Tékozló Homár

Úgynevezett konvergenciaprogram hasábburgonyával – Az Év Étlapja

2007.05.29. 00:11 | szily | Szólj hozzá!

Amikor kinyitotta a balatonszéplaki Hintaló étterem ajtaját, Bajusz még nem sejtette, hogy percek múlva a posztkádárista Magyarország legjobb hitvalló étlapját fogja felütni. Tuti, hogy nem volt még olyan menükártya a történelemben, amiben a „koncepciótlan tűzoltás” jelzős szerkezet szerepelt volna. A politizáló vendéglősök mindig is nagy kedvenceink voltak. Ha Ön ismer olyan éttermet, ahol az étlapon, az ételek nevében vagy magában a helyiségben politizálnak, küldje el a Homárnak! A Marxim természetesen nem ér. Az ilyen fejek mintha inkább jobbosok szoktak volna lenni, úgyhogy megvesznénk egy gyurcsányista kisvendéglőért, sertésjavával Göncz Kinga-módra. Bajusz élményei alant.

A csatolt kép a balatonszéplaki Hintaló vendéglő étlapjának legelső lapja. Lehet, hogy önző vagyok, de szerintem ha az ember a balatonra megy, akkor ezt azért teszi, hogy  kicsit elszakadjon a hétköznapok problémáitól és mint fizető vendég, a legkevésbé sem kíváncsi  a vendéglős úr ilyen jellegű problémária, politikai iránymutatására meg végképp nem.  Őszntén szólva, nemigen hiszem, hogy a vendéglős úr is végighallgatna minden hozzá betérőt a problémáiról és megértő lenne, ha a kormány tevékenységére hivatkozva x %-al kevesebbet fizetnénk mindenért. A vicc az egészben, hogy az 5%-os áremelést valószínűleg senki sem venné észre, nehezen hiszem, hogy tényleg ez volt a kiváltó oka ennek az eszmefuttatásnak

Üdv:
Bajusz

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása