Tékozló Homár

A társszámlások megszívták az OTP-nél

2014.04.25. 11:53 | jackyll | komment

Lalekowsknak sikerült nagyjából rekonstruálnia az ingyenes készpénzfelvételen fennakadt naiv ügyfél történetét az OTP-vel. Ő édesnyja számlájára csatlakozott be, és ezért nem vehet most egyikőjük sem kedvezményesen pénzt. Ahelyett, hogy bitcoinra váltottak volna, és nem foglalkoznának már sem a köcsög bankokkal, sem a regisztrációhoz kötött alamizsnával, amivel az amúgy is porrá adóztatott fizetések hozzáférésének tovább adóztatását ellensúlyozták látszólag. A sötét középkorban nem húzták le ennyire az embereket, pedig akkor még tulajdonjog sem nagyon volt, és a mai adók töredéke ellen függetlenségi harcok robbantak ki. Ennyire félünk?

Bármennyire is elképzelhetetlennek tűnt a számomra, hogy valaki még rajtam kívül, ugyanabban a cipőben járjon ebben a kis országban!? A........... Persze tudom hogy nem így van! Az én szitum egy és ugyanaz majdnem, mint a tied, egy számla, két tulaj. Az anyukám a számla tulajdonosa, nyugdíja utalása miatt nyitottam a számlát számára, hogy ne kelljen mindig a postásra várnia, még annak idején jó pár évvel ezelőtt.

Tavaly társultam a számlához (sose lehet tudni bármi történhet alapon), aztán még az év végén meg is ragadtam az alkalmat és regisztráltam a díjmentes készpénzfelvételre, az én mint társtulajdonos netbankján keresztül. Többször átnyálaztam a dolgot, hogy kell-e regisztráljam a mamát is? Akárhogy is értelmeztem a felső határ maximálva lett `150000 forintban akárhány tulajdonosa is van a számlának, maga a kedvezmény a számlához kapcsolódik, nem személyekhez, de azért biztos ami biztos regisztrálom az anyukámat is. Hát próbáltam, de nem tudtam, már a rendszer tájékoztatott, hogy a számlához tartozik egy felvételi kedvezmény regisztráció. Na akkor minden ok, gondoltam én.

Majd csak februárban derült ki (két alkalommal eszközöltünk kivételt abban a hónapban), hogy mindkét alkalommal megterhelték a számlát. Azonnal panaszt tettem elektronikus levélben, és vártam a válaszukra, vártam, vártam, vártam kb. majd egy hónapot (aztán megkaptam és megtudtam törvényben van nekik előírva a 30 napon belüli válasz), ők ezt be is tartják, a harmincadik napon írják a választ? A válaszuk elutasító volt, arra hivatkoztak, hogy a számlához nem tartozott aktivált kártya abban az időben. Nekem akkor még nem érkezett meg a kártyám. Megjegyzem a kp. felvétel kártyával történt ATM-ből anyukám vette föl a pénzt az ő kártyájával.

Mivel már március végén jártunk, gondoltam befáradok egy fiókba személyesen, hátha jobban és gyorsabban boldogulok majd a panaszommal. Persze semmi bíztatót nem tudtak mondani, sőt.... összedugták a fejüket ott egy páran, de meg ők maguk is tanácstalanok voltak. Amit fel tudtak ajánlani a tanácskozásuk végén (nekem oda egy napom) semmit....!! hogy küldenek egy újabb panaszlevelet a központjuknak Budapestre és legyek türelemmel, minden rendben lesz (ami szintén egy hónap gondoltam). Van más választásom?

Közben ha már ott jártam a megigényelt és közben megörkezett bankkártyámat is aktiváltam, kérdésemre megerősítették, hogy most már ingyenes a készpénzfelvétel, mivel aktív a kártyám, a regisztrációt ugye még tavaly megtettem, minden ok. Hát azon nyomban a fiókban lévő ATM-ből ki is vettem készpénzt. Egyből ugye nem, csak pár nappal később derült ki, hogy még mindig költséggel terhelik a számlát (újabb költség, pedig már március volt), hiába aktiváltam a kártyám, most már abszolút nem tudtam, mi a franc történik.

Újabb panaszlevél tetejére annak a panaszlevélnek, amit két nappal azelőtt a fiókban küldtek el, de már nem akartam a fiókba befáradni, mert a gondolatra is kezdtem ideges lenni, meg aztán időm sincs beszaladgálni.

Újabb egy hónap telt el, most április közepén kaptam választ, természetesen elutasítót ugyanazzal az indokkal, mint az előzőt, csak itt már konkrétan azt vetették a szememre, hogy az én kártyám nem volt aktív, tehát a kedvezmény ezek szerint csak én rám vonatkozik. Ami teljesen ellentmondásos, ugyanis a mamát nem tudom regisztrálni, mivel csak egy regisztrációt fogad el a bank. Készpénzt nem tud felvenni, csak költséggel, hacsak én vissza nem vonom a regisztráciöt és őt regisztrálom magam helyett, de akkor mi lesz az én készpénzfelvételemmel.

Most már ott tartok, hogy ehhez az egész dologhoz semmi, de semmi közöm, jóhiszeműen jártam el, úgy érzem, hogy igazam van, mégis szívatnak és elveszik a pénzem és még váratnak is. Most ott tartok hogy, újabb levelet írtam, sok értelmét nem igazan látom, de bosszant a dolog, a hercehurca, a hozzá nem értés, a pocsék ügyfélszolgélat, meg minden. Ez most már a fogyasztóvédelemnek írtam mint panaszt, hogy mi lesz belőle, hát..... nehéz optimistának maradnom! De megpróbálok!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisszili01 2014.04.25. 12:12:58

Keress másik bankot...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.04.25. 12:16:45

Sokan megszívták már az OTP-vel, de amíg van elég vadász, addig Csányinak jó.

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.04.25. 12:36:01

Azért Te is egy nagy vadász vagy barátom. Nincs kártyád de magadat regisztrálod az ingyenes KP felvételhez, majd anyukád kártyájával veszel fel pénzt, és csodálkozol hogy fizetned kell.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.04.25. 12:48:16

"még az év végén meg is ragadtam az alkalmat és regisztráltam a díjmentes készpénzfelvételre,"
Áh! A drágított kápéfelvételre?
Mert aki nem kapja le egy összegben a havi fizut, annak szívás az ingyenes...

AtiSnatch 2014.04.25. 13:01:06

mi ez a fantom poszt?

AtiSnatch 2014.04.25. 13:08:21

(3.14)csányinak meg lófaszt a seggébe! (bocs Colt.)

2014.04.25. 13:16:39

Megszüntettem az OTP-s számlámat?---Meg!
Visszaadtam a kártyámat?---Igen!

Van gondom?---NINCS!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.25. 13:34:07

@nyomdasz63: :)) Én ezt 20 éve léptem meg, de jobb későn, mint soha.

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.25. 13:42:47

@nyomdasz63: Megszüntettem az OTP-s számlámat?---Meg!
Visszaadtam a kártyámat?---Igen!

Van gondom?---VAN!

2014.04.25. 14:04:33

Előrehaladott koromnál fogva megengedtem magamnak,hogy kizárólag kézpénzzel intézem az ügyeimet.(mint az öskorban).
"hasi~tasi nem kér kódot"(csak évente kell cibzárat cserélni benne).

VT Man 2014.04.25. 15:54:26

Megint egy vadászos poszt?!?!?

Uncsiiiiii...

Lordofearth 2014.04.25. 16:22:28

Nem értem, hogy miért még mindig a zömében külföldi tulajdonban álló otp-t választják az emberek. Ennek a névnek már semmi köze sincs az egykori otp-hez. Csányi fémjelezte otp-ből azonnal ki kell venni a pénzt és gondosan megválasztva máshoz vinni.

Bmw 2014.04.25. 17:06:04

Mért az otp. Ki találta ki a tranzkciós adót?

Atörökk 2014.04.25. 17:12:33

Magyar tulajdonúlag államosítni kell, akkor ilyen nem történhetik meg!

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2014.04.25. 17:36:32

36/A. § (1) A fogyasztó jogosult a fizetési számláról legalább az adott naptári hónapban első két
alkalommal forintban teljesített
a) készpénzkifizetés vagy
b) Magyarországon elhelyezett automata bankjegykiadó gépből készpénz-helyettesítő fizetési eszköz útján
történő készpénzfelvétel együttes összegének százötvenezer forintot meg nem haladó részét a pénzforgalmi
szolgáltatótól díjtól és költségtől mentesen igénybe venni.
(...)
(4) A pénzforgalmi szolgáltató az (1) bekezdés szerinti, díjtól és költségtől mentes készpénzkifizetést, illetve Magyarországon
elhelyezett automata bankjegykiadó gépből készpénz-helyettesítő fizetési eszköz útján történő készpénzfelvételt azon fogyasztó
számára köteles biztosítani, aki:
a) a 16. életévét betöltötte,
b) Magyarországon lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és
c) a pénzforgalmi szolgáltató pénzforgalmi szolgáltatás nyújtására szolgáló helyiségében írásbeli, vagy biztonsági azonosítással ellátott internetes
szolgáltató rendszerén (internetbankján) keresztül nyilatkozatot tesz.
(5) A (4) bekezdés c) pontja szerinti nyilatkozatban a fogyasztó
a) megjelöli azt a fizetési számlát, amelynél a pénzforgalmi szolgáltató által az (1) bekezdés alapján biztosított, díjtól és költségtől
mentes készpénzkifizetést, illetve Magyarországon elhelyezett automata bankjegykiadó gépből készpénz-helyettesítő fizetési eszköz útján történő
készpénzfelvételt igénybe kívánja venni,
b) kizárólag olyan fizetési számlát jelölhet meg, amelynek tulajdonosa a fogyasztó,
c) feltünteti természetes személyazonosító adatait.
(6) Egy fizetési számlához kizárólag egy nyilatkozat tehető.
(7) Ha a fogyasztó több pénzforgalmi szolgáltatónál rendelkezik fizetési számlával, egyidejűleg csak egy
– a választása szerinti – pénzforgalmi szolgáltatónál igényelheti az (1) bekezdés alapján biztosított, díjtól és költségtől
mentes készpénzkifizetést, illetve Magyarországon elhelyezett automata bankjegykiadó gépből készpénz-helyettesítő fizetési eszköz útján történő
készpénzfelvételt.
(...)"
-----------------------------------
Ügyfél álláspontja:
A törvény nem rendelkezik arról, hogy egy ügyfél azonos banknál vezetett
számlái esetén csak az egyikre tehet nyilatkozatot, csupán arról, hogy egy számához egy nyilatkozat tartozhat csak,
továbbá több banknál vezetett több számla esetére tartalmaz rendelkezést.

A "megjelöli azt a fizetési számlát amelynél a (...) készpénzfelvételt igénybe kívánja venni" nem egyenlő
"megjelöli azt az egy fizetési számlát amelynél a (...) készpénzfelvételt igénybe kívánja venni".

-----------------------------
Bank álláspontja:
De.

Aureliano Buendía 2014.04.25. 17:41:46

Saját számla? Bankváltás 2 külön számlával?

Aureliano Buendía 2014.04.25. 17:44:31

Azért én sem értem. Volt előzőleg egy hogyan lesz az ingyenes kézpénzfelvétel kisokos. Itt a társszámlásokról is megemlékeztek. Nemde korábban kellett volna utánajárni?
Anyunak van kártyája, neki nincs, de az ő nevére igénylik meg. Azért ez egy kicsit a tátott száj és a rohanás tipikus példája.

COMPÓ 2014.04.25. 17:54:01

Megoldás.
Én az összes számlámat megszüntettem magyarországon!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.25. 18:34:32

@COMPÓ: "az összes számlámat megszüntettem magyarországon"

Na, egy tudatlan seggfejjel kevesebb az országban. Haladunk...

Aureliano Buendía 2014.04.25. 18:38:39

@atpijkamo: ha még a szavazati jogát is visszaadta, akkor túinván

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.25. 18:50:53

@uraaam: :)) Hehe.

Mindig elámulok, mikor a kitántorgók arra a tényre büszkék, hogy valaki szánalomból befogadta őket. Mintha valami díjat kaptak volna a hősies helytállásért. Ez az életük értelme. A testvérem is kitántorgott Amerikába, de nem hagyott neki választást a kádárrencer. A párjából lett igazgató, nyújork mellett laknak a gazdagok negyedében, de mikor már lehetett, rendszeresen látogattak haza, támogatták a felmenőiket. És sose volt nagy a pofájuk, pedig lett volna mire, gyönyörú gyerekeik, unokáik vannak, egész focicsapat. És nem felejtettek el magyarul.

Aureliano Buendía 2014.04.25. 18:57:40

@atpijkamo: én ennyire sarkosan nem fogalmaznék.
Ha tudnék nyelvet jól beszélni, ha lenne kalandvágyam, ha nem lenne melóm, én is kimennék. De én csak vissza akarnék utána jönni.
Azt, ha valaki büszke, hogy kitántorgott viszont én is elítélem.

Vagy, ha mennék, akkor nagyon messzire, hogy nehezen tudjak hazajönni, és ne hátráljak meg. Valszeg akkor meg is szöktetnék valakit:)De el nem tudom képzelni, hogy feladjam a nyelvem, az identitásom.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.25. 19:30:54

@uraaam: Én minden pályakezdőt egy év küldföldi munkára köteleznék. Ez a középkorban természtes volt.

Nem kel feladni az identitást, elszakítani a gyökereket. Csak az a szánalmas, ha nincsenek gyökerei. Meg ha csak úgy elveszti az identitását.

Mi ahol voltunk, mindenhol le tudtuk volna élni az életünket. Párom, gyerekek beilleszkedtek, voltak barátaink, minden. Mindössze én nem tanultam meg a helyi nyelvet. Egy nyelvi antitalentum vagyok. De angolul el lehet boldogulni, a pár szót a vásárláshoz meg azért megtanultam.

dzsedáj 2014.04.25. 21:16:03

Mennyi az a díj 1000 Ft? Hú...

dzsedáj 2014.04.25. 21:22:30

Nem lehetne ezt a díj elengedést engedményezni, mert odaadnám. Én jót cselekedtem, mások meg örülnek és nem igazgatják magukat.

szempontcsuzli 2014.04.25. 21:28:13

Jéé, még nem volt orbántakaroggyá komment

dzsedáj 2014.04.25. 21:30:02

@szempontcsuzli: Miért lenne? Szabadságon vannak, ahogy visszajönek jön a hitel és rezsieltörlés és a negatív kamatú hitel!

dzsedáj 2014.04.25. 21:44:01

Hogy mondhatsz ilyet? Miért vagy türelmetlen, miért nem várod meg, hogy visszajöjjenek szabadságról? Az ország növekedési plyán van még néhány hét és Te is érezni fogod!!!

Norx 2014.04.25. 21:47:50

Emekkoramajombamme

dzsedáj 2014.04.25. 21:56:27

Az Isten áldja meg és adjon sok erőt Orbán Viktornak és utódjának Lázár Jánosnak!

kaposztaafejem 2014.04.25. 22:11:50

Poszternek nem volt aktív kártyája, ellenben a saját júzerével regisztrált a díjmentes kp felvételre. Ez azzal jár, hogy a _bankfióki_ készpénz felvételre jogosult a számla összes tulajdonosa, az ATM-es továbbra is fizetős marad.
Ha március végén aktiválta a bankkártyáját, feltételezve, hogy ez már 20-a után történt, akkor a díjmentesség áprilistól még nem, csak májustól vonatkozik ATM-es készpénzfelvételre. (adott hónap huszadikai állapota mondja meg, hogy következő hónapban mi vonatkozik a számlára)
Ez nem otp specifikus, ez jogszabály.

Az ügyintézőknek meg csókpuszi, hogy ezt nem tudják.

kvadrillio 2014.04.25. 22:17:50

Élet menete - Forgalmi változásokra kell készülni a belvárosban

FELVONULNAK AZ 5-6 ÉVE MUNKANÉLKÜLIEK ?????

kvadrillio 2014.04.25. 22:19:50

"Elfoglalták" a Szabadság téri emlékművet
Népszava|2014. ápr 25. 06:23
[A+ A-]
[Nyomtatás]
[Küldés e-mailben]

Kéz a kézben "foglalta el" a készülő Szabadság téri '44-es megszállási emlékművet a demonstrálók egy csoportja. Fotó: Vajda József/Népszava

Kéz a kézben "foglalta el" a készülő Szabadság téri '44-es megszállási emlékművet ma hajnalban demonstrálók egy csoportja. A több mint két hete a helyszínen kordont bontó tiltakozók reggel fél hat óta vannak a helyszínen. Ezzel megakadályozzák nemcsak az általuk tegnap este már tizenkettedszer is lebontott - és eddig minden másnap reggel újra felhúzott - kordon visszaállítását, de az építkezés folytatását is.

MENJENEK HAZA A SZÉP IZRAELJÜKBE EZEK A ZOLTAI ANDREA FÉLE "KÖCSÖG-KURVÁZÓK" SZŐKÉRE FESTETT HAJJAL !!!
NE ITT MAGYARORSZÁGON CSINÁLJÁK A FESZKÓT, MERT HA A 9,5 MILLIÓ MAGYAR MEGINDUL, EZEKBŐL VÉRES PALACSINTA-MASSZA LESZ !!!!!

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.04.25. 22:44:49

nem eleg a havi 150e felvetel? ember hat a csoportos beszedesin es a hetvegi nagybevasarlasok utan 150e +++ marad meg?

es akkor idejossz a homarra panaszkodni?

zaphodbeeb 2014.04.25. 23:32:49

Dettó. Apámnak meg anyámnak közös számlája van, egy kártyával. Persze a netbankon keresztül megtett nyilatkozat nem arra vonatkozott. Persze másként nem lehet nyilatkozni. A fiókban arról makogtak, hogy a törvény így meg úgy. Kérdem én, hogy nyilatkozzak, ha csak egyféleképpen lehet? Csönd.

fátum 2014.04.26. 00:53:21

A sötét középkorban is lehúzták ennyire az embereket, sőt talán még időnként jobban, viszont cserébe nem kaptak semmit. Nem volt közoktatás, egészségügyi ellátás, nyugdíj stb.

esefe 2014.04.26. 04:23:44

Én hat éve hagytam ott az OTP-t. Eddig évente kb. harmincezret takarítottam meg az üzlettel, de ha azt is figyelembe veszem, hogy a kp. felvételen kívül mindent a neten és ingyen intézek, akkor lehet, hogy inkább negyvenet. Aki ezt szívesen kifizeti még mindig (pedig lehetősége van ennek elkerülésére nem is egy) az ilyen OTP szerű lehúzó bankoknak, az ne itt panaszkodjon!

Fazakas László 2014.04.26. 07:08:40

@kisszili01:
Én ugyan nem, mert lazán-simán úgy otthagytam őket tavalyelőtt, mint szent Pál az oláhokat!
A legnagyobb és legdrágábbik tolvajbank az országban!

eMJe 2014.04.26. 08:19:40

Öngól. Az OTP oldalán érthetően le van írva, kire/mire/hogyan vonatkozik, de akinek nem megy, annak is ott van a GYIK elég szájbarágósan.

www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/Dijmentes_Keszpenzfelvet_Nyilatkozat_GYIK_20131221.pdf

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.04.26. 09:29:13

@Csokis: Bullshit. A Tescoval meg a T-mobillal is sokan megszívták már. Azokkal a cégekkel, amiknek sok ügyfele van ez a helyzet.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.04.26. 09:31:10

@Lordofearth: "Csányi fémjelezte otp-ből azonnal ki kell venni a pénzt és gondosan megválasztva máshoz vinni."

Pontosan miért is? Csak mert ilyen cikkek a "másokról" is rendszeresen születnek. Miben jobbak a többiek szerinted?

ekat 2014.04.26. 09:54:03

Bírom a sok drága OTP-t szidót, én voltam másodszámlával a Citinél és az AXA-nál is, de OTP Klubtagként /ez csak bizonyos jövedelmen vagy tőkén felül játszik, de én is csak sima beosztott vagyok, úgyhogy azért nem irreálisak a feltételek/ ez éri meg a legjobban, és a netbank is itt a legjobban használható. Úgyhogy a tranzakciós adó bevezetésekor a 2. számút mondtam fel, és ezt tartottam meg. (Klubtagként idáig volt 2x félévig ingyenes Magyar Konyha-előfizetésem, egy csomó a legjobb étteremben /10.000 felett/ 3.000 forintot elengedő kuponom, 2.000 forintos színházjegyengedményem, alapból 20, vagy 25?% kedvezmény minden a kártyával fizetett Millenáris által rendezett eseményre (pl. Gourmet-fesztivál), negyedévente 10-20-25%-os kuponok pl. Alexandra, Scholl, mittudomén, meg sok helyen azonnali meg egyéb kedvezmények, meg lehet nézni a honlapot. Ja és a pluszkártyáim (hitel + OTP Klubos=PayPass) a költéseim összegei okán nem kerülnek semmibe, a számla havidíja netbankkal és webkártyával 530 forint körül van. (Azt hiszem, talán az azzal járó alapkártyának az éves díját külön terhelik.)
Gondolom pénzes emberek tudnak jobb számlát találni, de én biztos nem.

esefe 2014.04.26. 10:12:35

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: Sokkal olcsóbbak nem kevesen. Én mióta nem OTP-s vagyok százötven-kétszázezret biztos megtakarítottam, alsó hangon. Akinek mindegy az maradjon nyugodtan!

esefe 2014.04.26. 10:17:04

@ekat: A netbankot illetően tévedsz. Én a Magnetnél használom és soha semmi bajom vele, mindent el tudok intézni, anélkül, hogy bemennék, pillanatok alatt. Ráadásul majdnem ingyen, és éveken keresztül valóban ingyen használtam. A mostani havi költségem (összesen, nem a netbanra vonatkozóan, mert még sok minden most is teljesen ingyen van)kétszáz és hatszáz forint közt van.

esefe 2014.04.26. 10:22:03

@ekat: Azért az érdekes, hogy szegény ember vagy állítólag, de igénybe tudod venni, a tízezres vacsoraszámla felett a háromezres kedvezményt. Ha meg nem, minek emlegeted? (Én nem vagyok szegény, de ritkán fizetek tízezer felett ha étterembe megyek, itthon.)

De hidd el, minden banknál van hasonló, a hitelkártya sehol sem kerül pénzbe, ha okosan használod, de gyakorlatilag ki a fenét érdekel, hogy olcsóbban vehetek bugyit egy kurvadrága üzletben, ha x kártyával fizetek?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.04.26. 11:19:24

@esefe: Akkor légyszi adj tanácsot! Te hova mentél? Hol lehet az otp-hez képest ennyit megtakarítani?

ekat 2014.04.26. 13:46:45

@esefe: Én egy kukkal nem mondtam, hogy szegény vagyok, csak azt, hogy sima beosztotti fizetésem van, és nem vagyok pénzes ember. Viszont pont mivel rosszul sem keresek, így 'fekszenek' nekem (és minden más érintettnek) az említett kedvezmények. Étterembe meg ketten járunk,ha járunk, és nemigen fizetünk tízezer alatt - csak jó étterembe tartom érdemesnek elmenni, hétközben a jóáras déli menük idején viszont sajnos nem érünk rá.
A bankszámlák költségeiről amúgy eleve nem a szegények szoktak vitatkozni az Interneten...

De amit elfelejtettem az előbb írni, az az, hogy viszont az OTP ügyfélszolgálata gyakorlatilag használhatatlan, és ha utánaolvasol a dolgoknak a honlapjukon, mikor intézni mész valamit, akkor az ügyintéző és közüled te leszel a sokkal informáltabb...

ekat 2014.04.26. 13:50:01

@esefe: Még jó, hogy nem kell bemennem netbankos ügyintézéshez...:)
De én a Citi, AXA és OTP netbankjairól beszéltem, ezek közül a legjobb, amennyiben a legsokkörűbben és legegyszerűbben használható, a többit persze nem ismerem. Hát Te? :)

ekat 2014.04.26. 14:04:04

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: Na erre én is kíváncsi lennék, nekem az éves költségem náluk olyan tízezer netbankostól, betéti, hitel-, web- és klubkártyástól, és hitelkártyáról SMS-értesítéssel, na meg persze a tranzakciós adó.. De utóbbit ugye egyrészt nem ők és nem maguknak fizettetik, másrészt nudli, mivel szinte mindent ingyenes kártyás fizetéssel oldok meg Díjneten, illetve az Elmű honlapján.

esefe 2014.04.26. 14:26:32

@ekat: Én meg előbb alaposan körülnéztem, és választottam Hat éve. Mivel öt évig egy fillért se kellett semmire fizetnem (csak kaptam a kamatokat, sokkal jobbakat mint az OTP-nél), ma sincs például tranzakciós adó, a rendszeres átutalásokon, és még sok mindenen, nem érzem szükségét, hogy utána nézek. Minek. Ki működik kevesebből havi kétszázas kártyadíjnál, amire a kiváltáskor egy fillért sem kell fizetnem? Jelezd, és elfogadom!

Egyenlőre mióta váltottam az OTP-ről, azóta egy belföldi nyaralás árát megspóroltam. Te meg add az OTP-nek, és lelkesedj! Nekik nagyobb szükségük van rá, egészen biztosan.

esefe 2014.04.26. 14:28:06

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: Magnetbank. De már írtam. Olvass, mert, ha továbbra sem teszed, akkor bizony úgy jársz mint most! Szopsz és még hálás is vagy érte.

esefe 2014.04.26. 14:29:25

@esefe: Ja és a kártyadíj is csak a múlt év óta van.

ekat 2014.04.26. 14:47:22

@esefe: Oké, nem hiszem, hogy veled bárki is tovább óhajtana eszmét cserélni, szar lehet annak, akinek olyen kisebbségi komplexusai vannak, hogy másokat próbál lekezelni, hogy nagyobbnak látsszon. DE hát egészségedre. :)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2014.04.26. 16:09:18

@ekat: Most szépen megtanulod a következő szóösszetételt:
kisebbrendűségi komplexus
mhmmhmhhmhhmmmmmmmmmmm

babbaba 2014.04.26. 18:16:02

Az OTP-t már csak a menthetetlenek használják, a lusták és akik nem képesek felismerni az érdekeiket, vagy, ha felismerik nem tesznek semmit. Azért tudnak az ilyen cégek megélni. A hülyékre gyúrnak és igazuk van. De akkor ne sírjanak a szerencsétlenek. Már nincs kommunizmus, hogy majd megoldja helyettetek valaki!

babbaba 2014.04.26. 18:27:53

@ekat: Te ugye nem vagy pszichológus? Nem semmi, hogy ezért mert nem hajlandó többet fizetni annál amennyit feltétlenül kell, majd ezt ki is nyilvánítja, mikor elkezditek basztatni, amint egy jó OTP-s alkalmazottnak kell és nem örül, hogy ingyen kapja a Nők Lapját, ha engedi, hogy levegye az OTP a lap árának sokszorosára, akkor már kisebbrendűségi komplexusa lenne. Inkább esze van. Sajnos nem mindenkinek. Ezért néznek, nézhetnek hülyébbnek minket a bankok tisztelet a kevés számú kivételnek, mint az osztrákok otthon a saját kuncsaftjaikat.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2014.04.26. 19:13:12

@babbaba: Sajnos használják. Szerintem meg pont olyan hiba, mint "nehéz diót" emlegetni kemény dió helyett, ugyanis a kisebbség hallatán nekem valahogy népcsoportok jutnak inkább eszembe. A fenti kifejezésnek pedig ehhez semmi köze.

ekat 2014.04.26. 20:11:44

@babbaba: Aha, én a jó OTP-s alakalmazott, amint azt írom, hogy az OTP ügyfélszolgálata és ügyintézői csapnivalóak...
Amúgy azt írsz, amit akarsz, én az OTP-től jóval többet kapok, mint amit tőlem beszed, mivel az általa adott kedvezmények általában pont olyanokra vonatkoznak, amit amúgyis megvennék.
Ha ez nem így lenne, váltanék, mint ahogy régen volt 0 forintos Citi-s csomagom, aztán meg AXA-s Kamathozóm, gondolom, most is találnék önmagában olcsóbbat... De Klubtagként egyelőre bőven pluszban vagyok, és amúgy sem katasztrófa négy kártyával a visszaosztva havi ezer forint alatti összeg sem.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.04.27. 00:07:01

@esefe: Te most fölényeskedsz velem? Egy Magnetbank ügyfélként? Te is olyan kis ügyeskedő féle vagy? Offshore cégben is nyomulsz?

COMPÓ 2014.04.27. 12:04:53

@atpijkamo: Úgy látom,veled is csak eggyel többen vagyunk...

ahanem01 2014.06.30. 12:58:25

@atpijkamo: Hol írta, hogy elhagyta az országot? Ezzel a logikával nektek kellene elhúzni innen.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.06.30. 13:25:43

@ahanem01: "elhagyta az országot"

Vagy egy remetelakba költözött a Bakony közepén.

Gosig Ratta 2014.10.01. 23:25:40

Nekem speciel jelenleg havi 94 forintomba kerül az OTP-s számlám, OTPdirekttel, mindennel együtt. Ja, bocs az éves kb. 3000 ft kártyadíjat nem számoltam, de a kártya az más tészta, mindenhol fizetni kell érte (kivéve az akciós "első év" és hasonlók).

Akkor most miért is vagyok egyesek szerint hülye, hogy még az otp-nél vagyok? Szerintem nem rosszabb másoknál, a CIB számláit nézegettem, de az összes alapdíja többszöröse a jelenlegi díjaimnak.

Nem tudom, egyesek hogyan csinálnak állításuk szerint több tízezres bankszámla-költségeket havonta, persze ha mindenféle felesleges "szolgáltatást" igénybe vesznek, akkor kijöhet.

(Mellesleg nekem az ügyintézéssel se voltak komoly gondjaim, csak nem a pindurka városszéli fiókokba kell menni. Amikor teszek egy ügyintéző kört a városban, felüdülés az állami hivatalok után bemenni egy otp-be...)

Másik, amit nem értem, akik azt írják, h minek vesz fel pénzt, mert ők mindent utalnak... miért, az mióta van ingyen?
süti beállítások módosítása