Tékozló Homár

Átverős szippantósok (frissült)

2013.08.29. 16:18 | jackyll | 1009 komment

Baloo egy ideje arra gyanakszik, hogy szisztematikusan több szennyvizet számláznak ki nekik, mint amennyit ténylegesen elvisznek:

Történetem nem is olyan régen, és nem is olyan messzi galaxisban játszódik. Történt ugyanis, hogy feleségemmel új családi házat építettünk (Ez az információ, még a többi bejegyzésem olvasásakor is hasznos lesz). A családi ház egy olyan budapesti kerületben és utcában áll, ahol jelenleg még nincs csatorna, tehát a szennyvizet szennyvíztároló gödörben gyűjtjük. Azért nem emésztőt írok, mert az emésztőből el tud szivárogni a szennyvíz és ugyanezen elv alapján ha magas a talajvíz szintje, akkor az pedig bejuthat az emésztőbe. A szennyvíztárolónk az építkezés idején életben lévő előírások szerint lett kialakítva. Nevezetesen vízzáró adalékanyag segítségével előállított vízzáró betonból, talajszint fölé emelt szippantó nyílással. Mindez azért, hogy ne szivároghasson belőle a szennyvíz, valamint se esővíz, se talajvíz ne tudjon belejutni. Talajvíz történetesen nem is igen juthatna bele, mivel annak legfölső mért szintje 9 méteren található, a szennyvíztárolónk alja pedig 2 méterre van a talajszinttől. Egyébként a tároló teljes kapacitása pontos mért értékekkel és hiteles műszaki ellenőri papírral bizonyítva 6,5 köbméter. Ennek is jelentősége lesz a későbbiekben.

A szennyvízszállítás anyagilag sajnos kész horror volt számunkra egy ilyen kis méretű tároló esetén, pláne ha teljesen zárt, ugyanis havonta kellett szippantatnunk, ami 14.000 forintnyi fix költséget jelentett számunkra. Mindez a horror egészen 2012.03.08.-ig tartott. Legalábbis azt hittem (naív voltam). Ettől a dátumtól ugyanis jogszabályi rendelkezés értelmében kizárólag az FTSZV, azaz a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft végezhet hivatalosan háztartási folyékony hulladék (röviden szennyvíz) elszállítást. Ezen jogszabály meghagyja ugyan a polgárnak a választás jogát, elvégre demokrácia van, vagy mi a szösz, csak éppen mégsem jár jól, ha nem az FTSZV-vel szállíttat. Ugyanis az FTSZV-s "bulinak" a lényege, hogy akár velük, akár mással szállíttatja el az ember a szennyvízet, az FTSZV mindenképp számláz, a fogyasztónak meg kutya kötelessége azt kifizetni. Az egész terv beharangozásakor a történet úgy nézett ki, hogy az ingatlanon keletkezett és NEM az onnan elszállított szennyvíz mennyisége alapján számláznak két havonta a vízdíjjal együtt (ez volt a mézesmadzag). Mindezt köbméterenként 337,7 Ft + ÁFA áron. Ennek nagyon megörültünk, mert ezidáig havonta 6,5 köbméter szippantásáért 14.000 Ft-ot fizettünk, ezek után pedig mindössze 2.790 Ft-ot. Természetesen azoknak nagyon nem éri meg, akiknek emésztőgödrük volt, mivel nekik évente mondjuk csak egyszer kellett szippantatni. Igaz, hogy most is, viszont kéthavonta akkor is a fogyasztott víz alapján fizetniük kell. Egyéni véleményem, de a környezet óvása szempontjából szerintem ez jogos is, mert ha valakinek emésztője van, és abból elszivárog a szennyvíz, akkor az szennyezi a környezetet. Legyen ez az Ő olvasatukban nem szennyvízkezelési díj, hanem környezetvédelmi hozzájárulás. Visszakanyarodva. Idén, 2013.01.01.-től változtak a feltételek. Nevezetesen, hogy most már nem csak az ingatlanon keletkezett, vízóra által mért szennyvíz köbméterenként kell fizetnie a polgárnak 337,7 Ft + Áfát, hanem az ezen mennyiség fölött elszállított mennyiség köbméteréjért 1816 Ft + Áfát. Ez teljesen jogos is lehetne, de nem az! Vagyis nem az akkor, ha az FTSZV felkészületlen. Ez így csak LEHÚZÁS.

Mint említettem a mi szennyvíztárolónk az akkori 2009-es jogszabályoknak megfelelően épült.

Kiderült ugyanis, hogy a ténylegesen elfogyasztott vízmennyiségünkön túl a "becsületes" FTSZV márciusi állás szerint már 6,5 köbméterrel többet szállított el. Telefonos megkeresésemkor nekik szegeztem a kérdést: -Hogyan lehetséges ez a 6,5 m3 plusz?- A válasz érdekes volt: - Biztos belefolyt az esővíz. Ezt ugye el is fogadhatnánk, de hát kérem mi nem tesszük. Miért nem? Egyszerű: 1: Kicsit eltúlozva és kisarkítva, de nevezett időszakban az egész ország területén nem esett 6,5 m3-nyi eső! 2: Az emésztő teljesen vízzárt. A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy mivel tavaly még csak a fogyasztott vízmennyiség alapján számláztak, nekünk aztán teljesen mindegy volt, hogy a szippantást végző emberek mekkora összeget tüntetnek fel a munkalapon, mi aláírtunk mindent kérdés nélkül. És mivel a jogszabály 2013.01.01.-es változásáról külön értesítést nem kaptunk, csak véletlenül bukkantam rá áprilisban az FTSZV honlapján, majd pedig a számla alján a szokásos apró betűkkel szedve, idén is aláírtunk négyet teljesen valótlan mennyiségről.

A teljes ügy nagyon hosszú lenne, ezért nem írom le az egészet. A szippantás folyamata úgy néz ki, hogy kijön az autó, azt mondja 10 m3-es a tartály és már van rajta 2 m3. Megcsinálják a szippantást, majd azt mondják, hogy 8 m3, mert tele van az autó. Ez a módszer több sebből vérzik, ugyanis a legtöbb autójuk NINCS kalibrálva. Amelyik autójukról be tudnak mutatni kalibrációs jegyzőkönyvet, az is már több, mint 1 éve készült, és NEM a tartályon lévő műszerről szól, hanem csak a tartályról. Azt soha nem is vontam kétségbe, hogy a tartályuk valóban akkora kapacitású, mint amekkorának mondják, mégis itt vannak leragadva. Azt viszont soha nem tudták bizonyítani, hogy a műszerük pontosan és hitelesen mér. Nekem, mint laikus fogyasztónak is le kellene tudnom olvasni a "műszer"-ükről a pontos értékeket azért, hogy lássam, jogos-e, amit feltüntetnek a munkalapon. De erre nem biztosítanak lehetőséget. A nevezett "műszer" egy egyszerű üvegcső a tartályon, ami a közlekedő edények elvén működik. Igenám, de amikor megérkeznek, a tartályban lévő folyadék hullámzásából és a közlekedő edények működésének sajátosságából adódóan még hosszú percekig ingadozik a folyadékszint, ezáltal nem lehet leolvasni. A szippantás után úgyszint.

A másik probléma pedig, hogy a legtöbb "műszer" még csak skálázva sincs. Ezek alapján ki állítja azt, hogy az íly módon történt mennyiségmérés hiteles, ráadásul olyannyira, hogy az jogos alapját képezheti egy többlet költséget jelentő különbözetszámla kiállításának? Szerintem senki.... Hallottam a helyszínen lévő kollégáktól cifrábbnál cifrább "pontos" leolvasási módszert. Ezek közül a két legérdekesebb: Kérdés: - Hogyan tudják megmondani, hogy mennyi szennyvízet szippantottak? Válasz: - Hát a hasunkra ütünk.... A másik: Kérdés: - Hogy tudják leolvasni pontosan a műszert? Válasz: - Sehogy, mivel nincs beskálázva, de kb olyan 7 köbméter körül szokta lerakni a hátsó kereket. Remélem mindenki érti a problémámat.

Mai számításaim szerint 9 köbmétert csalt el az FTSZV! Eddigi szippantási mennyiségek januártól mostanáig egymás után vesszővel elválasztva: 8m3, 8m3, 10m3, 8m3, 6.5m3, 1.5m3, 3m3, 4m3, 3m3. Ez összesen idén 52m3 elszállított szennyvízet jelent papíron. A valóságban csaltak! A vízóra állásunk év elején 101m3 volt, jelenleg 144m3, tehát a tényleges vízfogyastásunk 43m3 volt. Viszont, mint említettem feljebb a tárolónk bizonyíthatóan csak 6,5m3 befogadására alkalmas. (Jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor miért írtuk alá a 8, illetve 10 m3-t. Feljebb írtam, hogy mivel nem kaptunk értesítést, ezért addig, amíg véletlenül rá nem akadtam az információra, úgy gondoltuk, hogy teljesen mindegy mekkora összegről írunk alá!) Ha kiszámoljuk a 6,5m3-es befogadási képességgel, akkor érdekes dolgot láthatunk. Az első két alkalommal elcsaltak 2-szer 1,5m3-t. Harmadiknál 3,5 m3-t, negyediknél megint csak 1,5 m3-t. És történt még egy csalás, nevezetesen az utolsó előtti szippantásnál a vízóra alapján 4m3 volt az emésztőben, de Ők 1 m3-t benne hagytak, és rámondták, hogy 4m3-t szippantottak, tehát itt is átvertek 1m3-el. Adjuk csak össze a csalásokat: 1,5+1,5+3,5+1,5+1, az barátok között is 9m3. Érdekes, pont annyi, amennyivel kevesebb volt a tényleges fogyasztásom. Ez a 9m3 viszont forintosítva 20.750 Ft bruttó. Ennyit kellene fizetnem a lógásra és a csalásra azért, mert Ők azt mondják, de bizonyítani nem tudnak semmit, csak arra hivatkoznak, hogy aláírtam....blablabla.

Egyik telefonbeszélgetésem folyamán az egyik kedves ügyfélszolgálatos hölgy a következőt mondta: - Tudja érdekes, hogy negyvenezer ügyfelünk van és Ön az egyetlen akinek ez a dolog probélmát jelent. Kérdem Én, hogy a fenébe ne jelentene problémát, amikor olyan pénzt akarnak majd behajtani rajtam, amiért egy szalmaszálat nem tettek keresztbe, és ezáltal a gyerekeim szájából lopják ki a falatot.

Baloo azt is kiszámolta, mennyi pénz, ha mindenkit csak ennyivel számláznak túl, ez nála olvasható.

UPDATE 09/06: Megoldódott a túlszámlázódás, egyedi probléma volt, természetesen nincs szó ipari lenyúlásról.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.02. 00:28:34

@atörökk: @Hartmy: Igen, a szombat a legjobb nap, mert utána vasárnap jön.

Atörökk 2013.09.02. 00:29:33

@Hartmy:
Régi szép idők, amikor keddig voltunk másnaposak :D

England win The Ashes! 2013.09.02. 00:29:40

@atpijkamo: Péntek a legjobb. A nagypéntek. :P

Hartmy 2013.09.02. 00:30:46

@atörökk: :D Mi csak akkor kezdtünk másnaposak lenni :D

Hartmy 2013.09.02. 00:35:07

Így hétfőre kelvén jó kedvem támadt (nem, én nem vagyok híve az utáljuk a hétfőt dolognak.)

www.youtube.com/watch?v=ij9tBkBsT7g

www.youtube.com/watch?v=5-2UPeXeSh0

helianthus 2013.09.02. 00:38:10

@atörökk: @Hartmy: a másnapot ne említsétek kérlek. Nekem még túl friss az élmény. Bár ebben az évben még csak újévkor voltam, de az 3 napig tartott. :)

Az M1-en megy egy film és a nő épp beült a szekrénybe. LOL

Hartmy 2013.09.02. 00:42:51

@helianthus: Én örülök, hogy viszonylag régen sikerült másnaposnak lenni :) A legutóbbi tortúrát is megúsztam minden rossz nélkül. Úgy néz ki hogy csak jó dolgok jönnek mostanában :)

Hartmy 2013.09.02. 00:57:58

@helianthus: Mondjam, hogy találó? :)

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.09.02. 00:59:24

Semmi többet

A bokrok között kering rengeteg világító zöld bogár.
Megmozdulni nem szabad, megzavarni őket kár lenne már.

Éjfél után mindenkit álmos holnap vár.

Ma semmi többet nem adhatok,
csak magamban dúdolok csöndesen.
Felhők mögé rejtőztek a csillagok,
azt súgták, hogy így legyen.

Legyen hajnal, ami friss levegőt ad,
legyen nappal, ami vad
harcnak tűnő munkás órákon át
végül elsöpri a lerakódott piszkos föld porát.

helianthus 2013.09.02. 01:05:28

@Hartmy: ez nem szerelmes szám bár sokan azt hiszik. Becsapós!

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.09.02. 01:23:13

@helianthus: Tetszik, egyfajta kitárulkozás, keményebb hangeszközökkel.

Hartmy 2013.09.02. 07:20:26

Frankó... ez vicces volt. Jó reggelt.

AtiSnatch 2013.09.02. 07:28:06

jobb reggelt! szebb jövőt :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.02. 07:28:16

Van új post!
Nálam :)

Igi kommentje a fészbúkos postban epic :D

Hartmy 2013.09.02. 07:35:10

Elmondom mi volt az elöbb... felkelek. Fogom a telefont. Belépek homárra saját fiókba. Erre a hozzászólás ablak felett a név: zsiráffff legördítem a listát és ott sorakoznak zsiráf nevei. Írok egy hozzászólást hogy ez hogy lehetséges erre azt nem küldi el hanem visszaugrik az én profilomba... blog motor monnyon le :D ez egy nagyon érdekes nap lesz úgy látom...

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.02. 07:37:00

@Hartmy: nem vicc. Azon gondolkodom - hangosan, magam és nektek elé -, hogy. Kinevelhetõ-e abból, aki. Benne van az ilyenimádatban. Tudod én valahol, háttérfolyamatként mindig az embik szintlépetésén munkálkodom fejben. Talán nem került elé még a jobb, talán tényleg ez õ. Talán csak nem elég nyitott. Ritkán nyitottak. Pedig mennyivel elõbbre lehetne a világ. Nem bízom én semmiben, csak mindig keresem az új kérdõjeleket. Mert hát azt kapjuk a végére, nem? Mégtöbb kérdõjelet.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.02. 07:39:36

@Hartmy: te, te újfiú.:D Ez egy beépített jellempróba. Gondótunk az érkezõkre is. Pl. fel is sorolhattad volna a nickneveket. De tetszett amekkora elánnal elõadtad ;) :D

helianthus 2013.09.02. 07:46:40

@Hartmy: hagyjad, biztos próbàlja összeszedni a szerinte negatìv dolgaimat. Ha sikerül neki lehet végre helyrekerülnek benne a dolgok és nem ír hozzám több esszét. :)
Igazából hiányoznának nekem, de ezzel a hiánnyal együtt tudnék élni.

helianthus 2013.09.02. 07:50:44

@l4c1: nem ismerted? Akkor neked elárulom ez a szàm a droggfüggőségről szól. Bár a szerelem is függőség.
@Hartmy: én egyszer Neela-t és kétszer Panic button voltam. :)
Ugye nem árulod el Zsiraffff nickjeit?*

*azt se tudtam, hogy neki is több van. :)

helianthus 2013.09.02. 07:52:02

@ColT: nem látom. Másold be léci-léci!

helianthus 2013.09.02. 07:54:20

@Kellemes Zérókomponista: nem vagyok elég nyitott! Én?! Ezen most nagyon nevetek. :))

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.02. 07:55:11

@helianthus: imádom, mikor kifogysz és csak a közhelyreplikák maradna.k tõled különösen vicces.:D Ahonnan én jövök konkrétan gáz a Kozel, nem sör. És nem kell összeszedni, mi hasznom lenne abból? Próbáld csak másnak bejállítani.:P

AtiSnatch 2013.09.02. 08:03:27

korán reggel söröznek... szép

AtiSnatch 2013.09.02. 08:05:40

@helianthus:

Nagy Mária · Top Commenter · Budapest, Hungary
A facebookot csak AZ NEM TÖRI FEL, AKI NEM AKARJA! Nekem vadonatúj, vírusirtóval felszerelt, különleges jelszavakkal megáldott facebookomon küldtek pornóoldalt szét mindenkinek! Akkor meg tökmindegy, mert a vírusok és a rosszindulatú kártevők így is úgy is megtalálnak. Utálom ezt a szemetet, most meg már a blogon is rákényszerülök a használatára. Ráadásul így nem tudják megtalálni a blogjaimat sem, ezt HOGY GONDOLTÁK az indexes fosnál? A legócskább, legszarabb hackerprogrammal is nyugodtan lehet garázdálkodni. Pedig nekem csak alig 100 ismerősöm van, és hetente egyszer, ha belépek. Senkivel nem osztok meg semmilyen oldalt, erre fel mi történik.
Reply · Like · Follow Post · August 31 at 6:52pm

Nagy Mária · Top Commenter · Budapest, Hungary
na de hová lettek a kommentek? csak nálam van az, hogy a facebookot látom egyedül?
Reply · Like · Follow Post · August 31 at 6:21pm

Nagy Mária · Top Commenter · Budapest, Hungary
ÍGY NEM ÉR! AKKOR NEM LÁTJÁK A BLOGOCSKÁIMAT! :((((((((((((

kellett egy kis idő neki, még rájött,hogy eggyel hátrébb lévő posztban keressen minket :D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.09.02. 08:11:14

Én azt hittem, hogy a Kozel mindenhol gáz.
No, de van, aki a "vegyes-ízű szeszesital" nevű löttyöt is megissza. Haladjunk tovább, nincs itt semmi látnivaló.
Amúgy 'morgen!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.09.02. 08:15:09

Azt hiszem, a Levi's farmer volt az utolsó minőségi termék, amit a magyar ipar gyártott licenszben.
Harminc éve.

helianthus 2013.09.02. 08:18:59

@Ati Snatch: :) milyen blogocskákról beszél? A melegpornósról?
@Kellemes Zérókomponista: ahonnan én jövök a kozel egy sör. Van, aki szereti van aki nem.
Én szeretlek téged is és ha itt lennél megölelnélek és megbubuznám a fejed.
Te morgós komponista!

helianthus 2013.09.02. 08:24:07

@agresszív kismalac: jajjaj. Tényleg gáz a kozel? Ki mondta és nekem miért nem szólt?
Akkor mostantól papírzacskóból iszom. :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.02. 08:47:24

@Kellemes Zérókomponista: A világ akkor lenne jobb, ha az emberek nem lennének hagyva butaságukban tespedni. Amúgy te még egész normálisan csinálod ezt, szemben a baráti társaságom epic seggfejével, mert álltólag neki is ez a célja, csak hát nem igazán ezt éri el, simán csak tahó.

@Ati Snatch: Vírusirtós fészbúkom, az milyen :D

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.09.02. 08:51:44

@Hartmy: mért a zsiráfffal próbálkozol?:)))

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.09.02. 08:53:22

@Ati Snatch: és nem is bukott le..heheheee
Én azt hittem, hoyg Dórának hívják:)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.09.02. 08:55:10

Azért nyugtassatok meg, hogy Iginek a blogja, nem a MÁRIA !

AtiSnatch 2013.09.02. 08:58:39

@batgirl: szerintem csak valami kongói vírus feltörte Igit :D

@ColT: magától Cukorhegytől vette :) paypallal fizetett :D

helianthus 2013.09.02. 09:02:23

@ColT: most letahóztad Kompit? Ugye nem?én kedvelem ne bántsd. A drogja lettem. Jó neki így és nekem is jó.
Most ragyogó kedvem van vidáman ébredtem az élet szép. Elbírok vele is. :)
És nem adom fel, hogy addig árasszam rá a fényemet, hiszen a napraforgó a fényből él, amíg fel nem derül ő is.
Hű de lírai lettem! Jéé. :))

Hartmy 2013.09.02. 09:06:02

@Kellemes Zérókomponista: Átmentem? :D

@helianthus: Áhh értem, elsőre nem tudtam, hogy ugyan miért okoz neki gondot. Azt sem nagyon, hogy miért nem szereti a kozelt :) Nem állt szándékomban zsiráffff nickjeit közzé tenni :) Egyelőre... hmmmm vajon mennyit érhet meg neki?

@batgirl: Nem én próbálkozok, hanem a blog motor, csak nekem ez új volt. :)

Ráadásul mindezt úgy vitte véghez, hogy be voltam lépve. Láttam, hogy zsiráf, oké kilépek és vissza. Erre ugyanúgy zsiráf lettem :D

AtiSnatch 2013.09.02. 09:10:04

@Hartmy: azé láttad,mert a mobil változatot használod! :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.02. 09:16:07

@Ati Snatch: :D:D:D

@helianthus: Tessék szépen elolvasni még egyszer, amit írtam. Nem Kompit tahóztam le.

helianthus 2013.09.02. 09:18:47

@Ati Snatch: én is azt használom mert a másik használhatatlan. Így nem lóg ki a cucc a képernyőről.

@ColT: többször elolvastam! Akkor jó. :)
Te is kommentelsz fészen a poszhoz?

Hartmy 2013.09.02. 09:20:04

@Ati Snatch: Igen, korán reggel nem volt kedvem még gépet kapcsolni. :D

AtiSnatch 2013.09.02. 09:24:12

@Hartmy: @helianthus: opera minin tökéletes nekem, bár most googlechrome, mert meló van

helianthus 2013.09.02. 09:24:25

@Hartmy: 'Nem állt szándékomban zsiráffff nickjeit közzé tenni :) Egyelőre... hmmmm vajon mennyit érhet meg neki?'
Ezt vele kell megbeszélned. Ha szerencséd van sokat! :)

Hartmy 2013.09.02. 09:27:22

@helianthus: Nem nyilatkozott az ügyben :))

helianthus 2013.09.02. 09:27:53

@ColT: akkor jó. Tudtam, hogy te vágod ezt pedig nincs is vírusírtós fészed. Vagy....? :))
@Ati Snatch: nekem adott a dolog. Vagy használom vagy nem. Kitalálhatod melyik játszik. :D

Hartmy 2013.09.02. 09:28:26

Ideje a tettek mezejére lépni. Üdv.

helianthus 2013.09.02. 09:31:18

@Hartmy: még nem tud róla. :)
Majd fog. Szia!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.02. 09:45:03

@Hartmy: mindenki én vagyok, ez a többiekre nézve elég pozitív dolog, rámnézve viszont aggasztó :D :D szal a többi nickemet nemigen használom semmire, csak akkor veszem elő ha ránktör a skizofrénia :D

amúgy megoldása nincs, én kábé az összes létező mobilböngészőt kipróbáltam de mindnél előjön, szal ez van.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.02. 09:46:02

@helianthus: neked mennyit ér meg ha nem árulom el a másik nickedet? jót röhögtem rajta, tecc! :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.02. 09:56:58

@helianthus: De ha kommentelnék sem ugyanazzal az avatarral tenném...

Manyecska 2013.09.02. 10:02:13

@zsiráfffff: ja, a kellemes zérókomponista tényleg sokkal hosszabb:DDD Mingyá felköpök és aláállok mert csak egy van nekem:D

AtiSnatch 2013.09.02. 10:07:53

lopkodjátok itt az avatarokat, a na'vik ennek nem nagyon örülnek :D

helianthus 2013.09.02. 10:14:07

@zsiráfffff: láttad???? Àhhh! Nem használom egyszer régen poénból készült, nagy sikere volt. :)
Ha egyszer rámtör a skizó én is előveszem. :)

helianthus 2013.09.02. 10:21:11

@Élő Fa: nem én vagyok Kompi¡¡¡¡¡
Utál engem.
Èn szeretem magam.
Kompi nem egyenlő Heli
Bizonyítás vége
:)

AtiSnatch 2013.09.02. 10:24:47

@helianthus: ez olyan, mint amikor az őrült azt mondja,hogy nem őrült.pedig mindegyik azt mondja :D

helianthus 2013.09.02. 10:24:54

You tell me how I can fly away...

helianthus 2013.09.02. 10:27:27

@Ati Snatch: nem vagyok őrült. A hangok is megmondták. ;)

AtiSnatch 2013.09.02. 10:29:17

@helianthus: tudom, én is beszéltem velük :)

Troppauer_Hümér 2013.09.02. 10:32:10

Nagy Mária, tejóisten, mennyivel eredetibb lett volna Szűz Mária?

AtiSnatch 2013.09.02. 10:40:14

@stillmátyás: tegnap megerőszakolta magát,úgyhogy ez a név már nem lenne helytálló :)

helianthus 2013.09.02. 10:40:38

@stillmátyás: jajjajujj! Ez nagyon fájt. :D

helianthus 2013.09.02. 10:43:44

@Ati Snatch: ne beszélgess az én hangjaimmal! Keress magadnak sajátokat! Nahát!
:))
@ColT: ezdejózene.

Troppauer_Hümér 2013.09.02. 10:46:03

@Ati Snatch: Ha análisan történt az esemény, akkor Bűz Mária?

AtiSnatch 2013.09.02. 10:59:53

@helianthus: hangirigy :P

@stillmátyás: bűzerővel hajtott traktor, le kell védetni :)

Hartmy 2013.09.02. 11:03:13

Megvan az érzés, mikor leraksz valamit úgy, hogy hibátlanul működik, aztán másfél hónap múlva mikor beindítod hirtelen támad egy kasnyi hiba?
Utálom a hidraulikus gépeket...
Megyek csinálom, mert sosem érek a végére úgy néz ki...

Manyecska 2013.09.02. 11:11:21

@Ati Snatch: fújj haggyátok abbamár most ettem!

AtiSnatch 2013.09.02. 11:17:23

@Hartmy: mellékszálként indíthatnánk egy agrár blogot :D

@Élő Fa: de finnyásnak teccik lenni! ezt ismered: "Johnny volt az egyetlen, aki nálam is gusztustalanabb tudott lenni. Sráckorunkban gusztustalansági versenyeket rendeztünk. Kiköhögtem egy rakás turhát az asztalra, mire ő: "kezdőtől nem rossz", és fogott egy szívószálat..." ? :D

helianthus 2013.09.02. 11:19:52

@Ati Snatch: irígyelhetek mást is. Mid van?
@Hartmy: segíthetek? :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.02. 11:21:46

@Hartmy: Ne legyél má' rasszista, nem hidraulikus gépek is produkálják ezt. És nem is kell hozzá másfél hónap, egyszerűen csak ha pont kéne, akkor nem megy :D

@Ati Snatch: BIOGÁZ :D Sofőrnek kötelező a babzabálás :D

Manyecska 2013.09.02. 11:30:47

Remélem, legalább szégyenlitek magatokat.

AtiSnatch 2013.09.02. 11:32:05

@helianthus: 28évem? elég lesz? mást nem tudok :D

@ColT: így is mindenütt gáz van :D

AtiSnatch 2013.09.02. 11:33:18

@Élő Fa: szégyeljenek minket mások :D

Manyecska 2013.09.02. 11:39:57

@Ati Snatch: ha behúzod a sötétítőfüggönyt nem szokás semmit se:DDD

helianthus 2013.09.02. 11:41:15

@Ati Snatch: nekem több van ezt nyertem. :)
Tényleg nem tudsz mást?
Akkor legye a beceneved Szneccs.
Sokkal ütősebb, mint nekem a Helimeli.

AtiSnatch 2013.09.02. 11:44:16

@helianthus: azért mondtam,hogy legyen mit irigyelned :D a becenevet már rám ragasztotta Lhoki(Féli),bár az Sznaccs :D

@Élő Fa: én nem is :D

Manyecska 2013.09.02. 11:47:05

@Ati Snatch: úristen, eskü nem emléxem 28évesen mit műveltem épp:)..! :D rég volt! na léctem.

helianthus 2013.09.02. 11:50:06

@Ati Snatch: tegnap Szneccs voltál Neki. :) nem kell a korod. Jó az enyém. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.02. 12:18:27

@Élő Fa: Különben ezt az mondja, aki kutyaszart tart a szebében? :D

Manyecska 2013.09.02. 12:20:37

@ColT: kellett a kezem úgyhogy beraktam, de erről nem akarok beszélni:D

igazságos 2013.09.02. 13:05:22

@stillmátyás: mér, STÍLfűrész MÁtyás jobb lett vóna???

amúgy meg nem lehettem Igazságos Mária, mert az Igazságos név minden vállfaja foglalt vót

igazságos 2013.09.02. 13:06:51

@stillmátyás: Szűz Mária nevét meg ne vedd a szádra, jó??? :P

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.02. 13:09:54

@igazságos: "@stillmátyás: Szűz Mária nevét meg ne vedd a szádra"

Hívjad inkább a következő nevek egyikén: Gyere Ide, Szűzanya, Magyarok Nagyasszonya, Nagyboldogasszony, Rózsafüzér királynéja, Mindnyájunknak Édesanyja vagy Miasszonyunk, Mennyország Királynéja, Boldogságos Szűz, Beata Maria Virgó, BMV, Hétfájdalmú szűzanya, Madonna, Nagyasszony, Kisasszony, Babba Mária.

igazságos 2013.09.02. 13:13:30

@atpijkamo: ne nekem mondd, stílfűrész pécézett ki :) hidd el pedig, nagyon kreatív akartam lenni, de hát nem fogadták el a neveket, amit beírtam

pedig aztán számokkal is próbáltam

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.02. 13:14:31

...Boldogasszony és Nagyboldogasszony.

Troppauer_Hümér 2013.09.02. 14:49:27

@igazságos: Ezt a pechet, a 95D is foglalt volt?

igazságos 2013.09.02. 18:18:28

@stillmátyás: ne vicceljé! há gondolod, hogy nem próbáltam????? :P

v2peti 2013.09.04. 20:27:05

Ha összeadnák a munkalapokon feltüntetett szippantott összmennyiséget és a tartály kapacitásával összevetnék, akkor kiderülne, hogy mennyi az annyi!
süti beállítások módosítása