A Homárt a napokban ott csapták fejtoron, ahol a legkevésbé számított rá. Miután az ismerősök körében - including Műtannin és Subba Sándor - szlogenné vált, hogy a város pillanatnyilag legjobb étterme a Csalogány 26, fogtuk magunkat nyolcan, és oda szerveztünk egy vacsorát. Vidám hangulatban, pozitív előítéletektől csöpögve, az előételektől a desszertekig mindent végigrendelve pörgött az este, azzal az egészen furcsa színezéssel, hogy a kiszolgálás elképesztően hanyag, sőt lekezelő, sőt mondok még hosszabbat: kioktató-nevelő-büntető jellegű volt.
El nem tudom képzelni, hogy mivel szolgálhattunk rá erre a bánásmódra, de a Tasnádi Péter-hasonmás teremfőnök és csapata az első pillanattól rideg lekezeléssel bánt velünk, ami az előételek megrendelése táján odáig fokozódott, hogy kihozták a kis tégely vajakat, majd 25 percig nem kaptunk hozzá kenyeret. A bort tőlünk másfél méterre helyezték el, majd direkt nem néztek felénk, hogy kiszáradjunk, majd amikor valamelyikünk fölállt, és próbált tölteni, sértetten ugrottak oda. Hatan kezdtük az estét, egy páros egy óra múlva csatlakozott. Barátnőnk rendelt egy fröccsöt, és belemerült volna az étlapba, ha a szereptévesztett pincér nem oktatja ki arról, hogy előbb rendeljen ennivalót. Végtelenül kellemetlen, és ugyanannyira megmagyarázhatatlan volt ez az egész, főként, hogy a konyha egyébként a jó és a kiváló között mozgott, emlékezetes pillanatokkal. De így inkább rémálomszerű emlékeim vannak Budapest legmenőbb helyéről, ahol a jelek szerint a tulajok fejébe szállt a hírnév. Különösen visszás volt, hogy miközben velünk feltűnően parasztkodtak, a szomszéd asztalnál ülő haveri társasághoz kijött a séf és kvaterkáztak egy jó nagyot. Zárójelben mondom, hogy a helyet azért sem ajánlom nagyobb társaságoknak, mert párját ritkítóan béna az akusztikája: a tér elnyeli a közelről érkező hangokat, így a srégen szemben ülőt már alig hallani, a három asztallal arrébb táplálkozó osztrákoknak viszont minden szava kristálytisztán érthető.
Az eset ráadásul sajnos nem elszigetelt jelenség, azóta megtudtam, hogy egy másik alkalommal a húgomékkal is így bántak el itt a pincérek. Azóta az is eszembe jutott, hogy talán nem voltunk elég formálisan felöltözve, azért gyűlöltek, dehát nem papucsban-saronban voltunk, hanem átlagos városi fiatalfelnőttes viseletben, sőt az egyikünk öltönyben, akadt ing is, szóval nem egy csapat goást kell elképzelni. Akinek volt hasonló, vagy éppen ezzel gyökeresen ellentétes élménye a Csalogány 26-ban, kérem írja meg!
Sikeres ember 2007.09.17. 13:08:19
dr. _mmm_ 2007.09.17. 13:12:23
Secnir 2007.09.17. 13:13:53
p@rasztpicsa 2007.09.17. 13:19:48
amúgy most jött az sms az ip-mre, hogy ez a hely is Csonkisz Karesz érdekeltségébe tartozik, aki ugyebár köztudott, hogy nem adja fel.
hematite · http://standby.blog.hu 2007.09.17. 13:20:38
BiG_ 2007.09.17. 13:31:13
Már várom a Homár tényfeltáró túráját a GRoby-ban, batzpapucsban, MÁV-val utazva, net és egyéb szolgáltatókkal szerződést kötve, -módosítva...
Hamar "egyszemélyes" lenne a blog... :-))
Üdv!
bizonytalan 2007.09.17. 13:31:50
www.ertekelem.hu/view.php?id=1519&page=0&cat=110
Paó 2007.09.17. 13:37:22
Van_mikrohullámú_sütőtök? 2007.09.17. 13:37:33
klarky · http://kreport.blog.hu/ 2007.09.17. 13:39:56
Rák Attantam 2007.09.17. 13:40:27
Majmász Gedeon 2007.09.17. 13:56:09
kérem írja meg = kérem, írja meg
ekkerjoz 2007.09.17. 14:03:43
vaczakka 2007.09.17. 14:04:37
"Vaníliás kecske sajt torta"
Most akkor melyik? :DDDDDD
Aki nem tud helyesenírni.....
Dr Kangörény 2007.09.17. 14:09:32
Vrungel kapitány 2007.09.17. 14:10:18
karfiol volt már?
goes 2007.09.17. 14:14:01
2007.09.17. 14:23:00
Kalimera/Huncut Nyalókás Kislány 2007.09.17. 14:23:28
ejnye
mthrfckr 2007.09.17. 14:31:23
Magyar vendéglátás, ennyi.
p@rasztpicsa 2007.09.17. 14:33:19
ex-Zep 2007.09.17. 14:47:19
MIndenesetre gyorsan elfelejtettük a helyet. Kerülendő.
p@rasztpicsa 2007.09.17. 14:50:18
homar.blog.hu/2006/06/27/a_8217_nemiszerv_bekapas_anyukad_stb_a_8
Deviáns 2007.09.17. 14:56:26
KopaszMercis 2007.09.17. 15:07:19
irany a frálydélyz.. az is kurva draga, de legalabb nem szopatnak!
Tubz a genetikus 2007.09.17. 15:16:58
A budavári Miró szintén kerülendő, hiába voltunk nyolcan, a zsíros külföldiek előnyben, ráadásul a számla is több lett a vártnál, majd egy kis üzletvezetős számolgatás után nekünk lett igazunk. Megtanultam aleckét, ha nem tetszik el kell menni, ha maradsz megérdemled!
polgarpukkaszto 2007.09.17. 15:20:01
Haver szakacs, szinte minden ismert helyen dolgozott, mindenhol a konyhan olyan borzalas dolgok tortentek, hogy mostmar csak a mekibe hajlando enni.
Magyarok cselekedetei. Itt minden forditva van, EU-ban mi vagyunk a FonákTamás. Itt egy szolgaltato/kereskedo szivesseget tesz, ha szolgaltat/elad.
birdito 2007.09.17. 15:20:20
marczipán · www.marczipan.blog.hu 2007.09.17. 15:28:04
suttok magatokra
zoknis labad felraktad-e a szembe levo szekre?
Nagyvakond 2007.09.17. 15:28:50
1.) Megnéznék egy fotót a társaságról...
2.) Mindig mondtam, mindig mondjuk: ezen a 93000 négyzetkilométeren MINDEN, de MINDENMINDEN magyar tulajdonú vendéglátóipari egységben bizalmatlannak kell lenni:
vagy az orrukat fújják a vaníliasodóba, vagy kínos negyedórák után koslatnak hozzánk köszönni (tegezve? mosoly nélkül?), vagy valami elő (napi/heti) maradékot zúzdáznak a hortobágyi palancsinta töltelékébe, vagy vizezik 100(?) százalékos (ezért aztán hiperdrága) gyümölcs(?)levet, vagy hozzáütnek a végén a számlához még egy (fonnyadt) mazsolásdesszertet ("Ja, azt nem ti kértétek? Bocsesz...")
És ténylegtényleg tényleg ez van!
Atomizálódj!
Otthon termelj a kertben, az erkélyen a zongora alatt, a közeli parkban, vasúti töltés oldalában, rozsdás ipartelep eldugott sarkában, irodaház tetején - abból főzz!
Allahu akbar!
_wood_ 2007.09.17. 15:50:40
volga 2007.09.17. 15:53:05
SzigMa 2007.09.17. 16:00:13
Akkor szar volt a kaja, de rendesek a pincérek. Most, úgy tűnik, kaja és berendezésügyileg kikupálódtak. Asszem ez valami természeti állandóval lehet összefüggésben.
TCSA · http://make.blog.hu 2007.09.17. 16:16:46
2007.09.17. 16:20:45
mi volt itt minősithetetlen ?
Balázs éttermes sztorija jobb volt, gyúrjatok még.
oooyee 2007.09.17. 16:25:57
Zoltan Baranyai · http://mindennapibetevo.blog.hu 2007.09.17. 17:42:01
jesszumpepi (törölt) 2007.09.17. 17:56:05
original trixi 2007.09.17. 20:54:41
:DDDDDDDDDDDDDDD
Átlagarcú 2007.09.17. 21:10:33
big agnes 2007.09.17. 21:17:22
muy caliente el negro special · http://bazdmeg.blog.hu 2007.09.17. 21:22:35
egyébként szerintem büdös vagy homár, azért durciztak a pincérek veletek is meg a húgoddal is!
tartlev 2007.09.17. 21:31:38
Nagyon kedves és profi volt a pincér, egy kevés hajú, úgy emlékszem szemüveges srác. Mindent kaptunk amit kellett, pont akkor amikor kellett, az előételek között egyikünk nem talált megfelelőt, így kért valami salátát, megcsinálták pikkpakk. A tesóm megkérdezte bemehet-e a konyhába, mert szakmabeli ő is és sokat hallott már a helyről és tulajról (aki a főszakács), simán bevitték, elbeszélgettek. A kaja jó volt, bár ezek a "kiskupacok-a-tányér-közepén" helyek nem szoktak bejönni, mert k. drága és k. kevés. Ez is drága volt és pontosan annyi, aamennyi estére elég -> figyelnek az egészségünkre is :)) Viszont minden kifejezetten finom volt.
Szóval nekünk nem volt problémánk, sőt kifejezetten pozitív volt.
Pauleiner 2007.09.17. 22:09:37
Zak 2007.09.18. 02:20:47
KopaszMercis 2007.09.18. 06:18:07
renugard 2007.09.18. 07:44:14
Before · http://azbeszt.blog.hu 2007.09.18. 08:04:28
(nem, nem "onnan" vagyok)
Soockit van Dalen 2007.09.18. 08:24:49
cubalibre 2007.09.18. 09:50:12
tartlev 2007.09.18. 09:56:36
Amúgy nem vagyok tégla. Tényleg jó volt, bár valszeg soha többet nem megyek, hacsak nem nyerek a lottón.
2007.09.18. 10:41:22
matyobaba 2007.09.18. 11:46:48
Pont tegnap voltunk a helyen és ugyan nem adnék ötöst, de egy négyest igen. Nagyon finom volt a kaja, a pincér, a sommelier is kedves és hozzáértő. Nem nyalták fényesre, amin ülök, de nem is vártam el, nekem így megfelelt. Hibát én is tudok találni, ha akarok, ennek ellenére biztos elmegyünk mégegyszer..vagy kétszer.
nonam 2007.09.18. 12:40:25
mzs 2007.09.18. 13:28:13
a.c.a.b.er 2007.09.18. 13:31:12
freaky (törölt) 2007.09.18. 14:24:49
A Goa/Psytrance stílus, érzés, minden.
Nekem.
freaky (törölt) 2007.09.18. 14:32:12
A stílus jellemzője az erős "bassline" azaz a basszusdob és a basszusszintetizátor együtt hangzása, valamint a rengeteg hang, effekt, dallam.
freaky (törölt) 2007.09.18. 14:36:46
2007.09.18. 14:37:19
freaky (törölt) 2007.09.18. 14:40:48
Hempli 2007.09.18. 14:58:52
youtube.com/watch?v=8YlG6zRf-Xs
big agnes 2007.09.18. 17:21:13
Bérgyilkos Bohóc 2007.09.18. 20:45:26
Sa-Da · http://www.sa-da.blog.hu 2007.09.18. 23:09:59
A legnagyobb baj, hogy mindkét oldal eleve előítéletekkel közelít a másik félhez. Ez sokmindent el tud rontani.
(by Samu)
Sa-Da · http://www.sa-da.blog.hu 2007.09.18. 23:10:00
A legnagyobb baj, hogy mindkét oldal eleve előítéletekkel közelít a másik félhez. Ez sokmindent el tud rontani.
(by Samu)
freaky (törölt) 2007.09.19. 05:05:56
Műtannin és Subba Sándor szerint a város legjobb étterme??? Kiafaszt érdekel???? Mert ők mondják???? Há' meglátom a nevét, be se megyek! Ezt a fasszopást! Pillanatnyilag!!!!.... A fotókon a kaják úgy néznek ki, hogy visszaküldeném.
freaky (törölt) 2007.09.19. 05:10:48
Pontosan úgy lettetek kiszolgálva, ahogy megérdemeltétek. Biztos előadtátok az arcotokat. Inkább ülnék egy csapat goással a földön, mint veletek a Csalogányban. De ez az, ami soha nem lesz kérdéses számomra.
Furmint 2007.09.19. 08:55:56
Nem volt túl udvarias, föleg ahhoz a szinthez képest amiket a kaja színvonáláról lehetett hallani.
ehran 2007.09.19. 10:52:15
"A fotókon a kaják úgy néznek ki, hogy visszaküldeném."
Látom, hozzáértö vagy.
Talán ez a hozzáállás is az okok közé tartozik, amiért ott tart a hazai gasztronómia ahol. Amíg ilyen a vendég hozzáállása is...
Egyébként a minöségi étel valóban nem menti a felszolgálás körülményeit.
stiu 5 2007.09.19. 11:47:06
Mindenkinek bátran ajánlom még a Szilvakék paradicsomot és vele szemben a Mosselent (Belga apátsági söröző). Korrekt kiszolgálás, tényleg finom és friss ételek, és a Mosselenben rengeteg sör.
Dócziné a ládából 2007.09.19. 12:05:17
szaporító 2007.09.19. 16:22:00
cradbox 2007.09.19. 17:47:45
gebines 2007.09.19. 23:07:08
ehran 2007.09.23. 02:19:29
Nem a város legjobb étterme, csak az egyik (van még azért) legjobb konyha a hazai viszonylatban.
Nézd meg pl. a véleményeket a Büvös Szakácson.
Arroyo 2007.09.25. 12:41:31
En terveztem az etterem dizajnjat, amit soha nem fizetett ki, amin meg tul is tennem magam, de a nyomdat sem fizettek ki, akik mondanom sem kell, soha tobbet nem dolgoznak nekem. Ez az ember egyebkent, amikor megmutattam az elso terveket - amik a Bauhaus jegyeit viseltek leven, hogy egy tok szep Bauhaus hazban van az etterem - azt mondta, hogy a Bauhaus a vilag legrondabb epiteszeti stilusa, es a Napraforgo utcaban talalhatok a vilag legrondabb hazai. Ezt nem nagyon ertettem, de megcsinaltam a terveket, persze mindenbe beledumalt, es meg nem is fizetett. Elobb viszem MacDonaldsbe a csajomat mint abba az etterembe. A ket szakacs srac egyebkent nagyn jo fej, es nagyon jol foznek. Es ki vannak zsigerelve, sajnalom is oket.
Arroyo 2007.09.25. 12:44:27
A weboldalt mar nem en terveztem.
atyapapa 2007.10.02. 00:10:05
Kovács Micike 2007.12.23. 17:31:35
p@rasztpicsa 2008.08.06. 09:44:55
tiszta komoly. remélem azért még le lehet menni náluk mínuszba.
turibogyo 2008.09.24. 21:32:02
épp most tértem haza a csalogány26 étteremből!
nem tudom kinek mi baja vele, de szm egy nagyon komoly hely, pesten talán az egyik legjobb konyhájú. A kiszolgálással nem volt semmi baj szm átlagon felüli kiszolgálás volt. a pincér szó nélkül hozott kenyeret ha elfogyott(mint kiderült a kenyér házi, erdélyi lisztből), borainkat ujratöltötte ha kevesebb volt a poharainkba.
pozitiv dolog még: kutyával mentünk és nagyon nagy szeretettel fogadták, viz csont stb.
akinek pedig az árakkal van baja akkor kicsit nézzen körül a pesti éttermek között hogy melyik olcsobb, nem sok.
én bátran ajánlom.
Xed 2009.02.09. 21:58:51
Első látogatásom a cs26 - ban még mindig elevenen él bennem.
Az engem kiszolgáló pincért már említették előttem: szemüveges, kevés hajú, kimért úriember, velem is barátságos volt. Ő volt az, aki legközelebb, amikor közel a záráshoz ettem ott, és rajtam kívül más vendég már nem volt az étteremben, (az étterem ugyanis délután 3 és az esti nyitás között zárva tart) két fogás közt barátságos hangulatban elbeszélgetett velem. Meglepő, étteremben még sosem tapasztalt, kellemes élmény volt.
A választék elég kevés, de bizonyára ennek meg van az oka.
Akkor még nem is igazán tetszett róla semmi, de ki nem mehettem már.
Gyakorlatilag csupa olyat rendeltem, amit soha nem kérnék magamtól.
Előételnek lencse krémlevest kértem, bár nem szeretem a hüvelyeseket. Féltem tőle, de már az első kanál olyan élmény volt, mint kiskoromban egy falat édesség, annak ellenére, hogy ennél „lencsébb ízű” már csak egy tál lencse lehetett volna. Lám lehet a lencse is finom? A felszolgált "kenyér a kosárból" jól esett hozzá, kellemes textúrája a friss hatást kölcsönözte neki - feltehetőleg az is volt, bár csak minden reggel ilyet ehetnék. Egy ilyen kezdés után felbuzdulva, bizakodtam, hogy a főétel is ízleni fog: a halakat sem szeretem soha.
Vajhalat rendeltem burgonyával. Nem mondhatjuk, hogy megszerettem a halat, de ezt a fogást ebben az étteremben biztosan: ez ugyanis már - már nem is hal ízű volt. Mennyei, ismeretlen íz, keveredve az olíva olaj aromájával. Még sosem éreztem olajban sült ételen ennyire az olíva ízét.
A burgonya falatok és a kis zöldség körítés rendben volt, bár kissé háttérbe szorul a hús mellet.
Két merész döntés után a desszert sem volt hétköznapi: sajt. Kék sajt levendulás mézzel. No comment. Igazi kék sajt, nem túlzottan penészes ízű, de annyira mindenképpen, hogy a levendula ízű mézzel, amiben levendula szirmok vannak, olyan élményt nyújtson, amit még nagyon sokszor akarok tapasztalni. Azóta még nem találkoztam ezzel a záró fogással az étlapon. A többi desszertet is mind újszerűnek találtam, de sosem elég izgalmasnak. Ha már mézes kéksajt, akkor lehetne a többi is sokkal merészebb mintsem „divatosan minimalista”.
Nagyon szerettem a nyári napokon itt enni, a mottójuk tényleg tükrözi a szellemiségüket: nincs túl sok minden az étlapon, de az mindig friss. Adag tekintetében egyébként pont elég, egy magyar ember azért többet is meg tudna enni.
Jó dolog, hogy én is megengedhettem magamnak egy falatot a jóból. Az interneten hasonló kaliberűnek kikiáltott éttermek is biztosan nagyon jók, de azok sokkal drágábbak. Csalogány óta tudom, hogy mennyi finom hozzávalóról hittem, hogy nem szeretem (zeller).
Aki pedig az étterem fotói alapján, kóstolás nélkül ítéli meg az éttermeket, igazi életművész. Feleséget biztosan a play boy mag. - ból választ.
A kocsma stílusról csak annyit, hogy az ivókban nem látok elegáns képernyőt a falon, ahol látom, hogyan készül a zsíros kenyerem. Nem mintha ez számítana, amikor ízlelgetek.
üdv.
RRCosimo 2009.04.24. 11:29:18
Richelieu 2009.08.04. 17:06:43
RRCosimo 2009.08.29. 09:41:12
Artemisz 2009.09.30. 21:05:13
Xed 2010.05.13. 22:05:36
4 betű, 3 hangzó és barna, miaz? - lett
szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2011.09.05. 05:25:20