Tékozló Homár

Közlekedj okosan hajóval

2006.08.09. 14:14 | jackyll | Szólj hozzá!

Úgy tûnik kényelmes úrvezetõk nem csak a Volán, hanem a Mahart Passnave budapesti sétahajóin is tevékenykednek. Bár az Index tavaly felderítette a közhajózási lehetõségeket Pesten, a helyzet sznte semmi nem javult azóta. Az alábbi eset kedden esett meg Npeterrel:

Évente egyszer látott, távolba szakadt kedves ismerõseinkkel elhatároztuk, hogy ittlétük alkalmából csapunk egy kellemes délutánt a Margit szigeten. Hajókázás, bringó hintó, gyerekeknek játszótér, és a szökõkút megtekintése volt a tervben. Közlekedés- és parkolástechnikai megfontolásokból abban egyeztünk meg, hogy õk a Vígadó téren, még mi a Batthyány téren szállunk fel a Mahart Passnave járatára, mely 12:45 kor indul a Vígadó térrõl. Elõtte természetesen gondosan utánanéztünk a menetrendnek, megállóknak a cég honlapján, ahol jól olvasható a Batthyány téri megállás ütemezett idõpontja, és az onnan érvényes jegyárak is.

12:40 körül kis családunk felsorakozott a Batthyány téri kikõtõhelynél, és vártuk a hajót. A gyermekek lelkesen örvendeztek, mikor a Lánchíd alatt felbukkant a motoros úszó alkalmatosság. Szép komótosan szelte a vizet északnak. A várakozás percei alatt megcsodálhattuk, ahogy az A'Rosa Bella hasít délnek a nyugati nyugdíjasokkal, és egy noname uszály éppen elõzi felfelé a sétahajót. Ez utóbbit akkor még azzal az elmélettel magyaráztuk, hogy biztos a kapitány elõzékenyen elõre engedi a monstrumot, hogy aztán annak farvizén átgázolva kiköthessen elõttünk. Ez az elmélet azonban pár percen belül a tények nyomasztó erejétõl vezérelve megdõlt, mikor szomorúan realizáltuk, hogy a sétahajó a budai rakpart érintése nélkül közelíti meg a Margitszigetet.

Két csalódott önjáró csemete, egy babakocsis apróság, egy bosszús anyuka és egy lila fejû apuka vette ekkor északnak útját, hogy a rakpart "kellemes csendjében" és "friss levegõjében" megpróbálja utolérni a hajón tartózkodó ismerõseit.

A Mahart Passnave jóvoltából alaposan megkésett találkozásunk alkalmával aztán kideült minden. Az ismerõseink a helyzet felismerésekor kérdõre vonták a személyzetet, hogy miért nem méltóztatnak kikötni a Batthyány-téri megállóban. A válasz erre az volt, hogy senki sem jelezte, hogy ott le akarna szállni, õk ugyanis csak ebben az esetben állnak meg a Batthyány téren.

Nos, kedves Mahart Passnave! Azért még vannak nyitott kérdések:

1) Hol a pekedliben van a hajókon a leszállásjelzõ? 2) Hol olvasható az interneten közzétett menetrendben, hogy egy közbensõ hivatalos megállóban csak akkor lehet felszállni, ha olyan mákom van, hogy van leszálló is?

Mély(vizi) tisztelettel: Npeter

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása