Tékozló Homár

Re: Lendületben az államigazgatás

2006.04.27. 07:52 | jackyll | Szólj hozzá!

Nincs mindenkinek akkora mákja hivatalos papírok tologatásával, mint barbnak, elég elbattyogni a legközelebbi okmányirodába, ahol még nem teljesen köszöntött be a 21. század:

Múltkor megjelent, a közigazgatásban tapasztaltakról szóló írásotokhoz kapcsolódnék személyes tapasztalataimmal, nem kétségbe vonva az akkori írás igazságát. Történt, hogy ellopták irataimat (személyi igazolvány, jogosítvány, forgalmi engedély). Errõl feljelentést is tettem, kb. 10 perc alatt a XIV. RK-n hétfõ napon. Aznap nem volt ügyintézés a Zuglói Önkormányzat Pétervárad utcai okmányirodájában, technikai okokra hivatkozva.

Kedd: ügyfélmentes nap van a kerületi okmányirodában (ekkor tudtam meg, hogy a hétfõi technikai szünet az elõzõ napi választásoknak köszönhetõ). Gondoltam központi Okmányiroda, Viségrádi utca. Nyitás után 3 perccel érkezem a helyszínre, ahol ekkor mintegy 10 fõs sor áll a sorszámokért. A 20 perces várakozás alatt 2-en kapták meg sorszámukat, és épp a második sorszám kiadásakor, azaz nyitás után közel fél órával, hívták az egyes sorszámú versenyzõt. Ekkor inkább eljöttem 3 napi hidegélelem hiányának okán.

Szerda: A reggel 8.15-kor nyitó Okmányiroda elõtt 10 méteres sor áll 7.30-kor. Irány a Lurdy ház. Itt ugyan 10-kor nyit az iroda, és csökkent kiszolgálási képességû (nincs gépjármû- és egyéb ügyintézés), de már sorban ülnek 7-en. Gyerünk iroda, majd neten foglalok idõpontot. A zuglo.hu-n nagy nehezen meg is találom a lehetõséget, mint felhívják a figyelmemet, csak két hétre látnak elõre, ezen belül tudnak idõpontot biztosítani.

Viszont java kell hozzá, az meg irodában még nincs, már dolgoznak rajta. De lehet velem alkudozni, legyen telefonos rendelés. Így sikerült elérnem õket. Igaz, hogy nyitvatartási idõben, másfél óra folyamatosa csengetés, és egy leszúrás után (a recepció helyett a titkárság jelentkezett, ahol értésemre adták, hogy a recit kell hívjam, miután leegyeztettük, hogy milyen számot hívtam, egy "ja" szolgált bocsánatkérés helyett, és kapcsolás helyett inkább letették a telefont). Elõadtam óhajom. Mondták rendben, két és fél hét múlva. Nézek bután magam elé, ugye két hétre lát elõre a rendszer, van egy darab papírom, amivel sem személyemet nem tudom igazolni, sem az autómat, sem azt, hogy jogosult vagyok vezetésre. Finoman megkérdeztem, hogyan lehetne mégis inkább rendes papírom, mire az úr közölte, hogy ide kell jönni reggel, tépni papírt - reggel 10-kor még kaphattam volna aznap 4-re személyihez, de a többihez elfogyott. Köszönöm szépen.

Ezek után néhány adat: az okmányiroda egy héten 37,5 órát tart nyitva összesen. Dolgozik benn 26 fõ okmányirodai ügyintézõ. Ha mindannyian dolgoznának hetente 37,5 órát, ami kevesebb, mint a napi 8, akkor egy hét alatt közel 200 ügyfelet kellene kiszolgálniuk nem túl gyors, 30 perc/ügyfél szintidõvel.

Maradok (?) türelemmel:

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása