Tékozló Homár

40%-os díjemelés a Vodafone-nál (frissült)

2014.02.07. 13:50 | jackyll | komment

Naiv ügyfél cégének a Vodafone váratlanul eltörölte a korábban megadott telekomadó-kedvezményének a felét, amit havi 50 ezer forintos drágulást eredményezett az általában havi 130 ezres számlájukon. Erről azonban csak az aktuális számlán értesültek, mert a Posta valaki másnak kézbesítette az erről értesítő levelet, emiatt lemondani sem tudták az egészet:

Van egy kis cégünk, és persze telefonálni meg kell. Egy ideje már Vodafone rabláncot hordtunk, tavaly októberig elfogadható kényelmi faktoron, kicsi dörzsölésekkel. Legutóbb 2012 júniusában kellett a területi képviselővel a szokásos kétéves “ nekünkistöbbevanmár “ pettinget lejátszani, mikor is aktuálkormányunk bevezette a “telkóadót". A telkóadót, amit ugye áthárítani nem lehet, de lehet létrehozni “kiegészitő havi díj“ címén áthárítható sarcokat. Ez történt nálunk is, annyi különbséggel, hogy az aktuáll pettingbe beleraktuk ennek a megbeszélését is. Oda jutottunk, hogy ezt elengedi a Vodafone, “deazértvegyéltőlünkvalamitcserébe“ felkiáltás megérkezett. Ez a valami egy Internet Mini plusz opció volt kicsivel ezer forint alatt bruttóban. Mivel a telkóadó felét mindenkinek elengedték abban az időben, ez ahhoz mérten is egy elfogadható ajánlat volt. A szerződésben már természetesen nem elengedésről volt szó, hanem 100% kedvezményről, az opciónál meg ugye 24 hónap hűségről, ezt a szerződés nem kötötte össze, nahh vajon miért is nem … ? Naiv kérdés OFF.

Telt múlt az idő, és a Vodafone tulajdonosi szerkezetében valakinek az excel tábla bal alsó sarkában a luxusprofitmérő bejelzett, és a cég úgy döntött hogy ezt azonnal helyre kell hozni. Nosza, minek az a sok kedvezmény, petting ide, szerződés oda módosítunk. Egyoldalúan … Mint tudjuk, azt persze lehet, csak vannak neki lovagiassági és törvényi feltételei, például értesíteni kell erről a Zügyfelet. Így tett a Vodafone, és kiküldte a kedvezmény csökkentését 100%-ról 50%-ra. Nekünk ez fillére pontosan 52 388 Ft extra dijat jelentett havonta, ami a 130 000 - 140 000 Ft-os telefonszámlánkra nézve kb. 40% emelkedés. Cinizmus ON : persze arról nem küldött levelet, hogy a “deazértvegyéltőlünkvalamit“ opciót sem akarja tovább …

Na … Idáig ez még csak az előjáték, ez még nem lenne Homár kompatibilis esemény. A kalandos rész most jön, mert mi a levelet nem kaptuk meg, nekünk az októberi számlával  ( novemberi küldés ) jött a pofon. Ügyfélszolgálat felhív, udvarias tájékoztatást kap, ők kiküldték. Hmm … Kinek ? Hogyan ? Kisasszony szól, hát nekem és tértivevényesen, elküldi a tértivevényt, ha kell. Hát hogy a viharba ne kéne, lehet megvolt az első randim Alzheimer Bácsival, legjobb lesz felkészülni … Tértivevény érkezik, randi mégsem volt, mert a kézbesítés történt: NEM jó címre, NEM jó embernek.

Ügyfélszolgálat újra, csókolom ez nem nyert … Nem volt jó a kézbesítés … Az nem az ő feladatuk, játsszam le a Postával. Lejátszottam. Végeredmény érkezik levélben M. Kir Posta pöcséttel, idézem:

Megállapítottuk, hogy a küldeményt munkatársunk szabálytalanul, nem a címhelyen, jogosulatlan átvevőnek adta át. Erről a tényről levelünkkel egyidőben a Vodafone Magyarország Zrt.-t is tájékoztatjuk.

Bingó! Várom a mindent eldöntő hívást, és az infót arra nézve, hogy a fogyasztói jogom a 8 napon belüli bontásra mikor nyílik meg, ehelyett jön az elutasítás levélben.

Idézem:

Szeretnénk tájékoztatni továbbá, hogy a Vodafone Magyarország zrt. az Üzleti Általános Szerződés
feltételek 9.2.3-as pontja alapján eleget tett az értesítési kötelezettségének.
 
9.2.3. ... A Szolgáltató az értesítési kötelezettségének a következő módon tehet eleget: i. számlalevélben (amennyiben a szolgáltató küld ilyet), illetve számlaértesítő elektronikus levélben; ii. ha a szolgáltató számlalevelet nem köteles küldeni vagy a számla küldésére nincs mód, mert az értesítésre jogszabály által előírt időpont megelőzi a számlalevél küldésére az Általános Szerződési Feltételek által előírt megküldési időpontot, a Szolgáltató –választása szerint- jogosult: a. az Előfizetőt az előfizetői szolgáltatás jellegéhez igazodóan közvetlen értesítéssel (például postai úton, szóban telefonon, SMS-ben, MMS-ben); b. elektronikus levélben az Előfizető által megjelölt e-mail címen;

Összefoglalom : mi elküldtük, kimentünk a pusztába, belesusogtunk a lágy nyári szellő fülébe. Ja, nem hallottad meg ? Magadra vess …

Megdöbben, telefonál, ez komoly? Igen komoly. Mondtam ennek itt akkor nincs vége részemről. Tegnap elment a beadvány a Nemzeti Média és Hírközlő Hatóság felé. Remélem ott olyan emberek ülnek, akik fel tudják dolgozni, mit is jelent a kézbesítési vélelem megdöntése.

Most várunk ...

UPDATE 03/07: Hepiend, megmaradt a kedvezmény:

Benyújtottam írásban a NMHH-oz a panaszt elektronikusan, ennek igazolását a Vodafone-nak is megküldtem. A 30 napos határidő alatt "véletlen" módon a Vodafone jóváíró számlákkal kompenzálta az eddig elvett kedvezmény összegét, és visszaállította az eredeti kedvezményt.

Persze ezt a saját kedvezményének állítja be, a csodálatosan megfogalmazott és NMHH inspirálta mondat a következő:

Nyilvántartásunk szerint a panaszban érintett hívószámokhoz tartozó Megállapodás a z X.Y cég és cégünk között 2012. június 15-vel jött létre, jelen levelünk keltekor is a fent hivatkozott megállapodás képezi a díjszámítás alapját az érintett előfizetések vonatkozásában.

Magyarul, visszaállították az eredeti állapotot, csak ne kelljen szerződésbontást alkalmazni.  

Köszönöm szépen a segítségeteket, ha gondoljátok frissítsétek ezzel az infóval a bejegyzést.

Még egyszer köszönöm!
László

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.10. 05:43:13

macskamanoeknal

most indexelj jobbra dragam ,mert kimegyunk a korforgalombol

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.10. 05:48:13

lanyom fekezzz!!!!!!
hat piros a lampa
10 honapja melletted ulok es nem jegyzed meg
pedig mar ideje lenne letusolnom is
es meg at kell ulnom anyadhoz, tegnap athajtott egy sargan

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.10. 05:50:39

es akkor meg el kell magyaraznom vencigonak a 2 savos korforgalom rejtelmeit
nem beszelve az andraskeresztrol

Manyecska 2014.02.10. 06:18:04

Bassz itt köröz egy helikopter és millió rendőrautó..XD:OOO

Manyecska 2014.02.10. 06:58:02

@CID: hagyá már épp kiestem az ágyból a röhögéstől -mer a hagymát olvastam miközben smárparti van:D, mind1- sza épp kizuhanok mer beakad a lábam a pokrócba úgy röhögtem:DDDDD aztán kétszer elment tökalacsonyan a helikopter. Épp rémálmom volt egy bombával sza jólesett:P

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 06:58:29

@hagyma: "erolteted magadba , hogy sikeresebb es okosabb vagy nalam"

Alapvetően el vagy tévedve. Ez nem egy sikeresség verseny. Az elrontott szaros életedért itt ne keress önigazolást.

Én - már többször mondtam - megbecsülök minden lelkiismeretesen dolgozó embert. Nekem egy pincér is egyenrangú fél, nem próbálom magam fölé pozicionálni.

"okosabb vagy nalam"

Ezzel nem tudok vitába szállni. Ha tízzel magasabb lenne az IQ-d, lehetnél páfrány. Itt MINDENKI okosabb nálad.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 07:20:27

@hagyma: "indexelj jobbra"

Valahogy így. Most menj jobbra, most kanyarodj balra. (Azért az indexet magától teszi ki. Nem hülye, csak kezdő.) Mint egy hangvezérelt autó. :)) Nagyon élveztem.

Akkor még nem nagyon volt körforgalom M.o.-on.

Mikor a párom ült először autóba, nagyon tapostam néha a padlólemezt, bár a fékpedál nem nálam volt. Azért nem szóltam semmit, ne vegyem el az önbizalmát. A lányom már sokkal tehetségesebb volt, ott már nem volt halálfélelmem.

AtiSnatch 2014.02.10. 07:27:16

Új hét, új lehetőségek! Jó reggelt mindenkinek! :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 07:31:06

@ColT: Ezt hány méterről?

Na látom, ott se volt az idén tél. Lányom megjegyezte, na majd jövőre, majd megint szánkóznak a szomszéd gyerekek az utcánkban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.10. 07:41:51

@atpijkamo: Nagyon messziről. Vágva vannak rettenetes módon.
Ezek még nem is figyelnek annyira, de a szürkegémek szabályszerűen őröket állítanak, és ha jön valaki, menekül az összes :D

Tél, idén elmarad. Azon az 1-2 héten volt, amíg rengeted dolgom volt, hogy ne tudjak autóval járni :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 07:43:40

Milyen szép pár!
www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/felmeztelenul-pozolt-cinthya-es-varga-viktor-2236403

Én vagyok lemaradva, hogy nem tudom, kiafaszok ezek? VV6, vagy max-factor?

AtiSnatch 2014.02.10. 07:45:51

@ColT: az is egy lehetőség... :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 07:52:31

A lehetősgek földje...
www.blikk.hu/blikk_aktualis/feketemunkan-benult-le-amerikaban-a-munkas-2236405
...megnyomorodni.

A hobbitok földje: 9 méter magas 9 emeletes ház.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 08:07:39

– És banán van nálatok?
– Csak import, de nálunk nem terem.
– Csapati?
– Hát, az sincs.
– Chai? (indiai fűszeres, tejes tea)
– Nincs.
– Cukornád?
– Régen volt, de ma már az sincs, vagy legalábbis nem jellemző.

Nem mondta, de látszott rajta, hogy rettenetesen sajnál minket, amiért olyan borzasztó helyen kell élnünk, ahol semmi sincsen, amit ő igazán szeret. Nem is kérdezett többet Magyarországról, hiába mondtam neki, hogy azért nem olyan szörnyű hely az, csak épp nagyon más, mint India.

www.origo.hu/utazas/azsiaesausztralia/20140131-elefantokat-gondoztunk-dzsaipur-mellett-amber-varosaban.html

Manyecska 2014.02.10. 08:09:57

@ColT: ja:DDD Épp a Klasszik rádiót hallgattam útközben-nyitányok mennek ilyenkor- erre vmi Churchill-Heigh ho /Hófehérke/ c. menüettjét v.milyét adják, majdnem beestem a híd alá..ehhh.@CID: rutinból:D most nem tehetek róla hogy egyikse normális a családjában, idővel rájön az ember..@atpijkamo: minek köszönhető hajnali látogatásod?:D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 08:13:15

@sztahanovista Szőkenő Szarvas: :)) Úgy látszik túl sokat lustálkodtam tegnap, kidobott az ágy.

Manyecska 2014.02.10. 08:15:19

@atpijkamo: a csaj lefotózta saját önkielégítést /szemből/ hogy hányjál..:D

Manyecska 2014.02.10. 08:16:28

@AtiSnatch: most kezdődik a Szoptatás a szerájból c. nyitány vagy mi. örülsz-e?:D
bocsánat:D

AtiSnatch 2014.02.10. 08:17:29

@sztahanovista Szőkenő Szarvas: az atörökk kedvence!!4! :D nálunk a szopás már 7től tart :D

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.10. 08:28:48

@Black Hole: Ez a járgány itt természetes cigányéknál :) Megengedi nekik az állam, hogy nappal használják, mert így legalább dolgoznak. Ha mindenféle követelmény lenne, pl. lámpa, műszaki vizsga, stb., akkor már drága lenne, vasazásból, meg ilyesmiből nem lehetne kitermelni az árát, akkor a cigány kénytelen lenne lopni. Az meg rosszabb mindenkinek :(
Csak az a baj, hogy néha sötétedés után is használják ezeket :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 08:28:58

@sztahanovista Szőkenő Szarvas: "Szoptatás a szerájból c. nyitány"

:)) Borzasztó hülye vagy. Imádlak.

"saját önkielégítést /szemből/ hogy hányjál"

Fiúkák arra gerjedhetnek.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.02.10. 08:40:27

@atpijkamo: "Fiúkák arra gerjedhetnek."
Nézd már meg még egyszer azt a nőt!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.10. 08:42:30

@hagyma: De van. Itt minden előfordul ilyen is-olyan is. De van olyan hely (több is), hogy autópályán van körforgalom :) Ki van téve a tábla, hogy "autópálya vége 1 km múlva" majd egy 60-as, utána egy 40-es korlátozó tábla, utána a körforgalom, és utána voila, megint autópálya :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 08:44:20

@agresszív kismalac: :)) Puncija van?

Engem is a szépsége ragadott meg a 07:43:40 kommentemben.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.10. 08:47:00

@Black Hole: Itt is a piros után egyből zöld lesz, sárga nélkül! :) Szerintem gyorsítja a forgalmat.

joska61 2014.02.10. 08:55:18

Nekem annyiban sántít a sztori, hogy az ilyen változtatásokról általában nem csak 1 levél megy ki, hanem levél, plusz számlához csatolt újabb levél, plusz esetleg még sms értesítő is. Persze, ha ezeket a tisztetügyfél lexarja, akkor nincs mit tenni.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 08:59:28

Szocsi

Valerij Morozov építkezési nagyvállalkozó ugyancsak kapott megrendelést, de az elnöki adminisztráció egyik tagja, Vlagyimir Lescsevszkij azt követelte, hogy az állami pénz 12%-át adja át neki. Az üzletember egy ideig fizetett, majd elunta a dolgot, és bejelentette a vesztegetési ügyet a rendőrségen. Arra is hajlandó volt, hogy léprecsalja Lescsevszkijt, ám miután egy étteremben átadta az újabb csúszópénzt, a hivatalnokot az épület előtt várakozó rendőrök futni hagyták. Morozov ezek után Angliába ment, és megüzenték neki, jobban teszi, ha nem is tér haza.

Az 51 milliárd dollár a következőkre lenne elég: 5 paksi reaktorblokk, 2950 felcsúti stadion, 43 darab Burdzs Kalifa vagy 500 közepes utasszállító repülő.

HVG

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 09:05:43

Vilmos herceget se az eszéért szereti a nép. Alig hogy elment vadászni Spanyolországba, egy napra rá kiadott egy felhívást a vadállatok megóvásáért.

www.origo.hu/nagyvilag/20140209-vilmos-herceg-elment-vadaszni-majd-felszolitott-a-vadallatok-megovasara.html

Mehetett volna Koppenhágába is zsiráfbébire vadászni.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 09:09:15

Megpályázta az Eurocities főtitkári posztját Demszky Gábor. Az intézmény vezetésére olyanok pályázhatnak, akik „sikeres múltú felsővezetők, van városvezetési tapasztalatuk, valamint uniós politikai szinten is rendelkeznek megfelelő gyakorlati tapasztalattal".

Vajon demszki melyikre gondolt?

hvg.hu/itthon/20140210_Demszky_kulfoldi_karriert_tervez

AtiSnatch 2014.02.10. 09:14:37

@atpijkamo: szólj ha kiposztolod az összes hírt,mert akkor bezárom az indexablakot :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 09:21:08

@AtiSnatch: Ha szocsist megtalálod a Zinexen, díjat kapsz.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 09:22:29

@AtiSnatch: Ha hejesírási hibáktól hemzsegő bulvárt akarsz olvasni, akkor maraggy csak a Zindexen.

AtiSnatch 2014.02.10. 09:28:32

@atpijkamo: az nekem múnkaheji kötelességem, kérdezd meg félit! :D

"A spanyolországi vadászaton, ahol vaddisznóra és szarvasra lőnek, Harry herceg is elkíséri bátyját. A brit királyi család egyik szóvivője közölte, a herceg évek óta elkötelezett híva a veszélyeztetett fajok megmentésének, és „fáradhatatlanul kampányol az orrszarvútülök és az elefántagyar miatti orvvadászat ellen”. A BBC brit csatorna uralkodói családdal foglakozó tudósítója szerint n nyilvánvaló, hogy a hercegi vadászat messze nem orvvadászat, de a két dolog "legalábbis rosszul lett időzítve”." Azé az origó se etalon...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 09:34:14

@AtiSnatch: De legaláb nem annyira bulvár. "Árokba borult a busz, negyvenen meghaltak." - aztán odakattintasz, és kiderül, hogy valahol Kínában.

AtiSnatch 2014.02.10. 09:39:39

@atpijkamo: mi nem bulvár már a mai világban? a másik pedig a politika, vannak olyan oldalak, ahol a időjárás jelentés is párt megrendelésre megy...

megamenn 2014.02.10. 09:57:05

@atpijkamo: ...fél négyesmetró,15km autópálya...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 10:00:30

@megamen: :)) Ööö...

@AtiSnatch: "mi nem bulvár"

HVG. Akartam mondani. Erre: "Veresnek és Dobolyinak már közös gyereke is van"

hvg.hu/itthon/20140210_Blikk_Veres_Janosnak_es_Dobolyi_Alexandra

Három nászúton is voltak állami pénzből hivatalos kiküldetésként.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 10:04:31

Február 10. 10:00
6,5 fok.
Tél tábornok kapitulált. Megsemmisült.

Nálatok hány fok van?

Atörökk 2014.02.10. 10:07:56

Ébresztő, rohadékok! :D

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.10. 10:22:28

@atpijkamo: Nálunk itt éppen 13 fok, de délre 18 lesz :) Holnap 22-23 lesz délben :)

megamenn 2014.02.10. 10:29:12

@Jani haverja: és ez albán fok, ami legalább másfélszer több mint a szar magyar fok.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.10. 10:32:34

@megamen: D Egyébként itt március 14-én van a "Dita e Veres", azaz a Nyár Ünnepe, nem véletlenül... :)

Troppauer_Hümér 2014.02.10. 10:36:51

Nnna. BÚÉK mindenkinek!

Másfél hónapja nem volt időm még olvasni sem ezt a remek chatszobát, mégis öt percen belül tudom, melyik nick kit takar. :DD
Vannak dolgok, amik nem változnak.

Troppauer_Hümér 2014.02.10. 10:48:17

@AtiSnatch: Már nincs, szerinted eddig hol vótam? :D

Zacher Gábor üdvözletét küldi.

Troppauer_Hümér 2014.02.10. 10:58:31

Na most baszatom ki magam a commentről. :D

Manyecska 2014.02.10. 11:01:30

@stillmátyás: te meg megb..szhatod a mosószódás tippedet most javították 30e-ér a mosógépet, szétrágta!!:((( Nagyon köszönöm ezúton is. Természetben ledolgozhatod. A szomszédnál!

Troppauer_Hümér 2014.02.10. 11:03:59

@atörökk: Felhívtam Hatt úr figyelmét arra, hogy az ember nem indexes libsi siránkozásért (éppen ballaeszterezés) jár oda minden második bejegyzésben, hanem a TÉVÉS hírekért, kritikákért. Erre lematyizott. Zokon vettem.

Troppauer_Hümér 2014.02.10. 11:05:52

@sztahanovista Szőkenő Szarvas: Ez a baj a nőkkel, hogy nem felejtenek. :D

Évek óta azzal mosunk, a Zanussi bírja. Szomszédod biztos szart gépet vett, és erre fogja. Egyébként jó nő? Már a természetes ledolgozás miatt kérdém.

Atörökk 2014.02.10. 11:09:20

@stillmátyás:
Látom, közben beleolvastam. :)

Manyecska 2014.02.10. 11:10:05

@stillmátyás: az enyém! 90 fokon is mosol? mert én igen, elég gyakran. Mostanában hagytam fel ezzel mert utánaolvastam ennek a mosóizének /bár kevertem mosóporral/, nem ajánlják nagy hőmérsékleten..

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 11:11:59

@stillmátyás: Hatt elvtárs nagy paraszt. Engem ki szokott tiltani, maga se tudja miért.

Manyecska 2014.02.10. 11:12:28

@stillmátyás: lehet hogy nálatok puhább a víz:D de olyan szépen összeállt sokszor a tartályban, gondolom belül is.
Viccen kívül azért én is arra gondolok hogy eleve sz.r szériát vettünk. Csapágyas volt. Most olyan hangja van mint újkorában sem nem értem, ezek fusi gépek???:(

Troppauer_Hümér 2014.02.10. 11:13:45

@sztahanovista Szőkenő Szarvas: Mos a faszom, arra van a mosógép.

Ő meg ilyen ecobubblewaterfallos izé, negyven fokon faszán visz mindent, durvábbat hatvanon.
Minek a derékszögű mosás, hasmenéses menstruáció közben csirkét beleztél a disznóvágás pájinkaszünetében?

Szóval akkor nálad kell ledolgozno, beírom a naptárba. :D

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.10. 11:14:20

@dr. phil. Sün‼ ツ: Állítólag igen, nekem nem volt alkalmam kipróbálni, mert hűséges típus vagyok :(

Troppauer_Hümér 2014.02.10. 11:15:22

@atpijkamo: Rájöttem, éppen ezért próbálok hatni az érzékeny lelkére. Tényleg érdekelnek a sorozatos hírek, de így kampányidőszakban már elviselhetetlen a viktormonnyonle-cikkek mennyisége.

Troppauer_Hümér 2014.02.10. 11:18:17

@sztahanovista Szőkenő Szarvas: Típusa? Mosógépszerelő 3+1 cucctól tiltott el minket: Fagor, Indesit, Whirlpool+ a Beko féle noname cuccok. Egyébként honnan veszed, hogy a kevert szódától ment szét a géped? Meg minek keverni?

Vegyél Miele-ét, az téged is túlél.

Manyecska 2014.02.10. 11:24:00

@stillmátyás: Bosch "ezüstmosás." megjegyzem a sógornőmnek volt egy Bekója ami nyolc évig simán ment!! azt mondták szerencse kérdése milyet fogsz ki de amiket előbb soroltál télleg volt velük kisebb probléma..nézz utána, ne moss 90 fokon ezzel szerintem, sőt az ecetet sem ajánlják, széteszi a belsejét. Forró lúg, mindkettő. Gondolom a gumit rágja szét elsőre. Asszonta a szerkó a szóda az olajos cuccokra jó inkább pl.autószerelő vagyol-e?:D:P Szóval elment tőle a kedvem.:(

Manyecska 2014.02.10. 11:31:50

@stillmátyás: nem kell!:D én a fehérneműket 90fokon mosom, gondolj bele a gombás zoknidat berakod a bugyim mellé, hááát..:P nem nincs senkinek de hatvan fok nem elég.

Troppauer_Hümér 2014.02.10. 11:32:57

@sztahanovista Szőkenő Szarvas: Nem ,amatőr nőgyógyász vagyok. Mi mindent azzal mosunk, de azt sem tudom, merre van a kilencven fok a gépen. 30-40 fokon mosunk 90 százalékban, amúgy 60. Eddig bírja (lekopogom).

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 11:33:04

@sztahanovista Szőkenő Szarvas: Electrolux, LG. Nagyon bírják, úgy kell széverni feszítővassal, ha újat akarsz venni.

Ecettel meg csak akkor kell mosni, ha nagyon bevízkövesedett.

Manyecska 2014.02.10. 11:37:01

@atpijkamo: jó, de pl.öblíteni ecettel is szoktak! LG-ből mikró van télleg jó!! @stillmátyás: hátnemtom. Mindenesetre 1-2 evőkanálnál többet ne tegyél bele. Tömény lúg:(

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.10. 11:41:39

@atpijkamo: "Electrolux, LG. Nagyon bírják, úgy kell széverni feszítővassal, ha újat akarsz venni."
Arra nem gondoltál, hogy meghirdesd mondjuk a Vaterán? D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 11:44:35

@Jani haverja: :)) Persze. Elszakadt a gumitömitás az ajtóban, inkább elattam ötezerért, boldogan vitték nyaralóba.

Troppauer_Hümér 2014.02.10. 11:47:38

@sztahanovista Szőkenő Szarvas: Költözz Albániába, ott a fehérneműt nem mossák, hanem újat vesznek. Minden évben.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 11:49:47

@sztahanovista Szőkenő Szarvas: "mikró van télleg jó"

Mikróban nincs tapasztalatom. 27 éve van meg egy bazi erős Sharp, csak nem akar elromlani.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.10. 11:51:23

@stillmátyás: Nana, mosnak itt rendesen, nemhiába van tele száradó ruhákkal minden, ami elképzelhető. Mint az olaszoknál. És nem, nem szellőztetik csak, mert sokszor csöpög a ruha :)

Manyecska 2014.02.10. 11:51:39

@stillmátyás: főleg uszoda/szauna után vágom be a türcsiket 90 fokosba.@Jani haverja: látod, nálunk a mosógépek is nyaralni járnak:D

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.10. 11:53:29

@sztahanovista Szőkenő Szarvas:
@atpijkamo:
Mikróból elég jó a Samsung is, legalábbis a régebbiek. Nekünk az van nagyon régóta, és műkszik hiba nélkül. Meg ismerősök között is van több Samsung.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 12:00:06

@Jani haverja: "Meg ismerősök között is van több Samsung."

Nekem egy sincs. Mind Kovács meg Szabó.

Black Hole 2014.02.10. 12:04:25

@atpijkamo: ez egy qrva jó cikk, olvastam az éjjel :-)

Black Hole 2014.02.10. 12:12:19

@sztahanovista Szőkenő Szarvas: ha jó nő a szomszéd, akkor szólj nekem is lécci. Tele vagyok jó tanácsokkal, legyen az mosógép, vagy gőzölős vasaló.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 12:14:59

@stillmátyás: :)) Anyámnak tíz éve még megvolt a Rakéta porszívója. Na, annak volt hangja.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 12:16:22

@sztahanovista Szőkenő Szarvas: "javították 30e-ér a mosógépet"

Annyiért veszel egy csúcskategóriás használtat. Túlél téged is.

Manyecska 2014.02.10. 12:18:56

@Black Hole: verd ki a fejedből.@atpijkamo: nem kell használt /nem röhög/, finnyás vagyok ilyenre:D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.02.10. 12:21:41

@sztahanovista Szőkenő Szarvas: Mindenkinek megvan a maga heppje.

Régen a suszterinas törte be a cipőket, a vásárló már használtat kapott.

Black Hole 2014.02.10. 13:00:49

@Jani haverja: hát látod! Teszek egy kitűnő ajánlatot, és el vagyok küldve :-)

Manyecska 2014.02.10. 13:51:38

@Black Hole: mennyé Albániába:DD...!

Black Hole 2014.02.10. 13:56:16

@sztahanovista Szőkenő Szarvas: ok, de csak ha jössz Te is :-) orangway-el utazunk, és majd megírjuk a homárra. Jöhetsz nyugodtan, nem fogok erőszakoskodni :-)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.10. 19:31:29

@Black Hole: Van Wien (gyengébbek kedvéért: Bécs) - Prishtina (Koszovó)buszjárat minden nap!!! És megáll Budapest M0 körgyűrű csepeli OMV kútnál, fel lehet szállni ott is! Prishtinából meg van direkt csatlakozás Tiranába. Mindkettő járat SOKKAL JOBB BUSZOKKAL közlekedik, mint az Orangeways!!! Bécs-Prishtina 5 csillagos busz, Prishtina-Tirana 4 csillagos busz. Tetejében még SOHA nem hagytak el utast, és a busz kerekei se estek ki még soha! Sőt nyúzott arcú lány sem szarta-hányta még soha össze a WC-t, vagy ha mégis volt ilyen, akkor kitakarították, mire az utasok észrevették volna.
Ja ezt a két járatot koszovói, meg albán üzletember üzemelteti, akik mindketten tisztában vannak olyan közgazdaságtani alapfogalmakkal, hogy mit jelent pl. a PIAC fogalma.

Black Hole 2014.02.10. 19:46:33

@Jani haverja: jól van, de azt nem lehet akkor fikázni, és ez nagy hátrány. Imádom a narancs buszos posztokat, de már nagyon régóta nincs :'(

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.10. 23:47:01

@Black Hole: Lehet, hogy már nincsen rajtuk utas, akinek esélye lenne fikázni? DDD

Black Hole 2014.02.11. 00:21:53

@Jani haverja: lehet, hogy már a nyúzott arcú lány is inkább vonatozik :-)

ahanem01 2014.04.11. 11:57:50

Pereld a postát! Ez az egyoldalú szerződésmódosítás, meg eléggé egyedülálló valami.
süti beállítások módosítása