Tékozló Homár

Álcseresznye a Nyugati-aluljáróban

nyugati téri zöldséges/gyümölcscsere

2006.07.17. 17:58 | szily | Szólj hozzá!

Szédelgõ zöldséges csapta be pont egyik kolléganõnket, aki érthetetlen okokból a neve elhallgatását kérte. Mi magunk is megkóstoltuk és tényleg meggy volt, amit Névtelen és még legalább egy további áldozat cseresznye címén kapott.

Szörnyû dolog történt velem ma reggel: a Nyugati téri aluljáróban lévõ zöldségesnél reggel nyolckor félálomban annyit mondtam, hogy kérek egy fél kiló cseresznyét. Nem fogtam gyanút, hogy a cseresznyén – a többi zöldség-gyümölccsel ellentétben - nem volt ártábla és terméknév, mivel úgy gondoltam, ez a nagy keresettségnek köszönhetõ.

Az eladó zacskóba pakolta a cseresznyét, a zöldséges szakmában elengedhetetlen „tíz dekával több, jó lesz így?”visszaszólásán meg sem lepõdtem, reflexszerûen rábólintottam. Azon viszont már megdöbbentem, hogy a tipikus idénygyümölcs többe került (460 forint), mint két avokádó. A legdurvább meglepetés viszont nem is ez volt, hanem amikor délelõtt elõvettem a cseresznyét a táskámból. Az elsõ szem megízlelése után ugyanis kiderült róla, hogy valójában vízízû, émelygõs meggy, és ezt megerõsítette egy agrárvégzettségû munkatársam is.

Az eset nem lehetett ártatlan tévedés, mert az elõttem lévõ nõ is cseresznyét kért és ugyanezt kapta. Ezért most a Nyugati téri cs***, h*****hajh*** zöldséges bojkottjára szólítom föl a lakosságot.

Ja és még tegezett is a *****, amikor mondtam neki, hogy jó reggelt

Megdöbbenve állunk egyébként mosolygós, direkte szelid kolléganõnk idézhetetlen kirohanása elõtt. Mi amúgy is jobban szeretjük a meggyet. Önnel elõfordult már, hogy meggyet kaptak cseresznye helyett egy hajnali órán?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása