Tékozló Homár

Mennyit ér egy betört gyerekfej?/Frissült a GVTI-fogyasztóvédők válaszával

2015.09.02. 14:14 | Homár Hilda | 214 komment

auchan.gif

Kisgyerekekkel gyakran előfordulnak kisebb-nagyobb balesetek még akkor is, ha az ember folyamatos éber járőrözéssel és felderítéssel bolondítva éli a midnennapokat, polcok alatt leselkedő, ottfelejtett veszélyekre pedig eleve nehéz felkészülni. Hogy egy ilyen gondatlanság miatt bekövetkezett sérülést hogy lehet forintra váltani, sejtelmünk sincs, de megkérdezzük.

Kedves Homár blog,

Érdekelne, hogy ki mit gondol a velünk történtekkel kapcsolatosan.

Augusztus 24-én bevásárolni mentünk a maglódi Auchan áruházba, két éves kisfiunkkal. A vásárlás végéhez közeledtünk, amikor még benéztünk a babaruha részlegre. Miközben nézegettük és próbálgattuk a gyerekünkhöz a ruhákat, egyik pillanatban a kisfiunk elcsúszott a padlón és a "POLCOK ALATT FELEJTETT un: béka, emelő munkagépet" lefejelte, meghozza olyan szerencsétlenül, hogy betört a feje. Azonnal omlott a kis homlokából a vér az 1cm-es lyukon keresztül.

A gyereket felkaptuk az ölünkbe fektetve, és próbáltuk csillapítani a vérzést amivel csak tudtuk. Természetesen mindent hátrahagyva kirohantunk az eladótérből, a biztonságiak azonnal a segítségünkre siettek és bevittek minket az elsősegély szobába, eközben mentőt hívtak, és a hangosbemondón keresztül orvost is kértek hozzánk.

Hála istennek a mentő hamar kiért és elvitt minket az ügyeletes (Heim Pal) kórházba, ahol szakszerűen ellátták a sebet, összekapcsolták és röntgen után hazaengedtek bennünket, leven hogy a koponya szerencsére nem sérült.

Az áruház biztonsági felelős kollégája felvette a jegyzőkönyvet, amelyben leírtuk a történteket, és hogy kártérítéssel élünk a hanyag munkagép használatból eredő súlyos sérülés miatt. Mit gondolnak, milyen kártérítéssel élhetünk ezzel az üggyel kapcsolatosan? 

Hozzáteszem, nem akarok ezen meggazdagodni, vagy hasznot húzni a gyermekem sérülésén, egyszerűen úgy érzem, hogy ilyen emberi mulasztások okán nagyon súlyos sérüléseket lehet szerezni.
Elég csak belegondolni, milyen stressz és trauma érte ezt a két éves kisfiút!

Válaszukra számítok és köszönöm.

Sz

UPDATE szept. 9.

Megkérdeztük fogyasztóvédelmi szakértőinket, mit gondolnak az esetről. Ezt:

Kedves Sz.!

Egy ilyen eset után érthető módon felmerül a kérdés, hogy felelős-e a valaki a történtekért? Ha igen, ki az, és milyen következményei vannak egy ilyen balesetnek?

A hatályos jogszabályok értelmében az áruházak a vásárlók testi épségéért felelősséggel tartoznak, minden általában elvárható intézkedést meg kell tenniük annak érdekében, hogy az esetlegesen bekövetkező baleseteket elkerüljék. Jelen ügyben azt kell vizsgálni, hogy a kereskedőt terheli-e mulasztás, a padló csúszásmentesítése, illetve a munkagépek elhelyezésével kapcsolatban.

Ha a mulasztás megállapítható, abban az esetben sérelemdíj megfizetése iránti igény érvényesíthető az áruházzal szemben a gyermeked fejsérülésével kapcsolatban okozott trauma miatt. Az igényt érdemes közvetlenül a cég számára írásban bejelenteni, így ebben az esetben egy peren kívüli megegyezéssel zárulhat le az ügy. Ha nem ismerik el az esettel kapcsolatos felelősséget, abban az esetben az igényt bíróság előtt kell érvényesítened. Az eljárás során az áruház mentesülhet a sérelemdíj megfizetése alól, ha bizonyítja, hogy a baleset bekövetkeztével kapcsolatban mulasztás nem terheli és minden intézkedést megtett a sérülés elkerülése érdekében.

A követelt összeg nagysága a peren kívüli megegyezés elmaradása esetén bírói mérlegelés tárgya, ahol értékelni kell a sérülés nagyságát, annak esetleges további következményeit és az áruház mulasztásának mértékét is. A levélből rendelkezésre álló információk birtokában ez elérheti a 100 ezres nagyságrendet is.

Sz., javasoljuk, hogy a sérelemdíj megfizetésével kapcsolatban elsősorban próbáld meg az áruházat megkeresni. Ha a cég ennek teljesítésétől elzárkózik, abban az esetben csak a bírósági út áll előtted az igény érvényesítésére.

--------------------------------------------------

Kedves Homár Olvasók!

A legváratlanabb pillanatokban kerülhettek olyan helyzetbe, hogy valamilyen a levélben is írt nem vagyoni jellegű károsodás ér benneteket. Következzen néhány olyan tanács amely az ilyen esetekben a segítségetekre lehet ezekben az esetekben:

Gondoljátok át! Van-e felelőse a károkozásnak? Gyakran egy baleset csak a véletlenen múlik és akkor is bekövetkezik, ha azt megelőzően az érintettek megtettek minden elvárható óvintézkedést. A kártérítési felelősség csak abban az esetben állapítható meg, ha a károkozó nem járt el körültekintően.

Igényérvényesítés. Ha a fentieket alaposan mérlegelted és az igényedet jogosnak tartod, abban az esetben azt javasoljuk írásban közölni a károkozóval. Sok esetben a felek között nem is vitás a bekövetkezett károkért való felelősség és ezzel egy hosszadalmas és költségigényes peres eljárást lehet megelőzni.

Kedves Sz., kisfiadnak mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Troppauer_Hümér 2015.09.02. 17:36:24

@Black Hole: Lehet picsológushoz kell járnia az eset óta szegény kétéltűnek.
Csak nehogy előtörjenek belőle vietnámi reflexek, mert akkor jajj a kétéveseknek!

Az antiochiai szent kézigránát 2015.09.02. 17:46:55

Hilda Hilda... Te nagyon ki akarod húzni a gyufát, hogy következetesen NEM fogyvédes posztokat raksz ki, ráadásul idiótáktól?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.02. 17:47:40

@Ciri: A blog nem gondol semmit, ugyanis egy fogalom nem szokott gondolkodni ^.^

Mi, kommentelők gondolunk sokfélét :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.09.02. 17:51:58

@Troppauer_Hümér: nah. én mindig kedves vagyok velük. Kivéve ha idióta maaaaóórgitttt a poszter vagy ha nincs jókedvem. Vagy ha nagyon meleg az idő.

AtiSnatch 2015.09.02. 17:54:14

@ööö,izé: Rendben. A munka eltereli a figyelmem a homárról, meg még ingerülté is tesz :/ :)

@Aureliano Buendía: én egy ideje ingyen eszem a kínait ;) :D

@Poszter: Ezt a békát jobb lesz, ha lenyeled.

AtiSnatch 2015.09.02. 17:56:08

@Az antiochiai szent kézigránát: Szerintem Hilda unja a kevés kommentot. Há nézd meg itt is mennyi szép kommancs összegyűlt :D

Artech 2015.09.02. 17:57:10

Kedves Sz.
Nem tudom, hogy Önnek mondanak-e a következő szavak akármit is.
Előrelátás, előre gondolkodás, odafigyelés, nevelés.
Vagy kérdezek mást. Halad az autópályán a külső sávban.
Kicsit távolabb a sávot lezárták, betonfalos autó a hátvéd, Ön mit tesz?
A fent leírtak függvényében, nyugodt lelkiismerettel bele gangol, mert úgy tanulta, gondolta, az autópályán nem szabad megállni, és hisz benne, hogy igaza van.
Meghal.
Felkerül Szent Péterhez.
Mit mond neki?
Igazam volt?
Nem kell előre gondolkoznom?
Nem kell látnom a veszély forrást?
Más gondolkozzon helyettem?
Nem.
Nem.
Nem.
Idézek: "Elég csak belegondolni, milyen stressz és trauma érte ezt a két éves kisfiút!"
Igen!
Trauma!
(vazze, kérdezd már meg a szüleid, mikor te voltál 2 éves, ismerték ezt a szót?)
Igen! De nem az Ósan miatt....
Nem, hanem azért mert a szülő, 'SZ' nem tudta megvédeni....
Cserben hagyta...
Miatta van a fájdalom..
'SZ' (szülő) nem vigyázott a rá...
A saját vérére...
A jövőére...
Kedves 'SZ'. Ha legkózelebb mész a fentebb említett áruházba, kérlek, vegyél ásót, majd egy csendes, elhagyatott parkban, kérj BOCSÁNATOT A VÉREDTŐL, és ásd el magad...

Az antiochiai szent kézigránát 2015.09.02. 18:06:23

@AtiSnatch: Látom, látom. De aztán meg itt fog picsogni, mint ez a Szülők Gyöngye... Szerintem neki is kéne ide írnia és tanácsot kérni a T. olvasóközönségtől :D

Troppauer_Hümér 2015.09.02. 18:07:35

@sugargiraffusplumps.: Szaniszló kamuprofilját turbómagyaroknak láttad? Egyéves Önkéntes is ott garázdálkodik, index címlapos.

Rosszindulatú Vászka 2015.09.02. 18:19:56

@Troppauer_Hümér: míg valamellik homér nem jelenti a kamuprofilját, oszt nem töröli a rencer. Mint sokunkét innét.

Troppauer_Hümér 2015.09.02. 18:34:09

@Rosszindulatú Vászka: Az állítólag Atpijkamo volt.

Én nem tudom tisztelt bíróság.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.02. 18:43:19

@Rosszindulatú Vászka: Bvallom, nekem "@Troppauer_Hümér: " a kamuprofilom. Csak arra vigyázok, hogy azzal mindig valami különösen vicceset írjak.

Troppauer_Hümér 2015.09.02. 18:45:00

@sugargiraffusplumps.: szerintem vicces. Ugyanakkor ijesztő.

Francois77 2015.09.02. 18:45:30

Most betört a feje vagy nem? A szülőt kellene jól beperelni, mert nem figyel a gyerekre.

Troppauer_Hümér 2015.09.02. 18:46:28

@atpijkamo: most nem sikerült de ne add fel!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.02. 18:48:30

@Troppauer_Hümér: Ah! EZ nem sikerült. Na, legközelebb jobban igyexem.

(Jelszó: gondolkoggy!)

Manyecska 2015.09.02. 18:50:25

@atpijkamo: a bátyám bezárta magát a kisszobába és kiállt az ablakba integetni apáméknak valami ötévesen.. Csak az volt a baj hogy Újpalotán a 10.-en laktak akkoriban. Apám síkideg lett.

Troppauer_Hümér 2015.09.02. 18:51:59

@atpijkamo: Nem megy, mert a védelmed alatt állok. A védelmed alatt pedig a retardáltak állnak. Namost, ha én igazából te vagyok....

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.09.02. 18:57:50

@Troppauer_Hümér: nem akarok már messzemenő fejtegetésekbe kezdeni, mer megint felmegy az idegállapotom, de bármekkora lipsihumanista vagyok is, ezeknek simán betörném az orrát egy puha párnával :) :)

hobbitroll 2015.09.02. 19:56:34

@posz-to-ló: Milyen kártérités?! Hülyevagyb*zdmeg?! Elesik az utcán, megfejeli a kerítést, annak is beperled a gazdáját te gyökér? Jobban járt volna az emberiség, ha kisszéket csinál helyetted az apád ...

polc alatt, egyértelmű, hogy nem az "út" közepén. mi a faszt keresett ott a gyerek?! Figyeltél volna inkább, de gondolom a faszbúk, vagy a trécs a többi hozzád hasonló 1bites picsával fontosabb volt

hobbitroll 2015.09.02. 20:04:05

@Artech: jut eszembe a hozzászólásodról ...

Ma olvastam, hogy akik a 80-as években születtek, azok valódi Hősök, olyasféle igazi hollywoodi mindent túlélő fenegyerekek. De tényleg! Gondolj csak bele, 1990 előtt születettek, azaz MI, kész csoda, hogy életben maradtunk. Nekünk még nem volt gyerekülés az autóban, sőt még biztonsági öv se nagyon, viszont bizton tudhattuk, hogy a gyerekágyak festékében akadt bőven ólom. A gyógyszeres és vegyszeres üvegek könnyedén nyithatóak voltak, nem volt semmi furfangos védelemmel ellátva, de még a fiókok és ajtók sem voltak felszerelve biztonsági nyitóval, és mikor bicajozni mentünk, nemhogy könyökvédőnk és sisakunk nem volt, de még rendes biciklink sem. Azért az nem volt semmi. Mi még csapból ittuk a vizet, és azt se tudtuk, mit jelent pontosan az ásványvíz. Én speciel sokáig kevertem a szódavízzel. Azt hittem az ugyanaz. Szúr-szúr. Semmi különbség a kettő között, miért pazaroljak hát rá külön szót. Mi nem nagyon unatkoztunk, ha tehettük kimentünk játszani. Igen, ki. Egész nap kint voltunk, a szüleink pedig csak sejtették, hogy élünk és megvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nemhogy mobil.
Pláne nekünk! Nyáron a derékig érő fűben és közeli kiserdőkben játszottunk, mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás roham. Nem tudtuk mi az a pollen, és a parlagfűről azt hittük, hogy a sárkányfűnek egyenes ági rokona. Ha elestünk, megsérültünk, eltört valamelyik végtagunk, vagy csak szimplán betört a fejünk, senkit nem pereltek be ezért. Egyszerűen mi voltunk a hibásak.Étkezési szokásaink Schobert Norbi mércéjével mérve nap mint nap tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy McDonalds-on edződött átlagos amerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna egy hátraszaltót attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval. Gondoljunk a zsíros kenyérre, a kolbászra, a disznósajtra (ki tudja mit tettek bele), az iskolai menzára (ki tudja mit NEM tettek bele) és mégis itt vagyunk. A kakaóban nem volt A, B, C, D és E vitamin, viszont "bedeko"-nak hívták és már ez is elég volt a boldogságunkhoz. Szobi szörpöt ittunk, ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból készült.
A limonádét még magunknak kevertük és mosatlanul ettük a fáról a gyakran éretlen gyümölcsöt, a WC pereme alatt pedig a baktériumok ezreinek a kolóniái telepedtek meg a még háborítatlan nyugalomban, a preDomestos korban. Viszont voltak barátaink! Olyanok, akikkel találkoztunk kint az utcán, a focipályán vagy a pingpongasztaloknál, vagy ha mégse, akkor egyszerűen becsengettünk hozzájuk és beengedtek. Nem kellet megkérdezni a szülőket. Sem a miénket, sem az övéket! Nem vittek és nem hoztak a szülők... Mégis itt vagyunk. Nyakunkban lógott a lakáskulcs, mikor játszani mentünk, és nem ritkán fadarabokkal, botokkal harcoltunk, labdával dobáltuk egymást, mégis itt vagyunk. Nem ütöttük ki egymás szemét, a többi seb pedig begyógyult. Ha egy tanár nyakon vágott, nem szúrtuk le egy késsel és nem pereltük be, és nem sírtunk otthon a szülőknek. Sőt! Ha lehet el se mondtuk. Ismertük a törvényt, és ha vétkeztünk, szüleink nem álltak mellénk. Megtanítottak úgy élni, hogy tudjuk, mit jelent a kötelesség, a bűntudat, a jóérzés, a felelősség. Ismertük ezeknek a szavaknak a mélységét. Ezek voltunk mi... Hősök?... Talán... Hősei egy letűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenül mosolyognak.

www.keptelenseg.hu/vicc-szoveg/hosok-vagyunk-4149

é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛ 2015.09.02. 20:06:36

szegény gyereknek az mekkora trauma lesz majd ha megtudja hogy ilyen idióta szülei vannak. ha otthon taknyál el a kölök és szétkúrja a fejét az 5 forintos egyen-konyhapult akkor az ikeát perlitek majd? talán figyelni kellett volna rá...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.09.02. 20:35:43

@hobbitroll: ezen mindig jót vigyorgok :) és tökre örülök hogy ilyen vén vagyok ;)

penzor 2015.09.02. 20:36:48

Most én ezt végigolvassam?

Sandor Akarki 2015.09.02. 20:50:50

@hobbitroll:
Autó se nagyon volt, így sokkal kevesebb környezetszennyezés, tisztább levegő jutott. Jobb volt.
WC és pereme. Lol. Ásott budi a kert végén.

Sandor Akarki 2015.09.02. 20:53:48

@hobbitroll: Oh, hehe, mi annak idején másfél gyerek magas parlagfüveket téptünk ki az árokparton és azzal kardoztunk. Senki nem volt allergiás. Talán mert tisztább volt a levegő, minden kaja bio volt és nagyrészt azt ettük ami a saját kerben nőtt, sóska, spenót, meggy, tojás, csirke, galamb, nyúl, disznó.

Martinicske 2015.09.02. 21:00:05

Mégis hogyan, mikor kellene kirakni az árut amit a kedves vevők nap derekán elhordanak? Mekkora sírás lenne, ha a kedvenc szarotok nem lenne kint a polcon ahova ki van írva? Csak hogy ne zavarják a vásárlókat a rakodással hagynák leürülni a polcokat.

Mekkora sírás lenne, ha kisgyerekkel nem lehetne bemenni? Mert folyamatos az áruk rakodása és az áruház nem akar felelősséget vállalni? Jönnének ám a posztok, lenne jajjgatás.

Amelyik gyerek nem bírja, vagy mozgékonyabb - ami amúgy jó - egyszerűen nem jó ötlet ilyen boltba bevinni, ha mégis muszáj akkor meg rohadtul kell figyelni. Mondjuk fogni a kezét.

Bilok 2015.09.02. 21:10:05

És hány baleset fogja még érni a gyereket, amíg felnő? 100? 1000? Jó sokat fog pereskedni a levélíró, ha nem tudja felfogni, hogy a gyerekek esnek-kelnek, ezzel nincs mit csinálni. Ráadásul most azokkal szemben van kártérítési igénye, akik mindent megtettek, hogy a gyerek tapasztalatlanságából és a szülő figyelmetlenségéből adódó bajban segítsenek neki. De persze hasznot húzni nem akar belőle, ááá dehogy... Haszonleső, álszent kis g.ci, már bocsánat.

penzor 2015.09.02. 21:35:05

Kurvaisten bassza szét a gyerekedet az egybütűs aláírás miatt! Amúgy meg nem kell a dráma, kivéve, ha nem volt veletek terhes kiskutya is, ami nyüszített, miközben szívszaggatóan nézett; 1 centis LYUK, mi? Nahagyjál.

penzor 2015.09.02. 21:39:48

"milyen stressz és trauma érte"
Belemagyarázod. Fájt neki egy darabig, aztán annyi. A gyerek normális (még) és ellenálló, a szülő meg.. nahagyjuk is. Nem a te gyereked az egyetlen a világba, bár most úgy érzed.

hobbitroll 2015.09.02. 21:40:06

@penzor: nana! abból a kölökből elvileg még lehet értelmes ember. Azért csak elvileg, mert ilyen szülő(k) mellett (igen, mindkettő, nehezen hiszem el, hogy ezt a szarságot egyedül találta ki) nem sok esélye van :(

Rosszindulatú Vászka 2015.09.02. 22:14:34

@hobbitroll: de hát most kapott traumát! No meg még el kell viselnie azt a hisztérikát pár évig.

hobbitroll 2015.09.02. 22:28:50

@Rosszindulatú Vászka: kabbevászka :)
Egyszerűen nem fér a fejembe, tényleg ennyire elhülyültek az emberek? (nem rád, és az értelmesebb homárokra gondolok itten ;) )
Ezt a hisztis3.14csát le kéne dobni a padlóla, de dúlván!

Igi1.0 2015.09.02. 22:35:42

Egen

Ebből se lesz életrevaló kölök.

Rosszindulatú Vászka 2015.09.02. 23:04:11

@hobbitroll: kikérem magamnak, én nem vagyok értelmes!

Igi1.0 2015.09.02. 23:32:21

@hobbitroll: de hát 1 centis lyuk lett a gyerek fejében

Nem vagytok együttérzők meg nincs purdétok

Irigykedtek csak

Vadászok Őrangyala 2015.09.03. 00:11:51

Apukát kell perelni, hogy ilyen gyenge csontú gyereket csinált. Szívesen.

zbzbzb 2015.09.03. 00:18:08

A poszt toló menjen el dolgozni és ne a gyermek balesetén nyerészkedjen. Továbbá ha van gyereke akkor ideje lenne hogy ő meg úgynevezett FELNŐTTÉ váljon és vállalja a felelősséget a saját idiótaságáért.
Sajnálom a gyereket, ilyen szülő mellett nagy eséllyel selejt lesz.

KaTe 2015.09.03. 02:04:55

Posztoló ba****, téged kellene feljelenteni, amiért veszélyeztetted a gyerekedet a hanyagságoddal, figyelmetlenségeddel. Akkor akár kártérítést is kérhetnél saját magadtól...

Mityu Addideapénzt kft LE 2015.09.03. 04:49:54

"Elég csak belegondolni, milyen stressz és trauma érte ezt a két éves kisfiút!"

Ez az élet nevű jelenség rendje. Így tanultuk meg mi is gyerekkorunkban mi az, ami miatt néha nem árt ha nem rohangálunk eszetlenül. :)

Szülőként pedig megtanulod, hogy a gyereked még a kezét is el fogja törni a biciklizés közben elesik. Akkor bepereled az aszfaltozókat? :D

Ne legyé' má' ennyire műmájer! :D

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.09.03. 05:12:50

HILDA!
NÉVNAPOD ALKALMÁBÓL ISTEN ÉLTESSEN! :)

Mityu Addideapénzt kft LE 2015.09.03. 05:14:40

@hobbitroll:

"Ezt a hisztis3.14csát le kéne dobni a padlóla, de dúlván!"

S ha arra jár egy béka, amit lefejel, mint vakbálna a korallzátonyt? :O

Akkó' megen stressz és trauma ér minket, vagy őt. oszt újra perelni akar majd! :D :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.03. 06:36:20

@Sandor Akarki: Mindegy, mert a boltokban amúgy sem lehetett kapni semmit, meg ha beszóltál a kocsmában a rendszerre, lehet, hogy elvittek :)

Amúgy hogy nem volt mindenki allergiás? Vagy csak nem tudta vagy nem foglalkozott vele senki.

piroshangszóró 2015.09.03. 08:00:57

A gyerek elcsúszott, beverte a fejét egy valamibe, ami éppen ott volt. Ha az nincs, másba veri be a fejét. Egy szerencsétlen baleset volt, nem az Auchan a hibás. Nem hiszem, hogy jogos a szülő részéről az Auchan-t hibáztatni ezért, csak magát járatja le.

Mi is járunk néha ilyen hiper-szupermarketekbe. Van ott egy ilyen alkalmatosság, bevásárlókocsinak híjják. 2 éves a gyerek, bele kell ültetni, és nem lesz ilyen baleset. Az enyém is 2 éves, szerintem nincs olyan gyerek, aki nem szereti, ha tologatják a bevásárlókocsiban. Másrészről, nem kell magára hagyni a gyereket, fél másodpercre sem. Sok ember jön-megy, senki nem néz a lába elé, mert az okostelefon fontosabb, simán fellökik a gyereket. Nem egyszer volt már, hogy arrébb kellett rántanom a kölköt, mert valami állat jön, és térdelné fejbe a gyereket.

Mityu Addideapénzt kft LE 2015.09.03. 08:05:14

@ColT:

"Amúgy hogy nem volt mindenki allergiás? Vagy csak nem tudta vagy nem foglalkozott vele senki."

Többek között azé', mer' megettük a jáccótéren azt a mennyiségű koszt, amivel az immunrendszerünk megfelelő működőképessége kialakult. Ma ezekkel a gyóccertári jajjideliposzómásszappan, oda a fasztudja milyen tisztítószer, s az immunrendszere a mai kölköknek lófaszt sem kap, nem információt arról mi ellen is védekezzen. :) :) :)

AtiSnatch 2015.09.03. 08:18:34

@Mityu Addideapénzt kft LE: "jajj, már csak 29 fok van, adj rá egy pulóvert meg síkabátot, nehogy megfázzon..." A cigánypurdék meg mínusz 20ban meztílláb szaladgálnak. Nem is influenzásak, meg a nyugdíjukra sincs gondunk... :D

joska61 2015.09.03. 09:07:49

Mi a szart keresett egy kétéves gyerek az Auchanba gyalogosan...?

Troppauer_Hümér 2015.09.03. 09:21:13

@joska61: Egy raklapemelő békát. Megtalálta.

Cadena75 2015.09.03. 09:22:15

Betört a feje, koponyája nem sérült. Magyarul felszakadt a fejbőre. Leperelni az Ósán képzeletbeli gatyáját is.

Nem.

AtiSnatch 2015.09.03. 09:33:24

Sz mint szopó.

Újposzt?

Troppauer_Hümér 2015.09.03. 09:42:51

@AtiSnatch: Hilda-névnapkor?

Lehet részegen fetreng valamelyik bokor alatt!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.03. 10:14:02

MI van az új poszttal?????????????
HIlda! Névnapot kívánok!
És csaxólok, hogy én névnapomkor is dolgozom!!!!!!!!!!

penzor 2015.09.03. 10:14:42

@KaTe: konnyebb kifele mutogatni, igy az enkep is marad a helyen (anyuka helyen marad), nem serul az ego: "jo szulo vagyok". Ez eloszobaja lehet konnyen annak is, hogy mas szulok lehuzasaval tartja onnon "josagat" felszinen. Amugy tipikus, magat tudatosnak kepzelo vinnyogo anyukapicsa. ES AMIKOR AZ 1 CENTIS LYUKON ¤OMLIK, ZUBOG¤ KI A VER MENSTRUACIO ESETEBEN? Hol vannak olyankor az auchanzold brekikiralyfik? Szamtalanszor adodik alkarom egyeb ferfitars helyett is szegyenkezni, hogy ilyen novel megis hogy. Biztos otthon is egy guminot mutatott be inkabb a xuloknek.

penzor 2015.09.03. 10:17:28

Ma kidomborodik az osszes seggnyalo.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.03. 10:19:54

jóreggeltjószurkolást, kéretik a névnapot a hétvégén ünnepelni amikor a rendes ember kipiheni a heti fáradalmait, köszönnyük.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.03. 12:20:33

@atpijkamo: Ajánlom a OB tampont, de lehet kapni különböző betéteket is. És mosakodj sűrűn. Szexet párnapig hanyagolni .

KaTe 2015.09.03. 12:50:37

@penzor: Engem nem csak az zavar, hogy valaki név nélkül ír ekkora hülyeséget, mint a posztoló, de ezt még halálosan komolyan is gondolja.

Azért adnék pár tippet is a posztolónak, hogy mik azok az esetek, amikor esetleg kártérítéssel élhet:

- A polcok alatt felejtett béka, emelő munkagép felett található polcok mind a rajtuk levő 1000 kilós össztömeggel rádőlnek a kis csemetéjére, darabokra törve és szakítva a kis csemetét.

- A polcok alatt felejtett béka felett található plafonról hirtelen különböző berendezési tárgyak (csövek, tető, lámpák) szakadnak le és esnek rá a kis csemetéjére, aminek következtében valóban fennáll az erős fejvérzés veszélye.

- "a polcok alatt felejtett" béka, emelő munkagép szimplán felrobban és szétszabdalja a kis csemetéjét.

stb...

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.03. 13:11:05

@KaTe: te mekkora genya vagy! teccöl! :D

melaena 2015.09.03. 13:20:35

Penzt ezert biztosan nem kapsz.
Max. kirugathatod az arufeltoltot, aki lehet,hogy nem is felejtette ott,hanem a munkajahoz szuksege volt ra.
Arra nem szamitott arra,hogy valami retard lehozza a keteves gyereket ,es nem figyel ra.
Barmi masnak nekifuthat a kiscsavo, szerintem teljesen irrelevans, hogy pont egy beka volt.
Ha a jatszoteren tortenik ,akkor az onkormanyzatot akarnad zsetonra lehuzni ?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.03. 13:35:29

@KaTe: szerintem te minden este Hannibált nézel :))

hobbitroll 2015.09.03. 15:34:55

@melaena: alap, elvégre nincs a f@szán kalap :P

Aureliano Buendía 2015.09.03. 17:56:15

@sugargiraffusplumps.: de akkor legyen már kettő, hogy kiválaszthassa, melyik volt nagyobb:D

Aureliano Buendía 2015.09.03. 17:58:33

@Troppauer_Hümér: ezt pont így van. Ha összetörtük magunkat, de még a ruhánk is elszakadt, akkor egy grátisz pofon kijárt, túléltük:)

Ezek a források nem túloznak. Azt hiszem, tegnap is valami hasonló történhetett.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.03. 17:59:02

@Aureliano Buendía: énrém ne mondják, hogy kicsinyes vagyok, legyen minnyár egy tucat, de oldalanként!

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.03. 18:00:08

@Aureliano Buendía: énrém :D monnyuk rémesen szarul vagyok egy hete, bisztos a klimax vagy a kemlé teszi.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.03. 18:31:05

@Aureliano Buendía: pedig fölhúztam az alumínijomsapkámat de asse használt.

Aureliano Buendía 2015.09.03. 18:33:08

@Józsi, a migráns köcsög: ehh, én tegnap belülről erősítettem a védelmet némi szőlőlével:D

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.03. 18:34:12

@Aureliano Buendía: nyugodtan valld be, hogy már teljesen be vagy szarva, nem szégyen az. én is be vótam annó :)

Aureliano Buendía 2015.09.03. 18:40:05

@Józsi, a migráns köcsög: é nem, pedig ez a kérdés elhangzott párszor a héten, pl. ma is:)

Nem olyan családból való vagyok. De a többit odaát;)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.03. 18:44:54

@Aureliano Buendía: "némi szőlőlével"

Vigyázz, hogy friss legyen, könyen megerjed. Néprajzi gyűjtőtáborban voltunk, jártuk a házakat, tavalyi musttal kínáltak, isteni volt, bebasztam, mint a csacsi. Érdekes, hogy járni már nem tudtam, csak biciklizni.

Aureliano Buendía 2015.09.03. 18:46:06

@atpijkamo: én nem szeretem a must.

A bringázás nekem is megy, a robotpilóta hazavisz:D

2015.09.03. 21:01:57

@hobbitroll: Ja, aztán felnőttünk, és némelyikünkből ilyen idióta szülő vált, mint a posztoló ....

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2015.09.04. 09:45:36

mint kiderült, nem volt betört fej, csak egy kis sérülés. ugyan milyen kártérítést lehet egy vágás miatt kérni?
mellesleg a bevásárló kocsikon pont azért van a fogantyú felőli részen a kinyitható gyerekülés két likkal a lábnak, hogy az olyan szülő, aki vásárlás közben nem tud figyelni a gyerekére, oda ültesse a kicsit. nem fog elkolbászolni, nem fog elesni.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 10:03:24

@Bogoj: "milyen kártérítést lehet egy vágás miatt kérni?"

Elég sokat. Csak hogy itt kitől.

"kinyitható gyerekülés két likkal a lábnak, hogy az olyan szülő, aki vásárlás közben nem tud figyelni a gyerekére"

De akkor is kell figyelni a gyerekére, csak nem kell tartani egyfolytában.

Volt olyan Darwindíjas már itt a Homáron, aki a 9 hónapos csecsemőt tette a gyerekülésbe.

Menyus Péter 2015.09.04. 10:44:52

Tuti waldorfos volt a gyerek. Szegénynek ilyen szülők mellett nehéz lesz majd

Thou 2015.09.04. 12:07:24

Jézus isten ilyen idióták vannak? Bebassza a gyereked a fejét mert elesik és pereskedni akarsz? Ha a polcot fejeli le akkor azért pereled az Auchant, mert minek volt ott a polc, ha a földet akkor meg azért? Tényleg ilyen idióták szaporodnak???

hobbitroll 2015.09.04. 14:30:09

@Thou: sajnos igen, dugni (szaporodni) a hülye is tud, minden máshoz kell egy kis ész :(

encir 2015.09.07. 15:12:52

Épp a maglódi Auchanban láttam, hogy a bevásárlókocsiba ültetett 3-4 év körüli kisfiú addig ficergett, hogy kocsistul eldőlt.Kiesett, bömbölt....azt nem tudom, pereltek-e a szülők. De az sem biztonságosabb a gyalogszernél.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.07. 15:30:54

@encir: Az nem úgy van, hogy beülteted egy üres kocsiba, és ellököd az áruház közepére. Végig tologatod, vigyázol rá, csak annyi a könnyebbség, hogy nem kell magadhoz ölelve fél karral tartanod a csimótát.

Répázó 2015.09.11. 23:24:47

@hobbitroll: Csillagos ötös. Hányszor emlegetem azt a kort én is. De már csak egyet tehetünk, örülünk, hogy mi azt megéltük.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.12. 08:11:50

@hobbitroll: @Dávid András: Piha, gyerekek vagytok. Harminc évvel korábban, na az inkább.

"még nem volt gyerekülés az autóban"

Autó se volt.

"ásványvíz. Én speciel sokáig kevertem a szódavízzel"

Ásványvíz se volt.

"Szobi szörpöt ittunk"

Bambit ittunk, kátrány is volt benne.

Manyecska 2015.09.14. 13:11:37

@atpijkamo: legjobb a kocsi után kötni és akkor nem kolbászol el ikszdé

szsuzsanna 2015.09.16. 07:32:55

-Mi lett volna velük, ha, ez, nem egy pesti szupermarketben történik, hanem olyan helyen, ahol nincs "kéznél" egy csomó segítő, gyorsan mentő, kórház stb....???

Intelli 2015.12.03. 23:11:55

Nem igazán világos nekem, ha egyszer nem feltétlenül szükséges, akkor minek a kölköt cígőlni az osőnbe?
Jó program egy két éves gyerekkel ott grasszálni a zöldségpultnál?
Ruhapróbálgatás? Nem tudod a saját két éves gyereked méreteit?
Hát bazmeg, azért prolizmus az még mindig nagy divat az országban.

Intelli 2015.12.03. 23:13:05

@piroshangszóró: Az élelmiszeráruház nem egy játszótér bazmeg!
Már az szomorú, hogy vannak ilyen kisautós bevásárlókocsik.
süti beállítások módosítása