Tékozló Homár

Megaspammelésre készül az Allianz Direkt

2007.11.21. 13:25 | jackyll | 54 komment
Ilyet még nem pipált a Homár, szerencséjére. Joghurt viszont majdnem, vagyishogy az Allianz Direkt helyette is bepipálgatta a kötelező biztosításos szerződéskötése végén az összes létező menüpontot, amivel beleegyezik, hogy minden test- és számítógépnyílását teletömhetik a vállalatcsoport reklámaival. Ja, és kikapcsolni sem lehet:
Sok hasonló autóstársamhoz hasonlóan engem is elkapott a gépszíj, és nekiálltam végignyomkodni, hogy hol lenne a legolcsóbb a kötelező biztosítás. (Mellékszál: az ezzel eltöltött idő közepes órabérrel is több, mint amennyit spórolhatok az éves díjon. :-) A merítésbe beleesett az Allianz Direct is. Kellemes meglepetés volt, hogy a díjkalkulációhoz tényleg csak a lényeges adatokat kellett megadnom, majd még kellemesebb meglepetés: a jelenlegi díjam fele jött ki. És mégsem egy olyan kisbiztosítóról van szó, amivel agyonszopatom azt, akit összetörök. Hurrá, szerződjünk! Szorgalmasan nyomkodok, míg az adatok megadása után ezzel a nyilatkozati űrlappal futok szembe.
Látszik, hogy alapértelmezésben mindenhez hozzájárulok. Az Allianz csoport legutolsó takarítónője is szétszpemmelhet. Én viszont ezt nem szeretném, mert a kukát már Tesco újsággal szoktam kibélelni. Ráadásul egy kizárólag gépjármű felelősségbiztosításról szóló szerződés kapcsán ugyanmár ne vájkáljanak ilyen durva szinten az egészségügyi adataimban.

És itt jön a lényeg: ha megpróbálom kikapcsolni valamelyik hozzájárulást, kb. 1 másodperc múlva automatikusan visszakapcsolódik. Firefox és IE alatt egyaránt. Tehát ha olcsó biztosítást akarok, akkor az Allianznak engedélyt adok rá, hogy bármikor végbéltükrözést tartson, éljen az első éjszaka jogával, és szervdonorként szétszereljen.

Adatvédelmi biztos, PSZÁF látta már ezt a weblapot?
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2007.11.21. 13:35:49

nem. küldd el nekik.

Seherezade 2007.11.21. 13:37:10

Papucs? Ajtó még ép?

Secnir 2007.11.21. 13:37:20

jah, és a netrikset használd, nem tölötd ki vele a fél munkaidődet. ;)

Carnivora (törölt) 2007.11.21. 13:41:24

MÁV oszt annyi a másik felet meg lesz*rom :D

OkoskaTo:rp 2007.11.21. 13:42:15

Secnir: Az AllianzDirect nincs fent a többi netbróker lapon, ők kizárólagos értékesítők.

joghurt: Mondom a megfejtést: Kapcsold ki azt, hogy letöltötted és elolvastad (legfelül)! Egyből ki fogod tudni kapcsolni, amit ki szeretnél. (Na jó, azért nem mindent, pl. az egészségügyi résznek maradnia kell.)

A weblap amúgy szánalmas. Tele elgépelésekkel (már a nyitólapon "gápjármű" szerepel). A reklámokban szereplő allianzdireKt.hu átirányít az allianzdireCt.hu-ra, mindezt HTTPS alatt (nyitólap mi a francnak secure?), amit a kultúráltabb böngészők cross-site támadásként értékelnek. Ma a szerver egy időre internal errorral ki volt akadva, és webmaster@allianzdirect.CZ-re hivatkozott.

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2007.11.21. 13:42:49

Hahaaa, végre másnak is feltűnt ez a dolog... Én pontosan ezért nem szerződtem az Allianzhoz, mert annak ellenére, hogy jobbak voltak a díjaik, mint a jelenlegi biztosítómnál, valahogy nagyon nem érzem úgy, hogy kiadják a személyes adataimat boldog-boldogtalannak. És van egy olyan érzésem, hogy ezzel nem csak én vagyok így...

Secnir 2007.11.21. 13:43:33

amúgy a szöveget végigolvasva egy véleményem van:
vérgusztustalan

csodavida 2007.11.21. 13:44:18

Honnan jön ez a szólás, hogy: "Ilyet még nem pipáltam"? Meg egy homár hogy is tudna pipálni... meg egyáltalán hogy lehetne ilyet "pipálni" ? :o)
na, én is ilyen hülyeségen tudom törni az agyam...

Secnir 2007.11.21. 13:50:11

okoska:
és mit értékesítenek? mármint biztosításon kívül, ha az üzletkötőik megkereshetik más ajánlatokkal is? vehetek tőlük kínai üvegkancsót? vagy gyerekzoknit? tejet is fogank árulni? vagy az adatbázisukat egyszerűen eladják, és jönnek a szórólapok a 'kellemes hétvégi kirándulással egybekötött vásárlás'-ról? esetleg egyszercsak kapok két sms-t hogya bricoban őszi padlószőnyegakció van?
mert ez nem értékesítés, ez az ügyfél adatainak továbbértékesítése. ez szvsz büntetendő.

Law enforcer 2007.11.21. 14:05:01

pipálja ki e mailer démon.

Netuddki. 2007.11.21. 14:05:52

Megjegyezném a MÁV nem is a legolcsóbb.

DorKo · http://felsulooktatas.blog.hu/ 2007.11.21. 14:16:03

nemhogy örülnél, hogy valaki ír majd néha

Dr Net Elek (törölt) 2007.11.21. 14:33:39

Alulirott nyilatkozom, hogy véremet és belsö szerveimet csak az alianc használhassa föl. Porhüvelyem egyéb részeit oktatási célokra csak az alianc értékesitheti. Ha nem értenék egyet magammal, akkor az aliancnak van igaza.

Ja, és mindezért természetesen önakaratomból fizetek egy jutányos összeget.

Amúgy a szellemi állapotom teljesen korrekt.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.11.21. 14:37:17

Hogy jönnek egy ilyen kötelező biztosításhoz az egészségügyi adatok? Mármint azon kívül, hogy nem vagyok vak, és nem kapok ötpercenként semmilyen rohamot sem?

princessophia 2007.11.21. 14:45:15

De jó, hogy nincsen autóm!!!
Amúgy tényleg fogalmam sincs, hogy hogy jön ahhoz egy biztosító, hogy a
" biztosítási titoknak minősülő személyes adataimat" bárkinek, bármilyen célból átadja?!

Darázs Csaba 2007.11.21. 14:53:53



A MÁVot 300 millióra perli az Allianz mert az nem akarja megtéríteni az Allianz-cal szerződött márkakereskedők mega-munkadíjait a MÁVos biztosítottak által Allianzosoknak okozott károk esetén hi-hi.

Ki a rosszfiú ebben az egyenletben ?

Emiceha 2007.11.21. 14:57:12

Igen, biztosítót is szeretnék, nem csak bankot.

Shazzer 2007.11.21. 15:06:30

Szvsz messzemenőkig korrekt az AZDirekt hozzáállása, mert legalább jóváhagyatja veled, amit amúgy is megtenne. Vélhetően nincs többről szó, mint hogy saját cégcsoportján belül egy ügyféladatbázist használ, és ennek jogilag meg egyéb oldalról bebiztosított módja az, hogy a kedves ügyfél elé tolnak egy ilyen nyilatkozatot. Még mindig jobb megoldás ez, mint amit sok-sok cég csinál, vagyis átadja az adataidat, de nem kér hozzájárulást, csak közli a 20 oldalas szerződés végén 5 pontos betűmérettel, hogy az aláírással hozzájárultál az adataid átadásához.
Azt meg külön megnézném, hogy egy piacvezető biztosító mikor járatja le magát spammeléssel vagy bármi etikátlan ügyfélhez való hozzáállással.

Emiceha 2007.11.21. 15:13:54

Shazzer nem az volt a pláne a posztban, hogy ilyen oldala van a szerződésnek, hanem hogy nem lehet kivenni a pipát a szöveg mellől...

Shazzer 2007.11.21. 15:16:02

Emiceha, jogos, elragadtattam magam, bocsánat.

birdito 2007.11.21. 15:17:32

Lehet, hogy ezért le tépitek a papucsom, de én a saját biztosítási alkuszomra esküszöm. Évente csak egyszer zargat egy e-mailben, amikor is küldi az összes biztosító ajánlatát egy táblázatban (rám szabva). Ha akarok váltok, ha akarok nem. Ha egyéb biztosítás kell (lakás, casco stb.), akkor én zargatom őket, és megkeresik a legolcsóbb megoldást nekem. Én is boldog vagyok, hogy nem zaklatnak, ők is boldogok, mert tudják, ha valamit akarok, akkor úgyis hozzájuk megyek. Néha kezdem azt érezni, hogy nem is Magyarisztánban vagyok.

Secnir 2007.11.21. 15:20:36

shazzer:
"Azt meg külön megnézném, hogy egy piacvezető biztosító mikor járatja le magát spammeléssel vagy bármi etikátlan ügyfélhez való hozzáállással"
szoktad nézni a TV ügyvédjét? ott külön megnézheted. illetve a tv1 weboldalán neten külön-külön is megnézheted
pont most volt egy riport arról, hogy ügyfél fizette a biztosítást+cascot. autót ellopták. biztosító nem fizetett arra való hivatkozásaal -ezt figyeld- NEM VOLT LEFÉNYKÉPEZVE AZ AUTÓ.
jött a juszt a csapatával, mentek biztosítóhoz, most mijafasz van? erre a biztosító már azt mondta, hogy azért nem fizet, mert az első(!) részlet nem volt befizetve. mutatják a csekket. Ja, akkor azért, mert nem volt befizetve HATÁRIDŐRE! jah, kérem, mutatják a szerződéskötést, kötvényt stb, amin rajta volt a befizetési határidő, és az két héttel későbbi, mint a befizetés dátuma. Ja, akkor meg azért nem fizetnek, mert a lopás bejelentése UTÁN kiküldött biztosítási díjat NEM fizette be az ügyfél.
kösz.
a Juszt által meghívott ügyvéd azt mondta csendesen: háát één elvállalnám ezt az ügyet (és közben mosolygott a bajsza alatt)

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.11.21. 15:42:17

x hozzájárulok, hogy az alliancdirekt.cc és bcc.
x kisdobos becsület szóra megigérem, hogy nem nézem meg az estimesét a reggeli előtt
x hozzájárulok, hogy bárki és bármikor és bármit
x beismerem, hogy balek vagyok és én még soha
x ikszeléssel tanusítom, hogy a megadott adatok nem felelnek meg a valóságnak
x várom a biztosító címkereskedőjét további kétszáz potenciális jelölt adataival
x X
x mindek ikszeltem én balek? de ezt már mondtam
x szar ez az egész, azért elküldöm

Dr. Stein (törölt) 2007.11.21. 16:44:25

Én is kaptam spamet biztosításos cégtől. Nem szívesen dicsekszem vele, hopgy mekkora tahó vagyok, de mégis:

"> Ezen levél elküldését azért éreztük szükségesnek, mert bár az Ön 2008-as
> díját kiszámolni nem tudtuk, kötelességünknek éreztük tájékoztatni Önt is
> a biztosítóváltás lehetőségéről."

Megjegyzem, soha nem birtokoltam járművet. Semmilyet.


"Kedves Praeventio Biztosítási Alkusz Kft!
Nem kértem ezt a levelet, úgyhogy elmehettek a jó kurva anyátokba."

Ezután visszaírtak, hogy csak regisztrált ügyfeleknek küldenek ki ilyen levelet, hogy képzelem, illetve a stílusom esetetleg rossz fényt vethet a megítélésemre.

Ja, ezt majd eldöntöm én. Egyébként kedves ember vagyok, egy csúnya szavam nincs a való világban, viszont az ilyen spamek kihozzák belőlem az állatot.

Dr Net Elek (törölt) 2007.11.21. 16:58:09

Dr. Stein:

"Megjegyzem, soha nem birtokoltam járművet. Semmilyet."

Biztos valamilyen orvostól szerezték a cuccot:)

kathyt 2007.11.21. 17:16:43

Igen, ezt en is eszrevettem. En is eljatszottam vele par percig, es nem tudtam kikapcsolni. Jo modszer :). Kivancsi vagyok, valaszol-e valaki...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.21. 18:02:09

kathyt
ez azt jelentheti szerintem, hogy csak akkor kotnekveled szerzodest ha ezeket kipipalod, mert feltetel
lehet elfogadni, lehet nem, akkor masik biztosito
most feltalatam a spanyolviaszt
hehe

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.21. 18:06:27

Vacon en mindig sumakoltam, kotottem egeyt/mert volt 3 biztositos csajom is, nem akarmilyen lokharitokkal/ es akkor fizette,m egy honapot nem tobbet, aztan atmentem masik biztositohoz
aztan persz oszefogott a biztositomaffia es ez a kiskapu megszunt, meg 2 csaj is felmondott
ki is jottem amerikaba
ja mielott fobe lottok, sosem okoztam kart senkinek, ha meg okoztam volna kifizettem volna zsebbol
Vician becsuletesebb volt

OkoskaTo:rp 2007.11.21. 18:44:20

kathyt, hagyma: Van rá megoldás. Ld. a fenti hozzászólásom!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.21. 19:20:16

OK Okoska
engem kulonosebben nem erint en az allstate-nel vagyok
csak aszittem ez mind kell nekik es csak akkor kotnek szerzodest

Jogging 2007.11.21. 20:59:44

Gusztustalan.

"gyógykezelésemmel foglalkozó más személyek" Ööööö...

Külön jó, hogy az OEP-pel és a NYUFI-val forródrótban lesznek, ott van még csak nagy adatkupleráj!

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.11.21. 21:23:04

Gondolom az ilyen cégek hamarosan már nem üzletkötőt, hanem social engineert fognak keresni a hirdetésekben. Ja, túlképp ugyanaz. Hazudni és adatokat kinyerni a való világból.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.11.21. 21:30:26

amugy nem "bepipalta" hanem "kpipalta"
mondjuk mikor kijottem amerikaba voltak ilyen negyzetek a nyomtatvanyokon/ nem computeren/
en meg x-elgettem lelkesen
hat sose ugy tortent, ahogy akartam mert nem tudtak mi az x
azota pipalok ha kell valami

tonton 2007.11.21. 22:57:33

...ez sux...ikszelgess egyet a MÁV-nál...mindenkinél min. 40 %-kal olcsóbbak...az meg ne foglalkoztasson, ha kárt okozol valakinek, és szerencsétlen 2 héttel tovább nem kap lóvét...

MacWolf · http://www.travian.hu/?uc=hu1_23494 2007.11.21. 23:12:06

Ott az F részben még ők is beraktak pár kérdőjelet, hogy titoknak minősül-e :)

Zsóti 2007.11.22. 07:31:03

Ha egy olyan kötelezős áll a háttérben, amelyik céggel nem akarok kapcsolatba kerülni, mert úgy érzem, nincsen kedvem vagy nem tudom a hosszú huzavonát végig játszani, tudomásom szerint van lehetőség a károkozót is perelni, és majd Ő leharcolja a biztosítójával a történetet. Esetleg a saját biztosítóm (több ilyen lehetőség van már) majd megvívja a harcát, mialatt kifizeti a kártérítést. Mint ahogy ha nem vagyok megelégedve a kötelezős cég által adott pénzzel, mert nem lehet annyiból kijavítani az autót, és nem fizetnek többet, akkor is megtehetem, hogy a különbözetért a sofőrt (tulajdonost, olcsó jánost) viszem bíróság elé.
Vagy nem jól tudom?

rembrant · http://www.zavodjenje.com/ 2007.11.22. 07:34:50

látszik, hogy készülnek az eü "reform"-ra..

Zsóti 2007.11.22. 07:36:22

De hogy az alap-témát is érintsem, én nem ikszelgetnék, ha nem hagyják, hogy szabadon döntsek afelől, milyen adatokat adok meg és mit nem akarok a tudtukra adni. És ha nem akarom, hogy zavarjanak a különböző baromságaikkal, partnereik ajánlatával, bármivel, akkor egyszerűen nem Velük kötnék szerződést.
Megjegyzem, a Genertelt találtam legjobbnak, és mivel nem volt károkozásom (és remélem, nem is lesz, de ha később lesz, a spórolásból a különbség is kijön egy évre) oda fogok szerződni. Mert bár lehet, hogy egyes esetekben van még olcsóbb verzió is, azt hiszem, emögött komoly háttér áll, és ha kell, tudnak fizetni, nem úgy, mint egyes egyesületek...

totgabi 2007.11.22. 09:07:05

Kedves Tonton!
Tavaly nekem jött egy máv-os autó. Fél év múlva sikerült visszaszereznem a közel 400.000 forintomat (nekem kellett kifizetni a javítást kp-ben, mert egy szervíz sem vállalta máv biztosítóra). Egyáltalán nem akartak fizetni, csak azért kaptam meg a pénzem, mert egy ismerős ügyvéd segített nekem (elég keményen rájuk szállt). Plusz egy csomót buktam az egészen, mert nem mindent fizetett a biztosító, pedig ki lettek hívva pótszemlézni.
Úgyhogy nem két héttel később kapják meg a mávtól a pénzt.....
Úgyhogy aki a máv ot választja az k*rvára figyeljen oda, nehogy kárt okozzon valakinek, mert nagyon megszívatja.

kathyt 2007.11.22. 09:55:19

Kedves Tonton!

Bizony, en is jartam igy, mint totgabi a MAV-val. Csak en a KOBE-vel, kb. 5 evvel ezelott. Sok honapon at jartam Csepelre (a III. keruletbol), husz faxot irtam, ezerszer telefonaltam, mire megkaptam a penzem. Szoval en se feltetlenul szeretnek meg jobban kibaltazni egy altalam osszetort kocsi tulajdonosaval... Nem mintha eddig barkit is osszetortem volna, de mi van, ha megis.
Udv
Kati

Neménvótam 2007.11.22. 10:51:38

Hogy mekkora balfékek vannak ecsém! Még jó hogy nincs autóm, egy gonddal kevesebb.

moli 2007.11.22. 11:07:29

Dr. Stein: a jogos es stilusos kurvaanyazas mellett menjen email NHH-nak (bar vannak, akik itt azt mondjak, hogy az email nem jo, de nekem mindig valaszolnak arra is) a spambejelentessel. tapasztalatom szerint hatasa van.

moli 2007.11.22. 11:09:07

"""És itt jön a lényeg: ha megpróbálom kikapcsolni valamelyik hozzájárulást, kb. 1 másodperc múlva automatikusan visszakapcsolódik."""

ha 1 masodpercen belul postolod a formot? vagy ha tapasztaltabb vagy es kezzel postolod a formot? te kipipalas nelkul kuldted el..

vomit 2007.11.22. 11:34:26

vegigmasztam ezen a kasahegyen, es firefox alatt egyik szar sincs kipipalva. ha ohne pipa tovabb akarnal lepni, beszol h. az elso doboz f. pontjat es minden alatta levot be kell nyomni, kulonben nincs biznisz.

ez se kutya:

7. lépés
KGFB - végső lépés

es alul vannak meg ilyen doksik
www.allianzdirect.hu/adss-userApp-hu/cms/hu/docs/Titoktartasi_kotelezettseg.pdf
www.allianzdirect.hu/adss-userApp-hu/cms/hu/docs/Allianz_Direct_uzletszabalyzat_v1.pdf

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2007.11.22. 16:14:14

a ....bank hitelkártyakérelmemhez hasonló nyomatványt mellékelt. csak azt pipáltam ki, ami a pénzmosásról szóló tv. rendelkezéseire vonatkozik, mert azt a törvény írja elő, hogy vegyem tudomásul, adataimat még évekig őrzik. mivel ezt tudtam, erre pipa, a többi blabla ment üresen.
ügyintéző nem volt rest felhívni, hogy elfelejtettem a rendelkező részeket. mondom nem felejtettem el, direkt nem. akkor ő elképzelhetőnek tartja, hogy a kérelmemet elutasítják. jó, mondom én. képzelje el, aztán próbálják meg.

ombudsman bácsi aztán szépen felhívta a figyelmüket, hogy ha nem bocsátom rendelkezésükre marketing célból az adataimat, attól én még hitelképes vagyok, kéretik menni a fenébe.
elmentek, de előbb csak odaadták azt a redves kártyát.

szerintem ugyanaz az eset.

Kotit 2007.11.22. 16:28:43

tonton: te a máv-nál dolgozol-e?

ancsams 2007.11.22. 21:24:30

Az Allianz papir alapú KGFB szerződésében is egész oldalt szentelnek ugyanennek a jóváhagyásoknak, s üzletkötö mondja, ha nincs aláirva a hátsó oldal, nincs szerződés.
A netes kötésnél legalább nem kell kinyomtatni és aláirni, elfogadják "elektronikusan".

2007.11.23. 11:44:49

A kötelező az kötelező, de egyéb ügyekben nem érdemes biztosítóval szerződni. Úgyse fizet, ha meg valami tévedés folytán mégiscsak, akkor meg olyan soká, hogy már rég el is felejted az ügyet. A biztosítók csak lehúznak. Jobban megéri magadnak begyűjteni azt a havidíjat.

Tron65 2007.11.24. 21:33:16

Engem pl az AB Aegon-tól hívtak fel 2* is egy nap, hogy nagyon örülnek, hogy internetes oldalukon kitöltöttem ...
NEM töltöttem ki. Elsősorban azért, mert nincs autóm. Ha esetleg meg is tettem volna, (kíváncsiságból valóban, de egy másik oldalon) elég biztosan emlékeznék rá, hogy odaírtam volna a nevem és a mobilszámom. Elhajtottam őket, azóta nyugi van.

bollinger 2007.11.24. 21:35:39

ÉRDEKEEES

nálam mindkét browserrel kipróbálva KIKAPCSOLT az alapértelmezés, és simán elfogadta! kamu

Loarea 2007.11.25. 22:04:16

A Mávval Tirrel, Köbével, Postával, GenertTel-lel nem csak azért kell vigyázni mert szemét egy banda, mint minden biztosító, hanem mert nem küldik ki időben a csekked, amit így nem tudsz befizetni, ami miatt a szerződsésed díjnemfizetéssel megszűnik és így vesztetted el a bonuszodat, ami B10-nél azt jelenti, hogy a duplájára nő a díjad..... és akkor arról nem beszéltünk, hogy ha ilyenkor (érvényes biztosíás nélkül) okozol kárt, akkor az egészet rajtad verik le....
süti beállítások módosítása