Tékozló Homár

Párizsban a hűségkártya = hitelkártya

2007.07.24. 14:28 | jackyll | 53 komment
Sikerült akkora flamet kavarni a Lafayette másodrendűmagyarozós ügyfélszolgálatosával, hogy még a párizsi külképviseletünk is felkapta a fejét az ügyre. Mint ahogy az lenni szokott, most kiderül, hogy bár bunkó volt a csaj, a tartózkodási engedély nem a másodrendűség miatt kellett volna, hanem a banknak, ugyanis az áruház "hűségkártyája" valójában egy (15-18%-os!) uzsorakamattal operáló hitelkártya, ahogy sic tudja:
Meglepve olvastam a joizu kis french-bashingot "nuss" hisztije kapcsan, amire reagalva az EUvonal tajékoztato szolgalat sem tajékoztat, inkabb csak megdobben, tehat némi hattér informacio az esethez: A huségkartya egyben fizetoeszkoz is, és 15-18% os uzsorakamattal nem elretteneto néven "hitelt" hanem "réserve d'argent" pénztartalékot ajanlgat a kliensnek. Természetesen e korul a  francia fogyasztovédelmezo egyesuletek és még sokan rendszeresen botranyt csapnak, de megy minden a régiben, teljesen legalis tranzakciorol van szo.

Ugy tunik "nuss"-nak nem utott szoget a fejébe hogy RIB-et kérnek tole, (Relevé d'Identité Bancaire), és a szerozédesen még csak nem is aprobetus részt sem méltatta figyelemre ami mindenhol ott van: "sous réserve d'acceptation de votre dossier" azaz a "huségkartya" mogott allo bank el kell fogadja a kliens dossziéjat, és ezek a karitativ szervezetek direkt csak arra figyelnek nussika hanyadrendu allampolgarként értelmezi majd magat, és lelki problémajat vajh megosztja-e majd a Homarral.

Ahhoz hogy ezt az uzsoras hitelt konnyebb legyen rasozni az egyszeri, szimpla allampolgarra, természetesen ki kellett talalni néhany enyhébb fizetési modot, tehat akinek "huségkartyaja" van, valaszthat hogy - ingyen, haromszori torlesztéssel fizet
- 10 szeri torlesztés és relative olcson aruljak a pénzt, néha ingyen
- hitel 15 – 18 % os kamattal.

Valoszinu a bank akkor nyilvanitotta volna hitelképesnek csak ha egy letelepedési engedély garantalja a hosszutavu tartozkodast, illetve az esetleges tartozas behajtasahoz szukséges hatteret. Megértem hogy ilyen figyelmetlen hebehurgya embert nem tartanak hitelképesnek, és abban is teljesen biztos vagyok, hogy egy banknal a hitelképesség eldontésénél nem az allampolgarsag mérvado.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

libsibolsi 2007.07.24. 14:53:42

3?

így már kissé kerekebb a story, nemdebár?

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.24. 14:57:55

De ettől még nem kell szeretni a lafayettet. Sem a bunkó eladókat.

genghis 2007.07.24. 14:58:23

Igy van! Szebben el sem lehetett von mondani hogy nuss ostoba liba, monnyon le es legyen 75-od rangu allampolgar uzbegisztanban.
Elete hatralevo reszeben pedig olvasson aprobetus szovegeket idiota teszkos husegkartya szerzodesek aljan!

Rosszindulatú Vászka 2007.07.24. 14:58:28

"a joizu kis french-bashing"

ez nagyon szép :) Mindig öröm efféle gyöngyszemmel úgysmind nyelvi leleménnyel bôvíteni kirekesztô szótáramat :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2007.07.24. 15:11:55

'bban is teljesen biztos vagyok, hogy egy banknal a hitelképesség eldontésénél nem az allampolgarsag mérvado.'

lehet, hogy Franciaországban ez a helyzet, ám Magyarországon egy Nyugat-európai EU tagállam állampolgárként sem folyószámlahitelt, sem áruhitelt nem adnak, hitelkártyáról nem is beszélve. A pénzintézetek arra hivatkoznak, hogy a magyar állampolgárság előfeltétele a hitelnek, valamint a Budapest Bank egyik ügyintéző csitrije elkotyogta magát, miszerint 'tudjuk, hogy ez a diszkrimináció nem jogszerű, csak még nem került módosításra a szabályzat'. Meg hozzátette, hogy beperelhetem a bankot, hogy ébredjenek fel. Ja, majd pont. Amíg megszületik a döntés a perben, 6x is öszespóroltam a szükséges pénzt, amit hitelként szerettem volna felvenni. De mégis felháborító, hogy alapvető jogokon (egyenlő szolgáltatásokat minden EU állampolgárnak) két lábbal tipornak, csak mert megtehetik.

szgyula 2007.07.24. 15:16:25

Egy turot nem nezik az allampolgarsagot. Engem a T-mobil apuci ugy elkuldott zabot hegyezni tartozkodasi engedellyel, ahogy kell. Pedig meg keszuleket sem akartam toluk, csak egy szaros elofizetest. Es nem keves keresettel (igaz, ezt meg sem kerdeztek), jofizeto multtal (sok sok ev), stb.

Csoro2007 2007.07.24. 15:25:52

Hat ez az velem ezt a Vodafone csinalta megkerdezte a nevemet az utlevelszamomat es az allampolgarsagomat majd azt mondta nem vagyok jo nala 100 Euros keszulekre elofizetessel. Jah hogy amugy a jovedelmem ennek had ne mondjam hanyszorosa es nem 2 hete:)) Erre en irtam egy szep kis valaszt elujsagolva nekik, hogy kosz a diszkriminaciot es a nacionalista hozzaallast!:)
Mellesleg amiota kulfoldon dolgozom azota egyes otthoni bankok engemet is diszkriminalnak mivel nem otthon dolgozom igy a jovedelmem sem az otthoni szamlamra erkezik igy siman ezen informaciok birtokaban siman ramvagjak a telefont vagy nem adnak hitelkartyat mert hogy hat nem otthon van munkahelyem. Szoval itt azert diszkriminalnak mert magyar vagyok otthon meg azert mert nem otthon dolgozom ,meg jo hogy azert oda megye "haza"?? Haza???

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2007.07.24. 15:26:01

ja azt elfelejtettem hozzátenni, hogy tartózkodási engedély, állandó lakcím stb. ezekkel rendelkezem, ráadásul két éve folyamatos munkaviszony, átlagnál jóval magasabb havi fizetés, stb stb... semmi nem érdekli őket, akár Ugandában is élhetnék ennyi erővel, kb. annyira zárkózott fel az ország a Zunióhoz.

Trendetlen 2007.07.24. 15:40:19

Lehet, hogy így van, ahogy sic írja, de szerintem az is fontos, hogy "nussikának" mit mondanak, hányadrendű állampolgár is ő. Miért kéne jobban tudnia az apróbetűt, mint a Lafayette alkalmazottjának, aki tévesen hivatkozik holmi másodrendűségre?
Monsieur sic pedig biztos régóta él Franciahonban, mert ott bevett szokás -saját tapasztalataim alapján is- az ilyen stílus.

trolipotlo 2007.07.24. 15:40:59

Én úgy tudom, hogy a hitelképességhez azt nézik, hogy 2 hónapig jön-e fizetés a bankszámlára. Utána igényelhető a maszterkard/viza. Legalábbis Dajcslandban így van. (Kérdés, ha vki utal a számládra "Gehalt" közleménnyel pénzt, akkor is megkapod a maszterkardot??? :) )

Csoro2007 2007.07.24. 15:46:42

trolipotlo:
Hat ez az bar nekem az egyik/masik magyar bank nem akart adni hitelkartyat mert nem oda erkezik a fizetesem igaz jomagam utalok a sajat szamlamra bar nem munkaber cimszoval. Hogy ez mekkora butasag mar! A huuha munkaberkent jojjon am a penz mert az jo! Ezek szerint ha munkaberkent havi 100 000 megy akkor az jobb a banknak hitelkepesseg szempontjabol mintha 15 eve 500 000 de nem munkaberkent viszont havonta? Hihetetlen es ertelmetlen szabaly! :)

5perc 2007.07.24. 16:13:35

A szenvedő alanyt nem a bank és nem a Lafayette pattintotta le, hanem a pultos csaj. És ha az hangzott el, ami le volt írva, akkor teljesen mindegy, hogy a szolgáltatásnak mi volt a valódi feltétele, erről nem tudták szakszerűen tájékoztatni, hanem a jól beidegződött lenéző dumát szedték elő.

De te - kedves sic - látom, a stíulst már felvetted és beilleszkedtél :(

flimo13 2007.07.24. 17:04:10

"joizu kis french-bashingot"

Erre minden ok jó ok, még ha nincs is igaza. Vesszenek a tetves franciák!

UI: ezt is el lehetett volna mondani, másodrangúzás helyett az üfsznek.

TGV 2007.07.24. 17:07:35

sic beilleszkedett, es a nyelvhasznalatabol itelve jo regen...
az ugyintezo csaj talan nem allt a helyzet magaslatan, de mondjuk jo lenne, ha a kedves naiv ugyfel leirna pontosan franciaul azt a bizonyos szoszerkezetet, amit hasznalt. Aztan meg perelje be jol a ceget, mert az alkalmazott nem politikailag korrekt modon mondta el, hogy miert diszkriminalja ot a hitelintezet.

Rák Attantam 2007.07.24. 17:12:02

Lehet, hogy rosszul olvastam, de a hölgy nem hitelt (hitelkártyát) akart, hanem egy "hűségkártyát", amivel olcsóbban juthatott volna hozzá a kiszemelt árucikkhez.
Ha a náci pultoskisasszony (Frauline) elmekegte volna, hogy ez tul.képpen egy hitelkártya és ezért a plusz dokumentum kérése, akkor talán a magyar hölgy is felfogta volna, hogy neki ez tul.képpen nem kell.
E helyett leállt másodrendűzni a kis francia p*csa.

Ígyvóte?

Bit Rot 2007.07.24. 17:37:04

15–18% az nyugaton uzsorakamat?

Itt keleten csak vágyálom, álomkamat! :-)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.24. 18:06:38

aki franciaországban csigásmintás kosztümöt vásárol lafayett áruházban 18%-os hitelkártyával ami hűséges kártya is az sikeres ember nem lehet.
mivel ez egy ősi román szokás.

BiG_ 2007.07.24. 18:18:46

Tépjük le sic ajtaját is!
Batz papucsot nussnak!
A franciák meg monnyanak le!

Üdv!

shindelHU 2007.07.24. 18:24:20

Sziasztok! Lattam itt tobben kulfoldi nehezsegekre panaszkodnak, nem tudom, ti melyik orszagban vagytok, en Irorszagban elek es itt pl. 1 bankszamlanyitas siman megejtheto magyar szemlyivel vagy jogsival + a PPS(kb ado-) szammal. Ugyanezzel megy a telefon elofizetes beszerzese is. A VISA kartyamat pedig 1 evvel a szamlanyitas utan minden kerdezoskodes nelkul 1 nyomtatvany kitoltesevel megadtak. Egyebkent Mo. tenyleg sokmindenben el van maradva, pl. itt senki nem akar megolni a szemevel, ha a legkisebb boltban 2 csokit akarok bankkartyaval kifizetni es erdekes modon a POS terminal sem tarcsaz 6 percig, pedig az irek 30 eve meg lovaskocsival jartak! :)

Rák Attantam 2007.07.24. 18:32:56

Az írek jó fejek! Tökre nem értem, hogy mit keresnek az EU-ban!? Úgy klasszak, ahogy vannak. Persze nem az észak-írek. Illetve mostmár azok is, ha a béke tartós marad köztük.
Szóval aki minden áron külföldre akar menni, az Írországban nézzen szét elsőnek.

Ha mégsem jutna tovább Franciahonnál, akkor javaslok egy sárga, hatágú csillag alakú kitűzőt feltenni a következő szöveggel (persze franciául): "Másodrendű EU-állampolgár vagyok."

Ha elég sokan kóringyálnak majd ilyen csillagokkal, akkor arra csak felfigyel már a média is. Pláne Strasbourgban...

VIC20 2007.07.24. 18:39:54

NullaJános:

Forintban talán igen, cskhát ott kint ajróban mérik a pénzt...

ducas 2007.07.24. 20:27:52

Ez a csillagos izé teccik...
Hun hallottál erről?

weasel 2007.07.24. 20:28:58

Irtózatos meló lesz ilyen hozzáállással (ezzel egyaránt minősítem a hazai és a külföldi pénzintézeteket) létrehozni az Európai Egyesült Államokat.

Szolgáltatások szabad áramlása, he?

BöszmeBivaly 2007.07.24. 20:59:26

Csoro2007:

Sőt, egynehány hazai banknak az se jó, hogyha a számládon, aminek a kivonatát a hitelhez bekérik van 5.000.000 Ft egyenleg, de havi rendes utalás (pl. munkabér) nem megy rá.
Hát egen, ez van..

teisfiambluetooth 2007.07.24. 21:34:32

No akkor ez is csak egy szőkenős történet volt.

alkopop 2007.07.24. 23:59:02

Londonban dolgozom a Lafayette itteni megfelelőjénél, eladóként. A munkakörünk része hogy a váésárlókra rásózzuk a hűségkártyát, aminek a feltétele két év Angliában tartózkodás. Ez nem azért van, mert nem szereti a bank a külföldieket, hanem azért mert nem szeretnék pénzt adni puszira olyannak, aki nem biztos hogy vissza is tudja/akarja fizetni. Nuskika szimplán ostoba, az Eu-s állampolgárságnak köze sincs hhoz, hogy kapsz-e hitelkártyát. Én nem kaphatok hitelkártyát (pedig próbáltam), ert nincs garancia arra, hogy a felvett pénzt visza tudom fizetni. Egy hitelkártyával (márpedig a vásárló kártya az) a bank kockázatot vállal és magától érthető módon szeret biztosra menni.

nusss 2007.07.25. 00:09:21

Kedves sic!

Én, ha megengeded, továbbra is normális hangnemben beszélnék/írnék hozzád, mivel nem ismerjük egymást és ismeretlenül igyekszem a másik embert tiszteletben tartani, és nem rögtön lehülyézni.

Mindenekelőtt elmondanám, hogy a lafayette-s szerződést kézbe sem kaptam, tehát el sem tudtam olvasni, hogy mi van rajta. Annyira azért nem vagyok szőke nő (sőt, egyáltalán nem vagyok szőke) hogy szerződést ne olvassak végig, ha az a kezemben van. De nem volt, mert nem adták oda, hanem rögtön a "deuxieme groupe" dumával jöttek, Engem ez háborított fel mint azt megírtam. Ha meglátom hogy valójában hitelkártya, nyilván nem akarom megkötni.

ad 2. nem éltem még itt és valóban nem régen vagyok kinn, mindössze 6 hónapja, és bizony megesik hogy nem mindig tudom, hogy mi mit takar. De itt valóban visszatérhetek az első pontra, hogy a szerződést NEM LÁTTAM egy percre sem tehát nem tudom mit tartalmazhat, és igen, nem tűnt fel hogy RIB kódot kérnek mert az SNCF is kért a pontgyűjtő kártyához, tartózkodásit viszont nem. De az vesse rám az első követ aki mindig, mindent tud külföldön elsőre. És ismét, a rögtöni visszautasítás bántott, ha ez hiszti, és Neked ettől jobb, akkor legyen hiszti, mint ahogy az is, hogy magyar útlevéllel nem használhatod az EU sávot...

Remélem, Te jobban kiismered Magad ebben az országban, és örülök, hogy Neked sikerült, mindenesetre köszönöm a kedves tájékoztatásodat a kártya mibenlétéről, ezek után biztos nem fogom kérni. Az viszont engedtessék meg nekem, hogy sértésként fogjam fel a másodrangúzást, szívem joga gondolom.

Üdv és szép estét
Nuss

alkopop 2007.07.25. 00:11:10

Rák Attantam, a hűségkártya valójában hitelkártya, amivel az adott márka boltjaiban vásárolhatsz. De ettől még hitelkártya, hiszen úgy vásárolhatsz vele, hogy később törlesztesz és van késedelmi kamat.

Csoro2007 2007.07.25. 08:13:19

Alkopop

Jah akkor ebben a holand bankok biztos jobbak nekik ez nem kockazat, nekem 2 honap utan siman adtak arany hitelkartyat es nem gagyi bank!! Biztos szeretik a kockazatot!:))

2007.07.25. 08:50:53

szövegértelmezés, sic barétunk. szövegértelmezés. ezzel üssél szöget a fejedbe. h mi hogyan hangzott mel. oszt utána gyárthatunk szép szószerkezezeket, meg kioktathatunk.

Rák Attantam 2007.07.25. 09:14:20

alkopop: nekem a hűségkártyáról egy olyan pl. plasztiklap jut eszembe, amit ha a következő vásárláskor felmutatok (ott, ahol kiváltottam), akkor a vásárlás összegéből bizonyos százaléknyi kedvezményt kapok. EZ NEM HITEL, nem kell visszafizetnem. EZ KEDVEZMÉNY, amiért -bár máshová is mehettem volna- mégis újra náluk vásároltam ( = hűséges voltam ).

Az, hogy túlfejlett nyugati társadalmakban egy ilyen egyszerű funkcióval bíró kártyácskát más extraszolgáltatásokkal is felruháznak (mint pl. uzsorakamatos hitel), nekem, Madzsarisztánba szokott (szakadt?) fejű másodrendű EU-polgárnak új, és gondolom így lett volna ezzel Nuss is, ha rápillanthat a szerződésre.

Ducas: hát igen, a csillagos izé már nem új ötlet. Csakhogy régebben aki viselte, ezzel jelezte, hogy ő maga a probléma (persze nem önként rakta fel).
Most viszont a viselése önkéntes lehetne és akin nincs ilyen, az érezhetné, hogy izé, baj van, és nem a viselőkkel...

Csoro2007 2007.07.25. 09:28:50

weasel:

Hat igen es az USA meg rohog a markaban, hogy mit erolkodik Europa letrehozni az Europai Egyesult Allamokat ugyse fog menni ilyen hozzaallassal. Csak azt nem ertem ezt a diplomatak Brusszelben miert nem probaljak orvosolni? Vagy a nemzeti erdekeke meg mindig erosebbek az EU erdekeknel? Idovel ugy le fog maradni Europa mint a sicc:))

TGV 2007.07.25. 09:54:51

szrintem meg ez inkabb ugy van, hogy szepen, szoban, nyajasan letargyaljak a dolgot, mosolyognak, majd a vegen elohuzzak a szerzodest, hogy akkor itt tessek alairni. Sokkal kevesebben kotnenek uzsorakamatra hitelszerzodest, ha rogton egy fenyegeto szerzodest tolnanak az orruk ele.
egyebkent pedig ha ilyen kartyaval fizetsz, akkor onkent es dalolva beiktatsz meg egy kozvetitot a bankod es a bolt koze... biztosan ingyen ;)

alkopop 2007.07.25. 10:42:49

Nem értem ezt az egész hisztit. Azért mert EU-s állampolgárok vagyunk, ne várjuk már el, hogy kinyalják a seggünket. Én se kaptam hitelkártyát (Anglia) amikor igényeltem, de ettől még nem érzem magam másodrendű állampolgárnak.

2007.07.25. 10:49:41

alkopop, akkor tán meg kellene tanulnod olvasni:
"hogy vannak elsőrangú és másodrangú európai országok. Önök a másodrangúak közé tartoznak, és jelenleg még annyira frisssen csatlakoztak (na ja, 3 éve...), hogy nem volt időnk felülvizsgálni az eljárást (erre inkább nem mondok semmit, Isten malmai lassan őrölnek, mint tudjuk...): Tehát Önnek csak akkor lenne joga nálunk hűségkártyát csináltatni, ha a tartózkodási engedélyét (amire egyébként diákként nincs szüksége...) bemutatná. "

Rák Attantam 2007.07.25. 10:52:15

Itt senki sem érezte magát másodrendű polgárnak. Itt MEGMONDTÁK, BELE AZ ARCBA, hogy ki a másodrendű pógár. Ez a gond.

a nagy levin 2007.07.25. 11:11:49

Most komolyan... Nem ertem, mi koze ehhez a franciaknak ugy altalaban. Komolyan azt gondoljatok, hogy azert udvariatlan vagy korlatolt egy elado, mert francia, spanyol, ugandai vagy magyar? Ezt gondoljatok mar at egy kicsit.

alkopop 2007.07.25. 11:25:57

Én csak attól vagyok rosszul, hogy mindenki hőbörög, hogy milyen köcsögök a franciák, mert egy adminisztrátor két rosz szót mondott. És????? Brühühühü, a kiscsajnak nem lett hűségkártyája és azt mondták, hogy másodrendű állampolgár... de komolyan, akkor mi van???

kurcsatov 2007.07.25. 14:22:03

Az hogy ha téged néznek hülyének akkor ríj a szád mint egy fürdőskurváé. Amúgy meg ne mondja rám/ránk senki hogy másodrendű mert ő éppen egy történelmileg szerencsésebb országban veri a nyálát. Sic meg egyszerűen elfranciaszopósodott.

OftF 2007.07.25. 14:32:26

Na így kell talonba tenni a pökhendi siccet!

sic__ 2007.07.25. 15:58:07

Nuss, én nem rogton hulyéztelek le, hanem elobb elolvastam amit irtàl. Sot le se hulyéztelek, azt allitom hogy hisztériàs vagy, de ettol talàn még lehetsz hulye is.

Szerintem igen kevés tisztelet szorul egy olyan emberbe, aki visszakézbol diszkriminàciot értelmez abba, amibe elég volna belegondolni, ràkérdezni, utànanézni, foleg ha ugyanannyi energia kell hozzà mint a homàrolvasok gyors uszitàsàhoz.
Két pontot fàjlaltàl a leveledben:
1. A huségkàrtya témàval nagyon mellé trafàltàl
2. A szuleid mig Magyarorszàg nem a Schengen egyezmény tagja, sorba àllnak, és nem a bunko hatàror, vagy egyéb arrogàns francia az, aki direkt csak kiszuràsbol diszkriminàlja oket,

- tehàt két vélt sérelmed teljesen alaptalan, az meg màr a privàt rosszmàjusàgod hogy a "deuxième groupe" = "màsodik csoport" kifejezést ide màr lelkiismeret furdalàs nélkul "màsodrangu"-nak forditottad, és ezzel gyosran megtalàltad a szàmodra szukséges hallgatosàgot és baràti figyelmet.

Ezek utàn amit itt csinàltàl, te nekem tiszteletrol ne beszélj, az nem ilyen, és egyenlore ugy tunik kozod nincs hozzà. Egy hint: nem abbol àll, hogy ugy kezded a hozzàszolàsod hogy "Kedves XY" és "udv jo estét"-tel zàrod.
Ami engem illet nagyon tiszteletteljes tudok lenni bàrkivel, mig az ellenkezojére okot nem ad, és ezt te boven megtetted.

Uldoznek is magyar mivoltodban, vagy csak le szoktak miatta nézni? Ezen véleményed kifejezted ott is pàr embernek? Mert ha ilyeneket mondtàl, akkor van a vilàgnak egy ujabb csucske ahol inkàbb nem elonyos magyar lenni.

alkopop 2007.07.25. 16:18:24

Nusi nagyon-nagyon-nagyon ostoba.

Csoro2007 2007.07.25. 16:30:55

sic:

Azert a 2. pontoddal nem egeszen ertenek egyet mar ha megengeded ugyanis en amiota az orszag teljes jogu EU tag lett nem Schengen igen tudom ,de jovo ev elejetol az is, szoval en vilag eletemben azota az EU savon jarkalok mindehol es a kutya nem kotott meg belem ugyanis az utlevelem EU orszag utlevele es nem "egyeb" . Pl a Schipholon ha Schengen orszag nem is neznek utlevelet csak ha nem Schengen orszag fele fele mesz es ott is ket sav van EU utlevellel (a magyar Schengen vagy nem Schengen EU-s utlevel!) vagy egyeb utlevellel. Nekem ezzel 1x sem volt gondom 2004 ota!

TGV 2007.07.25. 19:17:04

az EU savban a hataror az eleg gaz sztori, tekintve, hogy alapveto szakmai hibarol van szo. Nekem sem volt soha problemam. Na jo, egyszer kiprobaltam a regi szemelyit a csilaggal, sarloval es kalapaccsal a parizsi repteren, es akkor kikakadt a francia hataror.

2007.07.25. 21:57:35

sic, kioktatásod újabb sebektől vérzik. de úgy látom alkopoppal sikerült meg megalapítanotok a szöveg- és helyeztértelmezéssel küszködők társaságát. további sok sikert.

brian2 · http://bank-hitel.blog.hu 2007.07.26. 00:58:31

Ehhez képest a magyar hitelkártya micsoda, ha nem uzsora kamat? Itthon 40% THM körül vannak a hitelkártyák (kivéve a Raiffeisen, ami kb. 28%).
www.hitelszerviz.hu

szgyula 2007.07.26. 09:25:56

TGV: Es megis miert akadt ki? Mert alapja nem volt ra. Svajci hatarornek lett volna (az nem is kell, hogy elfogadja). Barmilyen ervenyes szemelyi jo az EU-ban es a hataror semmit nem kerdezhet (csak annyi a feladata, hogy megallapitsa, az vagy-e aki).

Sotyola 2007.07.26. 20:39:47

Én nem értem mit szarakodnak a franciák. Bulgár állampolgár munkatársammal még 2003ban, (tehát jóval EU tagságunk, pláne Bulgária tagsága elött) pár hónapra kiküldött minket a cégünk az angol anyacéghez, hogy tanuljunk egy keveset. Lakást béreltek nekünk, de tartozkodási engedélyünk, munkavállalásink nem volt. Megérkezésünk napján lementünk a helyi HSBC bankfiókba (angol OTP) és egy szál útlevéllel és a bérlakás bediktált cimével folyószámlát nyitottunk, bank kártyát kaptunk és még hitelkártyát is igényelhettünk. Amikor kérdezték, hogy mekkora hitelkeret legyen a kártyán, én szerényen 300 fontot mondtam, kinevettek és azt mondták az nagyon kevés, legyen inkább 1000 font mert az az alap. Meg is kaptam mindent pár napon belül. Ja egy kis adalék. Nincs számlavezetési dij, nincs éves kártya dij, átutalási jutalék, és soha egy fillért nem kért egy bank sem, ha az ATMüből vettem fel pénzt. Ja és nagyobb közértekben mindig megkérdezik ha kártyával fizetek, hogy akarok készpénzt felvenni (igen ott a kasszánál) ami szintén ingyenes. Beszarás. God save the Queen!

fashion victim 2007.07.26. 22:45:02

Nuss te nem tudsz franciaul, hogy a deuxieme groupe-ot masodrendunek forditottad!!!!! Oulalalala!!! Basszus es meg irsz is a Homarnak...Ha utalod a franciakat es mar eleve mindent rosszindulatu beszolasnak veszel fel az:
1. paranoia
2. neked vannak eloiteleteid.

Amugy en is kint elek, sosem volt problemam.

wwxxww 2007.10.14. 09:02:37

Bár nem tudok franciául, finnországi tapasztalataim alapján nehezen tartottam elképzelhetőnek, hogy csak hitelkártyafunkciós hűségkártya lenne a Lafayette-ban. Megnéztem a honlapjukon (www.galerieslafayette.com/goFolderServices.do?f=carte_galeries&sf=54dd822bd72651f9), ha jól látom ötféle kártyájuk van. A Carte Galeries/S'Miles a szabályzatuk szerint "Une carte de paiement et, si vous le souhaitez, une carte de crédit", tehát hitelkeret nélkül is igényelhető. Tehát Nuss vagy rossz űrlapot töltött ki, vagy az ügyfélszolgálatis volt hülye, esetleg a Lafayette nem normális (mármint akkor, ha a hitelkeret nélküli kártyát nem adja oda símán).
süti beállítások módosítása