Tékozló Homár

Ébredjen akkor, amikor a legjobb!

Infactory Innovations/aXbo vekker

2006.03.14. 00:00 | szily | Szólj hozzá!

Vagy áttörés az ébresztésiparban vagy oltári nagy kamu, az aXbo (ál?)tudományos óra mindenestre slágercucc lehet a technikabuziknak, így például a Homárnak is. Az ismertetõ azt ígéri, hogy a szupervekker egy félórás perióduson belül pont akkor ébreszt fel, amikor nekünk éppen ideális lenne felébredni, vagyis a körülményekhez képest frissen és jókedvûen fogunk kitántorogni a konyhába, hogy ott Homár Miriam és Homár Borisz retekkel vagy más zöldségfélével dobáljon meg minket. No de hogyan lehet képes ilyesmire egy vekker?

A webszájton fellelhetõ marketingszöveg szerint a kulcs a mellékelt teniszkiegészítõ, ami adatokat szív le az öntudatlan fogyasztó csuklójából, majd azokat átlövi az órának, ami oszt-szoroz, aztán valamikor csipogni kezd. Az egész trükk az öntudatlan álombéli testmozgásra és az agyhullámokra van alapozva, bármit is jelentsen ez. Elkésni nem lehet miatta, mert legkésõbb a beállított idõpontban mindenképpen riaszt.

Az óra jól néz ki, a csuklószorítóban való alvás a találmány gyenge pontjának tûnik, ha mûködik, az nagyszerû, de nekünk valami egy kellemetlen érzésünk, hogy ez az egész talán átverés. Amire igazából semmi alapunk, hiszen megadják az elérhetõségüket:

infactory innovations & trade gmbh Mayergasse 5/12 1020 Vienna Austria tel +43 1 8900722 fax +43 1 8900722-88 info@axbo.com

Ezen az oldalon pedig megismerhetjük a cég vezetõit és tulajdonosait. Szóval mégis valódi termék és mûködhet is? Ez lesz az óraipar Red Bullja, Ausztria pedig a Nem Annyira Életbevágó Találmányok Mekkája?


A megrendelõlapon azt írják, hogy az óriási érdeklõdés miatt május elõtt nem tudnak szállítani, de a pénzt úgyis csak akkor emelik le a kártyánkról, ha útnak indult a csomag. Ha valaki véletlenül megrendelné és meg is kapná, legyen olyan nagylelkû, és pár nap múlva írja meg nekünk a tapasztalatait!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása