Tékozló Homár

Egy karakter az élet a Samsungnál FRISSÜLT!

2014.08.29. 14:29 | Homár Hilda | 346 komment

Samsung-SmartTV.png

Zol nagyon rendesen, Homárolvasó-barát módon egy rövid és egy hosszú verzióban is megírta a Samsung világában zajló történetét. A hosszú tényleg hosszú lett, de azt javaslom olvasásra inkább, mert a részletek és a tanulságok szokás szerint ott rejtőznek, és tök magyarul van meg minden. A kérdőív az én munkám, remélem tetszik.

 Kedves Homár,

Nem tudom, elég érdekes-e az alábbi, de ha úgy látod, hogy igen, két okból is szeretném a nyilvánossággal megosztani: egyrészt hátha érint pár hozzám hasonló szerencsétlent, másrészt érdekelne, hogy érdemes-e felvenni a kesztyűt és továbbvinni az ügyet.

Röviden a türelmetleneknek:
Samsung tévét vettem két éve. Garancia két év, plusz egy, ha regisztrálod a Samsung honlapján. Megtettem, tévé beregisztrálva, igazoló szelvény van. Idén egy meghibásodás után kiderült,hogy a plusz egy év (2015-ig szóló) garancia semmis, mert a regisztrált sorozatszám hiányos volt, a teljes kód alapján ez nem magyar piacra szánt termék, bocs... A Samsung oldala anno hibásan fogadta be a tévé sorozatszámát és adott ki róla garanciahosszabbítást, így jártam.

És részletesebben az érdeklődőknek:
Két éve vettem egy Samsung Smart tévét (Dream TV Kft, mindegy, nem léteznek már; 11. kerben volt az egyik boltjuk). Alapból két év garancia járt hozzá, plusz egy év, ha regisztrálod a tévé sorozatszámát a magyar Samsung honlapján. Létrehoztam egy saját Samsung fiókot, regisztráltam ahogy kell,  típus, sorozatszám, stb. Dobozról és számláról olvastam le az adatokat. Később ez fontos lesz. Kaptam egy szép igazoló szelvényt, csatoltam.

Névtelen.jpg

Tévével minden király, de egyszercsak elromlik a beépített wifi, irány a magyar Samsung Ügyfélszolgálat. Kedves volt a hölgy, A profilom alapján megtalálta a regisztrált tévét, megbeszéltük, hogy akkor kiküld egy szerelőt, hamarosan hív. Hívott is és elmondta, hogy a tv regisztrált sorozatszáma egy karakterrel kevesebb, mint ami kellene, hogy legyen; de nem baj, fényképezzem le a tv hátulján lévő matricát és küldjem el, azon rajta van a teljes kód, majd ők kijavítják a weboldalukon, és akkor majd tényleg küldik a szerelőt. 

Jelzem, anno a Samsung weboldala probléma nélkül elfogadta a kódot. Ha ma próbálnád beütni azt a sorozatszámot, ami a termék dobozán vagy a számlán általában található, akkor a regisztráció már nem enged tovább. A teljes sorozatkód magán a terméken található. Most már tudom, mert idén regisztráltam más Samsung termékeket, és mindig közvetlenül a tévéről, ssd-ről stb. kellett leolvasnom a teljes kódot,vagy legalábbis az utolsó betűt, különben nem engedte regisztrálni a cuccot.

Miért ragozom túl ezt a sorozatszámos dolgot: egy nap múlva visszahív a hölgy, hogy bocsi, de mivel a sorozatszám utolsó kódja alapján úgy látják, hogy ezt a tévét nem magyarországi piacra szánták (valószínű a szlovákoktól hozták be), vagy nem hivatalos magyar Samsung márkakereskedőtől vettem, ezért a garanciahosszabbítás érvénytelen.

Ön honnan nézi le frissen vásárolt tévéje sorozatszámát?
a garancialevélrol
a dobozról
falhoz lapulva a tv hátuljáról
anyátokról
Poll Maker

Próbáltam érvelni, hogy egyrészt ők adták ki ezt a garanciahosszabbítást két éve, meg hogy nem jelezték a termék sorozatszámának hibáját sem akkor, sem utána, ő csak annyit tudott ismételgetni, hogy a kód hiányos volt, az oldal hibásan regisztrálta azt, ez nem magyar piacra szánt termék, stb.

Nem is nagyon akartam vele vitázni, tudom, hogy szegény csak a munkáját végezte, kértem, hogy küldje el mindezt írásban is, hogy a fogyasztóvédelmi panaszbejelentésnél tudjam majd csatolni. Adott egy emailcímet, sehsupport@samsung.com, vegyem fel velük a kapcsolatot. Meg is tettem. 20 napig tartott, amíg ezt a "sokatmondó" emailt megkaptam:

"Mindenekelőtt szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy társaságunk kész a hatályos jogszabályoknak megfelelően segítséget nyújtani Önnek a készülék kijavításával vagy a csereutalvány biztosításával kapcsolatban, ehhez azonban szükséges a készülék szervizmérnök által végzett teljeskörű bevizsgálása, az Ön érdekeit szem előtt tartva, a hiba jellegétől és az esetleges javításhoz szükséges alkatrészektől függően döntést hozhassunk az ügyében."

Számomra továbbra is értelmezhetetlen, hogy most akkor érvényes a hosszabbított garancia, vagy csak akkor, ha nem kerül sokba nekik. Készek segítséget nyújtani (ez király, na végre), de kell a kivizsgálás (nyilván meg kell állapítani, mi a tv baja, rendben), hogy döntést hozzanak az ügyben (milyen ügyben???)

Nyilván van egy csomó más megoldás is, mint itt siránkozni meg felesleges köröket futni: javítsam meg saját pénzen, vegyek egy wifis sticket, próbálkozzak vezetékes nettel, stb., de nagyon baxa a csőrömet, hogy így átvertek, ráadásul még ki is oktatnak, hogy én voltam a hülye, nem ők meg a szerencsétlen weblapjuk.

Na mindegy, a trolloknak jó szórakozást (sajnos nem hitelre vettem, meg nem az auchanban, de bízom bennetek, hajrá), aki meg esetleg konstruktív tanáccsal szolgálna, hogy érdemes-e ezt piszkálni, fogyasztóvédelemhez menni stb. vagy hagyjam a p-ba az egészet, annak előre is kösz.

Ha lesz valami új, megírom.

Üdv,Zol

UPDATE 09.02. 13:31

Zoli beszámolt a fejleményekről,SPOILER: megoldódott az ügy!

a honlapon volt egy link a regisztrált tévém mellett, hogy "Helyszíni javítás igénylése"... Úgy gondoltam, az ügyfélszolgálat hamar dönt az ügyben és beismerik, hogy hibáztak, ráadásul azt hittem, hogy ha ezt az internetes segítségkérést választom, az is náluk köt ki, szóval eltelt pár hét, mire mérgemben kipróbáltam ezt az opciót. Mentegetem magam, de valójában hülye voltam, hogy nem néztem meg hamarább, nem volt evidens, hogy ezzel ki tudom kerülni az Ügyfélszolgálatot. Katt a linkre, Samsung oldalán kitölt egy űrlapot, másnap már hívott a szerviz, hogy jönnek, mi a baj. Már vágták is, hogy wifikártya, kértek pár nap türelmet, amíg megrendelik a cserét. 
Most végzett a szerelő, TV megjavítva, garanciát rendben találta. Remélem a Samsung Ügyfélszolgálat olvas homárt, mert én ezek után biztos nem szólok nekik, hogy probléma megoldva, bekaphatják. 
És ezer köszönet a Samsung szerviznek, így is lehet!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

230e 2014.08.29. 14:36:21

Amennyiben a + 1 év kapcsán bárhol találsz olyan kitételt a Samsung oldalán hogy a TV-nek belpiacosnak kell lennie akkor sajnos bukta.
Amennyiben nem találsz ilyet, akkor érdemes őket csesztetni ezzel, hiszen a saját szabályaiknak mondanak ezzel ellen.

ez a kérdés pedig:
"nem hivatalos magyar Samsung márkakereskedőtől vettem, ezért a garanciahosszabbítás érvénytelen." a már megszünt bolttal kapcsolatosan lenne érdekes.

Darth Revan 2014.08.29. 14:38:23

Az a baj ezekkel kis rohadt cegekkel, hogy a szurkeimportban behozott termekekre nehez utolagosan ervenyesiteni a garanciat.

Amugy meg elvbol is megprobalni ervenyesitettni a meghosszabbitott garanciat. A fogyasztovedelem nem kerul semmibe, meg esetleg valami regionalis samsung kozpontnak irni panaszlevelet.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.29. 14:39:31

nah, hát szerintem ha van egy olyan papírod ami azt igazolja, hogy meghosszabítottad a garanciát akkor azt ők kénytelenek elfogadni. az meg, hogy milyen piacra szánták a tévét az legyen az ő bajuk.

andand 2014.08.29. 14:40:46

En ugy ertelmezem, hogy vallaljak a garancialis javitast vagy cseret. Ha egyszer kiadtak a papirt, a tobbi az o gondjuk.

chloe queen 2014.08.29. 14:40:51

Én azért megfuttatnám a fogyasztóvédelemnél is a dolgot, bár őket ismerve a fülük botját sem fogják mozdítani. Esetleg a Samsung központnak (nem magyar) dobni egy e-mailt, hogy csapjanak oda a hazai központnak, hogy ne legyenek faszok.

Amusing 2014.08.29. 14:44:59

ezért kell használni argepet, hogy legolcsóbban meg tudd venni, aztán hooppp a bót bezárt
Szürke import volt, ezt jelenti, hogy nem ide szánták. máskor is a legolcsóbbat kell választani

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 14:47:01

Tv?
Úri huncuccság!!!4
Mit néz rajta valyon a poszt toló?

Tomasz_a_gozmozdony 2014.08.29. 14:49:00

Tv wifit? Azon jobb a maunika soo?

chloe queen 2014.08.29. 14:49:10

A szavazó meg nem rossz ötlet, és a kis trollok biztos nagyon örülnek az "anyátokról" opciónak, de Hilda drága, most akkor komoly blogot akarsz, amit komolyan vesznek a szolgáltatók és a megkeresésedre mondjuk választ is kapsz vagy egy trollüdülőt, ahol minden szart kiraksz aztán lehet bohóckodni napestig? Ha az előbbit, akkor az "anyátokról" opció helyett írhattad volna azt, hogy "nem foglalkozom ilyenekkel" ha az utóbbi akkor az "anyátokról" tökéletes választás volt. Csak ne feledd, hogy mindkettő nem fog menni.

chloe queen 2014.08.29. 14:52:20

@Amusing: kérlek oszd meg a nagyközönséggel, hogy akkor honnan vegyen műszaki cikket az ember, ha nem akar mondjuk a reális piaci árnál 20-30%-kal többet fizetni? Komolyan érdekel.

Oblivion01 2014.08.29. 14:56:12

Ha, nem magyar a termék, a magyar ügyfélszolgálatnál nem érvényesítheti, aóez nyilvánvaló, máshol meg megint csak nem, mert hiányos a sorozatszám. Nem tudom, milyen és mennyi erőfeszítésbe tellett volna akkor és ott ellenőrizni az adatokat, talán fel tűnt volna, hogy valamiért nem engedi a sorozatszám minden számjegyét beütni, és annak oka van! Hozzánk is jönnek panaszkodni, hogy elromlott a cucc, nem tudnak garanciát érvényesíteni, és mi is megkérdezzük, hogy honnan van? Ja, hogy nem hivatalos forgalmazótól van? Bocsi, akkor oda menj, ahol vetted! Mindig ellenőrizni kell a hivatalos forgalmazók listáját, pont az ilyen "árgépen olcsóbb!" szívások miatt, és ha drágább is, mindig hivatalos helyről kell venni, pont azért, mert a mai cuccok nem sokszor szokták még a garanciális időt sem túlélni, annyira silányak, és lehet sírni a garancia miatt! Emiatt megéri többet költeni!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.29. 14:56:47

nah, itten le van írva minden, eztet köll elküldeni a asamsungnak lehetőleg belecsomagolt téglával együtt.

my.samsung.hu/public/pdf/samsung_garanciavasarlas_aszf.pdf

a garanciahosszabbítás akkor érvényes ha ők ezt visszaigazolják neked. ez megtörtént, innentől kezdve lófax a seggükbe.

FDToth 2014.08.29. 15:06:04

Sajnos a magyar ugyfelszolgalatok tobbseg harit, harit, harit. Lustak kicsit tovabb menni es utananezni a dolgoknak, inakbb nem-et mondanak, elutasitanak. En mar ugy csinalom, hogy ha nem jutok dulore a magyar ugyfelszolgalattal, akkor irok vmelyik reginalis kozpontnak, azol nem kicsit maskepp allnak a dolgokhoz.
Jo lenne mar egysegesiteni a fogyved. jogokat az eu-ban, igy tok midegy hol venned, mindenutt javitjak/cserelik...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 15:18:02

Svejci tv-t köll venni, bimetálossat!
Az nem romlik el!!!4

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2014.08.29. 15:18:28

egy világgaranciás terméknél szerintem full mindegy melyik répaföldön vette! számlája van róla, tehát nem lopott, nemzetközi garijegye van, innentől lehet javítani gariban

pannonpuma 2014.08.29. 15:23:20

Ahh, nekem van egy ilyen sztorim mosógéppel, már hegyezem a ceruzám. Kedves Posztoló, röviden a siker titka: Anyázás - Elutasítanak - Homár - Fogyasztóvédelem - Facebook megosztás - minden webes fórumon megosztás, hogy a Samu egy hulladék - Ismételt anyázás, a posztok linkelése - Telefon érkezik: "valami félreértés történt természetesen megjavítjuk a készülékét". Tapasztalat, ugyanaz a termék garanciális időn belül 2x ugyanazzal a hibával, most gari lejárta után ugyanazzal a hibával a termékszavatosságon veszekszünk, hogy ez valszeg már eredetileg is sz@r volt. Hát igen a Samuban sok a pénz Marketingre, de vasra már nem futja...

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.08.29. 15:25:59

Azért megkérdezném a samsungot, hogy ha pl európa másik városában veszek egy tévét, mert ott lakok, és később hazaköltözök akkor MO-n már nem érvényes a garancia??

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2014.08.29. 15:31:39

Szerintem ez pont ugyanaz, mint a boltban az extra biztosítás rá : bomba üzlet (az eladónak) de ha ettől megnyugszik valaki, hát fizessen.

Szvsz az iskolában tanult elméletben lehet valami, nevezetesen az elosztott rendszerek nagyobb megbízhatóságúak. Jelen esetben HDMI csatlakozója minden 3-5évnél fiatalabb készüléknek van, arra meg rákötsz amit akarsz. Ha elromlik kidobod, de hamarabb kell frissíteni valószínűleg.

Videoton Color Star televíziót kell venni!!!4444 aka. "a robbanós"

Sluck Ödön 2014.08.29. 15:34:43

Annyi jegyeznék meg, hogy ha egyszer az utolsó karakter nélkül elfogadta és adott egy papírt hogy van +1 év gar, akkor mi ez a cseszekedés a Samsung részéről ezek után?
Aztán meg szürke imortot emlegetni Szlovákiából így a Schengeni övezeten belülről elég ciki. A fogyvéd szerintem nem játszik, mivel a jogszabályokban előírt 1 év vagy mi megvolt. Csak a Samsungon múlik a többi. Sóher disznók, tán nem ők csinálták a tévét?

Bluemotion 2014.08.29. 15:35:20

Zolnak, a posztolónak:

Nem kellett sokat keresnem: * A kiterjesztett jótállás csak a Samsung Electronics Magyar Zrt. által forgalmazott, magyar nyelvű Samsung jótállási jeggyel rendelkező termékekre vonatkozik.

my.samsung.hu/termekregisztracio

Troppauer_Hümér 2014.08.29. 15:50:26

@sugargiraffusplumps.: Miért? Jürgenéknél lopják?

Vagy a biofarmotokon ti adjátok elő élőben egy ajtókeret mögé bújva a gyereknek a piroskaésafarkast?

Kellemetlen lesz, amikor kamaszkorában pornót akar nézni! :D

Homár Hilda 2014.08.29. 15:50:37

@chloe queen: az anyátok troll nyelven a nem foglalkozom ilyennel, péntek délután szerintem belefér.

Sluck Ödön 2014.08.29. 15:53:03

@Bluemotion: Ez igaz lehet, de a naiv vevőnek nem biztos, hogy feltűnt ez az apró probléma. Főleg mert az egyébként hiányosan megadott sorozatszámot el is fogadta a rendszer. Ilyen extra regisztrálás utáni gar pl. a Metabo-nál is van, ott egy csomó adatot meg kell adni, tán még a számlát is be kellett scanneljem, meg megmondták hogy néz ki a sorozatszám és honnan kell leírni. ha a Samsungnak ilyen trehány a rendszere egye meg amit főzött, már csak markecing szempontból is jobban néz ki, ha megjavítja és azt mondja a kuncsaftnak, Legyen máskor is szerencsénk, de tessen ügyelni a sorozatszámra legközelebb.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.29. 16:13:45

@chloe queen: várjál, én is csinálok már egy szavazást gyorsan:

Szeret-e Ön olyan kocsmába járni ahol szar a társaság?

a, igen
b, nem
c, nem tudom mi a kérdés
d, nem tudok olvasni
e, anyátok
f, sósszalonna uborkával

nickM 2014.08.29. 16:16:41

@Bluemotion: _Most_. Ő viszont 2012-ben regisztrált, a rendszer elfogadta a kódját, visszaigazolták a meghosszabbított jótállást, innentől pedig náluk pattog a labda. (Kivéve, ha a regisztrációs felület javítása után küldtek tájékoztatót minden usernek arról, hogy hibás a regisztrációja, adja meg a helyes adatokat, akkor a poszter így járt, de valószínűleg tettek rá magasról.)

@poszt Bocsánat, nagyon sötét vagyok, de elképzelhető - és talán egy emailt megérne, hogy érdemes lenne megkérdezni a GVH-t arról, hogy érdekelné-e őket az ügy. (Neked a vásárlásnál szempont volt a +1 év garancia, amit elvileg biztosítottak, gyakorlatilag nem, kis suszterolással akár a megtévesztő reklámba belefér?)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.29. 16:17:48

Az miért is nem mindegy, hogy hol vettem a szarjukat egyébként? Magyarázza már el valaki.
Köcce.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.29. 16:20:44

@Troppauer_Hümér: szeretnél te az én farmomon piroska és a farkasost jáccani, de abból nem eszel :P

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.29. 16:28:21

@agresszív kismalac: talan mert ez ennek a zrt-nek a kulon akcioja, nem a samsunge?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.29. 16:33:20

amugy meg nekem meg tv-m sosem romlott el 3 even belul
sot 4, de akar 8
a 15 eves is itt van a gardrobban, meg mukodne, ha adnek neki aramellatast
a legujabb 5 eves
mondjuk nem samsung

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.29. 16:36:03

ja
a posztolo fillerbaszo
tv-t ki kell baszni a turoba
venni ujat
tokolni 1 wifin
amugyis minek egy tv-re wifi
nahat

/szeretnek bevagodni a klannal, akkor azt is irnom kell kafet te tyorsan?/

Aureliano Buendía 2014.08.29. 16:38:28

Megfigyeltem, minden du-i posztot Zoltán ír.
Most vagy egy személyről van szó, aki tele van pénzel, ezért vette egy szopórollert, vagy Hilda Zoltán-fetisiszta.

Szavazzunk!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.29. 16:39:04

@Sluck Ödön: Illetve az a fura, hogy ha itthon vette, és mondjuk hivatalos heylen (bolt), akkor hogy szürkeimport? De ha az is, hát a Samu minden országban megadja az 1 év pluszt, miért számít ez? :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.29. 16:39:26

@Aureliano Buendía: lehet a hilda nem is a zsiraf, hanem a manyecs?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 16:46:39

@sugargiraffusplumps.:
Naon fáintos szavazás!
Lemaradt a "mégse", meg a "templomba járok gyónni".

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.29. 16:48:38

@dr. phil. Sün‼ ツ: igazad van, meg az is kimaradt, hogy "mazochista vagyok és segghülye"

na áldásbékesség, én megyek kenuzni a biofarmomra, tévém meg nincsen :D

Aureliano Buendía 2014.08.29. 16:51:14

@atörökk: a zsídípi meg magától megtermelődik, ugye?

gabors 2014.08.29. 16:53:23

@chloe queen: mi van ? (komoly blog ??? olyan nincs kerlek szepen)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.29. 16:53:44

@sugargiraffusplumps.: akkor mar cask az internetrol kene lemondanod
mer monitor, monitor

Aureliano Buendía 2014.08.29. 16:53:53

@chloe queen: szívemből szóltál. Jót derültem rajta, de leginkább trollmágnes, semmi más.

De a szavazás, mint olyan jó felvetés.

Aureliano Buendía 2014.08.29. 16:57:44

@chloe queen: az a baj, hogy félig-meddig igaza van.
A reális ár meg... milyen szempontból reális? Bár nevetni fogysz (esetleg lehülyézel), de a reális ár kb. a MM és az Edigital szintjén található. Minden más lutri. Nem hiszem, hogy egy ilyen TV esetében a 20-30% legálisan fenntartható lenne. Max úgy, hogy alapítanak pár évre egy webáruházat, behozzák a tótoktól a műszaki cikket, az ÁFA befizetésétől nagyvonalúan eltekintenek, majd szépen eltűnnek.
Nyilván van kivétel is, az AV-Planet pl. sok éve létezik, de annyival talán nem is olcsóbb, mint egy nagyáruház.

gabors 2014.08.29. 17:02:41

a szavazasrol .... nalam a terkep nem megy. meg akartam tudni hol elnek az "anyatokrol" opciot valasztok (irona is van terkepen ?)

Aureliano Buendía 2014.08.29. 17:03:00

@agresszív kismalac: ez én sem értem. Mióta beléptünk a tótokkal együtt a tutijjóba, azóta ez a melyik piacra gyártják kicsit okafogyott.
És ha én holnap Bécsbe nyitok cukrászdát, és ott kirakom a falra, hogy két süti közt a nagyseggű Grétel azon nézze a helyi nótatévét?

Aureliano Buendía 2014.08.29. 17:07:36

@poszter:
-én azért nekifutnék a fogyvéd-békéltető testület párosnak, mert egyszer élünk, ííízirájder!
-azért elolvasnám a szerződési feltételeket is melléje,
-angol nyelvű reklamáló mail a Közép- vagy ájrópai központnak, a magyarral ne törődj,
-egyéb netes fórumok, pl. faszbúk.

Mindamellett wifi-stick, vonalas net, ezen kívül könyvek olvasása, valamint barátokkal találkozás a net rideg világa helyett.

Manyecska 2014.08.29. 17:07:54

@Aureliano Buendía: most mi a rák van??? egész nap leveleztetek a nyuszival még válaszolni se tudott. jobb lett volna együtt mennünk..:(

Manyecska 2014.08.29. 17:11:22

namindegy fél óra múlva lejár a mosásom aztán indulok. reszkessetek.

Aureliano Buendía 2014.08.29. 17:21:02

@Manyecska: nem leveleztünk egész nap. Írtam máshol, hogy bringázni voltam. És nekem biza nincs okostelefonom.

Manyecska 2014.08.29. 17:22:23

@Aureliano Buendía: oké. majd meglátjuk kinek nagyobb a s.gge az enyém egész jó azt néztem most épp.:P

Manyecska 2014.08.29. 17:24:36

@Aureliano Buendía: amúgy honnan van közelebb?? A . tértől..vagy a villamostól ..mert pont félúton van az objektum..?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 17:25:23

@Manyecska:
Óóó!
Ez komoly?
A nyúl, meg uraaam?
Hinnye!!!4

desw 2014.08.29. 17:36:36

A garanciakiterjesztés így egy másik készülékhez tartozik, az eggyel rövidebb sorozatszámúhoz, nem?

Vagy akkor javítson a Samu akár 10 készüléket is ezzel az egy garkiterjesztéssel? Az 1-es, a 2-es ,... 0-ás végűeket is?

chloe queen 2014.08.29. 17:43:55

@gabors: értsd akkor úgy hogy komolyabb. Egyébként a komoly blog sem lehetetlen csak szűrni kell a tartalmat.

@Homár Hilda: pontosan ott a kulcs, troll nyelven. Ezért érdeklődtem, hogy akkor most a trollokat várod (naptól függetlenül) vagy szeretnéd ha komolyabban vennének és mondjuk választ kapnál ha valakit megkeresel? Mondjuk nekem mindegy, csak kérdezem.

@Aureliano Buendía: csak az a baj, hogy azért az árért, amit az MM kér nulla szolgáltatást kapsz és ez nem vicc. Én kb 3 éve vettem náluk 2 netbook-ot (mondjuk azóta ezt milliószor megbántam, azt is hogy náluk meg azt is hogy netbookot vettem), az egyik kapásból használt volt, ugyanis mint ismeretes a laptopok (PC-t nem tudom) op rendszerének telepítése nincs befejezve, tehét a felhasználó generálást meg mindent az első indításnál kell elvégezni, ehhez képest az egyiken valami csajnak már volt felhasználója meg minden. Mikor visszavittem, ki sem akarták cserélni, mondva hogy nem hibás a termék, mondom jah csak használt én meg újat vettem (volna). A második meg az, hogy az egyik gépnek meg sem voltak a garancia papírjai dobozban, úgy állítottak ki egy ilyen nyomtatottat, aztán ígérték hogy majd küldik a rendeset, had ne mondjam azóta is küldik. Szóval, ha MM és hasonló helyen vásárolsz ugyan úgy le vagy szarva mint a szürke importos helyeken csak mondjuk a cucc, amit vettél (jó esetben) hazai forgalomra szánt és ha van rá opció akkor esetleg kaphatsz a szolgáltatótól plusz 1 év (nem teljes körű) garanciát. Kérdés, hogy melyik az ami jobban megéri, az hogy spórolsz 15-20-30 ezer forintot adott esetben vagy az, hogy a hazai központ is ad rá (opcionálisan) garanciát. Mert tudtommal a 2 évet mindenhol garantálni kell.

Aureliano Buendía 2014.08.29. 17:49:56

@chloe queen: nem vitatom a te igazadat sem, nem mondtam azt, hogy a MM a Kánaán. Csak annyit, hogy nagyjából arrafelé van a reális ár.
A mögötte levő szolgáltatás megint egy más kérdés. Az kis hazánkban mindenhol fos. Illetve szinte mindenhol (tisztelet a kivételnek) verni kell a tamtamot, ha valamit el szeretnél érni.

Szerintem, ha a posztolót kérdezed, mostanság kezdheti úgy gondolni, hogy inkább a MM-ban kellett volna vásárolnia:)

Amúgy mennyi lehet egy ilyen kütyü cseréje? Meg a tévé miért is ad wifit? Nagyon le vagyok maradva asszem.

Rég vásároltam amúgy MM-ban, utoljára egy objektívet (tavasszal), de azzal nincs is bajom. Előtte szerintem évekkel korábban. Így panaszom sincs. Ritkán veszek amúgy is műszaki cuccot, kezdek kütyüellenes lenni.

chloe queen 2014.08.29. 17:57:53

@Aureliano Buendía: mert ez smart TV tudod, legalább valaki legyen okos. :D és azért jó, hogy van benne wifi, mert 1 tudsz rajta netezni (meg ne kérdezd minek, mert lehet és kész) és elvileg mivel látja a hálózatot így elvileg azt hiszem azokat a filmeket, zenéket, sorozatokat is eléred és megnézheted rajta, ami a gépeden van. Nem kell pendrive meg dvd meg hasonló. :) Asszem. Bár én mikor TV-t vettünk csak annyit mondtam USB legyen rajta a többi nem érdekel. :D

Atörökk 2014.08.29. 18:06:17

@sugargiraffusplumps.:
Édes jányom!
Kimaratt az, hogy pina!

Aureliano Buendía 2014.08.29. 18:06:18

@chloe queen: én vettem egy HDMI-kábelt, így a pendrive sem kell, csak áthúzom a TV képernyőjére a lejátszót, és már megy is a film.
Persze, áthúzhatnám a böngészőablakot is, vezeték nélküli klaviatúrám van, de minek?
Úri huncutság ez:)

Aureliano Buendía 2014.08.29. 18:07:22

lassan kezdhetsz gyantázni manyecs kedvéért:)

Atörökk 2014.08.29. 18:09:50

@Aureliano Buendía:
Nekem vezeték nélküli áramom van! Akkumulátorról megy! Na!

Aureliano Buendía 2014.08.29. 18:10:51

Azért milyen már az, hogy péntek du. hatkor nyírják a füvet. Kéne írni egy poszt a Zönkormányzatról is.

Aureliano Buendía 2014.08.29. 18:12:02

@atörökk: mer' a feleségednek áramellátása van. Nagy kunszt, mondhatom!:)

gabors 2014.08.29. 18:13:41

@Aureliano Buendía: a megoldas vagy Air Force One vagy tengeralattjaro :-)

Aureliano Buendía 2014.08.29. 18:15:55

@gabors: azért az vicces, hogy ezen összeverekedek, az tény, viszont az, hogy valami az ölembe nyomja a székét, nem igazán elfogadható. És kevesen állnak az udvariasság azon fokán, hogy esetleg megkérdezzék, ha már.

Aureliano Buendía 2014.08.29. 18:17:06

@gabors: úri huncutság!

Na, léptem.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 18:19:27

@atörökk:
Én antennával gyűjtöm az áramot!
Má ha a mókusok sztrájkolnak.
Kiraktam a tölgyfa tetejére egy vascsövet.
Néha belebasz a villám, oszt összegyűlik valamennyi!!!4
Elrakom befőttes úvegbe, oszt inséges időkbe fölhasználom!

gabors 2014.08.29. 18:29:40

@atörökk: es hogy jon az aram az akkumulatorbol ki ?? mint gamma sugarzas ??

Atörökk 2014.08.29. 18:34:07

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Oszt ha a mókusot is megbassza, azt is összegyűjtöd?

@gabors:
Mágneses kristáélyrezgéssel, közben áriákat énekel.

chloe queen 2014.08.29. 18:40:05

@Aureliano Buendía: akkor neked is okos tv-d van vagy mi? :D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 18:42:55

@atörökk:
Olyan még nem vót!
A mókusok a kereket tekerik a fődszinten!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.29. 18:46:16

@chloe queen: Szerintem teljesen jó volt az az opció. Írhatta volna azt is, hogy "A seggemből".
A Homár sose' vót komoly blog, mindig volt egy szarkasztikus vonulata. Ajánlom olvasásra akorai postokat, a sörtesztekkel, és dizájnbakikkal.
Nem kell az ilyesmit komolyan venni.

@Homár Hilda: Ld. fent.

Fejesrob 2014.08.29. 18:47:38

na ez szar ügy, mert épp most vettem egy Samsung terméket.

gombakomba 2014.08.29. 18:53:28

Na, ezért kell Sonyt venni. Az ő termékeikre külföldön is érvényes a garancia - ugyan az adott ország feltételeivel, de mindenhol, ahol sonyt forgalmaznak. A Sony az Sony, akárhol veszed is, akármelyik piacra szánták is. CSak azt nem értem, hogy elvileg a Samsung is Samsung, akárhol veszem is, nem igaz?
Plusznak tévévásárlás előtt e-mailben megkérdztem a Sonyt és a Samsungot is, hogy hány pixelhiba esik a garancia hatálya alá. A Sonytól azt válaszolták, hogy már egy világító (fehér) pixel esetén is. A Samsungtól azt, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően, azaz X db (most nem emlékszem pontosan, hülyeséget írni meg nem akarok, de talán 4-17 között van valahol ez az X egy 48".os tévénél), és akkor még bevizsgálják, hogy jogos-e.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.29. 18:54:46

@ColT: ja
cask akkoriban egy oldalon 25 avatart lattal
ma 10 avatar csetszobaja

gombakomba 2014.08.29. 18:56:27

Ettől függetlenül van termékem a Samsungtól is, mert jó dolgokat is tudnak csinálni, csak nem olyan drága dolog, mint egy TV.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.29. 19:01:12

@gombakomba: ezt mondtam
a legjobb a sony
hosszu evek tapasztalata alapjan
kicsit dragabb
egyszer en is egy olcsobb Samsung tv-t vettem, mert kb papiron ugyanazat tudta mint a sony
3 nap mulva visszavittem es kicsereltem a dragabb sonyra
ez van
+ garanciat nem vettem ra
megmegy
a posztolonal nem is a s amsung a gond / azon kivul, hogy elromlott neki/ hanem mar belinkeltek, milyen felteteleknel jar a + 1 ev
ha nem fizet a + garanciaert akkor cask ez a lofasz zrt-nel toreteno vasarlasnal jar
ennyi

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.29. 19:06:18

@gombakomba: teny
az asztali monitorom a computerhez, most Samsung
semmi baj vele hosszu evek ota
computert hamarabb csereltem

chloe queen 2014.08.29. 19:07:54

@ColT: nem is tudom, mikor én elkezdtem olvasni a homárt 1-2 kivételtől eltekintve azért az olvasói levelek mindig,ha nem is komolyak de jogosak voltak vagy legalábbis a poszter nem volt félanalfabéta, aki a legegyszerűbb dolognak se tudott utána nézni de picsog. De lehet csak az is, hogy csak az idő szépíti meg a dolgot. Most viszont, és nem csak mióta Hilda vezeti, hanem kb az elmúlt fél évben már inkább azok a posztok kerültek ki, ahol lehetett ekézni a levél írót, hogy milyen hülye és ugye ez vonza a trollokat, meg azokat, akiknek az a napi élmény hogy jól megmondhatják arc és név nélkül a magukét végre valakinek. És ezekkel a megnyilvánulásokkal Hilda teszi alájuk a lovat, közben meg pont azt írta a MÁV-os poszthoz hogy ő hiába írt a MÁV-nak szartak a levelére, meg van hogy 2-3 levél ellenére sem válaszolnak neki. Én nem mondom, hogyha próbálná leépíteni a trollokat és a kommentelők is egy kicsit visszafognák magukat (cseteljenek privátba) és a témára szorítkoznának vagy egy ahhoz közeli normál beszélgetés alakulna ki, akkor minden szolgáltató meg cég komolyan venné ha megkeresi, de gondolj bele. Te vezetsz egy céget, kikerül rólad egy poszt ide a homárra és kapsz egy levelet Hildától, hogy ugyan mond már el hogy szerinted hogy volt? Az első hogy felkeresed a blogot, aminek a nevében felkeresett s kicsit megnézed, hogy milyen is ez. És akkor látod, hogy a legutolsó cikk 300 kommentjéből 250 már arról szólt, hogy milyen az idő albániában meg hasonlók. Akkor mit csinálsz? Ha senkit nem érdekel érdemben a poszt amit rólad írtak majd veszed a fáradtságot és válaszolsz? Főleg ha ludas vagy? Ugyan már...

kayaibrahim 2014.08.29. 19:11:37

Én pl nem veszek Samsungot, mert párszor rossz tapasztalatom volt velük, és amúgy is leszarom a garanciapapírt, mert olyan még nem volt, hogy valamit normálisan megcsináltak garanciában és utána nem romlott el ugyanúgy. Csak annak éri meg hepciáskodni akinek kötélből vannak az idegei és ráérnek ezekkel szórakozni.

A helyedben pont leszarnám a wifit, vagy vennék az ebayen alkatrészt.

gabors 2014.08.29. 19:14:04

@atörökk: "Mágneses kristáélyrezgéssel"

baszki erre nem is gondoltam igaz kb 87-ben szigorlatoztam villanytanbol :-) es sokat felejtettem azota

de ez gyogyit is nem ?? akkor plane jo !

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.29. 19:16:36

@kayaibrahim: en is vagyok vele
ket ceg termeket biztosan nem veszem ezen a vonalon
Samsung
Philips
utobbi bevalt villanyborotvaban, ahhoz ertenek

gabors 2014.08.29. 19:18:49

@hagyma: mer itt vannak ezek a lustak mindenfele avatar nelkul !!! irgum burgum

csak tizet sorlok fel... rendben ???

@230e: @kayaibrahim: @chloe queen: @gombakomba: @Fejesrob: @desw: @Homár Hilda: @Van_mikrohullámú_sütőtök?: @a klan: @andand:

gabors 2014.08.29. 19:24:41

index.hu/gazdasag/2014/08/29/az_osszes_papirpenzt_lecserelik/

az a gyanum hogy turulos pengo lesz ebbol :-))

mar nem is tervezik az Eurot ?? mert ha igen akkor ez nagy pazarlasnak tunik... (hacsak nem papirpenz nyomdat vettek a fijjuk)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.29. 19:25:20

@gabors: hogy ilyen egyszeru hozzaszolast se lehessen megerteni?
/Amugy igen. ma vannak ujak, akiket erdekel a tema is, nem cask az ki kivel vog berugni es halni/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.29. 19:27:04

@gabors: macskamano idolegesen eltunt /mas nicken ir?/
mostantol te tartassz lapszemlet?

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2014.08.29. 19:48:13

Mivel megtudtam a hozzászólások között, hogy a kiterjesztett garancia a samu magyarországi helytartójával kötött szerződést jelent, szerintem érvényesen a mi mai fogyasztónk a következőt teheti:
Tekintve, hogy a honlap hibájából nem derült ki eddig, hogy a kiterjesztett garancia szolgáltatás nem köthető az adott készülékre, most nyílt meg a lehetőség a szerződéstől való elállásra (hibás teljesítés ((sőt, nem teljesítés)) okán)
Tessék visszakövetelni x napos határidővel a cégtől a kiterjesztett garanciára költött összeget, majd a tévét megjavítani saját költségen.
Amennyiben nem szeretnék a pénzt visszaadni, fel lehet ajánlani hogy megjavíttathatják saját kontójukra, esetleg csalásért feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen - ezt e-mail-en is lehet. Ebből nem lesz semmi, elutasítják, ugyancsak e-mail-en panaszt teszel, az ügyészség valószínűleg utasítja a jardot az eljárásra, majd ha szerencséd van, berángatják a cégvezetőt, hogy nyilatkozzon, mi-merre-hány-lépés. Ez már fél siker szerintem :)

gabors 2014.08.29. 20:06:31

@hagyma: miert feltetelezed hogy nem ertettem meg ?

probaltam utalni ra hogy viccelek, bocs hogy nem ment at (irgum burgum nincs eleg avatar az oldalon)

gabors 2014.08.29. 20:10:12

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "Tessék visszakövetelni x napos határidovel a cégtol a kiterjesztett garanciára költött összeget,"

baszki elolvastad ??? csak annyit kellett (volna) tenni hogy regisztral amugy ez eleg gyakori dolog. Nem irom le mit csinalt a posztolo (jol/rosszul) szerintem a tanaulsag hogy ezek a "kiterjesztett" garanciak altalaban semmit nem ernek !!!

Homár Hilda 2014.08.29. 20:13:39

@chloe queen: Szerintem nem ezen múlik, hogy válaszolnak-e vagy sem. Ettől függetlenül a blog csetként használata valóban probléma. Erre belátható időn belül szeretnénk majd valami megoldást találni.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.29. 20:16:31

@Homár Hilda: hilda , szar idő lesz, ha mi kis trollok,kileszünk innen téve. Szerintem q-va magányos lesz ez a hely.

AtiSnatch 2014.08.29. 20:21:01

Batgirl mond valamit.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.29. 20:28:27

@chloe queen: te meg, q-va jó, hogy bejössz ide, oszt osztogatod hogyan kellene ennek a blognak kinézni. Mi a franc vagy te?, ha nem tetszik, akkor húzz el innen a francba.

Üdv: az egyik troll

Hohanyo 2014.08.29. 20:29:50

Én már nagyon sok éve járok ide és figyelem a körforgást:
1. a posztok alatt normális hozzászólások vannak, nagyjából mind a témához szól, arról folyik a társalgás
2. a posztok első párszáz kommentje még mindig normális, de amikor már senkit sem érdekel a téma (van 3 újabb poszt), elkezd néhány ráérő rendszeres olvasó ismerkedni
3. egyre előrébb jön az a határ, amikortól a beszélgetés átmegy csevegésbe, kezdik néhányan nehezményezni, hogy mikor este munka után benéznek, 1200 irreleváns komment közül kell kimazsolázni azt a tizenhármat, ami értelmes és a poszthoz szól
4. belterjessé válik a blog, a témáról már mellékesen sem emlékeznek meg a törzsgárda tagok (kb 10 fő), és lehurrogják azokat, akik ezt nehezményezik, a bloggazda időnként finom megjegyzéseket tesz és célozgat rá, hogy ezt nem így kéne
5. a bloggazda keményebben beszól, felkéri az offolókat, hogy menjenek máshova trécselni, erre a törzsgárda megsértődik, nagydurcásan elvonul és egy külön blogot indít, és a homárra soha többé nem teszi be a lábát

és kezdődik minden elölről

úgy érzem, most a 4. pont végén vagyunk és nagyon kellene, hogy Hilda bekeményítsen

és nem, nem lesz szar idő, ha elhúznak a csetelők innen
ennél sokkal jobb (viccesebb és értelmesebb) társaság is ki lett már innen rakva, és az ő hiányuk sem fáj senkinek

igi1 2014.08.29. 20:31:02

@batgirl: ammá biza, elsőként kirakja az összes nőt, aki itt lebzsel, ahelyett, hogy a kapcsolatait építené.

Szegény, még nem tudja, mi várna rá, ha én odavetném a törökk elé, úgyhogy hálásnak kéne lenni neki inkább.

igazságos 2014.08.29. 20:33:09

Arról nem is beszélve, mit csinálna az olyanokkal, akik két nickkel is itt rohasztják az időt.

igazságos 2014.08.29. 20:34:33

@Hohanyo: felőlem mindenki bekaphassa, de én akkor is megmondom az igazat.

Úgyhogy gond 1 szál se, én nem offolok, a pasik akarnak folyton gruppizni.

Ja, jöhettek a melegblogomra is trécselni!

:)

AtiSnatch 2014.08.29. 20:37:53

@igazságos: csak kettő? :D

igazságos 2014.08.29. 20:41:23

@AtiSnatch: nem vagyok skizó, belőlem 1 is elég.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.29. 20:42:40

@Hohanyo: örülök, hogy úgy érzed, hoyg itt az ideje hogy Hilda bekeményítsen, mert képtelen vagy elolvasni a posztoknál, az első 200 kommentet, ami általában a posztról szól.
Amikor már minden elmondandó lecsengett, akkor igen, csetelünk, meg bohóckodunk, tudod, egy tásaságban így szokták.
Téged nagyon sajnállak, mert valószínűleg mindenhonnan kiutáltak, esetleg be sem fogadtak.
Ajánlom, ismerkedj meg valakivel, és menjetek el moziba, esetleg sétálni, vagy persze vannak másmódok is, hogy levezesd felgyülemlett energiádat, hívhatod magad, cloénak vagy hóhányónak, vagy bárkinek.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.29. 20:43:51

@háromlábúbogár: mért van olyan érzésem, hoyg délre való vagy?

igazságos 2014.08.29. 20:45:36

@batgirl: kéne nekünk már 1 pasi.

Anomalocaris (törölt) 2014.08.29. 20:49:00

Én csetelőnek számítok? Én csak este jövök, akkor már úgyis alszanak a poszt tolók. :8/

Hohanyo 2014.08.29. 20:51:13

@batgirl: Szerintem kicsit sokat képzelsz magadról. De nem baj, ez legalább kompenzálja, amit mások képzelnek rólad.

Amiről te írsz ("Amikor már minden elmondandó lecsengett, akkor igen, csetelünk, meg bohóckodunk, tudod, egy tásaságban így szokták.") az a kettes pont. Nincs is vele baj, nem is emiatt panaszkodnak az emberek. Most a 4-es pont végén tartotok. A poszt kezdetétől hülye a posztoló és magáncsevegés folyik. Ez a gáz.
És hidd el, akármilyen nélkülözhetetlennek is képzeled a cseteléseteket, nem az.

Ez meg:
"Téged nagyon sajnállak, mert valószínűleg mindenhonnan kiutáltak, esetleg be sem fogadtak.
Ajánlom, ismerkedj meg valakivel, és menjetek el moziba, esetleg sétálni, vagy persze vannak másmódok is, hogy levezesd felgyülemlett energiádat, hívhatod magad, cloénak vagy hóhányónak, vagy bárkinek."

baromi vicces :)
Nem én baszom itt a rezet minden áldott nap minden órájában.

Egyébként nem én vagyok chloe queen, de nem számít, mert ebben egyetértek vele.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.29. 21:02:44

@Homár Hilda: ezidáig csak hatvanszor mondtuk hogy legyen szűrőgomb, mi a szarra vársz? aláírást gyűjtsünk neked?

Anomalocaris (törölt) 2014.08.29. 21:05:03

@agresszív kismalac: Én a malacokkal mindig is különös viszonyt ápoltam. Ezt nem lehet tőlem elvenni!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.29. 21:05:18

Állítólag zsírmajmot köll alkalmazni, oszt csá!

háromlábúbogár (törölt) 2014.08.29. 21:05:46

@Nattramn: TSZCS :-D

@sugargiraffusplumps.: most úgyis divat, jön az önkormi választás...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 21:09:03

Hozom a söröm!
Ja, meg a pati-kukit!!!4

igazságos 2014.08.29. 21:09:08

@Nattramn: te még mindig ott dekkolsz valahol az aluljáróba, rám várva.

Ha jó leszel, talán mostanság már odaérek.

/ az már biza, általában mindenki jóba van a malaccal, a húst nem evők és a húst evők is /

Anomalocaris (törölt) 2014.08.29. 21:10:36

@háromlábúbogár: 50-es évekből van. Már gondolkodtam, hogy talán ez egy imperialista malac akar lenni, azért néz ilyen gonoszul. De akkor hogy került a TSZ udvarra? Egy kém? A madárka meg munkásőr? Megannyi kínzó kérdés merülhet fel.

háromlábúbogár (törölt) 2014.08.29. 21:11:55

@Nattramn: olyan orwelli disznónak néz ki, tiszta Napóleon

igazságos 2014.08.29. 21:14:25

Amúgy meg igaza van a malacnak is, malacból csak egy lehet az igaz, mer a többi úgyis a vágóhídra jut.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.29. 21:15:29

@Troppauer_Hümér: semmi skizofrénia. én se szeretek látni sok idiótát itt, csak en nem nyervogok annyit mint ők, eccerű. nekem így is jó de megértem ha más nem annyira rugalmas mint én vagyok, ennyi.

igazságos 2014.08.29. 21:17:14

@sugargiraffusplumps.: ez fura, mer ha megkérdezel egy idiótát, ő is aszongya, hogy rajta kívül mindenki az, érted, sok magához hasonlót meg senki se szeret látni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.29. 21:17:20

@Nattramn: Nagyon úgy tűnik, hogy sixx örökre kitiltott a cc-ről, ráadásul fogalmam sincs, miért.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.29. 21:17:29

@Nattramn: az fasza volna. de legalább elférne itt egyedül.

Anomalocaris (törölt) 2014.08.29. 21:18:18

@háromlábúbogár: Nem véletlenül lett rokonszenves, az már biztos. Mondjuk ez a hangyafasznyi méret a legjobb avatart is tönkre tudja tenni.

Anomalocaris (törölt) 2014.08.29. 21:20:10

@igazságos: Szerintem én malacabb vagyok a malacnál.

Troppauer_Hümér 2014.08.29. 21:20:16

@sugargiraffusplumps.: te is csetelsz, tehát chloehányónikotin definíciója szerint troll vagy.

Másfelől hetente 1-2 fogyvédelmi posztot tolsz a képünkbe, a többi húszforintos picsogás, úgyhogy kár az offolás miatt vinnyogni.

igazságos 2014.08.29. 21:23:22

@Nattramn: az aggresszív malacot azér nem bántjuk, mer még nem érte el a vágósúlyát, meg valószínűleg nem is fogja.

Te viszont más tészta vagy, és örömmel levágnálak.

Anomalocaris (törölt) 2014.08.29. 21:25:13

@agresszív kismalac: Talán úgy gondolta, hogy mert miért ne. Mondjuk én meg se néztem, hogy A Nagy Felfedezés Utáni Tiltásom óta visszaengedett-e, de aligha. Kicsit rapszódikus.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 21:26:16

@agresszív kismalac:
Rá se ráncs!
Engem anno a joogabi tiltott ki az f1 blogról.
De attól még hülye hozzá most is.

Anomalocaris (törölt) 2014.08.29. 21:28:42

@sugargiraffusplumps.: Végülis, az iwiwnek is vége lett, talán ez a sors vár a homárra is. Senki se akarja elhinni, aztán egyszer csak megtörténik.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.08.29. 21:28:59

@dr. phil. Sün‼ ツ: A mostani F1 szinte teljes mértékben hidegen hagy.

igazságos 2014.08.29. 21:30:05

@háromlábúbogár: most elképzeltem, ahogy összeáll a malac a malaccal, és mind a kettőt alaposan levágom, és összeöntöm, kolbásznak és szalonnának.

hmmmm

Anomalocaris (törölt) 2014.08.29. 21:32:08

@agresszív kismalac: Aztán azon kapod magad, hogy vered magad a földhöz, hogy nem tudsz kommentelni a Napi Kötelező Trónok Harca Poszthoz.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 21:35:20

@agresszív kismalac:
De ő egy ántitalentum.
Kb a velvetesek is írhatták vóna aszt a f1 blogot!
Meg is szűnt, asszem.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.29. 21:39:08

a szegény Slojmi gyerek sírva ment haza a sorozó bizottság elől. Kiszuperálták.
Édesapja vigasztalja:
- Ne sírj, Slojmi. Untauglichnak nyilvánítottak? Nem vettek be a seregbe? Nem szolgálhatod a hazát?!... Majd én segítek rajtad. Veszek neked csákót, ágyút... Leszel egy magánkatona.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.29. 21:47:47

@batgirl: nem arrol van szo, hogy ne lehessen poenkodni is
de itt mar napok ota az megy hova megy a csapat berugni, ki megy, ki nem megy
hat a kutyat nem erdekli
vagy nyitassanak egy blogot Hildaval Homar blogtali szeptember 15 es akkor ott, ami a csovon kifer
mar tenyleg faraszto olvasni hogy etcsiki mikor er ra, es megy -e sznaccs...
a tokomet erdekli

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.29. 21:50:57

@Hohanyo: hat kivagva nem let, de sokan eltuntek, de valahogy nagyobb volt az onmerseklet
azert nem kell minden masodpercben poenkodni a nepszeruseg kedveert
szerintem
offolni nem bun... de 3 percenkent ugyanaz a poen ugyanattol..
hat nem tudom

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.29. 21:52:11

@igazságos: meg egy kemenyet offolok a blogtalival kapcsolatban
NEKED EL KELL MENNED
please!!!

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2014.08.29. 21:53:14

Nem tudom, mit képzeltek magatokról, de szólok, hogy a homár csak nektek attól homár, hogy jól lehet szórakozni alatta. Nekem arról szól, hogy emberek beküldenek történeteket, mások meg hozzászólnak (nem aláírnak, hanem a történethez hozzá). Tehát csatlakozom, véleményem szerint nincs itt helyetek. Tőlem lehet külön chat-modul, nem zavar, sőt, lehet, hogy használnám is, de jelenleg a releváns információt erodáljátok az infantilis idétlenkedésetekkel.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.29. 21:55:17

@agresszív kismalac: neki ahhoz nem kell ok
ugy erzi csunyan nezel ra es ennyi
/engem is kibaszott, minden ok nelkul/

igazságos 2014.08.29. 21:55:37

@hagyma: én mindenképpen megyek, de mondtam, hoznod kell neked is a fiadat.

Manyecska 2014.08.29. 21:58:04

Hali! Mi tökjól elvoltunk látom itt meg nyűglődnek..:P

Manyecska 2014.08.29. 22:00:01

@Aureliano Buendía: igen, léptél? És? Találkoztál velük?:DD a zsaruk fürtökben lógtak minden sarkon:(

igazságos 2014.08.29. 22:00:09

@Manyecska: péntek van

holnap bulizni megyek Pestre

aki akar, jöjjön velem a Morrisonsba

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 22:00:19

@Nattramn:
Nem tudhatom én aszt!
De nem értett hozzá, az bisztos!444
Makkszimum a kapagéphez.

Anomalocaris (törölt) 2014.08.29. 22:02:20

@Manyecska: Vergődés, tipródás, őrjöngés.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.29. 22:03:07

@Manyecska: nah, már vége is a bulinak? Ilyen rövid blogtalin még sose voltam!

Anomalocaris (törölt) 2014.08.29. 22:08:15

@sugargiraffusplumps.: Az élőben találkozás megterhelő. A beszélgetőtársak mocorognak, lihegnek, kipárolognak, és még az avatarjuk is folyton változik.

Manyecska 2014.08.29. 22:11:13

@dr. phil. Sün‼ ツ: :DD ezt mondta az AntonioBanderas is hogy pont olyan vagyok élőben mint itt.@igazságos: hát, nekem sajnos most más programjaim vannak hétvégére..de nem rossz ötlet. na jó éjt, kifexem. @sugargiraffusplumps.: nem, csak én jöttem haza mondtam hogy csak benézek. Hagytam őket őrjöngve tombolni.:D totál önveszélyesek:DD:P:D
Ló éjt! folyt.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.29. 22:12:34

hamar feladtátok. Senki nem rúgott be???? micsoda buli volt az?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.29. 22:15:24

@Manyecska: fura szerzet lehetsz. azt hittem legalább élőben nem tollas vagy, és nincs nyuszi füled. De hát én is tévedhetek

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 22:15:43

@Manyecska:
Ájjáj!
Haányszor...khm...izé...szóval hány kör vót?

igi1 2014.08.29. 22:21:43

Ha közös taliról van szó, mindenki fosik itt rögtön

Mi félnivalőtok van, kiderül, hogy 100 éves, 200 kilós, ragyás, ingyenélők vagytok!?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 22:24:21

@igi1:
Esztet ki monta, szivem?
És ha olyanok vagyunk, akkó mivan?
Szvsz te parázol itten egyedül!!!4

Manyecska 2014.08.29. 22:24:33

@batgirl: figyu a nyuszi Győrben van, én meg fekvőbeteg voltam két napig a héten...@igi1: :DD így van!:P@dr. phil. Sün‼ ツ: :D egyse, túl sokan voltak, pedig még marihuánát is szívtak mögöttünk, tuti volt..Ja, mindenkit üdvözölnek. Vagy hasonló. A Banderas szerintem beleáll a betonba hazafelé biciklivel:O:P

Manyecska 2014.08.29. 22:26:14

@dr. phil. Sün‼ ツ: mindenki szép és kedves élőben, ezt majd megerősítik ők is!!:P@batgirl: ja, előző hsz. sztornó. Leesett..:) nincsenek nyuszifüleim:DD

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2014.08.29. 22:26:25

@gabors: Rájöttem és igazad van. Nem fizetős extra szolgáltatás volt, hanem ingyenes extra szolgáltatás (beépítve az alapárba). Ami nem vehető igénybe. Akkor IJ.

igi1 2014.08.29. 22:27:03

@dr. phil. Sün‼ ツ: nekem nincs félnivalóm, te küldesz folyton sünkēpet magadról! XD

@Manyecska: ugye!?

Anomalocaris (törölt) 2014.08.29. 22:28:54

@igi1: Nana. Ki menekült el az aluljáróból??

Manyecska 2014.08.29. 22:29:07

Az elég vicces volt én értem oda legelőször, jön egy csávó, nézegetjük egymást..., há mondom felhívom az AntonioBanderast telefonon hol vannak már....erre látom hogy mellettem a srác veszi elő a mobilját. mondom akkor fordulj balra egyet..:DD

Manyecska 2014.08.29. 22:30:15

@Nattramn: :DD@igi1: :D amúgy asszem mindenki kellemesen csalódott egymásban. Remélem:DD az hogy porcelán trolibusszal mennek haza meg már nem az én gondom:D

igi1 2014.08.29. 22:31:52

@Nattramn: nana el se mentem kezdjük ott :)

@Manyecska: nehezen emészthetők az itteni álpasik

Anomalocaris (törölt) 2014.08.29. 22:32:34

@batgirl: Eszerint a képen se te vagy? :8/

igi1 2014.08.29. 22:32:59

@dr. phil. Sün‼ ツ: csak mer nem kaptam a félig felöltöztetett férfiasságodeú képet

azé még szeretlek

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 22:34:00

@Manyecska:
És az Antónijó ott vót melletted eccerre?
Mik meg nem történnek!!

igi1 2014.08.29. 22:35:21

@Nattramn: ha ott lettem volna, abban biztos lehetnél, tutira nem álmodsz! :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 22:36:41

@igi1:
Pfff, hát nekem nincs ollyanom!4!!
Ez pech, tudom.
Most mit tegyek??

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.29. 22:37:49

@Nattramn: dehogynem. fekete vagyok, és fejjel lefelé szoktam lógni. És vérszívó. és hangokat is szoktam hallani, olyanokat, amiket más nem. és bukom a disznóvérre.

Manyecska 2014.08.29. 22:39:54

@dr. phil. Sün‼ ツ: ja. azóta anyázik.:DDD na. léc.

Hegyirablo 2014.08.29. 22:42:51

1.) Samsung egy koreai hulladék. Aki Samsungot vásárol bármiből is, az hülye.

2.) Aki szürkeimportból vásárol, az is hülye.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 22:47:33

@igi1:
Ááá, nem szoktam fotózni!
Valahogy irritál!!!4
Mire jó az?

@Manyecska:
Ne má!
Ott hagytad állva?

Anomalocaris (törölt) 2014.08.29. 22:49:10

@igi1: Ezek a serpenyők is mindig nálad vannak?

samcro 2014.08.29. 22:49:45

Ismerős HP notijával volt gond, gondoltam, nézek új BIOS-t hozzá, de sehol nem találtam a típusszámát a HP oldalán. Valami szürkeimportos magánszemélytől vette majd' három éve. Felhívtam üfsz-t, azt mondták, azért nem találom, mert ez U.K.-be lett szánva, viszont látja, hogy +1 év gari regisztrálva lett hozzá (alapból 2 volt), még van 3 napom belőle, ha gond van vele, nyugodtan küldjem vissza.

Szóval így is lehet csinálni.

Homár Hilda 2014.08.29. 22:50:46

@sugargiraffusplumps.: drágám, szerinted az úgy megy, hogy előkapok a kredencből egy szűrőgombot meg egy hozzá való varázsigét?

egyébként meg ezek vannak:
1. felesleges nekiesni chloenak, mert nyilvánosan szóvá tesz egy olyan dolgot, amivel kapcsolatban amúgy is naponta jönnek levelek és amit már én is mondtam, hogy így nem maradhat.
2. ha sixx kitiltós módszerét akarnám alkalmazni, már megtettem volna, más megoldást szeretnék találni, és örülnék, ha tudnánk majd erről is beszélni a találkozón, aminek
3. csinálok mindjárt egy külön posztot, lécci a szervezéshez azt használjátok a továbbiakban, legalább egy helyen lesz minden (thx hagyma)

Anomalocaris (törölt) 2014.08.29. 22:51:03

@batgirl: A hangok a szekrényből jönnek?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.29. 22:53:50

@Hegyirablo: 1. Nem.

2. Szintén nem hülyeség ilyen cuccot venni, csak számolni kell a következményekkel. Drága tv-t venne franc szürkéből.
Nemkülönben, a postoló lehet nem is tudott a szürkeségről. Másik, hogy a Samu a világon mindenhova ad plusz garit, miért érdekes honnan van?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.29. 22:55:15

@Homár Hilda: Bloghun csomó helyen van szűrőgomb, sztem szólj az adminoknak :-)

chloe queen 2014.08.29. 22:57:07

@batgirl: szerintem inkább neked kéne elhúznod innen oda, ahol chatelhetsz és nagyon tévedsz a homár nem attól homár hogy ti itt szerveztek bulikat meg beszélitek ki a magánéleteteket, mert azt, aki azért jön ide, hogy fogyasztóvédelmi történeteket,tanulságokat olvasson azt kurvára nem érdekli, hogy ti mi a francot csináltok, meg éppen kivel isztok, dugtok, veszekedtek stb. Ezt beszéljétek meg privátban vagy hozzatok létre magatoknak egy csoportot akár facebookon és fárasszátok magatokat ott nem pedig itt azokat, akik esetleg érdemben szeretnének 1-2 témát megbeszélni. Érdekes más blogokon kurvára megvannak a hozzád hasonlók nélkül is, azzal a törzsgárdával, akik a posztokhoz érdemben vagy a blog témájához kapcsolódóan tudnak beszélgetni. Itt is csak azért van így mert jackyll már nem foglalkozott a bloggal az elmúlt időszakban csak kivágott egy levelet ami a kezébe került és igen, képzeld vannak itt páran, akik remélik, hogy most hogy új kezekbe került a blog végre rend lesz. Mert bármennyire is nehéz elhinned, a törzsgárda illetve a törzsolvasók száma nem merül ki abban a10 főben akik szét offolják a komment részleget. És elárulom neked, hogyha te magad nem vetted volna észre, hogy sokszor már az első 10 hozzászólásban elkezdtek privát csevegést folytatni, arról nem is beszélve, hogy pl te magad elvétve fűzöl hozzá poszthoz érdemben bármit is, tűkön ülsz hogy offolhass.

helianthus 2014.08.29. 23:02:04

@Nattramn: te is csettelő vagy. Csetteljünk.

Homár Hilda 2014.08.29. 23:03:08

@ColT: szerinted zsiráf azt a szűrőgombot követeli ennyire, amivel előmoderálom az egészet és csak a témába vágó komment jöhet be?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.29. 23:03:12

@chloe queen: Ha nem tetszik, ne olvad. A chat Homár kladdzikus dolog.

A MÁV válaszolni? Nem attól nem válaszolnak, hogy nem komoly a blog.

A postokkal kapcsolatban igazad van, de a kattintást a trollok hozzák. Ezt itt nem mi döntjük el. Meg ez szerintem nem az a blog, ahol tanácsokat kell adni, a legtöbb post tök egyszerű dolog. Annyi a lényeg, hogy mely cégeket kerüld el. Hogy mi volt régen? Kb ugyanez. A dolgok változnak.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.29. 23:04:29

@Homár Hilda: Ja nem:-) Azt amivel a kommenteket lehet szűrni. Sok bloghus blogon van.

Na ló éjt.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 23:04:37

@Homár Hilda:
Nyihaaaa, meg ne tedd!
A sixxet mindenki utájja!
Anno a Vászkájékat kompletten kibaxták a subbáról.
Meg is lett az eredménye.
Nézd meg a subbát!!!4
Az is pörgött régen.
Itt is vót egy gabriseszter, aki most is ott van a szülési szabi után.
Nie wieder!!4!

igi1 2014.08.29. 23:06:16

@Hegyirablo: ezzel vitatkoznēk, kérdezd a gazdag smucigokat!

Na ezek vásárolnak szürkeimportból.

Amúgy meg védelmezni is felesleges itt bárkit, itt senki nem bújhat a másik szoknyája mögé/alã.

Anomalocaris (törölt) 2014.08.29. 23:06:53

@helianthus: Mindjárt itt az idő. És ma dupla lesz. Aztán vége.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.29. 23:07:17

@igi1: hat en fent vagyok mindenhol eloben, foto videjo
de most nincs idom hazarepulni/amugy kb itt kene elkezdeni offolni
ejjel 11
kozelit az uj poszt
bar lehet ez hetvegi
akko. meg hagy szoljon

igi1 2014.08.29. 23:07:53

@dr. phil. Sün‼ ツ: a nők igencsak le tudnak aljasodni ha bosszúállásról van szó

Miért érzem úgy h itten most 1 cicaharc buli van!?

Ilyen nem vót itt, amíg pasik vitték a homárt. Erre jön 1 nő, és ez lesz a blogból.

Anomalocaris (törölt) 2014.08.29. 23:08:01

@dr. phil. Sün‼ ツ: Én nem utálom! Mindig feldobja a napomat a blogja!

Anomalocaris (törölt) 2014.08.29. 23:09:04

@ColT: Azért ez a kladdzikus is szép lett.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.29. 23:11:34

@chloe queen: tudod, ha nincs mit hozzáfűznöm valamihez, akkor nem fűzők. Ilyen egyszerű ez.

Most pedig felkérlek, hoyg szakadj le rólam, te kis hülye. A csatádat vívd meg nélkülem, esetleg szexelj egy jót. rád férne.

chloe queen 2014.08.29. 23:12:39

@ColT: A kattintást a trollok hozzák? Ne viccelj már, vagytok vagy 10-en akik állandó jelleggel kommenteltek a posztokhoz, ebből vagytok kb 4-en akik alkalomadtán érdemben is hozzá szólnak a témához a többiek képessége meg kimerül az elsőzésben meg abban, hogy elkezdik egymást oltogatni vagy éppen beszélgetni. De értem szóval én vagyok a fekete bárány, meg azok a szemetek meg azok menyjenek el, akik mondjuk nem mások magán beszélgetését akarják olvasni a kommentek között, hanem véleményét vagy javaslatát esetleg tapasztalatát. Végülis tök logikus. A chat vagy off meg onnantól nem érdekes ha téma lecsúszot, menjenek beszélgessenek a múltheti posztik alatt ha mindenképpen homáron szeretnek klubozni, de a friss posztikat hagyják már ki a klub délutánból, mert nem mindenki ül itt nonstop és olvassa el azonnal a posztot meg a kommenteket...

igi1 2014.08.29. 23:13:12

@batgirl: látod, van aki még nálam is jobban ki tud akasztani

chloe queen 2014.08.29. 23:14:08

@batgirl: vérbeli troll, személyeskedés nélkül már nem is megy. ;) köszönöm, minden nap jót szexelek, javaslom neked is. Ha pedig valamihez valóban nincs mit hozzáfűznöd akkor ne tedd és máris megoldva az offolás egy része. ;)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.29. 23:15:23

@igi1: ez nem akaszt ki. olyan mint a szomszédnéni, aki csak fröcsög, és ugyan azt fújja férjének évek óta, szegény pasas, egyszer fejbe fogja csapni egy ásóval, és elföldeli.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 23:15:30

@igi1:
Hja.
Ösmerem.
Ezér asztán nem is kisérletezek vele!!!!4

@Nattramn:
Nyihaha!!
A 444 sokkal faszányosabb!4!!
Vagy Szily a cinken.

Homár Hilda 2014.08.29. 23:17:29

@dr. phil. Sün‼ ツ: mit nevezünk pörgésnek? hogy hány komment van alatta, vagy h hányan olvassák?
egyébként nem nem olvasol jól Sün, épp azt írtam, hogy nem akarom Sixx módszerét alkalmazni (akit egyébként sok minden miatt nagyon szeretek)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 23:19:21

@chloe queen:
Azt hadd kérdezzem már meg, hogy utánaolvastál-e már a fogalomnak, hogy mi az a "troll"?

chloe queen 2014.08.29. 23:20:57

@dr. phil. Sün‼ ツ: had mondjam el hogy az állandó kommentelők trollozását nem én kezdtem, de köszi, tudom mit jelent a troll. :)

chloe queen 2014.08.29. 23:23:07

@dr. phil. Sün‼ ツ: de egyébként wikipédia:

"A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelező lista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy egyéb módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét."

A témához nem tartozó üzenetek küldését itt eléggé sokan kimerítik. Szóval végülis nevezhetők trollnak.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.29. 23:23:23

A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelező lista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy egyéb módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét.

A felhasználó, aki nem rendelkezik adminisztrátori jogokkal egy adott fórumon csak egyet tehet a trollok ellen: nem „eteti” őket, azaz akkurátusan ignorálja az adott személy hozzászólásait. Innen származik az angol Do not feed the trolls, azaz „ne etesd a trollokat” kifejezés (rövidítése DNFTT).

Rájöttem, hoyg nem is én vagyok a troll. Pedig büszkén vállaltam :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 23:23:44

@Homár Hilda:
Naon helyes, Hildám, naon helyes!!!4
De eszt tényleg majd a talin!
Addig vedd úgy, hogy mink itten allja trollok vagyunk!
Meg van az okos kisebbség, aki majd megmondja a tutit!

Anomalocaris (törölt) 2014.08.29. 23:30:18

@batgirl: Comment blog. Jó, lehet, hogy nem az övé, de nélküle nem is lenne értelme.

Troppauer_Hümér 2014.08.29. 23:30:36

@dr. phil. Sün‼ ツ: +1

Tanúsíthatom. Van pár önjelölt paddockbanzabáló f1 "újságírónk", akik istennek képzelik magukat, pedig...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 23:30:52

@batgirl:
Olvass utána, azok nem mink vagyunk!!!4
Tudod, gugli!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 23:37:17

@chloe queen:
Javaslom Tóta W blogját, vagy a tököm tuggya..
Nem járok ilyen polblogokra.
Na, ott vannak a zigazi trollok!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.29. 23:41:48

@Homár Hilda: no problem
szerintem az nagyon klassz dolog, ha osszejon egy barati tarsasag es neha szemelyesen is osszeulnek
/inni, okosozni/
en is elmentem volna Maryvel, ha juniusban lett volna

sot ha nem lennenek papirkutyak datummal, helyel is kiirhatnak, mikor hol
sot lehetne havi homar tali
gondold el a vendeglatohely milyen sttresszebn lenne, hogy jonnek a homarak

Thule 2014.08.29. 23:42:23

@batgirl: Tudod, Batgirl, az a helyzet, hogy a kritikát el kell olvasni (meg kell hallgatni) és ha jogos, meg kell fogadni. Sajnos jogos. Sünről is nahát milyen érdekes, kiderül hogy ha akarNA akkor tudNA normálisan írni és képes _lenne_ offolás nélkül kommunikálni de hát ugye nem akar. Azért nem akar, mert itt van az OFF banda, akiknek ez tökéletes, ami itt folyik és egymást erősítve toljátok a fasságokat befele. Hiába ütöd chloe queent, ettől függetlenül minden amit ír, teljesen igaz. Az igazság meg fáj, tudom...

Szétoffoltok minden egyes posztot, Te is, Sün is, sorolhatnám még. Egyszerűen nem bírjátok ki.
Ne haragudj, de úgy kib@sztalak volna már innen régen mint a huzat. Az offolásnak van egy határa, ti ezt minden áldott posztban megszámlálhatatlan alkalommal állandóan túllépitek és ROHADTUL idegesítő folyton ezzel szembesülni.

Ugyanis, tök jó lenne egy adott posztra válaszként beírt hozzászólásokat tanulságként, ötletekként (!) kezelni és utólagosan is elolvasni.

Egyáltalán nincs rendjén az sem, hogy a már nem 'friss ' témákat úgynevezett 'engedéllyel' szétoffoljátok, mert bakker mi van ha valakinek az adott céggel, helyzettel stb fél év múlva lesz kapcsolata, rákeres a Google-ben a dologra és hopp idekerül a homárra.

Mit fog látni: 500 hozzászólás

Amiből 450db teljesen OFF, trash, spam, totális bullshit. Amit odaműveltetek, Te meg a társaid, Sün stb.

Ez annyira undorító, annyira egy szar dolog és nem jut eszetekbe, nem bírjátok felfogni aggyal, hogy rajtatok kívül más is létezik a földön.

A Tékozló Homár nem chatszoba, jó lenne végre ezt véglegesen tudatosítani magatokban és végre moderálni magatokat.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.29. 23:52:11

@Thule:
Ehh, nem érted te eszt.
Mióta blogúsz?
Csak ennyi kérdésem van.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.08.30. 00:05:55

@chloe queen:
És mennyit blogoztál már?
Ez is érdekelne!
Csak őszintén!!4

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2014.08.30. 00:12:49

@Homár Hilda: A szűrés gombra itt találsz példát:
vastagbor.blog.hu/2014/05/05/szolgalati_kozlemeny_187

Ha rákattintok, az adott felhasználótól többet nem jelenik meg hozzászólás. Ugyanúgy odahány a közös placcra, de legalább a törzsgárda el tudja kerülni. Ettől persze a betévedők látni fogják, de hát ez is valami.
Másik hátránya, hogy törlődik a szűrőre tettek listája a sütik (cookie) törlésekor.
Én a chat-modult javaslom, de ahhoz valahonnan integrálni kéne egy motort, ami bonyi lehet.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2014.08.30. 00:14:45

@dr. phil. Sün‼ ツ: A nevükre kattintva az adatlapjukra jutsz, ahonnan átkattintva az "Aktivitás" fülre/gombra nézelődhetsz.
Azt is meg fogod tudni, ki mióta blogol.

PannonBoy 2014.08.30. 00:29:47

Samsungot vásárolni csak hivatalos Samsung partnertől vagy a Samsung magyarországi hivatalos disztribúciójától szabad venni. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.30. 00:32:05

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: a szuressel pont ez a gond
OK szurok itt 4-5 nicket
es utana barmozik meg naponta, hulyezik stb.
jo nem latom, de elcsAMCSOGNAK FELETTEm jugy hogy nem is latom
meg amugy sem akarok szurni senkit
minek?
hat akkor szurjuk az internetet
amugy van uj hetvegi poszt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.30. 00:33:24

@PannonBoy: vagy nem lesz kiterjesztett garanciad...
ez van
amugy meg sony

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.30. 00:34:32

@atörökk: Hildank nyitott neked uj csetposztot
szerintem szuper otlet

Atörökk 2014.08.30. 00:53:18

@hagyma:
Vaúúúú! Vaúúú-vaúúú! Vaúúúú!

Troppauer_Hümér 2014.08.30. 01:28:29

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Viszont arról is lemarad, aki a tésztaszűrőt hasznájja, mikor az egyik jólmegszűrt éppen a témához szól hozzá. Mert van ám ilyen is.

Manyecska 2014.08.30. 04:37:06

@hagyma: szerintem írd a sajàt blogod nem?

braue 2014.08.30. 04:48:20

Nekem is Samsungom van. Előtte is az volt. Egyik se romlott el soha. Ahogy nézem, ebben kell bíznom a továbbiakban is!:))

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.08.30. 09:15:16

@chloe queen: ne ágálj, ez közösség is. Olyan vagy, mint egy vén nyanya. Az megvan, hogy tudatalatt te vagy az itteni eljövendő onlinenemzetség diktátoramazonja? Most ezt a személyed ellen fogod venni - ne így legyen - de annyira lerí, hogy ha telenné itt a királynő - hoppá, eleveutalás - akkor ugyanabba fordulna a történet, mint amit te itt most kifogásolsz. Igen, létezik ilyen, hogy egyik ember jobban ismeri a másikat, mint ő maga. Nem mondom ezt 100%-ra, de hátorozottan belegondolásra érdemes felvetésnek tartom ezt.
@Manyecska: nemröhöghetsz, hát nem érted, hogy fagyott a hangulat, mint csirkelába?
@Thule: az első harmada/negyede, relevanciától, népérdektől függ a terjedelme, de az első fele azért hajlamos a posztokról szólni.. Ne mondd nekem, hogy nem. Az meg tök jó, hogy ilyen messziről jöttél és rögtön mindenki reformerévé lennél, ha tehetnéd. Körültekintés, párbeszéd nélkül; vegytisztán a magad elképzelését, katonásan alkalmazva a rendszerre. Gratulálokhallod.

Hohanyo 2014.08.30. 09:46:43

Csak úgy érdekességképpen itt van két blog, ők hasonló helyzetben húztak el innen. Lehet példát venni.
bagzomacska.blog.hu/
maincoon.blog.hu/

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.30. 09:51:16

@Homár Hilda: Kérdezd meg Szilyt. Ezt itt a ársaság tartja jó kattintásszámon. Különben nézz meg egy valóban érdekfeszítő postot, ahhoz jönnek értelmes hozzászólások. A 100-nál meg már úgysincs mi újat írni.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2014.08.30. 10:11:32

@Kellemes Zérókomponista: Attól, hogy valakinek nem látod naponta kiírva itt a nevét, nem jelenti azt, hogy nem törzsolvasó. Félreértelmezitek a blogok szerepét és nem tudjátok elképzelni, hogy egy szűk csoport vagytok, akik úgy gondolják, hogy ez tartja fent a blogot. A kattintásszámra meg ne hivatkozzunk, mert van egyedi látogató, meg van oldaltöltés. Az, hogy te frissítgetsz, meg hozzászólsz percenként nem érték.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.30. 11:02:30

@Homár Hilda: jesszusmárja, dehogyis. a szűrőgomb az az amivel minden olvasó egy kattintással eltüntetheti a neki nem tetsző ember kommentjeit.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.30. 11:20:23

egyben az egyetlen civilizált lehetőség arra, hogy a nyervogók is boldogok legyenek meg a többiek is.

ha nem látsz bele a technikai részébe akkor szólj és szívesen segítünk. már en unom ezt a sok nyafogóscuncust szal ideje lépned valóban.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.30. 11:33:58

@háromlábúbogár: drága bogaram! szerinted így nézne ki a homár ha és amennyiben? :) :)

Aureliano Buendía 2014.08.30. 13:40:28

@chloe queen: ha azt vesszük, igen. Ha rákötnék egy UTP-kábelt, lehetne rajta netezni. Fog a kistököm ezzel játszódni.

Aureliano Buendía 2014.08.30. 13:42:11

@hagyma: most dicsekszel, vagy panaszkodsz? Mellesleg ezen a tízen felül te is itt csetelsz, szóval vácc dö problem?

Aureliano Buendía 2014.08.30. 13:45:17

@Hohanyo: megkérdezhetem hogy miért offolsz, és miért nem a posztoló által felvetett kérdésre keresed a választ?
Előre is köszönöm!

Aureliano Buendía 2014.08.30. 13:48:31

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: te most hozzászóltál a történethez, csak én nem látom át a válaszod kapcsolatát a Samsung garanciával?
Elnézést az értetlenkedésemért, nekem még reggel van.

Aureliano Buendía 2014.08.30. 13:49:34

@Manyecska: hol? Én egyet sem láttam. Két kutyaütővel találkoztam, a másik kettő papírkutya volt!:)

Aureliano Buendía 2014.08.30. 13:59:36

@chloe queen: azt megfigyelted, hogy a héten három posztra is érkezett válasz (telenor, meki, szálás), és nem sokkal előtte a vodára?
Mindhárom (négy) blog rendesen meg lett küldve egyéb hozzászólásokkal is. Nem ezen múlik, ideje lenne észrevenni,
Meg azt is, hogy a Homár kétféle egyszerre: a hozzászólók ötletelnek, véleményt nyilvánítanak a támában
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉSSSSSSSSSSS
megbeszélnek egyéb dolgokat is.

Lehet őket/minket trlollozni, de tetszik, vagy sem, mi működtetjük az oldalt. Ha nem lenne ez a törzsgárda, talán már a Homár is a heti egy posztokat elérő blogok közé süllyedne vissza.

KRT 2014.08.30. 14:02:04

@Homár Hilda: "hozzászólások elrejtése ettől a személytől" gomb lenne a legjobb. Vagy egy fórum. Akár külsős oldalon is. Itt pedig írtani az offtopicot.

Aureliano Buendía 2014.08.30. 14:04:33

@Homár Hilda: remélem, majd személyesen is meg tudjuk beszélni, de:
-a legjobb tényleg az lenne, ha lenne az a szűrőgomb, amit Colt mondott, minden macskajancsi el tudná dönteni, kiket olvas, és kiket nem (lenne meglepődésa részükről)
-akárhogy is nézzük, a Homár azért nem fulladt közédektelenségbe a ti munkátokon kívül, mert a törzsgárda ide jár. Csak ezt a sokazoff-tollokvagytok-macskajancsik nem akarják belátni.

Aureliano Buendía 2014.08.30. 14:09:19

@Thule: te most épp offolsz, de gondolom, ez nem annyira zavar téged. Nincs több kérdésem.
Csak óvatosan, mert ha a gerenda a lábadra zuhan, fájni fog.

Aureliano Buendía 2014.08.30. 14:10:29

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: minden tiszteletem ellenére jelzem, hogy a törzsgárda jelen esetben nem te vagy;). Ám a szűrésgomb esetében valóban ezt keressük.

Aureliano Buendía 2014.08.30. 14:11:56

@Hohanyo: akkor miért nem ott írogatsz? Nincs is több kérdésem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.08.30. 14:41:06

@Nattramn: ?

@chloe queen: "A chat vagy off meg onnantól nem érdekes ha téma lecsúszot"

Nézd már eg milyen témák vannak! A legtöbbje gyakorlatilag megoldja magát és/vagy tényleg teljesen gyökér a beküldő, vagy nem lehet eldönteni, mi benne az igazság.
És akkor én még általában a postolókat szoktam védeni, mert nem maguktól írtak.
Nem, ez nem olyan hely, ahol tanácsot lehet adni. A legtöbb esetre az a legértelmesebb lépés, hogy szóljon a hatóságnak, vagy ügyvédnek, mert ha leszarja a fejét a cég, akkor mégis mit tud tenni? Ha magától nem jött rá, hogy hova kéne fordulni. Persze a legtöbb ember ahhoz is teljesen hülye, hogy ha tanácsot kér, és adsz neki, akkor azt megtegye, amit mondtál. mit vársz?

El kell fogadni, hogy ez k. szégyenpad a cégeknek. Illetve hogy majd ha lesznek relevánsan hozzászólható postok, akkor releváns beszélgetés is lesz. Ahogy szokott is lenni a megfelelő postoknál.

A kattintás meg azért érdekes, mert ha nincs látogatottság, a legtöbb blog lehúzhatja a rolót (pl. nálam se nagyon van, bár én nem is a nézettségért rakok ki képeket).

Nem vagy fekete bárány, csak mindig idejön valaki akinek nem tetszenek a folyamatok, és azt hiszi, hogy egy fecske tud nyarat csinálni.
De ám legyen, legyen rendszabályozva a chatelés, és akkor biztos kurva jó lesz, hogy lesz majd 10 értelmes komment, amit a kutya nem olvas.

RedWing 2014.08.30. 17:21:40

@chloe queen:

Tényleg nem bántásból mondom, de a mai világban az a legbiztosabb megoldás, ha feleséged/férjed/testvéred nagykerben dolgozik, aki megkapja nettó nagykeráron és ha baj van, csak visszaviszi melóhelyre és kicserélik neki szó nélkül. ;)

Hohanyo 2014.08.30. 17:32:36

@Aureliano Buendía: Azért, mert én nem az offolók csetelésére vagyok kíváncsi, hanem a blogra. (nem, ti nem a blog része vagytok)

De én itt befejeztem, mert szemmel láthatólag felesleges minden szó.
Majd Hilda (vagy egyéb bloggazda) eldönti, hogy mit akar itt látni, mi a célja a blognak és remélhetőleg tesz is majd érte.

Aureliano Buendía 2014.08.30. 17:39:51

@Hohanyo: az megvan, hogy most épp csetelsz és offolsz?
Képezd, én ki tudom válogatni a téma szempontjából releváns és nem releváns hozzászólásokat is.
Értő olvasásnak hívjál. Gyakorold kicsit:)

De, mi is a blog részei vagyunk. Emellett egymásra is kíváncsiak. A kettő együtt működik itt, és a második részét közösségnek hívják. Azt persze te sem akarod észrevenni, hogy a törzsgárda IS aktívan hozzászól a témákhoz IS.

Szerintem olvasd el @ColT: hozzászólását, kiválóan összefoglalja azt, amit a legtöbben erről a kérdésről írtunk.

Ha tetszik, ha nem, a Homár azért nem süllyedt el, azért nem lett mikroblog az évek folyamán, mert a törzsgárda életben tartotta. És még valami: mikor dzsekil eltűnt, és szünetelt a blog, kik jöttek ide minden nap, és jelezték, hogy igenis szükség van a Homárra?
Nem, nem te voltál az.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2014.08.30. 18:10:39

@Aureliano Buendía: Túlértékeled magad cseppet. Az index nem állíthat le egy ilyen látogatottságú oldalt. (Nem, a látogatottságot nem ti generáljátok, csak a részei vagytok.) Nem vagytok ti semmiféle megmentők, vagy jótevők. A közösség persze pozitív, de ez más blogokon is megvan (jelentősebb off nélkül).
Ha kíváncsi vagy a másikra, százféle lehetőség van a kapcsolattartásra, de nektek az nem felel meg.
Azt felhhozni, hogy a jelenlegi (és korábbi) hozzászólásom ebben a posztban off volna pedig egyenesen szánalmas tőletek. Emlékeztetőül: a blog gazdája három ízben ejtett szót ebben az offtopic témában. Szóljál már be inkább neki, jó?

Aureliano Buendía 2014.08.30. 18:23:27

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: ne magamat, hanem a közösséget, ami itt kialakult, keversz néhány dolgoz.

Senki nem mondta, hogy leállítja, egyszerűen már eljelentéktelenedett volna. Ha tetszik, ha nem. Mindamellett senki nem akar látogatottságot hozni, egyszerűen csak itt lalakult ki látogatottság.
Amiről te beszélsz, hogy más blogokon is megvan, persze, tény. De ott valami nagyon spec érdeklődés van, ami egybefogja az embereket. Valaki kockának hívná őket például. Itt szélesebb a paletta.
Jelenleg pedig épp olyan off vagy, mint amit szóvá teszel. Ettől függetlenül a témához kapcsolódó hozzászólásaid el szoktam olvasni, és egyik-másik talán tetszik is, de most off vagy.
Maradjunk annyiban, hogy a homárnak három halmaza van:
-csak témához hozzászólók
-témához is hozzászólók+off
-csak off
Én, mikor idekerültem, már ez volt, és ma is ez van. Pedig több éve történt már ez.

Jelen pillanatban amúgy átkerültél a másodikba. Ha nem tetszik is neked, de ez a rögvalóság. Az, hogy Hilda mit ír, az ő dolga szerintem. Ő viszi a boltot.

Sajnálom, ha a hozzászólásom lényegét nem tudtad elsőre megérteni, többet nem tudok segíteni.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2014.08.30. 18:26:44

@Aureliano Buendía: Ez esetben köszönöm, hogy elmagyaráztad és elnézést kérek, hogy offolással rontottam a közösségi életet. :)

Aureliano Buendía 2014.08.30. 18:29:46

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: nekem ezzel nincs bajom, mivel nem vita, hanem véleménykülönbség. Az én közösségi éeletemet nem rombolod ezzel, mint láthatod, vagy ha visszaolvasol;)

Csak jelzem, hogy vannak egyéb szempontok is.

Aureliano Buendía 2014.08.30. 19:03:03

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: egy kis kiegészítést ajánlanék még a figyelmedbe, ha megengeded:
Dzsekil 05.29-én (egy szép hétfői napon) posztolt utoljára. Ezután 10 napig gyakorlatilag nem volt új poszt.
Sok-e, vagy kevés ez a 10 nap? Én azt gondolom, hogy egy olyan pörgős blog, mint a Homár (napi 3-5 poszt) életében ez nagyon is sok. Ez alatt a 10 nap alatt mégsem szívódott fel a társaság, aki rendszeresen idejár. Én meg merem kockáztatni a kijelentést, hogy ennek nem elhanyagolható szerepe van abban, hogy a Homár nem szűnt meg. Persze, nem tudhatjuk, mi lett volna, ha... (talán Hilda majd egyszer elmeséli)
10 nap után jött Rezső, 29-én, 30-án és júni másodikán tolt fel egy-egy posztot.
Mindezek után még 21 nap telt el, míg Hilda elkezdte nekünk a posztokat kirakni.
Szerinted ez a 21 napi aktivitásu(n)k nem járult hozzá a Homár feltámadásához? Én bízom benne, hogy valamennyire igen.

nickM 2014.08.30. 19:36:19

OFF

@Homár Hilda:
Kedves Hilda!

Bocsánat, hogy belevau, de szerinted nem lenne esetleg érdemes nyitni egy topicot Ráncfelvarrás - cica- és ketrecharc témában? @Aureliano Buendía -nak igaza van, kb. a nyolcadik posztot offoljuk szét ezzel. :(

@Aureliano Buendía:
Nyilván. Ugyanakkor egy másik példa: Opatija poszt kb. 33600 megjelenítés, összesen kb. 200 hozzászólás. Hilda végre szól a poszternek is, hogy megjelent a beküldése(!), de ha az első húsz hozzászólásban már kb. retardált meztelencsiga a szerencsétlen, akkor miért szóljon hozzá/válaszoljon a kérdésekre? Mondjuk legalább a szolgáltatónak már nem kell fáradnia azzal, hogy lehülyézi. Ráadásul újabban a blogketrecbe is 1-2 napos késéssel kerülnek ki a posztok, így aki a főoldalról jön, már csak chat-et lát. Tudom, félreértek mindent, meg ostobenkó is vatyok, de szerintem a megoldás csak némi rugalmasság kérdése. :/

Tixtelettel:
1 db macskajancsi

OFFolás beszüntetve.

ON

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.30. 19:38:11

na, csinálok már egy kis reklámot ennek a szerencsétlennek is egy kicsit:

clientcoach.blog.hu/

osztán tessenek megnézni a releváns (vagy bármilyen, muhahhha) hozzászólások számát.
segítek: 0 azaz nulla.

Homár Hilda 2014.08.30. 20:37:49

@nickM: lesz külön poszt rá, már írom, de csak darabokban megy, mert a hétvégémet eredetileg nem erre szántam

Homár Hilda 2014.08.30. 20:39:34

@sugargiraffusplumps.: biztos vagyok benne, hogy ez a blog sokaknak hasznos, ha nem kommentelnek alá az ég világon semmit, akkor is

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.30. 20:45:50

@Homár Hilda: minden bizonnyal, de ha ezt tézisként elfogadjuk, akkor feltehetjük a kérdést: mire jók a kommentek egyáltalán?

valamint: oda miért nem kommentel senki?

vihar a biliben, ha összefoglalhatom így sommásan.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.30. 20:55:25

mivel egyazegybe bekopizza a homár-posztokat szal nyugodtan leírhatná az úrinép a véleményét oda is, neddebár?

mégsem teszik.

erre azt az egy logikus magyarázatot találom, hogy nem tudnak ellenállni ördögi vonzerőknek, ellenbe tagaggyák keményen. olyan ez mint a pornónézés kérlexépen :D :D

nickM 2014.08.30. 21:12:52

OFF

@sugargiraffusplumps.:

Azért egy 2 hónapos blogot összevetni a Homárral, amit pluszban az index.hu is tol, mint süket a csengőt nem igazán elegáns, de hajrá.

@Homár Hilda: Köszönjük szépen és bocsánat a hétvégéért, nem ez volt a cél :( !

ON

Aureliano Buendía 2014.08.30. 21:22:02

@nickM: az Ábbázia poszt abból a szempontból vegyes, hogy szerintem nem történt meg olyan nagy arányú posztolóhülyézés. Valamint arra a szálláshú is reagált. Amennyire én emlékszem, legalábbis. Arról volt szó esetleg, hogy ott kellett volna vernie a tamtamot elsősorban.
Aki azonban bármilyen blogra is tol posztot, számolnia kell azzal, hogy lesznek neki nem tetsző hozzászólások is. Néhány posztoló ennek tudatában is van amúgy.
Arról ne is beszéljünk, hogy milyen posztok születnek. Az Abbáziás esetében a fogalmazás milyensége, valamint az írásjelek halmozása a milyenség rovására ment. Ha tetszik, ha nem, ez is szempont.

Aureliano Buendía 2014.08.30. 21:23:59

@nickM: annyiból nem feltétlenül van igazad, hogy a Homár kb. egy-két hete került vissza az ajánlott oldalak közé a főoldalon, sokáig pausa volt.

Manyecska 2014.08.30. 21:43:41

@Nattramn: :DDDD@háromlábúbogár: hát hallod mért is nem vagy itt?:DDD:OO

Manyecska 2014.08.30. 21:44:48

Szerintem mindenki aki nem a témához szól hozzá utána öt percig térdepeljen a sarokban, kukoricán /mi a nyúllal ezt közösen oldanánk meg ugye nem baj/..:DDDDD

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.30. 21:46:55

@nickM: csak egy kérdés

Tied ez a blog?
Igen? Akkor tessék elmondani mit szeretnél.

Nem a tiéD?
Akkor tessék arrébb fáradni, ha nem tetszik.

nickM 2014.08.30. 22:02:02

OFF
(utolsó, ha egyszer Hilda megígérte, hogy lesz ráncfelvarrós poszt, akkor majd ott)

@Aureliano Buendía: Emlékeim szerint elő is került pár normális hozzászóló, akiknek szintén problémájuk volt az oldallal. (Vajon miért?)

@sugargiraffusplumps.: Mennyi is voltál abból a kétezerből? :)

@batgirl:
Csak egy kérdés:
Tied ez a blog?
Nem a Tiéd?
Érdeklődve várom válaszod (illetve nem, majd a vonatkozó posztban, ha majd egyszer lesz).

*Szerintem erről lemaradtál, de a magam részéről mindösszesen annyit szeretnék, hogy egyszerűen/egyértelműen elkülőníthetőek lennének a témához kapcsolódó és nem kapcsolódó hozzászólások. De valahol édesmindegy.

ON

Atörökk 2014.08.30. 22:02:03

@Manyecska:
Várjálvárjál. A nyúl IS térdelni fog, vagy hogy? :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.08.30. 22:05:23

@nickM: ugyehogy te sem tudsz rá jobb magyarázatot az enyémnél?

ritkán dicsexek mer egy végtelenül szerény állat vagyok de jelen esetben mégis nekem van igazam :D nem mintha számítana.

gabors 2014.08.30. 22:05:54

itt vannak meg a troll nacik ??

mindazok akiknek nem tetccik igy !!!

good bye !!! nem kell elolvasni egy Komment/Valaszt/Hozzaszolast sem !!!

Vagy ahogy Venszivar csinalja leptem !!!

Aureliano Buendía 2014.08.30. 22:10:28

@nickM: emlékeim szerint ez a pár hozzászóló pont nem volt itt, mikor kb. egy hónapra megszűnt a Homár, mint olyan. Legalábbis ez rémlik;)

Amúgy a cukorzsiráfópumpának van némi igaza. Már azzal ugrik a letöltésszáűm, hogy én rányomok az elküldésre. Vagy frissítem, jött-e új hsz.

venszivar 2014.08.30. 22:27:25

@gabors: pontosítok!!!:)

LÉPEM!

EZ az egyik "védjegyem"!

Aureliano Buendía 2014.08.30. 22:33:40

@venszivar: inkább lépj át a talisba, és nyilatkozz.

gabors 2014.08.31. 00:13:30

@venszivar: bocs hozza akartam tenni hogy "lepem" tm/copyright venszivar !!!

ez a Tied !!! mindorokke / forever ... amen

gabors 2014.08.31. 00:22:01

Moar komolyan Hilda ??? moderalni akarsz valami ilyet ?? En csinaltam valami NAGYON targyra bealittott blogot (akkor mailing listanak csufoltuk ) ... nem igazan lehet ezt...

avagy kiirtasz trollokat ?? az sem megy akarki regisztralhat !!

kiirtasz email cimeket ??? hurra .. az sem megy . sokaig !!

utnna meg lesz homar ket harom Komment/Hozaszilassal ..

Bocs nezd mar meg a troll nacik mikor es mit szoltak barmihez !!! Az hogy "inteligent" volt-e eppen azt meg Rad bizzuk (me mint the allah of all)

gabors 2014.08.31. 08:26:05

IGEN IGEN

Hozza szeretnek szolni a poszthoz LEHET SZABAD ?

Nacik ???

"Nem tudom, elég érdekes-e az alábbi,"

NEM !!! mivel nem az aldiban vetted es csak a ravatalban lehetne mindehhez barmit is hozzatenni !!!

Na!!! hurra troll nazik

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.08.31. 16:46:22

Hu, de sok hozzaszolas tortent!
Csak tessek,csak tessek! A homar trollok, most egy kicsit elvonultak innen, hogy masik posztban trollkodjanak, es igy lehessen az igaz kommenteloknek szabad helyuk.

Jo ez igy?

Pedig nemis direkt tortent.

AtiSnatch 2014.08.31. 19:27:55

na végre, eltűntek a trollok... :D

Atörökk 2014.08.31. 19:51:35

@batgirl: @AtiSnatch:
Ne offojjatok, mert a tanácsért ide fordulók nem fogják tudni kibogarászni a témába vágó hozzászólásokat!

AtiSnatch 2014.08.31. 19:54:30

@atörökk: már csak azt nem tudom, hogy a rengeteg komment között hogy találtad meg a miénket?

megamenn 2014.08.31. 20:22:04

gyanítom, hogy a témához nem kapcsolódik szorosan, de azért félve, hogy az -esetleges- offolással összezavarom a segíteni vágyó potenciális kommentelőket, mégis megkérdezem az idelátogató és a témában valamelyest jártas egyéneket, hogy ha kitartóan keresek, vajon találok wifis pinát?

AmcsiJancsi 2014.08.31. 22:56:08

(Ez sem) ide tartozik, de azért megkérdezem:
Szóval gyüvök látogatóba Mo-ra (két hét múlva), oszt bérlek kocsit interneten. Kapom az e-mailt, hogy oké, kocsi le van foglalva, készpénzfizetés esetén ennyi, VISA, Mastercard oké, de akkor 27% ÁFA.
Ez most azér mert csalnak az adóbevallással? Ha igen, akkor hol kell feljelenteni őket?

venszivar 2014.08.31. 22:58:34

@AmcsiJancsi: CIA, FBI, MOSZAD, TEK.....kezdésnek ennyi.

Bluemotion 2014.09.01. 00:40:51

@Aureliano Buendía: Úgy érzem, hogy túlértékeled egy kissé magad, egy közel kétéves regisztrációddal.
Véleményem szerint a blog "feltámasztásának" semmi köze a még több off téma posztolásának, hanem szimplán arról van szó, hogy a Homár az Index egy bejáratott brandje, és nem marathatott szerkesztő nélkül.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.09.01. 09:24:24

HILDA NÉNNYE!! NINCS ÚJ POSZT??????????

2014.09.01. 09:26:23

"Dream TV Kft, mindegy, nem léteznek már; 11. kerben volt az egyik boltjuk)"

hát, ha így állsz hozzá...

horex · http://horex.uw.hu/ 2014.09.01. 12:18:50

Nem olvasom végig
DE
" érdemes-e felvenni a kesztyűt "
NAná! Hátha a következő sarkon ott a párja

Jó napot!

Aureliano Buendía 2014.09.01. 17:39:31

@Bluemotion: ez már volt macskajancsi, saját gondolat?

bekbórd! 2014.09.01. 19:35:12

Tv-ket nem vágom, de próbálkozhatsz a békéltető testületnél

robbob 2014.09.02. 09:12:04

Azért nem használja a Samsung a teljes gyári számot a dobozokon mert azzal bizonyos termékeknél vissza lehetne élni (pl. Bemész a tescoba megnézel egy dobozt és az azon lévő szám alapján igényelsz egy olyan alkatrészt amit a javításkor nem kérnek vissza csak kiküldenek egy másikat a rossz helyett).
Aki nem a hivatalosan a Samsung Magyarország Zrt. által forgalmazott terméket vesz hanem szürkeimportból származó verziót ami -mivel áfát nem fizettek utána- lényegesen olcsóbb nyilván nem fogja a plusz garanciát megkapni rá. Az már más kérdés hogy hogy lehet annyira balfasz a magyar Samsung hogy ez nem derül ki a regisztrációnál.

bayard 2014.09.02. 13:03:14

Köszönöm mindenkinek, aki a témához szólt, tanulságos volt (enyém a fenti sztori).
Pár dolgot helyretennék azért.
A bolt kiválasztásánál nem csak az olcsóság számított; interneten természetesen tájékozódtam, jó véleménnyel voltak a vásárlók, nem pusztán webshop volt, hanem szép bemutatótermes bolttal, stb. Ilyen drága terméknél azért igyekszem tudatosan vásárolni. Azt persze elismerem, hogy akkoriban fogalmam se volt, hogy ennyit számít az, hogy "márkakereskedő"; ezt legalább megtanultam egy életre. Ahogy a doboz vs. a termék hátulján lévő sorozatszám közötti különbséget is. Mondjuk az jó kérdés, hogy ha a számlára a dobozról írják fel általában a sorozatszámot, és hiányzik egy szám, akkor érvényes-e a garancia?

Kettő, és ez a legfontosabb: ha anno regisztrálásnál kiderül mindez, befogom a számat, kicsit szívom a fogam, de így jártam, az ember tanul a hibájából és továbblép. De amikor még az ügyfélszolgálat oktat ki téged, hogy ők nem tehetnek semmiről, mert nem az a lényeg, hogy az ő honlapjuk volt xar anno, meg nem az, hogy adtak igazoló lapot, meg hogy utána sem szóltak,hogy bocsi, vissza az egész, nem dehogy... rossz a sorozatszám, és kész. Aztán a fogyasztóvédelem emlegetése után egy hónapig húzzák-halasztják a döntést, majd hozzád vágnak egy olyat, hogy "megnézzük, ha nem túl drága a javítás, akkor majd döntünk", szóval igazából ez a magyar hozzáállás, a felelősség eltolása, a mismásolás, ez idegesít. Még azzal is beértem volna, ha simán beismerik és elnézést kérnek, hogy igen, anno xar volt a honlap, kiküldik a szerelőt és osztozunk a javítás költségén.

Amúgy FRISSÍTVE: A problémám kezdetén telefonon hívtam az Ügyfélszolgálatot (adtak egy VIP Ügyfél kártyát a tévéhez, hogy azt kell hívni, ha baj van, utólag már csak röhögni tudok ezen is). De a honlapon volt egy link a regisztrált tévém mellett, hogy "Helyszíni javítás igénylése"... Úgy gondoltam, az ügyfélszolgálat hamar dönt az ügyben és beismerik, hogy hibáztak, ráadásul azt hittem, hogy ha ezt az internetes segítségkérést választom, az is náluk köt ki, szóval eltelt pár hét, mire mérgemben kipróbáltam ezt az opciót. Mentegetem magam, de valójában hülye voltam, hogy nem néztem meg hamarább, nem volt evidens, hogy ezzel ki tudom kerülni az Ügyfélszolgálatot. Katt a linkre, Samsung oldalán kitölt egy űrlapot, másnap már hívott a szerviz, hogy jönnek, mi a baj. Már vágták is, hogy wifikártya, kértek pár nap türelmet, amíg megrendelik a cserét.
Most végzett a szerelő, TV megjavítva, garanciát rendben találta. Remélem a Samsung Ügyfélszolgálat olvas homárt, mert én ezek után biztos nem szólok nekik, hogy probléma megoldva, bekaphatják.
És ezer köszönet a Samsung szerviznek, így is lehet!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.09.02. 13:23:05

@bayard: "ezek után biztos nem szólok nekik, hogy probléma megoldva, bekaphatják."

+

Örülök, hogy sikeresen megoldódott!

McZozo 2014.09.02. 14:37:00

@bayard:
MAjd szepen kuldik utolag a szamlat, ne orulj meg.
Plusz ha nem is akkor a szervire fogjak raverni es nekik nem teritik majd meg, ami utan a szerviz legkozelebb 5x meggondolja hogy javit e tevet tovabbi csekkolas nelkul :)

bayard 2014.09.02. 15:50:26

@McZozo: ez legyen az ő gondjuk, gyanítom, a szerviz könnyebben megvédi magát, mint én, egy egyszerű user. Plusz ők nem tehetnek semmiről, a Samsungnál a TV regisztrált, a garancia vége hivatalosan 2015. Mindkét garanciáról papírom volt, a honlapon sem lett volna látható a bejelentő opció, ha nem lenne érvényes garancia. Bevallom, elégtétellel töltene el, ha most az Ügyfélszolgálatnak kéne magyarázkodnia a szerviznek, hogy miért nem volt jogos a kiszállás :)

nickM 2014.09.03. 00:03:18

@bayard: A munkaszervezés csúcsa! :D
De örülök, hogy megoldódott a probléma, remélem McZozo jóslata nem válik valóra! (Ha netán mégis, a további frissítések is jöhetnek - de semmiképpen se legyen így!)

ahanem01 2014.10.03. 12:51:55

@hagyma: Akkor ez egy szar szabály.

ahanem01 2014.10.03. 12:54:42

@Thule: Tök igazad. Ez a sok ráértő, észt osztani akaró, sötét gyökér.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.03. 13:27:46

"Ez a sok ráértő, észt osztani akaró, sötét gyökér."

Abszolút igazad van. Pláne azok, akik még hozzá se tesznek, csak fikáznak. Gyökérnégyzetek.
süti beállítások módosítása