Tékozló Homár

Szabálytalanul kéri a személyi lemásolását maga az Államkincstár is

2010.07.08. 00:05 | szily | 513 komment

Bár nem szabadna, egy rakás cég, sőt állami hivatal és kormányszerv kötelezi az ügyfeleit a személyi igazolványuk lemásoltatására. Pedig az adatvédelmi biztos többször is leszögezte, hogy ez a gyakorlat szabálytalan. Tamás most a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ ellen indított, reméljük nem szélmalom-, hanem sikeres harcot. Az SZKSZA ugyanis csak akkor adna kedvezményes étkezést a néninek, ha hajlandó lenne lemásolásra odaadni a személyijét. Az érvelésük arra alapul, hogy az Államkincstár is csak a másolatot fogadja el az életkor hiteles igazolásának. Bizarr dolog, hiszen rákszabásúésszel nyilvánvalónak tűnik, hogy egy magyar állampolgár számtalan módon igazolhatja, hogy hány éves. Szélmalomlevelezés alant.


--------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt Jóri András úr!

Székesfehérvári polgárként fordulok Önhöz, mivel itteni illetékességű szervezet, illetve azt vezető személy kapcsán szeretnék kérdést intézni Önhöz.

Édesanyám 82 éves, egészségi állapota miatt már évek óta szinte alig tud kimozdulni ötödik emeleti otthonából. Egy ideje házi segítségnyújtásnak nevezett szolgáltatásban részesül, amelyet a Szokolai Erzsébet intézményvezető által vezetett Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ biztosít számára.

Az elmúlt egy évben többször is jelezte szándákát a kedvezményes étkeztetési szolgáltatás igénybe vételére, mivel már nem tud napi rendszerességgel főzni, de szeretne meleg ételt kapni. Jogosult is a szolgátatásra, de a hozzá járó gondozónő tájékoztatása szerint ez csak akkor lehetséges, ha személyi igazolványát átadja, azt lakásából  elviszik és arról másolatot készítenek. Mindezt a szolgáltatás igénybevételének elengedhetetlen feltételeként nevezi meg, ennek megtagadása esetén a szolgáltatást nem hajlandóak biztosítani számára. A gondozónő nem ért egyet a gyakorlattal, de a fent megnevezett intézményvezető annak ismeretében is ragaszkodik a jogsértő gyakorlathoz, hogy tisztában van annak szabálytalanságával.

Kérem szíves visszajelzésétt azzal kapcsolatban, hogy az adatvédelmi biztos honlapján fellelhetö, a személyazonosító okiratok fénymásolásával kapcsolatos állásfoglalás továbbra is érvényben van-e. Kérem továbbá, hogy ha ha a törvényi háttér időközben megváltozott, és egyes szereplők számára kifejezetten engedélyezi a személyi igazolványok másolását, úgy arról engem, illetve a lakosságot tájékoztatni szíveskedjen.

Amennyiben a személyi igazolványok másolását, illetve egyes szociális szolgáltatások igénybevételének ezen feltételhez kötését megengedhetőnek tartja, úgy ezesetben is kérem szíves egyértelmű és az idős emberek számára is félreértelmezhetetlenül világos kinyilvánítását.

Személyes véleményemet jelezve egyúttal elkeserítőnek tartom, hogy éppen egy olyan szervezet igyekszik jogsértő magatartást tanúsítani kiszolgáltatott emberekkel szemben, amely eredeti célja szerint éppen kiszolgálni és megvédeni lenne őket hivatott.

Mielőbbi szíves visszajelzését megköszönve:

Szabó Tamás

-----------------------------------

Tisztelt Szokoli Erzsébet!

Köszönettel fogadva visszajelzését kérem szíves válaszát, hogy a rászorultság alapjául szolgáló életkor igazolásához miért van szükség az igazolvány másolására, miért nem elegendő az abban szereplő adatok rögzítése?

Üdvözlettel:

Szabó Tamás

-----------------------------------

2010. július 5. 21:23 Alapszolgaltatasi központ írta, <alapszolgaltatas@yahoo.com>:
- Hide quoted text -

    Tisztelt Szabó Tamás,

    Köszönöm levelét.

    MInt a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ, egyúttal a házi segítségnyújtást biztosító szakmai egység vezetője tájékoztatni szeretném Önt, hogy intézményünk 2009. január 1-én vette át a házi segítségnyújtás feladatát Székesfehérvár Városban.

    Az Ön által sérelmesnek vélt gyakorlat, miszerint a szolgáltatást kérők esetében lemásolásra kerül a személyi igazolvány, a jogelőd intézmény az Egyesített Szociális Intézményekben volt gyakorlat. Indokként az Államkincstár ellenőrzési gyakorlata szolgál, miszerint csak a személyi igazolvány másolatát fogadják el az életkori rászorultság indokaként.

    Intézményünk - mivel a házi segítségnyújtás biztosításában érintett - csak közvetítő szerepet játszik az ellátást kérő és a szolgáltatást, étkezést biztosító Egyesített Szociális Intézmények között.
    Így fordulhatott elő az is, hogy gondozónőnk az Ön édesanyjától másolásra elkérte a személyi igazolványát.

    A személyi igazolvány másolása azért vált gyakorlattá, mert az étkeztetés és a jelzőrendszer esetében a szociális rászorultságot az életkor igazolásával is bizonyítani lehet. A jogosultságot az Államkincstár is e dokumentummal ellenőrzi.

    Kérem Önt, annak érdekében, hogy édesanyja minél hamarabb megkapja a szükséges és jogos étkeztetést, szíveskedjék felvenni a kapcsolatot az Egyesített Szociális Intézménnyel.

    Tisztelettel,

    Szokoli Erzsébet
    SzKSzAK vezetője

----------------------------------

---------- Továbbított levél ----------
Feladó: Szabó Tamás <szabotomy@gmail.com>
Dátum: 2010. július 5. 21:49
Tárgy: Re: Személyi igazolvány másolása - ismét
Címzett: Alapszolgaltatasi központ <alapszolgaltatas@yahoo.com>


Tisztelt Szokoli Erzsébet!

Ebben az esetben kérem szíves segítségét annak kiderítésére, hogy ki adta ki a belső utasítást a gondozóknak az étkezési szolgáltatásra történő igény rögzítésekor a személyi igazolványról történő másolat készítésére, illetve hogy Ön valóban egytetért-e ezen gyakorlat szükségességével?

Üdvözlettel:

Szabó Tamás
----------------------------------
2010. július 5. 21:44 Alapszolgaltatasi központ írta, <alapszolgaltatas@yahoo.com>:

    Tisztelt Szabó Tamás!

    Intézményünk a házi segítségnyújtáshoz nem kéri el az igazolvány másolatát, mert ott a gondozási szükséglet vizsgálata és az egészségügyi indokoltság alapozza meg az ellátást.

    Az étkeztetést nem intézményünk biztosítja,

    Az ellenőrzést végző Államkincstár indokait sem ismerem.

    Azt viszont tudom, hogy az Államkincstár számtalan indokkal visszavonja az állami normatívát, így az intézmények sok esetben beiztosítják magukat, hiszen a működés, az ellátottak érdeke kívánja meg.

    Tisztelettel,

    Szokoli Erzsébet
    SzKSzAK vezető
------------------------------------

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

englandboy 2010.07.09. 23:13:35

@hagyma:

lehet igy tisztább lesz nem tudom

a jogelöd ápolta a Mamát
hogy tudják hova kell menni és ki az akit ápolni kell nyilván rögzitették minden adatát
mondjuk a személyiböl kimásolták

most a jogutod ápolja a Mamát aki szintén tudja kit kell ápolni tudja hova kell menni,nyilván az adatok ugyanazok

a jogelöd fözi a kaját, a jogutod vinné neki de nem tudja mert a jogelöd kér egy másolatot a személyiröl

azokkal az adatokkal ami mindkettö cégnek megvan

OPERETTORSZÁG

Megdobbent 2010.07.09. 23:32:39

Najo, hat nem ertitek kis bohok, ugyhogy elmondom:

Korabban mar beszeltem rola, hogy itt nalunk pl. azokmanyirda nem bizik az okmanyirodaban, hiaba az altaluk korabban kibocsatott, de mar lejart iratot akarod megujitani. Itt kerem megjegyezni a NEM BIZIK kifejezest, mert ez a kulcs.

Innentol logikai sorrendben, lassan, lepesenkent:

1) A Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ vegzi a munkajat, tudja, hogy ki kicsoda. Ott nincs gond.

2) Namost a Államkincstár viszont ellenorzi rendszeresen a ellenőrzi a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központot, mert NEM BIZIK BENNE.

3) A bizalom teljes hianya miatt tehat azt koveteli az 1) ponttol, hogy minden ellatott szemelyi igazolvany masolatat adja neki (Államkincstárnak) oda, kulonben nem kap kozponti tamogatast, ami kell az 1) pontnak (Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ) a mukodeshez, pl. meleg kaja biztositashoz.

Innentol hiaba a szelmalomharc a posztertol, hogy csuri-csavarja, mert:

a) Az Allamkincstar nyugodtan kezelhet szemelyi masolatot
b) Ugysem ad penzt a helyieknek addig
c) Azoknak ugysincs addig penzuk elelmezni a szegeny asszonyt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 23:35:16

@englandboy:
ezer heluen adok copy
kocsmaban meg nem kertek, de ha csak ugy adnak sot
bannya kanya
pedig fenykepes szuletesi ido lakcim rajta van
mi bajom lehet?????
@Megdobbent:
makon van hagymafesztival?

englandboy 2010.07.09. 23:58:15

@hagyma:

ha egyszer megadtál magadrol minden adatot és azt hiteles forrásbol szerezték mi a fasznak kell másolat az adataidrol??????????????????

ennél egyszerübben nemtom

bocs

lehet t;nyleg h

englandboy 2010.07.09. 23:59:17

váuuuuu

lehet tényleg hülye vagyok

ez lett volna az elöbb az uccso mondat

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 00:02:20

@englandboy: mer igazolni kell magat az ugyintezonek basszus
hogy nem hasrautesre fogadta el
vagy holnap felmond
vagy mit tudem en
en most csereltem munkat 234 paport toltottermki
642 alairas ssn lemasolasa
pedig mindenki ismert 5 evvel ezelott ugyanennel a fonoknel dolgoztam 2 evet
sot meg a papirjaim is lehet megvoltak
ez van
de az en gondom meg mindig az, miert kelle bbol gondot csinalni
lemasolom beviszem
jonapot

englandboy 2010.07.10. 00:09:09

@hagyma:

a Mama nem váltott munkahelyet

a Mama nem mozog semerre

A Mama csak enni akar fött kaját

a különbség csak ennyi

englandboy 2010.07.10. 00:11:59

@hagyma:

és nyilván a Mama adatai nem változtak mert a jogutod csak közvetit nem fözi a kaját

auuuuuuu

megint elfogyott a cider

pedig dupla annyit vettem mint tegnap

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 00:13:46

@englandboy:
az ugyintezore gondoltam
bebukik egy nokiasdobozzal, mindenkt elzavarnak es ott allnak nyilvantartas nelkul
elsoi soromet paprikaskrumpli utan tartogatom
mar dolgozik

englandboy 2010.07.10. 00:23:31

@hagyma:

az ügyintézö tud minden adatot

megvan neki mert ugyanazt a tevékenységet folytatja mint a jogelöd

zsákutcába kerültünk asszem

nekem elfogyott minde a curva életbe

englandboy 2010.07.10. 00:26:30

@hagyma:

más

mennyi egy ájfon 4 nálatok kártyafüggetlenül????

de nehogy a fénymásolt árat mondd:-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 00:30:02

@englandboy: segedfogalmam sincs
teljesen sima mezit LG-t hasznalunk Maryvel
a fiamnak vannak ilyen herkenytui
asse tudom van e fuggetlenitetett itt az AT&Tvel latom mindig a reklamban

/nyilvantartasnak pedig dokumentalva lennie kell!/

englandboy 2010.07.10. 00:41:37

@hagyma:

a jogelöd dokumentácioja ami hivatalos a jogutodnál fellelhetö masolatban teljes jogkörrel ami teljesen hivatalos

tehát hivatalosan dokumentálva van

erre kell 1 fénymásolat

ha ez igy van akko jogos az operett

Megdobbent 2010.07.10. 00:52:32

Na a ket angolszasz baszik elolvasni a bizalmi megoldast, igyaztan hujek. Huje angolok, angol hujeeeeek :)))))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 00:53:02

@englandboy:
ugy dontottek akkor adnak melegzabat ha le van fenymasolva a szemlyi
van mor halfkvesson?
kesz a kaja
bontom a sort

englandboy 2010.07.10. 01:08:20

@Megdobbent:

bizalmi megoldás nincs

csak fénymásolt

hagyma

meleget nem eszünk

fött kaját igen

a cég akkor ad kaját ha a jogelöd által meghatározottak szerint adsz fénymásolatot arrol amit tudnak

tehát ök adnának de csak akkor ha fénymásolva látják azt amit tudnak

lájk
komplén
písz

englandboy 2010.07.10. 01:12:34

fényt mindenkinek és eljö az uj kánaán

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 01:15:18

@englandboy:
aj no komplening
dzsaszt aj kent understand wat a hell de problem
/spanyolul problemo/
videken gond

/ a stupid spanyolul stupido ezen halalra rohogtem magam anno/
videken anno dacumal

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 01:16:35

@englandboy:
kapcsold fel a lampat
ott mar sotet van
itt meg sut a nap

englandboy 2010.07.10. 01:17:42

Jogvédő szervezetek visszavonatnák a közbiztonsági törvénycsomagot
Index
2010. július 9., péntek 21:33
A fiatalkorú szabálysértőket a felnőttek közé zárnák, az otthonukat a rendőrök határozat nélküli kutathatnák át. Jogvédő szervezetek szerint a kormány javaslata demagóg, aránytalan és jogsértő.

A Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság Szabadságjogokért (TASZ) legfőbb kifogása az, hogy a javaslat felborítja az arányosságot a szabálysértési és a büntetőjog között. Olyan megoldásokat vezetne be a szabálysértésekre, melyek alkalmazására a büntetőjogban sincs példa. Ilyen például az elzárás, ami a tulajdon elleni szabálysértések és a feloszlatott társadalmi szervezetekben részt vevőket fenyegeti.

Az elzárás drága, értelmetlen és jogsértő

A szabadság megvonása a jogvédők szerint párezer forintos kárértékű szabálysértéseknél szükségtelen és aránytalan. Az elzárás a legdrágább büntetési forma, végrehajtása nagyságrendekkel kerülhet többe az okozott kárnál, és a hazai börtönök amúgy is túlzsúfoltak. A 18 év alattiak kis kárértékű szabálysértések miatti elzárása ellentétes a Gyermekek Jogairól Szóló New York-i Egyezménnyel és Magyarország nemzetközi kötelezettségvállalásaival.

A törvényjavaslat 30 napig terjedő elzárással fenyegeti például a kisebb összegű bolti lopások fiatalkorú elkövetőit vagy a tömegközlekedési eszközök megrongálóit. A rajtakapott fiatalok ilyenkor nem az azonos korúaknak fenntartott büntetésvégrehajtási intézetekbe, hanem a felnőttek fogházába kerülnének, ahol a zsúfoltság miatt lehetetlen lenne elválasztani őket a felnőttektől.

hirdetés
Miért ne választhatnák a szabálysértők az elterelést?

A szabálysértésel elkövetői nem élhetnének a jóval súlyosabb bűncselekményekkel vádoltak által is választható közvetítői eljárással, azaz hogy jogilag körülbástyázott módon bánhassák meg és a sértett számára is elfogadhatóan tehessék jóvá a tettüket,

A TASZ és a Helsinki Bizottság szerint semmilyen elfogadható indok nem hozható fel arra, hogy a tulajdon elleni szabálysértéseknél, ahol értelemszerűen a bűncselekményi kategóriánál kisebb az okozott kár, miért ne lehetne élni a közvetítői megoldással. Az elzárásnak ugyanakkor súlyos megbélyegző hatása van a fiatalok családi, kortárs és iskolai közösségeiben, továbbá veszélyezteti erkölcsi fejlődésüket és a tanulmányaik folytatását.

A hatályos büntető törvénykönyv szerint „szabadságelvonással járó intézkedést alkalmazni vagy büntetést kiszabni csak akkor lehet, ha az intézkedés vagy a büntetés célja más módon nem érhető el“. Azaz még bűncselekmény elkövetése esetén is csak végső esetben lehet
szabadságelvonást kiróni. Ehhez képest a javaslat indoklásából kiolvasható, hogy a szabálysértések fiatalkorú elkövetőinél fő szabállyá tennék az elzárást.

Bíró helyett bírósági titkár dönthetne

A jogvédők úgy látják, a szabálysértést elkövető fiatalkorúaknak segítségre van szükségük, nem pedig arra, hogy jelentéktelen ügyek miatt több hétre fogházba zárják őket. Az ilyen ügyekben ráadásul a tervezett változások nyomán bírók helyett bírósági titkárok is dönthetnének.

Csakhogy a titkárok a bírókétól eltérő jogállásuk miatt nem felelnek meg a bírói függetlenség alkotmányos követelményének: önálló eljárásra feljogosítani őket az alkotmányba ütközik és nemzetközi emberi jogi elveket sért. Ezt a problémát az sem orvosolja, ha a tervezett módon az Alkotmányt is módosítják.

Házkutatás engedély nélkül

A törvényjavaslat lehetővé tenné, hogy e szabálysértések esetén a „tárgyi bizonyítási eszközök felkutatása és biztosítása céljából“ a rendőr például lopási ügyben bebocsátás vagy hatósági határozat nélkül is bemehessen a magánlakásokba. A Helsinki Bizottság és a TASZ állásfoglalása a változást teljesen aránytalannak és indokolatlannak tartja.

Miközben ugyanis lopás bűncselekménye esetén a bizonyítási eszközök felkutatásához és biztosításához magánlakás esetében hatósági határozatra van szükség, lopás szabálysértése esetén, amennyiben a javaslatot elfogadják, a rendőr oda hatósági határozat nélkül is beléphet majd, sőt, akár a tulajdonos tudta nélkül is behatolhat.

„A közbiztonsági törvénycsomag szinte minden pontja erősen támadható. A törvényjavaslatot a közbiztonság romlásával kapcsolatos demagógia hívta életre, ettől azonban annak jogsértő és aránytalan megoldásai még nem lesznek elfogadhatóak“ – kommentálta a törvényjavaslatot Dénes Balázs, a TASZ elnöke

hagyma csak hogy lásd kinek vannak jogai otthon

és ki az aki kiakad ha arra kérik másoljon mert hiába törvényellenes azt kell tennie

englandboy 2010.07.10. 01:24:03

tehát ha lopsz ne sitteljenek le

ha fiatalkoru vagy ne mert a nyujorki egyezmény

ne kutathassanak a rendörök a házba ahol lax mert hétha megtalálják a lopott szajrét

te pedig akkor is fénymásolj ha törvény ellenes

operett-e

Megdobbent 2010.07.10. 01:26:18

@englandboy: Nem gyozom hangsulyozni, hogy onnan operett, innen drama/tragedia :) De hogy szinhaz az egesz vilag, az nem ketseges :>

englandboy 2010.07.10. 01:26:27

ez a lexebb

A törvényjavaslatot a közbiztonság romlásával kapcsolatos demagógia hívta életre, ettől azonban annak jogsértő és aránytalan megoldásai még nem lesznek elfogadhatóak“ – kommentálta a törvényjavaslatot Dénes Balázs, a TASZ elnöke

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 01:27:45

tul sok nalatao a jogvedo szervezet meg az ombudszman
a jogot torvenybe kell foglalni es betartani
itt meg itt van a 3 csapas
es felere esett vissza pl new yrokban a bunozes
az aldozatokank is kellene jogot osztogatni

am ugy olcastam am ezt es nem is mindennel ertek egyet,de
az aldozatok erdekeben lehet kemenyiteni kell
nem tudom
en mikor otthon eltem a kozbiztonsag kifejezetten jo volt

englandboy 2010.07.10. 01:28:26

nálatok is ki kell nyitni azajtot a rendör bácsinak ha be akar menni

vagy kopognia kell és bekéreckedni

Megdobbent 2010.07.10. 01:29:29

Az amcsi halozati dugoknak meg lofasz a seggukbe, nem gyozom konvertalni, hogy bedughassam konnyeden :)

englandboy 2010.07.10. 01:31:30

nálatok is ugy mennek a rendörök hogy kopognak aszt megvárják kinyitod-e az ajtot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 01:32:13

@englandboy:
nem kotelezo fenymasolni
le sem csuknak erte
csak nincs ingyen kaja

es meg egtszer en benne vagyok a rendszerben barmikor lecsekkolhatnak
ennek ellenere van ahol kell copy
en meg adok
van aki harcol

ps Mary a masodik tanyerral eszi

Megdobbent 2010.07.10. 01:35:17

Nah ebbol a bulibol kimaradtam, igy ez a post is ment nalam a levesbe, tovabbi jokat uraim :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 01:36:31

@englandboy:
igen kopognak es varnak
ha nem nyitom ki, bejonnek
minsn torvenyt nem ismerek de kis jelentosegu ugyben megkerdeik, ha kinyitom bejohetnek-e?
ha gaz van nem tokolnek
ebben a kerdesben teljesen egyetertunk
en szeretem a rendet, mert nem vagyok bunozo
es elvarom a rendortol hogy megvedjen es cselekedjen
ha az kell hogy beruhja az ajtot hat ugy
es bbe meg az is belefer, hgy neha rossz cimre mennek:)
ahol vagjak a fat hullik a forhacs

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 01:37:47

@Megdobbent:
huzok en is
menne a levesbe de nincs hetfoig
megyek a malackarajra hatha van valami erdekes

englandboy 2010.07.10. 01:37:56

sorrendbe

törvényellenes fénymásolni
de kell
ez se ingyen van azállam fizeti

a Mama is benne van a rendszerbe
lecsekkolhato
ennek ellenére nem csekkolják
ö nem ad fénymásolatot arrol amit tudnak
aMama meg nem eszik

egészségére

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 02:22:24

@englandboy:
azet ha az adtvedelmi biztos szabalytalannak talalaja nem= torvenyellenes

de en okoskodas heluyett regv volna a masolatot
utana lehet harcolni ha van ideje

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 02:25:06

@Megdobbent: ra se bassz en is irok neha feherrel

upci 2010.07.10. 10:02:28

nagy a csend... mindenki strandol

upci 2010.07.10. 11:50:14

@upci: és még helyesírási hibát sincs kedvem keresni...

A Tyne folyó déli partja 2010.07.10. 12:00:35

@puffancs: he? ebben több is hibádzik.

NI interjú időpontja rögtön megvolt, amint kijöttem,ugyanis fix munkára jöttem ki (és szállásra) és a munkáltató már megszervezte az interjú időpontját, mire kijöttünk. meg a bankszámlanyitást is. már első nap a kezünkben volt a munkáltatói levél, meg hogy hova és miko menjünk.
Wrs nálunk úgy ment, h. szólt a munkáltató, h. adjuk oda az útlevelet, mert el kell küldeni, és hat hétre számítsunk. speciel a honlapot akkor nem olvastam, de ezt mondták nekünk, és ahogy akkor körülnéztem másoknak is.
az útlevél meg a levél egyszerre jött nekünk.

azt honnan veszed, h. lenézem, aki mosogat??? az egy reagálás volt egy régebbi hozzászólásra, aki közölte, h. aki kiment külföldre, az mind lenézett, és aljamunkát végez. hol olvastad ebből ki, h. lenézem (speciel a tesóm is mosogat per pillanat). csak felhívtam az illető figyelmét arra, h. az, h. kijöttél, nem egyenlő azzal, h. akkor kizárólag aljamunkát fogsz végezni.
"foglalkoztattak fehéret" gyere ide ahol lakom, keress négert. a lakosság 99% fehér. ez a megye a leginkább homogénebb, de a 300 kilométerrel délebbiben se volt sok néger. több, mint itt, de nem annyi, mint Londonban.
Ide nem egészségügyisként jöttem ki, semmi végzettségem tapasztalatom nincs benne, hanem az itteni első munkahelyem az volt.
és kinek hazudtam, kit vezettem félre??? mondom, ügynökség által jöttem ki, fix munkára, szállásra, totál legálisan. már miért lett volna illegális? mellesleg, eusként nem is nagyon tudok illegálisan itt tartózkodni...az első pillanattól volt Uk címem, a tekintve, h. azt a munkahely intézte.

A Tyne folyó déli partja 2010.07.10. 12:04:46

@hagyma: egyébként: ugye, WRShez eredeti dokumentum. egyetemhez másolat. lakásvásárláshoz másolat. residency documenthez eredetit (ott hagytál el a tesómét másfél évre), állásinterjúnál másolat. rengeteg helyen lemásolják/elkérik úgy, h. hosszabb időre kiadod a kezedből

A Tyne folyó déli partja 2010.07.10. 12:11:51

@Animacs: ja, és az első munkahelyemen a főnökeimnek fingjuk nem volt arról, h. fehérek vagyunk-e, vagy feketék, vagy sárgák, lévén, h. nem ők interjúztattak és döntöttek, hanem a Head Office képviselői Pesten. ők eldöntötték, h. megfelelek, aztán közölték az első munkahelyem főnökeivel, h. küldenek valakit. a repülőtéren láttak először (mert kijöttek elénk, és hazavittek.)

A rája szarik rája 2010.07.10. 12:22:01

Elmaradt az egy poszton belüli harmadik dél?

cicmen (törölt) 2010.07.10. 13:59:20

Ezt volt pofájuk hétvéginek kitenni?
Halllllatlan!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 18:21:16

@Animacs:
a hotelben meg ujlenyomatot is vettek mert kell a becsekkolashoz
felhaborrito
mondjuk a akkor ivettek mikor elkaptak pais vezetesnel
/az ujak kedveert mindig hangsulzoynom kell 0.009 volt 0.008 heleyet es nem volt baleset/
igaz akkor nem volt valasztasom
ja az elso zoldkartyanal mind a 10 ujjanrol
minden variacioban, parosaval harmasaval
es meg kajat se adtak

A rája szarik rája 2010.07.10. 20:53:19

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.10. 21:08:25

@hagyma: Mondjuk ez ellen is max. a vaklibsik ágálnak, mert ugye ha nem követsz el semmit, akkor nem tök mindegy, hogy van-e ujjlenyomat rólad?
Ha meg egy bűnözőt ez alapján kapnak el, az meg csak jó.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 21:20:41

@ColT:
hat ez egy nagy ceg
ujlenyomat nelkul meg dolgozhatsz
leegyszerusitik, hogy ne mas huzgalja a kartyadat
nem tudom hogy kezelik nem is erdekel
ha nem tetszik nem dolgozom ott/ mondjuk mar nem de nem ebbol az okbol/
a zold kartyanal meg orommel adtam anno
en csak azert mondom ezeket mert en elejetol arra hegyeztem ki , ha valamit kerek, akarok valakitol, altalaban nem en szabom a felteteleket
jogom van nem elfogadni de megszabni nem

1-1 es szakad az eso

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 21:23:19

nem dolgozhatsz
/ megy a meccs is:) sorry/

arrol nem beszelve hogy annyira piti ugyrol van szo mint egy ID lemasolasa
egyszeruen nem ertem meg most sem

es a vegen a nemetek nyernek
Paul megmondta
holnap meg a spanyolok

Mylady 2010.07.11. 11:05:26

Közelitjük az ötszázat és még mindig ezen a nyamvadt másoláson pörögtök?
Atyaég!

Én meg pogácsát sütök. Ebben a 30 fokban külön jó, hogy még a sütő is melegit...

eml 2010.07.11. 13:29:02

@Mylady:

De legalább hamarabb megkel.:)

@hagyma:

A polip töltve nagyon finom. Tegnap láttam, hogy kell elkészíteni. Már csak egy 20 cm nagy polip kellene.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.11. 14:42:05

@eml:
hat en mar sokfele kajat ettem
meg aligatort is
de polipot speciel sosem
Pault amugy sem szabad megenni mer abbol vilagbotrany lenne

Mylady 2010.07.11. 17:23:43

én bébipolipot ettem
pedig tudom, hogy gyereket nem eszünk
szégyellem is magam

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.11. 17:32:09

@Mylady:
szegyelheted is
de en szeretem a kaviart is
az minek szamit?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.11. 22:13:30

@Mylady: Egy másik időzónában.
De itt is, 1 és 3/4 óra múlva dél lesz :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.12. 00:53:30

8 parc mulva valahol del lesz
itt meg 7PM

Mylady 2010.07.12. 06:39:59

Ez a poszt kisértetiesen hasonlit a múltcsütörtökihez

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.07.12. 07:09:26

affene ... vége a VB -nek.
Akkor most nem lesz több vuvuz ella koncert? :S
Jah, és hogyhogy nem a németek nyertek?
Skandallum.

A rája szarik rája 2010.07.12. 07:20:40

Úúúúúúúj poszt váááár, felejts el mindent, mindent ami fááááj....

.lll. 2010.07.12. 07:56:22

a spanyolok tegnap elénekelték a nikkászévériménót.
hétszer

napalm 2010.07.12. 08:13:26

gondolom ez már a hétvégi.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.12. 08:46:43

tenyleg kiestek a brazilok is?

upci 2010.07.12. 09:00:29

gyerekek, le kell szokni a homárról vagy mi?

penelop 2010.07.12. 09:31:35

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Tegnap este egy kicsit kocsikáztam. Elém gurult két krumpli.Az egyiket sikerült eltalálnom. Remélem,nem egyik rokonyod vót....

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.12. 09:41:51

@penelop:
Én tegnap este vuvuzela-koncerten voltam a nyúlnál.
Nem érkezett olyan sms az ip-mre, hogy valamelyik rokon defektet okozott volna.

penelop 2010.07.12. 10:02:44

Úgy látszik, mindenki tikszemeket áztat...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.12. 10:03:23

<LÁJK>
Létrehoztam az "Ébresszük fel szilyt!" csoportot.
Kövesd te is félszemmel!
</LÁJK>

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.12. 10:05:47

Az volt már, hogy ez a poszt kísértetiesen emlékeztet a múlt csütörtökire?

elwood 2010.07.12. 10:08:35

most vagy szily is szülni ment, vagy szegeli a nyilatkozatot minden látható helyen, és pár napig nem lesz poszt

Énbagoly 2010.07.12. 10:20:51

@elwood: tapétázik a nyilatkozattal...

de különben, ha a nő elmegy a bandából, akkor a pasik már nem dolgoznak?

akikaztmondjákni 2010.07.12. 10:23:17

Na, mi van itt, mi van itt?????
Nyaralunk?
Mé' nincs új poszt??

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.12. 10:34:47

@elwood:
Az elsőre tippelek.

A tegnap esti koncertet néha megzavarták kisebb karatemeccsekkel.
Focit nem láttam.

Egyéves Önkéntes 2010.07.12. 10:39:20

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): inkább a karatemeccset zavarta meg néha pár helyzet. :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.12. 10:46:10

@EÖ:
Olybá tűnt, hogy a narancs-őstermelők eltévesztették a küzdőtér bejáratát.
Szerintem shotokan bemutatóra indultak, csak rossz helyen állt meg a busz.

Egyéves Önkéntes 2010.07.12. 10:48:16

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): én is arra gondoltam, hogy szereptévesztésből benn verekedtek, az esti johannesburgi gettólátogatáson meg fociztak a gengszterekkel

K0vasz 2010.07.12. 10:52:17

Na mivan már, a nemzeti médiahatóság vagy miaszar bezáratta a homárt, vagy mi?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.12. 10:53:27

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Az őrült spanyol színészek miatt a környéken nagy csoportokban gyülekeznek a sakálok, hiénák és dögkeselyűk...

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.07.12. 12:08:42

minden adatunk megtalálható a hivatalos, közhiteles adatbázisaikban. mind az egy, kettő - sokban.. szóval a fénymásolt igazolásnak az igazolására szánt papírral lehúzhatják magukat szépen.

áthárítós szolgáltatócégek is bekaphassák ám.

de szép is lenne tv-be foglalni, hogy kötelesek önmagukat seggberúgni minden egyes nap. hajhh a sok hülye azt a tv-t, hogy sietne betartani..

posztoló meg ugrálhatna akkor, ha már elintézte az édesanyja étkeztetését. (mert az még annál is fontosabb lehet aktuálisan, minthogy a kutricát fedezetnek használják-e a nevében egy zoll-frei kőolajimportra szakosodott cég megalapításához.) nem? DE! ..

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.12. 12:54:43

@fogsunder: És akkor mi is van a személyi okmányaink szerzői jogával? Azok másolása után kik veszik fel a pénzt?

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.07.13. 01:37:40

@Kitalátor feljegyzetei: a szegediek veszik fel a sok pénzt utána. mert, - mint az már korábban kiderült - ott van a fénymásolómaffia központja.

le is dobták őket a padlóla lendesen azélt..

adatvédelem · http://www.ppos.hu 2010.10.19. 11:13:32

Hiába járulsz hozzá, adatkezelési cél hiányában a személyi igazolvány másolása jogellenes lesz és a másolatok egyébként sem lesznek hitelesek, így bizonyító erővel sem rendelkeznek. Adatvédelemről bővebben: ppos.hu
süti beállítások módosítása