Tékozló Homár

Sörtesztek és repülőtérmustra

2007.08.03. 15:48 | jackyll | 41 komment
Egy újabb halom témába vágó blogot fedezett fel a Homár a blog.hu birodalmában:

  • A Röppentyű egy újabb kísérlet a világ nagy reptereinek tesztelésére.
  • Kontár Komlókutató üveges söröket kóstolgat. A Homár sem érti, hogy nem vettük ezt eddig észre.
  • A Bűvös Szakács épp Salzburgban tesztel vmi sznob éttermet, de egy csomó egyéb praktikus tanácsuk van a külföldön étkezőknek, nem feltétlenül ezer alatt.
  • Tegnap volt egy vicces poszt a Zugügyvéden, amikor az ügyfél dobta át naiv internetszolgáltatót a palánkon.
  • Az Apek Evörgrinsz is ígéretesnek tűnik, ahol egy könyvelő gyűjtögeti az adóhivatal butaságait.
  • És akkor már legyen teljes a boldogság, önálló blogot kaptak a kitartó teszkófanok, övék a Tuskó Blog mennyországa.

A Zöld Teknős újra lecsap

2007.08.03. 12:05 | jackyll | 87 komment
Hiába figyelmeztették olvasóink olvasóinkat, újabb ziccert adtak Kozsó teaházának. Anikó levele szerint az "új menedzsment" sem hajlandó az itallapon a koktélok árát feltüntetni, viszont külön számolja fel a Virgin Mojito mellé a fehér rum árát. Na erre kössenek robotot!
Tegnap este egy leánybúcsú szolid indítása zajlott a Zöld Teknős Barlangja Teaház egyik szeparéjában...gondoltuk, jó kis átverés lesz a "leánynak", ha azt hiszi megússza néhány örömfokozó teával az első feladatok mellett, szűk körben...nem biztos, hogy a tea a ludas, de távozáskor max a vérnyomásunk volt fokozott, az viszont keményen! Én voltam a szervező, a honlapjukon néztem ki a legnagyobb termüket, amit így jelölnek: (A KÉK BÖLÉNY, max. 6-8 fő, 1 órára 3.500 Ft, mely lefogyasztható). Amikor megérkeztem az est főszereplőjével, egyik barátnőm félrehívott, hogy figyelmeztessen, ne lepődjek meg fizetéskor, de a terem ára 1 órára 4.000 Ft...ez a plusz 500 Ft nem vágott hanyatt, de azért enyhén felcsúszott a szemöldököm, mivel eddigi jogi ismereteim birtokában nem kezdek el tapsikolni örömömben, ha írott szövegtől eltérnek ilyen helyeken.
Olvasson tovább!

Hálapénzt az úszómestereknek!

2007.08.03. 11:45 | jackyll | 49 komment
Sétáltam egyet a körúton és a Corvin mozi magasságában az autókon szórólapokat találtam ezzel a szöveggel. Na ez meg mi? Laef
A Homár a Kétfarkú Kutya Párt pesti rajongóira tippel elsőre, de azis lehet, hogy Molnár Lajos folytatja tovább harcát ebben a formában. Akárhogyis, a Homár támogatja a mozgalmat, pedig lelki szemei előtt még dereng a Tacs nevű házilag fénymásolt kiadvány kirohanása az agresszíven sípoló fegyelembuzi úszómesterek ellen.

Pereg a tubusról a festék - nem bug hanem fícsör

2007.08.03. 10:49 | jackyll | 56 komment
Újonnan regisztrált tag vagyok, de máris egy számomra bosszantó problémát szeretnék megosztani veletek! Magyarország az alkalmatlan csomagolóanyagok mennyországa! Ha versenyt kellene hirdetni, biztos vagyok, hogy a gusztustalan zacskós tej vinné a pálmát, de számomra sokkal bosszantóbb az Unilever majonézes tormája. Az egyébként kellemes belső tubusból való kicsalogatása esetén a fémes csomagolóanyagról apránként morzsolódik le a festékanyag egyenesen az ételre. A tubus tartalmának utolsó egyharmadát képtelenség a gyűrődéseknél lehulló jelentősebb festékreszelék nélkül elfogyasztani. Képtelen vagyok elhinni, hogy egy ilyen égbekiáltó hibát nem tudnak kiküszöbölni a XXI. században. Legfőképp azért bosszantó, mert egy elfogadható minőségű termékről van szó!

Nagy Fehér Ördög
Arra még nem gondolt a T. olvasó, hogy ez gyárilag ilyen? Egyrészt jelzi a rövidlátó vásárlóknak, hamarosan újat kell venni, ha ropog a fog alatt a torma, másrészt nehogymár az egész tubust kipucolja a fogyasztó, nyugodtan dobja ki a "végét", van másik, tessen túlfogyasztani. A Homár azon sem lepődne meg, ha ízesített festékkel borítanák ezeket a tubusokat, tuti zabálnák.

Szarrá dolgozzák magukat az ukrán-magyar határon

2007.08.02. 13:13 | jackyll | 152 komment
Néhány hónapja volt egy ukrán határátkelős sztorink, amiből született egy használati útmutató Ukrajnába tartó kezdő utazóknak. Viki leveléből most azt tudjuk meg, hogyan működik a rendszer visszafelé, azaz miért is kell 3-4-5 órát várakozniuk a cigarettacsempészeknek. Hűséges olvasóink már biztos sejtik, nem a szigorú ellenőrzés miatt:
Tegnap este betelt a pohár nálam, miközben várakoztam az ukrán-magyar záhonyi határon. Családi kapcsolataim miatt 1,5 -2 havonta megyek Ukrajnába. Az utam mindig Záhony-Csap határátkelőn visz keresztül. Magyarországról Ukrajnába szinte probléma nélkül, kisebb fennakadásokkal lehet eljutni, erre az irányra nem lehet panaszom. Ellenben Ukrajnából – Magyarországra (U-M) jutni kész pokol. De nem a szigorú határellenőrzés, vámvizsgálat miatt!
Olvasson tovább!

Ferihegy 2B még mindig a régi

2007.08.02. 11:31 | jackyll | 63 komment
Rendszeres önkéntesünk, Darwin Dij római vakációjából hazafelé meglátogatta a Ferihegy 2B terminált, ahol a szokásos anomáliákat tapasztalta:
Megerkezunk repulovel 22 ora korul. Eu, belep, remek. Varjuk a csomagokat. No, mint minden civilizalt orszag repteren az ember, aki meg allo szalagot lat, elindultam kocsit szerezni, hisz arra hasznos pakolni a nagy cuccot. Kocsi sehol. Latok ket acsorgo benszulottet, kerdezem, hogy kocsit hol talalok. Valasz (szo szerint): "Kint vannak. De ha kimesz, mar nem tudsz visszajonni." Bravo.
Olvasson tovább!

A hiba nem az ön vécéjében van

2007.08.02. 09:49 | jackyll | 30 komment
A backdoor kommunikáció természetes élőhelye a toalett, így aztán meg sem lepődünk, hogy van, ahol ilyen húzással oldották meg a tisztítószerek rendszeres cseréjét:
Az alabbi kepet a Nyiregyhazi Allatpark igazgatosagahoz kozeli ferfi WC-jeben lottem. Egy ujabb backdoor communication. Persze, itt is az a kerdes, hogy ki a nagyobb allat :-) Gyulus

Gyermekpermetezés a fővárosban

2007.08.02. 08:43 | jackyll | 102 komment
A Homár kisíján lefotózta a kamikáze berepülő pilótát szerda koraeste Budapest egén, akit röviddel ezután fel is jelentettek emailben gyermekpermetezésért:
Egy átdolgozott nap után párommal kivittük a gyereket a játszótérre, hogy "hadd homokozzon". No ekkor olyasmi történt, ami kellően felbőszített, hogy írjak neked. Történt ugyanis, hogy elhúzott egy repülőgép a fejünk felett. Aztán mégegyszer, majd mégegyszer. Ropant alacsonyan repült, szinte súrolta a Békásmegyeri lakótelep alacsonyabb paneljeinek tetejét. Gondolkodtam, hogy mi lehet? Végül kisütöttem, hogy biztos a szúnyogírtást végzik, mivel olvastam róla, hogy ma szeretnék és egyébként is éreztem valami szagot, miután a gép elment, amely roppant mód emlékeztetett a permetezőszer szagára. Eddig az ingerültségmentes rész.
Olvasson tovább!

Még a zsírosdeszkát is felütik

2007.08.02. 03:37 | jackyll | 56 komment
képünk illusztrációÚjabb mérföldkőhöz érkezett a Homár. Azt ugyanis remélni sem mertük, hogy egyszer vki vendéglátóiparilag feljelent egy zsíroskenyeret, pedig Szatyi épp ezt teszi alant, Kapolcson találták. Rutinos helyszínelőkhöz híven nejlonzsacskóban szerették volna megőrizni a bizonyítékot, de sem azt, sem panaszkönyvet nem kaptak. Bárcsak lenne róla fotó:
Hétvégén meglátogattuk a Művészetek Völgyét, és megintcsak igazolódott egy előítéletünk. Nevezetesen, hogy a régi balatoni büfések itt találtak menedéket a kiadatás ellen, amit az emberiség elleni bűntettek miatt indítottak ellenük. Szombaton éjjel ugyanis Kapolcson, a Taliándörögdre vezető út és a főút kereszteződésében levő Csipszer nevű kocsmában próbáltuk eltölteni az időt a dörögdi busz indulásáig. Vételeztünk némi fröccsöt meg egy kis hagymás zsíroskenyeret. Gondoltuk, azt nem lehet elrontani. Tévedtünk. Az nem lepett meg, hogy a zsír a kenyéren a hidegen sajtolt kockadobozos volt, de hogy a hagyma hogyan lett mosogatószer ízű, azt a mai napig találgatjuk.
Olvasson tovább!

A Nike állítja, semmi köze a focimozgalomhoz

2007.08.01. 14:15 | jackyll | 33 komment
Tegnapi posztunk élesítése előtt nem sikerült konkrét válaszra bírni a nemzetközi sportszergyártót, akkor most mennyire indították ők a népi utcaifoci-mozgalmat. Mára kaptunk egy levelet, amiben Pánczél Szabolcs marketingvezető (egyelőre) elhatárolódik a népi kezdeményezéstől:
"Újabb népi focimozgalmat indított a Nike" című cikkükhöz szeretnék a Nike Magyarország nevében pár szót hozzátenni. Bár megtisztelő a feltételezés, hogy egy ilyen alulról induló kezdeményezést a Nike-nak tulajdonítanak, mi (egyenlőre) csak távolról figyeljük a Foci körülvesz mozgalmat. A Nike Magyarország vezető sportmárkájaként fokozott figyelmet fordít nem csupán a professzionális sportra (ha már foci – a Ferencváros mellett most is kitartunk, a 108 éves múltra alapozva bízva a patinás klub jövőjében), de az amatőr szinten űzött sportra is. Fontosnak tartjuk a Foci körülvesz-hez hasonló mozgalmakat, mert számunkra a sport mindenek fölött áll – akárki, akárhol űzze is.
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása