Tékozló Homár

Ne vegyen autót az év végén

2008.02.22. 14:40 | jackyll | komment
LP kárán most ingyen megtanulhatják, hogy sikeres ember év végén nem vesz autót, mert két hét múlva random felemelik a kötelező biztosítása díját, illetve az új ügyfél kedvezményeit is bebukja:
Történt velem tavaly decemberben, hogy megvettem első autómat. Kiderült (a CLB nevű biztosítási alkusz szerint, akinél kötöttem a kötelezőt), hogy sajna a magyar biztosítási rendszer olyan, hogy "lúzerség" november 30 után autót venni. Mert bármilyen bitosítást is köt az ember, az csak az adott évre lesz érvényes (arra a pár napra), a következő évtől viszont már mint "szerződéshosszabbító" fog megjelenni a biztosító rendszerében, elesve az első éves kedvezményektől stb. Csak a biztosító jóindulatán múlik, hogy nem kell 200 ezer Ft-tal többet fizetni az új évben, bár a biztosító akár ezt is megtehetné! Ráadásul felmondani is csak majd november 30-án tudom a biztosítást, ha meg díjnemfizetés miatt szűnik meg, a törvény akkor is kötelez arra, hogy ugyanennél a biztosítónál köthetek csak kötelező biztosítást. Ez egy ördögi kör!
Olvasson tovább!

A konnektorokból süvít a szél

2008.02.22. 09:59 | jackyll | komment
Az előző építkezős sztori kommentjei között találtuk crow történetét, aki 3 év alatt többször javíttatta szintén új építésű lakását, mint ahányszor meleg ételt evett. A legjobb fícsör: a lakást nem lehet szellőztetni, párásodik és nyilván penészedni is elkezdett.
Sok-sok éven keresztül csak álmodoztam hogy egyszer lesz lakásom. Többszöri próbálkozás és átvágások után sikerült egy lakásra befizetni és az előszerződést megkötni. A szerződés megkötésekor kihangsúlyozták igyekezni kell mert sokan érdeklődnek. Befizettük a vételár 30%-át 2004 májusában. A papírok aláírásakor választhattunk tárolót. S mivel mi voltunk az első vevők így megkaphattuk a legnagyobbat. Az építéskor folyamatosan feljártam és minden látható dolgot jól megnéztem. A szerződés megkötésekor kértem a papírt amivel a lakáshitelt elindíthatjuk. Húzták halasztották a dolgot. Jeleztem hogy ráérünk, mert van hol lakni de a hitelt kellene intézni (ezt többször hangsúlyoztam). A lakás átadási ideje 2004 október 15. Természetesen a lakás nem készült el erre az időre. Az egyetlen dolog amit megkérdeztek az az, hogy hol legyen kapcsoló és lámpa, illetve ajzatok..220..tv.
Olvasson tovább!

Mínusz egy ajtó? Az plusz húszmillió és egy hónap csúszás lesz. Még valamit?

2008.02.22. 00:20 | ge | komment

Dóra újépítésű lakást akar venni, a történet innen már ismerős: hónapokat késő átadás, kritikán aluli minőség, pofátlan kivitelező, végtelen hosszú hibalista és be nem tartott határidők. A Quantum Lakásépítő Ingatlanforgalmazó Kft. Mediterrán Lakóparkjának lakásaiban húszmilliós ajtók, a megvettnél kisebb alapterület és legfeljebb kétszeri láthatás várja a friss tulajdonosokat. A történet elolvasása után támadt egy ötletünk a lespórolt kukucskáló helyén tátongó lyuk kihasználására.

Kinéztük a lakást szeptemberben, az előleget letettük október elején. A többiek szerződésén november 30-as átadást, az enyémen mér csak december 20-ast vállaltak.
Kimentem egyszer, mikor már fizettem nekik 10%-ot+ 1%-ot ügyvédi díjért, hogy megnézzem. Ekkor azt a választ kaptam, hogy nem tehetem, mire kivertem a balhét, hogy a saját készülő lakásomat, milyen törvény alapján ne nézhetném meg. Az értékesítő emberke azt mondta, hogy azért, mert összesen kétszer nézhetem meg, egyszer majd, egyszer pedig, mikor átveszem. Mondtam, hogy nekem az egyszer majd, az most lenne. Nem. Aztán kimentem még egyszer, és akkor beengedtek.
Majd megint kint voltam, mert a burkolatok ügyében gondok merültek fel, és kiderült, hogy rosszul is burkolták a lakásomat, ahova véletlenül jutottam be, úgy hogy az értékesítésen dolgozó nő azt mondta, hogy erről N. ne tudjon. Később a beruházókkal beszéltem, akik azt mondták, hogy ezt N.  találhatta ki, mert ők ilyen korlátozást nem szabtak. Mindegy, szóltam, hogy rossz, csinálják meg újra.
Majd elkezdtem érdeklődni, hetente, hogy hogy állunk, mert a költözést meg kell szervezni, nekem más okokból is tudnom kell, hogy mikor adják át. Erre folyamatosan azt a választ kaptam, hogy: majd. Aztán december elején már egész sokat telefonáltam nekik, mire azt mondták, hogy lehet, hogy már a jövő héten átadják. December 19-én felhívtak (addigra az info dec.22-ről szólt), hogy mégsem (én már megszerveztem mindent). Aztán egy óra múlva, hogy mégis, 21-én jöjjek, átadják.

Átadták, csak az enyémet! Amit kb. 100 telefonhívással, 10 maillel, és jó pár személyes találkozóval sikerült elérnem. 21-én felvettünk egy hibalistát, megegyeztünk, hogy 22-én reggel 10-ig javítják, amit tudnak, és 30 napon belül a többit. Aztán nem jelentkeztek, mi nem tudtunk haladni a lakással, így elkezdtem január elején megint telefonálgatni (közben 4 napig nem volt fűtés, de hiába telefonáltunk nekik, senkit nem érdekelt!). Írtam nekik jan.9-én, hogy jan.20. a javítási határidő, jó lenne egyeztetni. Sok telefon, sok mail, és végül 19-én kijöttek, tessék-lássék, pár csempét cseréltek, és egy-két dolgot ki kellett "vernem" belőlük, pl. 2 130kg-s villanyszerelővel hadakoztam egyedül, hogy javítsák, amit nem terv szerint csináltak, és ilyen kis finomságok. Készült külön jegyzőkönyv, hogy mik az elmaradások, és hogy nem válaszolnak a megkereséseimre, ezt most írásba foglaljuk, ugyan, tegyék már meg.

Azóta semmilyen formában nem reagálnak. A jegyzőkönyv eltűnt. Majd a múlt héten a "médiás" fenyegetésre megkerült, de semmi változás nem történik. Az illetékesek letagadtatják magukat, mindenki a másikra mutogat, én pedig 2 hónapja várom a javítást, pótlást stb.
A képeket a beruházó megbízottja készítette dec.21-én, átadás közben. Nincs mindenhol parketta szegőléc, ahol van, ott nincs leragasztva. A párkány töredezett. A teraszon nincs elválasztó a két szomszéd között. A burkolat gány módon van felrakva, fuga és ragasztó hiányok vannak.
Törés, sérülés a beltéri és a külső nyílászárókon is. Hiányzó kád és mosdó alkatrészek. Hiányzó zár. Félbehagyott ajtófélfa. Állítólag felszerelt konnektor. Hiányzó burkolatváltó. Leszedhetetlen fémsérülések a burkolatokon (azóta a burkoló is próbálta savval eltávolítani, nem ment, alkoholos filccel is írtak rá, azt a körömlakklemosóval sem tudtam leszedni). Hiányzó kukucskáló. Hiányzó ajtótömítés. Félbehagyott gipszkartonos faldarab. Repedések. Állítólag rendeltetésszerű, zárható egyéni tároló, aminek 3 oldala (egyik az ajtó felett) 20-30 cm-es darabon hiányzik a fal. Tehát kívülről (nemcsak a szomszédos tárolóbó) is könnyűszerrel be lehet nézni, és kipecázni ezt-azt.

Aki idáig bírta, és még mindig nem akar kivitelezőket mély gödrök mélyén látni, annak most jöjjön az extra történet a húszmilliós ajtóról.

Volt egy ajtó, amit szerettem volna elkerülni, jelesül azt kértem, hogy ne tegyenek be egy ajtót. Ekkor jöttek a kifogások:
Nem szóltam időben (mondom, cirka egy hónapja szóltam először). Nem tudják kihagyni az ajtót, mert az alapítóokirat-módosítást igényel. Mondom, miért, mert én nem kérek egy beltéri ajtót? Igen, és az 20 millió forint! Mondom, veszek egy lakást, belső ajtót akkor szedek ki, amikor akarok, megtehetem akkor is, ha átvettem, csak a burkolás miatt muszáj most szólni. Tulajdonképpen, az önkormányzat nem fogja átvenni így a lakást - kaptam válaszul (szerintem senkinek nem tűnik fel, ugyanis a WC és a fürdő ajtaja előtt még egy ajtót tervezett valaki, aminek semmi értelme). Jött a következő: emiatt meg fog csúszni az egész ház átadása egy hónappal (a munka: NEM betenni egy ajtót, és kivenni egy 200cm magas 10 cm-es faldarabot, ami az ajtót tartotta volna, ez barátok közt 2 óra munka!) Írjam alá, hogy vállalom a többi lakó felé, hogy miattam csúsznak egy hónapot!
A következő magyarázat az volt, hogy nálam megy (abban a 10cm-es falban) az EGÉSZ ház vezetékezése. Mikor újból felhívtam a figyelmüket, hogy építkeztem már, a saját két kezemmel, és nem most jöttem a 6.20-sal, azt azért nem hiszem, ha 4. emelet 2.-es lakás villamos áram problémáit majd nálam orvosolják, azt mondták, hogy jaaaa! Csak az én lakásomé! Mondom, azt sem hiszem, mert ebben a falban hülyeség lenne körbevezetni az egész lakásét, nem logikus. Az ezutáni magyarázat az volt, hogy ők nekik ehhez ki kell hívni egy gipszkartonost, egy villanyszerelőt és egy kőművest, ekkor emlékeztettem őket rá, hogy épp építkezés folyik, és mindezen szakemberek adott esetben az enyémmel szomszédos lakásban tevékenykednek éppen. Ezeket a kifogásokat a két úriember (néha elég sértő hangnemben) másfél órában kommunikálták felém, az adott napon, szemtől szemben! (A Mediterrán lakóparkban, a 20. kerületben, kb. 100m-re az építkezéstől.) Végül abban egyeztünk meg, hogy ha megvan a szerződés jövök, megegyezünk, és még én fizetek nekik, hogy leverjék azt a faldarabot (ha sikerül meggyőznöm majd őket erről, szerződéssel a kezemben, pedig a szerződés szerint kötelesek a módosításra) mindazok mellett, hogy megtarthatnak egy beltéri ajtót. Napokkal később végül jött a telefon, melyben jó híreket közölt velem az úr, miszerint megoldható a dolog. Hihetetlen!

Állatos-vécés lázálom Székesfehérváron

2008.02.22. 00:18 | szily | komment

Szeretnék nevezni a WC-felirat versenyben a leghagymázasabb kategóriában. Székesfehérváron löttem minap, az állatkórház melletti állatkereskedés férfivécéjében.

üdv: piquod

Rákként mi is azt kérdezzük, szoldárisan: MIÉRT KELL A KAGYLÓRA ÁLLNI???? Ez amúgy ismét csak egy igazi backdoor vers, reméljük még léteznek kulturális seregszemlék, ahol egy bátor hatodikos versmondó Csokonai helyett egyszer ezt fogja választani versenyműnek.

A jelző előjelzőjének a jelzése

2008.02.21. 10:51 | szily | komment

"Egy mávos alkesz hozta tegnap a videó presszóba" - írta le Sixx, üdítően szomjasgyörgyös modorban, a fenti, titokzatos értemű, nagy jóindulattal backdoor kommunikációnak is minősíthető üzenet történetét. Ha a tömegben van mávos származású olvasó, kérjük magyarázza meg, mit is jelent ez, mert addig csak zavartan tudunk nevetgélni!

Hulla az uszodában (frissítve)

2008.02.21. 10:20 | jackyll | komment

Abszurd csendéletben gyönyörködhettek tegnap a budapesti Nyéki Imre uszoda látogatói, ugyanis közvetlenül a medence mellett a lépcsőn ottfelejtettek egy bezsákolt halottat. Órákon át. Hogy teljes legyen a téboly, kiderült, hogy az úszómester a sikertelen mentés közben a medencében hagyta a szemüvegét, amit bónuszként kellett felhoznia naiv ügyfélnek:

Olvasson tovább!

Digitális mágus odacsap

2008.02.21. 09:45 | jackyll | komment
Nem kell sietnie, aki még nem állt át digitális videózásra, 2-3 éve még biztos van, mielőtt a dvd is kikopik a forgalomból. Gg ebben a rohanó világban kapott útmutatást Ossiantól, aki nyomtató- és fénymásolóbizniszben nem utazik, úgyhogy a klasszikus indigós megoldással sokszorosítja szórolapját:
Csodálatos hirdetést dobtak be hozzánk, igazi digitális mágus a hirdető, egy digitális Ossián. Egy grafológus rámondaná, hogy nem pozitív személyiség, az írás lefelé lejt, és IGEN! kézzel írt, egészen pontosan indigózott. Nyomtatás nem is szerepel a repertoárjában :)

Hamis Sony videókamerák árasztották el a netet

2008.02.21. 00:01 | szily | komment

Ez igen: DOGMAN-nek egy olyan kamerát akartak elpasszolni, amiből, ha az ember belenézett a lencsénél, ki lehetett látni a nézőkén, mert a kettő között nem volt semmi. Bíztató, hogy a Patyomkin-kamkordert az összes jelentősebb hazai online piactéren lehet kapni, bár a 30 rugó körüli ár a közepesen gyakorlott Homár-olvasókat nyilván elgondolkodtatja. A Sony honlapja szerint a cuccban van egy ócska fényképezőgép, olvasónk szerint a neki kínált példányban az sem volt. Leleplező levél sok remek linkkel alant.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása