Tékozló Homár

Perelje a GVH a Microsoftot!

2010.01.12. 13:20 | jackyll | komment

Volt ez a cikk Indexen, ami szerint a vásárlóknak nem érdemes önállóan perelni az őket megkárosító cégeket, a GVH viszont hivatalból csinálhat ilyet, "indíthat eljárást egy cég ellen, ha már határozatot hozott a jogsértésről, és megfelelően sok embert érint az ügy." Gábor egy immár három éve fennáló durva jogsértésre szeretne pontot tenni, ami nekünk pont kapóra jött. A Microsoft Xbox Live online játszóterét magyar felhasználók csak kamu külföldi címmel használhatnak, annak ellenére, hogy 3 hónapos és 1 éves előfizetést is árulnak:

Egy már ismert problémára szeretném felhívni mindenki figyelmét ill. egy összefogást kezdeményezni! Most karácsonykor „jézuska” (az az kis családom) úgy gondolta meglep egy xbox 360-as konzollal, Amennyit tudtam a dologrol sok munkatársamnak van és milyen jó lan partikat szokta tolni, és kedvet kaptam hozzá. Mivel családom még annyit sem tudott a konzolokról, mint én ezért a karácsonyi ajándékomat én magam mentem el és szereztem be egy erre szakosodott boltban. 89.990.- Ft Elite kiadás legújabb, legjobb lövöldözős játékkal, az eladó mindent elmondott, milyen szép és jo, mire hogyan vonatkozik a garancia stb. ÉS MÉG 1 HÓNAP ajándék xbox live-ot is kapok mellé, én balga még azt is megkérdeztem hogy mennyibe kerül a havi xbox live szolgáltatás amit el is mondott 3 havi és 1 éves „előfizetés”-re vonatkozólag még szerencse hogy nem vettem meg!
 
Hazaértem az új szerzeménytől mámor ittasan az első pár napban élvezettel játszottam vele majd mikor úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam vajon, milyen lehet másokkal együtt harcolni és beszélni (mert hogy headsetet is kaptam ám az xbox hoz amit ugye csak a liveon lehet használni) elkezdtem a interneten a regisztrációs procedurát. Majd ahogy egyre jobban beleástam magam a leírások és fórumok világába, jöttem csak rá hogy azt amiért ennyi pénzt részben kidobott a család nem lehet használni itt Magyarországon!!!

Dühtől felajzva hivtam fel a Microsoft ingyenes zöld számát (amit most olvasva a Homárt kiderült, hogy nem is biztos ingyenes….) ahol egy kedves magyar hölgyel beszéltem és mondtam el neki sérelmeimet közel 40 perben!

Hogyan lehetséges, hogy Magyarországon olyan terméket árusítanak(xbox live havi kártya), amit nem lehet Magyarországon használni és erre nem figyelmeztetik vásárláskor sehol az embert csak utólag derül ki. 

-erre nem tudott mit mondani…

Hogyan adhatnak olyan dolgot grátisz az xbox 360 konzol mellé amit nem lehet használni…(1 hónap ingyen xbox live gold tagság)

-ez csak egy ajándék de nem mindenhol lehet használni ?!?
 
Hogyan hirdethetik ezt magyar nyelvel a saját weboldalukon ha nincsen TÁMOGATVA..

-minden nyelvre le lett fordítva

Bárhol ahol erről hivatalos helyen olvasok azt írják (weboldal, felhasználói kézikönyv, és telefonban is ez hangzott el) NEM TÁMOGATOTT!!! Na most az én olvasatomban a nem támogatott és a tilos nem egy és ugyanaz, ha valami nem támogatott de a technikai feltételeknek eleget tudunk tenni szélessávú internet, ami van. Eredeti jogtiszta szoftver, ezzel sincs probléma, nem fel flashelt xbox konzol (ezt körülbelül 1 hete tudom mit is jelent, akik nem tudják némi magyarázat: ezzel a megoldással ami illegális és bukik a garancia is miatt, ezzel lehet elérni, hogy a konzol tudja lejátszani a nem eredeti azaz írott xbox 360 játékokat) mivel meg sem fordult ez a fejemben ez is megvan. Mi kell még? semmi elméletileg lehetne csatlakozni az xbox live szolgáltatáshoz és játszani a online ismeretlenekkel. De ezt nem lehet tenni mert ha az ember megteszi bannolják, ami azt jelenti hogy kitiltják az xbox konzolomat a rendszerből bukik a garancia és soha többet nem fogok tudni online játszani azzal a géppel. De hogyan tilthatnak ki olyan dologért ami nem TILOS?? mert semmi olyat nem tettem amit nem lehet megvásároltam egy terméket ami részben erre lett kitalálva, mert ha nem akkor miért van rajta lan csatlakozó? 

Amin a legjobban meglepődtem a telefonos Microsoft ügyfélszolgálatnál, az hogy mindezek után amit elmondta, mondta a hölgy hogy ezekkel a felvetésekkel Ő sem találkozott de épp itt a főnöke megkérdezi várjak kicsit, én vártam. Öt perc múlva a hölgy közölte hogy sajnos a vezető nem tud mit mondani. Majd elkezdte mondani hogy nagyon sokan több ezren vannak akik Magyarországról játszanak az xbox live on online.. kérdem én hogyan? Mire a válasz: külföldi címmel és telefonszámmal…. Majd kerek-perec megkérdeztem Ön most azt mondja, hogy illegálisan hamis adatokat megadva regisztráljak? –Ö ezt hivatalosan nem mondhatja de….

Na szép gondoltam magamban a Microsoft hivatalos ügyfélszolgálata törvénysértő magatartásra biztat. Visszakérdeztem és ezzel akkor nem tilthatják ki a konzolt a rendszerből? De igen, mert az IP címeket szűrik….

Tehát ez sem megoldás legalábbis nem törvényes.

Én Törvényesen szeretném azt használni amit megvásároltam és amit árusítanak Magyarországon, és erre nincs lehetőség felháborító, bosszantó és dühítő.

A telefonos hölgy még ellátott néhány információval  ha bármilyen petíciót szeretnénk segítenek mert nekik  kinti magyaroknak (az ügyfélszolgálat mint kiderült nem Magyarországon található) is haza húz a szívük és segíteni szeretnének, valamint az 2010 végére lehetséges hogy elérhetö lesz már itthon is a szolgáltatás mert nagyon sok „live-os” tartalmat fordítanak le mostanában magyar nyelvre.

Sajnos engem nem nyugtatott meg a dolog, mert én most vettem és most szeretném használni nem pedig év vagy évek multán.

Az lenne a félig költői kérdésem ha összefognánk jó néhányan xbox tulajdonosok akiknek hasonló érzelmeket vált ki a téma és jogi útra terelnénk az ügyet mi lehet ebből a bajunk talán kárpótlást kapnánk, vagy felgyorsítanánk a folyamatot? Én laikus szemmel akiben nincs jogász vér annyi hibát kiskaput támadható felületet látok itt mint égen a csillag!! Ha van netán ügyvéd aki foglalkozna a dologgal szívesen venném, ha van még tulajdonos aki csatlakozna hozzám azt is szívesen venném. Mert nem kell megijedni jogaink nekünk felhasználóknak is vannak nem tehet mindenki azt amit szeretne, azért meri megtenni nagyon sok cég, embert mert a vásárlók, felhasználók, ügyfelek jelentősebb százaléka nem tesz semmit és ezért kell ilyen oldalakat létrehozni mint a Homár, hogy az emberek legalább egy kis részének a szemét felnyissák igenis lehet és kell is lépni néha a cégek ellen ha azok törvénysértő vagy jogsértő módon járnak el !

A jelentkezőket kíváncsian várom!

Köszönettel: Gábor

Úgyhogy első körben bejelentést kell tenni a GVH-nak, aztán ha elmarasztaja őket, indulhat a per is

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Kix 2010.01.12. 13:30:45

@Sün‼: Úgy néz ki. Azért egy respekt azoknak, akik bevállalnak egy ilyen sziszifuszi küldetést.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.12. 13:31:32

@Kix:
Nem is veszek ilyen xbox-izét.
iTunes megy már Mo-ról?
Azzal is valami hasonló volt, vagy nem?

Dezsike 2010.01.12. 13:32:32

Én egy német cégnél dolgozok, prémium proxy szolgáltatást nyújtunk ingyen vagy alacsony havidíjért. Rengetegen használják a szolgáltatást az xbox live miatt, nem (csak) magyarországról... Na vajon miért?

Thomas Dantes 2010.01.12. 13:33:53

Hát ezen felesleges háborogni. Ez van. Nincs nálunk Live. Regisztrálsz egy külföldi címmel, és kész. Ezen kár hőbörögni, perelni meg szintén. Majd ha kis hazánk jelentős piac lesz, akkor majd lehet tőlünk is regisztrálni. Értem én ,hogy ez nagyon dühítő, de hát ez van.

A másik, hogy ezt azért tudni lehet, hogy tőlünk nem lehet regisztrálni. Ha meg nem vagy tájékozott ebben az ügyben, bocs de utána kellet volna nézni. Mire való a net? A sok fórum? Nézz , olvass, kérdezz utána mielőtt vásárolsz. Én ha nagy összegű bármit vennék, tuti körbe kérdezősködnék előtte, hogy ne érjen meglepetés.

Egyébként meg, inkább vegyél egy PC-t, azzal is lehet fergeteges lan-partykat csinálni, és ott nem kell külön fizetni az extra szolgáltatásért. Bár igaz, PC-n se lehet regisztrálni, természetesen magyarországi címmel a Live-on.

Dr. Kix 2010.01.12. 13:33:58

@Sün‼: Ezt én nem tudhatom. Szerencsére se iTunes, se PPO, se X-BOX ügyben nem vagyok érintett. Én lennék a fehér holló?

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.12. 13:34:58

@Sün‼: én már level 3-nál járok!

Amúgy ezzel az a baj, hogy megkésett. Már a posztolón kívül mindenki flashelte a boxot, tehát tömegesen nem tudnak csatlakozni, max 1-2 ppo-s aki meghagyta eredeti állapotában.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.12. 13:37:14

@Leadfoot: HAHAHAHA PC:)) 2 évente az xbox árát csak videókártyára költik a pc játékosok..

fiktiv állat 2010.01.12. 13:39:00

Akárhogy is hőbörögsz, nem lesz se Live, se iTunes, se semmi, mert nem vagyunk -nemhogy jelentős- de semmilyen piac ezen cégek számára.
Regisztrálod a neten -nem magyar- live oldalon a fiókodat, és annyit teszel, hogy nem magyarországot adod meg, hanem más országot, ahonnan elérhető a szolgáltatás. A címed, és minden egyéb lehet a sajátod, ha akarod. A kutya nem fog erre, és az ip-re szűrni, a flashelt konzolokat keresik.

Layosh 2010.01.12. 13:42:41

Csippelt boxal is lehessen már regisztrálni, ezt is írjátok bele a perbe :D

keptündzsekk 2010.01.12. 13:44:11

voksolok énis a pcre, igaz, mostani játékokhoz egy jobb configot összerakni nem kis pénz(jóval több mint az xbox), de legalább az online játékkal nincs gond.

caligne 2010.01.12. 13:47:08

Hashi Toshi nem kér kódot!

AlexWolf 2010.01.12. 13:53:47

Én csatlakozok a perhez ha kell. Le sem kéne fordítaniuk a online dolgokat angolul bőven jó. Csak legálisan elérhető lenne már.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.12. 13:57:04

@Layosh:
NO CSIPP!

Ne engedjetek az űrgyíkoknak!

@Kix:
Akkor én is az lennék.
De ugye mégsem...

@Bandi_jóválasztás:
Nyomassad!

Trójai 2010.01.12. 14:00:34

Azt hittem már 5. PPO-s poszt gyün.
Hogy ez ilyen PPO nap, vagy mi. Mint a gyereknap meg a nőnap.

Trójai 2010.01.12. 14:02:35

Tényleg, férfinap miért nincs?

Kulturáltabb országokban anyáknapja mellett van apáknapja is.

Az esélyegyenlőségért mindent. Nehogy már diszkrimináció legyen.

AlexWolf 2010.01.12. 14:03:27

@Sün‼: Te mint szakértő mit mondasz? Az anális beültetés CSIPPnek számít?
Mert mostanában azt veszem észre hogy mindenki ANALizal és átb*sz, kihasznál, lenyúl, leszar minket.

Trójai 2010.01.12. 14:06:30

Kedves Gábor

Irigylem a problémáidat.

Trójai 2010.01.12. 14:07:29

@Kix: Én sem vagyok érintett egyik ügyben sem. Már ketten vagyunk. Írjunk petíciót az apehnak fehér holló néven?

Shagrath 2010.01.12. 14:11:49

csippelt xbox-ot és p.box-ot csak őstermelőtől boxos képűek!

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.01.12. 14:14:50

"neki sérelmeimet közel 40 perben!"

Ez majdnem olyan jo mint az irasbeli meghallgatas. Vajon mennyi ideig tartott elmondani 40 pert? 2/3 oáig? ;)

lolperec 2010.01.12. 14:17:58

átolvastam az XBOX Live regisztrációs legál blablát és kb mindenre be vannak biztosítva, tehát kb a gépet is elindíthatatlanná tehetnék ha kb bármi módosítás van a szoftverben vagy hardware-ben..
még egy kínai utángyártott joyért, ami nincsen liszenszelve is kivághatnak, letilthatnak, vagyamit akarnak..

szóval lehet pereskedni, max ha izgalmasat nem is, de néhány mókás percet azért szerzünk majd nekik.. :)

akikaztmondjákni 2010.01.12. 14:23:32

@Trójai: De van.Hivatalosan Május 19-én.

vape 2010.01.12. 14:25:57

Mi ez az Xbox? Meg GVH?
PPO-t akarok! Még több PPO-t!

reunalla 2010.01.12. 14:27:05

Lehet ez neked újdonság, de az összes Magyarországon kapható Windows Live-on keresztül játszható online PC-s játék is csak hamis adatokkal működik, sőt még rá is írják a dobozra, milyen tök jó lesz, hogy játszhatsz online 16-32 emberrel is egyszerre....ja és vannak olyan honlapok, ahol hamis címeket lehet generálni - irányítószámokkal és lesz egy szép amcsi címed ;)

angantyr 2010.01.12. 14:32:44

Ma a hárombetűsek ünnepe van, úlláccik.
(EDE...?)

AvgDvl 2010.01.12. 14:35:55

"giv dö máni bekk, rályt náo!"

dr. Aullah 2010.01.12. 14:36:40

Ezt már régóta lehet tudni, homáron is volt már ilyen hír, hogy xbox live meg windows live csak angol címmel működik.

A sok munkatársadtól meg kellett volna kérdezni pár dolgot mi hogy működik.

Amúgy aki konzolon akar FPSt játszani, annak csak gratulálni tudok.

akikaztmondjákni 2010.01.12. 14:37:14

@Trójai: Aztán nem vissza élni vele!:D

( Mitomén...asszonyt ugráltatni etc. )

AlexWolf 2010.01.12. 14:43:55

@Aullah: Nem csak FPS-t lehet live-on tolni. Pl egy csomó társas, platform-hoz kell a live.

GTA IV-hez kellett regisztrálni winfos live-ot. ott simán ment a magyar cím is.

Trójai 2010.01.12. 14:46:32

@akikaztmondjákni:
*legyint
Nem is tudnék visszaélni vele. Az asszony pedig mindig ugrál. Ami nem lenne gond, ha rajtam tenné. :))

Tukacsincsillla 2010.01.12. 14:47:51

Az lesz még nagy öröm, amikor az XBOX lemeztálcája bemondja az unalmast.Az enyém ezért repült ki az ablakon...azóta is csak PC, azt legalább én rakom össze és tudom mi van benne,ha drágább is.

spulni 2010.01.12. 14:48:26

"úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam vajon, "

Mit próbál ki magán a vajon? :o)) Vagy még nem lehet a post tolót?

Trójai 2010.01.12. 14:48:45

Lesz még ma poszt?

Mert ez eddig kevés.

Az 5 PPO-s csak egynek számít!!

PPOszerelő PPOjavítás PPOszerelő

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.12. 14:49:17

@akikaztmondjákni:
Majd holnap.
Ma feljelentgetős nap van.
Meg PPO világnap.

akikaztmondjákni 2010.01.12. 15:00:38

@Trójai: @Sün‼: Hát igen, most már unom a PoPOs napot...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.12. 15:02:08

Istenem, ha belegondolok, hogy mi még mivel, mikkel voltunk kénytelenek játszani!
Elég legyen annyi, hogy amikor én voltam gimis, még valódi bőrrel volt bevonva a dzsojsztik...
|:Igen
Nem
Igen
Nem:|(99×)
tejkrém...

dr. Aullah 2010.01.12. 15:02:22

@AlexWolf: tudom, de a poszt toló azt említette meg.

Nekem angol reges winliveom van, hogy tudjam tolni re5t coopban neten :P

akikaztmondjákni 2010.01.12. 15:03:19

@Trójai: Hátttt...ez meg egyéni szoc.problema kérem szépen.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.12. 15:17:00

"egy kedves magyar hölgyel beszéltem és mondtam el neki sérelmeimet közel 40 perben!"

40 per, ez vmi rekord?

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.12. 15:18:21

Átérzem Gábor problémáját, de ezt sosem értettem, hogy felnőtt emberek miért nem érzik égőnek, hogy gyerekjátékkal játszanak, ami ráadásul ennyibe kerül.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.12. 15:21:09

@megélhetési sünöző - újra van Homárszleng portál!:
Nagyon egyszerű a válasz:
Tudod-e, hogy mi a hasonlóság a villanyvasút (játék) és a női mell között?

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.12. 15:21:46

@Sün‼: ez most vagy nagyon egyértelmű volt, vagy nagyon nem...

Elég legyen annyi, hogy amikor én voltam gimis, még valódi bőrrel volt bevonva a dzsojsztik...
|:Igen
Nem
Igen
Nem:|(99×)
tejkrém...

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.12. 15:22:49

@Sün‼: Ja.

De bezzeg ha egy nő kitalálná, hogy 90.000 Ft-os Barbie babával akar játszani, alig néznék hülyének. Pedig ugyanaz a szint.

akikaztmondjákni 2010.01.12. 15:28:00

@Sün‼: Juj, halkan jegyzem meg, h én nem tudom:D:P
Az most ciki?:)
@megélhetési sünöző - újra van Homárszleng portál!: Sztem ez most nagyon:D

Kyle Broflovski (törölt) 2010.01.12. 15:31:22

helyesírásod is az office hiánya miatt ilyen???

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.12. 15:31:26

@akikaztmondjákni: Jó barátod a kugli.

Mi a különbség a női mell és a villanyvasút között? - Semmi, mert mindegyik gyerekeknek készült és a férfiak játszanak vele.

AlulírottFentemlített 2010.01.12. 15:38:29

@vazsmegyeigerdezsház:

Ez volt a nap legszebb összefoglalója :-))

moli 2010.01.12. 15:39:10

@Gabor furdoskurva. persze, jo lenne, de _*KERNI*_ kellene, nem kovetelni. nem jar.
(nekem nintendom van, ott ugyanez a helyzet, ettol meg vigan jatszok, vasarolok.)

akikaztmondjákni 2010.01.12. 15:40:33

@vazsmegyeigerdezsház: Ez majdnem überelte Edét!:)

@Sün‼: Maradjunk ennyiben:)

nega 2010.01.12. 16:00:53

Szerintem meg a földre kéne dobálni az XBOX-ot is, mint az Arénában a vásárlók a ruhákat.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.12. 16:36:45

@megélhetési sünöző - újra van Homárszleng portál!:
@Sün‼:
Másik mutáció találós kérdésként:
|:fekete
rózsaszín
fekete
rózsaszín:|(99×)
FEHÉR!!!

No mi az?

répafej 2010.01.12. 16:39:28

@megélhetési sünöző - újra van Homárszleng portál!: ezzel nagyon egyetértek... nincs jobb dolguk mint videójátékkal játszani? én annyi minden mást ki tudok találni, csak ne kelljen a 4 fal között ülnöm...

theveryguest 2010.01.12. 16:40:46

Azt nem értem, hogyha az XBOX Live Mo.-ról nem támogatott, akkor egyáltalán minek forgalmazzák hivatalosan Mo.-on az XBOX360 HW-t és minek van egyáltalán magyar nyelvű ügyfélszolgálat? Hülyék ezek? Egyszerűbb lenne ha felhívod, belemakogsz magyarul, azt visszaszólnak, hogy "Que?".

Chapell 2010.01.12. 17:04:52

Teljesen egyszerű a megoldás. A Microsoft fogja magát és az Xbox értékesítést örökre leállítja itt Magyarországon, esetleg jól beperlik azokat akiknek van, mert szürkeimport. Ennyi :D

K.Gabor 2010.01.12. 17:22:30

Üdv mindenkinek!

Nem a PC kontra konzol csatát szerettem volna elindítani, erre nem is tárnák ki.
Az ha már mindenkinek fel van törve az xbox, hogy tudjon hamisított játékokon játszani az már nem érint nem egy a probléma. A probléma ott van akik megfizetik a játékokat és még így sem lehet igénybe venni nekik az xbox live szolgáltatást... Ez hasonlít az eredeti World of Warcraft kontra fun szerverek történétére de a blizzard az eredeti használatáért legalább szolgáltatást is ad! Aki pedig a történetből annyit tudott kivenni, hogy hány elütésem volt a levélben vagy akinek az jut eszébe hogy Ő mit csinált gimnazista korában a saját "élvező botjával" azoknak sok sikert lehet mást olvasni és magában röhögni az általa poénnak ítélendő dolgokon. Azt pedig, hogy ki mit csinál szabad idejében megint mindenki maga döntse el, van aki túrázik, barkácsol, olvas embere válogatja, én a napi felgyülemlett feszültséget így vezetem le, de én sem szolom le senki életvitelét, ezt kérem tiszteletben tartani.

2010.01.12. 18:07:40

@K.Gabor: tul sokat rugozol ezzel. En Daniaban vettem egy Xboxot, angol cimmel regisztraltam, hasznaltam a liveon Nemetorszagban, Daniaban meg otthon is, eddig nem tiltottak ki (1,5 ev kb.).

A tanulsagot vondd le, de en azt javaslom, hogy fogj egy angol vagy barmilyen mas cimet, aztan regisztralj, es szard le a mikrofos szabalyzatait, csak ugy, ahogy azt a Windows-zal is tenned :))))

princessophia 2010.01.12. 18:10:44

@K.Gabor: Jól van na.Ne húzd fel magad.
Szíved joga azt csinálni szabad idődben amit csak akarsz.:)
Nem értek az Xbox-hoz,ezért csak annyit fűznék a témához:
Ha tényleges megoldást akarsz a problémádra és ennyire komolyan veszed az itteni válaszokat, akkor biztos vagy benne, hogy jó helyre raktad be a kommentedet?
Tudod, itt a posztolót is szokták ...:)
Amúgy a perhez sok sikert.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.12. 19:01:01

@K.Gabor: Én az életviteledet teljesen tiszteletben tartva közlöm, hogy ha te lennél a pasim, kiugranék az ablakon! (Vagy rajzolnék a homlokomra egy nagy X-et, és gombokat szerelnék magamra.)

2010.01.12. 21:57:15

Ja, es szerezz egy baratnot is, nyomogasd ot is neha. Ez legalisan is megoldhato itthonrol, on-line is :D Mondjuk ugyfelszolgalat nincs, plane nem ingyenesen hivhato, de hat c'est la vie.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.12. 22:34:51

@megélhetési sünöző - újra van Homárszleng portál!: van amúgy pasid? Bírja a 8-10 órás homározást?
@TaZ: ez meg szintén gyenge, 2 hete van csajod?:)

Trójai 2010.01.12. 23:31:32

@Babette: Ja, eddig mindenki mást írt. :))

moli 2010.01.13. 10:42:01

@theveryguest: az nem problema, hogy az xbox hardwaret (ahogy te irod) lehet hasznalni live nelkul is? sot, fokent ugy lehet?

Sákif za morro? 2010.01.13. 11:47:40

Elég szegény jézuskátok volt. vagy hitelből ment? A hülyeségedet igazolná. :-/

Peace Soldiers Fighting Against War 2010.01.13. 12:23:35

Ha már konzol akkor biztos hogy nem xbox.... Ps3 összehasonlíthatatlanul sokkal jobb, igaz azt nem lehet feltörni. Bár én nem is akarnám ha ennyi pénzért vennék vmit. Mennyiért vette a bobot? 89-ért? 80-ért 80 gigás Pst lehet venni és adnak egy játékot, 100-ért meg 250 gigásat két játékkal. Lehet regisztrálni innen is, igaz akkor nincs online store (ahol költheted a lét:D), de INGYEN lehet játszani neten az arra alkalmas játékokkal. Ja és az használható blu-ray lejátszóként.
Nyilván a pc is nagyon jó játszani, de mennyi lóvé kell ahhoz??
Egyébként nekem nincs ps-em, direkt azért nem vettem, mert akkor nem tanulnék egy percet sem az tuti:D

shawshank 2010.01.13. 12:57:35

@K.Gabor: Kedves Gábor!

A problémát ismerem, ügyvédet már keresem egy ideje, de a Mikrofostól némileg tartanak, hiszen melyik ügyvédi irodát ne tudná lenyomni erőből?
Amit javasolni tudok, hogy amennyiben él még az ajándék 1 hónapos előfizetés regisztrálj be egy angol címre (javasolt például a magyar nagykövetség címe/google), keress meg minket a Live-on felhasználónevem Tomci77 és átbeszéljük lövöldözés közben a helyzetet! Üdv

KolomparVinetu 2010.01.13. 13:05:04

Én ugyan nem vagyok konzolos, de támogatom a kezdeményezésed. Amúgy ez nem csak a szexbox-nál téma, hanem a Games for Windows LIVE-al is. (A LIVE rendszer ugyanaz pc-n mint boxon.) A probléma amúgy nem tegnap óta áll fenn, nem is értem, hogy mért csak most jött ez elő, de szívesen hőbörgök veled, ha lesz rá lehetőség.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.14. 13:53:10

@K.Gabor:
"Kókadt kanóc pöcse gubbaszkodva hallgat
S nem kér az már pinát, csupáncsak nyugalmat...
Mert hajdanában ő volt a bordélyházak bakja,
Most ernyedten csüng le csúf, penészes makkja
És ha netán mégis cihekedni merne,
Szilaj jókedvében, hogy nagyot tekerne:
Sunyin és unottan mond az csütörtököt
Hiába lógatá a rossz, fonnyadt tököt..."

hatesz 2010.01.14. 19:01:06

Apám te kész vagy. Olvass utána egy kicsit ahelyett hogy itt anyázol.
"Hazaértem az új szerzeménytől mámor ittasan az első pár napban élvezettel játszottam vele"

Folytasd és játsz vele élvezettel...

"majd mikor úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam vajon, milyen lehet másokkal együtt harcolni és beszélni (mert hogy headsetet is kaptam ám az xbox hoz amit ugye csak a liveon lehet használni) elkezdtem a interneten a regisztrációs procedurát. Majd ahogy egyre jobban beleástam magam a leírások és fórumok világába, jöttem csak rá hogy azt amiért ennyi pénzt részben kidobott a család nem lehet használni itt Magyarországon!!!"

Bocs de mivel ingyen volt az egy hónapi gold elöfizetés, azért egy fillért sem dobott ki a család.... Ajándék lónak meg ne nézd...
Nem hiszem el, hogy nem akadt meg a vásárlás ELÖTT a szemed azon, hogy Magyarországon nincs Microsoft support, meg LIVE sem. Ennyi, kész, bele kell törödni! Feljelented Bill Gates-t mer a geci kihagyta a magyarokat a LIVE-böl?:)))))

amugy meg a megoldás: Regisztrálás egy külföldi címmel. Nem bannolnak ha eredeti a géped és abbahagyhatod a fölösleges nyafogást.

És gratulálok az x360hoz, nekem is van jópár éve, használd egészséggel és olvass x360 fórumokat. Ne warezolj, a játékok eredetiben újonnan lehet drágák, de használtat már akár normális áron is tudsz venni.

@Peace Soldiers Fighting Against War: A PS3-x360 vitát kár elkezdened, valakinek az egyik jön be, valakinek meg a másik. Hagyd már a fikázást, téged fizet valaki hogy a PS§at reklámozd? Ö ezt vette, mert tetszett neki. Mit zavar ez Téged?

Blueray... Hahaha ilyen szar technika...
8-10ezer forint egy ilyen hatalmas adatmennyiséget tartalmazó KURVÀRA SÈRÜLÈKENY korongért csk hogy ha 20cm-röl nézed a TV-t akkor jobban kivehetöek legyenek a részletek...
Nem tudom miért nem lehet olyan adathordozót kifejleszteni, ami nem ilyen sérülékeny (pl mint egy memóriakártya aminek nem lesz baja ha pl veletlenül egy kis karc kerül rá.)

moli 2010.01.15. 10:39:11

@hatesz: blu-ray. nem azert, csak a pontossag kedveert.

Morci úr · http://suttyok-ket-kereken.blog.hu 2010.01.18. 12:06:29

@hatesz: Azért teszik dvd re stb. mert nagy valószínűséggel elég hamar megkarcosodik ahhoz, hogy esetleg újat vegyél.

Biztos más is észrevette már, h a mostani korongok elképesztő puhák.

Van még 1998 as cd-m amit teljesen tönkre használtam, még karcos is. De ma is tökéletesen működik.

A fiamnak az évek folyamán min. 300 ezret költöttem játékokra.
A fele tuti nem használható már.
Mert az újakat direkt így készítik.
Tavaly döntöttem úgy hogy ezentúl inkább letöltöm.
süti beállítások módosítása