Tékozló Homár

A majdnem gyõzikés ajándéktárgy

Gyõzike veszekedõs kártyajáték

2006.05.04. 10:51 | jackyll | 6 komment

Azzal akartuk kezdeni, hogy megfeszített brainsztorm-hegyekkel nyilvánvalóan van még mit kiaknázni a Gyõzike-mörcsandájzból, de aztán kiderült, hogy vájtszemû olvasónk, László vélhetõen egy illegális paklit vásárolhatott, legalábbis gyanús, hogy az irritáló szórakoztatóipari család, mint olyan nem kapott helyet a showmanrõl elnevezett kártyajátékban:

Szeretném felhívni a figyelmet a magyar játékkártya ipar egyik rendkívüli gyöngyszemére ami a méltán népszerû :) Gyõzike márkanév ragyogása alatt került a boltokba. Nem kevesebbrõl van itt szó mint a Gyõzike Veszekedõs Kártyajátékról! Hát gondoltam ezt mindenképpen meg kell venni, elvégre kinek lehet teljes az élete egy ilyen csoda nélkül?

Azonban a kártya tüzetesebb vizsgálata után kiderült, hogy ebben az egész Gyõzike bizniszben egyszerûen képtelenség valami eredetit, szellemeset alkotni. Ugyanis kapunk egy kutya :) közönséges makaó kártyajátékot amin aztán sehol nem lelhetõ fel a mindenki által mélyen tisztelt roma származású életmûvész (gy.k. showman) semmiféle manifesztációja, vagy népes ismeretségi, családi körének valamely tagja.

Most akkor ez mitõl Gyõzike?! És mitõl veszekedõs?! Én legalábbis arra számítottam, hogy mondjuk kihúzok egy olyan kártyát, hogy:

"Sz*rassa kutyáját a szoba közepére és próbálja családjának megmagyarázni, hogy ez tulajdonképpen teljesen normális!"

"Költse a család 300 évi spórolt pénzét egy vadiúj Lamborghinire és próbáljon életben maradni..."

Stb...

Az egyetlen különbség a fent említett játéktól, hogy amikor már csak egy kártyalap marad a kezünkben akkor a teljes játéköröm hatása alatt artikulálaltlanul azt kell beüvölteni: GYÕZIKE! Szerintem ezen a csodálatos újításon is vagy fél éve agyalhattak...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása