Tékozló Homár

Hagyományőrző megfélemlítő spam a BSA-tól

2007.06.08. 10:46 | jackyll | komment
Hihetetlen, de még mindig vannak, akik szerint trendi az 50-es évek fenyegetőpropagandája. Bizonyára ők azok, akik hétvégenként elváltoztatott hangon "lakosságilag" körbefeljelentgetik szomszédaikat. Az Adobe nevében a Creative Suite 3 megjelenését koronázta meg a BSA ezzel a pazar DM-levéllel, amiben egyebek közt azzal érvelnek forradalmi új programcsomagjuk mellett, hogy "megkímélheti magát a szoftverkalózkodással kapcsolatos peres ügyek költségeitől és az egyéb szankcióktól" illetve "nem kell tartania az irigykedő versenytársak és az elbocsátott alkalmazottak feljelentéseitől". (Más esetben atomra perelnék a hasonló tevékenységet, de ha multik nevében spammol és fenyeget egy egyesület, nem kereskedelmileg, dehogy, akkor az rendbevan. Azért megnéznénk egy próbapert.) Gábor levele hajtás után:
Cégünk a BSA-tól kapott névre szóló levelet a napokban, ezt elolvasva szembesülnünk kellett a marketingszakma rohamos fejlődésével. Azt hiszem mérföldkőhöz érkeztünk, a BSA és az Adobe megalkotta a „félig burkoltan fenyegetőző reklám” kategóriáját, tulajdonképpen pár lépés már csak innen, hogy ha nem vásárolsz meg egy terméket akkor büntetést kell fizetned… különösebb kommentár nem is kell ehhez a gyomorforgatóan gusztustalan reklámhoz, az APEH megemlítése külön pikantériát (és nyomatékot) kölcsönöz neki és egyben következtetni enged arra, hogy a rengeteg beszedett adónkat ki(k)nek a támogatására használják fel. Üdv:

Gábor
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kujoon 2007.10.30. 12:49:40

elsöö, igen elsöö vagyok, ez egy csoda ujra megélni. elsööööööööö... :-D
süti beállítások módosítása