Tékozló Homár

Pszichodelikus hétvége az emós Rodolfóval

hétvégi disztroj lájt

2007.05.18. 15:10 | jackyll | Szólj hozzá!

Véletlenszerûen jelentkezõ hétvégi disztroj rovatunk az erõszakhullám hátán szörfölés helyett kommercializáltan ellenkulturális hallucinációkba menekül. Make ads, not war!

A srácok a Pepsinél például belecsaptak a meszkalinba és elhatározták, hogy lenyomják a Coca-Cola másfél évvel ezelõtti dizájnerüvegszériáját. Üdvözítõ, mint minden szénné unt tömegcímke leváltás, csak kár, hogy ide sosem fog eljutni semmi hasonló. Na most, ha vki megcsinálná ugyanezt tojásokkal... Van videójuk, de a szájt látványosabb.

Olvasson tovább!

Prémium parkolás Ferihegy 2-õn

2007.05.18. 11:56 | jackyll | 1 komment
Azt már ugye jó ideje tudjuk, hogy a Ferihegy 1 parkolójában nem túl nehéz összehozni egy Guiness-rekordot. Leefater azonban most Ferihegy 2-õn észlelte, hogy mintha kicsit pörgetnék a parkolóórákat:
Meglepõdve tapasztaltam, hogy igen csak drága lett a parkolás a Ferihegy 2-n, az érkezõ oldalon... Gyorsan meg is örökítettem a kiírást, miszerint a díjazás 15 percenként 200 Ft. Na már most nekem sikerült 4 kerek percért 300 Ft-ot fizetnem... Azt hiszem ez a no comment kategória.

Naivügyfél vs HBO vs UPC

2007.05.18. 09:04 | jackyll | 6 komment

Nehogy azt gondolják, a Homár csak a családokat szétszakító túlszámlázásokkal és a karrireket derékba törõ garanciális ügyekkel foglalkozik. Gábornak például az volt a legnagyobb problémája az életben, hogy nem elég térhatású Brad Pitt hangja az HBO-n. A hiba miatt írt a szolgáltatójának és a csatornának is, és bár mindkét helyen altatni próbálták, különbözõ módón vették hülyére:

UPC Direct elõfizetõ vagyok már nagyon régóta és egy ideje újra HBO elõfizetõ is, tekintve hogy végre DD 5.1-es hangot is ki lehet szedni az HBO-ból UPC Directen. Azonban egy jó ideig gond volt az 5.1-es hanggal, hogy úgy mondjam csúszott. Nem keveset, másodperceket. Szóval gyakorlatilag nézhetetlen volt a film azzal a hangsávval, maradt a sztereo. Ezt nem csak én tudom, a port.hu netboard.hu UPC fórumában sokat lehetett olvasni róla. Én naív ügyfél gondoltam felveszem a kesztyût és szembemegyek a multival. Mindjárt kettõvel is. Meg is környékeztem a UPC-t. De mivel elég naív vagyok, úgy gondoltam jobb két oldalról támadni, és mint HBO nézõ az HBO-nak is szóltam, reménykedve hogy õk sem nézik jó szemmel, ha a prémium szolgáltatásukkal van baj, amit alig néhány társaság továbbít (itt most a DD 5.1 hangsávra gondolok). Furcsa módon a két cég elég eltérõen reagált a kérésemre, másképpen kifejezve az HBO meg akarta oldani, a UPC meg úgy döntött hogy naív ügyfelét még hülyére is lehet venni.
Olvasson tovább!

A K&H is beszállt a leghülyébb ügyintézõ versenybe

2007.05.18. 02:55 | jackyll | Szólj hozzá!

Miklós tenger szabadidejében kipróbálta, milyen, amikor a bank ügyintézõje nem jegyzi meg/fogja fel, mit miért gagyog az ügyfél, aztán amikor elhúzott külföldre, lett egy számlája, amihez nem fér hozzá és a kártyáját sem tudja átvetetni mással:

Valószínûleg az évszázad „legidiótább” ügyintézõjével sikerült nem kevés idõt és pénzt felemésztve olyan vállalati számlát nyitnom a K&H Banknál, ami a dolgok jelenlegi állása szerint számomra használhatatlan. Április elején felkerestem a K&H Bank Andrássy út 49. sz. alatti fiókját. Elmondtam az ügyintézõnek, hogy külföldi munkavállalás miatt ritkán és rövid ideig tartózkodom Magyarországon, illetve, hogy egy héten belül hosszabb idõre elutazom. Ennek kapcsán arról érdeklõdtem nála, hogy milyen módon lehetne megoldani a start vállalati számlacsomaghoz tartózó szolgáltatásukhoz tartozó kártyák és PIN kódok átvételét. L. Péter (muszáj megemlítenem a nevét, annak érdekében, hogy aki csak teheti elkerülje) mint a vállalati számlacsomagokért felelõs egyik ügyintézõ a következõ tájékoztatást adta.
Olvasson tovább!

Re: Emailben küldözgeti az OTP a titkos adatokat

2007.05.17. 16:20 | jackyll | Szólj hozzá!
Az alábbi üzenetet kaptuk az OTP Médiakommunikációs osztályától mindennemû magyarázat nélkül:
Az OTP Banknál már mûködik a virtuális számlaigénylés mindennemû információbiztonsági szempontnak megfelelõ változata. Köszönjük!
Csak tippelni tudunk, de vélhetõleg ez magyarul annyit tesz, hogy az alant vázolt jelenség egy hiba volt és kijavították. Köszönjük!

Emailben küldözgeti az OTP a titkos adatokat

2007.05.17. 13:22 | jackyll | Szólj hozzá!

Zoltán egy érdekes felfedezést tett, milyen komoly adatvédelmi megoldásokkal mûködik az OTP virtuális számla/kártya funkciója. Abszurdnak tûnik, de a jelek szerint lehetséges, hogy a szuperbiztos rendszer egy sima emailben igazolja vissza az összes titkosítva felvitt adatot:

A minap elhatároztam, hogy fõ a biztonság azért még a PayPal-nak sem adnám meg a bankkártya adataimat, élni fogok a lehetõséggel és az OTP weblapján keresztül létrehozok egy úgynevezett virtuális számlát amihez egy virtuális kártya tartozik és a tranzakciók elõtt pár percel elég az adott összeget ráutalni így az éles számlámat nem érheti kár. A számla létrehozás meglepõen profi feületen titkosított csatornán történik, minden személyes adatot a gatya méretig elkérnek, de kódolt a forgalom. Persze azért akadozik a rendszer ahogy kell, de ha befagy a refress után tudja mi az amit még jól vett át és jó helyen a folytatás. Mondom le a kalappal a fejlesztõk elõtt. node persze E banking. Miután bejezetem az adatmegadást büszke voltam magamra, E-ügyintézés kódoltan! Nah ekkor jött a hátas!
Olvasson tovább!

Extrém házhozszállítás

2007.05.17. 12:07 | jackyll | Szólj hozzá!
Vannak, akik nem annyira szívbajosak, mint a posta kézbesítõi, akik ha nem találnak életjelet a megadott címen, szétszórják a folyosón/odaadják a szomszédnak a csomagot. Big Osek irodaszomszédjának hétfõi menüje például így érkezett:
Nem ijedt meg a kajafutár, mikor zárva találta az irodát. A mai menü: függoleges, hideg túrós csusza.
Olvasson tovább!

Minigodzilla, pink csoki és kínai Makó

2007.05.17. 11:47 | jackyll | 1 komment

A Homár mindig sejtette, hogy Csernobil titkos földalatti betonbunkereiben japán tudósok készülnek a cukiipar radikális megreformálására, amire Gábor most közvetett bizonyítékot talált:
Sétálva a Baross utcán erre a hírdetésre akadtam az egyik kisállat-kereskedés elõtt. Épp rohantam, így csak egy fényképre jutott idõ, de az már biztos, hogy ilyet kérek szülinapomra legyen az bármi is. :)
Olvasson tovább!

Meg foug hah tom ah pop-shit dat? - Kevés szóval csajozni

2007.05.17. 08:13 | jackyll | 1 komment
Ezt a térképet német ismerõseim hagyták nálam, a hátulján a legalapvetõbb magyar kifejezések német fonetikával Véletlenül beleolvastam....
Hm. Ez a fránya német egész angolosan hangzik, dehát a teutonok sem vonhatják ki magukat a nemzetközi trendek alól. Fõleg, ha a végeredmény egy jóízû kamatyolás, ami után azt mondhatjuk az élveteg gulyászabálónak, hogy „El west-ham, menee-y pic aba”
Olvasson tovább!

A rendõrség vizsgálja a Freemailre pedofil képeket feltöltõ júzert

Freemail/pedó-gate

2007.05.16. 16:46 | szily | Szólj hozzá!

Nem maradt következmények nélkül az, hogy a Freemail felhasználói szerda délelõtt kénytelenek voltak egy két kislányt ábrázoló, riasztóan pedofil hangulatú, gusztustalan fotót nézegetni belépéskor. Tóthmátyás Tibor, a T-Online Magyarország Zrt. portáligazgatója posztunk miatt levelet írt nekünk, amiben a következõ szerepel: Az a probléma, amelyrõl írnak, minden, az Interneten mûködõ, felhasználói tartalmakat közzétevõ szolgáltatás esetén elõfordulhat. Így történt, hogy sajnálatos módon a freemail-en ma reggel két, meztelen gyermek képe jelent, amelyet egy felhasználó töltött fel. Természetesen haladéktalanul gondoskodtunk arról, hogy ez többé ne fordulhasson elõ, a képet töröltük, a felhasználót kizártuk a szolgáltatás használatából, valamint rendõrségi eljárás is indult.

süti beállítások módosítása