Tékozló Homár

Re: Parkolni egy nemlétezõ sávban

2007.03.01. 10:29 | jackyll | komment

Olvasóink végre nem a szegény multikat bántják, hanem az autósokat, akik besírnak, ha megbüntetik õket az úttesten parkolásért. Az anyázásból válogattunk néhány darabot véletlenszerûen, elsõként Armitage beszólását, aki bennszülött a Móriczon:

Ott lakom. Arra járok naponta 2-3x. Aki beleparkol abba a sávba, az ne jártassa a száját, hanem szép csöndebn sunnyogjon el melegebb éghajlatra. A használaton kívüli sáv sem parkolóhely. Nem azért van ott, hogy az ilyen köcsögök szépen odaparkoljanak. Elszállítani. Mindet. Aztán lehet menni a Szerencs utca környékére szépen, kifizetni az elszállítás és az õrzés díját. Aztán laposan hallgatni, nem kiírni a homlokomra, hogy én bizony odaparkoltam, és megbüntettek a gonoszok. Tilosban parkolni nem alkotmányos jog. Sõt.

Alapvetõen nem húznám fel magam ennyire ezen, csak amikor abban a sávban halad az ember, és mellette jön 3 csuklós busz, és nem tartja a sávot, én meg nem tudom tartani, mert odaparkol egy ilyen ökör, akkor az meglehetõsen necces, hogy finoman fogalmazzak. Ezek a normálisan, szabályosan közlekedõk életével játszanak, és vagy nem tudnak róla, mert ostobák, vagy pont leszarják, mert köcsögök. És akkor még neki áll feljebb, mert megbüntették, amiért tilosban parkolt az ÚTTESTEN. Mert a használaton kívüli úttest is úttest. Hát még mi nem kéne?

Mivel naponta többször is járok a fent említett útvonalon kijelenthetem, hogy a tisztelt Homár Olvasó véleménye nem jogos, ugyanis a fent említett helyen való parkolás a sávok felfestésének megváltoztatása elõtt sem volt szabad. Részben azért, mert az ott hagyott autók megközelítése, illetve elhagyása szerintem balesetveszélyes. Részben azért, mert mindennapos volt hogy a parkoló autók mögé gyanútlan (és sajnos vezetni nem annyira tudó) autósok felsorakoztak, és várták, hogy haladjon a sor, ezáltal fennakadást okoztak, az adott útvonalon közlekedõ buszok számára is. Arról nem is beszélve, hogy sokszor úgy parkoltak le, hogy az már eleve akadályozta a forgalmat. Szerintem a kedves Olvasó örülhet, hogy megúszta 6000 forinttal és nem szállították el az autóját, amit én személy szerint a sávok átfestése elõtt is megtettem volna, a közterületesek helyében.

U.I.: Sajnos, mivel elég sokat vezetek a városban (60000km+ egy évben), ezért számtalan olyan helyet látok, ahol az emberek nagy számban hagyják ott az autóikat, de ez még nem jelenti azt, hogy ott szabad is parkolni.

sol

Az nem jutott eszébe a Tisztelt autó tulajdonosnak, hogy attól még nem parkoló a belsõ sáv, hogy onnan nem lehet balra kanyarodni? Errõl a témát már korábban fölvetették a parkolással kapcsolatban a Móriczon! A Naiv Ügyfél ez esetben fizessen!

Sigi

Az egy dolog, hogy átépítik a Móricz Zsigmond körteret, de emiatt csak a kanyarodási lehetõséget zárték le, a sávot nem. Az még nem gond, hogy pár autós leparkol a terelõtábla és a jelzõlámpa közötti kb 15-20m-es szakaszon. Az már inkább akadályozta a közlekedést, hogy ez a parkoló kocsisor elkezdett egy idõben nyúlni, és kishíján a Ménesi útig ért, mindez a belsõ sávban (mert ott még nincs kanyarodó sáv, az csak a következõ jelzõláma / gyalogos átkelõhely után van kialakítva. Láttam emiatt hátulról belemenõs balesetet is.

Mindez csak azért, mert az autósok lusták néhány száz métert gyalogolni egy szabályos, és ingyenes parkolóhelytõl (Villányi út, Bartók Béla út), illetve ha csak rövidebb idõre állnának meg, akkor kifizetni a paskolási díjat (környezõ kisebb utcák, illetve a Bartók Ház parkolóháza, aminek a bejáratával szemben történt a belemenéses ütközés ).

Ha ezeket a körülményeket is figyelembe vesszük, akkor szerintem nemis olyan sok az a 6000Ft bütetés, részemrõl az összes terelõtábla elõtt megálló autót elszállítattam volna a forgalom akadályozása miatt.

Arra kérdésre, hogy mióta 3 sávos ott a Bartók Béla út azt lehet válaszolni, hogy amióta rájöttek arra, hogy a parkoló autók a belsõ, a Villányi útra kanyarodók a külsõ sávot lasítják, csináltak egy szükségmegodlást, és a kanyarodó sáv / középsõ sáv vonalát egy laza kis ívvel hozzáigazították a Villányi útra bekanyarodók vonalához, ezáltal lehetõvé téve, hogy a BKV buszainak ne kelljen perceket vesztegelnie, mert nem tudja kikerülni a kanyarodókat, mivel az egyenesen haladó autósok nem engedték be õket az akkor még belsõ sávba.

És egy kis apróság a végére: A Bartók Béla út - Ménesi út keresztezõdésénél ki van téve a Megállni tilos tábla, ami tudomásom szerint az út teljes szélességére érvényes, lévén a Bartók Béla út nem egyirányú utca.

"Elek"

Ezügyben már én is akartam írni, méghozzá a Tahó autós rovatba, csak sajnos sosincs nálam fényképezõgép, amikor a Móriczon járok.. No mindegy a lényeg az, hogy az illetõ felháborodását nem igazán értem, ugyanis a kanyarodó sáv sem arra való, hogy odaparkoljanak, többek közt azért, mert bármikot átfesthetik a sávokat. Ezen kívül a járdaszigeteket sem parkolás céljából hozták létre... Parkolás céljára kiválóan megfelelnek a mélygarázsok, csak építenének már belõlük minél többet! Remélem, jól megbûntetik azt, akit kell!! :)

Egyébként örülök neki, hogy felfestették azt a jobbrakanyardó sávot! Néha az ember úgy érzi, hogy a fõváros közlekedését nem csak droidok szervezik... A Bartók Béla út külsõ sávját ugyanis rendszeresen elfoglalják azok, akik jobbra kanyarodnak a Villányira, csak a gyalogosátkelés miatt meg kell állniuk (mármint azok, akik normálisak, és megállnak a gyalogosoknak).

fifusz

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása