Tékozló Homár

A bírságok felét behazudja a Centrum

2008.07.05. 13:16 | jackyll | 89 komment

Ahelyett, hogy megírta volna teszkókönyvszerűen, a cég egykori főellenőre, O. Tibor a Blikknek lenyilatkozta, hogy a kirótt napi pótdíjazások fele csaláson alapul:

Ha kell, úgy fotózunk, hogy ne látszódjon az érvényes jegy, de gyakran manipulálják a kézi számítógépeket is. Bevett módszer, hogy a dátumokat, az időpontokat egyszerűen átállítgatják a parkolóőrök, így lehet, hogy még érvényes a jegy, de már lejártnak tüntetik fel a képen. A járdán szabálytalanul parkoló autókról is készülnek fotók, noha azokat a közterület-felügyelők büntethetnék, hiszen nem Centrum helyeit foglalják el. Egy jó szögből készült fotón viszont ez nem látszik, olyan, mintha a fizetőzónában állna az autós. Szintén bevett gyakorlat, hogy gyakran direkt elrontják a parkolóautomatákat, ami jó az ellenőrnek és a javító műszerésznek is.

Vajon miért nem vagyunk meglepődve? Ha csak minden ötödik megbírságolt fogná perbe a Centrumot, sem valószínű, hogy ez a "vállalkozás" megéri a jövő évet. Épp ideje, hogy felszámolják.

Kapja be minden aprópénzzel bénázó vevő, Johnny Rotten népe, hej!

2008.07.04. 10:57 | szily | 22 komment

Ezt a csodás üzenetet a kecskeméti buszpályaudvaron, egy "riléj" ablakában találtam.

Üdv!
balg

Ez igen. Sejtettük mindig, hogy a homokon könnyebben fellobban az indulat, áttüzesedik a büszke magyar mell, a sarok meg amúgy kurucosan fúródik a laza, magas sziliciumtartalmú ásványi talajtakaróba. A nyakas nagy- közép-, kis- és mikrokunok ivadéka öntudatlanul került azonos szellemi platformra a hetvenes évek prolinak álcázott angol művészeti iskolás diákjaival, vagyis a punkmozgalom pionírjaival. Tiszteletteljes fakoffal köszöntjük az Ismeretlen Relayest!

A rendőrség pénzbehajtó formalevele

2008.07.04. 10:36 | jackyll | 62 komment

Hayashimát vélhetően gyorshajtásért büntették meg, bár ez konkrétan nem derül ki a rendőrség leveléből. Update az okostojásoknak: Természetesen a lap hátulján sincs semmi. Mindegy is, a lényeg a büntetés, minél kevesebb esély legyen visszanyomozni. Biztos nem szándékosan nem szándékosan, előre megfontoltan találták ki ezt a rendszert, és biztos nem a parkolócégek fantombírságolási gyakorlata adta a modellt:

Mikor megkaptam a mellékelt levelet tértivevénnyel, először nem tudtam, hogy bosszankodjak vagy röhögjek. Ennyi a levélzet teljes szövege, a befitéshez mellékelt csekket hagytam csak le róla. Vagy nem igaz a régi mondás, miszerint "Kinek Isten hivatalt ád, észt is ád hozzá" és akkor mégis igazak lehetnek a rendőrviccek vagy Állam Bácsinak öltözött politikusaink megtalálták (szerintük) a megoldást a költségvetési hiány fedezésére. Ez utóbbi összeesküvés-elméletemet az támaszthatja alá, ha a levél határozati részében kisatírozott egyedi azonosító adatok helyére beleképzeled a saját adataidat a tengeralattjáród rendszámával. Ha megtetted, máris rájössz, hogy ez az ideális pénzbehajtó formalevél minden magyar gépjárműtulajdonos számára tetszőlegesen, sőt akárhányszor elküldhető. Nekem csak annyi hiányzik belőle elsőre, hogy hol, mikor, és a megengedett sebesség helyett mennyivel közlekedtünk. Ezért aztán nem tudom, hogy mire hivatkozva fellebbezhetnék? Viszont az ott van, hogy hova fizessek, mert különben adó módjára behajtják.

Halmozottan hátrányos Fibernet

2008.07.03. 11:54 | jackyll | 88 komment

Magyarország sajnos sohasem lesz piac, így már annak is örülni kell, ha már 3 internetszolgáltató közül választhatnak. Dscdbb-nek szüksége is lesz erre, ugyanis amióta januárban átvette őket a Fibernet, drasztikusan romlott a net minősége, megszüntették a helyi ügyfélszolgálatot és a tévé is nézhetetlen:

Sok évvel ezelőtt kötöttünk szerződést a Dunakanyar Holding kft nevű szolgáltatóval, mivel akkoriban egyedül ők kínáltak szélessávú internetet és kábeltv-t itt Szentendrén. Ez egy kábeles net, adsl még a közelben sem járt. Ennek következményeként tömegesen fizetett elő a helyi lakosság. Sajnos a technológia hátrányából, és abból, hogy szinte csak akkor volt fejlesztés egy adott területen, amikor már nem bírta a hálózat, sorozatos kieséseket, lassulásokat kellett átélnünk. Szolgáltatótól példátlan magatartással ilyenkor hosszabb időre eggyel nagyobb csomagra állították a modemet kárpótlásul, mert utána bírta a hálózat.

Olvasson tovább!

A szezon legelmélyültebb jégkockakészítőzacskó-fotói

2008.07.03. 11:44 | szily | 82 komment

Ilyen az, amikor egy hülye termék felbosszantja az embert és nincs megállás. Karesznek melege volt, jégkockát akart, de csak csordogálást kapott, mert a jégkockakészítő zacskó olyan volt, mint a szita. Ez annyira begerjesztette - nem a zacskót, Kareszt - hogy hosszú fotósorozattal állt bosszút. Íme a képek, a szerző levelével együtt:

Olvasson tovább!

Re: Soha fénykép ennyire nem hiányzott - Elfogyott a szupertermék

2008.07.03. 11:35 | szily | 20 komment

Gőzölős padlótisztító kenyérpirítót akarunk! Legalább látni. De csak a címkéig jutottunk. Gőzöspirítós ugyanis csak azt kapta le nekünk. Most megírta, miért:

sajnos nem tudtam egyetlen ilyen földöntúli masinát sem fotózni, mert - nyilván - már elkapkodták a népek!

gőzös

Aki lát ilyet máshol, el ne felejtse rögzíteni a látványt!

 

Négy könnyű lépésben szivatott a MÁV

2008.07.03. 09:10 | ge | 160 komment

Ugyan levélírónknak valóban nem volt a 06:20-asra érvényes jegye, mégis megpróbálkozott a lehetetlennek tűnővel: ha már a pénztárban félretájékoztatták, talán a kalauz lesz olyan rugalmas és megérti a helyzetet. Ehelyett rendőrségi intézkedést és egy hittérítőt kapott.

A családom már vidéken nyaral, hétvégén vonattal szándékoztam meglátogatni őket.
1. lépés
Elvirán ellenőrzése mikor tudok pénteken (2008.06.27.) leghamarabb Kisvárdára utazni. Találat: 06:20-kor indul az első gyorsabb vonat a nyugatiból

Olvasson tovább!

Evett-e Ön már vietnámit?

2008.07.02. 15:14 | szily | 75 komment


Idi Amin Dadáról, az egykori ugandai diktátorról, aki az emberevés mellett arról is hirhedt, hogy országából egyszer csak kiűzte az ázsiaiakat, kevesen tudják, hogy a rémuralom kevésbé jövedelmező napjaiban leveskockán élt. Bob, a szerencsés Homár-olvasó le is tudta fotózni a rettegett terméket. A képhez ennyit fűzött hozzá szóban: "Aki evett már vietnámit az biztos tujda, hogy finom-e. :D"

Olvasson tovább!

A naponta széteső Deichmann-papucs vs az emberiségbe vetett hit

2008.07.02. 13:54 | jackyll | 171 komment

Zseniális pozitív sztorit küldött Dia 5 napja, amit jól nem raktunk ki. De nem is baj, mert azóta sokkal viccesebb lett a történet, miután kishíján naponta cserélt papucsot a Deichmannban, egészen addig a pontig, amíg már nem volt belőle több: (update: Lecserélődött az illusztráció a valódi papucs képére.)

Olyasmi történt velem tegnap, ami alapvetően megrengette a világnézetemet, és visszaadta az emberiségbe vetett hitemet. Történt, hogy május végén (30-án) vettem egy pár nyári utcai papucsot a Deichmannál (tudom, sikeres ember nem lehetek innentől). A papucs viszonylag drága volt, nem is volt leértékelve, így gondoltam, semmi bajom nem lesz vele. Így a blokkot is eldobtam, én balga. De kártyával fizettem.... Szerdán felfedeztem, hogy a jobblábas papucs talpa keresztben nemes egyszerűséggel kettétört. A balos is megrepedt. Kisebbfajta agyvérzés kerülgetett, mert a blokkot ugye eldobtam...

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása