Tékozló Homár

A levélszekrény útján kézbesített ajánlott küldemény és a védelmi pénz

2007.06.15. 07:41 | jackyll | 35 komment
Ha a tegnapi sztorit birták az értesítőről, amit az áthatolhatatlan ajtó miatt juttatott a postás az áthatolhatatlan ajtó mögé ezt is csípni fogják. Van ugye az ajánlott levél, amit kézbe kézbesítenek aláírás ellenében. Gyuri esetében azonban bedobták a postaládájába, majd ravaszul válaszlevelet kértek tőle, hogy tényleg megkapta-e:
Az durva hogy az ajánlott levelet csak bedobják, vagy az durva hogy utána még meg is kérdezik? de az hogy utána reklámoznak hogy hallottál-e a fészek őr szolgáltatásról az szánalmas de a végén az az egy szó: "Válasz" az vicces. Mit kell válaszolni? Megkaptam köszönöm, és érdekelne a fészek őr biztosítás :D
Hajtás után bónusz kérdőívvel/spammel folytatódik a Posta zseniális levele. Először óvatosan bekérdezik, hogy az ajánlott levéllel meg nem jelent kézbesítő ajánlotta-e az egyéb szolgáltatásaikat, aztán jöhetnek a védelmi pénzek!


update 13:29
az első része megborult a sztorinak, minthogy csak a tértivevényes ajánlott levelet kell személyesen átvenni, írja leslie. most már ezt is tudjuk, thx.
csak a tisztanlatas vegett: a _sima_ ajanlott levelet mar jo ideje nem koteles a posta papiron atvetetni az ugyfellel, csak a _tertivevenyes_ ajanlottat
ld. 3. § 1. és 35. pontokban
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Stein (törölt) 2007.06.15. 07:44:17

Az a baj ezzel a Postával, hogy valami manager kitalálta anno, hogy ők most kiterjesztik a szolgáltatásaikat és azóta a helyi posta:
- könyvesbolt
- ajándékbolt
- bank
- biztosító
- csomagküldő szolgálat
Csak épp a levelet nem viszik ki. Mp3-as vascső rulez!
Kecskefedeztetést nem vállalnak?

Taurusz 2007.06.15. 07:51:09

Hogy mit kell irní a válaszhoz? Hát én csak azt tudom, én mit írnák: NEM! Aztán osszák be...

Énbiz' · http://nemcsalokadot.blogspot.com/ 2007.06.15. 07:53:59

Én olyat válaszolnék, amire a posta csak annyit felelne: Ön sikeresen leiratkozott hírlevelünkről!

papírrepülő 2007.06.15. 08:01:23

én csak azt nem értem, ha már (egyébként szerintem nagyonis helyes) átalakítják a kórházakat, meg az egészségügyet, a postával miért nem tudnak valamit kezdeni?

Emiceha 2007.06.15. 08:32:21

A Posta a legszuperebb fegyver, amivel az ország rendelkezik!

Szerintem le kéne védetni a működési struktúráját és pénzért eladni fejlődő országokba.

Kilábalnánk akkor már a szarból is.

Vannak még ötleteim!

sonny · http://karcolat.blog.hu 2007.06.15. 08:40:16

Postai spam :) érdekes, ezeket mindig pontosan bedobják a postaládába, de ha jön egy köteg számlád, akkor azt csak odabasszák a földre oszt válogasd ki.

A legjobb: a rendszerváltás előtt az utcánkat Kun Béla utcának hívták, de '91-92 körül átnevezték. Az épelméjű OTP-nek ez nem tűnt fel, ezért a mai napig Kun Béla utca címre jönnek a számlák stb. A szintén írástudatlanokból álló Magyar Posta dolgozói pedig nem tudják hogy most akkor ezt hova kellene hozni, úgyhogy képzelhetitek milyen fejetlenség szokott itt uralkodni. Röhej.

karcolat.atw.hu

cikis 2007.06.15. 08:45:00

És ráadásul a postán dolgouzóknak meg el KELL ADNI!
Meg van nekik adva, hogy ebben a hónapban mennyi vacakot kell adni.
Engem rettenetesen zavar, hogyha bemegyek a postára 62.ft.-val hogy feladjak egy levelet és ott elkezdenek rám tukmálni mindefélét ......................

kopaszfeketemercis 2007.06.15. 08:54:51

A védelmi pénzt ne a postának,hanem nekem adjátok!Amugy a Posta embere vagyok!

ferenc61 2007.06.15. 09:10:21

a posta egy ingyenélő banda, mi vagyunk őérte, nincs versenyhelyzetben

EÖ (törölt) 2007.06.15. 09:34:02

de ezt a papírt pont azért dobták be, mert nem volt személyes kontaktus. No akkor hogy ajánlotta volna az a f@sz, izé bocs szerencsétlen postás a FészekŐr biztosítást?

., (törölt) 2007.06.15. 10:01:41

Ezzel kiegészítve:
zugugyved.blog.hu/2007/06/11/p96682#more96682
"Magzar Posta ruley!!"
Még, hogy ne privatizálják?
Inkább ezt mint bármi mást

Bit Rot 2007.06.15. 10:21:25

Nem lehet, hogy ezzel a kérdőívvel a postai kézbesítést ellenőrzik?

Azaz, hogy a postás valóban kivitte-e rendesen a leveleket?

(Leszámítva a spam-et, amit nem tudok hova rakni.)

Ha azt válaszolja az illető, hogy nem tették a levelesládába a levelet, akkor nyilván rosszul dolgozott a postás, és a körmére néznek (gondolom én).

wachaz · http://tvmusor.tv 2007.06.15. 10:24:34

sonny:

A posta télleg megér egy kenetet, de a banknak meg úgy általában bárkinek, honnan kéne tudnia, hogy megváltozott az utcátok neve? Mer' úgy előttem van, hogy 30 diákmelós folyamatosan nézi az utcaneveket a városban, oszt egyezteti a banki vagy bármilyen adatbázissal. Hogyne.

És tényleg, a rendszerváltás óta nem tudtatok küldeni egy levelet az OTP-nek, hogy megváltozott a címetek? Na, ezt elkúrtátok. Nem kicsit, nagyon. Az elmúlt 16 évben nem csináltatok semmit.

Sonica 2007.06.15. 10:26:41

Eszméletlenül dühítő, amikor a postafiókos emberkék ahelyett, hogy a dolgukat végeznék és kiadnák az ajánlott leveleket, meg a megfelelő postafiókba raknák a nem ajánlott leveleket, minden reggel azzal zaklatnak, hogy a) sorsjegyet kérek-e b) utazok-e valahova, mert szupi utazási biztosítást tudnak ajánlani c) ha szeretnék LAKÁST vásárolni, akkor milyen naccerű lakáshitelt tudnak ajánlani.

Ha szeretnék is, akkor sorsjegyet a lottózóból, utazási biztosítást utazáskor az utazási irodától, lakáshitelt pedig a meglévő bankomtól vagy másiktól, akciósan szerzek és nem két ajánlott levél aláírása között. Ezeknek a szerencsétleneknek szerintem kiadták, hogy kötelező mindenkinek ilyet ajánlani, biztos hogy valami minimális jutalékot is kapnak utána. Így próbálkoznak.

ikunuku 2007.06.15. 10:27:00

A posta közelít a félkaru rablók felé.
Sarcol, kamuzik, de nem szolgáltat, hanem okoskodik! Túl sok ott a varázsló, és az ejtöernyös pereputty aki nagy pénzekért mesél a nagy semmiröl, ahelyett, hogy szakemberekre költenék a pézt. Kissebb településeken a posta olyan, mint a mese: egyszer volt...! Vigécekkel járatják a falvakat
hirdetvén a nagy semmit, mert mindenért
utazzon a falusi be a sámánközpontba!

szeloka 2007.06.15. 10:32:38

A Magyar Posta monnyon le!

Secnir 2007.06.15. 10:40:39

"...ajánlott küldemény érkezett, melyet a postai kézbesítő levélszekrény útján kézbesített."

namármost

1. a levélszekrényem alá is írta helyettem, hogy átvettem?
2. ha elolvasom az ajánlott levelet, amiben az áll, hogy fizessek be pl. adótartozást stb. de én nem fizetem be, utána hivatkozhatok arra, hogy nem kaptam meg? hiszen nincs sehol az aláírásom? (a levélszekrény aláírása ugye pedig könnyen hamisítható)
3. szvsz a kérdőívvel azt próbálják kivédeni, hogy nem írtad alá az ajánlott levelet. ha visszaküldöd, azzal elismered, hogy felbontottad - ergo átvetted a küldeményt.

Sajna ha ez így megy tovább, akkor a lelkiismeretes postások az utca elején rákötözik egy kóbor kutyára az utca leveleit, és közlik, hogy oszd szét az utcában, elvégre te mindig itt kószálsz a környéken. Mert a Magy. Csász. Kir. Posta már - ahogy előttem bölcsen szólók írták - mindennel foglalkozik, csak az alapkötelezettségeivel nem, amire nagyon sokan neheztelnek. Ráadásul ennek az alapszolgáltatásnak a minősége is hagy némi kívánnivalót maga után, ami a közember számára érthetetlen, hogy a Posta vezetése miért hagyja/tűri ezt. Talán tehetetlenségből, talán okkal. Mondjuk a színvonalat lecsökkentik a béka segge alá, mire azt mondja az állambácsi hogy: ez tűrhetetlen, ezt a Postát privatizálni kő! Erre ugyanezek az emberek gyorsan vagyont-pozicíót mentenek, majd az új -magán- postánál azokat az ötleteiket, amivel a mostani posta simán -közmegelégedésre- működőképes lehetne. vagy csak soxor láttam az Összeesküvéselméletet Mel Gibsonnal...?

nipp 2007.06.15. 11:07:55

1, A belföldi ajánlott levelet a postás kézbesítheti postaládába is, ha nem vagy otthon. Nálunk ergó meg se próbálja felhozni.

Egy kis részlet a januári levelezésemből a posta ügyfélszolgálatával:

"A Küldeményforgalmi Üzletszabályzatban foglaltaknak megfelelően:

7.3 Levélszekrénybe történő kézbesítés
3) "Ajánlott különszolgáltatással feladott küldemény levélszekrény útján akkor kézbesíthető, ha a címzettnek, illetve a címzett meghatalmazottjának vagy helyettes átvevőjének történő személyes kézbesítési kísérlet eredménytelen volt és a címhelyen az előírás szerint rögzített feltételeknek megfelelő levélszekrény található."

Fentieknek megfelelően az ajánlott levél levélszekrény útján is kézbesíthető."

Mint kiderült, csak tértivevény esetén kell a potásnak személyesen átadnia. Azaz az ajánlott levél legfeljebb arra jó, hogy a feladó igazolja, hogy feladta a levelet.

Jó hír viszont a külföldről vásárlóknak, hogy nemzetközi ajánlott levelet csak aláírás ellenében lehet kézbesíteni.

2, Legutóbb nekem levélfeladáskor szintúgy megpróbáltak biztosítást eladni, szóval a szokás nem csak spam-k formájában él.

Faby 2007.06.15. 11:14:10

Az a vicces, hogy van valami belső szabályzat, hogy ha a kézbesítő úgy ítéli meg, hogy a levélszekrény biztonságos (nincs feltörve, van rajta zár, zárt kapu mögött van) akkor simán bedobhatja a küldeményt és beírja az aláírás helyére, hogy levélszekrény útján kézbesítve.

Ezzel csak az a gáz, hogy innentől kezdve az ajánlott küldemény mint olyan, elveszíti a funkcióját, mert nincs róla semmi, hogy átvette az emberke.

Saját történet:

Bérházban laktunk, a 3. emeleten, lift nincs, a postaládák a zárható kapun belül voltak.
Pár évvel ezelőtt szüleimnél felejtettem egy feltöltős SIM kártyát kb 4000 Ft egyenleggel (nem azt használtam rendszeresen), amit feladtak ajánlott levélben.
Na, annak rendje-módja szerint nem érkezett meg. Reklamálás, keresés (ún tudakozvány) után jött ez ki, hogy levélszekrény útján kézbesítették. Mikor kérdeztem, hogy akkor ezt most hogy gondolták, jöttek elő ezzel a biztonságos levélszekrény dumával. Meg hogy ez miattunk is van, hogy ha nem vagyunk otthon, akkor ne kelljen értesítővel elmenni a postára.
Mikor megemlítettem, hogy így az ajánlott levél lényege vész el, azt mondták, azért van a téritvevényes levél, hogy azon igazolják vissza az átvételt.
A vége: természetesen nem lett meg a levél, így a posta kb 3 hónap után fizetett kártérítést, a feladási díj kb 15 szörösét, nagyjából 2-3 ezer ft-ot. Ja és aláírattak egy papírt, hogy büntetőjogi felelősséggel kijelentem, hogy nem kaptam meg a küldeményt. Ja, különben miért lennék itt?

Akkor nyomatékosan megkértem a tisztelt csop.vez. urat, hívja fel a kézbesítők figyelmét, hogy minden esetben, amikor nem vagyunk otthon, hagyjanak értesítést, és soha de soha ne dobjanak be ajánlott levelet a postaládába csak úgy. Na azóta, még amikor garantáltan otthon volt a feleségem a gyerekkel, sem jött fel a postás a 3. emeletre (édes a bosszú, tudom).

Úgyhogy a posta jelen állapotjában (és régebben is) egy kalap kakit nem ér, pont az alapszolgáltatást nem teljesítik rendesen.

Mi a megoldás? Nem tudom, de azt igen, ha csak tehetem, nem veszem igénybe a "szolgáltatásaikat", szerencsére ez napjainkban eléggé könnyen megoldható. Tényleg, legalább fél éve nem voltam postán, de lehet, hogy több.

wachaz · http://tvmusor.tv 2007.06.15. 12:06:06

Azért ez nem olyan, mint Paks vagy a MÁV. Miért nem tud valamelyik talpraesett milliárdos indítani egy konkurenciát, legalább belföldön? Semmi extra, ha már azt garantálja, hogy épen odaér a levél, már hülyére keresné magát. "Levelet vár? Tőlünk megkapja" - szlogennel.

sh4d0w 2007.06.15. 12:52:18

Érden van most botrány a posta által ki nem hordott levelekből; egy adagot a szeméttelepen találtak, máskor méretesebb küldemény a kerítés tetején stb.

Ismerős mondja, hogy nem a posta a felelős, merthogy kiadták alvállalkozónak a levélhordást.

Ezek a következőket vetik fel bennem:

- engem nem érdekel, hogy az alvállalkozó mit csinál, én a postára bíztam a levelet, ergo rajta fogom számonkérni (ő meg majd elrendezi az alvállalkozójával)
- ha a posta nem hordja a leveleket, akkor minek is létezik tulképpen? Megbízhatóbb csomagszállítók vannak az országban, vannak más biztosítók, külön lottózók és hát a feladandó pénzeket is rá lehet bízni más vállalkozásra (pl. Western Union)...

Secnir 2007.06.15. 13:12:45

sh4d0w: ez is erősíti az összeesküvéselméletemet: már a kihordást kiadták alvállalkozóknak, majd nemsokára ki fogják adni a postahivatalokat is...

BiG_ 2007.06.15. 13:19:25

Szerintem nem csak a levélre kéne spamszűrő, hanem a postásra is. :-)))

barceo 2007.06.15. 13:37:15

Ez már a 70-es években is téma volt. Hofi jut eszembe: "most akkor kézbesítik vagy levélszekrényesítik?!"

Egébként nemrég tudtam meg a Magyar Királyi Postán, amikor hasonló ügyben tettem volna panaszt, hogy az ajánlott leveleket a postás bedobhatja a levélszekrénybe, nem kell semmit aláiratnia. (Állítólag csak a tértivevényes leveleket kell átvenni a címzettnek.)

Kérdés, hogy akkor mire jó az ajánlott levél? Semmire. Semmivel sem tud többet, mint a sima, csak drágább. A Posta semmilyen felelősséget nem vállal a kézbesítéséért. Ja persze, az ajánlott levél visszakereshető: tehát a feladó kérelmére (vigyázat: plusz pénzbe kerül!) a Posta majdnem pontosan meg tudja mondnani, hogy az hol veszett el. Ellenőrzik, lekövetik, majd megmondják, hogy Lepsénynél még megvolt. Vicces. Vagy nem is annyira...

Répalaki Edömér 2007.06.15. 15:39:26

2 éve úgy kaptam meg a gépjármű kötelező adójáról szóló határozatot és a mellé csomagolt csekket, hogy egy bácsika, akihez a kézbesítő bedobta, felbontva beadta a szomszédnak (történetesen rokonomnak), hogy majd jutassa el nekem. Persze a tértivevény szelvény rá volt tűzve a boritékra!
Nem is fizettem be időben és csak hápogtak, amikor mondtam hogy azért nem, mert nem kaptam kézhez határidő előtt, szóval a késedelmi kamatot majd pengesse ki az ügyintéző/kézbesítő. Illetve ha szerintük meg mégis átvettem, akkor mutassák a tértivevényt...

EasyFriend 2007.06.15. 17:48:54

Aki kitalálta a plusz szolgáltatások kötelező ajánlgatását és ennek szigorú ellenőrzését, na azt felrobbantanám. Mikor áll a kígyózó sor, van vagy 40 fok, akkor biztos az ügyfélnek és az ügyintézőnek is ez a legjobb dolga mondjuk ahelyett, hogy azt csinálják, amiért az ügyfél odament.

zéróTolerancia 2007.06.15. 19:03:03

Hogy mit hogyan kézbesít a posta, azt nem a postások szabják meg maguknak, hanem a postáról szóló törvény, illetve kormányrendelet szabályozza. (persze nyilván egy nagyon erős lobbi van a postavezetés részéről a szakmai egyeztetéseken)Az más kérdés, hogy a kézbesítőkben megszólalhatna valamilyen belső hang, ami azt mondja, hogy ő sem szeretné az ajánlva feladott leveleit a levélszekrényben (esetenként a máséban vagy mellette) megtalálni. Tapasztalatból mondom, mint postán dolgozó, hogy kb. 50 emberből mondjuk 1-2 olyan postás van, aki olyan gondossággal kezeli a leveleket, mintha a sajátja lenne (persze jó értelemben). Lehetne azzal érvelni, hogy rosszul vannak fizetve, erre jönne válaszként, hogy kit érdekel, ha vállalta, csinálja normálisan. Mindenkinek igaza lenne pro és kontra. Sajnos azt kell mondanom, hogy a jelenleg fennálló helyzetért a postán egyértelműen a vezetés, illetve a vezetéssel pajtáskodó szakszervezet a felelős, de legalább fele részben a dolgozók is felelősek. Mert hagyják, hogy rájuk erőltessék az értékesítést, hogy ajánlgassák azt a sok marhaságot, ahelyett, hogy az igazi postai szolgáltatásokkal foglalkoznának. A postai dolgozók 70%-a birka, összefossák magukat, ha csak rájuk néz a főnök úr vagy főnök asszony. A másik 20%-uk állandóan jártatja a pofáját, hogy minden milyen rossz, de csak akkor, amikor senki nem hallja. Nem hangoztatják a véleményüket semmilyen fórumon, nem mernek a vezetők elé állni a problémákkal. A maradék 10 % az, aki nap, mint nap harcol. Vállalja a véleményét szemtől szemben is akár a legfelsőbb vezetéssel is. Vállalják annak ellenére, hogy ezért cserébe hátrányos helyzetbe kerülnek a többiekkel szemben. Eredményt persze nem érnek el, mert a nagy többség, akikért ugyanúgy kiállnak, cserben hagyja őket, nem mer melléjük állni, mert birkák, mert tanulatlan tahók, vagy nem érik fel ésszel, hogy közösen lehetne csak változtatni a dolgokon, és közösen nincs mitől tartani. Nem fog megváltozni a posta, sem a dolgozók és a vezetés mentalitása, amíg nem lesz a piacon igazi versenyhelyzet, nem lesznek nagyságrendileg azonos új szolgáltatók. Postás vagyok. Azért vagyok a postán a sok szarság ellenére is, mert szeretem ezt a munkát, de nem fogok gondolkodni, hogy átmenjek egy másik szolgáltatóhoz, ha alkalom nyílik rá, és a postán még mindig ilyen szűkagyúan fognak gondolkodni vezetők és alkalmazottak. Minden bírálat jogos, amit írtatok, és a magamfajta nem felháborodik, hanem kicsit szégyelli magát a többiek helyett is, de sajnos mi kevesen vagyunk. TI viszont sokat tehettek. ZÉRÓ TOLERANCIA!!! Semmilyen szabálytalanság fölött nem szemet hunyni, panaszt tenni minden jogos sérelem miatt. Nemcsak kézbesítőkkel kapcsolatban, a posta mindenegyes részével, amellyel ügyfélként találkozhattok. És nem hagyni, hogy hülye magyarázatokkal lerázzanak. A postán belül nem működik olyan erő, ami változtatni tudna. Talán külső nyomásra - piaci verseny és a minőség következetes számonkérése.

Papírtigris 2007.06.16. 15:43:32

kissé átverésgyanús ez az ajánlottlevél szolgáltatás. Mindenki ismerni véli és csak kevesen tudják, hogy a papíron kívül semmit nem kap a júzer. A postának meg esze ágában sincs erről érdemben tájékoztatni az ügyfeleit, a törvényt meg az üzletszabályzatot nem olvassa senki napi szinten - jogilag fedezett, csak etikátlan.
De ami igazán szép, hogy a sorbanálló, aki nyomonkövethetőséget szeretne, az info hiányában száznyolcvanért feladja ajánlva és nem azt kapja, amit szeretne. Ezzel szemben a tértivevény csak 115 Ft...

Csak az nem tiszta, hogy az aláírt elismervény hogy jut vissza hozzám. Remélem nem a posta hozza, levélszekrény útján kézbesítve.

oldfart 2007.06.16. 22:35:54

én promókat szervezek és sokszor postán küldöm ki a nyereményeket. háát.... érdekes dolgok történnek: összetörnek olyan dolgokat is, melyek tutira ütésállók, eltűnnek a nyeremények az éterben sötöbö...

puszi 2007.06.17. 16:41:31

A postáról csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy néhány évvel ezelőtt, amikor még vonat vitte a leveleket, feladtad bárhol, és másnap, jó esetben harmadnap ott vigyorgott a címzett postaládájában a sima levél is.
Ezzel suemben ma a posta a postahivatalokban elhelyezett plazmatévéken büszkén hirdeti, hogy ISO9001 meg miegymás alapján a nem elsőbbségiként feladott levelek 94,75 százaléka, már a feladást követő harmadik napon a címzetthez meg is érkezik.
Ez azóta van, amióta áttértek a kamionos szállításra, felemelték 20%-kal a sima levél díját, és bevezették az elsőbbségi levelet, ami most úgy viselkedik, mint régen a sima. Azaz akkor 52-ről nem 62-re, hanem 90-re emelték fel a korábbi szolgáltatásuk ellenértékét.
További adalék: Komoly cégek már nem dolgoztatnak a postvával. ELMÜ, Gázművek maszek céggel hordatja ki az értesítőket, sokkal olcsóbban és megbízhatóbban.
Üdv, Puszi

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2007.06.17. 20:32:10

Sziasztok! Azt szeretném kérni, hogy ha nem szeretitek a Postát , akkor NE A kézbesítőt vagy az ablakban ülő kollégát BÁNTSÁTOK. Igen ki van adva, hogy egy-egy mondatban fel kell hívni a figyelmet a postai termékekre. Sok, szerintem is figyelemreméltóan jó termék van közöttük. A dolgozók szinte soha nincsenek abban a helyzetben, hogy változtassanak a helyzeten.(kivéve a kézbesítőt, de én nem kritizálok mert nem biztos , hogy volna kedvem felmenni a harmadik emeletre).

Salgo2 2007.06.22. 15:41:48

Készer is olvastam itt a postok között, hogy "királyi posta", sőt "császári és királyi posta".

No, aki még nem ébredt fel, a királyság 45-ben megszűnt.

Ami tré dolog a postán van, az az azt követő 40 év szocialista mentalitását tükrözi. Lásd még:
"kapun belüli munkanélküliség"

"ami kerek, azt visszük, ami szögletes, azt gurítjuk", és

"amit te adsz an nem fizetés, ergo amit én végzek az nem munka" mentailitás, de legfőképp:

"minden közös, tehát hazaviszem megőrzésre".

Ez mind szocilista vívmány! Helyes elnevezés tehát.
MAgyar Szocialista Posta.

Patrycia 2007.07.31. 23:41:10

Én azért megvizsgálnám a Posta vezetői helyében, hogy milyen hatásfokkal marketingelnek a munkatársak az ügyfelek idejéből a sorsjegyekkel és egyebekkel. Szerintem limes 0.Én általában számolom, mert különben a guta majd megüt, hogy az egyébként is csiga lassú szolgáltatás még lassabbá válik. Sorsjegyet 10-ből jó esetben 1-t eladnak. Viszont nincs az az épeszű ember, aki, ha nem biztosítást kötni ment oda, akkor erre az ajánlgatásra egyből fog kötni egyet. Kedves menedzser urak, Önök nem tudják, hogy ez nem így működik? Sőt egy "azért se" reakciót vált ki. A csúcs az volt, amikor egy magyarul alig tudó ügyfélnek alig tudták az ügyét elintézni (1/2 óra várakozás), és ezt követően még el kezdték ajánlgatni neki a sorsjegyeket, és magyarázgatni, hogy melyiket hol kell lekapargatni. Mikor többen ezt kifogásoltuk a hatalmas sorban, rá se ránts, tovább folytatta az ügyintéző, annak reményében, hogy kap 1-2 forint jutalékot a mi időnk kárára, ami ennél sokkal drágább. Felháborító!!!!! Sokkal inkábbb a levelek pontos kézbesítésével kellene foglalkozni. Valóban csak az árak nőttek. A sima levél sok esetbben nem, jut el a címzetthez. Az ajánlott levél teljesen elveszítette a funkcióját, csak a postás jóindulatán múlik, hogy megkapom-e. Részemre elsőbbségivel ajánlva feladott levél 350 Ft-ért nem érkezett el hozzám. A postán először azt mondták, hogy visszaküldték, utána meg azt, hogy levélszekrénybe kézbesítették. A Feladó köröztetheti a levelet, és akkor meg tudják majd mondani, hogy hol veszett el, de, ha a kézbesítő azt mondja, hogy a levélszekrénybe dobta, akkor itt a dalnak a vége. A feladó baja, hogy miért tett bele 25.000 Ft értéket.

Azt hiszem kezdeményezni kellene a Tanúsítónál az ISO 9001 tanúsítvány visszavonását sok szempontból is. Szerintem néhány rendszerelem nem a szabványnak megfelelően működik.

dady24 (törölt) 2008.08.13. 07:48:35

Hát sajnos ez van! Ahhoz, hogy a posta versenyt tudjon tartani, be kellett vezetni új szolgáltatásokat! Ezzel még nincs is probléma, de hát igen: lehet látni, hogy nem bírnak velük. Pláne, hogy még ezek mellett is alkalmazottakat küldenek el és nem vesz fel újakat létszámstoppra hivatkozva. (Személyes élmény) Így most már egy ember 3 ember munkáját látja el napi 12 de akár 14-16 órában is.
És mára már fontosabbá vált egy biztosítás megkötése mint mondjuk egy ajánlott küldemény megfelelő kézbesítése. És, hogy ezeket a küldeményeket levélszekrény útján is kézbesíteni akarják..... Hát meg is fogják tenni, és majd találnak ki egy új külön-, vagy különleges szolgáltatást amit még borsosabb áron fognak kínálni, és ami megegyezik a korábbi ajánlott külön szolgáltatással.
És a kérdőívre csak annyit, hogy nyugodtan válaszoljatok nem-ekkel ha nem vagytok kibékülve a kézbesítőtökkel, mert előfogják őket venni. Egyes postákon ha valaki nem "MÁT"-ol azaz nem ajánl semmit akkor az 13. havi fizetés megvonást von maga után... jobb esetben. És ezt akkor tovább nem is részletezném.
Valamint még a végén megjegyezném, hogy ha a posta kiadja magán vállalkozóknak a küldeménykézbesítést, mert volt róla szó.... nah hát akkor bezárhatják a boltot, ugyanis a biztosításokból nem fognak megélni. Nem elég rég óta csinálják, még ha kedvezőbb feltételekkel is kínálják az emberek úgy is a bankok szolgáltatásait fogják igénybe venni.
süti beállítások módosítása