Tékozló Homár

A pökhendi DHL-es majdnem a ház előtt hagyta a kanapét

2009.05.15. 13:56 | szily | 397 komment

Köztudott dolog, bár az oka ismeretlen, hogy Magyarországon a házhozszállító cégek képtelenek négy órás intervallumnál pontosabban belőni, hogy mikor fognak érkezni az áruval. De Ivett élménye még ehhez képest is megrendítő. Ma, pénteken fél négy és öt közé beszélte meg a DHL-lel, hogy leszállítják neki az új kanapéját. A szinte természetes, hogy 11:53-kor csörgette fel a szállító, hogy a ház előtt áll a bútorral. De az, hogy ezek után még parasztkodni/portáskodni kezdett vele a telefonban, az igazán finom. Kalandok lejjebb:


Hétfőn rendeltem a Praktiker webshopján keresztül egy kanapét. Mivel dolgozom, és minden nap délután fél 6-ra érek haza, pénteken pedig fél négyre, előzetesen megbeszéltem a szállító céggel (DHL), hogy pénteken délután szállítsák ki nekem fél négy és 5 között (mivel elvileg 5-ig van kiszállítás). Természetesen minden programomat ehhez igazítottam. Hozzáteszem, a Praktiker honlapján az az információ van fenn, hogy a megrendeléstől számítva 24 órán belül felveszik az ügyféllel a kapcsolatot. A DHL-nek ez sikerült is 3 nap múlva…

Ma (pénteken) 11.53-kor hívott a DHL alkalmazottja, hogy ő már ott van a ház előtt, hozta a kanapémat. (?) Mondtam neki, hogy nem véletlenül adtam meg a fél négyes időpontot, mert akkorra érek haza. Ő kijelentette minősíthetetlen stílusban, hogy idézem: „Én pedig akkor már biztos, hogy nem leszek ott! Most vagyok itt, és kellene egy ember még, aki segít levenni a kanapét és lerakni a ház ELÉ!!! (négyemeletes bérház). Felvilágosítottam, hogy egyedül lakom, és senkit nem tudok megkérni, hogy segítsen neki, de még mindig nem vagyok otthon, tehát, ha lehet, ne hagyja a ház előtt… Akkor eszébe jutott, hogy még fizetnem is kellene, így azt mondta, hogy akkor visszaviszi a raktárba, és „majd valamikor” kiszállítják… Kértem, találjunk valami megoldást, mire azt válaszolta, hogy találjak ÉN! Felajánlottam, hogy jövő szerdán hamarabb haza tudok érni (15 órakor), szállítsák ki akkor. Nagylelkűen azt válaszolta, hogy továbbítja a kollégájának, aki „talán!” ki fogja tudni nekem szállítani a megfelelő időpontban. Mindezek után hívtam a Praktiker „ügyfélszolgálatot”, érdeklődtem, mit tegyek akkor, ha csak az általam megadott időpontban tudom átvenni a kanapét, de ez nem jön össze, mert a kiszállító cégnek nem megfelelő az időpont. Azt a választ kaptam, hogy ebben csak a DHL emberei tudnak „segíteni”. Persze mondta a hölgy, ha nem jön össze, sztornózza rendelésemet…

Hihetetlen, hová tart ez a világ…? Az ember azért szeretne vásárolni (még ha rendeli is) bármit is, mert szüksége van rá. De ezek szerint a multiknak már nem pénz közel ötvenezer forint (ami egy átlagembernek igen). Ne is beszéljünk az ügyfélbarát, megoldáskereső kiszolgálásról. Azt gondoltam (naiv ügyfél), az áruházak, kiszállítók vannak a vásárlókért.

Megvárom a szerdát, de lehet, hogy máshol kell kanapét keresnem… De ezek után kétszer is meggondolom a két említett céggel való bármiféle kapcsolatfelvételt.

Ivett

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hawkeye 2009.05.15. 13:59:28

Ó, minden második szállítócég ilyen!

hawkeye 2009.05.15. 14:01:42

A szájuk sír, hogy keveset keresnek, de hogy legalább egy 4 órás időintervallumhoz tartsék magukat, az már magas ezeknek az agyi trógereknek.

Persze vannak kivételek, pl. a Pana..nic webes megrendelését órára lehet egyeztetni.

gamegod 2009.05.15. 14:03:29

Hát itt a fricceknél a DHL igencsak megbízható mindenféle szállításokban. GYanítom hogy otthon sem a céggel hanem az alkalmazottaival van a probléma. :S

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.05.15. 14:03:30

Ugyan lemaradtam,mint a futárnak a borravaló, de3 azért szeretném megjegyezni hogy a házhoz és a hazaszállítás nem ugyanaz. Házhozszállítás kapuba, hazaszállítás lakásba. Utóbbi drágább. Vagy nem is drágább, de akkor meg be kell üzemelni a kanapét, ha a helyére kerül...

májgeriberi 2009.05.15. 14:04:37

ejnye-ejnye lányom, hát nem a praktikert kellet volna híni, hanem a DHL-es csicska főnökét!

É2I 2009.05.15. 14:04:58

Egyébként mindenhol leírják, hogy emeletre felcipelés plusz lóvé.
De hogy egy bakter visz ki kanapét, az már roller.
A versenyzongorát is egy húszkilós viszi ki?

Mondd le a faxba. A jövő szerdán úgy is csak éjfélre ér oda egy félkarú, féllábú futár.

Mylady 2009.05.15. 14:05:23

Én azt bírom a legjobban, hogy a házhozszállítás a "ház kapuja elé" szól. Vidd fel magadnak a sokadik emeletre.

Nálam páréve költözésnél volt az egyik költöztető (egyébként kisebbségi) emberkének pár aranyos beszólása. Megérdeklődte pl hogy rendeltem-e a ház elé valakit, aki majd felviszi a cuccaimat. Mondtam neki, hogy ja, magukat.
Persze csak akkor viccelődött, amikor a főnöke nem volt jelen. Ha az is ott volt, akkor mint a kisangyal, némán rohangált a cuccokkal.

betépett felhasználó 2009.05.15. 14:07:21

az jo ha a haz eltot hagyja,
jovo heten ugyis jon a diplomas vegrehajto es nem kell annyit cipeljenek.

en mar evek ota igy elek, mindenem a tombhaz elott. 1dul csak a tvt vittem fel. azt ha csengetnek ejjel 3kor, dobom ki az ablakon.

b[ALien] (törölt) 2009.05.15. 14:14:32

Végre egy post, és egyben hétvégi

Sir Mortzosch 2009.05.15. 14:15:58

Ivett! Hány éves vagy? Egyedül laksz? Jó a melled? Diplomád van-e? Leszel a csajom?
------------------------------------------
Én simán lemondanám a megrendelést és DHL-el ordítanék.

Frucsasz 2009.05.15. 14:18:11

@Kitalátor feljegyzete: a kanapé beüzemelést 10 ezer HUF/ óra díjjal vállalom. Tűzzománcozott hellokittys ágytakaró felárral.

maincoon © 2009.05.15. 14:18:54

@gothic: :DDDDDDDDDDDDDDDDD

@b[ALien] a kopasz baba: cicák hogy vannak???

É2I 2009.05.15. 14:20:48

@gothic:
Nahát! Milyen világ mán ez? Egy pingvin is csajozik?
Akkor én is!

Ivett mit szólsz? Igérem a szemeimet az asztalon hagyom.

Na, erre meg Irén megsértődött.
Hát nooooorrrrmmmááálllliiissss????

b[ALien] (törölt) 2009.05.15. 14:24:05

@maincoon: jól, köszi:) Pont most indulok royalért, mert felzabálták a hiénák:)
Este jövök inni:)

Frucsasz 2009.05.15. 14:25:05

Én amúgy a T-home-mal jártam így. Nem lehetett mást bekötni a házba, így maradt a T. Sikertelen vagyok, de hát ezt már eddig is tudtuk.
Megbeszéltem velük, hogy 5 után jönnek. Fél 11-kor telefonált a csóka ,hogy hát ő megérkezett. Örültem.
Ráadásul a doboz, amit fel kell kapcsolniuk, a körfolyósós ház első emeletén volt, amit ugyebár egy lezárt folyosóajtó választott el tőlünk, és az emeleten lakó két család elutazott. Fincsi volt...

A Tyne folyó déli partja 2009.05.15. 14:26:02

ugyan mar, 4 oras intervallum semmi, errefele, Angliaban az a szokas, hogy 12 oras intervallumot adnak meg, most vettem lakast, mindenfele butort rendeltem, intervallum reggel 7 es este 7 kozt, majd valamikor kihozzak...nemelyik azt mondta, h. feloraval a megerkezes elott telefonalnak, csak hat ugye ez sokat nem segit, ha kora reggeltol estig van az eredeti intervallum...
nemelyik ceg kepes 5 oras intervallumot adni, valaszthatsz, h. reggel vagy delutan, de nem ez a jellemzo. ugyhogy a negy ora semmi...
mondjuk elobb meg sose jottek, de a reggel het es este het kozotti intervallumnal ez eleg valoszintu...

É2I 2009.05.15. 14:27:24

@Frucsasz:
Megetted őkelmét?
Hát ez már döfi!

S1lver 2009.05.15. 14:28:31

Erthetetlen. En par hete rendeltem valamit, mult csutortokon csong a mobilom, a futar telefonal, itt van az ajtomnal. Megbeszeltuk, hogy nem vagyok otthon, de masnap 9-10 kozott leszek, habar jo volna a 9 ora. Masnap Pontosan 9:00-kor kopognak az ajton, mosolyog a futar, atadja a csomagot, jo hetveget kivan.

Ja, ket aprosag: az emberke folyekonyan beszelt angolul es mindez Ausztriaban tortent.

maincoon © 2009.05.15. 14:37:19

nemrégen nálunk is volt a dhl, a futár legalább 10-el fiatalabb volt nálam, de nagyon érdeklődően bámult rám. rögtön az jutott eszembe, hogy micsoda jó soruk lehet ezeknek, ha olyanokkal találkoznak, akik kaphatóak mindenre.
ha férfiként újraszületek, akkor a dhl-nél fogok dolgozni és minden csinos nővel kikezdek még akkor is, ha fel kell vinnem a kanapét a 4. emeletre :)))

fullerg 2009.05.15. 14:43:53

"De ezek szerint a multiknak már nem pénz közel ötvenezer forint (ami egy átlagembernek igen). Ne is beszéljünk az ügyfélbarát, megoldáskereső kiszolgálásról."
Tipikusan: nem tudom, hogy működik, de azért megmondom a tutit.
Nem a multi, hanem a velük kapcsolatban álló futárcég viszi házhoz a motyót.
A házhozszállítás ténylegesen a ház elé szállítást tartalmazza.
Egy kicsit el kellene gondolkodni:
Nem mindegy, hogy egy ötkilós, terjedelmes csomagot kell kiszállítani, vagy kétemberes bútorokat, mert hát a szállítás járművel történik annak meg mindegy hogy 5 vagy 200 kg. Dea manusnak, mikor a 3. emeleti lift nélküli lakásba kell felcipelni egyáltalán nem. A szállítás "pontossága" miatti reklamáció teljesen jogos...

akyyy 2009.05.15. 14:47:36

Hát nekem papíron néha rajta van hogy mikor tudják átvenni a csomagokat, akkor szitkozodóo, mikor 1 órás intervallumot adnak meg, aztán csodálkoznak hogy nem adom le.
sok csomagnál sorba rajuk a cimzetteket, úgy megyünk 1 ember kedvéért nem fogunk 30 csomagot kihagyni, és felboritani az egész tervet.
egyébként én ha látom hogy 1 intervallumos jön aminek letelt az ideje, esetleg látom hogy nem fogok odaérni időbe, telefonálok, hogy jó -e ha pár percel később viszem el. esetleg munkahelyre is lehet vinni.

hiszti 2009.05.15. 14:49:21

Ezek a fickók az új építésű társasházunk mellett fordulnak meg az autóikkal, miután úgy gondolják, hogy itt az utcavége, dobnak egy pisit a konyhaablakom alatt.
Miután egyszer átadta az egyik a csomagot, mondtam, hogy nyugodtan tegeződhetünk ,hiszen mindent láttam amit akartam az előbb. Olyan gyorsan összetöpörödni és elmasírozni pökhendi paskót még nem láttam.
Azóta valahogy nincs kedvük itt csurgatni. Lehet, hogy pletykásak is?

É2I 2009.05.15. 14:49:25

@maincoon:
Hát annyira nem sietnek ezek a futárok, hogy ne férne bele egy kóbor daszás. ;)
Legfeljebb a következő ügyfélnek hajnali fél egykor dobják le a kanapét a kapuba.

Rejtélyes 2009.05.15. 14:49:51

@Frucsasz: off, de a folyosó közterület, fel lehet őket jelenteni házkezelőségnél/ önkormányzatnál/ mittudoménhol :) , hogy önkényesen területet vágtak le. SEMMILYEN plusz ajtót nem szabad rakni folyosóra, hacsak külön meg nem vette azt a területet is (amit erősen kétlek).

Rejtélyes 2009.05.15. 14:52:24

Ja, tűzvédelmi szempontból se engedélyezett semmilyen lezárás, úgyhogy lehet leszerelni az állandóan zárt folyosóajtókról a zárakat. Hamarosan olyan hírt fogunk kapni, hogy xy odaégett/füstmérgezésben meghalt egy zárt folyosóajtó előtt, mert nem tudott kimenekülni... Akkor talán észbekapnak mások is... /off

É2I 2009.05.15. 14:52:51

@hiszti:
Á, csak ki-ki kellett volna nyúlni az ablakon a konyhai csontvágó ollóval.
Már szép gyüjteményed lehetne. :D

tpapa 2009.05.15. 14:54:32

DHL szuper cég, legalább a napot eltalálták. Én már jártam úgy, hogy megadtam egy dátumot, erre egy nappal(!) korábban kihozták a szajrét, és nem értették, hogy miért nem örülök neki?!

i hate the police (törölt) 2009.05.15. 14:55:40

@hiszti: ez jó!:))Van még hasonló történet?Ilyen jót már régen nem nevettem

i hate the police (törölt) 2009.05.15. 14:57:56

@hiszti: ez jó!:))Van még hasonló történeted?Ilyen jót már régen nem nevettem

maincoon © 2009.05.15. 15:01:56

@hiszti: :DDDDDDDDDD alig bírtam a kolléganőmnek felolvasni, annyira röhögtem:DDDDDDDDDD

hiszti 2009.05.15. 15:08:06

@i hate the police: a történethez tartozik, hogy nem csak a csomagszállítók gondolják azt, hogy az utca végén "helye van az illemnek".
Az lenne az igazi, ha kinyomtatnám a fotókat amit 2 éve gyűjtök, és kitapétáznám vele a várost. Ugyanis szinte beállnak a rendszámtáblájuk mellé. Abszolút beazonosíthatóak, és rettentően védtelenek. Túlsúlyban vannak a 10 milla feletti autók (biztos nincs aprójuk). Sőt van olyan ahol anyu az anyósülésen várja szépen csendben, amíg ura és parancsolója környezetet szennyez.

májgeriberi 2009.05.15. 15:10:58

@hiszti: háde most mit csináljanak szegények a szükség az szükség.
Örülj, hogy nem a konyhádba hudjoznak :)

hiszti 2009.05.15. 15:11:56

@hiszti: mögéjük kéne lopakodni és az ujjamat a hátába bökve ráförmedni, hogy: -KEZEKET FEL!
(Aztán röhögve hazajönni és kifőzni egy adag bőrösvirslit:DDD)

hiszti 2009.05.15. 15:15:06

@májgeriberi: Komoly dolog a szolidaritás:D
Ha közelebb állnának a konyhaablakomhoz, már beszereztem volna egy éjjelit, és gondoskodnék róla, hogy tele, és kéznél legyen.
Bocsánat, hogy eltértem a posttól.
Tényleg felháborító ez a pontatlanság.

pizsama 2009.05.15. 15:16:14

Nekem sikerült már úgy házhoz szállítatnom, hogy a futár percre pontosan a megadott fél órás intervallum kezdetekor hozta meg az árut, mindezt vidékre! Sikeres-e vagyok-e én-e?

mikki 2009.05.15. 15:19:10

Hiszti ... Tarts ott egy harapos kutyat!

Mérgező Hulladék 2009.05.15. 15:21:52

@Animacs: rossz céget, vagy ami valószínűbb, rossz szolgáltatási csomagot választottál. Általában kérheted pontosan, időre is, de ez nyilván reggeli időpontot és/vagy magasabb árat jelent.

hiszti 2009.05.15. 15:24:34

@mikki: Nálunk én ugatok és én harapok:DD
Verbálisan hatékonyabb vagyok, mint a fenti történet mutatja.

májgeriberi 2009.05.15. 15:26:32

@hiszti: folyóügy közben szóltál-e már be? :)

maincoon © 2009.05.15. 15:27:25

@hiszti: istenem, nem is tudtam milyen szerencsés vagyok, hogy nem utca végén lakom!!!! :DDDDDDDDD

kamushamus 2009.05.15. 15:31:00

Nekem úgy sikerül szállítanom,hogy a megbeszélt intervallumon belül,a mélyen tisztelt vásárló nincs otthon!Ja és jó néhányszor fel is háborodik,hogy ő megmondta hogy........................

PeDro 2009.05.15. 15:35:38

ez nem magyar jelenseg. en Kanadaban lakom, videken egy kis faluban. egyszer elkovettem azt a butasagot, hogy az Apple store-ban vettem egy iPod-ot, online. Fedex-szel kuldtek a cuccot. ezek minden aron 11 es del kozott akartak kiszalitani, es nem ertettek meg, hogy fel 4-ig dolgozom. raadasul tobbszor is rossz cimre mentek. kb. ket hetbe kerult, mire hozzajutottam. rohej.

májgeriberi 2009.05.15. 15:37:27

@PeDro: biztos Kanada volt a táblán és nem Kecskemét? :)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.05.15. 15:38:45

A Smith család évek óta hiába várja a gyermekáldást, így nehezen arra az elhatározásra jutnak, hogy fogadnak egy BÉRAPÁT. A nagy nap reggelén Mrs. Smith idegesen várja a jelentkezőt. Eközben egy házaló fotós csenget be az ajtón, hátha sikerül egy kis munkát találnia. Mrs. Smith ajtót nyit.
- Jó reggelt asszonyom, azért jöttem...
- Oóó, tudom miért jött. Már nagyon vártam - mondja Mrs. Smith.
- Tényleg? - lepődik meg a fotós. - Nagyon jó. Tudja, a gyerekek a specialitásom.
- Ebben bíztunk a férjemmel. Jöjjön be és foglaljon helyet!
Hamarosan Mrs. Smith a tárgyra tér:
- Nos, akkor hol kezdjük?
- Bízzon csak mindent rám! Azt hiszem, kettőt csinálnék a fürdőkádban, egyet a kanapén és talán néhányat az ágyon. Esetleg a nappali is mókás lehet...
- Fürdőkád, nappali? Nem csoda, ha a férjemnek nem sikerült eddig.
- Nos, asszonyom, senki nem tud minden alkalommal tökéletes dolgokat produkálni. De ha kipróbáljuk több pozícióban, különböző irányokból, biztos vagyok benne, hogy elégedett lesz az eredménnyel.
- Úristen, az nagyon sok... - sóhajtja Mrs. Smith.
- Asszonyom, az én szakmámban az embernek muszáj időt szánnia a munkájára. Meg tudnám csinálni öt perc alatt is, de biztos vagyok benne, hogy elégedetlen lenne vele.
- Hát, nem is tudom... - motyogja Mrs. Smith.
A fotós előveszi a tárcáját és kihúz belőle egy sorozatot a legjobban sikerült gyerekfényképeiből. Megmutatja az elsőt:
- Nézze csak, ezt például London belvárosában, egy busz tetején csináltam!
- Úristen! - kiált fel Mrs. Smith előhúzva zsebkendőjét.
- És ezek az ikrek is elég jól sikerültek, pedig az anyjuk nagyon megnehezítette a dolgomat.
- Megnehezítette?
- Igen. Végül ki kellett mennünk a Hyde parkba, egyébként nem is sikerült volna. Képzelheti, milyen nehéz volt ott a sok ember között. Annyian jöttek oda, hogy négy-öt sorban is lökdösték egymást.
- Négy-öt sorban? - kérdezi Mrs. Smith tágra nyílt szemmel.
- Igen - mondja a fotós. - Az anyjuk nagyon hisztis volt. Több, mint három óra hosszat sikítozott folyamatosan. Gondolhatja, milyen nehéz volt koncentrálnom. Aztán besötétedett, úgyhogy a végét már sietve kellett ellőnöm. Amikor meg a mókusok elkezdték rágcsálni a felszerelésemet, csomagoltam és hazamentem.
- Azt mondja, tényleg megrágcsálták a, hmm... felszerelését? - hajol előre Mrs. Smith.
- Igen, így volt. Nos, asszonyom, ha készen áll, akkor behoznám az állványomat.
- Állványát?
- Persze. Szükségem van rá, a felszerelés olyan nagy, hogy nem tudom sokáig tartani. Asszonyom? Asszonyom?... A fenébe, hát nem elájult?

maincoon © 2009.05.15. 15:40:09

@PeDro: fedexről a számkivetett jut eszembe :)

Mylady 2009.05.15. 15:40:59

@hiszti: ha olyan közel vannak, akkor ki kell szólni az ablakon, hogy "kukucs"
szerintem az is hatékony

Ez egyébként nálunk is megy, csak szerencsére nem az ablak alatt. Szemben van egy kiserdő, oda elég sokan járnak ilyen-olyan ügyben. Megáll az autó, delikvens kiszáll és eltűnik pár percre. Ha nővel megy, akkor hosszabb időre :)
Egyszer az út szélén láttam egy családot, apuka állt egy útszéli bokornál, anyuka meg a szomszéd bokornál éppen tolta le hófehér, méretes fenekéről a nadrágot... arra sem vették a fáradságot, hogy beljebb lépjenek egy-két méterrel... 6éves forma csemetéjük meg 2 lépésre tőlük állt és nézte őket

és ez azért furcsa, mert a lakótelepről tartottak a bevásárlóközpont felé (nyilván ott laknak a lakótelepen, különben mit kerestek volna ott gyalog), szóval valószínűleg nem órák óta kerestek wc-t...

májgeriberi 2009.05.15. 15:42:10

@atpijkamo: hát nem mindegy csapba szarni vagy szarba csapni :)

szcsongor 2009.05.15. 15:48:29

@Rejtélyes:
Mar miert lenne egy hazon beluli folyoso kozterulet??? Max kozos hasznalatu helyiseg. Kozterulet a park vagy a jarda.
Egyebkent az teljesen igaz, hogy semmifele racsot, kaput, ajtot nem szabadna korfolyosokra tenni, ennek ellenere szinte minden budapesti berhaz tele van ilyenekkel.
Ahol egyszer laktunk, a kapun kivul volt egy racs a lepcsohaz aljan, aztan meg egy a folyosonkon, ugyhogy a lakasajtoval egyutt negyszer (!!!) kellett nyitni-zarni ha hazaerkeztunk vagy elmentunk otthonrol.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.05.15. 15:48:43

@májgeriberi: Nem mindegy, hogy tanya a Bakonyban, vagy banya a takonyban.
helyet cserélni, vagy csehet herélni!
vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.
kics@pongás v. pics@kongás.
a fal mellett szarsz, vagy a szar mellett falsz.
vizi busz, vagy buzi visz!
veréb, vagy véreb.
a tavasz hírnökei a fecskék vagy a kecskék.
A róka komázik, vagy a koma rókázik.
párbajban vérezni, vagy vérbajban párzani.
erekbe injekció, vagy ínyekbe erekció.
kedves nőre vagy nedves kőre fekszel.
egyöntetű, vagy hogy ön egy tetű.
a nyomodba lépnek, vagy a lépedbe nyomnak!
pazarló nő, vagy pazar lónő.
vizibusz, vagy buzi visz.
víz alatt szexelni vagy szex alatt vizelni.
Pista bácsi a kaszát fenegeti vagy a f@szát kenegeti.
szar mellett sírni vagy sír mellett szarni.
valaki elfoglalt k*rva, vagy k*rva elfoglalt.
szárnyalás vagy szarnyalás.
rozoga mozi, vagy mozog a Rozi.
csata csúcspontja, vagy csengeri tata púpcsontja.
nagy büdös Gazsi, vagy büdös nagy gázsi.
... a nyúl fingik, vagy a fing nyúlik.
... római pápa vagy pápai roma.
... teniszpálya vagy a pénisztája.
... csiklandós sikló, vagy sikamlós csikló.
... farkasokkal táncoló, vagy táncosokkal farkaló.
... vörös szalag, vagy szőrös valag.
... alázatos egyházi atya vagy gyalázatos fegyházi gatya.

Remélem nem hagytam ki.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.05.15. 15:54:23

Akarom mondani...
nem mindegy hogy tengeri csata csúcspontja, vagy csengeri tata púpcsontja.

EÖ (törölt) 2009.05.15. 15:56:26

@atpijkamo: de, egyet biztos:
erek közt szelektálni vagy szelek közt erektálni
:)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.05.15. 15:58:02

Ja...
Na nem mindegy hogy az okos hülyéskedik, vagy ha a hülye okoskodik
a szíveden a kezed, vagy a kezedben a szíved.
Abrosz vagy Argosz
Piroska van a farkasban, vagy a farkas Piroskában.
megyek be sz@rni vagy megyek besz@rni.

magic11 · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/358-chrysler 2009.05.15. 15:58:36

a DHL felháborító.. .rendeltem 1 terméket, az volt kiírva, hogy 2-4 napon belül garantált házhozsázllítás. összesen 10 munkanapot vártam a cuccra, és megkaptam egy szétszaggatott dobozban amin egy öklömnyi lyuk volt... szerencsére a kütyüm túlélte..

maincoon © 2009.05.15. 15:59:43

teljesen kész vagyok :DDDDDDDDDDDDD

EÖ (törölt) 2009.05.15. 16:02:45

@☺ágica: felmegyek hozzád b.szni vagy b.szok hozzák felmenni

csak példa!!!! :DDD

☺ágica (törölt) 2009.05.15. 16:10:15

Sehol senki??? Akkor lelépek:)

Vaníliás karikás jó hétvégét!

EÖ (törölt) 2009.05.15. 16:10:51

@☺ágica: van hát: felegyek hozzád b.szni vagy baszok hozzád felmenni

csak példa!!!! :)

☺ágica (törölt) 2009.05.15. 16:11:24

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): na igen, nagyon nem mindegy;)

Na, tényleg leléptem:)

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.05.15. 16:23:27

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas):
Én elhinném, hogy csak példa, ha nem kétszer írtad volna.

Most hallgattam az időjárásjelentést, szép, lóbalzsamos éjszakát ígérnek.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.05.15. 16:24:42

Könnyesre röhögtem magam. Tényleg nem mindegy...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.05.15. 16:25:15

@☺ágica: Kiadtam mindent magamból.

Az orvos tanácsolja az alkoholista feleségének:
- Úgy tudja legegyszeűbben leszoktatni a férjét, hogy a fürdőszobában egy lavórt megtölt alkohollal, és beledob egy dögtött macskát, és bezárja oda a férjét. Garantáltan megundorodik egy életre.
Az asszony így is tesz, majd megy az orvoshoz.
- Na, sikerült a terápia?
- Hát, nem igazán. Mindent úgy csináltam, ahogy tanácsolta. Fél óra múlva benyitottam, hát ott áll a férjem tök részegen, és rázogatja a macskát: Cicuskám, van még benned?

Salesman 2009.05.15. 16:32:34

Aki nem maszekot hív, segítővel ilyen esetben sikeres ember nem lehet.

i hate the police (törölt) 2009.05.15. 16:32:40

@hiszti: hát ez óriási..ez a kitapétázás pedig nem rossz ötlet:))

pizsama 2009.05.15. 16:36:34

Öreg bácsit be akarják rakni az öregek otthonába. Körüljárják szépen az otthont, majd a kis túra után beülnek az igazgató irodájába megbeszélni a részleteket. Egyszer csak látják hogy az öreg el kezd balra dőlni a székben. Az egyik ápoló kitámasztja egy párnával. Pár perc múlva látják, hogy most meg jobbra dől az öreg, oda is raknak egy párnát. Szépen megbeszélnek mindent, elindulnak kifelé, mire megszólal az öreg:
- Nem akarok itt élni! Még fingani se hagyják az embert!

hipokrita 2009.05.15. 16:40:21

Mifelénk egy nagyon szimpatikus DHL-futár szokott járni, legalábbis felajánlotta a délelőtti érkezésénél telefonon (délelőtt én sem vagyok otthon, természetesen), hogy ez esetben a délután folyamán, amikor már visszafelé mennek a raktárhoz, behozzák nekem a csomagomat. Mivel ez sem volt ideális, sikerült megegyezni, hogy másnap hozzák el, szintén délután, és ez így is lett. A sok varia ellenére is megőrizte a normális hangnemet. Szóval embere válogatja.

eldiablomismo 2009.05.15. 16:54:19

Én meg arra értem ma haza, hogy a postás hozzágumizta a csomagomat a lépcsőházi folyosóajtó kilincséhez. Igaz nem kértem értékbiztosítást rá, de akkor is baszódjon meg.

elwood 2009.05.15. 16:54:53

@hiszti: "miután úgy gondolják, hogy itt az utcavége, dobnak egy pisit a konyhaablakom alatt."

mások így csinálják, kiírni:

1) Ha ide csorgatsz fejbedoblak
2) Ha ide csavarod a répát, a kezedben viszed haza

Átlagarcú 2009.05.15. 17:03:42

Kifelejtettétek: "Fecsegve ringó fecske - Recsegve fingó kecske"

A pontosság (csak) a királyok erénye.
Ja, és valami Edéé.

Ленина · http://szanalmas.hu 2009.05.15. 17:03:44

menj az ikeába, jobban jársz...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.05.15. 17:16:43

Ez már a hétvégi poszt?

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, support@blog.hu and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.
Apache/2.2.3 (Debian) mod_fastcgi/2.4.2 Server at homar.blog.hu Port 80

Átlagarcú 2009.05.15. 17:23:34

...jaja. Itt is(chello) szarakodik az index.

gyilkoshód 2009.05.15. 17:26:27

Ez már a hétvégi post?

gyilkoshód 2009.05.15. 17:27:34

Ez már a hétvégi post?

Libikóka · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/ugyintezo-titkar.php 2009.05.15. 17:34:39

ikea rulez:)
bár már mindenkinek ugyanolyan bútora lesz, de a kiszállításra nincs panasz. többször rendeltem onnan, és mindig le tudtam velük egyeztetni, mikorra jöjjenek.
(mondjuk más céggel nincs nagy tapasztalaom...)

szarfej 2009.05.15. 17:35:49

én tuti nem rendelnék ezek után ennél a cégnél

indapasssucks 2009.05.15. 17:37:22

azt szoktuk mondani, hogy sünt a DHL seggébe, de most elgondolkodtam...

fair ez a sünökkel szemben??

Ofélia . 2009.05.15. 17:40:18

A legcsoffadtabb szállodám előtt reggel találtam egy kanapét.

Örülök a szervezőnek mert ki sem kellett fizetni és ez így korrekt:))

@Nelson Mandula: A lóbalzsam üzletben nem vagyok benne pedig tudom, hogy a máv megvette a liszencet sínkezelésre.

Vagy tévedek?....

Átlagarcú 2009.05.15. 17:43:51

Szerintem ez egyszerűen a sofőr trükkje lehet. Próbált valamit ügyeskedni a munkaidővel, vagy az útvonallal. Jó szokás szerint, ha nem jön össze neki, még ő van felháborodva és tovább erőszakoskodik.
Persze mindezt azért tudja megtenni, mert megengedik neki. Inkább veszni hagyja az egész üzletet azért, hogy egy pillanatra fölülkerekedjen a vevőn/ügyfélen. Ez tesz jót az ő lelkének.

bcrider 2009.05.15. 17:46:40

Az eBayen eladtam egy snowboardot Ausztriaba. Persze elotte felvettem a kapcsolatot a DHL-el, hogy mennyiert is szallitanak el, minden pontos adatot megadtam, es megkaptam az arat. Elvittem a deszkat a helyi kirendeltsegukbe, ahol a DHL-ek elkezdtek tanakodni, hogy mennyi is, ok is felhivtak a kozpontot, es kaptam egy uj arat, ami persze tobb volt, de belefert, beleegyeztem. Mar uton voltam hazafele, amikor csorgott a mobilom, az egyik DHL-es, aki egybkent segitokesz volt, felhivott, hogy meg ra kell fizessek a tulmeret miatt, erre mar bepoccentem, mondtam is neki, hogy ujra fogok beszelni a kozponttal, erre o, hogy minek ugy is ki kell fizetnem, stb.. na erre aztan vegkepp bepoccentem, ujra hivtam a kozpontot, lehordva a ceget, es mar az europai szintu szamot kertem toluk, plusz a fogyasztovedelemhez akartam fordulni, mire pozitiv valaszt kaptam, es elengedtek. Mar sajnalom, hogy azt a penzt sem koveteltem vissza amivel eloszor emeltek az arat....

Kopi3.14 2009.05.15. 17:48:46

Hmm. Praktikerben vettem bútort, bementem a boltba, kinéztem, kifizettem, átmentem fél métert a következő pulthoz, megbeszéltem a szállítást, mondott időben kihozták, felhozták a másodikra, fél óra alatt megvolt. Igaz belekerült kemény hétezer forintomba két ember munkája, de ennyit megért.

GLS már hívott-elsőre, hogy itt van a kapuban, nicsn otthon senki. Modntam neki, tényleg? Vigye másik címre, az másik kocsi, nem jó. Oldja meg. És hasonlóak. Egy alkalommal egy csomagom utazott egy csomót, a feladóval megbeszéltem, változik a rendelési cím, és az időpont is, akkor előbb az eredeti címre vitték volna, majd sokadjára, nem hoták megadott időben, amit ők mondtak, telefonálás után érkezett meg, de hiányosan, ami később a küldő részéről pótolva lett, na azzal ismét el kellett játszani a dolgot, másik cím, és mettől meddig hozhatják...

Bambano 2009.05.15. 18:26:06

Debrecenben már az önkormányzati okmányiroda is tud adni percre pontos időpontokat és 2-3 perc késéstől eltekintve be is tartják.

Szóljak Lajosnak, hogy fussanak neki a bútorüzletnek is?:)

Itt rohadjak meg, de sose hittem volna, hogy egy önkormányzatot fogok emlegetni multi ellen jópéldának :)

Ofélia . 2009.05.15. 18:31:16

@bcrider: Mekkora volt a tólméretes deszkád??

@Sörecet: Mi vagy te lélekbúvár??:))

@elwood:" Ha ide csorgatsz fejbedoblak"ÁÁÁÁ dugd föl néki az répáját!!:)

Frucsasz 2009.05.15. 18:31:38

@indapasssucks: egyetértek! Szegény sünök, nem vétettek semmit, mégis mindenféle szervezetek emésztőrendszereibe kívánjuk őket... és még csak nem is a boldogabbik végébe. Nem lehetne valami kevésbé aranyos állatot kipécézni? :)

Nekem egy másik bútorbolt tett be, nem jut eszembe a nevük. Rendeltem egy fürdőszoba- és egy konyhabútort, egyszerre. Mondták ,hogy jó, de ezek nem előregyártottak, csak rendelésre csinálják meg. A fürdőszobaszekrény 2 hét, a konyha 4 hét. A szállítás 7000 plusz emeletdíj. Mondom, jó, de lehetne, hogy ne külön-külön, hanem egyben szállítsák le? Nem, azt nem lehet, mert ők nem fogják nekem raktározni a fürdőszekrényt két hétig.
Na, erre a barátságos üzletpolitikára (miért is akarnánk segíteni a vevőnek, aki itt hagyja a pénzét, nehogy már máskor is megtaláljon minket) úgy döntöttem, akkor keresek ismerőst, akinek van kocsija. Két fuvar ingyen, illetve pár sörért megoldva. A cég meg nem a 14, de még a 7 rongyától is elesett.

Frucsasz 2009.05.15. 18:34:20

Na eszembe jutott a cég neve: RS.
Magáért beszél, egy jó nagy eres...

PTibor (törölt) 2009.05.15. 18:36:21

A praktiker NEM bútor-, hanem barkácsáruház.

Átlagarcú 2009.05.15. 18:38:43

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: "Mi vagy te lélekbúvár??:))
"
Isten ments!
Trágyában nem búvárkodunk.:))))

renugard 2009.05.15. 18:47:42

MI az eBoltból folyamatosan rendelünk, ott a GLS a futár és mindig korrektek és pontosak.

trónkövetelő 2009.05.15. 18:58:53

MPL (Magyar Gyors-lassú- Posta), DHL konkurrencia (höhö).

Rendeltem ausztriából 30 db (!) notebook-ot, na nem kőgazdag vagyok, csak átfuttatták a cégen és nálam tették le, másnap elvitték (volna) autóval sajna :P

Na mindegy, MPL felhív, aszongya három óra múlva itt vannak. Én kocsiba be, teszkóba el. 30 perc múlva csöng a telefon, hogy letették a ház elé.

Rohanok vissza, a gépek raklapostól leb@szva a ház elé, az origi dobozban is megtört majdnem az összes kijelzője.

Hívom a futárt, hogy összetörték, jegyzőkönyv stb.

Aztán megtudtam a sztorit, utolsó cucc volt, a raklapot címkével befelé sikerült befordítani a fal felé, azt sem tudták mi van benne, kitolták a szélére és az emelőlapra tették, ami megakadt fél méter magasan. Nem baj, lelökték az egész raklapot a földre (!) felborult de össze volt fóliázva, akkor látták meg a címkét, hogy törékeny. Visszaállították függőlegesre, és usgyi.

Állati nagy balhé lett belőle, de a biztosítójuk kifizette miután bizonyítottuk hogy valszeg 30 gépből nem 26 gyári hibásan, összetört kijelzővel lett feladva...

Ezek után Magyar Postával szállíttatok-é? (gy.k. nem standard csomagról, hanem MPL gyorsposta szolgáltatásról van szó, ugyanolyan mint a DHL, Fedex stb. Csak a színvonal...)

razzia (törölt) 2009.05.15. 19:05:48

Hadd védjem már a mundért:

Abba azért senki sem gondol bele, hogy nem csak ő létezik. Kevesen vannak, a rendelés meg sok. Egész nap úton vannak, folyamatosan kapják a rendeléseket, és az időre is kell figyelni. Azt senki se higyje, hogy most egy futár lapcsizik vele fél napot, aztán a többi emberkének meg nem tudja a szállítását teljesíteni. Pedig nem a futár a hibás ....

Kedves posztíró, mielőtt pocskondiázná a futárokat, gondolkodjon már.

-Gyöngyibaba- 2009.05.15. 19:16:42

@renugard: máramelyik futár korrekt és pontos. Booklinetól szoktam volt könyvet rendelni, és a gls hozza ki. Munkahelyemre szoktam kérni a szállítást, az a tutti. Mindig úgy kértem a szállítást, hogy 14h után hozzák ki. (2-től 10-ig dolgozok)Ezzel nem is volt probléma. Mindig 2 után jött a futár csaj, előtte még telefonált is, hogy hozhatja e a csomagot. Erre az utolsó rendelésnél, egy köcsög kis segdugó futár jelenik meg a munkahelyemen délelőtt fél 9-kor. Szerencsére munkatársamnál volt annyi pénz hogy ki tudta fizetni. Miért szerencse? Mert fizetés előtti pénteki nap volt, és ilyenkor nem mindenki rohangál tizenezrekkel. A legjobb az egészben, hogy a kis bunkó azt mondta ha nem veszi át a csomagot valaki, akkor majd csak hétfőn hozza ki újra. Ebben csak az a szomorú, hogy a bookline legkésőbbi szállítási napnak eme bizonyos pénteki napot jelőlte. Szerintem kőkemény hitelrontást követett volna el a srác a bookline ellen, ha nem veszi át munkatársam a csomagot, mivel nem is lett volna kötelessége.
Konklúzió: nem minden futár kretén állat, de sajnos ezek alapján van a többi is megítélve.

-Gyöngyibaba- 2009.05.15. 19:20:37

@razzia: neked sem ártana gondolkodni.

razzia (törölt) 2009.05.15. 19:23:25

@-Gyöngyibaba-: de most miért kell mindenhez így hozzáállni, hogy a "bunkó dhl-es"? Neki is dolga van, fél napokat nem várhat ...

betépett felhasználó 2009.05.15. 19:28:10

futarcegem van
koporsokat szallitunk
neha kesunk par napot

R.I.P.

Frucsasz 2009.05.15. 19:30:31

@razzia: az lehet, de ha pl 2 és 5 között van megbeszélve, akkor ne délelőtt 9-kor jöjjön...Igazad lenne, ha arról lenne szó, hogy a megbeszélt (!!!) időpontban nincs ott a vevő.

-Gyöngyibaba- 2009.05.15. 19:33:42

@razzia: a futárnak az a munkája, hogy futárkodik. Ezért kapja a pénzét. Az embereket kibaszottul nem érdekli, hogy a futárnak mennyi fuvarja van. Az embereket az érdekli, hogy a futár a megrendelt vackukkal abban a megadott időintervallumban legyen a megadott helyen, amiben meg van állapodva. Alkalmazkodni a futárnak kell, mert az átlag ember helyhezkötött munkát végez, ellentétben a futárral. Ezért szokták megérdeklődni a megrendelőtől, hogy mikor vigyék a cuccot. Nem véletlen.

-Gyöngyibaba- 2009.05.15. 19:38:28

@razzia: gls-t írta, de mindegy. Leszarom hogy mennyit vár, nem vár. 14-től kérem a szállítást, mert akkortól dolgozom, akkor nekem 14 után hozza a vackomat. A legjobb az egészben, hogy jól látható helyen fel volt tüntetve a dobozon, hogy mikortól kérem a szállítást. Egyszerűen szart rá és kész. De ha balhéztam volna, akkor meg én vagyok a szar szemét, mert mertem szolni, hogy nem így volt megállapodva. Nemmellesleg írtam a hitelrontást is felent.

razzia (törölt) 2009.05.15. 19:40:31

@-Gyöngyibaba-: Értelek. Előfordul. Nem minden ember egyforma. Futárból lehet, hogy éppen most olyat kaptál.

Gravytone 2009.05.15. 19:41:07

A másik oldalról is gáz ám a dolog. Mi elég sokfelé küldünk árut szállítmányozókkal, és iszonyú energiát emészt fel az, hogy megpróbáljuk kideríteni, melyik cuccunkat melyik szállító cég hol hagyta el, hova kézbesítette rosszul, miért nem a megbeszélt időpontban, stb. A hozzánk beérkező áruk nyomozására is külön technikáink alakultak ki, mivelhogy a futárcégek gombnyomkodósan elérhető ügyfélszolgálatosai sem tudják sokszor, hogy mi merre keveredett el.
Az a helyzet, hogy amikor jól megy a gazdaság, akkor sok a küldemény, azért nem bírják. Amikor meg ilyen gyatra, akkor a sofőrök felét elküldik, meg a nagy helyismerettel bíró, megbízható emberek helyett mindenféle újoncokat toboroznak, akiknek a térkép vagy a gps használata is nagy feladatot jelent. De a legjobb az volt, amikor egyik ügyfelünk délelőtti kiszállítással kért valamit. A vele majdnem szemben lakó kuncsaft időben megkapta az árut, ő pedig ott parázott délután ötig, és természetesen nekünk panaszkodott, mert a szállító cégnél fel sem vették a telefont. Kiderült, hogy az illető cégnél "jobbkanyaros" fuvar optimalizálás volt, és így tudta befutni a kört a sofőr :) A nehéz cuccal meg persze nem akart átmenni a soksávos úttesten. Azóta már persze mással fuvaroztatunk.

-Gyöngyibaba- 2009.05.15. 19:48:50

@razzia: hát ja. azt még elárulom, hogy ez karácsony előtt, november végén történt. Gondoltam mivel már többet nem rendelek idén, (vagyi tavaj) kap a futár csaj (aszittem szokás szerint ő hozza a csomagot), 1000 ft borravalót. Karácsony is lesz, meg tök rendes volt addig, meg minden. Ennek a kis takonygombócnak is odaadtam volna, ha normális időben hozza a csomagom, és nem kreténkedik. Sikeresen megszabadította magát egy szép kis jattól. :))

K0vasz 2009.05.15. 19:49:55

Meg kellett volna mondani a tagnak, hogy hagyja csak nyugodtan a ház előtt a kanapét, úgysincs még kifizetve... aztán meg szépen levonták volna a fizujából:>

mxplanet 2009.05.15. 19:52:10

itt londonban pedig minden csomagot a lakás ajtó elé tesznek, és hagynak ott.
legyen az apple storebol megrendelt ipodon keresztül otthonról kapott kajacsomagon át minden :)

még ha itt vagyok, akkor sem csöngetnének be hogy átvegyem.

-Gyöngyibaba- 2009.05.15. 19:54:34

@Gravyres: hát ez az én munkalyemen sem szokatlan. Multkor egy 40 kg-os bazi nagy csomagot hagyott el az egyik futárcég.

razzia (törölt) 2009.05.15. 19:55:04

@mxplanet: jó, de ott a kultúra is más, nem mint itt, Abszurdisztánban. :))

mxplanet 2009.05.15. 20:17:40

na, azért itt is sok olyan környék van, ahol ez nem így van ám.

nothing.at.all (törölt) 2009.05.15. 20:52:28

ez bizony így van. vegyél ki szépen szabadságot, ha valamit futárszolgálaton keresztül rendelsz, mert nem ők vannak érted, hanem te vagy értük! nem érzed a megtiszteltetést?

A Tyne folyó déli partja 2009.05.15. 20:52:39

@Mérgező Hulladék: rossz céget??? soroljam? Ikea, Homebase, Iceland, villanyórások, gázórások. Elég? a minimum az ötórás intervallum, utóbbit a gáz és villanyórások követték el (viszont külön-külön jöttek..tegnap, mondták, hogy 8 és 13 óra közt, egyik jött 9-kor, a másik délben). Homebasenél tudtak adni még 5 órás intervallumot, Ikea-nál még külön fizetnünk kellett, mert az ő általuk megadott nap nem volt jó, és egy egész nappal később tudtunk csak otthon lenni. (szombaton vettük meg a cuccot, azt mondták, legkorábban!!! szerdán tudják kihozni, mondtuk, h. csütörtök lenne jó, tesóm akkor szabadnapos, erre pluszt fizettettek, pedig ugye a szerda elvileg a legkorábban megjelölt időpont volt, nem azt mondták, hogy az egyetlen...)

pjtr 2009.05.15. 20:54:01

csak tájékoztatás képpen, a futárcégek nem időpontra szállítanak,és nem az adott mondjuk webshop megrendelője dönti el, hogy mikor legyen a kiszállítás, hanem a feladó cég akinek egyébként a futárcég számláz, és szerződésben áll. általában munkaidős kiszolgáltatást kérnek, mert ez a legolcsóbb, innentől kezdve ha a futár 8-17 óra között megy bármikor, akkor megfelelően teljesíti a feladatát.

Ofélia . 2009.05.15. 20:59:52

@Frucsasz: Eres veres hétméteres??:))

@Sörecet: Nem CSAK búvár a régi időkböl:))

hiszti 2009.05.15. 21:01:24

@elwood: Jó ötlet! Majd alkalmazom.
De a kézfeltartásos megijesztett gatyába csurgatás hatékonyabb terápia:)

A Tyne folyó déli partja 2009.05.15. 21:04:48

na, elolvastam a többit is.

@razzia: na jó, de azért gondolhatja, hogy ha pár órával előbb jön, nem valószínű, hogy az illetőt otthon találja, nem véletlenül választott ki egy adott intervallumot...

az Argos volt még a cég, amelyik szintén 5 órás intervallumot adott meg, de azok összedolgoznak a Homebase-zel, szóval abban benne van.

és ahhoz, h. otthagyják-e. bizony, errefele a csomagot csak leteszik az ajtó elé (bár néha képes becsöngetni a postás, én vettem már át csomagot szomszédnak, pedig az társasházban volt, családi háznál az a szokás, h. leteszi az ajtó elé, postaláda erre nem szokás, és nem is csak az a baj, hoy ellophatják, de ha véletlenül elered az eső, simán el is ázik, tök jó...).
becsöngetni meg tényleg ritkán szoktak,volt, hogy otthon voltam, telejs csend a laksában, postaládában (most van olyanom, lakásban lakom:) meg az értesítés, hogy nem voltam otthon. Dehogynem.és mielőtt az egekig magasztalnánk a "nyugatot", tesóm személyijét!! majdnem örökre elvesztette, mivel a) belügyminisztérium a régi címre küldte,holott tudták, h. már nem ott lakunk (de itt folyton öt évre visszamenőleg minden címet kérnek,a ztán valahova kiküldik a dolgokat) b) a postás csak úgy bedobta a cuccot, amit csak személyesen, aláírva lehetett volna átvenni...

A Tyne folyó déli partja 2009.05.15. 21:05:47

@pjtr: csak a) akkor mi a fenének kérhetsz időpontot. b) tudod, az emberek dolgoznak munkaidőben, nem véletlenül van időpont kérés...

Ofélia . 2009.05.15. 21:11:08

Na lelkecskéim teljesen el vagytok kényelmesedve!!!

A bútort a ház szine java fejenkent két sörért felcipeli!!

Ja , hogy akkor esetleg be is kell mutatkozni a házban lakó pernamens ellenségeknek??:((

Szállítmányozás: Konkrétan szerződésbe foglalni, hogy mit hova és mennyiért!!!

On sip : A hajó mellé!!
On Work: A gyár elé!
On dor: Az ajtó elé!
On room : A szobába belülre!!

On én runbach s de nem fizetem ki:))))

kamushamus 2009.05.15. 21:25:15

@-Gyöngyibaba-: Sikeresen megszabadította magát egy szép kis jattól. :))
Szerinted 1000 ft szép kis jatt?
Te Magyarországon élsz?

Gravytone 2009.05.15. 21:26:03

@pjtr:
A mi cégünk kilenckor nyit. Volt egy szállítmányozó, aki fél hétkor szokott telefonálgatni, hogy az üzlet bejáratánál van, és miért nincs itt senki, aki átvenné az árut. Megkértük szépen a futárt, hogy hozza az árut 9 és 18 óra között. Ezt megtette ugyan, de mindig csapkolódva és morgolódva, mondván, hogy ez felborítja az útvonaltervét. Mi egy pár ilyen kavarás után úgy gondoltuk, hogy nem rendelünk a továbbiakban attól a nagykertől, aki velük szállíttat, mert széttúrja a teljes időbeosztásunkat. Rajtunk kívül sokan döntöttek hasonlóan rövid időn belül. A nagyker felbontotta velük a szerződést, mert nekik ez veszteséget okozott. Aztán egyre többen tették ugyanezt. Aztán a szállítmányozó céget egy szép napon felszámolták. Nem sajnáljuk túlzottan őket.

Pipás 2009.05.15. 21:26:12

Nem kell beszarni! Legközelebb meg is verik a vásárlót. Mit képzelnek ezek a parasztok. Ha nem vásárolgatnának akkor belevetheték magukat a nagy dübörgő magyar jóléti éjszakákba. Ők megtehetik, mi nem! Ne feledjétek demokrácia van kies hazánkban, de nem a népnek! Amíg ilyen politikusaink és törvényeink vannak, nem is lesz más!

kamushamus 2009.05.15. 21:30:19

@Animacs: Szerinted aki szállítmányozó cégnél dolgozik annak nincs munkaideje?
Vagy nincs családja akihez hazamenjen?

Gravytone 2009.05.15. 21:30:40

@kamushamus:
Ha a futárnak csak minden tizedik ügyfele ilyen adakozó kedvű, akkor már bőven kitömött zsebbel tér haza a nap végén.

kamushamus 2009.05.15. 21:37:55

@Gravyres: Kedves kommentelő karácsonyi ajándéknak szánta.Egész évi munkáját hálálta volna meg vele.
Sok lóvé?

megmondomatutit 2009.05.15. 21:40:20

Aki a Praktikerben bútort vesz...Szerintem írd be a gugliba a bútor fantázianevét, és valószínűleg más forgalmazót is találsz a Praktikeren kívül, és meglepő de ha lesznek ilyenek azok mind olcsóbban adják majd, ingyenes házhozszállítást is találni, bár az emeletekért van valami különdíj! Tudom ajánlani az MM online bútoráruházat,- ha még léteznek
- én rajtuk keresztül rendeltem tavaly, előtte persze megnéztem eredetiben máshol. Szinte minden termékre igaz, ahol meg lehet tekinteni ott drágább, mint ahol nincs bemutatóterem, se áruház.

András Csepelrőlh 2009.05.15. 21:45:19

Kedves IVETT !!!

Parasztkodni?
Csak 2-3 generációt számolj vissza a SAJÁT őseid között, és sűrűn dolgos parasztokba ütközöl. Magad is paraszt vagy valamennyire.
Ha valakit szidni akarsz, ne légy primitív, ne légy tahó, ne légy bunkó!

Az Illetőt a valós értéke szerint primitívezzed, tahózd, bunkózd le, beszélj arról, amiről szólni akarsz!
Ne légy soha igénytelen !!!
Minden magyar parasztok áldása legyen igaz utadon!
Szervusz.

Gravytone 2009.05.15. 21:48:05

@kamushamus:
Azt én nem mondom, hogy sok lóvé, de az ilyen jattokra tuti csak az aspirálhat, aki igyekszik megfelelni az elvárásoknak.
A másik észrevételem, hogy gyakran a futár már nem sokat tud tenni, mert a központban összekeverik az áruját, rosszul szervezik az útját. Na meg arra is bőven akad példa, hogy a kedves címzett elfeledkezik az átvételről, vagy (szintén tapasztalat) nem képes kifizetni az utánvétet. Ahhoz kell igazán komoly logisztika, hogy az ilyen kavarásokat is jól tudja menedzselni a szállító cég, illetve a futár.

kamushamus 2009.05.15. 21:54:24

@Gravyres: Na meg arra is bőven akad példa, hogy a kedves címzett elfeledkezik az átvételről, vagy (szintén tapasztalat) nem képes kifizetni az utánvétet.
Ez a te tapasztalatod?

-Gyöngyibaba- 2009.05.15. 21:59:57

@kamushamus: azt a 4 szállítást háláltam volna meg vele, ami 3 lett. De mint írtam a másiknak is odaadtam volna, ha nem kreténkedik. Arról nem is beszélve, hogy a szállításoknál kp-ban fizettem a számlát, így mindig jutott 3-400 ft borravaló a futárnak.
És igen én Magyarországon élek. Viszont te vagy a holdon élsz, vagy egyszerűen kőgazdag vagy és téged nem érdekel 1000 ft.

Gravytone 2009.05.15. 22:08:10

@kamushamus:
Igen, többször is előfordult már, hogy amiatt kellett megismételni a futárnak az általunk küldött áru kiszállítását, mert az első alkalommal nem tudott a kedves megrendelő összevakarni elég pénzt. Pedig mindig egyeztetünk az ügyféllel, és csak akkor megy a csomag, ha azt állítja, hogy lesz otthon valaki, aki átveszi, és ki is tudja fizetni.

zako1 2009.05.15. 22:11:05

Többször rendeltem már xpressről, alexandra.hu-ról, bookline-ról - mindegyik a gls-sel dolgozik és soha semmilyen gondom nem volt a kiszállítással... Épségben és rövid időn belül megérkezett minden, amit rendeltem. A kiszállítás előtt mindig felhív a futár és megkérdezi, hogy alkalmas-e. Vettem már át csomagot a munkahelyemen, spar áruház parkolójában és néha otthon is... :) Szoktam adni borravalót (ahogy éppen kijön a kerekítés, volt 20 Ft, de akadt 100 Ft is). 1000 Ft szerintem nagyon sok borravalónak, nem hinném, hogy bárki is adna ennyit. Ja igen, vidéki megyeszékhelyen élek.

A Tyne folyó déli partja 2009.05.15. 22:32:10

@kamushamus: tudod, vannak olyan munkahelyek, amelyek nem 8tól 4ig, 9től 5ig, stb. vannak. szolgáltaás, ez a lényeg. a reptéren dolgozók se fogják azt mondani, hogy bocs, 5 után nem megy gép, mert a dolgozók mennek haza a családjukhoz.Esetleg vasárnap nem megy busz/vonat, sőt, már péntek délután se, mert a sofőrök haza szeretnének menni a családjukhoz, ők nem dolgoznak ilyenkor...szórakozóhely szintén.

ze11 2009.05.15. 22:43:26

Bő egy éve, szintén Praktiker és a házhoz szállítás esete... Marlene nevű komplett hálószobabútor 6-8 darab, bazi nagy, és nehezen mozgatható doboz, darabja 18 és 25 kiló között. A szállító akkor még nem a DHL volt, hanem valami Pökhendi bété: legalább hárman annyira azért képesek voltak, hogy a liftig behozzák a cuccot (10 emeletes panel, a bejárathoz lépcső vezet fel), de a liftbe berakni, na azt nem... Oda már én pakoltam, illetve kifelé, meg be a lakásba be szintén -- egyedül.
Amikor morogtak, hogy ők már készen vannak, és kéne fizetni a szállítást, akkor megjegyeztem, hogyha segítettek volna berámolni a liftbe, akkor tényleg készen lennénk, de így meg kell várni, hogy a maradék is a lakásba kerüljön...

Azt a sértődött arcot látni kellett volna, amikor a szállítási költséget Forintra kiszámolva a kezükbe nyomtam, természetesen az után, hogy szintén külön kérésre hajlandóak voltak számlát írni...

Kontrasztként egy nappal később az IKEA szállítói a gardrobszekrényeket (PAX, a magasabbik) meg az ott vett többi bútort "természetesen" a lakásban adták át, és amikor az egyik dobozt a folyosóról be akartam cűgölni, annyit mondtak, hogy hagyja csak, az az ő dolguk, csak mutassam meg, hogy hova tegyék... -- Na ők megkapták a Praktikeres szállítók borravalóját is.

glad az egyetlen 2009.05.15. 23:06:35

Többnyire én is a GLS-el szállítok már jó ideje.
Az elején azért ott is volt fenakadás, mert pl az (on-line) megrendelő nem tudott üzenetet hagyni a futárnak.
Fel is hívtam őket egyszer és megkérdeztem, higy miért nem, hiszen így megspórlhatnának egy csomó felesleges második kiszállást. Azonban a központosok leráztak, hogy nem megoldható. Mondtam ő érdekük nem az egyém.
Aztán azóta valahogy mégis megoldották. :)

Tsabi 2009.05.15. 23:07:18

A DHL itt se jobb. Nalunk speciel nem tud irni a csoka, aztan a szomaszed vagy szol, hogy jott csomagom, vagy a dhl oldalan csomagazonosito alapjan kideritem melyiknel van. DPD, UPS, Hermes meg a tobbi itt ertelmes, de pl. duisburgban a Hermesnel volt egy futar aki kb 350€ erteku cuccot probalt meg meglovasitani, alahamisitott alairas, ahogy a nagykonyvben meg van irva. Szoval embere valogatja.

glad az egyetlen 2009.05.15. 23:10:38

A nagy vicc az volt amúgy amikor vidéki megyeszékhelyen kerestem költöztetőt cipekedő emberekkkel.
Volt is pár ilyen konkrét hirdetés, de többször bukott a mutatvány, amikor hétköznap akartam költözni, mondván, hogy cipelő ember csak hétvégén van. Mondtam oké akkor legyen szombat 15:00 óra, erre az se jó mert akkor oda az hétvége!
Szolgáltató szektor a javából! :)
És ez nem csak egy cég mondta.

Tsabi 2009.05.15. 23:11:40

egyebkent meg hello mindenki, maradtam-e le valamirol az elmult 2 napban?

Bedeko 2009.05.15. 23:12:28

Praktikerből a Praktiker saját áruszállítását kell igénybe venni. Én tavaj vásároltam lakást, és végeztem rajta teljes körő felújítást - falbontás, falhúzás, teljes elektromos hálózat csere, új nyílászárók stb. Kb 2 millát költöttem a munkára és az alapanyagokra. Mivel autóm nincs, igyekeztem mindent egy helyen megvenni, és ez főleg a Praktiker volt. Ráadásul sok részletben, ahogy éppen haladtam a munkával. Mindig pontosan szállítottak, panasz nem volt rájuk. A végén még szállítási kedvezményt is kaptam, és már névről-arcról ismertük egymást mind az ügyfélszolgálatossal, mind a szállítókkal.

glad az egyetlen 2009.05.15. 23:19:05

Off

Bedeko
Hogy a pikulában úsztál meg teljes lakás felújítást 2 milkából???
Én két éve csináltam és 3 milka felett lett az anyag+munka díj pedig nem szórtam a pénzt, sok mindent én csináltam (szintén Praktikerből vásároltam) és az elektromos hálózat csere bele se fért már.

Salesman 2009.05.15. 23:19:23

@zako1:

Jó nagy dücskő vagy, egy pizzánál minimum 150-et adok, te meg könyvnél 20-at. Pff

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.16. 00:38:03

@betépett felhasználó:
Futár cégem van. Mi is koporsókat szállitunk. Hogy ne késsünk, mi néhány nappal/hónappal korábban rakjuk le a ház elött
R.I.P.

kéjenc 2009.05.16. 03:27:27

nekem eszembe se jutna a dhl t hívni kanapé szállításra,sztem teljesen nyilvánvaló,hogy kiscsomag levelek stb ilyesmire vannak.biztos vmi fukar köcsög vagy.cipeld fel magadnak a szar kanapéd

zapkorte (törölt) 2009.05.16. 06:23:48

Mivel dolgozó nő vagyok, szükségem van a kanapéra! :)

Ami meg a kiscsomagokat illeti: újabban ha futárral küldenek valamit, a munkahelyem címét szoktam megadni, ott tuti megtalálnak egész nap, akkor jön, amikor csak akar, és ez mindenkinek jó. De jobb szeretem a postát, nálunk este nyolcig nyitva van, hazafele beugrom érte és kész.

ezsoezso 2009.05.16. 07:07:36

Vásárolj, a multiknál és ezt kapod! Ne panaszkodj kedves posztíró, megérdemled.
Megérdemled, mert Magyar cégek, Magyar munkaerővel is gyártanak minőségi bútorokat és a pénzed nem a külföldi multik zsebét tömi, hanem itthon marad.
Egy picit tudatosabban kellene vásárolni.....

pjtr 2009.05.16. 08:39:33

@Animacs: a; időpont kérést nem a futárcég ajánlja fel, hanem az akitől rendelsz, a futároknak előre meghatározott körük van amin mozognak, vagy egybe esik az általad kért időponttól vagy nem b; kérd a munkahelyedre :) mondjuk nem a kanapét, mert az alapesetben nem a normál futártevékenységhez tartozik. A futárpostát egyébként nem a webshopok miatt találták ki, hanem a B2B (business to business) szállításokra, és ezért van a munkaidős szállítás, a futárok is akkor dolgoznak amikor mi.

zapkorte (törölt) 2009.05.16. 08:52:57

@ezsoezso: Egyébként ja. Tavaly, amikor kanapét akartam venni, egész Bp összes bazi áruházát bejártam, és nem találtam egy igazán kedvemre való darabot! Végső elkeseredésemben bementem a helyi "kispiszkos" bútorboltba, és ott a kiállított három kanapé között ott volt álmaim bútora is, mégpedig kifejezetten jutányos áron. Következő munkanapon gond nélkül leszállították, és még csak azért sem fintorogtak, hogy az ablakon kellett beadogatniuk (ugyanis az ajtó szűknek bizonyult.)
Persze igaz, hogy a magyar kisipar nem a minőségéről híres, de a globalizált kínai szemét színvonalát azért még bőven eléri, nyugodtan meg lehet venni. :)

kopaszállat 2009.05.16. 09:15:31

@razzia: buzi-e vagy?? Biztos ingyen szállítotok! Szegény lelkisérült futár, talán terápiás célból szállít, nem fizetésért??!
Úúúúúú, emberek, gondolkodjatok már!

jesszumpepi (törölt) 2009.05.16. 09:16:36


-Gyöngyibaba- 2009.05.15. 19:16:42


A Bookline-nak az az érdeke,hogy átvedd a megrendelt könyvet.MINDIG lehet módosítani az időpontot,akár emailben is.

Azért jelölnek meg legutolsó átvételi időpontot,mert az internetes könyvrendelés úgy éri meg,ha nem kell sokáig a boltban raktározni a könyvet.

De visszaküldeni sem éri meg nekik.

kopaszállat 2009.05.16. 09:18:08

@atpijkamo: ez fasza volt sikerült egy nagyot röhögnöm! Köszi!!
A szőke panaszkodik a barna barátnőjének:
- Lefeküdtem mindenkivel a cégnél, megkefélt mindenki az utcából,
végigment rajtam egy egész hokicsapat, de alig fogytam pár dekát!
Mire a barátnő:
- Még egyszer mondom: TÚRÓKÚRA és nem KÚRÓTÚRA!

belekotty 2009.05.16. 09:30:01

Nos ha a Parktiker wepshpojában vásárolsz, akkor az sem lesz nehezedre, hogy kidericcsed a Praktiker ügyfélszolgálatának imélcimét.
Akkor kell egy goromba levelet irni a történtekről, azzal, hogyha nem kapsz 30 napon belül kielégitő választ akkor a fogyaszóvédelemhez fogsz fordulni.
Nyugodj +! Legalább annyi kellemetlen percet szerzel a köcsög fuvarosnak, mint ő szerzett neked!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.05.16. 10:35:43

@kopaszállat:

A rendőr megtankolt a benzinkútnál.
- És az ingyen-szex sorsolással mi lesz? - méltatlankodik.
- Ja, igen. Tessék, húzzon egyet! - tart oda a kutas egy pakli kártyát. A rendőr kiválaszt egy kártyát, a kutas megnézi: - Nem nyert. Viszontlátásra!
- Érdekes - mormogja a rendőr, ahogy elindul -, a feleségem a héten már háromszor nyert, én meg egyszer sem.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.05.16. 10:40:03

@zako1: 20 Ft. Gavalléros. Azért tudod, hogy a futár a borravalóból él.

Megérkezik a pizza:
- Mennyi borravalót szokott kapni? - kérdezi az ember a pizzafutártól.
- Nem tudom, ez az első fuvarom. Egyetemista vagyok, csak besegítek a nyáron. De a többiek azt mondták, maga elég fukar egy alak. Örulhetek ha húsz forintot kapok magától.
A hapsi bedühödik.
- Micsoda? Na, itt van még ötszáz forint, és mondja meg nekik is, mennyit kapott! Egyébként mit tanul az egyetemen?
- Alkalmazott pszichológiát.

2009.05.16. 11:41:53

Én Dobos csoportvezetőt keresem...

quador 2009.05.16. 11:57:00

@atpijkamo:
Az az ő meg a főnöke problémája, hogy miből él, nem az enyém.

aardwark 2009.05.16. 12:06:40

ez akkor most a hétvégi?
akkor örömésbodottááá van

kanapét bárhol bármikor bárkinek átveszek

razzia (törölt) 2009.05.16. 13:45:08

@kopaszállat: B+, öcsém, ne legyél már ennyire tűrhő! Mikor írtam én azt, hogy én is futár lennék? He? Olvasás elégtelen, te vagy a leggyengébb láncszem. Na, szevasz!

b[ALien] (törölt) 2009.05.16. 14:22:26

Tegnap este nem volt ihletem
Meg annyira on volt mindenki (kivéve a szép cicájú szemészetes jó vicceit), hogy nem mertem offolni
Megittam cserébe 10 sört
Ma paprikás krumpli volt ubi-salival
A macskák szerencsére sziesztáznak
A mentősök fáznak
Hogy érdemi is legyen: tavaly rendeltem 1 könyvet, munkahelyre szállítással
A futár vagy 3x hívott, hogy itt van, ott van, melyik bejáraton jöjjön (ismerte a helyet)
Még sajnálkozott is, hogy nem tudta pontosan hol van az irodánk, és le kellett mennem a portára
Elég nagy időintervallumot adtam meg (munkaidő)
Mégis 9-kor hívott, hogy 11 körül jön
Jött is
Tök korrekt volt
Szóval embere válogatja
Asszem GLS volt, de még kész vagyok kicsit, úgyhogy nem biztos
Az biztos, hogy nemsoká lemegyek sörért
Más most nem jut eszembe

b[ALien] (törölt) 2009.05.16. 14:26:37

Ja de!
Ideges lettem és szétvertem a botmixerem, úgyhogy nem kell hozzá kiskést vagy miafaszomat vennem
Már csak a serfőző diplomára gyűjtök

A Tyne folyó déli partja 2009.05.16. 15:01:15

@pjtr: kérjem a munkahelyre. a következőket rendeltem meg: gáztűzhely, mosógép, íróasztal, ágy+matrac. Ezek közül szerinted melyiket tudom munkahelyre kérni/onnan elvinni?
Asszem ennyi, és csak ezért ennyi, mert a többit haza tudtok hozni kocsival...ha felsorolt dolgok befértek volna az autóba, akkor egyáltalán nem rendeltem volna meg a kiszállításukat...

A Tyne folyó déli partja 2009.05.16. 15:02:30

@pjtr: ja, meg nem is webshopban rendeltem, hanem a boltban, a legtöbb cuccot.és nem futárcég hozta, hanem a bolt saját szállítói.

isti77 2009.05.16. 15:16:00

Ha valahol ilyen 1-1,5 órás kiszállítási intervallumot ígérnek, akkor el lehet kezdeni gyanakodni, hogy az eladó/ügyintéző vagy nincs teljesen képben, vagy más (konkrétan a szállító) f.szával veri a csalánt, ugyanis olyasvalamit ígér, amit nem nagyon lehet teljesíteni, hacsak nincs a cég annyira padlón, hogy a szállító az üzlet előtt áll egész nap, várva, hogy beessen végre valaki, aki házhozszállítást kér.
Általában mindenhol elég sok cím gyűlik össze, így mindenhol a 4-5 órás szállítási intervallum a reális, hacsak nincs az adott üzletnek olyan (általában külön feláras) szolgáltatása, hogy x összegért kiviszik időre, ilyen 1 órás intervallumban.

b[ALien] (törölt) 2009.05.16. 15:54:37

@Tsabi: igen! mixer javítás zökkenőmentesen kizárólag diploma nélkül kivitelezhető
A HP egy fos
A futárok a konyhaablak elé pisálnak
Nagyjából ennyi:)

zako1 2009.05.16. 16:11:13

Vidéki pedagógusként, nettó 150.000 Ft fizetéssel az ember örül, ha néhanap rendelhet egy-két könyvet, nem még azon agyaljon, hogy 15 vagy 20% borravalót adjon a "szegény" futárnak. Érdekes, én soha nem kapok borravalót, ellenben az utolsó fillérről is adózom. A futár vajon mennyit adózik a napi több ezer forint borravaló után? Egyébként nem 20 Ft-ot szoktam adni, ahogy éppen kijön az egész összegre kerekítés, de több száz forintot nem szoktam adni.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.05.16. 16:40:29

Na de az már mégiscsak túlmegy minden határon, hogy még mindig ON kommentek vannak. Szombat délután... eh, már a homár sem a régi!
Tegnap este is benéztem, hátha lehet egy jót sörözni, de nem. És még ma sem. Hát mi lesz így velünk [b]Alien?
Dagi hogy van?

nothing.at.all (törölt) 2009.05.16. 17:14:28

én egyszer 500 Ft borravalót adtam egy futárnak, mert nem voltam otthon, mikor odajött, de később volt olyan rendes visszajönni. tekintve hogy én 500 ft-ot keresek óránként, ezt soknak tartottam. és van aki szerint még 1000 Ft is kevés?? napi 40 fuvarból, ha mindenkitől csak egy 100-ast kap, már az is szép pluszjövedelm. amúgy sosem értem ezeket, hogy miért kell nekem szociálisan támogatnom más embereket, akik a munkájukat végzik?

kees · http://neuhappysex.ch 2009.05.16. 17:40:10

@akyyy: Mármint hogy a kanapét a munkahelyre? :-O

Wintergreen exörv. 2009.05.16. 17:55:10

@zako1: A futárnak van Kb. 90.000 Ft nettója+a te 20-100Ft borravalód. Ha matek szakos vagy, akkor kiszámolhatod, hány ilyen ,,jattos˝ helyre kell kézbesítenie naponta ,hogy kiegészüljön a bére a te nettódra.Biztos lehetsz benne, nem jut el annyi helyre.
Az iskolában ahová járunk,mindenféle különórákat lehet kérni ,a külön tornától, a sakkig,de nem láttam még soha áfás számlát róla.Biztos vagy te abban a,,minden fillérben˝ ,ami után adózol?

Wintergreen exörv. 2009.05.16. 18:11:07

@nothing.at.all: Sok vidéki pedagógustól,
ha kerek az összeg , egy fillért se kapnak.
De tekintve ,hogy vidéken a többség nem keres annyit, mint a pedagógus, így azután tőlük sem kapnak semmit.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.16. 18:35:03

Jááájj, sziasztok gyerekek.

Posthoz annyit, hogy ez valszeg simán egy fasz futár volt - nekem a DHL-lel nem volt bajom, simán megcsinálták egy küldeményemmel hogy nem volt otthon a címzett, felhívták, és másnap kivitték neki, akkor otthon volt.
Hülye bunkók meg mindenhol vannak... sofőröket szerintem nehéz illemre oktatni.

Futárnak meg még sosenem adtam borravalót. Ez a munkája.


Na off.

Jól eltűntem, mert voltam otthon pár napot (modemes net, no komment), aztán melóztam, melóztam, melóztam, míg azt vettem észre hogy már jó ideje túlórázok, így aztán most nem melózok. Hétfőig :/

Remélem jó dolgokról maradtam le :)

Ja és voltam Spórban, és nekünk is lenyúlták az egyik törpünket, de igazából úgy röhögtünk a barátnőmmel hogy törpöt kapunk hogy a pénztáros hülyének nézett :D

Tsabi 2009.05.16. 18:39:18

Hogy mik vannak, itt meg mindenki ontopic? Szoval by all respect, ha valaki agysebesznek keszult, akkor ne menjen futarnak, mert alulfizetik. Ha meg futarnak ment, akkor oruljon mar annak a kurva 20asnak is, ugyanis borravalot adni nem kotelezo. Na.

A futarok a konyahaablak ala hugyoznakot olvastam, a botmixerrel mivan?

Krumplileves, fuszeres kremturoval toltott pulykamell gombas kuszkusszal.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.16. 18:42:44

@Tsabi: Aztán ki tudja, ha a minimálbérből meg is lehetne élni, akkor lehet hogy nem mindenki követelné a jattot meg a kenőpénzt.

b[ALien] (törölt) 2009.05.16. 18:48:38

@Nelson Mandula: hát ezt mondtam:)
Dagi konkrétan a függöny alatt alszik, most volt létszámellenőrzés:)
Kiccica beteg volt, de már jól van
50e lesz:(
3 hónap royal canin urinary
Mivel 4en vannak, mind azt eszik
imádják a hiénák
Amúgy mostmár raktam fel képeket tényleg!
(múltkor részeg lámaként a karcokhoz pakoltam)
Hehe:)

Tsabi 2009.05.16. 18:49:00

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: a konkret esetben engem nem az zavar, hogy valaki raszorul a jattra, hanem az, hogy elvarja.. a minimalbert meg alapbol hulyesegnek tartom, max statisztikai adat lehetne, vagy a szoc. jarulekok szamitsashoz, de piacgazdasagban nagy szukseg nincs ra, minden munkaert annyit kell fizetni, amenyit az adott munka meger.

b[ALien] (törölt) 2009.05.16. 18:50:45

@Tsabi: az a szervizes, azt olvasd el:)
Kiemelte, hogy diplomás
Kicsit kapott:)
Braun féle mixerkommunizmus

Tsabi 2009.05.16. 18:54:09

@b[ALien] a kopasz baba: mar allok is neki :) Amugy sikerelmenyem van, konnyu fokozaton vegigvittem a guitar heroest, most pihentetem a kezem a kozepes fokozatra.. :)

b[ALien] (törölt) 2009.05.16. 18:56:18

Na hogy érdemi is legyen, megyek sörért, aztán templomba
Nem imádkozni, csak a hugi ott fog concertozni
Múltkor a reformátusba kenték
Most a katolikusba megyünk
Aztán jövök, és szanaszéjjel offolok mindent!!!!
Grrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.05.16. 19:04:47

@b[ALien] a kopasz baba: Szegény kicsi! Jelzem Kukk macskánk már több mint egy éve él a rohadt drága urinary tápon. Lassan esedékes egy kontroll, hátha már lejöhet a szerről. (Eredetileg nála is csak 3 hónapról volt szó.)

Na, majd gyere, aztán akkor bontunk egy (újabb) sört!

zapkorte (törölt) 2009.05.16. 19:22:50

@zako1: Ne má! Százötvenezret visz haza egy vidéki tanár? Nettóban??? És ebből neked gond egy könyvet megrendelni? Hát hova teszed azt a sok pénzt? Nagycsaládos vagy, vagy mi a csuda? Rezsi mondjuk 45e, eszel az iskolai menzán havi 25e-ért, maradt még 80e Ft tisztán! Abból azért elég sok könyvet lehet venni... akár még havonta egy új kanapét is. ;-)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.16. 19:29:03

@Tsabi: Nem jó, mert megkötés nélkül nem nagyon lehetne semennyit sem keresni.
Főleg itthon nem. Minden buzi cég a padlóla vinné a fizut.

zako1 2009.05.16. 19:50:04

@zapkorte: Pontosítok. Tagintézmény-vezető vagyok egy fiúkollégiumban, tehát van vezetői pótlékom, ami úgy megemeli a bruttómat, hogy annyit adózok, amennyi egy átlagfizetés. És igen, minden forint után adózom! Én nem tartok különórát számla nélkül, túlórázni túlórázom ingyen és majd lesz jó kis gyomorfekélyem és infarktusom pár év múlva (33 éves vagyok). Mellesleg hadakozom a neveletlen és tiszteletlen gyerekekkel, szülőkkel és a hatóságokkal. Szüleimmel élek, gyerekem nincs (tudtommal), van egy tinédzser Toyotám és némi megtakarításom a bankban, hitelem viszont nincsen. Nincsenek nagy igényeim, külföldi nyaraláson már évek óta nem voltam, viszont ami megtetszik, azt megveszem: LCD-tévét, könyvet, Pick-szalámit. Akár hónap végén is. De nagyon megnézem, hogy mire és mennyit költök. Sikeres ember vagyok-e? :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.16. 20:01:41

@zako1:
ez a kulfoldi nyaralas a magyarok maniaja
nem tudom mi lesz kesobb de juliusban el kell menni Tuneziaba
en tizeneve mentem utoljara nyaralni, ide, oszt ittragadtam
jovore megyunk haza Maryvel, valami csende Tisza melletti helyre szeretnem vinni, mar a rokonok es baratok vegiglatogatasa utan
jo megigertem neki 2 napot eltoltunk Amszterdamban mert nem hiszi el hogy ott legalis a joint
amugy mikor otthon eltem abszolute csak Balaton, de inkabb Duna
nekem az nem program, hogy doglok a tuzo napon a tengerparton, de elfogadom, van akinek az
mennyen is ha szereti es megteheti

zapkorte (törölt) 2009.05.16. 20:15:06

@zako1: szerintem biztos! Nekem 100e a nettom (Pesten), és ha nem is valami nagyvilági módon, de azért elég szépen megélek belőle, fenntartom a lakást, kocsit (no persze ez is koros, de kit érdekel, ugyanúgy elvisz A-ból B-be mint az új), kifizetem a fogorvost, látszerészt, lovagolni járok és van a bankban betétem. És hozzám képest neked még van plusz havi 50e Ft-od! Ehhez képest túlzásnak érzem én a Tiborc panaszát, hogy még egy könyvre se fussa, de ha mégis, akkor aztán 10%borravalóra meg igazán nem. ;-)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.16. 20:17:33

@zako1: Szüleimmel élek, ez a kulcs :)
Mondjuk nekünk havi 70 az albérlet (rezsivel együtt, de kurva jó helyen van :) ).

@hagyma: Balatonra nem megyek nyaralni mert nem messze tőle laktam 20 évig, mikor otthon vagyok akkor leugrunk néha fürdeni.

Máshova meg azért nem megyek nyaralni mert nekem pill. az is drága.
Meg örülök ha nem kell valahova rohangásznom, ülhetek a seggemen a sörömmel.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.16. 20:20:06

borravalorol meg annyit, az rendszer kerdese
itt szinte kotelezo adni a pincernek mert $2.50-ben vannak
lehetne valtoztani rajta kapnanak 12 dollart de akkor meg felemelnek a kaja meg a pia arat
persze ha a pincer bunko , itt sem adnak, de itt altalaban egyszer teheti meg mert kirugjak

butorszallitas
igen a butor mennyisegetol az emeletek szamatyol fugg a kiszallitas, de mi ezt annak idejen elore tisztaztuk
kapuig ennyi, emeletre annyi
thats all

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.16. 20:22:47

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0:
hat ezzel en is igy vagyok, balcsira serduletlen koromban jartam mert voltak koncertek meg NDK-s csajok
szeptemberben leugrunk Floridaba a noveremhez, de mondtam Mary-nek max 4 nap es repulovel
tudom, biztos megoregedtem. de ez van
/10 eve meg kocsival mentem, de vezet a tokom 2x 14 orat/

A Tyne folyó déli partja 2009.05.16. 20:23:58

@hagyma: jelentem, az angoloké is. kizárólag a felkapott helyekre, minden évben ugyanoda, és lehetőleg angol kaja legyen, beszéljen mindenki angolul, igazodjon hozzájuk mindenki. várost nézni, ilyesmi nem érdekli őket, elmennek Spanyolországba, Tunéziába, és ki se mozdulnak az üdülőkomplexumból. (meg panaszkodnak, hogy sok a spanyol, Spanyolországba,és mindenki spanyolul beszél..nahát!)
Ja, meg jól leisszák magukat. mikor tesóm nyaralás után visszajött, angol munkatársak első kérdése az volt, hogy akkor jól berúgtál mindennap?

Tsabi 2009.05.16. 20:24:24

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: Bizony igy lenne, ha csak a munkaltato lenne, viszont az a nagy helyzet, hogy ingyen senki sem dolgozik, szoval szepen beallna ez am egy meegyezeses nem-sok-de-megelek-belole szintre. Persze ehhez nem art egy erdekervenyesito erovel rendelkezo szakszervezet (a mavos gittegylet nem az), nemi adozasi moral, meg munkakedv. Nem kene ehhez se Bajnai se csoda, csak annyi kene, hogy a magyar (mar elnezest de) kicsit elfelejtene busongani, meg jajjderolssznekunkozni, kiskapukat keresgelni meg okosba megoldani. A munkaltato munkaltat, a dolgozo dolgozik, mindketto adot fizet. Cserebe az allam meg leszokna szerintem magatol a nepnyuzasrol, nem mellekes eredmenykent lemorzsolodnanak a mostani megelhetesi politikusok. Tudom, bilibe log a kezem, de neha olyan szep ezen elfilozgatni.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.05.16. 20:25:43

@zapkorte: kicsit skeptikusan állok ehhez a "100 ezerből egész szépen megélek kocsival, lovaglással" szöveghez. Hogy csinálod? Nem eszel?

Tsabi 2009.05.16. 20:26:34

csatlakoznek a sörözök taborahoz, ha meg van hely. Sört hoztam :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.16. 20:35:02

@Nelson Mandula: Ha az embernek nem kell lakáshitelt vagy albit fizetnie, egész jól megél ám.
Mondjuk én is egész jól elélek (megtakarítok) de főleg azért, mert egy darab 10 ezres diákhitelen kívül semmi tartozásom nincs. Na meg nem 100-ból hanem kcisit többől.
Most már amúgy a meló mennyisége is utolérte a fizetés színvonalát :( de még mindig nem nagyon panaszkodhatok.

@Tsabi: Ja, de ahhoz a "megegyezés"-hez amit leírsz, kéne szemléletváltás minden oldalról, munkavállalóról és munkáltatóiról is.
Az meg nem mostanában fog benézni az ablakon.

Nagyon egyszerű amúgy, pofázom is már régóta, hogy be kéne tartatni a törvényeket mindenkivel, és máris jól menne itt minden.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.16. 20:36:56

@Animacs:
amerikaiak megoldjak belfoldon, de van hogy rajukjon europa, de foleg azert mert a nagymamam nagyannya onnan jott
a gazdagok mennek mindenhova, ez a vilagon mindenhol igy van az udules-nyaralas nemcsak pihenes hanem statusszimbolum is
en xarok bele meg egyszer hazamegeyek aztan csak ilyen 3-4 napot celiranyu szetnezesk

ja a pizzafutarnak is kell adni, mert abbol el szinten

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.05.16. 20:38:15

@Tsabi: igazad van, bár pillanatnyilag kicsit utópisztikusnak tűnik a dolog.
Amíg az emberek nagy része örül, hogy van munkája és tudja, ha elkezd pattogni, 10 másikat tudnak felvenni helyette, akinek jó lesz a "minimálbér a többi meg zsebbe" megoldás, a szakszervezet meg még gittegyletnek is vicc, addig...

Na, megyek a konyhába sörért!

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.05.16. 20:49:31

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0:
Na jó, nekem már családom van (az ám a költséges szórakozás!), nem vitatkozom a hozzáértőkkel. :)

Tsabi 2009.05.16. 20:53:44

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: @Nelson Mandula: egyetertunk. Ne legyen igazam, de ha a mostani meg az egy ev mulva jovo kormanynak meg veluk az embereknek nem sikerul szemleletvaltast osszehozni, akkor vegervenyesen lemarad mindenrol, es "az EU elso kirugott orszaganak" cimere nem tudom mi lesz, de tuti lesz benne banan.

A Tyne folyó déli partja 2009.05.16. 20:58:08

@hagyma: hát, ők könnyen, utaznak 10 órát, még mindig országon belül vannak:)

az onnan jött a nagyanyja nagyanyjához: errőle szembe jut, amit nyelvtörténet órán meséltek egyszer. az amerikai nyelvsulik harmadik generációs fiatalokkal vannak tele, akik potn ezért vannak ott. Meg akarják tanulni azt a nyelvet, amit a nagyanyjuk nagyanyja beszélt. illetve ez túlzás, a mondat úgy szólt, hogy the grandson wants to learn what the father wishes to forget. szóval, emberke X. okból elment a szülőhazájából valahova, szülőhazát el akarta felejteni, új országba asszimilálódni, tehát gyerekével már az új ország nyelvén beszélt. Gyerek nem is érdeklődött az ősök múljta iránt, de az unoka már igen.

Tsabi 2009.05.16. 21:03:36

@Animacs: miert, nyiregyhaza-szombathely is 10 ora, oszt orszaghataron belul van :)

zako1 2009.05.16. 21:10:41

Én személy szerint nem tartom helyesnek az "automatikus" borravalót, pláne nem, ha kikövetelik vagy ráírják a számlára. Eredetileg a borravaló a szolgáltatással, kiszolgálással való elégedettség fokmérője volt: ha meg volt elégedve ügyfél, akkor adott (minél elégedettebb volt, annál többet), ha nem volt megelégedve, nem adott. De az milyen már, amikor a munkáltató belekalkulálja az alkalmazottja jövedelmébe a borravalót és emiatt keveset fizet neki... :(

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.16. 21:22:07

@Tsabi: Hát nemtom mi lesz itt ha az EU-nak elege lesz belőlünk.
Mondjuk kirúgni csak nem fognak, mert az elég gáz lenne nekik is meg nekünk is itt a térség közepén.

@Nelson Mandula: Ja, ha családod van az anyagi csőd, azzal nem vitatkozok.
Én most azért spórolok, hogy legyen mit elherdálni családra.

@hiszti: Hát szerintem is meredek.
Nagy testű kutya nincs a környéken? Hogy egyszer véletlenül elszabadulna?

Amúgy meg a tököm tele van azzal ahogy egyesek sportot űznek a szabálytalanul, pofátlanul parkolásból.

Pl. a házunk kapujánál van egy direkt felfestett üres hely, mentőknek, stb.-nek ha jönniük kell. (Úttesttel párhuzamos parkolás.)
Na ott rendszresen van hogy egymás mellett áll a ház aljában levő boltos kocsija, meg egy-egy feér furgon.
3 méterrel arrébb meg üres hely pl.

Érdekes, eddig csak egy pizzafutárt basztak meg aki oda állt :/

agymester_b 2009.05.16. 21:42:04

@Animacs: Hihetetlen mennyit isznak. En tegnap szolgaltam fel egy halotti toron, 2kor kezdodott, 4-re az 50 fos tarsasag haromnegyede merev reszeg volt. Es 50-60 eves korosztalyrol beszelek. Amugy alap az ebedidoben 2-3 korso sor vagy pohar bor a legtobb embernel.

b[ALien] (törölt) 2009.05.16. 21:45:27

@Nelson Mandula: vagyok! Bontottam
Szóval te is ismered urinaryt
Ez azt jelenti jó a lódoktorod
Tavaly nekem is szétszurkálták a feketét
200m-re találtam 1 dokit
Mindennap vittem, de nem gyógyult, hányt, fosott
Aztán elvittem 1 órányira a bejáratotthoz
Ő mondta, hogyha a macskát sokáig szurkálják, hány
Hihetetlen, hogy ezt a másik helyen nem mondták
Jól lehúztak
Aztán ez a doki meggyógyította urinary+suprex(ez egy ember antibio, fecsivel kell etetni)
Concerto qrva jó volt, lehet belépek az énekkarba!:) Hívtak tényleg

Tsabi 2009.05.16. 21:46:48

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: Elobb lesz albania eu tag, mint hogy magyarorszagot kirugjak, meg most az eunak jobb dolga is van, mint a magyarokkal szokarozni, de ha a valsag vege az lesz, hogy mindenki kijott belole, es csak magyarorszag vergodik, akkor az orszagon fog rohogni a fel vilag. Az eu egy eleg nagy es toketlen szervezet, de hidd el, ha folytatodik a maygar politika ezen a vonalon mint eddig, akkor hosszu tavon sikerul kilepni az egyletbol. Aztan majd lehet jonni a "mi leszunk keleteurpa svajca" jellegu fantazmagoriakkal, csak hat az ugye nem igy megy..

b[ALien] (törölt) 2009.05.16. 22:05:29

@hagyma: én erdőket és hegyeket szeretek látogatni

Tsabi 2009.05.16. 22:14:10

@b[ALien] a kopasz baba: Diebels alt premium. Fini, legalabbis nekem megteszi :)

Elolvastam a botmixeres diplomastat, hat nem semmi acsoka. Amugy a megfejtest senki nem irta le, az volt a gond, hogy ilyen szar noname cucchoz akart alkatreszt, nem markas dyras-hoz. Abban van elektronika! Tenyleg, ilyen kezifurdancsos botmixert kene feltalalni. Illetve mar nem, mert mar feltalaltam :)

b[ALien] (törölt) 2009.05.16. 22:18:48

@megélhetési sünöző ♀ - Rock the funky SÜN!: te süni, még nem válaszoltál az emilemre, amiben egy másik emilcímet kértem
vagy már megoldottad az xp-t?

Tsabi 2009.05.16. 22:19:41

Ja, es van egy total antihomar sztorim, vettem egy laptopot 499 helyett 299 euroert, mert rossz (a dragabbik) tipust irtak ki a boltban a reklamtablara. Az elado ficko kicsit csodalkozott, osszehasonlitotta a tipust a lapotpo dobozan meg a tablacskan, es atutotte a kaszzaban 499-rol 299-re. Mondom, antihomar a sztori, de jo volt elmeselni :D

b[ALien] (törölt) 2009.05.16. 22:20:47

@Tsabi: bimetááááál!
Amúgy itt egy részlet a múltkori concertóból: http://www.youtube.com/watch?v=E2EJyXeE6AU
Esküszöm belépek

b[ALien] (törölt) 2009.05.16. 22:24:24

Büdös blog
nem csinált linket, pedig nyomtam entert
Hamár rajtam van a füles, hallgatok egy kis Tankcsapdát
Nem ígérem, hogy nem idézek:)

Tsabi 2009.05.16. 22:27:45

@b[ALien] a kopasz baba: nem rossz. Szopran-e vagy? :) Ha nem, akkor max ritmusszekciora lennel karhoztatva ebben a korusban, de azt is lehet jol csinalni :)

Tsabi 2009.05.16. 22:30:29

@b[ALien] a kopasz baba: en most oket hallgatom eppen www.my-artist.net/thebaseballs/videos , meg a stratovarius uj cdjet, az elsot timo tolkki nelkul.. neha fel se tunik, hogy nem o jatszik :)

b[ALien] (törölt) 2009.05.16. 22:52:50

@Tsabi: most röhögni fogsz, de tudok un. fejhangon énekelni
Amúgy kappanhangom van, szal inkább vmi mélyebb
De ebben volt mélyebb is (linkben)
Bmeg ez a zene, amit linkeltél!
Ez a concerto meg te most megfacsartátok a szívemet:)
Volt ilyen Stray Cats-es korszakom:)
Meg énekes korszakom, általánosban 7 évig

Tsabi 2009.05.16. 23:09:36

@b[ALien] a kopasz baba: fejhangond mindenki tud, csak keveseknek all jol :)

en alapbol nem vagyok rockabilly beallitottsagu, de ok, meg regebben a dick brave (ok eloben is kiralyok voltak) bejonnek :) De azert leginkabb maradok a fejhangon eneklos power/speed/symphonic/mittomen milyen besorolasok vannak meg, szoval sonata arctica, stratovarius meg ilyeneknel. Meg dream theater versenyen kivul, mint korunk egyik legjobb progressive metal zenekara.

De szeritem leginkabb jo (igenyesen elkeszitett kreativ mu) meg rossz (ipari szinten osszeganyolt igenytelen tucattermek) zene van, mindegy, hogy vann-e benne gitar vagy nincs :)

b[ALien] (törölt) 2009.05.16. 23:12:35

Túzforró nyári este:)
Van elég hálózsák, az enyémben a buli pont most kezdődik el
Várom a szombat délutánt, na gyere tekerünk egy trombitát

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.16. 23:13:09

@Tsabi: "e ha a valsag vege az lesz, hogy mindenki kijott belole, es csak magyarorszag vergodik, akkor az orszagon fog rohogni a fel vilag."
Rossz hírem van, az már most is rajtunk röhög :(

Amúgy nem fikáztam azt amit írtál, nagy részével egyetértek.

Az antihomár sztori, amúgy te sem itthon laksz nem? Ez így már nem meglepő :D

b[ALien] (törölt) 2009.05.16. 23:14:40

@Tsabi: én meg alapvetően nem vagyok gitár beállítottságú, de imádom a Tankcsapdát:)

b[ALien] (törölt) 2009.05.16. 23:17:42

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: csak úgy barátilag kérdezem, nem kéne innod?:)
"én húzom az igát, én osztom az igét"
pont ez megy
A nevem rock

zoku 2009.05.16. 23:19:12

tsiki tsuki tsá tsá tsé.. blaaa bla blaaa.. ha rendelsz valamit legyél otthon egész nap.Pikk és pakk a szállító szarik a fejetekre, de miért is ne tenné?!?!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.16. 23:22:03

@b[ALien] a kopasz baba: De kéne, csak ennyi túlóra után már nem volt kedvem kimászni sehova, mert még du. is alig láttam ki a fejemből.

Amúgy most van itt a Plan9 sci-fi fesztivál, haverok ott hesszelnek, de nekem most nem volt kedvem kimászni itthonról :/

b[ALien] (törölt) 2009.05.16. 23:28:37

Hívott a csaj hogy van egy kis baj
Úgy hogy a mai pornó sztornó
Tudod a fiúja félti fél hogy félreérti hogy
A vére ma mitől forró
Mikor kéz a kézben teljes egészben
Az anyakönyv előtt állva
A férje ő lett a fiúja meg én
Tudod ki van ez találva

Hívott másnap hogy gödröt ástak
A csatabárd le van téve
Elég szúrós de neki mégis
Az én dárdám hegye kéne pedig én
Nem csinálok mást épp csak
Teszem amihez értek
Ha neki úgy jó hát legyen mondjuk
Minden héten a péntek

Jön ha el tud jönni és persze
Telefonál ha gáz van de ha
Kilép a felvonóból néha már a
lépcsőházban enyém a keze a lába
A szíve a szája a fehér mája
meg a teste minden apró porcikája
A vérem szívja a húsom rágja
Ágyéka izzó máglya acél karmait belém vágja
:)

Tsabi 2009.05.16. 23:34:49

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: atjott, hogy nem fikazni akartal, en se annak szantam az enyemet :) Nagy vonalakban egyetertunk :)

Nem, nem magyarorszagi az antihomaros tortenet :)

@b[ALien] a kopasz baba: nalam meg a gitar a donto, meg, hogy erteni lehessen, hogy mit enekelnek. Horgosmetalt nem szeressem :)

az egyik letezo legjobb cover (1:20-tol erdekes):
http://www.youtube.com/watch?v=00pRnGoYtY0

az egyik letezo legjobb szam (doublebass+gityo+keyboard+jo enekhang):
http://www.youtube.com/watch?v=lNLdTfwx5ZQ

ja, es korus temahoz (ugy a negyedik perc tajekatol hajelhagyos, addig csak siman zsenialis) :

http://www.youtube.com/watch?v=W70LZxzp2js

Tsabi 2009.05.16. 23:39:21

@Tsabi: hogy miert nem linkeli a linkeket az rejtely. Diplomam sincs, luzer-e vagyok-e e?

b[ALien] (törölt) 2009.05.16. 23:51:39

@Tsabi: Te figyelj, ki engedte meg neked, hogy a karszőreimet manipuláld?:)
Mégegyszer megismétlem, alapvetően nem gitár beállítottságú vagyok, de libabőrös leszek az ilyen jó zenéktől
Ehhez mit szólsz?
http://www.youtube.com/watch?v=scDdiHIP4ag
alap

zapkorte (törölt) 2009.05.16. 23:55:13

@Nelson Mandula: Pedig nyugodtan elhiheted. Tessék, itt a számvetés:
villany: 8e kuka+víz: 3e (hétköznap fürdés munkahelyen) gáz: 1500 (fűtés cserépkályhában lomtalanításnál guberált fával) t-home: 7e, ez eddig kb 20e HUF rezsi. Hétköznap főtt étel munkahelyi menzán átlag 800 HUF, ez havi szinten 16e, de ebből ugye 6e-t fizet a cég kajajegyben, úgyhogy 10e, ezzel vagyok 30e-nél. Reggeli/vacsora vajas kenyér kerti terményekkel plusz hétvégén pizza/virsli/meki 10e/hó, ezzel 40e. Lovaglás heti háromszor 2e, az kb. 26e/hó, ezzel vagyok 66e-nél. Tankolok havonta kb. 12e-ért (diesel kisautóm van), akkor vagyok 78e-nél, és még maradt 22e HUF egyéb apróságokra, mint pl. könyvet, ruhát venni, színházba menni, vagy autoalkatrészt venni... de több-kevesebb ebből benn szokott ragadni a bankban.
És ha mellé még beüt valami seft, mint ahogy pl. most is egy csomó hibás műszert szereztem a céges selejtezésből, amit a vaterán súlyos ezrekért árulok, hát az is bankbetétem növeli, úgyhogy ha megfájdul a fogam, van miből kifizetni a fogorvost is. Meggazdagodni persze ebből nem fogok, az igaz, de szépen eléldegélek a 80e-100e-ből, hát ha még 150e nettóm lenne!

Tsabi 2009.05.16. 23:55:13

@b[ALien] a kopasz baba: bizony, egyik legjobb :) A fekete albumrol szinte mindegy melyik, mindegyik jol sikerult.. utana kevesbe..

Tsabi 2009.05.16. 23:57:16

@b[ALien] a kopasz baba: a metallica alap, minden jo toluk errol az albumrol.. az utana kovetkezoekrol kevesbe.. :)

Tsabi 2009.05.16. 23:58:27

@Tsabi: imadom a blogmotrot..

zapkorte (törölt) 2009.05.16. 23:58:57

@hagyma: mondjuk amikor megáll a pizzafutár a ház előtt egy 1...1,5 milliós értékű autóval, el szoktam merengeni, hogy vajon ennek most tényleg adnom kell-e borravalót... Végülis szoktam, de inkább csak azért, hogy ha legközelebb hozatok, nehogy kitoljanak velem.

b[ALien] (törölt) 2009.05.17. 00:00:39

http://www.youtube.com/watch?v=5BGDuADBHsY
És ez?

b[ALien] (törölt) 2009.05.17. 00:02:54

@b[ALien] a kopasz baba: hát ezt most megválaszolom magamnak: nagyon fasza!!!!
Megfagyott egy söröm:)

Tsabi 2009.05.17. 00:02:58

na en eltunok, megyek asszonyert, aztan meg hajcsi, meg jo, hogy csak egy sort ittam, azt itt meg szabad. Bar ettol fugetlenul nem szokasom, akkor se, ha szabad. Na mindegy.

Naszoval joeccakat mindenkinek, majd holnap folyt.kov.

Tsabi 2009.05.17. 00:04:29

@b[ALien] a kopasz baba: toluk inkabb a my girlfirends girlfriend jon be :) na de most tenyleg joccakat :)

Salesman 2009.05.17. 00:07:50

@zapkorte:

Arról nem beszélve, hogy ő mint állami alkalmazott mennyit hogyan, milyen egyéb juttatások mellett milyen intenzitással dolgozik? De borravaló arra nincsen, de tudod miért. Mert az a baja hogy ő nem kap. Csak ez a baja. És ő mint állami védőburokba nem fogja fel, hogy az másnak a fizetés is.

Salesman 2009.05.17. 00:10:55

@hagyma:

Azt azért ne felejts el hogy neked nem legális a joint amszetrdamban sem.

b[ALien] (törölt) 2009.05.17. 00:12:10

@Tsabi: meghaluzom most a kedvedért

lassan én is
ezzel búcsuzom: http://www.youtube.com/watch?v=ROnXv7Z7v28

b[ALien] (törölt) 2009.05.17. 00:17:52

na még ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=qDuW3NvjqJY

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.17. 06:23:30

@zapkorte:
mondtam hogy helyfuggo is
itt nem jellemzoen draga kocsikkal jarnak inkabb ilyen kisfogyasztasu 1000 dollarossal es jellemzoen feketemunkasok akinek a fix bere egy estere olyan 15-20 dollar
tips nelkul ehenhalnak

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.17. 06:34:03

anyyit meg feltetlen el kell mndjak, tegnap FurEDEn megnyitottak a vitorlasszezont
megkoszoruztak a balatont meg felhuztak a zaszlokat
csak miheztartas vegett

zapkorte (törölt) 2009.05.17. 08:53:28

@hagyma: itt az XX kerben több különböző cégtől szoktam rendelni, és nagyon szép, újszerű autókkal jönnek, benne bumm-csinn-bumm-csinn nezene meg gps lóg a szélvédőn meg minden, azt hiszem, az éhhaláltól elég messze vannak ezek az emberek. :) De még csak arra sem veszik a fáradságot, hogy ennek a látszatját fenntartsák.

zapkorte (törölt) 2009.05.17. 09:00:46

@Salesman: túl sok juttatás ma már nincs, és lehet, hogy meg is küszködik a hülye gyerekekkel... léhűtők meg vannak bőven a magáncégeknél is, ne félj, egy multicég igazgatója sem lapátol szart egész nap. :)
Nem ez a baj, hanem az, hogy panaszkodik, közben kőgazdag. Engem nagyon irritál, amikor valaki nem veszi észre, milyen jó dolga van. Nálunk is dolgozik egy bácsi, van neki 140 nyugdíja, keres hozzá még 60e nettót, egész nap hallgatja a kossuth rádiót, és időnként habzó szájjal föl-alá rohangál, hogy "már megint 2 Ft-tal emelik a benzin árát ezek a rohadtak!" De azért a xenon fényszórót 38e-ért megvette a tragacsába, mert az kell. Na ettől fényt kapok, amikor valaki tele van lével, de nem annak örül, hanem irigyen nézi a másikat, akinek még több van.

Lefty Rosenthal 2009.05.17. 10:07:51

na jo, tudom h rohadt modon OFF, de tudja valaki mi tortent az index cimlappal??

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.17. 10:22:17

@Lefty Rosenthal: borzalom

nem találok semmit, egy fostalicska

ne erről legyen poszt omár!!!

csak mondom, hogy anno pont ezért hagytam abba pl. origo olvasását, azon túl, hogy kezdett car lenni, mert elkezdtek újítani.

mennyit pízbe volt ez? ahhoz képest ahogy kinéz, túl sokba.

apróbetű
káosz

neeeeeeeem teccccccccik

Mylady 2009.05.17. 10:38:05

jaj de szörnyűűűűűűű
én akarom vissza a régit!!!
MOST!!! AZONNAL!!!

ennél apróbb betűket nem találtak?
és hova lett a blogos doboz?

Mylady 2009.05.17. 10:40:12

@Mamapicilánya:
már olyan régóta akarom kérdezni, ti most érintettek vagytok ebben az érettségi őrületben?
(arra emlékszem, hogy most lett nagykorú tündérmacika)

A Tyne folyó déli partja 2009.05.17. 11:04:27

@agymester_b: hát, én is meglepődtem, mikor a legelső munkanapomon az volt a kolléganő (negyvenéves, kétgyerekes) első kérdése, hogy szoktam-e inni...elég fura, hogy itt a gyakori lerészegedés teljesen természetes, korosztálytól függetlenül. és akkor tele vannak az újságok azzal, hogy nem tudják a fiatalok a mértéket...persze, mert a felnőttek se.

Tsabi 2009.05.17. 11:05:46

@zapkorte: ravilagitottal a lenyegre - van neki, nem el rosszul ES panaszkodik. A legrosszabb.

A Zindekszeseknek voltmar jobb dontese is, mint a layoutba ennyire belenyulni. Akkor mar inkabb az animgifes oldal, ha meg emlekszik valaki ra :)

btw : http://maria.blog.hu/2009/05/17/index_retro_feltortek

Luppy 2009.05.17. 11:16:52

Nem magyar sajátosság az ilyesmi. Nekem Dániában egy ebédlőasztalt és egy ágyat hagytak az ajtóm előtt a szállítók. Nekik még felhívni sem sikerült engem. Igaz ott legalább nem kell attól tartani, hogy ellopják az egészet mire hazaér az ember.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.17. 11:21:01

valamellik topicban olvastam, hogy 10 eves az Index ez csak retro
en nem tudom igaz-e?

Mylady 2009.05.17. 11:25:50

@hagyma: én is most olvastam
remélem, tényleg

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.17. 11:35:01

@Mylady:
10 eve mar neteztem, de nem indexeltem
mar nem is tudom hol kezdtem
ugy remlik komoly ujsagokhoz jartam politizalni meg sportolni
meg valamelyik csetelosbe
de mar megkomolyodtam

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.17. 11:39:38

meg azt mondja meg valaki, hogy meddig lesz meg minden vasarnap a napkelteben azx Old boys meg az Adagio aztan megyek aludni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.17. 11:41:14

mar ra is jottem magamtol
a valasztasokig

Tsabi 2009.05.17. 12:01:06

En meg az oldal hatasara nosztalgiaztam, tobb, mint 10 eve volt, hogy jokat jasztottunk az akkor meg internetto torzsasztalon, de szep is volt.. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.17. 13:39:04

@zapkorte: Kérdés hogy saját az autó vagy céges, ill. hitelre vett-e, mint az errefele szokás :D

@hagyma: Na ja, ami itt ma politika címén megy, az óvoda.

Különben is EDEszeszon! Jeee.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.05.17. 13:44:15

@zako1: érdekes, én nem keresek 150 nettót, mégis minimum 300 ft-ot adni szoktam a pizzafutárnak

nem is vagyok sikeres

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.05.17. 13:47:25

@Tsabi: oké, nem kötelező borravalót adni, de szokás. ha meg már adunk az ne 20 Ft legyen, mert azt nem borravalónak hívják, hanem alamizsnának. megalázó.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.17. 13:48:23

@megélhetési sünöző ♀ - Rock the funky SÜN!: Hehe. Most cseréltem hangszórókat az autóban, a szétporladó Philipsek helyett a Spórban óccón kapható SAL-ok kerültek bele (4db).
Aztán látom ám hogy Kínában gyártott cumó, de a cég ami forgalmazza magyar :)
(Somogyi Audio) :)

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.05.17. 13:51:14

@zapkorte: azért az hülye kérdés, hogy hova teszi azt a sok pénzt, mert 150 kHUF annyira azért nem sok, hogy ne lehessen elkölteni 5 perc alatt, de azért egy könyvet nehogymár ne lehessen kifizetni belőle, meg némi borravaló....

nahh mind1

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.17. 13:51:44

@megélhetési sünöző ♀ - Rock the funky SÜN!:
a magyarok bokezuebbek sok nemzetnel ez teny es feleslegesen, mar borravalo ugyben
az is teny 20 Ft az nem tips, csak hogy haggyad ne keresgesd az aprot
a benzinkuton en se hagyok tipset, de az 1 centest ott hagyom

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.17. 13:56:43

@megélhetési sünöző ♀ - Rock the funky SÜN!: Hát, én pont 15-et kapok kézbe, de ha nem fognám vissza magam, nem lenne spórolt pénzem...

@hagyma: Én meg úgy vagyok vele hogy nem adok sok borravalót.
Ha pl. étterembe megyünk, akkor úgy szoktam adni hogy valami kerek számra jöjjön ki a vége.
Pl. 4300ft-nál azt mondom hogy akkor 4500-ból adjon.
De 500ft-okat a halál fasza se fog otthagyni sehol, még ha annyi lenne is a 10%, nem vagyok Krőzus.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.17. 13:59:40

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0:
ertem en ezt, sokat eltem otthon
en is kerekitettem
itt a 15-20 szazalekot oda kell adni mert abbol elnek
van is zugolodas a konyhaban a pincerek kozott ha nemet vagy angol vendeg jon
mas a rendszer

.lll. 2009.05.17. 14:01:46

no,a busafejleves finom volt,adtam is 22 forint borravalót.
a kajafutárosoknak/ahol nincs száll.kőccség/muszáj adni,mer beleköpnek a kajádba

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.17. 14:06:43

@hagyma: USA-ban gondolom azért a többség megengedheti magának nem? A pincér meg esetleg jóval kevesebbet keres mint az aki a tipset adja....?

Nekem itt az a bajom hogy jó helyen egy pincér akár annyit is kaphat mint én, szóval mi a halálnak adjak neki _sok_borravalót?
Kisebb helyeken OK hogy adok mert ott valszeg kevesebbet kap, és be sincs jelentve.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.05.17. 14:14:19

@ColT - én viszont nem tudok bánni a pénzzel, tök mindegy mennyi van, mindig elköltöm :-( megtakarítás? azmiaz? :-(((

Tsabi 2009.05.17. 14:34:24

@megélhetési sünöző ♀ - Rock the funky SÜN!: az ami keservesen hosszu ideig gyujtogetsz, hogy aztan secperc alatt elkoltsd. :) A 20 forint meg tenyleg a hagyd-az-aprot kategoria, de nekem attol allt fel a szor a karomon, hogy 1700ft-os szamlanal a pizzafutar csak elrakta a 2000-est, mert o szepen kiszamolta maganak, hogy a 300ft az o jutalma, hogy megtalalta a cimet.

Ofélia . 2009.05.17. 14:45:50

@Tsabi: Ha már gyüjtötted akkor költsd el!!!!!

@megélhetési sünöző ♀ - Rock the funky SÜN!: Ne akarj bánní vele!!! Irány a déli sark jégtörővel!!!!


Külön mondom minden ÖRÖKÖSNEK ÉLLJ legalább egy kicsit vagy nagyot.

Ottan lent a virágok alatt na az már nem a TIÉD!!!!!

Ofélia . 2009.05.17. 14:54:51

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Ott lenn a virágok alatt azmár csak a tiéd:bocsi

Ofélia . 2009.05.17. 15:02:48

@megélhetési sünöző ♀ - Rock the funky SÜN!: Ne költsd el EEEEmberek mi szarta össze magát??:))))

Ofélia . 2009.05.17. 15:03:58

Amúgy vasárnap hullanak el legjobbjaink:))))

Ofélia . 2009.05.17. 15:38:20

@hagyma: Látod most valami szinten??? amit írtam???

Ofélia . 2009.05.17. 15:41:00

Mondom az uramnak : Tibi nagyon pöchendi és nagyon pöcshelyendi vagyok tehát:

Mi a franc van itt??:)))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.17. 15:48:34

@Tsabi: Hm, mondjuk én azért egy pizzafutárnak 300Ft-ot nem szoktam adni.
Le is törtem volna a kezét :)

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Nem azt mondom én hogy nem élvezem az letet, de ha 40 évesen is albérletben kéne laknom akkor kitörölhetem a kitörölnivalót a szép ibizai nyaralásommal 10 évvel korábbról.

b[ALien] (törölt) 2009.05.17. 16:07:04

@megélhetési sünöző ♀ - Rock the funky SÜN!: elvileg most nem pattant vissza
Hekkelj!:)
Amúgy tök jó, hogy Mr. Mandula elhívott sörözni, aztán féregjáratot nyitott a P312-re, és elment üdülni

Ofélia . 2009.05.17. 16:16:17

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: Bocsi 20 évvel előtte kezdtem:(((( Mármint a lakást.

@b[ALien] a kopasz baba: A féregjáratnak egy söröző a vége?? P 321-en??:))

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.05.17. 16:31:17

@Tsabi: na én az 1700-as pizzarendelésnél (donpepében pizza meg a pia pont annyi) mindig 2000-t adok.
Tduom, nem vagyok sikeres, meg minek eszem pizzát etc.
Leszokóban vagyok.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.05.17. 16:33:50

@ColT - "ha 40 évesen is albérletben kéne laknom akkor kitörölhetem a kitörölnivalót a szép ibizai nyaralásommal 10 évvel korábbról."

érdekes, én pont fordítva gondolom ezt.

azok az emberek, akiknek nincs nagy házuk, azt hiszik, az az übergigamegaboldogság. Hát nem. Én 18 éves koromig nagy házban éltem, és többet nem szeretnék. Nem ettől leszek boldog. Ellenben egy ibizai nyaralásra örökké emlékeznék.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.05.17. 16:35:15

@b[ALien] a kopasz baba: thx, megyek oszt lesem oszt majd meglátjuk :-D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.17. 16:52:45

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Na ja, én mostanában akarom kezdeni a lakást, de 10 év már elég rövid lejáratú hitel lenne.

@megélhetési sünöző ♀ - Rock the funky SÜN!: Nekem sincs nagy házam (54m2 lakótelepen laktam, aztán sok évig kollégium, aztán most egyszobás albérlet, de a leendő lakásomban sem gondolkodok 60m2-nél nagyobban. Ugyanis már az is elég sokba kerül.

Amúgy nem mondom hogy nem érzem jól magam ha akarom, csak a valamikori nyaralás nem fog melegen tartani és megenni sem lehet :(
Egyensúly a kérdés ebben is. Ha meglenne az egzisztenciám akkor simán eltolnék pár 100 ezret nyaralásra, de sajnos nincs.
Mármint egyensúly a hitelből nagy lábon élés (nem rád értem) és a spór között.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.17. 17:02:53

@Mylady: nem, még éretlenek vagyunk, majd jövőre (öt évfolyamos gimi).

retro ide vagy oda, tettek volna ki egy tortát gyertyával oszt jóvan

tasslehoff 2009.05.17. 17:55:11

Nem nagyon értem ezt a mizériát a borravaló körül. Igénybe veszek egy szoláltatást, amiért fizetek. A borravaló azt jelképezi, hogy elégedett vagyok azzal, ahogyan a szolgáltatást végzik. Nincs semmi közöm ahhoz, hogy a cég mennyit fizet a dolgozónak, vagy mit kalkulál bele a fizetésbe. Ha valaki bunkó, mutogathatja nekem a tíz éhező kisgyereke fényképét, nem tud meghatni.Vegyük már észre, a jatt adható, nem kötelező fizetéskiegészítés.

Salesman 2009.05.17. 18:05:12

@tasslehoff:

Csak annyira adható mint a köszönés. Az sem kötelező.

Ofélia . 2009.05.17. 18:10:31

Már kezd megjelenni a buszom persze robur:))

b[ALien] (törölt) 2009.05.17. 18:10:57

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: MINDENNEK söröző a vége:)
Ne csináld már, hogy nem tudtad:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.17. 18:17:42

@tasslehoff: Ezért van az hogy normális helyen a pincér a 20-asnak is örül, nyilván azért ad az ember keveset ha keveset ad mert nem tud többet.
Ha nem vagyok elégedett akkor nem adok, ámde olyan még nem volt hogy igazán elégedetlen lettem volna.

@b[ALien] a kopasz baba: Nem, van amikor otthon rúg be az ember :D

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Buszod? :D

b[ALien] (törölt) 2009.05.17. 18:21:16

Lomtalanítás volt
3x3m pince, tele az előző lakó által otthagyott szutyokkal
kb. a 3/4-ét kikúrtam
Kissé levert a víz
Pedig az 1ik roma srác segített
Mondtam neki közben, hogy a végén iszunk egy sört
Aztán mikor tényleg ittunk, nagyon meglepődött
Kb. 5 rozsdás szögbe sikerült beletenyerelnem
Mondjuk felkészült voltam, szétfújtam kodannal

b[ALien] (törölt) 2009.05.17. 18:27:17

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: módosítok sörözésre:)
Én is inkább itthon iszok
F*szom fizessen ki 500 sillinget egy 225-ös sörért
Ugyanezen okból nem járok szórakozni
Kurva drága a pia
Ha jó a zene sokan vannak,az a baj
Ha rossz a zene az a baj
Ezen még nem sikerült túllépnem:)
Már régóta tudom, hogy saját szórakozóhelyet kéne nyitnom:)
Ezt helyettesítem a péntek esti fejhallgatós koncertekkel:)

Tron65 2009.05.17. 18:30:09

Maszek gázszerelő. Megbeszéljük: 2-3 óra közt. 1-kor telefonál: ittvagyok a ház előtt. Mondom én meg most szállok a metróra, még minimum félóra. Az neki sok, és a papírján 12-2 van. Mondom: akkor ezt beszélje meg a diszpécserféléjével, mert én fél2 előtt tuti nem leszek otthon, azért kértem a 2-3-t.
Más.
Metróban vásároltam, hasonló méretes cuccot. Ígéret: ma (!!!) délután 4-5 közt szállítanak. Ez volt kb 11-kor.
16:05-kor (!!!!!) kopogtat a szállító már az emeleti ajtómon, háta mögött a gáztűzhelyem.
Nemtudom melyik társaság volt, de annak ellenére, hogy mindent kifizettem előre, rendesen kapott jattot.

b[ALien] (törölt) 2009.05.17. 18:34:09

Bmeg Tsabi, hagyd már békén a karszőreimet! Most komolyan!
Sonatat hallgatom, csak most füles nélkül
Szomszédok örülnek biztos:)

b[ALien] (törölt) 2009.05.17. 18:35:20

vol 98%
bass vol 100%
quadral

Ofélia . 2009.05.17. 18:48:43

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: Naná ezzel viszem a jelentketőket budit takarítani!!

Irodám igazi kalandtúraákat szervez:))

Ofélia . 2009.05.17. 18:50:07

Nade mi történt az indexel.

2009.05.17. 18:54:31

Emberek !!!
Ide lehet menni:
www.c-travel.hu/akcio/punkosd_a_villa_mediciben

Na persze nem rövidgatyában, kivéve ha szci vagy :)

Mylady 2009.05.17. 19:09:42

@megélhetési sünöző ♀ - Rock the funky SÜN!:
@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0:
nehéz annak, aki hendikeppes (nem túl magas fizetés, nincs szülői segítség stb)
de ha az ember valamikor az életében lakást akar venni, akkor jobb, ha az elejétől spórol
én 8 év meló után tudtam úgy lakást venni, hogy minimális önerőt tettem bele (azóta is csodálkozom, hogy ezt így össze lehetett hozni) és még 20 évig fogom fizetni, de úgy gondoltam, muszáj minél előbb megpróbálni, mert az legalább az enyém
előtte albérletben éltem én is (1 szobás, lepukkant lakás), most a hitel törlesztőrészlete alig több, mint az albérleti díj volt
az albérletnél valahogy úgy éreztem, kidobom a pénzt az ablakon
sajnos sokáig úgy voltam én is, hogy nem vagy alig tudtam félretenni, mert az albérlet olyan sokba került a fizetésemhez képest, úgy meg nehéz az önerőt összeszedni

(azt meg nem írom le, mostanában mennyi a nettóm, mert nem szeretem a közutálatot :P )

Mylady 2009.05.17. 19:11:39

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: pedig meg akartam kérdezni, hogy sikerült :)

besz@rok 2009.05.17. 19:20:59

Aumgy ez mar a hetvegi poszt?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.17. 19:31:49

@b[ALien] a kopasz baba: Jó tud lenni az ilyesmi... Az a nem semmi hogy találtál hozzá egy rendes nemzetiségit :)

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Hát némelyik managgert kötelezően beíratnám melótúrákra...

@Mylady: Hát igen, és ráadásul nekem még nem kevés önerőm is lenne (nagyszüleim okosak voltak annak idején és földbe fektették a pénzük, az értéke meg 40 év alatt elég rendesen felment).

"muszáj minél előbb megpróbálni, mert az legalább az enyém
előtte albérletben éltem én is"
Pontosan ez okból akarok saját lakás.
Pár évig még kiadnánk az egyik szobát, az albérlők kifizetik a törlesztőt pl...

Én sem szívesen írom le a 150-et, de fikázzon az aki tudja hogy mennyiből lehet jól megélni ma itthon. Mert ennyiből még úgy el lehet élni hogy nem félsz hogy mikor nem lesz pénzed valamire. Kevesebből már nem egyszerű.
Na meg azért nem keveset melóztam azért hogy ennyit kapjak, meg most sem keveset dolgozok érte (és adózok is rendesen meg TB-t is fizetek, mivel ugye multi a munkkadó).

Ofélia . 2009.05.17. 19:33:48

@Kulics: Én egy életre el vagyok tévedve Villa Medichi:))

A dolog a veszprémi állatkertnél kezdett gyáánus lenni!!

Amiröl én tudok az egy kicsit messzebb van kies hazánknál!!!

Namaármost homárosok IDE nem lehetett papucsban(batz) bemenni???????????????????

Átlagarcú 2009.05.17. 19:34:38

...bogy az a béfüredi kisfaszenes kékszalagos b...ná meg alanyi jogon!!!
...hát mi történt a zindex-vel?
Eddig csak onnan találtam ide.
mosmegmá onnan se.

tasslehoff 2009.05.17. 19:36:05

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Négyszer léptem ki-be, mert azt hittem, hogy valamit nagyon elnéztem. Remélem, tényleg csak nosztalgiáznak és tényleg csak ideiglenesen. Nagyon rút szegény.

Ofélia . 2009.05.17. 19:36:20

@Mylady: Nettó 217.600 huf Miért utálnálak??

Ofélia . 2009.05.17. 19:37:51

@tasslehoff: Most a legjobb buszomra gondolsz?:))

tasslehoff 2009.05.17. 19:38:42

@Salesman: Bocs, hogy ellent kell mondanom, de a köszönés /nálam/ alap udvariasság. A borravaló viszont köszönet és elismerés.

Ofélia . 2009.05.17. 19:41:23

@Sörecet: Na ezt mondtam HIHHHETETLEN szar az egész!!

De azért megtaqláljuk egymást "alanyi jogon" hogy rohadjanak meg!!.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.17. 19:43:46

hat itt ebben is mas a helyzet
vesz a tokom lakast vagy hazat
super berlakasok vannak, nem kell adozni utana, barmi elromlik megjavitjak
annyi hatranya van ha eldobom a kanalat a fiam nem orokol utanam csak kp-t
ha egyaltalan
ps. fo elonye meg, ha akarok holnap elkoltozok californiaba floridaba, vagy eppen carolinaba

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.17. 19:46:40

ja persze ha nagyon sok pezem lenne vennek egy hazat es tartanek lot@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0:
par evig idegennel lakni?
az megoli az eleted
akkor inkabb add ki 1 evig fullba
az sokat segit

Ofélia . 2009.05.17. 19:47:40

@hagyma: Nem akarom idézni, hogy most mit gondol rólad egy fél ország.....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.17. 19:48:12

lovat
lot irtam de belement Colt nickjebe, mondjuk az is lo

Mylady 2009.05.17. 19:48:21

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0:
én is megküzdöttem érte, gyakorlatilag a beosztásomnál eggyel magasabb szinten
rengeteget letettem az asztalra az elmúlt sok-sok évben
úgy tűnik, megérte...

én bankban vagyok, nálunk aztán végképp nem lehet feketézni soha, senkinek (mondjuk én örülök neki)
sokan nem hiszik, de a bankok felett hatalmas az ellenőrzés
pl az apeh gyakorlatilag évente betelepszik egy hónapra és átnyálaz mindent - aztán pár hónap múlva visszajön egy utóellenőrzésre...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.17. 19:49:51

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
mar mivel kapcsolatban?
jo a roburod, ezzel siman el lehet menni sitaborba ha van benne sibox es hely a mentosoknek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.17. 19:52:41

@Mylady:
a bankosok miatt tart itt az orszag:)

Ofélia . 2009.05.17. 19:53:21

@hagyma: A lakásbérlésre!!!

Itt ez sokkal többe kerül mint egy ház törlesztőrészlete!!

A mentősök a felszerelhető tetőcsomagtartón utaznak a nyúzott arcu lány társaságában:))

Mylady 2009.05.17. 19:54:34

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: hát látod, aki nettó 100at keres, itt nyavalyog, hogy miért nem fizet borravalót, aki 15

tasslehoff 2009.05.17. 19:55:41

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Az Indexre gondolok. De ha a buszod olyan jó, abba is beléphetek néhányszor- nosztalgia gyanánt. Végülis az ember annyi mindenbe belép élete során, egy legjobb busz a még vállalhatóak közé tartozik.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.17. 19:56:54

@Mylady: édes vagy

a próbaérettségi megvolt, emeltspanyol és történelemből. "jól" haladunk:))

az angol emelt nem lesz gond,bármikor tud 101 %-ot. augusztusban megy is előrehozottra, hogy májusban ne kelljen. okos gyerek.

jövőre meg meglátjuk.

most jobban izgulok azért,mert kedden megyen a bécsi arénába koncertre.....

Mylady 2009.05.17. 19:57:16

@Mylady: és akkor folytatom :)

150et keres, mert az milyen sok...
mindenki irigykedik a másik pénze miatt
én is egyébként, mert totál hendikeppes vagyok, mindent, amim van (nem sok) magamtól értem el, a saját kezemmel kapartam össze
mondjuk jobban is megbecsülöm, mint az, akinek a segge alá tették 20évesen az autót, lakást és semmiért nem kellett megdolgoznia

Ofélia . 2009.05.17. 19:59:59

@Mylady: Valaha én is bankban dolgoztam és a Bokros volt a nagyvezír!

Hogy nem lehet?.....

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.17. 20:00:09

@Mylady: nekünk semmit nem tudtak segíteni anyáink anno

miért mondod, hogy hendikepes vagy? mindig csak egy állapot ami szar. légy optipista!

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.17. 20:02:02

általában mindenki ismer egy másvalakit, aki többet keres....

@Mylady: elárulnád a páncélterem kódját?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.17. 20:03:47

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
hat tudom, hogy otthon maskeppen van
nekunk is az elso celunk az volt hogy vegyunk
sikerult is abban az idoben gyorsan/2 ev /3 szazalekos hitelre egyet
de nekem ez a rendszer jobban tetszik, itt a keleti parton 6-700 dollarert mar jo kis lakast lehet kivenni
az meg nem megterhelo ha melozol
/ meg egysze hangsulyozom ha lenne 500 ezer dollarom a bankban en is vennek, de hitelre nem
ha bedol veszik minden, ha koltozni akarok nem megy
ez pedig egy mobil orszag
most azon is gondolkodunk Maryvel hogy elmegyunk egy nemzeti parkpa vadornek
most nezegetem a Neten

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.17. 20:04:31

én is havi bejelentett fix ixért dolgozom, eltartok még legalább két embert ebben az országban....

de szép is lenne, ha a nap végén odajönnének a kollégáim, vagy a külső partnerek, hogy lejattoljanak, mert aznap jó fej voltam....

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.17. 20:06:51

ma már nem vállalnék be lakáshitelt, annyira bizonytalan.

@hagyma: nekem tetszik a mobilitás.

unokatesóm sminkes volt. a férje kapott sacramentoban munkát. költöztek eldoradoba. ott ingatlanos lett. most adja el a bedőlt házakat:))))

Mylady 2009.05.17. 20:06:58

@hagyma: igen, szerintem is :)

b[ALien] (törölt) 2009.05.17. 20:07:28

Bmeg Tsabi bmeg Tsabi
http://www.youtube.com/watch?v=00pRnGoYtY0
ezért
Nem tudok mást hallgatni azóta:)
Bmeg Tsabi bmeg Tsabi
csak kb. 200x hallgattam meg:)
ebből 50x a szomszédok is

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.17. 20:08:05

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl:
nalunk annyi volt, hogy volt ifjusagi takarekbetetem, ami osszejott az eskuvon penz, mert az ottani kltsegeket a szulok alltak
es ennyi eleg volt egy epulo tarsashazba befizetni
talan meg "exparom" szulei adtak valamennyit
az volt a gonosz kommunizmus amit el is torolt az MDF es felemlte a lakaskamatokat, hogy aztan a FIDESZ meg a komennyistaknal is kedvezobb hitelt teremtsen, hogy majd most legyen ingatlanado, operettorszag
tudom nem politizalunk
leulok

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.17. 20:10:57

@hagyma: mi a csóróság miatt nem is házasodtunk. minek? hogy kizabálják a népek egy szoba árát? lófax a seggükbe.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.17. 20:11:25

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl:
nekem is
olyan jo erzes
most ha felmegeyek a NET-re beadhatok 200 helyre jelentkezes onlany es ha felvesznek bepakoljuk egy teherkocsiba a butorokat oszt megyunk
szeptemberben megyunk is csak meg nem tuti hova
ez a varos nem a kedvencem

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.17. 20:13:33

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: ofikám, a járgány szenzációs!!
hová lesz a túra?
szeretnék menni valami egzotikus helyre?
elvisz a buszod, vagy a kalandtúra része, hogy tolni kell?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.17. 20:14:39

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl:
hehe
most beszeltem egy haverral
qrwa szarban vannak
Ok csak berelnek de ott $ 3000 korul lehet
melojuk meg nincs vagyis ugyanolyan lassu mint itt
alig van orajuk
california draga
nem vagyunk oda de azert kosz
a mi szuleink bevallaltak azt a 60 ember zabaltatasat, mi meg megmondtuk mindenkinek nem vasalot kerunk hanem pezet
es volt menyasszony /vagy menyecske/? tanc is

kamushamus 2009.05.17. 20:15:02

@Salesman: Jól beszélsz!
A kedves vásárlók 40%-a nem tud,vagy nem akar köszönni.
Sőt némelyikük emberszámba sem vesz.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.17. 20:17:11

na, holnap gondoljatok rám.

érdekérvényesítenem kell a főnökségnél. vagy bejön, vagy nem is tudom mit csinálok dühömben, ha nem.

most megyek epilálni. hátha a szépségem számít, nem az agyam. ha így lenne, csalódott lennék...

jók legyetek.

Mylady 2009.05.17. 20:24:19

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: 1234
ilyen egyszerű, hogy meg tudjuk jegyezni :)

Mylady 2009.05.17. 20:25:32

@hagyma: és ez melyik feleségeddel volt a négyből? :P

b[ALien] (törölt) 2009.05.17. 20:25:48

Time, it needs time
To remake your love again
I will be there, I will be there ...
Love, only love
Can remake your love again
I will be there, I will be there ...
HAHAHAHAHA!
Fight, baby why?
To win back your love again
I will be there, I will be there ...
Love, only love
Can break down the walls someday
I will be there, I will be there.

If we'd go again all the way from the start
I would try to change things that killed our love
Your pride has built the wall so strong that I can't get through!
Is there really no chance to start once again?
I'm loving you.

Try, baby try
To trust in my love again
I will be there, I will be there ...
Love our love
Just shouldn't be thrown away
I will be there, I will be there ...

If we'd go again all the way from the start
I would try to change things that killed our love
Your pride has built the wall so strong that I can't get through!
Is there really no chance to start once again?

If we'd go again all the way from the start
I would try to change things that killed our love
Yes I hurt your pride and I know what you been through
You should give me a chance, this can't be the end

I'm still loving you ...
I'm still loving you ...
I'm still loving you ...
I'm still loving you ...

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.17. 20:27:46

@Mylady: szerintem reggel nyitásra érkezem.

biztosítsd kérlek a szabad mozgásom. természetesen a megfelelő százalékért.

a harisnya a lábamon lesz, mert ha a fejemre húzom, lenyomja a hajam.

mondjuk tűsarkúban nem tudom hogy fogok elfutni...

majd viszem al bundy zokniját. az van olyan,mint a vegyi fegyver.

ha kérdezik, nem ismerjük egymást.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.17. 20:28:26

@Mylady:
az elso
a tobbivel mar nem vettem lakast
most gondold el mar mennyi lakasom lenne

Mylady 2009.05.17. 20:28:46

@kamushamus: én speciel mindig köszönök, ha bemegyek valahova
még a nagyobb üzletekben is, a kapunál álló biztonsági őrnek
mert úgy illik
az esetek többségében vagy nem köszönnek vissza (nem előre, hanem vissza!)
vagy hiába magázódom, letegeznek (jó, tudom, fiatalabbnak látszom, de attól még?)

szóval nem mindig a vevő a bunkó

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.17. 20:30:40

@hagyma: egy sem

mindet az asszonynak ítélte volna a bíróság,

úriember módjára egy szál gatyában sétálsz ki a házasságból

Mylady 2009.05.17. 20:32:43

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: rendben, de nem tudlak a kapuban várni, mert sajnos(?) szabin leszek...

de ha gondolod, odacsörgök a biztonsági őrnek, hogy készítsék a lóvét
a széf úgyis időzáras, jobb, ha szólunk előre, hogy ne kelljen várni :)

Mylady 2009.05.17. 20:34:04

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: érdekérvényesíteni? az mit jelent? fizetésemelés?

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.17. 20:34:06

@Mylady: oks.

a számlaszámodat privátban légyszi

ojróban utalok, ha megadod.

csók

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.17. 20:36:01

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: olyasmi. projektvezetni fogok. arra szeretnék külön lóvét. mert a munkaidőmbe már nem fér bele, és rendszeres lesz az este, iccaka, hétvége. ezt szeretném tudatosítani.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.17. 20:37:21

@Mylady: nem magamban beszélek, csak rosszul nyomtam. neked ment.

Mylady 2009.05.17. 20:43:40

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: megadom itt, nem titok: xxxxxxxx-xxxxxxxx-xxxxxxxx
légyszíves napi középárfolyamon utalni, de végső esetben üdülési csekket is elfogadok, természetesen alanyi jogon

Mylady 2009.05.17. 20:48:28

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: értem
ha nem adnak plusz lóvét, a többi melódat kell rásózni másra
én is így szívtam meg néhány éve
ahhoz hogy egy kolléganő részt tudjon venni egy projektben, át kellett vállalnom a normál munkája felét - pedig már előtte is többet dolgoztam, mint ő
aztán a projekt végén osztottak némi jutalmat a résztvevőknek
én természetesen nem kaptam, hiszen nem vettem részt a projektben...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.17. 21:02:25

@hagyma: 8 évig laktam kollégiumban, szerintem nekem ez már nem gond még 1-2 évig :)
Különben haverokra gondoltam, akikkel amúgy is lógnék, meg tudom mit várhatok (hogy takarítani nem fognak az ziher, de legalább a cuccaimat nem lopják el :d )

Na megyek aluszni aztán eltűnök 3 napra melóba :(

Jó hetet meg szaftos posztokat mindenkinek :)

Ofélia . 2009.05.17. 21:04:50

@b[ALien] a kopasz baba: Mivel vacsiztam eltolódott az ivararány:))

@Mylady: Ohhh de kínos mintha már hallottam volnailyet:))

Ofélia . 2009.05.17. 21:07:10

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: Vigyázz a vérnyomásodra és lépj be a szakszervezetbe!!:)

b[ALien] (törölt) 2009.05.17. 21:10:30

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: én nem tudom hányadik sört vacsizom:)
najó volt előtte rántott sajt és hegyes erős párolva
ez volt ám a pepperoni!

Ofélia . 2009.05.17. 21:12:12

@b[ALien] a kopasz baba: Paprikáskrumpli ala Kádár János.

Most letámadom a rántott csirkét:)

b[ALien] (törölt) 2009.05.17. 21:14:47

Megy a Man in black
A vége a lényeg:)
Az uccsó 10 mp oscarért kiált

Ofélia . 2009.05.17. 21:18:30

@b[ALien] a kopasz baba: Naná, hogy az megy 50. szer?...

A nők ezt nem értik!!:)

Ofélia . 2009.05.17. 21:19:31

Már a kukacok is menekülnek!

b[ALien] (törölt) 2009.05.17. 21:20:24

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: tekerd ki...
én megtámadom a sört:)
paprikrumpli tegnap volt
nekem
pepperonival
na lefexem

b[ALien] (törölt) 2009.05.17. 21:24:26

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: a sonata?
Vicces
Már átálltam a tv-re
De nagyon komoly zene
Tsabi miatt van

Ofélia . 2009.05.17. 21:35:10

Na jóccakát mindenkinek és mivel délutános vagyok boldog és sikerekben gazdag ELSŐZÉST!!:))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.17. 22:02:42

@Mylady:
itt az utcan is koszonnek sokszor
csak ugy
tok ismeretlenek
kisebb varosban/nem falu/ szinte allandoan
de itt is
jon szembe es koszon
hat ez van

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.17. 22:04:56

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl:
ez teljesen igaz
az utolsotol egy hatizsakkal mentem ferihegyre
mosmeg itt vagyok
@ColT -- http://korbely.freeblog.hu/archives/2009/0:
hat osszeveszes lesz a vege elore szolok
mint oreg harcsa

Tsabi 2009.05.17. 23:33:20

na szepjoestet mindenkinek, jelentem a star trek nagyon utos mozi, erdemes nagy vasznon megnezni :) Balien, a Sonatanak van sok jo sajat szama is, enjoy, a szomszedaid is orulni fognak nemi valtozatossagnak :)

Orulok a jovo hetnek, csak 3 munkanap (21-e vami unnep, a penteket meg az utana jovo hetet meg kivettem szabinak), lehet utalkozni :)

hotten totta 2009.05.17. 23:47:04

@Tsabi: de jó magának, én tudnék egy kis extra munkát:-)

Tsabi 2009.05.17. 23:52:12

@hivatal.blog.hu: holnap visszaterhetunk az ajanlatra :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.18. 00:29:40

@Tsabi:
most tok komolyan 1983 majus 21-en vettem el az elso felesegemet
boldogsaggal tolt el hogy munkaszuneti nap lett
hiaba
nem eltem hiaba

tasslehoff 2009.05.18. 00:45:59

Visszajött a régi Index! Mégiscsak szép az élet! Hullámozzunk!

bolhaplaza.hu 2009.05.18. 00:58:58

Nem sok az az 50 rugó egy kanapéra?

bolhaplaza.hu 2009.05.18. 01:00:09

@tasslehoff: Ugyehogyugye milyen ronda volt a másik???Majdnem szörnyetthaltam.Azt hittem hogy ez valami elcseszett újítás.P

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.18. 01:02:19

@www.bolhaplaza.hu:
csak kozel
es nem
a kanape itt mg olyan izet jelent olyan
nem tudom mit ami a kirakatok folott van de nem napernyo hanem kanape

bolhaplaza.hu 2009.05.18. 01:17:39

Pedig ha otthagyta volna a ház előtt,hogy örült volna neki egy hajléktalan.Lehet hogy előmelegítette volna mire a gazdája hazaér.)

bolhaplaza.hu 2009.05.18. 01:18:48

@hagyma: Hol van az?

Ugye nem az USA vagy Anglia,mert azok max a lovakkal közvetlenek.D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.18. 02:04:31

USA
dehogynem
de a lovakkal is

Don Bolesz 2009.05.18. 06:00:04

Ma Már Nem Lessz Újj Poszt????

EÖ (törölt) 2009.05.18. 08:45:29

Na mik a hírek? Jönnek az írek?

:)

EnZsolt 2009.05.18. 08:52:14

Ismét itt a hétfő. Csodálatos.

Ivett, miért nem verted az asztalt???

Uj Péter, miért lenne tanulatlan???

Szily, miért nincs új post???

És hogyan szaporodik az a kurva medúza???

Tsabi 2009.05.18. 10:38:22

@hagyma: nem semmi, a nemetek unneplik a hazassagkotesed datumat :) Nekem osszvissz a nevnapomra esik Kadar halalanak evforduloja, ezert is jegyeztem meg.. :)

LyukasBogrács 2009.05.18. 18:09:27

Nekem uj hutoszekrenyt hoztak ki; meg is igertek, hogy reggel 8 es 9:30 kozott. Szoltam nekik, hogy elsozni szeretnek, mert dolgoznom kell menni. Elso is lettem reggel nyolc utan par perces eredmennyel. Utana mentem dolgozni.

Hat, igy is lehet.

A Tyne folyó déli partja 2009.05.18. 22:25:01

@Mylady: egyetértek, én Angliában játszottem el ugyanezt, (lakást venni itt is pont olyan nehéz, mint otthon, a fizetésekhez képest aránytalanul drágák - az angol építészetről meg ne is beszéljünk), de nagyon elegem abból, hogy albérletről albérletre vándorlok, vadidegenekkel lakom együtt, akik ráadásul folyton változnak, a szobákat nem lehet zárni!!!, meg egyébként is, csak egy pici lyukba kell besuvasztani az egész életemet. garzont itt annyiért adnak ki albérletbe, mint egy kétszoba+nappalis házat, és akkor egy szöget üthetsz a falba. ja, és bármikor úgy dönthet a főbérlő, hogy akkor ő eladja, keress másikat. Úgyhogy vettem egy lakást, nekem speciel a hitelrészletem kevesebb, mint az egyszobás albérleti díj lenne...és igaz, h. lepukkant, meg nem elegáns környéken van, de elég tágas, és az enyém, magamnak fizetem a részleteket, és ha akarom, hupililára festem a falakt, és odatologatom a bútorokat, ahova akarom, sőt a falat iskibonthatom...

Kagai · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.05.19. 16:03:18

Nekem csak az magas, hogy miért kell minden apróságot ilyen szállítókkal intéztatni. Legutóbb rendeltem volna egy tök király pólót 990 ért, de 2500 (!!) lett volna a kiszállítás. Valamikor hétköznap, munkaidőben...
Ja, és ha nem veszem át, akkor a második kiszállítás feláras.
Valami futárszolgálat...

A Tyne folyó déli partja 2009.05.20. 16:49:15

@Kagai: ha nem vetted volna észre, kanapét rendelt az illető, nem "apróságot", amit ő is haza tudott volna vinni...
süti beállítások módosítása