Tékozló Homár

Választ nem, húst bezzeg küldött a Tesco / Frissült a fejleményekkel

2016.03.30. 10:31 | Homár Hilda | komment

tesco.jpg

A Tesco házhozszállítással általában a helyettesítő termékek kapcsán voltak eddig gondok, most viszont azt kapta a vásárló, amit kért, húst. Sokat. Olvasónk következtetése a Tesco sajátos bevételnövelési ügyködéséről szerintünk túlzó, de a panaszlevélre nem reagálás egy ekkora cég esetében egyáltalán nem bocsánatos bűn.

Tesco Házhozszállítás. Rendeltünk többek között 3.5 kg csirkemellet.  Átvettem és kifizettem a termékeket, utána vettem észre a blokkon, hogy a rendelt 3.5 kg helyett 6.5 kg-t kaptunk.  Átnézhettem volna tüzetesen a blokkot pakolás közben, de nem gondoltam volna, hogy majdnem a rendelt mennyiség dupláját küldik. Ezt a futár is jelezhette volna egyébként. Pakolás közben, mivel több szatyorral együtt fogva hoztam be a húst is, nem esett le, hogy több, mint 3.5 kg.

Értem én, hogy nem tudják dekára pontosan kimérni a húst (bár azért nem gondolnám egy megoldhatatlan feladatnak). 3.5 kg helyett ha 4-et, 4.5-et, kapok, még azt mondom, hogy oké, belefér a hibahatárba, még az 5-re is rámondtam volna, hogy hát jó, nem örülök, de ez van. De 6.5 kg? 

Mit tehet ilyenkor az ember? 2 választása van: 
a) nem veszi át egyáltalán a húst 
b) átveszi a nagyobb mennyiséget. Gondolom a futárnak nem mondhatom azt, hogy csak 3.5 kg-t rendeltem, mert ő nem fog ott nekikezdeni méricskélni, és átzacskózni. Legalábbis nagyon remélem.

Úgy gondolom, hogy ez a Tesco részéről abszolút rosszindulatú átverés, és nem véletlen, mivel egyértelműen arra játszanak, hogy plusz terméket adjanak el. Nyilván azért rendeltem, mert szükségem van rá, így ha többet küldenek, akkor vagy hús nélkül maradok, vagy átveszem a nagyobb mennyiséget, több választásom nincs. 

A Tesconak jeleztem a panaszom, kérdeztem tőlük, hogy milyen lehetőségem van ilyenkor, de egy hónap elteltével sem jött válasz, pedig 3X is írtam még nekik. Úgy látszik abszolút nem érdekli őket az, hogy elégedett legyen egy visszatérő ügyfél hosszú távon. Örüljenek, hogy lehúztak plusz pár ezer forinttal, biztos nagyon nagy szükségük van rá. Aki pedig húst akar rendelni a Tescótól, az fele annyit rendeljen, mint amennyit szeretne, és akkor annyit fog kapni, amire valóban szüksége van.

UPDATE ápr. 1. 17:00

Olvasónk reagál és beszámol a fejleményekről:

Kösz, hogy kiraktad a levelem. Válaszolt a Tesco, rögtön kitérek erre is, de előtte még pár kommentre reagálnék.

- A nyelvtan náciknak üzenem, hogy igazuk van, valóban vesszővel jelezzük a tizedest a magyar nyelvben. Én megszokásból írtam pontot, ne menjünk bele, hogy miért. Nem gondoltam, hogy ez ekkora fennakadást okoz. Az ő megnyugtatásukra gyakorlásképp leírok most helyesen pár számot: 3,5, 6,5, 12,325, 9658412,65158. Remélem így már nem gondolják azt, hogy nem jártam iskolába, és hogy elfelejtettem a magyar nyelvet.

- A poszter nem hazudik, nem a poszter írta el a rendelést, nem user error van a dolognak. A számlán is az általam megadott mennyiség szerepelt.

- Nem, nem vettem észre az ajtóban átvételkor súly alapján, mivel nincs beépített mérleg a kezemben. Több szatyorral összefogva behoztam, és leraktam. Akinek +3kg feltűnik több szatyorban, az vagy piacos, vagy olyan vézna, hogy maximum 5 kg-ot tud megemelni, de nem hiszem, hogy normális embernek feltűnne De tényleg, kíváncsi lennék, hogy egy X súlyú szatyrot megemelve hány százalékos pontossággal tudná az átlagember megbecsülni a súlyt. Lépjünk tovább.

- A Tesco mentségére legyen mondva, hogy a rendelésekkel nem szokott gond lenni, sem a hús minőségével. Így nem szoktam tételesen átnézni a rendelést. Biztos nagyon szeretheti a futár azokat, akik tételesen összehasonlítanak mindent.

- A hús mennyiségével viszont ez előtt is volt már gondom. Eddig mindig többet küldtek, de nem ennyivel többet, így nem foglalkoztam vele. A mostani viszont már bosszantott. 

- Igen, azoknak a kommentelőknek is igaza van, akik szerint nem lettem volna köteles átvenni. Így van, visszautasíthattam volna, de akkor meg 0 kg húsom lett volna, ami megint csak nem a számomra optimális. 

A poszt kikerülése után kaptam levelet a Tesco-tól, amiben elnézést kérnek a kellemetlenség miatt, és azért is, amiért elkéstek a válasszal. A bevásárló asszisztens figyelmetlensége okozta a problémát.

Bocsánatkérés elfogadva, hibák mindenhol előfordulnak. Ha ezt a választ megírják időben, és nem egy hónap múlva, amikor már nyilvánosságot kapott az ügy, akkor nyilván nem küldtem volna el a történetet.

Ja, és felajánlottak egy ingyenes kiszállításra jogosító kupont.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

huncut_kata 2016.03.30. 10:34:35

Nem gondolnám szándékos átverésnek, ott is emberek dolgoznak, akik hibázhatnak, és igazából átverésnek hiszen nem károsítottak meg, csak a több pénzért több terméket kaptál.

sáros_tehén 2016.03.30. 10:42:06

- Egy dinnyét kérek!
- Kettő lett.. maradhat?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.03.30. 10:58:41

@huncut_kata: Ööö... te most miről beszélsz? Mert a félre mérés megbocsátható. De hogy háromszor ír nekik és egyszer sem sikerül elolvasni? Azért az már több egyszerű hibánál.

Komojtalan 2016.03.30. 10:59:03

Az milyen perverzió már hogy húst vesz látatlanban? Főleg multitól? Én még a piacon is 3x megnézem mit veszek. Lehet olyan volt a csirkemell hogy magától felmászott a pultra, azért lett 6.5 kg.

ancsika 2016.03.30. 10:59:56

azért 3.5kg és 6.5kg között erősen érezhető a különbség, ha megfogja az illető a zacskót amiben van (kiterjedésre és tömegre is)

szimplán elnézte az aznap méregető a mennyiséget, ezért ekkora hisztit csapni felesleges és csak saját magát hergeli a kedves reklamáló

The Crazy One 2016.03.30. 11:00:22

A poszter a B lehetőséget választotta. Mit vár a teszkótól? olyan bizbasz, ami nyitja a bevásárlókocsikat, kárpótolná ?

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.03.30. 11:11:30

Öööö, hát izé .. a posztoló szeret veszélyesen élni, az már biztos. Húst látatlanban, ráadásul pont a Tescoból? Igaz, a CBA-ból még kockázatosabb lett volna.
Ettől eltekintve, a hentes valszeg félreolvasta, a 3-ast 6-osnak nézte. Ez szimpla tévedés volt.
Viszont a szóban forgó Tesco kommunikációs akármijének egy szívlapátot süncsaláddal, és minimum 30%-is fizetéslevonást.

atpijkamo110 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 11:12:32

Azért veszed át, hogy azt vedd át, amit rendeltél. Nem ezt rendelted, nem kellett volna átvenned, mindenki boldog lenne. Innentől, hogy átvetted, kifizetted, kibontottad, nem tud mit csinálni a Teszkó. Persze azért válaszolhatnának.

Hibázott, aki csomagolta, és hibáztál te, aki átvetted. Kettős hiba, elég ritka, dehát látod, előfordul.

Ezt a hatalmas problémát tök egyszerűen megoldhatod. Kettévágod, és a felét bevágod a mélyhűtőbe. Legközelebb pont ennyivel kevesebbet rendelsz.

Ugorgyunk!

Ádám 2016.03.30. 11:13:16

Azért 3,5kg vagy 6,5kg közötti mennyiséget elfogyasztani , igen csak nagy meló. Hacsak nem rendez egy soron kívüli esküvőt v. halotti tort.
Különben a lecsóból, látatlanban kiszállítással rendelni pl. húst... VADÁSZ hajlamra hajaz!:)

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.03.30. 11:14:33

Ha ránézek a billentyűzetre, azt látom, hogy a numerikus részen a [6]-os a [3]-as fölött van. Van rá egy fogadásom, hogy elütötte.

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 11:15:32

@Csokis: "háromszor ír nekik és egyszer sem sikerül elolvasni?"

Annyira zavarban vannak, hogy nem tudják, mit válaszoljanak. Már éppen válaszolnának, mikor befut az újabb levél, és kezdhetik előról.

Terézágyú 2016.03.30. 11:17:51

"3.5 kg helyett 6.5"

Tudtommal (javítson ki, aki máshogy tudja) Magyarországon a tizedesvessző használatos, így tanítják az iskolákban is.

A poszter nem járt iskolába? Már elfelejtette? Kiölte belőle az angolszász kultúra ezt a tudást?

Nagyon sajnálom a posztert.

Hátrányos helyzetű kaviár 2016.03.30. 11:21:13

@Terézágyú: Óbazz, már annyira hiányzott az idióta grammarnác benyögés. Bár én arra fogadtam, hogy atpijkamo lesz az, de "szerencsére" befutottál te.
Nagyon sajnállak téged.

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 11:23:47

@Terézágyú: Biztos a teszkós megrendelőlapon ponttal írják, és kopipésztelte, nehogy elrontsa.

És cah a pont zavar? "3.5 kg-t"

Terézágyú 2016.03.30. 11:27:19

@Hátrányos helyzetű kaviár:
"Óbazz, már annyira hiányzott az idióta grammarnác benyögés."

Gondolom ha egy angol nyelvű, angoloknak szövegben viszont vesszőt tennék a számokba tizedespont helyett, akkor te lennél a legjobban felháborodva, hogy néddmán, ez a hülye asse tudja hogy ..."

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.03.30. 11:27:51

@atpijkamo110: szerintem meg tipikus user error, csak próbálja másra kenni, mert kiszállításkor a droid mindent vagy semmit alapon adta a motyót (azaz: nem volt hajlandó a fele húst odaadni), így vadászunknak nem maradt más lehetősége, mint sarat dobálni.

Mellesleg, mióta ez az új vezetés van, mintha több lenne a sárdobálós, a kereskedőt - szolgáltatót lejáratni próbáló poszt. Remélem meglesz a bölytye (6), és megkínálja egy töke-erős cég egy PTK 2:43§ (d) -vel az index homárügyi blogját (vagy legalább az intézőjét)

Terézágyú 2016.03.30. 11:28:42

@atpijkamo111:
"És cah a pont zavar? "3.5 kg-t" "

Igen. Mert mindenféle helyesírási szabály elfelejtésére van "mentség", de erre nincs.

Ádám 2016.03.30. 11:29:35

@Terézágyú: Most tényleg zagyvaságot írsz! A 3.5 v. 3,5 mennyiben oszt v. szoroz a 6.5 ill. a 6,5 okán??? ITT most a mennyiség a túlzás... Ááá, de HADLYJUK!

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 11:33:14

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Én elhiszem a poszternek, hogy figyelmetlen volt, és benézte.

Ha észrevette volna, akkor is legegyszerűbb átvenni, megoldást is adtam a problémára.

Nincs vezetés, a Hilda közé dobták a gyeplőt. H sebészi pontossággal választja ki a legszarabb posztokat. Az első ügyvédi megkeresésre meg törlik a posztot, nem lesz itt probléma.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.03.30. 11:33:15

Kérdés, mennyit kellett fizetni? Mert ha kifizettették a 6,5-öt, akkor jogos a panasz, hiszen a user nem annyit rendelt. Mondjuk a futár meg honnan tudja, mennyinek kellene lenni?

"b) átveszi a nagyobb mennyiséget. Gondolom a futárnak nem mondhatom azt, hogy csak 3.5 kg-t rendeltem, mert ő nem fog ott nekikezdeni méricskélni, és átzacskózni. Legalábbis nagyon remélem."
De, mondhatod, csak akkor ugye nem eszel. Akkor ő szépen visszaviszi. Amúgy ezt kellett volna tenni, ha akkora baj.

FDToth 2016.03.30. 11:35:39

Arra valo a homar h megjelentesse a panaszt, ami majd a tesco elolvas, majd kovairja a 3 kilot es ad egy x 1000 osszegu kupont. Ennyi.

Terézágyú 2016.03.30. 11:36:02

@Ádám:
"Most tényleg zagyvaságot írsz! A 3.5 v. 3,5 mennyiben oszt v. szoroz a 6.5 ill. a 6,5 okán?"

Nem arról van szó, hogy egy pillanatra is azt hinném, hogy 65 kilóról van szó - hanem arról, hogy a poszter mit tanult az iskolában, mire emlékszik az ott tanultakból, ha ERRE nem emlékszik?????

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.03.30. 11:38:12

@atpijkamo112: lól. pedig probléma van. kb 60 hozzászólás / pószt. annak is jó ha 10%-a releváncs. Utolsó mohikánt jáccol :) ? Mintha mindenki lelépett volna (téged leszámítva) :(

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 11:53:53

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Ja, hogy a Homár haldolkik, megfojtja a Hilda? Igen.

Páran leléptek, a nagyrészét kitiltotta. Csak én vagyok olyan fafej, hogy 95-ször újraregisztrálok. (Na jó, szkripttel csinálom, de akkor is.) Én még ilyen torzó formában is szeretem a Homárt*.

A kimaradozók helyett mindig jönnek újak, pár év alatt kicserélődik a kommentelők nagy része. Csak most a Hilda-holokauszt miatt mélyponton vagyunk, pár év kell az újrafeltöltődésnek. Látod, itt van Dikusz, Élhetetlen, jönnek folyamatosan a fiatalok.

* Homár = homárolvasók, nem a posztok

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 11:57:29

@Terézágyú: Például nem ismeri az idevonatkozó latin szólást, hogy "Navigare necesse est, vivere non est necesse", azaz "Vevő vigyázz!"

atpijkamo113 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 12:09:56

@Terézágyú: :)) Látom, van aki figyel.

A rövid-hosszú fordítás poént a markosnádas párszor elsütötte. Pl.:
www.youtube.com/watch?v=Y0RPgexOxnc
Markos - Nádas - Boncz: Panoráma paródia (1987)

Terézágyú 2016.03.30. 12:13:10

@atpijkamo113:
"Plead my case o Lord with them that strive with me." = "Perelj, uram, perlőimmel."

tejfölbiztosítás 2016.03.30. 12:18:54

Húst Teszkóból....eleve fail, nem kicsit. Teszkóól. emberi barikák temporális gyűjtögetőhelye. Néha magam is beeehehehheeenézek, de húst onnan soha.

igi001 2016.03.30. 12:30:18

Ajjaj

aki plusz 3 kilót nem vesz észre pakolás közben az szerintem debil

nem kicsit nagyon

értem hogy kell a reklám de ennyire?

igi001 2016.03.30. 12:31:32

@atpijkamo112: khm az elsö ebben én voltam akit utált ezér a Hilda

aszonta rontsam a levegöt máshol

szegin el lett tiltva a kommentezêstöl

Dikusz 2016.03.30. 12:33:41

@atpijkamo112: hihi az hittem, ismersz, mármint hogy élhetetlen vagyok:)

Amit a posztokról írsz az is igaz, de még mindig azt mondom biztos ilyeneket küldenek csak be. Én is szeretem a Homárt még így is, de szerintem nagyon hiányoznak a régi törzskommentelők, nélkülük nem lesz olyan a blog, mint volt. Kár volt kitiltani őket.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.03.30. 12:34:30

@atpijkamo111: Aha. Én épp a II. kerületi önkormival levelezgetek, azok legalább válaszolnak, még ha hülyeséget is. A múltkor 17:58-kor megbüntettek jegy nélküli parkolásért. 17:56-kor érkeztem, minimális parkolási díj 45 Ft. Megpróbáltam bedobni egy ötvenest, mire az automata kiírta, hogy a minimum 45 Ft. Gondoltam beszart, úgyis csak 5 perc van hatig, mentem tovább. A parkőr meg nyilván valahol a fa mögött kukkolt, mert 17:58-kor rátette a mikulás csomagot a kocsira.
Másnap rákérdeztem, kiderült, hogy az órán (sötétben olvashatatlanul ugyan, de) rajta van, hogy 17:45 után a minimumnál kevesebbet _is_ be lehet dobni, ilyenkor állítólag így _kell_ parkolni. Írtam az önkorminak, hogy ez nem büfé, mert az, hogy zöld alapon fekete betűkkel kiírják, hogy bedobhatok kevesebbet, az nem azt jelenti, hogy csak annyit dobhatok be. De hát úgy látszik, egy ilyen ügyfélszolgálatnál egybites droidok dolgoznak, nyelvtant és formális logikát sosem tanultak, gőzük nincs az összetett mondatok értelmezéséről. Látom, hogy a vége az, hogy lenyomnak a rutinjukkal, meg az erejükkel, és feladom azt a szaros 2200 forintot, és ráírom, hogy belátásuk szerint költhetik gyógyszerre, vagy Láng Zsolt házának bővítésére, de addig ellevelezgetek még velük egy kicsit.

igi001 2016.03.30. 12:37:03

a poszter ír úgy hogy kifizette a 6,5 kilót helyben ahogy a számlán is volt holott ö 3,5 kilót rendelt

aki nem értené

most reklamál miert csinálta ezt a tesco mert ez átverés

szerencsére mert ha a poszter csak 3,5 kilót fizetne és 6,5 kilót venne át de nem szól akkor az lopás ugye

igi001 2016.03.30. 12:38:51

@Csokis: te ne izmozz így nem parkolunk

majd lesz valami leszarom ngy ívbe megyek tovább

az egyéb dolgaidat is így intezed?

akkor ertem

igi001 2016.03.30. 12:40:03

én is sokmindent gondolok csak attól még nem biztos hogy más is úgy gondolja és nem bûntet meg

tejfölbiztosítás 2016.03.30. 12:43:20

@Dikusz: te öreg vagy, nem? Csak aptijankó hisz fiatalnak.
@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: küszöbön kívül hagynåd a kockaszlebnget, kérlek? Megvagyunk nélküle. A gondolkosás sem oké; te magadból indulsz ki, mikor sárdobálásról ír? A futár nem avatkozhat bele a csomagba, csak szállít. Milyen jogon szabja át a szolgáltató a rendelő költségvetését adott esetben? Gondolom van oka a 3.5-nek is. Aptujankó jól leírta, hogy együtt kell mozogni ügyesen az áramlatokkal és fagyasztani, ám ettől ez még egy jogos panasz.
@ancsika: jellemző a fajtådra és szintedre a hiszti szó előszeretettel való használata. Akkor majd te is hisztizhetsz, ha veled történik hó végén mondjuk. Nem csak gépelni kell, hanem empátiát, rendszerben gondolkodást is alkalmazni. Ez most úgy sem ment át, mindegyenter.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.03.30. 12:50:52

@igi001: Hát akkor hogy, mesélj! Értem én, hogy nem lehet minden pofon mellé közlekedési rendőr állítani, csak más, ha erre Fülig Jimmy hivatkozik, és más, ha egy hivatal.

Ádám 2016.03.30. 12:56:50

@tejfölbiztosítás: "@Dikusz: te öreg vagy, nem?"

Ez elég udvariatlan kérdés! Csak Aptihoz képest sokkal fiatalabb! Úgy 20-30 évvel!:):D

Különben meg már jó párszor leírta, hogy már "rég"nyugdíjas, hacsak nem harmincas "rokkant nyugdíjas".:)

igi001 2016.03.30. 12:59:58

@Csokis: nem tom a parkolasi cég helyébe én is leszarnám és szarrá büntetnek mindenkit

akkor 1:1 az allás

bevallhatod te léptél le elöbb saját hibádból büntettek meg nem fognak érte felakasztani

legközelebb majd nem így intézel el ügyeket

vagy veszel jegyet és parkolsz vagy nem veszel jegyet es elhúzol a p..ba

nem arra jatszani h úgyis öt perc múlva hat ki a rákot érdekel a tóbbi

ha maradtál volna még öt percet a kocsiba mondtad hogy csak várakozol tán megúsztad volna

kockáztattál és nem jött be

igi001 2016.03.30. 13:02:11

@Ádám: az alanyi jogos nyugdíjasok nem öregek tudhatnád már

külónben van 42 éves nyugdíjas is aki nem öreg mégis eltartsuk

az öreg nem feltétlen fedi a nyugdíjas jelzöt

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.03.30. 13:04:25

@tejfölbiztosítás: azt, hogy ki - mi nélkül van meg, csak a saját nevedben. A hozzászólásod szintén PEBKAC! Mint említettem volt, van egy tippem az elírásra (persze olvasás, szövegértés nem megy, csak osztogatod azt, amiből neked is alig van - nincs, illetve csak osztogatnád, mert ami nincs azt nem lehet ... ugye). Miből gondolod, hogy a szolgáltató szabta át a költségvetést (adott esetben)? Miből vonod le a következtetést, hogy NEM a felhasználó hibázott?
Szerintem jó, ha a beküldött posztok 20%-a jogos panasz. A többi tipikus user error. Szövegértés, határidőből kifutás, apróbetűs rész el nem olvasása, korábbi posztok / reklamációk figyelmen kívül hagyása.

Dikusz 2016.03.30. 13:08:20

@tejfölbiztosítás: valóban az vagyok, és ezt @atpijkamo112: nagyon jól tudja. Leírtam az egyik hozzászólásomban a koromat, alaposan ki is lett tárgyalva. Nem zavar ha emlékeztetnek rá, főleg nem lehet ezzel felhergelni. Amikor elkezdtem hozzászólni a posztokhoz, úgy gondoltam egyszerűbb leírni a valóságot. Nincs szándékomban a nickemet sem váltogatni fölöslegesen (semmi jófejséget nem látok benne), szóval ha kötözködni akarsz nyugodtan tedd azt ha örömet okoz, nem érdekel.

Ádám 2016.03.30. 13:10:04

@igi001: tőgyes! te eltévesztetted a házszámot!:)

Terézágyú 2016.03.30. 13:20:23

Ne egymással foglalkozzatok már kommentelők :)

Ennél még az is jobb, ha beírjátok, hogy "baccpapucs"...

Dikusz 2016.03.30. 13:29:05

@Ádám: :)) nem zavar ha a koromat emlegetik, attól még nem leszek fiatalabb, se jobban nem fogok kinézni, ha letagadom mennyi idős vagyok. Nagyon jól tudja ő is, éppen ezért írta ezt. Próbált már párszor belémkötni, bár az okát nem tudom, nem is érdekel, nem válaszolok a hergelésére, ez volt az első, és az utolsó.
Ha valakit megbántok, és észreveszem, vagy figyelmeztetnek rá, akkor elnézést kérek függetlenül attól, hogy fiatal vagy idős. Neki nem volt oka hogy beszólogasson, de ha ez örömet okoz neki, akkor tegye.
A harmincast éppen kétszer kell venni, a nem "rég" meg 3 év. Tehettem volna hogy maradok, de az a hely egy fiatalnak kellett, akinek jól jött ez a lehetőség. Tudni kell mikor fejezze be az ember. Egyrészt nem akarok a munkahelyemről a temetőbe menni, másrészt meg tudomásul kell venni, hogy kell a hely a fiataloknak, az új dolgokat jobban át tudják venni.

Dikusz 2016.03.30. 13:31:52

@Terézágyú: "baccpapucs"
Üvegasztallal, fospunepa csapkodós tálcával, netről írható vendégkönyvvel együtt.:D

tejfölbiztosítás 2016.03.30. 13:36:39

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: az a kár hogy ugyanazon a hülyehgyerek-szinten folytatod, ahol elkezdted. Egysíkú vélemény- és vitakultúrád értelmezése nem jelent gondot. Viszont pontosan ez az a mentalitás, ami nem kell ide. valóban sok hülye posztoló van. Ami azonban nem jelenti azt, hogy egyúttal ne lehetne a másik oldal is saras vagy esetenként csak az a ludas. Onnan veszem, hogy egyértelműen és számszerűen rendelt postolónk, mit nem lehet ezen érteni, meg ennyire benézni és még kussolni is? Nem jelenti továbbá azt sem, hogy ha árnyaltabb a helyzet annál, minthogy elég legyen egy debil hőhő, _user error_ beböfögés, s ha valaki ezt szóvá teszi, akkor kitarts a korlátolt rigmusod mellett.Tanácsot megfogadod, pofádból visszaveszel, megtanulsz kulturáltan szemlélődni, megnyilvánulni. Autista csíra.
@Dikusz: nem akartam aptijankót tévhitek közt hagyni. Fene se akar hergelni (na látod, hogy munkál benned a hiúság).

Ádám 2016.03.30. 13:38:39

@Dikusz: Á! Lehet, hogy csak akar tőled "VALAMIT":)))

Különben meg anno én NEM EGYSZER (1111X!), olyanokat írtam, hogy a betámadott majd öngyilkos lett... DE tudtommal, azért mindenki túlélte. :):D

atpijkamo113 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 13:40:23

@igi001: Szerintem ne kezdjünk versenybe azzal, hogy kit utál Helga legjobban, nem biztos, hogy te nyernél.

tejfölbiztosítás 2016.03.30. 13:43:01

@Ádám: elhiszem neked. Nem voltam itt egyszer sem, ez a nagy helyzet. A Hildakutya miatt önként disszipåltam. Nem próbáltam belékötni sem, mert nem érdekel. Amikor először látam kíváncsi voltam. Ha korról van szó, bolondok a spinéasszonyok és vagdalkoznak, mint egy gyermek. Vagdalthúsos konzervvel.

Terézágyú 2016.03.30. 13:45:32

@atpijkamo113:
"Szerintem ne kezdjünk versenybe azzal, hogy kit utál Helga legjobban, nem biztos, hogy te nyernél. "

ja, engem pl. szeret :)

Én nekem sem közömbös ő :)

atpijkamo114 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 13:47:45

@Csokis: 18:01-kor is bedobhatsz minimum pénzt, az másnap reggel lesz érvényes, de benne vagy a pluszmínusz 5 percben...

... amit a Tarlós beszüntetett, mert a bíróság aszonta, a havi egy alkalmas jegybemutatási lehetőség kevés. Majd megy mindenki bíróságra és zsinórban bukják a pert.

Hogy szakadt volna a feje az annyába az összes politikusnak, aki a parkolási pénzen élősködik!

Ádám 2016.03.30. 13:49:07

@tejfölbiztosítás: Apti nevében is "bátran" kijelenthetem, hogy légy üdvözölve! Minden új tag után 500Ft-ot kapok helgától... Hónapokig ki voltam tiltva s "csak" pár hete evett vissza a rossebb.

Ha majd nekem-feléd nem tetszik valami, AZT úgy is észre fogod venni!:):D

Ádám 2016.03.30. 13:50:42

@atpijkamo114: Úgy hallottam, hogy visszaállították az öt percet.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.03.30. 13:55:24

@igi001: @atpijkamo114: Vettem volna, ha lehetett volna. Épp azt ugatérozom, hogy szar a rendszer. Odamész 17:55-kor, bedobsz egy ötvenest, hogy pont leszarom, legfeljebb átlóg holnap reggelre, és nem fogadja el. Sőt, azt is kiírja, hogy nem dobtad be a minimumot. Mint kiderült, ilyenkor csak 14,50-et fogad el (mert ugye a 15 Ft már kilógna 18:00 utánra).
Aztán 18:01-kor már újra elfogadja, és parkolhatsz is másnap reggel 8:45-ig (a második kerületben 8:30-tól indul a parkolás), de 17:59-kor még nem. Akkor megbüntetnek, és kész. Apró bibi, hogy ez nincs leírva, ha reklamálsz, akkor meg az indoklás a nagyon szakszerű "csak".

Terézágyú 2016.03.30. 13:59:42

@Csokis:
"Aztán 18:01-kor már újra elfogadja, és parkolhatsz is másnap reggel 8:45-ig (a második kerületben 8:30-tól indul a parkolás), de 17:59-kor még nem. Akkor megbüntetnek, és kész."

Jól meg van írva a szoftver :)

Ejjjjj, ezek a zinformatikusok...!!!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2016.03.30. 14:04:08

Rég jártam erre, mi zújság van Bélájim?

atpijkamo117 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 14:04:59

@Dikusz: @tejfölbiztosítás: "Hülyék" tárgymezővel levelet kaptatok magánba.

atpijkamo117 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 14:06:10

@igi001: "saját hibádból büntettek meg"

5 percig ingyér lehet parkolni, ezért eleve hülyeség az első és utolsó 5 percben büntetni.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.03.30. 14:06:46

Ezt mondtam én is.
Válasz: "A pótdíjazás helyszínéhez közeli automaták a szervizjelentés alapján üzemeltek." Miért van, hogy erről rögtön ez jutott eszembe:

- Ó, hogyne! Én is egyenesen odamentem, hogy megnézzem õket, mihelyst hallottam a dologról, tehát tegnap délután. Maguk aztán nem erõlködtek valami nagyon, hogy felhívják rájuk a figyelmet, ugye? Úgy értem, hogy például szóltak volna valakinek, vagy ilyesmi.
- De hiszen a tervek ki voltak állítva.
- Ki voltak állítva? Éppenséggel a pincébe kellett lemennem, hogy megtaláljam õket.
- Ott van a kiállítási részleg.
- Zseblámpával.
- Talán leszakadt a villanyvezeték.
- Meg a lépcsõ.
- Nézze, végül is megtalálta a feljegyzést, nem?
- Ó, hogyne - felelte Arthur -, megtaláltam. Egy használaton kívüli vécében elsuvasztott, bezárt iratszekrény fenekén volt kiállítva, az ajtón a következõ felirattal: Vigyázz! A leopárd harap!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.03.30. 14:08:34

@atpijkamo117: Nem, ez ugyan közkeletű tévedés, de nem így van. A várakozás az első perctől díjköteles. Megállni lehet öt percig, azaz ha 17:55-kor nem hagyom ott az autót, hanem mellette szobrozom hatig, akkor nem kell fizetni.

tejfölbiztosítás 2016.03.30. 14:09:18

@Terézágyú: mi a fenéért van az, hogy te a világ egyik legcikibb dolgára vered újra és újra a mellyedet? ...
@Ádám: köszi az üdvözlést. Hiányzik azért még pár nagy sztárnikk. Ezt az 500-as poéntot nem értem. Nem tudom mitől írod most ezt a feltételes nemtetszést, én is mindig ezt mondom, hogy tudna róla az illető.
@Csokis: épp emiatt a csak miatt nem érdemes szőrözni perceken, az igazág téged úgy sem talál meg soha parkolásilag. Van regy latin mondás: user, ne autózz vagy ha autózol, bízva bízzål a parkolásban, de ha ebből megjöttél, homárdzani kezdj, szaporánul.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.03.30. 14:10:24

@atpijkamo114: Az utolsó mondatban (hogy szakadt...) a vessző utáni rész szerintem fölösleges. Még a végén megtalálnak kátrányosmekkülömpöztetésért ;)

atpijkamo117 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 14:10:57

@Ádám: "Minden új tag után 500Ft-ot kapok helgától..."

Tejfölbiztosítás után nem fogsz kapni, mert nem új tag. (Gy.k.: Tejfölbiztosítás = Kellemes Zérókomponista)

Terézágyú 2016.03.30. 14:14:05

@tejfölbiztosítás:
"mi a fenéért van az, hogy te a világ egyik legcikibb dolgára vered újra és újra a mellyedet? "

Mindenki azt veri, amije van.

De nem tudom mire gondolsz, mert a link nem működik, hogy melyik kommentemre írtad ezt.

atpijkamo117 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 14:14:50

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: :))

- nemtolvaj politikus
- becsületesen adózó taxis
- hálapénzt el nem fogadó orvos
- fehér holló
- keskenyszájú orrszarvú
...

tejfölbiztosítás 2016.03.30. 14:15:53

@atpijkamo117: köszi a mailt ( még nem jött megg).
@Csokis: megharapta végül a leopárd?

atpijkamo117 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 14:16:17

@Csokis: Ha benne ülsz, nem kell fizetni semmikor.

Ádám 2016.03.30. 14:19:49

@atpijkamo117: Én meg már előre (el)ittam...:)

atpijkamo117 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 14:20:09

@tejfölbiztosítás: "megharapta végül a leopárd?"

Nem, az csak ijesztgetés volt. De ledózerolták a bolygóját.

Nekem is mindig ez jut eszembe. :))

tejfölbiztosítás 2016.03.30. 14:23:52

@Terézágyú: hát hogy Helga, cuppos viszony, veled.

Terézágyú 2016.03.30. 14:25:13

@tejfölbiztosítás:
"hát hogy Helga, cuppos viszony, veled. "

Jaaaa. Ez ciki? :) Láttad te már Hildát? :)

tejfölbiztosítás 2016.03.30. 14:28:51

@Terézágyú: és te láttad már miket, s hogyan csinál? Tudjuk, hogy téged a farkad/elfogultságod irányít, vak vagy a többire, de ez csak méggázabbá teszi ezt. a már szartam, szóval nem tudom most beírni, hogy oda megyek, pedig úgy lett volna a legjobb.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.03.30. 14:30:05

@tejfölbiztosítás:
Csak egy gyors számolás:
1 óra 175 Ft, azaz 1 perc 2,92 Ft, illetve 5 Ft 1,71 perc.
Ha odaérek 17:55-kor, akkor 15 Ft-ot már nem dobhatok be, mert a 15 perc csak 14,58 Ft, tehát a szoftver visszadobja. Mennyit lehet bedobni következőnek? 10 Ft-ot. Ez viszont nem egész 3,5 percre elég csak, magyarán 17:59-kor simán megvághat a parkőr. És ahogy a mellékel ábra mutatja, meg is vág. Tisztességes? Naná, hisz' a Naccságos Hivatal is megmondta.

Ádám 2016.03.30. 14:30:16

@atpijkamo118: :):D HA! lenne újra Homár találkozó, akkor meg is tenném! :) de NEM lesz! Arra sem jöttél el! Mindenkinek csináltam "emlék plakettet"! A tied meg még pár fazoné, azóta is ott van a hűtőnk oldalán! Négy főé! Abból egy ott volt, de soha nem volt "szimpi" ezért nem adtam oda neki. Még én HÜJJE helgának is adtam! Akkor s ott én voltam a "barom"!:):D Több olyan nem lesz.

Terézágyú 2016.03.30. 14:31:23

@tejfölbiztosítás:
"Tudjuk, hogy téged a farkad/elfogultságod irányít, vak vagy a többire"

Ez nem is igaz.
Te meg csak irigykecc.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.03.30. 14:32:08

@tejfölbiztosítás: Nem, mert volt nála törölköző. (Vö.: Nemzetközi Törölköző Nap, minden év május 21-én) És különben is 42.

Ádám 2016.03.30. 14:33:48

@atpijkamo118: Most néztem meg a rajta lévő dátumot. 2014.09.20. ! Rég volt, igaz sem igen vót.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.03.30. 14:44:34

@Ádám: Én pölö mentem volna, DE elhalgattátok (azt nem tudom TE vagy más ... inkább így írom: az illetékes, és akkor pol.korrekt vagyok) a holt és a mikort (qkikönyvön ... ugye).

Terézágyú 2016.03.30. 14:59:59

@230e:

ebben leírják, hogy mit tanítanak manapság az iskolákban?

230e 2016.03.30. 15:06:27

@Terézágyú: Nem, ebben arról értekeznek hogy megint valami, ami eltér a nemzetközi írásmódtól.

AtiSnatch 2016.03.30. 15:12:24

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: nyilván. az volt az álca, hogy direkt létrehoztunk egy eseményt is fészen 2014. szeptember 5-én:
"SZEPT. 20
HOMÁR (KLÁN?) Tali
Szo, 0:00
Xxxx Xxxxx és további 4 ismerősöd ott volt"

Terézágyú 2016.03.30. 15:14:39

@230e:
"Nem, ebben arról értekeznek hogy megint valami, ami eltér a nemzetközi írásmódtól. "

Ez egyrészt nem igaz, mert - egyszer láttam egy térképet - a Föld országai közül kb. 50% használja a pontot...
Másrészt ez teljesen lényegtelen. A lényeg, hogy Magyarországon a tizedesvesszőt tanítják és használják már több mint ötven éve.

De te azt akarod mondani, hogy a levélíró MEGTANULTA annak idején, hogy tizedesvesszőt kell használni, de alapos társadalmi és nyelvészeti megfontolások alapján úgy döntött, hogy ő csak azért is tizedespontot fog használni????

Vagy csupán észre se vette egészet, egészen egyszerűen ilyen könnyen kiesik az agyából 12 év iskolai gyakorlata, csupán azért mert a neten , az angol szövegkörnyezetben ezt látta???

Ádám 2016.03.30. 15:16:07

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Ha most megadnád a születéskori ill. aktív (néhai) neved!? :) Akkor utólag gondolkozok "rajta"...:)

atpijkamo118 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 15:27:33

@Csokis: "Nemzetközi Törölköző Nap, minden év május 21-én"

Május 25. Adams halála utáni 14. nap. 11+14=25

atpijkamo118 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 15:31:41

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: "elhalgattátok"

Nem hallgatták el, csak nem mondták. Meg lehetett kérdezni Vénszivart. Csak Dailyvicodin nem kapcsolt, és lemaradt, és megsértődött. Ha homályos emlékeim nem csalnak. Még mindig jobban járt, hogy önként sértődhetett meg, és nem Zsiráf baszta ki, hogy a taknyán csúszott végig, mint engem.

AtiSnatch 2016.03.30. 15:37:21

@atpijkamo118: hobbitroll volt az a délivikodin, a többi hibát már nem is javítom ;)

atpijkamo118 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 15:40:15

@AtiSnatch: Na, majdnem minden karaktert eltaláltam! Olyan vagyok, mint egy elefánt, sose felejtek.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.03.30. 15:40:57

@Ádám: ááá ... mostmá' mind1, haggyadimre.

@AtiSnatch: kezdő péniszkönyvesnek cisnál6cc akármit (nekem még most is kínai). Csinnadratta, szervezkedés volt, kérdeztem, senki nem válaszolt.(pont)

Ádám 2016.03.30. 15:45:14

@atpijkamo118: ANNAK a találkozóhoz semmi köze! Kevered, ill. csúsztatsz! Az talira én többször ITT nyilvánosan hívtalak s NEM volt más előtt sem titkos. A csajok meg azóta is csak 4-5 kannal állnak szóba.... NO problem.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.03.30. 15:51:19

@atpijkamo118: "Nem hallgatták el, csak nem mondták." napasztmek, jogos, ez nem u.a. :D
az lól, akkor jó, h lemarattam (bár állítólag volt valami palacsinta? na azt sajnálom -elvileg, mer' az palacsintát szeressem-, legfeljebb azt majszolgattam volna), a taknyáncsúszós kibacáshoz meg ketten kellenek. 1 amelyik próbálkozik, meg még 1, amelyik hagyja ... ugyebár ;)

@AtiSnatch: ha nem csal az emlékezetem, ketten legalább lemaradtunk az infóról. (de már mind1, nincs tüske a s3gg3mb3n, következtetés levonva - ha nem akartátok, hogy ott legyek, nyilván nem szóltok, egyszerű ez mint a tejfölösszájú kellemetlen komponista)

230e 2016.03.30. 16:03:46

@Terézágyú: Lehet hogy sokat dolgozik excel táblákkal.

atpijkamo118 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 16:04:13

@Ádám: "A csajok meg azóta is csak 4-5 kannal állnak szóba...."

Neszivárogtass!

Ádám 2016.03.30. 16:07:29

Na, most már ha a régi bulikról "értekeztünk"...

Felteszem a kérdést! Abból a 6,5kg csirkemellből elkészült-e már a kb 50-60 db rántott hús?!?

Ill. mikor s hol lenne jó társaságban elfogyasztható? :) A bulit a tesó fizeti!:)
JELENTKEZNI itt s most... "kisebb" hozzájárulás szükséges.:)

Terézágyú 2016.03.30. 16:08:01

@230e:
Akkor érthető. Ha meg sokat foglalkozik angol szövegekkel, akkor hamarosan csak angolul fog írni magyar oldalakra is... Esetleg nem tudja majd használni az ékezetes betűket, mert ilyenek nincsenek az inglisben...

atpijkamo118 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 16:10:06

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: "a taknyáncsúszós kibacáshoz meg ketten kellenek."

Speciel itt egy elég volt. A Zsiráf vállalta magára a hamis feljelentő, ügyész, bíró és ítéletvégrehajtó szerepét.

"nem akartátok, hogy ott legyek"

Istenbizony semmi érdekem védeni őket, de nem irányult semmi ellened. Árnyalatnyi se.

Ádám 2016.03.30. 16:10:19

@atpijkamo118: Az eddigi, többi "hírhez", "adathoz" semmi szólásod?

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.03.30. 16:13:28

van új pószt. a dobogóról már lecsúsztatok :P

atpijkamo118 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 16:14:22

@Terézágyú: "hamarosan csak angolul fog írni magyar oldalakra is"

Nyugodtan írhat angol oldalakra. A magyar fórumokon maradnénk a magyar nyelvnél az egyszerűség kedvéért.

Az a baj az ilyen IQ-harcosokkal, hogy az anyanyelvüket még azelőtt elfelejtik, hogy az idegent megtanulták volna. Az intelligens embereken meg mindig elcsodálkozom, hogy 50 év után is választékosan beszél az anyanyelvén. Csak a szakszavakat nem tudja, amiket azóta tanult meg, hogy kiment.

atpijkamo118 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.30. 16:17:16

@Ádám: "Az eddigi, többi "hírhez", "adathoz""

Nemtom mire gondolsz.

joska61 2016.03.31. 09:39:44

"Úgy gondolom, hogy ez a Tesco részéről abszolút rosszindulatú átverés" Ez abszolút rosszindulatú feltételezés. Max elcseszte a kisasszony, aki pakol. Vagy te, amikor rendelted... Visszaigazoló mail-ben mennyi van?

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.03.31. 15:18:43

@joska61: hazudott a poszter. Mindenki tudja, kár alakoskodni.

Sok hazug kutya írogat ide, hogy sajnáltassa magát, vagy lejárasson ezt-azt.

Ha jóindulatú vagyok, akkor csak elgépelte a mennyiséget, de esélyesebb, hogy az egész történet csak fikció és valami becstelen volt alkalmazott dobálja a sarat.

joska61 2016.04.01. 08:52:00

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Azért nem értem az egész cikket, mert a Tescoba számos helyen bele lehet kötni, de néhány hiba kivételével pont a házhozszállítós szolgáltatásuk baromi jó. Havonta így oldom meg a nagybevásárlást, cipekedjenek ők.

sáros_tehén 2016.04.04. 08:50:01

"- A poszter nem hazudik, nem a poszter írta el a rendelést, nem user error van a dolognak. A számlán is az általam megadott mennyiség szerepelt."

Ha a számlán 3,5 Kg van de, 6.5 kg-ot vittek ki akkor mi a reklamáció?

Ha a számlán a 3,5 kg helyett 6,5 van, akkor pedig most hazudik.

Szóval jó lenne ha kiderülne mi is az igazság.

Ádám 2016.04.04. 10:01:58

@sarostehen_: Az igazság "odaát van!".

eyfel1 2016.04.04. 16:00:10

@sarostehen_: Szia! Én vagyok a poszter. Jogos az észrevétel, de elírás volt. Tehát a megrendelésben 3,5 kg szerepel, viszont a szállításkor kihozott számlán a tényleges 6,5kg.

sáros_tehén 2016.04.04. 18:14:52

@eyfel1: Tehát:

1. Nem nézted át a blokkot, így fogalmad sincs mit vettél át.
2. A számla végösszege sem tűnt fel (3kg csirkemell kb +4500Ft)

Ezek után idejössz pampogni, és játszod az okosat...

Phil Necro 2016.04.05. 13:19:39

Nem olvasom el az elso kommenteket,de tetszik a poszter valasza.
Latatlanul is sejtem,hogy ki az a 3-4 ember,akinek szol.

eyfel1 2016.04.06. 13:30:16

@sarostehen_: Ez így van, nem néztem át a blokkot, és a végösszeg sem tűnt fel. Valóban látatlanul vettem át. Ettől függetlenül szerintem JOGOSAN várom el, hogy azt kapjak, és annyiért amennyiért megrendeltem, így nem az okosat játszani jöttem ide.
Nem vagyok paranoiás, nem arra számítok lépten-nyomon, hogy átvernek, nem is szokott megtörténni. Itt is minden rendben volt, minden megrendelt terméket megkaptam úgy, és annyiért, amennyiért megrendeltem, kivétel ez alól a hús.
És nem saját magamat gondolom hibásnak azért, mert MEGBÍZOK egy cégben.

Én elhiszem, hogy valakinek az az alap, hogy bizalmatlan, és tételesen átnéz mindent. Szíve joga. Én nem vagyok ilyen, nálam az az alap, hogy megbízok a szolgáltatóban. Ha viszont hibát követ el, és ezzel úgymond eljátssza a bizalmamat, akkor megosztom a panaszom.

De még egyszer mondom, előfordulnak hibák. Nem az volt a legnagyobb gond, hogy több húst küldtek, hanem az, hogy abszolút nem törődtek a panaszommal egy hónapig. Ha egyből elnézést kérnek, és beismerik, hogy hibáztak, az nekem elég lett volna, és nem is csináltam volna belőle ügyet.
Kellett ehhez egy Homár poszt sajnos.
süti beállítások módosítása