Tékozló Homár

Teendők figyelmetlenségből rendelt SEO-szolgáltatás esetén

2015.08.17. 10:29 | Homár Hilda | komment

seo1_1_1_1_1.png

A keresőoptimalizációs szolgáltatásban utazó Max-Web Kft. tevékenysége jó hosszú nyomot hagyott már a Homáron. Írtak az olvasók és a cégvezető is, ő legutóbb formabontó módon tulajdonképpen azt fejtette ki, hogy mire kell figyelnie egy cégnek, ha nem akar kapni a rásózott jóból (lecke 1.). Zsoltnak ez az okosság már későn jött, rajta épp a 140 000 forintot keresik. Neki és sorstársainak érdemes ránéznie ennek az oldalnak a teendők fejezetére (lecke 2.).

Tisztelt Tékozló Homár!

Sajnos áldozata lettem a Max-web Seo csalásának. 

Pont egy olyan időpontban hívtak amikor ezer volt a dolog, és nagyon meggyőző volt a cég alkalmazottja, kihangsúlyozva, hogy ingyenes 8 napig. A telefonbeszélgetés után nem is foglalkoztam az üggyel. Jött a levél postával, amit alá is írtam. Volt rá vagy fél percem.  Hozzáteszem trükkös maga a levél is. Nem véletlenül van így kitalálva.Nincs ember aki a postás előtt elolvasna egy teljes oldalnyi apró betűs részt, hisz még millió címzetthez kell levelet vinnie. Aztán jöttek e-mail-ek, amivel nem foglalkoztam, és jött a számla kis idővel később. Itt szembesültem mindennel. Ekkor olvastam el a levelet, az apró betűs részeket, a maileket. 

 

Írtam a cégnek, hogy én ezt nem fogadom el, kérném a hangfelvételt amihez ugye jogom van, egyébként meg milyen marketing stratégia amit folytatnak. Megírtam, hogy fogyasztóvédelemhez fordulok.

1_level_aug_5.png

Több nap elteltével választ kaptam. Véleményem szerint ez a cég fel lehet készülve erre, és átverés az egész, mert a levél sablon lehet, a nevekkel kiegészítve. A következő választ kaptam:

"Tisztelt Ügyfelünk!

A Max-WebHirdetés Kft.-hez érkezett megkeresésükre az alábbiakban reagálunk:

Kollégánkkal telefonon történt egyeztetéskor  XY a(z) Z Kft. képviseletében beleegyezett a(z) Z Kft. részére történő szerződéses ajánlat megküldésébe, mely egy 8 napos díjmentes próbalehetőséget tartalmazott. A telefonbeszélgetéskor elhangzott, hogy szerződéses ajánlatunkat postán fogjuk elküldeni, és átvételkor kérjük, figyeljenek rá, hogy valóban az aláírásra jogosult képviselő vagy az ő meghatalmazott helyettese írja alá. Tehát kifejezetten felhívtuk az Önök figyelmét szerződéses ajánlatunk megküldési módjára, amibe XY a(z) Z Kft. képviseletében kifejezetten beleegyezett. Továbbá ezen telefonbeszélgetéskor XY a(z) Z Kft. képviseletében világosan és érthetően lediktálta a(z) Z Kft. weboldalát (www.z.hu) és megadott legalább 1, legfeljebb 3 db kulcsszót (a, b, c ) melyre már a 8 napos díjmentes próba alatt is megkezdhettük a keresőoptimalizálási szolgáltatást. Ezen időszak alatt természetesen mindenfajta jogkövetkezmény és kötelezettség nélkül elállhattak volna az aláírt szerződéstől.

Tájékoztatom továbbá, hogy a Max-WebHirdetés Kft. a szerződési feltételeit, a díjlistát és a szerződéskötés módját érintő minden lényeges információt már a szerződéses ajánlat kiküldését megelőzően, előzetesen is elérhetővé tett a 2015.07.16. 11:20 perckor küldött email üzenetében, melyet a telefonbeszélgetés során a(z) Z Kft. képviseletében eljáró fél által megadott email címre (info@z.hu) küldtünk meg. Az e-mailben található linkeken (www.maxweb.hu/aszf éswww.maxweb.hu/adatkezeles) szerződési feltételeink mellett díjlistánk, a megbízási szerződésünk mintája, valamint adatkezelési szabályzatunk is megtalálható. Az email üzenetet csatoltan ismét megküldjük. Továbbá a 2015.07.14. 14:52 perckor ugyanerre az email címre küldött üzenetünk jogi tájékoztatásban külön kiemeltük a 8 napos díjmentes próba utáni díjkötelességet: „Tájékoztatjuk, hogy ha az ingyenes próbaidőszak alatt nem áll el az aláírt szerződéstől, a szolgáltatás díjkötelessé válik.” A szolgáltatás aktiválásról történő értesítést 2015.07.21. 08:28 perckor továbbítottuk, melyet csatoltan ismételten megküldünk.

A megbízó részletes tájékoztatását szolgálta tehát az előzetes telefonos tájékoztatás, a weboldalunkon elérhető részletes információk, maga a megbízási szerződés, illetve a vállalkozás képviseletében eljáró személy által megadott email címre küldött, - többek között a szolgáltatás aktiválásáról is tájékoztató - üzenetek. Ha esetleg a szolgáltatás tartalma vagy díjazása nem felelt meg elképzelésüknek, mindenfajta jogkövetkezmény és indoklás nélkül elállhattak volna a 8 napos ingyenes próbaidőszak alatt a szerződéstől. Ez alatt az időszak alatt azonban elállási szándékukat nem jelezték írásban, annak ellenére sem, hogy az ingyenes próbaidőszak lejártáról figyelmeztető email üzenetet is küldtünk 2015.07.28. 08:23 perckor, mely email üzenetet csatoltan szintén mellékelünk, így a szolgáltatást tovább folytattuk a szerződés alapján.

A megbízási szerződés két példányban készült. Megbízott példánya a futár vagy postai alkalmazott jelenlétében megbízó képviselője vagy az általa meghatalmazott helyettes által történő aláírást követően visszakézbesítésre került a megbízotthoz.Megbízó a saját szerződés példányát a szolgáltatáshoz való hozzáférést biztosító egyedi azonosító kódot is tartalmazó borítékban vette át, a futár vagy postai alkalmazott által történő kézbesítéskor. A SeoStart Keresőoptimalizálás megbízási szerződés hozzánk visszajuttatott példányának aláírása mellett a vállalkozás képviseletében eljáró hivatalos képviselő, vagy mint meghatalmazott helyettes, aláírta az ahhoz mellékelt postai küldemény átvételéről szóló elismervényt is egy külön formanyomtatványon vagy elektronikus eszközön. A futár nem korlátozhatta azt, hogy az aláíró - önmagát a megbízó hivatalos képviselőjének vagy az általa meghatalmazott helyettesének minősítő személy - elolvassa az általa ellenjegyzett megbízási szerződést.

Tájékoztatjuk, hogy a szolgáltatás teljesítését a szerződés 14. pontjában szereplő megbízói nyilatkozat alapján azt követően megkezdtük, amikor a szerződés aláírásáról értesültünk.

Felhívom a figyelmét, hogy a vállalkozás képviseletében ellenjegyzett SeoStart Keresőoptimalizálás megbízási szerződés a következő módon rendelkezik a SeoStart szolgáltatás tartalmáról: „A szolgáltatás keretében a megbízott arra tesz erőfeszítést, hogy a megbízó által megadott, legfeljebb 3 weboldal a megbízó által megadott három kulcsszóra a Google találati listáján jobb pozícióba kerüljön. Megbízott e tevékenység keretében linkajánlásokat végez és hozzáférési jogosultságot biztosít a megbízó weboldalának esetleges tartalmi és szerkezeti átalakítását segítő elektronikus oktatóanyaghoz és telefonos tanácsadáshoz.” A Max-WebHirdetés Kft. tehát a szerződésben foglaltak szerint teljesítette a szolgáltatást Önök felé. A teljesítésről továbbá az Általános Szerződési Feltételeink 1.26. pontja rendelkezik. Az ügyfélfiókba belépve Önök bármikor tájékozódhatnak a szolgáltatás teljesítésének állapotáról.

A szerződés szerint teljesített szolgáltatás ellenértékére vonatkozóan követelésünket fenntartjuk, kérjük a csatolt számla kiegyenlítését!

Az www.maxweb.hu/aszf oldalon elérhető Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) 6.8 pontja értelmében postai úton továbbított fizetési felszólításunk szerint 8 naptári napos pótfizetési határidőt tűzünk ki a tárgyi számlatartozásra.Amennyiben a póthatáridő napjáig teljesítik a számla ellenértékét, abban az esetben eltekintünk a késedelmi kamattól és a számlán szereplő összegen felül semmilyen más fizetési kötelezettség nem terheli Önöket.

Felhívjuk figyelmét, hogy ha a kitűzött póthatáridő eredménytelenül telik el, az eredeti összegen kívül az alábbi tételek is Önöket terhelik majd:

Késedelmi kamat: A Ptk.6:155.§ szerint a késedelemmel érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamat nyolc százalékával növelt mértékű késedelmi kamat.
Követeléskezelési díj: A Ptk. Ptk.6:155.§ alapján negyven eurónak a Magyar Nemzeti Bank késedelmi kamatfizetési kötelezettség kezdőnapján érvényes hivatalos deviza-középárfolyama szerint megfelelő forintösszeg.
Esetleges ügyvédi munkadíj az ÁSZF 6.8 pontja értelmében.
Jogtalanul igénybe vett kedvezmény: a határozott időtartamra történő szerződéskötéshez kapcsolódó bruttó 58 674 Ft kedvezmény az aláírt szerződés.

Üdvözlettel,

Max-WebHirdetés Kft.
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

info@maxweb.hu
Tel.: +36 1 788 4380
Fax: +36 1 799 8629"

Érdekes, hogy a hangfelvételről szó sincs, pedig azt kérésre ki kell adniuk. Még ők hívják fel a figyelmem arra, hogy mire mennyit kell fizetnem, ha nem fizetek időben. Elképesztő. Válaszban szintén kértem a hangfelvételt, és közöltem velük, ha nem kapom meg ügyvédhez, fogyasztóvédelemhez fordulok. 

2_level_aug_10.png

Ezt írták:

utolso_level_a_maxwebtol.png

A mai nap megkaptam a cégtől a "Hivatalos fizetési felszólítás"-t. A paksamétában volt egy felszólító levél, a számla ismét, és a szerződésnek nevezett valami másolata. 

Nem vagyok hajlandó fizetni, mert cég véleményem szerint megtévesztett, és átvert, szolgáltatást nem végzett.

Kérdésem, hogy ez ügyben esetleg tud előrelépésről? A hozzászólók között találtam egy károsult mailt, de arra nem reagált senki.  Segítségét előre is köszönöm!

Érdekesség, hogy mivel kapom a hírleveleket, kaptam ugyanolyan ajánlatot más néven, jóval olcsóbban.

screenshot_2015-08-14_20_45_40.png

Egy hónapra 29.900+Áfa. Tőlem ugyanezért 140 ezer forintot követelnek. Véleményem szerint ez megér egy újabb bejegyzést, cikket.

Üdvözlettel:
Zsolt

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

herk 2015.08.17. 14:18:17

@Manyecska: rágugliztam, hogy mi az az off site SEO.
Mivel a google nem csak a cég weboldal a alapján rangsorol, hanem az alapján, hogy hány külső oldal hivatkozik rá, ezért ha nem a cég weboldalát, hanem más oldalakra elhelyez linkeket a cég weboldalára, azzal javitja a helyezését a találati listában.
Tehát off site SEO nál be sem kell lépnie a cég webserverére, elég, ha azt mondja (hazudja?), hogy elhelyezett jópár linket itt-meg-ott, és javul majd a találati helyezés.
Mégha javul is 125-ről 89. helyre, én akkor sem fizetnék érte egy árva buznyákot sem.

Józsi, a migráns köcsög 2015.08.17. 14:18:36

@KaTe: ne értetlenkedj már. egyáltalán nem két külön dologm mivel ez a gennyláda oppardon pontosan erre játszik rá, hogyha aláírod a szerződését akkor elfogadod az ászf-jét is. teccikmárérteni?

javaslom, hogy olvasd el a nyígását amit a múltkor nem szégyellt megejteni nagy nyilvánosság előtt. ezértartittezavilág, mert ilyen nyüvek is laknak benne.

eztet itten-e: homar.blog.hu/2015/06/16/igy_ne_rendeljen_az_on_recepciosa_seo-szolgaltatast

Manyecska 2015.08.17. 14:19:31

@KaTe: pedig akinek volt egy kis esze megcsinálta:D köszönhető horngyulának pl.

Manyecska 2015.08.17. 14:21:43

@KaTe: najó, én válóperen voltam.:D igaz előtte megzsaroltam hogy írja alá a közösmegegyezést, de az más tészta.:P.@herk: jahát ilyennel naponta találkozol a hirdetésekben..:)...pl..

LatexMátrix 2015.08.17. 14:23:10

@Manyecska: nem szűrtem. Eddig. Ha félpercen belül nincs újposzt, akkor mégis. A tét nagy.

Manyecska 2015.08.17. 14:23:25

@Az antiochiai szent kézigránát: De most nem értem, tényleg? Ezek is csak offolnak csak a guglin. Mi a baj??

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.17. 14:27:27

@Manyecska: Ennyi.
Én is lepattintom az összes telefonos ügynököt.

Manyecska 2015.08.17. 14:36:19

@LatexMátrix: nekem az oviban off site seo volt a jelem. meg két nyuszifül.xdxd

wazzu 2015.08.17. 14:41:04

Ne fizess.. ha beperelnek, akkor pedig menj a biroságra.. De nyugi, nem fognak perelni..

Az antiochiai szent kézigránát 2015.08.17. 14:44:00

@Manyecska: Nem van baj, amíg alá nem írsz seóra :D Netedd :D:D:D:D

Manyecska 2015.08.17. 14:45:48

@Az antiochiai szent kézigránát: b+ már az anyakönyvvezető előtt se írhat lassan nyugodtan alá az ember.. :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.17. 14:49:10

@Manyecska: pedig ott alairas elott el kene olvasni az egesz PTK-t BTK-t stb. ,hogy mi less valaskor

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.17. 14:53:39

egyertelmuen sumac a ceg es gondolom jol el belole
a posztolo is hibas, en mar a telefont letettem volna - bar valoszinu fel sem veszem- nemhogy alairjak
ha van ideje egy pert meger, foleg ha talal meg par, magat atejtettnek gondolo tagot
szoval ha nem akar fizetni, akkor azt irja meg, ha jon az fmh , akkor mondjon ellent
a birosag don't
vagy nyer, vagy meg tobbe faj
ez ilyen

Manyecska 2015.08.17. 14:57:24

@hagyma: akkor nem nősülnének.

Az antiochiai szent kézigránát 2015.08.17. 14:57:52

@Manyecska: Seo szerződést semmiképp. Bár ha már a motherbook-driver is evvel foglalatoskodik, minimum gyanús. Pááááárod is elolvasta a papírt? :D

Manyecska 2015.08.17. 15:10:56

@Az antiochiai szent kézigránát: én is megnésztem a modert a googliban..páááárom is túlvan már egy házasságon jah.

hobbitroll 2015.08.17. 15:44:42

@herk: ez NEM SEO, jól látod, ahhoz hozzáférést kellene kapniuk a tárhelyhez, módosítani a weboldal kódjában ha/amit szükséges

hobbitroll 2015.08.17. 15:47:13

@joska61: röviden: amíg lószar van, veréb is lesz ;)

hobbitroll 2015.08.17. 15:49:03

@cmx85s: 8? távollévők között 14

2015.08.17. 18:28:32

@hobbitroll:

A 14 napos elallasi jog csak a fogyasztot illeti meg, es ot is csak fogyaszto-vallalkozas kozott letrejott szerzodes eseten.

Balint Gyuri bacsi 2015.08.17. 18:31:01

Ertem en, hogy alairta meg minden DE hol van az megirva, hogy alapbol el kell turni egy olyan utonallast ami direkt erre megy ki? Hol van az ugyeszseg es a rendorseg? Ennek a szubhumannak mar regen ulnie kellene es kartreritest fizetnie minden meglopott embernek.
Kapjatok mar magatokhoz!
Ez a ceg valojaban abbol el, hogy embereket csap be. A tobbi ugyvedi maszlag. Ennyi.

Escaped 2015.08.17. 18:31:35

@hobbitroll: Off-line SEO? Valaki már emlegette.

Na, jó, szerintem is egy lehúzó banda,de a céges plecsnit miért nem az kezeli, aki képes és hajlandó olvasni, mielőtt /alá/ír?

A poszter a szállodaipari panaszkodó párja?

2015.08.17. 18:41:39

@Balint Gyuri bacsi:

Tett mar valaki feljelentest az ugyben?

hobbitroll 2015.08.17. 18:49:10

@Escaped: "...aki képes és hajlandó olvasni..."
Olvasni az emberek nagy része képes. Megfelelő ösztönzés esetén hajlandó is. A probléma nem ezzel van, hanem a szövegértéssel.

hobbitroll 2015.08.17. 18:51:16

@tff: érdekes kérdés ez is. Ebben az esetben a cég lesz a fogyasztó. Elvileg megilletné.

2015.08.17. 19:47:32

@hobbitroll:

A fogyasztokat vedo jogok kozul a cegeket (meghatarozott feltetelekkel) csak a bekelteto testulet igenybevetelenek joga illetheti meg.
Jelen esetben egyebkent fogalmilag kizart, hogy a ceg fogyasztonak minosuljon. (Gazdasagi tevekenysegehez, vallalkozaskent vett igenybe szolgaltatast, mas kerdes, hogy allitasa szerint megtevesztettek a szerzodeskotesnel.)

Arcade Macho 2015.08.18. 00:13:44

8 napnyi SEO szolgaltatas?
no es lett haszna?
tobb megkereses erkezett vegul?

idiesel 2015.08.18. 01:23:01

Ha a surmo ceg kikuld egy szerzodest, hogy egy het mulva kivesszuk a vesed es az illeto alairja, akkor fellebbezesnek nincs helye 8 napon tul?

