Tékozló Homár

Az OTP elrabolta a konkurens bank kártyáját

2009.02.06. 10:11 | szily | 363 komment

Valóban misztikus E. története: állapolgári és fogyasztói jogával élve egy másik pénzintézet kártyájával akart felvenni pénzt egy csurgói OTP-automatából, de a gép elnyelte a kártyát. Ez eddig nem misztikus, viszont az következett, hogy a tanárnőnek a bankban nem adták vissza a lapocskát, megalázóan beszéltek vele, és az egész ügy végén még neki kell kifizetnie a költségeket. Vérforraló sztori hajtás után.

Olvasson tovább!

Új emblémája van a Citroennek

2009.02.06. 09:51 | szily | 68 komment

A Szívlapát blogra beposztolták az autógyár csütörtökön bemutatott, ráncfelvarrt logóját. A két nyíl elvesztette a hegyét, cserébe meg 3D-sedett. Az egészben azért a legjobb Bervas kommentje, torlóponttal:


bervas · http://gt550.freeblog.hu 2009.02.06. 09:39:21
Eddig is lerepült a Xsarák orráról a bajusz, mert az embléma felső nyila túl nagy felhajtóerőt indukált (= kitépte a menetszél a helyéről). Most majd sokkal könnyebben fog leesni, mert ennek a logónak nagyobb lesz a légellenállása. Szépen látszik a két torlópont.

Ha rokonod a főnököd, nem ad hitelt az OTP

2009.02.06. 09:20 | ge | 170 komment

Az alábbi levelet elolvasva olyan érzésünk volt, mintha az OTP mindent elkövetne, csak hogy ne kelljen áruhitelt adnia. Mojzsa főnöke egyben rokona is, ezért minden előzetes figyelmeztetés nélkül elutasították hitelkérelmét.

Szeretném veled megosztani az összetűzésemet az OTP „ügyfélbarát” Bankkal. Történt ugyanis a múlt héten, hogy régi, elhasznált ágyam helyett szerettem volna áruhitelre venni egy új, megbízható kényelmes fekvőhelyet. Hosszas keresgélés után az RS Bútoráruházra esett a választásom, hiszen többször is vásároltam náluk és semmi gondom nem volt soha se a termékkel sem a kiszolgálással. Miután meggyőződtem róla milyen iratok szükségesek a hiteligényléshez beszereztem amit kell. Ugyebár a legfontosabb a munkáltatói igazolás, amit meg is kaptam a munkahelyemtől. A történethez hozzá tartozik az is hogy egy családtagom a cég ügyvezetője, és ennek értelmében a kitöltött munkáltatói igazolást ő hitelesítette.

Olvasson tovább!

Csúcson a fordított fordítógép - we fix the talk!

2009.02.06. 06:57 | szily | 45 komment


Örök sláger a fordítógépes használati utasítás, de a jellegzetes példány zokni vagy alsógatya csomagolásán található és angolból fordítanak bénán magyarra. Itt viszont liftben vagyunk és a fordítás iránya fordított. Az élvezet viszont ugyanakkora.

tudom, nem egyedi jelenség, amire szeretném felhívni a figyelmed, de én 3 napja röhögök. a liftünkben új segélyhívót szereltek be, aminek a használati utasítása 2 nyelven is olvasható. az egyik magyar, a másik elvileg angol. gyakorlatilag azonban egy újabb, szerintem fordítógépes szösszenet, egy olyan nyelven, ami nagyon hasonlít az angolra, de mégsem az.

remélem, te is olyan jót nevetsz majd, mint én.

üdv:
punkcsaj

Kedves csaj,

igen, pont olyan jót.

A Homár

Palmolive-szerű tusfürdők a Tesco polcain

2009.02.06. 00:09 | szily | 68 komment


Mászik az utánozó majom, de nem a falon, hanem a polcon, ahonnan D.Dani gyanútlanul be is tette a kosarába. A magvas tanulság: "tessék jobban megnézni, valóban azt tesszük-e a bevásárlókosarunkba, amire gondoltunk".

Minap vásároltam a mellékelt fotón látható tusfürdőket. Otthon vettem észre a"trükköt": a márkás gyártó éppen akciózott termékéhez megtévesztésig hasonló dizánjt, formát, színeket és feliratokat. Az áruházban mindezek egy nagy polcon voltak, gyakorlatilag egymás társaságában, bár a "speciális kiadás" példányai egy külön dobozban sorakozva várták gyanútlan és kevésbé figyelmes fogyasztóikat, inkább csak a tetejük látszott ki. Tipp: tessék jobban megnézni, valóban azt tesszük-e a bevásárlókosarunkba, amire gondoltunk.

üdvözettel:
D.Dani

 

Tesco gazdaságos lopás

2009.02.05. 17:12 | jackyll | 333 komment

Naiv ügyfél örülhet, hogy nem lőtték tarkón a parkolóban, amiért felbontott két le nem szigetelt púdert. Az anyagi kár jelentős, mintegy 1800 forint, amiből rendőrségi feljelentés is lett. A Homár kíváncsian várja a kártérítési per eredményét, mivel tudomása szerint eddig csak munkaügyi pereket nyertek a Tesco ellen:

Az élmény friss… Nemrégiben külföldre költöztem, de úgy hozta a sors, hogy mégis haza kellett látogatnom pár napra. Visszautazásom előtt gondoltam betérek egy hiperbe (nevezzük nevén: ’xxxEsco’,  némi hungarikumot vásárolni (lsd túró rudi, jó féle borok), mert mi van, ha nélkülöznöm kell hónapokig…  Igazi nőnemű vagyok, közben eszembe jutott, hogy hopp.. A púderem is fogytán van, hát bekanyarodtam a kozmetikai részlegre… S hát mégis.. Legyünk márka hűek… Vegyünk olyat, amilyen eddig is volt, de jaj. A színre nem emlékeztem pontosan. Így elkezdtem vizsgálódni (még jó, hogy a barátnőm volt velem, hímneműek ekkor szoktak besokallni.. én teljesen megértem. Na szóval nézelődtem, csak sajnos a minta színek alatt nem voltak feltüntetve a számok, amik magukon a kereskedelmi árukon voltak. Ezért ahhoz a rémes nagy bűnhöz folyamodtam, hogy felnyitottam a púderes doboz tetejét (ez egy olyan kivételes termék, ami nincs befóliázva, tehát bele lehet kukucskálni). Közben arra tévedt a barátnőm, aki segített meggyorsítani a folyamatot, hát együtt vizsgálódtunk, vajon melyik az a szín, amelyik nekem kellhet. S persze a szokásos ’Esco’ polc design szerint össze vissza voltak az áruk kirakva. Ekkor történt meg a baj. Amikor kinyitottuk az egyik púder fedelét, leesett a szivacspamacs, és körülbelül  1 percen belül ott is termett a biztonsági őr, az alábbi szöveggel (a mondat közepén leemelt a legalsó polcon lévő púderek közül kettőt (amik között válogattunk) hogy tessék, ezt a kettőt most szépen vegyük meg, mert most szóltak a fülére, hogy mi ezeket a dolgokat megrongáltuk… illetve FELbontottuk. Mondtuk, hogy, párdon. Felbontás nekem az, amikor valami le van ragasztva, fóliázva, stb, azt az ember feltépi s így magáévá teszi a benne lévő tartalmat… Mondja, hogy készült videó felvétel, amit mi műveltünk: felbontás, rongálás és tulajdonképpen befejezett LOPÁSNAK minősülő eset, meg is nézhetjük a biztonsági őrös kiskátéban (vagy miben).

Olvasson tovább!

Re: Megvezette utasait az EXIT

2009.02.05. 10:50 | ge | 154 komment

A sítáboros panasz eddig három részben szerepelt a Homáron (I., II., III.), és most itt az epilógus az Exit Tours jogi képviselőjétől. És a Homár, mint mindig, természetesen most is örömmel közzéteszi a másik fél véleményét.

Nézzük az alapvető tényeket. Az Exit Tours Kft. évek óta sikeresen működő utazási iroda, amelyik elsősorban diákturizmus szervezésével foglalkozik, ezen belül is síutak szervezésével. Évek óta többezer egyetemista ill. diákutas utazik egy szezonban az Exit Tours-szal síelni. Jelenleg is körülbelül 2.700 utas tartózkodik franciaországi síterepeken az Exit Tours szervezésében. Ezen adatok alapján nyugodtan kijelenthető, hogy elenyésző a panaszok száma.

Olvasson tovább!

Bréking: Felszámolnák az Intrum Justitiát

2009.02.05. 09:44 | jackyll | 136 komment

Az autósok vérét szívó rendszerek, azaz gyakorlatilag a világ nagyobbik része ellen küzdő Emberibb Parkolásért Mozgalom kedvezményesen megvásárolt egy Intrum Justitia elleni jogerős követelést, amit most felszámolási eljárásban szeretnének behajtani. Muhaha:

Az Emberibb Parkolásért Mozgalom (EMPAMO) autós érdekvédelmi egyesület a tegnapi napon az Intrum Justitia Zrt. felszámolását kezdeményezte a Fővárosi Bíróságon. Az Intrum Justitia Zrt. egy tavaly ősszel született jogerős ítéletben megállapított fizetési kötelezettségének teljesítését mulasztotta el. Az EMPAMO a hasztalan várakozást megelégelve engedményezés útján szerezte meg a követelést és azt felszámolási eljárásban - kamatokkal és költségekkel növelve - hajtja be a követeléskezelő társaságon.

Olvasson tovább!

Miskolcon is jó biznisz álhangyairtónak lenni

2009.02.04. 16:05 | ge | 124 komment

Nem példa nélküli Csilla története, egyszer már írtunk a győrben munkálkodó álrovairtókról, most azonban az ország másik felében, Miskolcon bukkantak fel gyanúsan hasonló körülmények között. Székhelyáthelyezés történt, esetleg csak másolják a mestert?

Egy panelházban lakom albérletben, egyetemista lévén, két másik lánnyal együtt. Szerencsére nagy gondunk nem volt soha a rovarokkal, mostanság viszont a hangyák elszaporodtak. Sebaj, fel is kerestünk egy rovairtó céget (az igazit), akikkel megkötöttük a szerződést, és megbeszéltük, hogy hétfőn jönnek, és 1000 Ft-ért bepermetezik a lakást. Hétfő délután aztán csengettek is, ajtót nyitok, két fickó áll kinn, mondják, hogy rovairtók. Naivan beengedtem őket (tudom, nem lehetek sikeres ember), úgyis akkortájt vártuk őket.

Olvasson tovább!

Megvezette utasait az EXIT III.

2009.02.04. 13:07 | ge | 164 komment

Kövekezzen a sítáboros horror harmadik, egyben remélhetőleg befejező része. Úgy tűnik, a szervező Exit utazási iroda munkatársa átbeszélte a sítáborban résztvevő magyarokkal a problémákat, és miután kiderült, hogy a problémákat a franciák okozták, ezentúl igyekeznek együtt megoldani azokat. (I. rész, II. rész.)

Tegnap este sikerült beszélnünk G.-vel. Ő kezdeményezte ezt, és normális hangon részletesen átbeszéltük azokat a gondokat, amiket nektek is megírtam. A jelenlegi helyzetben a legégetőbb probléma továbbra is az, hogy 40 embernek a szállása nem megfelelő, 6 és 5 ágyas apartmanok helyett a legjobb indulattal is 4 ágyas szobákban lakunk.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása