Tékozló Homár

Céges szenvedés a Gundel pincéjében

2008.12.15. 15:51 | szily | 222 komment

K.N. és társai lucullusi lakomáról álmodtak, amikor kiderült, hogy a Gundelban tartják a céges bulit. Bruhaha, a csúcsgasztronómiában láthatólag járatlan olvasónk saját szájpadlásán tapasztalhatta meg, hogy nem a Gundel a város legjobb étterme.

 

Ceges karacsonyi vacsora, cegunk iden unnepelte fennallasanak n-edik evet es ez alkalombol, ki akartak magukert tenni a ceg vezetoi, s mi lehet ennel jobb hely mint egy vacsora a Gundel-ben. Hozza kell tennem, hogy nem jartam meg ott elotte, vszinu anyagi megfontolasokbol kifolyolag, sot eleg sok kollegam osztozott velem ebben. Tehat az esemeny: a boros pince nevu teremben voltunk vegig, ezt berelte a ceg, az elso dolog ami nem volt szimpatikus, hogy amikor sort kertem lathatoan ez a pincernek nem tetszett, s mikor kihozta az egy nagy oblos boros poharban volt 1/3 sor 2/3 hab formajaban, ezutan ha akartam inni, mindig lekellett vadasznom egy pincert eloszor.

 

Menu: a vacsora elott lehetett valasztani 3 menubol, en ujhazi tyukhuslevest es a lecsos szuzermeket valasztottam.

 

Az elso meglepetes :a levest egy kb 1.5-2 deciliteres kis cseszecskeben kaptuk meg, hidegen, nem viccelek, a langyos szo is tulzas lett volna ra.Izre nem lett volna rossz, a mennyiseg felhaborito, de az , hogy hidegen szerviroznak huslevest az mindent vitt.

 

A masodik fogas kb 3 darab husszelet egy kis lecso es 3 darab knedliszeruseg, nem hibaztak ezzel se, hideg volt, elsonek arra gondoltam talan a pincerek pikkelnek ram a sor miatt.Az ize ennek se volt rossz, igaz a hideg husrol nehez volt eldonteni azert ragos mert hideg vagy azert mert nem volt rendesen megsutve, a mennyiseg es a hideg talalas, katasztrofalis.

 

Az asztalnal megkerdeztem tobb kollegam is akik mas vagy ugyanazt a menut fogyasztottak, az o velemenyuk is egybehangzo volt: ha 5 bol kellene osztalyozni 2 es az amit maximum tudnank adni ra.

 

Desszert: nagy csokitorta, feldaraboltak, kiszolgaltak s mikozben mindenki falatozta a maradekkal jobbra el /kb a torta egynegyede megmaradt/ igaz miutan vki akart meg enni annak adtak meg egy szeletet, nagylelkuen.

 

A menuk araval ugy hiszem mindenki tisztaban van, ez nem igazan egy kifozdei arkategoria, itt rendesen megnyomjak a tollat a szamlan. 6 vagy 6500 huf

 

Felhaborito, hogy Budapest "legjobb" ettermeben a pincer sertodott arccal adja oda a sort, hidegen szervirozzak az eteleket. A vegen kertem meg egy sort az utra, ami jo johet a taxiban, jeleztem a pincernek inkabb ne ontse ki a boros poharba a sort, elboldogulok vele, de akkor mar elkezdte a muveletet, mondom neki igy is jo, erre o, elobb idd meg ami a poharban van, haaat ez igazan szep, micsoda vendeglatas!

 

Senkinek sem ajanlom, hogy kiprobalja

 

Tisztelettel K.N.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.15. 15:53:30

megy ez mint az ágybaszarás! még mennyi kell, hogy meglegyen kilóra?

Gyilkos nyúl 2008.12.15. 15:59:51

Nem értem. Fogas a lecsóban?

Gyilkos nyúl 2008.12.15. 16:01:28

Ragos hús?
Húst hússal?

elwood 2008.12.15. 16:02:13

Na a Gundelba sem megyek többet, várom a cég válaszát. Csak nem angolul beszéltek ?

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.15. 16:03:44

".... A vegen kertem meg egy sort az utra, ami jo johet a taxiban...."

mekkora paraszt vazzeeee....! istenem!

Dakota74 2008.12.15. 16:04:35

Ha jót,és olcsón akartok enni,ide menjetek:
Kispest,Ady E.út Nótafa vendéglő

Dobozokkal alapból fel vannak szerelkezve,mivel mindenki csomagoltat,akkorák az adagok.Nyami

sárkánylábasárga 2008.12.15. 16:05:00

ekezeteket vajon miert nem hasznal K.N.? Sunt az ilyennek!

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.15. 16:05:36

céges vacsi ingyyyééé há vigyunk még útravalót is!!!! bakkker!

egyébként meg tényleg szégyen gyalázat, hogy egy ilyen helyen hideg kaját szolgálnak fel (kivétel ez alól a gyümölcsleves)

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.12.15. 16:06:50

A Gundel legutóbb az 1900-as évek elején lehetett a város legjobb étterme és ebből a legendából él azóta. (Picit túlzok, de nem sokat.:)

CID 2008.12.15. 16:09:12

Étteremből elvinni az üveges sört, útravalónak a Taxiba háááát :) Nem lehet, hogy hidegtálat rendelt a főnökség ? :)

CID 2008.12.15. 16:10:28

Vagy ne adj isten papucsban voltál ? :)

nem várt fordulat 2008.12.15. 16:11:33

és a kabátodat odébbrakták -e, vagy beraktad a ruhatárba?

Rajmond 2008.12.15. 16:19:03

Ahogy elnézem K.N. is házhozjött a pofonokért... :))))))))

Koronás Udvari Chinpoko Mester 2008.12.15. 16:21:45

egy-két elhagyatott étteremben (marmint nem autopalya kornyeki/budapesti stb) kaptam mar 2000ert olyan ebédet, hogy alig birtam magamba tömni.

A Gundelbe csak azert nem mennék el, mert oriasi a hirneve. Magyar viszonylatban ez azt jelenti, hogy mar le lehet szarni a minoseget, a névre rá lehet emelni az árakat.

Erdekes filozofiai vita lenne a "parasztság", hogy most a taxiba vigyunk-e üveges sört,és hogy pont a gundelből. Arról ugye nincs tudomásunk, hogy szórakozásával a posztíró mások nyugalmát megzavarta-e, de ha nem, akkor miert nem vihet egy sört az útra? Legyen bármekkora 'paraszt', a hideg, 2 decis levest semmi nem igazolhatja. Az egyértelműen az étterem részéről magas szintű lenézés.
________
A multkor a moszkvánál falatkáztunk egy kisebb étteremben, 1500ért jól laktam.
a sörökön+jägeren kivul persze.
És a kiszolgálás akkor is udvarias volt, amikor már kissé kapatosak voltunk (nem árnyalás, nem voltunk bebaszva mint az albán szamár). Mondjuk nem is ordibáltunk.

Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2008.12.15. 16:22:50

Gundel egy fos, mindenki tudja. Túrista csapda. Nálunk holnap lesz céges karácsony, ennél biztos jobb helyre megyünk...
Dakota: kösz a tippet, kipróbálom!
Egyébként még hasonlóan finomakat főznek a Paprika Étteremben (Dózsa György út, a Felv-térrel szemben, nem tudom a házszámot). Általában hétvégén teltházas... És persze még sorolhatnánk.

CID 2008.12.15. 16:34:06

Az Olvasó 2008.12.15. 16:21:45

Erdekes filozofiai vita lenne a "parasztság", hogy most a taxiba vigyunk-e üveges sört,és hogy pont a gundelből

Parasztság vagy nem parasztság, azért nem bevett szokás( oké, hogy a kaját becsomagoltatod ), s nem csak a Gundelből. Taxis is kúrvára örülhet ha megjelenik az utas kezében egy üveg sörrel.
Persze lehet, túl régimódi vagyok.
Vagy lehet, hogy balfasz :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.12.15. 16:38:18

Hát biztos nem volt jó az ár/érték arányotok, ill. a borravaló hiánya miatt nem működtek jól a pincérek...

Amúgy elég lelombozó hogy ilyen sz*r kajákat adtak, eddig én akárhány elit helyen voltunk, a kaja mindig tuti volt.

szajberpiraty 2008.12.15. 16:41:18

A lépfene egye meg az ilyen pincért!

Koronás Udvari Chinpoko Mester 2008.12.15. 16:43:52

CID 2008.12.15. 16:34:06
"Parasztság vagy nem parasztság, azért nem bevett szokás"

Amig engem nem zavar, marmint fizikailag (nem hangoskodik, nem büdös, akármi :) ) Addig csinálja nyugodtan.

Objektiven mondom.

Persze ha tántorog, ordit, sörrel hadonászva mászik a taxi felé, az már aggodalomra adhat okot :)

Gondolom a "Sörrel taxiban?!" felkialtok az alkoholra értették?

Vagy ugyanugy felkialtanának "Fagyival taxiban? Csokival taxiban? Kólával taxiban?" esetekben is? :D

Yoss 2008.12.15. 16:49:47

A fentieket alá tudom támasztani. Egy éve lehetett, amikor külföldi üzleti partner volt a vendégünk. Kérte, hogy valami jó étterembe vigyük el, ahol igazán jól főznek. Na én beválasztottam a Gundelt. Utána meg égett a pofám, oda sem megyek többet. Mentségemre szóljon, hogy én előtte sosem hallottam rosszat róluk, valahogy mindig azt gondoltam, hogy a Gundel itthon a non-plus-ultra..

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.12.15. 16:55:55

Az Olvasó,
mondjuk azon, hogy a kocsmában/büfében valaki elvitelre kér egy sört, senki nem fog különösebben meglepődni.
Egy étteremben sem okoz fizikai fájdalmat senkinek, hogy Béla el akar vinni egy sört vagy kólát az útra, de minimum meglepődik, hogy Béla szegény nem tud különbséget tenni az étterem és a sarki vegyesbolt között.

Sonica 2008.12.15. 16:57:58

Csak megjegyzem, igazi parasztság kérni a taxiba útra piát. Nemcsak a Gundelből, bárhonnét.

Sajnos a cég úgy gondolta, hogy elviszi valami elitnek gondolt helyre a kedves dolgozókat, akik k...vára nem értékelték :LOL:. Inkább adták volna oda a zaba árát kápéban - szerintem ez lett volna a helyes, és nem kell egy felesleges posztot olvasni a homáron.

Elit vendéglátóhelyen nem szokás mélytányérba, tálba adni a levest, igenis 2 dl-es speciális csésze van a levesnek.

Lehet menni a Szent Jupátba zabálni, ahol a mennyiség a minőség felett, de azért, mert máshol nem ez a szokás, hanem a "franciás maszatolás", azért ne húzzuk már le a helyet.

Az, hogy a leves hideg volt, vagy a kaja szar és kevés, az mindig relatív dolog, lehet, hogy ez tényleg így volt, nem vitatom. De nem lehet, hogy az első "antré" után már a kákán is csomót keresett a kedves vendég?

schokobanane (törölt) 2008.12.15. 17:07:58

Nemtom, biztos igazad van, és szarjon sünt a pincér (is), de ha én posztot (nem kommentet, posztot) akarnék írni nem magyar nyelvű billentyűzeten, elsődlegesen kiraknám a tálcára a karaktertáblát, és onnan vadásznám össze az ékezetes betűket... mondjuk, de csak ha tisztelném azt, aki el akarja olvasni. Egy csomó mondathoz egyszerűen nincs türelmem, nem bocs.

zieglergéza 2008.12.15. 17:12:10

Figyu, a klottgatya nem a Gundelbe való,ott utoljára 1945-ben jártak akkora taplók, mint te. Az 1820-as 30-as évjáratú palackozott Tokaji Aszúk nyakát lecsapták, úgy vedelték a 120- 130 éves borokat. Megtalálták, hiába voltak befalazva a lépcső alá.

A felszolgálást és az ételek hőfokát illetően: 1. pincér odaint 2. rámosolyog 3. megkérdez:van-e mód kissé felmelegiteni Ha ezután nem reagál, akkor főpincérnél ugyanezt lejátszani. Hidd meg, nem a pincér hibája a hideg étel...

Se kisebbrendűséget ne érezz a pincérrel szemben, se alázni ne akard, társad ő a gasztronómiai örömökben,ha ő jó, visszatérsz, ha rossz, nincs az a jó konyha, ami becsábit.

A Gundelnak meg úgy kell, ha 6000 ft-ért beenged bárkit a pincébe. Kifelé biztos nem volt motozás, tettél-e zsebedbe egy üveg bort?(az általad leirt ételsor éttermi árakon számolva:

leves 1.490,--
főétel(igaz,hogy mangalicából):7.770,--
desszert 1.600,--
összesen:15.770,-- ital nélkül!!)

zieglergéza 2008.12.15. 17:19:39

Rájöttetek-e, hogy én vagyok a fizetőpincér a Szent Jupátban?

Almatlan Jozsi 2008.12.15. 17:27:59

zieglergeza:

nekem ez a 15770 nem jon ki sehogy sem a reszosszegekbol. De mindegy is mert ez osszesen 50 angol font ami tobb mint amennyiert itt egy jobb helyen elmennek vacsorazni.

B@ssz@meg Magyarorszag dragabb hely lett mint a nyugat! Az tuti, hogy otthon nem megyek etterembe es megis sir mindenki a vendeglatoiparban, rohej

zieglergéza 2008.12.15. 17:29:07

Javaslom olvasásra Móricz Zsigmond Tragédia című novelláját...

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2008.12.15. 17:33:15

szerintem is van valami gyanús ebben a sztoriban. ki irkál ilyen hülyeségeket hobbiból? nem hiszem, hogy valaki egy céges buli után azzal szórakozik, hogy a Homáron a vacsorát elemzi. hacsak nem valaki, akinek egyéb baja van a Gundellel és bosszúból igyekszik bemártani. Esetleg egy elbocsátott pincér vagy konyhásgyerek, akit azért rúgtak ki, mert taxival hordta haza a sört, 'útravalónak' =))

sandor68 (törölt) 2008.12.15. 17:34:06

Ez a hely mindig is szar volt. 92-ben égett a pofám mint még soha elôtte. Skandináv küldöttséggel, gondoltam megmutatom nálunk is van ám luxus. Erre mi történik? Rossz kaja, pofátlanul kis adag, magyaros "gurmé" tálalás (értsd: egy aféle menzás luccs egyett a tányér közepébe, feljavítva egy kis vágott petrezselyemzöldjével), idegölôen lassú, idegen nyelven alig tudó, pökhendi -"te(!) meg minek vagy velük? ugyan fordíccsá má"- személyzet. A svéd küldöttségvezetô a végén a konyhafônököt kikérte, az 20 percet várakoztat, megjelenik koszos rongyokba bújva és kapásból odavágja: "mit tudnak ezek a gasztronómiáról- maga meg mondja nekik, innen aztán húzhatnak a p...". Azóta persze sok embernek ezt már elmeséltem, gondolom a svéd, finn és norvég vendégek (23 fô) is megtették ugyan ezt a saját ismeretségi körükben. Köszönöm a Gundelnek ezt a felejthetetlen emléket.

Bisi 2008.12.15. 17:36:48

A taxis múltkor nem engedett beszállni egy üveg sörrel. De ezek szerint mégis lehet taxiban sörözni.

Ver Sacrum 2008.12.15. 17:40:31

Gundel mint jó étterem? El vagyunk tévedve. Tájékozó irodalomnak javaslom A bűvös szakács böngészését:
buvosszakacs.blog.hu/

Fashionistas 2008.12.15. 17:40:42

A Gundel mint étterem köztudott hogy a rendszerváltás után folyamatosan esett a színvonala, és ma már a színvonal közelít a nullához...
Igénytelen 60 éves régivágású pincérek, méregdrága ételek amik ma jellemzőek a helyre.
Természetesen akik régóta odajárnak főmuftik, miniszterek, Zilliárdos-csrilliárdosok azoknak szépen ki van nyalva a popójuk és ebből szinte semmit sem érzékelnek...
Aki jót akar enni manapság nem a Gundelbe megy!
Aki meg sört kér a taxiba annak meg jó lett volna a Fricpapa is! ( Ami mellesleg nem rossz hely)

avogadro00 2008.12.15. 17:43:43

megérte az ingyen reklám nekik :)

Ofélia . 2008.12.15. 17:53:46

A gundelben sört???.

Minimum tokaji a libamáj mellé.

Amugy pitiáner cég aki rongyrázás gyanánt menüt rendel.

Normálisan kompletten kibérlünk egy kissebb éttermet( én a kék rózsát ajánlom a síputcábsn ) és mindenki azt eszik és azt iszik amit akar.

Normális helyen ez nem okoz problémát.

Egyszer beestünk egy 35 fős csoportal vacsorázni egy ki nyíregyházi panzióba és láss csodát 40 perc mulva a legfinnyásabb kaja is az asztalra került.

Igaz, hogy a főnök telefonált és öt perc mulva a család apraja nagyja csatasorba állt.

Na ezt nevezem én vendéglátásnak igaz, hogy egy heti bevételüket ott is hagytuk.

Na így kell céges bulit csinálni.

MosoMasa 2008.12.15. 17:56:14

A gundelba menni céges vacsira és zónát rendelni 6000 Ft-ért, hát nem egy nagy pálya.
borozóban sört inni.... olyan mint a japán étteremben pacalt rendelni, meg rántott húst...

Ofélia . 2008.12.15. 17:57:08

Ja a gundel csak egyre jó.

Jót jehet vele dicsekedni.

De ha nem korlátlan a meghívás akkor nem árt előre megvacsorázni és a konyakot zsebben bevinni.

., (törölt) 2008.12.15. 18:00:01

zieglergéza 2008.12.15. 17:12:10

Ezt, hogy számoltad ki?

leves 1.490,--
főétel(igaz,hogy mangalicából):7.770,--
desszert 1.600,--
összesen:15.770,-- ital nélkül!!)

Ofélia . 2008.12.15. 18:00:11

magampista: Na erröl van szó.

Menüt???. na ez a cég se töri össze a mázsát.

Mérnem a szembe lévő büfébe hívta őket sültkolbászra.

Biztos jobban érezték volna magukat.

elwood 2008.12.15. 18:02:44

Na pont a végén siklottam át. A user távozóban még viszi az ingyenpiát a taxiba. Egy kicsit sem próbál úriember lenni.

Ez nálam a ruppótlan suttyóság teteje.

Ezek szerint megfelelő ember a megfelelő helyre került.

Herlock Sholmes 2008.12.15. 18:04:44

Aki a Gundelbe/Bagolyvárba megy az sikeres ember nem lehet.
Kizárólag batzpapucsos Palkovicsnék járnak oda. Laptoppal.
A Frici papa is eléggé leadta, olyan penetráns, avas kajaszag van, hogy egy hétig szellőztetheted a ruhádat.

Ofélia . 2008.12.15. 18:08:31

elwood: na ezen én is átszaladtam.

Minősíthetetlen, az jut eszembe mikor a szabadcsapataink átlépték az oszták határt és a környékbeli szállodákban panziókban megcsappant a svédasztal ételválasztéka mennyisége.

Hát ezek becsomagoltak a zongorán kívül minden mozdíthatót.

Big.Ist 2008.12.15. 18:10:26

A Gundel egy mocskos szar hely, egy nulla, nem BP legjobb etterme.....
Csak BP-n van nala legalabb 20 jobb...

freddyD 2008.12.15. 18:10:58

Gundelról: Külföldi vendégeket orruk előtt szidalmazzák magyarul, mosolyogva. Porciók szánalmasak (Madártejük überel mindent!), konyhában a higiéniai elvárások nem olyanok, mint ahogy elvárnád ilyen árnál.

Ne kérdezzétek, honnan tudom... Tudom

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.12.15. 18:10:58

Véletlen nem Stellát hoztak ki?

Mert a nagy, öblös borospohár mindjárt érthetővé válna.

mucika 2008.12.15. 18:13:23

az útra való sört nem viccnek szánta??
Egyébként kb. egy éve történt, hogy külföldi ismerősünk kérte a gundelban a pincért, hogy ajánljon neki valamit, mire a pincér csak annyit mondott, hogy ott az étlap

mrmetal (törölt) 2008.12.15. 18:15:32

Aki minőségi, házias ételeket akar enni normális kiszolgálással, akkor a Rétisas kisvendéglőt javaslom a Kelenföldi pu. mögött a Hotel Wiennél. Ránézésre lepukkant épület, de ez nem igaz az étteremre. Fantasztikus mennyiség, fantasztikus árak és ízek. A Somlóiuk egy költemény és a mátrai borzasban verhetetlenek. De így van ez ott mindennel. Jók a leveseik is, van csapolt sör - miért is ne lenne -, sőt nyerőgépezhetsz is. Tömegközlekedéssel nehéz megközelíteni, de gépkocsival közvetlen az étterem előtt parkolhatsz, ezért is csipázom a helyet - jó időben pedig a diófa alá kiülve óriási élmény.
Ezen kívül a kispesti Gulliver is jó hely. Skót tekercsük mestermű, a desszertjeik is jók és ott végre nem coca-cola van, hanem pepsi. Két megálló 50-es villamossal a Határ úttól, parkolni szintén majdnem közvetlen az étterem mellett lehet és jó a kerthelyiség is nyáron. Recommended kategória ez is.
Gundel? Az egy szar.

bugkiller 2008.12.15. 18:17:47

P.lőrinc. Kakas vendéglő.
Próbáljátok ki, nem lesz csalódás.

DonCiccio 2008.12.15. 18:20:57

Miért nem a Mátyás pincébe mentetek mindjárt? Az is ugyanolyan xar, csak nehezebb parkolni.

Ol_Sanchez 2008.12.15. 18:21:17

muhahahah

Ejj de nagy paraszt vagy te barátom. Üveg sört az útra. Gyerekszobád volt -e?

bekbórd! 2008.12.15. 18:21:21

A posztíró se gyönge arc, (jó, h nem vbk-t kevertetett be az útra egy pillepalackba), de hogy 2008-ban ilyen menüt kínáljanak az ország talán leghíresebb éttermében...
-Húsleves (Újházy - húha!)
-Lecsós szelet (szűzből - mmmm!)
-Csokitorta (talán nem vajkrémes)

badabing 2008.12.15. 18:24:01

Ebben a gazdasági helyzetben a Gundelben veritek magatokat? Jó lehet a cégetek, nincs szabad állás?

Ofélia . 2008.12.15. 18:25:54

Na épp most akartam félve kérdezni, hogy a mátyáspince most milyen???.

Kb 30 éve voltam. ( anyám fodrásznő volt)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.15. 18:26:51

borozoban is lehet sort inni ha van es a vendeg azt akar
a leves legyen forro!!! z fontos mindenhol
ittt aztan az utcara se mehetsz ki sorosuveggel nemhogy taxiba, de meg a sajat kocsidba is csak bontatlanul es zacskoban
az en kedvencem az outback

Almatlan Jozsi 2008.12.15. 18:26:52

Jichak Kolompár 2008.12.15. 18:00:01
zieglergéza 2008.12.15. 17:12:10

Ezt, hogy számoltad ki?

leves 1.490,--
főétel(igaz,hogy mangalicából):7.770,--
desszert 1.600,--
összesen:15.770,-- ital nélkül!!)

===>>>
Ezt mar en is kerdeztem, es azt a valaszt kaptam, hogy az informacio fellelheto Moricz Zsigmond Tragediajaban. Most szedem le torrentrol...

Kategórikus Imperatívusz 2008.12.15. 18:27:29

Nekünk tavaly volt "céges bulink" a Gundelben. Iszonyú dínom-dánom, udvarias pincérek, rengeteg, és kiváló kaja-pia. Jól éreztem magam.

Almatlan Jozsi 2008.12.15. 18:28:10

Aki 6000-ert nem vacsorazik meg akarhol az nem sikeres ember!

Ofélia . 2008.12.15. 18:28:41

bugkiller: Én hiszek neked: utca házszám??.

bekbórd! 2008.12.15. 18:28:57

Céges karácsonyi buliról mesélte egy pincér ismerősöm, hogy már ők szóltak a főnöknek (aki hozta az embereit kajálni), hogy nézzen a melósokra, mert igaz, hogy az ő bevételük, de úgy látják, hogy már nem azért rendelnek össze-vissza mindent, mert kívánják, hanem mert ingyé' van. Mondjuk, a góré jó fej volt, annyit mondott, egyszer van karácsony...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.15. 18:29:06

ja es nalunk a ceges bulin sincs alkohol
hat ez van
nem orom

Mericles 2008.12.15. 18:30:36

Gundel nálam is kilőve. Betesszük az Astoria étterem mellé a fekete listára.

Valaki ajánlotta a Nótafát Kispesten. Megerősítem, hogy jó a konyhájuk, de szerintem kicsit magasak az árai, és nagy hiba, hogy egy évvel ezelőtt még mindig nem volt csapolt sörük. A pincérek viszont profik.

Jó kis étterem a kategóriájában még Kispesten a wekerlén, talán az Esze Tamás utcában a Két Jóbarát vendéglő. Van ott egy nagydarab idősebb pincér, tiszta monarchia hangulatot áraszt :)

Szent Jupátban tíz éve nem voltam, de akkor egy kíváló rántott szeletet ettem. Ismerőseim panaszkodnak, hogy nagyon füstös. De ziglergézát megnézem még idén.

Nem tudom, van -e éttermi topic, én nagyon szeretem a hasam és talán túl sokat is költök étteremben.

Ofélia . 2008.12.15. 18:32:19

kategórikus: Na a céges buli itt kezdődik.

Mindent étlaprol ami belefér.

Na persze piánál egy bizonyos határig már ami a minőséget illeti.

Ofélia . 2008.12.15. 18:35:30

hagyma: Céges buli pia nélkül??.

Fogadjunk, hogy azóta nincs mióta megdugtad a vezérkar összes nőnemü tagját.

Alkusz · http://www.linkkatalogusok.com 2008.12.15. 18:36:27

Annyit "iszom-eszem" étterembe kell menni, mondjuk a mongolba, és nincs gond.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.15. 18:37:18

amugy a legprofibb hely/NEKEM/ egerben a Feher Szarvas colt
normalis kiszolgalas profi kaja
mongyuk nem volt olcso
remelem meg megvan
ha nalunk tartanak ceges bulit ott vannak szeszek es qrwa jo felszolgalok
foleg en

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.15. 18:39:33

ofelia
a mi hotelunk olyan kettot tart 1 evben
az egyiket bent a szallodankban ott nincs csak szoda meg viz a kaja melle
a masikat altalaban egy parkban ott meg elbol nem lehet mert tiltja a torveny
nem is nagyon jarunk Maryvel, vagyis csak megkajalunk oszt adijjosz

Átlagarcú 2008.12.15. 18:43:23

...hát nem szégyellitek magatokat? A poénkodás kedvéért emberek százezreit riasztjátok el a Gundeltől. Micsoda felelőtlen hozzáállás ez?
Teljesen el vagyok szömpöntyörödve. Millen népek vannak...

stopper 2008.12.15. 18:43:34

A Gundelban mindeni így jár, oda csak egyszer mennek az emberek. A francia csoportra simán rászóltak, hogy a borravaló 10% és nem 8....

Ofélia . 2008.12.15. 18:53:13

sörecet: Szöntyömpöntyörödve kolléga szöntyömpöntyörödve. Ez FONTOS!!.

silent76 2008.12.15. 18:55:02

Gundel egy rakás sz@r. Még pesti szállodás koromban meghívtak minket a Borospincébe, hogy ismerjük meg a helyet, és ajánljuk a vendégeknek. A kaja borzasztó volt, a felszolgálás kritikán aluli. Valóban a kommunizmusból ittragadt lúdtalpas pincérek dolgoznak/dolgoztak ott, akiknek a vendég nem vendég, hanem "madár", vagy "latabár" vagy ki tudja még milyen gúnynevekkel illetik.
Mindegyikre ráférne egy külföldi tanulmányút. Dolgoztam Zürich egyik legjobb éttermében ( www.parkhuus.ch ), és itt akkor is kedvesek voltunk a vendéggel, ha farmerban jött, és sört ivott, vagy vörösbort kért a halhoz. Ugyanis ezt kérte, ezért fizet, nem pedig azért, hogy egy hónaljszagú pincér kioktassa arról a 3 elavult gasztronómiai alapelvről amit tud. Többet ugyanis a gundeles pincérek a szakmáról nemigen tudnak. Max. azt, hogy hogyan lopják meg a tulajt, és hogyan nyúlják le a vendéget.

Átlagarcú 2008.12.15. 18:57:12

Mondhassuk úgy is, csak elolvasni sem bírom, nemhogy leírni. Node ez már csetelésnek számít, oszt maj megen kihúzzk...

kritikusolvaso 2008.12.15. 19:01:55

csökött magyar lehúzos hely. nehogyma ilyen szarokba jarjatok, ott az említett ady utcai cucc, vagy a paprika

gundel bazze kiafaszommegyoda

Koli 2008.12.15. 19:05:38

Bugkiller kollega,
én is a Kakasba viszem a vendégeimet.
A környéken mondjuk a legdrágább hely, de tuti, visszatérően jó minőséget kapok kiszolgálásban és ételben egyaránt.

nyuszifül67 2008.12.15. 19:19:32

Tényleg sok jobb és izgalmasabb étterem nyílt már a Gundelnél. Legújabb kedvencem a Tigris étterem a belvárosban.
Ajánlom mindenki figyelmébe!

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.12.15. 19:22:57

talán az is mond valamit, hogy életemben az egyetlen bor, amit visszaküldtem, mert ihatatlan volt (vissza is vitték :) ), azon ennek a rettenetes műintézménynek neve vót.

ge-za (törölt) 2008.12.15. 19:28:13

Nem tudom mit vársz egy "úri" helytől??
Szvsz az ilyen helyekre nem jól lakni mennek az emberek,hanem azért,hogy énmárittisvoltambebebe.

Ohmygod 2008.12.15. 19:29:29

Én nem tudom, ilyen vagyok, de észre sem vettem, hogy nincs ékezetes betű a levélben...
Csak miután valaki megjegyezte.
Én is meglepődtem ,hogy hogy nem tűnt fel nekem..
Hiába, a rutin meg az évek ;)

Leonce 2008.12.15. 19:29:31

Egyszer én is elkaptam egy beszélgetést , ami rólunk szólt a gundelben, mely szerint már csak másodosztályú vendégek vannak itt.Borravalót természetesen másodosztályú szintűt kapott. Csókoltatom a pincért.

sandor68 (törölt) 2008.12.15. 19:33:47

silent76 király vagy. pont úgy van ahogy írtad :)

erogén zónapörkölt 2008.12.15. 19:35:02

Pesti szállodás koromban én is jártam a Gundelben párszor. Na, max 8-10x. Nem volt a gasztronómia csúcsa, de nem nagyon volt rajta mit fikázni. A kiskunmiújsági butykos vendéglőt azért orrhosszal előzi.
Ja: a meleg kaját csívingbe rakták. A hideg kajákat meg - míly meglepő - hideg tálra. És ami megmaradt, azt senki sem vitte haza dogibegben.

bervas · http://mt10.blog.hu 2008.12.15. 19:36:14

Még egy étterem:
Bugaci Csárda. A nyáron kétszer estünk be motoros csapattal. Megyünk jövő nyáron is. Jók a padok a hársfák alatt.

A honlapjuk borzasztó, de ne ijesszen el senkit.

Ofélia . 2008.12.15. 19:36:21

Elrettendő példának ajánlanám még a gerlóczy utcába lévő műintézményt is.

Kiírva: pisztráng 3000 jó magyar huf de mivel házassági évfordulónk volt és imádjuk a jó halat bementünk.

A hal párolva és teljesen ízetlenül( még norbit is a guta ütötte volna meg) viszont nem ám egy egész de egy fél filé fele viszont az művészien agyusztálva .

Mellé hárfazene de olyan hamisan, hogy tényleg a víz alatt is hegeszteni lehetett a hangal.

Ja és felhívták a figyelmemet a 10 százalék szervízdílyra ami persze nem szerepelt a számlán.

Harsány un. ördögi kacajjal távoztunk és a fagyasztóban lévő csirkepaprikást+ nokedli száműztük a mikróba és jóízüen megettük.

Egy éve akarom ezt kiírni magambol Bocsika.

Moon_Safari 2008.12.15. 19:36:33

from Mxxxxxx Áxxx [Moxx_Saxxxxx]
to info@gundel.hu
date Sun, Nov 9, 2008 at 3:09 PM
subject Internetes újságcikk Önökről
mailed-by gmail.com


Tisztelt Vezetőség!

Az alábbi angol nyelvű cikk jelent meg az étteremről:

www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/food_and_drink/eating_out/a_a_gill/article5057842.ece

Különösen szomorúan emelném ki az alábbi jellemzést belőle: "There is no known defence against an adult male gypsy violinist in an enclosed space: in a Hungarian restaurant, no one can hear you scream." Vagyis, "Jelenleg nincs ismert mód egy felnőtt roma hegedűs elleni védekezésre zárt helyen: egy magyarországi étteremben senki sem hallja a segélykiáltásaidat."

:(


Szimpatikus üdvözlettel,

egy egykori vendég

ildsisy 2008.12.15. 19:37:19

Elég nagy étterem járó vagyok! Vágyaim közé soroltam valamikor a Gundelt...és a Mátyás pincét, de most lemondok így a Gundelről nagyon szívesen, hiszek nektek.

eLzsÉ 2008.12.15. 19:39:14

Nem látok különösebb problémát.

Aki foglalkozik a kérdéssel, régóta tudja, hogy a Gundel egy fos.
Aki nem foglalkozik és beleszalad egy ünnepi ebéd során, az anyázhat, joggal, de többet nem megy ő sem.

A post-író tök ingyen gyarapodott egy hasznos tapasztalattal:)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.12.15. 19:40:19

tényleg van még, akinek újdonság, hogy a Gundel egy fos?

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.12.15. 19:40:51

A Gundel pincérei meg -- gondolom -- azóta azt mesélik, hogy mekkora surmók jártak náluk.

---

Másrészt meg egy magát nagyra tartó hely a zónamenüt is csinálja meg rendesen (ha már van ilyenje).

jokkmokk 2008.12.15. 19:43:16


ez kell sok burzsoának..
menüt enni a Gundelban?
nem vagytok sikeresek...

még szép, hogy kinéznek.

milyen volt az öltözéketek?
Gundelban néhány éves tapasztalatom szerint előírt férfiaknak ing-zakó, nőknek kosztüm, vagy más elegáns megjelenés.

Szóval ha farmerban, polárpulcsiban tiszteltétek meg a helyet, akkor ne csodálkozzatok.

Matiz Papa (törölt) 2008.12.15. 19:52:38

Szerintem még a Philippe-vel is jobbna jártatok volna.

el 2008.12.15. 19:57:52

Ide menjetek: "A konyha" 3.ker-ben! BRUTÁLIS!

jokkmokk 2008.12.15. 19:59:19


Férfi vendégeinktől esténként megkívánjuk a zakó viselését.

Kutyát, macskát és egyéb kedvenceket a teraszon és a kertben látunk szívesen.

www.gundel.hu/etterem/index.php?lang=hu&mid=13

jokkmokk 2008.12.15. 20:00:54


az itallapot nézegetve 900 HUF egy 0,33-as sör. lehet a taxisnak kérte:)

2008.12.15. 20:08:35

Lehet, hogy Ozy azóta a Gundelben pincérkedik...? :)

Veres Gabriella 2008.12.15. 20:19:07

Nem tudom, nekem csak jó emlékeim vannak a Gundelről. Ott volt az eljegyzési vacsorám és minden kifogástalan volt, a pincérek pedig kedvesen bántak velünk.
Igaz mi nem akartunk vinni a hazaútra egy doboz sört!

Xezs 2008.12.15. 20:20:59

Azért a vendéglősök is felfoghatnák már, hogy amit 2dl-es csészében adnak az minden csak nem leves. Lehet lé vagy lötty, akármi. A leves valahol fél liternél kezdődik, természetesen jól megrakva sűrűjével is.

Az a pincér aki meg hülyének nézi a vendéget azért mert sört kér, kapja be. Nehogy már eldöntse hogy a vendég mit óhajt, pláne meg akkor ne, ha nem a vendég választotta a helyet, hanem a cége.

Egyébiránt a posztíró is jó nagy balfasz, útra sört a sarki kocsmából viszünk csak, de akkor sem taxiba, taxisok idegbajt kapnak az ilyentől. Megjegyzem jogosan, mert ha összeborogatod a kocsiját sörrel, baszhatja az estéjét, nem lesz több fuvar. Nem éri meg kiszolgálni valakit ha utána lőttek a többinek.

Gerolsteiner 2008.12.15. 20:25:27

Ha hideg a kaja, jogos a panasz, a vendég szóljon, a pincér pedig hozza helyre a hibát. A vendéget rohadtul nem érdekli, hogy elromlott a mikró vagy a pincér két kilométeres kerülővel hozta a kaját.
Ha a vendég a borozóban sört kér, akkor nyilván azért teszi, mert a sört szereti. Ha meg ráadásul kap is, az azt jelenti, hogy a borozó fel van készülve az ilyen vendégekre. A pincér tehát ne húzza a száját.
Ha a vendég kér egy sört elvitelre, akkor a pincér ne bontsa fel az üveget.
Mert én még úgy tanultam: Der Kunde ist König!

Xezs 2008.12.15. 20:28:16

amúgy meg ha panasz van az étteremre, be kell menni egy grinédláncsörrel és rendet rakni

MosoMasa 2008.12.15. 20:33:13

he! mennyünk a gundelban, oszt rendeljünk valami ócsót - de majd jól lefényképezzük magunkat, hogy mi ám ottan szok zabálni! Meg jól beírunk a panaszkönyvbe, hogy lássák mán, milyen keménycsákókkal van dolguk a köcsög fonnyatt pincéreknek!
Na azé!

elzee 2008.12.15. 20:36:11

látszik, hogy a kedves vendég nem sűrűn jár ilyen helyen... ha hideg az étel: szólni azonnal. Az adagok teljesen normálisak, egy étterem nem attól lesz jó hogy 2000 ft-ból bezabálsz. A "dogibag" sört inkább nem kommentelném...

EÖ (törölt) 2008.12.15. 20:37:27

nekem már az Áll a Zalku-ban sem tetszett a fószer, gondolom milyen lehet a vendéglője
:)

EÖ (törölt) 2008.12.15. 20:46:40

hülye az a pincér, aki a 300 forint beszerzési árú sört nem szolgálja fel 900 forintért
nekem kurvára mindegy lenne, hogy mit csinál a kedves vendég vele, miután kaszáltam rajta 600 pénzt

Boo 2008.12.15. 20:47:57

"ne ontse ki a boros poharba a sort, elboldogulok vele, de akkor mar elkezdte a muveletet, mondom neki igy is jo, erre o, elobb idd meg ami a poharban van, haaat ez igazan szep, micsoda vendeglatas!"

Na itt már borítani kellet volna a pincérre valamit.
(Megjegyzem mindig kételyeim vannak az ékezet nélküli klavi használókkal szemben)

EÖ (törölt) 2008.12.15. 20:50:22

ápropó "dogibeg"

nekem szimpatikus az, hogy hazaviszed a maradékot és nem megy a kaja 50%-a a szemétbe

ha neves ámerikai vendéglőben nem égő, akkor itt se legyen már az
persze sok olyan embert látni, akik a f.szt is zsebkendővel fogják meg

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.15. 20:51:17

Xezs 2008.12.15. 20:28:16
"grinédláncsörrel" az mi???

Gruppensexführer 2008.12.15. 20:51:53

Egy pozitív és egy negatív élményem van a Gundelről. Kezdjük a pozitívvel: Életem kiemelkedően legfinomabb borjúpörköltjét ettem náluk, tojásos galuskával. Tényleg nem volt egy brutális méretű adag, viszont remekül eltalált volt a pörköltlé ízesítése és NULLA mócsing volt a húsban! A negatív élményem elég meglepő volt: desszertként Gundel palacsintát kértem, naívan azt gondolva, hogy az étteremről elnevezett édességnek itt rendkívül finomnak kellene lenni. Ehhez képest, teljesen középszerű volt, egy csomó cukrászdában ennél sokkal jobban készítik el. Nem volt kifejezetten rossz, de a várakozásokhoz képest egyértelműen csalódást okozott... :-((

feltételes reflex 2008.12.15. 20:52:33

ebben a sztoriban mindenki paraszt.

legparasztabb pedig a Gundel, mert az még hirdeti is magát, úgy mint a kifogástalan minőség esszenciáját.

tomcsi71 2008.12.15. 20:55:39

1) ha valóban "magas konyha", akkor rendben van a kicsi adag, ott ugyanis a cél, hogy az egymást követő fogások ízei + a hozzájuk felszolgált borok valamiféle harmóniát hozzanak létre... de az újházi tyúkhúsleves, lecsós szűzérme az magyaros kaja, tehát még a gubdelben is akkora adag legyen, hogy magyarosan jóllakhasson az ember... a hőmérsékletről meg nem is beszélve...
2) egy étterem csak akkor legyen népnevelési intézmény, ha a kedves vendég igényli (pl. ehhez a fogáshoz milyen bort/italt ajánlana?), egyébként ha a kedves vendég az itallapon szereplő sört és limonédét öntet össze (lásd radler) és azt vedeli a tejszínes-vargányás fogasfilé mellé vödörszám, akkor a pincér azt hozza ki mosolyogva, mert azért kapja a fizetését, hogy kiszolgálja a vendéget, akkor is ha az illető esetleg messze lakik az aszfaltozott bekötőúttól...
3) én ugyan nem jártam még a gundelban, de gondolom nincs kiírva az ajtóra, hogy sört elvitelre nem árulunk...
4) próbáljátok ki ha arra jártok Kecskeméten a Vén Diót... közepes árak, remek magyaros kaják, és csak a hozzám hasonló pokolbélű vendégek kérjenek levesből és főételből is teljes adagot... átlagembernek a gyerekadag is bőven sok...

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.15. 20:58:37

tomcsi71 2008.12.15. 20:55:39

ez tetszett! :)

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.15. 21:00:35

Boo 2008.12.15. 20:47:57
"(Megjegyzem mindig kételyeim vannak az ékezet nélküli klavi használókkal szemben)"

van olyan is aki tudna, de nem akar, sőt még buszke is rá...de ő ma hagy-juk! :)

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.15. 21:01:40

tüvapok 2008.12.15. 20:51:17
Xezs 2008.12.15. 20:28:16
"grinédláncsörrel" az mi???

vazze rájöttem.....:)

Horatio 2008.12.15. 21:06:59

Ne felejtsünk el különbséget tenni a megebédelős-megvacsorázós és a gasztronómiai élményt nyújtó éttermek között. Utóbbi nem arról szól, hogy degeszre edd magad egy fogásból, hanem, hogy kapj egy maradandó emléket a konyhaművészet területéről. A két terület éttermeit ne hasonlítgassuk össze egymással.
Szerintem a Gundel a legrosszabb ár-érték arányú éttermek között van az országban.

Boo 2008.12.15. 21:13:58

Az elvitellel szerintem semmi gond. A soproni Jégveremben nem csak fóliát, hanem bilagitot is adtak. Aki helyben lenyomja ott a Tepsiscsülköt, azelőtt kalaplengetésem.

hiszti 2008.12.15. 21:14:05

Azt kellene megvesszőzni a történet szereplői közül- a hidegen tálalt meleg étel elkészítője után- aki ilyen csapatot a Gundelbe küldött.
Ilyen feneketlen bendőjű, több tortaszeletet befaló, maradékot cégesbuliból hazavinni szándékozó kollégáknak kockásabroszos, velőspacal-kakastökepörkölt-csülökpéknémódra menüvel rendelkező egységbe kellett mennie. Valaki nem ismeri a kollégáit?
Ennyire sem?
Pedig ez a munkahelyi kávézásból is leszűrhető pár hét alatt.

Xezs 2008.12.15. 21:23:20

hiszti: Már megbocsáss, de étterembe nem azért mész hogy jóllakj? Miért feneketlen bendőjűzöd le azt, aki szeret emberesen jóllakni? Vagy te étterem után még otthon eszel egy kis kenyeret kolbásszal?

Amúgy srácok, ki van benne hogy elmenjünk a Gundelbe vagy 10-en, és csak annyit mondjunk, hogy egy sör lesz fejenként, ELVITELRE! Kibaszná a biztosítékot vajon?

Boo 2008.12.15. 21:26:08

Xezs: Szerintem melegen hoznák neked XDDD

Átlagarcú 2008.12.15. 21:28:05

Maradok a Kádárnál a Klauzál téren. Már a faterom sem tudott benne csalódni és én sem. Jóétvágyat

Átlagarcú 2008.12.15. 21:29:08

...persze kizárólag táplálkozási céllal.

Rajmond 2008.12.15. 21:31:13

utána majd elmeséljük a Homáron hogy mi volt :)

Rajmond 2008.12.15. 21:36:06

de én csak annyit fogok mondani: cinnamon

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.12.15. 21:37:12

Különben is céges murit nyaralóba szervezni, kurva sok töménnyel és pörkölttel. Hajnalig. :)

Átlagarcú 2008.12.15. 21:41:01

Be kell ülni a gundelba és telefonon rendelni kell egy pizzát a Hut-ból.
A fiam egy szer már megcsinálta a mekiben. Nagy sikere volt.

hiszti 2008.12.15. 21:42:50

Xezs: saját tapasztalatot írtam, és a feneketlen bendő nem bűn, csak baromi sokba kerül megtölteni. A körülöttem lévő férfi családtagokat nem is teszem ki ilyen stressznek, mint a kávéscsészés leves, összemaszatolt két szál snidlinges tányérral.
Coltnak igaza van. Nyaraló és bográtsch.

Rajmond 2008.12.15. 21:43:08

sörecet
és nem balhéztak a mekisek a pizza miatt?

vércica 2008.12.15. 21:43:45

Sört a taxiba:
- Elnézést, befér ide 3 pár virsli és egy rekesz sör?
- Persze.
- Akkor, BROÁÁÁÁÁÁFFF!

Átlagarcú 2008.12.15. 21:45:43

Ede vendégházában kellene főzni a kis faszenes grillen.

Rajmond 2008.12.15. 21:46:24

és törött üvegasztalra tálalni!

Xezs 2008.12.15. 22:23:37

hiszti: ja értem, tehát te nem leszóltad őket, ez esetben bocsánat hogy nekedmentem. Viszont az a vendéglátós aki nem akarja jóllakatni a vendéget, és kiszúrja a szemét mindenféle mini vacakkal, az adja vissza a végzettségét és menjen düznihegesztőnek. A vendég két dolgot akar: Finomat enni/inni, és olyan mennyiséget amitől jóllakik/nem szomjazik (most nem az alkoholról beszélek, ott 20 sör se elég hogy ne szomjazz).

És ha valamelyik olvassa ezt, akkor üzenem mégegyszer, hogy a 2dl-es vacak az minden csak nem leves! Tessék odarakni egy szép nagy tányérral, nem olyan nagy költség az.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.12.15. 22:27:09

@vércica : Attól hogy nem tudnak helyesen írni, még főzhetnek mocskos jól :)

Pécsett pl. a János Pince (ha nem az István az, mindig keverem) atom ronda hely, tele idült alkeszokkal, de olcsó a kaja és a 10 ujját megnyalja az ember utána :)

vércica 2008.12.15. 22:30:20

ColT, azok sem tudnak írni? :-D

Mylady 2008.12.15. 22:45:41

Nem a Gundelt akarom védeni (isten ments!), inkább kicsit OFF: azért amit a céges partikon tudnak egyes emberek művelni, az se semmi.
Mi általában minimum 4csillagos helyre megyünk, sokszor ég a pofám, annyira nem tudnak egyesek viselkedni. Sokan nem valók ilyen helyre.

Nálunk pl vannak olyanok, akik mattrészegek mire megérkezik a többség és énekelve, üvöltözve, düllöngélve üdvözölnek mindenkit közvetlenül a management fogadósora után :)))

De említhetném azt a kolléganőt is, aki már este 8-kor seggrészegen minden szembejövőnek a nyakábaborult azzal, hogy mennyire szereti és egyszerűen nem lehetett levakarni. Ha arrébbléptél, dőlt utánad.

Vagy aki asztalnál ülve beszéd közben nyomatékosításképpen a kezében lévő poharat csapdosta az asztalhoz. Szép, művészi kinézetű borospoharat. 1 pohár/perc tempóval beszélt. Szegény pincér meg mindig ugrott, hogy újabb poharat adjon. Egyre kevésbé volt őszinte a mosolya. Aztán pár perc után szóltunk neki, hogy ne fáradjon és lerámoltuk a csaj elől az asztalt.

Szoktam figyelni a pincéreket. Udvariasak, kedvesek, mosolyognak, ugranak azonnal, de ilyenkor látni az arcukon a viszolygást: Na, a sok hülye paraszt egyszer egy évben betódul egy elit helyre, ahol ingyé' van minden, és lemegy állatba.

Ja, és ez egy bank. Elsöprő többség értelmiségi.

Xezs 2008.12.15. 22:45:45

Nah a kínaiakról ne is beszéljünk. Nem igaz hogy nem tudják megnézni hogy ezer másik helyen hogy van a BÜEF pontosan leírva, vagy csak odamennének egy magyarhoz hogy: -helló baszod, itt van 2000 Ft, írd már le helyesen. Ezt még elmutogatni is el tudják, nem kell nyelvtudás. Ez szimplán igényesség kérdése, amit kínai étteremben elvétve találsz, pedig a népcsoporttal úgy ánblokk semmi bajom.

takacs 2008.12.15. 22:48:26

A Harkány melletti Tenkes Csárdában olyan libamáj pástétomot adnak lilahagyma lekvárral,saját kemencés kukoricakenyérrel (2ezer pénzért),hogy az összes gundel elmehet kapálni. A kiszolgálást pedig a maximális 10 pontra értékelem.

Xezs 2008.12.15. 22:48:55

Mylady: Ne csodálkozz, minden nagyvállalatnál a vállalati partyn engedik ki az emberek a fáradt gőzt. Ez külföldön sincs másképp, sőt, onnan még veszettebb bulikról hallottam mint idehaza. Amelyik cég ilyet szervez egy vállalat dolgozóinak, annak be kell kalkulálnia hogy egyesek állattá válnak aznap este. Ha kár keletkezik a vállalat úgyis fizeti, az meg majd elszámol valahogy a dolgozójával, ő dolguk. Persze ha valaki nyilvánosan botrányos, az senkinek sem jó. De a lerészegedés szerintem már-már természetes egy ilyen bulin.

sárkánylábasárga 2008.12.15. 22:49:22

ColTnál a pont! Valamire való céges buli nincs jó pálinka nélkül. A pörkölt opcionális, de mindenképpen ajánlott. Természetesen bogratschban készítve!

Mylady 2008.12.15. 22:53:47

Arról meg ne is beszéljünk, mi folyik a kajáért. Svédasztal. Hivatalos rizsa után elhangzik a "jóétvágyat!". Kb. 200 szék nagy robajjal felborul és fél pillanat múlva már nemlátni a tálalót.

Mi szoktunk várni 5-10 percet, és mikor elvonult a csürhe, akkor megyünk oda megnézni, hogy mit lehetett volna enni.
Mondjuk én nem szoktam elájulva lenni a kajától (elég válogatós vagyok), de van aki végigzabálja a komplett választékot kétszer, ezáltal háromszor annyit eszik, mint amennyi elég, csak mert ingyé' van.

Belegondoltam már többször: ha én vezető lennék és ezt látnám, szerintem másnap kirúgnám a cég felét.

PistonHead 2008.12.15. 22:53:57

"Férfi vendégeinktől esténként megkívánjuk a zakó viselését."

Namármost ha én az ötcsillagos Kempinskibe rövigatyában és pólóban esek be (szoktam), akkor is rezzenéstelen arccal és udvariasan szolgálnak ki.

Mégis ki a faszomnak képzeli magát a Gundel, hogy elôírja nekem, a fizetô vendégnek, hogy hogyan öltözködjek?

sárkánylábasárga 2008.12.15. 22:58:32

Mylady
Az, hogy páran már részegek, mire a többség megérkezik, csak azt jelenti, hogy a többség késik. Késni pedig nem szép dolog. Még értelmiségieknek sem!

Mylady 2008.12.15. 23:01:34

Xezs: tudom én, évente egyszer, ráadásul a cég fizeti, akkor hajrá. Csak nem értem.
És tudod milyen szarrágóak az emberek? Pedig nálunk (pénzügyi szféra) a többség nem keres ám rosszul, mindenki megengedheti magának hogy néha étteremben egyen. Ennek ellenére úgy viselkednek, mint aki még sosem látott ilyet.
A svédasztal az külön szenzáció! Mindig hallani előre a lelkesedést, hogy "hú, svédasztal lesz!"
Szerintem szánalmas.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.15. 23:04:27

neves amerikai etteremben annyira nem ego a togo box, hogyha tobbet hagysz a tanyerodon kifejezetten rakerdeznek

tuvapok felejts mar el

Piston Head
a mi ettermunkbe nem esnel be rovidgatyaba, mert nem engednenek bejonni
a tobbi vendeg miatt

PistonHead 2008.12.15. 23:06:40

"Ennek ellenére úgy viselkednek, mint aki még sosem látott ilyet.
A svédasztal az külön szenzáció! Mindig hallani előre a lelkesedést, hogy hú, svédasztal lesz!"

Miért, van, akinek nincs más öröme az életben :)

Mylady 2008.12.15. 23:07:07

Sárkánylábsárga: azt képzeld el, pl 6-kor kezdődik az egész buli, a management fogadósora 1/2 6-kor áll fel a bejárathoz, elvileg onnantól lehet bemenni. 3/4 6-kor megérkezel, néhányan már mattrészegek. Az az igazi művészet. Bár nyilván bemelegítettek délután az irodában :)))

sárkánylábasárga 2008.12.15. 23:08:56

jaj Mylady, ne legyél már ilyen finnyás! Láttam én már céges buli végén igazgatót, aki az asztalokon maradt palackokból összeöntögette a bort útravalónak. Pedig "multi" cég német embere...

PistonHead 2008.12.15. 23:11:40

"a mi ettermunkbe nem esnel be rovidgatyaba, mert nem engednenek bejonni a tobbi vendeg miatt"

Akkor sajnos máshova viszem a pénzemet.

Az viszont érdekes, hogy a 4-5 csillagos szállodákban rezzenéstelen arccal szolgálnak ki, és csak az ilyen III. kategóriás csehók lovagolnak a dresscode-on, mert azt hiszik, attól menôbbek lesznek.

Mylady 2008.12.15. 23:12:55

Néhány éve Szegeden voltunk családilag (kb 12 fő) egy étteremben, a nevére nem emlékszem. Előre be voltunk jelentve, mert ugye 12 fő az 12 fő, nem várható, hogy csak úgy kiszolgáljanak egy 100 férőhelyes étteremben vasárnap délben, max 3/4 ház mellett :)
Az ételre konkrétan több mint 2 órát kellett várni, közben féltucatszor megkérdeztük mi lesz már. Sűrűn elnézést kértek, kicsit elcsúszott a konyha, nem számítottak ekkora tömegre. He???
Könyörögnünk kellett, hogy legalább a sütit, amit vittünk, azt rakják fel az asztalra. Úgyhogy először süti, aztán ebéd. Klassz volt.

(Nem, nem kérek beszólásokat az étterembe vitt süti miatt, születésnapot ünnepeltünk, előre egyeztettünk a hellyel, hogy lehet-e ilyet)

PistonHead 2008.12.15. 23:14:41

"Láttam én már céges buli végén igazgatót, aki az asztalokon maradt palackokból összeöntögette a bort útravalónak. Pedig "multi" cég német embere..."

Ôt valszeg büntetésbôl küldték a gyarmatokra :)

Mylady 2008.12.15. 23:15:53

jaj, sárkánylábsárga, nem vagyok én finnyás, csak szeretem, ha az emberek kellő méltósággal viselkednek. Semmi extra, csak maradjanak emberek, könyörgöm. Főleg, ha egy társaságban vagyunk.

Mylady 2008.12.15. 23:17:49

PistonHead: általában büntetésből jönnek ide. Vagy legalábbis annak szánja, aki ideküldi őket. Azt meg sosem tudja meg, hogy azért ez nem annyira Balkán ám, mint ők látatlanban gondolják :)

PistonHead 2008.12.15. 23:20:11

Mylady: lehet. Mindenesetre az eddigi tapasztalataim alapján én nem mennék önként oda dolgozni.

sárkánylábasárga 2008.12.15. 23:22:24

"Ôt valszeg büntetésbôl küldték a gyarmatokra :)"

Az lehet, viszont alighanem megtetszett neki a dolog, mert nem nagyon akart továbbálni. Most Mexikóban szürcsöli a tequilát...

PistonHead 2008.12.15. 23:25:51

"Az lehet, viszont alighanem megtetszett neki a dolog, mert nem nagyon akart továbbálni. Most Mexikóban szürcsöli a tequilát..."

Könnyen lehet. Itt garantáltan kinézték volna bárhonnan, ha összeöntögeti és elviszi a maradék bort, úgyhogy azt mondanám, a jelek szerint megtalálta a maga társaságát :)

herk 2008.12.15. 23:28:02

"...és onnan vadásznám össze az ékezetes betűket... mondjuk, de csak ha tisztelném azt, aki el akarja olvasni. Egy csomó mondathoz egyszerűen nincs türelmem, nem bocs."

LOL. Lehet,hogy gigaKocka vagyok, de e komment elolvasása és visszagörgetés után vettem észre, hogy nincsenek ékezetek a posztban :)))
Pedig teljesen végigolvastam :)

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.15. 23:33:34

hagyma 2008.12.15. 23:04:27

nem megy, pedig próbálom! Örömmel töltött el, hogy megtaláltad a kis anagrammámat! :)

na mikor indul a cset?

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.15. 23:38:19

hagyma 2008.12.15. 23:04:27

különben is csípem a burád csak rosszul fejezem ki magam! :)

Xezs 2008.12.15. 23:50:29

Mylady ne legyél finnyás. Egy melóhelyen különböző szokások ütköznek, mindenki máshogy él meg egy céges bulit. Én azt is megértem aki visszahúzódik, és azt is aki visítva rohangál körbe-körbe. Ez utóbbin legalább lehet röhögni és utólag sztorizgatni. Ha meg valakinek végképp nem tetszik, nem muszáj elmenni. Mondjuk ami céges bulin én voltam, ott nem volt szétrabolva a svédasztal, kulturáltnak láttam a zabálást, persze lerészegedés volt, nem kicsit :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.12.15. 23:56:54

@vércica : Ha jó és óccó a kaja akkor kit érdekel hogy írnak :D

Azért egy Homár az más. Ez kultúrtársaságMUHAHAHAHAHAHA :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.12.15. 23:58:50

"ott nem volt szétrabolva a svédasztal, kulturáltnak láttam a zabálást"

Hát én ahol svédasztal volt, ilyet nem láttam még. Zabál mindenki mintha muszáj lenne :D

Fashionistas 2008.12.16. 00:10:29

Az egyik legnagyobb Gundel étterem által szervezett Opera bálon volt szerencsém 8-9 éve dolgozni... Hát az nem céges buli volt, de mi kis fiatal pincérek örömmel néztük, ahogy a Soma Mamagésa művésznő matt részegen az egyik páholyban elégíti ki az egyik férfivendéget orálisan
Azok a régi szép idők... Hol vannak már..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 00:15:48

tuvapok
en tudom hogy nincs koztunk semmi gond'
na ez mar cset
en amugy nagyon birom a buffe rendszert
klasszul nyugodtan osszeszedem amit akarok enni, de most rantott hus lesz petrezsejmes ujburgonyaval
Mary meg sose evett ilyet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 00:17:54

Mylady
mikor zummolhatok mar ra a dekoltazsodra?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 00:28:04

es man hogyne lennek buszke:)
a heten amrikai leszek
es ez nekem FONTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vauvauvau 2008.12.16. 01:16:47

Mástól is már hallottam, hogy marha drága hely, nyakkendős rablóbanda dolgozik ott!
Állítólag a maffia is a haverjuk.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.12.16. 01:17:53

Grat Hagyma :)


Másik, hogy ami drága az nem lesz mindjárt színvonalas hely is. És persze egy szíbvonalas hely is süllyedhet mélyre.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 01:26:34

azt is meg kell mongyam sose voltam a Gundelben
nem kerestem rosszul otthon, de mar a neve is draga volt
az un. ceges bulikat meg mindig hazon belul tartottuk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 06:04:44

Priston head
a mi szallodank az 4 gyemantos historic
haaaat a reggelizo helyre esetleg, bar nem lenne boldog mindenki de talan oda
dehogy begyere vacsorazni az english grillbe rovidgatyaba mer ugy gondolod a penzedert mindent
hat nem kisapam
nam
sose
a vegen nudista strandot csinaltok egy elegans etterembol, mert megfizetitek
NEM!!!!
ez FONTOS!!!!!!!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 06:10:23

ja egyebSt igen utalom azt a hozzallast ha megfizteme azt csinalok amit akarok
hat nem
ha rovidgatyaba akarsz vacsorazni ide nem jossz be az tuti es igen nem lesz senki boldogtalan hogy mashova viszed a penzedet
vidd oda, ahol ez nem gond

Shagrath 2008.12.16. 06:59:03

Szerintem menjük el a Gundelba (úgyis régebben valaki nagyon rávolt izgulva a témára, hogy mi homárosok beüljünk valahová. Sajnos lehet hagyma nem tudna eljönni, de mint konyhai alapanyag biztos ott lenne) és jelentsük be, hogy megjöttünk a homárból és enni szeretnénk. Kíváncsi lennék a kiszolgálásra, meg hogy milyen pofát vágnának.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 07:40:07

augusztusba megyunk haza Maryvel ha minde igaz
de O csak angolul tud rendelni nem-e lesz-e baj?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 07:41:35

vagy fordiccsak a cincereknek?
de akkor meg
ah mar nem is tudom....

Shagrath 2008.12.16. 07:51:04

szerintem az angol baj lesz, mert ha te megszólalsz magyarul azt fogja mondani a pincér, ha tud magyarul miért nem úgy mondja?! És ha a főnököt kéred, majd aszondja ő a főnök érted! Amúgy fapadossal gyertek! FONTOS!!!

hottentotta 2008.12.16. 08:23:06

Fogadjunk, programozó vagy!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 08:24:15

mongyuk az tokeletesen tudja, hogy
qrwaea szeretlek bazmeg
ez nem tudom eleg lesz-e?

Shagrath 2008.12.16. 08:30:38

a bazmeg már elég lesz sztem

schokobanane (törölt) 2008.12.16. 08:37:03

hagyma, szerintem beszélj csak te is szépen angolul, különben baj lesz.

Shagrath 2008.12.16. 08:47:55

és mond, hogy szólítsanak mister onion-nak!

Shagrath 2008.12.16. 09:04:25

amcsik milknek mondják a sört?! Errefelé wine-nak!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 09:12:18

a milket mar nem tudom hol nem szabad magyarul kerni az en fejem se kaptalan
Mary szereti a bort is.
az igaz

Shagrath 2008.12.16. 09:18:54

winekeller-be nem szabad milket kérni itthon, meg nem szabad bomb-ot mondani airplane-en erre figyeljetek oda flight ticket-et lehet viszont fizetni pay-pal-lal vagy überweisung-gal ha a német lufthansa-val jöttök vagy a german wings-el, ha air france-al kérjetek croissane-t is! FONTOS!Wichtig!Important!UWAGA!

EÖ (törölt) 2008.12.16. 09:34:45

mylady

tökre igazad van

nálunk is lemennek csürhébe, bár én az embereimnek megmondom, hogy céges rendezvény és úgy is kell viselkedni, aki nem tud, az megkapja a keretet és elihatja máshol

természetesen nálunk is a lazulásról szól, de szerintem lehet kulturáltan is lazulni és inni

EÖ (törölt) 2008.12.16. 09:39:05

ja azt elfelejtettem elmondani, hogy én a Hermann Ottó Bibliakör Elit Erénycsősz Alakulatának vagyok a vezetője, ennek megfelelően mi vacsora előtt facsemetét ültetünk, vacsora helyett zsoltárokat olvasunk fel (halkan, semmi üvöltés) és folyamatosan aggódunk a világbékéért

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2008.12.16. 09:50:41

Általában mindig - mondjuk 100%-ban - a posztírókat szoktam védeni, de most nekemis nagyon rossz érzéseim vannak. Egy évben körülbelül 10x veszek részt a Gubndelben, és minden esetben kifogástalan gasztronómiai élvezetben volt részem, nem is beszélve a kiszolgálásról, ami az én tapasztalataim alapján valóban szakma csúcsa, ami a legtöbb étteremről nem elmomndható. Természetsen nem kérdőjelezem meg a posztíró igazát, de van egy megérzésem, és javítson ki, vagy nézzen magába ha nem így volt - ha hatalmas kivagyisággal, és hatalmas arccal ugráltatja, leckézteti a pincért hogy ő márpedig most azért is sört fog kérni, akkor ne csodálkozzon, mindenhol emberek dolgoznak. A vendég mindenek előtt, de ha valakit emberségében aláznak, az egy rossz arcot minimum vág, azért nem küld el a picsába, mert a Gundelben vagy, és ot játszod meg magad - ezt az érzésem az alkoholmámorról az elviteles sör erősíti csak igazán. A sörök felszolgálása pedig alapesetben valóban habbal történik - az már szakmai hiba ha nem kérdezte meg tőled hogy habbal vagy anélkül kéred.
A hideg ételek ellen valóban a kommunikáció segít csak igazán. Én ezt az elmúlt években sosem tapasztaltam, sőt! Mivel mindig előmelegített tányéron szolgáltak fel, ez eddig egyszerűen nem lehett probléma.
Összefoglalva - én így érzem, de kérlek írj ha nem így volt - te ki akartad élvezni részegen a királyságot hogy a Gundelben csicskáztatod a felszolgálót, és aztán persze nem tetszik ha valaki emberi módon reagál. Ha azt az elviteles sört a végén nem teszed bele a posztba...de így?

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2008.12.16. 09:52:17

Egyéves Önkéntes mindig meg tudsz nevettetni, ami nem kis dolog, mert nincs humorérzetem...

elwood 2008.12.16. 10:13:13

Nos, amíg a hazai étkezési kultúra a "2000-ér bezabálhatsz, ... kurva nagy adagok vannak" szintjén van addig ilyen gundelekkel leszünk tele.

kispestipeti 2008.12.16. 10:14:16

A jósorsom(?) úgy hozta éveken át diplomatákkal, nem egy-két év alatt zavaros ügyletekből meggazdagodott külföldi üzletemberekkel dolgoztam, majd idegenvezetőként elsősorban amerikai(ez nem minősítés, csak civilizációs hovatartozás megjelölése; USA-beli) vendégeket kalauzoltam. Sokszor jártam ezek okán a Gundelben. Mindezen túl, elég sokat utaztam üzleti és magáncélból a világ (leg)fejlettebbnek(?) kikiáltott részén. Ezek alapján lett elegendő saját élményem eldönteni, és elég hamar felismerni, hogy mi is egy igazán jó étterem.
(nem kell ahhoz gazdagnak lenni, hogy az ember fia, lánya megforduljon egy-két jobb helyen) A mi kis, nyomorúságos Kelet európai világunkban a Gundel egy jó helynek számít. Európai és világ viszonylatban sehol nem jegyzik. Egy éttermet elsősorban a tulajdonos(ai)alkalmazottai, de másodsorban a vendégei tesznek azzá, amivé válik. A Gundel estében nem Láng és Lauder urakon, vagy a szakácsokon múlik a legendává válás,(hiszen ők már bizonyítottak) hanem a minőségi alapanyagok mindenkori garantálhatóságán, a megfelelő helyeken és módon képzett személyzeten, no meg az odajáró, vendégseregen is nagyban múlik, hogy a Gundel azzá váljék, aminek olyan sokan szeretnénk (elvárnánk); Egy kifogástalan, jó és méltán világhírű, magyar étterem. Még nem nőtt fel az átlag és elít magyaremeber egy ilyen étteremhez,(persze tisztelet a mindig létező kivételnek) ezért nincs is szerte ebben a országban. Egyébként pedig minden fanyalgó étteremkritikusnak figyelembe kellene vennie, hogy alapvetően az a jó étterem, ahol a vendég jól érzi magát. Ha nem ízlik valami, hideg a leves, meleg és habos a sör, nem megfelelően viselkedik a pincér, szóvá kell tenni, és el kell jönni onnan, azonnal. Nem kell továbbrendelgetni, azután további csalódásainkat tudatosan gyűjtögetve utólag keményen kritizálgatni. Ott azonnal lerendezni a dogot, és másik helyet választani. Egy-két ilyen felálló vendég nagyot dobna az azonnali önkritika gyakorláson és a hibák mihamarabbi rendbetételén. Tudom ez kellemetlen egy tervezett ebéd, vacsora közben felállni, és persze fizetve a valóban elfogyasztott étel-italt távozni. De meg kell tenni ahhoz, hogy a kritikák valóban célt érjenek.
Ha rossz a céges buli étel-ital felhozatala, arról pedig egy-két hasonlóan gondolkodó kollegával a lehető leghamarabb távozni kell és egy hangulatos kis kocsmában szűkített, de kedvelt társaságban folytatni.(hát igen, ez a saját zsebünkre megy, de akkor azt eszünk-iszunk, ami kedvünkre való) Nem kell annyit szenvedni és folyton kritizálni az egyébként önként felvállalt csalódásokat. Meg kell találni a számunkra legjobban megfelelő helyet, ott jól érezni magunkat, majd nyitni egy fórumot arról, melyek a legjobb helyek az országban-világban céges bulikhoz, családi ebédekhez, romantikus vacsorákhoz, legényes duhajkodásokhoz, és így tovább. Erről kellene hosszan írdogálni, nem az örökös csalódásokról. Akkor, lehet hogy a Gundel egy napon üres marad, míg számos, hangulatos étterem, söröző, borozó, stb. tömve lesz jókedvűen, kulturáltan fogyasztó, igazán odavaló vendégekkel. Ekkor a rossz picért elküldik, lesznek sörös poharak a borozóban, megmelegítik rendesen az ételt, stb. Amíg ott marad a kritizáló vendég és fogyasztja a neki nem tetsző, ízlő ételt, italt, majd még borravalót is ad a kellemetlenséget kerülendő, addig nem fog semmi sem megváltozni.
Így hogy lesz sok-sok ember sikeres(ebb)? Pedig, ránk férne!

MosoMasa 2008.12.16. 10:21:53

Gyerünk a Gundelba.... pacalt zabálni sörrel vazze!

crashdummy 2008.12.16. 11:13:25

Sajnos csak megerősiteni tudom a postiró negativ tapasztalatait. Bocs, Mylady.

Történt, bár nem idén, hogy cégünk a vezetőség (főleg külföldiek meg pár magyar) és párjaik számára kis létszámú, kifejezetten exkluzivnak szánt, évzáró vacsorát szervezett a Gundelben. Valamiért főnökünk istenitette a helyet.

Nos, az adagok szánalmasan kicsik voltak. A leves és a főétel épp, hogy langyos, a hús meg rágós volt. Ezzel szemben a bor hőmérséklete a levesével vetekedett.

A fogások között (pedig előre rendelt menü volt) túl hosszú szünetek voltak, az italrendelésekre is felháboritóan sokat kellett várni. A pincérek is sokat bénáztak. Alap dolog lenne ugye, hogy az edényeket nem a vendég előtt keresztbe nyúlva szedik le.

Nálam az alábbi momentum tette be a kaput. Az asztalon kiborult egy pohár vörösbor. A pincér a problémát úgy orvosolta, hogy félretologatta az edényeket, a foltot letakarta egy asztalkendővel, majd visszapakolt rá. Nos, egy magát ilyen sokra tartó helyen a ilyen esetben az lenne a minimum elvárás, hogy a vendégeket átültetik egy másik asztalhoz addig, amig a sajátjukat újrateritik. Természetesen közben kapnak egy italt is a ház számlájára. Külföldön, elegáns helyen legalábbis igy csinálják.

Mondanom sem kell, hogy soha többet nem vittünk céges rendezvényt a Gundelbe.

Nekem sajnos úgy tűnik, hogy a túristabuszos tömegetetés hatására a Gundel is belesüppedt a magyar vendéglátós mocsárba.

Gumidomino 2008.12.16. 11:38:55

Szerintem én nem szeretnék egy olyan főnököt akinek csak annyi az esze, hogy ha az utóbbi években a svédasztal sáskahadat és világégésközeli eredményt produkál akkor újra és újra azzal kéri a karácsonyi bulit.

Mylady
ugye azt mondtad, hogy ez egy bank?
:D

nolf 2008.12.16. 11:58:51

hát vendéglátósként tudnék mesélni a fordítottjáról, nem keveset. mindenesetre elképesztő, hogy mit meg nem engednek maguknak az emberek, merthogy a pincérnek az a dolga, hogy kinyalja kerekre a picsáját a vendégnek. azért mindennek van határa.
a poszthoz kapcsolódóan meg: adagok tekintetében a gundelnél még magyar menü esetén sem szabad elvárni, hogy jól lakhassunk. ha ezt szeretnénk, az nagyon sokba fog kerülni. a hideg kajára egyszerűen nincsen mentség.

Csabesz2000 2008.12.16. 13:02:24

az a legjobb az ilyen éttermi összeröfenésekben, hogy mindeki tudja hogy mit kell csinálni, alig eszem mert ha többet szedek a tányéromra akkor aztán kinéznek az illemben, meg jó modorban magukat hihetetlenül jártasnak képzelők. Mindenki ott ücsörög félig üres hassal üdvözült mosollyal, alig várják hogy vége legyen az estének és mehessenek vacsorázni egy olyan helyre ahol nem a za sikk hogy nem eszünk mert az nem illik.

xenuka 2008.12.16. 13:59:39


a pincér csicska, akinek az a dolga hogy ugráljon.

ha meg sört akarok inni sört iszom

leszarom a pincérek és az összes gasztrobuzi véleményét

én fizetek

staropramen 2008.12.16. 14:40:12

@xenu
a cég fizet
a pincér nem csicska
ha akarod a hagymát is hagymával eszed
Ha meg valakit ugráltatni akarsz olyannal próbálkozz aki nem kiszolgáltatott helyzetben van veled szemben.
Ez a hvcs szöveg undorító

Mnofőnix 2008.12.16. 14:57:37

Már voltam én is céges bulin, de azt nem mondom meg hol és mikor. A lényeg, hogy kb. 150 résztvevő volt. A menü mindenkinek egységes volt: hortobágyi palacsinta, majd rántott hús+sajt vegyes köret, savanyúság, somlói. Mindenki (főnök, beosztott) ugyanazt kapta. A különbség a főételnél jelentkezett: a főnökség frissen sütve kapta, a pórnép a ki tudja mikor sütött cuccokat, valószínűleg mikroban újra melegítve (a rántott húsok cípőtalpszerű állapotban). Mutattuk a nagyfőnöknek, aki kiverte a balhét, bocskortalpakat visszavitték, majd jó sok idő múlva kaptunk mi is finom, friss rántott husit. De már nagyon éhes volt mindenki. De addig is jót ittunk és kaptunk finom pogácsát.

edespanja 2008.12.16. 17:45:25

miér nem mentek a trófeába, ott dél körül max 3000 alatt van per kopf és jó a kaja..

nolf, te meg nyaljad ki a vendéged valagát nyugodtan, örülj, h nálad eszi meg a zabát, és nem otthon ede faszenes grilljén sütöget ingyért.

Amúgy mi is majdnem bementünk a gundelbe legutóbb az állatkerti séta után... de végül vettünk egy darab TESCO grillcsirkét 900-ból.

Ofélia . 2008.12.16. 18:09:23

xenuka:Tekerd a pénzedet egy nagy kerek gurigába és jó mélyen dugd föl magadnak.

Mylady 2008.12.16. 18:52:44

Egyéves Önkéntes 2008.12.16. 09:34:45
Végre valaki érti, miről beszélek :)

crashdummy 2008.12.16. 11:13:25
Tőlem miért kérsz elnézést?
Én hozzá sem szóltam a poszthoz :)

Gumidomino 2008.12.16. 11:38:55
Azt. :)

Gladia Delmarre 2008.12.16. 21:09:28

Halálom, amikor a pincér letegez és beszól. Ha a posztíróró nem kamuzott, sztem ez az egyik legnagyobb gáz az egész sztoriban (azzal egyetértek, h simán szólhatott volna a hideg étel miatt, vagy ha bármi problémája van). Sztem nem a pincér dolga bármilyen módon (grimasszal, vagy szóban) véleményezni a vendéget. Ha a vendég viselkedése kifogásolható, nem az a dolga, hogy beszóljon (tegezve), hanem, hogy normális hangnemben regáljon.
Ha a vendég bunkózik, elirányítja a feletteséhez, de azt is kulturáltan. Én ennyit várok el egy pincértől, azon kívül, h elhiteti velem, h udvarias és kedves.

Dolgoztam eladóként régebben, és a főnök annyit mondott a vevőkkel kapcsolatban, h MINDEN esetben kulturáltan kell viselkedni, akkor is magázni, ha letegez, akkor is, ha paraszt. Mosolyogni, és türelmesnek lenni. Végső esetben átnyújtani a panaszkönyvet, hogy írjon bele, és majd kivizsgálásra kerül az ügye. Sokszor nehéz volt, de 2 évig bírtam, és nem a vevők miatt mentem el onnan.

Ha már kispesti helyeket emlegettek néhányan, sztem a Halásztanya (Önkorményzat mellett) nagyon jó. Talán kicsit drága, de nagyon jól főztek (néhány éve többször is ettem ott, mindig nagyon finomat). Az adagok elég rendesek, bár én nem szeretem a megrakott tányért. A kis adagok, ha több fogást eszem, sokkal jobbak, mert a végén nem érzem úgy, h bambára ettem magam:)

Vki írta a Gullivert... háááát, pár hónapja voltam ott, a hagymaleves porból volt, ez azért elég lesújtó volt. Viszont a nyári grilles izé általában bejön.

Mylady 2008.12.16. 21:26:19

Pincér letegez? Nem kap borravalót. Akármilyen jó volt egyébként a hely. Nem őriztünk együtt disznót.

Mylady 2008.12.16. 21:38:07

Egyébként a 80as évek második felében kétszer voltunk családilag Siófokon az OKGT (SZOT) üdülőben. Korrekt hely volt, elég színvonalas. Saját parttal, ahogy kell. Napi program: reggeli után le a partra, délben vissza a szobába, felöltöz, le ebédelni, utána vissza a szobába, levetkőz, nyomás a part. Kérdem szüleimet (voltam vagy 10 éves), minek? Azt mondják, fürdőruhában nem megyünk étterembe. Nem illik. Megnézem, ki is van írva az ajtónál, hogy kérjük, ne.
Nem azt mondom, hogy jóapám öltönyt húzott (szerintem nem is volt neki), de normálisan felöltözött. Mint mindenki.
80as évek, SZOT üdülő, Magyarország. És egyszerű munkás családból származom. Étteremben nem sűrűn jártam előtte.

Ez csak mostanában divat, hogy az alapvető társadalmi normákat figyelmen kívül hagyjuk, mert "ÉN fizetek, vazze', azt csinálok, amit ÉN akarok"

vércica 2008.12.16. 22:02:01

"mi kis fiatal pincérek örömmel néztük, ahogy a Soma Mamagésa művésznő matt részegen az egyik páholyban elégíti ki az egyik férfivendéget orálisan"
te jó ég, ez tényleg élvezet volt? :-D nálam kimerítené a kínzás fogalmát, az a "nő" borzalmas!

CID 2008.12.16. 22:09:41

Gladia Delmarre

akkor is magázni, ha letegez, : hülyeség, persze ha nincs legalább 30 év korkülönbség.

akkor is, ha paraszt. : na akkor mindenképpen

vércica 2008.12.16. 22:14:17

a posztíró jó nagy gyökér lehet, de a gundelesek sem jobbak, egyszerűen felháborító már, ami ebben az országban megy. dettó ugyanez a boltokban, szarházi kis picsa eladónőcskék a nyolc osztályukkal olyan stílusban ugatnak, hogy az ember legszívesebben kib@szná onnan őket.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2008.12.16. 23:34:57

Lehet, hogy én értelmezem rosszul, de egy szóval sem mondta a postoló, hogy az üvegben akarta elvinni a sört az útra (hanem a hasában, a taxiban ott is jól jött volna), mindössze azt kérte, hogy a pincér ne a boros pohárba töltse az italt.

Gladia Delmarre 2008.12.17. 08:50:23

CID, igazad van, mert akkor voltam kb 21-22, így nem volt túl nehéz olyan embernek betérnie, aki idősebb volt nálam (5. ker, bankos-biztosítós "negyed") minimum egy 10essel. Ha nagyjából egykorú tért be hozzánk, akkor is jó napot-tal köszöntem, max utána nyomtam egy helló-t... sztem ez a minimum, nem?
Ma már biztosan másként viselkednék, és kikérném magamnak a "kisszívem", meg "bogaram" megszólítást (amit néhányan megengedtek maguknak), de azt sem úgy, hogy visszategezem, hanem megpróbálnám kulturáltan.
Asszem, amit Vércica írt, az tényleg általános jelenség, és elsősorban ezen kellene változtatni a szolgáltató szektorban dolgozóknak. Ha a háta közepére kíván az eladó, pincér stb, akkor is próbáljon meg jó képet vbágni, mert neki ez a munkája. Ezt választotta, és a vendég nem tehet róla, h aznap szarul kelt, vagy mittudomén. Ha a vásárló paraszt, nem elküldeni az anyjába, hanem szólni a felettesnek, aki szintén kulturált hangnemben a helyére teszi az -esetleg- oktalanul háborgót, sztem ilyen egyszerű. Ha meg okkal háborog vki, akkor nem pofákat vágni, hanem méltósággal fogadni a "vereséget", és normálisan megoldani a szitut.

Mylady, nekem is van ilyen élményem:)

Koronás Udvari Chinpoko Mester 2008.12.17. 13:40:16

silent76 2008.12.15. 18:55:02

jaja :D
Azt kap amit rendel :)

Céges buli: Ismerősöm mondta, "mindent szabad" buli volt bérelt helyen, de masodik estére már azt mondták nekik a vezetők, hogy akkor fizesse mindenki a magáét, mert az ökrök 1 millát elittak 30an.
a lényeg, ami eszembe jutott a "vörösbor halhoz?!" dologról:

Ott mondta haverja, a pincérnek, hogy "akkor ezt a bort, és kólát kérnék"
- Mit szándékozik tenni vele, ha szabad érdeklődnöm?
- Összeöntöm, mert csak boroskólát iszom
- De ez egy 40ezer forintos bor, uram!
- Igen, de mivel minden boroskólában a pepsi az alapíz, igy bizony igen is észre fogom venni a különbséget
- Biztos ezt szeretné?
- Igen, igy van.
- Jó, én kihozom, de kérem várja meg az összeöntéssel, hogy kimenjek a teremből :)

Mindezt kulturaltan atbeszélték, nbem kell leparasztozni, ez a személyes preferencia kérdése.
(igen, parasztabb az, aki a 120 eves bornak lecsapja a nyakát, és önti magába :) Szerintem. )

Sőt, masik étteremben én kérdeztem, hogy -Ehhez az étekhez milyen köret van?
-Hasábburgonya
-Megoldható lenne mondjuzk párolt zöldséggel?
pincér elgondolkodik, - Természetesen. nem is rossz ötlet!

:D
____________________

Amugy ha udvariasan beszélünk velük, nem a papucsunk márkájával hencegünk, akkor tapasztalataim szerint kedvesen válaszolnak vissza.
Ettem már étteremben szakadt farmerban is.
Nem gundel sznobságban, tény. A pincéren láttam, hgy fenntartásokkal kezeli a bőrdzsekiben, rojtos szárú farmerben érkező párt, de két normális hangvételű mondat után már megenyhült :)

Lehet azert nem irok pincérszidó posztokat, mert nem bánok velük ugy, mint a rabszolgákkal? :D

B! 2008.12.19. 00:12:59

Elolvastam a posztot, másnap hívtak a cégtől, hogy Gundelparti lesz...
Volt is.
A hely gyönyörű, az ételek teljesen átlagosak. Sokkal többet vártam...

vércica 2008.12.19. 22:18:05

30 an egy millát? Na az nem gyenge!

seed_blog 2008.12.21. 16:56:40

Hát, be kéne menni ilyen görgős izével a Gundelbe, és úgy kihozni néhány sört a merci típusú taxiba.

....Vagy valahogy kihozni.

Cliff 2009.01.01. 02:49:59

én a gundelban nyomtam evekig, mint felszolgalo :)
kemeny vagyok? :)

Alikam 2009.01.06. 16:00:55

A Gundel ilyen. Nem akarom őket védeni, de az ilyen burzsuj hely. Ott nem foga maris néni extra adagot kikanalazni a kantinos üstből, ott ilyen apróbb adagok vannak.

A leveshez nem tudok mit szólni, én azt nem értem, hogy miért sír a szád? Ha hideg a leves, akkor miért nem viteted vissza???
Én a -2 csillagos, kínai büfében is kétszer melegítettem meg a levesemet, mert langyos volt, nemhogy egy Gundelben.

Szóltál a pincéreknek, hogy vigyék vissza és melegítsenek rajta???
Ha nem, akkor itt ne panaszkodj.

Amúgy meg nem kell mindiennek bedőlni, a Gundel szvsz már egyáltalán nem a legmenőbb étterem. Csak a neve miatt mg sokan bíznak benne.

silent76 2009.01.22. 06:17:44

Szerinted hányszor köpött volna bele a pincér a levesbe a melegítés elött? És utána?
süti beállítások módosítása