Tékozló Homár

Re: Rokkanttalálkozó a Belvárosban – Nézzünk együtt a Városháza körmére

2007.06.05. 12:28 | szily | 3 komment

Úgy látszik, nem egynapos a Demszky Gábor és kollégái által rendezett mozgássérült-fesztivál a Városházán. A másik magyarázat, hogy szemérmetlenül csalnak a városatyák-anyák-hivatalnokok a parkolási igazolványokkal. John hétfőn írt arról, hogy a Főpolgármesteri Hivatal épületénél parkoló 30-40 kocsiból 12-ben látott rokkantkártyát. Le is fotózta őket sorban. A Homár ma délben kimászott közeli lukából és csekkolta, hogy áll a helyzet.

Az egyszerűség és a későbbi összehasonlíthatóság kedvéért csakis a közvetlenül a FőpMestHiv épületének Városház utcai frontja előtt, illetve az utca szemközti oldalán parkoló járműveket ellenőriztem. Ha hiszik, ha nem, kedden is pont 12 rokkantkártyás várakozott ezen a szakaszon. Örömmel láttam, hogy a lepattant, szánnivaló nyomorékok dickensi képe már a régmúlté. A társadalmi mobilitás jegyében az utca legdrágább autói rokkantkézen vannak. Az egyetlen nagymerci, egy igényes BMW és egy böhöm terepjáró. Az ugrókötelező többség kénytelen beérni ócska Opelekkel, Suzukikkal és olcsóbb francia modellekkel. Úgy tűnt, hogy a fantáziadúsabb parkolnivágyók ma már nem érik be egy sima rokipapírral. Feltűnően sok volt a szélvédő mögé akasztott „áruszállítás” táblácska – a legviccesebb, hogy egy bogárhátúba is ilyet lógattak, amivel maximum pár dossziét vagy rengeteg bélyeget lehetne szállítani – és két kocsiban kéményseprő igazolványt láttunk. A Homár egyik fele holnap elutazik Rómába vasárnapig, ha addig valamelyikük arra jár, nézze már meg, elszégyellték-e magukat az illetékesek. Az Index is ráröpült a témára, muhaha, lesz itt nagy mankódobálás!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem rajongó - e 2007.06.13. 14:58:54

Mai rokkantság hogy áll?

kavicsrobot 2007.06.27. 00:43:42

nem lesz semmi ahogy soha nem is volt
süti beállítások módosítása