Tékozló Homár

Re: Ferihegy - lopás ellen fólia

2007.05.04. 13:27 | jackyll | Szólj hozzá!

Egy alternatív ferihegyi lopásgátló praktikát ismertet a publikummal Tothos:

Erre a problémára már kitalálták a megoldást. Ferihegyen is lehet a bõröndöt fóliáztatni. Ennek két elõnye van. Egyrészt biztosítás is van rajta mindenre (csak értékhatára 250 ezer magyar forint), másrészt olyan vastag mûanyagfólia réteget tekernek rá, hogy még roncsolásos bontási módszerrel is 10 perc leszedni. Nekem eddig bevált.

A dolog szépséghibája, hogy ezzel a módszerrel tartós eredményt csak úgy lehetne elérni, ha az összes Ferihegyre tartó gép összes utasával kötelezõ jelleggel befóliáztatnák az összes bõröndöt.

Szegeden ne ütközzön szerb BMW-vel

2007.05.04. 11:58 | jackyll | 1 komment

Szörfölünk tovább, de a Tescót most csak átvezetésnek használjuk. Rókakomának egy fekete BMW tulajdonosával gyûlt meg a baja, miután az parkolásból kitolatás alatt leszakította a hátsó lökhárítóját. A meglepetés ezután jött, ugyanis a helyszínelõ rendõr õt büntette meg:

Aki a Tescot hátulról közelíti meg Szegeden, vagy épp arra távozik, 90%-os biztonsággal halad végig a Bartucz Lajos utcán. Ez az utca - az ott élõk nagy örömére - egy újonnan épített, "lakópark"-nak titulált képzõdmény egyetlen átmenõ utcája... A forgalmat mindenki elképzelheti magának. Az utca két végén virító "Mindkét irányból behajtani tilos" táblát nagy ívben lesajnálja a nép, az egész negyedre érvényes 30 km-es sebességkorlátozást pedig csak a hatóság bohó szeszélyének véli. Van szerencsém ebben az utcában lakni. Szombat délelõtt 11.15 körül épp ki akartam tolatni a házunk elõtt lévõ parkolóból. Mivel tûrhetõen ismerem a környék közlekedési viszonyait, alaposan körülnéztem a manõver kezdete elõtt, villogott az indexlámpa és kb. 10 cm/órás sebességgel vánszorogtam kifelé, hogy a leghülyébb helyzetre is legyen idõm reagálni. Nos, egy dologgal nem rendelkeztem: a jövõbelátás képességével. Pontosan 40 cm megtétele után (az eset után lemértem a távot), a semmibõl megjelent egy kikindai rendszámú fekete BMW és szó szerint letépte a hátsó lökhárítómat.
Olvasson tovább!

A Tesco kinyírta a sósperecet?

2007.05.04. 10:41 | jackyll | Szólj hozzá!

Újabb csapást szenvedett az emberiség, ha hihetünk muellahnak, aki arra lett figyelmes, hogy a gazdaságos ropi után a gazdaságos sósperec is elhullott. A Homár két évvel ezelõtti ropitesztjében dobogós helyet ért el az ipari kiszerelésû ropi, majd röviddel ezután drasztikusan visszaesett a minõsége, konkrétan ehetetenné vált. Muellah szerint most a sósperec is odaveszett, az új ugyanis egyenpuffadt, sóhiányos, inkompatibilis az emberi szájszervvel, de még a nyelõcsõvel is (lehet h rágás nélkül ette eddig a perecet?). A Homár mostanában nem járt Tesco felé, így megköszönné, ha vki megerõsítené vagy cáfolná ezt a szörnyû hírt.

update 11:47 Megnyugtató tudni, hogy történjen bármi, az emberiség mindig talál gányolási módót a dolgok helyreállítására. Bosszú például utánsózza a pereceket:

Olvasson tovább!

A szervizestül fantomizált Apple-bolt

2007.05.04. 10:07 | jackyll | Szólj hozzá!

Speciális problémával találta meg a Homárt Csaba, aki garanciális aksicseréjét egy hónapja hiába várja a Gránátalmától, az üzlet ugyanis megszûnt, a helyén nyílt bolt pedig természetesen nem jogutód. Így azt sem lehet tudni, hová vitték és mikor kapják vissza a szervizbe leadott eszközöket a vásárlók:

Közel egy éve vásárolt cégünk egy MacBookPro 17” számítógépet a Gránátalma Apple Center-tõl (1024 Bp. Margot Krt. 91.). A gép akkumlátora meghibásodott (konkétan megolvadt félig, de ennek ellenére is pár percig símán üzemelt, így a mérnöki munka ellen semi kifogásom nem lehet) mivel garanciális idõn belül voltunk azt beszállítottuk a fenti üzletbe, ahol is azt elkérték – mivel balesetveszélyesnek találták, megjegyzem jogosan - hivatalos átvételi elismervényta adtak és egy ígéretet, miszerint ki fogják azt cserélni. Egy hónap múlva miután többszöri telefonos és emailes megkeresésemre sem reagáltak, egy internetes fórumon megtudtam, hogy a Gránátalma (itt több féle opció van) a.) vagy bezárt b.) vagy elköltözött c.) vagy pihen és utána stratégiai átalakításon megy keresztül. A lényeg: abszolute elérhetetlen. Se telefon, se mail. Üzlethelyiségüket már más – ugyancsak Apple üzlet – birtokolja.
Olvasson tovább!

Re: Még mindig szabad a rablás Ferihegyen

2007.05.03. 16:00 | jackyll | Szólj hozzá!

Ripszropsz megkaptuk a Budapest Airport szóvivõjének válaszát a bõröndbõl eltûnt pénzû naivügyfél panaszára. Sajnos az ilyen eseteket a már korábban leírtakkal egyetemben leginkább megelõzni lehet:

Nagyon sajnálatos az eset, ami Máriával történt. Hozzánk, a Budapest Airport-hoz nem érkezett meg ez a panasz, de arra kérjük Máriát, hogy jelezze felénk is az esetet, megpróbálunk segíteni. Bár mi nem nyomozhatunk az ügyben, de hivatalosan és nem hivatalosan is jelezzük az esetet a rendõrségnek, a légitársaságnak és a földi kiszolgáló társaságnak. Remélem, ez talán segíthet abban, hogy elejét vegyük a hasonló eseteknek.
Olvasson tovább!

Re: Hülye Homár - Nem Baja, inka

Szépmûvészeti Múzeum/plakát

2007.05.03. 14:01 | szily | Szólj hozzá!

NocadLee percek alatt megoldotta: a metróban látható értelmetlen plakátok nem usankás kommunista sziluettet ábrázolnak, hanem valami tollas kígyót, merthogy ez a Szépmûvészeti két hét múlva kezdõdõ inka kiállításának a hirdetése. Köszönjük, nem fogunk megõrülni.

Amúgy errõl a kiállításról van szó.

Hülye Homár: nem értem a plakátot a metróban

találgatás

2007.05.03. 13:08 | szily | Szólj hozzá!

Ide jutottunk. A Homárt már csak egy gyapjasollósrák-hajszál választja el a megõrüléstõl. A kis Homárokat metrón viszem óvodába, így hetek óta mozgólépcsõzöm fel-le egy plakát mellett, amin egy értelmezhetetlen tárgy(?), személy(?) sziluettje látható, talán Baja Feri usankában, talán kibelezett menyét egy kopjafára tûzve, talán tökmás, rajta egy dátum, május 18. és egy szó, talán a „felidézzük” vagy hasonló. Nézzenek akármilyen hülyének, egyszerûen nem értem, mirõl lehet szó. Aki szeret egy kicsit és érti, legyen szíves, írja meg.

Ukránhatár-faq kezdõknek

2007.05.03. 12:48 | jackyll | 1 komment

Természetesen a Homár sem gondolta komolyan, hogy az ukrán határõrök ilyen durván mûködnek, igazából sokkal durvábban. Elsõként a megoldás rövid, majd bõvebben kifejtett leírása követekzik:

lopós vámtisztekhez csak annyit, hogy 200 ft a tarifa, amit mindenkinek adni kell, különben betartják a törvényeket, ui. van rá törvény, hogy elkobozhatják a be nem jelentett valutát. hehe. tanács: tájékozódj utazás elõtt :-) Róbert

Zoltán ugyanezt fejti ki, csak hosszabban:

Olvasson tovább!

Re: Egy magyar reklámguru házatája

2007.05.03. 11:46 | homár sebibaba | Szólj hozzá!
Tegnapi honlapkritikánkra dicséretes gyorsasággal válasz érkezett, egyenesen a reklámszakma "tengelyétõl", Sas Istvántól:
Csak a tények kedvéért: Sas Ádám "weblap designer" alig 15 évesen készítette a nagy nyilvánosság elõtt jól meghomározott "mûalkotást". Te hány éves vagy? BéZé nevû kedves ismerõsödnek így ismeretlenül is köszönöm, hogy fejlõdésed érdekében a könyvemet ajándékozta Neked. Most ráadásul (ha lehet még karácsony elõtt ) arra kérem, szerezze már be Neked Illyés Gyula: Írástudók felelõssége c. kis tanulmányát. A web2 korában is jó hasznát veheted.
Olvasson tovább!

Vodafone-számhordozás végbéltükrözéssel

2007.05.03. 11:03 | jackyll | 1 komment

Elégedetlen Ügyfél megunta az elõfizetését, és úgy gondolta az éppen otthagyni kívánt cég majd milyen készségesen fog neki segíteni a számhordozásban:

A történet egyszerû, drágának találtam az elõfizetésem, ezért úgy döntöttem, hogy átmegyek másik mobilszolgáltatóhoz. Persze a számom meg akartam tartani. Naivan azt hittem egyszerû dolgom lesz, bemegyek a vodafone-hoz kitöltenek pár papírt, kifizetem a 25.000 ft-ot, mert ugyebár még nem járt le a 2 éves hûségnyilatkozatom, és a szerzõdés tartalmazza, hogyha fel akarom mondani, egy és két év között az 25.000 ft lesz. Utólag beláttam, ez nem ilyen egyszerû :-)
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása