Tékozló Homár

Számlának látszó tárgy

2005.09.23. 15:00 | jackyll | 2 komment

Hihetetlen, de még mindig vannak, akik bedõlnek a telefonkönyves regisztrációnak. A legújabb trükk, hogy a számla néha nem attól jön, akitõl várná az ember...

A Magyar Telefonkönyvkiadó Társaság (MTT) üzletkötõje járja a cégeket, hogy 25-35 ezerért szép vastag betükkel fogják megjelentetni a céget a megyei telefonkönyben. És majd jön a számla, átutalással. Jó a duma, a balek beveszi. Eltelik 1-2 hét, már éppen felejtené az ember a dolgot, jön egy átutalási megbízás, a feladó a telefonkönyves, aha, ez az a 30 ezer, átutaljuk.

Olvasson tovább!

Felfújható kocsma

2005.09.23. 14:44 | jackyll | Szólj hozzá!
Amikor már azt hinné az ember, hogy semmilyen vicces terméket nem talál péntekre, becsúszik egy ilyen. A világ elsõ felfújható kocsmája 7x14,7 méteres, egy órán belül felállítható, és a bár méretétõl függõen olyan 30 ember kiszolgálására alkalmas. Még a kandalló is gumiból van, egyedül a talapzata nem felfújható, így részegen ugrálni sajnos nem lehet rajta. Ára még nem publikus, de ugyanaz az Andi Francis tervezte, aki a felfújható templomért felelõs.

Hívogató SMS

2005.09.23. 12:38 | jackyll | Szólj hozzá!

Új szolgáltatás hódít a T-mobile berkeiben, talán már Önök is találkoztak ezzel. Olvasónk persze rögtön összeesküvést sejtett, bár lehet, hogy még csak a tesztelés fázisánál tartanak:

2005.09.22., 17:43: SMS jött. A tartalma a következõ: "Az üzenet feladója visszahívást kért öntõl dátum/idõ. T-Mobile" Felhívtam, végülis pár forintba belefér. Egy értetlen nõi hang közölte, hogy õ pedig nem kért semmilyen hívást.

Olvasson tovább!

Válts bongra!

Bong Spirit/Bong Vodka

2005.09.22. 14:05 | jackyll | 1 komment
Kicsit az Apple "Válts" kampányra emlékeztet a Bong Spirit hamarosan piacra kerülõ vodkájának üvege. A Bong Vodka nevéhez híven egy vizipipában szállítja le az egy liter tömény szeszt. Nem tudni, hogy a dizájnt csak a jopofiság vagy hátsó népnevelõ szándék, esetleg a holland gyártóra rohadt hatalmas bong-készletek ihlették, mindenesetre ötös. Amerikában januártól kapható, az európai premierrõl még érdeklõdünk. Mindenesetre aki találkozna vele, az alkohol elfogyasztása után tesztelje le az üveg képességeit is.

Vér a mozgólépcsõn

2005.09.22. 11:56 | jackyll | 1 komment

A tömegközlekedés néha veszélyesebb, mint autóba ülni a Critical Mass idején. Olvasónk a Moszkva téren volt szemtanúja egy balesetnek, ám közérdekû kérdéseire az ügyfélszolgálat ezidáig nem tartotta fontosnak, hogy válaszoljon:

2005.09.14. 12:56-én az alábbi emaillel fordultam a BKV Rt. ügyfélszolgálatához:

Ma délelõtt 11.35 környékén a Moszkva téri metróállomáson a mozgólépcsõvel utaztam felfelé. Az utazás közben arra lettem figyelmes, hogy a lefelé mozgó lépcsõ hirtelen megáll, és számos utas hatalmasat esik. Az egyik utas láthatóan vagy 5-6 métert zuhant.

Olvasson tovább!

Környezetbarát szuvenír Kubából

2005.09.22. 11:33 | homár sebibaba | Szólj hozzá!
Kuba egy ország, melyet tenger és USA-embargó övez. Kuba lakosságát a kubaiak alkotják, kivéve Guantanamot, ahol Egyesült Államokbeli, valamint muzulmán bevándorlók laknak. Kuba legfõbb exportcikke a szivar és Che Guevara. Kubában kommenista diktatúra van, de ennek ellenére vérbeli demokraták is szívesen idõznek arrafelé, mivel meleg van és süt a nap, valamint jó koktélokat lehet inni. És hol turista van, ott szuvenír is van. A Homár kiküldött tudósítója, Fidel (nem az a Fidel, van másik!) jóvoltából példamutatóan környezetbarát csecsebecséket sikerült lencsevégre kapni. A Coca-Cola (itt státuszszimbólumnak számító) hulladékát ügyeskezû mesterek reciklálják, kisautókká, repülõgépekké transzformálva. Íme, a kubai nép válasza az amerikai embargóra!
Olvasson tovább!

Pixelizálja otthonát!

Velocity Art & Design/Groovetube

2005.09.21. 13:45 | jackyll | Szólj hozzá!
Olcsóbb, mint a lávalámpa, de legalább olyan haszontalan, mi az? Hát a tévére tapasztható mûanyagkocka! A Groovetube egyszerû, áttetszõ kockák halmaza, amin keresztül még a CNN haditudósításai is szívmelengetõ ambient világítássá szelidülnek. Három méretben kapható 30-50 dollár (6-10 khuf) között klasszikus 4:3-as képarányú, 32-67 centis tévékhez. Most valami cédét is adnak mellé ajándékba, gondolom apu a tûz mellett gitározik besztoffal.

Warhol-automata lustáknak

NovaPop/miWarhol & lichStyle

2005.09.21. 12:41 | jackyll | Szólj hozzá!
Végre azok is belebarmolhatnak a magaskultúrába, akik hülyék a Photoshophoz, de szeretnének magukról a tablóképnél eggyel eredetibbet. A NovaPop szolgáltatásával a fénykép beküldésétõl számított két héten belül leszállítják az Andy Warhol vagy Roy Lichtenstein stilusúra szabott egóposztert. Az árak csokkeradóval növelve 90-180 euró (22-45 ezer huf) között mozognak, illetve a képeket késõbb pólóra is lehet kérni további 16 euróért (4 ropi).

Magyar parkolási csúcs: 3 nap 21 ezerért

Budapest Airport/Ferihegy 1 parkoló

2005.09.21. 10:47 | szily | 1 komment
Olvasónk orbitálisat szopott: három napra otthagyta az autóját a frissen megnyitott Ferihegy 1-es elõtti parkolóban, aztán a végén 21 rugó ellenében távozhatott csak. Hogy lehet ez, amikor korábban 5-6-ért játszhatta el ugyanezt a kettesnél? A Homár szolid tényellenõrzésre vetemedett. Az eredmény: jobban kellett volna figyelni, mert az egyes terminál elõtt egy óra 300 forint, akármeddig áll ott a kocsi. Vagyis itt egyáltalán nincs több napos parkoló? Megkérdeztük a céget és tényleg nincs. Nahát, mondaná a Homár, ha a szájszerve ezt lehetõvé tenné. Alant olvasható elõbb olvasónk siráma, aztán a Budapest Airport (korszerûen tépett frizurát viselõ) sajtósának válaszlevele:
Olvasson tovább!

Magyar emberbe magyar drogot!

Campona Kft/Botos vodka ízû szeszes ital

2005.09.21. 10:33 | homár sebibaba | Szólj hozzá!

A Homár folytatja a keménydrogok, jelesül a tömény szeszesitalok világába tett felfedezõ kirándulását. Különösebb probléma nélkül hozzájutottunk egy lövet mûanyag flakonba csomagolt droghoz a sarki dílernél (trafikosnál), majd mindenféle rendõri vagy társadalmi helytelenítés nélkül megittuk néhány, hasonló tevékenységet folytató hajléktalan társaságában.

Természetesen akkor látott ez a vodka gabonát, mint amikor Hadas Krisztina tényfeltáró riporter a Hõsök-terét Szecsuánban, úgyhogy nem kívánunk az elfogyasztott termék élvezeti értékével kapcsolatban morcos megjegyzéseket tenni. Aki ilyen összetételû (víz+természetazonos aroma+ipari alkohol) kábítószert fogyaszt, annak valószínûleg a termék íze teljesen érdektelen, mert a tompító-boldogító hatás a lényegesebb szempont.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása