Tékozló Homár

Cukisággal szpemmel a számítógépszerviz

2008.12.12. 16:25 | ge | 156 komment

Pizsama von Flanel a magánlevélnek álcázott spam egy újabb mutácáióját küldte el nekünk: kedves mindenki  barátnője, Gabi a pc szervíz mellett édibédi kölyök pulikat próbál ránkerőszakolni. Kéri, hogy küldd tovább a cuki képeket az ismerőseidnek, hogy a szegény, árva, védtelen, szeretetéhes kiskutyák gazdit találhassanak. Akinél ez bejön, és a kölykök fotóitól elaléva képes továbbküldeni ismerőseinek a spamet, azon szeretnénk az ollóinkat köszörülni napestig.

A spamlevelek evolúciója igencsak érdekes folyamat (a szakavatott netbiológusok nyilvánvalóan tisztában vannak a fejlődési vonal fontosabb állomásaival). Jómagam is rendszeresen megvizsgálom a levelesládámban olykor betévedő kártevők egy-egy újabb példányát, és a legutóbb sikeresen ráleltem egy eddig sohasem látott, mutáns egyedre. A már korábban ismert magánlevélnek álcázott, internetes oldal meglátogatására buzdító levél eme változata ugyanis az árukapcsolás egy igen torz változatát fejlesztette ki - a kiskutyatukmálást. Levél alant.

Olvasson tovább!

Karácsonyiajándékfotó-pályázat a Homáron

2008.12.12. 15:53 | szily | 25 komment

Főleg a közös szórakozás a cél, de ezúttal nyereményünk is van. Vagyis az Indafotóval karöltva ezennel meghirdetem a Milyen hülyeséget kaptál karácsonyra? pályázatot. A feladat annyi, hogy fotózd le a furcsa/használhatatlan/már az ünnepek alatt darabokra esett/meglepő karácsonyi ajándékaidat, a képeket töltsd fel az Indafotóra, ha lehet, írj mellé pár sort az ajándékról és mindezt küldd el nekünk egy elektronikus borítékban. Nem kerget a tatár, úgyhogy január 15-éig bármikor jelentkezhetsz. A beérkező pályamunkákat folyamatosan közöljük, a győztes, akit maga a Homár választ ki önkényes ollójával, 10 ezer forintos vásárlási utalványt kap. A közönségdíjassal pedig villáminterjút készítünk, amit bekeretezve pótajándékként kitehet a falra, vagy degualomnak használhat.

 

400 ezer forintja bánta a Lufthansát

2008.12.12. 12:54 | szily | 180 komment

"A Lufthansáról alkotott véleményem? Vízfejű multi, cselekvésre képtelen, felelősséget maximálisan elhárító, udvariatlan, tájékozatlan, arctalan, fogáspont nélküli, zsírosan csúszós hájtömeg, az ügyfelet semmibe vevő társaság." Mi gerjeszt egy kisgyermekes apát ilyen kemény szavakra? Ismerkedjenek meg Péterrel, akit egyszer már megszívatott a Lufthansa, de ez neki nem volt elég, amit most 400 ezer forintja bánt. Ja és pár pótolhatatlan emléket is elvesztett. A történet rávilágít, hogy a válság egy rakás céget joggal söpör el a föld színéről.

Olvasson tovább!

Egy igen humoros polgármesteri hivatal

2008.12.12. 11:26 | szily | 36 komment


"Vajon milyen emailcímen nyílik lehetőségünk időpontot foglalni a XVI. kerületi polgármesteri hivatalban? Kiderült a mellékelt képből. hivatali humorérzék rulez." - írta A. Cuki, mondta a Homár, de azonnal bepárásodott a nyeles szemünk, mert eszünkbe jutott, milyen remek fogyasztói élmények értek nemrég a XII. kerületi okmányirodában. Lakcímváltozást kellett bejelentenem. Kevesen álltak sorban, a rendszer azonnal átlátható volt, a nők - tényleg, az okányirodákban miért nő az állomány 90 százaléka? - szóval a nők kedvesek, az ingatlannyilvántartás pedig lenyügöző: a kerületnek saját, Google Earth szerű műholdképes rendszere van, plusz az összes épületet lefotózták gyalogosan, az utcáról nézve, így a street view is működik. Felkavaró, de kellemes élmény volt.

Késsel felfegyverzett biztonsági őr a Kaiser's-ben

2008.12.12. 09:00 | ge | 108 komment

Renitens biztonsági őrökből nincs hiányunk mostanában, de a Nyugati téri Kaiser's késsel keménykedő Rambo-imitátorát inkább ne rugassa ki senki az állásából. Persze ha valaki arra jár mostanában és lefotózza nekünk, ahogy a késével a körmét piszkálja, annak megköszönjük az önfeláldozást.

Érdekes jelenséget tapasztaltam ma (december 11-e, kora délután) a Nyugati téri Kaiser's szupermarketben. Nyugodt pénztárnál-álló vagyok, sosem sürgettem még pénztárost, nem idegeskedem a nyugdíjasok miatt, mindig kivárom a soromat rendben. A mai napon ugyancsak lassú sort fogtam ki, de sebaj, szabadságon vagyok, otthon vizsgára készülök, nem siettem.

Olvasson tovább!

Nemzetközi karriert fut be a Nagy-Magyarország alakú keresztrejtvény

2008.12.12. 00:08 | szily | 74 komment


Mindig büszkén lengetjük a csápunkat, ha külföldi szájton vagy blogon akadunk Magyarországról származó aranyrögre. Ezúttal Hírbehozó barátunk szólt, hogy mit ír a Strange Maps nevű blog. Hát azt írja, hogy irredenta hangulatú skandináv rejtvény jelent meg a Liget nevű magazinban. Szegény angolul beszélőknek a legviccesebb nem volt világos: Nagy-Magyarország vérző testén a megfejtést Mahatma Ganhdi tanácsai jelentik.

Szégyenpad 1. - Kisebbségi komplexus a Pólus Center parkolójában

2008.12.11. 12:57 | szily | 198 komment


Szégyenpad rovatunk stábja abban bízik, hogy bunkó autóstársaink némelyike egyben Homár-olvasó is, és ha szembesülnek a saját sötét oldalukkal, legalább magukban kicsit elpirulnak. Első versenyzőnkről ennyit írt -Zs-:

Ezt a képet a póluscenter parkolójában lőttem, valószínűleg ott dolgozik a csóka, mert többször is láttam a jelenetet.

 

A világválság elvitte a UPC ügyfélszolgálatát?

2008.12.11. 11:59 | jackyll | 46 komment

Úgy tűnik a karácosnyi megszorítások vagy a cica elvitte a UPC ügyfélszolgálatasainak legalább az egyik felét. Az ügyféldeaktivásáli csoport Tibor szerint érintetlen, nála például a havi számla (előre számláznak, tehát a fogyasztást követő havi) kiküldése előtt használhatatlanra korlátozták az internetet, visszakapcsolni viszont 3 nappal a befizetés után sem sikerül senkinek:

Pár napja ugyanúgy befizettük a tele UPC internet szélessáv és telefon számlánkat, mint szoktuk, mégis a befizetés előtti (amikor a számla még nem érkezett meg) napokban agresszíven vissza lett véve az internet sebessége. Ügyfélszolgálat szerint 90%-ban, az 1,5 kbit per sec-es sebesség gyakorlatilag használhatatlan. A problémám az, hogy a számla befizetése utáni 3 nappal sem voltak képesek visszakapcsolni, ügyfélszolgálatukon 1200 ft-ot hagytam ott telefonon keresztül. Itt jön az izgalmas rész, problémám reális oldala, ami szerintem tényleg felháborító:

Olvasson tovább!

Átverték a diákmunkás marslakót?

2008.12.11. 10:30 | ge | 180 komment

A képen szereplő nagy zöld izétől mi kislányként inkább megijedtünk volna, de Marslakócska csak a munkáját végezte: diákmunkásként ebben a jelmezben járta a patikákat és terméket ajánlott. Levele szerint munkaadójával az elszámolásnál összetűzésbe került, amit talán egy érvényes és aláírt megállapodással lehetne bizonyítani, de sajnos ilyenről nem esett szó a történetben.

November hónap elején egy ismerősöm ajánlott egy alkalmi állást. Mivel diák vagyok, így igazából minden pénz jól jön, ráadásul gondoltam, közeleg a karácsony, jó lenne dolgozni egy kicsit. Az ismerősöm elvitt a Pannon Work ZRt. székesfehérvári irodájába, ahol egy valóban jól hangzó állást ajánlottak. Ez egy hostess munka volt, ami abból állt, hogy be kellett öltözni egy jelmezbe, és patikákat kellett látogatni, valamint ajánlgatni ott az adott terméket. 6-7 alkalomról volt szó, teljes útiköltség térítéssel (busz, vonat), 400 forintos órabért ígértek, amikor úton vagyunk, 600-ast, amikor a patikában dolgozunk.

Olvasson tovább!

Levágott medvefej a karácsonyfa alatt

2008.12.11. 10:05 | nak | 65 komment

A héten megejtettük az immár szokásosnak mondható, Nagy Karácsony Előtti Dekormustrát, azaz felmértük, hogy milyen apró-cseprő kis biszbaszokkal lehet manapság meghittebbé, ünnepibbé tenni közvetlen munkahelyi környezetünket, vagy durvább esetben otthonunkat. A Nagy Gazdasági Világválság (vagy Nagy Világgazdasági Válság?) dübörgése idején természetesen elsődleges szempont a gazdaságosság volt, így három bolttípusba tértünk be: a kínai üzletbe, a százforintos boltba, a mindenes drogériába - a kiválasztott termék pedig egyetlen esetben sem került ezer forintnál többe. Sőt ötszáznál többet is csak öt árucikkért fizettünk. Lássuk hát a kedvenceinket! Vigyázat, dühödt expresszionizmus, lebegő szürreál, szakrális pszichedelia - nem csak Kínából!

Az alább látható, ezüstszínre fújt, fröccsöntött, 9 centiméter magas, enyhén lapított zenészangyal ideális dísze lehet bármelyik műanyag fenyőnek. Az ágyéka körül kígyózó dologról inkább nem akarjuk tudni, hogy mi lehet, gyermeki énünk azt súgja, hogy nem más, mint a hegedűből kicsalt Ó Tannenbaum hangjai (Ciccolina videóin edzett énünk mást súg, de durván befogjuk most a száját). A nem tudni hol gyártott angyalka 40 forintba került, három darab száz lett volna, de megelégedtünk ezzel az eggyel. Kapható még furulyás és lantos, illetve ízléses mártottarany kivitelben is.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása