rá érkező pénz nem munkabér volt, hanem családi pótlék, és lakbér. A szabályzatuk szerint az így érkező pénzeket is jóváírásként kell értelmezni, így pedig a minimum érkező pénz több mint kétszerese ment a számlára, de ugye a "rendszer" tévedett. Megoldásként azt javasolták, vegyek le az Unicreditről KP-t, és a pénztárban fizessem be (kezelési költségért), mert azt elfogadja a rendszer, és akkor majd feloldódik a számla (jó kis pénzmosási lehetőség). 3x egymás után. Na a harmadiknál az is történt, hogy a felszólító levél 22-én érkezett, a befizetési határidő pedig 19-e volt. A PSZÁF-hoz (is) fordultam, ekkor soron kívül intézték az ügyet, és bocsánatkérésként írtak egy levelet, amiben az volt, hogy az ő hibájuk, elismerik, és dolgoznak rajta, illetve bocsánatképpen fogadjam el az ajándékukat.
Mi volt mellékelve? Egy logós golyóstoll, ami nem fogott rendesen. Hűha, de kitettek magukért! Na ezután vettem a fáradtságot és megszüntettem a számlát.
Az Unicredit lassú és bonyolult, de legalább emberek dogoznak ott, és nem fognak mindent a gépekre.
Soha többet UPC és Raiffeisen!

Manyecska 2013.05.10. 11:25:45

@neet: hát spéciel a Tüskevárt három éve olvastam utoljára, nagyapám is nagy csónakos szóval. Miaza Stár Trek?? Lifenetvörköt nézek a legtöbbet, na.

VT Man 2013.05.10. 11:27:47

@atpijkamo:
"Meglepően sok üres lakás van. Azt hinné az ember, pazarlás, ha egy lakásban nem laknak."

A probléma az, hogy nem lehet elkérni a valós bérleti árát egy lakásnak.

Ha egy adott albérlet most 60 ezer körül van, akkor az áron alul van kiadva. Reálisan 120 ezer körül kellene kiadni.

Hiszen rengeteg dolog amortizálódik. Fürdőszoba felújítás 10-20 évente - 1-2 millió minimum. Ez leosztva évi 100 ezer, azaz havi 8 ezer. És ez csak a fürdőszoba! Ott a konyha is, illetve gáz/cirko (csere szintén 3-400 ezer), stb.

Ha valaki rendesen akarja kiadni a lakást, és szinten akarja tartani, akkor nem tud annyit elkérni érte, mint amennyit kellene.

Piszkos Freud 2013.05.10. 11:29:19

Ha pénz kerül a számlára, akkor az nem hitelkeret, hanem hitel.

Hitelkeretem nekem is van. Nem kerül semmibe (jár a számlám mellé). Amíg igénybe nem veszem. Ezért hitelkeret.

Ő meg is kapta az 1 milla hitelt. Mire gondolt? Hogy a bank ingyen vágta hozzá?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.10. 11:34:41

@Piszkos Freud: Miből gondolta a bank, hogy ő kért ilyet :D

ferand1979 2013.05.10. 11:35:41

1 millát csak úgy a bank kérdezés nélkül rátesz a számlára, és nem INTÉZKEDEL??
Mit gondolsz a bankok jótévő szolgálatok, akik csak úgy odaadnak "megőrzésre" pénzt, hogy hízóttabbnak mutatkozzon a számládon az összeg?
Hát nem.
És sántit még valahol a dolog.
Kellett legyen egy "rákérdezés", nem csak egy egyszerű levélben tájékoztatnak ekkora összegnél.. 10-20-50.000-nél még elhiszem, de 1 millánál nem.
Köthetsz NET számlacsomagot, és kérheted, hogy elektronikus úton tájékoztassanak.. Jah, hogy a Raif.-nél ez nem lehetséges? Akkor menj át máshová..
Ha átvertek, menj máshová...
De látom ezt sem írtad, hogy megtennéd...

Amúgy

Bálintka. 2013.05.10. 11:35:58

@Piszkos Freud: "Nem kerül semmibe (jár a számlám mellé)"

Pont erről van szó, hogy maga a hitelkeret, a rendelkezésre álló hitel kerül keretösszeg mértékétől függően éves kezelési költségbe. Kinél bankolsz, hogy neked ingyen adják? (bár olyan bank is van, aki a banki költségekről nem küld külön sms-t... A posztoló millás hitelkerete kerül évi 20 lepedőbe.

Bálintka. 2013.05.10. 11:47:39

@ferand1979: A Raiffeisennél valóban úgy megy, hogy csak úgy küldenek egy levelet, és vagy reagálsz, vagy megemelik a hitelkeretet. Azonban bármikor lekérdezed az egyenleged, akkor nem azt írja, hogy 1000 Ft tőke + 1000 Ft hitelkeret, hanem összesen van 2000 Ft szabadon felhasználható pénzed. A posztoló ezért látott azonnal 1 millával többet. Nekem elég szar a fizetésem, de én is kaptam tőlük fél millát "ajándékba". Nem foglalkoztam vele, azóta minden évben jön az éves díj. A lemondása meg még több lenne.

kovacs55 2013.05.10. 11:54:06

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt):

"Ez nem a klaviatúrád kérdése te barom..."
Több tiszteletet kellene tanusitanod a többiek fele...Nem tudod hogy ki mit es miert tesz...

Ha van egy WIN verziod szingalez nyelven Grönlandon akkor nem fogod valtogatni a klaviaturakat...Apropo, az en altalanos iskolai idömben meg tanitottak az ekezetnelkuli szövegertelmezest a magyaroran...lehet hogy ma is hasznos lenne az iskolakban????
Kerj kölcsön egy regi tankönyvet es potold a hianyossagaidat...

Jokkura 2013.05.10. 11:59:48

@VT Man:" Fürdőszoba felújítás 10-20 évente - 1-2 millió minimum."
ez hogy jött ki? ,aranyból van a csaptelep,vagy 40m2 alapterületű,és carrarai márvánnyal van borítva még a fal is 3m-ig?

Raiffeisen Bank Zrt. 2013.05.10. 12:04:54

Kedves Homározók, Kedves Ügyfelünk!

A hozzászólásban leírt - és bankunkhoz is benyújtott - panasz kivizsgálását megkezdtük.

További szép napot kívánunk!
Raiffeisen Bank

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2013.05.10. 12:12:59

@kovacs55: nekem csak ne osztogassál itt tanácsokat öcsi! amit idéztél azt kurvára nem én írtam, úgyhogy szépen házhoz jöttél a lófaszért! és te mondod nekem, hogy üljek vissza az iskolapadba, meg hogy tanuljak mg szöveget értelmezni? :D
lol, barom!

Bálintka. 2013.05.10. 12:14:20

Miért nincs olyan szép kis sárga csavarhúzó logója itt is a Raiffeisennek? Jól mutatna.

Zuzzant 2013.05.10. 12:15:01

Raiffaisen a 'legjobb' bank. Ezt már szinte mindenki tudja idehaza.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 12:23:06

@Bálintka.: Köszi! Éredekes.

Vajon miért vették? Vagy ha vették, miért nem laknak benne? Befektetésnek vették? Kiadni vették, csak mégsem adják most ki?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.05.10. 12:24:14

Volt olyan bank, amelyiknél a válság előtt a devizahitelhez azonnal adtak egy hitelkártyát is, hiába ellenkeztél. Sőt, ha ketten vettétek fel a hitelt, akkor két kártyát adtak.

Bálintka. 2013.05.10. 12:25:21

@atpijkamo: Pont most jött be egy nő, hasonló cipőben jár. Németben él a családjával, és néha haza jön egy két napra egyedül. Na erre kell az az üres lakás...

peter3374 2013.05.10. 12:27:42

@Jokkura: Latom nem ismered az arakat... Nem mindenkinek annyi a felujitas hogy lomizik egy uj lavort... Amugy meg a carrarai marvany rossz pelda mert nem a marvany meg a ganit nem tul draga burkoloanyag, persze hacsak nem valami spec anyagot hasznalsz, de amugy a jol kinezo keramia burkoloanyagok is kerulnek annyiba vagy joval tobbe mint a marvany

Bambano 2013.05.10. 12:28:04

nekem egyszer volt egy csörtém az első bankkal. szépen leírtam a panaszom, elküldtem a pszáf-nek. ők meg az egész pakkot továbbították a bank jogászának, hogy vizsgálja ki. ki is vizsgálta, nagy meglepetésemre arra jutott, hogy a banknak van igaza. a pszáf dettó.

úgyhogy nyugodtan küldd a panaszod a pszáfnek, kb. annyi eredménye lesz, mintha egyből a szemetesbe dobtad volna.

Manyecska 2013.05.10. 12:32:32

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt): baszodalássan:D engem is megfeddtek ma, komolyan már tökre meg vagyok szeppenve!!:D valami front van??

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 12:33:23

@VT Man: Ez rendben. De miért adják ki mások féláron. Túl sok a kiadó lakás, azért alacsony az árszint? Dehát épp azt hallom, hogy M.o.-on kevés a kiadó lakások aránya.

@Bálintka.: Aha.

Etniez 2013.05.10. 12:33:58

@kakukk11: Én is kérésnél nélkül kaptam hitelkeretet, majd emelgették. Aztán amikor nekem is levontak kezelési ktg-.et, azonnal lemondtam.
Képzeld el, ez ilyen. Ne hitetlenkedj tovább, olvass utána.

Atörökk 2013.05.10. 12:35:26

@atpijkamo:
Viszonylag olcsó, illetve önkormányzati bérlakásból van kevés. Piaci alapon kiadó lakásokkal Dunát lehet rekeszteni.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 12:38:30

@A.Snatch: "@Manyecska: na én is pont ezért nem tartok otthon kisebbségit,képes és behívja a többieket :D"

:))

Én is angol inast tartok, az az igazi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.10. 12:39:32

@Bálintka.: "A posztoló millás hitelkerete kerül évi 20 lepedőbe."

Pénzszedés a semmiért, ez az igazi üzleti modell :)

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2013.05.10. 12:40:17

@Manyecska:
nem tudom mi a fasz van ma, de kibaszott idióták az emberek. még szerencse, hogy mi itt páran normálisak vagyunk!

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 12:41:08

@atörökk: Aha.

A piaci árszint miért nem reális? Fizetőképes kereslet nincs? Mert úgyis a többségnek van saját lakása?

A lakás bérleti díj, és ugyanakkora lakás a banki kölcsön törlesztő részlete milyen arányban kell(ene) álljanak egymással?

Manyecska 2013.05.10. 12:42:42

@atpijkamo: :DD mi thai-fűszoknyás lányokat..

Manyecska 2013.05.10. 12:45:03

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt): basszus, nem én vizionálok fekvő árva őzt minden buszmegállóba..!:)

Atörökk 2013.05.10. 12:50:59

@atpijkamo:
Kereslet nem nagyon van, pontosabban fizetőképes nem nagyon van.

Sokan vettek lakást befektetési céllal hitelből úgy, hogy majd kiadják, és a bérleti díjból bejön a törlesztés. Na most a törlesztőrészletek elszálltak, viszont több bérleti díjat nem tudsz kérni, mert a fizetések nem lettek jobbak.

A bérleti díjnak, meg a törlesztőrészletnek a világon semmi köze egymáshoz. Mi több, nálunk még valamivel jobb is a helyzet e téren, mint a németeknél pl., ott jó pár városban még a válság előtt sem érte meg befektetési célból hitelből lakást venni, mert nem tudtad annyiért kiadni, hogy bejöjjön rajta a hitel.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 12:53:17

@atörökk: "nem tudtad annyiért kiadni, hogy bejöjjön rajta a hitel."

Úgy lenne logikus, hogy ha nincs elég pénzem, akkor bérlem a lakást, ha több pénzem van, akkor megveszem. Nyilván a bérleti dí nem lehet magasabb a törlesztőnél. A törlesztő viszont nem lehet sokkal magasabb a bérletinél.

pdw (törölt) 2013.05.10. 12:57:34

"hogy jogosan tortent-e a levonas (nyilvan szerintuk igen, szerintem meg nem)"

Te hulye vagy. Nyilvan jogos. Folyoszamlahitel-keretnek mindig van dija, ami a hitelkeret x%-a szokott lenni.

Azt se tudod mit irsz ala aztan meg neked all feljebb?

Atörökk 2013.05.10. 13:00:52

@atpijkamo:
Nem okvetlen pénzkérdés, van ismerősöm, aki tudott volna venni, csak jobban megérte/megéri neki a vállalkozásaiban tartani a pénzét.

mqqq 2013.05.10. 13:01:34

Egyébként miért baj ha megnő a hitelkeret? Értelmes ember attól még nem költ többet (még ha a bank nyilvánvaló célja ez is..)

Bálintka. 2013.05.10. 13:04:59

@mqqq: mert nő az éves kezelési költség is. (ami akkor is jár a banknak, ha semmit soha nem költesz belőle)

elwood 2013.05.10. 13:14:12

@mqqq: sok banknál éves költsége van, ott arányos a keret nagyságával.

citinél ingyen van, de pl. én kértem, hogy vegyék kisebbre, mert ha ellopják a kártyám nagyobb kárt lehet okozni.

neet 2013.05.10. 13:34:18

@Manyecska: hát amiben új világokat fedeznek fel, de ha kiesnek, nem teszik vissza őket a fészekbe. :)
Amúgy azt olvastam, h megvolt az ebéd a ZOO-ban. A kis farkaskölyök nagyon örült a változatos menünek, még sosem evett ugyanis szarkát.

Bálintka. 2013.05.10. 13:37:44

@neet: Nagyon örült?? Függő lett. ezentúl csak szarkát hajlandó enni. Úgyhogy ha meg van még Anyu Apu a közelben, akkor őket is szívesen látja a Zoo.

mid life (törölt) 2013.05.10. 13:46:22

@telkoe: Ja, csak az a baj, hogy a kiköltözéskor nem akarja visszaadni, mert már az elején elverte a közüzemi számláira, egy új lapos tévére, egy nyaralásra, akármire. Én háromszor jártam úgy 8 év alatt, hogy könyörögnöm kellett a kaucióért. Kettő azért nem adta vissza, mert már az elején elköltötte és havi, napi kiadási gondjai voltak, így nem tudta összeszedni időre a pénzt, a harmadik meg azt állította, adja csak részletekbe tudja, mert a mosógépe tönkrement és abból vett... azóta is kapom részletekbe....

mid life (törölt) 2013.05.10. 13:48:56

@atpijkamo: Én a múltkor számoltattam ki Duna House-nál, amit bérlek panelt arra egy tízessel kevesebb lenne 15 évre a törlesztő, 2 misi előfizetéssel, mint a havi bérleti díj... ezt elmondtam a tulajnak, aki ennek hatására levette a 2 szobás panel havi 70 ezres bérleti díját 50-re kisebb veszekedések és fenyegetőzés árán...

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 13:50:58

@mid life: Jó!

A pontos kalkulációt megosztanád velünk?

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 13:52:02

@mid life: "a kiköltözéskor nem akarja visszaadni"

Az utolsó pár havit ne fizesd, és akkor egálba lesztek.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 13:54:32

@neet: "@Manyecska: hát amiben új világokat fedeznek fel, de ha kiesnek, nem teszik vissza őket a fészekbe."

És kutyát se tartanak, mert az csak költség, meg betegségeket terjeszt, meg úgyis megdöglik egyszer.

Meg gyereket tartani is csak csupa kiadás.

Manyecska 2013.05.10. 13:56:11

@neet: nyehhhe, beszéltem másfél órája a ZOO-val, megkérdeztem nem vetik-e a kígyók elé, de határozottan kiröhögtek. Még esszéket is írnak a karanténról:)

Manyecska 2013.05.10. 13:57:13

@atpijkamo: ááá jó hogy ittvagy! a rigót is a karanténba vitték v. az élethalál házba??

Atörökk 2013.05.10. 14:00:02

@Manyecska:
Egy albán keresztszülő örökbefogadta.

mid life (törölt) 2013.05.10. 14:00:37

@atpijkamo: Most épen azt csinálom... 07.01-gyel költözök ki, mert nem volt hajlandó eladni nekem, úgy összevesztünk... árulgassa tovább, még 8 évig nem tudja eladni, azt majd rájön.

Manyecska 2013.05.10. 14:01:16

@atörökk: azt mondta rögtön megetették. Már a rigót nem őt. Vagy apti albán??

mid life (törölt) 2013.05.10. 14:02:15

@atpijkamo: Minek? Legyen annyi elég, hogy havi szinten kevesebb lenne a hitelem, mint amennyit most fizetek neki lakbért, kb. 7,5 misire felértékelt lakás, 2 misit fizettem volna be, 15 évre havi fix 58ezer valamennyi lett volna...

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 14:03:10

@mid life: Azt utálom: Nem, nem enged a húsz millából felet. Nem. Nem. Aztán hallom, hogy két hónap múlva eladta tizennyolcért.

Atörökk 2013.05.10. 14:03:50

@Manyecska:
Persze, hogy megetették a rigót. Az örökbefogadónak friss rigót akartak adni.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 14:05:04

@mid life: "15 évre havi fix 58ezer"

Azért számold bele az inflációt. 5-10-15 év múlva az nem ugyanaz az 58ezer lesz. A bérleti díj meg mozog az árakkal.

Atörökk 2013.05.10. 14:06:23

@atpijkamo:
A bérleti díjak reálértéken csökkentek az elmúlt 10-12 évben.

Fejesrob 2013.05.10. 14:06:45

Mekkora egy gecik. Remélem, Orbánék tovább szívatják a bankokat. Az ilyenek húzzanak csak el.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 14:08:50

@atörökk: Érdekes. De gondolom nem ez a várható trend.

Manyecska 2013.05.10. 14:11:02

@atpijkamo: aha. kösz. hoztak egy dolmányosvarjút is azt elküldték a Noé-ba, érdekes. Nem offolok tovább:)

Atörökk 2013.05.10. 14:13:24

@atpijkamo:
Ezt ugyanúgy nem lehet előre megjósolni, mint mondjuk azt, hogy x részvény árfolyama mennyi lesz 2 év és 4 hónap múlva.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.10. 14:19:27

@atörökk: Azért részvényt venni hosszú távra okos döntésnek szokott számítani.

Atörökk 2013.05.10. 14:21:51

@atpijkamo:
Általában igen. Főleg, ha nem hitelből veszed, és ki tudod várni, ha esetleg néha éppen elmegy mínuszba.

