Tékozló Homár

Bérlettel is megbüntették

2008.04.02. 15:22 | jackyll | komment
Egy idő után már nem annyira vicces, ahogy az emberek figyelmét a paraszt ellenőrökkel tereli a főváros elsőszámú pártfinanszírozó intézménye, de azért nehéz ellenállni a ilyen sztorik posztolásának.G.E-t annak ellenére büntették meg, hogy bérlete volt, igaz diákként felnőtt, úgyhogy rögtön gyanús lett:
A következö eset 2008. április 1.-jén 18.00 körül történt velem a Deák Ferenc téri piros metrónál. A történet másik szereplöje az 514-es számú ellenőrhölgy. Mivel még diák vagyok, csak pár hónapja használok felnött bérletet és csak azért mert a cég fizeti, ahhoz pedig, hogy számlát kaphassak róla felnött bérletet lehet csak vásárolni. Ellenörzéskor mutattam a bérletemet ahogy már pár hónapja tettem, de megállított, hogy hol van a fényképes bérletigazolványom. Mondtam, hogy nekem ilyen nincs (ekkor még azt sem tudtam mi az), erre a válasz: akkor vagy be kell hogy vonja a bérletemet vagy 3000 Ft pótdíjat kell fizetnem. Mondtam neki, hogy inkább vonja csak be nyugodtan és másnap veszek egy másikat (pár nap múlva lejárt volna). Azt mondta rendben, akkor kér egy személyit, felvette az adataimat, amiket én balek készségesen rendelkezésére bocsátottam, aztán aláíratott velem valamit, majd visszaadta a személyit stb....

Az állomásról kifelé menet vettem észre, hogy visszaadta a bérletemet és vele egy 12.000 Ft-os csekket. Visszamentem megkérdezni, hogy mire fel a csekk. A csekk a pótdíjról lett kiállítva, ha 8 napon belül befizetem csak 3000 Ft. Nem teljesen értettem, hiszen a bérlet bevonásáról volt szó és konkrétan elhangzott, hogy ha bevonják nem kell fizetnem, viszont elveszítem a bérletemet...Igen ám, de én odaadtam a személyimet, így nincs szükség bevonásra-jött a válasz mosolyogva. Tehát a nö azt mondta nekem, hogy bevonja, majd elkérte a személyimet, amire ehhez nem is lett volna szüksége és mivel én mit sem sejtve, becsületes ember lévén ezt nem tagadtam meg, nem kötözködtem, csak odaadtam én húztam a rövidebbet...
 
Ebben az a szép, hogy valaki aki szánt szándékkal nem vesz bérletet és aztán még pofátlankodik is velük és nem teszi amit kérnek sokkal de sokkal jobban járhat mint az akinek mindig van havi bérlete, de hiányzik egy kb. 150 Ft értékü papírlap hozzá, mert most mehetek az Akácfa utcába és perkálhatom a pénzt, amiröl ha nem megyek vissza azt sem tudnám miért van, hiszen nekem az lett mondva, hogy bevonják a bérletemet és nem kell fizetnem, a csekkröl szó sem esett.
 
Mire visszamentem egyébként már ketten voltak és gözerövel próbáltak meggyözni arról,milyen jól jártam, hiszen így csak 3000 Ft, amúgy meg meg kellett volna vennem egy új bérletet és hiába magyaráztam, hogy a bérletet nem én fizetem, szóval nekem nem probléma, hogy pár nappal hamarabb vegyek mint szoktam, annyira korlátoltak voltak, hogy ök néztek engem hülyének, hogy hogy nem értem milyen jót is tett velem az 514-es.
 
Én voltam naiv tudom, de ez a nö nem volt egyenes és kihasználta, hogy nem vagyok tisztában a jogaimmal, pl.: meg kellett volna tagadnom az adatszolgáltatást.Nem is tudom miért csinálta..Jutalákot kapnak a pótdíjak után, vagy miért volt neki jobb, hogy én pótdíjat fizetek, mintha veszek egy bérletet a pótdíj duplájáért?
 
És persze ezek után felmerül még bennem a kérdés, hogy a helyszíni pótdíj fizetés lehetöségét ugyan miért nem ajánlották fel?
 
 "Ha az utas érvényes jegy, bérlet vagy egyéb utazásra jogosító irat nélkül utazik, a jegyellenőr felajánlja a pótdíj helyszíni megfizetésének lehetőségét. Ha az utas nem kíván, vagy nem tud élni ezzel a lehetőséggel, akkor haladékot kér a BKV Zrt.-től a szolgáltatási díj későbbi megfizetésére." www.bkv.hu
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.04.02. 15:28:13

"aztán aláíratott velem valamit"

Baszki! Örülj, hogy nem a halálos ítéleted volt.

boribonmackó 2008.04.02. 15:30:28

FOGYASSZ! SZENVEDJ! HERDÁLJ! NAIV!!!!!!!

jesszumpepi (törölt) 2008.04.02. 15:41:42

Sosem szidtam a BKV-ellenőröket,de mostanában Újpest Központban a metróbejáratnál többnyire ritka rosszarcú egyének állnak.Egyikük félig-meddig hajléktalannak néz ki,egy másik értelmileg kissé korlátozottnak,egy 3.fülhallgatón zenét hallgat.
Hogy tudnak ilyen embereket munkára felvenni?
Egy akadt,aki udvariasan köszönt,és kérte a jegyeket,bérleteket.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.04.02. 15:42:19

Még egy hülye.... Honnan jöttél, a Marsról? Ufó-e vagy?
A bérletszelvény nem érvényes bérletigazolvány nélkül.
Már csak azért sem, mert a szelvényre rá kell írni (télleg írni tudsz-e?) az igazolvány számát.
Anélkül érvénytelen. AZ ellenőr meg lehetett volna akár jóindulatú is. Nem volt az, te meg hülye voltál.

demizson bobby 2008.04.02. 15:43:58

Mivel egy újszülöttnek minden vicc.....ezé az összegért megtanultad,hogy mindent elolvasunk mielőtt aláírjuk!!!
Naív felnőtt 1.0.

Keen25 2008.04.02. 15:44:30

Hehe.
Valoban rajta van a hatuljan, hogy csak BKV-s igazolvannyal ervenyes. En is megszivtam. De en fogtam magamat es elmasztam onnan a retekbe. :) A berletem nekem is ervenyes volt, a kaller meg nagyon ugralt, hogy de ez most bunti lesz. egyetlen egy dologgal szereltem le. Megvettem? Igen. Akkormeg? Majd megcsinaltatom perssssze. Nos, azota sincsen, berletem meg van. (ceg fizeti, belefer, es nem is bliccelek).

demizson bobby 2008.04.02. 15:46:59

Nelson Mandula 2008.04.02. 15:42:19
"A bérletszelvény nem érvényes bérletigazolvány nélkül."
tény,hogy igazad van, de vidéken ez nem így működik és sokan nem is tudják, meg aztán miért ne írhatnám be bármelyik fényképes igazolványom számát?
Na mé nem? agyarország.hu
Ezé nem.

herk 2008.04.02. 15:52:29

Olcsón megúsztad.
Egy ismerősömet több millára lehúzták még annak idején, mert valaki "aláíratott velem valamit". -m

Amúgy genyó dolog volt a kaller részéről..

Widár 2008.04.02. 15:53:14

A BKV ellenőrök tényleg ilyen gerinctelenek!
Sajnos ez a valóság, ha becsületes akarsz lenni semmi jóra nem számíthatsz.
Legközelebb gátlástalanul tessék átsétálni köztük, a kezeibe meg SEMMI értékeset nem adni!!! Max mutatni és nem megállni!
Nekem volt olyan, hogy 2 kezelt jegy volt a zsebemben (egyik még az előző utazásomból, mert nem dobtam ki a használat után) a másik a "rendes" érvényes jegy. Kifelé ellenőrnéni. Kezébe nyomtam mindkettőt, hogy majd ő kiválogatja, végülis ő a szagember!:D
De biztos valami turpisságot sejtett, mert igen nagyon szeretett volna félre állítani, amíg ellenőrzi a jegyeket, de csak hagytam magam sodorni a tömeggel a kijárat felé. Szóval ha nem lett volna érvényes az a jegy, akkor sem történt volna semmi, máskor meg gyanútlanul megálltam, le is húzott mindjárt 2 vonaljegy árával a mocsok (szerintemtem zsebbe) amiért 1 napja lejárt a matricám a diákomon. Szóval kapja be a BKV, hogy ártatlanokat buzerálnak apró baki miatt, a bliccelők meg jót röhögnek a markukba.

Majmász Gedeon 2008.04.02. 15:58:58

április 1.-jén = április 1-jén
12.000 = 12 000

Nekem is a cég fizeti a bérletem, a munkanapok 90-95%-án mégis biciklivel járok, mert így 10 perc, busszal meg 15 (nem Budapest).

Ozmodiar 2008.04.02. 16:00:08

Én is így utazom, el fognak kapni... Mint Zsírcit a zinkál.

The Good Boy 2008.04.02. 16:08:48

Tisztelt G.E.!

Ha Ön nő, akkor máris megkérem a kezét, mert ilyen bájos naiv hölggyel az ember ritkán találkozik (talán már rég kihaltak). Ön annyira szerethető!!!

Tisztelt G.E.!

Amennyiben Ön férfi, akkor sajnos a kihalás szélén áll ezzel a naivsággal! Ébresztő!!!! Ez itt a dzsungel, és a dzsungelben szigorú törvények vannak. Az erősebb, dominánsabb marad életbe...
Ja és ebben az esetben tárgytalan a lánykérés :)

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2008.04.02. 16:10:28

Őszintén szólva kövezzetek meg, de mit gondolt a faszimadár, hogy azért mert nincsen igazolványa a céges bérletéhez, még neki áll feljebb ha ezt szóvá teszik? Bakker, csináltass egy igazolványt, lehet nyomtatni is fotót hozzá, kb. 250 Ft, oszt nem baszogatnak :) Elég láma egy panasz ez...


Az ellenőrök szinte minden megállóban vérbunkók, ezt tapasztaltam már én is. Abból a 60 millából lehet, hogy el lehetne őket küldeni illem- és kommunikációs tanfolyamra... Nade mindegy.

Majmász: árilis elsején :) A bringa az nem bicigli itt a Homáron? :) És irigyellek is. Nekem elég gáz lenne a Ferihegyi reptér környékéről bejárni Zuglóba minden nap bicajjal... :(

Szszab 2008.04.02. 16:11:57

Van egy rossz hírem. Majdnem hasonló a sztori: egy megállóval tovább mentem Budaörsön, ezért elkaptak. 8250Ft nem elég már erre (havonta), kellett volna 5km-es bérlet vagy jegy külön. Elismertem, igazuk volt, ez van, kb 2-szer voltam életemben Budaörsön, nekem kellett volna tudni. Viszont hernyó módon a BKV-s azt mondta: veszek bérletet, bemutatom és 3000 FT.

VIGYÁZAT, ÓRIÁSI KAMU! Ha a vásárolt bérlet a büntetés naopjára vagy egyel előtti napra szól, azonnal törlik a 3 ezret és a 12 lesz helyette érvényben 30 napig. Persze ezt nem mondják el, gyakorlatban tapasztalja a balek (itt én). Szóval extra veszteség helyett, ha nem jársz arra többet NEHOGY HIGGY a BKV-s ellnőrnek, fizess a helyszínen ha minden kötél szakad, de bérletet sose vegyél utána, hogy majd rendesek lesznek és elengedik. Nem fogják, kell a lóvé (a tied is).

Szszab

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2008.04.02. 16:14:12

Öööö... vagy csajszimadár, ha kiderül a neme, akkor a "nem gívánd dörlendő".

Tajparaszt 2008.04.02. 16:16:05

"aztán aláíratott velem valamit,"
Faszfej:)
Bár jellemző mostanság. Violtunk Fringe-n. A következőket lehetett hallani egyetemistáktól:
Jazz koncert: -De k.rva jó volt!
-Gyertek ...... koncertre, g.ci jó lesz.
-Kib.szott állat egy előadás volt, b.zd meg.

Kedves tanulóbérletesek, ha találkoznék veletek sok örömmel venném, hogy ha aláírnátok azt nekem, hogy minden pénzeteket átutaljátok és átiratjátok ingóságaitokat a nevemre.
Elvégre csak alá kell írni valamit...

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2008.04.02. 16:16:17

Most irjam-e h ellenőrben akkor sem bízok ha kérdez? Irom. Írjam-e h nem adok neki semmilyen igazolványt ugyanis ő nem hatóság: Irom. És végül írjam-e h nem irok alá SEMMIT mielött nem olvastam el? Nahátnahát

Tajparaszt 2008.04.02. 16:18:37

Majmász Gedeon 2008.04.02. 15:58:58
április 1.-jén = április 1-jén
12.000 = 12 000

Nekem is a cég fizeti a bérletem, a munkanapok 90-95%-án mégis biciklivel járok, mert így 10 perc, busszal meg 15 (nem Budapest).

(Nem jó helyen van a vessző, amúgy meg széjjel b.sz, ha valaki javítgat és ő maga sem tud helyesen írni. Én sem tudok mindig, de nem javítgatok bele máséba, értem én hogy mit akar. Ez nem egy nyelvművelő topic:)

2008.04.02. 16:26:30

Mindent elmondtatok már.
A posztolónak válaszolom: IGEN, a BKV ellenőrök százalékben részesülnek a büntetésből. Az az érdekük, hogy büntessenek. Ha elengednek akkor nem kap fizetést ebből.

nem várt fordulat 2008.04.02. 16:29:23

engem meg tegnap szabályosan ledobtak a buszról a köcsög biztonságiak, de vagy öten.

este jönnek, mondja jegyeket bérleteket.
a vicc az, hogy van is bérletem.

a visszatérő sztori, most már ezzel szórakozom, mert ellenőr már nincs is este, csak biztonsági szolgálatosok.

mondom neki, legyen szíves mutasson nekem egy azonosítószámos BKV(!!!) igazolványt. erre mutatja a biztonsági szolgálatosat. mondom neki, ne haragudjon, de ezzel nem tudok mit kezdeni, maga nem ellenőr kvázi semmi joga semmilyen iratomat megtekinteni.

erre odajöttek öten, és magyaráztak, és mutogatták a karszallagjukat. mondom anyám is tud varrni ilyet, ne inzultáljanak ellenkező esetben rendőrt hívok. ha bármelyikük bemutat nekem egy valódi BKV -s igazolványt szívesen megmutatom.

erre megfogtak, és ledobtak.

ja, utána vártam egy másik buszt, ott mindez egy az egyben megtörtén azzal a különbséggel, hogy azok nem ledobtak, hanem 3-4 megálló veszekedés után elértem a célállomásomat.

panaszt is fogok tenni a bkv-nál, sajnálom, hogy nem jegyeztem meg a köcsög biztonsági szolgálatos azonosítószámát.

2008.04.02. 16:29:31

Ja és ez az aláirósdi meg a teteje mindennek: szegény Kovács Ági is aláírta a doppingpapírt és hogy meg is hurcolták érte. A 12kilós bünti semmiség ehhez képest.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.04.02. 16:29:32

demizson bobby,

Vidéken nem így müxik. Svédországban sem. És? Nem volt érvényes bérlete, az ellenőrnek meg nem volt jóindulata. 1:1

(Ha bármelyik igazolványod számát kéne a szelvényre írni, akkor meg az lenne a baj, mert nehogymá magaddal kelljen vinni az irattárcádat, ha csak a 2 megállónyira lakó nagyihoz mész.)

anarch 2008.04.02. 16:32:09

Halálos ítéletre itt nem lehet szerződni. Illetve lehet, csak automatikusan semmis. De a teljes vagyonátruházásos formanyomtatvány az tetszik. Ne csak a bankoknak lehessen már ilyen :).

Nem minden bérlethez kell igazolvány. Pl. a turistajegyhez vagy a hetijegyhez a nevet kell ráírni csak. Ha jön egy turista vagy Pista bácsi felvonatozik akkor ne kelljen ilyen hülyeségekkel mint fényképes bérletigazolvány szekálni.

(Biztos van máshol is ilyen, de eddig volt szerencsém nem találkozni ezzel a "találmánnyal"). S ha valaki megkérdezi hogyan védekeznek a bliccelők ellen, nos úgy hogy nincsenek vagy csak nagyon kevesen a bliccelők.

moli 2008.04.02. 16:37:19

aztajo... :D ezt nem hiszem el, hogy kepes valaki egyetlen sztori minden pontjaban hibazni..

Harpagon 2008.04.02. 16:45:58

Az a szörnyű,hogy már nem lehetsz eléggé rafkós,hiába csiszolgatnak nap,mint nap...Kár,hogy ezen múlnak a dolgok!Tényleg egy elkúrt dzsungel,és ha egy pillanatig nem vagy résen már cumi van.

winston01 2008.04.02. 16:48:18

"aztán aláíratott velem _valamit_"

Na, itt követted el a hibát.

Szumi 2008.04.02. 16:51:39

Akár gecik az ellenőrök, akár nem, érdekes, hogy azt még egyszer sem olvastam itt, hogy minden rendben volt, mégis megbüntettek volna bárkit....Az egyiknek igazolványa, a másiknak bérletszelvénye nincs, ha meg volt, hát lejárt, bár csak 1 nappal, meg csak otthonfelejtette, meg tévedésből elcserélte a barátjával, húdeunalmas.

nemisénvoltam 2008.04.02. 16:55:55

Ember!!!!!!!!!!!
Te nem vagy normális.
IQ light-tól vársz segítséget???
Megérdemled a sorsod. Fizesd meg a tanulópénzt minden alkalommal!!!

viktor134 2008.04.02. 17:04:06

hát basszál rá.

szerezz bérlet igazolványt, írd rá a régire, és mikor basztatnak, küld be, hogy visszaélt az adataiddal.

Szumi 2008.04.02. 17:17:15

Viktor 134
Mintha a bérletigazolványoknak nem lenne kiállítási idejük........szerintm meg fizesse be a 3 rugót és ezentúl legyen meg mindene ahhoz, hogy utazhasson.

Kúrcsány Ferenc 2008.04.02. 17:19:29

A BKV ellenőrök az egyedfejlődés legalján vannak, valahol az egysejtű, a hatnapos kutyaszar és a panelproli között.

LaNdo 2008.04.02. 17:24:31

Komolyan kérdezem. Egy hónapban hány büntit kell kiosztania egy bkvsnak, hogy ne rúgják ki?

elwood 2008.04.02. 17:24:40

Na, BKV-val se utazom többet.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.04.02. 17:28:04

LaNdo,

bkvfigyelo.blog.hu

nemrég volt interjú egy ellenőrrel, erről is volt szó.

emzéperiksz 2008.04.02. 17:28:44

A bérlethez kell az igazolvány is, gondolom, azért meg egy bérlet egy személyre szól. Így biztosítják, hogy ne lehessen átruházni. Az igazolvány nélküli bérletek drágábbak.

Roger Falconi · http://napizene.blog.hu 2008.04.02. 17:32:50

meg kell nézni mit írsz alá, ilyen egyszerű

tilla77 2008.04.02. 17:34:21

Tanuljátok már meg végre, hogy ilyenkor nincs nálad a személyiD!!!!!!!! Könyörgöm ezeknek az aluliskolázott gyatra értelmi szinttel rendelkező ellenőrnek látszó ember ne fogja a kezében és ne lapozgassa az én személyimet. Mit tud csinálni? Semmit.
Ha van bérleted, közöld vele, hogy odamész és veszel igazolványt hozzá, ha ez nem tetszik neki, akkor kurvaanyázás közepette lehet távozni.
Sztorim, otthon hagytam a bérletem, pedig volt, kérte, akkor vettem észre, hogy nincs nálam. OK akkor helyszíni bírság. Mondom, nem fizetek. Akkor személyit és csekk. Mondom nincs személyi. Akkor helyszíni bírság. Mondom nem fizetek. Jó akkor vegyek egy jegyet és lyukasszam ki. Bocs. Ja és még egy...fel kell kínálni a jegyvásárlás lehetőségét.

lobab 2008.04.02. 17:42:23

Csak azt szeretném mondani, hogy a BKV csak a harmadik számú pártfinanszírozási intézmény lehet a fővárosban, hiszen biztonan megelőzik a parkolási társaságok.

Sorokin 2008.04.02. 17:45:24

Most komolyan, meg tudja valaki mi szükség van bérletigazolványra?

Troppauer Hümér 2008.04.02. 17:46:14

Érdekes. Engem még sosem büntettek meg békávén. Igaz nem is utazok békávén. Lehet, hogy ez az oka?

kjz 2008.04.02. 17:47:04

"...csak pár hónapja használok felnött bérletet és csak azért mert a cég fizeti, ahhoz pedig, hogy számlát kaphassak róla felnött bérletet lehet csak vásárolni."

Szerintem ez sántít!

Bármit vásárolsz szinte bárhol (kivétel természetesen az őstermelő stb.), köteles áfás számlát kiállítani a cég részére. Főleg, amikor egy gyakorlati foglalkozáson a cég, mint munkáltató fizeti a közlekedési bérletet. Ő ugyan elszámolja de a kedvezmény a diáknak akkor is jár.
Ha előre jelezed a vásárláskor, hogy számlát is kérsz, a jegypénztáros nem utasíthatja vissza.
Már akkor hüje voltál amikor ezen a címen herdáltad a cég pénzét. Az olvasatlanul aláírt dolgoról meg...
8-)))))))

Secnir 2008.04.02. 17:47:27

súlyos és büntetendő.

nem a sztori, hanem G.E.

AcsFeri 2008.04.02. 17:49:06

"A hülyékkel nem érdemes vitatkozni, mert lesüllyedsz a szintjükre és elvernek a rutinjukkal..."

kjz 2008.04.02. 17:51:00

Sorokin:
Azért van rá szükség, hogy a bérletszelvényt ne lehessen átruházni másra az érvényességi ideje alatt.

Nekem sincs bérletszelvényem mert egyszerre használom 3 főváros közlekedési bérletét egy tokban.

Még sosem kötöttek bele. Talán mert 120 kiló vagyok.

kovácspéterke 2008.04.02. 17:52:23

A Nyugatinál kedvesek az ellenőrök. Mindig mondják, hogy jó reggelt.

laposmacska 2008.04.02. 17:56:06

Szegény postoló, ha ilyen idióta, akkor meg is érdemli. Nem tudom, milyen munkahelyre vesznek fel ilyen hülyéket, de nem lehet egy sikeres hely.

tompus 2008.04.02. 17:56:33

Nekem is a cég fizeti a bérletet, így megveszem. Viszont még mindig a februári bérlettel járok, tesztelve az ellenőröket, mikor veszik észre. Mivel metróval járok, így naponta minimum kétszer találkozom ellenőrrel, de eddig még egyiknek sem tűnt fel, hogy lassan 2 hónapja lejárt a bérletem.
Ki kellene rúgni az összes semmirekellőt és mágnescsíkos jegyeket bevezetni. Persze azzal is csak X.Y. kft-je járna jól.

Fedup Sári 2008.04.02. 18:10:11

Kjz, kedvezményes jegyrőlbérletről csak magánszemély kaphat számlát, ugyanis csak magánszemélynek jár a kedvezmény, cég nem vásárolhatja meg. Nem mai találmány.

Bocimaster 2008.04.02. 18:14:02

Hihetetlen, hogy még mindig vannak olyan hülyék akik nem olvassák el, mit írnak alá. Ennyi erővel azt is aláirathatta volna, hogy tartozol neki x millával. Értem én, hogy köcsög volt az ellenőr, de miért kell megkönnyíteni neki a szopatást?

ősirománszokás 2008.04.02. 18:22:26

Valszeg ugyanez a hülye kurv@ szórakozott velem is úgy. Vagy 2 éve volt, szintén nemrég végeztem, fogalmam nem volt a bérletigazolványról ami egyébként egy fasság (semmi értelme, ezerszer egyszerűbb lenne a szigszámot beirni nem tudom mi a ferde...ért szórakoznak ilyenekkel). Megjegyzem munkába mentem tehát rendesen kibaszott velem az illető BKV dolgozó. Én kicsit másképp reagáltam le, először kulturáltan ahogy a gyerrekszobámban tanultam megkértem hogy legyen tekintettel arra hogy szemben 60%nyi utastársammal kipengettem a bérlet árát, és fogalmam sem volt az ilyen bérlet fasságokról de majd veszek, különben sincs időm órákat elbaszni egy ilyen ökörségre. Mondtam tessék itt van 2 kiló ugyanennyi lenne az akácfában aszt felejtsük el egymást.Erre mondta hogy nem mert ő most itt megbüntet. Ekkor kicsit elpattant a húr amit szégyellek is kicsit de akkor nagyon jól esett. Először emelt hangon majd ordítva küldtem el az anyjába, felemlegetve a primitív lelkületét, a kisebbségi komplexusát, az empátia teljes hiányát a rosszindulatát meg az összes felmenőjét. (azért nem löktem félre mert mégiscsak nő volt, mire meg olyan idegállapotba kerültem két nyugdijas kollegája is csatlakozott, nyuggereket meg szintén nem ver meg az ember). Ráadásul én hülye odaadtam neki a bérletet amit nem akart visszaadni. Adataimat természetesen nem adtam meg. Erre rendőrt hívott, jött is hamar, vasággyal 40 kiló, akciófilmekből ismert macsós mozgással, foghegyről odaveti hogy mi a probléma. Ellenőr pics@ vázolja hogy érvényes bérlet nélkül utazott. Erre elkezdett volna magyarázni nekem. Mondom éló, esetleg engem is megkérdezel? Arra nincs szükség. Mondom akkor igazolod magad? Gyerek alig kap levegőt és ezt igy most hogy. Lényeg a lényeg azt is elküldtem a francba, miután elmagyaráztam neki hogy ha én nem adóznék akkor a rengeteg eszével mehetne szinesfémet gyűjteni. Erre ő közölte hogy bevisz. Mondom jó, mert egyrészt cimlapra kerül, másrészt kirugatom (ami ugyan blöff volt de bejött). Nem mondom hogy helyesen viselkedtem, és teljesen ide illik az a nagyon igaz mondás is hogy a sas nem fogdos legyeket. De kibaszottul irritáló Magyarországon hogy a sok semmirevaló fasz aki miatt a fizetésem 50%-a elmegy adóra nemhogy nem adja meg a tiszteletet amit tőlem alapból megkap (átlagban mig meg nem szólal), de még hülyének is néz és ott baszik ki velem ahol tud mert éppen rossz napja van. A sztori vége az volt hogy 150 ftért vettem egy bérletigazolványt, további 200 ft-al meg letudtam a büntetést. És egy "remélem ez volt életetek legnagyobb sikerélménye és ez is marad" ott hagytam őket. A tanulság: A BKV egy ősi román cég, és aki BKVval jár az vagy sikertelen vagy környezetvédő. Én mindenesetre akkor megfogadtam hogy inkább állok a dugóban.

Fedup Sári 2008.04.02. 18:26:06

tompus, teljesen igazad van, az én bérletem márc. 5-én járt le, ezt is reggel-este "ellenőrzik", de nem tűnik fel nekik. Pedig nem vagyok 120 kilós kopasz. Persze hátul ott van bekészítve a köv. szelvény kitöltve, jaj, elfelejtettem kicserélni...
Mágnescsíkos jegyet, proximity kártyát leolvasó kapukat a metróba, vasútállomásokra, illetve hasonló készüléket buszra, villamosra, az ellenőröket meg biztonsági őröket pedig az utcára!

Tea can do that (törölt) 2008.04.02. 18:27:23

Az információs társadalom egyszerűen szórakoztatóbb mint bármi.
Verseny megy hogy ki a legnagyobb kocka és tudja beírni az első postot, és ezzel dicsekszik.
Elolvassák a bejegyzést, majd 53. nak postolják amit előttük már legalább 20an beírtak.
Egyáltalán ki olvassa végig az összes kommentet? De jelentem én is tag vagyok
mától, regisztráltam hogy ezt beírhassam, és megalkottam a soha senki által el nem olvasott 54. kommentet :)))

chimie · http://addict.blog.hu/tags/brief 2008.04.02. 18:41:29

Majdnem szóról-szóra ugyanez történt meg velem 10 éve (diákomban hordtam a drágább, felnőtt bérletet, és a 70 Ft értékű bérlettok hiánya miatt bűntettek meg). Annó írtam egy levelet a BKV-nak és el is engedték a bűtetést. Később a Népszabadságban is megjelent az eset - azt hittem, ezek után nem hallok hasonlót :-(. Remélem most is hasonlóan reagál a BKV. A legsúlyosabb, hogy lehet, h ugyanaz az ellenőr volt, azóta is "aktív" - egy ötven körüli nő, ausztrál bennszülöttre hasonlító fejjel.

triple_sec 2008.04.02. 18:42:26

Kb. dettó. Négy éve nyárom ellopták a diákomat, így ideiglenest kaptam, amíg el nem készítik az újat. Igen ám, de az ideiglenes érvényessége augusztus végén járt le, még azelőtt, hogy az egyetemen átvehettem volna az újat. Szemfüles ellenőrje a metrókijáratnál ezt észrevette, és annak ellenére büntetett meg, hogy volt érvényes bérletem. Először rezignáltan aláírtam, amit kell, tudván, hogy de jure neki van igaza. De később bedühödtem, visszamentem, és megkérdeztem, hogy milyen adatkezelési célból vette fel a személyes adataimat. Ő tette a hülyét, erre én panaszt tettem a forgalmi irodában. Telefonon beszélhettem egy felettessel, aki közölte, hogy megérti, hogy ez egy hülye helyzet, de sajnos az ellenőrnek van igaza. Viszont az ellenőr beszart, hogy ebből talán még baja lehet, és utánam jött, hallgatta, hogy mit mondok a telefonba. Öröm volt nézni a riadt tekintetét! >:-) Már nem emlékszem pontosan a régi, kevésbé szigorú szabályokra, de végül megjött a diákom, és megúsztam egy nyolc napon belüli bemutatással és pár száz forinttal.

Tanulság G. E. esetéhez: mindig gondosan olvasd el, hogy mit írsz alá, még ha ezzel akár negyed óráig is feltartod Magadat és az ellenőrt. És ismerd a jogaidat: Te vagy az ügyfél.

Az ellenőrök mentségére legyen, hogy ez az egyetlen kirívó eset, amire emlékszem, máskor velem mindig nagyon készségesek és udvariasak voltak bérletcsekkoláskor. Bár a Homárt és más BKV-s blogokat olvasva úgy tűnik, ezt csak a szerencsének köszönhetem. :-(

Sorokin 2008.04.02. 18:42:26

kjz!

És miért nem lehet tegyük fel a személyi igazolványszámot rávésni? Miért kell ide is egy külön pakk?
Amúgy meg visszataszító, hogy nem lehet átruházni a bérletet. Nem az a lényeg, hogy érvényes bérlettel utazz?
Tipikus magyar faszság. Hatósági eszközökkel tesz szert egy cég extraprofitra, ahelyett hogy normálisan működne!
Minnyá' megyek és kisiklatok egy villamost!!!

Hero44 2008.04.02. 18:58:52

Mi egyszer egy pesti oszt.kiránduláson vonaljegy helyett szakaszjegyet vettünk, merthát azt láttuk h az egyik 50ftal olcsóbb, nem volt semmi se ki írva h mi mire jó, szal megvettük a szakaszejgyet. Persze mikor leszálltunk akkor elmagyarázták szépen nekünk vidékieknek, h mi ak ülönbség és h akkor perkáljunk.Mindenhogy könyörögtünk h ne legyenek már gecik, rohadtul nemvagyunk ebben járatosak, msot ezen az 50ft miatt nehogymár fizessünk 20*2(3?4? nem is emlékszem...)ft-ot...

Aztán perszeh ajthatatlanok voltak, kivéve párat(mert kb 4ellenőrre volt szétosztva az a 20 ember) és a miénk(voltunk vagy 8an ott) olyat mondott h jó, akkor összesne perkáljunk 10et. Meg is tettük, persze számlát nem adott szóval zsebbe rakta a buzija ^^

Mondjuk a 4ből 1szedte be rendesen a pénzt, úgy h papírt is adott róla. Bár egyik osztálytársam megmondta nekik h a "kurva anyátokat szopassátok ti buzik" és lelépett:D:D

andris|bandis · http://howtoiphone.blog.hu/ 2008.04.02. 19:02:12

Aki olyan hülye, hogy egy vadidegen embernek átadja a személyi igazolványát, meg aláír "valamit" az meg is érdemli.

Milliószór el lett már mondva, hogy a BKV ellenő nem hatósági személy, egyszerű alkalmazott, szóval kb annyi joga van elkérni tőled bármit, mint mondjuk a sarki zöldségesnek.

Ennyi.

Priorvarga 2008.04.02. 19:02:59

Azon gondolkodom, nekem miért nem volt még gondom az ellenőrökkel??
Talán, mert minden rendben van a bérletemmel/jegyemmel/igazolványaimmal?
Nem postolgatni kell, hanem utánanézni a dolgok működésének. Fele annyi idő, és kevesebb pénz.
Persze, lehet, hogy én csinálok rosszul valamit...

2008.04.02. 19:03:37

Az ellenorok nem a lepcso tetejen allnak altalaban? Mi a rakert nem fordultal sarkon kedves G.E.?
"Valamit" meg nem irunk ala, de ezt mar font sokan elmondtak...

Amugy meg a BKV osszes dolgozoja egyenkent szopjon le egy taliga apromajmot az esettol fuggetlenul...

fesztivalkatalogus · http://www.fesztivalkatalogus.hu/ 2008.04.02. 19:07:24

kis angol nyelvű leírás arról, hogyan NEM kell fizetni a BKV-ért.
www.start-budapest.com/how-not-to-pay-for-public-transport-bkv-in-budapest/

"only the suckers pay, and only the stupid get caught", ez jó.

euAgWzgmmtq7K 2008.04.02. 19:11:41

vesztes-e vagy?
első-e?

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.04.02. 19:17:38

karacsi maci

A bérleted bemutatása után is tehetsz panaszt, hogy ezt már mégis milyen jogon csinálják veled.
Nem értem ezt a pattogást, hogy van bérletem, de a személyimet, stb. nem adom oda az ellenőrnek. Valóban nincs joga elkérni. És akkor mi van? Ha baszik visszaadni az igazolványod, akkor is hívhatsz rendőrt.
Személy szerint velem még soha semmi durva eset nem történt az ellenőrökkel kapcsolatban, bár én nem is pattogok feleslegesen a jogaimért.

boszme2 2008.04.02. 19:21:43

kicsit naiv a szerző..

ha nem áll mellette rendőr, már miért adnám oda a bérletem..?

emzéperiksz 2008.04.02. 19:30:53

Sorokin: ha át lehetne ruházni, akkor lehet, hogy 30 százalékkal kevesebb fogyna, és akkor most nekem annyival többe kerülne. Így van kitalálva, hogy aki nem tudja átruházni, márpedig a többség, aki rendszeresen használja a BKV-t, nem tudja megtenni, ne fizessen fölöslegesen. Ahol az összes családtag BKV-val jár dolgozni, iskolába, ott úgy is muszáj megvenni mindenkinek a bérletet. Nehogy már ezek a csórók fizessék meg, hogy a kőgazdag rózsadombi famíliáknak olcsóbb legyen a családi közös bérlet, ha a 3-4 családi autóból az egyik momentán szervizben van, vagy összetört, és valakinek nem jut autó.

agyvezér 2008.04.02. 19:34:36

"kicsit naiv a szerző..

ha nem áll mellette rendőr, már miért adnám oda a bérletem..?"

Ha mellette áll a rendőr akkor sem Mutáns514-nek adom a szig-t, hanem a rendőr-mutánsnak.

2008.04.02. 19:43:08

Engem ma csesztek meg a Deákon, én jeggyel járok, és elbaxtam, megszokásból szakaszjegyet vettem vonal helyett, szóval elkaptak, mondtam, oké, én hibáztam, de esetleg el lehetne-e tekinteni ez esetben a büntitől, azért az ötven forint különbségért ne kelljen már három rongyot perkálnom, de, de kell. Udvariasan elmagyaráztam neki, hogy megértem én, hogy kvótára dolgoznak (ó, dehogy), de legyenszíves kivételt tenni, természetesen nem. Hát majd ezentúl bliccelek. Ja, és tudja valaki, hogy ha nem írtam alá a büntit, akkor az számít valamit? (Igazolványt odaadtam, mert udvarias fiúcska vagyok.)

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2008.04.02. 20:20:57

Kösz a linket, ez marha vicces.
I used to have a picture of Holy Mary the Virgin and flashed it really close to the face of controllers. They always froze, and those 2 seconds were always enough for me to cross the white line that is the official border of the BKV territory. No-one shouted “This guy just showed Holy Mary to my face”.
Try not to look like a tourist. BKV controllers think tourists are walking purses.So always look irritated, bored, depressed as the usual Hungarians do.

kadaj01 2008.04.02. 20:38:17

Drága cikkíró barátom!

Én nem tudom, hogy te milyen cégnél vagy alkalmazásban, de hogy én téged a büdös életben nem alkalmaználak az tuti!

A bérlet hátsó oldalára le van írva, a meglehetősen korlátolt gyerekek kedvéért eléggé szépen, hogy fényképes bérletigazolvánnyal érvényes az a bérlet! Ha már ezt sem tudod normálisan megérteni, megcsinálni, akkor kérdezem én naivan; MÉGIS MILYEN MUNKÁT VÉGZEL TE EGYÁLTALÁN? Azt már meg sem merem kérdezni, hogy HOGYAN??

fokaorr 2008.04.02. 20:42:19

diakkent soha semmit nem kellett elolvasnod alairas elott?

nesze tanulopenz

a kaller szemet volt ez teny
te meg asszisztaltal hozza hogy megszivathasson

szopoka nyaloka

Rocko- 2008.04.02. 21:04:44

általános bérletigazolvány a legnagyobb fasság, és érdemtelen lehúzás a bkv részéről. a rendőr elfogadja a személyit a kilétem igazolására, erre a szarrágó bkv nem? havi 8000-re eladok nekik zsebre, és akkor szaroznak itt 260 fton?

balazsman 2008.04.02. 21:17:50

a "fényképes bérletigazolványnál" kevés kommunistább dolog van a világon (talán csak a sarló&kalapács)
SEMMI értelme sincs, hogy jön ahhoz a BKV, egy egyszerű közlekedési cég, hogy ARCKÉPES igazolványt csináltasson az emberekkel???
Útlevél, személyi, jogsi, ESTLEG munkahelyi belépőkértya - ezek legyenek fényképesek, de nehogymár egy ócska utazási bérlethez is ilyen legyen szükséges!
"bezzegvárosban" nincs ilyesmi, csakegszerű mágneskártya - ha megvetted használd, ha otthon vagy és másnak kell, az használja - mit számít ez? Egyszerre úgyis csak 1 ember használhatja, ui. mindnehol el kell húzni az érzékelő előtt...

pazola 2008.04.02. 21:28:16

Jaj, alairtam valamit, es nem olvastam el, jaj...

Egyebkent en mar kihivtam az ellenorokre a rendoroket, mert elvette - konkretan kitepte - a kezembol az ervenyes diakomat. Aztan a rendor is megkerdezte, hogy ugye nem gondolom komolyan, hogy az ervenyes? Mondtam, de, csak azert torott, mert egy masik paraszt korabban ugyanezt csinalta, akkor tort el. Sajnos csak szoban panaszoltam be, nem irasban, azt mondtak, mondjam meg percre pontosan, hogy mikor tortent a panasz. Persze, csak erre figyelek..

Ket hete pedig ket ellenor hivott ra egy nore ket rendort. Ott igazoltattak a megalloban, motozas, osszes cucc kipakolasa a rendorautora, ecetera. O meg ott sirt. Persze osszessegeben jol jart, mert nem eroszakoltak meg. Legalabbis addig, amig en lattam. De biztos nem, mert igy is csak 2+2-en voltak.

Szopatunk es vetunk..

Csabikuci 2008.04.02. 21:37:53

BKV = Bukaresti közlekedesi vallalat.... :)

Dorian 2008.04.02. 21:38:39

Rendszeresen veszek bérletet, de van pár nap amikor kimarad, elfelejtem, vagy nem járok bérletpénztár felé. Olyankor pl. Kovács Máté vagyok Debrecenből :D Vagy éppen ami eszembe jut, és sajnos nincs nálam az igazolványom. Bár ilyen eddig 2x fordult elő, mert tényleg ált. veszek bérletet. 1x olyan is előfordult, hogy otthon hagytam, ezt is mondtam és tovább engedett. Annyira csodálkoztam rajta, hogy hazamentem és vissza megmutatni a bérletet :) Amúgy én sem hordok bérletigazolványt, mert így pont belefér a pénztárcám egy tasakjába, de még sohasem volt gond belőle. Ha problémázik egy nagyokos, valszeg szintén Nagy Gábor leszek Szegedről :D

taurus0 2008.04.02. 22:05:00

Tököm tele Majmász Gedeon helyesírásjavításával. Kéretik moderálni, nem témába vágó!

neet 2008.04.02. 22:05:04

1. Ellenőrök tényleg tudnak suták lenni, de ha te nem jársz a tilosban (van jegy/bérlet, 65+, stb) és kedvesen rámosolyogsz, visszamosolyog, de legalábbis nem büntet meg. Engem még sose büntettek meg, sose lógtam.
2. Elolvastam összes hsz-t, ezek szerint nem sokan csináljuk ezt így.
3. Angol szöveg jóó! look depressed as Hungarians, vagy mi, ez szomorú, de így van!
4. Ma (is) tántorgott egy egyén a kombínón, sztem nem volt érvényes arcképes igazolványa, viszont 2 literes fehérbort szürcsölt és szidta az életet.
5. Szintén ma egy kerekesszékes egylábú szintén kombínón koldult, asszem úgy tűnt, ő se költött 8000-t bérletre. Én mért? Sikeres ugyan nem vagyok, de mért? Ráadásul freemailt használok....

futuretech 2008.04.02. 22:28:30

Uhmm...
Értelemszerűen az ellenőrnek igaza volt és jogában állt megbüntetni de a módszer ahogy átvert az beza sunyi a javából.Amúgy meg nem kóser a sztori hogy nem tudtad hogy kell fényképes bérletigazolvány a szelvényhez, ezt tuti hogy nem magyarázod be nekem :)

DesC 2008.04.02. 22:29:15

GYÍKOK VAGYTOK MIND!!!!! Én KÉT ÉVE INGYEN utazok a BKV-n!!! SOHA nem büntettek még meg :D SOHA nem veszek jegyet vagy bérletet.

emzéperiksz 2008.04.02. 22:50:48

DesC, szerintem te vagy a gyík, csak olyan suttyó vagy, hogy észre sem veszed magad.

nem várt fordulat 2008.04.02. 22:59:23

d.z
miért mutassam meg bárkinek bármim, ha nincs joga hozzá, hogy megnézhesse???

egy biztonsági szolgálatosnak nincs. én pedig akko nem mutatom meg. ennyi.

a legszebb, hogy ezek a gyökerek van amikor nem engedik fel az embereket, amig nincs jegyük, közben a jegyvásárlás lehetőségét nem biztosítják.

könyörgöm, nem az a baj, hogy elkérik a bérletem, hanem az, hogy KI!!!!

az ellenőrnek megmutatom, másnak nem.

Emptidiot · http://igyirtotokti.blogspot.com 2008.04.02. 23:04:54

Kedves Homár! Nem lehetne az ilyen szövegeket kicsit megvágni? Nagy mennyiségben fárasztó ilyeneket olvasni. Az olvasó-levélbeküldő nyilván nem feltétlenül ért egy cikk megszerkesztéséhez. Használd azokat a pirospozsgás ollóidat! :)

Marvin (törölt) 2008.04.02. 23:16:24

Hero44:

"Ez a nincs kiirva sehova" az egyik kedvenc mondatom. Ennel mar csak az a jobb, hogy "Volt ervenyes berletem, de..."

0rdas 2008.04.02. 23:21:22

ÓRIÁSI TÉVEDÉS, hogy az ellenőr nem kérheti el a személyidet!!!

Btk. 137.§

Közfeladatot ellátó személy meghatározása:

a) a postai szolgáltató végrehajtó vagy biztonsági szolgálatot ellátó alkalmazottja, a közforgalmú tömegközlekedési eszközt működtető gazdálkodó szervezetnél végrehajtó vagy biztonsági szolgálatot ellátó személy, továbbá a közúti személyszállítási szolgáltatást végző más személy,

b) a biztonsági feladatot teljesítő katona,

c) a polgári védelmi szervezetbe beosztott és polgári védelmi szolgálatot teljesítő személy,

d) a mentőszolgálat tagja,

e) a bírósági vagy más hatósági eljárásban a védő vagy a jogi képviselő,

f) az egészségügyről szóló törvényben meghatározott esetben az egészségügyi dolgozó, valamint az egészségügyi szolgáltatóval munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló más személy,

g) a közoktatásról szóló törvényben meghatározott esetben a pedagógus,

h) az állami, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltóság tűzoltói feladatot ellátó tagja.


A rendőrség szolgálati szabályzata (3/1995.sz. BM rendelet) szerint:

3.§

Az igazoltatás során meg kell állapítani a személy azonosságát, és igazoltató lapon rögzíteni kell annak a személynek az adatait, akinél ez a további intézkedéshez, eljáráshoz szükséges, vagy egyéb körülmények ezt indokolják. Az igazoltató lapra fel kell írni:

a) a személy családi és utónevét (asszonyoknál a leánykori nevet is);

b) a születési helyét, idejét;

c) anyja leánykori nevét;

d) lakcímadatait (lakóhelyét, tartózkodási helyét);

e) személyi igazolvány vagy a személy azonosítására alkalmas más igazolvány sorozatát és számát;

f) az igazoltatás helyét, idejét, okát.

Ha közfeladatot ellátó személy jogszerű fellépése körében kéri az igazoltatást, részére az igazoltatott adatai a helyszínen átadhatók.

0rdas 2008.04.02. 23:26:34

Ill. ez arról szl, hogy rendő rátadhatja ellenőrnek adataidat

0rdas 2008.04.02. 23:28:43

Régen volt olyan tévhit, hogy rendőrnek igazolod magad és az nem adhatja át ellenőrnek az adataidat. Na az a TÉVEDÉS!!!

mókus 2008.04.02. 23:29:47

a helyszíni büntetés érvényes bérlet otthonhagyása mellett elvileg 6000 Ft idén január 1-től, ha jól emlékszem, szóval a 3 rugó az kevesebb

Csééé 2008.04.02. 23:31:49

Büszke vagyok rád:) Hajrá Magyarország:))
Ilyen arcoktól sem jut előrébb az ország.

"Mondtam, hogy nekem ilyen nincs (ekkor még azt sem tudtam mi az)"
"aztán aláíratott velem valamit"
"Az állomásról kifelé menet vettem észre"
"becsületes ember lévén ezt nem tagadtam meg"
"akinek mindig van havi bérlete, de hiányzik egy kb. 150 Ft értékü papírlap hozzá"
"kihasználta, hogy nem vagyok tisztában a jogaimmal"

Ilyen hü lyét hol alkalmaznak? És még a bérletet is fizetik neki ...
Elég gyors reagálású vagy pajtikám, vagy csak anyu szoknyja mellől kikerülve, most csöppentél a nagybetűs ÉLETbe?
150ft értékű papír?
Remélem, ha egyszer lesz egy drága autód, azt az "olcsó" jogosítványt azért megcsinálod.
Autó árához a jogsi ára is csak egy olcsó papírdarab ...

Maestro 2008.04.03. 00:01:12

többek között ezért lettem bliccelő. a faszomat ebbe a retek szarházi bandába... arra meg persze van pénz hogy nyugateurópai szintű fizut kapjon a talpnyaloda... én ezt nem finanszírozom.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.04.03. 00:19:17

Eszt' én is mekkaptam'. Csak még nem került ki:P De akkor már nem is fog;)

Flasike 2008.04.03. 00:29:29

Nekem egy kezeletlen jegyem volt mindig.
Volt akinek eleg volt ez is, de egyszer talalkoztam ket jol kepzett ellenorrel. Annyira kellett nekik a love, hogy a szupershop kartyamat, ami meg a jegyen kivul volt nalam bankkartyanak neztek. Mindenkeppen penz kellett nekik, ugyhogy arra akartak rabeszelni szaljak le a kovetkezo megallonal XII. Beke Ter, mert ok ott ismernek egy automatat ahonnan levehetem a penzem es kifizethetem oket. Szerintem ok ezt komolyan gondoltak! Na mindegy, leszalltam, intettem egy hellot es besetaltam melozni. Apam, csak azzal szivoznak aki hagyja magat! "Berletem amugy meg azert nem volt, mert a hatalmas fizetesem mellett nem fert bele."

kyora-chan 2008.04.03. 00:50:06

Nehogy mindent elhigyjél!!!...tanulságképp mondom: közel 22 éves egyetemista vagok, de rendes munkaszerződéssel dolgozok naponta (az egyetem mellet). Budakeszire kell kijárnom, így nálam még a kiegészítő bérlet problematikája is jelen van...
Amikor először akartam céges számlára bérletet venni...közölték, h nem...most ott helyben nem is nagyon tudtam, mit kéne tennem...online "jogesetmegoldó"...de még csak jogszabály sem volt nálam...(jogász hallgató vagyok, így nem nyugodtam bele...mivel ha az ember szolgáltatást vesz, azért kötelesek áfás számlát adni)...na igen, csak hogy az kedvezményes és ezért nem jár....mint kiderült (beíram a BKV-nek, h ugyan már mutassanak jogszabályt)..oké céges címre nem adhatnak áfás számlát, de ha az ember (mint diák akár) a saját nevére és a cég címére kéri az áfás számlát, akkor kötelesek kiadni (még diákra is!) és azt viszont a cég könyvelője el tudja számolni, mint visszatérítéses költség (nem pontosan ez a neve, de most nem jut eszembe sry)...a lényeg, h ne hagyjátok magatokat megtéveszteni!!!
(nekem per speciel abból van elegem, h már nem elégszenek meg 1 kontrollal, hanem kell 2 is..ami azt eredményezi, h naponta min. 8-9-10× kell előbányásznom a bérletemet...de most őszintén...mint tudjuk a kisföldalattin minden állomáson befele kontroll van...leellenőriznek a végállomáson...aztán megyek a kis földalattival x megállót (Deák) és a kifele kontrollba is belefutok...szerintük: x megálló alatt képes voltam elveszíteni a bérletemet??...vag esetleg fúrtam egy lukat az Andrássy út közepén és azon ereszkedtem be (az amúgy "száguldő") járműbe??? Vagy MI???
Na jók, inkább nem is bosszankodom tovább rajta, ez van: nem kell szeretni és sürgősen csinálni kéne vmit!!! (a helyzet másik oldaláról esetleg később)

Üdv: Kyora-chan

kyora-chan 2008.04.03. 01:06:31

utólagos javítás: higyjél= higgyél...az 'y' betű nem mindig nyügszik-mukszik a billentyűzeten, a többi helyesírási hiba a "korai" órának tekinthető...de amint tovább olvastam a cikket és kommenteket láttam, h egészen más problémák is felmerülnek..ezekkel részben egyetértek. Abban pl biztos, h: hát sajna de télleg fényképes igazolvány kell, a "sok bunkó tapasztalat" egybevág...a többit meg majd folytatom (már ha képes vki és elolvassa idáig...^_^"), de most leragad a szemem...tov. jó vitatkozást!

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.04.03. 01:48:16

Na jó. Kehet, h a levélíró nem a legtájékozottabb...
Ugyanakkor nem várható el, h MINDIG mindent előre tudjon az ember.

Még egy ötlet, itt még nem hangzott el:
diákigazolvány ->> diákbérlet.
3250Ft-ot kibír.

Ha már kell bérletigazolvány: miért nem csináltat? 200Ft-ot nem akkora összeg :)
(inkább mint a büntetés).

Örök tanulság: olvsad el, mit írsz alá.

Alfonzhal 2008.04.03. 02:35:03

Jaj, megint mennyi OKOS ember.

Én fél éve nem szálltam BKV-ra. Vettem egy olcsó bicót. Az jármű. Mindig volt bérletem vagy jegyem, és annyiszor megaláztak így is, hogy SO-HA-TÖB-BET! Csak bicóval.

Snayperskaya 2008.04.03. 02:44:22

Tömegközlekedni ősi román szokás...:)

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.04.03. 03:23:58

Nem volt ám mindig ráírva a bérletre, hogy mivel együtt érvényes, az utazási feltételekben viszont az szerepelt, hogy arcképes bérletigazolvánnyal vagy diákigazolvánnyal. Ellenőr mégsem akarta elfogadni a teljes árú bérlet + diák kombot. Az ügyben anyázás, asztalverés félmegoldáshoz vezetett: Elismerték, hogy igazam van.

Ellenben a BKV alkalmazott hibájából (feltartott, ügyintézés időigénye) nem fizették ki. Mondtam: Semmi baj, én sem tudom jól behajtani, ha nem lesz bérletem ti sem tudjátok majd jól behajtani, leutazom. Akad tisztességes ellenőr akivel jóban voltam (egy ideje már nem lakom Budapesten), buszvezetők közül akadt akivel akadt sok közös program is, így miattuk persze nem blicceltem általában, de nem csináltam lelkiismereti kérdést abból, hogy ha otthon hagyom mi van, hogyha 1-2 nap kimarad mi van.

Azóta látom, ráírják :)

A gond az, hogy a kiírt utazási szabályzat és a BKV által időnként hivatkozott utazási szerződés azóta sincs összhangban, ami kellemetlen. Mert szerződés az amit a felek ismernek és akaratukkal egyezőnek fogadnak el, a BKV által nem mutogatott valami, minden csak nem szerződés.

Az ellenőrök közül sokan hazudnak - akadnak kivételek. Jelentős részük nem tud kultúráltan viselkedni, és bunkók is.

Akadt olyan eset, hogy meg szerettem volna úszni a sorbanállást, tudom azt is, hogy későbbi utazásra (az utazás megkezdése előtt az 1 perc múlva megkezdett utazás is annak számít) lehetne náluk jegyet venni, de nagyon sok olyan volt, amelyik ezt megtagadta.

A BKV ellenőröknek van igazolványuk, ami azt igazolja, hogy ellenőrzésre jogosultak, akadnak szabályok (pl. udvariasan kellene viselkedni az utasokkal szemben), érdekes módon sok olyan van amelyik erről megfeledkezik.

Akadt olyan, hogy nem köszönt, bunkó volt, kértem az ellenőrigazolványt, nem tudta felmutatni, rendőrrel fenyegetett, várta míg odaér a többi, közte volt főellenőr is.

Az köszönt, kérte a jegyet, bérletet. Mondom természetesen, de szeretnék látni egy ellenőrigazolványt. Megmutatta, odaadtam a jegyet. Kérdezte mi volt akkor a gond, elmondtam neki, hogy mi a gond, és hogy a tisztességes ellenőrt is amiatt "köpik" le az utasok aki nem oda való. Pl nem köszön, bunkó, nem tartja be a rá vonatkozó szabályokat, stb.

A kollégája elfelejtett köszönni, nem volt látható a táblácska a számával, nem mutatott ismételt kérésre sem ellenőrigazolványt, sértegeti az utast, így ebből panasz is lesz. Aki pedig nem rendelkezik ellenőrigazolvánnyal, nem úgy viselkedik ahogy előírás szerint kéne, láthatóan hiányos a felszerelése (talán lusta hordani) arról:

ad 1.: Nem hiszem el, hogy ellenőr
ad 2.: Ha az is, nem hiszem el, hogy oda való
ad 3.: Nem vagyok hajlandó támogatni az ilyen stílus terjedését mert sem az utasnak, sem az országnak, sem pedig a többi tisztességes ellenőrnek nem jó.

Ellenőr jókora lebaszást kapott.

Milyen erkölcsi alapja van egy olyan ellenőrnek aki maga is lazán veszi a szabályokat és baszik rájuk, hogy azok betartását bárkin is számonkérje? Mennyi kárt csinál egyik másik bunkó?

Viszont amelyik ellenőr köszön, tisztességes, nem rontja a város és az ország hírnevét, stb. annak természetesen én is köszönök, azzal gond nélkül együttműködök, és nincs vele baj.

beste 2008.04.03. 06:09:32

Ha diák vagy, akkor kérlek, ülj be még néhány magyar helyesírási órára is. Ott biztos nem fogsz BKV-ellenőrrel találkozni. (Bár néhányat utánad lehetne küldeni.)

Vidocq 2008.04.03. 07:57:57

Igen fijam najiv vagy. De a békávé meg meg csak a szokásos köcsögformájáthozta :)

Dilbert 2008.04.03. 08:14:42

Nelson Mandela
"Vidéken nem így müxik. Svédországban sem. És? Nem volt érvényes bérlete, az ellenőrnek meg nem volt jóindulata. 1:1"

Gyerekek, ne legyunk mar ennyire szigoruak ezzel a naiv ugyfellel.
Ha egyszer nem tudta, hogy berletigazolvany is kell, mert senki nem mondta neki. VOLT ervenyes berlete, tehat nem logott, nem akart ingyen utazni, akkor nehogy mar jogos legyen teszem azt egy 12 ezres birsag. A sok logos meg allandoan megussza. Mindig a becsuletes (es igen, sokszor naiv)embereket csesztetik.

phubi 2008.04.03. 08:16:04

Szemelyit soha nem adok at ellenornek, ha jon rendor annak is felhivom a figyelmet, hogy nem egyezek bele, hogy kiadja az adataimat az ellenor fele!!!

Vidocq 2008.04.03. 08:28:26

MINDENKI FIGYELMÉBE!: Én a következő trükköt alkalmazom immár 5 éve. Ellenőr jön, személyi odaad. Papír aláír. Majd úgy évente el szoktam menni a rendőrségre és bejelentést szoktam tenni, hogy valaki visszaél az amúgy nálam lévő (tehát nem elhagyott) okirataimmal, merthogy én soha nem szoktam a BKV járatain utazni... Jegyzőkönyv felvesz stb. Alkalmanként amikor már kurva sok a bünti (jelenleg 280e ft) besétálok Akácfába és közlöm, hogy nyasgem. Nincs az a bíróság és grafológus aki a mozgó járművön aláírt krix-kraxot beazonosítaná az aláírásommal. Hát ennyi.... !

vagodeszka 2008.04.03. 08:33:12

Dögöljek meg ha nem a naív ügyfél az igazi béna ebben a sztoriban.

Kampfer 2008.04.03. 08:34:04

Üdv Mindenkinek!!!

Atyám...! Isten hozott a valóvillában bakker! Ez a tanulópénz, ha van eszed, nem hiába fizettél!
Ellenőrnek qrvára nem hiszünk el semmit! Továbbá ellenőrnek iratot nem adunk át bakker!!! Semmit! Max a jegyet!
Mielőtt bármit aláírsz azt célszerű elolvasni! Gondolom egyetemen ezt nem tanítják, de az élet ugye a legnagyobb tanító! Olvasni, mielőtt írni! Aranyszabály ez az élet minden területére! S tájékozódni sem árt, ha az ember új pályára lép ugye...!
Egyébként pedig ahogy a Figyelő blogján ez már meg is lett tárgyalva néhányszor az ellenőrökkel kapcsolatban szinte csak negatív tapasztalatot lehet hallani! Az, hogy inkorrekt bunkók, szinte már alap. Lassan ehhez társul a szinte kötelező hontalan dizájn és kommunikációs stílus is! Ahogy azt az a görény antalparaszt megálmodta!!!
Egyébként pedig az antal dögöljön meg! Az ellenőröket pedig vagy képezni, vagy kib*szni kellene, mert nagy részük totál alkalmatlan erre a feladatra!
Üdv!
Kampfer

Kampfer 2008.04.03. 08:36:22

Üdv Mindenkinek!!!

Atyám...! Isten hozott a valóvillában bakker! Ez a tanulópénz, ha van eszed, nem hiába fizettél!
Ellenőrnek qrvára nem hiszünk el semmit! Továbbá ellenőrnek iratot nem adunk át bakker!!! Semmit! Max a jegyet!
Mielőtt bármit aláírsz azt célszerű elolvasni! Gondolom egyetemen ezt nem tanítják, de az élet ugye a legnagyobb tanító! Olvasni, mielőtt írni! Aranyszabály ez az élet minden területére! S tájékozódni sem árt, ha az ember új pályára lép ugye...!
Egyébként pedig ahogy a Figyelő blogján ez már meg is lett tárgyalva néhányszor az ellenőrökkel kapcsolatban szinte csak negatív tapasztalatot lehet hallani! Az, hogy inkorrekt bunkók, szinte már alap. Lassan ehhez társul a szinte kötelező hontalan dizájn és kommunikációs stílus is! Ahogy azt az a görény antalparaszt megálmodta!!!
Egyébként pedig az antal dögöljön meg! Az ellenőröket pedig vagy képezni, vagy kib*szni kellene, mert nagy részük totál alkalmatlan erre a feladatra!
Üdv!
Kampfer

Kampfer 2008.04.03. 08:36:52

Üdv Mindenkinek!!!

Atyám...! Isten hozott a valóvillában bakker! Ez a tanulópénz, ha van eszed, nem hiába fizettél!
Ellenőrnek qrvára nem hiszünk el semmit! Továbbá ellenőrnek iratot nem adunk át bakker!!! Semmit! Max a jegyet!
Mielőtt bármit aláírsz azt célszerű elolvasni! Gondolom egyetemen ezt nem tanítják, de az élet ugye a legnagyobb tanító! Olvasni, mielőtt írni! Aranyszabály ez az élet minden területére! S tájékozódni sem árt, ha az ember új pályára lép ugye...!
Egyébként pedig ahogy a Figyelő blogján ez már meg is lett tárgyalva néhányszor az ellenőrökkel kapcsolatban szinte csak negatív tapasztalatot lehet hallani! Az, hogy inkorrekt bunkók, szinte már alap. Lassan ehhez társul a szinte kötelező hontalan dizájn és kommunikációs stílus is! Ahogy azt az a görény antalparaszt megálmodta!!!
Egyébként pedig az antal dögöljön meg! Az ellenőröket pedig vagy képezni, vagy kib*szni kellene, mert nagy részük totál alkalmatlan erre a feladatra!
Üdv!
Kampfer

JDG 2008.04.03. 08:54:04

"...Azt mondta rendben, akkor kér egy személyit, felvette az adataimat, amiket én balek készségesen rendelkezésére bocsátottam, aztán aláíratott velem valamit, majd visszaadta a személyit stb...."

Akkor miről is beszélünk? Egyébként olvasni-e tudsz? Nem tűnt fel, hogy van egy üres mező a bérleten, ahova a fényképes bérletigazolvány számát kell beírni? Diákbérletnél anno kitöltötted-e? Mi az, hogy aláíratott velem "valamit"? Vagy elolvasom, vagy nem írom alá.

Az ellenőrök mindig is szaremberek voltak és nem lepődök meg, ha félretájékoztatnak, de azért a fentiek fényében nem nagyon írogatnék a homárra.

Vidocq 2008.04.03. 09:06:31

JDG 2008.04.03. 08:54:04

"Az ellenőrök mindig is szaremberek voltak és...."

Mi az, hogy voltak???? Emeber!!! Szar emberek vágod? Szar emberek és pont!

Vidocq 2008.04.03. 09:13:49

Amúgy furi nem? Mindenkit lehet szarozni, köcsögözni, alázni, kurvaanyázni. Meg is lehet nevezni. BKV ellenőr, rendőr, Gyurcsány, politikus egyéb stb! DE, ha ne adj isten, a kisebbségről, vagy a kimondhatatlan vallásúakról beszélünk, AKKOR, minimum 5perc akasztás jár, vagy csakúgymellesleg kitiltanak a fórumról. ÉLJEN az igazság, éljen az objektivitás, éljen a következetesség!

futuretech 2008.04.03. 09:14:28

Dilbert
"Gyerekek, ne legyunk mar ennyire szigoruak ezzel a naiv ugyfellel."

Ez a nem tudtam kezdetű mentegetőzés sajnos nem elfogadható mivel nem hiszem el hogy még életébe nem hallotta, szülei nem mondták és sosem olvasta metrózás közben unalmában az utazási feltételeket a kocsi oldalán stb..

Egyébként kétfajta bliccelő létezik:

A "konfrontáció kerülő" aki spórolni akar de könnyű fizettetni vele akár ilyen átverős módon.

A másik a "vastagbőrű aki egyszerüen tudja hogy Nem Akar Fizetni se előre se utólag. Ez a kategória rendszerint testsúly, nem, előélet függő.

Emberünk egyikbe se tartozik (feltéve, hogy csak ő használta végig a kitöltetlen szelvényét), de viszont nemtörődöm típus aki nem foglalkozik azzal hogy milyen játékszabályokkal lehet részt venni az élet millió területén.

Szóval anyáznia csak az ellenőr módszere miatt kellene nem maga a büntetés miatt.

EBL 2008.04.03. 09:18:00

Mekkora lúzer. És még közhirré is hirdeti.
- Első bérletemnél elolvasom, hogy mi van ráirva.
- Ha nem értem a szö9veget, akkor megkérdezem.
- Igazolványt csak rendőrnek (vámos, határőr) adom oda.
- Főleg akkor nem adom oda ellenőrnek, ha már a bérletemet bevonta.
- Saját balf@szságom nem teszem ki az internetre.

Gumidomino 2008.04.03. 09:26:10

Vidocq
"Vidocq 2008.04.03. 08:28:26"
"Szar emberek vágod?"
"Vidocq 2008.04.03. 09:13:49"

megint kezd beindulni a vezérhangyád...
szerintem pihenj kicsit és gondolkodj el hogy megér-e számodra ennyit az önreklám.

futuretech 2008.04.03. 09:32:55

Az általánosítás nem nyerő ás uncsi.

A nyelvünk alkalmas rá hogy finomítsunk. Például:

"Az ellenőrök feltünően nagy része szar ember"
vagy: "Tapasztalataim szerint sokan közűlük..."

Nah persze a számonkérő, ellenőrző típusu foglakozásuakat sosem fogják szeretni mivel az emberek egy részének mindíg vannak apróbb csúsztatásai.
A másik részének akik az adott esetben tiszták azok pedig nem szeretik hogy eleve gyanúsként kezelik őket.

Vidocq 2008.04.03. 09:42:11

Gumidomino 2008.04.03. 09:26:10

"megint kezd beindulni a vezérhangyád...
szerintem pihenj kicsit és gondolkodj el hogy megér-e számodra ennyit az önreklám."

Hál istennek eme intő szavak nem olyantól származnak, akinek érdekelne a véleményee...

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2008.04.03. 10:01:50

Nem azé', de annyira baromi nehéz lenne elolvasni a bérlethasználat feltételeit?

Hülye szabály, meg szemétség büntetni, de jogos.

NyuNyu 2008.04.03. 10:22:23

Lehet hogy nem én vagyok az első, aki ilyet mond, de ha megnézzük a BKV járművek állapotát (pl. télen nincs fűtés, ellenben van, mikor nyáron van.. szét van firkálva, koszos stb.)
nem tudom, mennyi pénzt szedhetnek be havonta a büntetésekből, jegyekből és pláne a bérletekből, de nem hiszem el, hogy ennyiért csak ezt tudják nyújtani.
Rohadjanak meg. én ahol tehetem, bliccelek.

nyusziful 2008.04.03. 10:23:02

Köhöm.. én becsülettel végigolvasom az összes kommentet, mivel sokszor érdekesebbek, mint maga poszt..
Tea, kihúzhatom magam? :D

2008.04.03. 10:45:50

Minden ellenőr bunkó, koszos cigány, golyó a fejükbe, hugy a sírjukra.
Nem némelyik, nem esetleg, nem tapasztalataim szerint, hanem mind, bitóra velük, földet rájuk!

The Good Boy 2008.04.03. 10:52:09

Vidocq 2008.04.03. 08:28:26

Gratulálok! Most sikerült egy másodvonalbeli bünöző szintjét elérni, egy bkv ellenőrhöz hasonló szellemi szinttel!
Amit leirt, az alapból kimeriti a hatóság félrevezetése büncselekményt pl.
De tényleg menő dolog, hogy király vagyok, átb*sztam a rendőrőket, meg a köcsög bkv-t is. Hurrá!
Majd a döbbenet akkor éri, amikor mondjuk külföldön (vagy akár itthon is megeshet) tartózkodik a személyivel és a drága rendőrbácsi leellenőrzi a körözési rendszerben a személyi igazolvány számot. Aztán azalatt a 2-3 óra alatt, mire tisztázódik az ügy, hogy Ön valóban az aki a személyiben szerepel, lesz ideje gondolkodni a fogdán, hogy "hú de királycsávó vagyok-e". És még dicsekszik is vele.
Ja, és csak tájékoztatásként, a jó (!!!) grafológus meglepően sokmindent be tud azonositani. Még a villamoson zötykölődés ellenére is. szánalmas

Vidocq 2008.04.03. 11:09:03

The Good Boy 2008.04.03. 10:52:09

Mint a neved is mutatja, Te aztán biztos jó fiú vagy.

Fogalmam nincs miről beszélsz egyébkéént. Miért vezzetem félre a hatóságot? Mert nem utazom a BKV járatain. Húúú de félre vezetem őket. Télleg szánalmas, hogy valaki visszaél az okirataimmal. Hú de megijedem ám a törvény vas szigorától. Nem királyságból teszem, hanem polgári engedetlenségből. Tudod, hogy miért? Mert irreálisan drága a tömegközlekedés. Ennyi. De milyen érdekes, ha valakit támadni kell, akkor hirtelen az összes kommentező jófiúvá válik. Mert itt kizárólag talpig becsületes emberkék kommenteznek. Mindenkinek az összes szoftver legális a számítógépén. Nincsen egyetlen másolt CD-je sem. Minden szórakozóhelyen nyugtát kér a belépőről, számlát sz elfogyasztott italokról ugye? Tán a becsület lovagja vagy-e?

Vidocq 2008.04.03. 11:14:51

The Good Boy 2008.04.03. 10:52:09

Jófiú.

Ha a két pupillád nem azt a célt szolgálná, hogy lássam mekkora sötétség van a fejedben, akkor figyelmes olvasás után rájöhettél volna: Ismeretlen személy visszaél az okirataimmal, ami egyébként nálam van. Vágod? Nincs szükség okiratok körözésére, mert nem lopták el, nem veszett el. Ez nem másodszinvonalu bűnözés. Ez leleményesség. Kb olyan, mint a: "mi a francnak vegyem meg Die Hard IV-et amikor le tudom tölteni a net-ről?" Az a azánalmas, hogy egyáltalán különbséget teszel csalás és csalás között. Én legalább bevállalom. Ohh te kis szent...

futuretech 2008.04.03. 11:18:38

Én is végigolvasok minden hozzászólást mert így egyben szuperebb mint bármelyik közvélemény kutatás. :)

Érdekel hol tart a világ affelé az UTÓPIA felé, hogy mindenki akarjon fizetni egy szolgáltatásért ha kell neki és tud, hogy így az olcsóbb legyen és minőségi.
Valamint a szolgáltató a befolyó díjakat optimálisan és ügyfélbarát módon forgassa vissza a tevékenységbe.

Ha egyszer elérjük ezt a kort nem lessz világvége csak egyszerűen mással fogunk foglalkozni :P

The Good Boy 2008.04.03. 11:24:13

Lehet, hogy rossz országban születtem, mert nem vagyok ilyen piti kis ember mint Ön. Bocs érte. És igen, alapból becsületes vagyok, akármilyen hihetetlen is. Igaz én sem vagyok szent, de azokkal kapcsolatban nem is osztom az észt. (ha már megemlitette, akoor közlöm, hogy nekem sem jogtiszta minden program, sőt letöltött cd-im is vannak (ami nem bcs, mivel saját használatra lett letöltve). Szeretem a leleményes magyar, de van egy határ az én értékrendemben. Ennyit erről. Nem kell szeretni a jó fiút, nem azért van...

Cikkíró 2008.04.03. 11:27:13

Kadaj 01-nek és mindenkinek, aki teljesen meg van győződve róla, hogy ilyesmi csak egy buta, idióta, barommal történhet meg: Jóhiszemű vagyok, nem hülye.Ha éltél volna máshol és láttál volna mást is mint, ami ebben az országban van, lehet a te gyomrod is nehezebben venné be az ilyesmit. Persze, hogy igaza volt az ellenőrnek, érvénytelen volt a bérlet az igazolvány nélkül, de a baj nem is ezzel volt, hanem az eljárással, a variálással (bevonásról volt szó, aztán pótdíj lett belőle) és mondhatnám még, hogy az egész rendszerrel, de mások leírták már helyettem. Bevallom a bérlet hátuljára írt apró betűs részt sem olvastam el, ebből HR specialistaként biztosan le lehet vonni a következtetést, hogy használhatatlan munkaerő vagyok és biztosan nem érek semmit a munkaerőpiacon. Ezt a problémát szerencsére mégis kicseleztem: vannak olyan hülyék ebben az országban akik adtak nekem munkát (igaz nem magyarok) és képzeld még elégedettek is...

MrAtrocitás 2008.04.03. 11:33:11

"Jutalákot kapnak a pótdíjak után, vagy miért volt neki jobb, hogy én pótdíjat fizetek, mintha veszek egy bérletet a pótdíj duplájáért?"
Tudtommal minden BEFIZETETT büntetés után nettó 100Ft üti az ellenőr markát. Hát ezért jobb neki a pótdíj, mint egy a bérlet. A többit találjátok ki magatok. 100Ft!

Vidocq 2008.04.03. 11:40:34

The Good Boy 2008.04.03. 11:24:13

Igen. Tisztelt uram. Mások az értékrendjeink így van. Én meg saját használatra utazom ingyen a BKV járatain bocs. Én az elvek embere vagyok. Úgy tudom, hogy a műsoros CD-ket illetve a Home Edition szoftvereket saját használatra árusítják pénzért!!! (nem ingyen) Az hogy más az Ön értkrendje, mint az enyém ez így helyénvaló. Ettől színes a világ, hogy nem vagyunk egyformák. De ha Ön igen tisztelt uram le pitiánerez, meg szánalmasnak nevez, kénytelen vagyok hasonlóképpen reagálni. Tudja, hogy van ez? Adok, kapok....

Cikkíró 2008.04.03. 12:25:41

Chimie:
"Majdnem szóról-szóra ugyanez történt meg velem 10 éve (diákomban hordtam a drágább, felnőtt bérletet, és a 70 Ft értékű bérlettok hiánya miatt bűntettek meg). Annó írtam egy levelet a BKV-nak és el is engedték a bűtetést. Később a Népszabadságban is megjelent az eset - azt hittem, ezek után nem hallok hasonlót :-(. Remélem most is hasonlóan reagál a BKV. A legsúlyosabb, hogy lehet, h ugyanaz az ellenőr volt, azóta is "aktív" - egy ötven körüli nő, ausztrál bennszülöttre hasonlító fejjel. "

Ő volt! :) Aktív!!!:D

Vidocq 2008.04.03. 14:04:44

Mellesleg: BÉRLETTEL IS MEGBÜNTETTÉK. Vagy rossz a cím, vagy szándékos csúsztatás! Egy bérletszelvény a bérlet száma és bérlet(!) nélkül=0 Tehát egyenlő NULLA. Ez olyan mintha az útlevelem 18.-oldlát (vízum vagyon benne) kitépve berobogok az USA-ba és verem a nyálamat, hogy "hejj köcsögök itt a vizum, mi a faszt képzeltek, hogy nem engedtek be?"

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.04.03. 14:59:33

@Ordas: Mint egy előző hasonló cikknél, ismét megkérdezném: az idézett jogszabály hol írja le, hogy a BKV-ellenőr közfeladatot ellátó személy? Addig értem, hogy "közforgalmú tömegközlekedési" (ez a BKV), de "végrehajtó vagy biztonsági szolgálat"... A végrehajtó volna az ellenőr? Nem értem!

füredi (törölt) 2008.04.03. 15:14:00

Vidocq!
A szemembe te sokkal szarabb ember vagy ezzel az eljárással, mint az általad szarembernek nevezett ellenőrök.

Az aki bliccel a BKV-n, az a legostobább tolvaj, ugyanis önmagától lop. (a beíró nem bliccelt, rá ez nem vonatkozik, más kérdés, hogy nem volt szabályos)

Az meg a legostobább kifogás, hogy túl drága a közlekedés. Tehát ha én bemegyek a boltba, megállok az italos pult előtt, és azt mondom: "ejnye, a chivas mennyivel drágább a Balinál, ez nem járja, ez túl drága", akkor ezek alapján kihozhatom ingyen, ugye?

jesszumpepi (törölt) 2008.04.03. 19:01:13

Vidocq!
Te a múltkor az egyik posztban azt írtad,hogy "Birkenau felé még nem szedték fel a síneket".Kommentedet moderálták.

Csakhogy minden kommentelő tudja,merről fúj a szél.

Ödönke 2008.04.07. 11:41:22

Nem értem, különben...
Egyszerre 1 bérlettel 1 ember utazhat. Nem mindegy, hogy éppen ki az?
Az a lényeg, hogy fizessenek, nem?

bikafity 2008.04.08. 14:34:42

Aki hülyébb egy ellenőrtől,azt szop@ssák meg.
Aki elolvasás nélkül bármit aláír,azt szop@ssák meg.
Aki nem tudja mi a bérletigazolvány,azt meg kell szop@tni.
Aki nem tudja mi a szakaszjegy,és mégis vesz,majd nem megfelelően használja,megérdemli ha megbüntetik.

A kaszás 2008.04.09. 22:29:44

Na kezdjük ti csak dumáltok és uszítjátok a többi embert.Mikor te állsz az ellenőrök előtt akkor meg összeszarod magad.Ez különösen tilla77 nek szól mert ismerem őt.Tilla te multkor a ferenciek terén majdnem letérdeltél az ellenőröknek hogy ne büntessenek meg és erre te tudod a legjobban hogy 3-szemtanut is tudunk hozni nem gondoltam hogy pont te fogsz ide beirkálni.De amúgy itt mindenki ezt csinálja kis számítógép rambók életben meg 20 kilós kisfiúk Még egy kérdés nekem még miért nem volt bajom az ellenőrökkel? mert mindenem rendben van!

A kaszás 2008.04.09. 22:35:46

Joe forster ne égesd már magad itt is.Csak hogy tudjátok ő egy joghalgatónak adja ki magát de sehol semmi.Mindenkit kérek hogy nézzen utána hogy miket ír hogy az ellenőröknek ez a joga meg az a joga...joe forsternek érdemes utána nézni......A JEGYELLENŐRÖK KÖZFELADATOT ELLÁTÓ SZEMÉLYEK...ennyi ennek utána lehet nézni

szanibe 2009.06.06. 23:17:53

Gyerekek... Mas orszagban is kell fenykepes igazolvany mindenfajta berlethez, meg hetiberlethez is... Ez nem kommunista otlet...
Es hogy miert kell: nagyon nagy logika kell hozza: mert kulonben a kis csalad osszes tagja azt az egyet hasznalna.


Nekem is volt balhem annak ellenere, hogy volt ervenyes berletem: zenet hallgatva mentem le a metroba, a rendorok nem alltak a lepcso tetejen, csak oldalt beszelgettek, hat leszartam oket, es mentem a metrohoz. Mar a peronon voltam, amikor elkapja a TASKAM egy no, h takarodjak ki a metrobol, mert nincs nem mutattam fel a jegytemet, nincs jogom utazni. Mondom, az erdekes, mert van ervenyes berletem, ha ohajtja megmutatom. Elkezdett obegatni, hogy nem erdekli, ki a metrobol. Rzt meg huztuk egy ideig, meg egy srac is odajott nekem "segiteni". Vegul jott a metro, es o elengedett. Valoszinuleg azert mert velem szorakozni, mert diaklany voltam.

A mai fejemmel, es persze hideg fejjel- mert a tisztesseges embert lesokkolja az ilyen helyzet, ellentetben azokkal, akik mar rutinosan bliccelnek, es rohannak el az ellenor elol-elkertem volna az igazolvanyat, es feljelentest tettem volna ellene.

Egyebkent erdekes, Europa egy masik orszagaban elek, magneskartyas rendszer van, amit automatikusan vonnak a szamlamrol, az ellenorok pedig normalisak, megis a mai napig, ha meglatok egyet, osszeugrik a gyomrom. Talan a magyar emlekek miatt...
süti beállítások módosítása