Tékozló Homár

Van, aki még mindig vár a karácsonyi ajándékára

2015.03.06. 09:00 | Homár Hilda | komment

csomag_robot_divider.jpg

Csaba drónja nem érkezett meg karácsonyra, sőt, azóta sem, Csaba  meg jól felhergelte magát,  mert a fia szomorú és csalódott az emberiségben, ráadásul ő meg önhibáján kívül leszerepelt, mint apa. Ezt utóbbi azért túlzás, de a kissé teátrális részt leszámítva tök igaza van.

Ezúton szeretném elmesélni Önöknek azt a történetet, ami velem esett meg az elmúlt hónapokban a Magyar Posta szolgáltatásának gyanútlan igénybevételekor, amely utólag könnyelműségnek és balgaságnak bizonyult.

A történet 2014.12.05-én kezdődött, amikor is a Banggood.com oldalról interneten keresztül párommal a fiamnak karácsonyra egy quadrocoptert (drón) vásároltunk, mivel így a 14.157,- ft-os árával sokkal olcsóbb volt, mintha belföldön próbáltam volna ugyanezt a terméket megvenni. A bank párom számlájáról 2014.12.08-án az összeget le is vonta, az áru kifizetése megtörtént.

Ezek után a feladótól kapott ragszám (RS169175962NL) alapján a Magyar Posta csomagkövetési rendszerén keresztül láthattuk, amint a küldemény 2014.12.17-én az országba megérkezett. Gyakorlatilag ez volt az utolsó amit a csomagról tudok.

Későbbi telefonos érdeklődéseimre kaptam még,  hogy amivel többet lát a posta az annyi, hogy a vámeljárás lezárult. Kérték, hogy várjak, legyek türelemmel, 3-5 munkanapon belül a lezárás után várható, hogy a kézbesítő postán lesz már.

Ehhez képest eltelt a karácsony, a fiam így nem kapta meg a várva várt ajándékát, amit annyira szeretett volna. Mondtam én is amit nekem a posta, hogy legyen kis türelemmel, sok volt a munkaszüneti nap, biztos megjön, csak most emiatt késik. Aztán elmúlt az év is, a csomag továbbra is ugyanúgy látszott mozdulatlanul a nyomkövető rendszerben. Többször érdeklődtem közben, de mivel semmi újat nem mondtak, elindítottam egy kerestetést. Erre 2015.01.05-én válaszoltak, hogy elindították a küldemény kerestetését.

3 héten keresztül ezek után semmi nem történt. Újra érdeklődtem telefonon, beszéltem a speciális ügyek osztályával, ahol nem túl meggyőzően újra csak azt közölték, hogy a vámeljárás lezárult és ők úgy látják, hogy a küldemény továbbítva lett a kézbesítő posta hivatal felé, de azt, hogy egyáltalán mikor, vagy ki a címzett, arról ők semmit nem tudnak mondani, mert onnantól nem tartják nyilván a küldeményeket. Ez elég furcsán hangzik. Ráadásul az ügyintéző is csak hebegett habogott, mintha fogalma sem lenne arról, hogy mit is mondjon.

De ennek ellenére elmentem a budafoki postára is, hiszen nekik kellett volna kézbesíteni ha rendben történt volna minden. Ott az egyik ügyfeles hölgy megnézte nekem az elfekvő csomagok között is, de semmit nem talált. Javasolta, hogy ha elindítottam a kerestetést várjam meg mindenképp a végeredményt, mert a posta egész végig visszafejti a csomag útját és biztosan meglesz, vagy ha véletlenül mégsem, akkor kártérítést lesz köteles fizetni.

Én vártam tovább, a fiam egyre csalódottabb volt az elmaradt ajándéka miatt.

Gyakorlatilag a kerestetés elindítása után, a mai világban elképesztő módon 23 napon keresztül nem született meg semmiféle válasz. Ma, amikor minden telekommunikációs eszköz rendelkezésre áll és akár interneten keresztül perceken belül választ kaphat az ember a kérdéseire, a Magyar Posta 3 héten keresztül járt egy ragszámmal rendelkező, ajánlva! feladott csomag után. Arról nem beszélve, hogy én, a címzett, 1 nap alatt megkaptam a küldőtől a megerősítést a ragszám helyességéről, illetve arról, hogy valóban a megrendelt és kifizetett áru lett az adott ragszámon feladva. Fel nem foghatom, hogy ezt a Magyar Posta a küldő postával nem tudta egyeztetni percek alatt, ami után néhány óra vagy nap amíg a csomag fizikai fellelhetőségének utána tudott volna járni. Ehhez nekik 3 hét kellett, és végül elintézték a dolgot annyival, hogy elveszettnek nyilvánították, és közölték, a feladó jogosult kártérítésre, akitől én kérjek lemondó nyilatkozatot, és én vegyem fel a kapcsolatot a csomagot felvevő postahivatallal.

Ezt a választ és eljárást teljesen felháborítónak és elfogadhatatlannak tartom.

Az üzletszabályzatuk sem érdekel, amire hivatkoztak, mert nem a küldő lett megkárosítva, hiszen ő megkapta az ellenértékét az árunak, a küldő posta szintén megkapta a szolgáltatásáért a díjat, mindegyik fél teljesítette a kötelességét, a rá róható hanyagság nélkül, csak a Magyar Posta Zrt. volt annyira dilettáns ebben a láncban, hogy nyoma veszhetett a gyermekem annyira várt karácsonyi ajándékának. Gyalázat, hogy 1 hét alatt az országba érkezik egy küldemény ami aztán itt, mint valami fekete lyukban a posta hivatali süllyesztőjében nyomtalanul eltűnik.

Határozott véleményem, hogy a csomagom nem elveszett, hanem valamelyik postai alkalmazott egészen egyszerűen ellopta! A csomagok nem válnak köddé, nem tűnnek el nyomtalanul, nem pottyannak le egy autóról, vagy ha igen akkor annak is kell nyoma legyen akár egy jegyzőkönyv formájában is, miután minden egyes küldeménnyel nap végén el kell tudni számolni a különféle nyilvántartások alapján. A minimum az lenne, hogy belső vizsgálatot indítanának egy olyan esetben, ha így elvesztenek egy csomagot, mert igenis minden esetben kell, hogy legyen felelőse annak, ha köddé válik egy küldemény a kézbesítés előtt.

És nem mentség az sem, hogy milyen nagy számú küldeményt továbbítanak évente és ennek csak milyen kis százaléka "tűnik" el, mert 1 darabnak se volna szabad eltűnnie normális nyilvántartás és kezelés mellett. Egy ekkora cégnek nyilván nem tétel, de annak akinek a csomagja nem érkezik meg a posta hibájából, az annak igenis számít, ahogy nekem is. A fiam csalódottságát nem tudják elintézni azzal, hogy elveszett. Az, hogy az emberekbe vetett hite, bizalma az ilyen dolgok miatt megrendül, és ráadásul az én szavahihetőségem is csorbát szenvedett, mivel én is csak hitegetni tudtam, hogy mindenképpen megérkezik az áhított játéka, amire úgy gyűjtöttük össze a pénzt, hogy emiatt nem kapott meg ezt vagy azt, kisebb dolgokat, nem intézhető el azzal, hogy elnézést, nem tudjuk mi lett a csomag sorsa, ez van. Ha kártérítési igénye van forduljon a küldemény feladójához. Felháborító.

Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy a posta aki eltüntet egy ajánlott csomagot, ahelyett, hogy kártalanítja azt akinek kárt okozott, és megpróbálja felderíteni a vétkes dolgozóját, az egész ügy további intézését áthárítja a megkárosított ügyfélre, további kényelmetlenségekre, anyagi és időráfordításra kényszerítve. Arról nem is beszélve, hogy amikor már látható volt, hogy a posta semmilyen formában nem fogja a szem elöl tévesztett csomagot sem felkutatni, sem kiszállítani, így kénytelenek voltunk újra beszerezni amit már egyszer megrendeltünk, de óvatosságból ezúttal belföldről, más módon, ami így viszont jóval többe is került (23ezer). Így most a 14ezer forint helyett összesen 37ezer forintba került nekem ez a karácsonyi ajándék a Magyar Postának hála.

Később megtudtam, hogy kérhettük volna a Paypal tranzakció refundolását és akkor legalább a pénzünkhöz hozzájuthattunk volna elkerülve, hogy nekünk kelljen még mindenféle nyilatkozatot beszerezni a holland feladótól és a csomagfelvevő postához írogatni kérelmeket és egyebek, de sajnos a Magyar Posta ennek lehetőségéről nem tájékoztatott, sőt, várakoztatott, türelmemet kérte amíg szépen eltelt a 45 nap ameddig erre lehetőségem lett volna, így ez a megoldás sem jöhetett már szóba.

Ezek után a fenti mondatokkal megírtam a postának a véleményemet az egész eljárásukról, illetve jeleztem, hogy feljelentést teszek a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, a felettes szervükhöz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz pedig panaszt nyújtok be, ügyvéddel konzultálok, és megírom az esetemet néhány médiumnak is okulásképp. 

Ezek után kaptam egy újabb levelet tőlük 2015.02.11-én, egészen pontosan ezt:

Tisztelt O. Csaba! Ezúton szeretnénk megköszönni Önnek, hogy időt szánt alábbi levelére és megosztotta velünk véleményét. Megértjük csalódottságát, éppen ezért további vizsgálatot kezdeményezünk az ügyben. Az esetet .........xxx......... hivatkozási számon továbbítottuk illetékes szakterületünk részére és soron kívüli intézkedést kértünk. A válasz megérkezéséig köszönjük türelmét.„

Mondanom sem kell, hogy a mai napig nem történt semmi. Választ azóta sem kaptam, holott ma 2015.03.03-a van, tehát lassan 1 hónapja zajlik a soron kívüli eljárásuk. Ezen már csak röhögni lehet.

Én eközben pedig, ahogy ígértem nekik megtettem a rendőrségi feljelentést, megírtam a panaszt a Hírközlési Hatóságnak, és most Önökhöz is eljuttatom a történetet. Köszönöm, hogy megoszthattam Önökkel, és ha foglalkoznak az esettel, remélem mások óvatosabbak lesznek a Magyar Postával szemben, mielőtt rábízzák a küldeményeiket. Lehet talán külön biztosítást kellene kötni a csomagra, akkor talán van esélye, hogy kártalanítva legyen a meglopott ügyfél.

Üdvözlettel:

O. Csaba

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.03.06. 13:02:33

@igi1: Te érted amit írok, vagy csak nyomogatod azt a szart magad előtt?

@Manyecska / válasz ment!/: Az is a házaspárból lesz, ha elkapja őket a darabolós gyilkos

Manyecska 2015.03.06. 13:03:39

Ne csetejjetek! Ez blog..

igi1 2015.03.06. 13:03:57

A poszter meg spőrolhatott volna 14000 et ha elegy és itthon megveszi saját zsebből.

Ahogy azt tette is

Külföldről inkább olyat amit itthon nem lehet kapni.

Manyecska 2015.03.06. 13:06:22

@igi1: ne legyenek illúziód nős ember nem tud úgy csajozni azért nem egyszerű dugdosni a jeggyűrűt!:D:P

Ádám 2015.03.06. 13:08:34

3-4 idióta szétcsetteli a blogot! át is lépek a KLÁNba!:):D

igi1 2015.03.06. 13:10:54

@ColT:

ezért mondják h párom mer hgy foglalt vagyok van valakim (jelzés) nem vagyok szabad

párod lehet több is egymás mellett másik tudta nélkül

ez nem jelez hivatalos együttélést az az ÉLETTÁRS

Na ekkor van jogod olyat tenni amit a poszter csinált

de amíg jegyespár az se számít

igi1 2015.03.06. 13:12:00

@Ádám: gyere ki meginn inkább

de feleség nélkül ha lehet

Kettő egy ellen nem fair

@Manyecska / válasz ment!/: á a nòs pasi mindig elárulja magát

Manyecska 2015.03.06. 13:14:16

@Ádám: hát ott aztán semmi nincs, hónapok óta.:D

Ádám 2015.03.06. 13:14:18

@igi1: azóta már a térdedig lógnak a csöcseid! már a kutyának sem kellesz! talán még a barom féléknek....ha van pízed!:):D

Ádám 2015.03.06. 13:15:34

vén tyúk! te csak tudod!!!:):D

Manyecska 2015.03.06. 13:15:54

@igi1: de b+ vittek neked virágot is mér nem mentél oda? :D

Manyecska 2015.03.06. 13:17:10

@Ádám: jaja.én meg dolgozni. Azt is kell valakinek nem?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.03.06. 13:17:15

@igi1: Nem, a párom az a "barátnőm" "faszim" "ribancom" helyetti kifejezés. Kicsit amúgy belsőségesebb szerintem mint a "házastársam".

kakukk11 2015.03.06. 13:19:03

Aki nem tud külföldről rendelni, az miért akar külföldről rendelni?
Én se vagyok autószerelő. Pofon egyszerűnek tűnik egy olajcsere, mégse állok neki. Mert lehet rossz szerszámot veszek hozzá, beletörök valamit, elnyírom a menetet, bármi lehet. A posztoló is így járt. Decemberben karácsonyi ajándékot rendelni kínából, hogyis mondjam, felelőtlenség.

Mindenkinek javaslom, aki nem tud kínából rendelni: NE RENDELJEN KÍNÁBÓL!!! Vagy kérje meg egy ebben jártasabb ismerősét.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.06. 13:19:15

@ColT: felesegem?
szerelmem?
kedvesem?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.03.06. 13:19:27

@igi1: Az előzőről meg találd ki, hogy félrevezetésnek írtam-e

Arra használod akit szeretsz, akit a másik felednek érzel. Nem ciki használni, ellentétben a hagyma állításával sokkal régebbi kifejezés, mint a házastárs.
Az a ciki, ha valaki elkezd az ilyenen kötekedni.

Manyecska 2015.03.06. 13:20:51

Most hogy a férfiak is elmentek gombászni, ne offoljatok má!!:D

Manyecska 2015.03.06. 13:22:04

@hagyma: gyanítom itt a többség csak szeretnE ribit tartani.:DDD..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.06. 13:23:04

@ColT:ezt jo hogy megtudtam, hogy a parom a ribancom helyetti kifejezes:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.06. 13:25:53

@ColT: sosem hivnam Maryt a hazastarsamnak
O a felesegem, nejem, wifem,szerelmem stb.
@Manyecska / válasz ment!/: hat nalam a hutlenseg ismeretlen fogalom, jo volt az eletemnek bizonyos szakasza...
de reg volt
de most nem a postasokrol kene beszelni?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.06. 13:27:43

@ColT: Van még: babám, csajom, "a ribanc, akir dugok"... Azért jó a "párom", mert nem kell mellé részletezni, hogy mit csinálunk az ágyban.

Már ha tud valaki magyarul.

Egy jó megoldás bemutatásra: "Ő Kati. Velem van." :))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.06. 13:28:55

@ColT: haggyad mar ezt a hazastrsat
en meg elo normalis embert nem lattam aki igy hivta a feleseget
ezt birosagon hasznaljak

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.03.06. 13:30:54

Drónok harca!
Egy ilyen repkedő bizbasz mi a pöcsre jó?
Beles a szomszéd feredő szoba ablakán, miközben mossa az alvázat a Bögyös Maca?!
Csaba! Valid be neked kellett!
Kiskrambó úgy is elreptette volna 7határba....

Troppauer_Hümér 2015.03.06. 13:38:39

Gyönyörű.

Három mentálisan sérült "tartja életben" a Homárt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.06. 13:39:49

@Ne küldj levelet: hat akkor mi csorok vagyunk
ez van
a gazdagok kulon szamlat tartanak
csodalatom felejuk
de
csaxolok
mi bizalomban es szerelemben elunk
az nem rossz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.06. 13:41:17

@Troppauer_Hümér: megjott a megyedik
aki alapjaban veve az elso
jo reggelt
jut eszembe ideje reggelizni
bundaskenyer less
es igenis a postasok lopnak!

Manyecska 2015.03.06. 13:44:48

@Troppauer_Hümér: Ja. Egész jól elvoltunk amíg nem szakadtatok ide..:DD

Manyecska 2015.03.06. 13:45:54

@Ádám: lépjé ne vergődj TE mondtad hogy asszonyé a lakás..!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.03.06. 13:53:53

@ColT: Régi, de az utóbbi években szinte egyedül polkorrekt, ugyanis nem "kirekesztő", tehát egyaránt használhatják a pad- és munkatársak, szerelmespárok, a jegyespárok, a házaspárok, az élettársak és a bármilyen nemű-korú-fajú állandó vagy rendszeres szextársak.
Mondjuk az olyan néha kissé árulkodó, amikor valaki a "párjának" vásárol születésnapjára prémium kutyatápot, vagy hellókittis tolltartót...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.03.06. 13:56:46

@atpijkamo: Ennyi.

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Mindenbe bele lehet magyarázni valamit, de attól még nettó hiszti ezen rugózni, hogy miért pározik valaki.

@Troppauer_Hümér: Hát most modd meg, olyan kitoszott relevancia van mint állat :D Abból minimum kettő mondjuk magyarul se tud, de mindegy.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.03.06. 13:57:58

@Atörökk: Ajánlottat nem, mert azt bárhová bedobhatja a kézbesítő, de tértivevényest igen.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.06. 14:02:33

@ColT: most egesz komolyan
Te ha beszelsz a baratnodrol masok elott, ugy nevezed, hogy a parom?
ferfi letedre?
meg notol elfogadnam, nem nagyon, dehat nem vettek el, ugy gondolja, job mint a baratom
de hogy egy ferfi parnak hivja a baratnojet
/amugy meg vedd mar el es mondhatod, a felesegem, nekem buszkeseg, hogy mondhatom Maryre, O a felesegem!,belehalnek ha parozni kellene, vagy partnerezni/
szoval vedd mar el azt a holgyet

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.03.06. 14:04:35

@ColT: Mert a magyar ember nem pározik, legfeljebb párzik...
@lcsaszar: Momentán pont annyira releváns a vámos, mint a farizeus. (Lk 18,9-14)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.06. 14:05:10

@Kitalátor (másként) gondolkodó: ez egy ajanl,ottan feladott csomag volt, ami eltunt magyarorszagon es szet tarjak karjaikat......

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.03.06. 14:06:02

@hagyma: "belehalnek ha parozni kellene"
Nem lennék a feleséged, ha nő lennék. Akármennyi pénzed lenne...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.03.06. 14:06:05

@Kitalátor (másként) gondolkodó: A pározás ebben az esetben ugye egész mást jelentett, mint a nemi aktus ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.06. 14:12:25

@Kitalátor (másként) gondolkodó: amire te gondolsz, azt mi szeretkezesnek vagy szexnek hivjuk
@ColT: na, mikor veszed mar el a parodat
ez itt akerdes
hat egyutt vagytok mar vagy 5 eve

Ádám 2015.03.06. 14:12:27

Manyecska / válasz ment!/ 2015.03.06. 13:17:10
@Ádám: jaja.én meg dolgozni. Azt is kell valakinek nem?

Lukas krajcárt nem adnék a napi 20 perces munkádért, HA csak nem abban a 20 percben nem négy szopásod van benne! akkor adnék neked érte max!400Ft-ot!?)

Manyecska 2015.03.06. 14:13:54

@Ádám: és ha belekézimunkáznék a farkadba norvégmintát is?

Ádám 2015.03.06. 14:15:24

akkor lenyelhetnéd a nyányót IS!

Manyecska 2015.03.06. 14:15:37

@hagyma: pedig lehet kerestetni, elvileg. Ez egy vicc /meg ez is:@Ádám:/ hogy nincs felelős. Egy ajánlott levél majd öccáz forint..

Manyecska 2015.03.06. 14:16:44

Megint tanultam egy új szót. Is.

Ádám 2015.03.06. 14:18:32

ötszáz, akkor próbáld + emelni a szopásod díját!:) hátha be kell nyálaznod napi egy levelet IS!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.03.06. 14:19:58

@hagyma: Persze azt én sem értem, hogy a nyomozati szervek miért nem adnak fel nyitásra robbanó festékbombákat, bel- és külföldről egyaránt, persze csak a bőrrel együtt eltávolítható sejtfestékkel töltve külföldről és belföldről egyaránt. Pl. pioktaninos bombák alkalmazása esetén szerintem egész könnyű lenne kiszűrni a hupikék tolvajokat...

Manyecska 2015.03.06. 14:21:30

@Troppauer_Hümér: :DD ezt a sok baromságot ki súgta?? nyugodtan hergeld magad a lőtéri kutyát se érdekli. Még vénszivar itt van ha hiányzik egy normális tag!!:DD

Manyecska 2015.03.06. 14:22:36

@Troppauer_Hümér: a nejed is baszogatod remélem!:DDD

Troppauer_Hümér 2015.03.06. 14:23:05

@ColT: Fejlettebb országokban nem is kell magyarul tudni, CASK találni valakit, aki örökbefogad egy emigráns mosogatófiút némi szekszért cserébe.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.06. 14:23:51

@Troppauer_Hümér: qrwva nagy esz kellett hozza
mi beszelgettunk itt:)
zsenik vagyunk

@Kitalátor (másként) gondolkodó: siman meg lehetne oldani,ha akarnak
nem kell festekbomba sem
en havonta feladok 20 dollart es kovetik az utjat
minden masodik el fog tunni
es akkor latjak hogy az elosztoban, a kezbesitonel stb
az ugy megoldhato

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.06. 14:26:23

@Troppauer_Hümér: figyelj
en nem sertegetlek
engem sertegethetsz, de a felesegemet felejtsd el
a csakot az amerikai helyesirasellenorzo teszi cask-ra
azt meg egy ilyen buzi kedveert sem kapxsolom ki
ertve vagyok?
foglalkozz massal ne velem
uncsi

Manyecska 2015.03.06. 14:28:22

@Troppauer_Hümér: állandó tag olvass má vissza szerencsétlen, háromhavonta szólt ide, több esze van annál hogy ide járjon:D!!..mellesleg csak én beszélgettem vele jobbára, sza mocskospofád alapon kisbuzi.

Manyecska 2015.03.06. 14:30:12

@hagyma: b+ ennyi tuskót amit mostanában idehord a szél..:DD:O Igi meg kidőlt. Azt vártam:DD:P ne offoljatok!!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.06. 14:30:46

@Kitalátor (másként) gondolkodó: "kiszűrni a hupikék tolvajokat..."

:)) Csakhogy ha nem szarkálkodhatnak, akkor nagyobb fizetést kéne adni.

@Manyecska / válasz ment!/: Ne bántsd! Hümér a védelmem alatt áll!

Manyecska 2015.03.06. 14:31:22

@Troppauer_Hümér: BLABLABLA, BLABLBABLA.
szakadj már le rólam a kurvaanyádba, szóltam.
Szűrés gomb mér nem mükik??:(

Troppauer_Hümér 2015.03.06. 14:31:29

@Manyecska / válasz ment!/: több esze van hogy idejárjon? Valóban, főleg mióta ráakaszkodtál.

Kushad.

Troppauer_Hümér 2015.03.06. 14:33:34

@atpijkamo: Már csak ez hiányzott! :D

Most le lettem hülyézve? Hagymát leszámítva neked minden hibbant a védelmed alatt áll, ez köztudott.

Manyecska 2015.03.06. 14:34:32

@atpijkamo: hihetetlen mennyire rosszindulatú és setét. Mondjuk ez párban jár. a basz..tlan hilda nikkje vitte a pálmát eddig.

Troppauer_Hümér 2015.03.06. 14:35:03

@hagyma: Rajtad legalább tudok néha röhögni, tehát deal.

Amúgy nem volt valami fogadalmad nyárig? :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.06. 14:35:29

@Manyecska / válasz ment!/: hat de hogy lehet ilyen tragar modon beszelni?
milyen eletuk van ezeknek?
ezek otthon is igy tarsalognak?
munkahekyen, buszon?
hihetetlen
bar gondolom cask a neten batrak
szajhosok, fotelhuszarok:)
hagy elvezzenek

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.03.06. 14:37:33

@Troppauer_Hümér: :)) Én ezt így semmiképp nem mondanám. Féli is a védelmem alatt áll, nem kerültél te olyan rossz társaságba.

Na, hagyd Manyit! Adj neki három pont előnyt! Háromszor ne szólj vissza, akármit is mond.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.06. 14:37:59

@Troppauer_Hümér: nalunk mar nyar van
csiripelnek a madarak, Mary suti a bundaskenyeret holnap megyunk horgaszni
fogadalomrol szo nem volt
fogadalmat az eskuvomnel es az amerikai allampolgarsagomnal tettem
azt tartom is
nade
tenyleg huzodj le rolam
thx

Manyecska 2015.03.06. 14:40:18

@Troppauer_Hümér: elmondom lassan : Ő keresett meg nemrég emilen. Ez így tiszta? Foglalkozz mással semmi közöd hozzá mint ahogy eddig se volt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.06. 14:43:12

@Manyecska / válasz ment!/: az egesz nem erdekel hidd el
de baromsagokat beszelnek
ez a barom cigo el kezdte szajkozni a hulyesegeket es atveszik egymastol
azert van egy hatar
nem tudom hol van homar hilda, de kicsit tulzas ciganyzsidokurvazni a felesegemet
mondjuk nem ram nezve tragedia
viszont mara abba is fejeztem
utalok tragarsagokat olvasni
remelem az erintettek boldogok
annyira egyszeruek, hogy meg kurvaanyazni sincs kedvem:)

Manyecska 2015.03.06. 14:51:00

@hagyma: az hogy barom nem lep meg de valótlanságokat amiben hisz mintha bármi köze :D lenne hozzá.

Manyecska 2015.03.06. 14:56:37

@Troppauer_Hümér: a mai termésben ez hol található b+ nagyonhülye:D!! Szűrjé már ki te szerencsétlen ha ennyire zavarok..!

Manyecska 2015.03.06. 15:04:36

@Ádám: ki?? mindenki!:DD bizti impotens túl sok a feles energiája.

Manyecska 2015.03.06. 15:17:45

@hagyma: este megírom-bár lehet nem leszek otthon, holnap tuti nem /:P/-hol tart a sztori,nagggyon jó! Értem már mi verte ki a biztit megint bár nem értem miért nem a neje lukával foglalkozik-ill. sejtem:DD- az enyimé helyett, nade. Look mail. majd.
Apti te is kapsz majd..!

Manyecska 2015.03.06. 15:24:48

@atpijkamo: ez a rossz buzi?? :D nemár!!

ptspts 2015.03.06. 15:44:00

Fogyasztóvédelmi szempontból offtopic, de kedvem tartja leírni, hogy a távirányítós drónok és helikopterek nem nekem valók, mert lusta vagyok rájuk vigyázni. A legutóbbi 20 perc játék után csapódott úgy a földhöz, hogy már nem tudott felszállni, az előző meg kibírt kb. 2 * 15 percet. Nem lettem nagyon szomorú, mert akciósan vettem mindkettőt, és eleve nem számítottam sokkal többre: 20 perc szórakozásért fizettem ki ennyi pénzt.

Van ismerősöm, aki drágábbakat vesz, odafigyel vezetés közben, és van cserealkatrésze is. Néha elmegyek vele nézni, ahogy röpteti. Nekem ennyi bőven elég, és ingyen is van.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.03.06. 15:58:14

Ez a repkedő szar nagyon felkavarja a port:)

Aureliano Buendía 2015.03.06. 17:34:36

De legalább olcsó volt. Remélem, a posztoló levonta a megfelelő konzekvenciákat a fillérbaszásról.

Mindamellett sajnálom a posztolót, és remélem, jól megszeretkezik egy hontőporos lófasszal a postát. Ugyanakkor felesleges a modorosság és a gyerek lelkivilága mögé bújás. Anélkül pont jó lenne a poszt.

Régi vicc:
Mit kap a cigány gyereke karácsonyra?
A biciklidet.

Aktualizálva:
Mit kap a postás gyereke karácsonyra?
A drónodat.

Aureliano Buendía 2015.03.06. 17:41:42

@ColT: nekem most hozott a hajó csájnáből szivargyújtós usb töltőfejet, kemény 300 huffért:)

Aureliano Buendía 2015.03.06. 17:46:07

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: azt én sem értem, hogy miért drónt kap a kölök?

Normális családban kisvasutat adnak a gyereknek.

Aureliano Buendía 2015.03.06. 17:47:03

@Troppauer_Hümér: de legalább azt a részt dz. hamar átpörgeti az ember.

igi1 2015.03.06. 17:52:00

@hagyma: ehh, nem kell hallgatni, már a múltkor is ezé lépté le (anyádat szidték, ha jól emlékxem)

ezeknek itt ez természetes, Hilda se fog rajta segíteni

igi1 2015.03.06. 19:51:44

@hagyma: egyébként meg nem te vagy az első, akit így csináltak ki, hogy az anyját szidták

te csak a második vagy

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.03.06. 20:27:42

@Aureliano Buendía:
Aktualizálva:
Mit kap a postás gyereke karácsonyra?
A drónodat.

No az én postásom a '70-es években a zUSA-búl a hőn áhított Léviszem kapta, hogy rohaggyon rá a sírjában!

igi1 2015.03.06. 23:41:07

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: gyere ide, no, kebleimre, veszek neked léviszt, csak ne dőlj már kardodba na

megamenn 2015.03.07. 10:09:22

@Aureliano Buendía: ügyes vagy tompika, leülhetsz, egyes.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.03.07. 10:21:06

@luck66: Szerintem meg a vámon veszett el.
Vagy a postánál van és ők kiértesítették a posztert (ami elveszhetett), hogy nyilatkozzon a vámértékről (stb.), vagy a vámon van éppen és a vámhatározat nem készült el, mert vagy nincs vámnyilatkozat, vagy hibás adatok miatt szükséges még valami. Én megkeresném a posta vámkezelős részlegét és a vámosokat is.

2014-12-17 09:18
The item is being processed by customs

Ez akkor van már, mikor zajlik a vámeljárás pl. az értesítő kiküldésével.

igi1 2015.03.07. 11:08:24

@AtiSnatch: sün jobban tuggya

gyakorolj

pengusz 2015.03.07. 18:54:35

@atpijkamo: Akkor légyszíves mondd meg, hol tudok boltban venni Renishaw tapintófejet. Köszike. (Segítek: A-5000-3709 cikkszámút, de javaslom, hogy előtte hívd fel a magyarországi forgalmazót, mert ők is angliából rendelik)
Képzeld el, léteznek olyan dolgok is, amiket nem tudsz megvenni a sarki közértben.

Manyecska 2015.03.08. 08:47:45

@hagyma: look mail.mert megígértem.nem kell vaze válaszolni!

joska61 2015.03.09. 08:45:32

Én egyszer rendeltem Tinydeal-ről, az is több mint másfél hónap alatt ért ide...

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2015.03.09. 16:19:45

Van most a postának ez az új reklámja, h a csomagom ott vehetem át ahol csak akarom. Na az kimeríti a pofátlanság legmagasabb fokait is.

pld., Automatából - ja, ha ráfizetsz még pár száz forintot. Nem is értem, sokkal egyszerűbb a postának lerakni egy automatába 30 csomagot, mint 30 csomagot kikézbesíteni mégis ez a drágább. Miért?

Otthonában - na neeee.... Emberemlékezet óta nem hajlandó kihozni a postás a csomagom. Bevágja az értesítőt a ládába én meg mehetek érte, akkor is, ha történetesen itthon vagyok, amikor jön. El se hozza a postáról!!! Az az alap, h majd én elmegyek érte.

Ki nem állhatom a postát. Drága és amit csinál az egy nagy nulla.

vk9 2015.03.10. 01:21:31

@ColT: nekem lennel szives segiteni az ebay buyer protection temaban? :-)
Koszi!

Csimpi csumpi 2015.03.12. 00:35:10

A postat is privatizalni kellene.
süti beállítások módosítása