Manyecska 2013.05.10. 14:23:55

@atpijkamo: jóoké.amúgy fészekből kiesett volt, nem süldő, a méretei alapján, rongyba betekertem amíg evett, micsoda visongás volt:D egy napi spam-et megért volna:)

Rókakígyó 2013.05.10. 14:27:04

A raifinál az a helyzet, hogy időnként vadulnak, de hamar belátják, ha odafigyel az ember. Nekem egyszer csak fel akartak számolni a meglévő hitelkeretem után pár ezer forintot. Szerencsére megtehetem, hogy nem kell feltétlen ez a hitelkeret nekem, hát fogtam, felhívtam őket és mondtam, hogy akkor ezt most lemondanám. Rögzítették, majd két nap múlva felhívtak és megkérdezték, hogy miért is szeretném lemondani. Elmondtam nekik, hogy a díj, amit számolnak nem tetszik, erre azt mondták, hogy elengedik a díjat. Ezt javaslom a naiv ügyfélnek is. Esetleg azzal a keményítéssel, hogy felmondja a számláját. Arra lehet, hogy értelmesen reagálnak majd. Mivel nem olvastam a posztot teljesen végig, lehet, hogy ez meg is történt.

Rókakígyó 2013.05.10. 14:32:33

@Rókakígyó: Kiegészítem magamat: nálam is ugyanez történt, csak kisebb összeggel: a hitelkeret régebb óta állt fenn és arra raktak hirtelen kezelési költséget. Szerintem fenyegesd meg őket a bankszámla felmondásával.

Panelproli 2013.05.10. 14:35:10

@atörökk: A Viszonylag olcsó, illetve önkormányzati bérlakásról csak annyit mondanék, a kőbányai önkormányzatnál áprilisban lehetett beadni pályázatot lakásokra. Ahogy néztem, egy 46nm-es kéglire 42 ezret kérnek lakbért. Sőt Ráckevén is van lakásuk, 95nm potom 100ezer/hó. Persze lehet mondani, egy öröklakás bérleti díja több. Ez így van, de az önkormányzat pont leszarja az épületek lakások karbantartását, mindenre azt mondják az a lakó feladata.
Így azért kicsit más nem?

Atörökk 2013.05.10. 14:56:29

@Panelproli:
Tudom, igen, önkormányzatok is próbálnak piaci áron adni bérbe lakást, más kérdés, nem igen fog nekik menni mert ahhoz már szolgáltatást is kéne nyújtani.

Bálintka. 2013.05.10. 15:04:28

@Rókakígyó: Sőt. Egy fix összeget lekötök maguknál 1 évre, kvázi 1 éves hitelkeretet adok Önöknek, ami után igen durva kezelési költséget fogok számolni.

Rókakígyó 2013.05.10. 15:10:53

@Bálintka.: hacsak úgy nem.... de ebbe lehet, hogy nem mennek bele:)

Bálintka. 2013.05.10. 15:13:43

@Rókakígyó: Azt mondom, hogy kiküldtem a levelet, amire nem érkezett 8 napon belül reakció. Úgy emlékszem ők sem ajánlottan küldik ezeket. :)

mid life (törölt) 2013.05.10. 15:19:04

@atpijkamo: Ez az... ugyanolyan méretű lakásokban lakok, 8 éve kezdtem havi 35-tel... utána lett 40, 45, 50... most már a 55-60 körül tartunk.... 58 meg 58 ezer lesz 13 év múlva is...

Anomalocaris (törölt) 2013.05.10. 19:35:37

@ColT: Miért nem csináltál screenshotot?? Már nem találom :(

Anomalocaris (törölt) 2013.05.10. 19:42:20

Na megtaláltam, csak először a cikkben kerestem. Ebből remek poszt lesz.

a saját barátom 2013.05.13. 14:12:05

Há1 e dikmán....

dróton dzsal a metró.....

Barátom!

egy dolgot sose felejts el : olyan, hogy "ajándék", pláne egy banktól, nincs, nem volt és nem is lesz...

Ezeknek mindig ára van...ezeket mindig azonnal le kell mondani, kikérni a nyomtatványt a megszüntetéséről, és utána folyamatosan böngészni a kivonatokat vagy 2 hónapig..ha csak 1 Ft-os is le mer emelni, azonnal feljelenteni a mocsadék szarzabáló köcsög bankot......

Manyecska 2014.02.24. 12:04:04

@a saját barátom: dikk a petrò dzsal dròton xd lasd petroleum
süti beállítások módosítása