Kb. mint a svajci frank... Vidd haza a termeket, nem ertessz hozza stb. Ha a termek egy hajszarito, ami agyonb.ssza a szeretted, vissza akarod vinni, de a mocsok annyit mondd. A szerzodesben aprobetuvel ott van, hogy unokad is koteles ezt hasznalni, akkor koteles vagy hazakullogni, mert ezt tartalmazta par A4-es lap? Komolyan az a legnagyobb bajotok, h Zsolt hulye volt es alairta? Igazatok van, ez a dolog lenyege, nemis az h ebben a tetves orszagban mindent meg lehet tenni..

Egy autogyar miert hiv vissza x ezer autot, amirol kiderul, hogy szar? A termek szar. Zsoltnal meg termek es szolgaltatas se nagyon volt...

Blogger Géza 2015.08.18. 05:40:51

Szerintem a cég teljesen korrekt volt, még külön figyelmeztető e-mailt is küldött. Arról tényleg nem tehetnek, hogy a másik oldalon semmit nem olvasnak el, és mindent aláírnak. A modern világban másképp nem lehetne üzletelni, ha még így sem lehetne szerződést kötni. Valójában ennél sokkal kevesebb is elég lehet hozzá.

ózdi cigány 2015.08.18. 05:46:26

@Blogger Géza: Szia Géza! Képzeled el, nem mi vagyunk az elsők a fejlődésben Európában. Sőt még a nyolcadikak sem. Ezt most miért nem reklámozod?

Blogger Géza 2015.08.18. 05:47:05

@idiesel: Tudod, erről szól egy szerződés megkötése. Egyébként semmi értelme nem lenne szerződést kötni, ha annak semmi következménye nem lenne. Persze a vesés példád rossz, az vélhetően semmis lenne a Ptk alapján. Ha valaki meggondolta magát, akkor marad a jogi út: pert kell indítani, és ki kell találnia, hogy szerinte miért nem érvényes a szerződés. De nem vagyok biztos benne, hogy sikerrel járna.

ózdi cigány 2015.08.18. 05:47:50

Mellesleg én is kaptam számlát ilyen lehúzós cégektől, hogy itt, meg ott közzétették a szabadalmam. Én betegesen nem írok alá semmit, úgyhogy kidobtam. Azóta sincs semmi.

Blogger Géza 2015.08.18. 05:49:12

@ózdi cigány: És ez most hogy jön ide? Amúgy ígérte valaki, hogy minden egyes negyedévben az elsők között leszünk? Még így is bőven átlag felett vagyunk, remélem, megnyugodtál...

ózdi cigány 2015.08.18. 06:18:01

@Blogger Géza: De abban a negyedévben zengett az egész internet tőled hogy elsők vagyunk. Most már azon vered a nyálad hogy átlag felettiek vagyunk?

Blogger Géza 2015.08.18. 06:26:42

@ózdi cigány: Kb két és fél év óta meglehetősen magas negyedév/előző negyedév alapon a magyar növekedés, csak hogy ne halj meg hülyén.

a fidesz csak lopni tud 2015.08.18. 07:00:05

Fizess. Ezt hívják tanulópénznek.
Az ilyen hülyékre alapozzák ezeket a cégeket.

val 2015.08.18. 07:21:34

Aláírtad? Így jártál. Ha nem fizetsz, jön a végrehajtó és viszi a kocsit (meg a céget).

a fidesz csak lopni tud 2015.08.18. 07:48:34

@Blogger Géza:

Neked nem kell félni, hülyén fogsz meghalni.

A magyar GDP-t az autógyárak adják. Tudod, amiket a gonosz Gyurcsány és a szocik hoztak ide. Két hetes nyári bezárás látszik az ország eredményén.

Hogy értsd, miért halsz meg hülyén:
A GDP-t a teljes gazdaságnak kéne hozni, gondold végig, ha van agyad hozzá, mi lenne, ha a többi szektor is üzemelne.

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.08.18. 08:34:46

Kedves Zsolti!
Hasznos, hogy közzéteszed botlásodat, mert ebből okulhatnak a szerencsések, akik még nem esetek bele a csapdába. Tanítsd a gyerekeidet is, hogy ők már ne írjanak alá semmit olvasatlanul, és mondd el nekik: a fogyasztóvédők nem foglalkoznak jogi személyek (pl. cégek) panaszaival, képviseletével. Velük fenyegetni egy csaló vállalkozást? Ettől nem fog összeszorulni a seggük, inkább megbizonyosodnak arról, hogy mekkora balfasz vagy (már akkor sejthették, amikor csőbe húztak). Csak azért kell a szolgáltatás, mert ingyé’ van? Ez bizony kapzsiság, még ha nem is feltűnő. Az ilyen faszik számítógépeire települ az Ask Toolbar, meg a többi felesleges-káros ótvar program, ahogy ész nélkül nyomkodják az OK meg az ACCEPT gombokat a böngészőben.
Igazából azzal tennél nagy szolgálatot a köznek, ha továbbra is így ostobáskodnál, és végén még a házadat is elárverezné a végrehajtó. Ha megúsznád veszteség nélkül, az kevésbé lenne tanulságos.

Blogger Géza 2015.08.18. 08:41:12

@a fidesz csak lopni tud: Csak hogy ne halj meg hülyén:

1) Az autógyárak többségét nem Gyurcsány és a szocik hozták ide.

2) A többi szektor is üzemel, az autógyárak csak egy kis részét adják a magyar GDP-nek.(Kb 10%)

a fidesz csak lopni tud 2015.08.18. 09:00:26

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

GDP haszna? Téged sem az eszedért szeretnek.

Azt azért rakd össze az egyszerű kis buksidban, hogy a királyi ABC-s seggfejetek nem Suzukit vesz hanem kiviszi a hasznát az országból és 100 millás verdára költi.
Ja, neki szabad, ha a király barátja lop az nálatok nem számít.
Agyhalott narancskomcsik.

a fidesz csak lopni tud 2015.08.18. 09:01:45

@Blogger Géza:

Csak hogy ne halj meg még hülyébban.

1. De. Tény.
2. Nem üzemel. A két hét leállás lepadlózta a GDP-t. 10 % ezt nem tenné, csak az agyhalott narancskomcsi matematika szerint.

Blogger Géza 2015.08.18. 09:15:38

@a fidesz csak lopni tud:

1. Nem, hazugság. Sem az Opelt, sem az Audit, sem a Suzukit nem Gyurcsány hozta ide. Továbbá amikor a szocik idején volt némi növekedés, akkor sose mondtátok, hogy még az előző kormányok miatt idehozott autógyárak miatt van.

2. De üzemel. 90%. Tény.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.18. 09:25:26

@a fidesz csak lopni tud:

Igyekszem úgy elmagyarázni, hogy te is megértsd.

Szerinted mi a jobb neked:
- működik a kertedben egy aranybánya, a tiéd a bánya,
- működik a kertedben egy aranybánya, a szomszédé a bánya.

Ezt gondold végig. Igyekezz függetlenül végigelemezni, balliba mítoszoktól mentesen.

AtiSnatch 2015.08.18. 09:31:11

na mi van, a Napsugár óvodának nincs napközis gyerekmegőrzője?

joska61 2015.08.18. 09:32:52

@hobbitroll: Egen, erre próbáltam utalni. Csak itt ez így nem veréb, hanem egy sokkal nagyobb ám butább állat. :)

bunkó · http://bunko.blog.hu 2015.08.18. 09:49:37

Nem tudom, hogy ki az a zseniális dizájner aki ezt ilyen ügyesen kitalálta, de a szürke hátterű fekete szöveget nem vagyok hajlandó elolvasni.

bunkó · http://bunko.blog.hu 2015.08.18. 09:59:28

Az ország tele van olyan "üzleti ajánlatokkal", ahol az ajánlatban szinte semmit sem ígérnek, viszont jómagas áron. Ez is ilyen: megrendelt valaki egy értéktelen baromságot és megígérte, hogy egy rakás pénzt fog kifizetni érte. A cég azt a keveset amit ígért könnyedén betartja, ezért csak nagyon nehezen perelhető.
Ezeket a fajta csalásokat nehéz lefülelni, mert csak valóban okos rendőr/ügyész lenne képes elkapni ezeket, az meg ritkaság.
Egy olyan országban, ahol csökken a jogbiztonság, ott előbb-utóbb szokássá válik az önbíráskodás.

a klan 2015.08.18. 10:11:05

@Blogger Géza: @ózdi cigány: Kb két és fél év óta meglehetősen magas negyedév/előző negyedév alapon a magyar növekedés, csak hogy ne halj meg hülyén.

index.hu/gazdasag/2014/12/31/magyarorszag_listak/

Magyarország a tavalyi évhez hasonlóan 31. Európában a GfK szerint, az egy főre jutó nemzeti vásárlóerő 4949 euró, ez az európai átlag 37,7 százaléka, a németek 21 579 eurós vásárlóerejének negyede (a vásárlóerő az adózás után egy főre jutó, elkölthető jövedelmet jelenti). Ezzel az aránnyal egyre hátrébb szorulunk a közép-kelet európai régióban: 2004-ben a régióból Szlovénia vásárlóerő indexe volt magasabb,

2014-ben viszont már Szlovénián kívül a balti országok, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Horvátország is magasabb egy főre jutó átlagos vásárlóerővel rendelkezik.

A szomszédos Szlovákia az egy főre jutó 7537 eurós vásárlóerővel az európai lista 23. helyén áll, a mi vásárlóerőnk még ennek is csupán a kétharmadát teszi ki. Magyarország – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is megelőzi Montenegrót (4617 euró) és Romániát (3748 euró).

bunkó · http://bunko.blog.hu 2015.08.18. 10:12:48

Mikor fognak már megtanulni az emberek ÉRTŐEN SZERZŐDÉST OLVASNI? Hogy milyen óriási különbség van az "ingyenes szoftver" és az "ingyen letölthető szoftver" között? Hogy milyen baromira nem ugyanaz az "ingyenes" és az "első hónapban ingyenes"?
Az iskolában szükségtelen hülyeséggel tömik a gyerekek fejét (magas szintű matek és biológia stb), miközben a szerencsétlen úgy megy neki az életnek, hogy fogalma sincs az alapvető dolgokról, bedől minden csalónak, felveszi a svájci frank hitelt, stb stb
...persze lehet, hogy a kormány számára hasznosabbak a buta emberek...

Homár Hilda 2015.08.18. 10:18:54

@Az antiochiai szent kézigránát: én nem azt mondtam, h a poszter nem hibás benne, de attól még egy jó nagyra ásott lyukba gyalogolt bele újságot olvasva.

Blogger Géza 2015.08.18. 10:22:16

@a klan: Igen, 2004 és 2010 között nagyon lemaradtunk a régióban. És akkor is egy hosszú távon fenntarthatatlan eladósodásból finanszíroztunk egy olyan életszínvonalat, aminek az alapját nem termeltünk meg. Most viszont az eladósodás csökkentése mellett növekszik a reálbér. Ami hatalmas különbség. 2014-2015 fordulópont e téren.

a klan 2015.08.18. 10:26:36

@Blogger Géza: Álmodik a Nyomor

Duhaj kedvek Eldorádója,
Száz tivornyás hely, ne bomolj.
Csitt, most valahol, tán Ujpesten,
Húszesztendõs legénynek vackán
Álmodik a Nyomor.

Gyár-marta, szép, sovány, bús alvó,
Melle horpadt, válla kiáll,
Arcán zúzos, jeges nedvesség,
Mosolyog. Szent, nehéz álmában
Urabb, mint egy király.

Tiszta ágyat és tiszta asszonyt
Álmodik s vígan fölkacag,
Kicsit több bért, egy jó tál ételt,
Foltatlan ruhát, tisztességet
S emberibb szavakat.

Kevesebb vért a köhögésnél
És a munkánál több erõt
S hogy ne kellessen megjelenni
Legalább tíz-húsz esztendõig
Az Úr szine elõtt.

Te, nagyváros, csupán öt percig
Álljon ürítetlen a bor
Dús asztalán dús nábobidnak,
Mert valahol talán utolsót
Álmodik a Nyomor.

- Ady Endre -

Netuddki. 2015.08.18. 10:59:46

2. A cég elnevezése
2/1. Max-WebHirdetés Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Bejegyzés kelte: 2011/12/13 Közzétéve: 2011/12/29
Hatályos: 2011/12/13 ...

5. A cég székhelye
5/1. 2049 Diósd, Felsőgazdagdűlő utca 17.
Bejegyzés kelte: 2011/12/13 Közzétéve: 2011/12/29
Hatályos: 2011/12/13 ...

902. A cég tevékenysége
9/2.
7311 '08 Reklámügynöki tevékenység
Főtevékenység.
Bejegyzés kelte: 2012/03/31 Közzétéve: 2012/04/12
Hatályos: 2012/03/31 ...

11. A cég jegyzett tőkéje
11/1.
Megnevezés Összeg Pénznem
Összesen 500 000 Ft.
Bejegyzés kelte: 2011/12/13 Közzétéve: 2011/12/29
Hatályos: 2011/12/13 ...

21. A cég adószáma
21/1. Adószám: 23730203-2-13.
Közösségi adószám: HU23730203.
Adószám státusza: érvényes adószám
Státusz kezdete: 2011/12/12
Bejegyzés kelte: 2011/12/13 Közzétéve: 2011/12/29
Hatályos: 2011/12/13 ...

Aureliano Buendía 2015.08.18. 11:02:15

@Homár Hilda: igaz ugyan hogy 3 helyen ki volt írva, hogy vigyázz, építési munkálatok, de minek azt elolvasni, vannak fontosabb dolgok is az életben.

zoli_ 2015.08.18. 11:03:25

Egyik nap csörög a telefon ( a városi). Az országos izületi központból telefonálnak, és kérdéseket szeretnének feltenni.
Mondom hö?
Hát az izületi betegségekkel kapcsolatban...
Mondom neki, hogy nekem csak fracturám van a tibia disztális végénél az is jó?
........
........
(system halted)
........
........
Ja és szubdurális hematómám is van, az már elég???
........
........(wait)

Ő köszönöm, viszont hallásra :)

Csak tudnám miért rakta le? Számos tök jó nevű dolgot fel tudtam volna sorolni még :)

Netuddki. 2015.08.18. 11:11:25

@bértrollbosszantó_kovi1970: Jól meg kell szopatni a konkolythegeszabolcsot!
A Google 2012-es utcaképe szerint a cég "székhelye" egy nem aszfaltozott, az utca nevével ellentétben zömében lepukkant környéken van. Szabolcsunk, már ha ez az igazi neve, innen szeretne csalással kitörni. Érthetetlen, hogy még mindig nincs letiltva az adószáma...

Netuddki. 2015.08.18. 11:19:13

@Blogger Géza: "Szerintem a cég teljesen korrekt volt, még külön figyelmeztető e-mailt is küldött. Arról tényleg nem tehetnek, hogy a másik oldalon semmit nem olvasnak el, és mindent aláírnak."

Egy századvéges, közpénzmosodás, tolvaj fideszestől nem is vártam más beírást. Ti hoztatok törvényt arról, hogy a lopás nem is az ha fideszes követi el. Ennyit ér a jogotok, ha köszönő viszonyban sincsen az erkölccsel és a tisztességgel.

Szóval kisfácán! Egy szerződés nem attól lesz érvényes ha valaki fondorlattal valakiből, akarata ellenére kicsikarta az aláírását egy darab papírra.
Mellesleg ott a megoldás (lecke 2.) a bejegyzésben. Olvassá bazmeg!

a fidesz csak lopni tud 2015.08.18. 11:22:17

@Blogger Géza:

Agyhalott komcsi.

1. A szocik után, vagy alattuk jöttek be. A csüngőhasú estére segget adó gazdád egy darab autógyárat nem tud felmutatni, mind mások kormányzása alatt jött.

2. Beszéld meg a fél millió gazdasági menekülttel, azok majd elmondják neked mi működik itthon a gazdaságból.

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Agyhalott komcsi. Az aranybányát ide telepítik, hasznot kivisznek belőle, pont úgy mint a MOL a környező országokból. A te egyszerű gondolkodásodat követve a MOL is szemét multi, hiszen kiviszi a hasznot.
Érted már, miért vagy egyszerű, és miért a tőled megszokott oltári nagy baromság az aranybányás mellébeszélésed?

Elbolyoghatna az üres agyadban egy gondolat arról is, hogy a csak az elmúlt öt évben elrabolt ezermilliárdokból mennyi munkahely létesült.
Ismét csak a butaságodat bizonyítottad, a multi munkahelyet teremt, a fideszes maffia az ország pénzét lopja el, és építi le folyamatosan azokat a munkahelyeket is, akik még megpróbálnak vegetálni.

Blogger Géza 2015.08.18. 11:22:59

@bértrollbosszantó_kovi1970: Miért írta alá akarata ellenére a szerződést? És mi lenne az a "megoldás" szerinted? Már ami egy bíróság előtt megállja a helyét...

És mi ez a baromság a nem létező törvényedről, ami csak fideszesekre vonatkozna? :D

Blogger Géza 2015.08.18. 11:24:28

@a fidesz csak lopni tud: Akkor ennyi erővel az összes autógyár a Fidesz alatt után, vagy előtt jött be. :D

Netuddki. 2015.08.18. 11:41:31

@Blogger Géza: Szövegértelmezés?
"A telefonbeszélgetéskor elhangzott, hogy szerződéses ajánlatunkat postán fogjuk elküldeni, és átvételkor kérjük, figyeljenek rá, hogy valóban az aláírásra jogosult képviselő vagy az ő meghatalmazott helyettese írja alá. Tehát kifejezetten felhívtuk az Önök figyelmét szerződéses ajánlatunk megküldési módjára, amibe XY a(z) Z Kft. képviseletében kifejezetten beleegyezett."

Hát én még nem hallottam arról, hogy úgy létrejöhet szerződés, hogy postán jön a csomag és a postásnak aláírja a csomagátvételt valaki.
De teljesen mindegy. Az ürge az 1 személyes káeftéjében egy kibaszott csaló. Ezeket meg le kell csukni és nem pátyolgatni. Esetleg ezzel a véleménnyel van valami problémád?
Na és azzal, hogy a megkárosítottakat kéne védeni és nem a csalókat?

zooDoo 2015.08.18. 11:50:38

Ha a tisztelt cég nem egy csaló banda lenne, nem alkalmazna ilyen tisztességtelen szerződés kötési metodikát. Ez különös rendelkezésnek minősül aminek kezelése nagyon szigorú.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.18. 11:51:55

@a fidesz csak lopni tud:

Miért lenne szemét a multi? Az a saját érdekeit nézi.

Nem az a hülye, aki magának elveszi a szomszéd aranyvbánya hasznát, hanem az, aki ezt lehetővé teszi számára.

A korrupciónak az egész témához semmi köze.

Ha csak korrupció lenne, de az ország gazdasága nem lenne idegen kézben, dupla ennyi lenne az életszínvonal.

Logikád szerint az USA kommunista, mert lépéseket tesz, hogy ne kerüljön minden amerikai iparág kínai kézbe.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.18. 11:53:53

@a fidesz csak lopni tud:

"a multi munkahelyet teremt"

Ismét a hasonlat.

Szerinted mi a jobb:
- a te saját telkeden az aranybánya a szomszédé, s a szomszéd alkalmaz téged ott,
- a te saját telkeden az aranybánya a tiéd, s te alkalmazod ott a szomszédot.

Gondolkozz.

Blogger Géza 2015.08.18. 11:55:56

@bértrollbosszantó_kovi1970: Ja, hogy te olyan analfabéta vagy, mint a posztoló? Ez sok mindent megmagyaráz... :D

"A megbízási szerződés két példányban készült. Megbízott példánya a futár vagy postai alkalmazott jelenlétében megbízó képviselője vagy az általa meghatalmazott helyettes által történő aláírást követően visszakézbesítésre került a megbízotthoz."

ózdi cigány 2015.08.18. 12:00:53

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Hülye vagy birca, az aranybánya qrvára nem jó példa. Példálózz a Mercedesszel!
Konzervgyár, vagy Mercedesz.
Na ez hogy tetszik?

ózdi cigány 2015.08.18. 12:02:31

@Blogger Géza: Hazudsz Géza, az államadósság nő. A nettó államadósság meg főképp.

Netuddki. 2015.08.18. 12:04:30

@Blogger Géza: Hát papa! Aki analfabéta itt az te magad vagy.

Hogyan értelmezed az általad belinkelt szöveget? Mert én úgy, hogy a postásnak aláírja a papírfecnit a rászedett ami megy vissza a csalónak. Ideje nincs annak tartalmával megismerkedni, arra meg főleg nincsen, hogy a jogi képviselőjével is átnézesse. Már ha van persze. Szóval?
Maguk a "szerződés" kötés körülményei mire engednek következtetni? Ja, és miért a csalót véded egy rászedettel szemben? Erre válaszoljál tolvaj fideszes bazmeg!

Dikusz 2015.08.18. 12:05:03

Homár Hilda - szeretném megkérdezni, hogy miért szerepelhet a blogban kifejezetten politikai vitatkozás néhány hozzászólótól? Ezek miért nem kerülnek törlésre, vagy kitiltásra?
Látom, hogy régi tagok is kitiltásra kerülnek, sokszor okkal. Őket sem értem, mire jó az egymásnak való sokszor rosszindulatú beszólás. A blogot olvasni miattuk is szoktam. Az ún.csetelésük is szórakoztató, sokkal inkább, mint a politikai szóváltások.
U.i.: nem szántam rosszindulatú kritikának a hozzászólásomat (emiatt kitiltatni sem szeretném magam), csak úgy gondolom, hogy ez a blog nem politikai, szerencsére.

ózdi cigány 2015.08.18. 12:06:25

@Blogger Géza: Telezengted ezzel a netet nergebe! Ezen esetet nem terjeszted.

ózdi cigány 2015.08.18. 12:07:33

@Dikusz: De másokat /sze kitiltatnál. A gengszterváltás el5t te ugye házmester voltál?

Blogger Géza 2015.08.18. 12:22:20

@bértrollbosszantó_kovi1970: Istenem, meddig égeted még magad? :D Ez már tényleg tragikomikus... Bár te tényleg a legreménytelenebb esetek közé tartozol, ez magyarázza a politikai baromságaidat is. :D Próbáld lassan, hátha...

"A SeoStart Keresőoptimalizálás megbízási szerződés hozzánk visszajuttatott példányának aláírása mellett a vállalkozás képviseletében eljáró hivatalos képviselő, vagy mint meghatalmazott helyettes, aláírta az ahhoz mellékelt postai küldemény átvételéről szóló elismervényt is "

Blogger Géza 2015.08.18. 12:24:15

@ózdi cigány: Ez eladósodás csökken. Ami az adósság/GDP arány. (Csak ez számít igazán.) Másként: a GDP jobban nő, mint az adósság, így helyzetünk javul.

megettem az aranybornyút 2015.08.18. 12:40:24

@atörökkk:

"@Homár Hilda: van on site, és off site seo. De azért szakértsetek még, fogalmatlanok."

Hé!

Neked is csak a szád nagy, nem az ismereted.

Az off page SEO a következőkből áll:

1. Mutassanak a honlapod RELEVÁNS oldalára más, NAGY látogatottságú oldalak RELEVÁNS tartalmaiba ágyazott linkek, vagy ami még jobb, "anchor text"-ek. (Kattintható kulcsszavak a szövegben, amik a honlapod RELEVÁNS oldalára visznek.

2. Légy aktív a közösségi oldalakon nyitott céges csoportoldalakon (Ez nálunk a beszarásig FB-posztolást jelenti.)

3. Légy aktív a tartalommegosztó oldalakon a céges tartalmaiddal, és promózd a honlapodat is (Ez nálunk a beszarásig YouTube videókat jelenti)

A lenyúlós cég semmi ilyesmit nem adott a poszternek.

Szerintem az átverés abban áll, hogy a 140 ezer forintért rásózott pár értéktelen linket, meg egy 100 oldalas marketing bullshit "oktatóanyagot". Az efféle cégek ezt szokták csinálni. Elképesztő egyébként, hogy már 10+ éve verik át ezzel a cégeket, és még mindig van balek, akit át lehet ezzel a trükkel verni.

Az on page seo kivitelezéséhez meg ugye BE KELLETT VOLNA engednie a poszternek az átverős céget a céges honlapja adminjába, hogy módosítani tudja a feltett szövegeket, meg átírhassa a kód SEO-szempontból érdekes részeit. Ilyesmi se történt.

Szóval mit is adott ez a lenyúlós bagázs a poszternek 140 ezer forintért?

A Homárlánynak van igaza, nem neked.

Dikusz 2015.08.18. 12:55:40

ózdi cigány - azért kérdeztem meg, hogy miért nem kerülnek törlésre, vagy kitiltásra ezek a hozzászólások, mert ez nem politikai nézetek megvitatására való blog. Abból van elég. Ha ott olvasnám ezeket a véleményeket, az rendben is lenne, de nem itt. Egyébként pont a te hozzászólásoddal értek egyet.
Házmester nem voltam, de gyerekkoromban rettentően féltem tőle, állandóan kiabált, ha a gangon játszottunk.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.18. 12:56:08

@ózdi cigány:

A külföldi befektető kis mértékben jó, nagy mértlkben romboló hatású.

Netuddki. 2015.08.18. 13:30:21

@Blogger Géza: Tudsz olvasni?

" Ja, és miért a csalót véded egy rászedettel szemben? Erre válaszoljál tolvaj fideszes bazmeg!"

De válaszolok helyetted. Azért mert egy tolvaj fideszes vagy.

Blogger Géza 2015.08.18. 13:32:00

@bértrollbosszantó_kovi1970: Itt semmiféle csalásról nincs szó, van két hülye: a posztoló meg te, akik nem képesek értelmezni egy leírt szöveget.

Netuddki. 2015.08.18. 13:33:33

@megettem az aranybornyút: "A lenyúlós cég semmi ilyesmit nem adott a poszternek."

A lenyúlós "cég" 1, max. 2 emberből áll. Amit kínál az a Googlee szerint is csalás. Már ha valóban megdolgozna a pénzéért. De nem dolgozik meg.

a fidesz csak lopni tud 2015.08.18. 13:34:59

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Na akkor még egyszer, agyhalott orbánista komcsi.

Sorold, hogy az elmúlt öt évben ellopott több mint 10 ezer milliárd forintból a fidesznyik oligarchák, tudod, esti seggadó gazdáid, akik a hazug mantráidért fizetnek, mennyi munkahelyet létesítettek.
Ha felsoroltad, akkor léphetünk a többi kérdésre.

Netuddki. 2015.08.18. 13:35:57

@Blogger Géza: "Itt semmiféle csalásról nincs szó"

Mondja egy közpénzmosodás századvéges tolvaj fidesztroll. Szerencsére vagyunk még olyanok páran akiknek a helyén van az erkölcsi érzéke. Ti is ki lesztek takarítva az oszágból az ilyen ügyeskedőkkel együtt mint a konkolytege haverod. Előbb-utóbb, ami késik nem múlik...

Krumpli Bogart 2015.08.18. 13:35:58

Én visszaküldtem volna, hogy ilyen kibaszott hosszú válaszlevelet nem érek rá elolvasni, foglalja össze a lényeget 5 mondatba.

Egyébként az ilyet retkeket miért nem nyomjátok fel AZONNAL a fogyasztóvédelemnél?

Ja! És a telefonos pinákkal sem szoktam szóba állni. Első kérdésem mindig így hangzik (szó szerint):
Honnan a retkes faszból tudod a telefonszámomat?

Trágárkodni nem azért kell, mert én egy rosszul nevelt, elvetemült gonosz ember vagyok, hanem azért, mert csak ezzel tudod blokkolni a betanult papagájszöveget, ami a köszönés után azonnal ömlik kifelé a pofáján.

A beszélgetést is azzal kell befejezni, hogy:
- Menj a tetves kurva anyádba!
Ha ezt elmulasztod, visszahívnak.

a fidesz csak lopni tud 2015.08.18. 13:36:40

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Agyhalott, gondolkozz.
Mi a jobb, a multi aki munkahelyet létesít, vagy a tolvaj fideSS maffia akik elől csak eddig fél millió ember menekült el, és ez a szám csak nőni fog.

Blogger Géza 2015.08.18. 13:47:33

@bértrollbosszantó_kovi1970: Álmodozz csak nyugodtan, de te attól még nem leszel kevésbé funkcionális analfabéta, hogy bárki elhagyja ezt az országot. :)

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.18. 14:09:25

@a fidesz csak lopni tud:

Nem menekült el senki a Fidesz elől, azaz eleve téves a kérdésed.

a fidesz csak lopni tud 2015.08.18. 14:54:55

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Agyhalott ortyinista féreg, 100 millából sikerül hazahülyíteni két embert az elmenekült fél millióból.
.

Escaped 2015.08.18. 16:51:29

Releváns ati gyasztóvédelem=/= érvek nélküli (ál)politizálás.
Szerinted is, @Homár Hilda: ?

2015.08.19. 10:31:58

Idézet a cég leveléből:

"Kollégánkkal telefonon történt egyeztetéskor XY a(z) Z Kft. képviseletében beleegyezett a(z) Z Kft. részére történő _szerződéses ajánlat_ megküldésébe, mely egy 8 napos díjmentes próbalehetőséget tartalmazott."
vs
"A _megbízási szerződés_ két példányban készült. Megbízott példánya a futár vagy postai alkalmazott jelenlétében megbízó képviselője vagy az általa meghatalmazott helyettes által történő aláírást követően visszakézbesítésre került a megbízotthoz."

Jól értem, hogy ezzel gyakorlatilag a cég is elismeri, hogy _ajánlatot_ ígértek telefonon, de _szerződést_ küldtek ki? :)

2015.08.19. 10:34:48

És ezek után akkor a levélíró nem _figyelmetlen_ volt, hanem _jóhiszemű_, amikor alapos átolvasás nélkül átvette a küldeményt.

ózdi cigány 2015.08.19. 16:05:31

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Ja, mert a Mercedesz kismértékű befektetés. Te olyan hülye vagy hogy az elképesztő.

CID. 2015.08.19. 19:15:33

@Krumpli Bogart: Például, mert jogi személyként nem minősül fogyasztónak, így a fogyvéd nem foglalkozik vele?;)
süti beállítások módosítása