Tékozló Homár

Hamis jogsi miatt zárkába dugták, nem érdekelte őket a bizonyíték

2010.01.19. 10:29 | szily | 231 komment

Magyarország az apatikus, kiégett emberek földje. Gábor ezt jól megszívta. A Naiv Ügyfél tortúrája azzzal kezdődött, hogy igazoltatták, és a rendőrök szerint hamis volt a jogosítványa, mert az adott sorszámhoz az informatikai rendszer szerint egy másik ember nevén 10 éve lejárt papír tartozott. Amint kiszabadult a zárkából, ahová bedugták, emberünk azonnal megszerezte az igazoló papírokat, de az őt rács mögé dugó nyomozó bágyadtan annyit reagált, hogy ő már nem foglalkozik az üggyel, az ügyintézési határidő hatvan nap, aztán azt is mondta, hogy ő nem kompetens az ügyben, aztán lerakta a telefont. Gábor, aki a környékről jár be Pestre dolgozni, most éppen a szopórollert hajtja nagy sebességgel, hiszen ki tudja, mikor lesz képes visszaszerezni a jogsiját a nem kompetensektől.

Tegnap a Magyar Rend Őreivel történt találkozásom és nem mindennapi informatikai rendszer hibájával magyarázható sajnálatos esetemet szeretném megismertetni a Nagyérdeművel. 12éve szereztem a jogosítványom, azóta több-kevesebb sikerrel közlekedem az utakon. Volt gyorshajtásom, balesetem, MÁV biztosítós ügy folyamatban, szóval kijárt minden jó, de a jogosítványom hibátlanul szuperált az összes hivatalos szerv nyilvántartásában. Ma reggel azonban vége szakadt a love storynak. A XVII. kerületben parkoltam az autómmal, amikor is odajött a rend 2 őre, kérték a saját és a kocsim papírjait. Odaadtam nekik a jogosítványomat és a forgalmi engedélyét az autónak. Más nem volt nálam. Kis tanakodás, telefonálás után< közölték,hogy a jogosítványom valószínűleg hamisítvány és igazoljam magam. Persze nem igazán tudtam hirtelen miről beszélnek, ezért a kérdésemre, miszerint miért hamis a jogsim közölték, hogy az x.y. személy nevén van és 10éve lejárt, nem hosszabbították meg. Más igazolvány nem volt nálam, így beültettek a rendőrautóba és bevittek az Örsre, ahol a azzal traktáltak, hogyan szereztem a hamis papírt. Kitartottam az álláspontom mellett, miszerint Ők tévednek és az informatikai rendszer mostanában hibásodhatott meg, mert egészen a mai napig mindenkinek megfelelt a jogsim, és nem ma vetették össze először a rendőrségi nyilvántartással. Válaszként bevittek a fogdába gondolkodni. Később kiengedtek, közölték, hogy bevonják a jogsimat, majd értesít a bíróság.

Otthon máig őriztem az összes vizsgapapíromat, amit annak idején írtam meg, elővettem és felhívtam a Petzvál utcai irodát, hogy megkérdezzem a jogosítványom pontos számát, annak megszerzésének dátumát. Telefonon kiadták az összes adatot róla, de közölték, hogy 30nap az igénylési ideje egy igazolásnak, ha én mint magánszemély kérem, de a rendőrségnek azonnal kiadják. Felhívtam tehát a rendőrségi papíron szereplő nyomózó urat, aki közölte, hogy Ő már nem foglalkozik a dologgal és 60nap mire válaszra számíthatok az ügyben. Amikor közöltem vele, hogy nekem annál korábban kell a jogosítványom, mondjuk most a héten és igényeljék meg  a Petvzáltól az igazolást, illetve, hogy nálam van minden papír az egykori vizsgáről, bejelentette, hogy Ő nem kompetens ebben és letette a telefont.
Hát gratulálok Magyarország 2010. 60 napra az ittas vezetők és az egyéb szabálysértést / bűncselekményt elkövető alanyoknak veszik el a jogosítványukat. Ez jár annak , aki a rendszer áldozata? Felháborító. Nem tudom végezni a munkám, Budapest mellett lakom, autó nélkül gyakorlatilag lehetetlen az élet. Majd járok villamossal, ami nem jár…

Köszönöm az esetleges megjelenést a Homáron

Címeztem még a BRFK információs címére.

üdv
Gábor

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.01.19. 13:15:41

Egyszer csináltunk valakinek szülinapjára kamu jogsit. Tök olyan volt elsőre, mint az igazi, csak az volt benne a név, hogy Gyorshajtó János, lakcímnek egyből a Gyorskocsi, beírtuk, hogy csak napszemüvegben vezethet, nem köteles semmire válaszolni, volt benne titkosszolgálati pecsét, meg ilyenek. Rendőrök mindig jót röhögtek rajta, habár volt aki elsőre csendben elballagott a társához.
Viszont mindig ott volt az igazi jogsi is! :-)

Egyéves Önkéntes 2010.01.19. 13:19:10

@espadazo: mi meg egyszer egy előadáson beírtuk a jelenléti ívbe Dr. Watson-t
és az előadó megkérdezte, hogy tényleg itt van ő is? :)

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.01.19. 13:19:52

Anno meg igazoltatott a szerv. Egy kék Renault busszal voltam. Átnyálazta a forgalmit, jogsit, személyit, körbejárta az autót, hümmögött, aztán vissza adta.
Bedobtam a műszerfalra és elindulás után látom, hogy a fehér Daciánk forgalmiját hoztam magammal.
Érdekesnek tartom, hogy nem reklamáltam meg.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.01.19. 13:25:00

@Egyéves Önkéntes: Egyszer meg személyimbe befirkáltak vicces lányok egy pecsétet piros filccel, meg oda írtak egy címet is.
Lakcím nyilvántartóban voltam, el is felejtettem, hogy mi van benne. Nő bámulja, aszondja: Ez meg hanyadik kerület pecsétje???
Mondom neki, 28. Krikszkraksz, meg hullámos vonal volt...
"Olyan nincs is!"
Mondtam, hogy tudom, mire egy életre megsértődött.

McKelek 2010.01.19. 13:28:53

Nekem is van nyomozó ismerösöm. Napi 2 órát dolgozik, aztán elkezd maszekolni. Kis pályázgatás (= EU pénzek lenyúlása), kis lomizás munkaidöben. De legalább nem korrupt a munkája alatt.

Viszont személyim már vagy 4 éve nincs...

zse 2010.01.19. 13:34:27

@igazságos: Ügyintéző hibája, meg a rendszer nem téved?

2002-ben vettem a motoromat. Készült törzskönyv, forgalmi engedély.

Tavaly vizsgára bejelentkeztem, mondták, hozzam a törzskönyvet. Kerestem, nincs sehol. Elmentem okmányirodába, hogy kéne új. Papírt felvettük, mondta a hölgy, ellenőrizzem.
Nézem, mondom neki: a vázszám rossz, az első K betű helyett X van.

Erre azt mondja: ez a rendszerben van így, biztos így vették fel az adatokat. Mutatom neki, hogy a forgalmiban jó. Nézi, az nem lehet, mert a forgalmiba a RENDSZER alapján kerül be.
Hozzak akkor a vizsga során kiállított lapot, majd átírja.

Kötöttem kötelezőt (korábban ideiglenesen forgalomból ki volt vonva). Weboldalon adatokat megadtam. A jóváhagyó, kinyomtatott papíron az általam megadottak az adatok, de a kipostázott kötvényen már K helyett X - biztos frissítették a RENDSZERből. Csak azt nem tudom, akkor nekem miért kell begépelnem, ha úgyse arra figyelnek.

Szóval most már kijavították, újra jó.

De hogy mikor és miért romlott el? Nem tudja senki sem.

Egy biztos: nem az eredeti adatrögzítés volt hibás.

Zs

Nade 2010.01.19. 13:36:42

_John_Doe_ 2010.01.19. 12:44:20
"Az 1984-nek pont annyi köze van a kommunista diktatúrához, mint a kapitalistához."

Eltelik 20 év a kommunista diktatúra óta, és már ilyen hazugságokat is le lehet írni róla? Kár, hogy az elvtársaid nem tudták ezt, és tűzzel-vassal irtották, tiltották Orwell műveit. Az Állatfarmot pl. Napóleon elvtárssal, az egyik fődisznóval. Az sem a kommunizmusról szólt, ugye? Az 1984. pedig szintén csak a kommunista diktatúrákban volt betiltva az egész világon. Még az argentin diktatúrában sem volt tiltott, ami pedig nem kommunista diktatúra volt.
Egy mondat az 1984-ből, amely az "ANGSZOC" felirat közelében zengett az utcán: "Winston háta mögött a teleképből áradó hang még mindig az öntöttvasról és a Kilencedik Hároméves Terv túlteljesítéséről fecsegett."
A "kapitalizmus"-ra utal, mi?! Ami ráadásul nem is létező fogalom, csak normális gazdasági rendszer van, meg a többi. Csak az elvtársaid találták ki, mert ugye nem mondhatták, hogy van ugye a normális gazdasági rendszer, meg a mienk. Ezért kellett nevet találni a másiknak, ez az itteni meg lett a "szocializmus". Az más kérdés, hogy a szó-hókuszpókusz ellenére befuccsolt, annyira, hogy ma is ennek a levét isszuk. Még akkor is, ha egyesek próbálnak nem emlékezni erre.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.19. 13:36:52

@É2I: óóó, a forgalmi az tök normális! :D
van egy testvérpár ügyfelem. mindkettőnek azonos típusú, de más-más felszereltségű autója, egy helyen vásárolták.
forgalmi mindkettőhöz, névreszóló. persze forgalmi szerint egyik sem a saját autóját vezeti.

ez mondjuk betudható a kereskedő balfaszságába... de amit a poszter írt, az valódi renccerhiba. vagy
a) láma volt a biboldó és elütött egy karaktert;
b) az egyik karakter megsérült, félreolvasták
de mindenesetre nem ellenőrizték újra.

zse 2010.01.19. 13:37:32

@Sün‼: igazolhatod magad személyi igazolvánnyal, új típusú (kártya) jogosítvánnyal, útlevéllel.

Mindegyikhez lakcímkártya is kell (kivéve a nagyon régi személyi, amiben benne van a lakcím).

Zs

ier6w7i 2010.01.19. 13:38:13

A haveromat pár éve Hegyeshalomnál kapcsolták le (akkor még volt határellenőrzés), azzal, hogy hamis az útlevele. Ő is tudna mesélni a vegzálásról (bezárták, faggatták, hogy jobb ha bevallja hol vette az útlevelét) stb.

Sztem menj az Ügyészségre panasszal!

földhözragadt 2010.01.19. 13:39:49

@igazságos: Azt látom...csak az oviszintből nem sikerült, ugye...lásd még "hülye aki mondja", meg "mindenki magából indul ki"
Ha nem bírod, hogy kijavítják azt amit leírsz, akkor minek kommentelsz? Hogy utána jól odamondhasd, hogy nyenyenye hülye aki mondja...

zse 2010.01.19. 13:43:13

@Szofia: Két dolog lehet: kijelentkezel, kapsz egy üres lakcímkártyát (nekem is ilyen volt tavaly), ez jó igazolásra, de ügyintézés során van vele akadály, sokan csak bután nézik.

Vagy bejelentheted az okmányirodában, hogy tartósan külföld, és akkor meg olyan cetlit kapsz.

Zs

MosoMasa 2010.01.19. 13:43:56

@Olman: Hát nem hallottál még gyorsreagálású jogsiról? Ehhhh!

Trójai 2010.01.19. 13:54:16

hu mikvannak
A posztolo csak oruljon, hogy nem dasztak meg, mint a Zsanettet.

Trójai 2010.01.19. 13:56:59

Azaz minden rosszban van valami jo, akar meg is eroszakolhattak volna...csak biztos nem voltak hozza elegen.

igazságos 2010.01.19. 13:58:58

@földhözragadt: Mondod te, aki leragadt a szőke nős vicceken.

molnisz 2010.01.19. 13:59:53

@igazságos: Bocs, de nem kell személyi, mert bármilyen fényképes igazolvánnyal igazolhatod magad.
Útlevél, lejárt jogsi is, a lejárat után x évig , hajóskönyv.

AutosVilli 2010.01.19. 14:01:34

EZ történet,ha igaz,tipikus esete annak hogy aki felvitte az adatokat a számítógépre,elirta az adatokat

efhábé 2010.01.19. 14:02:50

@igazságos: "Mi az, hogy nem volt nála más papír, csak a jogsija? Így nem közlekedik az ember. Személyit mindenhová kellene vinni. Mikor tanulják már meg? "

Egyes, leülhetsz.
A kártyaformátumú jogosítvány használható személyi azonosság igazolására, ha az nálad van, nem kell, hogy személyi legyen nálad.

átlátó 2010.01.19. 14:03:08

Amerikának még nem sikerűlt a világbékét kierőszakolnia. De...ilyen esetben valami ügyvédbojtár üresre perli az államkasszát.

földhözragadt 2010.01.19. 14:03:42

@igazságos: Nah, már megint oviszint. Mondod te blablabla...
Arra azért kíváncsi lennék, hogy honnan veszed hogy leragadtam a szőkes nős vicceknél, amikor még csak említést se tettem róluk??
Egyébként meg, minél jobban hülyézed a többi posztolót, annál inkább bebizonyítod, hogy mennyire sekélyes és egyszerű vagy...és hidd el nekem és még itt másoknak is édes mindegy hogy milyen a hajad színe, vagy milyen nemű vagy...egyszerű vagy mint a pont és ez minen hozzászólásodból csak úgy süt!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.19. 14:03:43

Nekem csak erdőkerülő igazolványom van.
Az vajon jó lehet-e?

igazságos 2010.01.19. 14:03:58

Az én mondandómba legalább bele lehet kötni. Lehet kritizálni, minden egyes mondatomba belekötni. Én legalább tudok gondolkodni is. Nemcsak másoknak pofázni, beszólni. Az a legkönnyebb.

Nem kell egyetérteni velem, de a hülyézést, szőke nőzést, és hasonló dolgokat kikérem magamnak. Ezek a kommentelők magukat minősítik. Érezzék jól magukat, hogy beszólogathatnak nekem. Remélem, megvan a boldogságuk.

Manci néni, a szomszéd 2010.01.19. 14:05:21

Járj jogsi nélkül! Mi bajod lehet tőle? Ha a jogsi száma alapján meg tudják mondani, hogy kinek a nevén van, akkor a név alapján is meg tudják mondani, hogy van-e érvényes jogsid.

Különben meg mennyi az esélye, hogy a következő 60 napban megint igazoltatni fognak? Gyakorlatilag nulla.

efhábé 2010.01.19. 14:05:58

@Csokis: Ami méretes hülyeség, mármint, hogy nem utazhatsz vele külföldre. Amikor rákérdeztem a határőrnél, hogy miért nem, az volt a válasz, hogy az nem igazol állampolgárságot. Erre megfordítottam, megmutattam neki, hogy dehogynem, ott szerepel rajta az állampolgárság is. Ja, akkor fogalma sincs, hogy miért nem, de nem...

Trójai 2010.01.19. 14:06:50

@igazságos: @földhözragadt:
Na eleg volt, szemelyi igazolvanyt es forgalmi engedelyt legyenek szivesek mutatni aztan mindenki menjen a fogdaba.

:)
Panaszokban pedig nem vagyok kompetens.

földhözragadt 2010.01.19. 14:11:57

@igazságos: Az a baj, hogy leírtál valamit, ami nem fedi a valóságot. Mások kijavítottak, mire te besértődtél és elkezdtél vagdalkozni (hülye aki mondja...) Szerintem meg ezzel minősíted Te magad. Ezért írtam, hogy ha nem bírod, hogy kijavítanak, minek kommentelsz? Semmi bántó nem volt ebben, de persze te ezt úgysem érted. Csak üres frázisokkal tudsz támadni, csakhogy neked legyen igazad...
Remélem neked is megvan a boldosgágod, hogy na, ma is jól odamondtam egy-két embernek. Ha tényleg tudnál gondolkodni nem írtál volna olyanokat, amiket...de mindegy te ezt úgysem fogod megérteni, hisz nyilván azt hiszed, hogy csak és kizárólag neked lehet igazad, mert hát ugye te tudsz gondolkodni, mi több mindenről tudsz mindent. Lehet meg kéne változtatnod a nick neved ISTEN-re :))

Ferlategla (törölt) 2010.01.19. 14:13:12

@Sün‼: az én horgászengedélyemet simán elfogadták :-)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.01.19. 14:13:45

@efhábé: Hülyeségnek hülyeség, és a legfőbb érv szerintem a csak. A főhatalom megmondta, hát megmondta. Én egyébként egyetlen okát látnám értelmesnek: nincs az alján az optikai leolvasókhoz való csík. Az, ami az útlevélnél általában két, a személyinél három sor, és fehér mezőben szabvány fekete karakterekkel lehetővé teszi, hogy bárhol (reptér, rendőrség, határőrség) egyszerű legyen az adatbevitel. Persze meg lehet(ne) csinálni kézzel is, úgyhogy ez gyenge indok, de azért indok.

Trójai 2010.01.19. 14:14:18

@igazságos: @földhözragadt: NA most aztan mar tenyleg feldugom a gumibotot a seggetekbe ha nem fejezitek abba. :)) Ebben a posztban most nem egymast vagy a posztolot kell szidni, hanem a rendoroket. :))))

Ovis szintnel maradva--> okos enged...!!!

Ecsedy Áron 2010.01.19. 14:14:34

@HK417: És egyben javasolom, hogy szerezz egy ügyvédet és (ha teheted) bátran taxizz vagy használj sofőrszolgálatot és kérj számlát mindenről, amikor visszakapod a jogsit utána már mehet is a fizetési meghagyás az okozott kárról. Az időveszteséget (h a taxi nincs kéznél) is sanszosan felszámíthatod, csak beszéld le a munkáltatóval. Pl. ha munkára használtad az autót mondjuk, akkor az összeg valószínűleg csillagászati lesz. Különösen mert senki sem vizsgálhatja, hogy a taxissal, sofőrrel milyen egyességet kötsz némi visszatérítéssel kapcsolatosan (ha leadózod, még tök legális is üzletszerzési jutalék címén)...

földhözragadt 2010.01.19. 14:16:50

@Trójai: Teljesen igazad van, részemről már be van fejezve.

Személyi nincs nálam, csak jogsi, elég lesz? :D:D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.19. 14:18:35

@Dariengo: Betört a melegfront az óberhére? Akkor ne szólj szám, nem fáj seggem!

igazságos 2010.01.19. 14:21:25

@földhözragadt: Olvass már vissza, könyörgöm, kik hülyéztek le engem először. De most komolyan.

És nem sértődtem meg, nem veszem magamra ezeket. Már le is zártam ezt a dolgot, te kapálózol.

Kívánok további szép napot neked, beszólogatást másoknak. Biztos találkozunk még itt. :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.19. 14:22:15

@_John_Doe_: Nincs is olyan nagy különbség a náci, az internáci és a multináci (+ szupranáci) totalitárius diktatúrák között, bár tekinthetők az embertelenség fokozásának is, így, ebben a sorban...

Trójai 2010.01.19. 14:25:01

@földhözragadt:

hat talan eleg lesz , de ez mastol is fugg...
Gyere csak szallj be a kocsiba , megmotozlak. :))

Mi, hogy a bilincset is tegyem rad? Hat oke, ha kered. Nagyon rossz vagy. :))

földhözragadt 2010.01.19. 14:29:15

@Trójai:
De csak ha, egyenruhában leszel :D:D

balu_a_medve 2010.01.19. 14:31:43

@_John_Doe_: ott a pont! :) (1984-es téma)

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.19. 14:36:29

Nem kell aggódni a kedves poszt írónak. Hamarosan a hibázó rendőrt, a legkisebb hibáért is kirúgják majd (mai hírek).
Végülis lenézett munkát, rossz munkabeosztással, alacsony fizetéssel vicces csinálni. Hiába, túl sok a rendőr :F

Trójai 2010.01.19. 14:36:52

@földhözragadt:

Persze hogy abban.

Es lesz gumi a botomon.

Trójai 2010.01.19. 14:39:16

Tudtatok hogy regen gumibot meg vipera helyett bikacsokot hasznaltak?

Na es a jelenlevok kozul ki tudja mi az a bikacsok?
...
hehe

Na? NA?

Szaritott es kinyujtott bikafasz.

Hat igen, az emberi kreativitas hatartalan.

2010.01.19. 14:55:48

Nem kellett pucérra vetkőzni, hogy utána a seggedben kotorásszanak? Mert ha nem, akkor lehet, hogy ezek álrendőrök voltak. Vigyázni kell manapság...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.19. 15:06:23

Csóri fakabátok, lassan sajnálni fogom őket is, mint Száddám Husszeint a végén, amikor úgy megalázták az amcsik. Ha lehülyéznek egy másik hülye rendőrt, hihetetlen bírságokat kell fizetniük ( index.hu/belfold/2010/01/19/nem_hibazhatnak_a_rendorok/ ), közben meg a kulturális szintjük kissé leragadt: legalja.hu/?leg=view&img=20100119_rendor.jpg

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.01.19. 15:28:06

hmmm...
a rendőrség is olyan mint a tudomány...
nem érdekli semmiféle bizonyíték, csak amit ő mond, az a jó

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.19. 15:40:37

@Szofia:
ez a lakcimkartya, marmint a funkcioja nekem is erthetetlen
meg az is hogy ulk egy kocsiban, ami raadasul all es gondolom nem tilosban es odajonnek igazoltatni?
mie'?

DaveSlim 2010.01.19. 15:52:00

Ugye nem leszel olyan sügér, kedves levélíró, hogy ezek után nem perelsz le a mélyen tisztelt BRFK-ról egy kis pénzt?
Ez alap; ez a minimum.

Egyéves Önkéntes 2010.01.19. 15:53:29

@hagyma: azért mert a statisztika alapján ítélik meg a munkájukat
tök mindegy, hogy mit csinálnak, a lényeg a statisztika
egyik horgász haverom kifogott egyszer egy hullát és a rendőrök lebaszták, hogy miért nem hagyta még 300 métert úszni, akkor másik megyéhez tartozna.

Manci néni, a szomszéd 2010.01.19. 16:12:30

@DaveSlim: Arról nem is beszélve, hogy a jogsi sincs ingyen!

Bizony ~200 ft-ba kerül havonta, ugye az orvosi vizsgálat meg az illeték...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.19. 16:25:26

@Egyéves Önkéntes:
nekem eddig egyszer sikerult belefutnom ok nelkuli igazoltatasba
valami nagy razzia volt floridaban
2 perc
utana is volt egy de az okkal:)

Egyéves Önkéntes 2010.01.19. 16:29:05

@hagyma: szerencsére én még a floridai igazoltatásokat megúsztam. :D
itt még mindig megállítanak okkal-ok nélkül.
az baj, ha a gyerekülésed nem EU kompatibilis, de ha egyáltalán nincs, azért nem szólnak.

P75 2010.01.19. 16:38:30

@Manci néni, a szomszéd: Hát épp ez a baj, hogy név alapján nézve a posztírónak nincs érvényes jogsija, csak hamis :-)

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.01.19. 16:40:17

@hagyma: az a szar, hogy TÉNYLEG igazoltatnak álló autóban ülő sofőrt is... (álló-ülő :)) Elég sok példa van erre, bár itt olvasom, hogy van, aki Gyanakvó Elvtársként hangoztatja, hogy "na, azé ok nékün nem igazoltatnak án álló autóst!"

De.

kyanzes (törölt) 2010.01.19. 16:40:38

Eljött a forgalmi cseréjének ideje, ugyani betelt, és ezért elfáradtam az okmányirodába. A hölgy átvette a forgalmit és a törzskártyát. Némi fürkészés után közölték velem, hogy a törzskártya nem létezik, csak nálam. Állítólag a rendszerben kéne pl. lennie egy digitális másolatnak (lényegében egy scanről lehet szó) ami nem volt meg, illetve más névre volt kiállítva a törzskártya.

Szerencsére nagyon segítőkészek voltak. Nem vettek őrizetbe és nem fenyegettek meg, hanem dímentesen kaptam egy másika törzskártyát meg egy új forgalmit. Makker, hogy nem került semmibe :) Tényleg baromi rendesek voltak, na.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.01.19. 16:54:11

Egyébként a legegyszerűbb megoldás az ilyen problémára, ha szólsz a kigyúrt, távol-keleti haverjaidnak. Én szólnék a posztoló helyében.

Trójai 2010.01.19. 17:02:32

@Kitalátor feljegyzetei: az na`ci akart lenni, csak ekezet nelkul irtam. De kotekedj csak :)) :P

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.19. 17:04:43

@Egyéves Önkéntes:
nekem is egyszer volt benne reszem, a rendorok sokkal jobb fejek mint itt KY-ban, de mivel ejjel volt megcsinaltatta velem az alkohol tesztet
alltal mar fellabon 2 percig mikozben egy tollat huzogatnak a szemed elott jobbrol balra?
de atmentem
@morrisal_:

itt akkor fordulhat elo ha szeszet iszol a kocsiban akar, all akar megy, de akkor mr nem ok nelkul mer az mar tikett

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.01.19. 17:10:14

@Silent Bob: nem olvastad a mexikói drogbárós posztot?

@hagyma: és akkor is a cekcuális tevékenységet folytatnak, nem? vagy ez állam-függő?

dzsaszper 2010.01.19. 17:14:39

Szerintem a posztírónak meg kellene keresnie az ügyészséget, és panaszt tennie...

mi nem foglalt még 2010.01.19. 17:26:19

@Fedor: én sem viszek magammal személyit mert nincs is.
a kártya jogsi plusz lakcímkártya alkalamas a személyi azonosság igazolására.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.19. 17:32:53

@morrisal_:
azt nem tudom, de eleg sokan dugnak kocsiban, ennek hagyomanya volt
en kijelenthetem soha de soha az USA-ban nem dugtam kocsiban, viszont a haverom mar kapott tikettet mert ures sorosdoboz volt a kocsijaban

amugy tenyleg magas
itt van a jogsi
azon rajta van minden lakcim, neved stb foto
mindenhol eleg, meg a kornyezo orszagokba utazni is
ha elkoltozol 3 napon belul el kell masznod es kicserelik a kartyat
ha nem akarsz vezetni, akkor csinaltatsz egy ID-t ami tok ugyanilyen csak ra van irva nem vezethetsz vele
20 eve varialnak otthon az igazolvanyokkal meg a penzekkel
erdemes lett volna szetnezni hogy csinaljak itt, es nem csak a hulyeseget masolni

Agyalap 2010.01.19. 17:33:28

@dzsaszper: Addig pedig nyugodtan vezetni jogosítvány nélkül, igazoltató rendőrt elküldeni a b***s p***a...
(Bár nem az ő hibája, mégis csak rész e a nagy gépnek...)

indapasssucks 2010.01.19. 17:51:05

hát ez a rendőr pénzt akart tőled, beszélni kéne a felettesével, hogy megtudd, az is korrupt-e.
amúgy ha jóindulatú akarnék lenni azt mondanám, hogy félreütötte a számot.

figyelem (törölt) 2010.01.19. 17:59:31

@Szofia: elméletileg a rendőr nem kérheti Tőled a lakcímkártyát.Elméletileg..
DE:és ezt most az itt kommentelőktől kérdem:találkozott már valaki olyan igazoltató rendőrrel, aki az igazoltatást jogszerűen kezdte?Ugyanis 2008. 01.01 óta KÉRÉS NÉLKÜL azzal kell kezdenie az intézkedést:hogy a nevét, azonosítószámát elmondja...majd azután kéri az íratokat..ez benne van a Rendőrségi tv-ben ill. a Szolgálati Szabályzatukban..szóval, kedves kommentelők, látott már valaki így igazoltató rendőrt?

Alikam 2010.01.19. 18:05:50

Hát most nem azért baszd meg, de a jogsin kívűl semmilyen más irat nincs nálad?

Akkor magadra vess, erről ennyit.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.19. 18:15:42

@Alikam:
hat nalam sosincs, max a bankkartyam
minek kene meg lenni?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.19. 18:19:24

jo tudom otthon ez a lakcimokorseg is kell, de mi meg?

figyelem (törölt) 2010.01.19. 18:24:44

@hagyma: elméletileg nem kell, de ez nem az USA..itt rendőrállam van

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.01.19. 18:24:55

@hagyma: Remélem kapunk rá választ, mert engem is érdekel. Amióta minden iratomat ellopták, és hála a magyar bürokráciának több hét volt mindent újra megszerezni, én mindent csak fénymásolatban hordok magamnál. (TB, adó, stb.) Eredeti csak a jogsi, a lakcím, a bank, meg pár pontgyűjtő szarság, mert azokért nem kár.

caligne 2010.01.19. 18:28:14

Mert mennek mint az állat!!!

figyelem (törölt) 2010.01.19. 18:29:07

@Csokis: fénymásolatot nem fogadnak el, ez sajnos nem jó ötlet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.19. 18:30:27

@figyelem:
hat ha szorosan nezzuk egy jobban "rendorallam" de hogy ok nelkul nem jonnekoda az utcan igazoltatni se kocsiban se gyalog az tuti
@Csokis:
itt meg az SSN fontos, de eleg bemondani a szamat, nem nezik meg, ha kell
1-2 kiveteles esettol eltekintve

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.01.19. 18:36:06

@figyelem: Engem még egyetlen doki sem dobott ki vele egyszer sem. (Mellesleg ha tokban tartod, nem is látszik rajta, hogy fénymásolat.)

2010.01.19. 18:46:38

Kiváncsi lennék mi lesz az ügy vége???

Ferlategla (törölt) 2010.01.19. 18:57:54

@Alikam: igazad van! én pl a születési anyakönyvi kivonatom nélkül sehova! WTF

csak john 2010.01.19. 19:30:12

Járj taxival, minden közlekedéssel kapcsolatos kiadásodról kérj számlát. Ha vállalkozáshoz kell, akkor vegyél fel embert és az ő költségeit is írd, majd amikor tisztáznak, told eléjük a számlákat, hogy akkor most lehet fizetni. Meg nem árt, ha egy jó ügyvéddel beszélsz, mert lehet, hogy pár nap alatt kipiszkálja belőlük a jogsidat.

Sok évvel ezelőtt motorozás közben igazoltattak. A régi jogsimban az ügyintéző elgépelte a nevem, aztán hibajavítóval felűlírta és így kaptam meg. Az évek alatt szépen lekopott a javítás nagy része. A barom rendőr kijelentette, hogy a jogsi hamisítvány, és ott helyben bevonja engem meg visz a sittre. Mondtam, hogy rendben, de egy kicsit sokba fog nekik kerülni, amikor kiderül, hogy a kedves kollégája baszta el a kiállításkor a jogsimat. Ekkor odajött a felettese, ránézett a papírra, visszadta és jó utat kívánt.

stars7726 2010.01.19. 21:41:57

a rendőrök mióta tudnak olvasni???

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.20. 06:57:18

Szépen sunnyogva törlik visszamenőleg a kommentjeimet. Asszem megírom a homárnak.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.20. 08:34:05

@Ferlategla: nekem minden iratom, dokumentumom be van scannelve és a nyakamban lóg a pendrájvon. :D
(ez komoly)
fogok én egy komplett irodát hordani magammal? pár éve volt már haszna, amikor a város másik felén ügyvédnél kértek papírt ami nem volt nálam. csak usbport legyen meg nyomtató. :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.20. 10:00:19

@Trójai: Szoktam. De csak azokkal, akik valamely oknál fogva szimpatikusak.

richy0609 · http://www.tengerimalacaim.sokoldal. 2010.01.20. 11:06:10

@salapapa: nem rossz, de a pendrive-t nem lóbálhatod a rendörnek: itt van zsarukám az összes iratom.

J.G. 2010.01.20. 11:08:00

Tegnap én is elolvastam ezt az izét, nyugtáztam, gondoltam, egy kicsit félremagyaráz valamit a csávó.
Viszont: Ma reggel bementem az okmányirodába, mert lejárt a jogsim. Bementem, odaadom ami kell (jogsi, személyi, lakcímkártya, orvosi igazolás). Elkezdi püfölni az adatokat az ügyintéző, majd egyszer csak közli, hogy a jogosítványom érvénytelen, mert 2006-ban elveszett. Adott egy papírt, hogy töltsem ki, hogy milyen körülmények között találtam meg az elveszett iratomat. Mondtam neki, hogy nem találtam meg, mert el sem vesztettem. A papírt akkor is töltsem ki. Ráírtam, hogy nem tudok arról, hogy elveszett volna a jogsim.
A legszebb, hogy 2008-ban még pontot is kaptam a jogsimra egy tilos helyen megállásért, akkor nem volt probléma még a jogsimmal, sőt nyáron igazoltattak, akkor sem akartak bevinni. Mondjuk lehet, hogy akkor nem kérte le az adatokat a rendőr, mert csak rutinellenőrzés volt.
Viszont valami tényleg lehet az adatbázisukkal. Most már nem bánom, hogy lejárt a jogsim, mert így nem engem nem visznek már be. Remélhetőleg.

richy0609 · http://www.tengerimalacaim.sokoldal. 2010.01.20. 11:10:07

@salapapa: jaaaa jut eszembe: nem biztos hogy mindenhol engedélyezik az usb meghajtók bedugását. ugyanis hallottam olyan helyekröl, ahol le van tiltva a számítógépen a külső adattárolók behelyezése, mivelhogy céges adatokat lehet igy lopni. :)
sőt lehet azt is figyelni, milyen adathordozót helyeztek be a gépbe, és milyen forgalmazás volt rajta.

figyelem (törölt) 2010.01.20. 13:45:46

@salapapa: 08:34:05-ez nem semmi megoldás:)LOL, van humorérzéked:-)

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.20. 19:00:12

@richy0609: :D igaz. de azt nem mondtam, hogy jogsi+forgalmi+személyi+lakcímkártya nem lenne nálam. ;)
ez jó arra az esetre, ha ettől függetlenül problémájuk van és mégis bevinnének, vagy a már említett, városmásikfelén esetre.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.20. 19:03:25

@richy0609: ez csak egy esély. ha megfelelően beszélek a zsernyákkal (bármennyire is rühellem őket néha), van esélyem a tisztázásra.
azért kíváncsi lennék, a pószter milyen hangnemet engedett meg magának, hogy eltették pihenni pár órára.
tudom miről beszélek, mert anno engem is tettek el... kukacom kivolt, amikor 1989ben úgy gondolták a békásmegyeri örsön, hogy jó poén a békásmegyer - podmanicky - tímárutca kört megtennem 3szor. a harmadiknál szakadt a cérna, majd pihentem kicsit. :S

CsFeco 2010.01.26. 15:23:46

Gábor visszakapta a rendőrségtől a jogsiját, köszönet a Homárnak, mert gyaníthatóan volt benne része, hogy a két hónapból 7 nap lett.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.29. 09:48:24

B.Ü.!
és mit tanult az esetből?

Zenginee 2010.03.11. 07:56:15

@@Manci néni, a szomszéd:

Nehogy Azt hidd:) Engem 2009 novemberétől 2010 Januárjáig 7x igazoltattak a rendőrök... Mondjuk ebből egyszer Bécsben, És mindegyik alkalommal más... szerintem direkt ezzel szórakoztak:D Meg is büntettek 50k-ra, meg 5 hónap vezetéstől való eltiltásra... Gyorshajtottam, úgy hogy nem volt nálam a jogsim... benézős volt...
süti beállítások módosítása