Tékozló Homár

Levágott lófej light

Kropserkel/Horse Head Pillow

2005.04.22. 20:13 | homár nak | komment

'Aztán majd levágott lófejet találsz reggel az ágyadban'

A Keresztapa sok-sok megrázó jelenete közül egyértelmûen az ágyába elegánsan elhelyezett lófejre ébredõ filmrendezõ snittje az egyik legmaradandóbb dramaturgiai elem. A filmben a kedvenc paripa "enyhe utalásféleképpen" történõ lemészárolása a színészi babérokra pályázó énekes, Johnny Fontaine érdekében történt, akinek figuráját nem is nagyon titkoltan Frank Sinatra ihlette. A kropserkel.com nemrég dobta piacra az emlékezetes jelenet mindenki számára elérhetõ hálószobai rekvizítumát, az életnagyságú plüss lófejpárnát. Ha Ön is emlékeztetni kívánja szeretteit valamilyen korábban elkövetett súlyos hibára, lepje meg õket egy hetven dolláros (alig 14 ezer HUF-os) sokkoló darabbal, ami a készítõ szerint amúgy igen kényelmes, és a Godfather-trilógia akasztófahumorú rajongóinak egyenesen kötelezõ vétel. A tíz dollárral olcsóbb verzió csak a zippzáras "csikóbõrt" tartalmazza, amit a megrendelõ kedve szerint tölthet meg habszivaccsal, poliészter granulátummal, vagy levágott lófejjel.

Csengõhangpótlás karkötõvel

Cellular Bracelet

2005.04.22. 13:27 | jackyll | komment

A 80-as évek bizsuturkálóiból csúcstechnológiával felvértezve tért vissza a csengéspótló kartkötõ. A legtöbb nagy szolgáltatónál használható eszköz 3 voltos elemet és büszkeséget fogyaszt, amikor maximum egy méterre a telefontól hordva villódzni kezd bejövõ hívás esetén. Üdvözítõ megoldás lehet azoknak, akik akkora sznobok, hogy fényeztetik titániumburkolatú telefonjukat, de titokban szégyellik ezt, esetleg az összes csengõhangjuk korhatáros mp3. Az amerikai teleshopok kedvence remélhetõleg hazánkba is hamarost megérkezik, addig 16 dollár (~3Khuf) + posta és egyéb költségek ellenében lehet online rendelni.

Chaplin a vízen

Rocket Distribution/Pumpa Bike

2005.04.22. 12:05 | jackyll | komment
A nyár igazi slágerének igérkezik a klasszikus börleszk humor és a vízi extrémsportok szerelmeseinek körében ez a jármû. A Pumpa Bike egyeduralkodóként forradalmasítja a vízfelszínen ugrálva közlekedést. A molnárka "mûködési elvén" a felületi feszültséget szovjet szárnyashajók elvén mûködõ (vízalatti szárnyak felhajtóereje tartja fenn a gépet haladás közben) eszköz mindössze 9 kilós, percek alatt összeszerelhetõ, 105 kilóig bírja tulajdonosát szárazon tartani, és 16 csomós (~30km/h) sebességig gyorsulhat 445 font (~160Khuf) kicsengetése után.

Kádár és Horthy anyja visszavág

Gacsó család/Kádár János fehér- + Horthy Miklós vörösbor

2005.04.22. 11:36 | szily | komment

A Kádár-vörösről és Horthy-fehérről írott postunk nem csak Önöket zaklatta fel, de még a borok termelője is klaviatúrát ragadott miatta. Ezúton is köszönjük, hogy a Gacsó család olvassa a Tékozló Homárt. Kapcsolatunk kezdete az alant olvasható levél fényében ugyan nem nevezhető kifejezetten pajtáskodónak, de jól tudjuk, hogy egy teli pince sok mindent megold, úgyhogy bízunk a szebb jövőben. A levél arra is rávilágít, hogy bár a ’vélemény’ szó első blikkre világosnak és jól definiáltnak tűnik, a magyar lakosság túlnyomó többségének fingja sincs, mit is jelent ez.

Tisztelt Valaki! A borokról írt kritikája finoman szólva is távol áll a valóságtól. Mindkét bor a mai magyar fogyasztók ízlésvilágának megfelelően elkészített középkategóriás bor. Valóban nem díjnyertes borok, de nem is hibásak vagy tablettásak. Az, hogy majdnem 1500 Ft ért kerültek a boltokba, tisztán a címkének köszönhető. Az alaptalan vélemény nem csak minket sért, hanem azokat a vásárlóinkat is akik évek óta elégedetten fogyasztják borainkat. Örülök, hogy ebben az országban egyre nagyobb teret kap a kulturált borfogyasztás, jó lenne, ha lassan a kulturált véleménynyilvánítás is ebben a tempóban fejlődne. A dizájnért valóban a Multitrange Trade Kft a felelős, ez a sorozat az ő ötletük és megkeresésük alapján készült. Sajnálom, ha velük nem sikerült felvenni a kapcsolatot. Tisztelettel: Gacsó Eszter

Olvasson tovább!

Posztapokaliptikus pizzaszeletelés

Frankie Flood/pizzavágó

2005.04.21. 19:52 | homár loop_1 | komment
A pizzaszeletelõ a konyhaeszközök páriája. Általában ronda, a teflonborítás kvázi hájtekségét beárnyékolja az olcsó mûanyag nyél és az inspirálatlan forma. Ráadásul a legtöbb pizzacég szeletelve szállít, úgyhogy felesleges is. De mi lenne, ha a pizzaszeletelõk a Mad Max nyelvén operálnának? Talán elmerülnénk a saját tészta, a frissen tépett bazsalikomlevelek meg a napérlelte paradicsomok között? Ki tudja. De Frankie Flood csapágyas alumínium-szénszál szeletelõivel vágnánk fel õket, az biztos.

Tetriszpolcrendszer fanatikusoknak

Brave Space/Tetriszpolc

2005.04.21. 13:01 | jackyll | komment
Jól helyezkedõ dotkommilliomosok kedvenc irodai tartozéka lehet a Brave Space polcrendszere. A hamarosan sorozatgyártásba kerülõ Tetriszpolc belül bézs, kívül diófa színekben pompázik, elemei tetszés szerint variálhatók. Kezdõ domainbrókereknek és vírusmarketingeseknek kevésbé ajánlott, mivel a Gizmodo szerint a tízdarabos szett ára várhatóan 7000 dollár (~1,3 milla) körül lesz.

Predátor ellen termálzsír

Intermat/hõnyelõ krém

2005.04.21. 11:51 | jackyll | komment
Zavaros barterügyletei vannak Közel-Keleten? Hiába várja ukrán tárgyalópartnere visszahívását? Úton bogotai plasztikai sebésze felé aknára futott a dzsippel? Akkor Ön potenciális célcsoportja az Intermat hõnyelõ krémjének. A hõkamerák elleni kamuflázsra szakosodott görög cég katonai objektumok és személyzetük védelme után a kilógó testrészeket is kezelésbe veszi. A pórusaikkal együtt eltûnni vágyó felhasználóknak vásárlás elõtt igazolniuk kell, nem tagjai egy terrorszervezetnek sem.

Pirul a hitlerszalonna

Gacsó család, Eger/Kádár Egri Merlot Cuvée, Horthy Egri Muskotály Cuvée

2005.04.21. 10:27 | szily | komment

Pirul bizony, mert a mohó Homár egy rasztafáriánus szertartást követõen behátrált a Dózsa György út és a Thököly út sarkán található éjjel-nappaliba, ahol rátalált a Kádár János vörös- és a Horthy Miklós fehérborra. A pártfõtitkár derűsen elszánt arccal int felénk egy vészjóslóan fekete-vörös ötágú csillag mögül, a kormányzó – ki nem találnák – fehér lovon vonul be, talán éppen egy félédesen.

A maga módján adva van a dizájnra, Kádár neve például puritánul randa, míg Horthyé rondán cikornyás fonttal van szedve.

A Nosztalgia sorozat két darabja határozott krédóval igazít el, hogyan kell élvezni a morbid, ráadásul morbidan drága – 1495 forint/darab - szeszesitalokat: Célunk, hogy egy kellemes zamatú pohár bor elköltése mellett emlékezzünk a különféle történelmi korszakok nagyjaira. A bor íze magáért beszél, nosztalgiázni pedig mindig érdemes.

Olvasson tovább!

Most akkor van-e zacskó?

2005.04.20. 16:42 | szily | komment
Fogalmunk sincs, mi az a termékdíj, nem is akarjuk tudni, de az biztos, hogy emiatt tűntek el a hiperolcsó dobozos sörök és ezért vált zavarossá a zacskóhelyzet a hiper- meg szupermarketekben. Az Index végigzongorázott a boltokon: a Matchnál öt forintot kérnek a zacskóért, a Spar és a Plusz eddig sem adta ingyen, a Tescóban környezetbaráttá teszik a szatyrokat, az Auchanban pedig próbálnak kevesebbet adni.
süti beállítások módosítása