Tékozló Homár

A fejre csatolt telefon

2007.11.30. 15:02 | jackyll | komment
Úgy tűnik, a Nokia felvásárolta az egyik legjobb vírusmarketing-kimérést a környéken, akik már megint olyat kanyarítottak, amitől lehidaltunk (pedig még ki sem hevertük MC Farmert és az óriászsebeket). Legfrissebb találmányuk a Mobile Videohat, ami egy telefontartó fejpánt szuperübergeekeknek és bár nyilvánvalóan reklámpoénnak szánták, az emberek máris epekednek érte.
Olvasson tovább!

Penészes táska a Princess pékségben

2007.11.30. 14:03 | jackyll | komment
Ez most kívételes eset lesz, mert ugyan mi értelme van betenni egy romlott kajás posztot a bomlásnak indult termék fotói nélkül, ugye Judit?
sajna fénykép nincsen róla, mert nem volt nálam a gép az eset alatt... szóval tegnap úgy esett, hogy egészen délután 6-ig nem ettem szinte semmit. Munka után farkaséhesen utaztam hazafelé...Már készítettem a gyomrom, hogy a Stadionoknál a metró aluljáróban fogok venni valami finomságot a látványpékségben... Oda is értem, nagy hévvel kértem egy vaníliás és egy pizzás táskát. A vaníliásat még a metro megérkezése előtt benyomtam, a pizzással vártam, gondolván a hosszú útra...Aztán a Deákon folytattam a kajálást, és neki estem a pizzásnak is...Nos, ekkor derült ki számomra, hogy Princess Pék barátaink kicsit megvicceltek: bele haraptam a pizzás eledelembe, miközben haladtam a nagy tömeggel a pirostól a kék metro felé...valami furcsa ízt éreztem...ó mondom, biztos valami fűszer, amihez nem szoktam hozzá. Majd újra haraptam...ismét az a furcsa íz...
Olvasson tovább!

Arcba fejelte az ellenőr, meghurcolta a bulvársajtó

2007.11.30. 11:33 | szily | komment

Hadd kezdjem egy pár napos, személyes emlékkel: megyek le Újpest Központnál a metróba, a jegykezelő készüléktől két méterre álló ellenőr végignézi, ahogy lyukasztok. Haladás közben mutatom a jegyet, sietnék le, mert hallani, hogy indulóban a metró, amikor a fickó kéjes mosollyal elkapja a jegyemet a kezemből, majd túljátszott gesztusokkal, irtó lassan vizsgálgatni kezdi. "Most mit szórakozol, előtted lyukasztottam ki", mondom neki idegesen, mire "ne pofázzál" bemondással elindul felém, szabadkézi kocsmasítlusban. A sors velem volt, a végén nem kezdtek el ütni. Az utazás végén a Keletinél jöttem ki a föld alól, a mozgólépcső tetején egy ellenőrnő éppen azt kiabálta, hogy "te büdös kurva", és egy táskaszerű izével tiszta erőből egy utas után csapott. Közös élményünk, hogy a BKV jelentős részben agresszív, portás-rendőr-pitbull-keverék pszichopatákat alkalmaz a föld alatt. Kiss Zoltán esetében csak a Jóisten tudja, mi történt pontosan, de személyes tapasztalataink alapján, látatlanban nem tartjuk valószínűnek, hogy a Blikkben, és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes által középerősen meghurcolt fiatalember támadt volna fejjel az ellenőrökre. (Update: pontosabban nem ellenőrökre, hanem ellenőrzést végző biztonsági őrökre.) Igazságot nem akarunk osztani, sztorit igen, olvassák tehát Zoltán verzióját:

Olvasson tovább!

Elveszett kedvezmény az Alexandrában

2007.11.30. 11:06 | jackyll | komment
Az informatika köztudottan ezoterikus tudomány, megtréfálta szegény Seiket, aki egy raklap könyvet rendelt volna 40%-os kedvezménnyel, amikor beütött a ménkű:
Tisztelt Alexandra!
Legutóbbi hírlevelük és honlapjuk tanúsága szerint Önök 40%-os akcióval kínálják az Európa Ktöbb, mint 800 könyvét. "Most 40% engedménnyel válogathat az Európa Könyvkiadó kötetei közül webáruházunkban, a készlet erejéig. A kedvezmény november 26-án, hétfőn 0 órától, 30-án, pénteken 24 óráig érvényes, azokra a kötetekre, amelyek nem szerepelnek az előrendelhetők között, vagy más akcióban (lásd fergeteges akció karácsonyig)."
Olvasson tovább!

Az eltűnt sávszélesség nyomában

2007.11.29. 10:35 | jackyll | komment
Jocó két hete arra lett figyelmes, hogy az addigi 8 megás internete szerény 2 megával suhan. Az ügyfélszolgálat némi mellébeszélés után csomagváltást javasolt. Felélte volna az Externet az ADSL-sávszélességét, azaz túl sok a felhasználó vagy a gonosz manó vitte el?
Netszolgáltatóm, az Externet Kft az először két héttel ezelőtt észlelt hibát (sávszélesség negyedére csökkenését) többszöri kérésem ellenére sem volt hajlandó javítani, sőt számomra úgy tűnt, mintha a hiba teljes tagadását találták volna a legmegfelelőbb megoldásnak: leveleimre nem válaszoltak, telefonon többszöri alkalommal is ugyanahhoz a nagyon lerázós megoldási javaslathoz ragaszkodtak. A hiba a mai napig fennáll és nagyon kiváncsi lennék, hány olyan felhasználó van, aki észre sem veszi, hogy csökkent az otthoni sávszélessége, tehát megkárosítják. Bár ha belegondolok, én se jutottam messzire azzal, hogy észrevettem.
Olvasson tovább!

Belföldi turisták, szevasztok

2007.11.28. 16:13 | jackyll | komment
Egy újabb ígéretes reménységet szúrtunk ki blog.hu-n. A L'hotel magyar szállodák és panziók tesztelését ígéri, illetve ebbe vonná be az erre fogékony közönséget. Első ránézésre a Homár ízléséhez kicsit elnéző az értékelés, pl a pécsi Kálvária-Rácz Hotel a bunkó személyzete és külön fizettetett, ám nemlétező légkondija ellenére ajánlott szálláshely, de majd biztos kialakul.

Olcsó dvd-játékosnak híg a szervize

2007.11.28. 15:17 | jackyll | komment
Csaba egy Grundig dvd-játékos miatt harcol az Auchannal, illetve olvasóink segítségét kéri az ügyben. A Homár szerint olcsó lejátszók miatt kár ennyit szenvedni, csoda hogy eddig nem esett szét magától. Ezeket direkt így gyártják, rendszeres használat esetén hamarabb szétesett volna, biztos a vész-önmegsemmisítő kapcsolhatott be:
2004. november 11-én vásároltam egy Grundig DVD lejátszót. (mellesleg megtoldottam egy Grundig LCD tv-vel is). Alig használtuk a készüléket (nem vagyunk túlzott TV nézős család). Egy este az Egri csillagokat néztük a gyerekekkel, aztán egyszer csak se kép, se hang. Elromlott. Mivel tartós fogyasztási cikk, jár rá az 1 év garancia és utána a 2 év szavatosság. A vásárlás helyére visszavittük (Auchan Székesfehérvár), ahol néhány nap huzavona után be is vették és elküldték a márkaszervizbe (Székesfehérvár, Videoton).
Olvasson tovább!

Standup comedy: ki nyúzza meg az előfizetőt?

2007.11.28. 13:29 | jackyll | komment
Becsszóra jön egy saját sztori is nemsokára, de Tibi kiszúrta a FigyelőNeten az év cikkét. Ki gondolta volna, hogy egy E-money Symposiumon ilyen szövegekkel csap össze az EME Zrt. és a Pannon, hogy: "Drágítsátok, csak legyen drágább az ügyfélnek!" "Most ugye hülyéskedsz, amikor ezt mondod, de jól tudod, hogy azon bukott meg a tárgyalás, hogy megmondtuk 100 forintnál többet nem lehet lenyúzni az előfizetőről." Minden szavuk arany:
Sokan gondolkodtunk már el azon, hogy sikerült az internetes és a mobil vásárlást Magyarországon plusz költségként elszámoltatni a k. vevőkkel. Hogy konkrétabb legyek, hogyan sikerült a világon először Magyarországon elérni azt, hogy a (virtuális) autópálya-matrica interneten illetve mobilon véve DRÁGÁBB, mint a kinyomtatott-kiszállitott-benzinkúti árréssel eladott ragacs. A választ egy csodálatos cikkben találhatod meg, mely nekem tegnap tűnt fel, és szerintem minden fogyasztót sok örömmel tölt el. És lőn megvilágosodás!

Térfigyelő kamerákkal támad a Centrum

2007.11.28. 12:40 | jackyll | komment
Legutóbbi Centrum káeftés látogatásakor túrórudinak feltűnt, hogy a társaság térfigyelő kamerákkal ellenőrzi területét:
...ziháló kollega érkezett: ők a Medve utcában egy kapualjban parkolnak most, de mindig is ott szoktak, az a cég kapualja és az nem fizetős rész, mégis kaptak kéket. Az ügyintéző lány komor arccal kettőt kattint az előtte álló kompjútérián, a feje fölé mutat, hogy a rendszer oda vetíti ki a képet. És a rendszer kivetítette a nevezett utca nevezett házszám élő képét.
update 16:33: Indexen lett egy cikk, amiben azt írják, hogy a Budapesti Önkormányzatok Parkolási Társulása megállapította, hogy a Centrum egy nap akárhányszor büntethet. Nem kéne lassan egy vidám flashmob keretén belül helyretenni a parkolómaffiát? Ötletek welkam.

Mikor lesz használható a Vodafone 3G?

2007.11.28. 11:55 | jackyll | komment
Úgy tűnik sikeres volt a Vodafone nem korlátlan mobil 3G-s internetének reklámkampánya, mert szeptember óta nem tudják kiszolgálni előfizetőiket. Két sztorink is van már, az elsőben Júlia azon akad ki, hogy leginkább 0 sebességű internetére a "folyamatban vannak a szükséges fejlesztések" a válasz, míg nonok 3 napon belül visszavitte a modemet, hogy ez lófütty, neki a pénzét nem adják vissza:
Minden bajom azzal kezdődött, hogy megbetegedtem. A Doktorbá szobafogságra ítélt, nem mintha amúgy nagyon virgonc lennék. Így hát kínomban netezni szeretnék. Kb egy hónapja fizettem elő a Vodafone sokat hirdetett 5000 Ft-os akciójára, a (kb) korláltan net-előfizetésre. Bementem, kaptam egy USB-s modemet a gépemhez, mire haza mentem, aktív volt. Ennek nagyon örültem, majd hetente néhányszor neteztem késő este egy-egy fél órát. Aztán most a hétvégén, unalmamban szerettem volna huzamosabb ideig is a gép mellett ülni. Már ekkor gyanús volt, hogy a szolgáltalás csak nem jön. Megnyílt szépen egy honlap, de ha valamire rákattintottam, hát a kedves "A kiszolgáló nem található" hibaüzenetet kaptam. Nézem a Vodafone Connect Now ablakot, ami kiírja az okosságot. Azt írja, a "kapcsolat él". Letöltési sebesség: 0 Kbit/s, feltöltési sebesség: 0Kbit/s. Ejnye. Kapcsolat megszakít, újra kapcsolódik. Kezdőlap megnyílik. Megnyitnék valami mást, A kiszolgáló nem található. Kapcsolat szakít, újra. Ugyanez. Gép újraindít. Ugyanez. Mindegy, ma biztos szerelnek valamit.
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása