Tékozló Homár

Szabálytalanul kéri a személyi lemásolását maga az Államkincstár is

2010.07.08. 00:05 | szily | 513 komment

Bár nem szabadna, egy rakás cég, sőt állami hivatal és kormányszerv kötelezi az ügyfeleit a személyi igazolványuk lemásoltatására. Pedig az adatvédelmi biztos többször is leszögezte, hogy ez a gyakorlat szabálytalan. Tamás most a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ ellen indított, reméljük nem szélmalom-, hanem sikeres harcot. Az SZKSZA ugyanis csak akkor adna kedvezményes étkezést a néninek, ha hajlandó lenne lemásolásra odaadni a személyijét. Az érvelésük arra alapul, hogy az Államkincstár is csak a másolatot fogadja el az életkor hiteles igazolásának. Bizarr dolog, hiszen rákszabásúésszel nyilvánvalónak tűnik, hogy egy magyar állampolgár számtalan módon igazolhatja, hogy hány éves. Szélmalomlevelezés alant.


--------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt Jóri András úr!

Székesfehérvári polgárként fordulok Önhöz, mivel itteni illetékességű szervezet, illetve azt vezető személy kapcsán szeretnék kérdést intézni Önhöz.

Édesanyám 82 éves, egészségi állapota miatt már évek óta szinte alig tud kimozdulni ötödik emeleti otthonából. Egy ideje házi segítségnyújtásnak nevezett szolgáltatásban részesül, amelyet a Szokolai Erzsébet intézményvezető által vezetett Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ biztosít számára.

Az elmúlt egy évben többször is jelezte szándákát a kedvezményes étkeztetési szolgáltatás igénybe vételére, mivel már nem tud napi rendszerességgel főzni, de szeretne meleg ételt kapni. Jogosult is a szolgátatásra, de a hozzá járó gondozónő tájékoztatása szerint ez csak akkor lehetséges, ha személyi igazolványát átadja, azt lakásából  elviszik és arról másolatot készítenek. Mindezt a szolgáltatás igénybevételének elengedhetetlen feltételeként nevezi meg, ennek megtagadása esetén a szolgáltatást nem hajlandóak biztosítani számára. A gondozónő nem ért egyet a gyakorlattal, de a fent megnevezett intézményvezető annak ismeretében is ragaszkodik a jogsértő gyakorlathoz, hogy tisztában van annak szabálytalanságával.

Kérem szíves visszajelzésétt azzal kapcsolatban, hogy az adatvédelmi biztos honlapján fellelhetö, a személyazonosító okiratok fénymásolásával kapcsolatos állásfoglalás továbbra is érvényben van-e. Kérem továbbá, hogy ha ha a törvényi háttér időközben megváltozott, és egyes szereplők számára kifejezetten engedélyezi a személyi igazolványok másolását, úgy arról engem, illetve a lakosságot tájékoztatni szíveskedjen.

Amennyiben a személyi igazolványok másolását, illetve egyes szociális szolgáltatások igénybevételének ezen feltételhez kötését megengedhetőnek tartja, úgy ezesetben is kérem szíves egyértelmű és az idős emberek számára is félreértelmezhetetlenül világos kinyilvánítását.

Személyes véleményemet jelezve egyúttal elkeserítőnek tartom, hogy éppen egy olyan szervezet igyekszik jogsértő magatartást tanúsítani kiszolgáltatott emberekkel szemben, amely eredeti célja szerint éppen kiszolgálni és megvédeni lenne őket hivatott.

Mielőbbi szíves visszajelzését megköszönve:

Szabó Tamás

-----------------------------------

Tisztelt Szokoli Erzsébet!

Köszönettel fogadva visszajelzését kérem szíves válaszát, hogy a rászorultság alapjául szolgáló életkor igazolásához miért van szükség az igazolvány másolására, miért nem elegendő az abban szereplő adatok rögzítése?

Üdvözlettel:

Szabó Tamás

-----------------------------------

2010. július 5. 21:23 Alapszolgaltatasi központ írta, <alapszolgaltatas@yahoo.com>:
- Hide quoted text -

    Tisztelt Szabó Tamás,

    Köszönöm levelét.

    MInt a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ, egyúttal a házi segítségnyújtást biztosító szakmai egység vezetője tájékoztatni szeretném Önt, hogy intézményünk 2009. január 1-én vette át a házi segítségnyújtás feladatát Székesfehérvár Városban.

    Az Ön által sérelmesnek vélt gyakorlat, miszerint a szolgáltatást kérők esetében lemásolásra kerül a személyi igazolvány, a jogelőd intézmény az Egyesített Szociális Intézményekben volt gyakorlat. Indokként az Államkincstár ellenőrzési gyakorlata szolgál, miszerint csak a személyi igazolvány másolatát fogadják el az életkori rászorultság indokaként.

    Intézményünk - mivel a házi segítségnyújtás biztosításában érintett - csak közvetítő szerepet játszik az ellátást kérő és a szolgáltatást, étkezést biztosító Egyesített Szociális Intézmények között.
    Így fordulhatott elő az is, hogy gondozónőnk az Ön édesanyjától másolásra elkérte a személyi igazolványát.

    A személyi igazolvány másolása azért vált gyakorlattá, mert az étkeztetés és a jelzőrendszer esetében a szociális rászorultságot az életkor igazolásával is bizonyítani lehet. A jogosultságot az Államkincstár is e dokumentummal ellenőrzi.

    Kérem Önt, annak érdekében, hogy édesanyja minél hamarabb megkapja a szükséges és jogos étkeztetést, szíveskedjék felvenni a kapcsolatot az Egyesített Szociális Intézménnyel.

    Tisztelettel,

    Szokoli Erzsébet
    SzKSzAK vezetője

----------------------------------

---------- Továbbított levél ----------
Feladó: Szabó Tamás <szabotomy@gmail.com>
Dátum: 2010. július 5. 21:49
Tárgy: Re: Személyi igazolvány másolása - ismét
Címzett: Alapszolgaltatasi központ <alapszolgaltatas@yahoo.com>


Tisztelt Szokoli Erzsébet!

Ebben az esetben kérem szíves segítségét annak kiderítésére, hogy ki adta ki a belső utasítást a gondozóknak az étkezési szolgáltatásra történő igény rögzítésekor a személyi igazolványról történő másolat készítésére, illetve hogy Ön valóban egytetért-e ezen gyakorlat szükségességével?

Üdvözlettel:

Szabó Tamás
----------------------------------
2010. július 5. 21:44 Alapszolgaltatasi központ írta, <alapszolgaltatas@yahoo.com>:

    Tisztelt Szabó Tamás!

    Intézményünk a házi segítségnyújtáshoz nem kéri el az igazolvány másolatát, mert ott a gondozási szükséglet vizsgálata és az egészségügyi indokoltság alapozza meg az ellátást.

    Az étkeztetést nem intézményünk biztosítja,

    Az ellenőrzést végző Államkincstár indokait sem ismerem.

    Azt viszont tudom, hogy az Államkincstár számtalan indokkal visszavonja az állami normatívát, így az intézmények sok esetben beiztosítják magukat, hiszen a működés, az ellátottak érdeke kívánja meg.

    Tisztelettel,

    Szokoli Erzsébet
    SzKSzAK vezető
------------------------------------

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zozo6296 2010.07.08. 00:10:29

amúgy miért van vodkafonos meg wizzair-es reklám az oldalon? Így van kiengesztelve a két társaság mert írtak itt róla olyat amit nem szerettek volna?

RaveAcE 2010.07.08. 00:14:41

Milyen reklám? Neked nincs adblock?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.08. 00:14:53

Az obucmanó ajánlásait az állami szervek leszarják.

Megvan a nyilvántartásukban az állampolgár összes adata, minek nekik a személyi???

Úgy lehet a személyi adatait igazolni, hogy ír egy nyilatkozatot a mama az adatokról, és két tanú igazolja.

Egyébként meg ha annyira akarják, hadd másolják le, nem kopik az.

--

Az asszonynál beárulják a férjét, hogy kupleráj környékén látták. Az csak legyint: - Nem szappan, nem kopik.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 00:14:54

hosszu
en 1 honapja valtottam munkahelyet
es az SSN-met meg a jogsimat is lemasoltak
most akkor hova szarjak
vegig se olvasom
mia szar a problemaja a szemlyisegi jogainak ha segelyt ker vagy ellatast vagy tokom tudja mit ha le akarjak masolni a szemelyiet
hat falbnak megyek

ja es bazmeg ha felted anyad szemelyisegi jogait
akkor etesd TE
a geyereke
jonapot kivanok

RaveAcE 2010.07.08. 00:19:37

Az a gáz vele, hogy elveszik a nénitől, bebuszozik vele a hivatalba, lemásolja, másnap meg vissza buszoyik vele.
Oszt ha közben valaki kölcsönt vett fel a néni nevében, akkor így járt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 00:23:54

@RaveAcE:
igen a szocialis gondozoknal ez mindennapos
kisnyugdijasra felvesznek 200 millert
2 kezessel
mondjuk az ados alairasa is kell
hat ez eletszeru
itt nem arrol van szo, hogy esetleges idegenek/csalok/ kerik ne keverd

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.07.08. 00:28:51

Jajj, nem kell ez az eladják a feje fölül a házat szöveg, csak mert lefénymásolnak egy iratot. Ha a fiát zavarja, vigye el maga fénymásolni,(levelezni van ideje) és le van tudva. Utálom, ha valaki "gondoztatja" az édesanyját. Azt meg főleg, hogy még pampog is mellé.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 00:34:26

@Dariengo:
tenyleg hihetetlen hogy valaki segelyt akar de nem akarja hogy lefenymasoljanak egy igazolvanyt
ha a gyerek meg fel
akkor masoltassa le O es vigye be az onkormanyzathoxz
egyszeruen nem ertem mie ez a szemelyisegi joghoz mizeria otthon
itt aszondjak ez meg ez kell
ja, ha nem adod akkor viszlat
beszarok

nyomi 2010.07.08. 00:39:24

ezer helyen masoljak. Rossz a szabaly, mert nem mukodik az eletben.
Nalam a Bank minden szart lemasolt, de inkabb hagytam, mert nem tudok ket egyforma alairast produkalni, sokkal egyszerubb igy, eddig anyazni kellett a penztarossal, most meg szimplan kapom a zset, mert hagytam lemasolni.

Mr.Brooks 2010.07.08. 00:43:57

Nekem kínos hogy fehérvári vagyok...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.08. 00:48:29

"miért nem elegendő az abban szereplő adatok rögzítése?"
Mert akkor hirtelen mindenki ingyen kaját akarna. Az persze mellékes, hogy azért lehetne ezt az adatrögzítősdit.

Ettől függetlenül azt nem értem, hogy miért kell elvinni a sz. ig-t? Ha kimegy egy-két alkalmazott, akkor frankón hitelesen tudják rögzíteni az adatokat. Akár pl. két tanúval is.

Ettől függetlenül mondjuk én nem szoktam ezen kattogni, felőlem fénymásolják a személyimet, ha akarják... (mármint hivatalokban; ellenőrnek, rendőrnek nem szívesen adom oda) Persze tudom, hogy jogsértő, de ebben az országban ez sajnos nem meglepő. Az sem, hogy az államra a saját jogszabályai sem vonatkoznak... Mert ugye ha jogsértő, akkor akkor is az, ha maga OV kéri el a személyid.

(Megjegyzem, személyi számot is 798533 helyen kérnek még mindig, pedig ugye vagy 10 éve megszüntették :D )

Szóval viva la bürokrácia, és szarjon sünt, aki kitalálta ezt a marhaságot!

nyomi 2010.07.08. 00:51:31

Rendornek oda _kell_ adni, ellenkezo esetben akar be is vihet 3 napra. Ellenornek annyi koze van a szemelyidhez, mint nekem.
Szemelyi szam nem szunt meg, csak erelme nincs az atlgember szamara, mert seghol, semmire nem hasznalhato vmiert. Sot a lanyome 3-assal kezdoduk, ugy tunik, a delfinek valoban feljottek a masodik helyre :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.08. 00:52:04

@hagyma: Sztem az a baja, hogy nem viheti ő be lefénymásolni.
Meg amúgy is, halál felesleges az egész :D

Amúgy a nagy személyi adatféltést én sem értem... Hamisítani nem egy 82 éves igazolványát fogják.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.08. 00:53:44

@nyomi: Mondom nem szívesen. A rendőr rosszabb mint a rabló :D Ellenőrnek meg max. megmutatom, de inkább azt sem.

Személyi számot kérlek az elmúlt években több okiratra is rá kellett írnom... Szal az is csak elméletben szűnt meg.
A 3-assal kezdődő meg funky!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 00:56:00

@ColT:
valoszinuleg azert mert a mami kai mar fozni sem tud
nem tud bemenni
es segitenenek
hogy egeyen
a fia meg levelezik fozes helyett
/megertem ha valaki nem tudja ellatni az idos edesanyjat, tavolsag, munka stb. de zemelyisefi jogokra hivatkozva nem engedi lemasoltatni a szmelyijet/
ez kesz

bazmeg ha 30-nal fiatalabbnak tunok egy kibaszott benzinkutasnak meg kell mutatnoma a "szemlyiemt" amin foto lakcim stb rajta van
hihhetetlen a mi otthon megy
en most felteszem a szmel;yimet ha valaki kivancsi ra:)
az ssn-t nem

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.08. 00:59:23

@hagyma: Úgy értettem, a fiának az a baja, hogy ő maga nem viheti be az anyja személyijét.
Fogadjuk el, hogy parázós a gyerek, van ilyen. De miért nem viheti be ő, ha annyira nem akarja kiadni a kezéből?
Mert az tényleg marhaság, hogy nem engedi lefénymásolni, de elvitelre én sem adnám oda.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 01:01:22

@ColT:
ahh az egesz topik egy fabol vaskarika
akarok valamit
de a felteteleit nem akarom teljesiteni
lecet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 01:04:01

@ColT:
a hozzajaro gondozono
nagy valoszinuseggel eteti evekig, hogy aztan milliardos osszeget vegyen fel a 82 eves nenire
tessek elsetalni a gondozonovel ha ninc bizalom
baromsag
meg egyszerubb fozni a mamara
vagy etel hazhozszallitast kerni
ja az nincs ingyen?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 01:05:07

akkor kell anyu szemelyije, mert esetleg jogosulatlanok veszik igenybe
lecet

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.08. 01:07:50

@hagyma: "tessek elsetalni a gondozonovel ha ninc bizalom"
Szerintem megtenné a csávó, csak a magyar közigazgatást ismerve, lehet nem engedik be a HIVATALba :D Mert ott is dúl az IQ!

Amúgy a gondozónbő gyanús :D

A fából vaskarika, meg én is így gondolom... Szóval úgy lennék vele, hogy ha ilyen idióták vagytok, akkor vigyétek...

Vagy ha tényleg annyira parás, akkor kérjen hivatalos átvételi elismervényt a hivataltól, hogy ettől az időponttól eddig náluk volt... És akkor ha valaki visszaél vele, akkor tudja igazolni, hogy nem ő volt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 01:07:51

@ColT: ja es neki. igy olvasgatva, a fo baja hogy le merik masolni az edesanyja szzeemelyijet
kesz again

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 01:09:44

@ColT:
vegre elolvastam
a fiunak az a baja hogy le merik masolni az anyukaja szemelyijet
ingyen kaja fejeben
a sajatjat siman odaadja ha mobilt vesz vagy tv-t
menneyen a picsaba
OK?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 01:10:47

bazmeg ez hatraltatja az annya ellatasat amit neki kene tenni es meg levelez is es ir a homarra
najo
iszom 2 sort

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 01:14:09

harmat
ma mulatunk
de csak 3 decisek

-d(-_-)b- 2010.07.08. 01:16:51

A füzet alakú személyi igazolvány végéről idézek:

"1. A személyi igazolványt tulajdonosa köteles megőrizni, magánál tartani és a hivatalos személyek felhívására adatainak igazolása céljából átadni.
...
8. Tilos a személyi igazolványt másra átruházni, zálogba adni vagy zálogként átvenni."

A Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ ezeknek melyik részét nem érti?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 01:19:54

@ColT: ja es
Colt
teged egy ertelems fiatalembernek ismertelek meg
/ez lehet igaz, lehet nem/
a velemenyunk sok esetben kulonbozik
ez eletkorunkboles orszagunkbol adodik
de kerlek olvasdd el ujra
a posztolo fo gondja az, hogy az anyukaja etetesehez kell egy masolat az anyukaja szemlyijerol es ezt Ot nagyon leveri
nem az elvitela lenyeg
kifogasolja hogy le merik fenymasolni a szemelyijet

az anyja meg enni akar
O meg nem ad kajat es felhaborodik a copyn
levelezik

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 01:22:39

@-d(-_-)b-:
nem az elitelen van a hangsuly kell nekik egy copy mi alapjan adjak az ingyenkajat

operettorszag

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.08. 01:22:41

@hagyma: Az első kommentemben én is leírtam ám, hogy mind a két fél hülye... :)
Csak mivel a hivatal az hivatal, nem fog engedni az ő hülyeségéből.
Tehát a postolónak kellene engedni a másolás témájában.
Eddig az ő nézőpontját is figyelembe vettem, azért írtam, hogy ha már ennyire parás, akkor miket tehetne.

Megdobbent 2010.07.08. 01:23:55

Nah, megszultem a megoldast, a poszter javara:

Tehat ha nem akar az ido miatt gondba kerulni a legjobb, ha az edesanyja szemelyiet elviszi ehhez a bizonyos Szokoli Erzsébethez (SzKSzAK vezető)es megkeri, hogy mutasson mar par fenymasolt szemelyit, hogy lassa ez tenyleg gyakorlat.

Ezutan atadja fenymasolasra az edesanyjaet, ott helyben megvarja, mig elkeszul, majd haza.

Anyu kap melegetelt, poszter biztos benne, hogy nincs a muszajnal tobb kozvetito a dologban, es ennyi elonnyel kenyelmesen lepingpongozza a meccset.

Egyebkent szerintem sem oke a fenymasolas, mert mondjuk minek az. Ha nem hiszi el a szerzodo fel, hogy en en vagyok, akkor az o koltsegere elfaradunk kozjegyzohoz, az majd igazol.

Nemtom, en mar 14 evesen sem adtam tuszul a szemelyimet a vizibicikli-kolcsonzonek, mert elolvastam, hogy tilos zalogba adni es zalogba venni egyarant. Ezt elarultam a kolcsonzonek is, nem hitte, elolvastuk egyutt, igazat adott, adtam valami mast tuszul (tan pont biciklivel mentem, igy nem is kellett lakat) :)

Egyebkent nem szegyen, ha ragaszkodunk a jogainkhoz, ha mar vannak.

Es most akkor essunk nekem, de visszautok, mert morcos hangulatban vagyok ;)

-d(-_-)b- 2010.07.08. 01:27:13

@hagyma:

Egyrészt az adatvédelmi biztos megmondta, hogy nem másolhatják le, tehát akkor ne is akarják lemásolni.

Leugatjátok szegény srácot, pedig durva példával ez olyan, hogy pl. megállít a serif és azt mondja hogy csak akkor enged tovább, ha seggbedughat a batonjával. Te meg mondanád, hogy dehát a serif nem csinálhat ilyet, és erreföl mi meg téged leugatnánk, hogy ne rinyálj, tovább akarsz menni vagy nem.

Másrészt meg el akarják vinni a néni igazolványát, azt meg eleve tilos, mert mindig magadnál kell tartanod tehát szabályt sértesz, ha odaadod.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 01:28:40

@ColT:
nem
a hivatal nem hulye
a segelyhez kell egy copy
esetleg nyugdijszelveny
stb
mert holnap en kerek\
innen
szabo tamas a hulye mert kekeckedik
egy segelyert
ha en itt nem dolgozok 40 orat tudod hany fele adatot kell megadnom, hogy kapjak segelyt?
mar elofordult
eszembe sem jutott reklamalni
orultem hogy segitettek
de Szabo Tamas edesanyjanak szemelyi igazolvanyanak masolata az nem mehet az onkormanyzathoz
kapjal mar a fejedhez
thx

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 01:31:17

@-d(-_-)b-:
nagyon rossz pelda
a sheriff tudja mit tehet
ha nem igazolom magam bevihet a bortonbe 5 orara
de nem dughat seggbe
aztan a biro eldonti mi tortent
namost ha en segelyt akarok, annak meg vannak a feltetelei
en vagyok en
itt dolgoztam ennyi ideig stb
mi a qrwa eletbe kapna segelyt valaki ha a papirjait nem lehet lecsekkolni
magyar okoskodas

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 01:32:58

es tovabbra sem ertem mia afaxto feltek ha egy hivatal lemasol egy kiabaszott szemelyit
banknal nem tema
telefonnal nem tema
de ha anyamnak kaja kell nem adom

operettorszag

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.08. 01:34:19

Nincs ennél nagyobb probléma??? Embereknek összedöntötte a házát az árvíz! Azon agyaljatok!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 01:37:05

@atpijkamo:
azert ez nagy gond
Sazbo Tamas felhaborodik hogy le akarjak fenymasolnia 82 eves edesanyja szemelyijet az ingyen kaja vegett

en telleg beszarok

-d(-_-)b- 2010.07.08. 01:37:33

@hagyma: ha egyszer nem másolhatják le a személyit, akkor ne akarják már lemásolni, mit nem lehet ezen érteni?

A serifes pedig jó példa. Nem nem igazolod magad, hanem egyszerűen megállít és előáll a javaslatával. Mint ezek azzal, hogy le akarják másolni az ID-t. Pedig nem tehetnék. És ti meg azt basztatjátok, aki mondani meri, hogy dehát ezt nem szabad.

Menjen ki két ember a hivatalból, nézzék meg Marinéni igazolványát, majd jegyezzék fel, hogy "megnéztük, télleg Marinéni az."

Az meg már enyhén szólva röhejes, hogy pont Amerikából jön a javaslat, hogy szarjál már magasról a szabadságjogaidra kisköcsög, ha segélyt akarsz.

-d(-_-)b- 2010.07.08. 01:39:45

Etiópiába meg éheznek, szóval mindenki adja el mindenét és adja a pénzt segélyre akkor már. Az árvízkárosultak meg kushadjanak, mert sok helyen már évek óta nem esett az eső.

Megdobbent 2010.07.08. 01:41:30

@hagyma: realorszag lakoja, asszem kimaradtak 3 korbol, azert nem vagod a temat :)

Hivatalnak oke a masolat, nem vitas.

Amit ebben a sztoriban baj: iksz ipszilon akarja elvinni, hogy majd o fenymasoltat, es majd visszahoz, es majd odaad a szolgaltatonak. Ez nem oke, ikipszilon ne ajanlkozzon, mert o nem a hivatalt reprezentalja, csak 1 lotifuti kozmunkas szintjen all, tehat nincs semmi, amiert rabiz az ember ilyesmit.

Ami pedig a hiszteria kivalto oka: minden elbaszott kis bt, kiskereskedo, szodas, jeges elkezdte masolgatni a vevok szemelyiet, aztan vicces volt ezeket 100asaval viszontlatni az utcan szetszorva. Ez ellen jott az ombudsmani allasfoglalas, hogy lofasz mar a seggukbe. Az allamigazgatasra ez nem vonatkozik tovabbra sem.

Ugyhogy a skac elkutyagol anyu szemelyijevel, annak adja, akit illet, o maga visszaviszi es kesz a sztori.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 01:46:53

@-d(-_-)b-:
neked fingod sincs amerikarol
ez latszik
eletedben nem eltel itt
mindig amerikaval takaroztok, hogy igy meg ugy
a nagy faszt\itt rend van
ha en aszondom a unployed officcebe ne masoljak le a jogsimat
es nem adom meg az SSN-met
Ok mosolyognak es jo napot kivannak
en meg nem kapok segelyt
muhhhahaha

amugy 3 hetig voltam segelyen, tehat nem kel ekezni es nem full time cska nem volt meg a 40 oram es kiegeszitettek

megis mi a qrwa annya alapjam admak a segelyt
bemondasra?

ha meg otthon tilos lemasolni az ID-t az a Ti bajotok:)
ja es akkor remelem a masolat nelkul nem kap etelt, foz neki a Szazbo tamas

a sheriff pelda meg nem jo, altalaban kovetika torvenyt
Ti meg otthon szemelyisegjogoskodtok
tudod mi megy itt?
teszem az buncselekmeny
otthon le sem merik irni, hogy cigany
ittt siman leirjak keresunk egy x magas x sulyu fekete ferfit stb
dogoljetek bele az szdsz-be:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 01:51:52

@Megdobbent:
en itt en ilyem ehyeitett sZociali intezmenyekrol olvasok
az enolvasatomban allami
zerv
amugy mint mindtam a benzinkuton megmutataom a jogsinat ha sort veszek
jo, ott nem masoljak le de neha meg az iranyitosamot is elkerik a likorsztorban
Szabo Tamas elvu problemat kreal az anyukaja etkeztetesebol
ha valaki ezt nem latja....

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.08. 01:57:11

@-d(-_-)b-: "sok helyen már évek óta nem esett az eső."

Az lesz a panasz jövőre.

A földművest háromféle kár érheti:
- nagy szárazság;
- nagy esőzés;
- ha egyik sem, akkor a bő termés miatti alacsony felvásárlási ár.

Megdobbent 2010.07.08. 02:01:12

@hagyma: Majdnem oke, nalam az jott le, hogy van ugye a poszter edesanyja, joszerival agyhozkotott, es van mittomen julineni, aki kijar hozza ellatni.

Nah, julineni folyton mondja a szegeny idos asszonynak, hogy na tessenmar ideadni a szemelyit, majd en elszaladok, lefenymasolom, visszahozom, es plane leadom az intezetben.

A poszter nem gondolja, hogy julineni pont jo futar lenne erre a dologra, ezert megkerdezi e-mailben az intezetet, hogy igaz-e a szemelyi masolas.

Es innetol van a bibi:

Azt irjak neki, hogy igen masolnak, de csak azert, hogy allamigazgatasi uton eljusson a kozpontba.

Erre en mennek anyuhoz, mondanam neki, hogy elszaladok, odaadom, hogy lemasoljak, igy lesz meleg ebed, aztan mar hozom is vissza.

Sajna a poszter elovette a passzust, de pont a nem jo helyen lengeti, mert bizony az onkormanyzaton, valasztasi hivatalban, okmanyhivatalban (szoval mindenutt az allamigazgatasban) ugy masolnak/szkenelnek, mint a meszes.

De az is lehet, hogy eleve felreeertem az egeszet, akkor meg lufi igazat vedtem eddig :)))

Megdobbent 2010.07.08. 02:02:11

@atpijkamo: Illetve van ugye a klasszikus:

- Arviz
- Aszaly
- Muszaj

Tudjuk ki mondta ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 02:08:36

@Megdobbent:
en meg ugy ertekelem egy magat onerzetesneka tarto ember takarozik ombudsmanokkal,meh masolasokkal, ahelyett hogy keresne a megoldast, es beletorodne le fogjak masolni az aedesanyja szemelyijet
/ hogy mi baja lehet belole azt nem tudom/
vagy feljar 2 naponta fozn
egyszerre nem lehet szittyanak is lenni meg nemfozni se

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.08. 02:08:54

@Megdobbent: "Tudjuk ki mondta"

Mi 20 éven felüli öregek még tudjuk.

Megdobbent 2010.07.08. 02:16:23

@hagyma: Naigen, onnantol kezdve, hogy megtudta mirol szol a sztori, nem kellett volna az utolso levelet elkuldenie, mert az mar telleg felesleges, plane, hogy ugye a lengetett passzus pontosan nevesiti, hogy kik ne masoljanak: "mobilszolgaltatok, hitelintezetek, ugynokok, munkaltatok".

Tehat neked igazad van abban, hogy bizonyhogy lemasoljak es bizonyhogy joggal.

Nekem meg abban, hogy ne julineni masolja (ha nem bizik benne), hanem vigye be SK. es hagyja menni a dolgokat a maguk utjan.

Szegeny Szabó Tamás igazsaga pedig pontosan 2010. július 5-en, 21:23 idopontban fogyott el, onnantol mar kinossa valt a tevekenysege.

Megdobbent 2010.07.08. 02:18:44

@atpijkamo: Bizonyhogy. De igy koztunk szolva azt hiszem a mai ifjusag meg azokat a vicceit es imporvizalasait sem ertene, amiben nincs Kadar politika...

Ugyhogy velunk hal ki a koztudat 99%-abol.

Nem is baj :)

Jah, jartam kint a sirjanal es a tonna virag tetjere magam is tettem 3 szal viragot.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 02:27:05

@Megdobbent:
azert nem elegendo az abban levo adatok rogzitese
merty csalasra ad lehetoseget
pelda
anyam mondjuk 60 eves
nem jogosult meleg toltott kaposztara
/en meg baszok fozni neki/
neninek itt van 30 rugo irja be hogy 97 eves
ilyen egyszeru
komoluan nemm ertem a problemat
valaki segelyt ker es megtagadja az adatszolgaltatast
akkor sem ertem ha ehhez az imbudsmann gtertyat tart

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 02:37:31

amugy igazan vicces hogy itt sokszor emberkednek
jojo miert nem olvastad el az aprobetus reszt
hulye vagy 3 napon belul nem kotelezo visszacsere;ni
naja majd kimegy pisilni ingyen
ha segely kell
jajj az allampolgari joagaim serulnek edesanyamnak

operettorszag:)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.08. 02:49:05

@Megdobbent:

Hofi:
"Magyarországon az egy főre jutó bunkók száma két fő"

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.08. 02:50:17

De ehhez a hanghordozás is kell, úgy lesz ütős.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.08. 02:58:46

@hagyma: "a hivatal nem hulye
a segelyhez kell egy copy
esetleg nyugdijszelveny"

Pont ez az, miért mindjárt személyi kell?
Nyugdíjfolyósítótól lekérnék, hogy az öreglány tényleg nyugdíjas + tényleg 82, és csók... Faszikámtól kérnének egy nyugdíjszelvényt, hogy tényleg nyugdíjas.

Máris nem kéne személyi.
De ha meg kell, akkor tényleg adja oda... A másolatot legalább.
Mondjuk ha meg személyi fénymásolat kell, akkor a hivatal is elfogadhatná azt amit nem nála másoltak...

Szóval mind a két félnek van baja...

Amúgy az "örülök ha kapok segélyt" hozzállás lenne tényleg a normális.

@atpijkamo: Hofi bárhogyan ütős :)

Rókakígyó 2010.07.08. 03:16:32

Én mindig elképzelem, hogy mi lenne azzal az emberrel, aki mondjuk a telefonbeszélgetéseimet hallgatná le és jólesően gondolok arra a rengeteg alvásra, amihez menet közben juthatna a lehallgatóember. Valóban elvi kérdés a személyi lemásolása, ugyanilyen hülyeség a személyi elkérése nélküli szig szám elkérése ill megadása. Arról nem is beszélve, hogy milyen alapon kéri el egy épület portása tőlem az igazolványszámomat. Gyanús, hogy ők is tudják, h ezt nem tehetik, ezért nem rúgoznak rajta.

Xezs 2010.07.08. 03:24:41

@hagyma: Ne akadj ki nagyon; Magyarország egy olyan ország, ahol mindenki akar mindent, de a hozzátartozó feltételrendszert már nem akarja teljesíteni.

Lásd a poszttolót, lásd a bliccelőket, lásd a tanulni nem, de diplomát szerezni akaró fiatalokat, lásd a KRESZ-t ismerni nem, de autót vezetni akaró embereket, lásd a kockázatot vállalni illetve törlesztőrészletet fizetni nem, de hitelből karibiszigetekre menni akaró panelprolit, vagy a dolgozni nem, de pénzt kapni akaró cigányokat.

Néha durván ki tudok akadni embereken. Volt egy melótársam, az azon kárált, hogy megbuktatták az egyetemen ahova jár pedig puskája is volt. Mikor közöltem vele hogy talán itt az ideje elkezdeni tanulni és nem puskát gyártani, még én voltam hülyének nézve.

A jelen szituáció a következő:

1) a néni nem kap lófaszt se egy fénymásolat nélkül
2) a személyit tilos bárkinek odaadni, kivéve erre feljogosított személynek (rendőr)

Mi lehet hát a megoldás? Kibaszott bonyolult... Drága fiacskája kerít egy fénymásolót (vannak úgynevezett fénymásolással foglalkozó boltok, ahol 10 Ft/lap áron megvan az egész, éljen a 21. század és annak összes fantasztikus vívmánya), lefénymásolja a személyit és odaadja a binyekáresznek.

Ehhez tényleg sokat kéne gondolkodni. Veri itt a nyálát ahelyett hogy ténylegesen a probléma megoldásán törné a fejét. Szerencsétlen 82 éves néni már annyira leszarja arra a pár évre a személyiségi jogait, neki az a lényeg hogy ehessen egy jót legalább napi egyszer, a fia meg itt buziskodik. Én is hasonlóan felbasztam magam mint te, hagyma.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 03:25:53

@ColT:
mia z isren baj van ha egy hivatal elkeri a szemlyidet
mi a fasznak akkor a szemelyi?
elszallt a nagy jogertok agya ottjon
kb 20 eve
jonapot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 03:29:25

@Xezs:
es raqdasul leveliras helyett meg fozhetne is neki:)
egyuttmukodhetne az onkormanyzattal ha nincs lejetosege
nem
a legnagyobb gond le akarjak feny,masolni az anyam szemelyjet etelosztas vegett

nem hiszem el

Xezs 2010.07.08. 03:30:59

@hagyma: Szerintem amúgy a fiacska az örökségre pályázik aztán azért nem intéz kaját az öreglánynak hogy minél hamarabb megpurcanjon. Nem mellesleg történt már nem egy hasonló eset mikor szándékosan nem nyújtották az öregnek a szükséges segítséget.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 03:41:42

@Xezs:
azert ennyir nem emnekk bel, de hogy okoskodas es tudalkossag az tuti
mennete az ombusmanhoz, de anyad nem eszik

mert lemasoljak a szemelyijet
en tenyleg nem ertem
vagy tenyleg hlkye vagyok
nincs tobb opcio

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.08. 03:45:53

@hagyma: Tök mindegy, mind a két fél egy nagy semmin rugózik :D

A másik ok, ami miatt a post szerintem megszületett, gondolom az, hogy ez egy ilyen fasza ország, ahol nyugodtan elvannak az egymásnak ellentmondó jogszabályok... :D

Xezs 2010.07.08. 03:53:58

@hagyma: Csak vicceltem, nyugi.

Én megmondom miért nem érted: mert már rég elmentél ebből az országból. Biztos ámerikásban is vannak kicsinyes emberek, de itt nálunk sokszor a hideg kiráz a hülyéktől, annyira siralmas a helyzet.

Teljesen mindegy, hogy BKV utazóközönség, főiskolai csoporttárs vagy épp munkatárs az illető, mindig meg tudnak lepni az emberek olyan kicsinyességgekkel mint a poszttoló.

Ja de ma jóarc voltam, egy öregnek segítettem Auchanban beütni a kódot a zöldségmérlegen :) Ez most csak így eszembe jutott, múltkor volt valami poszt "nyuggerek tetriszeznek" vagy valami hasonló :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 03:54:47

@ColT:
ertsd mar meg
ha kerek valamit
akkor teljesitem a felteteleket
/ mont mondtam ez mindig termeszetes egy multinal, dehogy lemaasoljam az onkormanyzatnak/

operettorszag:)

SzaGyu 2010.07.08. 04:42:21

Még hogy nem szabad lemásolni a személyi igazolványt?!
Ugyan már. Meglévő családi pótlékot utaltattunk számlára és levélben minden okmányról (személyi, lakcím, adó kártya) fénymásolatot kértek és csatolni kellett a banki számla kivonatot. Ráadásul 3 hónapig leveleztünk a ceglédi hivatallal és addig "természetesen" egy fillért sem adtak. Nem folyósították tovább postai küldeményként, hanem egyszerűen felfüggesztették az "ügyintézés" idejére. Állam és bürokrácia egy és ugyan az.
Ja igen. És ha pl. telefont vesz az illető a mobilcégek lemásolnak mindent és a fénymásolatot aláíratják. lehet tiltakozni ellene vagy megtiltani, de akkor nincs mobil.

Ilyen egyszerű. HÉÉÉ emberek. Hol is élünk?! (Magyarországon)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.08. 05:15:55

@hagyma: Ezt én értem is, csak a postoló nem.
Magam csak azon akadtam le, hogy az állam ilyen marhaságokon rugózik + ellentmond saját magának is, és ez senkit nem zavar.
Tehát ha az ombudsman azt mondja, hogy törvényellenes, akkor az vagy mindenkire vonatkozik, vagy az ombudsman többi döntése is ennyit jelent - semmit - vagy akkor minek ombudsman...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 05:20:39

@ColT:
na ez a igazan jo kerdes
a euvilagon semmi szukseg ra

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 05:31:33

valaki
leginkab az szdsz
aszitte majd valasztunkvalakit aki megved minket
ezert sokat fizetunk neki e s O figyel
normalis heluem ezt toyenynek es birosagnak hibjak
ha normalis torvenyek vannak mia gaszomnak ombudszman
ja
jol hangzil
csal lpzben Kuncerol meg
arrpl a daureros dajureol sem hallok semmit
eskuszom nem jut eszembe a neve

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 05:34:37

valami Ivan

tenyleg elfelejtettem

Megdobbent 2010.07.08. 05:47:13

@atpijkamo: ugyano, ugyanakkor:

"Magyarorszagon analfabeta NINCS!"

....

"... osszeirva".

Durva, na :)

@hagyma: inkabb legyen mar dramaorszag, az operettek altalaban derusek, mi meg itt osszeszoritott anusszal es foggal vicsorgunk egymasra, mikozben nagyvezerunk minden otlete falra lesz fuggesztve :/

lepojka 2010.07.08. 06:05:22

Az öregségi nyugdíj igénylésemkor is lefénymásolták a személyim, most mit bassz@ak neki, mondjak le a nyugdíjamról?!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.08. 06:25:42

@hagyma: Hát így működve nem is van értelme.

Ombudsman azért lenne, hogy ha kibaszik veled az állam, vagy annak egy része, akkor megvéd esetleg.
De ha ennyi súlya van a szavának, akkor lófasz.
Persze ez azért így van, mert ha valódi hatalommal is bírna, akkor a Magyar Állam (+ szervei) nem szopathatná kedvére az embereket.

LXIX 2010.07.08. 06:56:32

A személyit le kell fényképezni, majd kinyomtatni a megfelelő méretben. Majdnem olyan, mint a fénymásolat.

Mylady 2010.07.08. 07:08:55

De utálom az olyan megjegyzéseket, hogy etesse, gondozza ő az anyját.
Gondolkozzatok már!

Nincs ám mindenhol olyan helyzet, hogy ez megoldható legyen.

Nézzük az én esetemet:
80+ nagymama, 3 unoka él. Egyik 100, másik kettő 200 km-re.
A nagymama 24 órás felügyeletre szorul. Nem beteg, csak idős.
Milyen megoldások léteznek?
1. odaköltözik valakihez
én lakom a legnagyobb lakásban (másfél szoba)
harmadik emelet, lift nincs
magyarul: ha valaki oda felcipeli a mamát, akkor onnan már kimozdulni nem tud
felügyelet: nincs megoldva
vagy hagyjam ott a munkám? de akkor miből fogunk megélni, rezsi, lakáshitel stb

2. odaköltözik hozzá valaki
tök jó, csak ki fogja a lakását, állását feladni azért, hogy a mamát ápolja?
és miből fog megélni?

3. állandó ápoló személyzet fogadása
az minimum 2 ember
lehet számolni

4. szociális intézmény
szakszerű, folyamatos felügyelet
megfizethető áron

hozzáteszem, alapvetően egészséges, azaz hosszú évekre megfelelő megoldást kell találni

kiváncsi vagyok, ki tenné meg azt, hogy feladja az állását, lakását és vállalja, hogy egy idős embert ápol napi 24 órában éveken keresztül
és arra is, hogy mit fog csinálni utána
hogy talál majd állást pl 40 felett úgy, hogy előtte évekre kiesett a szakmából

Mylady 2010.07.08. 07:14:10

hozzáteszem, a másik nagymamámnál nem volt ilyen gond, haláláig ép volt testileg, lelkileg
nem kellett gondozni, csak ellátni
azt megoldotta a család

Kivancsi 2010.07.08. 07:15:03

Az en storym a szemelyivel!!!!

Amig katona voltam le kellett adni a szemelyit.....

(idopontok miatt gyanitom)

Ez ido alatt valaki az adataimmal visszaelve bemett az onkormanyzathoz, hogy elvesztette a szemelyiet..

- Kapott uj szemelyit az en nevemre adataimra...
- kijelentett a kerobol ahol laktam
- bejelentkezett mashova
- vallalkozas csinalt a nevemben
- bankszamlai voltak a nevemben
- adozott a nevemben
- fizetett mindent ADO, TB, ntugdij a nevemben

Szerencse hogy:
- valszeg legalizalta magat vmi kulfoldi?
- nem NAGY csalast akart csinalni
- nem nosult meg
- nem halt meg

10-15 evvel a tortenet utan is folyamatosan hol itt hol ott elobukkan a dolog.. azaz APEH, nyugdij, TB, stb..
folyamatosan magyarazkodnom kell es persze a rendorsegi feljelentes es nyomozas lezarast lebegtetnem..

1. Rendorseg nem talalta meg, bena faszok hisz aktiv hapsi volt valahol valaki leadta neki a drotot :):)

2. pl mint erdekesseg: mentem volna nosulni es szolt volna valaki hogy bocsi te mar hazas vagy 3 eve :):)
vagy bocsi te mult evben meghaltal :):)

Szoval csak ovatosan azzal a szemelyivel!!!!!

Ugyandehogy (törölt) 2010.07.08. 07:19:03

@hagyma: szia.
mi baja lehet belőle? elég sok mindenre lehet használni egy személyit ebben az országban, pont azért, mert nincsen rend. egy személyivel kölcsönt lehet felvenni (82 éves néninél nem jétszik), el lehet adni a feje fölül a lakást, rá lehet íratni egy kft-t, mint kaya ibrahimra. csak az kell hozzá, hogy jucika, az ápoló és az becstelen ügyvéd összejátsszanak.
mindezt be lehet takarni az államkincstárral, és ettől lesz banánköztársaság.

egy központosított, civilizált országban elegendő lenne egy nyilatkozat, két tanúval, rajta a személyi igazolvény számával. ugyanis a MÁK ennek alapján simán le tudja kérdezni a BM-től, hogy kifijaborja a néni és hány éves, és még ezernyi dolgot. mert megvan hozzá a jogosultsága.

az SZKSZA (legyen az bármi is) pedig csak ne biztosítgassa magát másolásokkal, mert NINCS joga hozzá, és ne takarózzon a MÁKkal.

és igenis kellenek az ilyen Tamások, akik megbaszkodják a rendszert, ha az rossz.
pitinek tűnik a probléma? a néninek ez az élete.

ember a holdon? 2010.07.08. 08:17:05

én a levél olvasását már itt abbahagytam volna: alapszolgaltatas@yahoo.com.
Ha ennek a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ-nak még egy normális e-mail címe sincs, akkor nem is kell sokat várni.
Másrészt nálam yahoo, hotmail stb. levelek ->spam->törlés

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 08:22:32

@Babette_:
igen ez gondolom gyakori
lemasoljak a szemleyit etelhordas celhabol es eladjak a hazat a hivatalnokok
hat az en maosik orszagom az USA akkor nemc ivilizalt
mindent masolnak
de egy masolattal semmit nem tudnak eladni a fejem felol

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 08:26:33

ka mert a fenymasolt faszsag jo a szocialis munkasnak, jogy kihordja a kajat de igen messze van attol, hogy megvegye a hazamat vele
uppsz

Gyakori · http://kerdestar.hu 2010.07.08. 08:26:51

Ha ennyire zavarja a személyi lemásolása miért nem kér kaját valamelyik ételszállítócégtől.
Ennyi.

esef 2010.07.08. 08:27:59

@hagyma:
Amerikában az agymosott helyiek és a bevándorlók gondolkodás nélkül odaadják a papírjaikat vadidegeneknek, hogy lefénymásolják?
Csak mert itthon én is bemutatkozhatok, hogy a magasságos Minisztériumból jöttem és ez meg ez kellene, adják ide, becsszóra visszahozom. Sokan oda is adnák... Szerinted szokott lenni Mo.-n visszaélés lopott/talált személyivel?

esef 2010.07.08. 08:32:09

Az volt, hogy a posztoló lefénymásolja és odaadja a másolatot? Esetleg személyesen beviszi és a szeme láttára lemásolják és visszaadják neki.

kakukkonfoot 2010.07.08. 08:33:29

Tényleg nem értem az embereket. Ha le van írva valami, hogy tilos, akkor állam bácsi ne akarja azt. Ezt olyan nehéz megérteni ? És itt most ne az idő néniből induljatok ki. Nem sok fantáziátok van, ha nem tudjátok elképzelni miket lehet egy másolt személyivel csinálni. Sajnos ez egy ilyen világ. Amúgy meg a tököm tele van azzal, ha egy állami intézmény olyan adatot kér tőlem amit tudnia kellene. Ha az állam adja ki a szem. ig-et, akkor nyilván megvannak a központi nyilvántartóban az adatai, tehát állam bácsi pontosan tudja, hogy a néni hány éves. Ez olyan aranyos mint amikor tőlem forszírozták az adóhivatalban az adóazonosító számomat. Mondtam, hogy én azt fejből nem tudom de ha esetleg megnézné, ha már maguk adták. LOL.

Greg Popafox 2010.07.08. 08:34:13

@hagyma: Könnyű külföldről pofázni, gyere haza aztán élj a hazai körülmények közt :D Vagy intézd el a nénit vagy nekem mindegy, de más fejlettebb (kb. minden más ország fejlettebb már) országból baromi korrekt a hazai viszonyokat szapulni és oltani az olyat, aki az ilyen szar hazai dolgok közt él. Meg elég gáz az "operettország" kiírás minden negyedik válaszodon, no mindegy. Egyébként mi magyarok ékezettel írunk :D

Miigeii 2010.07.08. 08:35:58

A CIB bankban tőlem megkérdezték,hogy hozzájárulok-e, hogy lefénymásolják.

esef 2010.07.08. 08:40:56

@geribácsi:
Hagyma már nem magyar. Ő büszke amerikai!

@Miigeii:
Tőlem meg a K&H-nál. Visszakérdeztem, hogy mi van ha nem adom. Akkor nincs számlanyitás...

_John_Doe_ 2010.07.08. 08:41:34

Ha pedig arról szólna a poszt, hogy a néni házát eladta a személyi birtokában a lakásmaffia,
jönne 238 hozzászóló, hogy miért is adta oda a személyiét, hiszen mindenki tudja, személyit nem adunk oda csak rendőrnek,
tehát a posztoló az idióta.

Faszért nem lehet felfogni, ha valami nem törvényes, normális ember felháborodik az alkalmazásán. Csak a birkák nem.
Sőt.
hagyma gondolom azt is normálisnak tartaná, ha munkát csak úgy kapna, ha előtte seggbe gyakná a leendő főnök. Mert ugye mi a fenét szövegel, ha csak így megy, akkor így megy. És már tartaná is a fenekét.

SomethinWild 2010.07.08. 08:46:25

@atpijkamo: Nem agyalok. Adakoztam telefonon, adakoztam személyesen. Évekkel ezelőtt, amikor még Baranyában laktam és volt rá lehetőségem, Dunaszekcsőn még gátat is raktam, középiskolás létemre. Az árvíz vis major, se te, se én nem tehetünk róla, a tulajok sem, de ne is csináljunk belőle túl nagy felhajtást, mert nem fogunk tudni változtatni semmi.
@hagyma: te miért írsz versformában? Egy E.A. Poe veszett el benned :))))
@posztoló: nem érdemes egy rendeleten rugózni, pláne nem érdemes az SZKSZA-t piszálni, mert ők ezen a gyakorlaton nem változtathatnak. Jogotok van nem odaadni a másolatot, de akkor az SZKSZA nem fogja megkapni az édesanyád után járó támogatást, tehát nem lesz ingyenétkezése. Inkább megoldást keress, ne problémát generálj.

anarch 2010.07.08. 08:47:38

alapszolgaltatas@yahoo.com ?!? :) Az első gondolatom az volt, hogy valaki keményen adathalászik :).

esef, visszaélés lopott személyikkel? Magyarországon? Ugyanmár, hát be lehet regisztrálni Magyarországon céget halott / nem aktív emberek személyijére? Ugye hogy nem, soha nem is volt ilyen :). Minden nagyon szép, minden nagyon jó :)).

T2006 2010.07.08. 09:08:29

@hagyma: "igen ez gondolom gyakori
lemasoljak a szemleyit etelhordas celhabol es eladjak a hazat a hivatalnokok" Biztos nem gyakori, de a néninek bőven elég ha csak egyszer fordul elő és pont vele. Ennek analógiája: Minek biztosítás, mennyire gyakori, hogy leviszi a szél a tetőt?!

T2006 2010.07.08. 09:10:30

@_John_Doe_: Pont ezt akartam írni! Mind itt ekézné a nénit/posztolót, hogy miért adta oda, pedig mindenki tudja, hogy nem lehet.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 09:16:55

@esef:
ebben az esetben a posztolo is tudha
ezek a kajat hordo emberek
csak pmbidsmanozik
@geribácsi:
eszem agaban sincs haza menni
itt a csaladom a munkam
en oszt nem szapulom a hazai viszonyokat
csak ezt szeretnetek kihallani
ez ilyen kenyszerkepzet
reflex
eppen azt szerettem volna mondani
nem kell bszarni ha balaki copyt ker a szemelyidrol aki hivatal

mi meg nem irunk ekezettel pedig en is mafyar vagyok
hehe);

hat azok vagytok
operettorszag
itt is sok mocskos dolog van de magyarorszag
kifejezett operettorszag
a 23 millio telefonnal
a reszletre vett kocsikkal
a nagykeprmtos tv-kel
az osztrak hutokkel
a devizahitelekkel
azok vagytok
operettorszag
tetszik nem tetszik

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 09:19:33

@T2006:
a gond itt az, hogy rokon es a neni is tudja
ezek a kajahordok
de rokonugy gondolja a z anyukanak jar a kaja
/nem tole/
de sulyosan serti a szemeljyisefi johayit ja lemasoljak az ID-jat
olvad el kerlek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 09:21:52

ahelyett hogy orulne hogy helyette az annyanak visznek etelt
egy fakken fenymasolaton cirkuszol

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 09:23:45

@hagyma:
mert serti az anyujkaja szemelyisegi jghait

en komoluan beszarok
fozzel anyadnak aki felnevelt!!!!!!!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 09:29:07

Tisztelt Szokoli Erzsébet!

Ebben az esetben kérem szíves segítségét annak kiderítésére, hogy ki adta ki a belső utasítást a gondozóknak az étkezési szolgáltatásra történő igény rögzítésekor a személyi igazolványról történő másolat készítésére, illetve hogy Ön valóban egytetért-e ezen gyakorlat szükségességével?

Üdvözlettel:

Szabó Tamás

ezt leirni pont egy paptikasktimpli amamanak

idoben

maya40 2010.07.08. 09:30:37

Sok mindent írtatok itt részben okosat, részben zavarba ejtőt.
Had mondjak el pár gondolatot.

Egy 80 fölötti idős asszony iszonyúan kiszolgáltatott, és tényleg kell valaki, aki segít neki. Én is teszem egy rokon nénivel, aki már járni is nehezen tud.
Elköltöztetni?
Sokuk abba hal bele, mert kirángatják a megszokott környezetükből őket.
Láttam ilyet is.
Azt nem tudom, hol van a szövegben, hogy a fia nem csinálhat másolatot az igazolványról. Gond nélkül megtehette volna, és ráért volna aztán levelezgetni.
Abban igazuk van az aggódóknak, hogy kétszer se biztos, hogy a fénymásolási procedúra alatt nem csúszik be valami gikszer, akár szándékos disznóság. Nap mint nap olvasunk olyat, hogy öreg emberekhez hivatali személyeknek álcázott valakik jutnak be, mert ők gyanútlanok és tényleg nem tudják már követni, hogy mikor melyik igazolvány a hiteles, sőt a legtöbben nem is merik kérni.
Rendőrnek?
A múltkor pont ilyen bűnügyről szólt a hír, nyomozónak álcázott szélhámos tolvaj pakolt ki egy nénit.

Az meg, hogy az állam szarik a saját szabályaira nem újdonság. És az sem, hogy a hivatalok egymásra tolják a felelősséget. Sőt:
A Nyugdíjfolyósítóval éveken át hónapokig tartó levelezésben voltuk a saját vízfejűségük miatt.
Egyszer tévedésből csak egy példányban küldtem be a szükséges papírokat, és rá egy hónapra kaptam egy levelet, hogy ismét felfüggesztik az árvaellátás fizetését, mert valamelyik aktakukac nem kapta meg a saját példányát. Mert erre nem képesek, hogy felvegyék azt a kicseszett telefont, és megkérdezzék egymást, hogy van-e vagy nincs papír.
Helyette inkább elölről kezdték volna a herce-hurcát.
Sajnos ez itt a tintanyalók országa, ahol bármit lehet, csak nekünk "eccerűknek" kuss a nevünk. Ennyit a rendszerváltozásról!!

Rosszindulatú Vászka 2010.07.08. 09:30:57

@hagyma: te nagv vagy magyar, te idegenszívű cenk hazaáruló vagyol csak, hiába is feszítel itten a műbölcsész programozó dialektikával ékezet nélkül. Fogaggyunk, hogy még a kocsidon senincs csíkos matrica :P

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 09:35:45

@Rosszindulatú Vászka: en teljesen egy
idegensivu hazaarulo vagyok
ez regen nem kerdes
mebetni fogsz bolcsesz is
de nem fogom fe miert problema vaalkainek, hogy lell masolat arra jogy etessek az annyat

nezek ki a fejembol
iszok meg egy sort
ez mar 1,2 liter
Mary le fog baszni

Rosszindulatú Vászka 2010.07.08. 09:41:26

@hagyma: azér mer én is rühellem, mikor portás meg bisztonsági őr elkéri, mer de. Nomeg a szig. szám+cím kombóval faszányoasn leht visszaélni, bkv-lógások ésatöbbi. Kiadod a kezedbűl, osztán döbensz mijen csekkeket meg bűntetéseket kapsz mikor ott se voltál. Szig.-et csak és kizátólag rendőr kérhet. Azért.

Magyarvagyok_Nemturista 2010.07.08. 09:49:57

Ki a f*szt érdekelne, hogy le kell másolni a személyit, ha emiatt éhezik az anyám? Lemásolom és utána cirkuszolok vazzeee!

Ha kell a bibliát is lefénymásolom, ha valamelyik családtagnak arra van szüksége!!!

Meg van ez az ember hülyülve???

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 09:51:08

@Rosszindulatú Vászka:
jat mifelnk kerhet aki munkat akar adni
aki apartamnt akar adni
aki segelyt akar adni
stb
ha valakinek az a problemaja hogy kell egy masolat az annya szemlyijerol, hogy etessek...
no comment
bizony bazmeg ha olyan epuletbe megyek rneg kell mutatnom
sokszor ha csak egy barba is
/videken kocsma/

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.08. 09:51:57

@szily: Waaaaaaaaaazz, ezmiezaizé-e:
"rákszabásúésszel"
He?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 09:56:15

nekem meg aludni kene mindjart 4 ora es hulyesegeken vitatkozom
mondkuk ma offos vagyok

Rosszindulatú Vászka 2010.07.08. 09:59:56

@hagyma: ácsibácsi, a régifajta szeméjiben mindenféle adat benne van, amivel remekül lehet szélhámoskodni. A nagyon régifajtában még a szeméji szám is. Ha meg valaki szélhámoskodik vele, a vétlen júzer járhat bíróságra évekig.

Amúgy a sztori télleg vicces.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 10:03:50

@Rosszindulatú Vászka:
aggya etelt mert nekem jar
de nem mutatom meg hogy 82 eves vagyok
bibi

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 10:07:56

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő):
itt az ido valojaban
a neninek vigyen valaki egy borsolebest vagy ilyesmi mert a fia nagyon kemeny

Rosszindulatú Vászka 2010.07.08. 10:18:26

@hagyma: "Székesfehérvári polgárként fordulok Önhöz" :)))

Vagyishogy már az aufstang is fles.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.08. 10:26:20

@maya40: "gyanútlanok és tényleg nem tudják már követni, hogy mikor melyik igazolvány a hiteles"

Nem sok igazolványról tudnám megállapítani, hogy hiteles-e. Mondjuk egy hiteles rendőrigazolványt is régen láttam, nem tudom mik a formai kellékei. Gyanútlan vagyok-e?

kukatr 2010.07.08. 10:27:48

az oké, hogy ha ez a feltétel, akkor eleget teszek neki. de hogy leosztani mást mert valaki meg mer kérdőjelezni egy ellentmondó szabályt. bazmeg, ennyire diktatúrában akarunk élni? és ha három év múlva a munkanélküli segélyhez a levágott kisujjad is kell, akkor hagyma mit fogsz csinálni? direkt sarkítottam.
arról nem is beszélve, hogy ki tudja milyen adatvédelmi elveik vannak. lehet két hónap után kibasszák a kukába, aztán valaki meg felhasználja. meglepően kevés adat is elég a visszaélésekhez. csak ez nem tudatosul meg senkiben sem, még az információs társadalomban született generációnál sem.
hagyma, annyiban van csak igazad, hogy ha jót akar az anyjának, akkor másoltassa le az igazolványt. ennyit elég lett volna írnod. a többi agymenéseddel meg maradj amerikában. a hozzád hasonlók hozzáállása engedélyezi a kisemberek kihasználását...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.08. 10:34:34

@kukatr: "ki tudja milyen adatvédelmi elveik vannak. lehet két hónap után kibasszák a kukába"

Ez valós lehetőség, sajnos.

"meglepően kevés adat is elég a visszaélésekhez."

Hát ha kukáznia kell az adatokért, akkor meglehetősen kezdő csalóról beszélünk.

KCB 2010.07.08. 10:41:07

OTP-ben is kérik számlanyitáskor.

Én mindig azt mondom hogy nem járulok hozzá. Oszt ugyanúgy megkapok mindent. Nem szabad lépten nyomon megengedni.

macskond 2010.07.08. 10:42:21

Azt irja itt valaki hoyg a _lánya_ személyi száma 3-mal kezdődik!
Javaslom sürgősen nézzen a pelusba mégegyszer, mert eszerint inkább fia van! :-)
Javasolt olvasmány: hu.wikipedia.org/wiki/Szem%C3%A9lyi_sz%C3%A1m

A személyiszám felépítéséről.

varvizib 2010.07.08. 10:44:27

Ha tényleg törvénytelen a személyi másolása, akkor miért nem perelik be az Államkincstárat, a mobilszolgáltatókat, a bankokat stb? Ha tud minderről az ombudsman, miért nem tesz hivatalból feljelentést?

Nevetséges, ahogy a posztoló beleköt ebbe a kis cégbe, gondolom azért őt támadná, mert a nagyobbak ellen már nem merne perelni. :-(

Amúgy személyit soha senkinek nem adnék oda, ha másolnák, akkor is csak előttem tehetnék.

Ha konkrétan velem esne meg ez a történet, akkor 1. nem adnám oda a személyit, legfeljebb abba mennék bele, hogy az Államkincstárhoz személyesen beviszem és ott, a jelenlétemben lemásolhatják a saját felelősségükre 2. vagy keresek másik céget.

kukatr 2010.07.08. 10:48:23

@atpijkamo: nem kell neki. de ha tudja, hogy náluk találhat olyan iratokat, akkor fog ott kukázni.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.08. 10:51:21

@varvizib: "ha másolnák, akkor is csak előttem tehetnék."

És akkor mennyivel vagy beljebb?

"vagy keresek másik céget."

Ingyenkaját kevéstől kapsz.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.08. 10:59:58

Ezérttartittazország!

Ez már a hétvégi?

FPéter 2010.07.08. 11:02:37

Ez tipikus szarrágás. Ombucman meg ilyenek? vazze odaadják másnak a segélyt vidáman! Csodálom az ügyintéző hölgy nyugalmát, hogy az ilyen kekeckedő szarrágóknak ilyen higgadt, udvarias levelet ír. Viszont valószínűleg lenne fontosabb dolga is, ergo te most károsítod a magyar államot, közvetve engem is. Ki fogja a hölgy idejét kifizetni?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.08. 11:03:43

@atpijkamo:
<LÁJK>
Megalapítottam a "Lájkolom a hétvégit!" csoportot.
Kövesd te is a fészerben!
</LÁJK>

T2006 2010.07.08. 11:03:51

@hagyma: Elolvastam! Itt a városban is volt 20 évig megbecsült postásnő, aki egyszer bekattant és 600rugóval meg megpattant! Senki sem gondolta volna róla! Szerintem.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.08. 12:04:08

@atpijkamo:
Pedig egy jó hétvéginél csak két jó hétvégi jobb!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.08. 12:19:15

Blogmotor, blogmotor, mi szopni járunk ide.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.08. 12:21:01

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Tudod mi a különbség egy krokodil közt? - Minél zöldebb, annál úszik.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.08. 12:26:58

@atpijkamo:
Ez kísértetiesen hasonlít a medve által feltett kérdésre, amit a krokodilszínű vadásztól kérdezett anno decima.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.08. 12:36:49

A szkinhed éjszaka sétáltatja a pittbullját a parkban. Szembe jöm vele egy alacsony vézna ember, aki egy zöld kutyát vezet pórázon. A szkinhed diadalmasan adja ki a parancsot: -Ölj! És a pitbull támad, de a zöld kutya útját állja, és szétmarcangolja a gyanútlan harci ebet. A szkinhed megszeppenve figyeli az eseményeket, majd a töle telhetö udvariassággal megkérdezi:
-Mondja,fater,mennyiért vette ezt a kutyát?
-Öt ezer dollárért!
-Mennyiért???
-Igazából csak kétezer dollárba került a krokodil, de háromezer volt a plasztikai mütét.

szekertabor · provo.blog.hu 2010.07.08. 12:39:46

Egy banknál még megértem, hogy nem bíznak a dolgozóikban, ezért elkérik az okirat másolatát is a visszaélések kontrollálása végett. Megértem, de nem helyeslem!
Na most állami hivataloknál és államszerveknél teljesen érthetetlen, hogy az adatbázisuk helyett a személyi igazolványom másolatának a küldözgetése képezi egy jogosultság megállapításának az alapját. Mert azt nekem ne mondja senki, hogy nem szerepelnek az adataim a központi adatbázisukban! Ha pedig ott vannak az adataim, akkor tessenek ott megnézni.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.07.08. 13:01:13

@szekertabor: egyrészt olvass vissza kicsit. A Nagy Vízen Túl sem így múkodik. Másrészt átsiklasz egy apróság fölött: ABSZURDISZTÁN!

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.07.08. 13:14:28

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): én pedig ..
<LÁJK>
Lájkolom a Hivatali Bürokráciát
</LÁJK>
követheted a Sün fészerében ... vagy nemt'omhol :D

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.08. 13:19:07

@szekertabor: "Mert azt nekem ne mondja senki, hogy nem szerepelnek az adataim a központi adatbázisukban"

Ha meg pillanatra felteszük, hogy valóban nem tudják, melyik állampolgár mikor született, akkor fotosoppal elég könnyű szig fénymásolatot készíteni, mindenesetre nagyságrendellek könnyebb, mint egy központi adatbázist meghekkelni. Ki kér ingyen ebédet?

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.07.08. 14:20:46

@atpijkamo: énénén, de a személyimet nem adom :P

AlulírottFentemlített 2010.07.08. 14:40:39

Ha lemásolják a személyimet, akkor fizetnek utána jogdíjat az artisjusnak?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.08. 14:41:43

@donfuligjimmy: Nem is kell. A valós adatok csak összezavarnának. Te leszel Mari néni.

.lll. 2010.07.08. 15:11:01

LÁJK
nikkászévérimánó
Lájk

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.07.08. 15:31:34

röff röff.

kedvezményes étkezést csak őstermelőtől!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.08. 15:39:31

@hagyma: Mint látható, itthon az is esetleges.
Más esetben ha valami alkotmánysértő, mekkora hiszti van - ebben az esetben meg senkit nem zavar.
Sima kis alkotmánymódosítás megoldaná pedig, hogy állami szerv lemásolhatja, de pl. ki nem adhatja, és csók.

Dr. Kix 2010.07.08. 15:40:12

SünBook-ot kellene alapítani, én mondom! Lehetne Edézni, vagy Baccpalucsozni, illetve Aldizni a cikkeket!

2010.07.08. 16:07:09

fény másolás nagyon nem oké. miért kell másolni a fényt ? nem jut mindenkinek elég belőle ? csináljanak nagyobb ablakot vazzz.

upci 2010.07.08. 16:08:19

El kell vinni személyesen egy fénymásolatot csináltatni a saját kontódra (lehet vagy 150 Ft), beadni a kérelmet az étkeztetésre, és akkor illetéktelenek nem tudnak a hiteles személyivel visszaélni... nehogy már csak az ápolónéni tudja ezt elintézni... ennyi intézkedés beleférhet a posztoló idejébe... vagy nem olvastam elég figyelmesen... or what?

englandboy 2010.07.08. 16:12:30

@hagyma:

lehet rosszul látom de ez itt egy elképzelt párhuzam

szoptato anyuka -vs- másolt személyi

szoptato anyuka esetében 2 tényezö

anyuka-bunko alkalmazott

másolt személyi esetében 2 tényezö

82 éves mama-bunko hivatal

az elsö esetben nagy vehemenciával támadtad a másik felet hogy biztos lett volna hely szoptatni

második esetben biztos az a megoldás hogy föznek a mamának????

2010.07.08. 16:13:00

@hagyma: látom bepörögtél... hogy mongyák nálatok? izibébi, ízi rájder öcsém !

upci 2010.07.08. 16:16:22

amúgy @hagyma: mi volt veled? elég nehéz olvasni a mai irományaidat :D maradt még sör? :DD

englandboy 2010.07.08. 16:20:57

HELP

;n most elolvastam figyelmesen

most akkor ki kicsoda ebben a történetben??????????

SEGÍCCSEN VALAKI!!!!!!!!1

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.08. 16:25:48

@englandboy: A hivatal, az valójában Britney Spears és az orosz maffia.
A postoló a hülye, és egyébként ő maga VI Lenin.

englandboy 2010.07.08. 16:28:49

@ColT:

köszönöm

igy már minden ok

englandboy 2010.07.08. 16:39:07

a történet szereplöi

jori bandi
szokolai böbi
szabo tomy
az éhes nagymama
a személyi igazolvány
a fénymásolo
egyesitett szociális intézmény ESZI
székesfehérvári kistérségi.... SZKSZAK

A rája szarik rája 2010.07.08. 17:29:48

<LÁJK>
Lájk is Life
</LÁJK>

A Tyne folyó déli partja 2010.07.08. 20:16:17

@hagyma: lemásolják? én az eredetit kell küldözgetni, amit aztán minimum hat hétig nem kapsz vissza, esetleg, írtam már sokszor, csak lazán elveszti az útleveledet, személyidet a Home Office...

A Tyne folyó déli partja 2010.07.08. 20:24:23

@ColT: gondolom, mert az a fő irat otthon...itt meg mindenhez útlevelet kérnek (amivel nem is rendelkezem), ugyanaz. kell egy fő, azonosításra szolgáló irat, azért.

A Tyne folyó déli partja 2010.07.08. 20:27:48

@hagyma: ezt én se nagyon értem, h. vajon mire is van, ha a hivatal nem kérheti el..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 20:30:02

@Kulics: @upci:
hat oregsegemre mar 3 sor ennyit tesz velem
bar igazam volt
van
lesz
ma nem iszok ma Mary itt lebzsel mellettem
tenyleg nem ertem az embereket neha
kiakadnak a semmin

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 20:33:40

@Animacs:
eredetit csak masolashoz adom ki a kezembol az teny
de ebben az esetben tuti volt nem csaloval allnak szemben
elvi kerdes lett belole
ez mar a hetvegi?

upci 2010.07.08. 20:37:29

@hagyma: mennyivel másabb látni a közlendődet :D
Mary nem bírja ha sörözöl? or what?

upci 2010.07.08. 20:38:48

@upci: akarommmmondani másabbul néz ki vagy miaszösz :S ehh lehet kéne 1et innom nekem is, valszleg napszúrást kaptam, annyit tologattam a fűnyírót :D

A Tyne folyó déli partja 2010.07.08. 20:39:19

@hagyma: ja, míg olyan országban vagy. briteknél kellett WRS-t csináltatni (worker's registration schemet), és bizony az EREDETI dokumentumhoz ragaszkodtak. le is írták a papírban, h. másolatot nem fogadnak el. úgyhogy, ha csak az egyik van (mint most nekem,csak személyi), akkor bizony kénytelen voltál nélkülözni egy jó ideig...közben meg próbálj ügyeket intézni, és reménykedj, h. nem keverik el. ahogy utánaolvastam a témának egy iwiw fórumon, az állítólagos hat hét helyett van, aki hat hónap, más másfél év után látta viszont a dokumentumját. ehhez mit szólsz?

meg főleg azok, akik azt hiszik, h. a nagy nyugaton minden tökéletes...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 20:40:58

@upci: ah 1-2 doboz nem problema de tegnap ejjel tenyleg faradt voltam
no kaja
melo
es fenn voltam 4-ig
megesik mindenkivel
es meg a posztolo is felbaszott:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 20:44:51

@Animacs: angliabn dolgoztt a fiam
meselt
mondjuk gorsan visszajott
ja amugy a hivatloknal lehet szivni itt is

a kereskedelem-vendeglatas nagysagrendekkel jobb

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 20:51:55

mondjuk ha egy hiavatalnok azt mondja adjam oda a jogsimat
akkor nyugodtan mondhatom
nem adom
leokezza es ezentul az ugyem nem lesz elintezve
de lehet ezt mar mondtam mult ejjel

upci 2010.07.08. 20:53:40

@hagyma: nem piszkálni akartalak, félre ne értsd, és a felb@szást is megértem :D

SÜN 2010.07.08. 21:11:41

ha zabálni akar ad egy fenymasolatot a szemelyirol .. ez ennyire egyszeru

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.07.08. 21:46:12

@hagyma: ha jól tudom, te is itt születtél, operettországban. én is sokat szidom, nagyon. de: én itt maradtam szopni, pedig könnyebb lenne (?) kint, helyiek által lenézett, balkáni kis senkiként mások szaros segge alatt törölgetni a széket, meg a félig megemésztett zabálnivaló-maradékát kivakarni a tányérból a többi vendégmunkással együtt. nyilván felemelő, gondolom. ez eddig rendben is van, valaki ezt az utat választja, valaki meg nem. viszont kár hőzöngeni olyan dolgokkal kapcsolatban, amiket mi itt a saját bőrünkön, blablabla, stb.,stb.
gyanítom, hogy a srácot az ELVI része irritálja, és - tökéletesen megértem. nyilván nem hagyja az anyját ellátatlanul. (ez a vádaskodás is meglehetősen magyaros, khm...)

az meg, hogy mindenféle gyanús tex-mex gas station faszinak átadod a személyidet... hát, te tudod.

bocs, de szerintem most túlzásba vitted a hőbörgést, de nagyon.

eml 2010.07.08. 21:47:49

Már csütörtök éjjel kitették a hétvégit?

englandboy 2010.07.08. 21:50:49

@Animacs:

nemtudom mi van veled de te már az ni interjura is 2 honapot vártál

ha valami nem megy ne az iwiwet olvasd, kérj magyar tolmácsot

a revenue-nál is van már
azt segítenek

englandboy 2010.07.08. 21:52:26

ja és én azon emberek közé tartozom akinel nem kell home office

mikor ezzel szembesítem az angolokat nagyon hülyén néznek rám

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 21:53:32

@morrisal_:
Te is
ha valaki segelytaakaraz annyanak ne haborogjon ha kell copy az annya szemelyijerol
ez 1
2
fingod sincs mit dolgozok itt es nem konnyebb
amerikai vagyok nem balkani senki es senki alatt nem torolgetem a szeket
es senki nem nez le
szeret a csaladom s a munkatarsaim
Mary annyanak meg amig elt szegeny
fozott a csaladja
ha megertettel/ igaz 3 sor utan es ejjel irtam/ a mondandom az volt
ha valaki nem tudja ellatni az annyat es masra bizza
akkor ne akarjon mar ilyen barom szemelyisegi jogokra hivatkozni

igen ha kell a jogsimat megmutani akkor kell
es megmutatom, mitol kene felnem?
becopyzzam neked?

englandboy 2010.07.08. 22:00:00

@hagyma:

ugy láccik valamit nem értesz

englandboy 2010.07.08. 22:01:36

ezt neked irtam hagyma

lehet rosszul látom de ez itt egy elképzelt párhuzam

szoptato anyuka -vs- másolt személyi

szoptato anyuka esetében 2 tényezö

anyuka-bunko alkalmazott

másolt személyi esetében 2 tényezö

82 éves mama-bunko hivatal

az elsö esetben nagy vehemenciával támadtad a másik felet hogy biztos lett volna hely szoptatni

második esetben biztos az a megoldás hogy föznek a mamának????

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 22:06:22

@englandboy:
en csak egyet nem ertek az ugyben
de azt nagyon nem
miert problema egy masolat a "mama" szemelyijerol?

bazmeg otthon mar olyan szemelyisegi jogok lettek hogy behalok
segelyt kerek de senki se fenymasolhatja a szemlyimet
nebassz fel T e is:)

englandboy 2010.07.08. 22:12:16

dehogy baszlak fel

már a multkor is aszitted

pedig nem

csak olvass figyelmesen a sorok között

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 22:15:09

@englandboy:
ja es nem kell fozni a "mamanak" ha nincs ra modjuk
pl nekem sinc mert van koztunk parezer kilometer
de reklamalni egy szemelyi lemasolasaert...
Ok en vagyok a hulye
fozzenek mindenkire mindenhol
azt a par milliar forint lottonyeremenyt meg szeretnem felvenni de szemelyisegi jogaimra tekintettel nem szeretnem megmutatni a lottoszelvenyt
mert meg tudjak ki vagyok
es az borzaszto lenne

englandboy 2010.07.08. 22:15:46

@hagyma:

de inkább felteszek egy kérdést

ha a rendör igazoltat és nincs nálad a jogsi tudja-e hogy van-e jogsid

és ha ellenörzi honnan keresi ki az adataidat

englandboy 2010.07.08. 22:16:54

én SOHA NEM MONDTAM HOGY HÜLYE VAGY

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 22:19:07

@englandboy:
nem szeretk a sorok kozott olvasni
ird le mit gondolsz errol a kajaltatas ugyrol

joguk van kerni szemlyi masolatot vagy nem
lecet
szerintem igen
es sose kezdenek levelezesbe, orulnek hogy eccsanyamnak melegkajat visznek
es elsokent allnek a masolattal a hivatalban vagy tokom tudja hol
/ma meg nem soroztem:) a vacsora meetloa lesz krumplival

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 22:22:06

@englandboy:
egyszer jartam ugy igazoltatott a rendor, mert elflejtetettem a qrwa rendszamot meghosszabitani
raadasul a jogsi sem volt nalam
bemondasra/ nev lakcim csekkolt computeren es a dolgok stimmeltek de aztan majdnem konyorgott mutassak neki valami szar fenykepest amin az en nevem van mert azt nem tudja en vagyok-e en
megtalaltam az ujsagiroigazolvanyomat meg otthonrol a kocsiban/
el is engedett
100 dollaros tikett azert megvolt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 22:24:14

englandboy:
egyszer jartam ugy igazoltatott a rendor, mert elflejtetettem a qrwa rendszamot meghosszabitani
raadasul a jogsi sem volt nalam
bemondasra/ nev lakcim csekkolt computeren es a dolgok stimmeltek de aztan majdnem konyorgott mutassak neki valami szar fenykepest amin az en nevem van mert azt nem tudja en vagyok-e en
megtalaltam az ujsagiroigazolvanyomat meg otthonrol a kocsiban/
el is engedett
100 dollaros tikett azert megvolt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 22:27:09

annyira utalom, mikor ilyenkor valaki leirja hogy elnezest a duplazasert nem en tehettem rola

englandboy 2010.07.08. 22:32:45

@hagyma:

én má ittam 3 cidert

szerintem a sztori

a történet szereplöi

jori bandi
szokolai böbi
szabo tomy
az éhes nagymama
a személyi igazolvány
a fénymásolo
egyesitett szociális intézmény ESZI
székesfehérvári kistérségi.... SZKSZAK

az ESZI mint jogelöd a szöveg szerint eddig ellátott minden feladatot
most az ESZI csak föz nem ápol
az ápolást a SZKSZAK végzi
plusz mint közvetítö részt vesz a kaja kiosztásban amit az ESZI föz

feltételezve a Mama korábol az ESZI tudja a Mama életkorát hiszen korábban ápolással is foglalkoztak

erre a SZKSZAK arra hivatkozik hogy az ESZI szabálya miatt kell lemásolni a személyit

mint jogutod ezek szerint nem kapott semmi infot szerinted

englandboy 2010.07.08. 22:34:39

@hagyma:

én má ittam 3 cidert

szerintem a sztori

a történet szereplöi

jori bandi
szokolai böbi
szabo tomy
az éhes nagymama
a személyi igazolvány
a fénymásolo
egyesitett szociális intézmény ESZI
székesfehérvári kistérségi.... SZKSZAK

az ESZI mint jogelöd a szöveg szerint eddig ellátott minden feladatot
most az ESZI csak föz nem ápol
az ápolást a SZKSZAK végzi
plusz mint közvetítö részt vesz a kaja kiosztásban amit az ESZI föz

feltételezve a Mama korábol az ESZI tudja a Mama életkorát hiszen korábban ápolással is foglalkoztak

erre a SZKSZAK arra hivatkozik hogy az ESZI szabálya miatt kell lemásolni a személyit

mint jogutod ezek szerint nem kapott semmi infot szerinted

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 22:38:00

@englandboy:
ja szoptatni meg lehet ha a szukseg megkivanja:)
barhol
de nem budiban
lesz mar ugy poszt vagy ezen ragodunk?

kulcsmondat:
"Kérem Önt, annak érdekében, hogy édesanyja minél hamarabb megkapja a szükséges és jogos étkeztetést, szíveskedjék felvenni a kapcsolatot az Egyesített Szociális Intézménnyel."

ha kell anyadnak kaja mennyel el oda es intezd el
ha mar nem fozol neki
/meg mindig nem ittam, de este fogok 2 sort/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 22:40:27

@englandboy:
lehet ragozni mindent
lehet burokracia
lehet minden
lehet levelezni
de nem egyszerubb bevinni egy elcseszett masolataot?

amugy meg a magyar otthon ugral
kulfoldon hajbokol a hivataloknal
ez is tapasztalat

englandboy 2010.07.08. 22:44:18

hát itt a SZKSZAK szoptat rendesen

szerintem

pontosan tudják hány éves a Mama

nem lehetne-e esetleg egyeztetni az ESZI-vel

bár ez estben NEM ESZI a Mama a kaját

englandboy 2010.07.08. 22:46:29

@hagyma:

hát nemtom

ma voltam hsbc bankba

letiltották a kártyáimat

nem hajbokoltam

a láss csodát 2 perc mulva az összes müködött

és még urigeller se volt velem hogy muködj

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 22:46:44

@englandboy:
alkoholos cider vagy non alcoholic?

persze hogy tudjak de dokumentalniuk kell bazmeg:)

englandboy 2010.07.08. 22:49:32

@hagyma:

dokumentácio a jogelödnél fellelhetö kezit csokolom

az egyik pár pear a másik pár apple

de az utolso is a hüttöbe

ki kéne menni a botba

englandboy 2010.07.08. 22:51:34

a bank akko mi ha nem ????????

vagy a polgár jenö hivatalba vottam ....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 22:55:12

@englandboy:
mennye
miert? szerinted hivatal a bank?
a bank az biznisz
kell a penzed
csak latnad milyen kisnyuszikent ulnek itt mondjuk a emigration hivatalban
vagy egy rendorsegen

menny ki a botba es dontsd el nem lett volna-e egyszerubb azt a kurva masolatot bevinni?

englandboy 2010.07.08. 23:01:02

@hagyma:
lusta vagyok de nagyon

Te hogy ültél a hivatalba?????

nemtom

sokan elfejtik hogy kezdték anno egy uj országban

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 23:02:56

@englandboy:
en dolgoztam az APEH_ba
az en gondom az, hogy a mama a hulye gyereke miatt napok ota nem eszik meleg etelt?

en hogy kezdtem?
takaritottam vazze 2 evig
naes?

englandboy 2010.07.08. 23:06:21

@hagyma:

nem azt kérdeztem mit dolgoztál

tehát ha az apeh-nél voltál értem mit nem értesz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 23:10:32

tudom, hogy mindig hulyesegeet irok de Mary aszonta 6-kor szervirozza a vacsorat
es utana sorozok megint, ezert lehet barmi
namost reggel drogtesztre megyek mert felvettek az uj melomba es itt kotelezo
fel eve nem szivtunk Maryvel,, nincs felnivalom:)
de lehet komolyodni?
miert problema egy segely erdekeben a mama szemlyijenek masolatat leadni?
ez csak ilyen legenykedes
mindenki tudja

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 23:12:03

@englandboy:
is
kb 34 munkahelyem vol es 65 lakasom
meg vagyok gyozodve rola, hogy senki sem kivancs ra
a valaszodat hianyolom
nem lenne egyszerubb azt a masolatot bevinni a meleg etel vegett?

englandboy 2010.07.08. 23:16:55

@hagyma:

én nem megyek drogtesztre hála istennek söt 7végén szerintem rottyantok is valamit

de most ugy gondolkodok kicsit mint Te

persze egy másolat leadása semeddig nem tart ebben egyetértünk

de korábban azt irtad nálatok rend van mert a rendör tudja mi a törvény, mi a dolga és mit tehet és mit nem
és ezt el is mondja Neked

ebben az esetben a hivatal a hülye tudja hogy mit lehet és mit nem

márpedig a törvény szerint ezek szerint nem másolhatja a személyidet

de azt mondja ezt nem ö kéri hanem a másik cég

MIAFASZ???????

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.08. 23:20:18

Én ma otthon hagytam a belépőkártyám.
A biztiőr kérte a személyim.
Na ő az aki nem kérheti el.
Mindenesetre odaadtam neki, hülyékkel nem vitatkozunk.
Aztán nekiálltak szívózni, szóltam a főnökömnek, hogy kések kicsit mert szopatnának, azt' hazamentem a passért...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 23:22:38

@englandboy:
ha egy qrwa ceg/hivatal/ nem tudom mi eteti a 82 eves anyamat meleg etellel, de kell neki egy masolat a szemelyirol......
akkor nem levelezek
ombudsmannhoz rohangalok
hanem viszem nekik es azt mondom kosoznom
en nem tudom mi a torveny, utoljara 15 eve vettem mobilt otthon
akkor kellett utlevel mag szemelyi minden
de most mit rugozikk a 82 eves anyjanak a meleg etele miatti masolathoz?
nem ertem
es nem ertem

asszem 7 vegen mi is spanglizunk egyet
nem akartam a melo elott, mert itt drogteszt van

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 23:25:02

@ColT:
minket ismernek arcrol
ha otthon hagyom a kartyat eleg a kodom a gepbe/ 5 jegyu/
es persze az ujlenyomat
lecet

englandboy 2010.07.08. 23:26:06

@ColT:

rám olaszba rendört hivott a bizti ör mert nem mutattam meg az utlevelem

aszonta ö fegyveres szerv anélkül nem mehetek be a gyár területére

én meg beálltam a kapuba becsuktam a verdát azt senki seki sebe

megjött a police azt mondtam mi a helyzet

hát nem örültek a rendör a kezábe vette az utlevelet megmutatta a bizti örnek NEM ADTA ODA majd közölték ha kifele ugyanezért ki kell jönniük mindketten megyünk a sittre

kifele nem kértek semmit

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.08. 23:27:34

@hagyma: Akkor nálatok normális emberek vannak a szekunál.
Itt már olyan szigor kezd lenni, hogy megmozdulni nem lehet.
Éppen csak ennek ellenére is tűnnek el dolgok, nem kevés...

englandboy 2010.07.08. 23:30:48

@hagyma:

a Mamát az állam eteti nem a cég

ez kurva fontos

a cég abool a pénzböl amit kap veszi a kaját

mégegyszer

abban egyetértünk hogy a poszter hülye mert nem vitt másolatot a személiröl

DE KÖNYÖRGÖM OLYAN DOLGOT KÉRNEK AMI TÖRVÉNYTELEN

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 23:32:00

@ColT:
hat dolgozik itt vagy 500 ember. de a bejaratnal nincs is security
kesobb biztos feltunne ha nem odavalo vagyok
siman besetalhatnal Te is holnap
igaz ez Hotel
, mondjukez a volt melom, holnap lepek ki
mert amit megpalyaztam azt elnyertem
ott nem tudom mi van, majd beszamolok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 23:33:14

@englandboy:
de konyorgom ezt nem tudom torvenytelen-e?
es ha igen miert?
errol beszelunk

englandboy 2010.07.08. 23:33:21

@ColT:

nemakarok hülyeséget mondani de sacc kb 7-9 különbözö rendöri szerv van itáliában

na a bizti ör egyikbe se tartozik

englandboy 2010.07.08. 23:35:15

@hagyma:

ha az ombuccman aszonta akkor törvénytelen

hogy miért nemtom

tán azért amiért a buszokat se kamerázzák be otthon

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 23:38:33

@ColT:
egy csomagolo gyarba megyek supervisor-minosegellenornek
eleg laza ez jol fizetnek
neha kell dolgozni ejszaka is de bannya kanya
10 perc kocsival

englandboy 2010.07.08. 23:41:57

@hagyma:

E ITT A KERT

„az ügyfeleik személya­zo­nosságának megállapítása céljából csak és kizárólag az ő előzetes, egyértelmű és kifeje­zet­ten ehhez való hozzájárulásukkal készítsenek olyan fény­má­solatot, amelyet a továbbiakban a velük megkötött szerződés mellékleteként tárolnak.” A hivatkozott határozat kiemeli azt is, hogy „az ügyfélnek ez a hozzájárulása nem előfeltétele a vele való szerződéskötésnek, a szolgáltatás igényléséhez ilyen további feltételt csak jogszabály írhat elő, belső szervezeti intézkedés (utasítás) nem. Az önkéntesség garanciájaként a hozzájárulás tényét a szerző­désben írásban külön rögzíteni kell, az ügyfélszolgálatokon pedig biztosítani kell az erről való megfelelő tájékoztatást.”

Tekintve, hogy azóta is ugyanolyan tartalmú panaszok érkeznek irodámhoz, ismételten megerősítem, hogy az ügyben képviselt álláspontom változatlan. Tájékoztatom az érintetteket, hogy az adatvédelmi törvény szabályai értelmében az érintett polgárok kérhetik a fénymá­solatok megsemmisítését, mely kérésnek az adatkezelők kötelesek eleget tenni. A törlés iránti kérelem teljesítése akkor is kötelező, ha az adatkezelő előzetesen tájékoztatta az érintettet a másolat készítéséről és az érintett ahhoz hozzájárult

englandboy 2010.07.08. 23:46:26

@hagyma:

ha gondolod keress rá

A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései alapján az, akinek a személyes adatai védelméhez fűződő alkotmányos jogát megsértették, vagy annak veszélye fennáll, a sérelem kivizsgálása, megszüntetése érdekében az adatvédelmi biztoshoz fordulhat.
Jogai érvényesítése céljából az érintett bírósághoz is fordulhat; amennyiben az ügyben bírósági eljárás van folyamatban az adatvédelmi biztos nem járhat el.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 23:46:52

@englandboy:
en meg aszondom, ha meleg kajat akarsz kell a masolatod
de ertem az onbudszmant
a gyereket nem
mi a faszt cirkuszol
nem torvenytelen ha megadja a masolatot es kala megy
a tobbi blabla
ezek olyan mondvacsinalt dolgok amiket 90 utan talaltak ki
es itt sem mukodnek

englandboy 2010.07.08. 23:50:17

@hagyma:

IGY MÁR TISZTA MINDEN???????????????

.” A hivatkozott határozat kiemeli azt is, hogy „az ügyfélnek ez a hozzájárulása nem előfeltétele a vele való szerződéskötésnek, a szolgáltatás igényléséhez ilyen további feltételt csak jogszabály írhat elő, belső szervezeti intézkedés (utasítás) nem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 23:55:20

@englandboy:
elotte is tiszta volt
bar nem tudom van -e tovabbi jogszabaly?
dehogy neked id tiszta legyen a velemenyem
mi az isten faszaert nem lehet bevinni a masolatot
a mama zabalni akar meleg etelt nem ombudszmannozni
ul a konyhaban es varja az etelhordot es qrwara leszarja hogy a gyereke harcol egy"hivatallal' mert az ombundszmann azt mondta
normalis ember lemasolja es beviszi\
na ez az en allaspontom es meg ombudcmann se vagyok es ma meg nem is soroztem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.08. 23:57:02

gy szoval is megfogalmazhattam volna

szarragas a semmiert
ez a 3

englandboy 2010.07.09. 00:05:29

@hagyma:

itta jogszabály

A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény

nem akarok személyeskedni DE

ABBAN AZ ORSZÁGBAN AHOL

- PERT INDITHATSZ AZÉRT MERT A LAKOKOCSIT TEMPOMATRA RAKOD MAJD LEUGRATSZAZ AUTOPÁLYÁROL ÖSSZETÖRÖD MAGAD ÉS ARRA HIVATKOZOL HOGY NEM VOLT LEIRVA A KEZELÉSI UTASÍTÁSBA HOGY A TEMPOMAT NEM VEZETI MAGÁTOL AZ AUTO

ABBAN AZ ORSZÁGBAN AHOL AZ UTVONALTERVEZÖ BÉTA VERZIOJA FÖUTVONALON HALAD MAJD AZ AUTO ELÜT 1 ASSZONYT AKI EZT KÖVETI PERT LEHET INDITANI

ABBAN AZ ORSZÁGBAN AHOL A MACSKÁT MIKROBA RAKJÁK MAJD pERT LEHET INDITANI HOGY NEM VOLT A KEZELÉSI UTMUTATOBA HOGY NEM LEHET MACSKÁT SZÁRITANI

ABBAN AZ ORSZÁGBAN AHOL A SZÉLVÉDÖRE RAKHATO NAPELLENZÖRE RÁ KELL IRNI HOGY VEDD LE MIELÖTT ELINDULSZ

ABBAN AZ ORSZÁGBAN AHOL A VISSZAPILLANTO TÜKÖRRE RÁ KELL IRNI HOGY AMIT LÁTSZ AZ NEM A VALOSÁG

abban az országban nem hiszem hogy bárki odaadja az id-jét valakinak hogy fénymásolja le majd adja vissza

englandboy 2010.07.09. 00:11:36

no mentem csicsizni

a cider elfogyott

Xezs 2010.07.09. 00:14:26

Na látom, jól elszabadultak itt az indulatok, nem is olvastam el minden kommentet.

Aki azt mondja, hogy nem szabad kiadni a személyit a kézből, az teljesen jól mondja, de könyörgöm, arra senki nem gondol, hogy a drága fiacska elmehetne egy kurva fénymásolatot csinálni arról a szerencsétlen személyiről? A nénit amúgy se a személyiségi jogok érdeklik, hanem a kaja, amit kaphat.

@hagyma: Azért vigyázz ezzel az operettországozással, mert bár én személy szerint nem táplálok irántad semmiféle ellenséges érzést, mégis valahogy nem érzem helyénvalónak, hogy egy olyan, aki elment külföldre, ekézze az itthoniakat az itthoni problémáikért. Ez olyan mintha én ekézném az amcsikat a saját bajaikért - hogy jövök én mindehhez? Semmi közöm hozzá, bár ettől még tudom hogy mit basztak/basznak el. Csak nem hangoztatom nekik. Jó tudom, te nem vagy amerikai, de azért jó régóta kint vagy már, szóval a te státuszod ilyen "balról nézve jobbra esik, jobbról nézve meg balra".

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 00:22:54

@Xezs:
igyekeztem piszkalni az indulatokat:)
mindig kivancsian figyelem mennyivel jobban szidjatok a ahazamat es mennyire osszezartok ha valaki kulfoldrol teszi
nekunk nincs jogunk
szerintetek
ez neha mulatsagos
ha egy otthon elo leirja ez abszurdisztan, minden szar a politikusokat fel kell akasztani
akkor az OK
ha kulfoldi magyar akkor verig vagytok sertve

humoros

@englandboy:
urbanlegend
de itt arrol van szo a mama enni akar a gyerek meg vedi a szemelyisegi jogait
ez nekem beszaras

Xezs 2010.07.09. 00:24:07

@englandboy: Semmi kötekedés vagy ilyesmi, de te miért írsz teljesen ugyanabban a stílusban mint hagyma?

Duplaenter, mondatvégi lezárás hiánya, mondat kisbetűvel kezdése, azért valljuk be, ezt eddig csak és kizárólag hagyma csinálta szándékos és folytatólagos jelleggel.

Xezs 2010.07.09. 00:26:25

@hagyma: Hagyma igen mert ez olyan mintha én átmennék a szomszédba és megmondanám hogy hogy nevelje a gyerekét... Semmi közöm hozzá. Ismétlem, én nem vagyok ellened, de vigyázz ezzel a "külföldre mentem, majd én megmondom nektek hogy hogy éljetek" attitűddel. Saját tapasztalat, hogy külföldön élő hazánkfiai gyakran esnek ebbe a hibába.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 00:29:10

@Xezs:
ja
en amerikai allampolgar vagyok
de ettol magyarorszagn eltem 35 evet
mindenki ugrik ra ha valaki kulfoldrol kritizal, foleg ha magyar
akkor is ugrik ra ha nem kritizal
belem beszeltek az utobbi8 ev alatt hogy en basztatom a hazamat
en meg ulok es nezek ki a fejembol
mert nem
"Te csak ulsz kart karba ulve
dol ki a szadbol december fustje"
meguntam mar az allando vedekezest
jogom van elmondani a velemenyemet akkor is ha kivandoroltam ide
tetszik nem tetszik

englandboy 2010.07.09. 00:32:55

@Xezs:

nemtom pedig a muter 6 diplomás magyar töri tanár

igaz én nem a nagy amerikában élek csak angliában

hogy miért igy irok nem tudom

nem utánzás vagy nem direkt egyszerüen csak igy megy azt ennyi

semmi szándékosság nincs benne

hagyma

engem nem hiszem hogy fel tudsz gerjeszteni bármivel

annál nyugodtabb a természetem

a kérdésedre a választ hogy van -e jogszabály megkaptad

a városi legendákrol pedig annyit hogy kurva fáradt vagyok most linkelni

meg nem is szoktam

de ez mind a nagy amerikában történt amit leirtam

sok sikert az uj melohoz

jooccakáááát

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 00:32:57

@Xezs:
dehogy akarom megmomndani
Isten orizz
en csak neha elmondom itt hogy csinaljak
ez mar kiuti a biztositekot
az operett es komporszagot otthonrol tanultam
sorry
35 evig eltem otthon jobban magyar vagyok mint amerikai
de ezt ar annyiszor lezongoraztam annyi topikban
a magyarok 90 %-a keptelen elfogadni a nagyon kicsi kritikat ha kulfoldi magyar mondja
de feszitia mellet ha amerikai Nobel dijas magyra
ezert nem is igazan kritizalok
ez a operettorszag volt az elso
kivancsi voltam a reakciora:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 00:36:47

@hagyma:
ja es ha otthon elnek es leirnam egy nagy fospumpa az egesz mindenki helyeselne
ha innem le mernem irni a magyar foci nem tul jo manapsag
akkor mindenki nekem esne
kusssssssssssss!!!!!!!!!!!!! kulfoldrol
holnap meg leirja a magyar fovi szar
10 eve tapaztalom
nem zavar csak furs

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 00:39:45

@hagyma: nezd englanboyt
egyfolytaban hulyezi az amerikait
mint nemzetet
ez OK
ha en kritizalok, mennyek a picsaba
ez mukodik
megszoktam
nem is sokat kroitizalok
csak megirom, itt hogy mukodik 1-2 dolog
mar tamadnak
kussssssss
ez van

Xezs 2010.07.09. 00:40:19

@hagyma: Nekem mindig is furcsa volt, hogy miért van valakinek igénye arra, hogy sok ezer kilométerről (vagy akár csak 700-ról) megmondja az itthoni magyaroknak a tutit. Úgy értem, hogy ha valakinek van egy helye ahol lakik akkor megvan neki az ottani problémája és azzal teljesen természetes hogy foglalkozik. Lásd, ha itt Magyarországon van valamelyik szolgáltató akire rosszat mondanak itt a Homáron akkor tök természetes hogy én foglalkozok vele, mivel potenciális érintett vagyok, itt élek.

De téged miért érdekel ennyire? Téged mikor érint ez és igazából neked mi a tétje? Van az a mondás a kispadon ülőkről, a te (ti) helyzetedet valami ilyesminek érzem. Nem az a furcsa hogy hozzászólsz, hanem az, amilyen vehemenciával, provokatívan teszed.

Engem például mocskosul nem érdekel, hogy Indiában melyik telefontársaság a geci, melyik netszolgáltató nem hozza azt a sávszélt amit szerződésben ígér, mert egyszerűen nem ott élek, sosem fog érinteni a dolog, leszarom, oldják meg az ott élők.

Érted hogy mire akarok kilyukadni? Az egésznek a pszichológiáját nem értem, és hidd el hogy nagyon sok embert felbasz a dolog - megmondom őszintén sokszor jogosan.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 00:48:50

@Xezs:
es neha nem art ha atmegy a szomszedba valaki es megmondja a frankot
ez meg olyan faraszto hogy kussol kulfoldrol
van velemenyem
itt elek ide nosultem itt el a csaladom es van velemenyem
a vicc az hogy jobb a velemenyem, mint az otthon eloke, de mondhatom el
szerintetek

Megdobbent 2010.07.09. 00:53:09

Az viszont igaz, hogy ha en mennek amerikaba lakni, akkor perszehogy hazaolvasgatnek, johogy elmondanam mi az, ami tobb szaz eve mukodik a valasztott hazamban, mert miert ne?

Ha meg elkezdenek ekezni, vallonveregetnem magam, es folytatnam tovabb, merthat tobbszoros igazam bizonyosodna be.

Idokozben egyebkent megoldodott az ugy? Vagy a poster most otthon puffog, marpedig addig nem kap az anyam enni, mig a hivatal el nem ismeri az igazam (ami nincs neki, mert utoljara es hervadtan mondom: az ombudsmani ajanlas nem az igazgatasi szferarol szolt, konkretan benne van, hogy hol ellenjavall - ez a civil es a piaci szfera).

Sot ma voltam unikred*tben masnak fizetni penzt, es elkertek a szemelyimet (nem lemasolni, csak megnezni). Kerdem, hogy akkor most ennel a banknal nincs anonim befizetes, mittomen meglepinek? Nincs. Es nem viccelt: a komment rovaba begyurte a szemelyi igazolvany szamomat...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 00:53:37

@Xezs:
ez a tipikus valasz
mindig
ilyenkor mindig megkerdezem a delikvenst, hogy az elmlt 17000 hozzaszolasombol mutasson mar 4-et mikor szidtam a hazamat vagy megmondtam a tutit
/az utobbi4 operettorszag kilog a sorbol de direkt volt/
nem ha valaki kulfoldrol ir
jonnek a trollok ne pofazz a kispadrol stb
az tok mindegy mit mondtam

hogy miert erdekel
magyarorszag a szulohazam az internet nemzetkozi talan nem kene engedelyt kernem a velemenyemhez
ahogy irtam a Ti dogmatok
aki kiment kulfoldre annak kuss
/persze a tobbseg jonne holnap, de ez masik tortenet/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 00:56:04

es akkor meg arrol nem beszeltem, hogy magyar forumokon napi23456-szor olvasom, hogy minden amerikai hulye

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 01:01:02

@Megdobbent:
persze hogy jarok magyar oldalakra is
hat magyar vagyok bazmeg
ez az anyanyelvem es erdekel mi tortenik otthon
hogy amerikai lettem az masik tortenet, de olvasok amerikai ujsagokat is
nehany embernek/nem neked/ ez bonyolult

Megdobbent 2010.07.09. 01:01:27

@hagyma: Nyugi, nem minden magyar gondolkodik igy, csak ezek jobbos melymagyar balfaszok, de harmatgyengek.

Viszont hangosak es idegesitok.

A te es az en korosztalyunk meg a regi iskolaban nott fel, es jo orszagban szocializalodott, ugyhogy nekem pl. eszembe sem jut leorditani, hogy mikozodhozza. Sot ponthogy orulok ha megtudom: napi eletvitelben mi hogy mukodok ott :)

englandboy 2010.07.09. 01:05:25

@hagyma:
Nekem is lenne egy kédésem
Hol az a mondatom hogy az"amerikaiak hülyék"????????

Megdobbent 2010.07.09. 01:06:28

@hagyma: Ez a nehany ember ugy az orszag 0,0001 ezreleke, de pont addig lelkesedik valamiert, amig ott otrni-zuzni lehet. Tortenelmi tudas semmi, szeles latokor semmi, csapott agy, alacsony homlok, melymagyar tudat (ahaha, ha ezek egyszer olvastak volna 2 szonal tobbet tudnak, hogy a bazinagy magyar ver, az kinaitol kezdve szlavon at lengyelig minden gent tartlmaz, merthat nem egy zarvany vagyunk).

Namost ezek a gyikemberek, ugy oldjuk meg okosba', hogy kifejezzuk (mi tobbi magyarok) kulonallasunkat es le se szarjuk mit irogatnak :) Aztan igy 2-3 egymassal elordibal, jol felbiztatjak egymast, es kussba lesznek ;>

Xezs 2010.07.09. 01:07:51

@hagyma: Ismételten leszögezem, nem vagyok ellened - ha most csak a posztra szorítkozunk, akkor teljesen egyetértünk. Hülye fiacskának nem ugrálnia kéne, hanem megoldást keresie.

De még egyszer mondom, az indiaiak is teljesen jogosan fel lennének háborodva, ha én beleugatnék abba, ami az országukban megy. Konkrétan én fos bandának tartom őket mert undorító az egész országuk ahogy kinéz, de nem megyek fel indiai blogokra és nem baszogatom őket mert kispados vagyok az ő hazájukban és semmi közöm hozzájuk.

Egyszerűen csak azt nem értem hogy miért van igényed megmondani a tutit, egyáltalán, mit érdekel téged Palkovicsné vagy Ede vagy bármelyik másik magyar szarkavaró? Te nem vagy sem potenciális, sem tényleges érintett...

Mondjuk ha én kifesteném a lakásomat és odajönne valaki idegen hogy miért festem ki, elküldeném a halál faszára - semmi köze hozzá. Ha életem párja jönne oda hepciáskodni akivel együtt élek, akkor partnernek tekinteném és átbeszélnénk a dolgot.

Gondolom érted mit akarok mondani, nem hiszem hogy a kettőnk közti párbeszédben ezzel lenne a baj.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 01:10:24

@englandboy:
hat nem mondtad ki de a belinkelt/feleurbanlegend. masikfele ugyes ugyved az itteni jog miatt tortenet erre mutat
de naponta olvasom 200-szor
minden amerikai hulye
azt kulonosen birom, mikor 190-szer irjak minden amerikai hulye
de
ezt meg ezt meg ezt meg ezt atvehetnenk

Xezs 2010.07.09. 01:11:22

Ja, egy dolgot kihagytam: én nem akarok Amerikába menni. Hülyén hangzik, de nekem kell az hogy egy boltban magyarul kérjem az árut, vagy hogy a fiam MAGYAR legyen annak minden előnyével és hátrányával együtt.

És természetesen nem minden amerikai hülye (persze van aki szereti azt hinni). Találkoztam már olyan arccal, hogy csak lestem, mennyire művelt és hogy milyen pályát járt be karrierje során.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 01:12:28

@Xezs:
en nem vagyok idegen en magyar-amerikai allampolgar vagyok
sosem mondok tutit
csaka velemenyemet
de ha nem akarja az index zarja le az internetet a hatarokon
lecet

Xezs 2010.07.09. 01:15:38

@hagyma: Jó ez most olyan hogy van papírod, de mióta is nem laksz itthon?

Csak egy kérdésre válaszolj: milyen szinten vagy te potenciális érintett egy magyarországi fogyasztóvédelmi probléma kapcsán?

Ne a papírt nézd, hanem a tényleges érintettséget. És valljuk be, ebből a megközelítésből bizony hogy idegen vagy.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 01:15:46

@Xezs:
a fiam magyar
perfekt bszel mind a 2 nyelven
ez olyan ostobasag negint
"talalkoztam mar okos amerikaival"
ha en irnam hogy lattam mar okos magyart
huhuhuhu
bazmeg kijottem amerikaba dolgozni es beleszerettem egy amerikai nobe / Mary/
es mar nem lesz gyerekunk
gratulaloka magyar leendo gyerekeidhez
tok mindegy hogy akartam-e itt maradni
understand?

Xezs 2010.07.09. 01:18:49

@hagyma: Ne kezdjük el egymást baszogatni mert semmi értelme.

Az azért érdekelne, hogy hány éves a fiad és ebből hány évet (napot, hónapot) töltött Magyarországon.

Mielőtt ilyen elbaszott mélymagyarnak hinnél gyorsan közlöm hogy nagyban kiröhögöm őket, a tarsoly pl. szerintem kifejezetten buzis.

Én egyszerűen nem vagyok egy multikulti felfogású (pontosabban: okádok tőle) ember - és nem tartom helyénvalónak a kispadról való bekiabálást.

Ettől még nem kell utálnunk egymást - másképp látjuk a világot aztán kész.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 01:19:00

@Xezs:
en csak leirom hogy van itt
hatha valakit erdekel
potencialisan nem vagyok erdekelt
de ha Te a nemt-spanyol meccsen a nemeteknek drukkolsz vagy-e potencianisan erdekelt?
15 eve
es?
nem lehet velemenyem egy magyar internetszolgaltatorol?
lehet
elnezest

englandboy 2010.07.09. 01:19:02

@Megdobbent:

Nem értem hogy kevered ide a magyarsàgtudatot
Nem értem mi az hogy mélymagyar
Történelemböl ne vitatkozzunk bàr sose szerettem mindig ötös voltam mert Anyám valami hivatástudatbol belecsapkodta a buta fejembe
Nem lehet hogy a kínai meg a lengyel meg a szláv tartalmaz magyar vért????
Vagy ez csak fordítva igaz????

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 01:23:02

@Xezs:
en oszt egy szoval se baszogattalak
mutass peldat
megint egy allitas aminek nincs alapja
a fiam 27
18 volt mikor kijott
mitol lennek en multikulti?
a multikulti otthonra jellemzo nem ide
en konzervativ vagyok/ itt republikanus/
ha valaki velemenyt mond valamirol/ raadasul en nem is szoktam, csak elmondom mi van itt/ az nem bekiabalas s kispadrol
de jol hangzik
ahogy irtam sok ember ugy kepzeli kulfoldrol KUSS
hat nem
a velemenyemet nevemmel cimemmel vallalom

Xezs 2010.07.09. 01:24:49

@hagyma: Ácsi, ezt ne keverjük ide. Nem mentem fel spanyol oldalakra, nem dörgöltem az orruk alá hogy "baze a németeket jobb focistának tartom mint titeket". Ugyanezt mondtam korábban az indiaiakról is (nem figyelsz!): van véleményem róluk, de nem írom nekik oda hogy "hogynézki az országotok héjjj?"

Ez a drukkolás is olyan dolog nálam hogy az ember választ egy csapatot aztán kész - nem sírtam meg nem is ittam le magam mikor kikapott a Mannschaft. Persze tudom hogy van akinél ez vérre menő probléma, na őket nem szeretjük annyira mikor Fradi-UTE meccsen szétbasznak mindent (megjegyzem az ő oldalukra se megyek fel okoskodni pedig mocsokul utálom a belvárosi militarizált zónákat).

No, tegyük el magunkat holnapra én azt mondom, többet nem nagyon lehet itt már kihozni a témából. Bár nálatok korán van még :)

Xezs 2010.07.09. 01:26:26

@hagyma: Utolsó hozzászólásom, tényleg. Magyer ember Amerikában az nem multikulti? Most ne gyere nekem az amerikai állampolgársággal, mert az csak egy papír, amit az évek folyamán szereztél.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 01:27:10

@englandboy:
magyarbol es tortenelembol en is meg foldrjazbol
ezekbol is erettsegiztem
matekbol atcsusztam 2-sse
igy lettem bolcsesz
es szeretnek a nagy magyaroktol elnezest kerni hogy a 'merikaba nosultem de van velemenyem a vilag dolgairol
szaer

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 01:29:52

@Xezs:
nekem nem papir
nekem itt a csaladom
felesegem
8 testvere
stb.
sokaknak hihetetlen de lehet hazat cserelni ugy hogy mind a kettot megtartod
magyarorszag a szulohazam amerika a befogadohazam
/mar irtam" magyarorszag az anyam, USA a szerelmem, es altalaban mindenki elkoltozik a szerelmehez, de az annyat ugyanugy szereti/
hat igy
ki beszel itt papirrol..........

Megdobbent 2010.07.09. 01:30:26

@englandboy: sajnos nem lehet, hogy mi elobb voltunk, mint a kinaiak, mert az o genjeik sokkal homogenebb, tehat nem haltunk ki belole, demindegy is.

A melymagyarsagot kerlek, hogy ne kelljen mar megmagyaraznom, mert ennek a szonak egybol kene, hogy ertelmezheto jelentese legyen azok szamara, akik kevesbe azok.

De a lenyeg, hogy van egy tipus, aki annyira nem lat ki a buta fejebol, hogy felfedezze: nicsak van korulottunk egy vilag. Hoha, tan tudhatnak valamit, ha jol mukodnek. Ezek azt kepzelik, hogy ez a kis orszagocska kepes fuggetlenedni barmitol. Hatbazdmeg, nezi a TV-t, ami muholdrol kapja a jelet, a kabeltarsasag kinai elektronikajan at, ul a gepe elott, nyomja a neten a faszsagait, hogy mariaorzaga, es kozben leszarja, hogy zsidok penzelte amerikai es japan mernoki munkaval keszitett kinai termeket hasznal...

Ah, nem tudom es nem is akarom elkepzelni mennyire lehet beszukult egy ilyen ember, de azt egyertelmuen meg tudom mondani, hogy mitol lettek ennyien.

Egyszeruen mostanra nott fel az a generacio, ami a mar total szetbaszott, szanalmas oktatasi rendszerunkben tanult. Igy aztan lehet, hogy mondjuk 30-40%-uk nem is lenne ilyen, ha a teljesen meggyalazott tanaroknak lenne meg lelke ahhoz, hogy valodi es praktikus tudast nyomjon belejuk.

Szoval eljutottam nagy meglepetesemre abba a fazisba, amikor mar konnyen kicsusszan a szamon, hogy "ezek a mai fiatalok mekkora seggfejek, stb...", holott soha nem hittem volna, hogy idaig jutok.

Viszont amikor nekem/rolam mondtak az telleg faszsag volt, mert egy rendszerben egyfele oktatasi rendszerbol jottek ok is, en is. Most viszont... huuuu, csak nezek ki a fejembol.

Bocs amugy mindekitol, hogy elvittem ebbe az iranyba a csevejt, csak szarul aludtam es beadott a frontatvonulas, ilyenkor kicsit sotetebbnek latom neha a vilagot :)

De nem, nem mondom, hogy ez az orszag szar. Rengeteg lehetoseg van benne, de teljesen resetelni kene az egeszet, mert mar szar iranyba megy 1989 ota.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 01:30:53

exzt a multikultit meg nem ertem azt sem tudom mit jelent/?

englandboy 2010.07.09. 01:31:53

@hagyma:

Személyit is másolsz hozzá?????????
:-)

Megdobbent 2010.07.09. 01:32:54

Megjegyzem kurvara kellene mar egy-ket uj post, mert ezt itt szetbasztuk a magyar-magyar, magyar-kulfoldi vonallal, mar a poszter sem ismerne ra :>

Ez a homar felelossege, ha hagyba befülledni igy a postokat, akkor a vegen mar nagyon fura kommentek lesznek :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 01:36:17

@englandboy:
az ssn--en kivul barmit beszkennellek nincs mitol felnem
pisztolyom isvan!:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 01:39:00

@Megdobbent: mingya jon a hetvegi
errol nincs mit tobbet beszelni
jo lenne tudni kap-e melegetelt a mama de a posztolo meg birkozik az ombudsmannal

englandboy 2010.07.09. 01:40:05

@Megdobbent:
Remélem nem a jobbikra gondolsz mint mélymagyar
Az igazi katasztrófa majd akkor jön mikor az SZDSZ által irányított tanterv alapjan felnőtt gyerekek bérének
Na az lesz a szép világ

Megdobbent 2010.07.09. 01:40:42

@hagyma: Hatbazdmeg az lesz a vege, hogy kiviszek szegeny asszonynak egy jo kis zoldborsolevest meg egy jo turos csuszat etelhordoban, es elnezest kerek a fia helyett, hogy ennyire belenott a fotelba :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 01:42:53

@Megdobbent:
most az vicc
/tudom egesz magyarorszagot erdekli/
holnap zoldborsolevest fozok Marynek. meg magamnak csipetkevel
meg eleteben nem evett
2 hete keszulok ra

Megdobbent 2010.07.09. 01:45:26

@englandboy: jobbik ugyben nem foglalok allast, nem egyezik egyebkent az en vilaglatasommal a mondandojuk, ami viszont a jelen magyar bunugyi helyzetet illeti, abban igazuk van, ezt mindenki tudja.

Egyebkent eros a gyanum, hogy ez mar pont az szdsz-es oktatas generacioja, ezert ruhellem nagyon szegeny szdsz-t, mint a bunomet.

Amit viszont nem szeretek, de sajnos egy vilaggal allok harcban emiatt: a tomegek fanatizalhatosaga es azok, akik olcso lozungokkal fanatizaljak oket. Randa, mocskos, veszelyes dolog.

Idezet a Donnie Brasco-bol: "Haaat, ha a szelidek oroklik a Foldet, akkor egy picit meg varniuk kell" :>

englandboy 2010.07.09. 01:45:28

@Megdobbent:

A poszter menjen azt másoljon személyit

A f@szomtuggya milyen cég meg járjon el a törvények szerint

Bár attól tartok hogy a Mami holnap se fog meleget dobni ebédre

Megdobbent 2010.07.09. 01:46:29

@hagyma: Hehe, en meg csak irni akartam valamit, amit szivesen ennek :) Mondjuk idenye van, ugyhogy telleg csinald meg es fogyasszatok egeszseggel :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.09. 01:47:22

@Megdobbent: Turbómagyarokban azt bírom legjobban, amikor szar a helyesírásuk.
Mondjuk ha nagy magyarságtudata van, akkor a helyes nyelvhasználat alap lenne.
Bár mondjuk ezzel az erővel beszélhetnének ómagyarul is :)

Ettől függetlenül nem baj a nemzeti öntudat. Sőt. Kell.
Csak okosan kéne előadni.

Megdobbent 2010.07.09. 01:47:54

@englandboy: Ez sokkol engem is. Pedig, ha megnezed a szerencsetlen segitoszervezet mar keri a foszert, hogy menjen mar be, csinaljak meg, had kapjon enni a szerencsetlen asszony... De neeeeem, megy a valasz, hogy nadejakkor mutasson erre szabalyt, meranelkul... Argh...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 01:48:06

@englandboy: megint tepertot eszik mert a fija greenpeces
vagy jogvedo vagy mi
legalabb pirosaranyat vigyen hozza

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 01:49:22

@Megdobbent:
bazmeg itt nincs borso
csak mirelit de megcsinalom

Megdobbent 2010.07.09. 01:51:05

@ColT: Igy van, persze, hogy kell legyen nemzeti ontudat, de pont csak egy csipetnyi, hogy menjenek jol es buszken a dolgok.

Ha viszont atfordul, akkor mar a nevetseges kutyaugatas hatarat surolja, mert az ember szetnez, es meglatja vegul ezt a kis orszagot, ahogy ordit-hergelodik... Ezt nem kene, mert ilyenkor mar nekem kinos.

Dehat ez egy orok fanatizalasi pont, megnyomod es a magyar egybol berregni kezd. Dehat na, nem lehet egy zsenik orszaga, olyan a vilagon nincs :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 01:51:35

borsohejjat arulnak de borsot csak komzervbe vagy mirelitbe
hihhetetlen de ez a 3-ik allam ahol lakok es ez tenyallas

englandboy 2010.07.09. 01:52:21

@Megdobbent:
Hát muter mint eléggé érintett szerint a totális káosz 3ev mulva várható
Ő jövőre mehet nyugdíjba tehát asszem van rálátása
Bár ne lenne igaza

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 01:52:59

@Megdobbent:
szeretnem felhivni a figyelmet hogy nekem 2/ kett/ nemzeti ontudatom van
kerek elnezest

englandboy 2010.07.09. 01:56:28

@ColT:

Ha esetleg rám gondoltál volna
A gépen nem jön a net
Váltottam ájfonra
Azota nincs dupla enged es az ájfon nagy betűvel kezdi az uj mondatot

Megdobbent 2010.07.09. 01:59:11

@englandboy: Na azert csak figyelj oda ra, hatha megfigyelt valami komoly osszefuggest, sot az is lehet, hogy meg tudja majd mondani, ha megusszuk a dolgot.

Egyebkent van egy nagyon jo magyar film a Napfeny ize a cime, abban mondja egy oregasszony az '50-es evek elejen, hogy

"Kisunokom, en eddigi eletemben 3 rendszert lattam letrejonni es osszeomolni. Mindet 1000 evre terveztek."

Ugyhogy mindig minden tortenhet, Asimov is erre alapozta az Alapitvany trilogiat, miszerint a nagy tomeg ember kozos reakcioi annyira kiszamithatoak, hogy arra alapithato egy egesz tudomanyag (pszichohistoria), es tobb szaz evre elore lehet csinalni ervenyes kepletet....

Megdobbent 2010.07.09. 02:00:43

@hagyma: teljesen rendben van mindket nemzeti ontudatod, legalabbis szerintem egyik sem ment a masik rovasara :)

Egyebkent mirelitbol is jo a leves, csaladom abbol is szokta csinalni, vagy ebbol a befottesuveges leben azobol (hu, az fincsi edes) :)

Megdobbent 2010.07.09. 02:05:57

Argh, egyebkent pont eszem a kefet: vettem ma egy szuper-hiper, lcd=s, tanithato, vilagito, mindenttudo tavkapcsolot: egy ocska digitalis belterihez akarom hasznalni.

Na fasza, kisakkoztam, hogy 4 lehetseges kozul melyikkel tudom leginkabb mukodtetni, oke is.

Erre sikerult megtalalnom azt az egy gombot, ami beteszi radio modba, viszont olyan gombja meg nincs, ami visszahozna onnan :> Ugyhogy most meg annyi sincs, mint eddig :)

Faszkivan.

englandboy 2010.07.09. 02:11:51

@Megdobbent:

Vidd vissza de a személyit nehogy lemásold hozzá:-)
Lassan negyed kettő mostmár tenyleg joccakát mindenkinek a Maminak pedig meleg ebédet holnapra

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 02:14:17

@Megdobbent:
yhx
hat eleg sokan nem ertik hogy lehet 2 orszagot egyforman szeretni
pedig lehet
/azt mar le sem merem irni ha holnaptol 2 valasztasom lenne.....
a 2 orszag kozott
hat itt maradnek/
de nincs!!!!!!!!

hat azert ez se semmi
"Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ"

aztaqrwaeltebe

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 02:16:42

Maryvel meleget vacsoraztunk/ nem buzit/
de mielott el kezdtem enni megmutattam neki a jogositvanyom
biztos ami zicher

Megdobbent 2010.07.09. 02:23:27

@hagyma: Siman lehet, en is tudnek, tan akarnek is, de annyira nincs bennem kalandvagy, hogy csuhaj. Mindenki hujenek tart, mert tiz eve visszautasitottam USA, finn, sved, ausztral munkakat (zoldkartyat, lakast, szerzodest inteztek volna elore), dehat a lustasag vagy a mittomenmi :)

Azert nalunk az ilyesmit meg mindig nagyon szeretik, hogy "Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ" :) Tudod, legalabb 5 szobol alljon, mind kezdodjon nagybetuvel, es ne legyen normalis roviditese :)

Jah, pont mostanaban neztem ki magamnak egy helyet, ahol jol ellennek (szerintem), erre a zasszony mar mondja is, hogy faszsag (sajna igaza van)...

@englandboy: Ah, az a gaz, hogy kurvara jo vasar volt, es mar latom annyi elonyet, hogy megtanultatom vele azokat a tavkapcsolokat, amiket tuti nem fogok tudni potolni, ha bekrepalnak (a par eve csucsan jart divx-dvd orgia par termeke), ugyhogy meg varialok a belterivel (amihez tenylegesen sehol nincs semmi, mert bazioreg, es jo ha gyartottak 3-4 honapig a modelt, mielott felvasarolta volna a ceget egy nagyobb), van neki soros portja, hatha ott tudom resetelni :)

Megdobbent 2010.07.09. 02:24:42

@hagyma: Lemasolta? Mert anelkul azert eleg necces a dolog :I

Asszem en is sonkastesztat eszem hamarosan, viszont irisz-szkenelnem magam szivem szerint... ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 02:29:17

@Megdobbent: nem masolta le
lehet jogtalanul ettem meg?
a seregben a sonkasteszta es a vagdalthus teaval volt a kedvenc kajam abban a jo zsiros sarga muanyagbogreben

Megdobbent 2010.07.09. 02:40:53

@hagyma: Haaat, lehet, hogy csaladon belul meguszod a fenymasolast, de azert egy hivatalos alairast csak kene adnod...

Telleg most akkor csak a nyarra koltoztetek ki az erdoszelre medvet loni, vagy ugy permanensen? :)

A rája szarik rája 2010.07.09. 07:10:54

Úgy néz ki, ez már a hétvégi...

Megdobbent 2010.07.09. 07:29:13

@hagyma: Fel a fejjel :) Ha tul sok medve nem eszi meg a kukatok, es kullancsokbol is csak keves van, vagy mosomedve nem log be a levelbedobon, akkor vegulis ;)

@A rája szarik rája: Kemenyen a hetvegi, bar szerintem eleve csak veletlenul csuszott be :)

Egyéves Önkéntes 2010.07.09. 07:45:13

már tegnap is szabálytalanul kérte

Taxomükke (UK) 2010.07.09. 07:59:45

Fel vagyok háborodva az itthon élő minden magyarok nevében, kisajátítottátok ezt a topikot!!!
Vigyen már valaki egy kis rántott levest annak a zasszonynak!!!
:)
Ez a "Mo. az anyám, USA a szerelmem" tetszett...

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2010.07.09. 08:21:38

Az összes magyarországi közigazgatási hatóságnak, hivatalnak, szervezetnek kuttya kötelessége az általa hivatalból beszerezhető összes adatot önmaga beszerezni, és nem a t. ügyfelet baszogatni ezért.

* doktorkotász *

Bővebben:
Orbánné Dr. Kotász Viktor, a piktor (született Pelikón Ludmilla)
*** borbély és ítéletvégrehajtó *** érvágás fél-áron ***
:]

upci 2010.07.09. 08:34:38

gondolom akkor ez már a jövő hétvégi...

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2010.07.09. 08:38:39

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor:

PS:
A 2004. évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól (másnéven: Ket.) 1. paragrafusa az Eljárási alapelvekről, majd 26-os paragrafusa a belföldi jogsegélyről, ezen belül is annak (1) bekezédében olvasható c) pont szerint:

1. § (1) A közigazgatási hatóság az eljárása során köteles megtartani és másokkal is megtartatni a jogszabályok rendelkezéseit. (Sic!)
[..]

(2) A közigazgatási hatóság a hatáskörének gyakorlásával nem élhet vissza, hatásköre gyakorlása során a szakszerűség (Sic!), az egyszerűség (Sic!) és az ügyféllel való együttműködés követelményeinek megfelelően köteles eljárni.

26. § (1) Jogsegélyt akkor lehet kérni, ha

c) az ügy elbírálásához olyan adat vagy irat szükséges, amellyel más hatóság, egyéb állami, önkormányzati szerv vagy - ha törvény meghatározott ügyfajtában lehetővé teszi - egyéb szerv vagy személy rendelkezik.

Továbbá:
(4) A megkeresett szerv vagy személy csak akkor tagadhatja meg a megkeresésben foglaltak teljesítését, ha az jogszabályba ütközik. Ha a jogsegély nyújtására más szerv jogosult, a megkeresett szerv vagy személy a megkeresést haladéktalanul, de legkésőbb a megkeresés megérkezésétől számított három munkanapon belül e szervhez továbbítja, és erről egyidejűleg tájékoztatja a megkereső hatóságot.

Továbbá:
3. § (1) A közigazgatási hatósági eljárásban a törvény keretei között a hivatalból (Sic!) való eljárás elve érvényesül.
Még továbbá:
7. § A közigazgatási hatóság a költségtakarékosság és a hatékonyság érdekében úgy szervezi meg a tevékenységét, hogy az az ügyfélnek (Sic!) és a hatóságnak a legkevesebb költséget okozza, és az eljárás a lehető leggyorsabban lezárható legyen.

Egy utolsó adalék:
8. § (3) Ha a közigazgatási hatóságok számára az egymás közötti kapcsolattartásban az elektronikus út vagy elektronikus levél igénybevétele kötelező, nem alkalmazhatják a kapcsolattartás más módját.

yippyupp 2010.07.09. 08:38:56

@upci: /ásít/ már megint reggel? kellene egy jó kis kocsmás poszt, már régen volt

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.07.09. 08:52:56

@hagyma: azért én feltételekkel fogadom azon válaszod, hogy az említett esetek az urbanlegend kategóriába esnek. Elég csak szétnézni a failblog.org -on. :D (ért ezez a blogmotor ilyen kódokat? [url=http://failblog.org]failblog.org[/url])

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.09. 09:07:55

@yippyupp: Mármit szo(t)atás a kocsmában?
Tegnap nem voltam, de ez a poszt kísértetisesen emlékeztet arra, ami tegnap éjfélkor felkerült. A választ @doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: már megadta, a poszt toló meg írjon egy panaszlevelet a Legfőbb Ügyésznek, és ha nem hal addig éhen az anyja, megérheti, hogy egy-két éven belül megszüntetik a valóban jogsértő gyakorlatot.

yippyupp 2010.07.09. 09:12:11

@Kitalátor feljegyzetei: én a bátor benyinnyentett (kopirájt-upci) vendég vs. erős kidobólegényeseket szeretem. a szoptatásra mindig jönnek a mamizillák, és elveszik a sok értelmes poszt

.lll. 2010.07.09. 09:55:54

akkor énekeljük most el a nikkászévériménót

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.09. 10:01:39

Ismét meg kell állapítanom, hogy ez a poszt kísértetiesen hasonlít a tegnapira.
Az Artisjus megszoptatta a mikrobloggereinket, óder mi?

Rosszindulatú Vászka 2010.07.09. 10:18:35

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): ne reklamájj, biztos nincs artiszjús matrica a blogodba!

Rosszindulatú Vászka 2010.07.09. 10:21:05

Amúgy már várom az új poszt, ahol a jeszi mosdassa a szerecsenet, magkapó, hogy mindeég előregyün a pofánlecsóért. Cselből pár fikabajnoknak egyet kéne vele érteni, kicsit túráztassuk sztem.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.09. 10:26:44

@Rosszindulatú Vászka:
Csak azért nincs, mert én a FÁSz tagja vagyok.
Nekik tejelek, ők meg megvédenek a joagimtól.
Ergo az artisz dzsúz nem játszik!
A vuvuzelák utan kapott jogdíjamból szépen éldegélek, nem kell nekem artisz.
Dzsúzt néha iszom, de csak mértékkel, nehogy megártson.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.09. 11:04:36

@Kitalátor feljegyzetei:
A blogmotor bekaphattya!

BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Pont.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.09. 11:04:48

@Rosszindulatú Vászka: "Amúgy már várom az új poszt"

Ne féllábon, mert hétfőn jön.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.09. 11:08:54

@yippyupp: Egy ficere bemegy a kocsmába,leül a pulthoz,kér egy sört.Miután megkapta, egyszerre megjelenik egy majom és belemártogatja a heréit a sörbe.A fickó furán néz,majd kér inkább mégegy sört.A majom ismét eljátssza kisebb attrakcióját....miután már a pasi 5. sörébe is belemártogatta a golyóit,így szól a csaposhoz:
-Elnézést!Nem tudja kié ez a majom, mert idegesít, hogy nem tudom miatta meginni a sörömet.
csapos:
-A zongoristáé,mondja neki a problémáját!
A pasi odamegy a zongoristához:
-Elnézését kérem, de tudja azt, hogy a majma belemártogatja a golyóit a sörömbe?
A zongorista:
-Sajnos nem, de ha dúdol belőle egy keveset,megpróbálom követni...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.09. 11:11:25

Egy ember bemegy a majmával a bárba. Kér egy italt, és közben a majom hatalmas rumlit csap. Össze-vissza szaladgál, mindent feldönt... Egyszer csak oda ugrik a biliárd asztalhoz, megfog egy golyót és lenyeli. A csapos kérdően néz a gazdájára, de ő csak ennyit mond:
-Hát ő már csak ilyen. De minden kárt kifizetek.
Majd mikor legközelebb arra jár, a majom ismét nem ismeri a normális magatartás alapjait. Odaugrik a pulthoz, megfog egy szem cseresznyét, felnyomja a seggébe, kihúzza majd bekapja. A csapos ismét furcsálva nézi a tulajt.
-Uram, de hát miért dugta fel előbb, és utánna ette csak meg???
-Háát, tudja, mióta lenyelte azt a biliárgolyót, azóta mindig előbb kipróbálja.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.09. 11:15:45

Hogyan adjuk be a tablettát a cicának?

1. Vedd fel a cicát és fektesd a bal karodra, mintha kisbabát dajkálnál. A
jobb mutató- és hüvelykujjaddal gyengéden nyomd meg kétoldalt a cica
pofiját és amikor kinyitja a száját, a tenyeredben lévő tablettát dobd a
szájába. Hagyd, hogy a cica becsukja a száját és nyeljen.

2. Vedd fel a tablettát a padlóról és a cicát a heverő mögül. Fektesd a
cicát a bal karodra és ismételd meg a műveletet.

3. Dobd el az átázott tablettát és hozd vissza a cicát a hálószobából.

4. Nyomj ki másik tablettát a fóliából, a bal karodban tartott cica első
mancsait balkézzel fogd szorosan. Feszítsd szét a száját és jobb
mutatóujjaddal lökd le a tablettát a torkán. Fogd be a száját és számolj
tízig.

5. Vedd ki az akváriumból a tablettát és a gardróbból a cicát. Hívd be a
párodat a kertből.

6. Térdelj le a padlóra, a cicát tartsd szorosan a térded között és fogd le
a mancsait. Ne törődj a morgással. A párod fogja meg szorosan egyik kezével a cica fejét, a másik kezében levö vonalzót tegye a szájába és csúsztassa le rajta a tablettát majd masszírozza a cica torkát.

7. Szedd le a cicát a függönyrúdról és vegyél elő másik tablettát. Ne
feledd, hogy új vonalzót és függönyt kell venned. Szedd össze az eltört
nippet, később majd megragasztod.

8. Bagyuláld be a cicát egy nagy törülközőbe, a párod feküdjön rá, hogy
csak a cica feje lógjon ki a hóna alól. Tedd a tablettát egy szívószál
végébe, egy ceruzával feszítsd szét a cica száját és fújj bele a
szívószálba.

9. Ellenőrizd a gyógyszer ismertetőjét, nem káros-e emberekre és igyál egy pohár vizet, hogy elvegye az ízét. Ragaszd be párod alkarján a sebeket és a vért hideg vízzel és szappannal mosd ki a szőnyegből.

10. Hozd be a cicát a szomszéd udvarából. Vegyél elő másik tablettát. Tedd a cicát a szekrénybe és csukd be az ajtót úgy, hogy csak a feje lógjon ki. Kanállal feszítsd szét a száját és gumiszalaggal lődd be a torkába a tablettát.

11. Hozd be a garázsból a csavarhúzót és tedd vissza a szekrény pántjait. Tégy hidegvizes borogatást az arcodra és ellenőrizd, nem járt-e le a tetanuszoltásod. Dobd el az elrongyolt pólódat és vegyél fel másikat.

12. Hívd fel a tűzoltókat, hogy vegyék le a macskát az útszéli fáról. Kérj
bocsánatot a szomszédodtól, aki belerohant a kerítésébe, hogy ne üsse el a macskádat. Vedd elő az utolsó tablettát.

13. A macska első és hátsó lábait drótozd össze és erősítsd az ebédlőasztal lábához. Vegyél fel kertészkesztyűt és feszítsd szét a macska száját egy feszítővassal. Nyomd a szájába a tablettát és önts utána egy liter vizet, hogy lemossa.

14. Kérd meg párodat, hogy vigyen el az ügyeletre, ülj nyugodtan, amíg az orvos összevarrja a sebeket az ujjaidon és az alkarodon és eltávolítja a tablettadarabkákat a jobb szemedből. Hazafelé álljatok meg a bútorboltnál és rendeljétek meg az új asztalt.

15. Hívd fel az állatorvost és beszéld rá, hogy jöjjön ki hozzátok.

16. Nézd végig, ahogy az állatorvos karjába veszi a cicát, a másik kezével beadja a tablettát, és azt mondja: "Na ugye, milyen egyszerű ez?"

Rosszindulatú Vászka 2010.07.09. 11:16:25

@atpijkamo: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :D

englandboy 2010.07.09. 11:41:24

fénymásolot mindenkinek

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.09. 13:14:28

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): A szívemből szóltál ismét!
Nektek is szép hétvégét!
Bikacsunáj!
Vzzzzzzzzzzzzzzzzbzzzzzzzzzzzzzzvzzzzzzzzzzzzzzzzbzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzvzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzjujujujujuzzzzz!

upci 2010.07.09. 13:14:44

@yippyupp: lehet, hogy holnapra tudok szolgáltatni... ;)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.09. 13:15:28

Az volt már, hogy a blogmotor gazdájáét bekaphatná a biciklilánc?

hatesz 2010.07.09. 13:17:12

Egy megjegyzés csak a külföldi posztolóknak/ról. Én is külföldröl írok, mégis képes vagyok ékezeteket elöcsikarni...
Nem nagy fáradtság átállítani a billentyüzetet magyarra és megjegyezni az ékezetes betük helyét amíg megírom a kommentet.
Miért?
1. Mert MAGYAR oldalra írok és magyarul!
2. Az ékezet nélküliséggel nem akarom reklámozni, hogy külföldröl írok.
CSak mert nekem pl rohadtul bántja a szemem az ekezet nelkuli iras...
Szerintem nem nagy kérés.
Pl. Hagyma kommentjeit is szivesen olvasom, de ha már valaki ennyit ír (nekem pl tetszik ha elmondja hogy az USÁban hogy mennek az ilyen dolgok) akkor jó lenne ha magyarul írna...
(ha nincs kedved a billentyüzetátállításhoz, nyitva hagysz egy Word doksit, ahol átállítod helyesírás ellenörzöt magyarra, és ha megírtad ott a hozzászólásod, bemásolod ide...)
kösz a figyelmet

upci 2010.07.09. 13:20:16

@hatesz: akkor tanuld már meg légyszi az ű ú ó ő helyét is ;)

hatesz 2010.07.09. 13:26:33

@upci: Magas labda volt, reméltem valaki le is üti... :)))

Rosszindulatú Vászka 2010.07.09. 13:27:37

@hatesz: hujeseg. Minenki ugy ir, ahogy neki teccik. Senki nem lesz magyarabb pár pocoktol meg potytol.

Ellembe emglehetosen zsenant, hogy nem ahsznalod helyesen az irasjeleket, a kotojelrol sztem meg nem is hallottal.

Kocce.

hatesz 2010.07.09. 13:29:09

@upci: csak a Te kedvedért:

Egy megjegyzés csak a külföldi posztolóknak/ról. Én is külföldről írok, mégis képes vagyok ékezeteket előcsikarni...
Nem nagy fáradtság átállítani a billentyűzetet magyarra és megjegyezni az ékezetes betűk helyét amíg megírom a kommentet.
Miért?
1. Mert MAGYAR oldalra írok és magyarul!
2. Az ékezet nélküliséggel nem akarom reklámozni, hogy külföldről írok.
Csak mert nekem pl. rohadtul bántja a szemem az ekezet nelkuli iras...
Szerintem nem nagy kérés.
Pl. Hagyma kommentjeit is szívesen olvasom, de ha már valaki ennyit ír (nekem pl tetszik ha elmondja hogy az USÁban hogy mennek az ilyen dolgok) akkor jó lenne ha magyarul írna...
(ha nincs kedved a billentyűzetátállításhoz, nyitva hagysz egy Word doksit, ahol átállítod helyesírás ellenőrzőt magyarra, és ha megírtad ott a hozzászólásod, bemásolod ide...)
kösz a figyelmet
(Word helyesírásellenőrzővel javítva)

hatesz 2010.07.09. 13:32:07

@Rosszindulatú Vászka: na a te írási és kötekedési képességeidet meg be is mutattad az utolsó mondatoddal.

baszod, itt van pár kötőjel:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

upci 2010.07.09. 13:59:13

@Rosszindulatú Vászka: én is találtam még egy hibát, de mit szarozzak? :D

"helyesírás-ellenőrző" az, tudniillik az összetett szavakat, ha hat szótagnál hosszabb, kötőjellel szoktuk elválasztani... talán a Word hejesirásellenörzőlye nincs jól beállítva...

hatesz 2010.07.09. 14:15:39

Na látom megértettétek a lényeget és mást sem tudtok csak kötekedni.
Okoskákok...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.09. 14:21:04

Na emmán' akkó' a 7végi is.
Jó nagyot kívánok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 14:27:47

@hatesz:
van a monitorom jobb felso sarkaban egy amerikai zaszlocska
ha ketszer raklikkelek, mint most lesy ékezetem, de megváltoznak a betük helyei, igz is elég érdekesen irok, hát ha még cserélgetném is mindig
uhhogy ezt inkabb kihagyom
hat nem hiszem, hogy van valaki aki az Indexen ne tudna honnan irok, igy nem kell reklamoznom
es itt akor meg is jegyeznem, hogy paprikaskrumpli lesz fustolkolbassal a vacsora, de elotte elmegyek dolgozni
tenyleg me' nincs uj poszt?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.09. 14:29:51

@Kitalátor feljegyzetei:
Móeg nem volt!
Bikicsunááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááájjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!

.lll. 2010.07.09. 14:55:59

delusza leszalad az albán tengerpartra
-nikászévérménó-gondolja mosolyogva
-anyádpicsája-gondolják az albánok

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.07.09. 14:56:04

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): ez se
vicsáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááájjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.09. 14:57:25

@donfuligjimmy:
És tenyleg!

BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Rosszindulatú Vászka 2010.07.09. 15:06:33

@hagyma: mac vagy pc? Elvileg csak az y-z cserélődik fel. Monnyuk engem nem zavar az ékírás.

AlulírottFentemlített 2010.07.09. 15:09:50

Ez már a világvégi?

@hagyma:

A paprikaskrumpli fustolkolbassal ékezet nélkül is jó!

elwood 2010.07.09. 15:46:19

nem tudom volt-e már de svédországban nem kell lemásoltatni a személyiket.

sokkal jobban vigyáznak a személyes adatokra.
az ügyintéző neked háttal,bekötött szemmel fogad.
kéri, hogy eltorzított hangon beszélj vele nehogy ráismerjen.
az aláírást láthatatlan tintával kéri a lapra, aztán elintézi az ügyet.

a nap végén lenyilazza saját magát a ház mögötti vizesárokba.

troll pecér 2010.07.09. 16:07:42

@hagyma: minden trollpecér nevében köszönöm a gratulációt! :DD
Gratulálás nélkül nem troll a troll!
:DD

Eric_Cartman 2010.07.09. 16:27:24

Húbazmegg. Kiestek az olaszok ??? Az szép!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 16:46:43

@Rosszindulatú Vászka
mac
meg meg 5-6 mas
pl a ; az e'
stb

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 16:50:19

@Eric_Cartman:
kb 2 hoanappal ezelott
@AlulírottFentemlített:
borsolevest akartam de felcsereltem

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.09. 16:51:59

Szóval akkor ez már a hétvégi volt???

A rája szarik rája 2010.07.09. 17:10:47

Karya Toursos posztot akaroooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A rája szarik rája 2010.07.09. 17:21:08

KaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaToursKaryaTours

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.09. 18:03:05

@ColT: Az iskolában, év végén minden gyerek visz valami ajándékot a tanárnőnek. A virágárus fia egy csokor rózsát, a cukrász lánya egy tortát, az italboltos fia egy szépen becsomagolt dobozt. A tanárnő felemeli a dobozt, megrázza, és látja, hogy valami csepeg a sarkából. Viccesen megkóstol egy cseppet, és megkérdi:
- Bor?
- Nem - Megkóstol még egyet.
- Pezsgő?
- Nem.
- Akkor mi?
- Kiskutya.

(---Flúgos Buszos---) 2010.07.09. 18:22:20

@atpijkamo: Jani bácsit megkérdezik:
- Úgy hallottuk Jani bácsi, beszűkült a szókincse!
- Faszt!

A Tyne folyó déli partja 2010.07.09. 18:44:15

@englandboy: ezt hol olvastad, hogy két hónapot vártam az NI interjúra? intézte a munkahely, mielőtt kijöttem. tolmács nekem nem kell, én szoktam tolmácsolni.
iwiw fórumon meg a tapasztalatokat írta meg más is, és bizony az az, h. marha sokat kell várni a WRS-re. eleve az általuk megadott idő hat hét. nem szokták elkapkodni a dolgokat.

A Tyne folyó déli partja 2010.07.09. 18:47:31

@morrisal_: a) nem mindenki azért jön, amit te gondolsz (én speciel általánosan kerestem munkát, a franc se akart kijönni, totál véletlen kerültem ki) b) nem mindenki dolgozik ám mosogatóként...

A Tyne folyó déli partja 2010.07.09. 18:54:17

@englandboy: akkor meg mit pofázol bele, mikor fingod nincs róla, h. mennyi idő múlva küldik is vissza?

englandboy 2010.07.09. 19:00:07

@Animacs:

öjj deharciasak vagyunk Anyám

megsütött a nap vagy mi van

englandboy 2010.07.09. 19:05:00

figyelj tolmács

ezt remélem érted

This page sets out our target waiting times for applications under the Worker Registration Scheme, and explains what to do if you urgently need us to return your travel documents while your application is being processed.

We aim to consider 70 per cent of applications within 10 days of receiving them, and 90 per cent of applications within 20 days.

If your application is incomplete, it may take longer for us to consider it. However, you can continue working while your application is being dealt with.

If you have sent us your passport or national identity card with your application, you should not make any travel arrangements until this document has been returned to you. We will return your passport or national identity card after we have considered your application.

csokoltat a wrs

A Tyne folyó déli partja 2010.07.09. 19:05:22

@Xezs: azért, mert attól még van véleményünk. (mellsleg, én sehol nem vettem észre, h.hagyma nagyon "leszólná" a hazáját.
kettő, szerinted, ha valaki kiköltözött külföldre, onnantól kezdve már nem fogja érdekelni, h. otthon mi van, vagy mi?????
egyáltalán, sokaknak pont csak a neten van lehetősége arra, h. magyarul olvasson (egy idő után elfogy az otthonról hozott, ha nem mész haza elég gyakran), írjon.

A Tyne folyó déli partja 2010.07.09. 19:08:26

@Xezs: csakhogy te mindig az indiaiakkal jössz, vagyis olyanokkal, akikkel nem laksz, sose volt közöd hozzájuk, nekik se hozzád. nekünk viszont volt, és van is Magyarországhoz. meg még véleményünk is.

A Tyne folyó déli partja 2010.07.09. 19:16:23

@hatesz: aha. munkahelyi gépen nem lehet átállítani (nálunk még a képernyővédőt se). könyvtárin szintén.
honnan tudod, h. otthonról netezik??? nekem másfél évig nem volt otthon netem, a könyvtárból neteztem magyar oldalra, és képzeld, ékezet nélkül, mert azt ott NEM lehetett átállítani...

englandboy 2010.07.09. 19:19:00

@Animacs:

klasszikus nöi válasz

inkább hallgatok de ragaszkodom a 6 héthez

üdv WRS

A Tyne folyó déli partja 2010.07.09. 19:20:39

@englandboy: feltettem egy kérdést. amire nem kaptam választ.
nap meg itt ugyan nem süt...

A Tyne folyó déli partja 2010.07.09. 19:22:18

@englandboy: akkor keresd meg, h. mit mondtak erről pár évvel ezelőtt. (mellesleg, nekünk a munkahely mondta, h. elkéri az útlevelünket - bizony - és hogy hat hétig szokott tartani. és akkor képzeld, azt írták a honlapjukon is...)
azóta meg nem néztem, mert minek.

A Tyne folyó déli partja 2010.07.09. 19:23:29

ha azóta gyorsabbak lettek, örülök. de speciel a tesóm esetében (mondjuk az már nem a WRS volt) sikerült másfél évet ülniük a személyijén, utána meg elküldeni rossz címre. és ahogy olvasgattma, nem ő volt az egyetlen, akivel ezt eljátszották, mindenféle kérelemnél.

A Tyne folyó déli partja 2010.07.09. 19:24:38

ja, az és AIM to consider nem azt jelenti, meg is FOGJÁK csináni.

A Tyne folyó déli partja 2010.07.09. 19:26:04

@englandboy: olvass tovább, te két agysejtű. nem zavar,h. közben a többi hozzászólást olvastam? meg más oldalt is néztem? ha megengeded...

A Tyne folyó déli partja 2010.07.09. 19:27:17

@englandboy: ja, meg hogy egyértelműen nem neked szólt az a hozzászólás, persze fel se tűnik, IQ bajnok.

englandboy 2010.07.09. 19:36:44

@Animacs:

ajjaj

nemtudom mennyi idö alatt ér vissza

nekem nem kell már mondtam

ezért megnéztem mit ir a hivatal a saját honlapján

ez alapján nemlátom a 6 hetet

üdv iq wrs

2010.07.09. 19:44:11

Árkádban lehet ingyen szarni ?

A Tyne folyó déli partja 2010.07.09. 19:48:21

@englandboy: igen, és ha MOST azt írja a honlap, akkor nyilván, amikor nekem kellett, öt évvel ezelőtt is ugyanez volt a helyzet...
ahogy mondtam, egyrészt az "AIM to consider" nem egyenlő azzal, h. meg is teszik, másrészt tudod, nekem személyes tapasztalatom van vele, nem csak "ezt olvastam, akkor így van, pont".

englandboy 2010.07.09. 19:53:17

@Animacs:

yovan

látom azért kicsit lenyugodtál

nem lennék a pasid helyében

kicsit harcias vagy :-)

A Tyne folyó déli partja 2010.07.09. 19:58:36

@englandboy: ha hülyeségekkel felidegesítenek...amúgy a tesómnál nemWRS volt, amit sikerült másfél évre elhagyniuk.
amúgy neked miért nem kell? (már nekem se, csak az elején) self-employed vagy? tudtommal, csak azoknak nem kell.

englandboy 2010.07.09. 20:03:05

ja az vottam valamiko

több mint 1 évig

yippyupp 2010.07.09. 20:19:44

@atpijkamo: lájk figyu, ezt ma olvastam
- Móricka, menj le a boltba, vegyél már hurkát! De ne véreset.
- Denevéreset?

puffancs 2010.07.09. 20:23:39

nehogy mar az zavarja a mamat, hogy le akarja vki masolni a szemelyiet....
mi van, ha lemasoljak? eltorik? vagy fenyt kap a masoloban?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.09. 20:25:13

@yippyupp: Még ennél is tudok régebbit:

Sír a kisfiú a hentesbolt előtt. Egy néni megszólítja.
- Miért sírsz kisfiam?
- Nem melékszem, hogy mit mondott az anyukám... hüpp... hogy Gyula, vegyél csabait, vagy hogy Csaba, vegyél gyulait...
Felderül a néni:
- Hát hogy hívnak, kisfiam?
- Pistikeee...

yippyupp 2010.07.09. 20:26:05

@atpijkamo: már az oviban ezen röhögtünk. retro poén

puffancs 2010.07.09. 20:32:41

@Animacs: en is vagy ket honapot vartam annak idejen ,es szukseges volt a "letter from the employer", ma mar siman megadjak masnapra is a szemelyes interjut, de max 3 heten belul elinteznek. a wrs-hez valoban 6-7 het, hogy regisztralnak es megkuldik a bizonyitvanyt magat, a dokumentumokat viszont elotte joval mar visszakuldik.szerintem englandboy-jal total elbeszeltek most egymas mellett. nekem legalabbis kulon jott vissza az utlevel es ez a confirmation letter nyavaja.

en munkam soran amugy mindenfele emberrel kapcsolatba kerulok, sokan kozuluk mosogatok lesznek. nekem abszolut nem szimpi az a hozzaallasod, h te nem vagy mosogato. neked szerencsed volt, egeszegugyiskent kijottel angliaba, mert inkabb foglalkoztatnak feheret, mint a bantu negert, aki igazabol meg computert nem latott. te nyilvan kompetensebb vagy, mint ok. azert azonban nem kell lenezni azokat, akiknek otthonrol nem inteztek el mindent. amugy teljesen illegalisan. mert amikor otthon vagy, UK cimed nyilvan meg nem volt, tehat hazudtal. tehat felrevezetted a job centre-t. egyszer ezert meg megtalalnak. tuti.

Megdobbent 2010.07.09. 20:46:32

Nem kicsit cinikus a homar. Csutortok hajnalban egy idozitett post, es jovan az hetfoig :)

Hatakkor junkie comments hajra :>

yippyupp 2010.07.09. 20:54:04

Bréking - nyertem egy korsó sört. ha nem váltják be lövöm a posztot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 21:24:29

@Animacs:
en mikor kijottem
mosogattam is
illegaliskent mit lehetett tenni
nem sokaig de nem szegyellem egyaltalan
a munka nem szegeyen mondta mindig edesapam
sot egy honapig aruhazat is takaritottam 3 honapig teton dolgoztam miamiban juliusban
most mar azert kicsit mas

englandboy 2010.07.09. 21:31:26

puffancs

nem beszélek el Animacs mellett

csak sokalltam a pár hetet

megnéztem, bemásoltam mit irtak a honlapjukon

animacs aszonta ö mennyit várt

én leirtam most mennyit kell várni

estére készültem

van cider

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 21:34:07

@Animacs:
right:)
@puffancs:
hat ezt nem ertem elso perctol
ha repulni akar meg at is vilagitjak

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 21:39:08

@puffancs:
az amerikai bevandorlasi hivatalrol is tudnek par orat meselni
vesszore betartjak a torvenyt
ha a legeslegkisevv hibat elkoveted egy nyomtatvanyon dobjak vissza es varhatsz megint heteket
meg fizethetsz megint
nincs hianypotlas
start megint
nekem ugyved intezett mindent de meg igy is volt hogy nem tydtam mire varunk
elirt egy betut a lakcimemben
persze ezt aztan a lakcimemre kuldott levelben kozoltek
szoptam miatta 3 honapot
jo, ekkor mar legalis voltam

englandboy 2010.07.09. 21:45:58

@hagyma:

oszt személyit másoltál-e???????
:-)

vajon a Mama evett ma fottkaját

englandboy 2010.07.09. 21:49:38

de ma megkérdeztem a fönököt hagyma

echte angol

mondtam neki mi a szitu

aszonta elképzelni nem tudja hogy az a cég aki ellátja a Mamát még nem küldött ki hozzá egy saját embert hogy leellenörizze a mamát jár-e ingyenkaja vagy se

lehet ez is hülye de mindenesetre arra hajaz hogy a cég a nagyobb hibás

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 21:50:07

@englandboy:
hizzad se szolnak sehol ssn meg ID -jogsi, elotte zoldkartya stb nelkul
meleg etelhez meg nem kellett felmutatnom, de sorhoz igen 40-esen
mondjuk masolas nelkul

hat nem tudom en mar befejeztem a melot lassan neki latok a paprikaskrumplinak
elotte beszkennelem marynek a jogsimat

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.07.09. 21:50:43

Vajon ez lesz a jövő hétvégi poszt is? Van aki még nem nyaral.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 21:53:29

@englandboy:
hat a gondozono volt nala, az akarta elvinni, mert a mama nem tud mar jarni egy copy erejeig
ha a fianak gyanus volt moiert nem mentek egyutt?

de a gond itt nem ez
abba beleegyezik a delikvens hogy kimasoljanak mindent a szemelyibol, de hogy lemasoljak abba nem
nem ertem
ez elvi kerdes
mama meg parizert eszik

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 21:55:01

@Dariengo:
1 homar szulesin van
masik ketto lehet kiment a foci vb-re

englandboy 2010.07.09. 21:56:49

@hagyma:

szkenneltesd az övét :-)

neki kell a meleg kaja :-)

valami borsoleves vott hajnalba ha yol emléxem

mi történt

Animacs pedig left nem right

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 22:00:11

@englandboy:
az volt terbe veve
valtozott a program
talan vasarnap
mirelit boorso elall de a krumpli kezd csirazni
meg van jo magyar paprikam meg fustolt kolbaszom

englandboy 2010.07.09. 22:01:49

@hagyma:

tegnap már megbeszéltük hülye a poszter mert nem másoltat ezért a Mami nem eszik

de szerintem az embereknek otthon a tökük tele van hogy mindig engedni kell

ebben az esetben szerintem a cég ugyanolyan hibás mint a poszter söt szerintem 60-40 százalék a cég javára

tehát a poszter hibás a cég hibás

hogy legyen kaja a poszternek kell engedni mert a cég nem fog

valoszínü ezzel van tele a fasza otthon mindenkinek, hogy mindig a kisember enged a cégek sose

lehet nem látom jol, valaki cáfolja meg ha nem igy van

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 22:04:35

@englandboy: OK de ha en kerek valamit ritkan en szabom a felteleket
pl ha sort kerek kell hogy legyen alam penz
ha ingyenebedet
/na azt itt nem adnak csak nemellik templomban/

englandboy 2010.07.09. 22:14:36

@hagyma:

igazad van

de nem fogunk ebben dülöre jutni

a cég pontosan tud minden adatot a Mamiröl

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 22:16:18

@englandboy:
akkor miert gond egy masolat
2 ev mulva ellenorzik Oket es aszongyak, hat mi tudtauk jar Neki
az eleg lesz?
papirmunka, volt van es lesz

Eric_Cartman 2010.07.09. 22:20:02

Engem is zavar kicsit, de kénytelen vagyok hagymának ebben a posztban tett állításával egyetérteni.

englandboy 2010.07.09. 22:37:35

@hagyma:

nem mi tudtuk

pontosan rögzitve van minden adat mivel ápolták a Mamát korábban

nem puszira ápolták elötte se

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 22:37:54

@Eric_Cartman:par ev megalapitod a hagyma fan clubot
vagy mar lehet van is otthon?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 22:39:14

@englandboy:
tenyleg nem jutunk dulore
akkor meddig tart egy copyt atadni?
nem tok mindegy?

Megdobbent 2010.07.09. 22:59:13

@hagyma: Jah, makon, de ott nem akarsz unnepelt lenni, hidd el ;)

englandboy 2010.07.09. 23:06:00

@hagyma:

Te adsz copy-t is ha sört veszel vagy csak elég egyszer bemutatni az id-t????

englandboy 2010.07.09. 23:13:35

@hagyma:

lehet igy tisztább lesz nem tudom

a jogelöd ápolta a Mamát
hogy tudják hova kell menni és ki az akit ápolni kell nyilván rögzitették minden adatát
mondjuk a személyiböl kimásolták

most a jogutod ápolja a Mamát aki szintén tudja kit kell ápolni tudja hova kell menni,nyilván az adatok ugyanazok

a jogelöd fözi a kaját, a jogutod vinné neki de nem tudja mert a jogelöd kér egy másolatot a személyiröl

azokkal az adatokkal ami mindkettö cégnek megvan

OPERETTORSZÁG

Megdobbent 2010.07.09. 23:32:39

Najo, hat nem ertitek kis bohok, ugyhogy elmondom:

Korabban mar beszeltem rola, hogy itt nalunk pl. azokmanyirda nem bizik az okmanyirodaban, hiaba az altaluk korabban kibocsatott, de mar lejart iratot akarod megujitani. Itt kerem megjegyezni a NEM BIZIK kifejezest, mert ez a kulcs.

Innentol logikai sorrendben, lassan, lepesenkent:

1) A Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ vegzi a munkajat, tudja, hogy ki kicsoda. Ott nincs gond.

2) Namost a Államkincstár viszont ellenorzi rendszeresen a ellenőrzi a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központot, mert NEM BIZIK BENNE.

3) A bizalom teljes hianya miatt tehat azt koveteli az 1) ponttol, hogy minden ellatott szemelyi igazolvany masolatat adja neki (Államkincstárnak) oda, kulonben nem kap kozponti tamogatast, ami kell az 1) pontnak (Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ) a mukodeshez, pl. meleg kaja biztositashoz.

Innentol hiaba a szelmalomharc a posztertol, hogy csuri-csavarja, mert:

a) Az Allamkincstar nyugodtan kezelhet szemelyi masolatot
b) Ugysem ad penzt a helyieknek addig
c) Azoknak ugysincs addig penzuk elelmezni a szegeny asszonyt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.09. 23:35:16

@englandboy:
ezer heluen adok copy
kocsmaban meg nem kertek, de ha csak ugy adnak sot
bannya kanya
pedig fenykepes szuletesi ido lakcim rajta van
mi bajom lehet?????
@Megdobbent:
makon van hagymafesztival?

englandboy 2010.07.09. 23:58:15

@hagyma:

ha egyszer megadtál magadrol minden adatot és azt hiteles forrásbol szerezték mi a fasznak kell másolat az adataidrol??????????????????

ennél egyszerübben nemtom

bocs

lehet t;nyleg h

englandboy 2010.07.09. 23:59:17

váuuuuu

lehet tényleg hülye vagyok

ez lett volna az elöbb az uccso mondat

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 00:02:20

@englandboy: mer igazolni kell magat az ugyintezonek basszus
hogy nem hasrautesre fogadta el
vagy holnap felmond
vagy mit tudem en
en most csereltem munkat 234 paport toltottermki
642 alairas ssn lemasolasa
pedig mindenki ismert 5 evvel ezelott ugyanennel a fonoknel dolgoztam 2 evet
sot meg a papirjaim is lehet megvoltak
ez van
de az en gondom meg mindig az, miert kelle bbol gondot csinalni
lemasolom beviszem
jonapot

englandboy 2010.07.10. 00:09:09

@hagyma:

a Mama nem váltott munkahelyet

a Mama nem mozog semerre

A Mama csak enni akar fött kaját

a különbség csak ennyi

englandboy 2010.07.10. 00:11:59

@hagyma:

és nyilván a Mama adatai nem változtak mert a jogutod csak közvetit nem fözi a kaját

auuuuuuu

megint elfogyott a cider

pedig dupla annyit vettem mint tegnap

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 00:13:46

@englandboy:
az ugyintezore gondoltam
bebukik egy nokiasdobozzal, mindenkt elzavarnak es ott allnak nyilvantartas nelkul
elsoi soromet paprikaskrumpli utan tartogatom
mar dolgozik

englandboy 2010.07.10. 00:23:31

@hagyma:

az ügyintézö tud minden adatot

megvan neki mert ugyanazt a tevékenységet folytatja mint a jogelöd

zsákutcába kerültünk asszem

nekem elfogyott minde a curva életbe

englandboy 2010.07.10. 00:26:30

@hagyma:

más

mennyi egy ájfon 4 nálatok kártyafüggetlenül????

de nehogy a fénymásolt árat mondd:-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 00:30:02

@englandboy: segedfogalmam sincs
teljesen sima mezit LG-t hasznalunk Maryvel
a fiamnak vannak ilyen herkenytui
asse tudom van e fuggetlenitetett itt az AT&Tvel latom mindig a reklamban

/nyilvantartasnak pedig dokumentalva lennie kell!/

englandboy 2010.07.10. 00:41:37

@hagyma:

a jogelöd dokumentácioja ami hivatalos a jogutodnál fellelhetö masolatban teljes jogkörrel ami teljesen hivatalos

tehát hivatalosan dokumentálva van

erre kell 1 fénymásolat

ha ez igy van akko jogos az operett

Megdobbent 2010.07.10. 00:52:32

Na a ket angolszasz baszik elolvasni a bizalmi megoldast, igyaztan hujek. Huje angolok, angol hujeeeeek :)))))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 00:53:02

@englandboy:
ugy dontottek akkor adnak melegzabat ha le van fenymasolva a szemlyi
van mor halfkvesson?
kesz a kaja
bontom a sort

englandboy 2010.07.10. 01:08:20

@Megdobbent:

bizalmi megoldás nincs

csak fénymásolt

hagyma

meleget nem eszünk

fött kaját igen

a cég akkor ad kaját ha a jogelöd által meghatározottak szerint adsz fénymásolatot arrol amit tudnak

tehát ök adnának de csak akkor ha fénymásolva látják azt amit tudnak

lájk
komplén
písz

englandboy 2010.07.10. 01:12:34

fényt mindenkinek és eljö az uj kánaán

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 01:15:18

@englandboy:
aj no komplening
dzsaszt aj kent understand wat a hell de problem
/spanyolul problemo/
videken gond

/ a stupid spanyolul stupido ezen halalra rohogtem magam anno/
videken anno dacumal

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 01:16:35

@englandboy:
kapcsold fel a lampat
ott mar sotet van
itt meg sut a nap

englandboy 2010.07.10. 01:17:42

Jogvédő szervezetek visszavonatnák a közbiztonsági törvénycsomagot
Index
2010. július 9., péntek 21:33
A fiatalkorú szabálysértőket a felnőttek közé zárnák, az otthonukat a rendőrök határozat nélküli kutathatnák át. Jogvédő szervezetek szerint a kormány javaslata demagóg, aránytalan és jogsértő.

A Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság Szabadságjogokért (TASZ) legfőbb kifogása az, hogy a javaslat felborítja az arányosságot a szabálysértési és a büntetőjog között. Olyan megoldásokat vezetne be a szabálysértésekre, melyek alkalmazására a büntetőjogban sincs példa. Ilyen például az elzárás, ami a tulajdon elleni szabálysértések és a feloszlatott társadalmi szervezetekben részt vevőket fenyegeti.

Az elzárás drága, értelmetlen és jogsértő

A szabadság megvonása a jogvédők szerint párezer forintos kárértékű szabálysértéseknél szükségtelen és aránytalan. Az elzárás a legdrágább büntetési forma, végrehajtása nagyságrendekkel kerülhet többe az okozott kárnál, és a hazai börtönök amúgy is túlzsúfoltak. A 18 év alattiak kis kárértékű szabálysértések miatti elzárása ellentétes a Gyermekek Jogairól Szóló New York-i Egyezménnyel és Magyarország nemzetközi kötelezettségvállalásaival.

A törvényjavaslat 30 napig terjedő elzárással fenyegeti például a kisebb összegű bolti lopások fiatalkorú elkövetőit vagy a tömegközlekedési eszközök megrongálóit. A rajtakapott fiatalok ilyenkor nem az azonos korúaknak fenntartott büntetésvégrehajtási intézetekbe, hanem a felnőttek fogházába kerülnének, ahol a zsúfoltság miatt lehetetlen lenne elválasztani őket a felnőttektől.

hirdetés
Miért ne választhatnák a szabálysértők az elterelést?

A szabálysértésel elkövetői nem élhetnének a jóval súlyosabb bűncselekményekkel vádoltak által is választható közvetítői eljárással, azaz hogy jogilag körülbástyázott módon bánhassák meg és a sértett számára is elfogadhatóan tehessék jóvá a tettüket,

A TASZ és a Helsinki Bizottság szerint semmilyen elfogadható indok nem hozható fel arra, hogy a tulajdon elleni szabálysértéseknél, ahol értelemszerűen a bűncselekményi kategóriánál kisebb az okozott kár, miért ne lehetne élni a közvetítői megoldással. Az elzárásnak ugyanakkor súlyos megbélyegző hatása van a fiatalok családi, kortárs és iskolai közösségeiben, továbbá veszélyezteti erkölcsi fejlődésüket és a tanulmányaik folytatását.

A hatályos büntető törvénykönyv szerint „szabadságelvonással járó intézkedést alkalmazni vagy büntetést kiszabni csak akkor lehet, ha az intézkedés vagy a büntetés célja más módon nem érhető el“. Azaz még bűncselekmény elkövetése esetén is csak végső esetben lehet
szabadságelvonást kiróni. Ehhez képest a javaslat indoklásából kiolvasható, hogy a szabálysértések fiatalkorú elkövetőinél fő szabállyá tennék az elzárást.

Bíró helyett bírósági titkár dönthetne

A jogvédők úgy látják, a szabálysértést elkövető fiatalkorúaknak segítségre van szükségük, nem pedig arra, hogy jelentéktelen ügyek miatt több hétre fogházba zárják őket. Az ilyen ügyekben ráadásul a tervezett változások nyomán bírók helyett bírósági titkárok is dönthetnének.

Csakhogy a titkárok a bírókétól eltérő jogállásuk miatt nem felelnek meg a bírói függetlenség alkotmányos követelményének: önálló eljárásra feljogosítani őket az alkotmányba ütközik és nemzetközi emberi jogi elveket sért. Ezt a problémát az sem orvosolja, ha a tervezett módon az Alkotmányt is módosítják.

Házkutatás engedély nélkül

A törvényjavaslat lehetővé tenné, hogy e szabálysértések esetén a „tárgyi bizonyítási eszközök felkutatása és biztosítása céljából“ a rendőr például lopási ügyben bebocsátás vagy hatósági határozat nélkül is bemehessen a magánlakásokba. A Helsinki Bizottság és a TASZ állásfoglalása a változást teljesen aránytalannak és indokolatlannak tartja.

Miközben ugyanis lopás bűncselekménye esetén a bizonyítási eszközök felkutatásához és biztosításához magánlakás esetében hatósági határozatra van szükség, lopás szabálysértése esetén, amennyiben a javaslatot elfogadják, a rendőr oda hatósági határozat nélkül is beléphet majd, sőt, akár a tulajdonos tudta nélkül is behatolhat.

„A közbiztonsági törvénycsomag szinte minden pontja erősen támadható. A törvényjavaslatot a közbiztonság romlásával kapcsolatos demagógia hívta életre, ettől azonban annak jogsértő és aránytalan megoldásai még nem lesznek elfogadhatóak“ – kommentálta a törvényjavaslatot Dénes Balázs, a TASZ elnöke

hagyma csak hogy lásd kinek vannak jogai otthon

és ki az aki kiakad ha arra kérik másoljon mert hiába törvényellenes azt kell tennie

englandboy 2010.07.10. 01:24:03

tehát ha lopsz ne sitteljenek le

ha fiatalkoru vagy ne mert a nyujorki egyezmény

ne kutathassanak a rendörök a házba ahol lax mert hétha megtalálják a lopott szajrét

te pedig akkor is fénymásolj ha törvény ellenes

operett-e

Megdobbent 2010.07.10. 01:26:18

@englandboy: Nem gyozom hangsulyozni, hogy onnan operett, innen drama/tragedia :) De hogy szinhaz az egesz vilag, az nem ketseges :>

englandboy 2010.07.10. 01:26:27

ez a lexebb

A törvényjavaslatot a közbiztonság romlásával kapcsolatos demagógia hívta életre, ettől azonban annak jogsértő és aránytalan megoldásai még nem lesznek elfogadhatóak“ – kommentálta a törvényjavaslatot Dénes Balázs, a TASZ elnöke

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 01:27:45

tul sok nalatao a jogvedo szervezet meg az ombudszman
a jogot torvenybe kell foglalni es betartani
itt meg itt van a 3 csapas
es felere esett vissza pl new yrokban a bunozes
az aldozatokank is kellene jogot osztogatni

am ugy olcastam am ezt es nem is mindennel ertek egyet,de
az aldozatok erdekeben lehet kemenyiteni kell
nem tudom
en mikor otthon eltem a kozbiztonsag kifejezetten jo volt

englandboy 2010.07.10. 01:28:26

nálatok is ki kell nyitni azajtot a rendör bácsinak ha be akar menni

vagy kopognia kell és bekéreckedni

Megdobbent 2010.07.10. 01:29:29

Az amcsi halozati dugoknak meg lofasz a seggukbe, nem gyozom konvertalni, hogy bedughassam konnyeden :)

englandboy 2010.07.10. 01:31:30

nálatok is ugy mennek a rendörök hogy kopognak aszt megvárják kinyitod-e az ajtot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 01:32:13

@englandboy:
nem kotelezo fenymasolni
le sem csuknak erte
csak nincs ingyen kaja

es meg egtszer en benne vagyok a rendszerben barmikor lecsekkolhatnak
ennek ellenere van ahol kell copy
en meg adok
van aki harcol

ps Mary a masodik tanyerral eszi

Megdobbent 2010.07.10. 01:35:17

Nah ebbol a bulibol kimaradtam, igy ez a post is ment nalam a levesbe, tovabbi jokat uraim :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 01:36:31

@englandboy:
igen kopognak es varnak
ha nem nyitom ki, bejonnek
minsn torvenyt nem ismerek de kis jelentosegu ugyben megkerdeik, ha kinyitom bejohetnek-e?
ha gaz van nem tokolnek
ebben a kerdesben teljesen egyetertunk
en szeretem a rendet, mert nem vagyok bunozo
es elvarom a rendortol hogy megvedjen es cselekedjen
ha az kell hogy beruhja az ajtot hat ugy
es bbe meg az is belefer, hgy neha rossz cimre mennek:)
ahol vagjak a fat hullik a forhacs

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 01:37:47

@Megdobbent:
huzok en is
menne a levesbe de nincs hetfoig
megyek a malackarajra hatha van valami erdekes

englandboy 2010.07.10. 01:37:56

sorrendbe

törvényellenes fénymásolni
de kell
ez se ingyen van azállam fizeti

a Mama is benne van a rendszerbe
lecsekkolhato
ennek ellenére nem csekkolják
ö nem ad fénymásolatot arrol amit tudnak
aMama meg nem eszik

egészségére

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 02:22:24

@englandboy:
azet ha az adtvedelmi biztos szabalytalannak talalaja nem= torvenyellenes

de en okoskodas heluyett regv volna a masolatot
utana lehet harcolni ha van ideje

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 02:25:06

@Megdobbent: ra se bassz en is irok neha feherrel

upci 2010.07.10. 10:02:28

nagy a csend... mindenki strandol

upci 2010.07.10. 11:50:14

@upci: és még helyesírási hibát sincs kedvem keresni...

A Tyne folyó déli partja 2010.07.10. 12:00:35

@puffancs: he? ebben több is hibádzik.

NI interjú időpontja rögtön megvolt, amint kijöttem,ugyanis fix munkára jöttem ki (és szállásra) és a munkáltató már megszervezte az interjú időpontját, mire kijöttünk. meg a bankszámlanyitást is. már első nap a kezünkben volt a munkáltatói levél, meg hogy hova és miko menjünk.
Wrs nálunk úgy ment, h. szólt a munkáltató, h. adjuk oda az útlevelet, mert el kell küldeni, és hat hétre számítsunk. speciel a honlapot akkor nem olvastam, de ezt mondták nekünk, és ahogy akkor körülnéztem másoknak is.
az útlevél meg a levél egyszerre jött nekünk.

azt honnan veszed, h. lenézem, aki mosogat??? az egy reagálás volt egy régebbi hozzászólásra, aki közölte, h. aki kiment külföldre, az mind lenézett, és aljamunkát végez. hol olvastad ebből ki, h. lenézem (speciel a tesóm is mosogat per pillanat). csak felhívtam az illető figyelmét arra, h. az, h. kijöttél, nem egyenlő azzal, h. akkor kizárólag aljamunkát fogsz végezni.
"foglalkoztattak fehéret" gyere ide ahol lakom, keress négert. a lakosság 99% fehér. ez a megye a leginkább homogénebb, de a 300 kilométerrel délebbiben se volt sok néger. több, mint itt, de nem annyi, mint Londonban.
Ide nem egészségügyisként jöttem ki, semmi végzettségem tapasztalatom nincs benne, hanem az itteni első munkahelyem az volt.
és kinek hazudtam, kit vezettem félre??? mondom, ügynökség által jöttem ki, fix munkára, szállásra, totál legálisan. már miért lett volna illegális? mellesleg, eusként nem is nagyon tudok illegálisan itt tartózkodni...az első pillanattól volt Uk címem, a tekintve, h. azt a munkahely intézte.

A Tyne folyó déli partja 2010.07.10. 12:04:46

@hagyma: egyébként: ugye, WRShez eredeti dokumentum. egyetemhez másolat. lakásvásárláshoz másolat. residency documenthez eredetit (ott hagytál el a tesómét másfél évre), állásinterjúnál másolat. rengeteg helyen lemásolják/elkérik úgy, h. hosszabb időre kiadod a kezedből

A Tyne folyó déli partja 2010.07.10. 12:11:51

@Animacs: ja, és az első munkahelyemen a főnökeimnek fingjuk nem volt arról, h. fehérek vagyunk-e, vagy feketék, vagy sárgák, lévén, h. nem ők interjúztattak és döntöttek, hanem a Head Office képviselői Pesten. ők eldöntötték, h. megfelelek, aztán közölték az első munkahelyem főnökeivel, h. küldenek valakit. a repülőtéren láttak először (mert kijöttek elénk, és hazavittek.)

A rája szarik rája 2010.07.10. 12:22:01

Elmaradt az egy poszton belüli harmadik dél?

cicmen (törölt) 2010.07.10. 13:59:20

Ezt volt pofájuk hétvéginek kitenni?
Halllllatlan!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 18:21:16

@Animacs:
a hotelben meg ujlenyomatot is vettek mert kell a becsekkolashoz
felhaborrito
mondjuk a akkor ivettek mikor elkaptak pais vezetesnel
/az ujak kedveert mindig hangsulzoynom kell 0.009 volt 0.008 heleyet es nem volt baleset/
igaz akkor nem volt valasztasom
ja az elso zoldkartyanal mind a 10 ujjanrol
minden variacioban, parosaval harmasaval
es meg kajat se adtak

A rája szarik rája 2010.07.10. 20:53:19

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.10. 21:08:25

@hagyma: Mondjuk ez ellen is max. a vaklibsik ágálnak, mert ugye ha nem követsz el semmit, akkor nem tök mindegy, hogy van-e ujjlenyomat rólad?
Ha meg egy bűnözőt ez alapján kapnak el, az meg csak jó.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 21:20:41

@ColT:
hat ez egy nagy ceg
ujlenyomat nelkul meg dolgozhatsz
leegyszerusitik, hogy ne mas huzgalja a kartyadat
nem tudom hogy kezelik nem is erdekel
ha nem tetszik nem dolgozom ott/ mondjuk mar nem de nem ebbol az okbol/
a zold kartyanal meg orommel adtam anno
en csak azert mondom ezeket mert en elejetol arra hegyeztem ki , ha valamit kerek, akarok valakitol, altalaban nem en szabom a felteteleket
jogom van nem elfogadni de megszabni nem

1-1 es szakad az eso

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.10. 21:23:19

nem dolgozhatsz
/ megy a meccs is:) sorry/

arrol nem beszelve hogy annyira piti ugyrol van szo mint egy ID lemasolasa
egyszeruen nem ertem meg most sem

es a vegen a nemetek nyernek
Paul megmondta
holnap meg a spanyolok

Mylady 2010.07.11. 11:05:26

Közelitjük az ötszázat és még mindig ezen a nyamvadt másoláson pörögtök?
Atyaég!

Én meg pogácsát sütök. Ebben a 30 fokban külön jó, hogy még a sütő is melegit...

eml 2010.07.11. 13:29:02

@Mylady:

De legalább hamarabb megkel.:)

@hagyma:

A polip töltve nagyon finom. Tegnap láttam, hogy kell elkészíteni. Már csak egy 20 cm nagy polip kellene.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.11. 14:42:05

@eml:
hat en mar sokfele kajat ettem
meg aligatort is
de polipot speciel sosem
Pault amugy sem szabad megenni mer abbol vilagbotrany lenne

Mylady 2010.07.11. 17:23:43

én bébipolipot ettem
pedig tudom, hogy gyereket nem eszünk
szégyellem is magam

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.11. 17:32:09

@Mylady:
szegyelheted is
de en szeretem a kaviart is
az minek szamit?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.11. 22:13:30

@Mylady: Egy másik időzónában.
De itt is, 1 és 3/4 óra múlva dél lesz :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.12. 00:53:30

8 parc mulva valahol del lesz
itt meg 7PM

Mylady 2010.07.12. 06:39:59

Ez a poszt kisértetiesen hasonlit a múltcsütörtökihez

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.07.12. 07:09:26

affene ... vége a VB -nek.
Akkor most nem lesz több vuvuz ella koncert? :S
Jah, és hogyhogy nem a németek nyertek?
Skandallum.

A rája szarik rája 2010.07.12. 07:20:40

Úúúúúúúj poszt váááár, felejts el mindent, mindent ami fááááj....

.lll. 2010.07.12. 07:56:22

a spanyolok tegnap elénekelték a nikkászévériménót.
hétszer

napalm 2010.07.12. 08:13:26

gondolom ez már a hétvégi.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.12. 08:46:43

tenyleg kiestek a brazilok is?

upci 2010.07.12. 09:00:29

gyerekek, le kell szokni a homárról vagy mi?

penelop 2010.07.12. 09:31:35

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Tegnap este egy kicsit kocsikáztam. Elém gurult két krumpli.Az egyiket sikerült eltalálnom. Remélem,nem egyik rokonyod vót....

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.12. 09:41:51

@penelop:
Én tegnap este vuvuzela-koncerten voltam a nyúlnál.
Nem érkezett olyan sms az ip-mre, hogy valamelyik rokon defektet okozott volna.

penelop 2010.07.12. 10:02:44

Úgy látszik, mindenki tikszemeket áztat...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.12. 10:03:23

<LÁJK>
Létrehoztam az "Ébresszük fel szilyt!" csoportot.
Kövesd te is félszemmel!
</LÁJK>

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.12. 10:05:47

Az volt már, hogy ez a poszt kísértetiesen emlékeztet a múlt csütörtökire?

elwood 2010.07.12. 10:08:35

most vagy szily is szülni ment, vagy szegeli a nyilatkozatot minden látható helyen, és pár napig nem lesz poszt

Énbagoly 2010.07.12. 10:20:51

@elwood: tapétázik a nyilatkozattal...

de különben, ha a nő elmegy a bandából, akkor a pasik már nem dolgoznak?

akikaztmondjákni 2010.07.12. 10:23:17

Na, mi van itt, mi van itt?????
Nyaralunk?
Mé' nincs új poszt??

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.12. 10:34:47

@elwood:
Az elsőre tippelek.

A tegnap esti koncertet néha megzavarták kisebb karatemeccsekkel.
Focit nem láttam.

Egyéves Önkéntes 2010.07.12. 10:39:20

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): inkább a karatemeccset zavarta meg néha pár helyzet. :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.12. 10:46:10

@EÖ:
Olybá tűnt, hogy a narancs-őstermelők eltévesztették a küzdőtér bejáratát.
Szerintem shotokan bemutatóra indultak, csak rossz helyen állt meg a busz.

Egyéves Önkéntes 2010.07.12. 10:48:16

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): én is arra gondoltam, hogy szereptévesztésből benn verekedtek, az esti johannesburgi gettólátogatáson meg fociztak a gengszterekkel

K0vasz 2010.07.12. 10:52:17

Na mivan már, a nemzeti médiahatóság vagy miaszar bezáratta a homárt, vagy mi?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.12. 10:53:27

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Az őrült spanyol színészek miatt a környéken nagy csoportokban gyülekeznek a sakálok, hiénák és dögkeselyűk...

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.07.12. 12:08:42

minden adatunk megtalálható a hivatalos, közhiteles adatbázisaikban. mind az egy, kettő - sokban.. szóval a fénymásolt igazolásnak az igazolására szánt papírral lehúzhatják magukat szépen.

áthárítós szolgáltatócégek is bekaphassák ám.

de szép is lenne tv-be foglalni, hogy kötelesek önmagukat seggberúgni minden egyes nap. hajhh a sok hülye azt a tv-t, hogy sietne betartani..

posztoló meg ugrálhatna akkor, ha már elintézte az édesanyja étkeztetését. (mert az még annál is fontosabb lehet aktuálisan, minthogy a kutricát fedezetnek használják-e a nevében egy zoll-frei kőolajimportra szakosodott cég megalapításához.) nem? DE! ..

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.12. 12:54:43

@fogsunder: És akkor mi is van a személyi okmányaink szerzői jogával? Azok másolása után kik veszik fel a pénzt?

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.07.13. 01:37:40

@Kitalátor feljegyzetei: a szegediek veszik fel a sok pénzt utána. mert, - mint az már korábban kiderült - ott van a fénymásolómaffia központja.

le is dobták őket a padlóla lendesen azélt..

adatvédelem · http://www.ppos.hu 2010.10.19. 11:13:32

Hiába járulsz hozzá, adatkezelési cél hiányában a személyi igazolvány másolása jogellenes lesz és a másolatok egyébként sem lesznek hitelesek, így bizonyító erővel sem rendelkeznek. Adatvédelemről bővebben: ppos.hu
süti beállítások módosítása