Tékozló Homár

Felszámoltás alá került a hotel, csak a vendégeket elfelejtették értesíteni a dologról

2016.05.20. 15:22 | Homár Hilda | komment

3169979.jpg

Nincs kész a szoba időre? A wifi csak a recepció falára tapadva él? Hajszál volt a levesben? Nem tiszta az ágynemű? Mik ezek a problémák ahhoz képest, ha az ember érkezéskor azzal szembesül, hogy bezárt a hotel, ahova nyaralni indult, annyira, hogy felszámolják, úgyhogy a befizetett pénze is ugrott! A soproni Hotel Fagus honlapja már nem él, a nagy szálláskereső szájtok közül a Szállás.hu-t csekkoltuk, ott már nem foglalható, de ki tudja hányan lehetnek Ágiékhoz hasonló helyzetben?

Sziasztok! 

Lehet már Ti is tudjátok, lehet nem. 2016. május 9-től felszámolás alatt áll a Hotel Fagus Sopronban. Természetesen erről a pünkösdi hétvégére érkező vendégeket elfelejtették értesíteni, mint az a facbook oldalukon jól olvasható: 

screenshot_2016-05-19_21_25_46.png

Nekünk is van egy kifizetett voucherünk, amit jövő hétvégén használtunk volna fel, de szerencsére mi időben értesültünk a felszámolásról, és nem a szálloda ajtajában döbbenünk rá a valóságra. 

Mi már írtunk a felszámolónak levelet, aki készségesen tájékoztatott, hogy minimum 5.000 Ft befizetése esetén sorban állhatunk a már kifizetett pihenésünk összegéért. 

Hát ennyi röviden a történet, ami igen felháborító.

Üdvözlettel:

Ági

UPDATE 21:11

A poszt megjelenését követően a hotel képviselője az alábbi sajtóközleményt jutatta el hozzánk:

Hamarosan újra megnyit a Hotel Fagus 
Budapest, 2016. május 19.

A Hotel Fagus új vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a szálloda mihamarabb megnyithassa kapuit a vendégek előtt. A korábbi üzemeltető bezárta ugyan a szállodát, a Hotel Fagus tulajdonosának célja azonban az, hogy a szálloda a lehető legrövidebb időn belül újra fogadja a vendégeket, és magas színvonalon, hosszú távon is stabil piaci szereplőként működjön tovább. 

Új vezetőség vette át a soproni Hotel Fagus működtetését, melyre azt követően került sor, hogy a felszámolás alatt álló korábbi üzemeltető a szállodát május 5-én bezárta. A működést a korábbi üzemeltető úgy függesztette fel, hogy a tulajdonostól, illetve a felszámolótól erre nem kért engedélyt, a szálloda épületét nem adta át, emellett sem a tulajdonost, sem a vendégeket nem informálta megfelelő időben előre az általa regisztrált és visszaigazolt foglalásokkal, és a bezárással kapcsolatban.

A Hotel Fagus tulajdonosa és új vezetősége elkötelezett a szálloda lehető legrövidebb időn belüli újranyitása mellett, melynek időpontjáról tájékoztatni fogja kedves vendégeit. A tulajdonos szándéka arra irányul, hogy a Hotel Fagus a jövőben a meglévő személyzetével, megbízhatóan magas színvonalon működhessen. 

Hotel Fagus

Szándék tehát van, reméljük a károsultakkal is foglalkozik valaki.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.05.20. 15:48:50

@sáros_tehén: Huh, nem ismerem a vadásztörvényeket. Illene visszafizetniük. Bár szerintem ők hírdettek, megszolgálták a pénzüket, nem lennék meglepve, ha ragaszkodnának hozzá.

sáros_tehén 2016.05.20. 15:52:33

@atpijkamo96: Na ja.. de a vadász mondhatja hogy nekik fizetett, velük áll szerződésbe.. nem kapott semmit, ezért fizessék ők vissza.
Jogász kell ehhez.. vagy puska.. :)

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.05.20. 15:54:38

"Felszámoltatás" ? WTF? Valamiről lemaradtam, ez valami új eljárás?
Na, elolvasom, hátha a posztból kiderül.

gabors 2016.05.20. 17:26:13

ez mar a hetvegi ???

Na ezert kell hitelkartyat hasznalni!!!

ELORE FIZETNI ???

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.05.20. 17:32:57

@gabors: Illetve ezért nem kell kuponokkal szarakodni. Előre fizetni egy szállodáért vazze, ehhez már vadásztársaság elnökének kell lenni.

The Crazy One 2016.05.20. 17:32:57

Nem kell picsogni, a bóonuszbrigád visszaad mindent, még a teljesített szolgáltatások árát is...

PITTA 2016.05.20. 17:46:25

Ó pedig ez egy jó hely volt, csak azt nem értettem hogy hogyan fogyhatott el a hús a 4****os hotelban a hagymás rostélyosból... (egy idő után csak a hagymát pótolták) + a desszertnek fogyasztani kívánt mákostésztát is lekéstem, mert elfogyott a HOSSZÚMETÉLT és PENNÉT hoztak helyette. Mondjuk ez 2 éve volt...

FDToth 2016.05.20. 17:52:04

ha közvetítőn keresztül fizeték be a szállás összegét, vagy kuponos oldalon vették, akkor nem a szálláshelynek kell visszafizetnie, sajnos ezt a közvetítőnek be kell nyelnie.
a felszáámols itthon ilyen, a felszámolok kiskirályok, nem véletlen, hogy egyre többen foglalkonak ezzel.

The Crazy One 2016.05.20. 18:33:06

Még jó hogy hasonló eset Fintáéknál nem fordulhat elő. Ők alanyi jogon fogadnak mindenkit, így nincs mit felszámolni.
.

Dezsike 2016.05.20. 19:29:03

Ki fizet manapság előre a szállásokért? Októberben és márciusban voltam kisebb szállásokon, mindkettőnél az első nap fizettem készpénzben. Nem volt eddig probléma, mindig fogadtak és hibátlan kiszolgálást kaptunk. Persze csakis olyanok jönnek szóba ahol egy szoba ára 5000 Ft alatt van - a szállás nekem azért kell, hogy aludjak valahol, ha egy idegen városban több napot töltök. Nem a szálláson kell tölteni az egész napot, ha már elmegyek valahova csinálok programot, vagy eleve program miatt megyek.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.05.20. 23:15:44

@gabors: ezt a kérdést nemrég körbejártuk. Az a lehetőség sem áll rendelkezésre a végtelenségig. Nemrég kitárgyaltuk ezt is, de most nem találom :(

gabors 2016.05.21. 01:31:24

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:

1 olyan szallodaba eleve nem megyek ahol nem fogadnak el hitelkartyat.
2. az rendben hogy foglalaskor meg kell adni a kartyaszamot stb...
3. az is rendben hogy ha nem jelensz meg es 6-8-12 oraval nem szolsz elore akkoraz elso napot raterhelik....
4. de hogy egy szallast elore kifizessek olyat en biztos nem csinalok ... egy barmi kozbejohet es megsem tudok menni peld(vocherekkel meg soha nem szarakadom vagy kitudok fizetni vagy nem vesem igenybe...).

Ja mikor kocsit berlek azt sem fizetem ki elore !!!! aztan nincs kocsi vagy nem olyan stb ... azt is csak hitelkartyaval..

Az hogy ez meg nem altalano Mo-on az nem rajtam mulik

a Zamboni nem egy tészta 2016.05.21. 04:18:23

@PITTA: tehát szar hely volt, nem jó hely

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.05.21. 08:25:34

@atpijkamo96: én egyszer voltam kuponnal, biztositas.hu tól kaptam egy rakatot, levásároltam. Egy elég jó szállodába mentünk, és tökéletes volt a kiszolgálás.

kewcheg 2016.05.21. 09:23:01

Eleve Sopronban nem megyünk szállodába. Aki valamirevaló pincér,szobaasszony, szakács stb. van, mind pár kilométerrel nyugatabbra dolgozik háromszoros pénzért. Akkor ki üzemelteti a szállodát? Diákmunkások, nyugdíjasok?

igazságos1.. 2016.05.21. 09:28:34

Ajjaj.

@kewcheg: már miért ne mehetnének, ha eccer ÓCCSÓ VOLT KUPONNAL b+

majd te mondod meg, mindenki mennyen nyugatra megdögleni, ott is ugyanez van

gürizel éhbérért ott, minimálbérért, hiteled fizeted itthon, merthogy az is van, családot eltartod, legfeljebb annyi előnnyel jár, hogy ha az asszonyt itthon hagyod, az nem dolgozik semmit sem hátralevő életében

Hiába dolgozol kint, ha esetleg csak annyi extrával jár, hogy esetleg lehet megtakarításodra gyűjteni, a többit elviszi a bejárás, az ingázás, az időveszteség, a családtó elvett idő, a hitel meg a többi.

Igen, diákmunkások, hallássérültek, megváltozott munkaképességűek dolgoznak a hotelekben, szállodásokban, bizonyos mennyiség felett alkalmazni kell párat. Ugyanez van külföldön is, hátrányos helyzetűek után ugyanis pénzt kapnak a munkáltatók, támogatást, spórolnak a munkabéren.

igazságos1.. 2016.05.21. 09:31:51

Amúgy mégse hülyültem meg, jó hír, pár gyereknél jelentkeztek ugyanis olyan tünetek, mint nálam, úgyhogy mégiscsak mindenki meg fog dögleni 4 év múlva.

Itthon szálloda max. Eger, Miskolctapolca, Hajdúszoboszló, egy a lényeg: gyógyfürdő legyen a környéken.

Kuponnal is.

igazságos1.. 2016.05.21. 09:46:07

Hajrá, világot kell látni, nem Sopronban b@szakodni aprópénzért kuponnal.

Tessék körbejárni kocsival Európát, mert nem sokáig fogjátok látni a fővárosokat.

Róma és Párizs igen biztosan kinyiffan, szóval első úticél ez a két város legyen. :)

Tudom, többe kerül, de ha az ember talpraesett, okos, óccsóbban megoldhatja, mintha kuponozna.

igazságos1.. 2016.05.21. 09:50:13

Komolyan mondom: van egy kis felzúdulás, néhányan már érzékelik a dolgot. Jelenleg amúgy betegségeket ismerek fel, ezt tanulgatom. A lényeg hogy semmi fzikai tünet, hatás, változás nincs, de mégis rosszul vagy, emelkedsz, mintha repcsin lennél olyan érzés és nem múlik el, hónapok után se. (kb mintha terhes lennél úgy)

Azért félni már lehet, mondom nem csak én járok ilyen cipőben.

Szóval ne aludjatok nyugodtan, de szólok mikor kell pánikolni, addig utazni, utazni utazni, családdal foglalkozni, kevesebbet dolgozni, idegeskedni, magunkkal is foglalkozni, fejben is, lelkileg is. Lehet, van aki csak Sopronig jutna el, egy a lényeg, menjenek, nézzenek, tapasztaljanak, ameddig lehet, nem sokáig ugyanis.

igazságos1.. 2016.05.21. 09:54:01

30 ezer forint ugrott (vagy később visszakapják), na tanulópénz, de ne adják fel, menjenek és utazzanak. Az jó. Aki most nem néz világot ebben az évben, az nagyon megjárja később, mert ennek hiánya nem pótolható, nem fog visszatérni a lehetősége annak, hogy úgy lássák a világot, ahogy most épp kinéz, a rombolás előtt. Pár év még van azért de nem sok, amíg lehet ,utazzanak, de külföldre ha lehet.

Kuponnal kevesebbet utazzatok, mert FIX helyek vannak a kuponosoknak, nyugdíjasoknak, tehát várólista is van ám,
hacsak nem vagy celeb, nem reklámozol, a reklámért cserébe kényeztetnének, egyébként

A FIZETŐ VENDÉGEK MINDIG ELŐNYT ÉLVEZNEK MINDENHOL!!!

igazságos1.. 2016.05.21. 10:01:01

Az a hallássérült aki tud nyelveket, egyébként nagyon keresett, de ő nem is menne el szállodába dolgozni. Ilyen emberre vágynának a szállodások: megváltozott munkaképességű legyen, nyelvtudás, tapasztalat, jó kummumikátor legyen, de dögöljön meg 60 ezerért.

igazságos1.. 2016.05.21. 10:10:45

@Manyecs: ez tudod miért jó.

Kuponnal lefixálták okosba a dolgot, a kupon megkapja a maga járadékát. A szállodás is jól jár, mert megkapja a zsét, beszedi a lóvét, üzemeltetés nélkül, használja, kamatozik, nála van, de tudja, hogy csődbe megy, vagyis csalás lényegében úgy valósul meg, hogy nem kap érte semmiféle büntetést, sőt még csak ferdén sem nézhetnek a tulajra, pedig az ő embere művelte ezt a bizalmi embere.

Ebben mindenki benne van, mert a kuponos oldal is csak arra játszik, hogy legyen nála hirdetve akkor is, ha a kupon már nem ér semmi sem. A nem tudás nem mentesít, szerintem viszont eleve úgy lett meghirdetve a szállás, hogy tudták azt, ebből senki se fog menni nyaralni oda. Sőt még újbóli megnyitás is arra játszik, hogy aki esetleg ha tud később elmenni nyaralni, ne kérje vissza a lóvét hanem üljön nyugodtan, mondván, majd később, nem baj, minek cirkuszoljak 30 ezeért, ráérek.

Ez ugyanolyan, mint amikor valaki pénzt felszedi oszt lelép, mint Quaestoros csóka és Bróker Marcsika, lehetőleg a csőd előtt. TIPIKUS, mostanság mindenki erre játszik, ha nagy lóvé ellopásáról van szó. Itt felelősségre vonás sem lesz, az tuti.

Ismétlem:
Mivel a tulaj maradt, a tulajt verték át a legjobban, de lehet ő is benne volt, kapott egy kis mellékest ezért. Igaz, neki nagyobb a kára, mert esetleg ferde szemmel néznek a továbbiakban a szállodájára, vagyis innentől kezdve feltűnik a susmus, jobban lesz ellenőriztetve.

AZ ELŐZŐ CSÓKA, üzemeltető, régi vezető, A LÓVÉT ELVITTE, ELLOPTA!!! Csak nem plakátolják ki, hogy átb@szta a saját embere a mostani tulajt.

igazságos1.. 2016.05.21. 10:15:02

Ha új vezetés újbóli megnyitás, akkor beforgatják újra azt a lóvét amit elloptak, mert különben honnan lenne pénze a tulajnak újbóli megnyitásra. A kuponozással való kufárkodásért nem kapsz börtönt, semmi bajod sem lesz tőle, ha esetleg feljelentenek, akkor sem.

Ez azért kellett, hogy a kapott lóvét a kuponok után beforgassa újra a szállodába, egyfajta tőkeinjekció, anélkül hogy a tulajnak saját pénzét kellene fordítania erre.

Kockázatos egy vállalkozás volt de a jelek szerint sikerült a dolog, mert senki se vetette fel hogy hé, de azért mégiscsak kéne egy kis ráb+ a tulajnak, hogy miért alkalmazott ilyen embereket vezetésre legalább.

1-et jegyezzen meg mindenki: AKI LOP CSAL HAZUDIK, MINDIG ELÁRULJA MAGÁT AZZAL, hogy később nagy lábon él, újra befektet, a lóvét felhasználja, itt sem az volt, hogy a szálloda bezár mindnkit kifizetnek, nyitás bizonytalan időre.

igazságos1.. 2016.05.21. 10:20:13

A TULAJDONOS A LUDAS, elárulja magát a viselkedésével. Persze, még mosakodik is, hogy őt nem értesítették, ő nem tudta, persze ő megbízott a régi vezetésben, ő semmiről sem tehet. Hja, végül is övé a szálloda, csak ránézhetne egyszer, kétszer. Legjobban az új vezetést sajnálom, ők viszont már lesznek rendesen b@sztatva, szívatva, bennük nem bízik a tulaj, ők azonnal repülnek, holott kétszer annyi munkát végeznek ennek a szemétládának, viszont amint lehet le lesznek ők is cserélve, a munka nem lesz elismerve. Hja, csak be kell egy ilyet vállalni. A gond az, hogy mohók szoktak utána lenni a népek, ha egyszer bejön egy ilyen, utána később megcsinálja megint, mert csak a lóvét és a sikeres taktikát nézi a tulaj. Az új vezetésnek tehát előbb-utóbb így is úgy is lapát, mindig a tulaj a főnök, akkor is ha úgy látszik, hogy nem tud semmiről semmit sem.

Na, mármost feltornáztam a Homár kommentjeinek számát, aki nem bír elolvasni, annak úgyis mindegy már. Én sajnálom ilyenkor a posztert, pedig igaza van, ő fizetett valamiért oda akart menni, akkor igenis, szolgáják ki mégha kuponnal is.

igazságos1.. 2016.05.21. 10:23:58

@a Zamboni nem egy tészta: itt csak alvásra használt helyről van szó, ha nem értenéd, nem extrának használták

Vagyis felteszem elmentek volna Bécsbe, a környező helyekre, esetleg Szlovákiába is, de ott csak aludtak volna. Én legalábbis így csinálnám, ha esetleg mondjuk épp az ország távolabbi szegletéből jövök, viszont nem akarok drágán külföldi szállodába aludni.

Ez is eszébe jutnatna a sok okosnak itt.

igazságos1.. 2016.05.21. 10:35:50

A MOHÓSÁG, mindig az okozza az emberek vesztét, kedves tulaj, úgyis véded lesz.

igazságos1.. 2016.05.21. 10:37:02

Csak mondom, 150-200 km -ről megéri Sopronba menni wellnessre.

igazságos1.. 2016.05.21. 10:39:23

1 a lényeg: A LÓVÉ VALAKINÉL OTTMARADT, a susmusoló pedig lelépett aki elvitte volna a balhét

a tulaj volt mert ő meg maradt és újranyitna

MIBŐL????

galaxiscsirke 2016.05.21. 10:44:16

Nem fizetünk előre ilyenekre sem. Foglalunk, odamegyünk, jól érezzük magunkat, és a végén, KIJELENTKEZÉSKOR fizetjük a számlát, esetleg elégedettséggel arányos borravalóval megfejelve adott esetben. Valamiért nekem se adják előre a fizetésemet, mindig előbb kell a melót elvégezni, utána jár a pénz. Miért kéne ezt másképp a szállásoknál...?

igazságos1.. 2016.05.21. 11:41:26

@The Crazy One: szívesen, máskor is. :D

most komolyan na :)

M. Péter 2016.05.21. 11:42:01

@galaxiscsirke: Gyakorlatban nem mindig megy. A szállodás meg azt mondja, hogy ő nem fogja tartogatni a szobát olyannak, aki lehet, hogy nem is jön, a komoly vendég hajlandó előre fizetni, vagy legalábbis garantálja a foglalást valamilyen kártyával.

galaxiscsirke 2016.05.21. 12:02:30

@M. Péter: Nyilván elismert, jónevű szállodában lehet róla szó, olyanban,ami már csak a neve miatt sem engedheti meg magának, hogy ne elégedett vendégei legyenek. De akár azt is mondhatják, hogy előre fizetés nélkül csak kevés időre előre lehet foglalni, előre fizetve jóval előbbre. Rendes szálloda meg van annyira tőkeerős, hogy nem fogja földhöz vágni esetleg 1-1 töketlen vendég, akik miatt kiesik 1-1 jól fizető.

Ádám 2016.05.21. 14:12:51

@igazságos1..: A cigányokról nem írsz semmit? tőgyes....:)

Ádám 2016.05.21. 14:15:30

A címbe írt "felszámoltás" mi a szart jelent? helga két napja nem veszi észre? Igaz ma sábesz van!:)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.05.21. 14:32:49

@igazságos1..: leszaro. A gyógyfürdőt, áztasd magad te benne :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.05.21. 16:19:35

A működést a korábbi üzemeltető úgy függesztette fel, hogy a tulajdonostól, illetve a felszámolótól erre nem kért engedélyt, a szálloda épületét nem adta át, emellett sem a tulajdonost, sem a vendégeket nem informálta megfelelő időben előre az általa regisztrált és visszaigazolt foglalásokkal, és a bezárással kapcsolatban."

Mi az hogy üzemeltető? Ki volt adva bérbe a hotel
Üzemeltető max megszüntetheti a szerződést és elszámol a tulajjal, de felszámolást nem kérhet a hotel ellen/ha jól tudom/

igazságos1.. 2016.05.21. 16:35:08

@Ádám: á, minek, jönnek a migránsok Frédit is migránsnak hívom már

ti más nem is vagytok érdekesek némi öregezéssel b+

@enpera: Jó dolog a gyógyfürdő ott én is mutogatnám magam szívesen, kuponnal vagy anélkül. mindegy de sima welness az uncsi és olyan mint a light sör meg a guminő a pasiknak

Manyecska. 2016.05.21. 16:45:05

@igazságos1..: mennyé Harkányra:" A négynapos fesztivál nyitónapján Ördög Nóra tart előadást a meddőségről és az anyaságról" kihagyhatatlan!! xd OFF most jövök a kézműves sörfesztiválról cukros víz némi citromaromával 300 Ft /limonádé/ köszönjük Emese!!! :D

Manyecska. 2016.05.21. 16:49:59

@igazságos1..: nézd meg Parádfürdőt. nagyon kiépült..

igazságos1.. 2016.05.21. 18:07:12

@Manyecs: várjá most nézem a postafiókot, írtam szép új blogot, szóval bocsi, minnyá válaszolok

el vagyok fogalalva, elég rosszul érzem magam már egy hónapja, mint egy repcsin lennék és nem múlik el

CID. 2016.05.21. 18:39:42

Ez tutti beteg, mármint az igi...

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.05.21. 19:08:26

@igazságos1..: nekem rendes fürdő jó, gyereknek meg kismedence
Közben sör

Ádám 2016.05.21. 19:33:04

@igazságos1..: csak NEM bekaptad a legyet? felcsinált egy migráns? mert más NEM nyúlna hozzád!!! :)

igi001 2016.05.21. 20:10:32

@enpera: nem kérdeztelek, neked mi a jó, de ha gondolod, legyen neked igazad. Rendes fürdő van otthon is, kádnak híjják, gyereket lepasszolod, mi a különbség?

@Ádám: látod, mégiscsak magamhoz tértem

@CID.: ja, az, de 1 diplomás beteg :)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.05.21. 22:41:05

@igi001: ha nem tudod mi a különbség, maradj otthon :)

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.05.22. 02:22:08

Vócser a faszom.

Ez már az izzadt, szánalmas, áporodott vizeletszagú beteges ügyeskedési kényszernek, az önelégült, majd én megmutatom, hogy én vagyok a senkik királya fillérbaszásnak is valami beteges, eltorzult, pervez elhajlása.

Megveszek valamit. Megkapom. Kifizetem.

Ha szar, akkor panaszt teszek.

Továbbá mindenki éljen úgy, ahogy megengedheti, ahogy a státuszához tartozik. Ha valakinek nem jön ki kényelmesen a szálloda és a nyaralás, akkor nyugodtan maradjon otthon és pihenésképpen nyarajon a gyerek a nyagyszülőknél, addig pedig igyon meg egy sört, javítsa meg a kerítést, ültessen rózsatövet és vegyen gyógynövényes ülőfürdőt.

Ne járja az országot szenvedve, arra vadászva, hogy hol verhet át másokat és őt hol verik át.

Tele van az ország önsorsrontó, szenvedésre született emberekkel.

gabors 2016.05.22. 02:58:56

most akkor mii van ???

posztolo nem kapja visza amit a vocserert fizetett ???

mindegy ez a hetvegi

szar az ido alig birtam lenyirni a fuvet!!!

es megint esett eso ... hova irjak ??? istenben nem hiszek igy nem is perelem de valahos/sehol nem lehet panaszkodni ??

milyen vilagban elunk .... kadar alatt minidg lehetett panaszkodni ...

Ádám 2016.05.22. 06:59:56

@gabors: Te nyírod a füvet? A baromnak kertésze volt....(méghozzá olyan, aki áll. 3600 könyvet kiolvasott! ):)

Manyecska. 2016.05.22. 08:17:19

@gabors: most is panaszkodhatsz miatta:)) itt szééép az idő megyek lefutok egy szigetkört szerintem behányokaz őzek közé is még.., mer most ettem :D:D OFF

fa2 2016.05.22. 11:07:43

MUHAHA, előre SOSE szabad fizetni. Emiatt.

igi001 2016.05.22. 11:08:00

@enpera: itt is ott is csak döglesz sört otthon is vedelhetsz zabálhatsz esetleg masszört rendelhetsz csak úszkálni nem tudsz a kádban már ha nincs medencéd

a szálloda szállás az otthon is szállás a különbség csak az hogy ha máshol alszol így vagy úgy de fizetsz

söt szállodában még be is csapod magad mert elhiteted magaddal hogy jobb mint otthon kifizetted ami neked jár ezt kapod mert otthon az ingyé van (ott is te fizeted csak az kötelező vis teher)

nem is gondolná az ember mennyire be tudja csapni önmagát azzal hogy máshol mindig jobb meg az új tuti élvezet

szállodába negyek kuponból menőzzünk király vagyok pedig ezt nem nézik jó szemmel azok akik tényleg fizetnek és ök valójában a királyok (irigység) nehogy a csórója is olcsóbban megkaphassa már azt amit én kifizettem és megvásároltam a boldogságot a pihenést örömöt más meg kuponozva akar előrébb jutni

érdekes ez de lényegében a szálloda arra van hogy azt veszed meg fizeted ki hogy új helyre mégy és az uj hely garantáltan boldoggá tesz

ez pedig sz önámítás mert tudod ptthon is lehet szórakozni ugyanazt megkapni mint egy wellnessben vagy nagyrész a szolgáltatások zömét mégsem maradsz otthon mert a szállodában wellness szórakozás kevesebb gond nyüg pihenés öröm boldogság

nincs ezzel gond csak nem árt tisztában lenni azzal mennyire át tudjuk verni saját magunkat is

itt az a lényeg hogy a szálloda más hely mint otthon és ezt a mást fizeted ki

igi001 2016.05.22. 11:29:22

A szállodàknak megjegyezném az a tuti siker ha olyat kínálsz amit otthon senki se kap meg de mindenki vágyna rá

wellness ugye nem terem minden otthonban tehát ez ok

ha így hirdetnek hogy gyertek hozzánk otthon máshol ez nincs ami nálunk van az tuti siker mi ezt a plusszt adjuk máshová nincs értelme menni a vendégnek

ismerni kell a dolgot ez a gondolkodás kicsit pszichológia is a reklámok is ezen alakulnak

azt jobban megveszed amit mindig látsz mint amiről hallasz

ez is felkapott hely volt morning shownál is laktak itt messziről jönnek ide 120-200 kmről mit lehet itt a posztert hibáztatni hogy kuponnal?

nem fillérbaszás itt hanem irigység ami után jön a másik kuponos sárba tiprása

pedig a kuponos is csak tiplizni akar hogy elmondhassa magáról okosabb úgyesebb menőbb mert ocsobban tudott venni valamit ami másnak drágább ezért a másik a lúzer vesztes

pedig ugyanúgy gondolkodik a kuponos de neki kisebbrendüségi érzései vannak ő kerülve mást igénybe vève akarja igazolni magának hogy igenis kuponozással előrébb lehet jutni holott hátrányban vagyok mert tudom nem fogok soha ott tartani mint azok akik teljes áron kifizetnek valamit

kellenek a kuponosok a szállodáknak mert tudjàk ők vannak többen a selejtek csóróbbak akik viszont mindenképpen mennének akkor is ha tudják nincs lóvé vagy spúrok

ezért van az hogy néha úgy csinàlnak mintha a fizető vendég lenne elől éreztetik az alá rendeltséget velük elhitetve azt hogy ha már itt vannak fizessenek rá vagy többet arra amit igénybe vettek

a fizető vendégekkel elhitetik h ők vannak fölényben de azt nem kötik az krrukra hogy a kuponosok lehúzásából jobban élnek mint a rendes vendégből különben nem lenne kupon

aztán a fizető vendégek is néha fizetnek azért hogy ne vegyüljenek a csórókkal a lenézettekkel még nagyobbak legyenek erre van a VIP szakasz elhitetve velük az érzést ők a királyok extrát kapnak nézhetik esetleg a csórókat lent

érdekes a téma szalloda miben más mint otthon jól érezni magad de ha jobban belegondolunk tényleg azt hisszük a más mindig jobb mint amit megszoktunk ezért fizetünk

tele leszek összefüggésekkel mostantól nyílik a harmadik szemem szóval én leszek a homár új pszichológusa mostantól csak hogy ne örüljetek annyira hogy kicsinàltak amíg nem voltam

bizony eddig is hasznàltam a képességeimet csak most még jobban megy

akkor is ha nem kértétek toteket foglak boldogítani :)

Ádám 2016.05.22. 12:36:16

@igi001: ÍRJÁL MÉG valamit !!! csak ennyire vagy képes, csöcsös?!!!? ESKÜSZÖM, hogy egy szót sem olvastam el....NEM VAOK ÉN HÜJJJE ! pláne ebéd előtt!?! :):D

igi001 2016.05.22. 13:11:28

@Ádám: majd később először csak heti eccer kb

amúgy jó étvágyat de döglött állatot ne egyél mert visszatér kísérteni

buddha hónap van aok zöldség tehát sült krumplit :)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.05.22. 13:31:01

@igi001: nekem ne magyarázz, több szállodában voltam mint te kocsmában

Csak én nem ragaszkodom a büdös, nyuggerekkel teli gyógyvízhez

igi001 2016.05.22. 15:44:36

@enpera: te simán csak az öregedéstől félsz attól hogy egyszer te is leszel öreg

mondanám nem akarsz vegyülni a lenézettekkel de nem ez öregedésfóbia félsz attól öregkorodra te is ott fogsz possadni a tőbbi nyuggerral és szeretni fogod a büdös gyógyvizet

gabors 2016.05.22. 17:13:54

@Ádám: en nyirom mert igy olcsobb (fasz hagyma) meg akkor nyirom mkor kell nyirn

nemtutudom nalulk ha volt valalm nyioro mexico (trum kirugdossa oket) azok pont akkor jottek mondujuk kedd/szerda/szombat. .... amikor be volt igerve ... fuggetlelnul attol hogy kell-e vagni a fuvet ...... es e heti X$-ga faj neki vagy barki masnak ...

ja amikror meg esik az esssssso akkor meg nem jonnek mert esik aa eso ...

gabors 2016.05.22. 17:19:01

most eppen linixot-t probalok feltenni az otthonis szerverre ....

most mar ertrtem miert jobb a winsows .... 2 millio kerdes utan is vegen van valami amit nem ugy ertettem !! atip!!!

Bluemotion 2016.05.22. 18:59:46

@gabors: Éjjen, de ez itt Magyarország. Az, hogy neked milyen tapasztalataid vannak külföldön, az itt marhára nem releváns.

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.05.22. 22:48:55

@gabors: Szerverre Debian kell, nem Ubuntu. Nagy bajt nem csinálsz, mert az Ubuntu is a Debain-ra épül. Nemtom Ubuntunál van-e karakteres installálásra lehetőség, hogy ne kelljen egerészni.

Ha Debiant teszel fel, ne tegyél fel semmi extrát, csak az alaprendszert, akkor biztos nem kérdez sokat. A wifi jelszót kell megadni, ha nem ethernetre kötöd. Meg meg kell adni egy root jelszót, meg megadni egy gabor nevű felhasználót jelszóval. Ennyi. Ja, még megkérdezi, melyik országban vagy, és melyik időzónában.

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.05.22. 22:54:05

@igi001: "szeretni fogod a büdös gyógyvizet"

Én már most szeretem a büdös gyógyvizet. Minél büdösebb, annál jobb. Van ilyen hab úszóövem, azon lógok a vízben, félig kómásan. Aztán a gyógyfürdő környékén szokott talpmasszázs lenni, az meg transzba ejt. Aztán este 5-kor megáll az élet, csak tévézni lehet meg baszni.

The Crazy One 2016.05.23. 06:15:39

@atpijkamo96:Aztán este 5-kor megáll az élet, csak tévézni lehet meg baszni.

El Hévízen pontosan így van! :)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.05.23. 06:50:10

@igi001: én is öreg vagyok, mondhatjuk :) de nem akarom öket nézni

Gyógyvízben is voltam már sokat, kihagyom

Manyecska. 2016.05.23. 08:33:45

@The Crazy One: El Hévíz poros portugál kisváros, előfordul...@atpijkamo96: mindezt a kettőt este öt után hab úszóövben?? :D

bendeguz75 2016.05.23. 09:04:42

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Egesz biztos van tesod, egyedul nem lehetsz ilyen hulye. Tehat szerinted ha nem voucheres fillerbaszo lenne a poszter, hanem normal aron akart volna Sopronban nyaralni, akkir a hotel fagys nem zart volna be. Mert kb ezt irtad te anya....o.

tejfölbiztosítás 2016.05.23. 09:04:46

Minek vagyunk itt

70 ezres manyecska 3 ezerért

Manyecska. 2016.05.23. 09:09:09

@tejfölbiztosítás: különbe' már rályöttem én is lehet télleg jobb lenne nekem Dél-Andalúziában a tengerparton, 50km-re Afrikától..futhatnék a homokban reggel /haccáz fokban páratartalom 88%/ hab úszóövben esetleg ..OFF hali :D

bendeguz75 2016.05.23. 09:16:05

@igi001: ez alapjan akkor sehova se menjen az ember, mindig henyeljen otthon. Minek peldaul koncertre menni, hallgasd meg cd-n. Mi a fenenek iskolaba jarni amikor mindent elersz a neten a klasszikus szerint meg a munkanelkuliseg ugyanaz ha van eretsegi, ha nincs. Mi a fenenek akar csak egyszer is etterembe jarni, fozzon otthon a paraszt mindig. Nehogy mar a csoro budos paraszt merjen 1-2 nap kikapcsolodast adni maganak.

Manyecska. 2016.05.23. 09:20:07

@tejfölbiztosítás: várjá megkérdem a pontos címet azt kigooglizzuk szerintem Hévíz elbújhat Costa del Izé mellett /ott is lakik mer kettős polgár/ Most is lement háromszor február óta alulírott fentnevezett. Lehet mégis hozzá kéne mennem??? :D OFF

igi001 2016.05.23. 09:26:25

@bendeguz75: végül is suliba is azért jársz hogy tanulj meg az állam kényszerít rá, meg azért mert családi pótlékot is kapsz érte.

Egyébként senki se menne.

Azt senki se mondta, hogy ne merjen csóró büdös paraszt de ne csináljon úgy, mintha nem az lenne. (nem veszek tudomást róla akkor az nincs is esete)

ezért vesz fel a csóró büdös paraszt hitelt mert azt hiszi így menőbb jobb okosabb lesz azoknál az általa gondolt alsóbbrendűeknél, akikről úgy véli, simán kifizetnek maguknak mindent de nem élnek nagyobb lábon

@enpera: nem lehetsz annyira öreg, hiába tetteted magad, habár még fiatal elmúltál, olyan 30-40 évesnek gondollak. Márpedig ez fóbia, láttál esetleg tapasztaltál halált, elmúlást, öregekkel való kapcsolatod is volt, emiatt nagy ívben kerülöd őket mert te sem akarsz ilyen sorsra jutni, öreg lenni, velük lézengeni. Ez a fiatalokra is jellemző, nem tartják magukat annyira öregnek, hogy nyuggerekkel fürödjenek. A nyuggereket lenézed, a jelzővel elárultad magad, rettegsz attól hogy te is egyszer nyugger leszel. A gyógyvizet büdösnek titulálni, ott is sokat elmond az ember jelleméről, a gyógyvíz nem rózsaillatú, vagy mi, minél büdösebb, annál egészségesebb és annál jobb. A te fajtád az, aki viszont a sárpakolást már simán bevállalja, ha azt mondják neki, egészségesebb, attól fiatalodik, pedig attól még az sár, semmi más.

Tagadsz, nem akarod beismerni, de félsz az öregkortól, a tisztességes megöregedéstől a korral járó dolgoktól már most, mert egyszer láttad a folyamatot és nem dolgoztad fel, ez benned van. A te fajtád szokott plasztikáztatni, hajat festetni szőkére, műköröm, de belül ez a félelem az öregségtől az van, sőt azért is jársz wellnesselni hogy megfiatalodj, nem azért hogy kikapcsolódj. Igyekszel nem venni tudomást erről, hogy mármint öregszel, de azért néha felrémlik, te sem leszel már fiatalabb, egyre közelebb kerülsz a végső elmúláshoz. Ezért is mondom, tényleg nem lehetsz annyira fiatal, de még nem is öreg, középosztálybeli és elsőre nőnek mondanálak, de becsapós vagy mert úgy írsz mint egy férfi.

Phil Necro 2016.05.23. 09:27:53

@FDToth:
Nem kiskiralyok,hanem Nagykiralyok.
Tobb olyan eset is volt,hogy egy politikusnak megtetszett egy tobbszaz millios vallalkozas,osszeallt egy biroval meg egy felszamoloval,es megvettek (elvettek) 1-2 millioert a tulajtol.

Manyecska. 2016.05.23. 09:38:35

@tejfölbiztosítás: Marbella. Futótársam a pasi /amúgy exem mellett lakik volt is balhé :D/ viszem Igit is ne nyasztassátok folyton. @igi001: ecsém a pasinak akkora garázsa van -a lakóparknak illetve- az egész Ósan elfér benne :D:D ..mondjuk a bringa a liftben kevésbé fér el. Nem, csak a tárolóig mentem :D..jacuzzi, saját medence a házban , kert a tetőn! ezek álatok mondjuk magyar renccámú kocsit nem lácc de állítólag spanyolhonban alapon ilyenek ott a házak /hmmm :D/ ..és az is csak itt fordul elő ha leejtesz valamit a lépcsőházban hárman is ugranak érte eccerre :) elgondolkoztató..! OFF

tejfölbiztosítás 2016.05.23. 09:40:24

@Manyecs: ha a nevedre vennel, mehetnek en is.

igi001 2016.05.23. 09:43:22

@Manyecs: mondom hiába van jakuzzi ha azt ő saját maga fizeti és tartja karban nem olyan az hogy elmégy welnesselni és nem te fizeted meg esetleg több extrát kapsz mint otthon

mondom, durva kisebbrendűségi érzések vannak amit nagyzolással akarnak más orra alá dörgölni :)

hehe ugye milyen jó dumákat nyomok újabban? fogalmam sincs honnan szedem ezeket :)

Manyecska. 2016.05.23. 09:43:42

@Phil Necro: ez nagyon így van!!!!pláne ha az önkormányzat is benne van emlékeztek amikor ingatlanokat adtak-vettek -kb 10 éve-..a belvárosban?? 100 millákért, aztán ráhúzták egyvalakire /közös képviselőként kezdte :D/ azt le is sittelték a többiek meg röhögtek a markukba..tragédia ez a zórszág..

Manyecska. 2016.05.23. 09:55:00

@igi001: ez lakópark. saját diszkójuk van basszus, az edzőteremben megy nekik a tucctucc! ezt onnan tudom hogy Ákosomnak volt kalandja onnan -véletlen- egy orosz milliomosnővel. Alig tudta kirakni :D..anyja megjelent aszongya eeeez meg kii??? kűdddd márela p...csáá...ba OFF :d

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.05.23. 10:01:25

@tejfölbiztosítás: "Minek vagyunk itt
70 ezres manyecska 3 ezerért"

:)) Ma már az első poszt előtt röhögök. Nem lesz ez így jó. Remélem Manyi kitapossa ezért a beledet!

joska61 2016.05.23. 10:03:03

Erről még a múlt héten is kaptam valamelyik szálláskupec bandától hírleveles akciót...

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.05.23. 10:05:34

@tejfölbiztosítás: "ha a nevedre vennel, mehetnek en is."

:)) Kettő.

McZozo 2016.05.23. 10:09:59

@Dezsike: Ez cask magyarorszagon ilyen nagy horror. Elore fizetes kupon...
En pl mentem kuponnal Baden Badenbe hosszu Welness hetvegere, es egyik legjobb kirandulasunk volt. Mikor a 4 csillagos szallodaba megerkeztunk kedvesen vartak segitettek ha gondunk volt, bekapcsoltak minden cuccot a wellnesben hiaba cask kevesen voltunk. Es meg kezunkbe nyomta egy tovabbi kupon packot amivel lehetett ingyen bemenni a helyi strandra, egy cukraszdaba par ingyen sutire es a Baden badeni kaszinoba ingyen. Szoval jok az ilyenek cask nalunk mint minden masban ebben is rablogazdasag van. Igy nem a kuponnal van a baj hanem Magyarorszaggal

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.05.23. 10:23:02

@McZozo: Azért picit gondolj bele!

Bakonykakiban kerül egy szolgáltatás 100 pénzbe. 20 pénzért adják a kupont, félárú a szolgáltatás, szállodának marad 30.

Badenkéccerben 100 másik pénzbe, 20 pénzért adják a kupont, 130 pénzért fogadnak téged, persze, hogy a segged is kinyalják.

Persze nem azt mondom, hogy 30 pénzért ne teljes szolgáltatást kapjad teljes kiszolgálással, ha ennyiért vállalták. Azt mondom, hogy nem kell rajta nagyon csodálkozni, hogy ha szarérhugyér veszel valamit, szarthugyot kapsz érte.

tejfölbiztosítás 2016.05.23. 11:06:14

Fihgyelem! Senki ne magyarázzon senkinek!:D

Phil Necro 2016.05.23. 11:48:19

@atpijkamo96:
Ennek egyebkent van 1 masik vetulete is.
Anatalyaban, Alanyaban teljesen korekt szallodakban ket 10-14 nap all inclusive ugy 120-150, hogy benne van a repulojegy.
Balcsin mit kapsz ennyiert ? :)
Felpanziot,rosszabb helyen,odautat te fizeted.
Max.

Manyecska. 2016.05.23. 12:08:38

@Phil Necro: mondjuk nem robbantanak seggbe...számít? :D

Ádám 2016.05.23. 12:47:29

@igi001: A cigányoktól tanultad, miközben nézted, ahogy rómeó dugja eleonórát!:)

gabors 2016.05.23. 15:51:50

@atpijkamo96: Na jo de en RAID1 ket HDD-ra es lvm2 is akarok meg /home encyrpted ...

igy volt korabban is most ket ujabb HDD-kaptam ezert kinlodom .... megakartem menteni magam egy csomo rync-tol de ugytunik nem fog menni nem hajlando felmenni ha nem tiszta a "target" na mindegy elbasztam egy csomo idot a kiserlettel....

gabors 2016.05.23. 15:54:17

@Bluemotion: Mo-on sem fizettem ki semmit elore mikor tavaly eppen otthon voltam; Se a berelt autot sot etteremben sem fizettem elore (igaz szallodaba nem voltam tavaly otthon) de barhol mashol sem fizettem semmiert elore.

gabors 2016.05.24. 03:25:13

@atpijkamo96: honnan gondoltad hogy Ubuntut akartam telepiteni ???

Ubuntut ugyan kiprobaltam de maradtam a Debian-nal szemelyes hasznalatra ... cegnel RedHat megy meg OpenSuSe

Ezen a laptop-on is debian van sot amikor elozo helyen dolgoztam ott a ceges laptopra is azt tettem. Sajnos a desktopokkal nem lehet megcsinalni vegul is ceg donti el mit hogyan hasznalhatunk.

Slackware-el kezdtem de Debian nyert a vegen ...

most megprobalom befejezni .... mint mar irtam nem egy HDD egy particio full hanem kicsit komplikaltabb.....

udv

Kelpo 2016.05.24. 12:07:49

@The Crazy One: Ott a Pont ;)!! És még kis faszenest is adnak!!!! Mivel MŰEMLÉKI környezetről van szó, EZ FONTOSS!!!!!

gabors 2016.05.25. 02:01:43

@atpijkamo98: amugy meg mindig nincs kesz :-( !

igaz csak estenkent szoszmotolok vele tegnap elszamoltam magam ujra kellett kezdeni es ugye minden ujra letolt az internetrol

atpijkamo102 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.05.25. 02:07:48

@gabors: Aha, mindig ezt csinálja. WOM
Write Only Memory

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.05.25. 06:35:46

@atpijkamo96: normális helyen kinyalják a segged, hogy menj oda megint

atpijkamo102 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.05.25. 10:37:23

@enpera: És ha csak a fizető vendégek elől foglalod a helyet?
süti beállítások módosítása