Tékozló Homár

Cirkoruha sportembereknek

X-Technology Swiss GmbH/X-Undergear

2005.08.26. 17:00 | jackyll | komment
A tudomány és a technika lassan, de biztosan aprópénzre váltja a scifis találmányokat. Esetünkben a Dûne cirkoruhái tûntek fel sportruházatnak álcázva az X-Undergearnél. A Tron jelmezeire hajazó kezeslábasok egyelõre a testhõmérséklet egyenletes eloszlatásáig, az izmok felesleges rezonanciájának tompításáig és az izzadtság elvezetéséig jutottak. A széklet és a vizelet újrahasznosításáról még nincs szó. A saját testhõ átcsatornázásával hûtõ/fûtõ overálnak egyelõre ugyanúgy nem publikus az ára, mint a szagmentesen légkondicionáló X-Socks zokniknak.

Amerikában feltalálták a kapaszkodót

TranStrap Corporation/TranStrap

2005.08.26. 12:00 | jackyll | komment
Ez ma egy ilyen vicces nap, újabb fogást találtunk Amerikán, ahol alulmaradtak az európai kultúrával szemben. "A tömegközlekedés élményének drámai javulását" jelentette be a TranStrap, amikor hangsúlyozottan amerikai gyártmányú, hordozható kapaszkodót dobott piacra. A repülésbiztos aluminiumból készült, mosható, szupertartós nejlonhálóval illetve dörzsis neoprénnel borított eszköz 17 dollárért (3,5khuf) kapható. A fejlettebb, 20 dolláros változathoz bérlettartó (10$) és újságtartókéz-tartó (13$) is csatolható.

Napfény ellen batman

Sunblades.net/Sunblade

2005.08.26. 11:28 | jackyll | komment

Vannak fejlesztések, amiken maguk korában csak röhögtek az emberek, a történelem késõbb azonban a feltalálót igazolta. Ilyen volt a dízelmotor, a ruhacsipesz vagy a biciklipumpa, ám a Sunbladesnek ehhez semmi köze. A lencse nélkül pengényi csíkkal operáló napszemüveg-mutáció elsõsorban azoknak ajánható, akik tartósan a Star Trek forgatására képzelik magukat. A 29 fontért (10 rugóért) vesztegetett "vizorokkal" sportos, uniszex és betmenes kivitelben égetheti magát a t. vásárló a legkülönbözõbb színekben.

 


A postásnak néha kétszer csengetsz

2005.08.26. 10:21 | jackyll | komment

Vannak akik Hunter S. Thompsonnal ellentétben úgy döntenek, puskacsõre harapás helyett minél tovább ki akarják élvezni nyugdíjaséveiket. Kicsiny hazánkban azonban egyesek még ezt is képesek megkeseríteni, írja Pierre:

Ugyan ki hinné, hogy a XXI. kerület királyerdei õslakosság nyugodt öregéveibe vetett reményeinek gyökerét egy gátlástalan postás kezdené megtûrt parazitaként, hangosan csámcsogva felélni. Ott történt meg ugyanis napjaink modern, benzinkutas-marketing analógiájára a következõ pénzügyi tranzakció: 87 678 Ft-ból mindösszesen 87 600 Ft került a bitang ingyenélõ kezébe nyugdíj gyanánt. A kézbesítõ "borravaló" jogcímen az "aprót" a saját zsebében felejetette, majd ráncolt szemöldökkel magára hagyta kollégám konfliktust vállalni képtelen anyukáját.

Olvasson tovább!

DVD-extra ingyen

Spoilers Podcast/Sin City-kommentár

2005.08.25. 15:45 | jackyll | komment
Ki gondolta volna, hogy a podcastingot (netrõl automatikusan töltögethetõ kvázi-rádiót) valaha értelmes dolgokra fogják használni? Márpedig a Spoilersnél ez történt, vagyishogy az Amerikában nemrég megjelent Sin City DVD-hez rántottak össze házilag egy kommentárt. Szerencsére a fájl hagyományos letöltés formájában is elérhetõ, használatához azonban egy mp3-lejátszón vagy számtógépen kell elindtani a filmmel párhuzamosan. A kommentárból egy halom haszontalan információra derül fény (hány 55-ös kocsi van a filmben, hogy kerül a Robotzsaru fegyvere Bruce Willishez, stb), dehát pont ilyesmire találták ki.

Zsidó elõjáték csokirúddal

Ismeretlen izraeli/Kóser csokik

2005.08.25. 15:05 | szily | komment
Ma reggel, induláskor vettem észre, hogy leeresztett a robogó kereke, a Széna téri (hagyományosan rettenetesen gyenge szolgáltatásokat nyújtó) benzinkútban naná hogy nem volt sûrített levegõ, így kerültem föl elõször a hatos villamosra, majd onnan le a Jászai Mari téri Rothschildba. Ha nincs a véletlenek véletlenszerû láncolata, talán sosem ismerkedtem volna meg a leértékelt kóser csokikkal. A kóser polc elõtt azonnal elkapott az akciós szédület, és 99, illetve 40 forint ellenében megszereztem az ígéretesen göcsörtös tapintású „4play” (angolul nem tudóknak: elõjáték) nevû csokit, illetve a Negev-sivatagban keményre aszott teveszart formázó Mekupelet szeletet.
Olvasson tovább!

Kenótorta az Augusztból

Auguszt cukrászda/Kenótorta

2005.08.25. 14:33 | szily | komment
Vajon hogy lehet az, hogy az Augusztban és a Daubnernél is van E-80 nevû torta, csodakrémmel és marcipánréteggel a közepén? Ezt a talányt kutatva vetõdtünk el az Auguszt csinos oldalára. Az „alkalmi torták” között találtuk a talányos Kenótortát. Talán egy kávénénike happolta el a fõnyereményt és óriási kakaóparit rendezett, a csúcsponton tortázással? Ha valakinek van közelebbi információja a Kenó-, illetve az E-80-titokról, kérjük írja meg izibe! Ha nem derül ki semmi, a Homár holnap behátrál a budai cukrászdába és – furcsa szájszerv ide vagy oda – megkérdezi.

Kreatív lehúzás SMS-játékosoknak

Netsize/Elõfizetéses SMS-játék

2005.08.25. 12:22 | szily | komment
Névtelen olvasó írta az alanti levelet, ráadásul egy mással megtörtént esetrõl, mégis közöljük, merthogy utánanéztünk és a jelenség tényleg veszélyes az apró betût átugró mobiltelefon-tulajdonosokra. Egy aránylag újfajta SMS-játéktípusról van szó, aminek az a lehúzás a lényege, hogy nem az elküldött, hanem a hetente több alkalommal kapott üzenetek után kell fizetni darabonként több száz forint plusz áfát, amíg az ember le nem mondja. További részletek az alant olvasható levél után.
Olvasson tovább!

Mindig van új és újabb

2005.08.25. 12:12 | jackyll | komment

Azt ugye ikea-fanoknak illik tudni, mikor jön az új katalógus az új árakkal. Tomo sztorijából az is kiderül, miért nem érdemes vetõdni az ezt megelõzõ szezonvégi akcióra:

Júniusban volt egy nagy akció az IKEA-nál, ahol minden konyhai elemet és tartozékot 10%-kal olcsóbban adtak a katalogusárnal. Mi pont költözés után álltunk és kapóra jött ez az akció. Elmentünk, összeállitottuk a listát és megvettük. Még örültünk is, hogy milyen jókor jött ez az nekünk. Gondoltuk akkor. A cégnél augusztus 1-jével kezdõdik az új év. Ekkor jönnek az új árak és az új cuccok. Hétvégén újra elmentünk, hogy megnézzuk, hátha találunk valami újat, esetleg jó ötletet. Amit találtunk, attól viszont elátt a szavunk: az egy hónappal korábbi akciós árnal még olcsóbban adják most a konyhabútorunkat.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása